Új privát üzeneted érkezett!

Krisztiiii, merre vagy???Már hiányzolKépKép
Képzeld kaptam ma Esztinek szandit.Végülis egy gyerekcipőboltban vettük neki, és annyira édes!Szóval jöhet a nyárKép
Jó hétvégét mindenkinek, pussz
manóci

Sziasztok!

Nem győztem visszaolvasni...KépVoltam ám végig,jól látta ManóKép,hirdetéseket tettem föl.Eladjuk a konyhai sarokgarnitúránkat,ha valakit érdekelKépSzép cseresznye színű,1 éves csak,nincs vele semmi baj,csak mi kerek asztalt szeretnénk a konyha közepére,nem is drága,30ezer kompletten a kinyitható asztallal,és a két ülőkével.És Domi hordozható Nintendóját is áruljuk,mert kinőtte,Dorinának meg még kicsi.

Jucc!
Örülök,hogy meggyógyult a cickóKép,átéltem én is,nem kellemes.Ügyi vagy,hogy ilyen hamar túllettél rajtaKépGergőnek most ünnepeltétek a névnapját?Mert akkor utólag is naggggyon sok boldog nevenapját kívánunk neki!!!!!Gyerekek gyönyörűek!És Gergőnek tipikus pasis nézése van,a vesédbe lát ezeken a fotókonKép

Flocika!
A Te csemetéidtől mindig elájulokKépA nagypasid olyan fickós,a lányod meg annyira nőies....A kispasid meg a fotókon követhető,mennyit nő,fejlődik,és hogy áll.....Gratulálunk!!!!!Szedheti darabokra a lakást(hi-hiKépKépKép)Dorina nekem kezd kicsit lenyugodni.Hjaj,veszett heteken vagyunk túl,nem volt normális a csaj,esküszöm!!!Mindent szétszedett,vagdalkózott,durcás lett,kezelhetetlen,aztán meg elsírta magát és belémbújt.Domi ugyanez volt ennyi idősen.Nehéz megállnom,hogy ne szidjam meg túlságosan,mert oké,hogy ez a dackorszak,és türelem,türelem,na de mikor a virág táljából kiskupakkal iszogatja a vizet,hát akkor eldurran már az én agyam is.....Most kicsit ritkultak ezek,bár utcán lenni nem egyszerű még mindig,nem akar megállni az út szélén,nem akarja fogni a kezem,életében először ölbe akar jönni néha(itthon inkább),és csakazértsem arra menne,amerre kellene.Minden tócsát megtalálunk,kutyát nyúzunk,bogarat simogatunk,dombra mászunk,megőőőőőrülünk.....Itthon viszont nyugodtabb,már kezd építeni tornyokat kockából,élvezi,ha magasabbat építek,mint őKépAztán el kell dönteni,és kacag,ahogy dől meg puffan(vajon alsó szomszéd is így élvezi ezt???).Vasúti simekből is nagy pályát építünk,egyre jobban lekötik ezek az ülős dolgok,jajjj de örülök kicsit....De az asztalánál nem akar ülni,menetközben etetem,őrület,és most valamiért tüntet,nem akar egyedül enni,úgy kell nekem etetnem.Fejlődünk visszafelé...Ugyanakkor meg hirtelen beszólásokkal meglep:anya,nézd,esik az eső.Én meg csak kapom a fejem,hogy ezt az én kicsi jányom mondta??????KépDomit megbízták egy hatalmas feladattal....Olyan büszke anyuci vagyokKépLesz a nagyok búcsúztatója az oviban,és mivel ő is suliba megy,előadnak egy színdarabot.Igen ám,de mivel vegyes csoport,alig van nagy,és azok sem túl előadás-képesek.Dominak herpesze lett,de még így is követelte őt az óvónéni,mert Domi a középpont,rá építi az egészet.Dominak meg elmondasz valamit kétszer,és már fújja kívülről.A Sün Balázst fogják előadni,és Domcsi lesz a mesélő.Szinte az egész szöveg a mesélő dumájából áll,ott fogok könnyezni,ahogy magyaráz majdKépÉs lesz az ovinak egy névadó ünnepsége is.Aznap a gyerekek nem mennek oviba,csak felnőttek lesznek,és Domiékat felkérték,adják elő ott is.Akkora májam van márKépKépKépTegnap meg az évvégi focibemutató volt,ott fotóztam sokat,mekkora focista lett a fiamból.De jó is anyának lenniKép

Dóri!
Örülök,hogy jól vagytok a babókáddalKépBarátnőm is tegnapelőtt hívott,ők is rendben vannak,mindig rád gondolok,ha beszélek vele.Munkahelyed?Én felmondtam.....Menjenek a p...ba!Én nem fogom magam tönkretenni a pénz miatt,meg hogy kicsináljanak.És idegroncsként jöjjek haza nap mint nap a családomhoz....A 13 évemet úgysem vesztettem el,mehetek vele bárhova,és innen folytathatom.Ha nem jönne be a vállalkozásunk,csakis akkor...

Csilla!

Nem egyszerű ez a postástéma...Járj utána alaposan.Eléggé nehéz odatalálni hozzátok,az tény,na de egy postásnak ez a feladata,és ha egyszer megtalál,akkor találjon meg már legközelebb is,nem????Nálunk a másik sarkon lakott egy szintén Ari,és rendszeresen hozzá vitték a leveleinket.Mikor az övét hozták hozzánk,mindig átvittük neki,és csak akkor derült ki,hogy ja,akkor a mi leveleink voltak azok....amiket ő gondolom kidobált....Hogy a postás,aki állandó,ne tudja megszokni a neveket.....És rendszeresen azt csinálják,hogy bedobálnak leveleket(értesítőket) a postaládába,mintha itthon sem lennél,mert lusták följönni az emeletre....Inkább menjek be érte én gyerekkel.Egész nap itthon vagyok,és délután mégis ott az értesítő a ládánkban...De tényleg járj utána!Én,mint valaha ügyvédjelölt,nagyon kiharcolom az igazamat mindig(ha csak tudom).Múltkor rendeltünk volna pizzát,este 11-ig lehetett.Közölte a diszpécser háromnegyed után,hogy már nem vesz fel rendelést...Na,volt címük,írtam egy mélt,hogy felháborító,hogy negyedórával előtte már így viselkednek,mikor a hirdetésben mást hirdetnek,és törzsvevőik vagyunk.Hetekig nem jött válasz,én már el is felejtettem.Tegnap jött egy mél,hogy nem győznek elnézést kérni,és 5000Ft-ig a vendégeik vagyunk egy vacsorára,akár házhozszállításra...Tessék reklamálni minden esetben!!!!!!!Kép

Manókám,itt vagyok!!!!!De aranyos vagy,hogy hiányoltálKépKép
Esztit megzabáljam a jelmezében????Olyan őrültek tudnak lenni az apukáikkal együttKépEsküszöm,a férjeink nagyobb kölykök,mint e gyerekeink!!!!
Voltunk Ikeában,egy sima kis fakeretben kaptuk(számítottam rá),de nem is ez volt a lényeg,hanem olyan aranyos kis emlék lett belőle.Nem is fotó,hanem fénymásolt papír,de akkor is kincsem.Közösen,négyen lettünk rajta végül.
De jó,hogy kaptál szandit!!!!!Most Dominak megyünk mi is szandit venni,mert eddig elvolt a sportcipőjében,még tél után vettem,átmenetinek.Na de nincs átmenet,egyből meleg lett,és abban besül a lába az udvaron az oviban.Kell egy szandi meg egy vékony kis tornacipő-szerű.A dzsekijét is kinőtte,csak melegítőszerű van,ami bár nagyon fickós,de egy elegantos szerkóhoz mégsem veheti föl.És kellene ünneplős nadrág is évzáróra...Mert barna van,barna cipővel,lehet,hogy még marad,aztán csak évnyitóra lesz új.
Anyák napjára kaptam 3 olyan verset,hogy a szívem kiugrott a helyéről.és ahogy előadtaKépOviból kaptam tőle petúniát,gyöngyből szerencsefát,papírból virágos falevelet,aminek a közepére belerajzolt engem,és sütöttek nekünk maguk készítette szivecskés sütit isKépOrgonaKépAz egyik kedvencem....De apától idén hiába kunyeráltam,csak ígérgette,most meg már mind elszáradt itt a környékenKépVoltak kirándulni Szentendrén a Skanzenban,4 nagy busszal mentek.Olyan nosztalgiám volt,hogy imádtam a sulis osztálykirándulásokat.....Csomagoltam neki hamikat,és elképzelem,ahogy szedegeti ki a kis hátizsákjából,ahogy mi is annak idején....Milyen jóízű volt akkor paradicsommal a kolbászos zsömle.....És szutykos kézzel ettük,az sem érdekelt....Kullancsmentesen megúsztuk idén szerencsére.Tavaly volt kullancs,meg idegbaj is,de azóta már oltás is volt.Dorinának tegnap adattuk be az elsőt.2 éves elmúlt,a dokinő is helyeslte,mert már a Margitsziget is televan,meg a parkok is.Hugi kislányának a játszón van kullancs rendszeresen,nem győzi szedegetni a gyerekből,hiába mennek máshova.Borzasztó...és Dorka még 2 éves sincs,hogy beadathatná neki.
Hát én a MÁV-os talit ki fogom hagyni.Az iwiw-en bejelöltem a dokimat,de nem is vett róla tudomást,gondolom nem tetszett neki,hogy annó leírtam a véleményemet itt.Nem értem,miért tart itt a világ,hogy megtörténik valami,és ha az ember le meri írni,akkor még ő a hunyó...Mindegy,nincs kedvem vele találkozni,hát nem megyek.Sajnálom,mert veletek szívesen taliztam volna,Juccot is megismertem volna legalábbKép
Megyek,piacozni megyünk,csak még apát magához kell téríteni!!!
Puszi!
Kriszti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Sziasztok csajok!!!!

Végre elmúlt ez a fránya fejfájás.A szopi miatt még mindig nem veszek be semmilyen gyógyszert.Csak egy jó nagy alvás segít,de az mostanában - 9 hónapja - nehezen megy.

Talira mi is megyünk!! Szerintem meg fogjuk egymást ismerni.De a gyerekeket biztos.

Manó!
Andris rózsaszinben???? Na ne mááááááááá. Második rákérdezés?? Kép
Segitség: rég nem látott topiklakó kislánya

Kriszti!
Tök jó volt a beszámolódat olvasni.Nekem egy ekkora levelet júniusig tart begépelni.
A talit meg ne próbáld kihagyni mert összetüzzük a bajuszunkat.!!!!!Kép
Gratula a fiadhoz,nem semmi amiket mostanában alkot.Tényleg büszke lehetsz rá!!

Salsa!
Sajnos én nem tudok segíteni.A barátnőm is 8 éves iker csaszi után szült természetesen.Nem volt semmi gond.Ha akarod megkérdezem kinél.Nem kért semmi érzéstelenítést,át akarta élni a szülés élményét,ha már 8 éve elvették tőle a lehetőséget.Én háromszor csináltam végig,ki lehet bírni és aztán olyan boldogság….

Dóri!
Úgy örülök,hogy minden rendben. Pihenj!!

Kép

Kép
flocika

Szisztok, köszönöm a válaszokat, sokat segitett.

Most már 2* is beszéltem Irénnél és én is megvagyok győzödve hogy minden rendben lesz vele. Csak még azt nem tudom, mennyit érdemes adni a szülésznőknek, egyáltalán nem veszik-e zokon?

Kislányunkat Tündének fogják hivni, és már tényleg nagyon várjuk! Már minden készen áll neki.

Ömbe/Ildi: én nagyon megvagyok elégedve a dokival, eddig mindenben segitett, kedves, jószivű és figyelmes. A magánrendelője a II. kerületben van, a Margit hidtól nem messze, 4-67- os villamossal könnyen oda lehet menni.
Bármikor felhivhatod, akár éjjel akár nappal. Nem kell várni sokat a magánrendelőjében, időpontra mész, tehát, + - 5 perc várakozás. Péntekenként rendel, amugy meg ügyeletes a Mávban sokszor, de inkább a magánba hiv. Nem drága, reális, és foglakozik veled legalább 15-20 percen keresztül. Érdemes előre felirni a kérdéseidet, hogy ne az legyen hogy nem jut eszedbe ott.

Remélem tudtam segiteni, ha még kérdésed van a goofykati@bookmark.hu -ra irhatsz.

Sziasztok! KAti

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
goofyka

Sziasztok,

Kriszti, na végreKépKépTényleg jó volt olvasni a "kis"beszámolót, és el is hiszem, hogy nagyon büszke anyuka vagyKép
Amiket írtál Dorcsiról a játékkal+viselkedéssel kapcsolatban, soxor nevettem magamban, mert Eszti is szinte ugyanígy csinálja!Egyedül az evés nem, mert szerencse nálunk az rendre az etetőszépkben van!/kopp,kopp/Kivéve amióta jó idő van, tízórai és uzsi kint a kertben a hintaágyban, vagy éppen a motoron ülveKép
Domi nagyon ügyes kisfiú, biztos jó lesz a műsor isKép
Viszont ide figyelj, velem is összeakasztod a bajszot, ha nem jössz el a talira!!!!Kit érdekel, hogyha ott lesz a volt dokid!Én elsősorban a gyerekek meg ti miattatok gondoltam, hogy kimegyek.Persze ha ott a dokink+ szülésznőnk nem mondtam, hogy nem megyünk odaköszönni, de ők gondolom amúgy is el lesznek havazva a sok anyukával, meg babával.Azt sem fogják majd tudni, hogy hol áll a fejükKépKép
Szóval eljönni ám!!!!majd nem mész oda, ha látod, ennyi!De lehet ő meg meg se ismerne már,nem?

Floci, hát a rózsaszínes Andris csak vicc volt, mert azt látom, hogy nem ő, de nemtom, hogy kiKép
BocsKépKép

Na, mennem kell, mert ki kell mennünk dokinénihez megmutatni Eszti kezét mert nagyon csúnya lett a cumizástólKép
Gyors uzsi, és indulnunk kell.Majd beszámolok, hogy mi volt.Pussz
manóci

Sziasztok!

Egy megbízható, kedves, lelkiismeretes szülész-nőgyógyászt orvost keresek a Máv kórházból!
Lehet nő orvos is! Sőt!

Minden tanácsot szívesen fogadok!

Nagyon köszönöm!
timea_0403@yahoo.co.uk
tym

Sziasztok!

32. hetesek vagyunk és a MÁV-ban fogok szülni!

Millió-millió kérdésem lenne!

Látom a szülésznő téma pont most volt! Mit gondoltok, érdemes választani?
Engem is érdekelne, hogy a Szülők Iskolája mennyire jó? Most gondolkodom rajta, hogy elmennék 1-2 előadásra, mostmár van rá időm!

Ami még nagyon érdekelne, hogy a babának mit kell bevinni a kórházba? Tehát mit adnak és mit kell otthonról hozni?
A hálóingen, bugyin, betéten, evőeszközön, köntösön és papucson kívül mit vigyek még magamnak?

Előre is köszi a válaszokat:
Manka
manka1979

Sziasztok lányok!

Találós kérdés: Úgy látom nem megy, második segítség,a baba neve Anna.

Manka,Tym,Goofyka,Kicsijuci
Üdv nektek itt.Jó hallani az új pocaklakókról Kép
Nagyon sok infót találtok a korábbi hsz.okban.Léci-léci legyen türelmetek visszaolvasni Kép Kb 1-2 hónapja már érdeklődtek páran.Én 05,08,20.-án írtam le a tapasztalataimat a dokimról és a szülésznőkről is.

Manóci!
Igazad van talival kapcsolatban,nem kell ott jópofizni,ha nem akarsz. Mi dumáljunk egy jót és kész!
Milyen Eszti keze?Mit mondott a doki néne?

Kép
flocika

Manka!
Egy a Mávban szült barátnőmtől kaptam egy ott gyárilag Kép összeállított listát, h mit kell vinned magadnak és a babának! Szerintem kérj tőlük, de ha nem megy adj meg egy mail címet átküldöm!

Kép
borso18

Borso, a profilomban lévő mélcímemre átküldenéd a gyári listát!
Nagyon köszönöm! Kép
Ann
annann

Hali!

Isten hozott titeket új topoklakók! Kép Tényleg, ha picit visszaolvastok, sok dokit, szülésznő és minden tanácsot olvashattok már, mert mindent megírtunk (mit kell vinni, szülésznők, pénz stb...)

Kriszti! Nehogy már ne gyere! Kit érdekel a doki???? Velüünk találkozol nem vele! Irgum-burgum!! Én tuti megyek, egyeztessünk! Anyák napja! De jó lehetett! Már én is várom és tuti minden évben bőgni fogok Kép

Szombaton lesz Blanka egy éves, készülök a bulira! Tortasütés, család, rokonok, grillezés....már most kész vagyok. Remélem, hogy jó idő lesz és tudok kerti grillezést csiálni! Gondoljatok rám!
Helyzet nálunk változatlan, alig van időm ide ülni a gép elé. Most épp szunya van, és betettem a 2. adag mosást, kaja fő, szóval 2 percnyi időm van.

Floci! Én is feladom, még a név segítségével sem megy Kép

Manó! Jó a szandi? Blanka kapott tegnap egy cipőt az öcsémtől szülinapjára, tuti király! Nike, és kislányos, haláli! Dd minden esetre marha kényelmes és tartja a lábát, és ez a legfontosabb. Most tanul csatangolni.

Már megyek is!
Puszi nektek

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Sziasztok,

Floci, hát túl sok jóval nem kecsegtetett, mert nem igazán lehet ezzel mit kezdeni. Õ még nagyon kicsi ahhoz, hogy leszoktassam, mert szüksége van rá.Most azzal próbálkozom, hogy legalább a másik újjacskáját szopizza amíg ez meggyógyul.Betadinoznom kell, meg a popsikrémmel kenegetni.Amikor alszik akkor meg be kell lopóznom, és akkor is bekenni jó vastagon!Hát ennyiKépDe olyan édes, már ő jön, hogy anya beken bibitKép

Manka, Tym, Kicsijuci, üdv és gratula mindenkinek a babájáhozKép
Szerintem feltétlen menjetek el a szüléselőkészítőre, mert nagyon sok hasznosat hallhattok, és kérdezhettek.Szülésznőt is érdemes választani.Ez a magánvéleményemKép
Ha van listátok akkor nem írom le, hogy mit kell bevinniKép
manóci

Ann!

Amint beszkenneltem küldöm!

Kép
borso18

Sziasztok csajok!

Találós kérdésre a helyes válasz:
TPetra kislánya Anna. Az iwiw-n találtam rá és jól leszúrtam,hogy így elfelejtett minket.Pedig még meg is látogattam a szülőszobán és ez a hála.. Kép

Manóci!
Babakéznek jobbulást.Én zoknit húztam a kezére amikor láttam,hogy folyton szopizná.Szerencsére jól kinőttük így a 9. hónapra KépSe cumi,se újjacska. Mi a fenének ha van cici Kép Kép

Szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép
flocika

Sziasztok!

Még mindig a Dr. Tidrenczel Zsoltot ajánlom mindenkinek orvosnak!
Szülésznőt: Kunné Irént, Csenkiné Máriát őket ismerem már, és nagyon aranyosak tényleg!
Szülésfelkészitőre érdemes elmenni mindig más téma van, minden hónap második szerdáján 18 órától. Sajnos nekem csak egyre sikerült elmennem, de nagyon jó volt.
Én 36+4 hetes vagyok, már nagyon várom a szülést!
Elkezdtem inni a málnalevél teát is.

Listáról: nekem azt mondták vinni kell pelust a babának, mert nem adnak, popsikrémet és törlőkendőt is, textil pelust is. Ruhát adnak!

goofyka

Goofy, az egy jó páros, én is Tidrenczel+Csenki Marikánál szültemKépJó ajánlás az biztos!
Popsikrémet már vinni kell???Meg textil pelust??Amikor én szültem/2 éve/még nem kellett, csak pelust+popótörlőt!
Na, ha már itt tartasz akkor nincs sok hátra, majd mindenképp kérünk beszámolót ámKép
Neked első baba lesz?

Lányok, meg fontos, hogy mellszívót is vigyetek!!!!

Floci, de jó, hogy megmondtad a megfejtéstKépKéphát rá nem jöttem volna!
De nagyon édeskeKép
Te fönt vagy már az iwiw-en????Minnyá rád is keresek,nem is mondtad!!
manóci

Dórikám, most veszem csak észre, hogy de. egyszerre írtunk majdnemKép
Szandi jó, hátul zárt elöl nyitott, csatos, nem tépőzáras, mert tavaly egész nyáron azzal szórakoztunk, hogy ő ki, én beKép
Narancssárga, és van rajta egy citromsárga virág a tetején.Kislányost akartam, de nem rózsaszínt.Ezért lett sárgás a választásKépMajd rakok föl egy képet, de most annyira én sem érek rá, mert főzés van.Rakottkrumplit rendelt a család!
SzülinapKépKépúristeeeen, Blanka is már ekkora csaj?!Biztos klassz lesz.Jóidőt már megrendeltem, mert hozzánk is jönnek kerti sütésre, kerifiamék, meg barátaink sok,sok gyerekkel szóval......Kép
Mit kap Blanka?
manóci

MAnóci!
Mellszívót is vinni kell? Bnőmnek azt mondták a nővérek h jujj ne meg minden!

Kép
borso18

Csajok, köszi a segítséget (Borso, várom Kép),
de még popsikrém ügyben tanácstalan vagyok... mind1, teszek be Kép 2003-ban még nem kellett, ez tuti. Úgy a szemem előtt van, ahogy a csecsemősök a pelusra kenték és nem a popsira - meg is lett az eredménye...

Goofyka, lehet, hogy majd találkozunk? Kép Ha nem kapkodom el, meglehet ;)

Amúgy én is meglehetősen sokat írtam ide 2003-ban, a lányomat várva... első baba, nagy izgalom, szülésfelkészítő meg minden Kép Most már lazábban mennek a dolgok :D
annann

Sziasztok!

FlociKép Ez jó kis találóskérdés volt, én sem jöttem rá. Tényleg jól eltűnt TPetra!

Gyereknap nekem egyelőre oké, várom nagyonKép

Kórházi cucc: Popsikrém az ősszel még nem kellett / hét és fél hós a kisfiam/, pelus+törlőkendő igen. Köldökhöz is volt minden. / négy évvel ezelőtt hiánycikk volt az alkohol, nem volt a kórházban.../ Mellszívót az visz, aki akar, személy szerint én fölöslegesnek tartom. Amikor kicsit éreztem, hogy vészesen feszül a mellem, zuhany alatt könnyítettem rajta, amúgy nem fejtem, így annyi termelődött hamarosan, amennyi kellett. Akinek nem megy a kézzel fejés, annak segítenek, sőt csomókat masszírozni, esetleges gyulladást csökkenteni is. Több szobatársamnak is folyamatosan segítettek, nagyon lelkiismeretesen, kellemesen csalódtam, négy éve még úgy tűnt, nem igazán érnek rá az emberre...
Jó pocakosodást, és várjuk a beszámolókat, állapotjelentéseket isKép

Blankának én is küldöm a jóidőt szülinapjáraKép Mi esküvőn leszünk, nem bánnám, ha jó lenne az idő.

Jó éjt!

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Dóri,elűzzük a rossz időtKép,és szép kerti szülinap lesz Blankának!Kép
Kérünk fotókat a partyról meg a tortáról isKépnyamnyamiKép

Manó!

Annyira fölázik eszti ujja,hogy kisebesedik?KépJé,még nem is találkoztam ilyennel.Szegény,és hogy kéri,hogy kend be neki,de aranyos....Kép

Olyan jó látni,hogy ennyien csatlakoznak ide,sok pici babuci fog születniKépKép

Teszek föl képeket!
Megyek,befejezem a karalábéfőzit,imádomKép
Puszi!!!
KépKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Kép

Sziasztok!
Ebben a szottyos időben mit csináltok? Mondjuk lenne mit vasalnom,de azt csak akkor tudom,ha a kis kúszó-mászó manóm alszik.Különben lerángatja a ruhákat és elhúzza a deszka lábát.Nagyon gyors már.És egyre jobban bújik kifelé az a két fog.Nagyon helyes ahogy vigyorog.Imádom ezt a korszakot(is) Kép
Megbeszélünk esős napra egy helyszint,ha nem jön össze a Kapisztrán tér? Ötletek?

Borsó!
Én soha nem vittem mellszívót és itthon sem használtam.A legjobb mellszívó a gyermeked.Bízd rá ezt a "melót" Bent azt mondták,hogy 3 óránként tegyem cicire 10-10 percet.Na ez nálunk nem jött be.Se a 3 óra,se a 10 perc.Csak akkor nem volt fent ha aludt,de nagyon hamar és bőségesen lett tejem.Aztán majd kialakul egy rendszer és a tejcsi mennyisége is beáll a megfelelőre.Nem érdemes lefagyasztani,mert csak 3 hónapig tárolhatod és nem is biztos hogy elfogadja.Az enyimeknek nem kellett.Ha vhova el kellett mennem este és éjjel kézzel fejtem.

Mónika!Dóri!
De nagyon irígykedem: kert,hússütés,buli.
Nálunk ez a X.en..... Kép

Most egy kicsit felfrissül a növényzet és hétvégén szép zöld lesz a napsütésben Kép
IGAZ???!!!!

Kép
flocika

Csilla!

Csak nem szülinapos volt itt valaki...?????Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Szia Kriszti!!!
Téged is gép elé tett az eső?? Kép Kép

Kép
flocika

Na hali!

Mi is itthon dekkolunk...király idő van. Du. megyünk 1 éves ellenőrzésre a körzetihez, aztán szerintem a sógornőmmel elmegyünk a játszóházba. Megnézzük, hogy milyen. Főzök valalmit, habár nem sok kedvem van. Füvet akartam vágni, de ennek lőttek.
Köszi csajok a szép időt szombatra, remélem, hogy bejön. Fotót teszek majd fel, naná! Habár nem műkszik a kicsinyítőm, majd meg kell csinálni.

Csak popsitörlő és pelenka kell a babáknak + nektek betét, minden mást adnak!!! Én vittem szívót és használtam is, nekem bevált ott. Itthon már nem nagyon kellett.
Sok sikert a szüléshez!

Csilla! Szülinap? Akkor isten éltessen!

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Hát igen,eső.....Most útra kelünk,kell egy melegítőgatya nekem,meg hozzá valamilyen cipő.Meg benézünk a Kikába is asztalt nézni.Sarokétkező senkinek?Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Kép

Csillának és Blankucinak sok szerettel!!

Kép
flocika

...egy kis info azoknak,akik még nem döntötték el,hogy jönnek-e..<!--attachment: gyermeknap2006-434170.doc*mime_msword.gif*application/msword*45.1**gyermeknap2006%2edoc --><center><pre>
Kép
gyermeknap2006.doc (45.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
masiniszta

Sziasztok,

Masiniszta, nem tudtam megnyitniKépazt írta ki, hogy sérült a file!Nem tudod más formában fölrakni??Köszi, érdekelne

Borso, én bizony vittem a kis Aventes mellszívómat nekem az nagyon bevállt.Könnyű vele fejni, és szerintem kell is az elején mindenképp, hogy jól beinduljon a tejcsi.Én a kézzelfejésnek nem vagyok híve, mert amikor megmutatták, hogy hogyan is kell.....csillagokat láttam. Aztán kérdeztem, hogy nem lehetne mellszívóval, mert van saját, erre mondták, hogy szuper, dehogynem!Egyébként Flocinak abban teljesen igaza van, hogy a gyerek a legjobb mellszívó, de azért vannak esetek amikor szükség van rá.Főleg, ha akkorára dúzzadtak a melleid, hogy nem tudja bekapni sem, akkor kicsit elő kell fejni, nekem ilyen mondjuk soxor volt.Meg éjjel, ha tovább alszik, mint a beállt idő akkor muszáj mert szétdurranak a cickók!
De kinek mi vált be, én viszem legközelebb is az biztos.Kép
Amúgy én úgy tudtam, hogy a lefagyasztott tejcsi 6 hónapig áll el.Én azért tettem el, mert mindíg arra gondoltam, hogy ha netán lesz egy betegségem amivel gyógyszert kell szednem, vagy akármi közbejön akkor ne kelljen tápit adnom neki.Szerencse ilyen nem lett, de aztán amikor elkzdtük a hozzátáplálást én fel tudtam használni tök jól a fagyasztott tejeket!Szerintem hasznos dologKép
De ahogy gondolod.

Kriszti, de jók ezek a képekKépKépDorcsi, igazi kis nőce márKépés te is nagyon csini vagy!
Látom még szőke!Képzeld én meg most festettem be vörösreKép

Csilla, ha szülinap akkor Isten Éltessen soká!

Kép
manóci

Floci drága, megvagy ámKépjelöltelek is.Gondolom te a lánykori nevem alapján nem találtálKép

Dóri, csináltam neked egy művészfotót a szandinkról.Hát ilyen:

Kép
manóci

Rendezvények és programok

A Kapisztrán téri szabadtéri színpadon

11.00 A rendezvény megnyitása
11.05 &#8211; 11.25 A Csillagszemű Gyermek-táncegyüttes fellépése
11.25 &#8211; 11.50 Pepita Parádé &#8211; Bánky Eszter bábművész fellépése
11.50 &#8211; 12.15 A Madách Musical Tánciskola bemutatój
12.15 &#8211; 12.30 A védnökök üdvözlő szavai
12.30 &#8211; 13.30 Kolompos mulatság - a Kolompos-együttes zenél, táncol, énekel a gyerekekkel

Kép
flocika

Manóci!
Kicsit idétlenül jelent meg,de olvasható!

Kép
flocika

Floci,De édeske vagy, kösziKépKépKép
Na, látom már az ugrálóvár lesz a fő programunkKép
Mikorra gondoltátok a talit?És kb. mennyi időre?
manóci

Köszönöm a válaszokat! Igyekszem visszaolvasni, de netünk csak az új lakásban lesz és az még legalább 4-5 hét!

Én is szeretném majd a málnalevél teát elkezdni inni! Mikortól szabad? Elfelejtettem megkérdezni a dokimat, pedig tegnap voltam nála!
manka1979

Borsó, megkaphatom azt a gyári listát én is? Kép ELőre is köszi!

manka1979@freemail.hu

Lenne még egy kérdésem! Hány napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot fogadnak el?
manka1979

Manka, 2003-ban 300 napnál nem régebbi kellett - nekünk egy ilyen most is megvan, biztos ami tuti.

Málnalevél: 36.-tól biztosan lehet, (van aki 32től mondja, gondolom kisebb adagban, de nekem pl elég az a 36... sőt 37, mivel elfelejtettem Kép
annann

Köszi Ann, akkor még van időm! Most vagyunk 32. hetesek, akkor én is a 36. héttől elkezdem inni! Az előző babánál segített?
Hogy iszod? Mennyit naponta?
manka1979

Halihó!

Nem ismerem még a társaságot, de Boldog Szülinapot, akinek szülinapja van!
[img]http://gif.fpn.hu/ballon13.gif/[img]

Málnalevél tea: én a 36. héttől iszom napi 2 csészével, azaz 2*2,5dl.

Lehet hogy én értettem félre, popsikrémet ne vigyek, bár nem is tudom milyet kéne?!

Házassági kivonat: én ma intéztem, nem voltak vmi barátságosak. Nekem azt mondták, meg egy papirra is az van irva hogy 30 napnál ne legyen régebbi.

Ma éjjel alig aludtam, görcsölt a hasam, derekam, lábam, ez most nem tudom mi volt, kicsit megijedtem a fronttól, azért remélem a 38. hétig kihuzom. De több hetet nem adok Tündinek.

goofyka

Sziasztok!

Én megkérdeztem a szülészeten és a szülésznőmtől is és a házassági anyakönyvi kivonatnak 3 hónapnál nem régebbinek kell lennie.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Ann, Manka elment a lista!!
Ha még valakinek kell, csak szóljon!

Manóci, Flocika köszi a mellszívós válaszokat Kép Októberig még begyűjthetek minden tanácsot aztán hajrá Kép
Manóci ezek szerint neked az Aventes volt....és ok volt....hallottam párszor h eltört meg ilyenek.

Első gyermekemet nem kis izgalomban várván, áruljátok már el hogy mi ez a málnalevél dolog??? Kép

Mi lesz velem októberig Kép

Kép
borso18

Kapisztrán tér: Nekünk 12.30-tól tuti ott a helyünk Kép a Kolompos miatt!
Többiek?

Kép
flocika

Borso, köszi a listát, átjött, válaszoltam is Kép

A málnalevél tea, beindítja a bélperisztaltikát, amivel edződik a méhizomzat (mivel közvetlenül mellette van) és készül a szülésre - ergo: könnyebben tágulsz. A kismedence izmait jól lazítja.
Én ittam a lányommal: a szülésig 2 ujjnyira tágultam ki jóslókkal, majd a szülés alatt 2 óra durva fájásokkal teljesen, ez nekem pozitív KépMost is ilyesmire számítok.
De azt nem tudom, hogy ebben mennyi az alkati tényező.
Én kb. 4 csészével iszom/nap... no de az a lényeg, h mennyit teszel bele (Kb 3 teáskanállal az egészbe)

Az anyakönyvi kivonatnál a 300 nap az irányadó, ami a törvényben v. rendeletben van, csak az lehet az érvényes, bárki bármit mond:
"A gyermek születésének anyakönyvezését a születés helye szerinti anyakönyvvezető végzi, melyhez az alábbi okiratok bemutatása szükséges:
ha az anya házas:
* érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya
* 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
* az apa személyi azonosító jele és lakcíme"

Goofyka, ne ijedezz, lehet, h még sokáig húzod. Én a lyányommal 4 hétig jósolgattam Kép
Popsikrémet ne vigyél - én is ezt a következtetést vontam le (de mintha a csomagban lett volna egy pici Sudocream). Ott vmi gyógyszertári keveréket adnak, de ha tényleg a popsira kerül és nem a pelusra Kép akkor jó.
annann

Sziasztok Csajok:)

Na, micsoda új rendszer van itt!Azt hittem rossz oldalt nyitottam meg:Ode csak fáradt vagyok!
Ma egész nap egy vakondot hajkurásztam, ugyhogy kész vagyok már idegileg!Az új füvezésünkbe ütött tanyát!

Floci, nekünk mindegy mikor megyünk, akkor is jó!Többiek?

Borso, nekem igen bevállt az Aventes, pedig egy barátnőmtől kaptam akinek már 2 gyerekét kiszolgálta, és ki lett főzve már egy jópárszor!Nem tört el, kicsit mattabb lett, de tökéletesen használható!

Goofy,a 300 napról én is hallottam, bár amikor én szültem/2004.-ben/akkor is még a 30 napost kérték!Nemtom, biztos változott azóta.
Viszont én a popsikenőcsös témán azért lepődtem meg, mert hogy kéne vinned a kórházba amikor még ki se tudod váltani, csak ha már megszületett a gyereked!Nem értem.Én a kórházba vittem magammal a védőnőtől kapott recepteket, és ott töltöttem ki, hazafele váltottunk ki mindent!Amúgy Sudocremet adnak mintát valóban, de azt mondják, hogy az a jó ha az első min. 4 hónapban csak a gyógyszertáriakat használod a kis érzékeny bőre miatt!Én ezt meg amúgy is betartottam.
Viszont egy szó még a csecsemősök mellet, hogy hihetetlen, hogy a pelusra kenték valakinél a krémet???Méghpedig azért, mert szinte alkalmuk is alíg van a babákat tisztába tenni, merthisz állandó rooming-in van, és nagyon kevesen nem használjá csak ezt ki!Tehát éjjel is és nappal is TE teszed a szobádba tisztába a gyereked.Egyedül talán fürdetés után adták oda úgy, hogy ők tették tisztába!Szóval nem értem, de mindegy lehet én vagyok nehézfejű!:(Mindegy.

Dórikám, már nem tudok jönni holnap, mert anyós jön látogatóba:Oígy most kívánnék Blankádnak nagyon, nagyon Boldog Születésnapot:):)

Jó éjszakát, jó hétvégét pusszancs
manóci

Sziasztok!

Blankucinak boldog szülinapot kívánunk!!!!!!És ennél sokkal jobb időt!!! :D Kép 1148023768.58.gif

Manó!

Te leszel nekem a narancssárga szín :lol: Most élvezkedünk,hogy ilyen könnyen lehet variálni itt a dolgokat,tényleg szép új lett minden!Remélem sikerülni is fog :D Győzike is vakonddal küszködik,láttad az előzetest?Én tiszta sorozatfüggő vagyok,mióta itthon vagyok.Mondjuk előtte is az voltam :oops: Néztem a Szerelem ösvényeit,aztán annak vége lett.A Bariközt az alap,és nézzük a Győzikét is.A Lostot imádtam,várom az újat majd,és a mostanit is nagyon szeretem helyette.A Megasztárba megint belebetegszem,hogy vége,olyan jó kis szombat esti program volt a tv előtt... :cry: A táncot is szeretem nézni,csak őskori balerinánktól vagyok ki....Én szeretem a Mónikát,és olyan megalázó volt,ahogy beszélt vele ez a beképzelr,elszállt nő. :evil: Láttátok?És a született feleségek... :cry: :cry: :cry:

[b]Dóri!

Pirosnak nevezlek ki :) Elkezdtem a fogyit tegnap este. :? Nem fogom olyan betartani,Anyu szülinapja is lesz jövő héten,de nagyon kellett már...Azt sem tudom meddig fogom bírni,de már megint kupi van a szekrényemben,mert minden indulás előtt lecibálom magamról a 6. rzhát is,és sírva fakadok,hogy megint mennyit híztam.Ettől aztán nyűgös leszek,kötözködős...Mennyit számít 6-8 kiló.....Annyira meglátszik,hogy az nem igaz.Pont ennyi az,amitől jobban érezném magam.Megint olyan nehezen veszek levegőt,nyom fölfelé a gyomrom.Aztán meg ha leadom,tartsam is meg...
[/img]

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Nemtom miért nem lettetek színesek.Vajon én most kék leszek?Mit csinálok rosszulllll :D

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Nem tettszik az új rendszer!!! A régit akarom!!!!!!!!!

Kép
flocika

[quote="manóci"]
írta:
manóciViszont egy szó még a csecsemősök mellet, hogy hihetetlen, hogy a pelusra kenték valakinél a krémet???Méghpedig azért, mert szinte alkalmuk is alíg van a babákat tisztába tenni, merthisz állandó rooming-in van, és nagyon kevesen nem használjá csak ezt ki!Tehát éjjel is és nappal is TE teszed a szobádba tisztába a gyereked.Egyedül talán fürdetés után adták oda úgy, hogy ők tették tisztába!Szóval nem értem, de mindegy lehet én vagyok nehézfejű!:(Mindegy.

Sajna fürcsi után mindig ők teszik tisztába és amikor meg lehetett nézni a fürdetést láttam, h ez a rutin :( Egy fapálcával kenték a pelusra... De lehet, h csak annál az egy csecsemősnél... bár nagyon gyanús volt, h minden fürcsi utáni pelus totál teli volt kenőccsel.
Sztem jobb, ha óvatos az ember! :)
annann

Annann!
Higéniai okok miatt kenik a pelusra.Gondolj bele milyen nagyüzem van ott,megfogja egy baba popsit aztán a te gyereked kezét.Nem moshat minden baba között kezet.Nem véletlen hogy más kórházakban gombás popsival viszik haza a gyereket.

Kép
flocika

[quote="flocika"]A írta:flocikannann!
Higéniai okok miatt kenik a pelusra.Gondolj bele milyen nagyüzem van ott,megfogja egy baba popsit aztán a te gyereked kezét.Nem moshat minden baba között kezet.Nem véletlen hogy más kórházakban gombás popsival viszik haza a gyereket.

Lehet, h igazad van és ezt így kell, de nekem mégse tetszett, hogy szinte véresen vörös popsival kellett hazavinnem a gyerekemet. Azért mondtam, m ha arra kerül a sor, mostmár okosabb leszek és átpelusozom vagy kibontom és bekenem :) (mi az utsó fél napot fent töltöttük az intenzíven, ott viszont semmi beleszólásom ebbe :( )
annann

nomégegyszer... 1148041470.11.doc
masiniszta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?