Új privát üzeneted érkezett!

Lilló!

Ha van kedved, csatlakozhatnál a duónkhoz: Gabekkel már voltunk egy alkalmon dec. elején, megismerkedhetnénk januárban! Persze, csak ha van kedved!

Rita

Kép

Kép
rita81

Lilló, ha még meg kell, akkor most én is megnyugtatlak, nekem is ugyanezt csinálták a gyerkőcök. Nappal szerintem jobban nyugton maradnak odabent, elringatja őket a mozgásod, aztán ahogy lefekszel pihenni, életre kelnek... Kép

Mi lehet Hatossal és Vaníliával??

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Kedves Mindenki!

Egy ideje olvasgatlak benneteket, most írok is pár sort. Március végére várom a kisfiamat, Radványi Krisztinánál fogok szülni. Láttam, hogy többen szültetek/szültök majd a doktornőnél, de ennyi írományt képtelenség visszaolvasni. Ha írnátok pár sort tapasztalataitokról a doktornővel kapcsolatban, nagyon megköszönném. Ide, de akár az e-mail címemre is írhattok: mtulics@hotmail.com Köszi előre is!
Móni
pöttöm

Sziasztok,

Rita: vagyok-vagyogatok, csak rengeteg a melóm, de ha máskor nem hát este, lefekvés előtt olvasom az aznapi levelezést. Igazából az a jó, ha nem írok semmit, akkor is egy csomó mindent megtudok :-)

A biztonsági öv szerintem nagyon fontos, én amióta terhes vagyok bindig bekötöm, előtte nem volt ez jellemző :-(
Így téli kabátban, vagy ha leveszed vezetésnél akkor is van rajtad pulcsi, így most még nem vághat, főleg hogy még nem akkora a hasunk. szerintem ez majd nyáron lesz inkább gond, hiszen addigra szépen kikerekedünk.

A baba korával kapcsolatban én is úgs vagyok mint Te, hogy a második UH-on az derült, ki hogy a koránál kb. egy héttel kisebb, engem ez nem zavar, azóta az én számításaim szerint visszavettem a korát egy héttel, és eszerint számolok. Csak most kell mennem az AFP-re és nem tudom, hogy melyiket vegyem figyelembe, az utolsó menses idejétől meghatározott időpontot, vagy a nagyságának megfelelő korát.
Ezt akartam is lányok tőletek kérdezni, hogy az elején, amit mondanak, hogy mikorra várható a szülés az szent és sérthetetlen, vagy a hónapok folyamán ez változik? Fog mást mondani az orvos, vagy ragaszkodik a naptárhoz?

Ágiboszi: neked is van folyásod? Milyen krémet kaptál rá? Lehet, hogy nekem is szükségem lenne rá :-( Eddig azt olvastam már néhány különböző helyen, hogy joghurttal kenjem be a hüvelyemet, de még nem volt bátorságom kipróbálni. Ez amúgy normális, többieknek is volt?

Ez a babasokkolós dolog eléggé megrémített, köszi a megnyugtatást is.

Persze, hogy menjünk jövőre az előkészítőre, ha jól emlékszem januárban a 2. kedden kezdődik, ha jól számolom az 10-e.

Ott a helyünk!!

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

TJutka! Köszi, minél többen írtok megnyugtató dolgot, annál jobban érzem Magam Kép Mégis Ti vagytok a "tapasztaltak". Én kb. úgy érzem magam, mint első nap az iskolában... Kép Egyébként, ahogy Gabek is írta, ebben az oldalban az a jó, hogy ha az ember nem ír, akkor is tanul egy csomó dolgot.

Rita! Köszönöm. Majd még addig úgyis "beszélünk". Mégis jobb, ha az ember "ismer" valakit, mintha tök egyedül ott ácsorog Kép

lilló

Sziasztok!

Szofec! Kép Kép Kép Kicsi a világ! Akkor ez úton is KÖSZI, KÖSZI, KÖSZI a teát! Kép Még várok egy picit, a betöltött 36. hét után kezdem el inni.

Gabek! Ágiboszi!
Milyen mértékű folyásról beszéltek? Miért aggódtok ennyire emiatt? Nekem azt mondta a doki is, meg a védőnő is, hogy a kismamáknak alapból erősebb folyása van. Nekem is van. Most aggódnom kéne? Meg kenegetni magam???

Kérdeznék egy hülyét:
Szabad még a szex? Mikortól nem szabad?

Joe
34+3

Joe

Kép

Kép
joe

Sziasztok!
Csak végigolvasni volt időm, meg lenne egy gyors kérdésem:
Rita, Ági, írjátok, hogy hosszú órákat vártatok az UH-ra. Ez most az új UH készülék a szülőszobák előtti folyosón, vagy a régi lent az alagsorban?
Hétfőn megyünk 18. heti UH-ra és nem tudom eldönteni, hogy egyedül menjek-e, vagy kis családommal. Egyrészt ugye most lenne az az alkalom, amikor valószínűleg kiderül a gyerek neme, meg még jól látszik mindene egyben, szóval jó lenne ha párom is látná. Viszont Flórát nem tudjuk hova tenni, így őt is vinnénk. Az alagsori UH-ra eddig soha nem kellett várnunk, a doki mindig rögtön behívott, de ezt most nem ő csinálja, hanem Bakos doktor és a bejelentkezéskor azt mondták, hogy készüljek fel, hogy sokat kell várni. Flóra viszont nem fog bírni órákat üldögélni velünk.
Szerintetek mit csináljak? A 4 órás sorok ennél az új készüléknél voltak?? Egyáltalán valaki volt már ezen az új UH-n Bakos doktornál meg az integrált teszten? Mire készüljek?
Köszi, sziasztok
PP
pöttöm_panna

PP en voltam Bakos dokinal, fenn az uj szuloszobak elotti uh-n, de azon ha jol tudom problemas eseteket nez. Vagy valami gond van??? en ott alig vartam, kulon idopontra behivtak kb 3 kismamat....ja es ott nincs kulon kepernyo a kismamanak pl.
orsoly

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani S.O.S. ,hogy Ács doktor mikor kezdi a magánrendelését ma? Hány órától?

Köszi,
Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Sziasztok!

PP, szerintem ha így Karácsony előtt van még némi mozgatható tőkétek, inkább 4D-s UH-ra menjetek mozizni, mert lehet, hogy tényleg rengeteget kell majd várnotok, és nem is biztos, hogy fény derül a titokra.

Joe, nekem is elég erős a folyásom, a dokim csak sima kamillás lemosást javasolt, miután nem gombás eredetű a dolog.
A szex addig szabad, amig jól esik, és nincs nyitva a méhszáj. A 36. héttől mondják, hogy érdemes leállni, mert a spermák tartalmaznak valami olyan anyagot, amitől beindulhat a szülés, de gondolom ez csak a nyitott méhszájnál érdekes.

Rita, azért szedem az Elevitet csak kétnaponta, mert amúgy változatosan étkezem, a Maltofert is elég rendszertelenül szedem, ahogy eszembe jut.Kép Látszik, hogy már a második terhességem, Zsombival mindig mindent lelkiismeretesen bevettemKép

Lányok, nekem esténként már nagyon fáj a pocim és derekam. Úgy várom már a hétfőt, hogy kiderüljön az UH-n, Szabolcs megfordult-e már.

Na, megyek hörcsöglakot takarítani.

Puszi: Pirus
34+6

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!

Olyan jó Titeket minden nap olvasni! Már tiszta függő leszek. :-)Sőt, most jó hosszú is, mert egy csomó minden jutott eszembe a hozzászólásaitokról.

Gabek! Nekem is 1 héttel kevesebbet mondott a 12. heti UH, de a dokim azt mondta, hogy maradjunk csak az eredeti számolásnál. Így mentem AFP-re is. Ugyanakkor most a 18 hetin (ahogy olvashattad fentebb) 2 héttel mondták kevesebbnek, és az ultrahangos doki háborgott, hogy nem tudja megmérni a méreteket, meg hogy számoljuk át az AFP-t, mert így nem annyi az annyi. Ezt mondtam a védőnőnek is, aki nagy kerek szemekkel nézett rám, hogy ő még ilyet nem hallott, hogy az AFP-t átszámolni... szóval gyanítom, hogy az ultrahangos doki nem volt teljesen a helyzet magaslatán. Mindenestre 2 hét múlva mehetek újra UH-ra, és utána összevetjük a leleteket a rendes dokimmal, és azt hiszem, azok alapján fog kiderül, hogy mennyi az annyi. De a rendes dokim még múltkor mondta, hogy "tévedni ultrahang dolog" - úgyhogy nem kell aggódni.

Pöttöm Panna! A várás az alagsori készülékre vonatkozik: oda 3 napi hideg élelemmel kell menni (bár ott a büfé, az is igaz - volt eszük). Nem is tudtam, hogy van egy új műszer, máshol, amire nem kell várni... Mindenestre az nem biztos, hogy kiderül a neme, nekünk se tudták megmondani most a "18" héten - de lehet, hogy csak azért mert kisebb a baba egy picit. Én a helyedben a családot egy ilyen 4D-s csodára vinném el, ott nem kell várni (állítólag), sokkal látványosabb (én legalábbis ezekből a hagyományos pacákból nem tudok sokat kivenni), és naná, hogy egy kisebb vagyont otthagysz érte. Szóval, ahogy gondolod.

Joe! Nem vagyok hiteles forrás a kérdésben, de nem azt szokták mondani, hogy az utolsó hónapban már nem ajánlott a szex? Dokidat nem kérdezted?
(Valahol azt olvastam, hogy ha nagyon nem akar beindulni a szülés, akkor szoktak a furmányos párok szeretkezni, mert az ondóban azt hiszem van oxitocin, és beindíthatja a dolgokat - de azt hiszem, ez inkább a kuruzslás kategória. :-))

Folyás: én is úgy tudom, hogy teljesen normális ilyenkor. Ha téged nem zavar, nem hiszem, hogy kenegetni kellene. Max berak az ember egy kis vékony tisztasági betétet, és slussz passz. :-)

Bocs lányok, ha hosszú voltam!
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok még egyszer!

Úgy látszik Pirussal pont egyszerre írtuk a hozzászólást - és ő is ugyanazokat írta.

Rita

Kép

Kép
rita81

Joe!

Szia, én KGiulia férje vagyok. Mi délre megyünk hozzá, ma. Nem tudom, hogy akkor kezd-e, de remélem ez az info segít valamit.

KépKép
kgiulia

Sziasztok,

Tegnap még este próbáltam válaszolni Joe-nak, de mire megírtam a választ, addigra lemerült a laptopom és nem volt kedvem újra írni :-(

Tehát a folyásom nem annyira vészes, és nem is zavar, csak inkább esztétikailag amikor pisilésnél letolom a bugyimat és ránézek. Olyannak tűnik, mintha ott is taknyos lennék :-(

Ja és a mosásnál megint szembesülök vele.

A 4D ultrahangot mikortól lehet megcsináltatni, amikor tuti kiderül a baba neme? Mennyi az a kisebb vagyon? Tudtok valami tuti helyet ajánlani?

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Gabek!

A folyás nálam is teljesen ugyanolyan, mint aminek leírod. Úgy tudom, hogy ez nem jelent semmi bajt, így normális.

A 4D UH-ról kérdeztem az orvosom, és ő a "Praxist" javasolta. Utánanéztem a neten, és ezt a címet találtam:
http://www.ultrahang.com/kapcsolat.html
Nem tudom, mennyibe kerül, de olyan 10 - 15 e Ft körül lehet. Szerintem 16-18 hetesen már bőven látszik a neme, ha jó felbontású az UH. De esetleg kérdezz rá azon a telefonszámon, ami azon a honlapon fent van.

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Gabek, szerintem a genetikai UH-t is érdemes ott megcsináltatni a 18. és 20. hét között. Mi a 19. héten voltunk a Praxisban, többek javaslatára is Hajdú Krisztinánál és akkor már látszott Szabolcs férfiúsága. Általában a fiúkat hamarabb felismerni, de ehhez jól is kell helyezkednie. Egy ilyen vizsgálat kb. 20 perces, mig a klinikán max. 2 perc, így ha ott nem fekszik 'jó' pózban akkor nem biztos, hogy fény derül a nemére. Ha itt regisztrálsz a Babaneten, akkor kapsz 1000 Ft kedvezményt. Mi, ha jól emlékszem, 13e Ft-ot fizettünk a vizsgálatért és a DVD-ért.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

A 18. héten nekünk sem mondták 100%-ra, hogy fiú, most kedden (25. hét) mentünk el a Praxisba. Videokazettára vettük fel a vizsgálatot + kaptunk egy nyomtatott képet (ahol Pöttöm a homlokához érinti a nagylábujját Kép), így volt 10 000 Ft. Bármilyen egyéb kívánság, egyenként 1000 Ft-ot kóstál (DVD, színes nyomtatott kép).

Móni
pöttöm

Köszi lányok a jó tippet :-)

Akkor ez még korai, ugyani csak a 16. héten járunk, sajna ez nem lesz karácsonyi ajándék a nagyszülőknek.

Na de majd januárban megnézzük :-)

Gabek

Kép

Kép
gabek

Lányok,
köszi az UH-s válaszokat. Nem annyira akarok 4D-s UH-ra menni, Flórával sem voltunk. Na majd meglátjuk, az mindenesetre jó hír, hogy a horror várakozásokat az alagsori UH-ra írtátok.

Orsoly,
nincs gond, hál Istennek, az AFP is rendben van, csak most elkezdték a Klinikán csinálni az integrált genetikai tesztet, és az ahhoz tartozó genetikai UH-t a Bakos csinálja a fenti profibb gépen.

Rita,
szex, mint szülésmegindító módszer nem kuruzslás! Tényleg működik. Személyes tapasztalat. Kép Kép Kép (Persze csak akkor, ha már amúgy is nagyon közel az idő...)
pöttöm_panna

Sziasztok Kép

Gyorsan megprobálok válaszolgatni, bocsi előre is ha nem irom oda hogy kinek irom, ugy is felismeri aki kérdezteKépKépKépKép

Folyás:
Nekem sajnos már nem csak sima dologról volt szó, hanem mellé kicsit viszketett is, igy kedden irt fel krémet a dokim, de mivel szerdán bevonultam a korházba, még nem váltottam ki. IGazán hogy ne legyen annyira kellemetlen számomra, azért kértem. Teljesen igazatok van, hogy ilyenkor általában megnő a mennyisége és jellemzően előfordul a kismamiknál, de nekem ez már nem igazán tetszett.

UHKép
A földszinti uhára való bejutás mostanában háromnapi hidegélelem magával cipelésével jár, azt tuti, igy ha az emberjányának más dolga is van, tudom ajánlani, hogy inkább kedden és csütörtökön menjen, valamint ugy 11 óra felé,ekkor nagy átlagban kevesebb idő alatt bejut az ember a vizsgálatra.

A földszinti uhán tényleg a problémás eseteket nézik meg, én is ott voltam a gentikai uhán. Ide előre be kell jelentkezni, ugy adnak időpontot. Viszont előre mondom az se életbiztositás, mert ha éppen valami dolga akad a dokinak akkor várni kell, én is egy bő órát vártam. Viszont már van kontroll monitor ahol a mami is láthatja elvileg az uhát, de elég rossz szögben van feltéve és nyujtozni kell hogy láss valamit. Egy tuti, a nemét a Bakos nem fogja megmondani, sőt nagyon ne is várj tőle bármilyen kommentárt se. Megvizsgál és lediktálja a dolgokat, ha nagyon gáz lenne valami akkor persze elmondja, egyébként ennyivel el is van intézve. Jah és nagyon halkan tud beszélni, baromira kell fülelni ha érteni akarod mit kérdez, vagy mond.

PPKép
Ide tutira csak te mehetsz be, igy apa nem fog mozizni, én is inkább azt mondom hogy 4Dre menjetek, sokkal kellemesebb és ott mindenki élvezheti, mindent elmondanak. Én a Savoyában voltam a Kenguru goldban, videofelvétel és szines képpel együtt 8 ezer Ft volt, ha a képeket cdre kéred akkor plusz ezer, ha a felvételet DVDre az is plusz egy ezres. Kb 25 perces felvételünk lett.
A Praxist is tudom nagyon ajánlani, a legjobb dokinő dolgozik ott, és a legjobb szonográfus doki. Ha itt regezel és bejelentkezéskor bemondod a kódot akkor kapsz ezer Ft kedvezményt (babaneten lehet regisztrálni). Alapból 10 ezer Ft és minden egyéb kivánság plusz ezres.

A 18-20. hetet javasolják a nem meghatározáshoz legkorábbi időpontnak, ha szerencsétek van akkor látszik, ha nincs akkor lehet tovább tippelgetniKép Mint ahogy mi se lettünk igazán okosabbak, már két 4D után sem, következő már nem lesz, igy tuti majd ha kibujtKépKép

Rita:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1525&page=2&image=26790 ezen a képen be tudod azonosítani a szülésznőnket Kép

Magunkról két sor:
Jó hir a rémhirekkel ellentétben még sincs szükségem inzulinra, igy marad végig a diéta, kicsit megnyugodtam. Babó rendben van, méhszáj zárva, a vérképem okéKép

Ági
28

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Egy gyors kérdés: szülés utan Nektek mennyi idö alatt ment le a pocakotok?? Ma vettem elö a téli gatyaimat és kb megfulladok, ha begombolom Kép
Semmi kedvem beruhazni, de szétfagyni sem....

Remélem jol van mindenki,

üdv: Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Mi pont ma voltunk 4D-s ultrahangon. Az egyik babát 1928 g, a másikat 1473 g-nak mondták. Minden rendben van velük, és én nagyon ajánlom mindenkinek ezt a 4D-s formát. (Főleg ha anyagilag nem vágja teljesen taccsra a családot.) A norm. UH-n az egyik babát fiúnak mondták, amit abban a két percben állapítottak meg. A másik szégyenlős volt. A 4D-en még mindegyik alkalommal kislányokat láttunk mi is. Szóval szerintem ennyire megbíztható a kétperces "nem meghatározás", amiből mi meg nem is sokat tudtunk kivenni. Meg itt sokkal részletesebben meg lehet nézni őket és az avatatlan szemek is megnyugodhatnak, hogy tényleg 5 ujjacskák vannak meg ilyenek. Teljesen megnyugtató.
Az sem egy utolsó szempont, hogy mennyire másként éltük meg apával ezeket a találkozásokat velük amikor már a kis pofijukat is lehet látni.
Mi itt voltunk www.4dultrahang.hu és 12e Dvd-n + fekete-feh. kép nyomtatása, minden egyéb + 1000.

Jó babázást és pocaknövelést mindenkinek.

Kgiulia

KépKép
kgiulia

Sziasztok!
Gabek, én a 16. héten voltam 4D-s UH-n, és ott nekem már megmondták, hogy fiú a baba, sőt a képeken már nagyon szépen látszott a fütyije, úgy hogy még a laikus (akiknek nem lett előre megmutatva) barátnőim is azonnal felfedezték a kis testrészt.
Mi a Megatoys-ban voltunk a Soroksári úton 4D-n, és nagyon klassz lett a DVD is, meg a kép is, amit csináltak. 12,500ft volt DVD-vel együtt. Egy színes kép és egy video felvétel jár ajándékba, ha nem kérsz DVD-t akkor mindez csak 9000ft. Ha időben bejelentkezel, lehet még Karácsony előtt megtudhatod, h mit rejteget a Kicsikéd a lábija között Kép

Meglepve olvastam,amit az UH-ra való bejutásról írtok. Lehet, h baromi szerencsés vagyok, de én mindig azonnal bejutottam. Általában 8-ra hívott az orvosom, 8-ra ott volt, behívott, és megcsinálták. Akkor ezt most kopogjam le? (Kop-kop).

Sajnos folyásom az nekem is van, a várandósság előtt nem volt, de annyira nem vészes, színtelen és szagtalan,csak kellemetlen.

Kgiulia: Annyira irigyellek az ikrek miatt! Gratulálok a két kislányhoz! Kép

Hatosnak és Vaníliának meg van már a Babája?

Szép estét Mindenkinek!
Lilló (21+0)

lilló

Lilló, a saját dokim engem is mindig bevitt.Kép De akinek nem UH-s az orvosa, annak sajna ilyen sokat kell várnia.Kép

Sara, nekem nagyon hamar lement a pocim, szülés után 2 héttel már a régi nacikat hordtam. Szerintem ez igazából egyénfüggő.

Ági, szuper, hogy kiengedtek és nem kell inzulin sem!

Kgiulia, gratula a két kislánykáhozKép Tényleg, azt vajon lehet tudni, hogy egypetéjűek-e?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok!

Kgiulia, köszi az infót de végül inkább felhívtam a dokit mert gyorsan kellett szervezkedni. Mi 11-kor jártunk nála. Kép Akkor kezdődött a rendelés, mi voltunk az elsők. Kép

Gabek, Mi is mint Lilló a Megatoys-ban voltunk 4D UH-n (Soroksári út), és nekünk már a 14. héten megmondták hogy kisfiú. Kép De ha nem mondta volna a doktornő, akkor is egyértelműen látszott.

Ágiboszi, megnéztem a képeket csuda édes kisbabád van! Még a férjem is idejött a géphez megnézni, annyira lelkendeztem, hogy milyen gyönyörű! KépKép

Joe
34+5

Joe

Kép

Kép
joe

Ágiboszi, most néztem csak a táblában, hogy már igencsak nagyra nőhetett a pici Babád! Kép Kép Kép

Engem is utolért az a problémakör, hogy menjek-e szülészi szabadságra vagy maradjak inkább táppénzen. Lenne pár kérdésem, segítene valaki? Emlékszem régebben is volt már erről szó.
Ki is a Főguru a témában? Kaphatnék egy e-mail címet?

Köszi előre is a segítséget!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

SziasztokKép

JoeKép
Hát igencsak nagyra nőtt márKép Igazi nagy vagány kiscsávó lett belőle így két évesen, viszont kicsinek is nagyon aranyos volt, bent a csecsemősök hazaakarták vinni anno a klinikánKép
Nah tedd fel gyorsan a kérdést a szülésivel kapcsolatban, ha tudok megprobálom megválaszolni, mert most én is ezen agyalok.

SaraKép

Nekem minden ruhám nagy volt a szülés után, mivel végig fogytam, de sajna egy év mulva vissza is kaptam magamraKép Szerintem ugy ahogy Pirus irta, baromi egyén függő a dolog.

LilloKép

Az Uhát meg gyorsan kopogd le, szerencséd van hogy a te orvosod ultrahangoz, igy tényleg nem kell sokat várnod, viszont nem minden doki csinálja, igy akinek nincs ekkora szerencséje annak ajánlatos edzett popsival menni.

KgiuliaKép

Gratula a csajszikhoz, kicsit irigykedem értük (most itt egy kacsintós fejet kéne varázsolnom, de nem találtam). Ismerős a dolog a két perces uhával is, tényleg ég és föld a 4d hozzáképes.
Az kiderült mért ekkora a különbség a két babó között? az egyik elnyomja a másikat?

Pirus Kép

Isteni érzés hogy itthon lehetek, és a másik is hogy még se kell szurkálnom magamKépKép
Tényleg hétfőn mikor is mész be?, mert nekem tizre kell mennem a zárójelentésemért, igy talán most össze is futhatnánk végre.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Lilló, tényleg kopogd le az UH-s bejutást, mert én mindig nagyon sokat, 2-3 órát vártam a csodálatos és igazán megnyugtató hangulatú alagsori folyosón... Kép PP, amikor a másodikkal jártam, akkor Bencével és férjemmel együtt mentünk, és vittünk magunkkal egy csomó autót, meg buszt, könyveket, gyakorlatilag egy egész gyerekszobát Kép na meg azok a jó kis folyosói szaladgálások... szinte már hiányzik! A laborban is jól ismerték már, még kémcsövet is kapott ajándékba attól a szigorú ámde kedves vérvételes nénitől Kép
Ági, nagyon szuper, hogy jó a cukrod és hazaengedtek!!!! Kép
Sara, nekem kb. 4 hónap alatt ment vissza a pocakom. Bár most megint megjelent sajnos... Kép Szerintem is alkati dolog, és vigyázz, nehogy szoptatás alatt fogyókúrázni kezdj!!
Joe, mi is jártunk ma a dokinál, csak mi 6-ra mentünk. Nem is tudtam, hogy ilyen korán kezdi a magánrendelést.
Csajok, Vanília és Hatos már biztos babáznak, nem? De jó nekik, én is akarok még olyat!!!! KépKépKép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a lelki támaszt otthon-hagyjam-e a gyereket-ügyben. A férjemmel egyértelműen arra jutottunk,hogy nem fogjuk itthon hagyni anyóspajtással, köszi, hogy megerősitettetek.

Ágiboszi, nem is tudtam, hogy bentfogtak. Örülök, hogy vaklárma volt. Kerestem a kisfiad fotóit, hol lehet megtalálni? Joe annyira lelkendezik, hogy én is meg akarom nézni!!!!!!Kép)))))

Lilló, az én kisfiam is elképesztő bulikat csapott a hasamban, szigorúan éjfél után. Napközben viszont alig mozgott, na nem volt ijesztően mozdulatlan, csak egyértelműen este volt aktivabb.
Én is arra jutottam, hogy napközben, amikor én magam is pörögtem, dolgoztam stb.,inkább figyelt, pihent, aztán amikor nyugalom vette körül itthon, beindult.
Ezek alapján én is azt hittem, hogy baj lesz, de szerencsére egyáltalán nem látszik Botin a "régi"énje. Nappal max. két-három órát alszik, éjjel eddig csak enni kelt fel egyszer, de- MOST EZT LEKOPOGOM!!!!-kezdi átaludni az éjszakát.
Bocs, ha kicsit szószátyár voltam, remélem, sikerült érzékeltetnem a folyamatot Kép)). Szerintem ne aggódj, ha megszokja a baba a kintlétet, előbb-utóbb ráérez, hogy mi a nappal és mi az éjszaka.

Lenne egy kérdésem azokhoz, akik császárral szültek. Én már négy hónapja szültem, a hathetes kontroll óta el is felejtettem, hogy felvágták a hasamat, de két-három napja úgy érzem, mintha viszketnének a belső sebeim, mintha a gyógyulási folyamat elején lennék megint. Nagyon fura érzés, igazából nem fáj, csak olyan hülye érzés.
Ez szerintetek a gyógyulási folyamatot jelzi még mindig, vagy kezdjek dokinak telefonálni? Igazából azt hiszem, kicsit felfáztam, mert fájdogál a hasam is. A kettő szerintetek összefügghet?
Az is eszembe jutott, hogy a császárseb, úgy mint a kéztörés, reagálhat pédául az erősebb frontokra?

Jó éjt mindenkinek!

Kinga
kgk

Szisztok!

Joe! Télleg kicsi a világ.Kép És télleg kívánom, hogy használjon!

Sara! Nekem a hasammal nincs gondom így két hónap után, de a hátsómmal...!!!!Kép

Kinga! Igaz, hogy csak két hónapja, hogy gyógyul a sebem, de nekem nagyon gyakran érzékeny. Azaz, hogy érzem. Ráadásul nekem a vágás fölött 2 centis rész totál érzéketlen. neked nem volt ilyen?

Kgiulia! Szóval két kiscsajod lesz? Tök jó! Hogy fognak majd csicseregni!Kép

UH: a legjobb az volt, amikor 38 hetesen 8-ra odamentem (laborban voltam előtte, így nem tudtam sajna késöbb menni), és 1/4 2-kor hívtak be. A folyosón tömeg, kajaszag, háborgás... Volt olyan óra, hogy csak egy embert hívtak be.

Szofec

szofec

Sziasztok!

Köszi a gratulát mindenkinek! A lányokról már az első UH-n kiderült hogy kétpetéjüek a 6-7 héten. A súlykülönbség nem gond (főleg ha nem növekvő a tendencia), hiszen két testvér is ritkán születik azonos súllyal.

Ágiboszi, megnéztem a képeket (már másodszorra), olyan szép baba. Alig várom én is azt az érzést amikor magadhoz ölelted őt. (Látod, most én irigykedem Kép) Egyébként az "elnyomott" baba a nagyobb súlyú, pedig a tesója a fején van.

Piroska, a hasad jobban van?

Megnyugtató amit írtok a babák nappali és éjszakai ébrenlétéről születés előtt ill. utánról. Mert én eddig azon izgultam, hogy az egyik baba inkább nappal aktívabb a másik pedig éjjel. Szóval ha ez így marad az elég kellemetlen lesz. Kép De nem adom fel!

Van valami tippetek hogy a nagy pocival hogyan lehet nyugodtan aludni? Minden érdekelne. Mert én már ülve sem nagyon tudok és egyre inkább fáradtnak érzem magam. Vagy az is lehet, hogy ez inkább lelki, mert éjjel szinte kétóránként felkelek és alig bírok visszaludni (a bárányka számolás nem jött be).

Szép napot mindenkinek.

Kgiulia

KépKép
kgiulia

Jó reggelt Mindenkinek!

Kinga: Köszönöm a megnyugtatást. Tudtam én, hogy hol kell érdeklődnöm Kép Olyan jó, hogy vagytok!

Ági: Mostmár - itt olvasva a hozzászólásokat - rájöttem én is, hogy nagyon szerencsés vagyok. El tudom képzelni, hogy felháborodnak. Sőt, mostmár azt is megértem, hogy miért néznek olyan csúnyán arra, aki azonnal bejut. Mondjuk megérteni nem tudom, hogy ez miért ilyen formában zajlik, miért nem akkor küldik UH-ra az embereket, mikor van ott valaki, és miért nem pörög a dolog, mikor egy kismama kb. 5-10 perc. Biztos lenne rá megoldás... Persze én laikus szemmel nézem, mert nem dolgoztam még ott, de nekem mindig az tűnik fel amikor a kórházban járok, hogy mindenki jön-megy, nyitják-csukják az ajtókat. Pedig én tényleg nem vagyok ott sokat. Gondolom azt hogy idegesítheti, aki már órák óta ott ül. Ráadásul én naív azt hittem,hogy mindenkit a saját orvosa "néz meg", de ezek szerint ez sem így van.

Egy kis segítséget szeretnék kérni (megint...)
Jövő héten megyek terheléses cukor vizsgálatra. Az hogyan zajlik? Kb mennyi idő, hányszor vesznek vért...stb?
Köszönöm!

Lilló

lilló

Sziasztok!

Ágiboszi! Szóval arról lenne szó, hogy:
Brutto 70.-re voltam/vagyok bejelentve a munkahelyemen. A 4. hótól kezdve táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesként, fenyegető vetéléssel. Ács doktor azt mondta, hogy már nem tud táppénzen tartani, mert lassan ez már nem aktuális. Azt javasolta, hogy ha tudom beszéljem meg a háziorvossal, hogy szülésig még pár hétre tartson táppénzen vagy ha ez nem megy akkor menjek szülési szabadságra. A táppénzem kemény 32e FT, mivel "kedves" munkahelyem vonja az adóelőleget is havi 8e-ret amit majd persze márciusban visszakapok. (azt hagyjuk, hogy jobb lenne ha nem vonnák, de mind1) Szóval tanácsot szeretnék kérni, hogy mit csináljak?
A szülési szabadság idejére mennyi lóvé jár?
Mikre kell már most odafigyelnem, vagy intéznem, hogy időben kapjam a megillető juttatásokat?
Van valami amit még tudnom kell? Totál amatőr vagyok a témában....Szívesen fogadok bármilyen jótanácsot, tippet, ötletet! Kép

Kgiulia, én csak a jobb oldalamon bírok aludni és úgy, hogy a lábam közé teszek egy nagypárnát, a kezeim között pedig egy nagy plüssmacit ölelek. Korábban a férjem öleltem, de mostmár tartom a távolságot mert szegénykém olyan fáradt és már nem figyel annyira álmában. 1x-2x beletérdelt a pocimba, szóval azóta a plüssmaci közénkáll, hogy védje a pocakomat.

Tegnap egész nap a városban mászkáltam karácsonyi ajándékok után déltől úgy este 7-ig. Ma reggel alíg bírtam megmozdulni, aztán nagy erőfeszítések árán felkelni. Teljesen kimerültem. Tegnap még büszke is voltam magamra, hogy milyen stram kismami vagyok, milyen jól bírom a strapát. Oszt mégsem...Kép

Dugulok...

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Lilló!

Terheléses cukor: reggel vesznek üres gyomival vért (bemehetsz soron kívül, nem kell szégyenlősködni, de ki is van írva!) aztán megiszod az extra "finom" szirupos lötyit (én 1 egész citromot facsartam bele, de még így is émelyítő volt) aztán 2 óra múlva visszamész, bekopogsz és megint vesznek vért. Közben nem ehetsz és nem ihatsz. A szirup után leguríthatsz egy kis vizet +ba, aztán annyi.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Szofec!

Igen, nekem is van a vágás helye fölött egy terület, ami sokáig teljesen érzéketlen volt és kidudorodott.Azt olvastam, hogy ez attól van, hogy nem egy vonalban vágják át az egymás alatti szöveteket, igy lehet elkerülni a sérv kialakulását.
Mostanra az érzéketlenség teljesen elmúlt, a dudor még látszik nagyon kicsit. Miután tegnap megirtam este a levelet felfedeztem, hogy nagyon nagymértékű visszahúzódást produkált ez a kis dudorom,gyakorlatilag el is tűnt,lehet, hogy ez az összehúzódás hat a vágás helyére.
Én pluszban sokáig nem tudtam például hasra feküdni, mert úgy éreztem, hogy húzódik a sebem.

Lilló!
A terheléses cukor vizsgálat túlélhető, én nem voltam rosszul a cukros löttytől, de a Joe által javasolt citromot alkalmazd szerintem is.

Kinga
kgk

Joe: Asszem tudom miről beszélsz... Tegnap vettem meg én is a karácsonyi ajándékokat... Délelőtt kezdtem, délben elugrottam a dokimhoz, aztán délután folytattam. Az IKEA-ban annyian voltak, h kb pénztáranként 15 ember állt. Azt hittem, hogy leszakad a lábam, meg a derekam. Asszem többet nem leszek ilyen bátor Kép

Joe, Kinga: Köszi az infót... Hát, csak túlélem, a vérvétellel nincs bajom, azt bírom. Csakhát a cukros lötty éhgyomorra, utána meg semmi két órán át. Főleg, hogy mindig bőséges reggelivel kezdem a napot, mert amíg nem eszem fáj a gyomrom. Hallottam valami kifliről meg tejről, vagy ez csak legenda? Kép
Nah mind1, nem nyavajgok, a Babóért mindent! Kép
Hülye kérdés: citromot vigyek, vagy adnak?

Lilló

lilló

Kinga! Igen, dudorom nekem is van. Doki bácsi mondta, hogy elmúlik ez a zsibbadás, de nem hittem.

Lilló! Kép Vigyél.Kép

Szofec

szofec

SziasztokKép

LilloKép
Citromot feltétlen vigyél magaddal, mert itt nem adnak hozzá. Hidd el hogy nem leszel éhes utána, sőt émelyit is egy kicsit ez a "fini" limonádé.
Egy előnye van a dolognak csak jelen esetben a laborban, hogy nem kell külön sorbaállni, akár egy órát is, a terhelésesek soronkivül bemehetnek, legalább erre figyelnek.
Jah és a zsemle tej nem legenda, de a klinikán ezt nem támogatják, máshol ezzel a kiméletesebb módszerrel végzik a szürést, de ha ott nem jó valakinek az értéke akkor ott sem ussza meg igazán a cukroslötyi ivászatot.

JoeKép
Mivel 2006ban fogsz szülni, ezért a Tgyásod (szülési szabadság másnéven) alapja a 2006os béred lesz. Sajnos ha most 70 ere voltál bejelentve akkor az lesz az alap. Ennek a 70% lesz majd az összeg, vagyis br. 49 ezer Ft, ebből csak adót fognak vonni, vagyis inkább ugy nézem ebből már azt se, mivel jár rá az alkalmazotti kedvezmény, és ugye jövőre 62500 Ft lesz a minimálbér és az adómentes lesz, igy a 49 ezer Ft is az lesz.
Ez az összeg 164 napig fog neked járni. Két időpontban lehet kérni, az egyik a vélelmezett szülési időpont elött 28 nappal, doki ad igazolást hogy mikorra várható a szülés és ahhoz képest számolnak vissza 28 napot. A másik időpont a valós szülés napja. Mostmár nem kötelező elöbb igénybevenni annak aki táppénzen van (régen volt ilyen, de már nem kényszerithető a kismami). A házidokinak simán a szülésig ha indokolt táppénzen kell tartania, és mivel te veszélyeztetett vagy igy meg kéne tennie...

Amikor lejár a 164 nap utána válsz jogosult a GYEDre, ami szintén a tavalyi (2005. évi) béred lesz az alapja, szintén 70 %, de itt maximálva van az összeg, max br. 83 ezer lehetne, sajnos nálad ez továbbra is 49 ezer Ft lesz, ebből vonnak nyugdijjárulékot és adót is, (adó továbbra se fenyeget az összeg nagysága miatt, de a 8,5% nyjárulék viszont igen).
NEm tudom milyen viszonyban vagy a munkahelyeddel, de ha jóban és segitőkészek akkor lehetne egy kicsit emelni ezen az összegen is. IRj egy emailt nekem, vagy ha van MSN ed akkor keress meg azon ott könnyebben megtudnánk beszélni: sgkapukukacfreemailponthu cimen találsz meg az MSN en. Direkt irtam igy az emailcimet hogy nehezebben lehessen levadászni, természetesen a kukacot és a pontot helyettesítsd beKépKép

Császár hegg kérdés:

Nekem hála lekopogom egy apró gyulladáson felül semmi bajom nem lett, azt is anyukám ősrégi tapasztalatával nagyon hamar elmulasztottuk (utifűvel és jegeléssel) utána semmi de semmi problémám nem volt. A dudorok nekem is szépen elmultak maguktól, tuti hogy amit irtatok abból adódhat, vagyis a rétegek különböző átvágása miatt.
Viszont a fájdogálás egyeseknél elképzelhető hogy valóban az időjárásra történi reakció. VAgyis ez is olyan "sérülés" ami reagálhat a frontokra.

Ági
28+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Agi! boldog szülinapot! (ugye ma van??) Daniét lekéstem de utolag kivanok neki is boldog szülinapot! Kép

Köszi a valaszokat a pocakkal kapcsolatban. Lassan 2 honapja szültem, de nem nagyon akar visszahuzodni... A buszon mondjuk még nem adtak at a helyet, de lehet, hogy elkezdek kis hasizom gyakorlatokat csinalni azt lehet mar ilyenkor, nem??
Szofec, nekem sem a régi a hatsom... de azt legalabb kevésbé latom....! :D

Jutka, köszi, amit a sérvvel kapcsolatban irtal. Eléggé tartok az egésztöl, de ugysem usszuk meg! Valoszinüleg igaz, amit irtal, hogy jobb kicsiként müteni... Rémélem Bence jobban van és kiheverte mar a mütétet, szegényke...

Lillo tényleg nagyon szerencsés vagy, ha egyBöl bejutsz az UH-ra! En is mindig orakat ültem azon a bizalomgerjesztö folyoson, csodalva a plafonbol kilogo csöveket... Azok a padok raadasul baromi kényelmetlenek föleg nagy pocakkal, na mindegy!
A cukorterhelésröl még annyit, hogy koran kell odamenni különben bezar a bolt mire visszamész 2 ora mulva. Eléggé egyértelmü, de gondoltam azért szolok...

Kgiulia, gratula a kiscsajokhoz! Kép

Hatos?? Vanilia???

Szépnapot!

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem nagyon van időm jönni, de azért olvagatlak ám néha benneteket. Táblát azért rakok mert már jó régen volt.
Ja és nagy hírem van érzem a babát mocorogni!!!!! Már úgy vártam.
Na ennyire futotta, megyek mosogatni és utána tanulni.

Indigo

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 41+3 Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 40+5 Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 39+2 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 35 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 34+6 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Mesa 2006.01.27 34 Első ? Dr. Ács ? 24
Shine 2006.02.11 32+2 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 28+1 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 24+4 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 21+2 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Pöttöm_Panna 2006.05.18 18+1 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita81 2006.05.12 17+2 Első ? Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 17+2 Első Timi/? Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 16+6 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Voltam ogtt vizsgálaton, mert a belgyógyász elküldött, először megijedtem, mert ugye a 120 perc utáni eredményem csillagos volt, de aztán utánnanéztem és rájöttem, hogy ez a 6,5- ös eredmény nem is olyan rossz. A vérnyomásom sajnos továbbra is rendetlenkedik, de ezen már nem is idegesítem magam. Jövő héten megyek gondozásra kíváncsi vagyok, hogy mit mond a doki, mert a védőnő állandóan a kórházzal fenyeget. Reménykedem benne, hogy idén már nem kell beköltöznöm.

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Egy zsömle + 2 dl tej utáni (1 órára rá vett) vércukor eredményem 7,2 mmol/l lett a 25 héten - ez 3 csillagos érték. Radványi doktornőt nem tudtam elérni telefonon, hogy megkérdezzem, vészes-e ez az eredmény. Ti mit gondoltok?

Köszi a segítségeteket előre is!

Móni
pöttöm

Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem. Hol lehet a gyes-t ill. a gyed-et igényelni és milyen papirok kellenek hozzá? Előre is köszönöm.
Gyurmanó
gyurmanó

Sziasztok!

Pirus!
Sajnos fekély- és colitis-ügyben otthon vagyok Kép Ha van kérdésed, írj nyugodtan! A vizsgálatok szarok, de kibírhatók.

Annamari
muter

Sziasztok!

Gyorsan leírom a lényeget, mert momentán a hosszabb távú üléssel gondjaim vannak. :-)December 10-én megszületett Ádám nevű kisfiam. 4200 g. és 56 cm. sima szülés volt. Szerdán jöttünk haza most szokjuk az új helyzetet együtt. Majd még jelentkezem. Mindenkinek jó babázást!

Puszi Vanília

Kép
vanília

Vanilía! Gratulálok!!!! Milyen hatalmas baba!!! Nem semmi...Majd ha lesz egy kis időd, írj részletesen, hogy mi volt!

Indigó, de jó! Mármint, hogy érzed a babót! A tanulás része kevésbé...Mikor lesznek a vizsgák?

Az UH-val kapcsolatban: én mindig ebéd után mentem 1-2 között és sosem kellett 1 óránál többet várni. Szerintem érdemes ilyenkor menni.

Kép
emma8

Vanilia!

Sok boldogságot kivánok és jó egészséget!

Várjuk a fotókat!Kép

Kinga
kgk

Vanília! Nagyon gratulálunk Nektek, hogy ilyen ügyesek voltatok!! Jó babázást!

Indigo, Neked is a mozgáshoz! Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Sziasztok!

Vanília! Gratulálok a kisfiadhoz! Ilyen nagy kisfiút simán megszülni, nem semmi! Tényleg nagyon ügyes vagy!

Gyurmanó! Nekem most, amikor a Tgyást kapom, már küldtek egy levelet, amiben leírták, hogy mit, hol és hogyan kell igényelni. Sajna nem tom hol a papír. Te nem kaptál? De a munkáltatói igazolás tuti kell (ahogy a tgyáshoz is).

Ági! Nagy buli volt?

Mesa! Megy a drukk, hogy ottho tölthesd az év végt (is)!

Hatos?

Szofec

szofec

Sziasztok,

Köszönöm a 4D UH tippeket és árakat :-)

Ági
Ha ilyen profi vagy :-) a közös ránk váró anyagi kérdésekben, akkor én is kérdeznék egyet. A GYÁS-t ill. a GYED-et mi alapján számolják ki? Hallottam már olyat, hogy a szülés előtti 6 hónap bruttó keresete számít, és olyat is, hogy a szülést megelőző év átlagkeresete. Én 2006 májusában fogok szülni, akkor nekem honnét számít? Ez azért lenne fontos, mert én nemrég pont emiatt megemeltettem a fizetésemet. De ha csak úgyis az előző év (azaz 2005.) számít akkor lehet, hogy jóval a szülés előtt, már pl. márciusban kiíratnám magam a körzeti orvossal, hogy nyugtom legyen.Persze csak ha a jövőbeli pénzemet nem befolyásolja, mert hát azt hiszem szülés után kicsit megcsappan a családi kasszánk :-(
És még egy kérdés, a férjem is igénybeveheti a GYED-et ill. a GYÁS-t, ill. a GYES-t, vagy csak én? Erre azért gondoltam, mert az ő munkahelye TB kifizető hely, és akkor nem kellene nekem a különböző igazolásokkal rohangálnom a hivatalokba, hanem ő csak egyszerűen szól a pézügyesüknek, beviszi a papírokat és kész. Vagy ez nem így működik?

Indigo
De jó, hogy Te már érezted, hogy megmozdult :-) Milyen volt?

Vanília
Csatlakoznék én is gratulálók csapatához.

Mivel borzasztó idő van odakint, ezért egymáshoz bújós, szobában melegedős szomat esetét ill. vasárnapot kívánok nektek is.

Gabi

Kép

Kép
gabek

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?