Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Katica!
Köszi szépen Zsani nevében is! :D
Tökre örülök,hogy kijött a második foga Zsaninak!! :lol: :lol: De az viszont nagyon idegesített,hogy csikorgatta!! :? :oops:

Viki!
Nemsokára te is büszkélkedhetsz majd egy gyönyörű szép babóval!!! :wink: Tényleg próbáljatok meg egy kicsit nyugiban élni,kikapcsolódni!!! :) :wink:

Tüccs!
Neked is köszönöm szépen!!!!! :D

Mindenkinek köszönöm a köszöntést!
Kép

Szép estét és jó éjszakát mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Verna, én integettem vadul, nem akartam dudálni, hátha megriad tőle Flóra. Pont a dokinénitől jöttünk, mert Sára megint beteg...
Vendég

Sziasztok!

Móni, nem semmi, amit írtál, hát mi erről lemaradtunk... :?

Anita, nagyon édes Viki, mennyit nőtt, és változott december óta! Örülök, hogy Tibikével jól vagytok. Nem vagy nagyon fáradt Viki mellett nagy pocival?

Kati, nagyon édes Levi azzal a cumisüveggel, milyen kis önálló. Szopi ügyben, a hugom is ennyi idős lehetett, mikor magától elhagyta a cicit, neki sem kellett többet. Éjszaka sem cicizik már?

Képzeljétek, ma megtudtam, hogy létezik olyan, aki két gyereket szoptat egyszerre, kis korkülönbség van a gyerkőcök között, és a nagy még szopott, mikor a tesó megszületett. Én eddig azt hittem, mindenképpen el kell választani a nagyot a kicsi születése előtt. Furcsa érzés lehet így szoptatni két gyerkőcöt, de biztos nagyon jó.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Pilla, jobbulást Sárának!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nekünk sem volt kaki tegnap,és sokat nyüglödöt és ma délután sikerült kakilnunk :D Ilyenkor mindig nyügös mert fáj a hasija :? Szerintem az a jó ha mindenap lenne kaki :!:

Szerintetek normális hogy Ádámka nem akkar napal aludni :?: Nyitva van a szemecskélye és nézeget,vagy sirogat :? Szerintem unatkozik.Nem értem hát még ilyen picin aludnia kellene.Nem :?: Csak egy félorákra szundit el :!:

Szantre! :Most már itt a szülés,gondolom nagy az izgalom :D
Én a pénzt utolso elötti napon adtam oda.Szülésznöm nem volt, de nem is bánom :!:

Remélem holnap séta idö lesz :D
CSunya idö van :(

Kép
Kép
pipacs80

Sziasztok!

Nálunk nagyon bezavart az óra átállítás, harmadik napja ebéd előtt fél órával elalszik úgy, hogy csak kettő fele ébred fel, teljesen kimarad egy kajálás :( ez van, remélem egy-két nap és beáll valami rend megint. Éjszaka nincs gond, este 7-kor vacsizik aztán éjfél körül ébred mégegyszer, aztán meg már csak reggel 6-kor :lol: ezt szeretem, mert a Bence az 3x-4x is fenn volt éjszaka.

Tiop,
boldog hófordulót Zsaninak, igazi kis hölgy :wink: a képekre egyszerűen nincs időm, hogy feltegyem :evil: pedig olyan jó volna már, az új vonalzókhoz már csak az hiányzik.

Szantre,
megy a drukkkkkkkkkkkkkk ezerrel, ügyesek legyetek és olyan gyors és könnyű szülést kívánok nektek minta milyénk volt :D :wink: a pénz én is a varratszedéskor adtam oda, hallottam már olyat is, hogy a doki rögtön szülés után megkapta a pénz és le se sz....ta utána az anyukát meg a babát :?

Mano,
Levi is már kész úriember :wink: úgy nőnek mint a gomba.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Tiop,
BOLDOG HÓFORDULÓT ZSANINAK! :lol:
Kép

Kép
mano83

Katica,
Sárikának miket adsz enni?
Amúgy Levi este se szopizik! :?
Most,hogy elaltattam,nyelt 2-3 kortyot,de megunta,vagy nem tudom... :wink:

Szantre,
Én akkor adtam pénzt,amikor megkaptam a zárójelentést,mert nálam felszívódó varratot használt.
Bár ki akarta szedni,de nem engedtem,mert féltem,pedig így utólag jobb lett volna ha engedem,mert akkor nem kínlódok még hetekig a gátsebbel! :twisted:

Timi,
milyen igazad van...
...nekem is volt olyan ismerősöm,hogy egyből pénzt adott szülés után aztán meg le se ××××ta az orvosa!
Sőt anyum a János kórházban szült és akkoriban az orvos előre kérte a pénzt,aztán meg szülhetett az ügyeletesnél,mert "véletlenül"dolga akadt a dokinak... :twisted:

Kép
mano83

Sziasztok!

Tiop,
[i]Zsaninak boldog hófordulót![i]
Gratula a fogacskához is! :D Régebben írtam, hogy mikor Szonjának kijöttek az első fogai ő is előszeretettel csikorgatta, de mostmár, hogy megszokta, hogy a szájában van, nem csinálja. Ne aggódj, meg fogja unni

Na a szopit ne is mondjátok!! :roll: Képzeljétek tegnap reggel Szonja szopi közben nagyon szorította a cicit, mintha a fogaival tartotta volna. Még aludt, szóval nem tudatos volt. Kivettem a szájából, és újra betettem, megint nem volt jó érzés. Majd amikor végzett a drágám, egy jó nagyot harapot, én meg ijedtemben kirántottam a szájából :? Na innentől egész nap nagyon fájt, de nem láttam rajta semmit, csak piros volt, de elejétől fogva mindig piros. Minden szopinál csillagokat láttam. Reméltem, hogy mára elmúlik, mert volt már olyan, hogy fájt, és egy-két nap múlva elmúlt. De nem. Éjszaka is nyúzta rendesen, ráadásul olyankor ő is félálomban én is, nem is nagyon figyelünk, hogy kapja be. Ma már nem volt lelkierőm odaadni neki, és délután mikor nekirugaszkodtam, hogy azt a cicimet kifejem, szembe találtam magam egy szép kis sebecskével. :cry:
A fejés is ugyanúgy fájt, úgyhogy eldöntöttem, hogy inkább cicizzen azzal legalább gyógyítja is :cry: POnt úgy bőgök, és izzadok szopi közben mint az első hetekben mikor a vartól nem látszódott a mellbimbóm :? Pedig azt hittem az ilyen attrocitásokon már túlestünk. Tévedtem. :? :(

Katica, írnál priviben a szopis klubotokról? Hogy működik, ki vezeti, témák, védőnőkkel együttmüködve, vagy nélkülük? Köszi, előre is :D

Szantre, mostmár tényleg csak napok vannak hátra, drukkolunk neked. :D Én az utolsó kórházi találkozásunkkor adtam oda a dokinak a pénzt.

Tusi, örülök, hogy segíthettünk, kérdezz nyugodtan ha tudunk válaszolunk! De látod a szopis "gondoknak" sosincs vége! :wink:
Az UH-al kapcsolatban itt felénk valóban nem rutin beküldeni a babákat, de mi is voltunk. Szerintem ha mondod a dokinak, hogy te oda szeretnéd vinni ad beutalót.
Ki a dokitok? Horváth Anna?

thenus

Tiop,: BOLDOG HÓFORDULÓT ZSANINAK!

Kép
pipacs80

Kép

Sziasztok!
Először is akinek még nem köszöntem meg a köszöntést annak köszönöm szépen Zsani nevében is! Kép

Katica!
Igen van ilyen !Azért szokták mondani,hogy mindenféleképpen el kell választani mert a szopás az idő előtt beindíthatja a szülést!!Szokták is mondani,hogy akinek nem indúl be a szülése a kiírt időpontra akkor a mellbimbót kell egy kicsit ingerelni!(apuka azt jól tudja csinálni! :oops: :lol: )bocsi de ez tényleg így van!!!Sőt szokták mondani,hogy nyugottan (ha van hozzá kedve a kismamának,meg az apukának)bújjanak össze!!!!!!!! :wink: :lol:
Na mindegy nagyon elkalandoztam!

Pilla!
Sára gyógyuljon meg minnél hamarabb!!Hiszen jönnek a locsolók!!!
:lol:
Kép

Czakoca!
Várom a képeket a vonalzókhoz!Van időd nyugi! :D
Köszi szépen!

Mano!
Az is lehet,hogy a foga zavar be Levinek a cicizésben! :roll:
Pöttyök megvannak még?
Neked is megköszönöm a köszöntést!Igaz az elején megköszöntem mindenkinek,de nem bírom ki,hogy személyesen meg ne köszönjem neked is! :D

Heni!
Neked is köszi! :D
Tegnap óta még nem csinálta a csikorgatást,szerintem neki is új vólt még és nem tudott vele mit kezdeni! :roll: :? Sajnálom a mi a ciciddel történt,biztos nagyon fályhat!! :cry: Gyógyúljon meg mihamarabb!

Pipacs!
Neked is megköszönöm személyesen!!! :D
Én ilyen bolond lelkis vagyok!!!! :lol:

Képzeljétek Zsaninak reggelre kijött még egy foga!!!!!!Az alsó párja!!!!!! :lol: :lol: Így meg van a válasz az éjszakai nyüglődésre!! :)
Nem úgy néz ki,hogy jobb idő lenne mint tegnap!Mondjuk mi kint vagyunk mindennap!Muszály az Anijért az oviba menni!Csak a szél ne fújna! :evil:

Szép napot mindenkinek!!Állítólag hétvégére jobb idő lessz! :roll:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop,
Levinek még megvannak a pöttyei,de már nem vészes!
Azt mondta az orvos,hogy valami kajától lehet!
Mondjuk adtam most neki csirkehusis bébiételt,lehet,hogy attól pöttyöződött ki! :wink:
Ja,rájöttem miért nem cicizik!
Csak ezt mindíg elfelejtem,megjött.... :twisted:
Szóval biztos ezért nem kell neki,de ma már evett belőle!

Szantre,
mi újság?
fájások,keményedések?

Henus,
Levi is ugyan ezt csinálta a cicivel múlthéten és előtte!
Szó szerint beleharap (báűr még nincs foga) és utána meg elkezdi rángatni! :twisted:
Valahol most jótt tett,hogy nem szopizott pár napig,de még mindíg nagyon érzékeny! :wink:

Kép
mano83

Mano,
a bébike még nagyon ragaszkodik hozzám :wink:
Este elég sokat keményedik a hasam, a derekam is fájdogál néha, de ezen kívül semmi sem történik még.
Ha a helyzet nem változik, akkor holnaptól kétnaponta NST - de nem sok kedvem van a kórházba szaladgálni.

Remélem a szopis/cicis gondok hamar megoldódnak..

Szép napot mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

http://www.noivonal.hu/
sZIASZTOK!
Jártatok már ezen az óldalon???
Itt is nagyon jó témák vannak a fórumon!!! :wink:

Mano!
Nahát nálad is piros betűs ünnep van? :lol:
Nállam is és ilyenkor a tejcsim meg is szokott csappanni!!!!!!Zsani meg tiszta nyügi!Tuti,hogy érzi!!!!!! :cry:

Szantre!
Szerintem a hétvégi front hatás jót fog neked tenni! :lol: :wink:

Szép délutánt mindenkinek!Nállunk már süt a nap!! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop! Köszi, aranyos vagy. :) A tarifa szerintem is annyira emelkedik, csak nem mertem leírni... Hát ez így elég drága szülés lesz...
Gratula Zsaninak a fogacskához! És utólag boldog hófordulót!!!

Mi is elnéztünk tegnap a bababörzére, de már csak a végére értünk oda, kezdtek pakolni. De azért találtam gyorsan egy édi kis rugdalozót. :D

Szantre! Nekem például nem volt varratszedés, mert felszívódóval varrtak, de ne aggódj, a doki ugyis úgy fogja alakítani hogy legyen rá alkalom hogy odaadd. Na most olvastam tovább hogy Tüccs is ugyanezt írta. :wink:
Drukk a szüléshez!!! Ügyi legyél! :D

Katica! Szerencsére jól viselem a terhességet, nem fáj semmim, csak kicsit nehezebben hajolok le. De ugyanúgy tudok Vikivel játszani, emelgetni őt. Szóval eddig semmi gond. Remélem szülés után is sikerül megbírkoznom a feladattal.
Nem semmi hogy van aki két gyereket szoptat. Nekem Viki akkor szokott le magától amikor terhes lettem, és így el is apadt.

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Sziasztok!

Henus, küldtem privit. Kívánom, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön a cicid, hogy újból öröm legyen a szopi.

Szantre, még mindig egyben??Drukk nektek!!

Kati, ezek szerint megvan az ok a cici hanyagolására. De legalább megnyugodtál, hogy nem végleges a dolog, ugye?
Én még csak zöldségeket(krumpli, répa, spenót), meg gyümölcs közül az almát, és banánt adok Sárikának, még egy-két zöldséget bevezetek, pl saláta, brokkoli, és utána jöhet a hús. A múltkor a reszelt almába tettem narancs levét, és Sára is pöttyös lett a tarkóján, vállán, hátán, az óta nem adtam narancsot neki, szerintem attól van. Várok még vele. Nem evett még babapiskótát, meg kekszet sem, de tegnap megtudtam a szopis klubban, hogy ezekre nincs is szüksége a babáknak egy éves kor alatt. (cukor, liszt miatt) Rágcsálásra marad a kenyérhéj :lol: Igaz, abban is van liszt, de abból úgysem eszik meg nagy mennyiséget, csak majszolja.

Tiop, Zsaninak gratula a harmadik fogacskához!! Ezek ilyen gyorsan követik egymást? :shock: Nekünk még egy sincs. "Ej, ráérünk arra még" :wink:

Szép délutánt mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Anita!
Köszönjük szépen!! :D
Hááát igen nem egy ólcsóság manapság egy szülés!!!!! :? :shock:
De így legalább tudod,hogy nem leszel magadra hagyva!!! :)

Katica!
Köszönjük szépen!Ezek a fogacskák,már rég óta bújnak kifelé!!Nagyon megszenvedtük őket!!!!!!! :( De az a lényeg,hogy kibújtak végre!! :lol: Nekünk is 7 hónapos korunkban jött ki az első fogunk!! :D Azt mondják,hogy minnél késöbb jönnek ki annál tovább maradnak bent!!!!! :roll:

szép estét mindenkinek!!!!!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!
Zsanettnek utólag is boldog 9. hófordulót!

Ichtus!
Van direkt babakeksz, ami nem tartalmaz sem lisztet, sem cukrot stb. 6 hónapos kortól nyugodtan adható, ha gondolod.
Alexa a Milupa Biscottit szereti nagyon. Én is megkóstoltam, finomabbnak találtam a Hippnél.

Thenus!
Nálunk is ezzel a félálomban való evésből lett a baj. :lol:
Rendes kis lyukat harapott belém. :shock:

Alexának kibújt az 5. fogacskája is, több van fent, mint lent. Ő is előszeretettel csikorgatja, meg pöszén beszélget hozzá. Olyan édes, néha a nyelvével keresgéli a fogacskáit, először azt hittem valami van a szájában neki.
Mostanában elég nehezen alszik el. Az se jó, ha ringatom, az se jó, ha leteszem és simogatom. Semmi sem tetszik neki estére. Napközben simán elalszik :? de este, az már nehéz ügy, mert 1 órás procedúra is lehet.

Kép
klmaria

Klmaria!
Köszi szépen!! :D
A babakekszet lehet a bevásárló központokban is kapni,vagy csak a Bio boltban???Előre is köszi!Mert vasárnap mennénk a Corába,és megnézném akkor Zsaninak!Mert én is babapiskótát adok neki de a tojás miadt nem nagyon merek neki "sokat" adni!!!Ő meg nagyon szeret rágcsálni ilyen dolgokat!!! :lol: Nagyon szereti még az Exrudált kukoricát!Az nagyon jó mert egyszerűen elolvad a szájában!!! :D
Gratula a fogacskához nektek is!!!! :P Zsani nagyon szogta rágni a nyelvét,olyan édes olyankor!(kidugja óldalra és végigrágja ,elől majd vissza!) :lol: :lol: Rájöttem,hogy Zsani akkor harapdossa a cicit amikor jön kifelé a foga!!!!!Mert a napokban ő is harapdosta,meg rángatta!!!!!! :shock: :roll:

Na jó,megyek aludni!Jó éjt mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop,
babakekszet a DM-ben is tudsz venni én most vettem ott,de még nem adtam Levinek,mjad ha elfogy a babapiskóta akkor adok neki! :lol:

Klmaria,
Fú,már Alexának jó sok foga van! :lol:
Mi még fogatlanok vagyunk,de nem baj! :wink:
Ami késik,az majd jön! :wink:

Katica,
Levi is nagyjából ezeket eszi,bár ő a "zöld dolgokat" nem eszi meg!
Múltkor csináltam neki salátát krumplival és mindíg vissza köpte!
Ugyan ez volt a spenóttal és a brokkolival!Pedig ők még a színeket nem tudják mihez tenni,de például a cékla sem jött be nála! :wink:

Jó hétvégét mindenkinek!
Kati és Levi

Kép
mano83

tiop!
Mi is a DM-ben vagy a Rossman-ben esetleg a Brendonban vesszük a babakekszet. A múltkor mi nem találtuk a fóti Corába a bébiételek között :evil:

Nálunk most a sláger a meggy almával! :lol: Kész bébiételeket veszek neki és nem tudom miért, de a hipp, a mildi, a nestlé bejön neki, a kecskeméti meg nem :shock: Italból szintén kecskemétit nem veszek, mert nem zárható rendesen vissza a kupakja. Szentkirályiból pedig a sütőtök nagyon besűrűsödött. Már az egész hipp, nestlé és szentkirályi kollekciót végigitta. Mindegyik ízlett neki. De a legjobban ételből azt szereti, amikor husilevesből kivesszük a csirkemellet vagy májat és krumplival, répával és levessel összeturmixoljuk.
Amikor eljöttem a gyesre, akkor kaptam turmixot, de azt nem használom. Viszont a tvshopos easy chopper a legjobb! Pont az egyszeri adagot lehet vele elkészíteni és abból etetni! :lol: Spórolok a mosogatással és az időmmel 8)

Kép
klmaria

Reggelire mindig friss gyümölcsöt kap, a meggy pedig gyorsfagyasztott :D Délben kap csak főzeléket, este pedig tejpépet ha kér, de inkább a tejcit választja :lol:

Kép
klmaria

Sziasztok!
Tegnap volt kakink, normál mennyiség, nem csak az a fajta ami a pukival jön ki, viszont hasmenéses.
Ez gond? Vagy ugyanúgy kakinak számít, és akkor mondhatom, hogy 4 nap után volt neki?

Más:
Milyen teákat lehet ilyen korban adni a picurnak? A vizet ugyanis egyáltalán nem hajlandó meginni. Viszont kaja után általában 10-20 perccel később elkezd csuklani, nekem olyankor már nagyon bonyis visszatenni cicire, és ezért próbáltam ki a vizet, de nem issza meg. Lehet már teát adni ilyenkor egyáltalán? És ha igen, lehet ízesíteni, vagy felesleges?

Köszi a segítséget!
Szép hétvégét mindenkinek!!!

Kép
Kép
giga1

Most volt egy hatalmas kaki. Csak az a gond, hogy olyan híg, mint a pisi, és rengeteg (fürdetés lett a vége). :cry:
Olvasgattam a neten, és azt írják, hogy székrekedéskor a babáknak nincs annyira étvágyuk, és többet is buknak. Ez Lilire teljesen ráillik mostanában.
Kedd óta nem volt kakija péntekig. Vagyis 3 nap teljesen kimaradt a negyediken lett, de az is hasmenéses, és ma az a rengeteg. Most fogalmam sincs, hogy mit csináljak vele. Egyszer semmi, aztán meg folyik. :cry:
Ráadásnak meg teljesen be van rekedve szegénykém... :? :cry:

Kép
Kép
giga1

Kép

Sziasztok!

Mano,Klmaria!
Köszi szépen a kekszes válaszokat!!!! :D
Mi hólnap a Corába megyünk,hátha ott is kapok!Ha nem akkor majd a férjem hoz hétfőn! :wink:

Giga!
Gratula a kakihoz!! :lol: :wink:
Háát az attol függ,hogy hasmenéses -e ha egy nap töbször jelentkezik és folyik!!!!Ha csak egy nap egyszer van az nem gond(szerintem)esetleg lehet,hogy tényleg kicsit hurutos lessz a kaki!!!De azt úgy is észre veszed!!!(zöld szine lessz és nyálkás állagú)A hasmenés pedig spriccelve távozik!!!!!!!! :?
Teját már adhatsz neki Hippet (édeskömény,Málna-csipkebogyó stb. amire rávan írva,hogy 4 h-pos kórtól adható)Nyugottan adhatod neki!!!!!Ezek granulátomok,semmit nem kell bele rakni csak vizzet forralsz és belekevered az előírásnak megfelelően!
Régen ezekre a teákra nem vólt rá írva,hogy csak 4 h-pos kórtol adható!Én azért adtam már a Rolandnak az Édesköményeset 2 hetes korától!Pár éve ítrák csak rá,de a gyógyszertárban azt mondták,hogy múszály a gyártónak ráirnia !!!!!!!!!!Anettnak is 2 hetes korától adtam!!Zsaninak meg próbáltam ,de ő csak 3 h pos korától issza meg!Na mindegy ezt nyugottan adhatod neki!!!

Zsani egyépként nem nagyon szereti a zöldséges bébikajákat,ő inkább előnybe tartja azt amiben van gyümőlcs is!Kecskemétiből nagyon szereti ezeket!!!Mindegy milyen csak legyen benne gyümi!
Azon mondjuk csodálkoztam,hogy valamelyik nap megette a Hipp-nek -tészta cukkinivel paradicsom szószban változatát!Éltetek még rosszat!! :shock: Ő meg megett!!!!!! :? :shock: Nagyon szereti amit én főzök neki pl:krumplifőzelék kicsike sajtal!Nagyon finom!!!Ennyi idős korban már belehet vezetni a sajtot(kis mennyiségben)De ha érzékeny rá azt úgy is észre veszitek!
Reggelire most megevett 2 doboz Barackos Danonínót!!!!Ilyet még nem csinált! :? :roll:
Azért merek neki már tejeset adni mert hála az égnek nem tejérzékeny!!Kopp-Kopp!Nincs is semmi baja tölle!Evett már Aktiviás krémtúrót is!Azt is nagyon szereti!Ebédre szoktam neki adni én is főzeléket,vagy tejpépet(nem mindég eszi meg),uzsira kap gyümit,vacsira pedig vagy ami délben megmarad neki vagy csinálok Zabpehely kását szőlőcukorral!

Szép napot mindenkinek!Úgy látom ma nagyon jó idő lessz! :wink: :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga!
Te ugye szoptatsz?
Semmi féleképp ne hagyd abba a szoptatást!
Lehet,hogy elkapott valamilyen csúnya vírust!(de nem vagyok doki)Ezeket csak tapasztalatból írom!Várj vele és ha estleg jelentkezne láz is akkor híyj órvost!De ha naponta egyszer van ilyen széklet az még nem gond!(szerintem)Nállunk is vólt ilyen!Adj neki Normaflórt!Avval nem ártasz neki!!!!!!!De ha ideges vagy akkor mindenféleképpen hívj orvost!Ő majd megnyugtat!Szerintem nagy baj nem lehet!!!!!

NYUGI!!!!!!!
Szép napot!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi Tiop!
Igen, csak szoptatok. Nem hagyom abba, tuti. :-)
Nem vagyok igazából ideges, mert mind emellett nagyon jó kedve van. Egész nap nevetgél, dumál. Semmi jele annak, hogy rosszul lenne.
Ezért is nem zavar annyira a dolog, mert csak napi egyszer volt ilyen. Remélem ma sem lesz már több.
Köszi mégegyszer!!!

Kép
Kép
giga1

Giga!
Akkor semmi gond,ha jól van!
Kérdezz bármikor!!!!!Nagyon szívesen válaszolok mindenre,ha tudok!!

Szép napot! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Szantre párja vagyok és arra kért, hogy írjak pár sort Nektek.
Ma reggel megszületett Márk, 3740 gramm a súlya és 55 cm hosszú. Mindketten jól vannak, egészségesek. :D

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Kedves újdonsült Apuka!
Szívből gratulálunk nektek Márk babához és kívánunk jó egészséget nektek!
Kép

Kép
mano83

Szantre, gratulálok a babához, és köszönjük apukának az infót :D

thenus

Sziasztok!

Na, ugye megmondtam én,hogy jót fog tenni a front !!!! :lol: :lol:

Nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok a kis Márk babónak,és persze anyukájának!Gratulálok a boldog APUKÁNAK,aki meghozta a jó hírt!!!!Várjuk a beszámolót.és a képeket!!! :D
KépJó éjt mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Kriszti, (Tiop)
Mikor leszel msn-en?

jÓ ÉJSZAKÁT MINDENKINEK!
Kép

Kép
mano83

Na,még egy kép és eltűnök aludni!
Kép

Kép
mano83

Szantre!
Gratulálok Márkhoz!!! Jó egészséget Nektek!

Dejó lesz beszámolót olvasni!! :lol:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Olyan jó idő volt ma, hogy látom mindenki inkább azt választotta :D
Nálunk ciciügyben nem sok változás van, talán már a délutáni szopinál kaptam levegőt, mintha látnám a gyógyulást, de még mindig nagyon fáj :cry:

Viszont ha jól láttam kint van a nyolcadik fogacska is!!! :lol:

Mano, Levi szemeivel nem lehet betelni! :o Nagyon cuki, ahogy pancsol! :D

thenus

Szantre: Nagy gratula Márkhoz! :) Sok boldogságot az egész családnak!

Giga: gyógyszertárban vegyél Mecsek teát és kimérve szőlőcukrot. 120 ml teához adok két csapott kávéskanál szőlőcukrot. Ez 6 hetes kortól már simán adható, édeskömény és kamilla keveréke. Nagyon segíti a kakit, nálunk minden nap van 1-2-szer, és amikor kihagytam két nap teát, akkor kaki sem volt, hőmérővel kellett segítenem!

Csuklásra én is babavizet szoktam, először Lolo is csak csócsálja, kiköpdösi, de próbálkozom kitartóan... mikor már nagyon unja a csuklást, azért el szokta fogadni, akkor iszik pár kortyot - nem többet, de elmulasztja neki. Erre a tea is jó, ha van éppen lefőzve - én általában kora délután lefőzök egy cumisüvegre valót és estig azt iszogatjuk - azzal szoktunk kezdeni 1-2 szopit.
Vendég

Sziasztok!
Már nagyon régen voltam, és kicsit nehézkes volt mindent elolvasni, de megpróbáltam. Sajna ez több részletben sikerült, így néhány dolgot már elfelejtettem. :oops:

Én a héten a honlapunkat variáltam át (még nem vagyok vele kész, de már nagyon hiányzott a topic), tegnap meg voltunk a Margit-szigeten, majd estefelé még elmentünk Szentendrére. Gyönyörű idő volt, kihasználtuk. :D

Szantre,
HATALMAS GRATULA MÁRKHOZ!!!!!

Giga,
én próbáltam már Mecsek teát (Marci utálja), most sokszor kamillateát iszik, de a vizet is szereti. Az egyik barátnőm Laktoherbbel itatta a fiát, aki nagyon pocifájós volt, és attól mindig megnyugodott. :?: :?: :?:

Kaki,
nekünk 2x is volt, hogy 7 nap múlva lett, aztán egyszer 5, egyszer meg 6 napig nem volt. Ilyenkor mindig nagyon folyós volt, igaz, 2x már laevolac szirupot kellett adnom, de az nagyon meghajtotta szegénykémet. Így most 1,5 hete rátértünk a Hipp őszi- és sárgabaracklére, amit Marcika nagyon szeret. Az egyetlen bajom velük, hogy hozzáadott cukrot tartalmaznak, és én nagyon nem szeretném rászoktatni a cukorra, viszont a heti kaki sem állapot, így muszáj kompromisszumot kötnöm. Ezzel a megoldással most 4 naponta van kaki. Viszont most nem folyós, hanem darabos, nem tudom, mitől. :? Ja, és Marci a tejci mellé naponta általában 1x tápot is kap!!!

Táp,
mi a Humana HA 1-et esszük, és Marci imádja, az első alkalomtól benyakalja! Nekünk is darabos, de ez őt nem zavarja, max. annyiban, hogy az 1 lyukú cumi helyett a 2 lyukúból eszi.

Az újakat üdvözlöm!

Edzés,
én már Marci 2 hónapos kora óta elmentem edzésre, hetente 1x 1 órára, vasárnap. Ilyenkor jön velem a férjem is, és hozza Marcikát, így míg én edzek, ők sétálnak, vagy nézik az edzést. (Korcsolyázom, így a lelátókon tudnak nézelődni). Nálunk szerencse, hogy Marci eszik cumiból, így ha megéhezik, akkor a férjem megeteti, vagy korábban lefejt tejjel, vagy táppal.

Aztán mikor Marci 3 hetes volt, 2 napra elmentünk síelni Donovaly-ba, Anyukámék is jöttek, így míg mi síeltünk, Anyuék voltak Marcival. Ismét lefejt tejet, illetve tápot kapott cumiból. Az első nap kicsit nyűgösködött, de a második nap már észre sem vette, hogy nem vagyunk ott. (kb. 4 órát voltunk távol).

Én nem éreztem lelkiismeret furdalást, hogy Anyuékkal hagytam, mert az első napoktól ismeri őket, Anyu heti 3x itt van nálunk, így Marcika ismeri. Persze szemmel láthatólag örült, hogy visszatértünk! Viszont ez a kis kikapcsolódás nagyon jót tett nekem, azóta sokkal több a tejem, nyugodtabb vagyok.

Szerintem még egy csomó mindent akartam írni, de már kiment a fejemből. :oops: Majd ha eszembe jut, na és Marci is engedi, akkor megírom.

Ja, és hetente 1x általában elmegyek vásárolni, ilyenkor vagy visszük Marcit apával (mi már egy csomó helyen voltunk, Pólus, Auchan, Tesco, Brendon, Kenguru Gold stb.), vagy itthon hagyom Anyukámmal. Nem kíméljük a kislegényt! Már tudja, hogy ha a sapkát adom rá, akkor megyünk valahova, és olyankor kalimpál kezével- lábával, és nagyokat dumál! Imád utazni, sokszor unatkozik is itthon, és ilyenkor segít, ha elmegyünk valahova.

Próbálok feltenni egy képet!

Üdv és szép napot mindenkinek! Ma már nem hiszem, hogy leszek, megyünk Anyuval vásárolni (most a férjem lesz itthon vele), aztán meg megyünk edzésre (akkor meg Anyukám). :D Nem semmi szervezés, mi? :wink:

Kép
Kép
nircee

A pocakosoknak kitartást!!!

Ahogy ígértem itt van pár kép: Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
nircee

Kép

Kép

Na jó, eldugulok! :lol:

Kép
Kép
nircee

Nircee! Csodaszép ez a legény !!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni ,Ádika most kakilt és sötétzöld a széklete és nem olyan hig mint szokot lenni!Ez most mit jelent?Elöre is köszönöm.

nircee:Csoda helyes a kis legény! :D :D Szép szeme van, imádni foglyák a lányok :lol: :lol:
pipacs80

Nircee: Nagyon édi a kis kopaszka! :)

Pipacs: valószínűleg túl hamar teszed át egyik ciciről a másikra, azért zöld a kaki. Próbáld meg úgy szopiztatni, hogy teljesen ürítse ki a cickót, és csak utána tedd át a másikra.
Vendég

Pipacs!
Ilyen zöld kaki nálunk is előfordult már, de csak egyszer-egyszer. Én is úgy tudom, hogy a híg előtej miatt van és ebből eszik túl sokat a babó. Verna jól leírta, mit kell tennetek.
Sok sikert!

KépKép
tüccs

sziasztok!

Szantre: Hatalmas gratula! Végre még egy fiú! :lol:

Lilinek most tök változó hogy mikor van kakija. Van hogy naponta többször is, van amikor 3 nap után. Utoljára mikor volt, kis fekete darabok voltak benne (mintha valami fűszer lett volna benne :shock: ). Remélem nincs semmi baja. De úgy láttam mintha kicsit nyálkás is lenne.
A Normaflore mire van? hasmenésre vagy hurutos kakira? mitől lehet hurutos?

folyt köv... Lili nem hagy :(

Kép
murphyke

Tüccs, Pipacs, Verna,
Köszi szépen! :lol: :lol: :lol:

Murphyke,
nekem a dokinéni pont a székrekedés ellen ajánlotta a Normaflore-t. Szerintem nem kimondottan valamire van, hanem segít kialakítani az egészséges bélflórát. Így jó mindenre, hiszen minden tünet a bélflóra alégtelenségére utal. Remélem, nem mondtam nagy hülyeséget. :oops:

Kép
Kép
nircee

Igen, a normaflore mindenféle kakis problémára jó - elvileg. Mi nyálkás kakira szedtük, végig a napos kúrát, de semmit nem ért. :(
Nálunk egyértelműen a taknyosságtól hurutos, és erre igazából a Sterimar spray és a gyakori orrszívózás segít. Nem tudom miért, de Flóra gyakorlatilag állandóan taknyos és ez "köszön vissza" a kakiban is.
Mondjuk a doktornéni azt mondta, ne foglalkozzunk vele, miután a Normaflore nem segített.
Vendég

Mikortól lehet a gyerkőcöt kenguruban hordozni ?
A hordozókendőt tudom, hogy lehet újszülött kortól, de a kenguru nekem biztonságosabbnak tűnik. Csak nem tudom mikortól lehet használni.
Van valakinek esetleg ? Ha igen , bevált ?

KépKép
tüccs

Tüccs: én elolvasgattam sok mindent a kengururól, amúgy Becsiét vettem meg - ezúton is köszi érte ;) - és nagyon megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint csak akkor, amikor már ül... de szerintem addigra már ki is növi a kengurut és ezt a véleményt leginkább a hordozókendő-forgalmazók szeretik hangoztatni. Az én személyes tapasztalatom az, hogy amióta megvettem a kengurut, többször is megpróbáltam Flórát hordozni benne és mostanra érzem úgy, hogy elfogadta - amikor már a fejét stabilan tudja tartani!!!
Viszont arra is rájött, hogy közel van a cickóhoz, és ki is használná, még ruhán keresztül is szopizna! :)
Vendég

Sziasztok!

Szantre, gratulálok a kisfiadhoz!!!!Sok örömöt, és jó egészséget kívánok!

Nircee, gyönyörű Marci fiad!!! :lol:

Tüccs, nekünk van kenguru, én szeretem, kb négy hónapos korától használom, de sztem lehet előbb is. Bár ilyen pici babának a hordozókendő szerintem jobb, biztonságosabb, abban feküdni is tud. Nekünk nincs, de nagyon gondolkodom rajta, hogy veszek, mert az jó két éves korig. Ha lesz újra picúrkám, biztos, hogy használni fogom újszülött korától. (akár a lakásban is)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?