Új privát üzeneted érkezett!

SaraKép

Az igazolást általában kérheted a dokidtól, de nekem ezen felül még a zárójelentésemen is ott volt hogy hányszor vettem részt terhesgondozáson.
Szal nézd majd meg a záródat, ha rajta van az is elég, de ha nincs akkor vidd magaddal a kiskönyvedet a dokihoz és kérd meg hogy állitson ki neked egy igazolást.

Mellgyuszi a pangó tejtől alakulhat ki, vagyis ami nem tud kiürülni az gyulladhat be. Ennek megelőzésére nagyon hasznos lehet a szopi pozició váltogatása (pl hónaljtartás, fölé hajolás és társai) Valamint nagyon tud segiteni ha beülsz a kádba és melegvizes zuhannyal körbemaszirozod és ugy fejed ki, ahol a csomokat érzed onnan megprobálod elmaszirozni.
(Nekem anno egy kimaradt szopi és kicsit szorosabb melltarto volt a bünős, nem volt leányálom, belázasodtam és kőkemény lett a cicim)

Bevallom én nem nagyon ébreszgettem fel babócát, ugy voltam vele, hogy ha éhes ugy is kell magától. MAximum akkor ha menni kellett vele valahova akkor, de akkor is ha lehetett ovatosan felöltöztettem és előfordult hogy még azt is végig aludta... nah de ez az aranyidőszak már a multé, ma is kemény egy órát volt hajlandó aludni délben ...

Hatos Kép
Hát igen ez a már nagyon a vége, emlékszem hogy az utolsó két hétben én nagyon sok időt töltöttem éjszakánként a hintaszékben, meg egy csomo filmet néztem meg, mert aludni nem tudtam. Készül a szervezet az éjszakázásra, ha tudsz akkor aludj inkább napközben sokatKép

Drukkolok nektek hogy minden simán menjen, anno két éve én is decemberben szültem a fiam, karácsonykor már hárman álltuk körbe a fátKépKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

KépKépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!Kép

Az idejét sem tudom, mikor jártam erre...Kép Most azonban van egy kis időm - Bobó oviban, Zalán alszik.
Látom, bővült azóta a csapat. Üdv az újaknak.Kép

Nagyon sok minden történt valünk a legutóbbi jelentkezésem óta. Zalán neurológiai vizsgálata megerősítette a nyaki hypotóniát + megállapították még az idegrendszer éretlenségét is (néha- néha beremegett a keze ill. lába), így szükségessé vált a Dévény - féle gyógytorna. És, hogy tovább bonyolódjon a történet: nagyon nehezen sikerült gyógytornászt találnom, mert már elkezdődött a tanév és mindenki be volt táblázva. Végül persze sikerült. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a TB persze nem támogatja mindezt...
Ma volt a 7. kezelés, látható a javulás. 2 hét múlva viszem vissza a klinikára kontrollra.
A hasi uh- n sem volt minden rendben: a bal veséje nagyobb volt a normál méretnél. Ezt már írhatom múlt időben, mert a kontroll vizsgálat szerint már elmúlt ez a probléma.
( bár nem bánkódtam anno sokat, hogy megint fiam lesz, meg nem is olyan súlyos a probléma, mégis lelkiismeretfurdalásom van, hogy, ha csak rövid ideig is, DE nem az volt a legfontosabb, hogy minden rendben legyen vele - ez kicsit bonyolult lett, de remélem értitek)
Így, hogy Bobó közösségbe jár, gyakrabban beteg, mint eddig. Nem vagyok könnyű helyzetben, ha még ő is itthon van betegen....
Magamról már csak annyit, hogy iszonyúan fáradt vagyok. Zalán még szopizik, így éjszaka sem tudom kipihenni magam. Ez most nem panasz, mert nagyon boldog vagyok, hogy még szoptathatom, csak jó lenne már egy jót aludni...

Sajna, arra már nem jutott időm, hogy visszaolvassak - remélem egyszer arra is
lesz!

A pocakosoknak problémamentes pocaknövesztgetést!KépKépKép

puszi: Terika
terika

Terika! jajjj, hat miert nem irtad meg ezt, itt van Kistarcsan a korhazban tbre dolgozo devenyes gyogytornasz, mi hozza jartunkKép azert nagyon sokat megsporoltunk vele, az ketsegtelen....

bocs, most csak ennyi hirtelen

ja Rita, en 27 hetesen voltam TUneziaban nyaralni, szerintem a 2. harmadban a legjobb repulni, olyankor nem hiszem hogy gondot jelentene, de kerdezd meg a nogyogyaszodat isKép
orsoly

Agiboszi, köszönöm a sok infot! nagyon jo, hogy lehet Töletek mindenféléket kérdezgetni. Az elsö babanal ugye bele kell razodni és nem lehet allandoan felhivni a védönöt Kép

Ilyen hidegben mikortol lehet kimenni a babaval?? mindenki mast mond körülöttem :-( és mar jo lenne kicsit kimozdulni.. Elöre is köszönöm a tapasztalt anyukak segitségét!

Rita! ugy tudom, hogy a 22-23. héten siman lehet még repülni (talan a 36-ig lehet??). Valoszinüleg valami igazolast kell majd szerezned a dokidtol, hogy minden rendben a babussal.

drukkolok én is minden pocakosnak, vigyazzatok magatokra KépKép

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

RitaKép

Ha jól tudom akkor a 26. hétig kötnek még biztositást is, de utána már vannak elég szoros kitételek, de 22 hetesen simán repülhetszKép Kérdezz rá egy utazási irodánál, szerintem tuti adnak infotKép

TerikaKép
Jajj szegénykém, akkor jó hulla lehetsz már, multkor irtam neked MSN en de gondolom csak a gép volt a neten és te nem jártál éppen arrafelé.

Ne hibáztasd magad amiatt hogy Zalánnál elöjött egy két probléma, hidd el nem azért mert nem azzal foglalkoztál hogy legyen egészséges. Örülök, hogy még megy a szopi isKép

SaraKép
Nekem decemberi Dani, igy elég hidegben hoztuk haza őt. Nekem akkor azt mondta a doktornő hogy ha nincs minusz akkor ki lehet vinni a babót. Mi 4 hetesen vittük ki először őt kb husz perces sétára, majd szépen emeltük az időt. A nagy átlagban ugye azt szokták mondani hogy két hetesen jó időben ki lehet mozdulni, persze ez szerintem nyárra értendőKép

Nem tudom hogy most hány hetesek vagytok, de én ha már elmultatok három hetesek akkor simán mennék kivele, szépen rétegesen felöltözteted őt és pokróccal bebugyolálod akkor nem fog megfázni, sőt még jobban fog aludni a friss levegőtőlKép

Ági

UiKép nah ma szómenésem voltKépKép velem tele a topicKépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Ági, ma tényleg elemedben voltálKép Holnap dumcsi a meszin?

Üdv az újaknak! Ági már mindent elmondott, én csak ismételgetni tudnám Õt!

Terika, nagyon sajnálom, hogy ilyen fáradt vagy, gondolom, hogy nem egyszerű az életetek. Ne izgulj, a Dévény kezelés rendbe fogja tenni Zalánt. Zsombit fél éves koráig kezelték és fantasztikus milyen eredménnyel. Senki el nem hinné, hogy gondjai voltak, sőt! Annyira dícsérik a mozgását, a mozgáskoordinációját. Tudom, hogy nem kevés anyagi áldozattal jár, de megéri, szerintem. Nekünk akkora mákunk volt, mert a közelben lakott egy dévényes gyógytornász és azt is vállalta, hogy házhoz jön. A központban februárban csak júniusra tudtak időpontot adni és itt pont az a lényeg, hogy minél hamarabb megkezdjék a kezelést. Ez nagyon nagy segítség volt, hiszen hetente 2x kellett kezelni Zsombit.

Azért majd, ha időd engedi, gyere és mesélj, hogyan érzi magát Bobó az oviban.

Na, most csak ennyire futotta. Megyek bevackolom magamat az ER-re.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!!!
Én februárban szültem a II.es nőin és nem volt problémamentes a szülésem(levált a lepényem és nem kifelé vérzett hanem befelé) de hála a jó szülésznőmnek G.Katinak hamar észrevette és azzonnalszólt az orvosomnak B.Ferenc és vittek is császárra.Szerencsérenem lett nagyobb bajunk igaz a fiamat csak másnap láthattam elösször ami rossz volt mert nem tudtam ,hogy mik a lehetőségek. Ki kell kényszeríteni a csecsemösökből ha valamit szeretne az ember de vannak rendesek is !Egy hétig voltunk bent mert besárgult a fiam ráadásul pont akkor volt látogatási tilalom az influenza miatt így nehéz hét volt!!!De hála a szobatársaknak pláne egyiköjüknek:Cs.Hajninak mégis kibirtuk valahogy! Azt tudom mondani amit ti is írtatok ,hogy lényeg az ,hogy a babák ha lehet veletek legyenek míg a kórházban vagytok így könnyebb!!!Nekem volt egy szobatársam aki a második gyerekét szülte és rámszólt,hogy vigyem be én is estére a babámat mert nem akarja,hogy zavarjam éjjel ha szotptatok vagy pelenkázok nem csak nekem mondta hanem a többieknek is mint késöbb kiderült! Nem szabad hagyni,hogy mások akarata elnyomja a sajátunkat ebben a helyzetben,szerintem! Mindenkinek sok sikert és egészséges babákat !!!!

Üdv. Judit
babi24

Sziasztok!

Terika! Örülök, hogy hallak újra itt. Én is az újak között vagyok, még biztos nem is ismersz, de láttam, hogy Te is Valenthoz jártál, és örülnék, ha leírnád a tapasztalataidat vele kapcsolatban(akár privátban is somogyirita@hotmail.com). Mea nem volt teljesen meggyőző, de igaz, ő császárral szült, és az más. Én kicsit attól félek, hogy nehogy rám erőltesse a császárt, ha nem muszáj.

Lányok! Utánakérdeztem a védőnőnél is a repülésnek, és azt mondta, hogy nyugodtan mehetek (először megijedt, hogy síelni akarok, azt nem javasolta volna :-)). Most úgy néz ki, hogy mégis lemondom, mert a család nagyon be van rezelve, hogy valami bajom lesz, és nem akarok emiatt összeveszni se a férjemmel se az anyukámmal. Meg aztán ha véletlenül valami baja lesz a babónak, akkor magamat fogom hibáztatni, hogy biztos ezért. Még gondolokodom rajta, de talán nem megyek, azt hiszem. Köszi azért a tapasztalatokat!

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Rita, Ági: Köszönöm szépen a telefonszámokat! Mindenképpen utána fogok járni a dolognak, mert ahogy olvastam erről a véleményeket, biztos nagy segítség lesz nekem "kezdőnek". Ahogy telnek múlnak a hetek-hónapok egyre jobban tele vagyok félelemmel a szülést illetőleg. Kép

Rita: Akkor remélem tényleg találkozunk majd Kép Ami a repülést illeti, az utolsó trimesztert nem javasolják a repülésre, sőt vannak légitársaságok, akik ekkor már nem is vállalják az utaztatást - nekem így mondták.

lilló

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 37+2 Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 36+4 Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 35+1 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 30+6 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 30+5 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 28+1 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 22 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 20+3 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 17+1 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Pöttöm_Panna 2006.05.18 14 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita 2006.05.24 13+1 Első ? Dr. Valent ? 24
Indigo 2006.05.27 12+5 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Bocsi, lányok, de csak egy táblára van időm. Egyébként jól vagyunk. Már lassan múlik a rosszullét, de sajnos csak lassan. Tegnap este is nagyon rosszul voltam. Főleg a sok gyomorsav zavar. Na nem panaszkodom tovább.
Puszi, Indigo
Mindenkinek szép napot.

indigo

Indigo! Ne aggódj, lassan el kell, hogy múljon a rosszulléted. Már én is csak ritkán érzem. Igaz, azt hittem hét elején, hogy Vuk már nem jön hozzánk vendégségbe többet, de csalódnom kellett. Azért most már lényegesen jobb a helyzet.

A táblában esetleg legközelebb javítanál egyet az időponton? Végre mondott a Valent időt: május 12. Bár végülis mindegy, mert az UH szerint kisebb a baba.

Kérdés MINDENKIHEZ!
Tudom, hogy a fórum egyik előnye a névtelenség, de tegnap véletlenül kiderült, hogy anyukám egy kedves kolleganőjének a lánya is májusban szül a II. női-n. Szívesen megismerkednék vele közelebbről is. Szóval, hogy ne áruljak el túl sok privát infót, ha van olyan, akinek az anyukája Szennán lakik, ha van kedve, vegye fel velem a kapcsolatot (somogyirita@hotmail.com). Szerintem kicsi az esélye, hogy másnak az anyukája is Szennán lakjon, és pont májusra várjon babát a II. nőin. :-) De aztán lehet, hogy nem is fórumlárogató, vagy -olvasó. Sebaj.

Üdv mindenkinek,

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok Lányok!

Indigo, Renniet lehet szedni, velem az csodákat tett gyomorsav terén.

Voltam védőnőnél, a vizeletem negatív, viszont nem tudtuk meghallgatni Szabolcs szívhangját, azt mondta ilyen még nem volt, hát az én pici fiam pedig nem akarta, hogy halljuk. Azért elhitte, hogy minden rendben, mert közben folyamatosan hullámzott a pocakom a sok rugdosástól. Szerinte abszolút faros még mindig. Lassan kezdek megbarátkozni a császár gondolatával, bár nagyon-nagyon szeretnék újra szülni. Most azon vagyok, ha császár lesz mégis, akkor legalább programozott legyen, de úgy tudom a Szent Imrében megvárják a szülés beindulását. Csak remélem, hogy szép nyugisan csinálnak mindent és nem kapkodják el.
Addig meg próbálok beszélni a gyerek fejével, hátha jobb belátásra tér.Kép Kedden megyek UH-ra megint.

Ahogy látom a csecsemősökről majdnem mindenki egy véleményen van. Remélem olvassák az érintettek is, egy kis emberség, odafigyelés, empátia nem kerül pénzbe, csak akarat kérdése. Nem is értem miért nincs a gyermekágyon képzett pszichológus pl., aki a mamák lelkével foglalkozna egy kicsit, meg laktációs tanácsadó, mindjárt nem lennének úgy leterhelve a csecsemősök, na ez már lehet, hogy egy kicsit többe kerülne, de azért elgondolkodtató.

Na, megyek és vasalok ezerrel.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska

PirusKép

Drága azóta is várom hogy feltünjön a neved az MSN enKép Amit a csecsemősökről irtál azt meg osztom, nagyon sok apróság még pénzbe se kerülne, csak csöppnyi emberségbe.

IndigóKép

Hát most jól kimatematikáztam magam a tábla után, néztem néztem hogy még csak 22 lennék, pedig én többre emlékszemKépKép Szal ma vagyok 24 hetesKép
Drukk hogy hamar minden rendben legyen nálatok is és legyen időd pihenni. Renniet nekem is mondták és a piritós meg a tejcsi se rossz megoldás.

ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

csak egy gyors üzenet, mert a kisfiam alvas sztrajkot hirdetett ki, most véééégre alszik és megyek én is beajulok az agyba....

Zsoldosné Eta telefonszama kellene, ö volt a szülésznönk és egy kis ajandékot szeretnénk neki eljuttatni csak nincs meg a telcsi szama Kép

köszönöm és szép napot mindenkinek (végre süt a nap!):
Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Most van egy kis időm.

Rita, köszi a bíztatást. Már igazán elhagyhatna a rosszullét. Bár engem Vuk elkerült, de az émelygés szerintem rosszabb. Bár erről az tudna nyilatkozni aki abban a cipőben volt. Javítottam a táblában az adatot. De akkor a terhességi hetet nem stimmel azt is javítsuk?

Pirus, azt hiszem megpróbálom a Rennie-t. Mennyit lehet belőle bevenni? Meg van szabva? Csak akkor veszed be ha érzed, hogy rosszul vagy? Szerintem Szabolcsnak még bőven van ideje, hogy megforduljon. Ne aggódj emiatt. Majd a 34. 35. héten már izgulhatsz. Addig még van ideje.

Ági, a Te adataidat is javítottam.

Na most búcsúzom,
Indigo

indigo

SaraKép

Nincs emailcim a profilidba, dobj meg egy emaillal és én meg megdoblak egy telcsiszámmalKépKép

IndigoKép

Nagyon szépen köszönömKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Megjöttünk, túléltük az utat! 1920km kaputól kapuig, szörnyű. Ayse nagyon jól viselte az autózást is és a családot is.
A "vérrel és verítékkel" kialakított napirendünk oda, de majd csak lesz valahogy. Kicsit el lett kényeztetve, mert ezek a török nőcik folyamatosan kézben tartották. Nem hagyták, hogy egyedül játszogasson magában, folyton fogdosták és puszilgatták. Na ettől megőrültem, de minden pillanatban törölgettem az arcát és a kezeit, nehogy elkapjon valami külhoni bacit. Ja, és ezek a nők olyan hangosak, azt hittem ha rákezdik, majd sírni fog, de nem, nagyon tetszett neki a hangzavar, azóta ő is kiabál.
Még újdonság: kijött a második foga is és elkezdtem a hozzátápit is.
Azaz, elkezdeném ha hagyná! Nem hajlandó semmit lenyelni ami különbözik a tejcsitől! Főleg ha még az állaga is más!
Tényleg érettségiig szoptatni fogom. Próbálkozzak mindennap, vagy hagyjak ki egy-két hetet?

Jó sokat írtatok, még nem olvastam vissza.
Látom újak is jöttek közben, üdvözöllek Benneteket.

Márti

KépKépKépKép
aysegül37

Szia MártiKép

Örülünk, hogy ujra köztünk vagyKép Tök jó hogy a jányod ennyire birta a kiképzést. A napirend miatt meg ne aggódj, lassan ujra visszaáll rá a kisasszony. Gratula a második fogacskához.

Ha nem fogadja még el a hozzátápit akkor ne aggodj, hagyjál ki egy hetet és ujra kináld meg, ha nem megy az egyik gyümi, probáld a másikkal legközelebb. MEg meg lehet probálni becsapni a lányzót hogy anyatejjel megkevered egy kicsit, mondjuk a barackot, vagy az almalevet, hátha.
De a lényeg ne izgulj, azért érettségire már csak nem ugy fog menni, hogy elötte szopizik egyet KépKépKép

ÁgiKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok Lányok!

Ma voltam az orvosomnál, és a váróban beszélgettem egy lánnyal, aki már kétszer szült a klinikán. Azt javasolta, h mindenképpen fogadjak szülésznőt, ne hagyatkozzak az éppen ügyeletesre, elmondta az érveit is mellette.
Kérem, akinek pozitív tapasztalata volt a szülésznőjével kapcsolatban az írja meg, ha valakit nem javasoltok azt is írjátok meg, h miért nem!
Kérdeztem ma az orvosomtól, h ő kit javasol, de ő azt mondta, h szakmailag mindegyikben bízik, azt meg nekem kell eldöntenem, h milyen stílus jön be, kinél szülnék szívesen.

Én szeretnék előre tájékozódni, h ne fussunk felesleges köröket, és leszűkítsük a kört, ne kelljen minden szülésznővel megismerkednem, mire megismerem az "igazit".

Előre is köszönöm
Lilló

lilló

LillóKép

Én csak támogatni tudom a lány javaslatát. Tényleg jó ha van fogadott szülésznőd, mert veled lesz, lehetőleg csak veled foglalkozik és az utolsó hetekben még sokat tudtok beszélgetni is kivánságokról, szülésről, mindenről ami eszedbe jut, megnézheted vele a szülőszobát is és el tud látni jó tanácsokkal.

Nekem is volt és már beszéltem vele hogy szeretném ha a tesó születésénél is ott lenne, ha egy csendesebb, gondoskodó anyatipus jönne be neked, akkor az enyémet nyugodt szívvel tudom ajánlani.

ÁgiKép
24

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Üdvözlet Mindenkinek!
Azért nyugtassatok meg, hogy akinek nincs választott szülésznője az sincs hátrányos helyzetben a szülőszobán!

Hatos! Ha Ádi nem gondolja úgy, hogy hamarabb világra jön én is dec. elején vendégeskeden a klinikán.

Kérdés a tapasztalt anyukákhoz!
Van-e valakinek tapasztalata (olvasott-e valahol erről). Van-e összefüggés a között, hogy mióta van az ember gyerekének előteje és milyen hamar indul be a szülés után? Illetve lehet gond a szoptatással.
Sajna most szülés közeledtével nem a szülés miatt parázok, hanem azon nem fogok tudni szoptatni. Kész agyrém....

Üdv.

Kép
vanília

Köszönöm Ági! Kép

Kedves Indigo! Neked meg kitartást! Nem tart már sokáig ez a rosszullevős időszak... Kép Emléxem, én csak banánt és tejet bírtam akkoriban enni, más minden kijött belőlem, sőt legtöbbször belém se jött, mert undorodtam mindentől... Kép

Márti: örülök, h sikeresen túl vagytok az utazáson, nem lehetett könnyű. Én közelebbre utazom hamarosan (Milánó), de már előre félek, h fogom bírni az utat, mert már kezd fájni a derekam. Mondtam a férjemnek, h számítson a gyakori pihenőre.

Amiket a csecsemősökről olvasok itt az nagyon elkeserítő Kép Majd csak túléljük azt a pár napot. Bár nekem nincs túl nagy szám, és érzékeny is vagyok, de majd rájuk uszítom anyukámat Kép Kép

Valaki esetleg tud még nekem ajánlani szülésznőt? Vagy esetleg valakit NEM ajánlani?

Üdv.
Lilló
(pont ma 17)

lilló

Indigo! Köszi a javítást. Igazából nem tudom, hány hetesnek mondjam magam: az orvos zerint 14, az UH szerint 13 voltam kedden. Én az UH-st tartom számon, mert talán az pontosabb. Úgyhogy akár hagyhatod is, ahogy most van. Tehát most vagyok 13+3 és a szülés várható időpontja 2006. május 12. (vagy 19.) :-)

Kezdő kérdés: amikor először érzitek, hogy mozog a pici, az mennyire érzékelhető a külvilág számára? Vagy csak sokkal később válik "láthatóvá"? Azért érdekel ennyire, mert pont karácsonyra várom, hogy "megmozduljon" (szóval, hogy megérezzem, hogy mozog), akkor leszek 19-20 hetes. Jó lenne a "karácsonyi ajándéknak", ha a férjem is látná. Azt hiszem, ő most még nem igazán érzi át ezt az egészet, de talán ha látja, érzi a pocakmozgásokat...

Továbbá ez a szülésznőkérdés engem is érdekelne. Valami nem túl katonásat szeretnék, aki ad a gátvédelemre. :-)

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!
Nekem nem volt választott szülésznőm, de teljesen meg voltam elégedve azzal, akihez épp kerültem. sajna a nevére nem emlékszem, mert pont az volt benne jó, hogy nem tengett túl. Akkor volt ott, amikor kellett, és nem többször. Csak annyira emlékszem, hogy alacsony, fiatal, szőke, kis szép arcú volt. Papás szülés volt, így nem tudok hozzászólni, hogy mit éreztem volna, ha nincs valaki állandóan ott. Lehet, hogy ha nincs ott apuci, akkor jobb lett volna választott szülésznő. Nemtom.

A csecsemősökről igaz ugyan, hogy sok rosszat írunk, de azért ott is van rendes ember...Csak kevesebb. Én csak eggyel találkoztam. Sajnos őt sem tudom ki volt, mert csak jöttek - mentek a köpenyesek a teremben. Én sokszor azt sem tudtam, hogy orvos, e vagy nővér, esetleg védőnő????? Meg kell tanulni lepergetni magunkról a bántó kezelést, meg tényleg rámenősnek kell lenni. Márha az ember abban a lelekiállapotban tud ilyet. Nekem is többet segítettek a szobatársak, meg a nagymamik telefonról, mint a szakemberek.

Utazásról: az egyik nagyszülőkupac 300 km-re lakik. Kislányom minden utazás után összezavarodik. Napirendnek lőttek, nyűgös lesz, nem akar szopizni, ....aztán pár nap alatt visszarázódunk.Legutóbb 2 napot töltöttünk ott. A végére üvöltött a gyerek, ha már csak a szobából kivittem, nemhogy a nagyi megölelgethette volna. Én is ko voltam, ő is.
Azt hittem csak én vagyok olyan aggódós,ha idegenek puszilgatják a gyereket. Örömmel olvastam, hogy Márti is törölgette az arcát a babának. Én majd lefordultam a székről, amikor a dédi legutóbb engedte, hogy a baba bekapja az ujját....Kép Szerencsére nem lett baja.
zsuzs74

Rita! Én ma töltöm a 17. hetet, és már szoktam néha érezni a Babát. Igaz, ezek még nem határozott mozgások, és kívülről nem érzékelhetők, de belül érzem, olyan, mintha egy kis madárka repkedne benned, de csak óvatosan. Kép Nem tudom jobban körülírni, más mint a bélmozgás, amivel állítólag össze lehet keverni.

Zsuzs74: Mi is apás szülést szeretnénk... De én nem bánnám, ha lenne ott egy szakember is. Ki tudja?

Egyébként pont tegnap beszéltünk az egyik kolleganőmmel arról, h mi majd nem szeretnénk, ha a gyerekünket mindenki össze-vissza fogdosná, puszilgatná, és erre körülöttünk mindenki elhűlt, h mi milyenek vagyunk. De ezek szerint ez tök normális, mert itt már gyakorló anyukák is hasonlóan gondolkodnak.

lilló

Sziasztok!

Márti, üdv újra itthon. Biztos vagyok benne, hogy Ayse hamar visszaáll a régi kerékvágásba. Ha javasolhatok valamit, én nem tartanék szünetet a kóstoltatással, minden nap egy picit dugd a szájához a kanalat, hogy szokja az ízt. Nem kell mennyiségeket ennie még, nem is ez a hozzátápi lényege az elején, csak az, hogy ismerkedjen az új ízekkel. Ahogy Ági is írta, keverd anyatejjel vagy próbáljatok mást is. A babán be szokott jönni.Kép

Nekünk papás szülésünk volt, és Margit ezt teljesen tiszteletben is tartotta, diszkréten a háttérbe vonult, de azért rajtam tartotta a szemétKép

Én is utáltam, ha fogdosták Zsombit. Nem is értem miért kell tapogatni, csókolgatni egy kisbabát boldog-boldogtalannak. Én azon akadtam ki, amikor anyósomék feljöttek, 4 órás utazás után, kézmosás nélkül kezdték el taperolni Zsombit. Félrehívtam a férjemet és mondtam neki, hogy szóljon Õ, mert ha én szólnék, akkor tuti sértődés lenne, még ha igazam is van. Ismerem Õket, sajnosKép

Képzeljétek, most is előjött a köldöksérvem, ahogy Zsombinbál is.Kép Felhívtam a dokit, feküdnöm kell és semmit nem szabad emelnem. Kedden megnézi mekkora a sérv. Nem tudom kinek volt ilyenje, de baromira fáj.Kép Az biztos, hogy nem tett jót neki az 5 órás takarításom kedden. Miután nincs senki, aki segíteni tudna, kénytelen vagyok újra takarítónőt fogadni.

Most hirtelen nem jut semmi eszembe. Hétvégén berendezzük Szabolcs szobáját, vagyis én csak az ágyból fogok dirigálniKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok!

Lilló:Látom a Bánhidy-nél fogsz szülni szerintem nagyon jó ember és orvos!!! Nekem a Gönczi Kati volt a szülésznő és ő is hihetetlenül aranyos és mindent elmond amit tudni akarsz és nagyon segítőkész azthiszem az Ács dokival szokott együttdolgozni de engem is elvállalt,amugy meg a Bánhidy diákja volt ugytudom! Ha kell a száma meg tudom adni neked egy hívást megérhet.

Jó babavárást Nektek !!!

Judit
babi24

Sziasztok,

Tegnap fedeztem fel ezt a site-ot és nagyon tetszik ill. teteszetek :-)

Én is a II. Klinikán fogok szülni, jövő májusban Bánhidynél.

Nekem ez még az első terhességem és eléggé az elején tartok, de próbálom begyűjteni a sok hasznos infót :-)

Lenne egy kérdésem, amiről még nem olvastam, de két munkatársam is szentül állítják, hogy a terheseknek nem szabad meleg vízben kádban fürdeni, igaz ez? Nemcsak a szülés utáni első hetekben van így? Valóban jobb a zuhanyozás?

Bár ők még nem szültek, ezért gondoltam megkérdezlek titeket, mint nagy tapasztalattal rendelkezőket.

Köszi,

Gabi

Kép

Kép
gabek

Szia Gabek!!!

Én is nemrég talátam meg ezt az oldalt,szerintem is jó a tapasztalat csere !!!
Én is ugytudom,hogy nem jó kádban fürdeni mert a meleg víztől kitágulak az artáriák és az nem tesz jót!!! Én végig zuhanyoztam mert a férjem is azt ajánlotta!!!

Üdv. Judit
babi24

SziasztokKép

Először is üdv az új báránykáknak, gyertek sokszor és irjatok sokatKép

GabiKép
Nem jó kádban pancsolni, főleg nem túl meleg vizben, beindithatja a szülést. Meg arról se feledkezzünk meg hogy több baci bejuthat a szervezetben a pancsizás közben, ezért ajánlják a tussolást, főleg a vége felé, amikor már megnyilhat a külső méhszáj is. Erre a "kis" időre jobb lemondani a dagonyáról a kádban, lehet azért egy jó zuhizni is, ami nagyon jót tehet a tesnekKép

PirusKép
Ejj csajszi téged az ág is huz... tessék beszerezni egy jó kis nádpálcát és ugy irányitani a pasikat a hétvégénKépKépKép de ki ne merd dugni az ágyból még a kislábujjadat se, nem hogy felkelni, nem hiszem hogy tulzottan örülnél egy szülés megindulásnak idő elött.

Nah a babatapival nekem is ugyanez a véleményem, és örülök hogy nem vagyok vele egyedül, bár néha néztek elég csunyán rám, de én szóltam hogy ne fogdossák, főleg ha nem mostak kezet. Amit nagyon nem birtam amikor a kis kezét szorongatták, mivel ugye az előszeretettel gyömöszöli a szájába a lurkó. Meg lehet szeretgeni egy csöpséget annélkül is hogy összenyálazzuk őtKép

RitaKép

Alkattodtól is függően fogod érezni majd a babót, meg ne hagyjuk ki a számitásból a méhlepény tapadásást sem, mert az előltapadó a külvilági érzékelést még az elején nagyon tompitja, vagyis amit te bent érzel motoszkálást azt nem bizti hogy apa is fogja érezni. Viszont a 19-20 héten már van rá esély hogy egy egy rugkapálást elkapjon ő is. Klasz kari ajándék lenne nekiKépKép

Szülésznőre választásra visszatérve, nem gondolnám, hogy aki nem választ az hátránnyal fog indulni, egyáltalán nem . Csak van akit megnyugtat hogy tudja hogy kire számithat, ugy mint a választott orvosnál, van akinek nem ez az elsődleges, őket is ugyanolyan alaposan el fogják látni, vagyis nem kell ragaszkodni a választáshoz. Akik ott dolgoznak mind alapos emberek, akik a mamikért és a babókért vannak.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kivánok!

Nem jön valaki holnap börzézni?

Ági
24+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Babi24 (Judit)! Köszi Kép Én is így gondolom, h nagyon jó ember, legalábbis én 6 éve járok már hozzá, apró dolgokkal, ő volt az első nőgyógyi, aki olyan fogamzásgátlót írt fel nekem annak idején, amitől semmi bajom nem volt, így utána Nála maradtam. Aztán nem volt kérdés, h kinél szüljek. Mindenkitől jó visszajelzést kaptam róla, akik már szültek nála.
Egyébként ő is mondta, h a szülésznők közül valamelyikkel vagy együtt kezdett, vagy ő tanította. Akkor Göncz Katit is felveszem a listámra. Kép

Gabek: Nekem a védőnő mondta, h ha lehet ne fürödjek kádban, csak zuhizzak, mert tágítja az ereket, meg fertőzés veszélyes. Aztán rákérdeztem a Doktornál, és ő azt mondta, h ha jól esik, akkor fürödjek nyugodtan, a saját fürdőkádunkat úgyis csak mi használjuk, ott nem nagyon kaphatok fertőzést. De azért ez az értágulás elbizonyalanított kicsit... Szóval zuhanyzok.

lilló

Sziasztok!

Régen olvasgatlak benneteket, de nem volt annyi időm, hogy be is kapcsolódjak a topic kis életébe. Talán most...

Október 11-én született meg a kisfiam Ács doki bácsi és Zsoldosné Eta segítségével. Sajnos hosszú vajúdás után végül császár lett a szülésből. :-( De kárpótol a kislurkó.

Teljesen egyetértek Ágival a szülésznő választást illetően. Sok szülésznővel találkoztam a kliikán, és mindegyikkel jó tapasztalatom van. De ugye kinek a pap, kinek a papné. :-)

Szofec

szofec

Szia Barbie 24, vagyis Judit!

Milyen volt a szülésed a Bánhidynél?

Simán ment? A doki megoldott mindent? Papás szülés volt?

csak azért kíváncsiskodom, mert én is nála fogok szülni :-)

Ha gondolod írhatnál róla,

Köszi,

Gabi

Kép

Kép
gabek

Sziasztok !

A szülésznö kérdéssel kapcsolatban...én nagyon törtem a fejem (hetekig !), valasszak, ne valasszak... megkérdeztem a dokimat ö javasolt is valakit, de akkor az jutott eszembe, mi van, ha nem jön be az illetö.. elég béna szitu alakulhat ki ebböl. Végül nem valasztottam és biztam abban, hogy rendben lesz az ügyeletes szülésznö. és igy is lett ! Söt, a masodik gyerekemet nala szeretném megszülni, de ez még odébb van...

Vince kemény 23 napos és ma volt kint elöször, jol bebugyolaltam és nagyon bejött neki a friss levegö, ugy aludt, mint a bunda...

A hanyingerrel kapcsolatban nekem anno a jol behütött viz sokat segitett, de nem biztos, hogy ilyen idöben annyira jol esik a jéghideg vizecske...

Jo hétvégét mindenkinek és jo börzézést azoknak, akik kimennek

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Jaj, hála az égnek, hogy tényleg nem vagyok egyedül a babafogdosással. Teljesen paráztam bárkire is rászólni. Csak olyan kellemetlen rászólni a férjem rokonaira. A saját rokonaimat + barátnőimet kapásból a fürdőszobába irányítom. Komolyan kezdtem azt gondolni, hogy 4 órás út után - ahol valszeg ugye megállnak wczni - csak nekem van a világon az a kényszerem, h kezet mossak hazaérkezéskor. Tisztára mániának gondoltam. Mekkora kő esett le.....

Fürödni szabad, csak forró vízben nem. Sőt,az tilos!!!!

Nekem anno - hja, régi szép nyugodt nappalok, esték hol vagytok? - a sárgarépa + narancs kombináció jött be émelygésre. Volt 2 hetem, amikor ezen éltemKép
zsuzs74

Fürdés: én a terhesség előtt is inkább fürödtem, mint zuhiztam és elég forró vizben. Én is hallottam, h nem ajánlott a nagyon meleg viz és a fürdés sem igazán. Most 37 hetes múltam és végig kádban fürödtem..annyi könnyitéssel, hogy kb 2 fokkal kevésbé melegebb vizet használtam. Nagyon megnyugtató tud lenni egy kellemes fürdő...de valószinű szervezetfüggő, hogy kinek mi a reakció. Talán azon is múlik, hogy mennyire edzettél rá előtteKép))
Egyébként én kismama uszásra is járok a mai napig, ami a MOM Park medencéjében zajlik és semmi panaszom. Igaz a méhszájam még zárt, ezt megvizsgálta a dokim.
Szal én azt javaslom...dönts belátásod szerint!

Nekem a dokim ajánlott szülésznőt, akivel együtt szokott szülni. Találkoztunk vele, végigvezetett a szülőszobán, beszélgettünk, szimpi volt...szal én még ugyan előtte vagyok, de szivesen ajánlom Dömötör Margitot, aki a SOTE II-n a vezető szülésznő.

Vanilia!
Akkor előfordulhat, h összefutunk a kórházbanKép
Sziasztok
Hatos
hatos

Sziasztok!

Jelentem nem adtam fel és egy kis banán becsusszant már!!Kép Lehet maradnom kellett volna az almánál, de valahogy nem jött be az íze. A sárgarépának se. Se simán, se anyatejjel. Banán is csak úgy, hogy az ujjammal ettetem meg. Az a fancsali pofa!KépKép Forgatta a szemeit, öklendezett, csuda édes volt!
Mennyivel egyszerűbb csak szoptatni.

Vanília, nekem terhesség alatt nem volt előtejem, szülés után 4 nap múlva indult be. Nagyon akartam szoptatni, mert az Anyunak csak pár hónapig sikerült. Elképzeltem hogyan fogom szoptatni és erre nagyonsokat gondoltam. Mikor odakerültem már olyan természetesen történtek a dolgok. Ha most szülnék, már nem várnék majdnem 3 órákat, jobban figyelnék a babára. Mertha igény szerint szoptatunk, miért is van szükség arra a füzetre, hogy melyik gyerek, mikor, mennyit szopott és kakilt?
Szóval kismamik, ha a babus igényli, akkor inkább egésznap bújjatok össze az ágyban, ne törődjetek senkivel!

Rita, először csak te fogod érezni a picúr mozgását, de rögtön tudni fogod, hogy nem bélmozgás.

Én sűrűn a kádban pihentem, mert nem tudtam aludni. Az elején kihagytam és nem is túl forró vízben. A végén kicsit melegebb vízben lubickoltam, mert a lányom sehogyan sem akart megszületni.

Babafogdosás, én sem merek szólni bizonyos embereknek, hogy ne közvetlenkedjenek a gyerekemmel. Anyósom a baklava levét az ujjáról lenyalatta a gyerekkel!! Nem szóltam, de látszott a fejemen hogy nem tetszik a dolog. Nem elég, hogy az ujja, de az a cukros lötty!

Egyszer várnom kellett a CTG-re, akkor "kihallgattam" D. Margitot, amint egy házaspárral beszélgetett. Nagyon szimpatikus volt. De ez az érzés elmúlt amikor én szültem.

Pirus vigyázz magadra!

Márti

KépKépKépKép
aysegül37

sziasztok!

Vanilia: semmi osszefugges az elotej es a szoptatas kozott, nekem nem volt elotejem gyakorlatilag, es nem nagyon volt gondom a szopival, 15 ill 12 hoig szopiztak a fiukKép ne aggodjKép

Pirus: nekem Botinal jott elo koldokserv, de nekem egyaltalan nem fajt, csak ha megfeszult a hasizmom, elojott egy pukli. szules utan is megmaradt, mondta dokineni hogy majd meg kell muteni, erre egy ideje nem erzem, nem tudom be tud-e zarodni magatol a hasfal....

en is ajanlani tudom mindket szulesznomet, Domotor Margit ill Toth Anna, de szvsz ok nem azok az anyaskodo fajtak, szal a nem ezt kedveloknek ajanlom oketKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!
Visszaolvastam a lemaradásomat, de már teljesen elfelejtettem, kinek mit is akartam írni.

Rita,
én fogok repülni a 2. harmadban, dokit megkérdeztem, azt mondta, nyugodtan. Hozzáteszem, az első babával végül én sem mertem repülővel elindulni (igaz, ott az elején vérezgettem kicsit). De azért gondolj abba is bele, hogy utána jó ideig nem utaztok sehova. Kép

Sara,
én ugyan fel nem ébresztenék alvó csecsemőt! Kép

Márti,
Üdv újra itthon! Jó, hogy túléltétek az utat! Kép
Flórának a krumpli+anyatej jött be a legelején, kezdheted egészen minimális krumpli aránnyal, amit aztán tudsz növelni. Az íze mégis anyatejes lesz, így jó eséllyel hajlandó lesz megenni.

Terika,
sajnálom, hogy nincs minden teljesen rendben, de a dévényesekről annyi jót hallani, biztos gyorsan túllesztek ezen is!

Gabi,
én is Bánhidynél szültem tavaly. Profi volt, minden rendben volt. Papás szülés volt és a doki még a páromat is bevonta, hogy mit csináljon, hogyan segítsen, amiért párom nagyon hálás volt, mert így neki sem kellett hülyén ott állnia és néznie. Szerintem nagyon jó doki, úgyhogy májusban ismét nála készülök én is szülni. ;)

Hát most többre nem emlékszem.
sziasztok
PP
pöttöm_panna

Ági, az előbb elfelejtettem. Baj ha rögtön péppel kezdtük a hozzátápit, nem lével? Remélem nem boritja ki az emésztőrendszerét. Bár az a két kanál....
Kanál? Csak a Panadol szirup kanalát fogadja el, a bébi kanalat rágja. Ráharap és kétoldalt folyatja ki a cuccot.

Alvásról, Törökországban úgy altatják a gyerekeket, hogy a fülükbe suttognak. Ayse nagyon nehezen alszik el napközben, még ha halálos fáradt is. De amikor a nagynénje valami imádságot a fülébe susogott, először kikerekedett szemmel hallgatta, 1 perc múlva teljesen ellazult, további perc múlva már aludt is. Itthon is alkalmaztam, nekem egy kicsit tovább tart. Biztos azért, mert nem tudom az imát. Allah akhbar....
Érdekes.

Márti

KépKépKépKép
aysegül37

Márti,
anno mi is péppel kezdtük, mert nem volt almareszelőm és nem tudtam rendesen kinyomkodni a levét. Semmi baja nem lett tőle. Nyugi! Kép
PP
pöttöm_panna

Szia Gabek ill.Gabi!!!

Sajnos problémás volt a szülésem azt mondta a Bánhidy ,hogy még ilyen esete nem volt!(ne is legyen több).Nem kivánom senkinek amit aznap átéltünk,pláne a férjem mert engem elaltattak és vittek a mütőbe ő meg kint aggódott,hogy élünk e vagy mi van.Csütörtökön voltam a rendelőben és akkor mondta a Bánhidy honap szülünk mi nem hittünk neki de másnap reggel várt minet egy uh-ra és mondta ,hogy akkor mostmár maradunk.Sokat sétálgattunk és pár óra mulva megvizsgált mentem ctg-re utánna meg a betegfevételre.Pont összefutottam a szülésznőmmel (valamiért beugrott)aznap éjszakára jött volna de bent maradt már miattam ,hogy velem legyen.Bent a vajjúdóban mindent megbeszélünk mégegyszer ott és sokat sétáltunk mert azt tanácsolták,jó is volt szépen haladtunk már a szülőszobában voltunk amikor rosszul lettem mondtam ,hogy rögtön elájulok a férjem szaladt a szülésznőmért,lefektetett megvizsgált és rohant a Bánhidy-ért 1 perc alatt ottvolt ránézett a gépre és láttuk rajta ,hogy baj van(azt mondta mindig ,hogy majd akkor ráérünk aggódi ha rajta látjuk,hogy gond van)Aznnal odarendelt egy sereg embert én akkorra már aludtam még a szölőszobában megkaptam az inyekciót egy pillanatig sem éreztem,hogy hezitálna vagy nem lenne ura a helyzetnek!!! Vittek is a műtőbe kb.5perc mulva már megvolt a fiam vitték az apjához engem összerakott a dokim és ment beszéni a férjemmel ,hogy mi is történt!!!
Nagyon rendes és türelmes volt velünk és igazán figyelmes neki köszönhetem ,hogy él és egészéges a fiam!!! Ha nem lett volna biztos a dolgában akkor ma a fiam nemlenne és nagy valószínűséggel én sem.Nagyon sok vért vesztettünk de nem lett nagyobb baj a sebem is példás simán szépen gyógyult már alig látszik.
Egy isemősöm mesélte,hogy az I.-nőin volt egy hasonló eset neki hosszába vákták a hasát köldökig (mint régen ha császároztak)és egy rakás gondjuk volt még a doki miatt!!! Szerencsés vagyok tehát csak ajánani tudom én is őt.Nálla szülöm majd a második babánkat is majd!
Bocs ,hogy ilyen bőlre eresztettem de gondoltam jobb ha így írom le. Hát ez az én törtnetem!!
Utána olvasol már írtam erről feljebb de nem ilyen hosszan :o) !!

Szia Judit
babi24

Márti! És mit suttogsz a fülébe? Tök jó ötlet! De hogy hajolok be a kiságyba?

Szofec

szofec

Sziasztok,

Minap azt hallottam, hogy azoknak, akik Elevitet szednek óriási babájuk lesz. Ti meddig szedtétek? Valaki azt javasolta, hogy egy idő után már cssak kétnaponta szedjem, majd egyre ritkítsam, de mikor jön el ez az idő? Ti hogy csináltátok/csináljátok?

Barbie 24
Nagyon sajnállak, hogy nem volt egyszerű a szülésed, de nagyon örülök, hogy minden jól alakult :-)

Hatos
A MOM Parkben a kismamaúszás mikor van? Van olyan időpontban is, ami dolgozó embereknek való? Bár én pont azon a környéken dolgozom, de kivagyok attól, hogy terhestornát még csak olyat találtam ami 1-kor ill. 2-kor kezdődik.Esetleg tudsz jó terhestornát is a környéken?

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!
Én is szedtem elevitet, de nem lett óriás a babám. 3400gr, 57cm volt. ez nem hiszem, hogy óriás. Több barátnőm is szedte, és nekik sem lett óriás. Sőt, azt hiszem az enyém lett a legnagyobb eddig. Az elejétől fogva szedtem naponta. még most is szedem naponta, és nem híztam el, a baba se dagi továbbra sem.

Suttogásról: a minap apukám suttogott a baba fülébe, és úgy aludt el a pici. azóta mi is szoktuk csinálni, és nagyon élvezi. Először halálra röhögtük magunkat anyuval, olyan édes volt, ahogy fülelt, hogy vajon mit mond neki apu.

Nekem sem volt előtejcom. Sőt, a kimerültségtől csak 2 hét múlva indult be igazán a tejtermelés, addig tápit kapott, de azóta csak lényegében cicit kap. Néha volt egy-két vészhelyzet, s akkor kapott tápit, de nagyon ritkán.
Zsu
zsuzs74

Babie24,
és mi volt a probléma, mi történt?

Gabek,
én egy évig szedtem az Elevitet (fogamzást megelőző 3 hónap + végig a terhesség alatt) és a kislányom 3150g és 50cm-rel született. Szerintem hülyeség ez az óriásbabás dolog.

Terhestornára én a XII. kerületi orvosi rendelőbe (Maros u.) fogok járni - valószínűleg a jövő héttől. Kép Kedden 5-től van, TB kártyára ingyenes. Egy aranyos, fiatal gyógytornász lány tartja, én hozzá jártam a síbalesetem után is. Kép
pöttöm_panna

Sziasztok!!!

Gabek
Én is szedtem az elevitet végig a terhességem alatt nem lett óriás babám 3140g,56cm volt!De én megkérdeztem a Bánhdy-t azt mondta ,hogy ez egy tévhit a vitamin az anya szervezetének kell ,hogy pótoljon mindent amit a baba elvesz mert ami kell azt ő ugyis eveszi!Nem attól lesz valakinek nagy babája ,hogy vitamint szed Õ ezt mondta!!!

Pöttöm_panna
levált a lepényem vajjúdás közben és nem kifele vérzett hanem befelé és ezért akkor vettük észre mikor már rosszulvoltam a vérveszteség miatt.

Igen ez a suttogás nálunk is bevált mai napig szereti és nagyon figyel ha így beszlünk hozzá!!!
babi24

Sziasztok!

Vanília
Én mindkét gyerekemet úgy szültem, hogy nem volt fogadott szülésznőm,és semmi hátrányom nem volt belőle. A dokid egy nagyon lelkiismeretes, figyelmes orvos, és ő mindent elintéz. Nem csak a kitolási szakaszra érkezik meg, hanem végig ott van. Többen megkérdezték tőle, hogy kivel dolgozik szívesen, erre ő azt válaszolta, hogy minden ügyeleti team-ben megtalálja azt, akivel együtt szeretne dolgozni.

Szopizás: Én is csak azt tudnám megerősíteni, hogy semmi összefüggés nincsen aközött, hogy van-e a szülés előtt anyatejed vagy sem, ill. a későbbi szoptatás sikeressége között. Nálam az első babámnál volt előtej a 24. héttől, és több, mint két éves koráig szopizott. A másodiknál egy csepp előtejem sem volt a szülés előtt, és eddig mégis sikeresnek bizonyultunk a szoptatás terén. A lényeg, hogy minél hamarabb és minél gyakrabban tedd mellre, és ne dőlj be olyan állításoknak, hogy azért ne legyen első éjszaka veled a baba, mert nincs tejed, mert ez nem igaz, colostrum akkor is van, és annyi pont elég a babának,amennyi van, ne add oda neki a cukros vizes üveget, mert fölösleges. A colostrum tele van immunanyaggal, és minél többször szopizik, annál gyorsabban lövell be a tej, és nem lesz kórosan sárga. A szoptatással lehet a sárgaságot a leghatékonyabban megelőzni. Ill. egy másik nagyon fontos dolog: a csecsemősök előszeretettel vetetik meg az anyukákkal a bimbóvédőt, mondván, hogy kisebesedett mellbimbóval nem lehet szoptatni. Ez nem igaz, még akkor is nyugodtan szoptassál bimbóvédő nélkül, ha véres lesz a mellbimbód, mert a baba nyála, ill. az anyatej a legjobb gyógyír rá, és neki nem árt a te véred. Nem kell semmiféle krémmel bekenni. Az első babámnál még tapasztalatlan voltam, és elhittem a csecsemősöknek, hogy a mellbimbóm nem alkalmas a szoptatásra és ezért bimbóvédő kell, ill. azt tanácsolták, hogy kenegessem. Eredmény: másfél hét múlva mellgyulladás - egy hétig antibiotikum, csomó masszírozás és kb. egy hónapig nagyon fájt a mellbimbóm. A második babámnál már nagyon határozott voltam (ezt szerintem érezték is, és nem zargattak a "jó" tanácsaikkal). Akkor is kisebesedett a mellbimbóm, de hagytam, hogy a Baba gyógyítgassa. Eredmény: három napon belül begyógyult.
Másik fontos aranyszabály: Felejtsd el a három óránkénti szoptatást. Ha úgy látod, akár óránként is megszoptatatod. Nálam olyan is volt, hogy három órán keresztül szopizott a Manó.
Remélem segítettem, és nem bizonytalanítottalak jobban el.

Üdv mindenkinek
Floricsika
floricsika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?