Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem remélem tudtok segiteni.Én tavaly szültem a fiamat.Milyen szülési lehetöségek vannak?Van-e kádas megoldás?Mert én nem is nagyon érdeklödtem utánna.Barátnöm most fog szülni és nem tudok neki mit mondani hogy milyen lehetöségek vannak.Hol tudok utánna nézni ahol ez le van irva.
Válaszotokat elörre is köszönöm

Üdv:Móni
g.zsoltné

Kép

Remélem mindenkinek kellemes volt a hosszú hétvége.
Mi vasárnap Gárdonyba mentünk persze miért ne akkor kezd el esni :cry: Na majd legközelebb nagyobb szerencsénk lessz :?
Csillagmaci!Köszönöm a receptet majd megpróbálom a Lőrinci piacon hátha van. Mindent meg próbálok hátha lessz nálam is eredmény.
Judit!
Gratulálok a fogas manóhoz.Kúúúszik na , de még ilyet nemsoká azt vesszük észre, hogy szalad.Nagyon ügyi :D
Dóri!Nem tudom, de úgy tünik nem használ a Milk+, de még csak 4 napja szedem. De nem csodálkozom bele fogtunk a bővítéshez, romokba hever a ház is én is.
Na milyen a bébicsősz? Ágica,hogy fogadta?
Drukk, hogy be váljon.
Mazsuzs,Finike,Szandra meg a többiek ?????

Megyek mert a fejemen is gyerek csüng.
Pocilo :lol:

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat! Tegnap jöttünk haza. Sajnos szombat óta iszonyat fejfájásom van, így csak épphogy beköszönni jöttem.

Levente jól van. Szépen szopizik, és alszik. Nagyon hasonlít Gergőre.

Ígérem, ha jobban leszek, jövök, és mesélek.

jucus1

Sziasztok!

Mostanában nagyon gyorsan elszaladnak a napjaim...
Flórcika van úgy hogy szinte egész nap nem alszik,na és az a fránya pocifájás. :? :(

Riella!
Nagyon megható volt a történeted! Jó hogy megosztottad velünk!

Szandra!
Látom nálatok is szeretnek a gyerkőcök pancsizni. Nagyon szépek!
Utólag is Boldog névnapot kívánok neked! :D
A táblázat nagyon jó,köszi. Az én szül.dátumom: 1981 03.23. névnapom:07.12.

Eszti!
Neked is Boldog névnapot kívánok így utólag! :D

Finike!
Boldog névnapot kívánok neked! :D

Bocsi mindenkinek,hogy így utólag.

Jucus!
GRATULÁLOK A KISFIADHOZ! Kívánok sok egészséget és tejecskét!

Dóri!
A tablóról a képeket én is megkaptam. Szuperek lettek! Köszönjük szépen! :D

Judit!
Hát nem irigyellek a költözés miatt,de majd biztos kárpótol titeket az új ház. :lol:
Gratula az egyfogú kisasszonynak. Bizony ez is egy fontos mérföldkő egy baba életében. :wink: :D

Mazsuzs!
Köszi az együttérzést pocifájás terén. Remélem mostmár mihamarabb mi is elfelejthetjük. :?
Nándika hogy van mostanában?

Mindenkinek szép estét!
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Szami!
Köszi a tanácsot pocifájásra,a masszázskrémet kipróbálom. :D
Sajnos még mindi fáj a pocink. :cry:

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Jucus!

Gratulálok a kisfiadhoz! Még olvasóként végigkövettem az utolsó napokat.

Sok tejcsit és kitartást!

Nutella
nutella

Helló Csajok!

Most csak röviden vagyok.

Jucus!
Hatalmas gratula a pici legényhez, kívánok egészséget és sok tejcsit Nektek!

Judit!
Gratulálok az első fogacskához! :D :D
Most biztos nem lesz könnyű nektek, de arra gondolj, hogy jövő ilyenkor már a szép új házatokban fogtok lakni!

Dóri!
Remélem beválik az új bébiszitter! :D 8)

Dalmacska!
Remélem mielőbb túl lesztek ezen a fránya pocakfájós időszakon!

Mi jól vagyunk, de mostanában egyre kevesebb időm van a gép elé ülni, már Anyósom sem jön csak délután, így egyre többet vagyok velük egyedül, plusz kocsit is szeretnénk cserélni, így amikor van egy kis időm, akkor inkább a hirdetéseket böngészem.

Zétinél alakul a sipoly, így hol gennyezik egy kicsit, hol nem. Egyenlőre minden ok vele, kontrollra hetente fogunk járni, aztán ha a sipoly kialakult akkor minden panasz megszűnik. Aztán majd vmikor megműtik, de a doki bácsit hiába kérdezem milyen korban szokták, nem mond semmit, csak annyit, hogy most még pici hozzá. Elhatároztam, ahányszor csak megyünk hozzá mindig rákérdezek. Remélem, azért ahogy halad az idő választ ad rá.

Bocsi akinek most nem írtam, de mennem kell...

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Jucus!
Nagy gratula nektek, és jó egészséget, meg sok tejcsit!

Mi még egyben vagyunk, de hamarosan csatlakozunk Jucusékhoz :wink:
Holnap reggel megyek ctg-re, kíváncsi leszek :roll:
Bencével egyetlen egyszer sikerült eljutnom ctg-re, másnap meg megszületett :lol:
Már eléggé húz lefelé a hasam, viszont még sokat ficánkol a kisasszony. Szóval majd meglátjuk.

Nem is tudok sokáig maradni, mert a fiacskám az utóbbi időben olyan anyás lett, hogy sem száll a sejhajomból 8)
Kíváncsi leszek, ha itt lesz tesó akkor mi lesz.

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Én is csak gyorsan jelentkezem!

Jucus,
Gratulálok a kislegényhez! SOk egészséget és örömöt, és persze sok tejcsit kívánok!

Eszti,
Már nagyon várom az sms-t, de azért jó lenne ha még Réka-baba benn maradna még egy kicsit. Vigyázz magatokra!

Adra!
Biztos nem lehet könnyű így egyedül, de sok erőt kívánok Neked!

Mazsuzs,
Mi a helyzet a hajhullásoddal? Én kértem a gyógyszertárban egy vitamint, amit haj, bőr és köröm erősítő. Van benne jód és élesztő. Biovánne a neve. A gyógyszertáros ezt ajánlotta, ez talán rendbe hoz. Azért kiváncsi vagyok, Te mire jutottál.

Amúgy, miért kíván mindenki Boldog Névnapot? Én november 25-én tartom, de ezt már le is írtam. Azért köszönöm, hogy gondoltatok rám, aranyosak vagytok! :oops: :lol:

Vicus már föl tud mászni lépcsőn segítség nélkül (aminek nem annyira örülök), már megy ha fogjuk a kezét. Nagyon ügyi. Még mindig nincs egy fogunk sem. Néhány pici plezúron kívűl jól vagyunk.

Most már mennem kell!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

sziasztok!!!

Jucus!! nagy gratula!!! kívánok nagyon sok tejcsikét!

Pocilo!!!
eszembe jutott még valami: DIÓBÉL
nekem még az orvosom mondta szülés után, mielőtt eljöttünk a kórházból.
Én tegnap este is eszegettem és ma az átlagosnál jobban duzzadtak a cicikék. Én egyébként is szeretem és szoktam enni, függetlenül a tejecskétől. Na meg a sok sem jó, mert allergizálhat.
Gondolom ez is egyéni, hogy kinek hat és kinek nem. Talán neked is segít és elérhetőbb mint a rebarbara.

Mazsuzs!
hogy áll a hajhullás! nekem ezzel ugyan nincs gondom, de én rengeteg tönkölybúza és köles ételt eszem, ezekben nagyon nagy az a B vitamin, ami a hajra és bőrre jó.
Egyébként Nándi hány hetes korában kezdett el egyedül is megmaradni hosszabban a játszószőnyegen?
Márton most hétfőn lesz 12 hetes és ha jobb pillanatban teszem rá, akkor elvan fél óráig
csillagmaci

Móni!! (G.Zsoltné)

hívjátok fel a szülészetet és kérdezzétek meg, hogy mikor van szülőszoba látogatási lehetőség. ott mindent megmutatnak, lehet kérdezni és megismerni a szülészeti osztályt és a gyermekágyast.
Én voltam ilyenen és nagyon jó volt, mert tudtam, milyen környezetben fogok szülni.
Ráadásul azóta tudomásom szerint elkészült a kádas szoba is
üdv Kati
csillagmaci

Sziasztok!

Judit!
Gratula a fogacskához na meg a ficánkoláshoz. Nálunk is vannak mászás kezdemények. Már van mikor felnyomja magát négykézlábra és úgy huppan vissza, hogy közben hátra tolatott. Már nagyon kevés hiányzik ahoz, hogy el kezdjenek mászni. Rettenetesen gyorsan telik az idő.

Csillagmaci!
Örülök, hogy Márton ilyen ügyesen képes elfoglalni magát. Tényleg jó amikor van az embernek egy szusszanásnyi ideje akkor is amikor fent van a gyerkőc. Pontosabban tud mással is foglalkozni, szusszanni majd 40 év múlva.

Finike!
Viki baba nagyon ügyes ha már menni akar. Le a kalappal előtte, emlékszem, hogy a Tami majdnem egy éves volt (vagy már el is múlt) mikor rendesen el kezdett járni, hát addigra Viki már szaladni fog. Fogacskák meg majd jönnek a maguk idejében. Kérek még képeket!

Fricky!
Te is jó sokái húzod hál istennek. Igaz, hogy mindenki azt mondja, hogy a második előbb jön, már akinek. Hihi. Én is a Tamit két héttel előbb szültem mint az Edókát mert ez a zsiványpanni csak az utolsó előtti napon akart kijönni. Úgy volt vele jobb odabent, viszont meglátod, expressz gyorsasággal megy az egész. Szorítok neked.

Adra!
Lépj a doki nyakára és mond meg neki, hogy jó lenne ha rendesen tájékoztatna mert nem elég nektek ez, hogy van még nem is világosít fel teljesen.

Különben a nagyon erős hajhullásra egyszer egy patikus azt mondta, hogy hajmosás után be kell kenni panthenollal. :shock:

Sid!
Mi újság veletek?

Mindenkinek pussz, megyek mert mozizunk apával mert kb 20 filmet vettünk már fel és el kell kezdeni leüríteni a dvdt.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Jucus! Nagy nagy gratula Nektek. Bocsi, hogy nem írtam vissza semmit, de gyorsan továbbítottam a többieknek a nagy hírt. Remélem a fejfájásod hamar elmúlik. Várjuk a beszámolódat.

Adra! kitartás a babókhoz. Szegény ZÉti és popója. És ennek a sipolynak megmarad a helye? nem semmi mik vannak...

Finike! Viki már megy?! :shock: :roll: /kézen fogva/ Ez nem ér most született!!!! 7hónapos elmúlt, hova siet ennyire? :D :wink:

Dalmacska! nem próbáltátok a meggymag párnát? állítólag az is jó a hasfájásra.

Szandra! megvagyunk. Bulcsút nem vették fel az oviba, mondjuk nem ért meglepetésként, csak próba volt hátha lesz egy kis nyugi jővő tavasszal. Persze egy kicsit örülök, mégis csak jobb lesz neki még itthon. Aztán jővő szeptemberben beindul a nagyüzem. Johannának suli Bulcsúnak ovi :cry: nekem meg MUNKa nem akarom :cry: :cry: :(

Ma itt voltak Dóriék. hát a csajokat meg kell zabálni. Annyira aranyosak. Blankának sok titkot megoszott velem. Olyan édesen blablázik. és nevet annyira édes. GYerekeim meg ott nyüzsögnek körülöttük. Ági is nagyon cuki, de már ő "nagylány". Ja és Blanka olyan mint az Ági, nagyon hasonlít rá.

na ennyi röviden, tömören.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Helló Csajok!

Jucus!
Remélem mielőbb elmúlik a fejfájásod!
Képeket is szeretnénk látni a legkisebb manóról!!!!
Várjuk a szülés történetedet, és a vonalzót se felejtsd megújítani!

Finike!
Hihetetlen, hogy már mikre képes Viki! Nagyon ügyes kislány! :D :D :D Most már gondolom nagyon kell rá vigyázni, főleg, hogy a lépcsőn is felmászik.
Tényleg nagyon gyorsan fejlődnek ezek az édes kis babókák!

Sid!
Úgy tűnik számomra, hogy ezt az ovi kérdést nem lehet eléggé korán kezdeni. Azért ez nagyon gáz! :? :?

Dóri!
Te milyen ovikat kerestél meg itt Csepelen? Végülis felvették valahova Ágit, vagy majd csak később kapsz erre választ?

Eszti!
Te most már nagyon közel vagy a szüléshez! Légyszi jelentkezz be mindennap! Nem emlékszem, sikerült minden munkát bepótolnod ami elveszett?

Többiek: Judit, Szami, Tücsök, Mazsuzs???
Bocsi, akit véletlenül kihagytam!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Csajok!
Megvolt a ctg, és a kisasszony olyan lusta volt, hogy végig röhögtem az egészet.
Mellettem az ágyon úgy kalimpált a kismama hasában a poronty, hogy csak na, és meg feküdtem ott Icával az oldalamon, és vártam mint a jó gyerek 8)
40 perc alatt sikerült összehoznunk vagy 8 magzatmozgást :shock:
Mindegy, mert egyébként az uh-n meg minden rendben volt, doki megvizsgált, semmi nyílás, kissé rövidült méhnyak, koponya beilleszkedve, flowmetria normális, nincs a lepény se elöregedve kicsikét sem, magzatvíz mennyisége is normális.
Méreteit tekintve meg majdnem hajszálpontosan a bátyuskát koppintjuk.

Összefutottunk a kh-ban Judittal is :D

Adra!
Köszike az érdeklődést, sikeresen befejeztem a könyvelés pótlását, már "csak" a bér adatbázisának feltöltése van hátra.
Mondtam is Rékának, hogy most már jöhet bármikor :wink:

Megyek, fiúk elkészültek a fürdéssel!

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Vagyok, csak Nándi rettentően keveset alszik. Még az a szerencse, hogy este azért megvan a 7-8 óra alvás, de napközben délelőtt esetleg egy órácskát és délután esetleg két órácskát szunnyant de azt sem egyszerre. Mikor a héten a dokikhoz rohangáltam a hajhullásom miatt, anyukám volt itt vele, de neki többet aludt. Én csinálok valami rosszul? Már a babakocsiba sem alszik órákat akkor sem, ha tolom mert megyünk be a városba... Ha pedig nincsen tolva a babakocsi akkor ne is álmodjak arról, hogy ő elalszik a levegőn... :cry:

Finike, Csillagmaci! Az derült ki a hajhullással kapcsolatban, hogy nagyon alacsony a vasam és a hemoglobin szintem és az alsó érték alatt van. Azt mondta a doktornő, hogy csoda az is, hogy még ennyi hajam van. Most vastabletta kúrán vagyok és kaptam spéci (gyógyszertári) sampont és hajszeszt. Igaz, mielőtt elmentem a dokinénihez már előtte elkezdtem szedni azt a vastablettát ami maradt még a "nagy pocakos" korszakból, és már most érzem a javulást, napközben szinte nem is hullik már, a hajmosás viszont még mindig elég kritikus...

Finike! Viki nagyon begyorsított! Úgy látszik, ha rájönnek a mozgás ízére, akkor nem állíthatja meg őket még a lépcső sem! :)

Csillagmaci! Nándi órákat képes elleni a játszószőnyegében. Még függesztettem rá pár játékot mert kevésnek találtam azt ami gyárilag rajta volt, de azt olvastam, hogy sokat sem szabad mert azzal meg éppen az ellenkező hatást váltjuk ki. Ha elalszik - a szokásos délelőtti félóráját -, akkor általában a játszószőnyegében alszik el.

Szandra! Nagyon aranyosak a fürcsis képek!

Judit! Gratula Szonjuska fogacskájához!

Dóri! Azért az óvodai sztori nem semmi! Bár már hallottam nálunk is hasonló sztorikat éppen a hétvégén. Pedig mi nem is a fővárosban lakunk, de úgy tűnik, hogy harcok folynak az óvodai férőhelyekért. Ha nincs protekció akkor leshetünk... :? És még azt mondják, hogy kevés a gyerek születik...Ami biztosan így is van, de egyre több ovi és bölcsi van amit megszüntetnek..

JUCUS! Most szeretnék minden jót és sok-sok tejcsit kívánni a kis Leventének! Remélem, hamarosan teszel fel képeket is!

Dalmacska! Kitartás...kitartás...! Nagyon jó lesz amikor már nem fáj a poci! (Annyira jó, hogy már én is biztathatlak a kitartásra, mert mi már túl vagyunk rajta... :wink: )

Pociló! Veletek mi újság? Mi lett a tejcsi-üggyel? Bevált végül a kapszula? És mi a helyzet a ház bővítéssel? Haladtok?

Na, és hogy ne távozzak csak úgy, lenne még kérdésem is! Ti már tapasztaltatok fejremegést a 4-5 hónapos babánál fekvő helyzetben? Egyik szomszédom unokájánál állítólag ez van, most mesélte két napja. Nem gyakran, de azt mondta, hogy már észrevették párszor. Egyébként jól fejlődik és egészséges kislány. Ez mi lehet? Most fejlődik az idegrendszere? Azt mondta, hogy elfogják vinni majd neurológiára, de egyenlőre még ők is tanácstalanok. Ti már találkoztatok hasonló esettel?

Jó hétvégét mindenkinek!

Zs.

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Adra! Bulcsút azért nem vették fel, mert 2004.dec.31ig született gyerekeket kötelesek oviba felvenni, sztem ez a helyzet Dóriéknál is. A bölcsibe meg megy a harc a helyért és sajnos ez kihat a gondozókra is. Nem erőltetik meg magukat, mert tudják helyzeti előnyben vannak. Bár biztos van kivétel.
Mindegy igazából úgy terveztem, hogy szeptemberig itthon leszünk Bulcsúval. csak próba narancs volt a beiratkozás. Majd jővőre felveszik.

Mazsuzs! úgy örölük, hogy elmúlt a hasfájása Nándina és te is élvezed most már tényleg a babázást.
Fejrángás lehet az idegfejlődés jele, bár én inkább végtag rángást tapasztaltam a gyerekeimnél. Abból baj nem lehet ha bejelentkeznek neurológushoz, vagy megkérdezik a háziorvost.

Fricky! örülök, hogy minden ok volt a vizsgálatokon. Még csak csücsüljön nyugiban Réka odabent. EGy kis pihenés rád fér.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Csillagmaci!
Köszönöm a dió tippet majd ha a párom tör eszem, amúgy ha bele gondolok amikor volt pucolva eszegettem, de akkor még nem figyeltem a tejcsire mert volt.

Mazsuzs!
Örülök, hogy nem hullik már annyira a hajad, remélem hamar rendbe jön végleg. Úgy tűnik a tejcsi most elég a főnöknek azt hiszem ezt a More milknek is köszönhetem. :D
A bővítes szépen halad, állnak a falak kész az aljzat, várjuk az ablakokat és az ajtót már csak egy jó burkoló kéne a fürdőszobához stb....

Dóri!
Minket előjegyzésbe vettek fel az oviba, mert évközisek vagyunk, de ez nem jelent semmit mert ha nincs hely akkor reménytelen, hogy bekerüljünk pedig a körzetes ovi.
Jucus!
Hogy vagytok? Levike milyen baba?
Eszti!
Nagyon sokat pihiz, ha tudsz. Bence valamit érezhet a levegőbe, ha így tapad.
Gyors és gyönyörű szülést kívánok.

Mindenkinek jó hétvégét.
Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok,

Itt vagyok, de mióta Szonjus ebben a szobában alszik, kevesebbet tudok írni:-(
Tényleg találkoztunk Esztivel a kórházban pénteken. Meglátogattam a doktor bácsit, és feltette a spirált. Vittem a gyerekeket is, nem tudtam kire hagyni őket.
Érezhetően nagyobb tömeg van arrafelé mostanában.

Jucus,

Még emlékszem erre a fránya fejfájásra. A spinális érzéstelenítés miatt van? Én is azt hittem, hogy megbolondulok. Csak vízszintes helyzetben voltam képes létezni....viszont pl.zuhanyozni elég nehéz úgy...
Kitartás! Örülök, hogy Levente jól van!

Adri,

Örülök, hogy lassan rendeződik Zéti popsija. Még ha egyelőre csak ideiglenesen is...

Dalmácska,

Remélem, nemsokára már csak rossz emlék lesz a pocakfájás:-)

Finike,

Gratulálok Vikinek! Danca csak 16 hónapos korában indult el....
Szerintem Szonjuska előbb fog.

Holnap megyünk Alma zenekar koncertre Dancával, már nagyon várja, persze én is! Ismeritek? Nekünk nagyon bejött!

Eszti,

megy a drukk!

Dóri,

Hogy vált be az új bébicsősz?

Most mennem kell, de ma még benézek!

Puszi:

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Jelentem még egyben, holnap ctg!

Sid!
Bulcsút Istenke éltesse sokáig nevenapján!

Most csak ilyen röviden, a hétvége eseménytelenül zajlott, annyit leszámítva, hogy "szerencsére" utolért a szokásos éves lumbágóm, és alig bírok menni. Ideg becsípődött, lépni sem bírok, és még a gyógyszerem sem szedhetem be :cry:

De már mindjárt vége 8)

Kép Kép
fricky

Bulcsúnak Kép kívánunk.
Pociló és csipet csapat

Eszti!
Nagyon vigyázz magadra, remélem gyorsan elmúlik ez a fránya lumbágód.
Réka sokat mocorog vagy már pihen a nagy út elött?

Mindenki!
Jól telt a hétvégétek?
Judit!
Milyen volt a koncert? Én még nem hallottam róluk, mert nem nagyon mozdulunk ki sajnos.

Mindenkinek szép napot.
Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Riella!Martinnak boldog első hófordulót.
Dalmacska!
Flóra babának is boldog második hófordulót.
Csillagmaci!Azt hiszem Márton most három hónapos neki is sok boldog hófordulót. Kérlek csinálj vonalzót úgy könnyebb lenne követni a nagy fiút.Jól vagytok?

Most nézzem 1,2,3 hónapossak egy napon :wink: Kép

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok Csajok!
Ime a királyfi,és az igért képek. Kép :) Kép :) Kép :) szeretek pancsizni

Délután ha elaludt írok bővebben,puszi és szép napot

KépKép
riella77

Szia Riella!

Tünemény ez a fiúka. :D
g.zsoltné

Sziasztok!

Ma egy hónapos Martin baba,pont ilyenkor mentem fel a szülőszobára....

:D :D
annyira pozitív élmény volt,hogy ha most azt mondaná valaki irány,csináljuk még egyszer szó nélkül mennék,pláne,hogy igy utólag tudom mi várna rám,akkor meg fogalmam sem volt....mégis!!!

Babuci nagyon jó,három óránként eszik,utána büfi és alvás....egyedül az este 9 óra az az időpont amikor bármit csinálunk fent van,igy már kezdünk hozzá szokni...eleinte fájt a hasa,nagyon szenvedett aztán mostanra szerintem hozzá szokott,hogy nappal tejcsi éjszaka tápszer a menü.
Tegnap felszenteltük a pelenkázót és vele együtt engem is,ugyanis tornázás közben jött a nagy kaka,és mindenki úszott benne...meg a boldogságban :D :D :D
Nincs valami ötletetek szorulásra,királyfi ugyanis csak két naponta kakil,és akkor is úgy megszenvedi,bár nagyon hősiesen tűr..nem sír csak nyöszörög,de be van vörösödve szegény,és olyan gyorsan húzza fel a lábacskáit,hogy megfogni se lehet.
Egyébként olvadás ponton van mindenki tőle,a hatalmas szemeivel olyan édesen tud nézni,....

Pocilo,köszi
Amúgy mi is nem rég lettünk készen a tetőteret építettük be,átérzem a helyzeted....aki ezen nem megy keresztül nem is tudja mennyi nyűggel jár.Kitartás!!!!

Dalmácska,Flóra babának boldog 2.hófordulót!

Szandra,imádni való ez a huri bébi!Olyan puhák finom illatúak,és HURKÁSAK!!!IMÁDOM a huris babákat!!! :D :D :D meg kell zabálni!!!

Jucus,nagyon nagy gratula!Sok boldogságot a babucihoz!

hopp-hopp mit hallok,oáááááááááááááááááááááááááááááááá
csajok mennem kell,olvaslak minden nap titeket,de nem mindíg jutok odáig,hogy írjak,puszi mindenkinek azoknak is akiket esetleg kihagytam

KépKép
riella77

Sziasztok!

Eszti! köszi a köszöntést!!!
ez nem lehet semmi nagy hassal lumbágótól szenvedni. REmélem már holnapra el is múlik.

Pocilo! köszi a köszöntést.

Riella! Királyfi gyönyörű!!!!! anyatejes babáknál még az egy hét kakimentesség is "megengedett". Egyél rostosan. Lehet hogy az esti tápszer fogja egy kicsit.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Jelentem péntekhez képest szűk egy ujjnyira tágult méhszáj, szépen felpuhulva. Nem akarom elkiabálni, de szerintem a hétvégégig itten babuci lesz :lol: :lol:
Ctg ma mutatott is jóslókat, keményedéseket, igaz még elég rendszertelenül. Viszont dokibácsi azt mondta, hogy ha 4 nap alatt sikerült a teljesen zártból egy egyujjnyis méhszájat produkálni, akkor ő a hétvégét mondaná, persze ő sose szokott jósolni 8)
Mondtam neki, hogy ki is egyeznék egy hétvégi (vagy korábbi :lol: ) szüléssel!

Riella!
Tündéri kis törpemanótok van! És már egy hónapos!!!!!! Hogy rohan az idő!

Minden kedves hófordulós pindurinak, névnaposoknak, szülinaposoknak sok-sok boldogságot kívánok!

És várjátok Finike bejelentkezését, reája dobom a sms-t, ha megvagyunk :wink:

Kép Kép
fricky

Helló Csajok!

Sid!
Bulcsúnak nagyon boldog névnapot kívánok!

Riella!
Boldog hónapfordulót a királyfinak! Nagyon édi babuci!

Dalmacska!
Boldog hónapfordulót Flórácskának!

Eszti!
Remélem elmúlik mihamarabb a lumbágód! Pláne, hogy most már napok kérdése Réka baba érkezése! Annyira izgi!! :oops: :D :D

Mi jól vagyunk, mindketten forgolódnak ezerrel!:D Zéti már fekvőtámaszozik is! 8)
Popó jól van, folyamatos ürül a genny, de ez a jó, mert így tisztul. Igazából semmi különleges ellátást nem igényel, csak le kell törölni gézzel plusz én kamillával minden tisztába tevéskor áttörlöm.
Holnap megyünk kontrollra.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Örömmel jelentem, hogy Esztiék Rékája megszületett ma 18 óra 25 perckor. 3700 gr, 52 cm.
Gratulálok! Sok Egészséget, és Sok tejcsit kívánok Nektek!

Kép

Kép
Kép
finike

Eszti!
Nagyon várjuk a híreket.
Adri!
Nagyon jó, hogy így forgolódnak a babucik és az külön jó, hogy Zétikének szépen ürül a genny.
Zaklatod a dokit, hogy mikor lehet műteni?
Riella!
Köszönöm az együtérzést, de már néha azt érzem begolyózok.
Milka mindig ott jár kell ahol nem kéne.Több cement és homok van rajta mint a vakolatba.
Mazsuzs!
Neisvac C be adatod Nándikának?Lehet, hogy nem jól írtam az agyhártya gyulladás elleni védő olt. Marcus pénteken kapja.
Marcus ezerrel rágja az öklét és folyik a nyála megindultak a guzmicsok ti ,hogy álltok vele?
Akinek nem írtam bocsi.
Üdv Csilla

Kép

Kép

Kép
pocilo

Eszti
Gratulálok, várjuk a szülési beszámolót.

Csajok drukkoljatok, remélem lassan én is túl leszek rajta.

Kép
boki

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Eszti!
Gratulálunk a kis Rékához! [b]Sok egészséget,boldogságot és tejecskét kívánunk![/b]
Gyorsan jöhetett a babuci,mert még délben írtál! Ez igen! :lol:

Riella!
Nagyon szép Martin! Büszke lehetsz rá! :D
Boldog hófordulót kívánunk!
Én is úgy tudom hogy az anyatejes babáknál nem gond ha ritkán van kaki.

Pociló!
Mi tegnap voltunk a két hós oltáson és felirattam az agyhártyagy. elleni oltást,én beadatom. Jázmin is megkapta.

Edina!
Boldog Névnapot kívánunk,utólag is Bulcsúnak!

Tegnap megmérték Flórát: 4810g már a kisasszony.
Rengeteget mosolyog ,na és dumál! :lol: Mindenki el van tőle ájulva. Ma csípőszűrésen voltunk,ott is mindenki elájult a mosolyától,na meg persze a hajától. :wink: :lol:

Adri!
Zétinek kívánom, mielőbb jőjjön rendbe a popsi!

Szép álmokat mindenkinek!
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Nem tudok aludni....és íme:

Szülésem története
04 hó 03.-ka volt,amikor még elbattyogtam a tőlünk messze levő védőnöhöz utolsó "pofavizitre" ahol már mondták hogy szerintük hamarosan szülni fogok. Amikor halgatták a baba szívhangját jól érezhetőek voltak a méhösszehúzódások. Mondogattam,hogy egy kicsit fáj a derekam és a hasam,de alig érezhetően. Mondták,hogy lehet hogy már ma baba lesz. Én nem hittem,és legyintettem,tudván hogy Jázminkámat is több mint egy héttel túlhordtam,ráadásul a négy nappal ezelőtti ctg egy darab fájást sem mutatott. 8)
Ezután szépen hazatipegtem. Itthon tovább fájdogált a hasam,de tudomást sem vettem róla,hiszen nem is volt fájdalomnak nevezető. 8)
Majd eljött az este,elrendeztem a családot és lefeküdtünk. Sokáig tévéztem,majd jóízűen elaludtam. Éjjel 12.45-kor arra ébredtem hogy kellemetlenül fáj a hasam. Nem tudtam visszaaludni,de még mindi azt hajtogattam magamban ,(fogalmam sincs még most sem hogy miért) hogy á,én még nem fogok szülni,ezek csk jósló fájások. :roll: Amelyek rögtön hat-nyolc percenként jöttek. 8)
Még így feküdtem egy órát,forgolódtam,sziszegtem,már a férjem is felébredt :shock: ,mire már mondtam,hogy valószínű menni kell,akkor már ő is tisztában volt vele. Már 5-6 perces fájásaim voltak és már elég... erősek :roll: :shock: ,ekkor elkezdtünk kászálódni. Elmentem vécére,ott láttam hogy elment a nyákdugó,akkor gondoltam,hogy ez akkor már komoly.... :shock:
Két fájás közt azon kezdtem aggódni,hogy jaj most itt kell hagynom Jázminkámat és mi lesz ha reggel felégbred és én nem leszek stb.... :cry:
Apa főzte a kávét én megkerestem hogy mit kapjak magamra,elmentem lemosakodni,ekkor már hajnal fél 3 volt és 2-3 perces fájásaim. Felöltözni kb.fél óra alatt tudtam mert sűrűn jöttek a fájások és akkor mindig eldőltem a nappali kanapéján és szorongattam egy kicsit..... :roll: :shock: Egy zokni egy dőlés.... :lol:
Mire elkészültem már fél 4 elmúlt. Felébresztettük nagymamámat,a másik szobában,aki minderre fel sem ébredt... 8) (ő vigyázott a lányomra),és elindultunk az autóhoz. Én alig tudtam odáig kivánszorogni,pedig itt állt a kertben... :roll: Már csak jajgatni tudtam. :shock: A férjem gyorsan kikapta hátulról a gyerekülést,miután szegénykémre rákiabáltam hogy: én most csak feküdni fogok tudni! :shock: :oops: Na én oda valahogy bemásztam ,lefeküdtem az oldalamra belekapaszkodtam a fogantyúba és el nem engedtem. Agyon szorongattam. :roll:
Szegény apa úgy kapaszkodott a kormányban és úgy repesztett mint a filmekben. Mi Ráckevén lakunk és hát nagyon kellet már sietni.... :shock: már 1-2 perces fájásaim voltak.
Versenyidő alatt értünk a kórházba,a kórházhoz érés előtt hívta a férjem adokit,aki hál isten épp ügyeletes volt! :D Írtó nagy mázli volt,mint utólag mondta lehet hogy nem ért volna be. :roll:
Na, irány a mentős bejárat(a dokim mondta),mivel a férjem hangján meghallotta hogy itt sürgős a helyzet! :shock:
Én már csak azt vártam hogy ott legyek végre a szülőszobán és legyek már túl rajta! :twisted:
Sikerült keríteni egy beteghordó fiút aki tolószékkel elindult velem...mivel mondtam hogy én már bizony lábraállni nem tudok.
Soha nem felejtem el megkérdezte a fiú,hogy ne vigyen a nyolcadikra,mert ott van a betegfelvétel? Mikor látta hogy állandóan görcsben vagyok és alig tudtam kinyögni hogy fent vár a dokim,akkor mondta,hogy "ok. máris megyünk a kilencedikre"! :shock: És már repesztettünk is! Mire felértünk,"terített asztal" fogadott a doki bácsi és a szülésznő. Gyorsan lekapták rólam a ruhákat, feldobtak az ágyra.Elmondta hogy már széklelési ingerem is van. A doktor úr megvizsgált ,eltűnt a méhszáj,ott az ágyon gorsan burkot repesztett egy 5 másodperces szívhangvizsgálat,az is ok.Közben megérkezett apa a batyukkal,szegény szaladt fel a kilencedikre gyalog,mert csak az a kulcsos beteghordó működött. :( Még vártunk pár iszonyatos fájást(már a végkimerülésben voltam) és nyomhattam. Kb hat nyomásra 04óra 40perckor megszületett Flórácska 3000 grammal és 48 centivel! Apa elvágta a köldökzsinórt! :lol: Olyan kis pici tündér volt! Ahogy megláttam és rámsimult
megszűnt körülöttem a világ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez a világon a legcsodálatosabb érzés. Örülök,hogy nőnek születtem és anya lehetek! :D :lol:

A varrást már alig éreztem ,igaz kis vágás volt. A méhlepény is elég hamar megszületett.
Ilyenkor már csak rózsaszín felhők úszkáltak körülöttem. :lol:
Senki más nem volt a szülőszobán így apa is ott lehetett velem két órát. Jó volt.
Összességében nagyon jó volt az egész szülésem,gyors,nagyon fájdalmas és izgalmas! :lol:
Ha választanom kellene a indított,edás,agyonszúrkált és a gyors mindenféle fájdalomcsillapító nélküli szülés között,akkor az utóbbit választanám.
A kórházban töltött napok nagyon jók voltak. a legtöbb csecsemős segítőkész ,rendes volt.
Szerencsére a kétágyasban voltam,nagyon jó volt! Második éjjeltő velem volt a lányom! Mindenkinek ajánlani tudom! Nekem nem volt fárasztó,neki is jó volt és nekem sem durrantak úgy be a melleim,mert éjjel is szoptattam.
Szóval az egész nagyon jó volt,szertek rá visszaemlékezni! :D :D

Remélem nem nyújtottam túl hosszúra és nem untátok.
Jó éjt mostmár tényleg. 8)

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Dalmácska!

Ez fantasztikus!

Jó éjt!

Nutella

Ui: Gratula Esztiéknek is, szerintem ő is valami hasonlóról fog beszámolni, mivel 6 és fél órával a szülés előtt még bejelentkezett.
nutella

Tegnap kihagytam a storyból,az érdekességet:

Flóra születési dátuma pontosan:
2007. 04.04. 04óra 40perc! És 4 óra alatt! :lol: :lol: :lol:

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Eszti,

Nagy-nagy gratula a kicsi lányhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adri,

Örülök, hogy Zéti popsija rendeződik:-)

Úgy néz ki, hgoy Danit most két oviba is felvennék. (nem tudom, mit történt...) Most a bőség zavarával küzdök...
Mindegy, nagyobb bajom ne legyen soha:-)

Dalmácska,

Nagyon jó volt olvasni a történetedet!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Eszti!
Hatalmas gratula Rékához! Ez tényleg gyors volt! :D

Dalmácska!
Jó volt olvasni a szüléstörténeted. Azért is, mert én nem élhettem át az igazi izgalmakat. Nagyon ügyes voltál!

Boki!
Lassan te következel. Gondolok rátok!

Most nekem is van egy kis időm. Gyerkőcök alszanak. Ilyenkor olyan csende a ház.
Levente nagyon jó baba. Eszik, alszik. esténként nézelődik. Gyorsan bekajál, majd berakom a kiságyba, és kis nézelődés után, elalszik.
Gergő teljesen más volt, ő alig aludt, hasfájos volt, sokat szenvedtünk vele. Bíztam is benne, hogy Levi majd más lesz. Remélem ílyen jó kisbaba marad, mert így a aGergőre is jut elég idő.
Egyébként egyenlőre nagyon szereti a kisöcsit. Simogatja, betakarja, hozza a pelusát. Nagyon okos kis srác.

Szerencsére a fejem sem fáj már.
A szüléstörténetet majd máskor, bár nem volt vmi izgi, hisz tudtam, hogy császár lesz. Fájt is nagyon, amikor műtöttek, a fejfájásom is megnehezítette a kórházi napokat. Szóval nem egy szép emlék. Megprobálok nem rá gondolni, de azért kell még idő, hogy feldolgozzam, hogy most sem, és többé már biztos nem élhetem át, milyen az, amikor természetesen szül az ember. :(

Na, de megyek is, lepihenek egy kicsit a skacok mellé.

jucus1

Jucus,

Örülök, hogy jól vagytok!
Teljesen át tudom érezni, amit most érzel a szüléssel kapcsolatban. Nekem is kellett idő, hogy feldolgozzam, hogy soha nem fogom átélni, milyen amikor ráteszik a pocakomra a mázas manócskát. Tapasztalatból viszont az mondom, hogy gyorsabban ment, mint reméltem. A két kismanó tényleg kárpótól mindenért:-)

Puszi:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!
Gratulálok a babáitokhoz!

Segítségeteket szeretném kérni, hogy van-e a kórháznak weboldala, ahol a napirend, vagy bármi információ megtalálható?

Konkrétan az érdekel, hogy mit kell bevinni a babának a kórházba és ha a rooming-in-t vagy az egyágyas szobát választom, akkor betolhatom-e a csecsmősökhöz a babát, ha látogatom van.

(előadásra nem tudok bejárni, előzőleg egy másik kórházban szültem.)

Köszönettel:
Beatrix
Vendég

Helló Csajok!

Eszti!
Hatalmas gratula Réka babához! Kívánok jó egészséget sok-sok tejcsit!

Dalmacska!
Annyira jó volt a történetedet olvasni! Mindig meghatódom ezeken a történeteken! :D

Jucus!
Örülök, hogy a kicsi Levi ilyen jó baba. Az pedig gondolom nagyon jó érzés egy Anyának amikor látja, hogy a nagyobb testvér szereti a picikét.
Én is meg tudlak érteni Téged és Juditot is, hiszen Zsófi és Zéti is programozott csaszival szültetett, s valószinűleg már nem is lesz lehetőségem átélni azt, milyen egy természetes szülés.
Szerintem emiatt ne legyenek rossz érzéseid. Nekem a férjem sokat segített abban, hogy ezt fel tudjam dolgozni. Meg persze itt a topikban a Többiek egy-két kedves szava is hozzájárult ehhez.

Ma voltunk kontrollon Zétivel, a doki bácsi szerint kialakult a sipoly. Továbbra is az a jó, ha folyik aminek folynia kell, de ez szép lassan egyre kevesebb lesz. Augusztus első hetében kell mennünk újra kontrollra. Végre sikerült megtudnom mikor műtik a sipolyt. Általában 2-3 éves korban, azért akkor, mert nagyon ritka ilyen pici korban. Majd meglátjuk, mert azért annyit hozzátett, hogy lehet előbb is műteni. Igazából nem tudom mi lenne a jó, úgy gondolom az idő előrehaladtával majd tudunk erről helyesen dönteni.

Most mennem kell, mert az ablak nyitva, és beesik az eső.....

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Eszti!

[color=darkred]Nagy gratuláció a drága Rékához.[/color]

Remélem nagyon jó volt a szülés és már várom, hogy írjál.

Hát a Tamit helyhiány miatt nem vették fel az óvodába. Szegényt nagyon sajnálom mert nagyon szeretett volna menni szemét bürokrácia. Na nem baj sokkal jobban fogja magát érezni velünk mert majd viszem mindenfelé.

Majd jövök csak egy kicsit szét vagyok hullva.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Mint sokan, úgy látszik én is az éjjeli internetezők közé fogok tartozni... :)

Boldog hónapfordulót Martinnak és Flórának!

Riella! Nagyon édes Martin a képeken!

Adra! Kívánom, hogy Zéti napról-napra jobban legyen, és ne is kelljen műteni...(vagy a jelenlegi helyzetben ez nagyon botor kívánság?)

Jucus! Tényleg szerencséd van, hogy Levi baba ilyen jó baba. Az ember nem is kívánhatna többet, és így a nagyfiúval is többet tudsz majd lenni. Fordított esetben nem tudom, hogy mit csinálnék, ugyanis már a hasfájós kevésbé alvós baba az nekünk is megvan... Teszel majd fel képet a picurról?

[bESZTI! [/b] Nagyon-nagy gratulációt a topic új kis jövevényéhez! Gyors regenerálódást és sok-sok tejcsit kívánok! Remélem hamarosan hallunk rólad!

Finike, Sidney Csillagmaci veletek mi újság? Finike már nagyon régen jelentkeztél, minden rendben?

Pociló! Mi két hét múlva megyünk a 4 hónapos oltásra. Addig Nándi más oltást nem kap. Azt mondta a doktornő, hogy utána lesz olyan oltás ami nem "kötelező", de ő javasolja, hogy beadassuk. Hogy ez melyik oltás, arról még nem volt szó, és azt sem tudom mikor szeretné majd azt beadni, mert egy hónapos szabira is megy. Gondolom ez majd kiderül két hét múlva mikor megyünk. Egyébként Nándi már 3 hete rágja az öklét, de egyenlőre nem látok semmit. Azt gondoltuk, hogy azért mert rájött, hogy van keze és megkóstolta.
:D A nagymamám szerint is a foga miatt, de én tényleg nem látok/érzek semmit. Majd kiderül. De lehet, hogy emiatt nem alszik már egy hónapja napközben csak nagyon keveset?

Üdv mindenkinek! mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Eszti hatalmas nagy gratula, nagyon gyorsak voltatok Rékucival.
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS SOK SOK TEJCSIKÉT.
Kép Kép
Ne haragudjatok, hogy nem jelentkezem gyakrabban, de időhiányba szenvedek(tudom nem kifogás).
Boki!
Nagyon drukkolok,kitartás nemsoká anyuci leszel.

Majd még jövök, ha tudok ,de hív a fönök Kép

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Azért nem tudok olyan sokszor írni, mert napközben ha Vicus alszik akkor itt mellette nem tudok írni, mert felébred, ha fenn van akkor ugye vele foglalkozom, este pedig a párom uralja a gépet, így amikor én már hozzáférnék akkor már az ágyikónkban szundizok. (Judit, talán Te tudod miről beszélek.)
Bocsánat. :oops: Megpróbálok többet jönni. Ja és nemrég írtam egy csomót és elszállt mind, így bemérgesedtem és nem akartam írni. :evil: :twisted:

Vicus jól van, már felmászik a lépcsőn a tetőtérbe, persze néha segítek neki, már megy ha fogjuk a kis kezét. Nagyon ügyi, mindent egyszerre akar. Szépen alszik napközben is evések között 1-1,5 órákat, úgyhogy egy szavam sem lehet. Megeszik mindent amit kutyulok neki, a borsófőzeléktől kezdve a paradicsomoskrumpliig (ezt evett ma). Olyan édesen mondja, hogy baba, apa. Az anya az inkább ana, bár ez ritkán hagyja el a száját, egyelőre!!! 8) Már pá-pázik is a kezével, szóval nagyon ügyi.

Pocilo,
Meg tudlak érteni, hogy három gyermek mellett nem lehet könnyű, megértjük, ha nincs időd gyakrabban írni, inkább én szégyellhetném magam, hogy időhiányra panaszkodom..... Szóval semmi baj. Kisherceg hogy van? Tejcsi van még? Ha van egy kis időd (éjszaka :lol: :wink: ) akkor írj már magatokról is.

Adra,
Sajnálom, hogy kialakult a sipoly, és hogy meg kell műteni a kis drágát. :cry: :cry: Remélem azért mielőbb túl lesz rajta és elfelejthetitek. Amúgy hogy vannak a babák, és Te? Szépen esznek alszanak? Nem fárasztanak le túlságosan? Hogy bírod? Miket csinálnak? Mesélj már........ :lol:

Szandra,
Rossz hír, hogy Tamit nem akarják felvenni sehova, ez hihetetlen. :evil: Jövőre már biztosan felveszik?
:roll: :shock:

Dalmacska,
Jó volt olvasni a történetedet, szerintem mindenki ilyen szülésről álmodik. Nagyon izgi és pörgős szülésed volt. Én így álmodtam meg az enyémet, de még sem így alakult, na mindegy, majd a következő.... :lol:

Jucus,
Örülök, hogy Levi ilyen jó baba, csak tartsa is meg a jó szokását!!! :lol:

Riella és Dalmacska,
Boldog hónapfordulót a gyerkőcöknek!

Sid,
Így utólag is Nagyon Sok Boldog Névnapot Bulcsúnak!!!

Mtücsök,
Mizu Veletek? Dóri baba hogy van?

Mazsuzs,
Hogy áll a hajhullásod? Javult már a helyzet? Nándi baba hogy van?

Beatrix,
Ha van egy kis időd visszalapozol a topicon és erről a témáról rengeteget írtunk. Röviden tömören: pelus (újszülött méret), (ha Te szeretnéd tisztábatenni), textil pelus 1-2 db, bár adnak, de azért fogytán a készlet, és majd amikor viszed haza akkor a párod hozzon be rucit a babának. Más most nem jut az eszembe, de a többiek biztosan segítenek többet. Ha van még kérdésed kérdezz nyugodtan. Mikorra vagy kiírva? Fiú vagy lány? Hogy fogják hívni? Első baba? Jaj bocsi, csak ilyenkor elkap a hév.... :oops: :wink:

Csillagmaci,
Veletek miújság?

Judit,
Úgy látom az se jó, ha egyáltalán nem veszik fel egy oviba se a gyerkőcöt, de az se jó, ha kettőbe is???? :wink: Válaszd azt amiben még Te eltöltenél egy fél napot, ha ilye pici lennél, illetve, hogy Dancának melyik tetszik. Tudom sok szempontot figyelembe kell venni, de biztosan meghozod majd a jó döntést!

Amúgy Csajok, Ti hogy vagytok azokkal az ovikkal, ahol már idegen nyelvet tanulnak a picik???

Kéne megint szervezni egy talcsit. Na mit szóltok hozzá?

Ha valakit kihagytam ezer bocsi, de most már ,mennem kell.

Kép
Kép
finike

Finike,

Az a baj, hogy igazából nem vették fel Dancát 2 oviba. Egybe biztosan felveszik, de az fizetős. Nem magánovi (60E/hó), hanem alapítványi (kb. 30E/hó). A körzetes oviban harmadik a várólistán. A vezető óvónő persze nem tud ígérni semmit. Volt olyan év, amikor egy gyerek sem került be a várólistáról... Szóval, most azt nem tudom eldönteni, hogy menjen a bizots fizetősbe, vagy kockáztassunk, és hátha bekerül a körzetesbe...
Mivel jövőre már várhatóan Ürömön fg oviba járni, így összesen 1 évről van szó. Ha többről lenne szó, biztosan maradnánka körzetesnél.
Egyébként majdnem biztos, hogy alapítványit fogjuk választani.

Az építkezást egyébként valószínűleg csak nyár vége felé fogjuk elkezdeni, mert van még egy kis bürokratikus elintéznivaló a lakással kapcsolatban, amíg megkapjuk a tiszta tulajdoni lapot. Addig ügyvédi letétben van foglaló. Most adjuk be a terveket az építési engedélyhez is. Az is 60 nap. Minimum. Viszonta pakolás gondolatától már most rosszul vagyok. A köztes időszakban ráadásul anyósom lakásában fogunk lakni (ő nem lakik ott :lol: ), szóval kétfelé kell pakolnom.

Kérdeztetek a koncertről. Danca nagyon élvezte, előre ment csápolni. Majdnem megzabáltam. Rakok fel róla egy képet:-) Akit esetleg érdekel a zenekar: www.almazenekar.hu

Szonjuska már villámtempóban kúszik. Szuper technikát fejlesztett kis. A lábával nyomja előre magát.

Most megyek, mert a kisasszony kezd átébredni a kopácsolásomtól, és nem nagyon nem szeretném, ha teljesen felébredne!

Puszi mindenkienk:

Judit
Kép Kép

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Eszti! nagy gratula a babához. Jó gyors volt.
Részletekkel már nagyon várunk.

Jucus! Örülök, hogy minden oké Veletek. Gratulálok mégegyszer Levihez. Szüléstörténetedre nagyon kíváncsi vagyok.

Dalmacska! nagyon megható Flóra születése. Még jó hogy beértetek.

Finike! nem semmi Vicus milyen ütemben halad...

Császáros csajok! az a lényeg, hogy egészség legyen.

:D

Taliban benne vagyok. Már jó lenne újra találkozni Veletek.

Beatrix! üdv közöttünk. keresőbe írd be a Jahn Ferenc nevet és biztos megtalálod a honlapot, egyébként ha itt visszaolvasol jó sokat akkor sztem majdnem minden kérdésedre megkapod a választ. Ha mégsem akkor kérdezz bátran.

Adra! akkor elkerülhetetlen a műtét? Zsófival mi újság?

Dóri! nálatok mi a helyzet?

Tibicsoki! rég hallottam rólatok.

Szandra! Bulcsút sem vették fel oviba, pedig nekem lejár a gyesem jővő februárban. Mondjuk kérdezte a vezetőnő, hogy meg tudom e oldani szept-ig Bulcsú "elhelyezését"? Szóval lehet ha azt mondom nem akkor beszorítják őt is. De azt meg nem akartam, mert szeptig itthon vagyok az biztos /2008./

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

A taliban mi is benne vagyunk.

Judit!
Nem semmi, hogy Szonjus már kúszik, az én drágám még egyhelyben nyomja a padlót bár már négykézlábra áll és ringatja a fenekét előre hátra. Most már én is nyomatok neki bébiételt 1x egy nap azt meg úgy bepuszilja mintha nem evett volna egész életében semmit. Hát ja, sovány is a kis drágám :wink: :lol: . Amint látom Szonjusnak is megmaradt a balerina alkata :wink: . Nagyon édes Dani ezen a képen. Tényleg azt akartam kérdezni, hogy ő nem lett erőszakosabb? A Tami olyan "rossz" lett más gyerekekkel szemben, egy ideig jól eljátszik velük aztán lökdösi őket addig amíg össze nem verekednek :roll: . Pulykakakas....

Sid!
Azért nem semmi, hogy még azt sem veszik fel akinek az anyja vissza mehetne dolgozni. Itt is van olyan anyuka akinek október (v. november) végén lejár és megy vissza dolgozni és nem vették fel a gyerekét, erre az óvodavezető megkérdezte tőle, hogy nem akar e még egy gyereket szülni mert akkor úgyis otthon marad és akkor megvan, hogy ki vigyázzon a gyerekre. Erre a nő mondta, hogy nem mire ezek a szemetek közölték vele, hogy akkor bébisitter. Köszi.

Itt nálunk is van magánóvoda de az 50e/hó. Hát az egy kicsit sok, sebaj majd jövőre reméljük, hogy felveszik bár egyre rosszabbakat hallok arról az óvodáról ahova most akartam íratni, így még lehet, hogy jobban i jártunk, hogy nem vették fel.

Finike!
Örülök, hogy Viki ilyen nagyon ügyes baba, nem semmi milyen különbözőek a gyerekek fejlődésben. Emlékszem a Tami elmúlt 1 éves mikor elkezdett járni.

Dalmacs!
Hát legközelebb jobban siessetek, mert a végén a liftben fog megszületni. úgy látszik az esetek 90 %-ban igaz az, hogy a második hamarabb kibújik.

Megyek mert egy kicsit nem is késő hanem már inkább korán van.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Szandra! hátha ezt a szöveget az anyukának abban az oviban vágták le, ahova Te is beirattad, akkor sztem is keressél másik ovit jővőre :?

Nekem mondta a vezetőnő hogy bölcsibe fogja javasolni Bulcsút és kérdezte, hogy meg tudom e oldani vhogy a dolgot? szóval rendes volt, sztem biztos segített volna bölcsi terén, ha kértem volna. JOhanna is ebbe az oviba jár. Jővőre tuti felveszik Bulcsút is.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?