Sziasztok!
Próbáltam írni délután,de nem engedte a gép.
manó,mi együtt mentünk volna Dubaiba,családostul,nem csak Apa.Úgy bele sem mentem volna,nem merném kiengedni egyedül.Én még valahogy ellennék,bár megmondom őszintén,nagyon szükségem van aziránt a biztonságérzet iránt,amit Õ nyújt nekünk.Talán azért rémülnék meg már nagyon,mert Domit sokáig neveltem egyedül.Így is kezdtem,nekem az volt a kiindulópont.És most tudom igazán érzékelni,mennyit jelent,ha olyan ember van mellettem,aki biztonságot nyújt.Itt most nem anyagilag értem,mert az nálunk pont fordítva van,hanem az egész lénye.Ahogy megnyugtat,bár nagyon határozott és heves lelkületű vagyok,mégis ahogy figyel rám,és óv mindentől,olyat még sosem éreztem.Másfelől míg egyedül voltam Domival,mégiscsak a szüleimmel éltünk,ha Domi beteg volt,Anyukám váltott fel a ringatásban,stb.Most egy nagy lakásban két kicsi gyerekkel,hogy a szüleim sincsenek mellettem,sem a testvéreim,mert más kerületben laknak,és az egyik hugi még vidéki is.Ha szólok a szüleimnek,nincs is kocsijuk,én nem mernék hónapokra itthon maradni,hogy a férjem külföldön él.Talán gyávaságnak tűnhet,de jobban egyedül érezném magam,és kiszolgáltatottabbnak,mint mikor egyedül neveltem egy gyermeket.Mikor kicsik voltunk,Apu kiküldetésben volt sokáig,külföldön.Tudom Anyut mennyire megviselte,pedig szegény nem mutatta.Én voltam a legnagyobb hármónk közül,és észrevettem sokmindent,amit akkor még próbált mással magyarázni.most meri már elmesélni,hogy nagyok vagyunk,és barátnőként oszthatja meg velünk.Már egyre jobban megszokom a férjem éjszakázásait is,sokat dolgozik éjjel,de szinte alig alszom,felszínesen,pár órát,állandóan felébredve.Nem tudnám elviselni,hogy többezer km-re éljünk egymástól,nincs az a pénz.
Esztire olyan büszke lehetsz!!Olyan jó,hogy már ennyit dumál.Nekem Dorina most kezd választékosabban beszélni,most kezd mindent utánunk mondani magától is,látom,mennyivel könnyebb neki is,hogy jobban kommunikálunk.De olyat,hogy fázik,vagy éhes,álmos,olyanokat nem.Domihoz beszél sokat,meg én megelőzöm őt,a mozdulataira is reagálok,és lehet,hogy ezért nem töri magát ennyire a beszédben.De már ezen is csodálkozom,amit produkál.Simán megszólal a játszóütéren Dominak,hogy nédd,csíí,ninc szapi-ez azt jelenti,hogy nézd Domcsim,nincs sapi-mert levettem a fejéről valamelyik nap,olyan meleg volt.És Domcsit még mindig Csínek hívja,a szó második fele miatt.Ahogy a maci cíí lett,a Moncsi is Csíí,stb.És nagyon nem akar aludni napok óta délután sem.Napok óta egy percet nem alszik nap közben,és tiszta bugyuta.Domi a szélre volt ilyen,lehet,hogy őket is ennyire megviselné ez az időjárás.Hol esik,hol ragyog a nap,ma olyan szél volt,hogy vastag dzsekiben mentem az oviba,valamelyik nap meg pólóban szaladgált Pisti.Én meg még mindig nem tudtam átállni,reggelente alig tudok felkelni,olyan fáradt vagyok,éjjel meg nem bírok elaludni.Pedig már délután csak koffeinmentes kávét iszom(olyan is...
)Domi ennyi idősen elmondta,hogy a bölcsiben mi volt a kaja,mi volt a mese,ki simizte elalvásnál,hazafelé melyik közlértbe menjünk,mit vegyünk,stb.És nem a bölcsiben tanult meg beszélni,mert csak ennyi idősen kezdte a bölcsit.És addigra simán dumált,és nappalra rég szobatiszta volt,sőt,éjjelre is majdnem.A lányok ennyivel lssabban érnének?Biztos az is sokat számított,hogy a szüleimmel éltünk,nagy volt a nyüzsi,volt mi ráragadjon,és mivel a munka is megoszlott otthon,így Domira is sokkal több időm jutott.Megyek,próbálom befejezni a filmemet,aztán csicsikálni,mert ebből holnap sem lesz normális kelés.
Jó éjt mindenkinek!!!!