Új privát üzeneted érkezett!

Anyany, ne szégyelld magad, inkább örülj, hogy ennyit aludtatok. :D

Mancsa, jobbulást nektek hamar. Küldöm a gyógypuszikat a távolból.

Ancsi, vagy a fogak, vagy kicsit fájhatott a hasa. Én benyeltem egy vírust, fájnak a beleim és hasmenésem van, most diétázok. Lexinek szerencsére nincs hasmenése. Mi beadattuk a rota-ellenit, mondjuk nem tudtam, hogy mindenre nem véd... :oops:
A szirénákat mi is premier plánban hallottuk, pont akkor mentünk le a szükeimhez. Elhiszem, hogy mérges voltál!

Winchi, nekünk református keresztelőnk volt, pár héttel korábban elmentünk a hivatalba, megbeszélni a dolgokat. Aug. 2-án megkeresztelte a lelkész, 10ezer forintot kért, kaptunk egy könyvet, emléklapot és egy zsebkendőt,amire ráhímezték az Alexa szót. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Laptetőm van. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Jaffa: köszi, a dokink is ezt mondta, hogy ne aggódjak, ráér még a fogzás, csak jó tőled is ugyanazt hallani. Levi nem kapott pneumot, még Dorcsi sem, de őt szeretném beoltani csak a dokink valamiért ellenzi a nem kötelező védőoltásokat. Béres cseppet szed Levi, meg mellé cebion cseppet, azt Dorcsi is kap. Én is kiváncsi vagyok mit adsz Milunak, Levinek tavalyelőtt télen vitacolan szirupot adtam, tavaly meg polyvitaplexet.
Takarítószett tök jó, Levinek nincs, de Dorcsika kapni fog. Levi viszi az enyémet.

Köszönjük a jókívánságokat, gyógyulgatunk!
Jelentem Levinek mostanra semmi baja. 2 nap alatt átment rajta. Most már csak a hangján lehet észrevenni, hogy taknyos volt, nem is folyik az orra, nem köhög semmi baja. Mindegy most már kaptunk igazolást erre a hétre, így nem viszem oviba. Tele az ovi taknyos gyerekkel oda- vissza fertőzik egymást. Ma hívott egy csomó anyuka, hogy mi baja Levinek, mikor mondtam az volt a válasz, hogy az enyémnek is folyik az orra, de azért viszem. Azért aki dolgozni jár, azt megértem, hogy akkor viszi dokihoz a gyereket, ha lázas, de aki otthon van kisebbel, azt nem. Nekem 2 gyerek orrát kell törölnöm, de az óvónőnek 25-ét.
Szegény Dorcsi ma olyan szarul van, mint tegnap Levi. Remélem rajta is gyorsan átmegy.

Szösz: Eddig Dorcsi is minden falatkát szétmorzsolt, kb 2 hete veszi a szájába ügyesen a falatkákat.

Alvás: most hosszú ujjú rugiban alszik, szerencsére éjjel nem kell átpelenkázni.

Anyany: örülök, hogy tetszik a matricás ötlet, mi is tök sima occsó bilit használtunk, ismerősöm vett a lányának zenélő bilit, az első domesztoszig zenélt is.

rota: nekünk ezt sem javasolta a doki.
Ő azt mondja nem kell minden ellen beoltani a gyerekeket, csak ha valami krónikus betegségük van. Azt is mondta, hogy elég stramm gyerekeim vannak, nem lesz semmi bajuk, ha átesnek ezeken a betegségeken ( mármint a felsőlégúti betegségek, vagy a bárányhimlő, de ez nálunk már tárgytalan) szerinte nem jó minden ellen védeni, erősebb lesz az immunrendszerük, ha átesnek rajta, ha időben észrevesszük, kikezeli szövődménymentesen. Őszerinte több szövődményt okozhat a védőoltás, mint maga a betegség. Hát nem tudom mit gondoljak én nem akarok rosszat a gyerekeimnek, de erőszakoskodni sem akarok, hogy én azért mégiscsak beoltatnám őket. Most akkor mi a jó, ha beoltatom, vagy ha nem?

Kérdeztétek mit kap Dorcsi a szülinapjára. Sokmindent biztos nem, tele vagyunk ruhával is, játékkal is. Kis babakocsit, vagy bevásárlókosarat szeretnénk venni neki, tortát kap, meg még apróságokat. Hintalovat is gondoltam, de azt lehet hogy karácsonyra kap majd. Levinek volt hintamacija, de tönkrement. Levi szülinapjain mindig kirándulunk valahová, lehet, hogy bevezetjük ezt Dorcsién is. Ilyenkor együtt vagyunk.
Levi meg októberi, úgyhogy még azon is agyalok, hogy ő mit kapjon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.07 17:18-kor.
Vendég

Beze: köszönjük a gyógypuszikat, te is gyógyulj meg hamar. Valamit én is benyelhettem, hasmenésem van. Remélem ezt megússzák a takonypócok.
Vendég

Lara
Hannus olyan édes a játékai közt! Istenem egy év.. :shock:

Ancsi-pancsi
Nyugi, az elején én is nagyon balf***nak éreztem magam. Egy nap legalább hússzor hívtam anyumat vagy anyósomat. Aztán egy kicsit lehiggadtam és igyekeztem tartani magam ahhoz, amit anyutól tanultam. Ő rengeteget segített nekem. Neki köszönhető, hogy éjszaka sosem teázott Krisztián. Az meg mondjuk a fiamnak, hogy nem szereti a cumit. :lol: És ennek nagyon örülök. Helyette mindig a jobb kezén a hüvelyujját szopizza.. Legalább kéznél van mindig. :D
De kitartás, apránként menni fog, hogy mindenről leszoktasd. És ügyi, hogy egyszerre csak eggyel próbálkozol. KITARTÁS!!!!!

Kép
zsula

mancsa
Dorka is nemsokára egy éves lesz!! :lol:
Csak ámulok, hogy tavaly együtt izgultunk a szülések miatt, ma meg egyre-másra szülinapozunk..

Kép
zsula

mancsa!
mi is knéztük a biliket. a multikban csak vagy nagyon vacak, vagy zenélős van...
de eznélőt semmi szín alatt nem akarok venni. párom is ellenzi, azt mondja, ez nem játék.
Vendég

Jó reggelt!

Zenélő bilit én sem díjazom, pedig Matyi örökölt egyet de majd megbuherálom, hogy ne szóljon. Viszont a matricás ötlet tetszik, na majd jövőre :wink:

Betegeknek jobbulást!!!

Keresztelővel kapcsolatban köszönöm az infókat, tegnap elkezdtem telefonálgatni, egyeztetni kicsit bonyolult lesz de remélhetőleg össze tudom fésülni a dolgokat ha minden jól megy október 10én lesz.

KépKép
winchi

sziasztok!
nem semmi éjszakánk volt. persze szerencsére nem Zsófival volt gond. a szomszédunk egy 86éves néni. este 10körül átjött, hogy idegenek vannak a lakásában. persze senki nem volt. átmentünk, megnyugtattuk. aztán 1kor állt a lakás küszöbén és nem mert se kijönni, mert úgy látta, gödör van a lépcső alján, és bent meg olyan emberek, akiknek a nadrágszárában nincsen lábuk. nagyon durván hallucinált. akkorra hazaért a másik szomszéd is. aki valami rokona. szóval megnyugtattuk, bezárta az ajtót. 6kor arra ébredtem, hogy kiabál, hogy hagyják őt békén, ne öljék meg. ekkor megint kimentünk behoztuk hozzánk, leültettük, és kihívtuk az ügyeletet.
a doki meg beutalta a pszichiátriára. a fia meghalt, az unokája meg pesten lakik. annyira sajnálom, és annyira nem tudtunk semmit sem tenni. meghallgattuk. és párom meg a másik szomszéd bevitték.
úgyhogy most zombi lettem.
Vendég

jajjj anyany...ez félelmetes... :(

zenélő bili: én se, én se...bár még nem nagyon gondolkodtam a bilin, de ez a matricázás jó...ugyanígy a későbbiekben a pecsétek stb gyűjtése. a gyerekek imádják!!!!

igen, most volt Emma-3apa először el hosszabban, de én beveztem az apanapot :D ne nevessetek ki, de tudjátok nálunk nagyszülők messze, és vannak olyan dolgok, amiket egyedül tudok csak megcsinálni...így szombatonként Apa majd mindig elviszi Emmát valahova pár órára...ez nekik is jó, mert erősödik a kapcsolatuk...később nyilván színes programok lehetnek: délelőtti mozi, stb. nem bánom, hogy kimaradok, mert mi ketten emmával sokat együtt vagyunk...így ez szerintem mindenkinek jó.

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Gégéé: miért nevetnénk ki? Ez tök jó! Csak ehhez olyan apa kell, aki ezt szintén szeretné. Tök jó, hogy tied apa ilyet bevállal. Mienk apa megvárta, míg elég nagy lett Levi a pecázáshoz, most már viszi magával. Eddig is vitte, de én is kellettem hozzá, idén már csak ők mentek. Jövőre már Dorcsit is visszük, később meg viheti a gyerekeket míg én itthon mókolok.

Anyany: szegény szomszéd néni! Tök rendesek vagytok, hogy nem hagytátok magára. Mi a corában vettünk bilit, tök egyszerű és nagyszerű. Ez marad Dorcsinak is. De vettünk mi is olyat, amire ráült Levi és a bili elé folyt a pisi, pedig beleigazította a kukacát, de annyira alacsony volt az eleje, hogy kipisilt belőle.

Zsula: igen, mingjárt 1 évesek lesznek! Ti mit terveztek szülinapra?

Tényleg, én tavaly ilyenkor kezdtem el olvasni a topicot, aztán csak szülés után volt bátorságom csatlakozni. :D
Vendég

Sziasztok!

Anyany: hú, ez durva. Nagyon ilyesztő lehetett.

Nekünk egy nagyszülő itt van a közelben, de ő meg nem vállalja. Nem ér rá. Meg a múltkor egyszer lett volna egy kettesben programunk apával, meg is volt beszélve, hogy a mami vigyáz Rékára, de aztán aznap reggel mégis lemondta. Mivel a jegy már megvolt, végül egy barátnőmmel elmentem. Apa meg vigyázott Rékára. De apával jobb lett volna. Szóval nálunk hiába van közel az egyik nagyszülő. :cry: Úgyhogy én csak apára tudnám hagyni, de ő meg vagy dolgozik, vagy fáradt. Így én akkor tudok takarítani, amíg Réka alszik, így aztán állandóan szalad a lakás, és ezt utálom, de nem tudok mit tenni, ez van.

Szösz

KépKép
szosz

Zsula: kösz a bíztatást. Sajnos nekem nem volt aki segítsen, még anyámtól sem tudtam tanácsot kérni, nem tartjuk a kapcsolatot sajnos. Anyósom meg azt sem tudja, mit evett tegnap, arra sem emlékszik, hogy mit csinált a két fiával. Hát mindegy, hozhatom helyre, amiket elrontottam. Csak az a vicces, hogy én azt hittem, mindent jól csinálok. Dehát az okos más kárából tanul, én meg a sajátomból. Puff neki. De azért talán kezdem megnyugtatni magam, hogy ez az éjjeli sokszor kelés nemcsak rajtam múlik, valahogy Dorka örökölte apja természetét is.

Anyany: köszi, lehet elviszem majd másik dokihoz. Még várok kicsit, hogy mi történik, ha rendesen eszik. Hú, félelmetes lehetett az éjszakátok. Szegény néni, de sajnálom. Belegondolok, hogy mi is leszünk egyszer öregek, remélem az elménk ép marad amíg élünk, mert ha nem, akkor már nincs értelme semminek.....

beze: remélem Lexike nem kapja el tőled ezt a vírust.
Hol laknak a szüleid? Csak nem Pakson?

mancsa: sok gyógypuszi mindegyőtöknek. Bilis matricás ötlet tök jó, lehet az egész topik ilyen bilis matricás lesz! :D:D
Tök jó ez a szülinapon kirándulósdi. Mi húsvét hétfőn szoktunk lelépni, mert utáljuk a locsolkodást. :) Képzeld, apa még mindig nem csinálta meg a kerítést a pulthoz, mert hosszabb a rács, és most azon agyal, hogy kéne megoldani, mert a tömésfal-ba nagyon nem tud fúrni. Most úgy néz ki, lesz neki egy sín szerűség, és abba lehet majd beletenni. De lehet mire elkészül Dorka már ballag a középiskolából. :D

Tyű, mindjárt lesz két egy évesünk megint. HIHI Hogy nőnek ezek a babókák. :)

Gégéé: ez az apás nap sem rossz. Nálunk is van olyan, ha apa ráér hétvégén átviszi Dorkát a mamához, amíg én főzök, vagy takarítok. Igaz csak 1-2 óra, de legalább addíg sem úgy kell főznöm, hogy a gatyám szárát húzkodja egy kis törpe. :)

Lányok, nálatok nem anyásak nagyon a babák?? Dorka 1-2 hete folyamatosan a fenekemben van. Alig lehet 2 lépést menni, mert kéri, hogy vegyem fel, húzza a nadrágom szárát. Öleli át a lábamat.... olyan mint egy GPRS, kis nyomkövetőm... :D

zenélő bili: szerintem kicsit olyan pavlovi reflexe lehet a gyereknek tőle, nem? Ha kakálunk jön a zene.... Na, én ettől biztos meghülyülnék. Arról nem is beszélve, ha oviba, bölcsibe megy, ott nem fog zenélni a klotyómanó. :)

KépKép
ancsi_pancsi

Húha Anyany nem semmi ez a halucinálás, szegény néni, az sem jó hogy egyedül van de a pszihiátria meg olyan hely, hogy ott én alapból elkezdenék halucinálni :twisted: A Női zártosztályon van ismerős doki ha kell esetleg valakinek :lol: Na jó ez hülye vicc volt :oops:
Gégéé ez jó ötlet az apanap, nálunk most kezdi apa, hogy jobban elvannak kettesben Matyival de csak akkor ha cipeli magával valahova, leülni és játszani még nem tud vele. Apát is meg kell tanítanom rá :lol:

KépKép
winchi

Azt el is felejtettem kérdezni vajon milyen dallamot játszik a bili???

Remélem azért nem a himnuszt :lol: :lol: :lol:

KépKép
winchi

Sziasztok!

Winchi! Az Örömóda pont passzolna! Anyuka hangulatát is kifejezné! :lol: :lol: :lol:
Én zenélős bilit vettem, mert az alakja egész jó volt. Itthon töltöttem bele vizet, 1 órán keresztül ment, aztán kimerült.
Azóta csend van.

Mancsa! Matricás ötlet szuper! Lehet, hogy máshova is bevezetem. Ha szépen viselkedik és türelmes a boltban, akkor kap egyet.

Ancsi! Dorkát nem motiválná? Összeragasztgathatnátok az etetőszéket. :D

Gégéé! Cumitündér, haláli! :D Azóta már nem a szomszéd Szonja kutya viszi el reggelente, hanem a cumitündér! És ha itt az idő az alvásra, belerakja a kiságyba. :)

Szabadbattyáni játszóterezéssel mi a helyzet? Mi szívesen kikocsikáznánk, ha lennénk többen.

Kép
jaffa4

Beze! Neked jobbulást! Ittál Normaflore-t? Csodákra képes - legalábbis nálam.

Kép
jaffa4

Jaffa Gégéével priviben egyezkedünk éppen a játszóterezéssel kapcsolatban csütörtök 4-5 óra körül lenne kb.
Gégéé jöhetnek? Én megengedem :lol: :lol: :lol:

Az örömódán nagyot röhögtem :lol: Jobb mint a himnusz :lol:

DE jó akkor bevált cumitündér? :wink:

KépKép
winchi

peeeszeeeeeeeeeee

cumitündér bevállt???????????? :shock: :shock:

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok!

A mostani témákban nem vagyok éppen tapasztalt, azért hallgatok annyira..(cumi, evés, alvás)
azért szorgalmasan olvasok, pl horgászós cikkeket... :lol: amiről eddig azt hittem:dobom, lógatom, kiveszem... :lol: De úgy néz ki nem csak erről szól, ennél azért bonyolultabb. 8)

Csütörtök nekem is jó a játszótérre, ha minden igaz.
Winchi szívesen kimegyek eléd a megállóba, aztán megmutatom merre van a játszi.
Gégéé örülök, hogy tetszett.Egyébként van mégegy ugyanilyen ,csak az messze a falu közepén.

Jaffa gyere Te is!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Még a végén lesz egy kisebb topiktali,úgyis már sokszor volt szó róla!
:wink:

KépKépKép
tünci28

Zenélő bili nekem eszembe sem jutott :shock:
Ehez a bilizéshez én egyáltalán nem eröltettem jött megától. Probáltam tavasszal én is a csak bugyit,de minket sem érdekel ha bepisilt. Egyik napról a másikra elhagyta nappam most meg már háromszor is szólt hajnalban,hogy pisi.
Kébzeljétek anyós dédunokája most 6.5 hó. körül van öt már az anyuci már kb 1 hó. kora óta bilizteti. Nyög neki és belekakil. Én ezen annyira.....
Mi ugy 4-5 hó korában taliztunk vele nem szopizik és már a tápiról is le akarja szoktatni reggel este kapott mert ö ebben nem hisz sem a tejpépem stb.
Jó ok ö natur vizben fött grizt ami átmegy a cumisüvegen meg fött krumplit szintén ugyanigy. Most 6.5 hó lehet.
A gyerekülés mi most vettünk Dórkának 15-36 kg-ig egy cybex ülést,másik meg Zsófié lett.

Kép
Kép
s. zsófia

Cumit nálunk szerencsére mindkettő csak alváshoz vagy ha nyügi használja.
A picurt megprobáltam levinni a védöbe méreckedni,de kataszrófa volt alig tudtam levetköztetni lemérni már sehogy ugy befeszített,hogy még le sem ült,órditott kint öltöztünk fel. Legközelebb csak 1 évesen viszem. Ithon lemértem 77 cm és 9.30 kg körül van.

Kép
Kép
s. zsófia

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
s. zsófia

Ja és már mi si mászunk és feláelunk mindenhol :lol:
És még mi is a fogatlanok táborát erösítjük :wink:

Kép
Kép
s. zsófia

Mancsa, Jaffa, köszönöm, ma már semmi gond nem volt, de azért még nem terheltem a gyomrom, egész nap húslevest ettem. :)
Jaffa, végülis nem vettem be normaflore-t, ma meg már nem is tervezem.

Anyany, hú, szegény szomszéd néni.. :cry: Nektek se lehetett kellemes...Igaza van Ancsinak, csak az ép elménk maradjon meg sokáig!

Ancsi, szüleim két utcával laknak lejjebb, Pakson a férjem dolgozik.
Megkérdezhetem, miért nem tartod a kapcsolatot anyukáddal? Ha nem szeretnél beszélni róla, nem baj, megértem.
Lexi rendben van, köszönöm. :D Ő se szereti, ha egyedül hagyom pár percre, hangulattól függ, mikor kezd el sírni. :(

Gégéé, az apanap jó ötlet, nálunk is előfordul, hogy megkérem a férjem, vigye el Lexit, ha takarítani akarok. Mellette egyáltalán nem megy, a mai levest is kicsit sokáig tartott felrakni...

Zsófia, szépek a lányaid. :wink:

Az örömódán és a himnuszon jót vigyorogtam. :lol: Szerintem is hülyeség a zenélős bili, mi annak idején majd normális "csendes" bilit veszünk. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Bende beleegyezésével:

Kép Kép

Zsófi! Csudaszépek a lányok!
Óvodával kapcsolatban semmi változás?

Kép
jaffa4

A játszótérre menés pontosan hány órakor lenne? Merre menjek?
Ancsi! Nincs kedved vezetni egy picit?

Kép
jaffa4

Jaffa,
azt tudod hol van Battyánban a CSikvár étterem?(központ lámpás kereszteződésnél jobbra)
Oda mehetnék érted, ott kényelmesen tudsz parkolni,a játszótér előtt max 1-2 autó fér el. tulajdonképpen csak egy utcányira van a játszi, két perc.
tünci28

De kár, hogy nem Fehérváron játszótereztek! :cry: :cry: :cry: :cry:

Szösz

KépKép
szosz

Szösz!

Annyira szívesen kivinnélek, csak sajna nincs olyan autóm, amiben elférne két gyerekülés + 2 felnőtt.
Gondoltam már rá, hogy kölcsönkérem édesapám autóját és akkor valakivel tudnék menni. Szívesen kölcsönadja mindig, csak akkor nem, ha mennie kell valahova munka után.
Majd megkérdezem ebédnél. :D

Kép
jaffa4

sziasztok

nekem így jönnek a buszok:
19 Lepsény, Vasút út Szabadbattyán, kálozi útelág 15:33 15:54 0:21
nyári időszámítás tartama alatt naponta
20 Lepsény, Vasút út Szabadbattyán, kálozi útelág 16:33 16:55 0:22
naponta

Tehát a 15:33-as kellene mennünk, emmával... :D

bevallom fosok, hogy elérjük-e, hogy nem-e pont alvásidőre esik stb...de hát mindegy...láttatok már ordító gyereket, szóval max ordítani fog :D viszek pokrócot, bár felesleges, mert emma úgyis lemászik róla, de hátha...

Tünci: jó dokizást mára.

Majd telefonszámokat kérek priviben, főleg Tünci a tied...mert hajlamos vagyok eltévedni...rossz helyen leszállni meg ilyenek.

ott a bútorbolt utáni megállóban kell leszállnom, ugyi?

szösz: ha belejövünk, fehérvárra is megyünk...

lányok: emma egész nap csak állna, és olyan veszélyes...és persze nem hazudtolom meg önmagam...parázok...néha, ha kimegyek 2 mp-re már esik is...bevallom néha arra vágyok, hogy már szaladgáljon...bár gondolom akkor is fog esni...de legalább nem a feje koppan. mit mondassz erre Jaffa????
tuti mensizni fogok, tiszta hülye vagyok, meg sokat gondolok a terhességre, szülésre, most, hogy itt a 9. hónap...lassan...

jahm: fog...nincs foga, de valami van, mert ma is éjféltől egyig ébren volt...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

jók a képek: édesek a csajok.

zsófia a te kiscsajaid gyönyörűek :D gyere gyakrabban.

beze: nálam is ez van...leves...stb...ezért is izgulok, hogy elérem-e egyáltalán a buszt emmával...de majd már ma este összepakolom az utibatyut...

jah, és nem tudom ti hogy vagytok ezzel: de én egy nap 3-4-5ször át kell öltöztessem emmát...bukik, nyáladzik, a nyálas cuccban végighúzza magát a szönyegen, padlón...s hiába porszívózok mindennap, csupa kosz lesz....ha eszik, előke van rajta, de oldara fordul, és már kajás is a válla, a kezével benyúl a szájába, és a ruhájába keni...olyan vagyok, mint mosómasa...és most, hogy hüvi van nem száradnak a ruhák...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok!

DE jó képek! :lol:

Zsófia nagyon szép lányaid vannak :lol:

Nini egy Niki Milu mellett! :lol: :lol: :lol:

Bende mivel eteted Nikit? Hatalmasat nőtt a nyáron :lol:

Tali: Akkor becélozva a 4- negyed 5 közötti időpont mindenkinek? Tünci a kálozi busszal megyek örülök ha kijössz elénk és akkor Jaffáékkal is könnyen talizhatunk a Csíkvárnál
Szösz te nem mersz útnak indulni busszal? Nincs ám messze Fehérvártól :wink:

Tünci gondolok rád ma, így hogy mész a focista műtősfiúhoz :wink: :lol:

Zsófia ezen a grízes krumplis etetésen megakadtam
:shock: Ezt komolyan gondolja ez az anyuka?
Csak eltelíti a gyereket vele, a grízzel tönkreteszi a beleit és semmi tápanyagot nem ad neki
:evil:
A pici gyerek biliztetéséről olvastam már egyre többen csinálják főleg az alter nevelést előnyben részesítők, én nem tudnám csinálni...

KépKép
winchi

Gégéé, a 15.33-as nyári idősz-os, még az van??De van 15.20-kor az munkanapokon jár.A harmadik megállóban kell leszálnod, a központban,azt hiszem nem is áll meg több helyen a lepsényi busz, vagy legalábbis nem mindig.(lámpás csomópont, bal oldalról templom).
Kb Te érsz elsőnek, vagy Jaffa, ahogy tud jönni, aztán 20 méterrel odébb egy másik megállóba jön kb 10 percen belül Winchi is, akkor teljesen együtt tudunk oda menni.
Én is kiviszek egy polifómot, mert pad csak kettő vagy három van ,azért nem ért, ha pár percre le lehet ülni.
Jaffa tudja a számom,Winchinek, Gégéének küldöm.
tünci28

Sziasztok!

Tünci:Hány órakor mész dokihoz?Gondolok rád :wink:
Vendég

16.45-re, azt hiszem én leszek az első.

Este majd írok!

köszi a drukkokat!Rám is fér..
tünci28

Ez tök jó akkor mindenki egy helyre ér be :wink:
Tünci megírtam a számomat én is

KépKép
winchi

Tünci: nem lesz semmi gond :D nyugi! Jó lesz!

Sztem van még nyári időszámítás...nem???? szerintetek?????
a templomos megálló okés :D azt tudom :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok!

Jó játszóterezést mára nektek. :D Kár, hogy én olyan messze lakom, szerintem a törpémre ráférne más babák társasága... :cry: :cry: Nem igazán tudom szórakoztatni egyedül... :cry:

Tünci, drukkolok ! Biztosan minden rendben van, meglátod. :wink:

Gégéé, Lexi is rengeteget bukik még, bár legtöbbször nem magát, hanem a padlót, ágyneműt, matracot keni össze. Nem is tudom, hogy oldanám meg, ha naponta többször kellene öltöztetnem, már egy pelenkacsere is kész kínszenvedés, a kisasszony fél percre nem hajlandó nyugton maradni. :?
Én is sokat gondolok a szülésemre. Ti mikorra tervezitek a kistesót?

Szerintem még nyári időszámítás szerint járnak a buszok.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Ancsi??? :?:

Többiek? :?:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Á, én nem buszozok. Olyan boltba sem megyek be, ahol 1 lépcsőnél több van! :oops: Nem igazán bírom el a babakocsit. Pedig direkt könnyűt vettünk, de nekem még ez is nehéz.

Volt autóm, vagyis nem az enyém volt, csak én használtam, de most a család másik részének jobban szüksége van rá. :cry: Azzal elmentem volna.

Jaffa, azért aranyos vagy. :D

Lara: Nagyon szűkszavú vagy az elmúlt napokban! :( Írtad, hogy vannak érdeklődök a telekre. Megveszik?

Tünci: Drukk :D

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!

Tünci: megy a drukk innen is! Biztos minden rendben lesz!

De jó, taliztok! Csak ne lenne ilyen messze, igaz akkor sem mennénk most mert betegek a gyerekek. Levi köhög még kicsit, de jól van, Dorcsinak már nem folyik az orra, már sűrű trutyit szívok ki. Bocsi :oops: .

Beze: peluscsere, öltözködés nálunk is kényes téma. Távirányítót adok neki, úgy van kb 3 percem mindent ráadni. Eddig mondókáztunk, énekeltünk közben, most már inkább azt mondom neki mit csinálok vele éppen.
Jajj, de nem szeretem az overálos időszakot...pedig lassan itt lesz.

Gégéé: te kérdezted a játékokat múlkor? Dorcsi imádja a konyhából az edényeket, fakanalat, szeret vödörbe ki-bepakolni, labdát kergetni, autót tologatni és mindent amit állva tolhat maga előtt. Ne aggódj, Emma hamar megtanul ügyesen esni és cáfolom, hogy ha már megy nem a fejét üti be. Levi anno csak a fejét ütötte be mindig majdnem 2 éves koráig. A homloka színjátszós volt, a friss foltoktól a régiig minden ott virított rajta. (most már a lábszára ilyen) Sőt akkor szerezte a legnagyobb foltokat amikor körülötte álltunk, védtük. Anyósomnak meg anyumnak hányszor volt lelkifurdalása, hogy elesett Levi, pedig ott volt mellette. És mindig mindennek az élének esett neki, nem ám szemből, az nem fáj annyira. :?
Dorcsinak most kezdődik ez az időszaka, de úgy látom ő nem olyan bátor, mint Levi volt, lassabban megy. Nem is bánom, talán nem esik majd annyit.
Vendég

Jaffa: vezetnék én, de épp szerelőnél van a kocsi, mert valami van az önindítójával. Hétfőn vitte el apa, és csak péntekre lesz kész brühühühühüüüü :(:(
Pedig mentem volna, bár fogalmam sincs, innen merre lenne közel szabadbattyán, valószínűleg Soponya, Káloz felé....
Meg lehet kicsit (nagyon) féltem is volna, dehát ha sosem indulok el.... :D:D
Örömóda, ez nagyon jó volt. :D

A lányok tündériek a képeken. :)
Niki milyen nagyon nőtt tényleg. Aztaaaaaa
Amúgy Bende, mi van veled, veletek???

Tünci: neked nagyon-nagyon drukkolok délutánra. És gyere majd hamar beszámolni, hogy mi volt!!!!

Lányok, aztán kérünk ám majd képeket is a játszóterezésről, oksi???
Majd legközelebb talán mi is csatlakozunk, oké, persze, ha merek vezetni odáig. :)

Gégéé: én is mosómasa vagyok, ne aggódj, ebből az következik, hogy állandóan tele vagyok vasalni valóval. Sosem érem utol magam. GRRRR

Zsófi: nagyon szépek a lánykák. Ők is sokat nőttek, mióta utoljára "láttuk" őket. :) Hát én is kiakadtam ezen a grízes, krumplis etetésen. Érdekes, így is lehet gyereket nevelni.....
Én biztos nem csinálnám így. Erről a korai biliztetésről én is hallottam, hát nekem sem lenne energiám hozzá, meg én nagyon korainak tartom 1 hónapos korban bilire tenni a gyereket. Furi

szosz: hát nem csodálom, hogy nem bírod el a babakocsit. :) Nem vagy egy szumó birkózó alkat. De jót nevettem. :)

beze: de hülye vagyok, el is felejtettem, hogy Szekszárdi vagy, na biztos ott is van szirénapróba. Grrrrr
Szívesen válaszolok arra, amit kérdeztél. Bár szégyellem, de nem az én hibám, és nem miattam van ez így. Anyukám alkoholista, sajnos nagyon durva életmódot folytatott, nem gondoskodott rólunk egyáltalán. A lakásunkat elárverezték, mert minden pénzt a piára költött,és előtte volt egy lakástűz is, ahol a kisebbik öcsém majdnem bennt égett.
16 éves koromban lemondott rólam, és a két öcsémről. Sajnos a két öcsém nevelőotthonba került, én a nagynénémékhez.
Mondjuk én már 20 évesen a saját lábamra álltam, és 21 voltam, mikor összeköltöztem a párommal. De az öcséim nagyon megsínylették ezt az egészet. Szinte én neveltem őket, és amikor szétszakítottak minket, az egy trauma volt mindegyőnknek. Én etettem, fürdettem őket, vittem őket az oviba, suliba. Próbáltam anyjuk helyett is anyjuk lenni. Hát tudnék még mesélni, milyen pokoli rossz gyerekkorom volt, csúfoltak anyám miatt a suliban, sokszor nem volt mit ennünk, meg ilyenek, de inkább nem írom le, mert nem akarom a többieket elszomorítani.
Na, ezek után már nem vagyok kíváncsi anyámra. Már eljutottam arra a szintre, hogy nem haragszom rá, csak nem értem, és olyan közömbös, talán inkább sajnálom őt. Fáj, és nagyon hiányzik, mármint maga az, hogy nem mondhatom senkinek, hogy édesanyám, és nem kérhetek tőle tanácsot, és nincs ott amikor az életemben fontos dolgok történnek (pl. államvizsga, diplomaosztó, gyermekem születése). De már megtanultam együtt élni ezzel. Kegyetlen rossz, hogy tudod, hogy van anyukád, és mégsincs. Én próbálok ezért is mindent megtenni, hogy az én lányomnak mindíg ott legyen az anyukája, ha szüksége van rá. Már gyerekkoromban megfogadtam, hogy jobb anya leszek, mint ő volt valaha is.
Valamilyen szinten nagynéném, és nagymamám próbálták pótolni nekem az anyukát, de azért az mégsem ugyanaz. De a nagyimat imádom. :)
Jajj, nehéz erről beszélni, el is bőgtem magam. Valahogy ezeket mindig eltemetem, de néha sajnos kitör belőlem. :( Hú, jó volt ezt kiírni magamból. Igazából nem is tudom, hogy hogy lett belőlem ezek után normális ember. Bár azért a lelkemen nagy sebek vannak, és ezek meg is maradnak. Azt mondták, majd ha én is anya leszek könnyebb lesz, de nem az, nekem is hiányzik a saját anyukám. És most, hogy én is anya vagyok, egyre jobban. És egyre jobban nem értem ezt az egészet, hogy tudja eldobni valaki a gyerekeit, mikor én ha csak 1 órára hagyom magára Dorkát, már megőrülök, hogy mi van vele....

Na, elég belőlem.

KépKép
ancsi_pancsi

Szia Mancsa! Egyszerre írunk? Jobban vannak már a lurkók?

Ja, lányok találkozót tényleg jó lenne már megszervezni. Van ötletetek, hogy hol lehetne? Olyan hely, ahol a gyerekek is elvannak, meg sokan elférünk, valami játszópark, vagy ilyesmi???
Már egyszer volt szó róla, hogy összehozunk egy topic találkozót!!

Lara: tényleg szűkszavú vagy mostanában.... miért? Remélem nincs semmi baj.

Sarmi: hol vagy? Milyen volt a nyaralás? Gyere, ha tudsz, és mesélj!

KépKép
ancsi_pancsi

Aranyosak vagytok :D

Majd este jövök csak tegnap olyan fáradt voltam meg idegbeteg(most is)a suli miatt.

Úgy van hogy aki 3 éves szakmunkásba járt az mehet egyböl 10-ik osztályba 2 olyan osztály indult és maradt pár ember köztük én is akiket betettek egy olyan tizedik osztályba akik már 9-be is jártak úgyhogy végig vették az elsős anyagot töriből magyarból matekból.Rákérdeztem az osztályfőnökre hogy most ez igy hogy lesz?Mondta hogy töriből esetleg tart nekünk fakultációt meg beszéljek a matek tanárral tök ideg lettem mert én nem tudok fakultációra is járni heti 2 nap a suli több nap meg menjek fakultációra? :x Megkérdeztem a matek tanárt ő mondta hogy egymásra épülnek a feladatok és nem tudja elmagyarázni mégegyszer mert sok idő(persze megértem)mondta hogy kérjem át magam olyan osztályba mert ő pont ott volt elötte órán és nincsenek sokan.Most olyan mérges vagyok mert még én futkározzak nem igaz hogy maguktól nincs annyi eszük.

Akik 10-el kezdenek nagyobb léptekkel haladnak de legalább átveszik az anyagot.Most bemegyek elöbb megkérdezem áttesznek-e másik osztályba(legalább egyböl leírnak hogy kavarok :cry: )
Ha nem tesznek át akkor nem tudok igy járni mert inkább a Hannával szeretnék több időt lenni mint suliba.A két nap az még oké de a négy már sok :x

Hú de sok voltam,szóval most nem vagyok jó társaság ezért nem írtam.Bocsi.
Vendég

jajj de mennénk mi is!!!
Zsófinak is kell a társaság. meg úgy tetszenek neki a bébik a képeken! na majd legközelebb...

ancsi!
nagyon sajnálom! te jó anyuka vagy!

képzeljétek!
Zsófi sorban rakta ki a toronyépítős játékot!!! én meg hirtelen megdícsértem és jól megijedt. a tieitek is el tudnak így mélyülni a játékban? van amikor csak szaladgála a lakásban, de most szépen játszogat. de érzem, húzza a csíkot, peluscsere esedéskes...

holnap jön a hugom! a kisebbik. a másik meg írta, hogy már kezd látszani a pocija. 14 hetes, de nagyon vékony. szerintem nagyon hamar látszani fog. várom, hogy talizzak velük! és a tüneteiből ítélve valószínűleg neki is kislánya lesz. azaz nincse rosszul. anyai ágon a fiúktól nagy hányások voltak, a lányokkal meg semmi.
na megyek.
Vendég

Sziasztok!

Szösz! Sikerült megkaparintanom az autót. Édesapám 4-kor végez, 5 perc míg hazaér, akkor negyedkor el tudnánk indulni.
Csatlakozol? 8)

Ancsi! Nagyon sajnálom ami veletek történt. :( :( :(
Sajnos van összehasonlítási alapod a jó és rossz anyatípus között. Remélem már eszed ágában sincs a rossz közé sorolni magad!!!

Tünci! Kérjél ám képet!!!! Holnap megkuksizhassuk!

Kép
jaffa4

Ancsi remélem kicsit megkönnyebbültél, hogy leírtad e történeted nekünk, mi csak ennyivel tudunk segíteni neked.
Negatív példa van előtted, hogy hogyan ne legyél anya, te biztos jó anyuka vagy!!! Sok puszi neked!

Mancsa jobbulást a gyerkőcöknek!!!

Anyany jó hogy jön a hugod, gondolom neki sokkal jobban örülsz mint anyóspajtásnak :twisted: :wink:

Lara jól megkeverték neked ezt az iskolát! Akik kitalálják szerintem bele sem gondolnak, hogy estleg neked kisgyerek van otthon vagy más elfoglaltságod van :evil:

Ha Fehérváron lenne találkozó az elérhető lenne mindenkinek? Valami játszóház félében? Várom az ötleteket mi benne lennénk és még az ősszel kellene szerintem amíg nincsenek minuszok könnyebben kimozdulunk.

Október 10én nem érünk rá, már tuti hogy akkor lesz a keresztelő meg a szülinap egyben :wink:

KépKép
winchi

Jaffa ügyes vagy! :lol: Hozzad csak Szösz és Rékát :lol:

KépKép
winchi

ehhh azt írtam be jelszónak, hogy ancsi...pedig nem az :D

szóval ancsi: nem tudok mást írni, minthogy minden tiszteletem a tied. és puszik.

jaffa:) király vagy :D

zsófi: nagyon ügyi:)
enyém gyerek régen nagyon elmélyedős volt...most meg esküszöm nektek semmivel nem játszik. köszi a sok tippet, de nagyon minimálisat játszik...
áll; lehuppan, esik, max térdel...átkúszik a másik helyre ahol tud állni, és ott áll, ha megy a zene rázza a kis seggét, meg rugózik...
meg magyarázgat állva, aztán ebből vagy leesik, vagy letérdel, és mászik a következő veszélyes helyre :(

mancsa: őpl emma ezt a ki-be pakolást egyáltalán nem csinálja...megfogja, kiborítja, aztán tökön-babon keresztülmászik, át a játékhalmon, az állós helyig :(
vagy kiborítja, és nekilát rágni valamit

beze: emma is úgy van...kúszik, bukik a padlóra, és hiába vagyok villámanyu, már bele is ment, vagy szétkente vagy valami hasonló guszti...és mivel full nyál az egész bodyja, így ááááá :D gusztustalan na :D

lara puszik

naspi, sarmi gyerteeeek

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?