Új privát üzeneted érkezett!

Na talán még írhatok egy picit.

Niki: már mindenütt feláll kapszkodással. Ha fogjuk a kezét, lépeget, de ezt nem nagyon erőltetjük. Viszont ilyenkor mindig őrült büszke magára.
Mostanában egy kisautóval játszik sokat. Hamar megtanulta tologatni, így mostanában körbemássza, körbeautózza a lakást. Tolja a járgányt, mindenen keresztül. Levágtam a haját. 3 hét alatt kétszer előkaptam a nullás gépet és letoltam fél centisre. Azt hiszem meglett az eredménye, mert most elég szépen elkezdett sűrűsödni és nőni. Múltkor kétszer magára rántotta az üres ruhaszárítót. Belekapaszkodott, felállt, az meg rádőlt. Mivel tudta, hogy rosszat csinál, nem mert sírni, csak feküdt a szőnyegen tágra nyílt szemekkel a rácsok alatt.
Le kellett volna fényképezni, de inkább a gyereket mentettem. :D
Na most nézem, megint a szárítóval játszik. Leszedte az összes csipeszt. :shock:

KépKép
bende

Sziasztok!

Én is gondolkoztam a kajakérdésen pont tegnap, látom téma is. És azt is látom ahány baba és anyuka annyiféle hozzátáplálás, nem láttam két egyformát. Matyi is aránylag korán kapott mindenfélét és azóta is élvezi az evést de nem eszik habzsolva, szépen komótosan, hogy mindenre tudjon közbe figyelni még a betévedt legyekre is :lol:

reggeli: 150 tápi és szopi
tízórai: gyümi keksszel v gabonapéppel
ebéd: főzi husival v tojássárgájával
uzsi: gyümi
vacsi: 180 tápi és szopi

Tegnap a kiskönyvében lévő táblázatban néztem meg, hogy kaphat e már cserkót és ott láttam, hogy pl sóskát spenótot karfiolt csak 1 éves kor után kaphat. Akkor a védőnő által írt könyvben miért adható a sóska spenót és miért van az üveges kajában karfiol????
Hol az igazság?
Tudom odaát... :lol: :lol: :lol:

KépKép
winchi

őszinte leszek, nem értem, hogy miért kell "bántani"...nem kérdeztem senki véleményét, csak szösz kérdezett és leírtam...

bende kukkantsd meg a 80. oldalon, december 10-én, mit írtál...ennyi.

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Gégéé!

1, szerintem nem bántott meg senki, csak elmondta a véleményét, hogy hogyan látja a helyzetet.
2, Azt is írtam, hogyha van sok tejci és tudsz szoptatni!!!!!!!
Olvasd el, amit én írtam anno és abból kiderül, hogy nekem sajnos nem volt elég és a gyümölcsöt azért kellett ilyen korán bevezetnünk, mert Niki 4 naponta ajándékozott meg minket egy- egy kakis pelussal!

Oké nem kérdezted senki véleményét. Ezután majd igyekszem figyelni, hogy még véletlenül se reagáljak semmit.

Utálom ezt az állandó sértődést a fórumokon.

KépKép
bende

Winchi!

Én legutóbb adtam neki karfiolt, mert vegyes főzeléket csináltam és abba pottyantottam egy kicsit. Spenótot pedig már nagyon régóta eszik.
Most hallottam cseresznye 8-10 hónapos kortól. Nikinek nem ízlett. Lehúztuk a héját, meg minden, de nem kellett neki.

KépKép
bende

jaj anyukák ne már! Mindannyian szép és boldog, kiegyensúlyozott babákat nevelgetünk ha valamelyik babának valami nem tetszene akkor úgyis visítana!
Maradjunk együtt senki ne sértődjön meg kérem szépen! :wink:

KépKép
winchi

nem sértődtem meg; nem vagyok az a sértődős típus...

ti meg nem azt kérdeztétek tőlem, hogy miért adok neki, hanem egyből, hogy miért ne adjak neki.

1. Azért kezdtem el a gyümölcsöt, mert Emma nem szopik 180akat, hiába lenne neki...60-80akat szeret szopni, de viszont azt óránként...
éjszaka is kelt másfél, két óránként; így a VÉDŐNŐ javaslatára elkezdtem a gyümölcsöt és a tejpépet. A tejpépet nagyon hígan, a gyümölcsöt hetekig csak lé formájában, illetve vizezve...miután már rendes pépet kapott, átaludta az éjszakákat. Most megint kel 1szer, van, hogy 2szer, és szopik is rendesen, szóval valószínűleg éhes...

2. szintén voltak kakigondok...

3. még mindig szopik, így is, hogy ezeket eszi

4. fél éves lesz a jövő héten; és még nem duplázta meg a születési súlyát sem, így nem hiszem, hogy sok neki...

5. te sem örülsz, amikor valaki "beleszól" abba, hogy mit adsz enni nikinek.

sziasztok

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok lányok!

Elég régóta írogatunk egymásnak mindenféle témáról. Eddig nem volt semmiféle gond, pedig az altatásos témánál sem értettünk egyet, mindenki másképp csinálja. Senki nem vette "bántásnak", ha valaki leírta, hogy ő nem ért egyet az egy ágyban való alvással.

Mindenki leírja a véleményét, észrevételét. Ezért vagyunk itt. Ha nem reagálnánk egymás hozzászólására, akkor ennek az egész fórumnak -és az összes többinek semmi értelme nem lenne. Különböző emberek vagyunk, különböző gyermekekkel.
A nem azonos vélemény, nem egyenlő a bántással!

Gégéé! Sajnálom, hogy a kérdésemet ("Nem sok ez egy kicsit?") ennyire bántónak találtad. Bocsánat, mint fentebb írtam, nem annak szántam!!!
Én, mint védőnő a leírt információ alapján így ítéltem meg. A fenti infókat nem tudtam. Még egyszer sajnálom.... :wink:

Bende! Mikor sétáltok mostanában?

Szép napot mindenkinek!

Kép
jaffa4

gégéé!
csináld úgy ahogy érzed. a te lányod.

Niki meg a bendéé! és jóval nagyobb mint Zsófi.

mások az igényeik.

Zsófinak korai volt majdnem 5 hónaposan a gyümölcs. lehet, hogy ezért is olyan kínkeserves minden etetés.
egyébként pedig ha bele tudom játszani a kaját szépen eszik.

tegnap délben a kisasszonykám evett egy kicsit a főzelékéből, de nem volt kedvem főzni mást, úgyhogy csak virslit ettünk az apjával. hát persze egy fél virslit lenyomott még egy kis kenyérrel.

az egyik baba többször kel éjjel, a másik meg nem . Zsófi már az elejétől kezdve végigaludta volna az éjszakákat. jó az alvókája.
este 2deci tápival reggelig elvan. sőt ha az apja délelőttös, akkor fél6kor kel egy kis tápiért, hangosan kövelteli is hogy hammamam
utána még alszik fél 10ig.

minden baba más.
Vendég

sziaaaa! Jaffa!

Mi még mindig a délutáni sétások táborát erősítjük. De a Ti kedvetekért szívesen teszünk kivételt.
Alapból kb délután 2- től 5- ig sétálunk. De délelőtt is ráérünk 10 után!

Szóval?

KépKép
bende

ja mi is ettünk cseresznyét meg epret is.
az epret nem szerette.
a cseresznyét kimagoztam négyfelé vágtam. ette is szépen. kb 8-10szemet.
amit nem kért, azt meg széttrancsírozta. na megyünk tízóraizni!

és légyszi ne veszekedjetek!!!!
Vendég

m,mnnnnnnnnnnnnn gb b mn k v vv v cf nn gvz jnnjmmmmmmmmmmmmmmmmbbbbbbbbbbbzzzzzzzzzzzzzzzkkjvc m n d mn
Vendég

mi az lara???hannus hozzászólt ? :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Van egy barátnőm, akivel mindig együtt sétáltunk mikor kicsi volt Levi. Az ő lánya 5 nappal idősebb Levinél. 2 hónaposan kezdett hozzátáplálni, én 6. Mikor Levi először kóstolt barackot az ő lánya nokedlit evett villával törve. Az én gyerekem kiflit kapott a babakocsiban, az ő lánya nyalókát.
Az én gyerekem megitta a kakaóját, fogat mosott és úgy ment az ágyba, az ő lánya ágyban itta a kakaót cumisüvegből. Az én gyerekem reggel-este fogat mos, az ő lánya heti 1x. Az én gyerekemnek kimegy az első 4 foga, az ő lányának csodaszép fogai vannak. Ez van!
Nagyon sajnálom Levi fogait, sajnos azt mondta a fogorvos, hogy valószínű örökletes. Nekem is ilyen volt, Lacinak is. Igazából ez volt a félelmem, hogy csak ne essen el úgy, hogy kitörjön a foga. Erre tessék. Tejeskávé színű foltok lettek rajta és az alja cakkosra töredezett. :cry: :cry: :cry:

Na akkor leírom Dorcsi kaját is:
hajnalban tápszer
reggel tápszer
tízórai gyümölcs
ebéd főzelék husival
uzsonna gyümölcs joghurttal
vacsora tejpép vagy déli főzelék
alvás előtt tápszer
éjjel tápszer

Dorcsika is sokszor eszik keveset. Így sem eszi meg a napi 5 dl tápszert, pedig annyit kellene.

Winchi: azénvédőnőm már mondta, hogy lehet k betűseket adni, csak öntsem le az első főzővizet. Dorcsi evett már karfiolt és karalábét is. Most akarom kipróbálni a tojássárgáját.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Az elöző hsz-t Hannus küldi nektek :D

Gégéé:Én is a védönő tanácsát követem mindenbe,de mikor elkezdtük a hozzátáplálást mondta hogy egy nagy káosz van ezen a téren úgyhogy mindenhol máshogy javasolják aztán kinyomtatott nekem egy listát hogy mit mikortól adhatok neki és azt tartjuk is.
Mikor Hannus ennyi idős volt mint most Emma ő is kb igy evett de ugye ő tápszeres.

Ancsi:Mi újság?Régen voltál :cry: Jogsid megvan?????????????

Jaffa:Én nem is tudtam hogy te védőnő vagy :oops:

Anyany:Remélem sikerül minnél elöbb eladni Anyós házát,aztán tudtok venni sajátot.Mi is hirdetjük a telket de még nem volt komoly vevő majd most jelenik meg 4 újságba aztán majd meglátjuk.

Bende:Édes lehet Niki ahogy autózik,Hannus is mindenhol felkapaszkodik meg persze pakol.De még ő nem lépked ha fogom a kezét.Pedig már kapott szandit is csak még nem hordjuk.

Lányok egy kérdés ti milyen joghurtot krémtúrót adtok a manóknak?Nekem a védönő a danonínót javasolta de guar gumi van benn és én igy nem adok neki azt hanem a humana vagy nestlé babjoghurtot adom neki.
Vendég

Sziasztok!

Örülök, hogy ennyit írtatok! :D A vitának meg nem! :cry:

Gégéé, Winchi: köszi, hogy leírtátok miket esznek a babáitok, én főleg hozzátok tudok hasonlítani, mert a mi babáink hasonló korúak.

Réka még minden alkalommal szopizik. Délelőtt és délután kap pici gyümölcsöt (30-40g), délben pedig főzeléket (80-100g). Majd ezt szeretném először kiváltani. Még nem tudom mikor. Réka nagyon kis evő, szerintem sosem fog megenni egy akkora adagot, ami a bébiüvegekben van.
Nekem a védőnő azt mondta, már adhatok spenótot, sóskát, de csak heti 1x.

Gégéé: A főzelékkel kapcsolatban. Az első héten főztem neki, semmit sem evett meg, nagyon fintorgott, meg köhögött, szenvedett nagyon. A múlt héten krumplit almával alufólia alatt sütöttem 220 fokon kb. fél órát, anyatejjel higítva nagyon szereti. A répát is alufóliába csavarva sütőben készítem, azt is megeszi anyatejjel. Szerintem próbáld ki, állítólag így finomabb, a válogatósabb babák így jobban szeretik. :lol:
Emma sem fogja megduplázni a születési súlyát? Ezt nem is gondoltam. Bár igaz, neki a születési súlya is már nagy volt!

Köszönjük Hannus a hsz-t. :D

Ja, éjszaka mi is nagyon-nagyon sokat kelünk, és nagyon-nagyon sokat fennt vagyunk! Azt hiszem ma kipróbáljuk a Viburcol kúpot. Vagy a Chamomillát, nem tudom. Szerintetek melyik jobb?

Mancsa: hú, Ti is aztán sokat keltek!

Szösz

KépKép
szosz

Hettuli:Mégegyszer gartulálok Száva baba nagyon szép :D :D :D :D :D :D :D

Katinka:Elolvastam a cikket :cry: Nekem van egy unokatesóm már 9 éves és csak fekszik szinte nem is tud magáról :cry: nincs is ennél szörnyübb egy szülőnek ha nem tud segíteni a gyerekén őkis rengeteg helyre járnak foglalkozásra meg volta németországba is de nem segített semmi :cry: :cry: :cry: :cry:

Szösz:Hannus is csak pár napja eszik meg az egész üveg bébikaját,úgyhogy nem vagytok lemaradva bár ha én főzök neki abból többet eszik üvegest akkor kap ha megyünk valahova.

Mancsa:Nekem a védönö javasolt egy zymafluor nevü bogyót azt teszem bele Hannus vizébe minden nap egyet és az a maradandó fogakra vigyáz.
Vendég

Van valakinek ajtóra szerelhető rácsa, ami megakadályozza a babót, hogy kijöjjön a szobájából? És honnan? És mennyiért? Most néztem bababoltos honlapokon, és horribilis ára van!!! Az Ikeában nem láttam, ott lehet?

Szösz

KépKép
szosz

Még valami eszembe jutott! A meggyet hogyan adjam Rékának?

Szösz

KépKép
szosz

Szösz, most csak gyorsan Neked, mert szalad a lakás :oops:

A meggyet én felezem, magozom és kinyomom a húsát a héjából, almával együtt szoktam turmixolni. Nati nagyon szereti (bár eddig még mindent megevett, igazi kis haspók :wink: )

Biztonsági ajtórács elvielg van az IKEA-ban is, mi vettünk egyszer egyet bababörzén, csak túl keskeny volt, így elteszveszeltük. De tudom, hogy én is alig találtam meg a honlapon, hogy be tudjam árazni...

Kép
Kép
katinka31

Lara: köszi, ezt kérdeztem én is a dokitól, de nem javasolta, mert a mi ivóvizünk megfelelő, ha sok fluort kap az meg nem jó. De miért nem azt nem mondta.

Szösz: 2x eszik éjjel Dorcsi, vagyis az egyik már hajnal. Néha felébred ezenkívül is, de cumival visszaalszik.
Barátnőmnek van ilyen rácsa lépcsőnél, teszveszen vagy vaterán nézd meg szerintem, ők brendonba vették horror áron.

Én is olvastam a cikket Katinka. Sajnálom őket nagyon. Tudod én sérült gyerekekkel foglalkozom, rengeteg családot láttam széthullani és megerősödni is emiatt. Amúgy még a suliban vita volt ezen, hogy a nagyon korababákat régen nem tudták megmenteni és jobb volt vagy nem. De régen is nagyon sok sérült volt, szülési sérült.
2 hete hívtak fel a munkahelyemről, hogy meghalt az egyik kisfiú. 11 éves volt. Nagyon sajnálom a szüleit és az öccsét. Mindennap eszembe jut azóta is, hogy vajon mit csinálnak most? 11 évük arról szólt, hogy gondozták őt. :cry:
Vendég

eszembe jutott, Patrull fast a neve a rácsnak

Kép
Kép
katinka31

Szia Szösz!

Nekünk ikeás van, de én is a vaterán vettem. Van hozzá egy toldó rész is. Újonnan tényleg horror.
Honnan szeretnéd kirekeszteni Rékust? Nyitható legyen? Fúrni kelljen a falat, vagy beszorítosat szeretnél?
Ha nem vagy jártas a teszveszen, vagy a vaterán és megadod a paramétereket, akkor szívesen szerzek neked egyet.

KépKép
bende

szösz: köszi, ki fogom próbálni!!!!

mi a vibrucolt próbáltuk, de nem volt szerintem semmi hatása...igaz már régen próbáltuk...

nekünk egyelőre egy szárító van emma szobaajtajához téve...na nem azért, hogy ne jöjjjön ki, hanem mert vannak cicáim, így azok nem mennek be. amúgy én is szeretnék olyan igazi ajtórácsot, és nem értem, ha egy komplett kiságyat lehet kapni 12-20 ezerért, akkor mi a fene kerül abban a rácsban 8ezerbe...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

KépKép
winchi

Ti mentek nyaralni?
Vendég

nem...majd télen

Évi&Emma

KépKép
gégéé

És télen hova mentek?Már megvan?
Pont egy éve voltunk a mendánba,de jó volt :D
Vendég

nyaralni? talán kicsit... annyi előnyünk van, hogy van a családnak a Balcsin nyaralója oda pár napra lemegyünk. Meg a Matyival én hazamegyek majd anyuékhoz 1-2 hétre azt is a nyaraláshoz írjuk majd :D

Most végigböngésztem a rács árakat hát ezek tényleg horror árak :shock: Miért kell pár lécért egy vagyont elkérni??? Ha szükség lesz rá lehet, hogy inkább majd apa farag vmit :lol:
Ja azt még nem írtam: Apa meg van vadulva (jobb szót már nem tudok rá), hogy kürtőskalácsformát esztergáltat valakivel és parázson fogunk itthon sütni. Azt ötlet szuper csak túl sokat pörög rajta...
Ha sikerül a kivitelezés tájékoztatlak titeket. Vagy inkább ne mert még egy kajás kép és kitoloncoltok innen? :lol:

KépKép
winchi

Húha csajok,én elég sűrűn adok Írisznek húslevest,és múltkor két napig is ette a tejfölös tökfőzeléket,mert annyira ízlett neki.De van hogy 3-4 napig egy kanállal se eszik,csak szopizni akar.az Istenért nem tudok egy falatot se beleerőltetni.A karalábé levest is imádta tegnap,ma meg a krumplis tésztát nyomtam neki össze,még dünnyögött is evés közben.
És én ugyanígy csináltam a másik kettő gyerekemnél is,tehát lehet most megköveztek,de saját józan kis eszemre hallgatva etetem,nevelem a gyerekeimet,és igazán büszke lehetek rájuk,mert mindenhol csak dícsérik,hogy szép,jól nevelt,és kiegyensúlyozott,boldog gyerekek.Nem kövérek,de nem is vékonyak.Nem válogatósak megesznek minden félét.És nem is nagyon betegesek.kopp-kopp. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Igen mi megyünk nyaralni,már alig várjuk...
Miskolcra megyünk ,hotelbe,reggelivel,vacsorával,ebédelni meg étteremben...igazi lazsálás... :lol:
De csak 2 éjszaka 3 napra.
Hazafelé bemegyünk anyósékhoz,ott is alszunk még 2 éjszakát,meg talán még anyuékhoz is egyet.Így ki is jön az egy hét! :lol:
Jövőhét végén megyünk Pestre tesómékhoz babázni,akkor pedig megyünk az állatkertbe is.
meg Balcsizunk a nyáron,mint mindíg. :)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Igen mi megyünk nyaralni,már alig várjuk...
Miskolcra megyünk ,hotelbe,reggelivel,vacsorával,ebédelni meg étteremben...igazi lazsálás... :lol:
De csak 2 éjszaka 3 napra.
Hazafelé bemegyünk anyósékhoz,ott is alszunk még 2 éjszakát,meg talán még anyuékhoz is egyet.Így ki is jön az egy hét! :lol:
Jövőhét végén megyünk Pestre tesómékhoz babázni,akkor pedig megyünk az állatkertbe is.
meg Balcsizunk a nyáron,mint mindíg. :)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

lara: bükkfürdőre szeretnénk, emmát meg anyukámékra bíznánk.

sarmon: de jó is lesz az az állatkert. már én is mennék :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé

nyaralni? ahhoz pénz is kellene...
hazamegyünk anyumékhoz és kész...
Vendég

hááát...
Zsófi menüje ma tökfőzelék lett volna husival meg krumplival.
hát a végeredmény pedig az volt, hogy egy falatot sem evett belőle, de evett helyette két pici fasírtot petrezselymes krumplival.
ja és nem hagyta hogy etessem, próbálkozni akart a kanalazással is.
hát a végeredmény siralmas volt, több került alá az etetőszékbe, de utána még kért husit meg krumplit is az emnyéből...
holnap újra próbálom a tökfőzeléket. :oops:
Vendég

Kép
Vendég

Én a pogira a sajtot akkor szoktam szórni mikor már ki van szaggatva! :shock: És ugye mancsa abból a Neogranormonból nem került bele??? :? :lol: :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mi is csak azért tudunk elmenni nyaralni 2 napra mert Apa kap üdülési csekket,amiből ennyire futja...de a gyerekeknek nagy élmény,még mai napig is a tavalyi Jászapátis 2 napot emlegetik,pedig voltunk egyéb helyeken is,mégis az maradt meg bennük nagyon.Ott egész nap csak együtt voltunk,kiszolgáltak minket,nem kellett se takaritani se mosogatni,csak együtt lenni.
Apával ezt megfogadtuk,ha csak 2-3 napra is de minden nyáron elmegyünk igy valahova,ahol nem csinálunk semmit,csak a lábunkat lógatjuk.Örök emlék nekünk is ,de legfőbbképp a gyerekekenek.Szerintem.
Mondjuk én meg gyerekek nélkül el se tudnám képzelni...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Sarmon:Kell is az a pár nap láblógatás mikor kiszakadunk az itthoni környezetböl.Nekem is gyerekkoromból a nyaralások szép emlékek úgyhogy mi is megyünk minden évbe ,remélem lesz is rá lehetőségünk :oops:
Nálunk én kapok üdülési csekket most is hogy itthon vagyok.
Hannus is szereti a húslevest :D

Mancsa:Nagyon ügyes segítőd van :D :D :D :D :D milyen jól jár majd vele a felsége :lol:

Anyany:milyen ügyes Zsófi hogy már próbál egyedül is enni :D
Hannus ma csirkemájat evett krumplival,nagyon ízlett neki :D

Gégéé:Képzeld mi sopronba megyünk a gulliver-en licitáltam villa sakura az apartmanház neve.De még nem tudjuk mikor megyünk lehet hogy augusztusba.

Winchi:Dehogy toloncolunk ki!!!!!!!!!!!!!!!!!
De majd egy kóstolóra meghívsz minket?????????????? :lol: Én nagyon szeretem a kürtös kalácsot.De jó nektek hogy van nyaraló :D
Vendég

jah, az üdülési csekk az más...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Jó reggelt!

Sarmon: Pedig a neogranormon hogy feldobná! Erre nem is gondoltam. Én mindig így csinálom, anyukámtól így tanultam, de anyósom úgy csinálja, ahogy te.

Lara: tegnap Dorka is husilevest evett csirkemájjal. Sokszor kóstoltatunk vele mi is a mienkből. Tetszik a vonalzód!

Anyany: akkor nálatok már elkezdődött a "majd én egyedül" korszak, Zsófi nagyon ügyes.

Mi 2 hét múlva megyünk Orfűre 5 napra, de sógornőmék és anyósék is jönnek. Vagyis ők kapnak üdülési csekket, és így 17 ezer ft-ba került nekünk.
Férjem még el akar menni valahova csak velünk, Szoboszlót néztük ki a céges üdülők közül, tök sok kedvezményt kapna, de az nincs babákra berendezve, így nem engednek minket.
Meghát Balcsi, oda többször megyünk 1-1 napra. A Velencei tó is egy köpésre van.
Állatkert tervben van nekünk is, de Levit el akarom vinni a pesti nagycirkuszba is.
Na megyek, szurit kell adnom a dédinek, hogy én hogy utálom szurkálni. :(
Vendég

Mancsa óriási lelkierő kell az tuti a szurkáláshoz, minden tiszteletem a tiéd!
Levi nagyon ügyes, van már mennyasszonya? Az ilyen házias férfit időben le kell foglalni :lol:

Tegnap képeljétek Matyi mit csinált: Hisztis volt délután, valószinűleg a melegtől így a kiskádjában csináltam neki a füvön vizet és abban lenyugodott, eljátszott. Aztán rájött, hogy megfogta a kád szélét, ott ültem mellette közvetlenül a földön de persze nem felém csinálta, hogy ülve rugózott egyet és kiugrott fejjel előre a fűre :shock: Én persze ugrottam, frászt kapva ,de annyira egy pillanat alatt csinálta, hogy az hihetetlen. És nem sírt egy mukkot sem csak diadalittasan markolta a két marék füvet amiért ment :shock:
ezen felbuzdulva a kiágyat is gyorsan lentebbre szerelte apa, bele sem mertem gondolni mi van ha ezt a kiságyból csinálja :shock: :shock: :shock:

Hannusnak milyen jó új vonalzói vannak :lol:

KépKép
winchi

hát ez a meleg meg erős melegfront szerintem mindenkit megvisel egy kicsit-vagy jobban.
Zsófim a változatosság kedvéért alig eszik, de sokat iszik, nekem meg migrénem van. már harmadik napja.
Vendég

mancsa, sarmon, segítsetek!
ti hogy csináltátok a nagyobbakkal?
Zsófi nem akarja a főzelékét megenni, jobban a darabosat, amit maga ehet, vagy kanalazhat, de azt még nem tud.
de nagyon igyekszik és egyedül akarja csinálni.
de hogy csináljam, hogy a gyomrába is jusson, és ne csak szanaszét??????
Vendég

Anyany: Nem baj, ha darabosat eszik, Levi is jobban díjazta mint a főzeléket, úgy sem engedi Zsófi, hogy nála is van kanál meg nálad is? Levi úgy evett.
Még az jutott eszembe, hogy a munkahelyen úgy etettük a gyerekeket, hogy kisasztalnál ültek és a hátuk mögül segítettük a kanállal evést. Hátha így elfogadja a segítséget. Volt egy kislány, aki elé tükröt tettünk így tanult meg szépen enni.
Sajnálak a fejfájás miatt, szörnyű lehet. UUUtálom a migrént!

Winchi: komolyan mondom Levi akkor esett legnagyobbakat, mikor 2-en is voltunk körülötte. Anyósomnak hányszor volt lelkifurdalása emiatt. Mindig jajgatott, hogy pedig itt álltam mellette. Ezeket nem lehet kivédeni.
Gyakorolt a satrandolásra. A fejes már megy neki.
Az ágy már nálunk is lent van teljesen, mióta feláll.
Vendég

A babaklubban tegnap Vankó Magdolna személyi edző, a Nők lapja cafe szakértője, az Okosbaba program egyik magyarországi képviselője járt,itt nálunk,Kislángon.
http://www.vankomagdolna.hu/modszereim.html

Több baba közül Íriszt választotta ki bemutatójához,mert őt látta alkalmasnak,ő figyelt legjobban azokra a fehér alapon piros pöttyös kártyákra ,amit a nőci felmutatott.Sorban egymás után,mindegyiken külömböző mennyiségű pöttyel,amit mindíg hangosan Írisznek mondott is.Egyet mindíg elhagyott,míg végül csak kettő maradt,ha jól emlékszem 52 és 63.
Felmutatta,és megkérte Íriszt nézzen a 63-ra,és kismanóm ránézett.
Mindenki elképedt,tapsvihar...én meg rettentő büszke voltam.
Ezért érdemes élni anyukák! :lol:

Anyany,türelem... :lol: :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Hello Csajok!

Gyorsan bekukkantottam. Még járok vezetni, lassan már talán vizsgázni is mehetünk. Már jó lenne, ha vége lenne, mert nagyon elfáradok.
Most kicsit (nagyon-nagyon) összetornyosultak a dolgok itthon, a háztartás, a borsó, zöldbab stb. szedés, meggybefőtt, cseresznyebefőtt eltevés..... na és persze Dorka sem kímél....... :)

Majd írok még, egy csomó mindenkinek szeretnék írni, ha lesz kicsit több időm jövök!

Pusszantás!!!

KépKép
ancsi_pancsi

Kösz mindenkinek, aki hiányolt. Cupp-cupp!

KépKép
ancsi_pancsi

Állat jó lett a mai cseresznye dzsemem!Szerintem ki se tart télig! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Én is megvagyok, két fontos esemény is volt a napokban. A keresztelő jól sikerült, bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Nati ügyes volt, csak a keresztvíznél sírta el magát majdnem, egyébként nagyon élvezte a szertartást. Gyönyörű fülbevalót kapott a keresztszüleitől, így ha Apát megdolgozom, nemsokára kifúratjuk a kis fülét. Ő még halogatná, mert szerinte a fülbevaló "öregíti" a gyereket.
Ma pedig Lili balett-bemutatója volt. Annyira ügyesek voltak ezek a pici lánykák, hihetetlen. Persze még nem koreográfiákat csinálnak, de mindenki ügyesen megcsinálta a tanult mozdulatokat. Nagyon szuper oktatójuk van, annyira ért a gyerekek nyelvén, most is simán megvígasztalta az egy-két síró kislányt. Lili kapott tőlünk virágot, annyira örült neki, mondta az autóban hazafelé, hogy nagyon jó, hogy ezt kapta tőlünk. Meg aztán elmentünk Mekibe vele, addig Nati nagymamázott.

Nyaralás: Lili keresztszüleivel (2 gyerekesek) megyünk egy hétre Zalakarosra, céges nyaralóba, minimális áron. Aztán Apa is szerzett kedvezményes szállást az egyik Bp-i szállodájukban, oda megyünk 4 napra, megnézzük a főváros és környéke nevezetességeit. Meg Bécsbe megyünk majd a sógornőmékhez pár napra. Közben meg Balcsi 1-1 napra.

Kaja- Nati étrendje most:

reggeli: szopi

tízórai: gyümölcs (kb. 100) +szopi

ebéd: főzelék (még husi nélkül) 150-180

uzsonna: gabonapép+szopi

vacsi: 150-180 tápi

+hajnali 3 és 5 között valamikor: szopi

Sokat nem hízik tőle havonta a csajszi, de olyan sonkái vannak, hogy hihetetlen. :lol: Kis DuciJuci. Egyébként már simán kinézi a szánkból a falatot, de a gluténnal és a tejtermékekkel min. 8 hónapos koráig szeretnék várni, utána mehet majd a kifkicsücsök is. :wink:

Sarmon: micsoda kis intelligens lánykád van! :D

winchi: Matyi esése :shock: Egyébként tényleg az a legrosszabb, amikor ott vagy mellette, netán még látod is, de nem tudsz ellene tenni. Amikor közel két éve ideköltöztünk, még nem voltunk rutinosak a lépcsőjárásban (2 szintes a lakás). Lili ment lefelé, Apa mögötte pár lépcsőfokkal, amikor Lili megbotlott és az apja szeme láttára gurult le a lépcső aljára. :roll: Én mindezt a fenti fürdőben hallgattam végig a fürdőkádban ülve, gondolhatjátok. :shock: És Lilinek összesen 1 db kék foltja lett a lábán az egésztől, szinte hihetetlen. Azóta mindig előtte megyünk lefelé és mögötte felfelé, ha gond lenne.
Ja, én férjem is a múltkor rákattant a kürtőskalács-sütésre, ő is szertne formát csináltatni. ha esetleg jutottatok valamire, majd szólj. :wink:

mancsa: Levi fogai :( Milyen az élet... Mi is nagyon ügyelünk Liliéire, este én is megmosom a fogát, eddig nincs gond szerencsére. nekem sajna nagyon rosszak a fogaim, gyenge a fogzománcom, szeretném, ha nem járna ő is így. Mi most egy ideje Elmexet használunk, azt nagyon dícsérik.

Bende, Jaffa: jó volt Rólatok hallani :) , gyertek gyakrabban.

Lara, tényleg nagyon jók Hannus új vonalzói! 8)

Még dobok fel pár képet a csajokról, aztán megyek aludni.

Jó éjt!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?