Szia!
Én csak a saját példámat tudom mondani. Bálint 11-kor született EDÁval. Azaz én este 7-8-ig nem kelhettem fel. A babát olyan 6 körül hozták ki. Nekem jó volt, hogy egy icipicit pihenhettem addig. Ráadásul az EDA lezsibbasztott, így mozdulni sem nagyon tudtam addig. Aztán 11-kor éjjel bevitték, de már 5-6 körül hozták ki. Első két éjszaka nem hiányzott a felkelés, a tej sem lövelt be, így nem volt baj. Aztán harmadik éjjel mikor már nagyon feszült a mellem, kisétáltam, megkérdeztem őket nincs-e fenn a gyermekem, s mivel fenn volt, kiadták szoptatásra. Ez éjjel kettőkor volt. De láttam olyat is, akinek kivitték éjszaka. S olyat anyukát is (aki harmatgyenge volt), hogy neki nem vitték, mondván pihenjen. Nekem az a véleményem, hogy jól csinálják az ottani csecsemősök. S nekem használt, hogy az első két éjje pihenhettem is egy kicsit.
Meg aztán nem egy hatalmas dolog, ha este 11 és reggel 5-6 között benn van... Bár bevallom én is rettegtem ettől. Nimródot az Istvánba szültem, ahol éjjel is velem volt, jó volt, de nem vészes ha beviszik az sem. Egyébként így pihenten jöttem haza az akkor másfélévesemhez.
Na azóta minden éjjel enyém Bálint, néha Nimród is, s időnként hulla fáradt vagyok.
Amit még írni akartam. Bábát lehet fogadni. Én is fogadtam, Bátor Kati nénivel szültem. Nagyon jó volt!
Én is háborítatlanul akartam szülni, de többször megkérdezte, nem akarok-e mégis fájdalomcsillapítást. S mikor már kértem, hogy "most azonnal szúrjon már hátba valaki!" akkor 5 percen belül előkerítette az anesztes doktornőt, s már jött is a megmentés.
)
Gátvédelemmel is próbálkozott, többször is. Sajnos nem sikerült, mert Bálint keze elől volt s repesztett volna. Így Kati néni remekül észrevette, s vágott.
Na azt hiszem ennyi.
Ha van kérdésed, csak keress meg!
Üdv
Niácska