Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok, csak Tücsi miatt vagyok olvasóban ,de most Beuson megakadt a szemem...
nem akarlak elkeseríteni, de menj azonnal endokrinológushoz.van túlsúlyod?
Vendég

Beus!
Sajnálom, de ezek az értékek mind magasak. Az enyémek ennél alacsonyabbak, s nekem is gyógyszert kell szednem, meg diétázom és mozgom. Hívd fel az intézetet, s talán még ma be is tudnál ugrani, ha a közelben vagy, hogy mielőbb felírják neked is a gyógyszert! :(
hbzs

Beus, részletesebben: a cukroddal nincs gond, csak az inzulinnal. A 0 perces bár határon belül van, meddőségi kezelés esetén mégis magas. Az enyém 8,2, és Sipos doki erre is azt mondta, hogy magas. Valahol azt olvastam, hogy 3-4 között kellene lennie. A 60 perces max. 2-3 szorosa lehet a 0 percesnek, a 120 percesnek meg vissza kellene mennie a kezdő értékre...
A gyógyszert Sipos doki is felírja neked az intézetben, s elküldd a dietetikusához a SOTE II-re, aki pedig a diétával kapcsolatban ad személyes tanácsokat, és segédanyagokat is táblázatokkal. Érdemes elmenni hozzá. A mozgást pedig mielőbb kezdd el, ha nem végeznéd. Sajnálom! :(
hbzs

Egyébként én holnap megyek kontrollra - nagyon kíváncsi vagyok, milyen értékeim lesznek... :roll:
hbzs

Köszönöm hbzs a válaszodat.
Az endokrinológusnak is kell ott fizetnem?

Szerinted mit csináljak?
Vagy hova menjek?:(
beus84

Remélem nálad nem lesz semmi probléma.
Már itthon vagyok, max a héten beszaladok hozzájuk, vagy nem tudom...
Jövőhéten szerdán amúgy is konzultáció...
beus84

Én, ahogy írtam, nem külön endokrinológushoz mentem, hanem a Forgács Intézetbe. Most már ők is tudnak erről a problémáról a meddőségi kezelésben, s ők is írnak fel gyógyszert rá. S emiatt beugorhatsz bármikor délelőtt is (mondjuk érdemes nem H-Sze-P-en menni, amikor a műtétek vannak), s persze nem kell ezért külön fizetned. Érdemes a leletedről egy másolatot nekik is vinni, hogy betegyék a dossziédba.
hbzs

Annak idején,a mikor ezt a hercehurcát épp csak elkezdtem, elküldtek endokrinológushoz egy vérvételi eredmény miatt. A dokinő épp csak ránézett, majd közölte, hogy na, akkor ezt szedje élete végéig. Teljesen ledöbbentem, kiakadtam, és amit el tudtok képzelni, hogy még 30 se vagyok (voltam akkoriban), és ÉLETEM VÉGÉIG SZEDJEK GYÓGYSZERT???!!!! Ennek hangot is adtam, mire azt mondja, hogy jó, akkor csináltassunk az ÉN kedvemért újabb vérvizsgálatot. No, annak az eredménye teljesen normális volt, mire annyit mondott, hogy jó, akkor ne szedjen gyógyszert. Kb. ennyi volt. A nődokim nagyot nézett, hogy két lelet közül akkor most mi az igaz, és hogy lehet, hogy én állandóan ilyen dokikba futok... Nos, azóta egyre jobb a hormonszintem, és kétszet voltam spontán terhes, szóval azt hiszem ez engem igazolt, meg a fóbiámat a gyogyóktól. És most is azt mondják, hogy jó minden h.szint. Hozzáteszem, én azóta nagyon sok kilótól szabadultam meg (kb. 20), és tuti ez is hozzájárult.
Beus, ugye nem estél kétségbe?
babszi

Köszönöm a biztató szavaidat.
A 2 konzultációm lesz, megvannak a vérvételek meg az IR, de ennyi.
Pedig én annyira fogyózom:( Mindent édesítő szerrel iszok már egy hónapja, és minden másnap 1 óra aerobik.
Azért erre az eredményre én sem számítottam, direkt azért is kezdtem el hogy rendbe legyen....
beus84

Babszi egy kicsit ledöbbentem.
Olyan jó hogy te is itt vagy:):)
Ahogy az előbb írtam fogyózók én is.
De képzeljétek már egy ideje ugyan annyi vagyok, ennyi torna, és koplalás mellett is...
Nem tudom mit csinálok rosszul.
beus84

Beus,
erre nehogy szedjél gyógyszert, nem olyan magas. Szerintem a 120 percesnek az a 40 körüli érték nem vészes. Erre endokrinológus nem írna fel gyógyszert, csak szénhidrát diétát és mozgást.

i.kata

Beus,
azt hiszem amúgy, hogy egy aránypáron múlik, hogy jó-e az értéked, vagy sem. Most nem emlékszem pontosan, de azt hiszem ha a 0 perceshez képest nem 5-ször több a 120 percesed, akkor nincs nagy gáz. Lehet hülyeséget írtam, de ha Ladiva benéz, ő biztos tudni fogja. Ő mindig jól megjegyzi ezeket :wink:

i.kata

Nekem nagy lelki törés indította el a fogyást - alig ettem, de nem is kívántam a kaját. Aztán lemondtam a kenyér minden fajtájáról, kivéve, ha teljes kiőrlésű, de azt is csak ritkán eszem. Nincs krumpli, és régen nem volt édesség sem. (Ma már nem vetem meg ezeket) A köret sok zöldség, saláta és ilyesmi. Rengeteg gyümölcs. Este, illetve délutántól nem eszek. Sok folyadék, min. másfél liter. Én az éjjel óra/liter arányban jártam wc-re, valahogy az egész napit éjjel adtam le. És azóta igenis ellenőrzöm a súlyom minden nap - ezt sokszor túlzásba is viszem. Ja, és nem jó a telítettség érzése. Párom azt mondja koplalok, de ez nem igaz, mert csak annyit eszem, ami jólesik, mindent megkóstolok az ízéért, de nem biztos, hogy teljes adagot bepakolnék. Ja, és sokszor kövérebbnek látom magam, mint annak előtte :) ez jó röhej benne, hiszen sok kilóval könnyebb vagyok. :):):) De már nagyobb az igényem rá. Hááát, nemtom segítettem-e ezzel.
babszi

Beus, mennyi súlytöbbleted van?Mert nekem nagyon sok volt (40 kg ebből még 15 kg hátravan)
Sokat szenvedtem én is a fogyással, mígnem a gyógyszer, a diéta és a mozgás elindította, és babásodtam spontán, holott én is jártam meddőségi intézetbe, nem ide, máshova.

Ne haragudjatok,nem értek egyet azzal, hogy ne szedjen rá gyógyszert. A 0 p inzulinnak 10 alatt kell lennie és a 120-nak 30 alatt, de a 60 p bizony nagyon felment.Erre igenis kell gyógyszer.

Nekem a fogyással eltűnt az irem, a hormonjaim tökéletesek lettek, mégis életem végéig szedni fogom a gyógyszert, mert az ir hol előjön, hol eltűnik.Ha nem vigyázok, visszajön.És nem csak azt kell nézni hogy most lesz-e baba, hanem a jövőre vonatkoztatva, leszek-e cukorbeteg vagy elkerülhetem.ezért szedem a gyógyszert még mindig...Ezzel nem szabad játszani...
Vendég

Sziasztok!Babszi-hát kémkedsz utánam? :lol: Nyugodtan... :lol: Dezsit várom,remélem néha azért olvasóban itt vagy...Tücsi,a görcsölés ezzel jár.Elmondom neked,hogy néha még én is görcsölök,de úgy,hogy megijedek.De végül is el fog múlni,majd meglátod!A tesztjeidről meg van a véleményem,de nem mondok semmit :lol: :wink: betartom a kérésed!Hbzs!Kiváncsi vagyok a leletedre....

salygabó

Csajok annyira jól esik, hogy igy foglalkoztok velem, köszönöm mindenkinek.
Sok jó tipp jött még tőletek, köszönöm.
Mindenesetre, én valami gyógyszert mellett döntök, mert eddig elkerültem a bogyókat, és erre...

Csak az keserít el, hogy így biztosan nem fog sikerülni a lombik baba, hozzá se fog kezdeni a doki.
Még egy probléma a sok közé, az anyagiakról meg nem is beszélve:(

Hunci nekem is nagyon sok a fölösleges kilóm. Még minimum 15 kiló aminek le kell hogy menjen.Eddig 11 ment le, de már 3 hete áll az egész, egy deka sem mozdul meg.

Szinte ugyanazokat csinálom mint babszi amiket irt.

Én soha az életbe nem voltam vékony, vagyis ideális súlyú, és főleg így nagyon nehéz...
beus84

Én sem voltam soha vékony, és most sem vagyok olyan. Nem is leszek. A helyedben lehet, hogy 1 napig vagy csak innék, vagy csak zöldség, vagy csak gyümölcs. Utána óvatosan ennék. Ezt csak azért, hogy elmozduljon, és nem azért, hogy koplaljak. Van, mikor nekem is stagnál, de igazából nem megy most se le, se fel... de most nem csinálnék ilyet :) Remélem babásodom éppen :)
babszi

Sok helyen nem is néznek 60 perces IR-t. Másoktól úgy hallttam, hogy egy endokrinológus ilyen értékre nem ír még fel gyógyszert. Viszont ha már kikéred Beus egy doki véleményét, az ne a S. doki legyen, hanem egy endokrinológus, akinek ez a szakterülete.
Nálad különben is folyamatban van a fogyás. Én várnék még 1 hónapo, elmennék megint erre a vérvételre és akkor döntenék. De mivel a nyakadon a lombik, ezért fordulj szakemberhez.

i.kata

Amúgy ez az egész ir dolog fel van fújva szerintem. Tudjátok hány ismerősöm ment el vizsgálatra és olyan is van köztük, aki egy hónappal a közel 100-as értéke után ikrekkel lett terhes.

i.kata

Köszönöm babszi, köszönöm Kata.
Valami csinálok, mert valamin tényleg változtatnom kell.

Nagyon kimerült vagyok, ma, napok óta alig birok aludni.

Babszi ne is csinálj most semmit, mert majd a Baba jelzi, hogy mit kíván tőled:)

Kata nálad már biztos, hogy nincs babóca?
beus84

Beus,
szerintem már biztos. Kellene halvány csíknak lennie, de semmi.

i.kata

Beus!
Csak hogy legyen egy kis öröm is az ürömben :wink: : az IR-es gyógyszerről azt olvastam, hogy egyesek fogyókúrás szerként szeretnék szedni (de nem lehet!), mert mindenki fogyni szokott tőle. Én még a normál súlyúak közé tartozom (a felső határ közelében a BMI-számítás szerint), de az elmúlt 3 hónapban, mióta a gyógyszert szedem, kb. 4 kilóval lettem könnyebb. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy ezek a kilók az elmúlt 1 évben jöttek fel rám, mióta az intézetbe járok...
hbzs

Beus, van egy lindaxa nevezetű gyógyszer, max 3 hóig lehet szedni, arra van hogy kikapcsolja az éhségérzetet, reggel egy szemet kell bevenni, egész nap hat.mivel a 25 kg után hónapokig megállt a súlyom, beszedtem, megint elindult,amúgy meg tök jó, ahogy csinálod, nem kell magad éheztetni, csak odafigyelni. a megállás amúgy normális, csak én türelmetlen voltam, és ezt bevettem, el is indította újra.1 havi adagot ettem, 4000 Ft az ára.

amúgy az irre szedett gyógyszer is beindítja majd a fogyást.
Vendég

Hunci,
ez a gyógyszer vényköteles?

Én most próbálok figyelni a kajára, de nem fogytam az gyógyszertől. Viszont amikor csak simán csináltam a CH diétát, az nálam sokkal hatásosabb volt.

i.kata

Kata!
Most, a gyógyszer mellett is csinálod a CH-diétát?
hbzs

Hbzs,
kb. 2 hónapig csináltam együtt mindkettőt, de be kell valljam, mióta volt a talink, azóta nem igazán megy.

i.kata

Kata, vényköteles, nekem körzeti írta ki.
Vendég

Kata, ezek szerint rossz hatással voltunk rád... :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol:
hbzs

Hunci,
köszi, közben utánanéztem és már rajta vagyok a beszerzésén :lol:

Hbzs,
nem, dehogy voltatok rám rossz hatással. Tudod az a baj, hogy nekem kb. 12 éves korom óta súlyproblémáim vannak és már nagyon belefáradtam a fogyókúrába. Az meg végtelenül bosszant, hogy mióta elkezdtük lassan 2 éve a kezeléseket az intézetben és majdnem 15 vagy 20 kilót híztam. Ja de nem is azóta, hanem mióta ráálltunk a babaprojektre 3,5 éve.

i.kata

Beus!
Sajnálom,hogy nem túl jók az értékeid! :(
Én ugyan nem értek hozzá,nekem nem volt ilyen problémám(vagy ki tudja lehet,hogy volt csak még akkoriban nem is foglalkoztak ilyenekkel),én biztosan egy endokrinológus véleményét kérném ki!Közel a beültis időpont,jobb ha minél előbb szakorvoshoz fordulsz!
Remélem minden jól alakul és sikerül majd megfelelő kezelést kapjál és aztán könnyen lemegy egy pár kiló is!

phpBB: Kép
belluska

Sziasztok!

Hbzs!
Örülök, hogy legalább neked bejön a JFK!!!
Meg van ott egy doki, ha hozzá kerülnék, tuti inkább a Duna, mint ő :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Fogadj szót apának!!!!

Dezsi!
Sajnálom tesztedet... a tegnapin már én sem látok semmit :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nagyon sajnálom, hogy egy kicsit hanyagolni akarsz bennünket, de teljesen meg tudlak érteni. NAgyon vigyázz magadra, és azért jelentkezz, hogy tudjuk, mi vann veled!!!!
Ölellek és puszillak!!!

Kata!
Te is negatvat teszteltél :?: :?: :?: :?: :?: Sajnálom!!! Ölellek!!!

Tücsi!
Babaragacs és ++++++++++++++++++++++++++++++++

[/url]

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsuzska!
Most nagyon kíváncsivá tettél! Megírnád nekem, légy szíves, priviben annak a szörnyű dokinak a nevét? :roll: Köszönöm!
hbzs

Sziasztok!

Beus, én inkább a nulla perces inzulinodat találom magasnak. Ennek 3-4 között kellene lennie normális esetben, ez az érték lenne ideális a babásodáshoz. A 60 és 120 perces értékek igazából inkább a későbbiekre vonatkozóan bírnak jelentőséggel (terhességi cukorbetegség, valamint diabétesz kialakulása). Persze ha kirívóan magasak az értékek, akkor gyógyszert kell rá szedni, azonban jobb, ha egy erre szakosodott endokrinológus mondja meg, hogy hogyan is kell szedni és mit, mert hozzá kell szokatni a szervezetet a gyógyszerhez. Amúgy ha a 120 perces a 0 percesnek kb az 5-szöröse (mások szerint 3-szoros lehet maximum - hát ki érti ezt), akkor akkora baj nincs, az más kérdés, ha már a nulla perces önmagában is magas.

Ahogy Kata írta, vannak lányok, akiknek magas érték mellett is sikerül a teherbeesés, hát ők nagyon szerencsések, és hát az egész szerintem alkat kérdése.

Amúgy az egész IR dologról megoszlanak a vélemények a különböző meddőségi intézményekben is, több helyen nem szeretik, ha a lányok erre gyógyszert szednek, mert kevésbé stimulálhatónak bizonyulnak (kevesebb tüsző érik náluk, több az éretlen). Ráadásul a lányok elég sokat képesek lefogyni a gyógyszertől, ami megint csak rossz.

Diétával, napi 5-szöri étkezéssel, sok zöldséggel, gyümölccsel, mozgással sokat lehet segíteni a dolgon, de szerintem érdemes egy endokrinológussal is beszélni.

Zsuzska, nekem is a JFK a területileg illetékes kórházam, megírnád a doki nevét nekem is, ha megkérlek?
Vendég

Sziasztok

Dezsike
nagyon sajnálom hogy így alakult :cry: visszavárunk ide a topikba, megértem hogy most inkább nem akarsz írni. kívánom a legjobbakat Neked!! puszillak!

Hbzs
örülök hogy hamarosan megoldódik a "tüszős" problémád, ha túl leszel a műtéten mikor lehet kezdeni a lombikot? :D

Katám
mikor is kell tesztelned? szerintem a "kellene vékony csíknak lenni" még azért nem 100%, minden terhesség más és más, hátha belehúznak a végére a gyerkőcök!

Beus
nekem ilyen vizsgálatom nem volt, tapasztalatom sincs az IR-rel, de nagyon drukkolok Neked! :)

Zsuzska
annyit gondolok rátok :) nemsokára kezdődik a főműsor :D puszi

Hunci
üdv közöttünk

Babszi
szegény anyukád, el tudom képzelni hogy milyen rossz lehetett. az én anyukám sem egy "elesett" fajta, amikor egyszer télen elcsúszott a jégen és megütötte magát nem azért könnyezett mert annyira fájt neki, hanem azért mert olyan bosszús volt.
Drukkhegyek mennek Neked is :D

Belluska, Ladiva
:D

Tücsike
tartom magam ahhoz amit kértél, de azért azt elmesélem hogy megkönnyeztem a képet amit felraktál :D szorítok nagyon :!: :!: :!:

ez a hogyan dobjunk le gyorsan 20 kg-t gyogyi engem is érdekelne :roll: tud valaki felíratni ilyet? (a körzeti orvosomra nem számíthatok ilyen téren)

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Köszönöm ladiva.

Mindenesetre, azzal kezdem, hogy holnap bemegyek a házi dokimhoz, megmutatom neki a papírt, hogy mit szól, na és kiíratom vele a Lindaxa csoda bogyót.

Jövőhét szerdán úgyis megyek a Forgácsba, ott beszélek a Vince dokival, és mondom neki hogy küldjön el valami endokrinológushoz, ami nem drága, vagy TB támogatott.Mert ha most ebbe is ölöm a pénzt, akkor már tényleg a betont fogjuk itthon rágni.

Puszi mindenkinek, és mindent köszönök, főleg hogy mindenki ilyen kedves, és aranyos. Nem győzök hálát adni Katának, hogy ide navigált:)
beus84

Lányok köszönöm-köszönöm, még mindig nem merem elhinni, talán ha holnap túl leszek a hivatalos mensi napján...

Fitie! :oops: Aranyos vagy!

Huncikám, írtam neked a blogomban!

Gabó, köszi, egy ici-picit megnyugtattál! Nyomatom magamba a 3x2 Magne B6-ot remélem segít!

Beus, Huncinak igaza van mindenképpen kell gyógyszer!!!
Vendég

Beus,
szerintem próbálj meg a házidokidtól beutalót kérni endokrinológushoz. Nem hiszem, hogy nőgyógyász írhat oda beutalót, aztán a fene sem tudja :roll:

Ladiva,
látod, nem véletlenül volt benned m inden reményem az IR témával kapcsolatban :wink: Tudtam hogy te fogod a legszakszerűbb választ megadni a kérdéseinkre :lol:

Fitie,
pénteken van a hivatalos tesztelős napom. De tudod, én nem 3 napos babókat kaptam vissza, hanem 5 naposakat. Szóval ha 3 naposak lettek volna, akkor már ma kellett volna tesztelnem, mert ugye akkor 2 nappal előbb lett volna a beültetésük is. Szóval ezért vagyok biztos a dolgomban.

Képzeljétek, itt a környékünkön lomtalanítás van. Én évek óta meg vagyok őrülve, hogy találjak jó kis székeket, amiket fel kell újítani. Ma találtam is, de persze már "lefoglalta" a kupacot egy család. Amikor el akartuk hozni a 2 széket, közölték, hogy nem ingyen van :shock: Párom még alkudozott volna, mert végülis már 500-at mondtak darabjáért, de monstam, hogy pénzért nem kell. Nem azért, mert jasnáltam volna 1000 Ft-ot két székért, hanem azért, mert nehogy már azért akarjanak kihúzni a zsebemből pénzt, mert ők előbb ott voltak és nem csináltak semmit, csak ülnek a kupacukon. Kicsit kiakadtam ezen. Majd inkább kimegyek egy piacra és ott fizetek érte. Oda legalább el kell fuvarozniuk. :lol:

i.kata

Kata,Kata:)Miért nem voltál leleményesebb,ültél te ki előbb????????? :lol: Nálunk lomtalanitáskor rendes maffia-harc folyik,ne tudd meg...Éjszakára itt alszanak,mamuci meg hozza reggel apjuknak a kávét,és éjjel zenélnek,söröznek,buliznak a szemétbe:)Rendesen ide költözik az egész pereputty..,.:)Tücsi meglátod reggel szépen szárazon ébredsz...de nehogy úgy csinálj mint én csináltam:fél óránként rohangáltam ki ellenőrizni,hogy csak az utró folyik-e.... :oops: :lol: Ne csináld utánam....jó?

salygabó

Beus fel a fejjel!:)

salygabó

Zsuzskám,akire gondoltál,megkérdedztem:K.J???????????A kaszás doki? :evil:

salygabó

Gabó, ne is mondd! ma egyedül alszom, mert a párom éjszakás, szóval nagyon félek a reggeltől!! :oops: :roll:
Vendég

Tücsikém,
légy kicsit optimistább. Indulj ki abból, hogy hármunk közül egyikőnknek mindenképp sikerülnie kellett és az most te vagy!!!

i.kata

Tücsi, ne félj a reggeltől, hiszen mi is itt leszünk - én legalábbis biztosan, hol a csudában lennék? :):):)
babszi

Katám, még nem is mondtam, hogy egy ideje már nem facsarom a narancsot hanem csak simán eszem, és mindig eszembe jutsz róla!;-) Nehéz elhinni, hogy én lennék az a kivétel akinek sikerül, én mindig a most nem jött össze csoportba tartoztam... :? :roll:

Babszi, ez aranyos volt! :lol:

Lányok, ne haragudjatok ha esetleg már idegesítő számotokra mennyire nem tudom elhinni, hogy sikerülhet, de 13 azaz tizenhárom év nagyon hosszú idő, nehéz ennyi idő után felfogni, elhinni...
Vendég

Tücsike,
gondolj csak bele, most először van az, hogy nem kapod az utrót, amire amúgy allergiás vagy. Persze hogy sikerült, ha nem volt ez a tényező, ami ha tényleg allergiás vagy rá, akkor simán lehetett a kizáró oka a beágyazódásnak.

i.kata

Katám, tegnap este óta dugdosok 3x1 Utrót és eddig még nincs gond, szerintem csak túl sok volt az adagom, legalább is remélem! :roll:

Megyek bebújok az ágyikóba, legyetek jók, puszi!
Vendég

Tücsi!
Semmi gond nem lesz,aludj csak nyugodtan!
Én is jövök reggel!Katám úgyis mindig nézi a te Mázlista tücsidet és Kata kutyusát(amihez mindig hozzá teszi(mármint a kutyushoz),hogy ezt az a Kata rakta fel aki haza akart vinni! 8) :lol: :wink:
Szóval mi is itt vagyunk mindig neked és minden rendben lesz!
Puszillak! :P

belluska

Belluska,
nem mondod komolyan hogy ezt a hazacsábítgatást így megjegyezte Kata? Gondolom te mondtad neki, hogy ez annak a Katának a kutyus, aki haza akarta vinni :lol:
Megmutathatod Katának, hogy mit hagyott ki :lol:
Ma délután így aludt (ilyen ferdén, lejtősen) a Dió a kanapén. :lol:

Kép

i.kata

Kata!
Most nézi éppen Diót! :D Azt mondta így:Hát ez jó! :lol: 8)
Szóval akkor tetszik neki a kutyus!Persze azt én mondtam neki,de egyébként sokat kell nézegetni a képeket!A párod puszisnál mindig elszégyenli magát! :oops: :lol: :wink:

Gondolom azért sok örömöt adnak neked ezek a cuki kutyusok!Édesek! :P

Én még péntekig bizakodok!Puszi!

belluska

Belluska,
de édes, hogy zavarba jön a képnél :lol: Bezzeg aznap nem volt zavarban a huncut kiscsaj :lol: :lol:

Nagyon sok örömünk van a kutyik miatt, de azért bosszúság is akad bőven. Pl. ma is ottfelejtetem egy füzetemet a kanapén és mira hazajöttünk már megkezdte a Dió a sarkát :evil:
Na de az a legjobb, amikor egyik napról a másikra marad még mosnivaló és az néha csak otthagyom a fürdőben a földön. Ilyenkor reggel mindig arra jövök ki a hálóból, hogy a Dió behúzta magához a kosárba a szennyeseket :lol: Nagyon szereti a szagunkat :lol:

i.kata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?