Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok!

Először is köszi mindenkinek a köszöntést, tök jó volt visszanézni az üziket :wink:

Röviden: pénteken délelőtt hazaértünk ctg-ről, megebédeltettem Bencét, és míg ő aludt gyorsan megcsináltam az utolsó béreket.
Délután felébredt a gyermek, és akkor lettem arra figyelmes, hogy folyamatosan fáj-keményedik a pocim. Próbáltam mérni, de vhogy folyamatos volt, nem is volt közte szünet. De komolyan.
Hívtam a szülésznőmet, hogy akkor megyünk a kh-ba, és ott talizunk. Mi beértünk fél 5re, dokim pont száguldott a 7ikről a 8ikra, úgyhogy közben behívott a vizsgálóba, és mondta, hogy várjuk meg az Évikét, mert ebből bizony ma estig baba lesz. Annyit még hozzátett, hogy ha megvolt a sok papírmunka, akkor lejön megnézni, és esetleg burkot repeszt. Hát amint ezt kimondta, eldurrant magától a burok, el is folyt a magzatvizem. Háromnegyed 5 után megérkezett Évikém, és mentünk a szülőszobára.
Mindegyik foglalt volt, ígyhát "sajnos" az ikea-s szobába kerültem (káddal, franciaággyal, labdával meg minden), és mit pillantok meg először? Hát a tablónkat!!!! Ott mosolygott rám az összes gyerkőc!!
Dehát az az igazság, hogy inkább el voltam foglalva magammal, mert ekkor már annyira jöttek a fájások, és olyan intenzíven, hogy annyi időm volt két fájás között, hogy levegőt vegyek! Komolyan!!
Gyakorlatilag 2 óra alatt kitágultam a 4 ujjnyit!
Úgyhogy amikor mondtam, hogy már jön, nem akarták elhinni :lol: Szegény szülésznőmnek még a kesztyűt sem volt ideje felvenni 8)
Így fél 7re meg is volt Réka.

Még csak ma engedtek haza minket, aminek két oka is volt.
Az egyik, hogy a hétfőn vett kenet mintámból pozitív lett a streptococcus bacira, és mivel ezt kedden tudtuk meg, és kedden már szültem is, így az antibiotikum kúrát Réka csak utólag tudta megkapni - ezt intravénásan adták neki az újszülött osztályon.
A másik pedig az volt, hogy mivel ilyen gyorsan jött ilyen szép súllyal, ezért bevérzett az egyik mellékveséje. Amire megint csak a megelőzés miatt gyógyszert kap a felszívódást segíti. Ezt itthon is folytatni kell, és majd 20án kell menni uh kontrollra.

Szóval csajok az sem jó, ha órákon át szenvedsz, és az sem, ha ilyen gyorsan megvan.

Most mennem kell, ébredezik a királylány!

Remélem itthon is olyan jó gyerek lesz, mint a kh-ban, és odabent nem csak vetített :lol: 8) Akkor tudok "rendesen" jönni hozzátok is :wink:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Jó rlgen nem írt senki..

Eszti!

Gratulálok, remélem már otthon vagytok, és Bence jól fogatja majd Rékát!

Jucus!

Örülök,hogy Gergőre is jut időd, és ne sajnáld a csaszit a lényeg, hogy egészséges mindkét csemetéd. Túlmisztifikálják a természetes szülést, nem ezen múlik, hogy valaki milyen anya. Pár év múlva már senki sem fog arról beszélni, hogy hogyan születtek, hanem arról, hogy hol tanulnak, mi a hobbijuk stb...

Sid!

Blanka nevében is köszi a dícsérő szavakat :wink:

Adra!

SAjnálom Zétit a sipoly miatt, de remélem, hogy hamar túllesztek majd rajta, ha arra kerül a sor.

Finike!

Nagyon ügyes Viki, hogy már áll. Nem semmi, előre felkötheted a gatyádat, mi lesz, ha elindul... :lol:

Dalmacska!

Nagyon szép volt a szüléssztorid, és jó gyors, szegény párod aggódhatott rendesen, főleg a dél-pestis liftek mellett 8)

Ágit sem vették fel oviba :cry:
A mi ovinkba csak a protekciósok "fértek be", 60 gyermeket vettek fel mi meg a 112-ek voltunk :?
Sajna 5 éves korig nem kötelesek felvenni.

Ági új hobbija a sütievés, így nem sok időm van írni :shock: :lol: Heti 2* min. süti kell valamit.

Üdv: Dóri
Vendég

Eszti!

Örülök, hogy nem kellett sokat szenvedned a vajúdással, viszont remélem hamar kiheveri a dologot Réka is!
Akkor most ő fent volt a 9-en, vagy lent lehetett veled a gyermekágyas részen?

Remélem a 20.-ai kontrolon minden rendben lesz már.

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Eszti!
Gratuli még egyszer Rékához. Akkor ő is mint a gyorsvonat, nem semmik ezek a másodikak mennyire sietnek. Nem is gondoltam, hogy ilyen soká jöttök haza, azért örülök, hogy már a nehezén túl vagytok. Bence, hogy bírta anya nélkül? Akkor ezek szerint a szülészeten vannak kint a képek?

Dóri!
Úgy látszik ez a meleg meghozza az étvágyukat, nálunk is a Tami egészen jól eszik mert eddig csak egy fél paradicsomot evett reggelire most meg nyomja mellé a vajas kiflit is.

Minden drága hónapfordulós tündérkének sok puszika.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Lányok!

A hétvégi pihenő után ébredezni látszik a topic, vagy a meleg miatt senkinek nincs kedve a gép elé ülni? Bár azt hiszem inkább ideje nincs....

Eszti!
Én azért irigyellek, hogy ilyen gyorsan túl lettél a "dolgokon". Reméljük a babuci gyorsan regenerálódik, és a kontrolon nem lesz semmi probléma.
Ha még én is eljutok egyszer a 9. emeletre, legalább megnézhetem a tablót. :-)

Judit! Szonjus nagyon tündéri a képen amit feltettél. Látom ő is a kezét kóstolgatja.

Eléggé elszomorító amit az óvodákról írtok. Úgy látszik hogy évekkel előbb el kell kezdeni felderíteni a terepet ezen a téren? Ez azért érthetetlen.

Csillagmaci, Riella, Adra? Veletek és a picúrokkal mi újság? Nagyon el-elmaradoztok a "bejelentkezéssel".

Finike! Te is ritkán jelentkezel, dehát ha már Viki baba után kell "futnod" ez érthető. :-) Egyébként köszi a kérdésedet, sajnos még nem örömteli a válasz, még mindig nagyon hullik a hajam pedig már egy hónapja a vasat is szedem. És eddig bárkivel beszéltem pl. ahogy a tanácsadáson voltunk ott anyukákkal, úgy látszik egyedülálló példa vagyok a példa nélküli hajhullásban. Most már talán a fogászatot is fel kellene keresnem, hátha gyulladt fogam van amiről nem tudok.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Pár kép Rékáról, Fricky kérte meg, hogy tegyen fel, ő most nem tudja...

Üdv: Dóri Kép Kép Kép
Vendég

Fricky nagyon gratula, remélem most már minden rendben lesz.

Bár én nem vagyok a tablón, de mégnézem kíváncsi vagyok Rátok vagyis mindenkire a fórumról.

Tényleg vállalja valaki a hírhozó szerepet nálam?

Kép
boki

Sziasztok!

Gratulálok az összes új babának!

Sid, milyen aranyos vagy, h hiányolsz minket.Olyan hamar elmennek napok és estére már nem mindig van energiám gép elé ülni.Délelött délután játszótér, plusz most elkezdtünk wc-be pisilni-kakilni és ezek minden alkalommal 20 perces mókák, mert akkor ott ül és mesekönyvet, autós újságot, pletykalapot kell nézegetni vele.
Kajálásnál a Cinikét is meg kell etetni, ez is órákig tart...............
szóval nagyjából el is ment a nap.

Ritkán jövök, mert leginkább olvasni szoktam.De a taliba feltétlenül benevezünk.

Jucus, ne sajnáld a császárt, ettől te még szuper anyuka vagy!

Fanninak itt volt a napokban az unokatesója(külföldön élnek), annyira édesek voltak együtt, csomó szót tanultak egymástól. Nagyjából egy idősek, mivel 7 hét különbséggel estünk teherbe a tesómmal.
Volt közös keresztelő is, ami nagyon jól sikerült.Rövid volt és megható, még nekem is, aki nem igazán vallásos.
Rakok fel pár képet:

Kép Kép Kép

KépKép
tibicsoki75

Boki!

Én szívesen vállalom , elküldöm priviben a telószámomat!

Üdv: Dóri
Vendég

Helló!

Eszti!
Gyönyörű ez a baba! És milyen ismerős a kórházi uniformis! :-)

Tibicsoki! A képek a két tündérkéről nagyon aranyosak! A kislányról igazi sztárfotó készült a homokozóban. :-)

Üdv mindenkinek!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Most kevesebb időm van bejelentkezni, és visszaolvasni, de megvagyunk, élünk, és nagyon nagyon jól vagyunk.
Márton 3 hónapos, ma mérték a doktornál, 7 kiló 30 dkg és 65 cm.
Jó nagy baba. Hihetetlen gyorsan változik, szinte már alig sír, csak ha valami baj van vagy nyűgös, eljátszogat egyedül és már nem kell itthon bevennem a kendőbe.
Nagyon szép napjaink vannak.

Dalmácska!
gyönyörű a történet, sokban emlékeztet a sajátomra

Eszti!
Nagy gratula!

Tervezzük a nyarat, tudtok esetleg valami jó szállást a Bakonyban vagy a Mecsekben (parasztház, apartman) ahová augusztusban egy akkor már 5 hónapos babával lehet menni? A szempont az, hogy ne kelljen senkivel sem közösködni és ha elbömbikézi magát a baba, az lehetőleg ne zavarjon senkit.

Márton ébred, úgyhogy megyek

üdv Kati
csillagmaci

Sziasztok!

Eszti! nagy gratula mégegyszer, gyönyörű Réka baba. Bence mit szól? Milyen a 2 gyerköccel? Szülés nagyon gyors volt. Remélem én is hogy a kontrollon minden oké lesz.

Tibicsoki! Fanni nagyot nőtt, aranyosak a képen. Talit hamar összekéne hozni.

Azt mondjátok újra szülnöm kell ha látni szeretném a tablót? :D

Kati! Bakonybélben van egy nagyon jó, nyugis szálloda. Ott vannak apartmanok /bungallók, és szobák is/ nagyon nagy kertje van. Jót lehet pihenni.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok! Bár én még nem tartozom a pocakosok (és főképp nem a babások) klubjába, szeretném megkezdeni az előkészületeket. Első lépésben orvost keresek. Többé-kevésbé végigolvastam a hozzászólásokat, nagyon szimpatikusnak tűnik a kórház, és az orvosokról is igen jókat írtatok. Mivel rosszat szinte egy dokiról sem olvastam, leginkább az alapján próbálok dönteni, hogy kinek a rendelőjét tudom könnyen megközelíteni, és ez alapján Csütörtöki és Hartmann doktor van az első helyen a listámon. Tudnátok róluk magánban bővebben írni? Minden érdekel: rendelő pontos címe, jó és nem annyira jó vélemények, anyagiak... Olyan orvost szeretnék, akiból nem fogóval kell kihúzni minden szót, nem néz furcsán, ha kérdezek valamit, és magától is ad tanácsokat. És persze jó szakember, korrekt, kedves, odafigyelő, emberséges... Ne adj'isten még a nevemre is emlékszik pár alkalom után, de legalábbis köszön, ha a kórházban összefutok vele. És jobb szeretnék magánrendelésre járni, a borítékot olyan kínosnak érzem... Előre is köszönöm, ha válaszoltok!

Másik kérdés: előző orvosom azt mondta, a tablettáról leállásra elég egy hónap, és semmi más előkészület nem szükséges. Ez tényleg így van? Olvastam folsav-szedésről fogamzás előtti 2-3 hónapban, rubeola elleni oltásról 3 hónappal előtte, toxoplazma-vizsgálatról... :shock: Ugye ezek tényleg nem kellenek?? Nem szeretnék az orvos megtalálásakor szembesülni azzal, hogy még 3 hónapig nem lehet. :(

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült! Remélem, azért kapok majd válaszokat... :)

hétszínvirág
hetszinvirag

Sziasztok!

most csak gyorsan, mert utazunk anyósomhoz a hétvégére Füzesabonyba, ház, kert és teljes kiszolgálás...

Sidney!
Melyik az a hotel Bakonybélben?

Hétszínvirág!
Hartman doktorra minden illik szerintem, amit vársz egy dokitól
Van a II. kerületben renelője, a Csalán utcában, ott van uh is, nagyon barátságos a vizitdíj és van a kórháztól nem messze is egy rendelője (hétfő a II. ker csütörtök a másik rendelő, én ott sosem voltam)
Az egy hónap a tablettánál én is úgy tudom, hogy elég, bár én anno ne szedtem.
A folsavat én csak akkor kezdtem el szedni, amikor megtudtam, hogy pocaklakóm lett, ez a 8. héten volt.
Oltás és toxoplazma, én ezekről anno nem is tudtam, de valószínűleg nem kértem volna egyiket sem. A természet úgyis tudja, mit csinál és gyönyörűen működik
Nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb pocakos legyél
üdv Kati
csillagmaci

Sziasztok!

Csillagmaci! sztem, ha beírod a Google keresőbe BAkonybél akkor biztos kidobja a szállodát is.

Hétszínvirág! üdv közöttünk, remélem mihamarabb lesz pocaklakód.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Fricky!
Mégegyszer graulákok Rékához! Nagyon édes kisbaba!

Levi még mindig nagyon jó baba. Alszik, eszik. Délutánonként kicsit hasfájós, de nem vészes. Már 3700 gramm. Ma 3 hetes.

Hétfőn mennem kell dokihoz. A fejfájás elmúlt, viszont 1 hete elkezdett zsibbadni a jobb karom. Elindul az ujjaktól és egészen a vállamig feljön a zsibbadás. Először nagyon megijedtem. Azt hittem végem van. Átlag 2 napont jön elő, és akkor a vérnyomásom is 140 felett van.
Nem tudom mi lehet, és főleg mitől. Kicsit félek azért...

Hú, Gergő ébredezik. Este már itthon lesz a férjem, és akkor rakok fel képeket a fiúkról.

jucus1

Helló Csajok!

Úgy tűnik, mostanában egy kicsit hanyagoljuk a topikot, de szerintem érthető, ez a meleg mindenkit lestrapál.

Eszti!
Nagyon édi kislány Réka! Mégegyszer gratulálok! Remélem minden rendben lesz vele a 20-ai UH-n. :D

Csillagmaci!
Örülök, hogy Márton ilyen jó baba! A súlya pedig... igazán szép nagy fiú. :)

Boki!
Nagyon izgi.. most már Te is nagyon a finishben vagy! :oops: :D

Tibicsoki!
Nekem is a homokozós kép tetszik a legjobban! Annyira édes rajta Fanni! :D

Mazsuzs!
Sajnálom, hogy még mindig nagyon hullik a hajad. :? Remélem sikerül mielőbb kideríteni az okát, és a megfelelő kezelést megtaláni! Nándi baba hogy van?

Dóri!
Sajnálom, hogy Ágit nem vették fel óvodába. :? Akkor most mi lesz? Továbbra is veletek lesz otthon? Igazából nem egészen értem ezt az óvoda dolgot. Nem tudom ki írta, és hogy jól értettem-e azt, hogy csak az iskola előtti utolsó évben kötelesek felvenni a gyereket az oviba??? Addig mit csinál vele a szülő, ha vissza kell mennie dolgozni? Lehet, hogy már nekem is el kell kezdenem óvodát keresni, hogy mikor akkorák lesznek egyáltalán felvegyék őket valahova?????

Jucus!
Örülök, hogy a kis Levente ilyen jó baba! :D
Izgatottan várom a képeket!

Mi egyébként jól vagyunk. Zéti popsija most egyenlőre rendben van. Nincs begyulladva, a sipoly alakul, folyamatosan váladékozik.
Nem tudom mi lesz a vége. A kamillás letörtlés bevált. Még az is lehet, hogy elmúlnak a panaszok egy idő után és semmilyen gondot nem fog okozni. Egyenlőre úgy sem műtik meg, ezért mi is várakozó állásponton vagyunk.
Zsófi is jól van, most úgy belehúzott a kajába, hogy szinte egy súlyban vannak Zétivel. Persze Zétit megviselte ez az egész, ezért nem csodálkozom, hogy a kiscsaj utolérte súlyban. Persze nem aggódom, mert egyébként nagyon jól vannak. Zéti is egész nap vidám mosolygós. Sokat dumálnak, és most már egyre többet érdeklődnek egymás iránt. :D :D :D
Zéti néha már egy 10-20 centit előre is tud kúszni, de még szerintem nem tudatosan csinálja.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok,

Egy kicsit eltűntem mostanában, de alig vagyunk itthon. Állandóan vendégeskedünk valahol. Jobb esetben egy barátnőmnél, rosszabb esetben valamelyik hivatalban... Mindig van valami intéznivaló a lakással, ill. a még el sem kezdett építkezéssel kapcsolatban. Már nagyon rutinosan nyomom két gyerekkel. Dancának bábozni szoktam várakozás közben, általában beválik. Szonjuska pedig még mindig egy angyal, ül a hordozóban, rágja a rágnivalójt, és mosolyog. Eszik, sokat alszik, még többet mosolyog, kúszik egész nap. Rajzolni sem lehetne ilyen jó gyereket. De tényleg. Egy kis mosolygombóc. A hosszát nem tudom, a súlyát tegnap megmértem: 8140g. Óriási sonkái vannak.
Hogy ne legyen túl egyszerű az éltünk, a már eladott lakásban vasárnap nullafázis szakadás volt. Eddig fogalmam sem volt róla, hogy mi ez, hát most megtanultam. A lényeg: a túlfeszültségtől a háztartási berendezések jó része elfüstölt. A leggázabb a cirkó, a beépített mikró és a légkondi, mert ezeket ugye a lakással együtt eladtunk. A cirkó szerencsére javítható volt, így is 40 E Ft-ba fájt.... A többiről még nincs meg a végleges ítélet. Csak reménykedem.
Voltunk Danca leendő ovijában, alig tudtam hazavonszolni. Kiváncsi vagyok, szeptemberben is ilyen virgonc lesz-e...

Eszti!
Gyönyörű a kiscsaj!

Szandra,

Nálunk az ágyról leesés már régen megvolt :oops: Akkor jöttem rá, hogy már nem lehet a franciaágy közepén altatani...
Pörög-forog, kúszik. Úgy közlekedik, mint egy fóka. Nagyon édes.
Danca is durvul. Szonjus is kap rendesen. Sokszor olyan tehetetlennek érzem magam, hogy beleőrülök!

Legyen tali!!!!!

Most emgyek, mert a legújabbb szokás szerint a törpék reggel fél hatkr fújják meg az ébresztőt...Nagy kitolás ez mormota anyukájukkal...

Puszi nektek, jó éjszakát

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Én most ha végre gép elé kerülök akkor épp babakocsi után kajtatok, mert ami most van az nekünk, vagyis Vikinek nem jött be, így keresgélek a neten, akár használtan akár egy kevésbé drága újat.

Eszti,
Réka nagyon formás husis baba, gyönyörű, és mennyi haja van...... :lol: Gratulálok mégegyszer!!! Majd írj, ha van időd, hogy hogy telnek a napjaitok, Bence hogy viselkedik a kis hugicájával.

Judit,
Hát ilyenről még én sem hallottam, hogy nullafázis szakadás??? :shock: Az mitől lehet? Remélem azért még meg lehet menteni a berendezéseket. Majd írj mi lett az ítélet.

Adra,
Úgy meghallgatnám egyszer, hogy az ikrek hogy kommunikálnak egymással ilyen idősen, biztosan nagyon édesek. Tök jó mert így mindig van egy játszótársuk. :lol:
Boldog Ötödik hónapot a babáknak!!!!

Dóri,
Rékának és Blankának is Boldog Ötödik hónapot!

Jucus,
Remélem azért nincs semmi komolyabb bajod, azért jelentkezz, hogyha kiderült valami!

Csajok,
Az igaz, hogy előre nem lehet beiratni a gyerkőcöt az oviba? Például, én még nem irathatom be, hogy tutira menjek, hogy mikorra odakerül a sor akkor biztosan felvegyék? Mert most épült egy gyönyörű szép nagy ovi a közelünkben, csak hát az is fullon van. Ez annyira igazságtalan és kaotikus helyzet. Építhetnének még több ovit és bölcsit is. :? :x

Talizni valami szabadtéri helyen pl. játszótér, vagy nem is tudom hol kéne ebbe a nagy melegben. Van valakinek szabadtérri helyszínre tippje? Felőlem benn is lehetünk, csak a gyerkőcök miatt mondom.

Most megyek még körül nézek egy-két helyen babakocsi ügyben!
További jó hétvégét mindenkinek!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Jól eltűntem az utóbbi időben, ezért bocs. Persze mindig képben voltam, mert azért olvaslak titeket! Szóval kiderült a nagy titok: kislányunk lesz! :)
Nagyon aranyos volt, mosolygott és integetett a 4d ultrahangon.
Voltam szülőszoba látogatáson is közben.
Nagyjából ennyi történik, meg hogy borzasztó rosszul viselem a meleget. :(
Mindenkinek egy nagy üdvözlet tőlünk!

Üdv,
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok Csajszik!

Én most a 17.héten járok, és a JFK-ban fogok szülni. Van valaki hasonló cipőben? Hetszinvirág! Én is Hartman Dokihoz járok immár 4 éve. Csak jókat tudok írni!! Nekünk nem jött "simán" a babuci, de kezdetektől jó kezekben voltam.(4 éve próbálkoztunk, 4. lombik sikerült). A csütörtöki rendelés a Lajtha László u. 24. Pesterzsébet. Szerintem a kórházba próbáld megkeresni előszőr személyesen. Remélem segítettem. Többieknek: Gyönyörüek a babák!! Tud valaki v.mit vantalról? Gyuri Dokiról? Válaszolgat még? :wink:
bettem3

Sziasztok!

Judit!
Csőstül jön a kaki. :(
Nem elég, hogy mindent el kell intézned az építkezés miatt most még ez is. Csoda, hogy még nem hullottál szét. Csak egy nagy adag kitartást tudok kívánni. Emlékszem nekünk az nap lett kész a lakás amikor hoztuk haza a Tamit a kórházból, akkor nagyon hideg volt már októberben is és a gázt nem akarták bekötni de akkor meg nem tudtunk volna beköltözni mert se melegvíz, se fűtés. Aztán apa "el tudta intézni", hogy mégis be lehessen kötni és ne kelljen várni még egy hetet mire kijönnek, igaz ez egy kicsit sokba került :wink: :? . Hát az tuti, hogy nagy fába vágtátok a fejszét, de ha készen lesztek akkor már egy jóidőre le van a gondotok.

Finike!
Hogyhogy nem vált be Vikinek a babakocsi? Kényelmetlen? Most nyugodtan vehetsz már neki esernyőre összecsukható babakocsit mert ő már tud ülni, és aludni is tudnak benne mert majdnem vízszintesre leengedhető. Sokszor altatom benne én is az Edinát mert ha megyünk valahova akkor nem a nagy babakocsit viszem hanem ezt. Úgy emlékszem, hogy 14e-ért vettem 2 éve (Pierre Carden), ez az autóba is tök jól elfér és egész könnyű.
Oviba csak akkor lehet beíratni a gyereket amikor már betöltené a 3 évet. Tehát Viki 2006 ban született akkor 2009 ben írathatod be mert akkor októberben elvileg neked vissza kell menned dolgozni és akkor is csak ha betőltötte a 3 évet, tehát szeptembertől még nem hagyhatod ott. Valami ilyesmi, remélem érted.

Adra!
Lehet, hogy hülye vagyok és félreértettem de most a Zéti popójával a legjobb ami történhetett az az, hogy kialakult ez a sipoly nem? Mert én úgy értelmeztem amit írtál, hogy az lenne a jó de mégis mindenki azt írja, hogy kár hogy kialakult. Bocsi ha nem vettem a lapot ígérem akkor vezekelek egy sort mert én meg azért szorítottam, hogy ki tudjon alakulni mert akkor tud tisztulni rendesen és akkor nem kell piszkálni szegénynek. :oops: Hát lehet, hogy egy kicsit nehéz a felfogásom.

Jucus!
Feltétlen írd meg mi volt a dokinál! Remélem csak valami "semmiség", azt el is hiszem, hogy be voltál parázva mert azért elég ijesztő dolgokat mondanak mindig a zsibbadásról.

Hetszinvirag!
Én is úgy tudom, hogy elég egy hónap a gyógyi után mert ezek már elég alacsony hormontartalmuak. A többihez sajna nem tudok hozzászólni. Pontosabban a vitaminról még annyit, hogy én is csak a terhesség alatt szedtem folsavat. Az én dokim a Csütörtöki volt, nagyon meg vagyok vele elégedve, segítőkész, teljesen képben van a betegeivel kapcsolatban. Az ő magánrendelése az Üllői út 644 ben van.

Tibicsoki!
Kicsit ismerős a szitu :? :lol: . Kár, hogy a napi tehendőinket nem tudjuk belesűríteni 5 percbe mert akkor legalább nem szaladna az egész lakás. Tényleg minden idő elmegy ezekkel a manókkal, rendesen betáblázzák a napunkat, nehogy egy 20 másodpercre is elkalandozzon a gondolatunk. Különben meg nagy fekete pont mert csak akkor jelentkezel ha valaki hiányol írásban, pedig alapban (reklamáció nélkül) is hiányzol.

Csillagmaci!
Örülök, hogy Márton ilyen tündéri és elkényezeteti az anyukáját azzal, hogy ő eljátszadozik egyedül is. Nem semmi, becsüld meg ezt az időt mert nem sokáig lesz ez így :roll: :lol: . Nálunk most kitőr a sírás ha nem vagyok a szeme előtt annyira én vagyok neki a középpont.

Fricky!
Meg kell jegyeznem semmi zilált fej, csapzott arc pedig ha jól látom a szülőszobán készült a kép rólatok. Hát ment mint a gyorsvonat. Nagyon édesek a képek, majd mesélj milyenek az első napok otthon, Bence gondolom odáig meg vissza (most még amíg nem kell megosztani a játékokat :lol: ).

Mazsuzs!
Kitartás hajhullás ügyileg, hidd el másfél két hónap és vége na nem azért mert nem lesz több hajad hanem mert helyre állnak benned a hormonok meg a vitaminállományod is feltöltődik. Ez olyan mint a pocakfájásos időszak, az ember el sem hinné, hogy lesz olyan mikor a gyerkőce nem ordítja végig az éjszakát.

Boki!
Nagyon durván a finisben. Szorítok nagyon. Remélem most már minél előbb jön az az üzenet.

Dóri!
Bevált az új bébiszitter? Gondolom nem túl könnyű megfelelőt találni! Hogy bírják a csajok ezt a dög meleget?

Mtücsök!
Nagyon eltűntetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi újság? Jelentkezz!!!

Sid!
Nyáriszünet van már Johannának is? Ilyenkor nem hiányolja az ovit? Szoktatok menni mindenfelé?

Hexina!
Gratula, hogy kiscsajszi lesz. El is hiszem, hogy nehezen bírod a meleget ráadásul a jövőhétre még melegebbet mondanak. Ha tehetitek tényleg maradjatok otthon és inni, inni, inni.

Bettem3!
Üdv közöttünk. Gyuri Doki már nagyon rég nem jelentkezett be de azért remélem figyelemmel kíséri a történéseket!!!!!!!!

Pociló!
Te is nagyon eltűntél, jó jó egy kicsi felmentés jár 3 gyerek után de hát azért néha.....

Dalmacska!
Szintén zenész...
Ennyi igazolatlan hiányzót....
Tessék mesélni nekünk, Jázmin hogy van? És a kis Flórácska?

Szamikam!
Rólad ne is beszéljünk! Annyi fekete pontot kéne kiosztanom, hogy félek ki fog fogyni a tollam 8)

Riella!
Most mondjam....
Hihhhhetetlen...

Hiányoztok! Írjatok!!!

Most megyek, mindenkinek jó éjt

Szandra

szandrakiss

Ja még annyi, hogy szerintem ilyen dög melegben ne játszótéren legyen mert mindenki szétfő. Jobb lenne talán egy játszóházas mert azért ott csak kordában tartják a fokokat. Persze ha nem így gondoljátok akkor mehetünk szabadba is.

Szandra

szandrakiss

Szép jó reggelt!

Egyenlőre minden a legnagyobb rendben nálunk!
Bence imádja Rékát, állandóan puszilgatja, szól ha felébredt, vagy sírdogál. Ez utóbbi szerencsére nem sűrűn fordul elő :wink:
No és persze a cumit is dugja a szájába 8) Persze segít a fürdetésnél is. Első nap nagyon édi volt, mindenáron be akart ülni Réka mellé a kiskádba :lol:

Rékánál talán elkezd beállni egy kis rendszer-szerű, olyan 3,5-4 óránként eszik. Igény szerint szopiztatom, úgy tűnik beválik. Ja, és az urtica urens nekem nagyon bejött!!! Már a kh-ban le tudtam fejni a szopi mellett 4 dl-t egy nap! Igaz, mióta megjött az igazi étvágya a kisasszonynak nem tudok fejni, de úgy gondolom, hogy úgyis annyi van, amennyi neki elég. Ma reggel lemértem és 80at szopizott. Az egy két hetes babukánál jó, nem? Már nem is emlékszem :roll:

Sajna azt hiszem a mostani taliról lemaradunk, de kövin tutira ott leszünk!!!!

Sid!
Igen, szerencsére gyorsan ment minden, bár állítólag az ennyire gyors szülés sem jó - emiatt lehet a mellékvese bevérzése... Kíváncsi leszek a szerdai u kontrollra.

Boki!
Hajrá, már mindjárt te is babázol!

Judit!
Nem semmi kálvária... Még szerencse, hogy a gyermekeid ilyen tündérbogyók, és "legalább" velük nem kell idegesíteni magadat.

Tibicsoki!
Tündéri a kiscsaj! Már milyen nagy!!!

Jajj, bocsi aki kimaradt, de a kisebbik pulyám vinnyog, szóval meg kell sasolnom mi a gáz :lol:

Majd később próbálok jönni! Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

06.16.-án 21:50 perckor megszületett Boki kisfia Gergely, 4300 g és 54 cm

Dóri
Vendég

Boki!

Gratulálok a kis Gergőhöz, Sok Egészséget és Sok Boldogságot kívánok Nektek, ja és persze Sok tejcsit!!!!

Kép
Kép
finike

Helló Csajok!

Most csak röviden..

Boki!
Nagy gratula a pici legényhez. Jó egészséget és sok boldogságot és tejcsit kívánok Neketek!

Finike!
Boldog hónapfordulót Vikinek!

A taliban mi is benne vagyunk! Javaslatok a helyre és időre?

Később még jövök.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Lányok!

Boki! Hatalmas gratuláció az új topicos jövevényhez!

Fricky! Az urtica urens CH5-öt szeded? Milyen mennyiségben? Mikor, és hány szemet veszel be? Én is szedtem de mivel nem jött be azt mondták, biztosan rosszul veszem be. Bár nekem minden ismerősöm más mennyiségben szedte. Ezért vagyok kíváncsi, hogy te hogyan szeded? És persze a mentolos dolgokat gondolom te is "elfelejted" míg a bogyókat szeded.
Nagyon tündéri a kisfiad, ha ilyen édesen fogadta az új családtagot.

Judit!
Remélem nem lesz gond a lakás többi berendezésével és "nem fájó áron" javítható lesz minden. Szonjuskát "irigylem" tőled. Csak jókat lehet róla hallani.

Finike!
Találtál babakocsit?

Adra!
Hát még nem nagy változást látok a hajhullás terén, de lassan tényleg nem lesz minek kihullania. És sajnos ez nem vicc.
Sajnos még a képeket a picúrokról azóta sem tudtam megnézni, pedig már átmentem apósomhoz is a múltkor, hogy az ő gépén hátha megtudom nyitni, de nem jött össze. Azért még próbálkozom, mert kíváncsi vagyok rájuk! Valami nem kóser a mi gépünkön. De azért még van ötletem, hogy mit kellene csinálni és akkor hátha...

Szandra! Köszi a biztatást a hajhullással kapcsolatban! Remélem a "próféta" szól belőled és igazad lesz!

Jucus!
Mi volt a dokinál? Remélem semmi komoly!

Tibicsoki! Mtücsök! Pociló! Dalmacska! Riella! Egyetértek Szandrával, fekete pont nektek, mert még ritkábban jelentkeztek mint én... :oops:

Csillagmaci! Ha találtok majd valami jó helyet a nyaralásra, letesztelés után írjál róla, hogy legyen a tarsolyomba egy jó hely, ha mi is mennénk valahová!

Pociló! Mártonnak Boldog Hónapfordulót!

Egyébként Nándi a hétvégén már megfordult a hátáról a hasára, de persze nem nagyon tudott mit kezdeni a hasa/mellkasa alá beszorult kezeivel. Sokat fordul már oldalra, de azért a fejecske emelgetése nem tartozik a kedvencei közé. :(

Jó hetet kívánok mindenkinek!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Gyorsan-gyorsan, csak hát a jó hírt muszály konstatálnom!

Sok-sok boldogságot Boki, egészséget, tejcsikét!
És várjuk a beszámolót :wink:

Mazsuzs!
Én úgy szedem, hogy napi 5*5 golyócskát, általában szopi előtt fél órával. Igyekszem arra is figyelni, hogy ne legyen fél órával előtte és utána evés-ivás. Tehát megreggelizem kb. negyed-fél 9kor, aztán fél 10kor golyócskák, és 10 körül szopi. Ebben a másfél órában próbálok nem inni, és szopi után meg mint egy kis teve bedöntök vagy egy liter folyadékot 8)

Most megyek, remélem mindenki jól van ebben a dögségben.

Kép Kép
fricky

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt! Nehéz döntés, mindkét dokiról olyan jókat írtatok! :)
Bokinak így ismeretlenül is gratulálok!!!!!!
További szép napot mindenkinek!

hétszínvirág
hetszinvirag

Sziasztok!!

Teljesen kivagyok idegileg és lelkileg is... A kislánynak most este fürdés után tettük be az igazi fülbelvalóját, tudjátok amit már mutattam képen. Annyira sírt, és mi is bénáztunk mert nagyon izgultunk, így az lett a vége, hogy szinte ömlött a vér a füléből :shock: :cry: és borzalmasan sírt. Az egyik fülbevalót a páromnak sikerült meghajlítania, így most jó ferde, de már nem volt szívünk tovább szadizni a kislányt, majd holnap megpróbáljuk kiegyengetni. Szegénykém, én annyira sajnáltam, ha tudom, hogy ez lesz, neki sem állok!!!!!! Utána kapott enni és már meg is nyugodott, de borzalmas volt látni, hogy ennyire fáj neki. Erre nem gondoltunk. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Már egy órája szépen alszik, de én lehet, hogy nem fogok tudni elaludni, mert rémálmaim lesznek. :?

Szandra,
Van már egy esernyős babakocsink, csak az inkább nagyobb babáknak való, mert ennek nincs kapaszkodója, és Vicus nem tud rendesen ülni benne, nem igazán szereti, így szeretnék neki venni egy olyat aminek van kapaszkodója, és ezt el szeretném adni. Még nem találtam, de rajta vagyok az ügyön. Köszönöm az ovival kapcsolatos felvilágosítást.

Judit,
Mi a helyzet a berendezésekkel? Túl élték a katasztrófát, vagy annyi nekik?

Eszti,
Örülök, hogy Ti jól vagytok! Réka ugye a kórházban megkapta a fülbevalóját? 8) :?
Tök jó, hogy ennyi mindenre oda tudsz figyelni, nagyon ügyi vagy, csak így tovább! :lol:

Mazsuzs,
Képzeld, a szomszédban van egy kisfiú aki 6 hónapos és még csak most fordult meg hátról hasra, a másik szomszéd kisfiú 5 hónaposan fordult meg hátról hasra. Csak azért írom ezt neked, hogy érezd, hogy Nándi baba nincs semmiről sem lemaradva, sőőőőt! Nagyon kis ügyi. Erős baba nem hagyja magát! :lol: Segíts neki kihúzni a kezét, és majd megtanulja azt is hogy hogy forduljon át.

Sid, Dóri
Mizújs Veletek? Hogy bírjátok ezt a meleget?

Adra,
Köszönjük a köszöntést! :lol:

TALI: Felőlem is lehet játszóház, ott legalább én is le tudom tenni Vicust a földre és játszhat. Felőlem lehet Lurdy Ház vagy Savoya Park. Vagy tudtok máshol is játszóházat?

Most megyek még keresgélek babakocsit a neten.
Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
finike

sziasztok!

Mazsuzs!
én is szedtem a homeós urticat, nekem is bevált. Nekem elég volt a CH5-ből bevenni este 5 bogyót és reggelre leszakadtak a cicikéim. Ha nyugtalanabb nap volt vagy valami olyan esemény, ami befolyásolta a tejcsit, pl. utazás hosszabban, akkor én mindig bevettem előre. Én is figyeltem a mentolra, az étkezés előtt/után negyed óra stb.
Kati
csillagmaci

Sziasztok!

Boki! Gratulálok Nektek. Nem semmi méretek!

Megvagyunk, Johanna nem nagyon hiányolja az ovit mivel évközben is alig járt. Bár a korabeli gyerkekek társasága nagyon hiányzik Neki. Meleget egész jól vészeljük, nem nagyon mozdulunk ki itthonról, vagy csakis autóval és rövidtávra tervezünk :D

Judit! nem semmi 0fázis?! Remélem minden szervizelhető. Biztosító nem fizet ilyen esetben?

Finike! nem tudom milyen sportkocsirea gondoltok, de sztem negyon jó a P3 és a Chicco is tök jó. Nekünk most az van Bulcsú nagyon szereti. Pedig már leszokóban volt a babakocsizásról, de sokszor gyorsabb és kényelmesebb főleg mikor a kutyát is viszem sétálni a 2 gyerköc mellé. Ezek szinte teljesen vízszintesig dönthetőek és széles a fekvőfelületük.

Örülök, hogy minden babó és mamó jól van. Tali helyszín nekünk is megfelelő a játszóház én a Lurdyt részesíteném előnyben ugyanis a légkondi hiányt képez az autónkban. :oops:

Jucus! remélem minden oké lesz, volt a dokinál.

Fricky! remélem Réka vese problémája is muló dolog csak. drukkolok

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sid,

Olyan babakocsira gondoltam aminek van elől olyan kapaszkodója, amibe Vicus bele tud kapaszkodni. Nekem is CHICCO típusu babakocsim van, de ez már nagy babáknak való. Márkában én is CHICCO-t vagy Römer, vagy CAM, vagy GRACO-t keresek. A funkciója a lényeg.

Kép
Kép
finike

Helló Csajok!

Én sem bánom, ha a Lurdy v. a Savoya játszóház lesz a helyszíne a talinak. Nekem bármelyik megfelel. Időpont? Nekem július 2. hete nem jó, mert megyünk Balcsira, ha lehet, akkor ne ezen a héten legyen.

Judit!
Nem hallottam még 0 fázis szakadásról én sem. Ez azt jelenti, hogy az összes elektromos berendezésnek annyi?Ez nagyon gáz! :? Remélem, azért a cirkón kívül akad még valami, ami javítható.
Örülök, hogy Dancának tetszett az ovi! :D

Finike!
Nem könnyű babakocsit venni. Annak idején, ha emlékszel, mi is nagyon sokáig kerestünk. Remélem mielőbb megtalálod a megfelelőt!
Sajnálom, hogy a fülbevaló csere ennyire megviselt Téged és Vikit. :? Bár ezek az édes kis manók sokkal hamarabb túl vannak ezeken a rossz élményeken :) , és inkább minket visel meg jobban.

Szandra!
A sipoly sajnos nem jó, hogy kialakul :cry: , de legalább folyamatosan tud ürülni a genny belőle :) , és ez jó. E miatt biztos, hogy szükség lesz majd műtétre, de még pici a műtéthez, ezért tisztán tartjuk és egyenlőre várunk.

Mazsuzs!
Sajnálom, hogy ilyen nehezen múlik el a hajhullásod. :? Azért szorítok, hogy most már mielőbb túl legyél rajta!
Teszek fel pár képet ide a manókról,hogy végre Te is láthasd őket.

Kép Kép Kép Kép Kép

Bocsi akit most kihagytam, de a Főnökeim szólítanak...

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!Elnézést kérek mindenkitől, hogy nem jelentkeztem, de mire lenne egy kis időm már este van és én hulla vagyok.
Mazsuzs!Köszönöm a hófordulós köszöntést ha nekem szántad.És én is kívánok boldog hófordulót a forgolodó Nándikának.Nagyon ügyes a nagyfiú mi még nem csináljuk, de viszont kihúzza a kezét ha hasra rakom.Látod miden baba mást produkál.Sajnálom, hogy hullik a hajad.
Finike!Sajnálom, hogy rosszul sikerült a fülbevaló váltás, remélem te is megnyugodtál már.Sok sikert a babakocsi vásárláshoz.Boldog hófordulót Vikinek.
Adri!Csak ámulok, hogy milyen szépek a gyerkőcök.Nagyon sokat változtak Zsófi nagyon csajszis Zéti meg igazi "pasi".
Nekik is boldog hófordulót.
Judit!
Ha jön csőstöl jön, de remélem már minden meg oldódott.Jó,hogy Dankának bejön az ovi.Sajna minket nem vettek fel pedig Milka szeretne menni.
Friky!Csoda szép Réka nagyon ismerős a vese probléma Milka is gyorsan született és bevérzett a vese, de gyorsan helyre fog jönni.
Nagyon aranyos Bence ,így szereti a hugicát.
Csillagmaci!Hogy telnek a napok ezel a jó gyermekkel? Nagyon szép méretekkel rendelkezik.
Boki!
Nagyon sok boldogságot kívánok Gergelyhez és sok tejcsikét
.
Dóri!Mi a helyzet, hogy vagytok? Lányok???

Bocsi előre is nem tudom mikor kerülök gép közelbe.
Minenkinek kellemes nyaralást vigyázzatok magatokra. Kép Kép
Puszi mindenkinek
Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok Csajok!

Csak gyorsan bejelentkezem, ez a dögmeleg teljesen kikészíti Bencét, alig bírok vele :(
Szerencsére Rékát nem igazán zavarja, alszik ugyanúgy, felkel szopika, kicsi nézelődés, és már alszik is tovább.
Egyenlőre kétszer kel éjjel, remélem már nem sokáig :roll:

Pocilo!
Annyira jó, hogy írtad, hogy Milkával is u.ez volt, mint Rékával, és hogy gyorsan helyrejött. Tényleg eddig ez az egyetlen, ami megnyugtatott ezzel a vese dologgal kapcsolatban. És teljesen rendbe jött, ugye? Semmi "maradandó"?

Na, Bence anyázik, szóval mennem kell....

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Csak azért néztem be, mert valahogy egész nap volt egy hátsó gondolatom amiatt hogy... -
Pociló, bocsi, hogy a hónapfordulós Marcell-t Mártonnak kereszteltem. Ez a hőség és a figyelmetlenség.. Dehát annyira sok baba van már szerencsére a topicon és úgy látszik keverem a neveket! De nem is szóltál, pedig rám piríthattál volna! Látod, tudat alatt azért bennem volt, hogy valami nem stimmel, és ma tényleg csak ezért jöttem fel a topicra.

Adra! Köszi a képeket! Annyira aranyosak az ikrek, és Zéti igazi kis erőművész!

Finike! Sajnálom a fülbevalós sztorit. Éppen ma mikor szurira mentünk ott is várakozott egy öt hónapos kislány akinek csak az egyik fülében volt fülbevaló mert a másik fülén a lyukat elrontották még a kórházban és azt várták hogy beforrjon és újra lehessen átszúrni. Hát nem is tudom, hogyha lesz egy lányom, valaha vállalkozom e a fülbelövésre nála. Majd ha nagyobb lesz akkor ő eldönti akar-e fülbevalót.

Fricky! Akkor a picúrka igazi jó kislány aki még a meleget is bírja! Mióta ilyen meleg van, Nándi többször is felsír éjszaka, és alig lehet megvigasztalni, de mindig fel kell kelni hozzá és ki kell venni az ágyból. Már nézegettem az ínyét is, de nem látok semmit, így a melegre gyanakszom. De tényleg meleg a lakás, 27 fok van este is, és hiába szellőztetünk éjjel, csak egy fokot hül le reggelre...

Dóri! Elméletileg tegnap átutaltuk a pénzt. Remélem megérkezik. Csak bankokkal ne kezdjen az ember...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Mi is júli második hetében nyaralunk, szóval tali vmikor utána vagy előtte?

Dóri! miért nem szóltál rám tablóügyben? teljesen elfelejtettem a pénzt. legközelebb légyszi figyelmeztess, köszi. :oops:

Adra! gyönyörűek a bébik. Nagyon nagyok már.

Ficky! biztos a melegtől van, megviseli őket is.

Finike! hát karfája /kapszkodója/ szinte mindegyik kocsinak van. Tegyetek egy kirándulást a Brendonban próbáljátok ki Vicussal az összes kocsit és amelyik bejön keresd meg a neten hátha hirdetnek. :P

Mazsuzs! Nándi boldog hófordulót :lol:

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Boki,

Nagyon sok boldogságot a pici jövevényhez! Várjuk a beszámolót!

Sziasztok,

Lassan sikerül felszámolni a rövidzárlat okozta károkat. A beépített mikróról ma derült ki, hogy 'gazdasági totálkáros', szóval vehetünk egy újat, hiszen ezzel együtt adtuk el a lakást...
TV-t már tudunk nézni, meleg víz is van már. A nyomtató kampó, a modembe sikerült életet lehelni.
Most meg a gyerekek kezdenek megbetegedni. Tiszta takony mind a kettő. Egyelőre csak taknyosak. Tegnapra virradóra Szonjus legalább 10x sírt fel, alig aludtunk valamit. Ő persze nap közben bepótolta, nekem nem sikerült azóta sem...
Tegnap voltunk szemészeten Szonjussal. A Madarász utcai kórház rendelőintézetében van egy gép, amivel már ilyen apróságokat is tudnak szűrni. Annyit mindenesetre megállpítottak hogy nem egyforma a két szeme. Magában mind a kettő jó, csak együtt nem az igazi. Még további vizsgálatok kellenek, ez csak egy szűrés volt. Augusztusban kell menni Dancával a Rókusba, ahova eddig is jártunk. Tegnap felhívtam őket, és a kisasszonyt is bejelentettem arra az időpontra. Nem akarok a két gyerekkel két helyre rohangálni. Azt mondták, hogy azon a két hónapon semmi nem múlik.
Én is inkább a játszóházra szavazok, majd a követkzőt ősszel a szabadban tartjuk. Mi nem megyünk nyaralni, szóval nekünk minden jó!
Én babülésben kérek egy kis tanácsot. Mivel a nyár folyamán Szonjus kinövi a hordozót, át kell ültetnem Danca ülésébe. Ebből következően Dancának meg kell venni a következőt. Abból viszont rögtön kettőt. Hiszen oviba reggelente majd Apuci viszi, de én megyek érte, és az ülés közben nem tud hazajönni Apa munkahelyéről. Melyik az a márka, amelyik biztonságos, de az ára még nem karcolja a csillagokat. Én valamiért úgy emlékeztem, hogy ez a típusú ülés már nem olyan drága. Hát rosszul emlékeztem. Köszi előre is, ha valakinek van ötlete.

Finike,

Sajnálom a fülbevalós dolgot, remélem, gyorsan rendeződik. Babakocsi ügyben is azt tanácsolom, amit Sidney. Az a tuti, ha belepróbálod a kisasszonyt. ne izgulj nem vagy egyedül. Szerintem elsőre nagyon kevesen találják el, hogy milyen babakocsira van szükségük. Csak használatban derül ki igazán, hogy kinek mi a fontos. Én most kaptam egy Römert, eben viszont feküdni nem tud, de arra már nincs is szükségem.

Dóri,

Ég a képesebb felem a tablópénzzel kapcsolatban. :oops:
Küldessz nekem számlaszámot priviben? Köszi!

Adra,

Nagyon édesek a gyerkőcök. Biztos nagyon kemény két ilyen picuri egyszerre, de fantasztikus lehet egyszerre figyelni, ahogyan fejlődnek :)

Fricky,

Remélem, ilyen jó baba marad a kisasszony! Én is sokáig attól fétem, hgoy csak altat minket Szonjus, de még mindig egy kis mintagyerek. Több, mint egy órát képes hangosan vihorászva eltölteni a járókában. Danca viszont mostanában egyre több figyelmet igényel.

Megyek, mert hegyekben áll a vasalnivaló.

Mindenkinek puszi:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!
Szerencsére minden rendben nálunk.
Tegnap voltunk az uh kontrollon, és felszívódóban a vérömleny. A gyógyszert abbahagyhatjuk, és majd szeptember elején kell menjünk kontrollra vissza.
Egyenlőre még mindig "mintagyerek" Réka, remélem megtartja jó szokását, ahogy Juditéknál Szojus. Hamár a két fiú ennyire hasonlít egymásra, akkor a lányok is remélem 8)

Bence még mindig imádja, remélem ez is így marad :lol: Sőőőőt. Én még hagynám picit sírdogálni, nem akarok az első nyikkanásra ugrani, viszont a bátyuskája ezt nem hagyja. Ő addig cseszeget, míg oda nem megyek a hugihoz 8)
És!!! Sikeresen haladunk a szobatisztaság felé! Pisi már egyáltalán nem megy a pelusba, még a délutáni alvásnál sem kap már pelust. A kaka még igen, de az nem baj. Éjjelre persze azért még marad a pelus.

Ja, Judit! Mi is megvettük Bencének az új gyerekülést, mert ráadásul szeptembertől szigorítják a kresz gyerekülésre vonatkozó bekezdéseit. Mi ezt vettük, rögtön a legelső P.C-t, szerintem ez egészen addig jó lesz neki, amíg gyerekülésben kell ülnie.
http://www.bambino.hu/index.php?m=autosulesek_936
És nagyon jól bevált eddig. Az ára pedig egyáltalán nem vészes. Szerintem.

Viszont tanács kell!!!!!
Szopiban jártas anyucik! Tejem van, Réka szépen gyarapszik (3710 gr - 3700 gr-al született), napi átlag 6 szopi van. Ám ha igazán éhes, akkor képes akár - nem hazudok - 120at is szopizni (mértem tegnap) viszont azt majdnem egy óra alatt.
Hogyan tudom leredukálni a szopi időt???? Tudom, hogy nem szabadna 20-30 percnél tovább hagyni, de ha "lecsatlakoztatom" 30 perc után, mert mondjuk bealszik v. lejárt az idő, akkor egy órára rá már nyavajog is nekem, hogy mégis csak éhes még. Hogy a csudába érjem el, hogy az a 6 szopi legyen, de akkor aztán szívja meg magát rendesen. Most még csak az egyik cicit adom neki egy szopinál, a másik a kövire marad. Ez így jó????

Na, megyek, mert elcsöppent a cicim, adok étket a nagyságos asszonynak.

Kép Kép
fricky

Szia!
Figyu! Ha el akar aludni próbáld meg valahogy ébrentartan, csikizni, vagy finoman csipkedni. Nem tudok jobb szót,az a lényeg,hogy ne babusgasd mert akkor tuti bealszik. Az kisfiam koraszülött volt, 2 hétig a kórházban volt, nagyon aluszékony volt. Az 1 órás szopizás azt is vonhatja maga után,hogy nagyon felázik a mellbimbó és előbb utóbb kisebesedik. Gondolom,hogy a szopizás után a bennt maradt tejet lefejed...nehogy begyulladjon a melled.
Emléxem én is 1,5 óránként szoptattam, ezt nem akarom a második babánál elkövetni, bármennyire nyomják a kismamák fejébe a komfort szoptatást. Amikor a Vini 2-3 éves volt, akkor kíváncsiságból elolvastam a komfort szoptatásról egy cikket,és ott azt mondták,hogy ez bizony nem azt jelenti, hogy 1-1,5 óránként szoptatni kell.
Ráadásul ha hasfájós a baba,akkor ugyanúgy viselkedik,mint az éhes baba, csak lógna a mama cickóján, mert amíg szopizik nem fáj a hasija.
Vendég

Sziasztok Lányolk!

Tegnap jöttünk haza. Kanadába és Amerikába voltunk (esküvő, család barátok) Anyukán részéről az egész család kint él. Három hétig voltunk oda. Mielőtt elmentünk akartam írni, hogy nem leszek de nem volt jó a babanet így nem tudtam.
Szofi fantasztikusan jól viselte a repülő utat . A vissza utat majdnem végig aludta.
Ott létunk alatt viszont méginkább anyás lett. A nagy jövés menésbe én voltam neki az egyettlen biztos pont. 10 foggal mentünk el és 12-vel jöttünk haza. Rekord gyorsasággal növesztette ki a két felső rágó fogát.

Elnézést mindenkitől de csak nagyon nagy vonalakba tudtam vissza olvasni a dolgokkat.

Jucus, Eszti. Boki!

Nagyon nagy gratula a picurokhoz! Sok boldogságot kívánok !

A taliba mi is benne vagyunk. Nekünk bármilkor jó!

Mindenkinek sok puszit küldök és probálok gyakrabban jelentkezni.

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Sziasztok!
Szami de örülök, hogy jelentkeztél , nagy élménybe volt része Szofinak és neked is.
Eszti!
Én is így kezdtem Marcussal, de idővel be álltunk.
Azt javaslom mint blogyinka ne enged rajta aludni mert komolyan kisebesedhet a cicid, esetleg áthidalható bimbóvédővel.
Most mennem kell
Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok Lányok!

Látom megint ritkulnak kicsit a bejelentkezések. Ebben a melegben nincs kedve az embernek semmihez.
Fricky! Örülök, hogy minden renben Rékával! Reméljük a szeptemberi kontroll már teljesen felesleges lesz. :-) Bencének gratula a szobatisztaság felé haladáshoz. Nagyon ügyi!

Sajnos szopi ügyben nem tudok neked tanácsot adni, mert mikor még Nándi is szopizott, volt olyan hogy két óra alatt evett meg 80ml-t. Én nem tudtam csökkenteni az időt. Volt olyan, hogy fél óra alatt csak 20-30 ml evett és mindig éhes volt utána mert nem volt elég, belealudt és ha megpróbáltam kivenni a cicit a szájából akkor azonnal felébredt. Szóvan nekem nem jött össze..

Judit!
A szemészetes ötletet javasolta valaki neked? Kellett hozzá beutaló? Ezt csak azért kérdezem, hogy a Madarász utcai kórházba mentetek a vizsgálatra.

Fricky! Köszi a hónapfordulós köszöntést. Doktornéni engedélyével elkezdtük az almapépet...

Nekem is lenne kérdésem! A doktornénink a kötelező oltások után a következő oltást - ami nem kötelező de javasolt beadatni - az gyhártyagyulladásra a meningococcus-t (Neis-VAc-C) írta fel. Itthon jöttem rá, hogy nem a mostanában sokat hangoztatott pneumococcust (Prevenar). Nálatok melyiket kapta a picur? Volt köztetek olyan aki kifejezetten a pneumococcust kérte? Ugyanis állítólag mind a kettő az agyhártyagyulladás ellen (és még több más elleni szer) van de mégis más. Még utánanézek majd a neten melyik mire jó, de kinek mi a véleménye erről a két oltásról? Ki mit adatott/adatna be?

Köszi előre is a véleményeket.
mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Mazsuzs,
Én a Prevenar-t adattam be, nekem azt javasolta a doktornénink. Nagyon sok mindenre jó, többekközött, az agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás, füllgyulladás ellen. Szóval nagyon hasznos. Én csak ennyit tudok neked mondani ezzel kapcsolatban.

Kép
Kép
finike

Mazsuzs,

Anyukám gyerekorvos, és ő mindkettőt beadta Dancának, Szonja is kövtkezik nemsokára. A meningococcus tényleg agyhártya-gyulladást okoz, de a pneumococcus nem csak azt. Igaza van Finikének, nagyon sok mindent. Keress utána a neten, nagyon sok minden van fent róla.
A szemészeti szűrés sajnos adta magát. Anyukám vonalán mindenki erősen rövidlátó, hugomat 12 éve operálták meg lézerrel; 6,5-es volt mindkét szeme. És ugye, Danca is rövidlátó...
Anyukám egy továbbképzésen ismerkedett meg ezzel a madarászos doki nénivel, így némileg csókosak ovltunk. Szerintem hívd fel a Madarász kórház szemészetét, és kérdezd meg, hogy bárkinek lehet-e menni.

Eszti,

Drukkolok, hogy Réka továbbra is ilyen jó baba legyen. Szopi ügyben nem tudok sok tanácsot adni. Nekem mindkét lurkó - főleg Szonjuska - elég gyorsan bevágta az adagját, és én nem kifejezetten igény szerint szoptattam őket. A ritmusát figyelembe véve gyorsan kialakítottunk egy rendszert. Nekem ez jött be, tervezhetőbbé vált a nap.

Köszi a babaülés tippet!

Megyek, mert lefordulok a székről....
Jó éjszakát!!!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Segítsetek nekem kérlek, tanácstalan vagyok. Eddig (terhességem 9. hetétől a 23.ig) vagyis máig Elevitet szedtem. Ezt már nem szeretném tovább, mert azért nem akarok egy "elefánt-bébit" szülni, de jó lenne valami vitamin, mert előzőleg nem voltam az egészséges életmód mintaképe. :( Sajnos. Szóval ti mint gyakorló anyukák, mit tanácsoltok nekem? Mit szedjek? Nem vagyok híve a nagy bogyó-kapkodásnak, meg gyümölcsöt is eszem kilószám (nem vicc :) ), de úgy gondolom valami pótlás nem ártana. Pláne mert nem csak rólam van szó!
Nagyon köszi nektek előre is!

UI.: Olyan jó nézni, kinek hogy nő, fejlődik a babucija. Az enyém még csak a pocimat döngeti belülről, de már nagyon várom, hogy magamhoz ölelhessem! :)

Üdv,
Hexina

KépKép
hexina

Szia Hexi!
Amikor az első gyermekemet vártam akkor kérdeztem az orvost,hogy melyik vitamin a jó. Az Elevitre kifejezetten azt mondta,hogy jó,mert a Materna-tól lesznek hatalmas babák.
Most a másodiknál is ezt szedem, de a doki annyit mondott,hogy csak minden másnap szedjem. Most van jó időpont a friss gyümölcsökre ,zöldségekre, egyek vagy igyak napi fél liternek megfelelő tejterméket, sok folyadékot.
Figyu, ha a gyerkőccel minden rendben, nyugodtan szedd 2 naponta. Az ismerősöm a Bérestől a Gravidát szedi, én nem kedvelem a Béres termékeket, nekem nem váltak be, de ha neki ez bejött akkor szedje kedvére.
Terveimben van,hogy hetente tartok egy spenót napot, vagy spárgát. Tele van folsavval, és a cseresznyéről is ezt olvastam.
Dokiddal is beszéld meg azért! :lol:

Ps: jut eszembe,, az egyik ismerősöm akinek 3 szép gyermeke van, egyik terhessége alatt sem szedett semmiféle vitamint.
Vendég

Sziasztok!

Eszti!

Igaz,hogy én még a mai napig szoptatom Szofit, de én első perctől kezdve igény szerint szoptattam. Soha nem az óra szerint, így nem tudok neked sok okosat mondani. Igaz, hogy így nehezebb mert még éjszaka is szopik és nyugtatónak is a cicit használja, de nálunk ez vált be.

Mazsuzs!

A mi doktornénink a kötelező oltáson kivül semmilyen oltást nem javasolt és én nem is adattam be semmi pluszt. Azt hiszem ahány gyerekorvos annyi szokás.

Hexi!

Én is Elevitet szedtem a terhesség harmadik, negyedik hónapjáig. Utána semmit pedig én 43kg-ról indultam Igyekeztem sok zöldséget gyümölcsöt és tejterméket enni.

Lányok!

Ha nem bánjátok rakok fel Szofiról egy képet kb két hete készült . Szerintem annyira édes rajta!

Puszi mindenkinek Szami Kép

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: