Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti, MunkaKépKépKépsajnálom!Gondoltam, hogy azért kell visszamenned, viszont azért az összeg, ahogy leírod...ühm, hát nem rossz! Sajna, ennyiért tényleg viseld el még őket amíg megy a dolog! De ki tudja Floci mit ajánl majdKép
Wellnes helyett majd otthon lesz pihi, de bepótoljátok majd, ha teljesen rendbejött Pisti, ebben biztos vagyokKép
Pussz
manóci

Sziasztok!

Floci! Jobbulást kívánok nektek! Remélem, hogy karácsonyra mindenki kiheveri a betegségeket!

Kriszti!
Bakker, a corában mi is voltunk tegnap, tényleg összefuthattunk volna...majd máskor. Remélem, idén még eljutok hozzád Kép
Örülök, hogy férjed jobban van, nem baj, hogy nem tudtok menni sehova, a lényeg a szeme egészsége. Majd utána mentek Kép

Jó hír! 3 napi járás után mindenkinek, MINDENT sikerül megvenni KépKép Most tiszta happy vagyok, a pénztárcám meg igen karcsúKép Kint voltunk az outlet-be, nagyon jó cuccok voltak, egész jó áran. Voltatok már kint?

Írom a fini recepteket mindenkinek, akit érdekel:

Londoni szelet (szerintem ez a legjobb süti a világon Kép)
15 dkg vaj v. margarin, 12 dkg szír, 3 db tojássárgája, 5 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 csip. só, barackleki.
Töltihez: 3 tojás habja, 15 dkg porcukor, 15 dkg őrölt dió, 2 dkg kakaó.
A lisztet a vajjal, cukorral, tojássárgákkal és a sóval közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és félig megsütjük. Lekvárral megkenyjük, rákenjük a tölteléket. ( A töltelék: a tojás keményre felvert habjához hozzákeverjük a cukrot és a diót, kakaót). Lassan sütjük. (6 tojás fehrjéből lehet csinálni, mi 6-ból szoktuk és nagyon jó) Kép

Gerboud:
34 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg margarin, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, csipet sütőpor. Ezt 6 részre osztjuk. Laponként dió, cukor és lekvár. 6 emeletes lesz + csoki a tetejére!
Jó étvágyat!

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Manó! Örülök, hogy jól sikerült az első magányos éjszakátokKép Gondolom, volt mivel elütni az időtKép Na jó, csak huncutkodtam Kép

Petra! Tényleg komolyan gondoltad a vállalkozást, amit írtál? Én nem messze lakom Szentendrétől, és én is ilyenen gondolkodtam, de egyedül nekem sincs se energiám se pénzem. Nem lenne kedved egy dumcsira? Írhatsz privátba is! Összedughatnánk a fejünket!

Megyek, szép estét és hétvégét mindenkinek!
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

danusia

én tudok segiteni neked, ha gondolod ird meg a mailcimed és irok neked infokat a lézeres szemműtétről. közvetve érintett voltam benne pár éve.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Szia Csilla! Kép Kép

Köszönöm, nagyon aranyos vagy. Kép
Menetközben találtam a neten részletes anyagokat a lézeres szemműtétről. Azt hiszem elegendőek lesznek.
Meg aztán megláttam az árakat...Mondjuk van néhol lehetőség részletfizetésre. De még az is megterhelő lenne.
Ami azonban kissé megijesztett, az az, hogy találtam különböző fórumokon véleményeket, írásokat...Hát nem kockázatmentes egy ilyen műtét. Elbizonytalanodtam, azt hiszem nem vagyok elég bátor...maradok a kontaktlencsénél...

Azért nagyon köszi!

Danusia
danusia

Szia Danusia!
Megkaptam a méledet,igen,és köszi szépen,szívemből szóltál!!!KépPistinek veleszületett szürkehályogja volt,és -14-es volt a szeme,ezért volt indokolt,és ingyenes,velünk szemben műtötték a kórházban(nem magán).Voltak ott is negatív vélemények,voltak nagyon hálás betegek,de neki 30 évesen nincs sok választása.Nagyon drága volt már a speciális lencséje,és olyan sérülések voltak az állandó gyulladások miatt a szemén,hogy félő volt,idővel megvakul,ha így folytatódik.Nem is tudták már beállítani pontosan neki.Most,hogy egyre tökéletesebben lát,ahogy telnek a napok(és még csak az első szemét műtötték),már nagyon örül,mert tisztán látja a színeket,élesen az arcokat,stb.Én nem gondoltam,hogy ennyire rosszul lát,sokáig titkolta is,azt hittem a szemésznél is hülyéskedik,mikor anno elmentünk.Nekem a fogászatom volt részletre,mert olyan horribilib árat mondtak,hogy azt képtelenség volt zsebből kifizetni.És ez még csak egy átlagos ár volt,nem is a legdrágább.Én havi 25ezret fizetek,4 évig.Más választásom nem volt sajnos.De semmi hacacáré a banknál,akinél nekem van hitelem,ők személyesen kijöttek,és nagyon rendesek voltak,egyre több hirdetésük is van.Neked a lencse miatt kellene vagy van hályogod is?

Dóri!
Látod,mennyire egy rugóra jár az agyunk????Ott,a Corában gondoltam Rád,hogy nem is laksz innen messze,ha ott volna a számod,már hívtalak volna,hogy elvisszük neked.Hát,megérjük a pénzünket...És após-anyós mizéria is folytatódikKépMost,hetekkel a nagy balhé után,mikor kijött belőlük a véleményük rólam,újra előadták magukat...Hogy mióta velem van a fiacskájuk,azóta nincs idő a fiuknak velük beszélgetni délutánonként,hiába várják a kávécskácskácskával...Meg elveszem tőlük a fiukat,meg stb.Azért is megkaptam a magamét,mert 6 hónap után eljöttem betegállományba a terhességem alatt.Anyósom szerint nagyon divat lett a veszélyeztetett terhesség,meg hogy nem tehettük volna meg anyagilag,hogy nem dolgozom...Hát,b...ssza meg magát egy ilyen nő,aki kétszeres anya,négyszeres nagymama(bár a másik fiával és az ottani két unokájával nem is tartja a kapcsolatot,akkor min is csodálkozom...)!!!Tavasszal elvetéltem,és nyáron,mikor végre újra terhes lettem,az is hasonlóan indult.Én 1 hét pihi után mégis dolgozni mentem vissza,egészen 6 hónapig,ahol túlóráztam,cipekedtem,mások helyett dolgoztam.Ja,és nagyon jól tudta,hogy az én melóhelyemen 100%-os pénz van betegácsira is,tehát egy fillértől sem estem el.Borzasztó,hogy vannak ilyen irigy emberek,és főleg anyák,akik így tudnak bánni másokkal.Hányingerem van ettől az egésztől.Most tették a szépet a fiuk előtt,én azóta nem beszéltem velük,találkozni sem vagyok hajlandó velük,annyira csalódtam bennük,és már nem is vágyom másra a jövőben sem tőlük.Szomorú,de eddig adták a szerető apóst-anyóst,mindenkinek boldogan újságoltam,milyen szerencsém van(azért apróbb hibák persze voltak).És amilyen undorító vádakkal illettek,hát az kiborító volt,mert egyértelmű rafináltság volt,hogy a fiukat magukhoz édesgessék,hogy az ő pártjukra álljon.Nem értem,miért kell itt rivalizálni?Õk maradjanak meg a szülői szerepben,és engedjék hosszabb madzagra a gyermeküket,az élet rendje szerint.Sokkal jobb lenne a kapcsolatuk,mert így maga a pokol.Mert Pisti nagyon lelkis,és ezzel a lelki terrorral teljesen tönkre teszik.Szóval most megint kiosztották Pistit tegnap este,hogy én tömöm a fejét,meg el akarom szakítani őket,meg stb.Pisti persze odalökte,hogy a saját szavaik a bántóak,és azok az ő szájukat hagyják el,nem az enyémet,nem az én tömködésem ez az ő fejébe,hanem ő hallja-látja saját maga,és ez a legszomorúbb.Nem cigizem,nem iszogatok a haverokkal,nem járok el a barátnőimmel pipiskedni,szépítgetjük a lakást,imádjuk egymást,mindenem a férjem,kiegyensúlyozottak a gyerekeink.Jó munkahelyem van,tanult vagyok,szép fizetéssel.Mi a nyavaja bajuk van???????Semmibe nem tudnak belekötni,mégis mérgeznek minket.Nálatok mi a helyzet?

Floci!
Jó,ünnepek után visszatérünk a munkára,örülnék,ha valami jó dolog sülne ki belőle!!KépEnergia:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++
Az én lányomat is kicsit melegnek éreztem,nem szokott,lehet,hogy lappang benne valamiKépMeg alig akar enni napok óta.Csak a nasi,az menne neki!!!Kép

Manó!
Örülök,hogy Esztike jól szundizott a külön kis helyén!!!Dóri is úgy megszokta már.Persze az ajtót kivágja reggel,úgy jön át hozzánk,vagy ki a konyhába.És dettó,a szobája meg az ágyunk között szaladgál,kedvence az ágyunk!!!!Kép
Megyek vacsizni,olyan éhes vagyok...
Ja,és ma volt Domi ovis Karácsonya is,olyan szép kis emléket kaptunk tőlük,képet meg gyertyatartót,amit ők késztítettek nekünk.A műsorban pedig szintén nagyon büszke voltam Rá,mert ő volt az egyetlen,aki kívülről fújt minden éneket-verset,és a legszebben-leghangosabban(minden szülő elfogult).De tényleg nagyon tehetséges,mondták is már,rá építenek minden foglalkozást meg ünnepélyt.
Na tényleg éhes vagyok!Kígyóubi,kolbi::Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Dóri!
A londoni szeletet le tudnád írni részletesebben,mert nekem ezek a tojások,meg hogy mit hogyan,én hülye vagyok.....Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++ Ez Flociéké KépDe akinek szüksége van még rá, vegyen bátran Kép

Kriszti, ez neked is elkel Kép Jah, az én férjemet is sajnálja köcsög anyósom, h én vagyok a felesége! Mert elveszem tőle!!!!
Basszus, holnap este itt alszik anyós-após, mert mennek bort szállítani és így nekik nagyon kényelmes. Az hagyján, de férjem mhelyi buliban lesz és nekem kell elviselnem őket!!!!! Szombat de meg férjem meg apucicicicicicnek segíteni bort szállítani és addig anyósom engem fog szórakoztatni! Nagyon ki vagyok akadva, mmondtam is páromnak, h én se kényszerítem arra, h apukámmal töltsön egész estéket/délelőttöket. Nekem anyósomékhoz kizárólag rajta keresztül van /legyen közöm. És akkor elvárom, h nem hagyjon bvelük magunkra Kép
És uaz a helyzet, mint Krisztiéknél: miért kell még 30 évesen is elvárni, h babusgassa a lelküket a kicsi fiuk? Van saját családjuk is, abba is lehet feccölni a hétvégi energiákat. Nem a szülőknek kellene azt elszippantaniuk....

Dóri, táregyaljunk!!!! Hol laksz pontosan? Én nagyon komolyan gondoltam! Gondolom.
tpetra_

Petra!
Mondd,miért kell ilyen szülőként viselkedniük?Ez azért kiábrándító,mert állítólag szeretik a fiukat,nem?Akkor nem örülnek a boldogságának?Tudom,ez közhelynek tűnt,de annyira igaz...Én mindig azt mondom a Páromnak,üssön agyon,ha ilyen anyós válna belőlem...Sokan a fiús anyákra fogják(jaj,én is az vagyok,ha Domit nézem),de szerintem ez is emberfüggő.Volt olyan "anyósom",aki arra törekedett,hogy minél önállóbb legyen a fia,és a saját lábán álljon.Érdekes,hogy pont az a férfi lett anyámasszonykatonája..KépDe Anyunak is nagyon rossz volt,mikor eljöttünk tőlük.Mi hárman vagyunk lányok tesók,és anyuval összesimultak az évek,barátnők lettünk mind a négyen.A szüleimnek megromlott a házasságuk már elég rég,de nem váltak el,együtt élnek.Mikor velük voltunk,anyu Domi születésétől segített nekem gondozni őt.Domihoz,és hozzám is egyre közelebb került,aztán Pistihez is,ahogy "bekerült a képbe".Ma már saját fiaként szereti,és nagyon vagány,közvetlen a kapcsolatuk.Vannak vitáik,de azonnal letisztázzák,jól kikiabálják magukat,aztán együtt huncutkodnak(a férjem nagyon mókás emberKép).Szóval mikor onnan eljöttünk,anyut biztos nagyon megviselte,mert teljesen magára maradt apu morgásával.Mégsem szekál minket,elfogadja az élet rendjét,és enged minket,hogy összekovácsolódjon a kis családunk.Nem kavar köztünk,inkább segít békíteni,és akkor van jelen,akkor segít,ha igényeljük.Nem hív rögtön,ha föl kell rakni egy függönyt,hanem föláll az asztalra és megteszi.Amit csak tud,elintéz,hisz magára maradt apuval szemben.Még csak 50 éves,de már három gyermek anyja és három kicsi unokája van.Még előtte van sok-sok év,és tudja,hiába beteg,akkor sem akaszkodhat semelyikőnk nyakára,mert abban tönkremehet egy házasság.Ha sokat kell cipelnie,természetes,hogy ugrik bármelyikőnk,ebben nincs is vita,hisz az élete függhet egy nagyobb megemeléstől.De Pisti is tudja,hogy én is így vagyok ezzel,mert ha lebetegedne az apukája,gondoznám és óvnám.Csak borzasztó,hogy ők meg ilyen rosszindulatú emberek.Anyura féltékenyek is,főleg anyósom,mert látja,hogy Pisti felszabadultabb anyuval,mert anyu rugalmasabb,nem macerás,hanem egyszerűen éli az életét,alkalmazkodóan,nem mereven,mint ők.És majd megüti a guta,mikor meghallja,hogy Pisti megeszik egy olyan ételt is,amit eddig állítólag nem szeretett.Miért kell ilyennek lenni????

Jaj,bár én is vállalkozhatnék...Az álmom,az a reggeliző..Ha beleszakadok,akkor is meg fogom nyitni egyszer.Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Köszi mindenkinek a sok + energiát. Jöttem egy kicsit írni,de olyan sokat ítatok hogy elment az időm az olvasással. Kép Majd jövök késöbb. Úgy tünik használtak a jókívánságok,egyre jobban vannak.Andrisnak is csak hőemelkedése van az oltás után.

Kép
flocika

szia danusia

nem akartalak én sem megijeszteni ezért nem irtam le részletesebben, de igen vannak kockázatok, amik nálunk sajna bejöttek, vagyis nem lett 100 %os a mütét. de ne aggodj ez a ritkább eset.

flocika
irok mailt ma.. és örülök h jobban vagytok.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Sziasztok,

Kriszti, Sajnálom ezt az anyós dolgot! Ez borzasztó lehet, főleg így, hogy az ünnepek is jönnek....!
De csak azt tudom mondani, hogy nézz át rajtuk mint az üvegen! Nem szabad, hogy összeugrasszanak Pistivel, és beleszóljanak az életetekbe!Szerintem idegesebbek lesznek, ha nem ugrasz a dolgokra! Pisti meg, ha valóban szeret úgyis tudja mi a helyes útKép
Bár nekem nincs sok gondom anyósommal, de nevettem amikor írtad, hogy ha egy függönyt föl kell rakni telefonál!Na ez viszont nálunk így van!Igaz, ő nem zargat minket tényleg, csak ha van vmi akkor telefonál, de ilyen apróságokért elvárja a fiától, hogy innen a XVI.-ik kerületbe menjen még munka után, és aztán érjen csak haz a kislányához amikor hazaér!KépJó későn,hogy már addig lefektetemKépDe, hát az anyósok vagyis a fiús mamák már csak ilyenek!Én anyósomnak is 2 fia vanKépEzt csak dióhéjban!
Domi naon ari volt a karácsonyos képen, és büszke lehetsz ám rá! Az tök, jó hogy így megjegyez már dolgokatKép

Floci, Képcsak javuljatok úgy is kell!

Dóri, recepteket köszi én is, londonit ki kell próbálniKép

Petra, anyósKépKépnálatok is csak azt amit Krisztiéknél! Sz....rd le magasról! Azért a holnapért nem irigyellekKép
manóci

KépKépKép

ezeket a lányom készitette gondoltam megosztom veletek, nekem gyönyörűnek tünnek, talán elfogult is vagyok, de nem hiába lett szerintem az iskolában is első helyezett a rajzversenyen. Az a kép viszont nincs itt, még az iskolában van.

én mint lányos és fius anya, azért bizom benne h nem leszek rémes anyós, de már most egy kicsit érzem h nem szeretném ha távol kerülnének tőlem, de szerintem ezzel mind igy vagyunk, de majd erőt veszek magamon és belátom h önállóak lesznek egyszer..(de remélem addig még sok sok viz lefolyik a dunán.)

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

KépKép

pár kép még rólunk, ha már végre vannak viszonylag frissek..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Sziasztok!
Megy a készülődés nálunk is,süti-sütések,vásárlások...Ma írtam össze,hogy miket kell feltétlenül megvennünk az ünnepekre a kajákhoz..Nem semmi.Voltunk tegnap a kifosztott Ikeában is,ma meg megyünk a hugomék új házába.Hónapok óta építették,azt nézzük be.Még szerencsére ünnepek előtt be tudtak költözni.Csinálok egy nagyon fincsi kaját,egyszerű és gyors,ha sikerül,írom a receptet!!!Addig is teszek föl képeket magunkrólKép
Puszi!!!KépKépKépKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Sziasztok!
A kaja nagyon jól sikerült,a barátnőm receptje,és egyszerű:
a csirkemelleket vagy bármilyen szárnyast húspuhító sóval bedörzsölünk,félre tesszük.Addig pirítunk jó sok hagymakockát.Ezt összekeverjük köménnyel,sóval,borssal,ketchuppal,mustárral,mézzel.Ebbe forgatjuk bele a husikat,amiket egy tepsibe teszünk.A maradék szószt is rájuk öntjük.Bármilyen fűszert lehet még beletenni,akár fokhagymát is,csak arra kell vigyázni,hogy a végén édes lesz a husi íze,tehát a plusz fűszereknek illeniük kell ehhez az ízhez.Én rizst főztem hozzá,amibe közbe fagyazstott zöldségmixet tettem.Kicsit puhábbra főztem,hogy bögréből ki lehessen borítani.A husis szószból tettem a rizs tetejére is tálalásakor.Le kellett volna fotóznom..Jó étvágyat!!!
Jaj,meg láttam a tvpaprikán egy édes omlettet,amit ma reggelire csináltam a 3 édesszájúnak:4 tojás fölverek,bele 1 evőkanál cukrot,1 evőkanál lisztet,és kevés olajon,langyos tűzön egy serpenyőben megsütöm.Mikor kiborítottam,megtöltöttem jó sok nutellával,félbehajtottam,és jó sok porcukrot szórtam rá.Na,a kölykök zabálták,apának meg furi volt.Mert szerinte az édes íz hogy jön össze a rántotta ízével...Pedig még vajon párolt epret is tettek bele a tévében.Mindegy,kipróbáltuk,azért ő is megette mindetKépÉn nem kóstoltam meg,nem bírom az ilyesmit.Legközelebb palacsintát csinálok reggelire,ha rámjön a hajnali süthetnékKépKépKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Kriszti, Képnyami, ez a husis kaja,Képtuti finom!
Majd kipróbálom ezt is;)
Én ma annyira nem aktívkodtam a konyhában, mert pakolászok!Szilvásgombócot ettünk ebédreKépMegyünk ma egy lakásavató buliba apávalKépEsztit meg visszük anyóshoz. Nála alszik majd, ugyhogy van mit összerakniKépCsak egyetlen éjszakáról van szó, de a fele lakást el kell vinni. Utazóágytól kezdve egy csomó ruha, fürdető, pizsi, lepedő,takarója, kispárnája/ez a legfontosabb, imádja/stb.stb. Játékok!!!!Meg persze a mi ruhánk is amibe megyünk.Ja, és a fél fürdőszobaKépKépSzeretem a saját cuccainkat használni, így mindent elviszek ami kell!Apa meg még dolgozik, de lassan már jön, és ha Eszti is felébredt indulunkKép
Jók a képek a gyerekekrőlKépszépek nagyonKépKép
Nektek is megvan akkor a programKépháztűznéző!!Messze építkeztek?

Csilla, aranyosak a gyerekekKépés tényleg jók a kislányod rajzai!Amúgy tudom, hogy hülyeség, de én is soxor gondolok arra, hogy de fura lesz,ha már el kell engednem Esztit randira, meg ide-oda!Biztos én sem szívesen válok meg majd tőle, de azért csak ez az élet rendje, hogy elhagyják a gyerekek a szülői házat!KépBízom benne nem leszek hülye anyós;)
manóci

Halihó!

Hogysmint vagytok? Nálunk lezajlott a 3 napos vásárlás, most pihi van. Miegvettem mindent, már csak csomagolni kell. Hétfőn kezdjük a sütést, jó hosszú hét lesz. Ráadásul még szerdán megyek a nőgyógyászhoz is. Csak, hogy jól záruljon az év Kép
Én olyan álmos vagyok! És utálom ezt az időt! Tegnap ez a hó meg jég, ma meg ezerrel fúj aszél! A gyereket ki sem tudom vinni Kép Szegény, utál is érte!
Kriszti! Jól hangzik ez a kaja, én is szeretem az ilyet, ahol mindent össze lehet keverni.

Megyek, mert felébredt a bébi! Jó hétvégét, majd írok még! Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Petra, írok ma mélt!

Kriszti! Hát a te anyósod sem egyszerű, ezt mondtam már. Így jár, aki ellopja a kedvenc fiát Kép Kép Próbálj ne foglalkozni velük, van neked családod, meg problémád meg minden, szerintem ne törődj velük. Majd rájönnek egyszer, hogy milyenek. Sajnos én is tudom, hogy milyen ez, és nehéz mozdulni, de én sem tudom, hogy mi a helyes. Sajnos és is elég feleselős vagyok, ha kell. Úgyhogy veszekedni én is tudok, és ha már betelt a pohár, akkor vége. Gondolom, te is ilyen vagy. Tűrsz egy darabig, aztán szevasz. Most csak a karácsonnyal törődj, meg a gyerkőcökkel és kész.
Nálunk most egyébként nyugodt a helyzet, mintha semmi nem történt volna. Jönnek hozzánk (!), ajándék, még karácsonyi ebédre is meg vagyunk hívva. Azt még nem tudom, hgoy párom hajlandó lesz-e átmenni, mert elég ciki lenne, ha nem mennénk, vagy csak én Blankával. Remélem, hogy átjön az uram is egy kicsit, és leginkább veszekedés nélkül töltenénk el egy kis időt. Hát nem tudom, de minden estre kíváncsi leszek.
Már tényleg megyek.

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Petra! Csak küldenék mélt, mert nincs címed! Kép

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

manoci

köszi, és bár most szerinem mind arra törekszünk legalábbis gondolatban egyenlőre h jó anyósok legyünk, de szerintem lesznek zökkenők, csak addig ne jussunk el, h a gyerekeink boldogsága rámenjen. de ez még odébb van, én legalábbis ugy nevelem a lányomat, h inkább tanuljon, és ne menjen olyan korán férjhez mint én, ráér. lehet h rossz hozzáállás de hát csak tapasztalatból adhatok neki tanácsot. de dönteni ugyis ő fog.
na ezt jól leirtam mi?

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

petralaci@yahoo.com Kép

Gondolkodtam is, h hová küldöd Kép Kép Kép
tpetra_

Sziasztok!
Megjöttem.Kicsit sza..kodott az explorer.Beszedett valami vírust. Most ment el a szomszéd ő csinálta meg és én rögtön idejöttem. Kép
Szépek a képek és a rajzok.Gratula az alkotóknak Kép
Látom.mindenki nagyon készülődik.Én most 3 napra lazítottam egy kicsit,mert mind a három gyerek non stop itthon boldogított és mellettük valamit csinálni. . . Csináltak viszont ajándékot a mamáknak.Az Ikeában vettünk natúr fa képkereteket és azokat szalvétatechnikával díszítették.Ha lesz benne kép is lefotózom nektek.

Csilla!
Várom a mailt. Kép

Kép
flocika

Lányok!
Csinálok egy honlapot,hogy a gyerekeim kinőtt ruháit tovább tudjam adni. Légyszi nézzétek meg és kérném a véleményeket a vendégkönyvbe. Segítsetek,hogy klassz legyen! Kép Köszi!!!
www.gportal.hu/flocika

Kép
flocika

Floci, ez tök jó ötletKépAkartam írni a vendégkönyvedbe, de még nem jött meg a regisztráció utáni kódKép
Így ide írok, nagyon szép kis ruhák, remélem sokan vásárolnak majd tőledKép
Ajálnlak a másik topikban is ahova szoktam írni;))
A szalvétatechnikás képek olyan klasszak, én is szeretem. Kérünk is fotót majd.

pussz manó
manóci

sziasztok

nem régen irtam egy másik forumba, mert ott felvetődött a cumizavar, meg a szoptatás, de azt hiszem erről már itt is beszéltünk. de érdekelne a véleményetek, mert azon tünödtem de nyugodtan irjátok meg ha hülyeség, h miért van az h ugye vannak egyes anyukák akiknek sikerül szoptatni, ez a többség, de vannak akiknek nem , genetika vagy egyéb okokból kifolyolag, mégis amédia, és egyéb internetes honlapok, csak az szajkozzák, h szoptass, mert fontos az anyatej. ok ez t elismerem, de aki nem tud szoptatni, annak miért ajánl a tv pl. tápszert, miért nem csinálnak olyan reklámot amivel pl.hirdetnék h vannak tejgyüjtő állomások ahol lehet anyatejet venn és nem kell mellőzni a pici babának. szerintem ésszerübb és emberségesebb lenne, de ezzel nem akarok bántani senkit aki tápszert ad a babának. ez csak egy gondolatmenet részemről. sajna aktuális mert egy ismerősom nemrégen szült, és alig van teje, és most meditál h tápszer vagy anyatej.

ha lesz időtök és kedvetek irjatok, kiváncsi vagyok mi a véleményetek.

köszönöm, csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Nekem nem kért kódot... lehet, meg se jelent a beírásom a vkönyvben?!?!
tpetra_

Sziasztok!
Floci!
Le kell mondanom a játszóházat,sajnálom,ne haragudj.Napok óta egyre szarabbul vagyok,először csak rekedtség volt,meg torokfájás,de napról napra rosszabb lett.Láttam,az eddig bevált dolgok nem hoznak helyre,elmentem ma a gégészetre.Nem féltem,mert a család nem beteg,tudtam,hogy nem fertőző.De lelombozott a doki,miszerint van most egy vírus,és én ezt kaptam el,vírusos hagszalag gyulladásom van,ami sajna fertőző.A doki rám parancsolt,hogy mivel erre semmilyen gyógyszer nincs,így maradnak a házi praktikák, a természetes gyógymódok(aloé ezerrel),és tényleg vegyem komolyan most az egyszer a pihenés,mert tüdőgyulladással fenyegetett,meg arcüreggel,stb.Na,én azóta be vagyok parázva,mert én mint anyuci csak nem dőlhetek ki,mikor jönnek az ünnepek,meg apu szeme műtve,és itt a két kicsi.Szétköhögöm magam egész nap,és hol elönt a forróság,hol reszketek.Ez biztos nem jön helyre 2-3 nap alatt,ezért szólok időben,hogy Te is tudd.Mégegyszer ne haragudj,át kell tennünk máskorra.Ha Ti mentek,érezzétek jól magatokat nagyon!!!
Puszi
Kriszti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Kcsilla,
sztem nem meditáció, hogy tápszer v anyatej: normál csecsemőnek (tehát nem koraszülött stb) heti 3x fél liter anyatej jár, ha az anya nem tud szoptatni. Ez max uzsonna egy bébinek... Igaz, ez ingyen, receptre jár, de arról még nem hallottam, hol lehetne venni anyatejet? Ami ellenőrzött, mert ismerőstől kaphatsz, de azért az nem az igazi! Viszont tény, hogy nagyon nem reklámozzák ezt a lehetőséget, és sokaknak hiába van sok tejük, inkább lefagyasztják ahelyett hogy leadnák (mellékesen 1800 ft/liter).
topszlix

Kriszti!
Na ne má....Kép Miért ezt kérted a Jézuskától? Kép Gyorsan gyógyulj meg,mert ágyban nem igazi az ünnep. Azaz jó, csak nem betegen Kép Kép Jobbulást!

Petra!
Megjelent a beírásod.Köszönöm szépen.Megint variáltam egy kicsit.Vannak már árak is,nem magasak?

Manó!
szerintem te egy saját email címet csináltál magadnak a gportálon. Kép Nekem is van Kép flocika@gportal.hu

Csilla!
Anyatej!!!!! Szóljon a dokijának és felírják azt is,ha jól tudom.Az első 3-4 hónapig csak azt kapjonha lehet,aztán jöhet a tápszer Kép BP.XIII. Gyermek téren van az anyatejgyüjtő állomás,ott is érdeklődhet,hogy is megy ez.

Kép
flocika

KépKépKépKépKépKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Hali!
Flocika vagyok csak valamiért nem engedi a saját nevemmel fel a leveleket.
Csak azt akartam mondani:

TÖK JÓK A KÉPEK!!
KÖSZI KRISZTI!
brigus

Sziasztok,

Floci, jól megvicceltél ezzel az új névvel, már azt hittem valami új versenyzőKépKép
Nem tudom mit csináltam a vendégkönyvedbenKéppróbáltam írni bele és egyből beugrott a regisztrációs oldalKépGondoltam akkor biztos így kell, de kód még azóta se érkezett, ugyhogy valami tuti nem jóKépMindegy, azért reklámoztalak más toipikban;))

Kriszti, jobbulást neked, tényleg hamar gyógyulj megKépEgy beteg anyuval, nem igazi karácsony az ünnepKépA kisképek arik nagyon. Kettőt ebből én is ismertem.

Csilla, Nekem is az a véleményem, hogy azért aki tud szoptasson, és amíg lehet.Mármint amíg normális, és egészséges!Én, /szerencsére/nem tudom, hogy kinek, mennyi jár, de valószínű, ha nem lett volna tejem megpróbáltam volna anyatejet szerezni. De gondolom a fő táplálékot a tápszer jelentette volna. Azért én ennyire nem vagyok elfogult ebben, mert szerintem egészséges és szép gyerekek nőnek fel a tápszerrel is. Persze az anyatejnél nincs jobb, ez ok. de akinek nincs????!!!Az mit csináljon??Szóval úgy gondolom egyáltalán nem elítélendő, ha valakinek NINCS teje, és tápszerezi a picit. Valamit kell enni adni egy gyereknek.Mellesleg a férjem is tápszeres gyerek volt annó, és elég szép szál legény lett belőleKép
Azért találtam olvasás közben egy kis segítséget, ahová az ismerősöd esetleg fordulhat.
Anyatejgyűjtő Állomás, a cím amit Floci is leírt. A tel szám:349-8574
Eszter-lánc Anyatejmisszió Nonprofit tejtestvér-közvetítés.Tel:06 30 343-6460
Ezeknél a szerveknél érdeklődni mindenképp tud, aztán majd elirányítják!Kép
manó
manóci

köszi mano, meg mindenki(nek)

az eszter-láncról hallottam sőt ismerem a vezetőjét is, meg a telszámot, csak egy kérdést vettetem fel a többieknek is. innen a téma.
aki vezeti talán ti is ismeritek ha néztétek a szülőszoba adásait, mert ő volt az egyik kismama aki az istvánba(de a korház nem tuti), állva szült. egy idősebb pasi a férje. most rohanok mert a lányomnak hangversenye lesz és még el kell készülnünk, de sehol sem tartunk..jaj nekem!!

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Sziasztok!

Már túl vagyok a náthán, a kicsi viszont már lassan egy hete törtyög Kép Utálja az orrszívást,d ehát muszáj Kép Láza szerencsére nem volt, remélem mostmár nemis lesz! Holnap megyünk csípővizsgálatra! Már végigaludt 2 éjszakát, úgyhogy lassacskán talán ez is rendeződik, bár ma már 6 hetes a drága KépKépKép
Szerintetek el lehet már most kényeztetve? Ugyanis napközben nem igazán alszik, így nem is marad meg a kiságyban Kép, a karomban viszont szívesen elbóbiskol, aminek az a következménye, hogy szinte egész nap egymáson lógunk KépKépKép Félek, nehogy kitoljak magammal a jövőre nézve!
Na megyek, mert nyöszörög!
Puszi mindenkinek és további jó karácsonyi készülődést!!!
Bea
bigi

Sziasztok!

Jó rég nem jártam itt, nagy a készülődésKép Hogy vagytok? Mindenki jobban? Meggyógyultatok?

Kriszti! Jártam ma nálatok, elhoztam az üveget!Remélem, már jobban vagy! Ne legyél beteg, pláne ne karácsonykor! Kép Olyan helyes és kedves anyukád van! Köszönöm a megőrzést! Mit nem tudsz pontosan a londoni sütin??? Mit segítsek?
Most sütöttem egy tonna muffint és király lett! EGy csomó félét csináltunk, és hmmmmmm, Blanka is evett egy darabot, pontosabban egy komlett belső, puha részt. Nagyon ízlett neki.

Na, még írok, mennem kell fürdetni.
Pá Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Sziasztok!
Köszönöm a sok bíztatást,biztos használt,mert tömöm magam a propoliszos aloéval,és jobban vagyok.Csodájára járnak ennek az aloénak,legalább akkor már segítsen is!
Teszek föl képeket még,nekem is úgy tetszenekKép
Köszi Floci az ágyban kúrálást!!!!KépKépKép
Dóri! De ari vagy!Sokan mondják Anyuról ezt,ezért is lett a legjobb barátnőm.Nagyon modern,rugalmas,és bár szegény nagyon szenved,meg nem mondanád,hogy nemrég esett túl egy műtéten,igaz?Meg hogy már elmúlt 50 éves is!!Képzeld,a Rossmannban van egy olyan vanília illatú karácsonyi gyertya szép kaspóban,amire az van írva,hogy Anya.Apró betűkkel pedig ez áll alatta:"Az anyák kezükben tartják gyermekeiket egy ideig,s szívükben örökké!"Gondoltam,nem hagyhatom ott,Pisti lepje már meg vele anyóst karira,hátha lekoppan neki.Na,a telefonunk jó hangos,tisztán hallottam anyósom hangját,ahogy Pistinek szegezi a kérdést:"Te tényleg a Krisztinek hiszel?Nehogymár neki higgyél!!"Meg azt,hogy már egy ideje benne van,de nem akarta eddig mondani,hogy én teljesen kisajátítom a kisfiát...Hát persze,mert van egy lakása,egy munkahelye,két gyermeke,és egy felesége is...Hát,van ami lefoglaljon egy apukát,nem???És az a rosszindulat,ahogy a telefonban ellenem fordítaná,hát az eszem megáll,mire képes egy nő...A londoni sütiben nem értem,hogy hány tojásról van szó,csak a fehérjehab kell-e,stb.Meg milyen muffinokat sütöttél????Most vettünmk az Ikeában egy muffinsütőformát,és szeretnék valami nagyon fini,de gyors és egyszerű receptet!!Nem is vagyok igényes,mi???Ne legyen vele sok gond,aztán meg lehessen zabálniKépKépKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Sziasztok!
Mág mindig álnéven vagyok. Kép pedig már egy regényt írtam a moderátornak.Lehet,hogy direkt bosszant.Nem baj itt vagyok!! Kép

Isten hozott Dóri! Muffin nálam is a top.Milyet csináltál?

Bea!
Azt hiszem már kitoltál magaddal.Nagyon kis tanulékonyak már az első 6 hétben is.Kép Próbálj vele úgy foglalkozni,hogy nem veszed fel folyton,csak fölé hajolsz.Én szoktam azt is csinálni,hogy beszélek hozzá,de ne lásson.Nyugtassa meg csak a hangom.

Pusza mindenkinek FLOCIKA
brigus

Manó!
Milyen volt a lakásavató?
Gyerkőc hogyan viselte,hogy elmentetek?
Köszi a reklámot Kép
FLOCI
brigus

KépKépKépKépKépKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

KépKépKépKépKépKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

KépKépKépKépKépKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

KépKépKépKépKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Kép

ez is aranyos, legalábbis nekem tetszik.

floci.

vártam a mailed, remélem ha lesz időd irsz nekem.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Csilla!
Igértél egy linket,hogy nézzem meg.Azt várom.
Apuval ha beszélek,küldöm a részleteket.
FLOCI
brigus

Flocika,
Tomi fiadnak boldog névnapot kívánokKép!Kép

Manó,
Norbi-Réka témában egyetértek veled! Jót röhögtem a "bébiszatyor" kifejezéseden, ezt még soha nem hallottam, de olyan találó!

Bigi,
szerintem természetes, hogy a karodban jobban érzi magát, az ad számára biztonságot. De ez meg fog majd változni, és nem kényeztetted el, ekkora gyereket nem lehet mégKépKép!

Kriszti,
kívánom, hogy gyógyulj meg minél előbb. Anyósod ostobasága pedig ne vegye el a karácsonyi készülődős kedvedet! Sajnos nagyon sok ilyen anyós van.

Klasszak a gifek, én is szeretem őket. Ezt a karácsonyit nektek küldöm, és további jó sütést-főzést, örömteli ünnepvárást kívánok mindannyiótoknak!

ZitmiKép
zitmi

Sziasztok Mindenkinek!

Békés karácsonyi ünnepeket kívánok, jó sürgölődést a konyhában, és nagyon sok pihit!

Sziasztok: Ágas
ágas

Sziasztok!

Szóval csináltunk kakaós-manulás muffint, aztán csokidarabosat és csokidarabos-aszalt barackosat. Húúú király lett mindegyik. Aztán kész van a szezámmagos stangli, és egyéb aprósütik is. Holnap londoni és beigli. Anyu nagyon vágja ezeket. A londonihoz elvileg 3 tojást ír (a fehérjéhez), de mi 6 fehérjét verünk fel a habhoz, és magasabb lesz. A maradék sárgáját pl. rántottáhozfel lehet használni. Vagy majonézhez, vagy egyéb nyalánkságokhoz Kép
Tegnap kitaláltam, hogy párom karácsonyra egy lovas szánozást kap. Tök jó lett volna, romantikus lovazás a hóban, vacsival, forralt bor.... Sajnos még nem elég nagy a hó hozzá, még ca. 20 cm kellene Kép Elég szomorú voltam. Majd talán húsvétra összejön Kép

Kriszti! Nagyon aranyos ez a karácsonyi képtár Kép
Az anyósodat meg hanyagold karácsonyra. Kénytelen leszel velük is találkozni, gondolom...Ne hagyd elrontani a kedvedet semmivel. Anyukád viszont pótolja az anyóst is! Tényleg nagyon szimpi volt !

További kellemes készülődést mindenkinek! Aki már nem jön hétvégééig, nekik boldog karácsonyt kívánok!
Puszi Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Szia Dóri!
Majd elfelejtettem,amit hoztál sós aprósütit,az akkora király volt,hogy én mind fölettem rögtön.Nagyon fini,és ha jól emlékszem,azt mondtad Anyukád csinálta?Mert akkor én kérném annak is a receptjétKépAnyósékkal meg akkora a balhé,hogy én a szobámban fogom elfoglalni magam,míg ők átjönnek bájologni.ezt már tudják,én kijelentettem,és ebből nem engedek.Visszataszító,hogy minden családi összejövetelen megcsinálja vlmelyikőjük a balhét,és én ehhez már nem fogok sszisztálni.Milyen érdekes,hogy nekünk szenteste a kis családdal szépen telik,az én családommal is másnap,csak ők tudják marni a másikat.Na,ezért nem leszek rájuk kíváncsi.Mert ha odaállna elém bármelyikőjük,hogy mi a szösz,akkor legalább tisztelném őket az egyenességükért.de csak mosolygás megy meg színlelt imádat,amitől hányingerem van..
Na,azt a londonit és megsütömKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Dóri!
A zsír a tepsi kikenéséhez kell csak?Mert azt a tésztához nem írtad,hogy bele kellene,csak a hozzávalókhoz.A félig megsütöm az mennyi idő?És a hab a tetején nem fog elfolyni róla?Milyen hőfokon süssem és meddig mikor a tölti rákerült?
Anyunak is nagyon szimpi voltál ám,mondta nagyon jófej meg somolygós,vagány csajszi voltálKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?