Új privát üzeneted érkezett!

Köszi lanyok a fityma szakértelmet. A nyugdij felé közelit a dokink, lehet ezért erölteti ezt.

Aniko, ez a felszakitas dolog nagyon rémesen hangzik. Ezt a gyermekorvos csinalta?? Nem lett volna jobb megvarni mig magatol kialakul??
Egy baratnöm mesélte, h a fianak is ilyesmit csinaltak kb 2 éves koraban, szegény gyerek utana egy napig nem birt pisilni ugy fajt neki Kép

Rita, igen hülvelyösszevarrasrol van szol... DE varratszedés szerencsére nincs, önfelszivodo cérnaval varnak össze. Nem tudom, ezt megcsinaljak-e mindenkinél... Bocs, nem akartam senkit megijeszteni csak tényleg jo erre felkészülni, legfeljebb nem varnak össze. En erröl sehol nem hallottam v. olvastam szülés elött, ezért volt ilyen rossz... Kép

Hat nem tul vidam, amit irtam, bocs!

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!
Frontokról: nálunk a ded (5 hónapos) 3 nappal előre jelzi a hidegfrontot nyügösködéssel, és ez mióta megszületett így megy, én pedig aznap vagyok házisárkány Kép,így aztán mára már apa is szereti a frontokat.
Saara, nem kaptál érzéstelenítőt az összevarráshoz???!!! Én anno kaptam 1 kezdőadagot, de szólt dokibá, h ha fáj szóljak, és még kapok, és így is lett. Egyszer jajgattam, és kaptam a következő lidocaint.Szval egyáltalán nem fájt. Nem is értem hogy lehet úgy varrni, hogy érzi a paciens. Nem volt raktáron szuri???

Aranyvirág! Már ketten is írtak neked választ, csak vissza kell olvasnod, s ha régebbre visszaolvasol találsz bőven infot Ács dokibáról.
zsuzs74

Szia Sara!
Igen, borzalmas volt a felszakítás!
Az én gyermekeim is üvöltve pisiltek egy napig!
Nekem azt mondták annak idején, hogy húzogatni kell, de ez 16 és 12 éve volt(ekkorák a fiaim).
A unokatesóm gyereke 4 éves, neki is 1,5 éves korban fel kellett szakítani másodszor!!! Ugyanis az 1 éves felszakítás után újból letapadt.Szerencséjére a 2.esetben a Bókay Gyerekklinikán altatásban elvégezték.Sőt, elszörnyülködtek, hogy miért nyúl gyerekorvos otthon az ilyenhez hozzá? Hát azóta tudom, hogy kórházban megcsinálják fájdalommentesen.
Nekem sajnos még a gyerekorvos kontárkodott bele!Soha nem fogom elfelejteni!!
Annak idején azt mondták, ha 1 éves koráig nem sikerült felhúzni, akkor már nem is fog sikerülni!
Persze nem tudom mi a legújabb verzió a húzogatással kapcsolatban!Szerintem jól járd körül a dolgot, mert nem mindegy a későbbieket illetően!
Anikó
virÁg

Lányok

Nekem is fiú gyermekem van és nekem a doki néni és az urologus ismerősünk is azt mondta hogy kezdettől fogva huzogassuk mert akkor nem fog letapadni. Persze csak ovatosan fürdés közben napi 1szer.
Szerintem amugy józan paraszti ésszel is ez a logikus hogy ha picit huzogatom akkor nem fog letapadni.
Ugyhogy én csinálom és nem fáj neki és nincs semmi baj

Hát nálunk ez van

Lini

Kép
lini

Sziasztok!

Sara, 2 vacakom van pluszban, csillagszelep, szóval tudjál róla, ha mégsem jön össze a vásárlás.

Lányok, most már tudom, miért szerettem volna, hogy lányom legyen.
..bár a fiamat úgyis körülmetéltettem volna...

Pirus, még mindig drukk Kép

Márti

KépKépKépKép
aysegül37

Sziasztok!

Anikó!
Nagyon sajnálom a Veled történteket! Én végül visszapártoltam Vermes dokihoz, miután megtudtam, h otthagyta a Klinikát Kép

Sara!
Az én Balázsomnak is felszakították a fütyijét, érzéstelenítő, minden nélkül. 1 napig nem volt hajlandó pisilni, mert azt hitte, h az fáj, pedig csak az első csepp fáj, de ugye az első csepp után mindig gyorsan visszatartotta és csak üvöltött. Aztán nem bírta tovább és kiengedte és láss csodát, nem fájt. Viszont a mindennapos visszahúzást nagyon nem akarta engedni, de ilyenkor muszáj kegyetlennek lenni, mert különben visszatapad egykettőre és hiába volt a sok fájdalom.
A fityma szűkülete és letapadása abszolút alkati dolog; van akinek hamar és könnyen feloldódik, van akinek segíteni kell.

Puszi!
Annamari
muter

Sziasztok!

Először is: /red{MINDENKINEK, BABÁS, EGÉSZSÉGBEN, GAZDAGSÁGBAN, BÉKESSÉGBEN BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK, ÍGY ISMERVE-ISMERETLENÜL IS!}}

Olvasom: mindenki a lehetőségekhez képest jól van, ennek örülök!

Fütyi téma: fiam 12 éves, azt mondta anno a gyerekdoki, hagyjam. 3 évesen a János kh sebészete, miért hagytam, kenegetni kellett Alsollal és húzogatni, de csak ideig-óráig volt jó. Amikor már egyedül fürdött, persze elmaradt a huziga, vissza is tapadt. Vége az lett, hogy 4x szedték fel neki egymás után 9 évesenKépKép. Azóta rendszeresen huziga, de még néha visszatapad neki egy kicsit, de a meleg víz csodákra képes.
Keresztfiamnak 2,5 évesen kellett rásegíteni kórházilag, mert be is gyulladt neki (nem metélték), mert azt mondta neki a doki, hogy hagyja békén.
Szóval orvosa válogatja.
Ja és volt olyan fiús ismim anno 16 éve, akinek az akkor 4 és másfél éves gyermekei fürdés után saját maguknak huzogatták hátra 2-3x.

Sztem fürdés közben fél éves kor után már lehet óvatosan húzogatni.

Az időváltozást, szelet, minden gyerek megérzi, még az ovisok is!!

Rólunk: már két éve élünk védekezés nélkül...KépKépKép
Dani jól van, még mindíg jól tanul, sajna már nem kitünő, csak jeles.
Legjabban alvásproblémái vannak, vagy nem alszik el egyedül, vagy, ha el is alszik, éjjel felébred, és segítség (melléfekvés, mellette alvás) nélkül nem alszik vissza. Mit ne mondjak:
BORZASZTÓKépKépKép!! Kivagyok, mint a liba, házasélet azóta = OO, időnként lopok magamnak egy kicsit (próbálom pont jóóóóóóóó időben KépKépKép - ezt azuram meg ne lássa KépKépKép!).
Eddig az volt a problem, hogy zavarja, aki mellette ül a suliban. Most megszünt a zavaró tényező dec. közepére, de még mindíg nem állt a helyére a dolog, még suliszünetre sem KépKépKép.
Viszem kinezológushoz 2x, ha nem akkor pszichológus következik.

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek személyesen, de akkor soha nem érnék a végére.
Majd legközelebb.

Puszi

Kriszta

mohácska

Sziasztok!
A fütyi-témához szeretnék hozzászólni. Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy elejétől fogva húzzuk mindig picit vissza fürcsi után - mindig csak egy nagyon picit, amennyire engedi a bőr. Így miliméterról miliméterre haladtunk szépen előre és most már teljesen vissza lehet húzni a bőrt. Én is hallottam, hogy mostanában nem "divat" a visszahuzogatás, de sajna olyan esetekről is hallottam, amiket a lányok írtak. Szerintem a huzogatás (természetesen, ha megfelelően csinálják) nem árthat.

Kép
emma8

Vanília!

Engem is érdekelne a szüléstörténeted!

Mindenkinek B.Ú.É.K.!
floricsika

Szia Vanilia!
Gratula a babádhoz Kép!Láttam a táblázatban hogy a Várbíró dr-nál szültél írnál nekem róla,nagyon köszönöm.
Ági miagi@chello.hu
miagi75

Sziasztok!

Köszi az összes választ a kérdéseimre. Sara! Azt hiszem, hallottam már erről a hüvelyösszevarrásról - van a "Barátnőim a terhességről" c. könyv, amit a Kismama honlapján ajánlanak. Végigröhögi az ember, nagyon jó. Ott írja a szerző csaj, hogy bizony van öltögetés műtét után, és az nagyon klassz dolog, mert a házasélet érdekében ez a legjobb, ami tehető. Azt egy szóval sem írja, hogy fájna. Viszont tényleg nem értem, hogy ha az ember intimtornázik szülés előtt és után - és ezzel pont a hüvelyizmát erősíti, aki mi a fittyfenének kell ott varrogatni? Ha jól tudom, a varrott, heges dolgok nem működnek úgy, mint a többi, jól, rugalmasan dolgoztatható izomrész. Valakinek ötlete?....

Ez a fütyihuzgatás elég rémisztően hangzik, így az első gyerek előtt. De emlékszem, hogy annak idején (15-18 éve) unokatesóimnak is huzogatták.

Anikó! Meglepve olvastam ezt a majdnem-méheltávolításos történetet. Azt hittem, ilyen csak a Kriston Andrea intimtornás sztorizgatásai között fordul elő. Nyugtassatok meg, hogy egy szülésből ném ébredhetek fel úgy (mondjuk császár után), hogy mindent kipakoltak belőlem!

Nem olvas minket véletlenül Valent dokis kismama? Ma megyek hozzá rendelésre, szívesen elbeszélgetnék valamelyikőtökkel, ha összefutnánk. Bár ahogy nézem a táblát, most éppen nem szül nála innen senki...

Üdv nektek!
Rita

Kép

Kép
rita81

sziasztok, buek mindenkibeKép

csak hozzaszolnek par temahozKép

futyihuzogatas: doki nalunk azt mondja, 1 eves korig ne piszkaljuk, meg beszakadhat a huzogatasnal. utana elkezdeni ovatosan, ha 2 eves korig nem jon fel, akkor feloldani a tapadast. Lackonal ez tortent, hat nem mondom hogy nem fajt neki, de hamar tul volt az egeszen, igaz sajna nem tokeletes meg most sem, de visszahuzzuk minidg es remeljuk megoldodikKép Botinal nem csinaltunk semmit, mignem anyos 7 hos koraban onallositotta magat es visszahuzta neki, es total hatra lehetett huzni, nulla letapadas volt neki (halistennekKép). Nala azota is minden ok.

huvelyvarras: ez akkor van ha a baba rombolt odabenn, keletkeznek kisebb serulesek, azt osszevarrjak. Nem mondom hogy kellemes, a lidocain ellenere, de siman tulelheto, foleg hogy nmar a bababan gyonyorkodhetszKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Lányok nekem az lenne a kérdésem, hogy vannak napok mikor iszonyatosan fáj a medencém körül, meg a belső combom, olyan mintha izomlázam lenne. De az biztos nem lehet. Ez természetes így a 36 hét után?

Joe! Olvastam, hogy már voltak nagyon erős hasgörcseid, akkor lehet hogy már én is számíthatok rá hamarosan, mivel 1 héttel vagyok utánnad kiírva. Így talán mindig egy kicsit fel tudok készülni, hogy mire is számítsak.

Most mennem kell mert látogatóm érkezett, majd jelentkezem.

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Megjöttem az NST-ről, teljesen negatív lettKép A méhszájam sem tágult tovább bő egy ujjnyinál, szóval Szabolcska úgy döntött, hogy megkegyelmez és marad még egy darabig.
A jóslófájások továbbra is tartanak és görcsölök, de ez a szülésznő szerint normális, majd ha a has felső része is keményedni kezd, akkor kell igazi fájásokra gondolni.
Hétfőn megyek legközelebb. Addig is köszi a drukkokatKép

Fütyitéma: A mi dokinénink azt mondta, hogy fürdetés után egyszer egy picit húzzuk vissza, apa lelkiismeretesen mindig megcsinálta, mivel mindig Õ fürdette Zsombit és kb. 1 éve teljesen feljön a fityma, minden drasztikus beavatkozás nélkül. Soha nem volt begyulladva, meg ilyesmi. Mivel nálunk ez bevált, Szabolcsnál is ezt az utat fogjuk járni.

Most pedig szépen mosok, vasalok meg miegymásKép

Pirus
37+5

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok lányok!

Az egyik kollegám egyfolytában izzít ezzel az otthonszülés dologgal - ma olvasgattam a www.szules.hu-t, és ha valamiben eddig biztos lettem volna, most már nem vagyok. Dehogy akarok én otthon szülni, de azért meg kell adni, egypár sztori azon a honlapon igazán zseniális. De akkkor is, azt hiszem, jobb a biztonság.

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Örömmel jelenthetem, hogy megoldódni látszanak a szoptatás körüli problémáink. Mindkét mellemen meggyógyultak a sebek és már nem az akasztás jut eszembe 1-1 alkalommal, ha felsír Flóra és éhesKép
Jelenleg napi 8szor eszik és a 550 mlhez képest, amit ennie kéne kb 800 ml-t szopizik naponta, ami a doktornéni szerint nagyon sok. Talán most csak nekilendült az evésnek és várhatóan ez be fog állni egy átlagos szintre. Persze jobban örülnék, ha nem kevesebbet enne 1-1 alkalommal, hanem az evések száma csökenne le.
Elég sok energiát kivesz az emberből ez a szoptatás dolog. Pedig még azt lehet mondani, hogy éjszaka egész rendes, mert egyhúzamban alszik 4-5 órákat, így csak 1szer kell felkelni hozzá, hogy meglegyen a 8 óra alvásom. A 8 óra persze nem elég, mert így is ebéd után ugy elpilledek, hogy bármilyen testhelyzetben el tudnék aludniKép
A levegőzés folyamatban. Egyenlőre csak ablak előtt a szobában, de lassan kimegyünk a körfolyosóra és jól felöltözve eltöltünk ott 20 perceket.
Meg kell valljam én se voltam kinn 3 és fél hete. Vagyis de, egyszer amikor hazajöttünk a kórházból megkíséreltem lemenni az utcánkba egy boltba, de negyed óra után ugy jöttem haza, hogy én egy ideig még nem kívánkozom ki, mivel a hidegtől a mellbimbóm teljesen összetöpörödött és baromira fájt...
A doktornéni beutalta Flórát koponya, hasi és csipő ultrahangra, ami a csipőt leszámítva állítólag általános. A csipő csak azért kell, eléggé kötöttek az izmai. Azt kérte a doktornéni, hogy tornáztassuk is minden nap. A kezeit lábait kell a teste és elfele mozgatni és aztán az átellenes kezét és lábát egymás felé.
Szopizás közben is ugy hadakozik a kezeivel, hogy komoly manöver ilyenkor a szájába adni a mellemet. Mindkét kezét be akarja tömni a szájába és amikor éppen nem oda dugja a kezét, akkor is kapálozik. Így akár perceket is igyénbevesz, mire betalálok a szájába. Van hogy csak akkor sikerül, amikor felsír, mert már türelmetlen és akkor hirtelen bedugom a nagyra tátott síró szájábaKép
Apukája holnap megy dolgozni, ugyhogy ennek a hétnek még a fennmaradó 2 napjára eljön anyukám és jövő héttől 4 hetes korától ketten maradunk.
Persze az is nagy segítség, hogy anyu még mindig hoz nekem ebédet, így egy gonddal kevesebb lesz.
A mozgás egyre jobban hiányzik nekem, mivel a terhesség 4. hónapjáig sziklamásztam. Nem lesz könnyű visszanyerni a kondimat, de asszem ezen még ráérek töprengeniKép
Ha van egy kis szabadidőm, akkor egy 1500 db-os puzzlet rakosgatok vagy egy csecsemőgondozásról szóló könyvet olvasgatok, amik kicsit ki tudnak kapcsolni. Néha e-mailezgetek, olvasgatok neten.
Hát egyenlőre dióhéjban így állunk.
Puszi Mindenkinek
Hatos
hatos

Mesa!

Nekem is fáj a belső combom, de csak a bal. No meg a szeméremcsontom, de az már 1 hete egyfolytában. Kezdem megszokni. Az elején alíg bírtam menni úgy feszített.
3 napja iszom a málnalevél teát és azóta nem görcsöl a hasam. Pedig én úgy féltem tőle, nehogy beindítsa a szülést!
Te is észrevetted, hogy a szülés közeledtével egyre nyájasabb a doki + a szülésznő is? Te választottál?
Te szóba fogod hozni szülés előtt az anyagiakat?

Piroska, én teljesen zárva vagyok. Pedig elég sokat jóslófájogattam én is.....Most nem tudom mi a jobb. Te már nem 0-ról indulsz!

A 38. heti uh-n kérni kell az áramlásvizsgálatot és a súlybecslést? Vagy az automatikus?

Én annyira tartok tőle, hozzám mindig olyan undok volt a dokinő. Ott ülök 2 órát, bemegyek 15 mp alatt végighuzogatja azt a bigyót a hasamon és kész. Ha kérdezek meg sem hallja...Kép
Vigyek neki egy doboz desszertet? Vagy mit csináljak? Tényleg szeretném tudni, hogy mekkora a pocaklakóm és igaza lesz e a dokimnak, hogy tényleg nagy Babóca lakik odabent.

Joe
37+4

Joe

Kép

Kép
joe

Rita!
Nem akartam senkit riogatni, nagyon jó helyen vagytok a II. Nőin.Ilyen nagy beavatkozást nem végeznek csak úgy a tudtod nélkül!
A történetet csak azért írtam le,mert úgy gondoltam eddig,én lehetek csak ilyen szerencsétlen. Aztán olvastam Muter 2005.05.27-i sztoriját,ahol Õ is a prof.véleménye miatt kényszerült kórházat váltani.
Azért nem mindegy szerintem, hogy a műtőasztalon mit vesznek ki, vagy éppen hagynak meg!! Csak azt nem értem, ami az egyik orvosnak lehetetlen, az a másiknak miért lehetséges, sőt evidens!!
Anikó
virÁg

Sziasztok!

Reggel beszaladtam a klinikara és megint olyan nosztalgia jött ram ahogy lattam a sok nagy pocakos kismamat a ctg-s labornal...! Kép

Hatos, örülök, h jobban vagy. Flora nagy zabagép, de inkabb ez, mint forditva, nem?
Pihenj sokat!

Joe, melyik UH-s nöciröl beszélsz?? Velem altalaban rendes volt egy Szaller Andrea nevü. Viszont a férfi, aki a kisebb szobaban van az kevésbé.... Mi sik-suk doktornak neveztük el...
Doboz desszertre szerintem nincs szükség . Kérdezzél még egyszer inkabb, lehet kicsit süket Kép

Fütyi ügyben nem tudom mi lesz... Lehet elkezdem nagyon ovatosan huzigatni fürdés utan aztan majd meglatjuk...

Hüvelyvarras téma: tényleg lehet, hogy kevés érzéstelenitö kaptam, nem tudom. Orditanom kellett volna...
és Rita tényleg csak akkor varnak, ha ott kicsit rombolt a baba kifelejövet.
Otthonszülés: engem is agitalt egy ismerösünk, aki otthon szülte 2 gyermekét. Mindenféle horrorsztorikat mesélt a korhazakrol, enyhén beparaztatott.... Szerintem is jobb a biztonsag.

Aniko: Lehet, hogy van 1-2 szenilis alak a klinikan... Mindenesetre nagyon jol tetted, h atmentél a Szent Janosba!

Milyen volt ma a felkészitö? Talakoztatok végül??

Joe, Mesa, Pirus drukkolok!

Gabi, gratula a kis pocaklakohoz!

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Gabi, csak most olvasom a hozzászólásodat!

Gratula a babócához!Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Joe!
Az uh-n kérni kell részletesen, hogy mi kell. Sőt, jobb , ha kétszer mondod el mindjárt! Tapasztalatból mondom.
Én kétszer mondtam el, hogy mit kérek, mégis amikor a leletet a kezembe nyomták, akkor láttam, hogy nincs meg minden. Kérdeztem, hogy a maradék hol van. Azt a választ kaptam, hogy miért nem szóltam? ??????Kép
zsuzs74

Joe!

Nekem nincs választott szülésznőm, ezért róluk nem tudok semmit mondani, dokit meg a 29 héten kényszerültem váltani így jutottam el Ács dokihoz, de tényleg nagyon normális. Szerintem nem fogom szóba hozni az anyagiakat, hanem megkapja a terhesgondozás 10X-esét, (azt mondták, hogy általában így szokták). Most így a télen amúgy sem állunk igazán jól anyagilag, de hát így akart jönni a babó. Szerintem a 38. heti ultrahangon automatikusan megnézik az áramlást, hogy minden oké-e, de biztosra nem tudom.

Holnap megyek ctg-re remélem oké lesz minden. Ultrahangon a klinikán még nem voltam, de hamarosan az is eljön (még azt sem tudom, hogy az hol van). Remélem nem fog nagy hó esni, mert Tatabányáról megint felvergődni ha esik a hó nagy élmény lesz.

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok,

Ma voltam a bejárattól jobbra ultrahangon és először kaptam képet is.:-) :-)
Feltűnt, hogy mindenki mosolyogva jön ki és képet nézeget, gondoltam, így a 20. héten már nekem is járna egy. De hogy biztos legyek szóltam is, hogy szeretnék. Még jó hogy szóltam, mert ugyebár néma terhesnek az orvos sem érti a szavát, mert csak annak adnak aki kér.

Saara
nem ma volt az előkészítő, hanem csak a jövő héten lesz

Ágiboszi
Szerintem kb. a 18. hét után már szinte mindenki elefántbébinek érzi magát, nem leszel egyedül :-)
A védőnőkben is az a legrosszabb, hogy egyre csak a kilóidat lesik :-(

Indigo
majd a táblázatodra ránk néznél egy kicsit, mert a hetek nincsenek pontosan, mert az nem lehet, hogy Rita aki 12 nappal előbbre van kiírva mint én, pont ugyanannyi hetes terhes.

Pöttöm_Panna 2006.05.18 19+2
Rita81 2006.05.12 18+3
Gabek 2006.05.24 18+3

Vagy Te talán már azt is tudod, hogy valójában mikor fogubk szülni?

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Még lenne egy hozzászólásom ill. kérdésem, mégpedig az, hogy Ti meddig dolgoztok/dolgoztatok? Mármint hányadik hétig ill. hónapig? Mikor jön el az az idő, amikor már inkább csak otthon szeretnék majd lenni?
Mert velem az a baj, hogy nagyon szeretem a munkámat, és kicsit hiányozni is fog, hogy ha majd nem dolgozom és fogalmam sincs mikor kellene "megálljt" parancsolnom magamnak.
Most is kb. este 7 óra van és még bent ülök és persze van néhány dolgom, na jó délelőtt a kórházban voltam és holnap is munkaidőben látogatok el a doki új magánrendelőjébe, de szerintetek mikor hagyjam abba?

Apropó, voltatok már az új Károly krt-i rendelőben? Milyen?

Gabek

Kép

Kép
gabek

Gabek, igen tudok róla, hogy Rita ugyanannyi hetes, mint Te pedig előbb van kiírva, de nála kisebb a picur, mintha az utolsó menszitől számolnánk. De Õ ezt jobban el tudja magyarázni. Kép

Ági, igen regisztráltam magam a babaneten és amikor jelentkeztem szóltam is a Te tanácsodra. Kép Egyébként a Schöpf Méreiben tényleg lediktálják az értékeket, ha felhívom? Ez tök jó, akkor ha a kórház nem kapja meg pénteken lehet megkérdezem őket. Köszi

Pirus, tök jó, hogy jól vagytok. Tartsatok ki!

Lányok, én lassan megint elkezdek tanulgatni, úgyhogy mostanában kevesebbszer fogok benézni. Táblát azért rakok, de ha valami gond van vele, inkább emailt írjatok, ne ide. Aztán 23-ától megint teljes erőbedobással leszek. Kép

Addig is mindenkinek szép napokat.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Gabek: Én majd 12-én megyek az új rendelőbe, kiváncsi vagyok, h milyen már én is. Mondjuk nekem jobb helyen van, mint a másik volt.
Én a munkát elég hamar abbahagytam, már a 2. hónap után, mert örökölt magasvérnyomás betegségem van, és ezzel otthon kellett maradnom. Mondjuk annyira nem is bántam, mert én annyira nem szerettem a munkámat Kép nem is tervezem, hogy oda megyek majd vissza. Eddig is azért bírtam ott ki, mert jó volt a pénz, és nem akartam még szülés, GYED meg ilyenek előtt váltani.

Indigo: Jó tanulást!

lilló

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, dehát zajlik az élet...

Gabi, gratula a babához!! Remélem mindent rendben talál a doki.

Joe, nagyon aranyos vagy! Én is szeretnék már találkozni! Az a helyzet, hogy Bence hétfőn kezdené az ovit, előtte pénteken egy közös látogatás lett volna, pár óra közös ott-tartózkodással. Dehát mikor legyen beteg a gyerkőc... Szóval Bence csúnyán köhög; ha ez elmúlik, akkor hétfő reggel megyünk oviba, ha nem, akkor viszont elsétálunk a klinikára, mert annyir azért nincs rosszul! Szóval ha minden OK a gyerkőccel, akkor sajna most sem tudunk találkozni... Hát ez ilyen. De mindenképp értesítelek a fejleményekről Kép

Egyébként nem tudom ki hogy van vele, én jobban be vagyok sózva az ovi miatt, mint Bence. Persze már várja, már többször találkozott a csoportjával (szeptembertől ment volna eredetileg), és több gyereket is ismer onnan; meg nem is várja, mert mi nem titkoljuk, hogy miről szól az egész, tudja, hogy nélkülünk kell boldogulnia. De persze nem ezen van a hangsúly, dehát jobb az ha a gyerkőc nem ott lepődik meg az igazságon, ugye... Akinek van ebben a témában tapasztalata, az légyszi ossza meg velem; nagyon kíváncsi vagyok, hogy kinek hogy sikerült a beszoktatás, és milyen kicsi trükköket ismertek, amivel meg lehet könnyíteni a dolgot! Előre is köszi!

Pirus, már nagyon izgulok, de azért jó, hogy még hagy Neked egy kis időt a baba! Kép

Hatos, nagyon szuper, hogy jól alakulnak a dolgok, nagyon ügyes vagy!!! Egyébként megjegyzem, hogy mi a szilveszter estét töltöttük egy 1000 darabos kirakóval... Kép Kép Kép

Tjutka

KépKép
KépKép
tjutka

Sziasztok!

Először is mindenkinek Boldog Újévet kívánok, így utólag is. A mostanában fellövött témákhoz nem nagyon tudok mit szólni, inkább csak tanulgatok belőlük.

Már egy ideje a pocakomon a csíkoknál pöttyös voltam és nagyon viszketett is, de mindenki azt mondta ez normális. Aztán persze, hogy a két ünnep közt a kezemen is kijöttek ilyen viszkető pöttyök, majd szinte két nap alatt az egész testemen. Sok, szép, apró, viszkető izé. A bőrgyogyin azt mondták valami külső allergia, nem kaphatok szteroidos gyógyszert a babák miatt. A fűrdőkrém meg a "viszketéscsillapító" krém persze nem használt. Na mindegy mára oda jutottam hogy szépen leszáradtak a hólyagok, viszont most az egész testem olyan tapintású mit az elefánt bőre és persze vörös. Most azt hiszem a bőrszárazságtól viszketek mindenhol. Gondolkodtunk mi a fenére lehettem hirtelen allergiás, de nemmrég kiderült hogy ez kismamabetegség és a szülés után tuti elmúlik. Találkozott közületek valaki ezzel a problémával? Ráadásul egy ideje a 24 óra alatt jó ha két-három órát tudok aludni. És a hasam is láthatóan leszállt. Pedig még csak a 34. héten vagyunk, jó lenne még kihúzni valameddig, hogy minden rendben legyen a lányokkal. Ja és a lábfejem szó szerint eltűnt a vizesedéstől. Azt mondják többen, hogy ezek a szülés előjelei. Na de mégis mennyi időre előjelek? Napokra, hetekre?
Még szerencse, hogy ma megyünk dokibához.

Kgiulia

KépKép
kgiulia

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat és a gratulációkat.

Pirus,
hogy érzed magad, továbbra is jósolgatsz?

Mesa,
te Tatabányáról jársz be a Klinikára?

Ági,
lassan kezdelek megérteni. Nem tudom mi van velem, de mostanában 5-kor felpattan a szemem, onnantól alvás nuku.. Persze délre olyan álmos leszek, hogy állva is el tudnék aludni.

Gabek,
én is ma megyek az új rendelőbe. Nekem annyit mondott a doki, hogy nagyon szép maga a rendelő, éééés van UH is.
Te hánykor mész?

Puszi,
Gabi
k_gabi

Sziasztok!

Gabek, valóban egy kicsit kavar van az időpontom körül - de nem sikerül tisztázni. A kiírt időpontom május 12, de az UH-n még csak 20 hetes vagyok, nem 21. Ezért mondtam Indigonak, hogy hagyja csak úgy, ahogy van, majd kiderül, hogy hányadán állunk. Ha a családi hagyományokat követem, úgyis koraszülött lesz - de remélem kivétel leszek.

Az én orvosom nagyon forszírozza ezt a táppénz dolgot, már egy hónapja is nagyon kérdezgette, hogy mégis mikortól akarok pihenni, miért nem használom ki ezt az "arany évet". Én is szeretem a munkahelyem, nem tudnék otthon ülni egész nap, mikor teljesen jól vagyok. De most azért könnyítettem magamon, és 6 órában járok dolgozni (a szabadságom rovására). Így délutánonként hazamehetek aludni. A doki azt mondta, hogy a huszonvalahanyadik héttől (közelebb a harminchoz) szoktak elmenni. De szerintem ez teljesen egyéni.

Te hol voltál UH-n? Az alagsorban??? Onnan nem szoktak mosolyogva, meg képet nézegetve kijönni! Legalábbis nekem nem ez a tapasztalatom. Múltkor a férjemmel voltunk, de hiába kértük, nem adott képet, mondván, hogy kifogyott a papír a nyomtatóból. Nagyon kedveltem a fazont... :-(

Hatos! Párod majdnem 4 hétig otthon volt veletek? Ez nagyon szuperül hangzik. Jó lenne, ha az enyémet is rá tudnám venni egy ilyen attrakcióra. :-) Egyébként igényelted is a segítségét?

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Mar megint van egy kérdésem, ne haragudjatok....
Hétfön délre dokihoz kell mennem, az idöpontot nem nagyon lehet valtoztatni. Az a lényeg, hogy valoszinüleg nem fogok hazaérni szopizasra és azt tervezzük, hogy a férjem eteti majd a picit cumisüvegböl, lefejt tejjel. Probaltatok mar??
Azt hallottam, hogy raszokhat a cumisüvegre és nem lesz többé hajlando szopizni.
Most nem tudom lemondjam-e a dokit...
Van valakinek ebben tapasztalata??

Tappénz: én is kb a 3. honaptol voltam tappénzen, mert tiszta sztressz volt a munkahelyem. Nekem ez valoban arany év volt... De ha szeretitek a munkatokat és nem faraszto szerintem a 30.-32. hétig is lehet dolgozni, ameddig jol esik igazabol...

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Saara, én is a Szaller Andreáról beszéltem. Akkor lehet, hogy csak engem nem csíp. Tökre frusztrál megint, hogy menni kell és félek hogy nem fogok választ kapni semmire sem. A párom meg ismét örjöngeni fog a sok várakozás miatt. Kép
A másik doki nem a Lintner? Egy magas, helyes, fiatal srác? Én nagyon bírom Õt, velem rendes volt még anno augusztusban, mikor hajnali 1-kor ultrahangozott.....Kép És kifejezetten ráérős volt, mondjuk nem várt rá senki!

Mesa, én is ú.i. vagyok a pénzügyekkel. Kép

Indigo, hajrá! Sok erőt kívánok a tanulnivalókhoz!
Aztán mire visszanézel hozzánk, már 2 babával minimum gyarapodni fog a kis csapatunk......;)

Jutka, jobbulást kívánok Bencének!

Én most azon agyalok, hogy nem akarom hagyni, hogy akárki vizsgálgasson majd szülés közben. Legalábbis amikor bemegyünk. Meg lehet ezt úszni? Tiltakozhatok? Engem annyira frusztrál....
A szülésznőm is meg tud vizsgálni? Etusban megbízom.

Lenne még egy kérdésem a babák köldökével kapcsolatban. Felnőttek között 2 félét láttam. Van akinek lyukas, és van akinek kis gombóc van benne. Ez attól függ, hogy születéskor hogy kötik el? Lehet választani, hogy milyen fajtát szeretnél a gyermekednek? Tudom elég hülye kérdés, de ha valaki tudna rá feleni nagyon megköszönném! Kép)

Joe
37+5

Joe

Kép

Kép
joe

Táppénz: én a 4. hótól voltam táppénzen, stresszes volt a munkám, meg egyébként sem rajongtam érte. És nagyon élvezem az itthonlét minden pillanatát!
Kép Félek, hogy majd nem lesz kedvem visszamenni dolgozni......Kép Mondjuk ez ált nem kedv kérdése.

Joe

Kép

Kép
joe

Sziasztok
Gabek, én az utolsó 4 hetet már otthon töltöttem. Az orvos még a terhességem elején megkérdezte, hogy stresszes munkát végzek vagy sem és az utazás mennyire kimerítő. Nekem semmi problémám nem volt a terhesség alatt, így nem akartam előbb kivonni magamat a "forgalomból", de az utolsó hetek már kicsit fárasztóak voltak és ctg-re is hetente, majd pedig naponta jártam. Az utolsó héten pedig naponta 2x. Alig lettem volna bent a munkahelyemen. :o) Szerintem, ha jól érzed magad, és a munka is jó, akkor nyugodtan folytasd. Nekem kifejezetten jót tett, hogy kényeztettek egy picit és kíméltek. Végre odafigyeltek rám! :o)

Saara, szerintem egy-két cumisüvegből való etetés nem fog elrontani semmit. Kell egy kis szabadság. Az én lányom sajnos nem volt és ma sem hajlandó cumisüvegből enni. Az elején néha ivott belőle, de csak vizet...a tejet nem volt hajlandó, csak ciciből elfogadni. Az a pár alkalom viszont nem szoktatta le a ciciről. A védőnőm azt mondta, hogy mivel könnyebb cumisüvegből enni, így a babók sokszor inkább ezt a könnyebb utat választják. Most lehet, hogy sokan a fejüket csóválják majd, de szerintem nyugodtan menj el a dokihoz.

Hédi
gyurmanó

Szia Gabi,

Én ma 2-re megyek az új rendelőbe, de gondolom ott is majd várni kell.

Te hányra mész? Dumálhatnánk...

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Szia Gabek!

Akkor talizunk, mert én 1 óra 50-re megyek, pont előtted leszek.

Pussz,
Gabi
k_gabi

Sziasztok!

Egy gyors kérdés: az lehet, hogy nekem már a 20. héten gyomorégésem van? Ez nem csak akkor jön, amikor már nagy a baba, és nyomja alulról a gyomrom?

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Hazaértünk a ctg-ről minden oké volt, csak utánna a vérnyomásmérés ne lett volna, persze magas volt. Meg is kérdezték, hogy ilyen vérnyomással még "szabadlábon" vagyok. Mondtam utánna a dokinak és ő azt mondta, hogy ha a per érték magasabb lesz, akkor kibérelhetek egy ágyat, amit persze még nem tervezek.

K_gabi: igen én úgy járok fel a klinikára vidékről. Mondta is az orvos, hogy akármi van autóba és irány a klinika.

Táppénzre én a 6-ik hónapban mentem akkor is azért mert a párom már nem engedett dolgozni. Persze hozzá kell tennem amíg dolgoztam nem volt semmi bajom.

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Boldog új évet Mindannyiótoknak!

De jó, hogy ilyen sok kismami van!Kép

Végre sikerült jó sokat visszaolvasnom...( azt nem merem írni, hogy mindent)
Nagyon szépek a topik - gyerekek: Hatos Flórája, Annamari Balázsa, Márti Ayséja, Ági Danija, Kinga Botija.KépRemélem, nem hagytam ki senkit!

Pirus!
Úgy örülök, hogy megfordult Szabolcs!Kép Tudtam én, hogy így lesz!
Aztán csak óvatosan a vasalással meg a miegymással!Kép
Zsombi várja már az öcsikéjét? Lehet, hogy Szabolcs lesz a szülinapi ajándék?
Elkészültél a fordítással?
Már jó régen kérdeztél erről:
mi nem kaptunk értesítést arról, hogy vigyük Bobót a 3 éveseknek járó oltásra
Bobó már annyira várta, hogy ovis legyen, hogy nem okozott problémát a beilleszkedés. Már az első nap ott is aludt. Nagyon szeret menni, sok barátja van. Igazolódott amiről még nyáron beszéltünk: gyereknek gyerek a társasága.

Ági!
Tudsz- e aludni mostanában?
Halad az építkezés vagy már be is fejeződött?
Választottatok már nevet? ( a táblázatban még nincsen...)

Gabi!
De jó, hogy Beninek is lesz kistestvére!KépKépKép

Kinga!
Nagyon tetszik a kép Kisbotondról!Kép
Jó ez a török "beszéd".Kép Zalán is leginkább ezen próbálja megértetni velünk magát - hozzátok hasonlóan hiányosak a mi ismereteink is.Kép Tavasszal jó lenne összehozni egy talit: hadd beszélgessenek egy jót a gyerekek.Kép Persze Márti Ayséjénak is ott a helye...
Irigykedve olvastam, hogy Boti már törekszik arra, hogy átaludja az éjszakát. Zalánnak szerintem ez még eszébe sem jutott...KépKép Menetrendszerűen ébredünk hajnali 2- kor...Milyen gyakran eszik a manócskád? Nálunk nagyon változó még mindig: 2.5 és 4 óra is eltelik napközben két szopi között.
Próbálkoztál- e a hozzátáplálással?
Te hogy vagy?

Zalán nagyon sokat ügyesedett mostanában. Karácsonykor a tökéletesre fejlesztette a hátról hasra fordulást is. Szuperül tud berregni: mindenkit beterít közben nyállal.Kép Ügyesen nyúl tárgyakért, és persze minden a szájában köt ki. Úgy tűnik, hogy rövid időn belül lesz 2 fogacskája is. Január végén megyünk ismét vissza a klinikára kontrollra. A tornára már nincs szükség, hiszen utolérte a korosztályát, viszont a fejecskéjében lévő cisztát nyomon kell követni. Egy újabb probléma, amin lehet izgulni...Kép
Botond továbbra is imádja az öcsikéjét. Ha csak ránéz, Zalán máris mosolyog rá.Kép

Mennem kell.
Már megint regényt írtam... De jó is lenne, ha gyakrabban tudnék jönni...

puszi: Terika
terika

Sziasztok!

Terika, de jó olvasni RólatokKép Úgy veszem észre, Te is kiegyensúlyozottabb lettél, ugye? Szuper, hogy Zalánnak már nem kell a fejlesztés, reméljük a ciszta is hamar felszívódik és nem okoz semmi gondot. Gondoltam, hogy Bobó is élvezni fogja az ovit. Zsombinak is nagyon bejött a gyerektársaság és arról nem is beszélve, hogy így Neked is több időd marad Zalánra. Tavasszal tervezem, hogy kimegyünk Szabolccsal a régi szomszédokat meglátogatni. Hozzátok is beugrunk majd, jó?

Sajnos nálunk megint rossz hírek vannakKép Zsombi reggel megint 40 fokos lázzal ébredt, de megint nem panaszkodott fájdalomra. Azonban mindkét füle alatt hatalmasra duzzadtak a nyirokcsomók. Újra hűtőfürdőztünk, szerencsére le is ment a láza, de a dokinénit is kihívtam, fél 2 körül tudott jönni. Meséltem neki a karácsonyi 41 fokos lázat, meg, hogy nem jött ki az ügyelet. Teljesen ki volt akadva, mert ha kijött volna orvos, már akkor diagnosztizálhatta volna mi a baj. Sajnos a nyirokcsomóin kívül meg van nagyobbodva a mája és a lépe, amit egy nagyon gázos vírus okoz. Felhívta a Heim Pált és holnap reggel fogadják Zsombit, mindeféle vizsgálatra, hogy kiderítsék valóban az a vírus támadta-e meg. Ha igen, akkor legalább 2 hétig itthon lesz, mert nem szeretném, ha bent tartanák, egyedül. Szerencsére fájdalma nincsen, csak a hasát fájlalja néha, de a magas láz miatt sajnos sokszor felsír éjszaka és félre beszél. Nagyon nem jött ez most jól nekünkKép Még egészségesen is nehezen tudjuk megoldani az elhelyezését, ha megindul a szülés, nehogy betegen. Szar dolog, ha az embernek nincs semmi segítségeKép Remélem emiatt nem kell lemondanunk a papás szülésről, mert az mindkettőnknek nagyon nagyon rossz lenne.Kép

Sara, egy-egy cumisüveges etetéstől nem fog leszokni a baba a ciciről, vagyis szerintem nem nagy esély van rá. Hogy őszinte legyek, a férjem az első pár hétben, minden éjjel egyszer cumisüvegből adta Zsombinak a tejcsit, hogy tudjak pihenni éjszaka legalább 6 órát egyhuzamban. Szerencsére Zsombi még ennyitől sem szokott le a ciciről. És az is nagyon jól jött, hogy Õ már 2 hónapos korától átaludta az éjszakát. De tudom, hogy mint minden, ez is babafüggő.

Megyek, mert Zsombi most akar fürödni.Kép Tipikus férfi beteg, egész nap ugráltat.

Puszi: Pirus
37+6

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok!

Terika!
Jaj, de jó, hogy irtál, köszönjük a gratulációkat!
Mi is kérünk fotót Bobóról és Zalánról, ha lesz majd időt feltenni.

Sokat gondoltam rátok, mióta utoljára irtad, hogy tornára jártok Zalánnal, de nagyon jó hir, hogy már nincs rá szükség! Valószinűleg nem viccből találták ki, hogy csecsemőket is küldenek tornára, hiszen ilyen pici korban észvesztő sebességgel lehet őket fejleszteni és ezek szerint nagyon hatékonyan.
Zalán nagyon ügyes, hogy már igy fordul. Bevallom, Kisbotond még nem fordul kapásból hasáról a hátára, csak kis segitséggel. A védőnő szerint-és szerintem is - kicsit lusta, de más oka nincs a dolognak.Kép Hogy motivált legyen fordulás- ügyben,karácsonyra kapott különféle készségfejlesztő játékokat, úgy tűnik, használ a dolog, mert sokat ügyesedett. A kézügyessége nagyon jó, most már akarattal nyúl dolgok után és veszi ő is a szájába rögvest. Múltkor megpróbált bekapni egy egész párnát, ami állatfarmot ábrázol...

A találkozó ötlete zseniális, nagyon szivesen összejönnénk veletek. Nem tudom, hogy szoktak szerveződni a babanetes találkozók, de beszéljünk erről, mert tök jó lenne találkozni!

Én köszönöm, jól vagyok, teljesen meggyógyultam a császár után, bár nemrég volt egy erős front, amikor pár napig éreztem újra a sebemet, de ez már elmúlt. Egyébként nagyon jól érzem magam anyaként, minden nap új élmény és egy pillanatig nem hiányzik a munka. Igazából igy a messzeségből sokkal nagyobb szeretettel gondolok a kollégáimra. Kép Kép Kép

Hozzátáplálással ott tartunk, hogy négy hónapos kora után minden nap kap pár kanál reszelt almát, hogy ismerkedjen az izével, de egyébként szerencsére csak szopizik. Mi nagyjából tartjuk a három óránkénti evést, bár azt vettem észre, hogy pl. séta után hamarabb megéhezik.

Saara!
Cumisüvegből történő etetés nálam is előfordult, mert kellett járnom párszor utókezelésre a klinikára és ilyenkor a férjem etette meg a picit.
Egyáltalán nem alakult ki Botinál zavar, sőt most már inkább ott tartunk, hogy ha néha teát adnék neki, alig akarja a cumisüveget elfogadni.
Szerintem ne aggódj, egy alkalom nem jelent semmit.

Kinga
kgk

Sziasztok,

Megjártam ma az új renedelőt, már ahogy belépsz már akkor is sokkal szebb, tisztább érzésed van,mint az előzőben.

K_Gabi: sajnálom, hogy nem találkoztunk :-(
Bár én próbálkoztam, mert megmutatták ki az előttem lévő, én pedig odamentem hozzá, kedvesen mosolyogva, hogy "Te lennél a K-Gabi?" de persze őt máskét hívták, gondolom Te pont akkor lehettél bent :-(
Kicsit ciki volt, de próbáltam oldani a helyzetet és elmeséltem neki, hogyan ragadtam be a liftbe. Persze ezt ő viccesnek találta, én nem annyira.

Ha mentek az új helyre akkor a bejárathoz közelebbi liftet válasszátok, mert a másik nem oda visz. És ha beragadnátok, ne pánikoljatok a két emelet között megrekedve, előbb-utóbb beindul ismét :-)

Gabek

Kép

Kép
gabek

Gabek! Hányadik emeleten van a rendelő? Van a házra kiírva valami tábla? Nekem úgy magyarázta a doki, hogy helyileg ott van a rendelő a Madách térnél a Patika felett. Könnyen megtalálom melyik ház az? Tényleg van UH a rendelőben? És ha igen Neked csinált UH-t a doki? Jövő csütörtökön megyek, kiváncsi vagyok már nagyon.
Lilló

lilló

Sziasztok!

Pirus,
mielőbbi javulást Zsombinak. Kép
Szegénykém, az utolsó pár heted is ilyen mozgalmasan telik.

Terika,
de jó hallani rólatok. Kép Alig akarom elhinni, hogy Bobó már ovis.

Gabek,
én is sajnálom, hogy nem találkoztunk. Jóval korábban értem be, mint kellett volna, és szerencsémre senki sem volt előttem. Amikor kijöttem akkor is csak egy csajszi várakozott, de mivel pocaknélküli volt, így gondoltam te nem lehetsz. Beragadtál a liftbe? Én biztos frászt kaptam volna.

Lilló,
a rendelő a Madách térnél van, egy vörös téglaépület, az aljában gyógyszertár. A kapun ki van írva 11-es: Orvosi Rendelők. Ha bemész a jobb kéz felé eső lifttel felmész a II. emeletre. Ahogy kiszállsz a liftből, rögtön a rendelő ajtaja előtt találod magad. A rendelő nagyon szépen berendezett, és van egy szuper UH is.

Ma voltam én is. A pocakóm lakója 6 hetes, és láthattam is azt a kis pöttyöt a monitoron, amely minden anyuka szívét megdobogtatja.
El sem tudom mondani mennyire örülök!!!

Puszi,
Gabi
k_gabi

Sziasztok.

Most vagyok túl a második vetélésemen. A kisfiam erőt add.
Szeretném alaposan kivízsgáltatni magamat.
Ezért is keresek egy megbízható orvost, és kórházat.Ahogy így vissza olvasgatlak beneteket remélem a kórházat, már megtaláltam.
Segítenétek megaddni Dr.Bánhidy doki elérhetőségét. Hol rendel, mikor, telefonszám?

Elöre is köszi.
Timi
beka76

Sziasztok.

Most vagyok túl a második vetélésemen. A kisfiam erőt add.
Szeretném alaposan kivízsgáltatni magamat.
Ezért is keresek egy megbízható orvost, és kórházat.Ahogy így vissza olvasgatlak beneteket remélem a kórházat, már megtaláltam.
Segítenétek megaddni Dr.Bánhidy doki elérhetőségét. Hol rendel, mikor, telefonszám?

Elöre is köszi.
Timi
beka76

Sziasztok!

Saara, szerintem is mindenképpen menj el a dokihoz! Ha nem akarsz cumisüveget használni, próbáljátok meg vastag szélű pohárból, vagy kanálról odaadni neki a tejcsit. A babák irtó hamar rájönnek, hogy mit kell csinálni vele és csuda ügyesen szopogatják le a pohár széléről a tejet!! Kép Az én lányom is így kapott enni egyszer másfél hónaposan!

Timi, szerintem nagyon sok jó orvos van a klinikán, akikben megbízhatsz. Az én orvosomat is szívből tudom ajánlani (Ács doki). És sok erőt kívánok az újrakezdéshez!

Joe, köszi; de úgy néz ki, belehúztunk a sűrűjébe, elkezdődött a magas láz + hurutos köhögés + antibiotikum dolog. Mindenesetre hétfőn biztosan nem megy oviba, és szerintem ne kockáztassunk meg Neked most egy fertőzést... gondolom nem hiányzik. De ha addig meggyógyulna mindenképpen besétálunk a klinikára! Kép Egyébként szerintem jogod van eldönteni, hogy megengeded-e, hogy megvizsgáljon bárki szülés közben, de azért aki felvesz a szülészetre, annak csak kell tudni mi újság, hogy állsz! Bár hidd el, ez akkor nem lesz annyira zavaró, mással leszel elfoglalva Kép Tapasztalatból mondom, hogy Ács doki annyira rendes, hogy ha vajúdás közben úgy érzed, most nagyon rosszul esne egy vizsgálgatás, akkor megérti, és visszajön pár perc múlva, szóval beszélj meg vele mindent nyugodtan!! Amúgy csak a doki és a szülésznő vizsgál általában, ha jól tudom.

Pirus, a "semmi segítség" dolog nálunk is abszolut így van, úgyhogy együttérzek Veled, ha ez picit is segít Kép Remélem Zsombi rendbejön a szülésig, és semmi komolyat nem találnak a vizsgálaton!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Kgiulia Kép
Mi már megint nagyon egy húron pendülünk Kép én is nagyon viszketek 2 napja, pici piros pöttyök vannak a kezemen (bár nem hólyagok), a pocakomon még nincsenek de ezek szerint ott is várható? te kenegeted valamivel a pocakod? ujjaim, lábfejem nekem is elég vizes... aludni én sem tudok már... gyomorégéssel hogy állsz? levegőt kapsz még? ctg-n voltál már? mikor kell menned? mekkorák a csajok, mit mondott a doki mikorra várható a szülés??? én csak 1,5 hét múlva megyek ctg-re is, dokihoz is, de néha nekem is olyan érzésem van, hogy addig már nem húzzuk ki a csajokkal, kezd bent igencsak teltház lenni... Kép
tralllala

Gabi! Köszi a választ! Csak odatalálok... Ott dolgoztam a környéken 9 évig Kép

Timi: Bánhidy dr ott rendel, ahol K_Gabi leírta fentebb, a Madách térnél, csütörtök délutánonként. Ha leírod az e-mailedet akkor elküldöm Neked a számait. Bátran tudom Õt Neked ajánlani, mert nagyon jó orvos, és nagyon jó ember az eddigi tapasztalataim alapján Kép

Üdv.
Lilló

lilló

Tralllala!
Nekem a pocimon kezdődött, aztán a kezemen majd mindenhol. A bőrgyogyihoz menj el, nehogy elterjedjen (márha meg lehet előzni) mert borzalmas. De a szülészdokidat is felhívhatod ő is tud majd valamit ajánlani (fürdőkrém). Most csak és kizárólag allergénmentes termékeket próbálok használni, abból is minél kevesebbet (a babaolaj eddig bevált, mert a hólyagok leszáradása után annyira száraz lett a bőrőm, most meg az a bajom). De ha nincs a hasadon, remélhetőleg megúszod. Meglepő, de a gyomorégést elég jól megúsztam (eddig). Habár nekem az egyik babókám már fejjel előre jó mélyen van, lehet ez is az ok. Nekem a légszomjam is megszűnt mióta vasat szedek. Neked nem kell? Lehet, hogy ez az ok, de lehet hogy szép nagyok a babáid. Minket tegnap a doki jól megijesztett, azt mondta az egyik baba kissebb. Úgyhogy sos uh. ahol kiderült hogy az egyik baba min. 2206 g, a másik 1849 g. Ezután a dokink is megnyugodott, azt mondta ez rendben van. A tieid mekkorák? Most antibiotikumot kell szednem mert vese ill. hólyaggyulladásom van. Nem is éreztem, a leletekből derült ki. Én is megyek ctg-re kb. akkor mint te, de időpontom még nincs. Azért kitartás még nem kéne szülnünk, de a csomagod azért legyen kéznél, úgyis a csajok döntik el mi lesz. A lányok milyen irányban vannak fordulva?

KépKép
kgiulia

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?