Sziasztok!
Emese!
Látom,nálatok is jönnek a fogak sorban...Dominál meg mennek.Ahogy Dorinának jön egy,Dominak úgy kezd mozogni,aztán már löki is ki a maradandó az első kis tejfogacskát.Ez már a 3. maradandó foga.Kint voltunk a tűzijátékon,Dórinak almaevésel kicsit el kellett terelni a figyelmét,mert félt egy kicsit,de a végére megnyugodott,látta,hogy nem bánt.Így volt ez annak idején Domival is,emlékszem.A vetélésem után nekem is megjött rendesen,és ahogy dokibácsi megjósolt,lehetett 3 hónap múlva próbálkozni...össze is jött Dorina elsőre!!!
Flocika!
Gratulálunk a babádhoz!!!!!Nagyon ügyesek vagytok a gátvédelem miatt,mert ahogy én is látom,méretes kis pasiról van szó!!!Nekem is Marika volt a szülésznőm,csak azokat tudom írni róla,amiket Te is leírtál,egy angyal volt végig,de határozott,és nahyon érti a dolgát.
Zitmi!
Igen HSZ-ről van szó,az első szülésemet ő vezette le,és most mit csináljak,akármit is mondanak róla,nekem nem volt vele semmi bajom a kb.6-7 év alatt,és azóta sem találtam hozzá hasonló orvost...Ez van sajna.És a huginál is jól látod az orvosokat...
A dokinénink nem vette észre,hogy a fiam miért bukik vissza annyi anyatejet 1 hónapos korában.Azt mondta a védőnénivel együtt,hogy a gyerek túleszi magát,és a fölösleg meg kijön belőle.Gondolhatod,büfiztetésnél a hátam mögött toccsant a tej a kövön,ez azért nem túlszopizás...Én pedig olvastam,hogy a GOR-betegség tünete lehet ilyen korban,egy reflux betegség,aminél kórosan nyitottabb a gyomorszáj a kelleténél.Itt pedig jobban visszaáramolhat a kaja,meg a savas gyomortartalom,ami marhatja a nyelőcsövét,ezért lehet nyugtalan is.És mindez a bölcsőhalál egyik kockázati tényezője.Elmondtam dokinéninek,paranoid hülye anyukának éreztem magam,ezt éreztette,és közölte,nyugodjak már meg.Az anyai ösztön hajtott,és láttam,csinálnak erre irányuló szűréseket a Heim Pálban.1 hónap múlva kaptunk időpontot,Domi akkor volt 2 hónapos.Nem tetszett dokinéninek,de kicsikartam belőle a beutalót.Nem volt egy leányálom a vizsgálat,ott is kellett aludnunk,tűszúrások,csövek,gépek...akkor nagyon szívszorító volt,de tudom,hogy nagyon kellett,ezért újra végigcsináltam volna a lányommal is,ha kellett volna.Az eredmény:a gyerekemnek kórosan nyitottabb a gyomorszája,és a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe,ami bármikor fulladáshoz vezethetett volna.Gondolhatod,a szívroham kerülgetett.Hónapokig sűrítő tápszer kellett az anyatejhez és hozzátáplálás,pár óránként gyógyszer naponta többszö,ágyában a matracot megdönteni,és sürgősen egy légzésfigyelő...A dokinéninknek írtak a kórházból egy szép kis levelet,és köpni nyelni nem tudott,volt ám utána piti rendesen...Persze onnantól nem bíztam benne.Az utolsó döfés az volt,amikor az agyhártya elleni oltás előtt aláíratta velem,hogy saját felelősségemre vállalom,mert ő mossa kezeit,ha bármi gond lesz...Na köszönöm,orvost váltottunk,azt hiszem nem kérdés,miért..Ha belegondolok,hogy hónapokig csak reménykedtünk,hogy nem kell megműteni és egy gyűrűvel beszűkíteni a gyomorszáját(a röntgenen is látszott,micsoda buborékok jönnek vissza...),hogy lehetett volna gyomorsüllyedése,fekélye ebből,és egyértelműen idevezetett volna,ha nem állok a sarkamra.Jó,lehet így is,mint mindenkinek,de neki biztosan az lett volna,vagy mégrosszabb,belegondolni sem akarok.Ijesztő,hogy egy laikus anyuka,csupán az ösztöneire és a saját ismereteire támaszkodva próbál harcolni egy képzett orvossal,aki még hülyének is nézi..Itt tartunk.
Puszi,jó éjt!
Kriszti