Új privát üzeneted érkezett!

MANCSA: JAJ, NAGGYON SZÉPEK A GYEREKEID!!!!!!!!!!!!

Kép
naspolyácska

tünci!
örülök, tényleg. nagoyn rád/rátok férne egy kis boldogság!!!
annyira szeretnék valami tök jó dolgot írni, de nem tudok.
szóval szorítok nektek nagyon nagyon!!!!

naspi!
milónak nagy nagy gratula!!!
esti rituálé szopi nélkül. anyához bújás, cirógatás, pici ringatás, szeretgetés, ha eléggé beálmosodott, persze mindezt fürdés és tápi után szigorúen, no meg a szokásos esti altatódal. nappal ha elkezdem dúdolni, jön és hozza a takaróját. ha nem akar aludni még akkor ringatás. de igyekszem egyre kevésbé ringatni, vagy csak ülve ringatom, mert már közeledik a 9kilóhoz, nekem meg egyszercsak leszakad a derekam.
és nagyon boldog hófordulót!!!

jaffa!
hétfőn fogok tesztelni. egyelőre még nem merek. de remélem hogy csak a fogyókúra meg a vitaminhiány miatt voltam rosszul.
de már csak kb 56kilót kell leadni :oops:

akartam még valamit írni, de elfelejtettem.
megyek aludni...
Vendég

Milán baba: nemrég még egy kis gömb voltál...egy kis barackosgombóc...most meg álldigálsz :)
Boldog 11 hónapos "szülinapot"!

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Tünciben nagyon csodálom hogy így talpra bírt álni,azok után amin keresztül ment.Fel sem tudom fogni hogy lehet az ilyen dolgokat átvészelni!Nagyon erős vagy az tuti!Minden csodálatom a tiéd. :wink:
Naspi,mi anno az esti szopikat is kakaóval váltottuk ki,most is megmaradt csak Jázmin szorulásossága miatt mi is inkább Maci kávézunk.Reggel is,este is nyomják. :shock: De persze mi már rendes tejjel.
Nagyon szép teljesítmény,hogy eddig szoptattál!
Anyany ugye elírtad azt az 56 kilót??? :shock: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Milán de ügyes vagy! :lol: Boldog hófordulót, egy hónap múlva már szülinapod lesz! :lol: Anyának BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! Mond meg neki lécci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
winchi

:lol: 5-6 kilót
naspinak boldog szülinapot!!!
Vendég

Banán baj

A banán fák genetikailag csaknem teljesen azonosak, így könnyen"megbetegszenek" mert védtelenek a
kórokozók ellen.Hogy ne következzen be a faj kipusztulása,a növény ellenálló képeségét sűrű permetezéssel
igyekszenek növelni.Nagy botrányt kavar a banánültetvényeken használt vegyszer, a nematocid(fonálféreg ellenes)
hatású dibróm-klór-propánról esteTudták hogy ez emberre toxikus, mégpedik a férfiaknál meddőséget,
magzatoknál és csecsmőknél fejlődési rendelleneséget okozhat. Mégis alkalmazzák a mai napig!
Sokan úgy gondolják, hogya banán nagyon"higiénikus",hiszen a felső vastag héja jól védi.
Ám de a vegyszerek ide is beszívódnak.Pélául a gombásodástgátó vegyszerek , súlyos vesekárosító hatásúak.
A gyümölcsöt éretlen állapotban szedik le, mivel ha megérik könnyen romlik, és sérül.
Még zölden dobozolják, ezért csomagolás elött érésgyorsító vegyszerrel kezelik és hogy nehogy tönkremenjen
további vegyszerpermet mixet is kap :shock:

Ez csak érdekességnek.
A másik,Megszületett a nővérem kisfia!!!!ÚÚÚgy örülünk!
Szántó Dáliel László ma látta meg a napvilágot elég hosszúra nyúló szülés után,3550 grammal és 53 centivel.Sajnos egyenlőre ennyit tudok,mert szegény tesóm azóta is alszik...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Csúnya, ronda vagyok, mert csak olvasó üzemmódban létezem.

Ez volta Canossa járásom és most is gyors leszek.

Niki betöltötte a 10 hónapot és le is szokott a ciciről. Milupa 3- as tápszert kap reggel és este is. Teljesen zökkenőmentesen ment a dolog.

Döccenő volt másban, tegnap lefejelte a számítógépet. eredmény lila púp. meg kellett zabálni, mert sírdogált, felvettem, miután megvigasztalódott lekéredzkedett. Elmászott, fogta a cumisüveget és odanyomta a homlokához... :shock:
rejtély ez a gyerek...lehet, hogy mindent tud, amiről én azt gondolom, hogy tőlünk fogja megtanulni?

Történet Tüncivel...

Tünci hozott egy tábla csokit ajándékba, mivel vékonynak talált. :oops: jelezném, valami gond lehet szegényke szemével, mert a tükör is és a mérleg is mást mutat :D
Megbontott tábla csoki a szőnyegen, Nyanyó lecsap rá... én zuhanórepülésben a csokizó gyerekre, gyorsan elmartam tőle, majd még mielőtt legörbült volna a szája, lekaptam egy csipeszt a szárítóról és odadobtam:
-Nesze, itt van egy csipesz helyette....
persze jó volt, mert imádja a csipeszeket.

(kutyának meg tessék...)
Tünci arcán mélységes döbbenet, utána már hiába magyarázkodtam:)

Nem tudom, kinél hogy van, de ha Niki tiltott dolgot vesz a kezébe és elvesszük tőle, akkor mostanában rögtön kitör belőle a méltatlankodó sírás. Ezt megelőzendő, mindig gyorsan felkapunk valami neki való dolgot is, így nem elveszünk, csak cserélünk.

Amúgy Tünci nagyon engedékeny Anyuka, majdnem kihívta a gyámügyet, mert kiporszívóztam a gyerkőc orrát és mikor aludni vittem a gyerkőcöt és 1 percig Őladysége nyekergett, már kérdezgetett, hogy mikor veszem fel...
Szóval nagyon jó dolga lesz Viola húgicájának és öcsikéjének.

KépKép
bende

Sarmon gratulálok az unokaöcsihez! :lol:

Bende de jó hogy jöttél! :wink:
Nálunk már most megy a csere-bere, persze, hogy olyan dolgok kellenek Matyinak ami tiltó listán vannak.
Csoki helyett csipesz? :lol: Megjegyzem :lol:

Ma félig megújultam, voltam fodrásznál és az új vékonyított lencsés szemüvegem is megjött :lol:
A fodrászda élmény volt Matyival, a vágás és szárítás között elaltattam az udvaron :roll:
szemüvegben meg kezdem jól érezni magam, sose volt szép szemüvegemmindig is útáltam, lencsét hordok nagyrészt de ezt a végén még megszeretem...

KépKép
winchi

Bende :lol: :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!
Köszönjük a dícséreteket!

Tünci: ügyes vagy, sajnos nagyon mély gödörből kell talpra állnod, de jó úton haladsz. Hihetetlenül erős vagy! És még Bendét is visszacsalogattad ide, köszi!

Bende: :lol: :lol: :lol: Levinek még most is szokszor kínálok alternatívát, feszegeti a határokat a kölyök, így meg nem olyan vészes, nem hiszi azt, hogy a gonosz anyja semmit nem enged.
Egyébként Dorcsi most kezdi ezt, amit írtál, hisztizik, ha valamit nem engedek neki. Eddid ha 25x elhoztam a konnektortól, akkor 26.x is odament, most a 2.-nál "sír".

Sarmi: gratulálok a tesódnak! Ugyanezt mondta az öcsém a banánról, ők a suliban tanulták.

Naspi: boldog szülinapot! Miló mindjárt 1 éves! :shock: Rohan az idő! Nagyon ügyes és édes a képeken!
Levi 9 hónaposan hagyta abba a szopizást, utána mondókáztunk, meséltem fejből, és énekeltem neki. A könyvből mesélés csak később jött.

Jaffa: tesó ügyben megértelek, szabályosan kétségbe voltam esve, hogy mi lesz Levivel, nem lesz rá annyi időm, mit fogok csinálni, hiszen 3 évem csak róla szólt. Még terhesen is voltak olyan gondolataim, hogy atyaég lehet-e még egy gyereket így szeretni, meg hogy mi lesz, ha Levi nem fog szeretni, mert a kicsivel foglalkozom. Mikor megszületett Dorcsi akkor meg lelkifurdalásom volt, hogy rá nincs annyi időm, mint Levire ilyenkor. De minden jól alakult, imádják egymást és én őket, nagyon jó, hogy már ketten vannak. Néha úgy érzem, hogy szeretnék harmadikat, de aztán úgy gondolom igaza van apának, elég lesz a kettő. Majd meglátjuk.

Gégéé: igen, nekem is az időérzékemet zavarta meg a gáz, nekem úgy tűnt órákig szívtam, de 20 perc volt apa szerint, viszont Dorcsinál a szülésznő nagyon keveset adott csak, ugyanúgy képben voltam néztem az órát folyton. Apa 2-kor azt mondta, 3-ra meglesz, ááá mondtam majd fél 6-ra, 3-kor azt mondta fél 4-re megszületik, ááá mondtam majd fél 6-ra....mikor született? fél 6-kor. Itt majdnem 1 órát szívtam a gázt, de apa azt mondta alig hiányzott belőle.

Winchi: szerintem nem attól függ, hogy fiút vártunk. Egy barátnőmnek 2 fia van, az elsővel sokat hányt, végig rosszul volt, a másodikkal semmi baja nem volt, ő biztos volt benne, hogy a második lány, de nem az lett.

Anyany: :lol: 56 kilót lefogysz el is fogysz teljesen!

Nem tudom mi van a lányommal, de ma 40 percet aludt délben, aztán semmi. este 7-kor megfürdettem, fél 8 óta alszik. Remélem azért nem kelünk hajnalban.
Hétvégén nagy meló lesz nálunk, építkezéskor kimaradt egy oldala a házunk szinezésének, azt pótoljuk, meg az ideiglenes hátsó lépcső helyett lesz beton, zsaluzás, vasalás lesz én meg főzhetek az emberekre.
Vendég

Üdv Lányok!

Gyors lejelentkezés, mert már kipurcanok az itthoni lótás futástól. Ráadásul a szobatársammal egész éjjel fent voltunk, mert igen nagy tejhozam volt jellemző a szobánkra. Magamon többé kevésbé tudtam segíteni, de neki ez volt az első babája és mindenki a másikra mutogatott, hogy segítsen rajta. Na én bepipultam és nekiálltunk masszírozni, fejni, meg babát ringattam, hogy ő magával tudjon foglalkozni... Egyébként szerintem elég érdekes ez a kórház. Az lehet, hogy az épület modern, de az ellátás számomra fura...

Itt van második gyermekem:

Kép

Kép

Sarmon, gratulálok a tesódnak!!!

Ha lesz időm, erőm akkor jövök és még mesélek :wink:
hettuli

Hettuli: Száva gyönyörű!
Az ellátásról annyit, hogy attól függ melyik csapatot fogtad ki...
Ha lesz időd nagyon várunk, mesélj a szülésről, Száváról, a kórházról, Vencelről.
Mégegyszer gratulálok! Nagyon ügyes voltál, a szobatársad biztos nagyon hálás neked, nekem Levinél segített az egyik szobatársam, soha nem fogom elfelejteni.
Vendég

Gyönyörű az új fórum-babánk!!! :lol: :lol: :lol:
Gratulálok mégegyszer hettuli!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Kép
Tekeredik a kígyó... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Hettuli gratulálok, nagyon szép Száva!!!!!!!

KépKép
winchi

hettuli gratulálok.
száva nagyon formás:)

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Hettuli, nagyon szép Száva baba! Gratulálok mégegyszer. :D Örülök, hogy jó sok a tejcsi. :wink:

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok,itt nyúzott sarmi! 8)
Elmentünk tegnap mégis a lakodalomba...marha jó volt,de vacsi után hazajöttünk,a gyerekeimre tesóm vigyázott.Éjjel értünk haza az alvó gyerekeket csak átpakoltunk a kocsiból az ágyukba. :lol:
Apa még fekszik,és jajjgat... :?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Mancsa: Nagyon helyesek a gyerekek! Dorka milyen kis vigyori! És nagyon ügyes! A birkózós tetszik a legjobban. :D

Anyany: Teszt?

Tünci: Örülök, hogy be tudtál menni Hettulihoz! :D Nagy nagy drukk Neked a továbbiakhoz! Tegnap voltunk a mh-en, csak nem voltam biztos benne, hogy Te vagy. De olvastam, hogy dolgoztál, majd legközelebb leszólítalak. :oops:

Hettuli: Nagyon szép a babócád! :D Gyere, mesélj! Kíváncsiak vagyunk a részletekre. Mit értesz az alatt „az ellátás számomra fura? „

Mit énekeltek altatódalnak?

Nálunk a tiltott dolgok elvevése után Réka kitartóan megy újra és újra a bizonyos tárgy után. Nem veszti kedvét! Nekiindul akár 5x is. Ha nem látja hova tettük keres újat.

Banán: hát ez nem jó! De hát mit csináljunk? Én minden nap adok banánt Rékának, a doki javasolta, mert az hízlal. Nagyon remélem nem csinálok vele bajt. :shock:

Bende, Jaffa! Gyertek sűrűbben!

Szösz

KépKép
szosz

Szia Szösz!
Nekem meg azt mondta a doki, hogy banánt csak heti 1x, mert magas a kálium tartalma.
Komolyan van valami, amiben mindegyik egyetért?
Vendég

Sziasztok!
Elnézést,hogy bepofátlankodom Hozzátok...

Szülészt keresek a Fehérvári kórházban.A régi dokim már nem vállal szülést és szeretnék valakit találni helyette.Blaskó Ervint ajánlották nekem,tudtok róla bármilyen véleményt?
Köszönöm szépen!
Vendég

Sziasztok!

milyennincsmeg írtam privit!

Fura ez a banán dolog, akkor most mennyit adjunk a babáknak? :roll: Matyi imádja, de magába nem csak almával

Anyany mi újság?

Én nem énekelek Matyinak lefekvéskor, ha nem kómál be azonnal akkor a tarkóját simogatom, kis kéjenc pasim azt szereti :lol:

Szösz már akartam írni, hogy az orchideát nem szabad zárt kaspóba rakni, kell a gyökereinek a fény, azért van átlátszó cserépben, én ezt nem tudtam :roll: És van táp is hozzá amit hetente 1x kell adni neki.

Megyek mert kiabál, hogy babababa mamamamamamam :lol: Ez a legújabb :lol:

KépKép
winchi

Winchi
Köszönöm és válaszoltam!
Vendég

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sziasztok!

Blaskó doki segített nálam is a szülésnél. Meg ő vett fel. meg ő vizsgált meg. Kedves volt, kommunikatív, segítőkész. nekem szimpatikus volt. azt kell, hogy mondjam, hogy a sok doki közül, akikkel találkoztam ő volt a leg szimpibb. a szülésnél is segített; mikor mindenki pánikolt, ő nyugodt volt... nekem ez sokat jelentett.

anyany: miújság?

Évi&Emma

KépKép
gégéé

szösz: a hippnek van egy alma-szőlő-s babakajája (4 hónapos kortól); az Anyák Lapja szerint a szőlő a leghízlalóbb gyümi. emma imádja.

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Gégéé

Köszönöm Neked is a véleményt!Gyűlnek a voksok Blaskó mellett!
Vendég

milyennincsmeg!!!
szia, üdvözöllek körünkben!
én is voksolnék Blaskó mellett. nála szültem, mert ő volt az ügyeletes. utána is benézett hozzám amikor bent volt, egy nap kétszer is. jó volt nála szülni, sokat segített.
Vendég

Sziasztok!

milyennincsmeg: Én is Blaskó doktornál szültem, csak jókat tudok róla mondani, ajánlanám én is. Fiatal, lelkes, és szinte mindig bent van a kórházban, könnyen megtalálható. Ha kell elérhetősége privibe megírom, bár gondolom Winchi már megadta. Gyere máskor is, jó lenne, ha lenne egy kismama köztünk. :)

Megőrülök ettől a mikor, mit, mennyiszer adjunk a babának? Mindenki mást mond!!!!!! Akkor majd kipróbálom az alma-szőlőt.

Gégéé: Ti hogy álltok a hozzátáplálással?

Winchi: Én sem tudtam, akkor majd kiveszem a kaspóból. Lehet ezért dobta le a virágait?

Ja, és a munkáltatóm elfelejtette intézni a GYED-emet! :twisted: Itt telefonálgatok össze-vissza, még jó, hogy itthon vagyok és semmi más dolgom nincs.

Szösz

KépKép
szosz

Anyany: Hétfő van. Teszteltél?

Szösz

KépKép
szosz

újság:
vaklárma volt. nem lesz még egyelőre másik baba. teszteltem reggel, negatív lett. valószínűleg az idegességtől van. de legalább gyorsabban fogyok. :?

anyós házára már volt három érdeklődő, az egyiknek nagyon tetszett is a ház. jó lenne, ha mostmár minél hamarabb meoldódnának a bajok....
szorítsatok!
Vendég

banán:
nekem nem mondtak róla semmit. ZSófi kedvence, elég sokat kap. meg hát hadd hízzon is.
ara szoktam ügyelni, hogy úgy húzzam le a héját, hogy ne érjek a belsejéhez, utána alaposan kezet szoktam mosni, aztán csinálom meg Zsófinak. kívül sok a vegyszer. az almát, narancsot mindig mosogatószerrel mosom le, és bő vízzel, az állítólag leviszi a vegyszereket. utána csinálok vele bármit.
állítólag a gombaölők lejönnek.
Vendég

Sarmon köszi a linket! Tök jókat írnak a gondozásáról, Szösz gondolom neked is lepkeorchideád van, azt a részt érdemes átolvasni.

Anyany és ha eladásra kerül a ház anyósod hova költözik? Drukkolok, hogy mególdódjon!

KépKép
winchi

szösz

délelőtt eszik 80-100ml gyümölcsöt (alma, körte, banán, őszibarack, sárgabarack, áfonya, szőlő, meggy, mangó, marakuja, ananász valamilyen kombinációja....vagy én csinálom, vagy üveges, ahogy jön)

délben enné a főzeléket, ha enné...50 milit enne; de egyelőre csak a sütőtököt, meg az alma-krumplit ette meg...ma megint nagyon kivolt a répa-krumplitól...

délután:50 gyümi

este: 80-100 tejpép

mindegyik után van szopizás; jövő héttől szeretném a délelőtti gyümi utáni szopizást kihagyni...elhagyni

ti hogy álltok?

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok!

Gégéé! Már előre pironkodom a megjegyzésem miatt. Milu elmúlt már 5 hónapos mikor elkezdtem neki a hozzátáplálást. Napi 1x kapott "szilárd" kaját a tápszer mellett - akkor 6x evett egy nap. Kb 7 hónapos volt, mikor kiváltottam neki a tízórait gyümivel, 9 hónapos mikor uzsira elkezdtem neki adni tejpépet. Szóval nézem Emma még nincs fél éves és már mennyi szilárdat kap.... :oops: :oops: :oops:
Nem sok ez neki?

Anyany! Örülök, hogy negatív lett a tesztelésed. Visszaolvastam az egyik hozzászólásodat. Mit jelent az, hogy a másik kettő is így kezdődött - mármint terhesség?
Remélem anyósod házát sikerül eladni jó áron, és végre rendeződik a ti lakásproblémátok is.

Anyósomék most adták el a házukat, szerintem baromira áron alul, de ez már legyen az ő problémájuk. Most építkezni szeretnének, de tuti hitelt is kell felvenniük, mert már az eladott házon is volt hitel. Na én annyira nem értem őket, hogy 100 kigúvadt szemet tudnék ide rakni. Most pakolnak 1000el,mert 15-én van a házátadás. Most albérletbe mennek, amíg fel nem épül az új. Hozzánk is hoznak cuccokat. :roll:
Most én vagyok az ördög, hogy ilyeneket írok. :evil: :oops:

Ma megkaptuk a 18 hónapos oltást. Pici lánykám 10,38kg. Hosszát nem mértük, nem is nagyon erőltettem, mert már a mérlegre helyezésnél annyira kapaszkodott belém, hogy nem akartam abba a vályúba is beletenni. Nagyon sírt, a szivem szakadt meg....... :cry:

Meséltem, hogy felvették a bölcsibe? Januártól mehetnénk. Szerintem elkezdjük. Eleinte fél napokat, akkor elkezdek meló után nézni. Amikor pedig el is kezdek dolgozni, egész napokra. Az a kurv@ pénz!!! :evil:

Tényleg lányok, hova tűnt el a két kismamánk? Remélem minden ok velük.

Milyennincsmeg! Szia! Én a Schandl doktornál szültem. Csak a legjobbakat tudom neked róla mondani.
Jó helyre kerültél, ha ajánlásokat keresel! :wink: Írjál egy pár szót magadról!

Kép
jaffa4

Sziasztok!!

köszönjük a névnapi-szülinapi jókívánságokat!! :lol: :lol:

a múlt héten rendeltem egy liliputi mamszit a Milónak, olyan kék zsiráfosat, ma érkezett meg, naggyon édi, egy bajom van csak vele, h bent a lakásban jó lenne használni, de ma du. ráadtam a Milóra, de zokniban és a mamuszban melege volt, befülledt a kis lába, így most kissé tanácstalan vagyok, h nyáron miben legyen itthon...uis jó lenne a mamusz, hiszen annak van egy pici szivacsrésze, és így mégsem a kemény padlón-kövön mászkálna benne, h viszont meleg neki, ne tom ráadjam-e v sem :shock:

ma rendeltem magamnak egy új szemüveget, így szülés után 0,5 dioptriát romlott a szemem, amire az optikus azt mondta, h az nagyon jó, nem romlott sokat-szerencsére :wink:

Anyany: akkor gondolom megnyugodtál :wink: a ház ügyében, meg remélem mielőbb eladjátok, és akkor talán sikerül végre egy saját is!!!drukkolok nektek!!!

Hettuli: gyönyörű a Száva baba, nagyon formás kisbaba, örülök, h van tejcid bőven!!!

Kép
naspolyácska

Lányok,köszönöm a kedves fogadtatást és az újabb megerősítéseket!
Tulajdonképpen már találkoztam Blaskóval,szimpi is volt,csak szerettem volna nála szülők véleményét is olvasni.
Még sajnos nincs baba a pocakban,úgy néz ki vár rám egy átjárhatósági vizsgálat előbb.
Ha nem haragszotok,olvasgatlak benneteket és jövök is néha (most egy picit próbálok nem rágörcsölni a baba témára-ami elég nehéz,mert már 9 hónapja várunk rá és megy az idő...:( )
Vendég

Jaffa: a tápival kapcs.-ban kérdezném, h reggel mennyi milit és este mennyit adjak a Milónak?

most eddig csak este kapott olyan 130-150 milit, de már reggel is adok neki, mivel már nem szopizik semmit...v nincs annyi tejem, v nincs kedve :shock: mindegy is miért nem, már nem aggódok ezen a tápszer dolgon, hisz a szopi csak az első 6 hónapban értékes igazán, utána már inkább szomjoltás.

köszi ha írsz :wink:

Kép
naspolyácska

http://www.youtube.com/watch?v=D6RaU9n4ZuI

Édesapám mutatta. Akárhányszor meghallgatom nem tudom miért, de fojtogat a sírás.
Annyira szép és fájdalmas.
Nemhiába mondják sírva mulat a magyar...

Csak szerettem volna megmutatni nektek.... :oops:

Kép
jaffa4

Naspi!

Mindig készítettem neki 200ml, aztán evett amennyit evett. Erőltetni soha nem tudtam és nem is akartam. Valamikor megette az egészet, valamikor meg csak 80-90ml.

Családunk egyik barátja mondott nekem valamit, amin keményem elgondolkodtam.
Az ő fia mikor kicsi volt alig evett, ő persze halálra aggódta magát és folyton tömte és erőltette a zöldséget, gyümölcsöt. Ma már 26 éves a fia és beszélgettek erről ketten. A srác elmondta neki, hogy emiatt az egész gyermekkora rettegésben telt. mikor és mennyit kell ennie.
Azóta ha a Milu nem kér, nem erőltetem.

Kép
jaffa4

Milyennincsmeg!

Hol csinálják az átjárhatóságit?

Kép
jaffa4

Naspi!

Elfelejtettem még írni, hogy amit meghagyott este, azt odaadtam neki reggelire kicsit kiegészítve. 1 évet betöltötte és elkezdtük a szilárd reggelit. Eleinte nagyon furcsa volt és döcögős, de ma már 20 perc alatt megreggelizünk.

Kép
jaffa4

Jaffa

A "régi" nőgyógyászom csinálja magánrendelésen,Heczel Sándor,a Bácskaival karöltve.
Vendég

köszi!

még egy kérdés...

eddig az étkezéseink így néztek ki:

reggeli 7.30-9.00: szopi (ki tudja mennyi)

tízórai (szopi után 1,5 órával kb.-attól függ, mikor kelt, de kb. 9.30-10.30 között): natúr joghurt gyümölccsel, v gyümölcspüré gabonakásával

ebéd 12.00-13.30 között: húsos főzelék

uzsonna 16.00-17.00 között: tejpép

vacsi 19.00-19.30 között: húsos főzelék

a védőnőnkkel beszéltem aki azt javasolta, h

reggeli: tápszer 200-250 mili

tízórai: kimaradna

ebéd: húsos főzelék

uzsi: tejpép v natúr joghurt gyümölcspürével

vacsi: vagy húsos főzelék, v hideg étkezés (vmi pék, sonka, sajt)

esti lefekvéskor: tápszer 100-150 mili

mi erről a véleményed?

Kép
naspolyácska

Naspi! Nekünk ekkoriban így nézett ki:

Reggeli: tápszer

Tízórai: gyümi v. joghurt

Ebéd: húsos főzelék

Uzsi: tejpép 4-1/2 5

Vacsi = lefekvésnél tápszer 1/2 8

Csak az én véleményemet írom. Sztem nem kell 2x adni főzeléket. 15 hónapos volt, mikor "bevezettük" a szilárd vacsit Egyre jobban hasonlítani kell az étkezése a miénkhez. A tízórai miért maradna ki? Későn kel a Miló?
Nekünk akkor marad ki a tízórai, ha 9-kor reggelizünk. Ha 8-1/29 körül eszik, akkor 10 kor adok neki mindenképpen.

Milyennincsmeg! Nekem is a Heczel a dokim, immár 9 éve! Sajnos tényleg nem vállal szülést, ezért szültem én is másnál.

Na megyek csajok, mert uram is most ért haza.
Jó éjt!

Kép
jaffa4

Jaffa
Én épp 9 éve szültem nála :)
Jó éjt!
Vendég

Milyennincsmeg: üdv köztünk! 9 évesed fiú vagy lány? Átjárhatósági a szobatársamnak volt a kórházban, azt mondta nagyon félt, de nem kellett volna. Remélem mihamarabb beköszönt a kistesó. Blaskó dokit én nem ismerem, de itt nagyon dícsérik a lányok, én Schwarczinger dokinál szültem 2x.

Jaffa: igazad van, én sem erőltetem Levinek az evést, leül eszik egy keveset, a többit viszem utána játék közben még megeszi. Úgy látom nincs ideje enni :lol: , de így eszik és ha elég, akkor szól.

Én úgy emlékszem korábban vezettem be a szilárd vacsit 1 évesen már azt kapott, de reggelire is + babatej.

Naspi: szerintem nem baj, ha zokniban van bent nyáron. Én most vettem olyat, aminek az egész talpa egy vastag csúszásgátló. Csak ez vastag, most ilyet keresek vékonyba is, ez meg jó lesz ősszel mamusz vagy benti szandi helyett.

Jaj erről megint eszembe jutott egy Levi szöveg: tavaly nyáron bográcspartin volt egy kislány, Szandi. Fiamnak nagyon tetszett, egyszer mikor nem látta hol van odaszaladt a felnőttekhez: Nem láttátok a Szandált?

Na fel is ébredt, megyek, majd még jövök.
Vendég

Hali!

Talán most van két percem.
Nikinek megint kibújt 1 foga. Nagyon megszenvedett vele, náthás is lett. Én meg 2 hétig éjjelente szinte óránként keltem.
Utóbbi eredményeként nappal édességet is ettem, azért visszaszaladt másfél kiló. :oops: :twisted:
Most már csak kétszer ébred, ezért újra elkezdek fogyózni.

Kajarend:

Gégéé- őszintén szólva én sem értelek. Ha van sok tejcid és tudsz szoptatni, akkor minek ez a sok gyümi és főzelék? Miért kéne kiváltani egy- egy étkezést? Szerinted hagyd hadd szopizzon, aztán, szopi után kináld meg délelőtt még egy kis gyümölccsel. Ha elhagysz egy- két szopit, akkor meg fog csappani a tejhozam is. :(

Naspi!
Leríom Niki étrendjét.

07.30. Reggeli: tápszer kb 150milli
10.00. Tízórai: tejpép, túrókrém, babapuding, joghurt , ezek változatai
13.00 Ebéd- főzelék, nem tudom mennyi :shock:
17.00. Uzsonna- mint a tízórai csak kevesebb kb 100gramm
19.00 Vacsora - vajas kenyér, kifli, virsli, felvágott, vagy tejpép
20.15 tápszer kb 2 dl

Szerintem ne hagyjátok el a tízórait. Niki reggelente már nagyon keveset szopizott- nem volt több tejcim és reggelire most a tápszerből sem kér sokat. 2 dl tápszerrel a pocakban, nagyon hosszú az idő ebédig. Ja és Niki nem fogadja el vacsorára a főzeléket. Két- három napig próbálkoztunk, de rájöttünk, hogy az még nagyon elnehezíti a pociját.

KépKép
bende

sziasztok!

jaffa; emma 3,5 hónapos korától kap anyatejen kívül mást is.
ha sok lenne neki, gondolom valamiben megnyilvánulna, nem?

a déli főzeléket, és az uzsit egy hete kapja. Nagy baba, négy kilóval született; és ha nem kap pl délelőtt gyümölcsöt, és ennyit, akkor kel éjszaka többször enni. Nem hiszem, hogy egy ekkora babának az 50-100 milik nagyon megterhelőek lennének...azért azt is nézd, hogy pl nagyobb, mint mondjuk réka, aki egy hónappal idősebb nála.
De nem magyarázkodom; nem a saját kútfőm után csinálom a hozzátáplálást, hanem a védőnő tanácsát követve. Én úgy látom, elégedett, boldog baba; és nem is tartom kövérnek. De félre ne érts, örülök minden tanácsnak...a mennyiségeket illetően soha, senki nem mondta meg, hogy hogyan kell kiszámolni, mennyit egyen egy baba; így csak arra tudtam hagyatkozni, amit a védőnőm javasolt.

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?