Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Akinorev! Az alvásos témához szólnék én is hozzá. Az én lányom már lassan 4 hónapos. 4 hetes volt, amikor először átaludta az éjszakát, azóta csak egyszer kelt éjjel, amikor idegen helyen aludtunk. Én sem tudom mi lehet az igazi "módszer", mert semmi különöset nem csináltam én sem vele, hogy ezt elérjem. Ha fölébredt, fölkeltem minél hamarabb, kislámpát kapcsoltam csak föl én is, viszont én tisztába tettem. Megetettem, büfiztettem, majd dajkálgatva elaltattam. Ez eleinte nagyon sokáig tartott(1 óra is), mert nem tudott büfizni, és hamar fölébredt, de ahogy egyre nagyobb adagokat evett javult a helyzet, és a végén már magától aludt el.Csak evett, büfi, aztán leraktam, és nyugisan elaludt. Én sem beszéltem hozzá, legalábbis hangosan nem az tuti. Ma is így alszik el esténként is. Nem kell altatani. evés után büfi, be az ágyba, mosolyváltás, puszi a buksira, aztán már be is csukja a szemeit.Soha nem hagytam sírni, mert szerintem az ilyen pici babaának fogalma sincs arról, hogy hol van, mit miért tesz, egyszerűen csak a biztonságra vágyik, és az a dolgom, hogy ezt megadjam neki. Nem is érezném jól magan, ha nem ezen igyekeznék.
a nappali alvással viszont nekünk is gond van. Semmi rendszer nincs benne. Van, hogy minden szopi után alszik, de többnyire semmit nem alszik nappal. Sőt, 2 hónapos koráig igazi kétemberes baba volt. Csak akkor nem ordított, ha vállon hordozgatta valaki. Gondolhatod mit éreztem a hátamból estére. Volt, hogy nem tudtam egész nap enni rendesen, mert annyira üvöltött ha csak egy pillanatra is letettem. Én is próbáltam minden módszert, hagytam sírni, de ezt csak kétszer bírtam ki , akkor is csak 10 percig. És csak annyit értem el vele, hogy alig bírtam megnyugtatni utána. Igyekeztem mindíg fölvenni ha sírt. Így eljutottunk oda, hogy már le lehet tenni napközben is, de többnyire nem alszik el, csak játszadozik. szval még ma sem vagyok mintaháziasszony, mert alig jut idő bármire, viszont az éjszakáim nyugodtak, és nem azért vagyok itthon a babával, hogy takarítsak, hanem hogy őt nevelgessem. így engem nem is igazán aggaszt, hogy nem alszik nappal, meg nem megyek semmire a munkával.Lehet, hogy hónapok múlva másként gondolom majd.
Zsu
zsuzs74

Sziasztok!

Rég nem jártam erre, de igyekszem mindent visszaolvasni. Indigohoz hasonlóan én is vizsgára készülök, amiatt van ez a fene nagy elfoglaltság.

Nagyon jó ötletnek tartom én is a Margitszigeti találkát! Kép Kép Kép

Piroska, én a múlt hét hétfőn voltam 4D UH-n 28+7, vagy ha jobban tetszik a 29. hét elején és 1 héttel idősebbnek, nagyobbnak mondták a picit a koránál 1350 grammosan. Én most ezt akkor nem értem. Szerinted 1 héttel később az 1,4kg-os baba picinek számít? Még kérdezte is az uh-s doktornő, hogy ugye nem szedek magzatvédőt, mert attól nőhet óriásra.

Tjutka, a kabát sajnos nem készül, a lelkes nagymamák megriadtak a nagy feladattól. Nem szakmabeliek és a kép meg a rajz alapján nem igazán tudták kivenni a kabát fazonját. Viszont a jó hír, hogy a nagynéném 30 éves kabátja tökéletesen áll rajtam, még az én anyukám is azzal volt velem pocakos. SZóval megoldódni látszik a téli fagyhalál kérdés. Kép
Viszonzásképpen viszont szeretném ha elárulnád, hogy mely lapra nem vagy előfizetve? Baba magazin? Anyák lapja? Fitt Kismama? stb. Mindenképp szeretném meghálálni a segítőkészségedet, nagyon jól esett! Kép

Joe

Kép

Joe

Kép

Kép
joe

Szia Joe!

Nagyon édes ez a Botond legény!Kép

Nézd, szerintem az 1400 gr teljesen átlagos a 30. héten, Zsombit ugyan nem mérték, de a méretei Neki is hasonlóak voltak és 3160 gr-mal született a 38. héten, szóval nem volt óriásbébi. Arról nem is beszélve, hogy ezek az UH-s saccolások sokszor + és - irányba is tévedhetnek.

Mikor lesz a Margitszigeti találka? Valamelyik hétvégén? Akkor Apa is tudna jönni, hogy beszélgetni is tudjakKép

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!

Bocs, hogy nem jelentkezem, de Ádám meg a suli annyira lefoglal, hogy gyakorlatice semmi másra nincs időm.
De mindenkinek nagyon köszönöm a hiányolást. Kép

Mi jól vagyunk, Ádám egyre többet beszél. Iszonyú okos, és nagyon rosszcsont. Ha látja, hogy valami nem tetszik, amit csinál (pl. toppog a kövön = a szomszédok állandóan felkopognak, vagy utálom, ha leveszi a mamuszát), akkor tuti, hogy azt csinálja, azért is! Kép De még így is imádom! Kép
Pocakzéti is növöget, legalábbis a hasam. Kép Meg a fenekem. Kép Már a Mávba járok vizsgálatokra.
De a Margitszigetes bulin szívesen résztvennék. Bár nem ígérek semmit, mert péntek-szombat iskola. De nem minden szombat. Szóval, ha összejön, megyek, ha nem,.. Kép

Akinorev: kitartás! Ádám 15 hósan aludta át az éjszakát először!!! A nappali alvásra úgy szoktattam rá, hogy egyszer nagyon betelt a pohár, és bizony hagytam sírni (10 percet). A 7-nél elaludt. Kép Azóta egyedül alszik el, sőt! Manapság, már magától indul a kiságy felé, ha álmos. Na jó, nem viszi túlzásba, mert 5-kor kel, és egyszer alszik napközben, az is max. 1,5 óra.

Annamari: jobbulást.

Na, ennyire tellett.
Megpróbálok én is csatolni egy Ádám-fotót.

Puszi, shine

Kép
shine

Bocsi, hogy nincs időm jelentkezni, egy táblát azért rakok fel. Majd később írok is.
Puszi

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 36+1 Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 35+3 Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 34 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 29+5 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 29+4 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 27 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 20+6 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 19+2 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 16 Első Myrtill/Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Pöttöm_Panna 2006.05.18 12+6 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita 2006.05.24 12 Első ? Dr. Valent ? 24
Indigo 2006.05.27 11+4 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Igen
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Indigo!
Kivennél a tesó-projektesek közül?
Köszi!
Annamari
muter

Akinorev!

A nappali alvás nekünk is több gondot okozott/okoz, mint az éjszakai. A nagyobbiknál csak igen későn alakult ki egyfajta rendszeresség, bár törekedtem rá, de egy idő után feladtam. Amikor már csak kétszer aludt napközben, akkor már volt benne rendszer, de nem azért mert én alakítottam úgy, hanem mert így alakult, magának kialakította az alvásidejét. Amikor láttam, hogy kezd beállni, akkor viszont próbáltam azt az időt tiszteletben tartani, és nem akkor menni el vele valahová. Sajnos előfordul, hogy felborítom az alvásidejét, és akkor mindig lelkiismeret-furdolásom van miatta. Öt hónapos korától magától aludt el, de ezért sem tettem semmit. Azt vettem rajta észre, hogy már nem igényli, hogy a kezemben aludjon el. Aztán kilenc hónapos korától megint el kellett altatni, ez tartott kb. 14 hónapos koráig, aztán megint visszaállt az egyedüli elalvásra. Most nyáron, két és fél évesen megint volt néhány hét, amikor csak altatással aludt el, aztán újra rendeződtek a dolgok.
A kisebbiknél most nagyobb rendszeresség van, mint a tesójánál ennyi idős korában, de ezt is ő maga alakítja. Néha magától alszik el, néha cicin, máskor büfiztetés közben, avgy ringatással. Amikor sétálni megyünk, mindig alszik, mert még nagyon pici (múlt héten volt két hónapos).
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy kicsit lazábban kell venni a dolgokat, mert úgyis magától megoldódnak. A gyereknek vannak fejlődési szakaszai, fejlődési ugrásai. Egy egészséges gyerek mindenre megérik a kellő időben. Szerintem hagyatkozhatunk rájuk.

Ágiboszi!
Szopizással kapcsolatban: Nagyobbik lányzóm 25 hónaposan hagyta abba a szopizást, akkor voltam hat hetes várandós a kicsivel. Nem akartam elválasztani, de hat hetesen bevéreztem, és ezért szegényt egyik napról a másikra választottam el, pedig addig még naponta négyszer szopizott. Féltem, hogy ha majd megszületik a kistesó, akkor újra fogja kérni, de nem így lett. Szülés előtt kb. másfél hónappal nagyon elkezdte emlegetni a témát, tehát tartottam tőle, hogy ebből újra szopi lesz. Amikor hazaérkeztünk, és először látta szopizni e tesóját, akkor odajött, hogy megmutassa neki, hogyan kell szopizni, de be sem kapta a mellbimbót, henem csak a szájával imitálta a mozgást. Fel voltam rá készülve, hogy megengedem, hogy megkóstolja, ha akarja, de nem akarta. Nálunk ez így történt.
Üdv mindenkinek!
Floricsika
floricsika

Sziasztok!

Hát, lányok, voltam csontkovácsnál a becsípődés miatt. Nem tudom, volt-e már valamelyikőtök ilyesmin, de nekem egészen szürreális élmény volt. A doki némi előkészítés után egyszerűen kitekerte a gerincemet, úgyhogy csak úgy ropogtak a csigolyáim. Nem fájt, de kínomban végig nevettem az egészet! Kép Viszont egy pillanat alatt elmúlt az iszonyú fájdalom. Nem mondom, hogy nem fáj a derekam, de legalább le tudok hajoléni, ami ugye nem hátrány a két kölök mellett... Kép

Joe, örülök, hogy megoldódott a kabát kérdés!! Kép Nagyon aranyos vagy, nincs más előfizetésem. Kép Szuper ez az UH-kép!

Annamari, hogy haladtok Balázzsal? Hova jártok? Gyógyulj meg hamar, és gratula a munkahelyhez!!

Shine, szerintem a képen látszik, hogy Ádám milyen jóképű csirkefogó!! Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Sziasztok!

Pirus: olvastam, hogy Szabolcskának sem akaródzik a befordulás. Hasonló cipőben járunk.
A tegnap voltam UH-n és a leányzónk sem akarja az igazságot. A bordáim alatt van a buksija. Máskülönben minden rendben. Nekem 1540g-ot saccoltak (29+6). Neked mit mondott a doki, mi van ha nem fordul be? Császár vagy faros szülés?
Egyikhez sincs most túl nagy kedvem. Az este nagyon könyörögtem ficánkának, (még Kincső is beszélt vele Kép ) hogy illene megfordulni, de hát....
Eléggé kétségbe vagyok esve. A dokimmal csak csütörtökön tudok beszélni, de nem hinném, hogy túl sok jóval tudna kecsegtetni.
Te hogy vagy ezzel? Gondolom optimistább vagy mint én.

Mincso

Kép

Kép
Kép
mincso

Sziasztok!

Floricsika: köszi az infókat. Lassan én is ott tartok, hogy ráhagyom, majd ha olyan álmos lesz úgyis elalszik, remélem.Bár a tapasztalat azt mutatja inkább nyüszizik mint alszik. Dehát a neve is : Gergely=ébren őrködő :-)))))

Lenne még egy kérdésem. Most leszünk hat hónaposak és eddig csak szopizott Gergőmanó. De lassan kéne neki adni almát és hasonlók. Ettől nagyon félek, mert csupa rosszat hallottam. Nektek hogy ment??

Mincso: Gergő se akart megfordulni, de aztán a legvégén beadta a derekát. Amennyire én tudom a klinikán nem nagyon van faros szülés, inkább a császárra számíts, legalábbis amikor nálunk ez téma volt, nekem azt mondták, hogy a dokik félnek a perektől és nem kockáztatnak.
Egyébként van olyan doki is, aki megpróbálja megfordítani, állítólag meg lehet.

Szép napot!

Kép
Kép
akinorev

Sziasztok!

Mincso, a másik topikba írtam.Kép

Most rohannom kell, de itt egy link, ami hasznos lehet.
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=news&target=article&type=babavarok&cat egory=9&id=2125

Én is félek egy faros szülés kockázatától, így bármennyire nem szeretnék császárt, biztosan nem vállanám be ilyen esetben a hüvelyi szülést.

Akinorev, most már nyugodtan próbálkozhattok az almával. Először csak levet adjál neki, utána mehet reszelve is. Próbálj az édesebb fajtákkal kezdeni. Az első pár napban csak kóstoltass, nem kell, hogy egyből szeresse. Ha megszokta az ízt, akkor már adhatod neki nagyobb adagokban, szopi után.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!

Ez az. Én is azt hallottam, hogy biztos ami biztos alapon császároznak, hiába volt az első hüvelyi. Ha pedig az első faros, akkor tuti a császár.
Elég pesszimista vagyok ezen a téren, mert Kincső is nagy baba volt 3750g így, ha a tesó legalább ennyi lesz, akkor már igen szükös hely van a pocakba így a 3x. hetekben.

Akinorev: Miért félsz az almától? Napi pár kanál, az édesebbekből biztos ízleni fog neki. Mi egyből reszelve kezdtük és nagyon ízlett. Igaz Kincső most is imádja az almát.

Hogy lehet megfordítani egy babát és főleg mikor? A szülőszobán vagy már előtte?
Szerintetek egy esetleges császárnál érdemes szülésznőt választani?

Sziasztok

Kép

Kép
Kép
mincso

Sziasztok!
Már nagyon régen jártam itt, és nagyon régen írtam, nem győztem olvasgatni, h mi minden történt Veletek.

Örülök, h jól vagytok, és zajlik az élet.

Nálunk annyi változás van, h közben megtudtuk, h kisfiúnk lesz. Kép Azóta nem tudok betelni a fiammal, folyton a 4D-s DVD-jét nézegetem.

Üdv. Mindenkinek!
Lilló

lilló

Sziasztok!

Pirus, Mincso, még van idő nekik megfordulni!! Nekem is a 32. héten fordult be a második gyerkőcöm, addig nem is farosan, hanem haránt feküdt, már a doki is kezdett lemondani a sima szülésről! (Azt persze meg lehet érezni, hogy megfordul egy 32. hetes odabent! Kép)Egyébként én is úgy tudom, hogy a klinikán nem lehet faros babát szülni, elsőre biztosan. A dokim azt mondta, hogy már nem csinálnak megfordítást, mert túl kockázatos, és a babák nem véletlenül nem szoktak befordulni (pl. a zsinór miatt, ilyesmi). Õk tudják, hogy hogy jó nekik.
Lilló, gratula a kisfiúhoz!! Kép

Napsütéses sétát mindenkinek!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Ágiboszi!

Szerintem nyugodtan próbálkozz az almával, valamilyen édesebb fajtával. Adhatod neki a reszelt almát. Nálunk elég zűrös volt a gyümölcs bevezetése. Manónk is hat hónapos koráig csak szopizott, és június volt, amikor betöltötte a hat hónapot. Azt mondták, hogy akkor az almában már nem túl sok vitamin van., és ezért szegény gyerekemmel először a meggyet próbálgattam. Azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy milyen fogadtatás lett. Kiköpte és már hét hónapos volt és semmit nem volt hajlandó enni, csak szopizott, de az is bőven elég volt neki. Hét hónaposan elővettük az almát, abnánt és őszibarackot, és a hónap végére már mérhető mennyiséget evett. Mi nagyon elrontottuk a kezdetet, de semmi kára nem származott belőle. Mérhető mennyiséget pl. csak 13 hónapos korában ivott, ebből sem lett semmi gond, elég volt neki a szopizás.

Üdv
Floricsika
floricsika

Sziasztok,

már régóta olvasgatok, de csak most szántam rá magam a hozzászólásra, noha lassan már kikopok a babavárásból, de lehet, hogy lesznek hamarosan friss szülőszobás/gyermekágyas élményeim.....Kép

Mincso, Pirus
semmi ok az aggodalomra, az én lányom valamikor a 34-35. hét között szánta rá magát, hogy rendesen beforduljon, addig hol így, hol úgy helyezkedett.
A múlt heti kórházi tartózkodásom alatt volt olyan szobatársam, akinek azt mondta az orvosa, hogy a faros elsőbabát is megszülheti rendesen, de valóban az a jellemző, ahogy hallottam, hogy első szülésnél a többség a császárra szavaz, célszerű a saját dokitokkal konzultálni, mi az ő hozzáállása (az enyém is a császárt mondta)

Fordítani amenyire tudom nem fordítanak és ez nem is baj, valószínüleg több bajt okoznának, mint ami előnye lenne.

Na megyek olvasgatok még máshol is, mindenkinek kellemes estét és jó pihit

Kiváncsi
Kiváncsi

Bocs!
Az előző hozzászólásomat Akinorevnek címeztem!
floricsika

Kedves Kiváncsi!
Bocs, hogy így nyilvánosan, de nem láttam e-mail címet a porfilodban. Szeretnélek megkérni, hogy keress egy másik nevet magadnak, mivel én már 2003 óta használom a "Kíváncsi" nevet, még itt, ugyanebben a topikban is, és ez a névazonosság okozhat majd a későbbiekben problémát. Nem hiszem, hogy sokan észrevennék az egyetlen ékezetkülönbséget, ami lehetővé tette, hogy ezen a néven regisztrálj. Kép
Előre is köszönöm! És kellemes utolsó napokat! Kép
kíváncsi

Szia KíváncsiKép

Már éppen kérdezni akartam hogy újra babátvársz.
De így már meg is kaptam a választ kérdésemre, én se vettem észre az ékezetkülönbségetKép

KiváncsiKép
Légy üdvözölve közöttünkKép Nagyon kellmes babavárást kívánunk neked.
Kérlek téged, hogy tényleg tegyél valami igazán megkülönböztetőt a regezett nevedhez, így biztosan feltudjuk majd ismerni, hogy éppen kiír a topicba. (Ha ugyanezen az emailcímen szeretnéd a regisztrációdat, akkor ugy tudsz nevetváltoztatni, ha törlöd a regisztrációdat és újból regisztrálsz)

FloricsikaKép
Vettem én az adást, tudom hogy nem nekem címeztedKépKép
Majd meglátom hogy mit fog szólni a tesó születése után a cici témához DaniKép

AkinorevKép
Mi Daninál az őszibarackkal kezdtük a hozzátápit és nagyon jól bejött neki. Májusban még nem igazán volt friss gyümi, igy mirelitett használtam, szerintem te is simán megprobálhatod ezzel. Meg keress fini édes almát az is nagyon jól bejön a babák legtöbbjének, csak arra kell figyelni hogy szorulást okozhat. Az elején csak a levét egy két kanállal kostoltasd meg vele, majd ha rákap az ízére lehet emelni az adagot.
Gondolom azért még sokáig szeretnéd a szopit folytani, ebből kiindulva a kostoltatást csak szoptatás után ajánld fel nekiKép

A fagyasztott őszibaracknál én azt csináltam hogy felengedtem és reszelőn lereszeltem, igy a nagyja rost fentakadt és csak a lé volt amit kapott, de akár gyümicentrifugán is lelehet préselni.

JuditKép
Nagyon szépen köszönöm, meghozta a postás a belépőtKép, nagyon hálás vagyok érte.
A csontkovács meg aranyat ér, persze ha ért is hozzá, érdemes egy évben kétszer háromszor is elmenni, hogy a nem helyén lévő csigolyákat szakszerűen helyre rakja és segitsen a test energiaáramlásának javításában.

LillóKép
Gratula a kisfickóhoz, nagyon megértelek hogy tök jó nézegetni a felvételt rólukKép

Mincso Kép
Nyugi, van még ideje forgolódni a babónak, amugy a régi öregek mindig mondtak valami kis praktikát hogy rábirják a pocaklakót a fejreállásraKép Pl: olyan zsebes felsőt hordjál aminek pocak alá ér a zsebe és tegyél bele csilingelő dolgokat (pénzérme, gyerekcsörgő vagy valami ami érdekes hangot ad ha mozogsz) A lényeg benne, hogy a babók hallják a hangokat és baromi kiváncsiak, igy sokszor meg is fordulnak.

Amugy a klinikán tényleg az a bevált módszer, hogy nem igazán engedik az első babónál a faros szülést, a többediknél szerintem meg dokija válogatja.
Szülésznő választáshoz én csak annyit irok, hogy érdemes fogadni, főleg akkor ha nem is bizti a császár, nagyon sokat tud segiteni, hogy van valaki aki szinte csak rád figyel.

Mi jól vagyunk, hála a nátha már elköltözött tőlünk (koppkoppkopp). Most helyette folytatódik az épitkezés, jönnek mennek a szakik, én meg már szortirozom a harisnyáimat hogy melyik alkalmas bankrablásraKép
Pocakmaci elég aktív mostanában, szegény védőnő se tudta meghallgatni a szívhangját mert folyton megszökött előle és belerugott a készülékebeKép

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak titeket.Néha jól esik egy kis kikapcsolódás!
Férjemmel 3 gyermeket nevelünk.Kettő enyém egy az övé, de mindenki engem hív anyának, és Õt apának.A lányok már 11, 9és fél, 9 évesek.Jelenleg a közös gyermekünket várjuk februárra!
Szeretném egy-két gondolatomat megosztani veletek, ha sikerül ezzel a géppel is ezt megbeszélnem, és a rendelkezésemre fog állni.
penelopeimo

Szia PEnelopeimoKép

Üdv közöttünk és várjuk gondolataidat, ha sikerül a géppel zöldágra vergődnöd Kép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Huuuú.Sikerült!
Nézzétek el nekem,ha valami nem kerek, mert még kezdő netes vagyok.Köszi.

Az alvás témához szeretnék hozzászólni.
Nekem is ugyanúgy gondot okozott, mint nektek,mert hát minden gyerek más és más, mások az alvásigényeik.
Az első lányomat, Penelopét én is hagytam sírni az ágyában- okos nagymama tanácsára -hadd sírjon legalább nő a tüdeje, címszóval.Közben pedig baromira szorongtam, hogy milyen kegyetlen anya vagyok.De hát gondoltam az idősebbeké a tapasztalat Õk jobban tudják ezt.Azóta Õ már csak a volt anyósom...de egyébként csak jót akart, de nem biztos, hogy mindenkinek az a jó ami neki.
Tanulság, az a legjobb ha bármilyen dologban az első-belső megérzéseinkre hagyatkozunk!Az a tuti!
Második lányomat már szinte nem hagytam sírni alvás előtt addig meséltem míg el nem aludt.Persze volt, hogy előbb én aludtam el.Vele, Imolával sokkal bensőségesebb lett a kapcsolatunk, sokkal kiegyensúlyozottabb lett.
Szóval az a véleményem, hogy az a baba azért sír mert valamit üzenni akar nekünk csak még nem tudja ezt másként tenni.Mi pedig azért vagyunk, hogy megnyugtassuk, mivel Õ még magatehetettlen.

Kicsit spirituálisabban megfogalmazva, lehet, hogy lát olyan dolgokat is amit mi nem, és ettől fél.A mai gyerekek annyira másak, különlegesek,bölcsebbek, lehet, hogy több életet éltek mint mi, és ezért kell hagyatkozzunk mindig az első megérzéseinkre.
Most csak ennyit. Legközelebbre is van még sok érdekes infóm.
Sziasztok! Kriszta
penelopeimo

Sziasztok,

váltottam, elnézést a névhasználatért

ál_Kiváncsi Kép
tücsike

Sziasztok!

Ágiboszi: Jó ez a csilingelős ötlet. Kép Már annyi mindent csinálok, hogy egész nap csak ezzel foglalkozom. Séta, négykézláb mászás, különböző pozíciókba fekvés stb. Majd meglátjuk mi lesz a vége. Kép

Isten hozott köztünk Penelopeimo. Nagyon örülök, hogy találkozom egy Imola nevű kisbabával? Hogy lett ő Imola? Nagyon régen (30 éve) volt ez Erdélybe divat. Manapság mindenki csodálkozik mikor bemutatkozom, hogy ők még ilyen nevet nem hallottak. A lányom Kincső, no az is kb ez a kategória. Kép

Sziasztok
Mincso

Kép

Kép
Kép
mincso

Tücsike,
köszönöm! Kép
kíváncsi

TücsikeKép

Én is köszönöm szépenKép
Mesélhetnél magadról egy kicsit, hány hetes babaváró vagy? ki a dokid stb stbKép Bár gondolom nagyon a végén vagy már babónál.

MincsoKép
Hátha alapon szerintem egy misét megér kiprobálni. Meg még olvastam valami olyat is hogy érdemes a fényt odairányitani, gondolom ez alatt azt értették, hogy talán zsebpiláccsal érdemes megvilágitani a pocit, főleg a szeméremdomb felé, mivel a fényt is érzékelik, hátha még kiváncsibbak lesznek és megfordulnakKép

Nah mára is kiutaztam magam, probálunk valami nekünk is tetsző, de nem horror áru csempét és padlólapot venni, de eddig nem sok sikerrel jártunk. Igaz az egyik helyen nagyon jó ötletet kaptunk, csak hát ahogy kiszámolták nekünk az árat az azért jelenleg huzos volt.Kép

Indigo Kép
Szoritunk hogy gyorsan és sikeresen túl legyél minden vizsgán és hamarosan jöhes hozzánk sűrűbben.

Shine Kép
Nagyon édi a fiad a képen KépKép Neked is mennek a vizsgadrukkok ezerrel.

Lányok mit szólnátok esetleg egy vasárnapi szigetezéshez?

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

AkinorevKép

Ezt már multkor is be akartam neked linkelni hozzátápi segitségének:

http://csigabiga.com/otlettar/kismama/szilard_etelek.htm

Sok hasznos info van benne, hogy mit mikortól adjunk a picinek az anyatejcsi mellett.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok Lányok,

Kéne egy kis segítség mert nagyon kétségbe vagyok esve. Kép

10 nap múlva lesz a fiam 5 hónapos és azt veszem észre hogy nem fejlődik. Az-az ebben sem vagyok biztos. Tegnap mértem és 90g-mal kevesebbet mutatotta mérleg mint egy hete. De lehet hogy 1 hete szopi után mértem, most meg már régen evett.
Egyenlőre csak szopizunk. Nem akarom még hozzátáplálni de lehet hogy ez kevés neki?
Látszatra szép gömbölyű a baba, jó kedvű nem sír, és átalussza az éjszakát. Szóval nem tünik éhesnek. Én iszom a laktoherb teát.Hetente átlagban 10dkg-t szokott hizni de most nagyon megijedtem.

kérlek írjatok erről az időszakról nekem.

Köszi:Lini

Kép
lini

Sziasztok!!

Én még nem irtam ebbe a topikba. Nekem van egy kislányom, de a Jánosba szültem. Mosta barátnöm kért meg hogy érdeklödjem meg milyen a korház, csecsemösök,mire kell figyelni stb... December 24.-ére van kiirva, de valoszinü nem huzza addig, mert már 2 honapja fekszik, végig veszélyeztetett volt,de azért moszmár megkönnyebülés van 2 kilo felett van a baba, tehát akár jöhet is. Szoval csak infokat szeretnék, csecsemösök segitökészek? milyenek az állapotok, ilyesmi.

Nagyoon köszönöm ha irtok.

Viki
boribaba

Sziasztok!

Ágiboszi, köszi az ötleteket kipróbálom. Kép

Lini: Szerintem nem kell ennyire centizni a baba súlyát. Ha átlagban egy hónapba nem hízik az még nem baj, csak túl sokat ne veszítsen a súlyából. De ha jókedvű, jól alszik akkor nem valószínű, hogy baja lenne. Aki éhes az azért nagyon tud sírni, nekik ez ösztön. Tuti várhatsz még 1 hónapot és kezdhetitek a gyümiket. Felhívhatod a védőnénit vagy a gyerekorvosotokat, szerintem ők is ugyanezt fogják mondani.

Boribaba: A barátnőd a II fog szülni? Különben sokat nem tudok, csak amit a lányok meséltek. Még én sem szültem a klinikán. Kép

Sziasztok
Mincso

Kép

Kép
Kép
mincso

sziasztok!

én sem irtam még ebben a topikban.

Boribaba: nemrég szültem II. klinikan... és nincs tul jo véleményem a csecsemösökröl. Van néhany növérke, aki nagyon rendes, de a többségnek az a baja, hogy tul sok a baba és nem foglalkoznak azzal, hogy neked éppen mi bajod.... A kisfiam eléggé besargult és sosem voltam képesek felvilagositast adni az allapotarol, vagy mondtak valamit és masnapp az ellenkezöjét allitotta az éppen ott levö növérke... A gyerekorvos meg nagyon elfoglalt volt, mert kevesen voltak bent a november elseji hétvége miatt. Lehet, hogy maskor nincs ilyen probléma, nem tudom.
Szerintem a baratnöd inkabb arra készüljön, hogy nem lesz könnyü dolga a csecsemösökkel és probalja inkabb maganal tartani a babat a szobaban, ha nem tul faradt.
Valami pozitivat is mondok azértKép) ha nincs gond a babaval és csak 4 napot maradnak bent azt siman ki lehet birni.

A gyerekagyas szobak nem valami szuperek, ugy kell készülni, de az nem gond, ha jo a tarsasag (nalam igy volt és ez nagyon sokat segitett, egymast biztattuk, segitettük). De ezt ugye nem tudhatod elöre, milyen szobaba kerülsz majd!

sziasztok: Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok,

Tücsike most 38+6 nál tart, ezért bármikor jöhet, egyre inkább kezdek izgulni....Kép)) ezért is írtam korábban, hogy hamarosan lehet, hogy lesznek friss élményeim.....Kép
Az orvosomat Dr Langmár Zoltánnak hívják, és választottam szülésznőt is ő Tóth Anna lenne első ránézésre is megbízhatónak, megnyugttatónak és irtó hitelesnek tűnt, rögtön azt gondoltuk a párommal, hogy igen ez a nő tudja, hogy mit beszél és amit mond az úgy is van. Sajnos jelenleg betegállományban van, ezért kicsit fura a helyzetem, ha kihúzzuk szerdáig, akkor találkozom a helyettesével, akit Gönczöl Katalinnak hívnak, telefonban ő is szimpatikus volt.

Ágiboszi képzeld, ma odajött hozzám valaki a klinikán, és megkérdezte nem én vagyok-e Ágiboszi.....Kép

Hatos, Te jársz még erre??

Jelenlegi klinikai élményeim a Terhespathológiáról vannak, ahol a multkoriban 3 napot feküdtem beszűkült CTG miatt. Édes lányom, csak a cTG időpontjában aludt, előtte és utána vígan ficánkolt, de a klinikai protokoll gondolom ezügyben is elég szigorú....bár valószínüleg orvosa is válogatja.

Tehát mindenkinek csak javasolni tudom, aki még ezután fog CTG-t kezdeni, hogy a babókkal meg kell beszélni, mikor van a CTG időpontja, hogy lehetőleg ne akkor aludjanak.......Kép
Mivel azóta napi CTG-re járok én is mindig igyekszem Tücsikével egyeztetni, de időnként továbbra is vannak egyéni elképzelései.....Kép

Saara,

a gyerekágyas szobák, ha jól tudom ötágyasok, van-e bennük fürdőszoba, vagy ott is közös van a folyosón?? Amikor bent jártam ugyan megnázhettem volna, de valahogy mindig kimaradt...

Azt hiszem egy kicsit hosszú voltam, bocsi és sziasztok

Andi
tücsike

SziasztokKép

Andi KépKép

Ez tetszik, kicsi a világ. Gondolom mivel már olvastál a forumon igy első blikkre nem lepődtél meg tulságosanKépKépKépKép

ISmi a beszükült ctg, rám is rámilyesztett anno a fiacskám, és már haza se engedtek szülésig.
A legjobb elötte fél órával enni valami édeset, vagy inni egy kis colát, nah attól tuti beindulnak a babók.

Akkor tényleg jó a végén jársz már a babóvárásnak, bármikor kopogtathat, hogy ki szeretne jönni, tök izgalmas KépKép

A gyerekágyas szobák egy kivétellel 5 ágyasak, bent van a zuhanyzó és a wc is, igy legalább nem kell végig sétálni a folyoson, főleg ha futni kell az emberjányánakKép
Nem egy 5 csillagos szálloda a dolog, de azt a 4 napot max egy hetet a nagyátlag kibirja bent.
A lényeg úgy is a babónk, és ha még jó fejek a szobatársak az csak hab a tortán.

A csecsemősnővérek tényleg le vannak strapálva rendesen, és nem várhatunk tőlük sajna túl sokat, de vannak közöttük nagyon nagyon kedvesek is, bizzunk benne hogy velük többször talizunk.

SaraKép
Gratula a kisfiadhoz! Amit meg irtál az sajnos nem egyedi... viszont lehetne változtatni rajta elég sok mindent, és van benne amihez igazán pénz se kéne, csak sokkal több emberség, empátia...

BoribabaKép
Fentebb is irtam infot olvasd elKép
A baba a barátnőd választása alapján vagy végig vele van, vagy csak szopira hozzák ki. A csecsemősök ilyenek is meg olyanok is, vannak nagyon aranyosak és vannak elég flegmák. Egy jó tanács, de ez mindenkinek mondom, ha akarunk valamit akkor ne hagyjuk magunkat lerázni, addig menjünk érte amig meg nem kapjuk amit szeretnénk.
Inkább gondoljanak minket problémás anyukának, de a mi lelkünk legyen nyugodt.

Látogatók nem jöhetnek be a gyerekágyra, mármint a szobába ahol fekszünk. A babókat ki lehet vinni a folyosóra az üvegfalhoz megmutatni (egy plexi kiskocsival lehet utaztatni őket) Látogatás bármikor, de a fő időpont 4-6 ig van.

Lini Kép
Ne izgulj az nem tesz jót egyikötöknek se.
Alapból ha azt látod hogy szépen fejlődik, mosolyog, a kakis és pisis pelusok száma megfelelő akkor nincs miért aggódni. Mi se eszünk mindennap ugyanannyit. Ha éhes lenne és valami nagy baj lenne ugy is folyton sirna, vagy levert lenne.
A méricsklés sokszor becsapós ám, és inkább paráztatja az anyukát mint sem segiti.
Ha kevésnek érzed a tejedet akkor lehet szaporítani a többszöri mellretétellel, homeos bogyesszal, lucernacsírával, birsalmalével, vagyis vannak hathatós praktikák, nem csak a laktoherb, amit ha tul sokáig iszunk hozzászokik a szervezetünk és már nem azt az eredményt érjük el vele, amit valójában szeretnénk.

Annamari Kép
Jobban van már a szemed?
Akkor most egy időre felfüggesztetted a tesoprojektet ezek szerint?

PirusKép
Merre jársz, hogy sikerült a kiruccanás? gyere meséljKép

PicusKép
Sikerült eljutnotok valamelyik fejlesztőbe?

Mi jól vagyunk, ma végre megcsinálták a tv antennáját is, igy már tudjuk élvezni az adást és nem csak a hangyák táncát kell néznünkKép
Dani a szokásosnál is jobban aktív mostanában, igy gondoskodik bőven a napi mozgásomról.

puszi
Ági
23+4

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ágiboszi,

igen rögtön beugrott, hogy honnan ismerős a név...Kép
Bár most megnéztem a profilodat, és ha még mindig olyan hosszú hajd van, akkor nem hasonlítunk.....Kép))))
Az izgalmak tényleg fönnállnak, ha most ottfognak cTG miatt már csak babával jöhetek ki.....Kép De azt hiszem lassan már mindegy, legfeljebb egy ideges odautat megspórolok.
A vicces az, hogy eddig tulajdonképpen még jóslófájásaim sem voltak.......vagy nem vettem észre őket???? Csak medencefenéki fájás volt, amiről ki is derült, hogy lazult a méhszáj.

A mai napban még egy fura dolog volt, a CTG-s néni megkérdezte, hogy milyen munkát végzek. Miután mondtam, hogy jellemzően ülök, megjegyezte, hogy biztos sokat előre hajolva........érdekes megállapítás.

Na lépek, mert megjött a párom, mindenkinek szép estét

Sziasztok
tücsike

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül, h még mindig vannak-e a SOTE-n ezek a szülés felkészítő tanfolyamok, amikről még régebben írtatok?

Erről az orvosomnál kell érdeklődni, nála kell erre jelentkezni, ha van? Illetve mikor lehet vagy érdemes erre menni (a várandósság hányadik hetében)?

Előre is köszi a segítséget.
Lilló

lilló

AndiKép

Igen még mindig hosszu van, kb derékig érKép
A befektetéssel a végén én is ugy voltam már, mert pont betöltöttük a 40. hetet, a doki adott még két napot aztán belevágtunk a lecsóba, burokrepesztés és mivel fájásgyenge voltam oxitocin infuzió, sajna a vége a vérnyomásom miatt császár lett, de a lényeg a végeredmény volt, egy egészséges csimótaKép

Amugy ott dolgozó kérdezte meg, vagy szintén pocis mami volt az illető?Kép

Hm lehet hogy a pocid formájából gondolta? vagy esetleg a babó fekvéséből? Amúgy az alacsonyabbik ctgs néni egy tündéri hölgyeményKép

LillóKép

Van felkészítő, ez az adag lassan véget ér ha jól tudom. 12 alkalomból áll egy kurzus. A következő majd januárban fog indulni. Teljesen ingyenes, kispapikat is szivesen látnak. Minden alkalomnak külön tematikája van, az életmódtól elkezdve az orvosi vizsgálatokon át a szülőszoba megtekintéséig mindent kiveséznek, szerintem igen hasznos. Ha az értesüléseim jók, utána még van kismama torna is. A tanfolyam a földszinten van a könyvtárszobában, keddenként fél 3kor.

Nem a dokinál kell rá jelentkezni, hanem a korházi védőnőnél, nem jut eszembe a teljes neveKép csak hogy Éva, ha vissza keresel a topicban akkor többször is szerepel a neve és az elérhetősége.

A várandóság hányadik hete szerintem mellékes, lehet az elején és lehet a vége felé is, mondjuk a végénél ha már nem jutnál el a 12. alkalomig akkor meg lehet beszélni hogy bizonyos témákat gyorstalpalóként elvégezzétekKép

További szép estét

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Köszi Ági, a januári időpont nekem még bőven jó, mert csak áprilisban érkezik a kisfiam KépCsütörtökön megyek az orvosomhoz, és akkor majd tőle megérdeklődöm a védőnő nevét, meg hátha tud részleteket. Azért ez nem lenne rossz.
Az meg külön jó, ha ingyenes.
A kismama torna az nem érdekel,mert járok kismama jógára, és az teljesen kielégíti a mozgásigényemet.Szerintem a Babáét is Kép

lilló

lányok

A homeos bogyót hogy kell szedni, hány darabot és mikor ja és éhgyomorra?

Köszi
Lini

Kép
lini

Ági

Azt szeretném kérdezni hogy a gyakori mellre tételnél mindig váltani kell a mellet. Szóval mindig a másikra tegyem vagy ugyanarra.

Köszi

Lini

Kép
lini

Sziasztok!
A LÁTOGATÁSI RENDről én csak annyit írnék, hogy igaz ugyan, hogy a 4-6ig időt szokták javasolni, de mivel ezt javasolják, ezért akkor kb 30 ember tolong abban a kis előtérben, ahol amúgy sincs levegő. Én az első 2 nap után este 7 utánra hívtam az újdonsült apukát, meg a nagyszülőket, mert eléggé kellemetlen egy frissen szült kismaminak állva tolongani az ablaknál - leülni már nem lehetett(mert ugye miért is várjam el egy tinédzsertől a gyermekágyas osztály bejératánál, hogy fölálljon, és átadja a helyet!?) Sokszor a baba sem fért oda a tálalókocsival az ablakhoz, így amiért jöttek a látogatók, alig láthatták. Szval egy jótanács - ne 4-6 közt jöjjenek a látogatóid!!!

CTG ügyben: nekem is sz@r voltaz első ctg, de engem nem fektettek be, hanem elküldtek áramlásmérésre. Aludt a drága. Következő alkalommal pedig már én sem bíztam a dolgot a kisleányra. A ctg előtt 1 órával megettem egy rakás szilvát, meg közvetlen előtte egy pohár fanta! Alig győztem nyomkodni a gombot!!!!Kép)))
Zsu
zsuzs74

LiniKép

Homeos bogyó: urtica urrens 5 CH és nehogy annál nagyobbat vegyél, csak is az 5 ös a jó, mert a többi sajna apasztja a tejet. Ezt azért hangsúlyozom, mert volt már köztünk anyuka akinek az igen okos gyógyszerész a jóval nagyobb dózis javasolta, gondolván ha nagyobb benne az adag akkor jobban segit, még jó hogy mielött bevette megkérdezett minket is.

A bogyó bevételénél a szempontok:

Ne fogd meg őket, fejreállitod a tégelyt és a jobbra balra tekergetve belepotyog a kupakba bogyesz. Leemeled a kupakot még fejenállva és szépen a kupak segitségével beöntöd a szádba a nyelved alá lehetőleg, vagy beöntés utána szépen beterelgeted őket oda KépKép Szépen elszopogatod, vagyis nem lenyelni kell.

Bevételnél fontos szabály: elötte és utána fél órával nem eszünk és nem iszunk. Valamint a szedés idejére mindennemű mentolos fogyasztását messze elkerüljük, itt a fogkrém is fontos, vagyis azt se szabad használni ami mentolos mert igy nem hat a bogyóka.

Szedése:
3 napig napi 3*5 szem
2 napig napi 2*5 szem
1 napig napi 1*5 szem

Mellretétel:
Magam részéről a legeslegelején még egy ciciztem, vagyis egy szopi egy cici volt, de kaptam egy nagyon csunya mellgyulát és onnantól kezdve mindig két ciciztünk. Manófejüm elkezdte az egyikkel, majd ha megunta átcsapott a másikra, ha azt is akkor vissza az elsőre. Vagyis volt hogy egy szopi alatt kétszer is sorkerült egy cicireKép

Szerintem mind a kettő cicit ajánld fel babódnak a szoptatásnál, és probáld megjegyezni hogy melyikkel fejeztétek be a szopit és a másikkal kezdeni a következőnél. Bevallom az elején még nagyon probáltam koncentrálni, hogy ne felejtsem el, de aztán mikor már bőven belejöttünk a szopi már ilyennel nem is foglalkoztam. Mivel ti 5 hónaposok vagytok már igy bőven van tapasztalatod ebben, vagyis én egy szopinál mind két cicit felajánlanám neki, mert ugyebár a szopi alatt is nő ám a tejmennyiség, mert a babó szépen maszirozza és serkenti a tejmirigyeket.

Remélem nem voltam tul bonyi és tudtam vele segiteni.

A többi növelőnél, mármint a lucernacsiránál és a birs-alma üditő ivászatnál igazán nincs szabály, a lucernát érdemes vajaskenyérrel enni, saliba tenni, a rostos levet meg szopi elött fél órával érdemes leküldeniKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Nagyon köszi Ági sokat segítettélKépKépKép

A fogkrémmel bajban vagyok. Elmexet használok szerintem az is mentolos kicsit.
Szóval váltogassam a cicit.
Akkor is ha 1 óra különbség van a szopik között?
Te meddig tudtál szoptatni.
Tegnap és ma reggel már bevettem a bogyóból, éhgyomorra de a tenyeremből.Na majd mostantól odafigyelek.
Ha tegnap este kezdtem el akkor is plusz 3 napig szedjem? Az-az mai napot vegyem elsőnek? 1 fiola elég mind az 5 napra?
Ne haragudj hogy ennyit kérdezek de eléggé kétségbe vagyok esve.
Lini

Kép
lini

Sziasztok!

Már olyan régen írtam, hogy csak na. Az a helyzet, hogy így a második trimeszter elején kezdem annyira jól érezni magam, hogy néha el is felejtem, hogy babát várok. Na jó, nem felejtem el, de nem az émelygésről jut eszembe.

Lilló!
A múltkor, amikor betegfelvételre vártam, feltűnt nekem egy falragasz: pont ezt a felkészítő tanfolyamot hirdette. Legalábbis azt hiszem, hogy ugyanarról volt szó itt köztetek a napokban. Felírtam a hölgy nevét, és számát, így nem kell végigkeresned az egész fórumot: Németh Éva 30/850-9965. Azt hiszem, ha januárban mész, akkor fogunk találkozni, mert én májusra várom a babát, és azt hiszem a januári kezdés nekem is ideális lenne.

CTG: Most már igazán elmesélhetné valamelyikőtök, mi az a CTG! Láttam a klinikán is kiírva, meg tudok róla, hogy valamikor lesz ilyen vizsgálat, de semelyik terheskönyv nem említi, és nem tudom, mit várjak. Milyen gombot kell nyomkodni?
:-)

Üdv és jó babázást, akinek már van!

Rita

Kép

Kép
rita81

LiniKép

NyugiKépNyugiKép

A sürűn mellretételnél, ha egy óra mulva is kér a babó akkor adj neki nyugodtan, és váltogasd mert csak jót tesz mind két cicinek.
Nyugodtan veheted a mai napot kezdésnek, nem történik semmi, hogy tegnap már bevettél egy adagotKépKép

Fogkrémnél van homeos fajta is, ha gondolod érdemes belőle beszerzni, igaz nem olcsó, de mondjuk az elmex se a gagyi kategoriaKépKépKép

Nálunk Dani nagyfiú 21 hónapig szopcsizott, akkor is csak azért hagytunk fel vele, mert tesója beköltözött a pocimba és javasolták hogy hagyjuk abba, nehogy a prolaktin termelődés bajt okozzon a placenta kialakulásánál.

A lényege a dolognak hogy ne légy kétségbe esve, probálj meg pihenni, mert egy nyugodt anyucinak sokkal könnyebben mennek a dolgok, és nem utolsó sorban a tejcsitermelődés is jobban megy ha kiegyensúlyozott az emberjánya és nem ideges.

Bármi kérdésed van nyugodtan tedd fel, itt mindenki szivesen segit a másiknak KépKép
Ha van esetleg MSN ed azon is megtalálsz és ott gyorsabban mehet a válaszadás isKépKép
sgkapu@freemail.hu emailcimmel találsz meg ott.

LillóKép

Utánakerestem az infónak
A 2100290/3246 melléken vagy a 30/8509965 mobilon tudod elérni Németh Éva védőnőt, ő szervezi a felkészítőt.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

RitaKép

Nem olyan szörnyűséges dologKépKépKép mint ahogy a neve mutatná a ctgKépKépKép
Mikor betöltjük a 35. hetet onnantól kezdve hetente kell járni erre a vizsgálatra, ami valójában a babó szívhangjának ellenőrzését jelenti. A földszinten van egy vizsgáló helység, három ágyikóval, ott töltünk el egy fél órát, ami alatt a pocinkra helyeznek egy övet, amiben van egy szívhang hallgató kütyű. E mellé a kezedbe nyomnak egy nyomogombós kis szerkenytyűt amit nyomogathatunk, ha mozog a babó, szal ez a nyomkodás KépKép
Amugy egy szép hosszú csikot köpp ki a gép amin látható hogy milyen volt a szivhang, ebből nézik meg hogy minden rendben e bent a pociban.
Ha valami miatt aludna a kis lurkó akkor megprobálja ctgés néni felkelteni, nem mindig jár sikerrel vele, ezért irkáltuk a praktikákat hogy enni és inni kell előtteKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Kedves Ági köszi a segítséget. KépKép

Lini

Kép
lini

Sziasztok!

Agiboszi: Köszi a gratulaciot! Tök igaz amit mondasz a csecsemösökröl, ne hagyuk magunkat! Nekem annyi volt a gondom, hogy a végefelé allandoan elkezdtem pityeregni és inkabb mar nem mentem be a csecsemösökhöz bögömasinat jatszani... kis szülés utani depo, de szerencsére elmult!

Rita: tényleg nyugi, tök jo a babad szivhangjat hallgatni a CTG-n.

Nem tudja valaki véletlenül, hogy az anyasagi tamogatashoz ki adja az igazolast arrol, hogy részt vettünk a terhes gondozason? a nödoki vagy a korhaz???

Masik kérdés: mellgyuladas hogy alakul ki? Mire kell figyelni, hogy ne legyen? Azért kérdezem, mert az egyik cicim eléggé be van durranva altalaban, masszirozni szoktam + lefejni, de nem segit igazan, reggelre mindig visszajönnek a csomok és bazi kellemetlen Kép(

Egy harmadik kérdés és befejezem: Napközben fel szoktatok ébreszteni a babatokat, ha olyan 4-5 oraja alszik?? (ma 20 napos a Vincike)

Köszi és szép napot mindenkinek

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Már régen jelentkeztem.
Holnap vár ránk az utolsó ultrahang, 37 hetesek vagyunk. Ha jól vettem észre, akkor 2 napja lejjebb szállt a hasam, ami ugy tudom már a vég közeledtét jelziKép...mindenesetre igy kevésbé fáj a medencecsontom környéke...

Én a SOTE II. szüléselőkészitő tanfolyamát csak ajánlani tudom. Akik a vége felé kezdik el, előfordulhat, hogy hallanak olyat, amit már tudnak. Szerintem ez a legkevesebb...Találkozhatsz orvossal, aneszteziológussal, szülésznővel, gyerekorvossal...lehet kérdezni is akár...

Az utána következő tornát pedig kifejezetten azoknak ajánlom, akiknek tartási, gerinc problémájuk merült fel a terhesség során. Természetesen a teljesen egészséges kismamáknak is hasznos egy kis mozgás.

Én is túl vagyok az első CTG-n, de szerencsére a baba mocorgott rendesen, mint általában is tesziKép

Nekem valahogy az éjszakák nehézkesebbek, elég keveset tudok éjjel aludni. Forgolódom, s ha még el is alszom...a következő pisilés után megint ugyanott vagyokKép...taln ez már edzés a baba születése utáni időszakra...

Lesz valaki közületek várhatóan a gyerekágyon dec 10 körül?...mert azzal talán személyesen is találkozni fogokKép

Vigyázzatok magatokra, csak ügyesen.
Hatos
hatos

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a felvilágositást, annyira nem hangzik jol, de továbbitom. Ha én mennék A II.-re szülni nem lenne gond ugy gondolom (szám mint a bécsi kapu) viszont a barátnöm egy vissza huzodobb egyéniség, de majd megmondom hogy álljon a sarkára!!!
Köszönöm

Viki
boribaba

Sziasztok!

Valamit elfelejtettem kérdezni: szerintetek a 22 - 23. hét környékén lehet még repülni? Lenne egy utam kétszer két óra (tehát egy átszállással), és mindenképp szeretnék elmenni. Anyukám (aki a háziorvosom egyben) nagyon aggódik értem, de nem tudom eldönteni, hogy az orvos vagy az anya mondatja vele, hogy ne menjek. A nőgyógyászomat még nem kérdeztem (persze, őt is megkérdezem). Egyelőre minden rendben a terhességem körül, 13. -14. hetes vagyok. Vélemények?

Rita

Kép

Kép
rita81

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?