Új privát üzeneted érkezett!

Moro75: nem fog aludni a párod a tájékoztatón azt garantlom D.nagy szónok és nagyon izgi az előadása!!!!!El kellene menned orvoshoz ha fáj az nem jó a cikludod hanyadik napján fájt????

Kisszil hogy vagy?

Kagyló: hányszor nézted meg azóta D-t almaszedés közben én egy párszor megnéztem

Zsuzsi??????

Kisbuddha: K-ban milyen leletet kértek még ami neked nem volt meg??????

Amarillys: Te mikor is indulsz? Neked ez hanyadik lesz? Megkérdezhetem?

Mirrmurrka
mirrmurrka

Sziasztok!
Ma voltam D-nél,megkaptam a gyógyszerezési lapot,szerdától indul a gyógyszer szedés,csütörtökön kapom az első szurikat,pénteken UH. Ahogy számolgattam,jövő héten punkció!:-))) Sajna csak a jobb petefészek jöhet szóba....
Csütörtökön vagy pénteken jön vki D-hez???
Szorítsatok lányok,hogy minden rendben legyen:-D
puszi!!!
sheil
Budapest I. kerület

Sheil: inden de minden rendben lesz egy petefészekben is több ezer tüsző van :lol: , Anyukám is egy petefészekkel szült minket :lol:
hatalmas drukk új dimenzióba léptél!!!!!

Mirrmurrka
mirrmurrka

Mirrmurrka!
nagyon köszönöm, jól érzem magam :) eddig minden ok, asszem! :) eszem a rengeteg húst, amit D.kért
(mi amúgy azt gondoltuk, hogy ezt csak az injekció kúra alatt kell erőltetni, de nem!!!)
szóval, MINDENKI EGYEN SOK-SOK HÚST!!!

sheil: szorítás!!!! :D
kisszil
Hatvan

Kisszil:Hajrá!!!!
Tegnap már én is bevágtam egy fél csirkét!XD

Mirrmurka:Köszi mindent:-PPP
sheil
Budapest I. kerület

mirrmurrka:sztem csak viccből mondta a párom(nagyon remélem :) )Furcsa, de várom a tájékoztatót :lol:
Igazából rendszertelen a fájdalom,tegnap jól bekajáltam és nem éreztem.Várok még.Majd D Apánknak megemlítem ha nem javul.Remélem nem krepál be az a petefészkem is!!!!

Sheil:Hajrá!!!!Mindent bele :lol: Nekem is csak a jobb oldal működik.Tényleg sok húst kell enni?És erre fel is hívja a doki a figyelmet?

Én a K-ban kaptam Femibion800 folsav+metafolin-t,most elkezdtem szedni,nem tudom ér-e valamit.Mondjuk régen vettünk Elevit-et is,de bakker olyan székrekedésem volt tőle,hogy ihaj! :wink: Kiderült aztán a laboromból,hogy a szervezetem tele van vassal,úgyhogy vashiányom nincs.A Femibionba meg nincs vas.
Nektek mi a tapasztalatotok ezekkel a vitaminokkal?

Kisszil:Hajrá!!!Neked is sok sok szerencsét :lol:
moro75
Budapest IX. kerület

Sziasztok

Tegnap telt le az ET+21 nap, és mivel már volt néhány pozitív tesztem, így jól fel is hívtam D-t, hogy ugyan nézze már meg, hogy ki lakik odabent!
Be is hívott azonnal, tök jó, mert alig voltak! :) Ami ugye meglepő nála!
Bekukucskált, és elkezdte sorolni, mint amikor a tüszőket számolja! :)
Szóval a lényeg, hogy 1-4-ig bármennyi babám lehet!
Látott két petezsákot, amiben már magzati elemeket is látott, és látott még eldugva egymás mellett szorosan kettőt, azt gyanítja, hogy az egyik embrike tovább osztódott! :)

Felrakok egy képet, ami elég rossz minőség, mert sajnos D nem tudott fényképet nyomtatni, pont elromlott az UHU-s gép :) Így a telómmal fényképeztem le!

Kép

Mindenkinek továbbra is mennek a drukkok a tüszőnövesztéshez, vagy a baba megtartáshoz! :)

zsuzsi

Lilypie First Birthday tickers
kvzsuzsi
Fót

kvzsuzsi:Aszta!!!!De jó!!! :lol: Gratula :lol: 4?!!!Mennyit kaptál vissza?
Hányadikra sikerült?Jaj,lehet hogy már kérdeztem ilyeneket,de tisztára lázba jöttem :lol: Nagy nagy gratula mégegyszer :lol:
moro75
Budapest IX. kerület

kvzsuzsi:Én is akarok ilyet :lol:
moro75
Budapest IX. kerület

moro75: ez volt a 3. beültetésem, és 3 gyönyörű nagy embrikét kaptam vissza, 7-8-9 sejtesek voltak! ebből kettőt meg AHA-ztak

mindannyiotoknak lesznek ilyen babáitok! :)))

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Zsuzsi!!!

GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :lol:

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagyló: köszi itt is! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

kvzsuzsi:Elvégre 3 a magyar igazság :lol:
És az AHA az mit jelent?Bocs ha hülye a kérdés,de a K-ban nem kaptam ilyen infókat,és mint írtam már mirrmurrkának is,egy csomó mindennel nem vagyok tisztába :wink:
moro75
Budapest IX. kerület

moro: az AHA az asszisztált hatching-et jelenti. akkor szokták csinálni, amikor vastagabb a kelleténél a petesejt fala. Ha még nem voltál tájékoztatón, akkor majd erre is figyeljél oda! :)
Majd D is ezt fogja mondani: úgy képzeld el, mint amikor a kiscsirke próbál kibújni a tojásból, töri töri belülről, de nem megy neki, a petesejt is próbál megtapadni a méh oldalán, de mivel vastag a fal, ezért nem tud leválni, és így nem tud megtapadni. Ilyenkor az emberek a tojást egy kicsit megtörik kívülről! Na az AHA pontosan ez, a petesejt falát lézerrel egy kicsit "megcsipkedik", hogy könnyebben leváljon, és így könnyebben meg tudjon tapadni!
Ezt Dévaiék, illetve a biologúsok (Kálmán, és Györgyi) látják, hogy milyen a petesejt fala. Nekem már az első lombiknál AHA-ztak, mert szóltak, hogy egy kicsit vastagabb, mint kellene!
De mindig megkérdezik, hogy kéred-e! Csak tudnod kell, hogy mit jelent! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

kvzsuzsi:Köszönöm a választ!Nekem a K-ban nem is kérdezték hogy szeretnék-e ilyen AHA-t,és nem is mondták hogy vastagabb-e a petesejt fala :wink: De úgy látom D Apánknál sokkal jobb kezekben leszek :) Hihetetlen számomra ez a nagy különbség hozzáállásban a két intézet között. :wink:
Lehet hogy nálam is a megtapadással van a probléma.
Mégegyszer köszönöm szépen a válaszod!!!
És milyen érzés anyukának lenni? :lol:
moro75
Budapest IX. kerület

Zsuzsiiiiiiii:DDDDDDDDDD4!!!!!!!!!!!!!!!gartulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hanyadik napon teszteltél először +? Bár ennyi babával 3. napon is pozitívat lehet tesztelni!!!!!Te jó ég képzelem mit éreztél amikor elkezdett számolni D:!!!!!!Mit mondott gondolom nagyon elégedet volt:DDDDDDD
Érezél valamit volt valami jele a babáknak,amit korábban nem éreztél????

Mirrmurrka
mirrmurrka

Lányok volt valakinek inzulin rezisztencia vizsgálat 0 és 120 perces normál értéket tudtok nekem mondani? köszi

Mirrmurrka
mirrmurrka

moro: még nem érzem magam anyukának! :) Nem nagyon vannak jellegzetes terhességi tüneteim, így tulajdonképpen vannak pillanatok, amikor azt is elfelelejtem, hogy 4 baba van a pociban! :)

mirrmurrka: köszi :) először ET+13 napon teszteltem, de akkor még olyan halvány volt a második csík, hogy én magam sem hittem el, utána teszteltem rögtön másnap, és mivel erősödött a csík, így minden másnap csináltam tesztet, mert olyan jó volt nézegetni! :oops:

A terheléses vércukor és inzulin vizsgálatot készülsz csináltatni, javaslom, hogy 3 pontosat csináltass. Nagyon fontos, hogy 60 percnél mit csinálnak ezek, mert a 3 eredményt nézve egy szép görbét kell leírjon, viszont ha csak a 0 és 120 percet látod, akkor nem lesz görbéd! :)

Az én eredményem, amire az endokrinológus azt mondta, hogy tökéletes:

glukoz:
0 perc: 4,6
60 perc: 6,5
120 perc: 5,4

inzulin:
0 perc: 3,8
60 perc: 24,4
120 perc: 12,7

ez az eredmény több hónap szigorú 160 gr CH diéta után lett ilyen! Előtte nem volt ilyen szép! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Ja Moro: elfelejtettem válaszolni az egyik kérdésedre
Szóval D örült természetesen, de elmondta a többes terhesség veszélyeit, és természetesen megemlítette a redukciót is!
De azért többször gratulált! :)
Az intézet többi dolgozói is nagyon örültek, mindenki összesereglett a recis pultnál mikor kijöttem! :) Még Kálmán is kijött gratulálni! Aztán mondtam is nekik, hogy ez nem csak az én érdemem! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Meghiszem hogy jó volt nézegetni:))))))))))))
Zsuzsi: megcsináltattam mert hát úgy ráértem itt a második lombikra való várakozásban nem diétáztam ettem úgy ahogy szoktam és a következő lett az eredményem:
glükóz: 0:4.72 120: 3.55
Inzulin: 0:4.16 120: 14.97
remélem ez ok eredmény????Majd beszélek az orvossal!
Jaj 4 baba:) ah
Képzelem a csapatot ahogy szárnyra kelt a hír, nagyon megható!!!
Mi a recept Zsuzsi kérem a tuti tippeket!!!!!!SOS mi volt máshogy mint korábban????????

Mirrmurrka
mirrmurrka

Zsuzsi: Nagy nagy gratula, háromszoros vagy négyszeres:)
Volt valami ami máshogy történt?
Mi a recept?

Többieknek is szurkolok!+++
kisbuddha
Budapest III. kerület

kvzsuzsi: Azta!!
Gratulálok!Fantasztikus:-) Nagyon szorítok Neked, hogy ez után is minden rendben legyen!!!!Mikor mész legközelebb UH-ra? Az ilyen pillanatokért édemes élni,szenvedni és végig csinálni ezt az egészet!:-) Szuper!
sheil
Budapest I. kerület

Zsuzsi,

Gratulálok, annyira de nagyon örülök, de jó !!!!! Végre, végre, végre :D Igazán megérdemlitek ! Megkérdezhetem, hogy mit csináltál most másképp, legfőképp lelkileg hogy álltál hozzá ? Lazán vetted, nem görcsöltél ? Annyira jó, hogy D meg Kálmán meg mindenki az intézetben ilyen lelkesen áll hozzá, ettől másak ök mint a K. Mikor kell visszamenned D-hez szívecske dobogást nézni, 3 hét múlva ? Emlékeim szerint Zafíréknál is a 3. kísérlet volt sikeres az ikerlánykákkal.

Mirrmurka, a kérdésedre válaszolva nekünk is a 3. kísérlet jön, de inkább januárban vágnék bele mint decemberben. Mondjuk szeptember végén is alig voltak az intézetben, gyanítom hogy kevesebb a beteg mostanság, nem véletlen a K. akciója sem.

De mindegy is, a fontos hogy Zsuzsiéknak sikerült, hurrááááááá !
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

kvzsuzsi:Még mindig nem térek magamhoz,4 az az 4 baba? :lol: :lol:
Én is kiváncsi vagyok a receptedre :lol: Azt meghiszem hogy D gratulált :lol:

Szóval lányok a vitaminokkal hogy álltok?Kérdeztem,de senki nem válaszolt.Talán felesleges szedni?
Én is úgy emlékszem hogy Zafírnál is a 3.beülti hozott eredményt.
moro75
Budapest IX. kerület

mirrmurrka: én nem vagyok orvos, nem tudok neked semmit mondani, hogy jó-e az eredményed vagy sem, de én továbbra is azt mondom, hogy a 3 pontos jobb, mert neked a 60 percnél nem tudjuk, hogy mennyire kiugró, vagy éppen nem megy fel semmennyire. Én elmennék és csináltatnék egy 3 pontosat ;)

sheil: már hétfőn 22-én megyünk is, és megnézi megint őket! :)

Hogy mi a recept?? szerintem mindenkinek más jön be! :)
A legfontosabb, hogy hinni kell. Ami a transzfer után a legnehezebb, amikor itthon vagy és csak azzal kell foglalkoznod, hogy vigyázz magadra, és a picikre!
Ittam gyógyteákat, és szedtem különféle vitaminokat. Ennyit csináltam másként, mint eddig.
Ja és imádkoztam! :)
kvzsuzsi
Fót

Zsuzsi: én el nem megyek még egyszer cukros vizet inni :D persze ez a legkevesebb
milyen vitamin s milyen tea???? :lol: érdekel mert hát "mondhatni sikeres voltál" :lol: :lol: :lol: az ima is fontos!!!!

Mirrmurrka
mirrmurrka

ezt e teát ittam:
"Fogamzás teakeverék"
- barátcserje (kihagyható, ha tabletta formában szedjük)
- citromfű (jóízű)
- kamillavirág (gyulladáscsökkentő)
- körömvirág (gyulladáscsökkentő) egyenlő arányban elkeverve
- cickafarkfű (1.)
- palástfű (2.)
Elkészítés: Mérj ki minden teafűből azonos mennyiséget, mondjuk 30 teáskanálnyit egy mély tálba. A cickafarkfű és a palástfű kivételével keverd jó alaposan össze a teafüveket. Oszd két részre. Az egyik részt a cickafarkkal (ezt kell a ciklus első felében inni), a másikat a palástfűvel (ciklus második felében) keverd össze. Reggelente forrázz le 3dl vízzel 2-3 teáskanálnyi keveréket. 8-10 percig hagyd állni, majd esetleg kevés mézzel ízesítve fogyaszd. Jó tudni, hogy a cukor és a citrom befolyásolják a gyógynövények hatását, így lehetőség szerint érdemes ízesítés nélkül inni.
Alkalmazás: reggelente 1-1 csészével kell inni a ciklus első felében (tehát a menstruáció első napjától kb. 2 hétig), a cickafarkasat, a peteérés után igyuk a palástfüveset.

vitamin:
b6 vitamin
c vitamin 2000 mg
d vitamin 2000 NE (ezt körzetivel irattam fel!, úgy olcsóbb)
e vitamin
folsav (ezt D is mondja)

ezeket mind az internetről néztem ki, az előző nullás punkció után napokat foglalkoztam azzal, hogy végignéztem az internetet, hogy mit lehet találni a petefészek erősítéssel kapcsolatban, és a fogamzással kapcsolatban :wink:

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

kvzsuzsi! hatalmas gratula!!! :) egyenlőre még fel sem tudom fogni, hogy most milyen örömet érezhetsz! :)
kisszil
Hatvan

Zsuzsi:köszi a receptet, ma megyek beszerző körútra:)

Mirrmurrka
mirrmurrka

Zsuzsi:Én is ki fogom próbálni:)
moro75
Budapest IX. kerület

Lányok...HELP ME!
Nektek stimu alatt volt vmelyik gyógyszertől puffadás...hasmenés....?Tipp? Amúgy a közérzetem jó,semmim nem fáj.De ez...ez iszonyat.Ami 2 liter vizet sikerült magamba dönteni,a sok húsról nem is beszélve annak se híre se hamva:-S Ti miket ettetek???

Zsuzsi gratu!22-én valószínűleg én is megyek,lehet összefutunk:-)
sheil
Budapest I. kerület

Zsuzsim!
Itt is hatalmas gratula!!

Eramami

Kép
era33
Biatorbágy

Sheil: alma répa:) mint a babáknak, mákos ételek:) csökkentik a bélmotilitást:) nyugi!!!!!!!Csak menetejél!!!!

Mirrmurrka
mirrmurrka

mirrmurrka!köszi!:-) Te mindent tudsz:-) Saját blogon nem gondolkodtál?Tuti sikere lenne!!!
sheil
Budapest I. kerület

Sheil:remélem bejön a mák:D nekem mindig! :D hogy alakulnak a dolgok?

Mirrmurrka
mirrmurrka

Zsuzsi, köszi a tea összeállítást, én is beszerzem. Szorítok a következő UH-ra, hogy minnél szebb legyen a látvány :)

Lányok, érdekel valakit a decemberi menetrend D-nél ? Ma voltam fenn Apánknál, és elmondta, nagyon humoránál volt és nagyon aranyos volt :D Mindig rájövök mennyire szeretem !

A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Érdekel, Amaryllis, nagyon is :)

Kvzsuzsi, hatalmas gratula Neked, szívből örülök :)

Inszemináció után hányadik napon lehet tesztelni, mikor lehet hiteles eredményt látni? Október 5-én volt nekem az első, kicsit korábban mint amit a ciklus.hu naptárában számított ovuláció napja (okt. 8-át írt). Elvileg mára eltelt 14 nap az inszem óta és negatív a teszt, megjönnie hétfőn kéne, de lehet hogy megtolja az időpontot az utrogestan. Esélyem már biztos nulla :(
mbetty2
Aszód

Amaryllis:Jelentem engem is érdekelne a decemberi menetrend :lol: Vajon beférek vagy nem :wink:
moro75
Budapest IX. kerület

Amarillys:engem is érdekel:) kíváncsi vagyok mit humorizált D. gondolom mennie kell Karacsony előtt halat fogni a halászlébe:) de előtte beugrik az intzetbe egy kis punkcióra meg ET-re:DDDDD

mbetty: majd ha megjön rendesen akkor nincs tovább de még előtted a többi inszem, utrtot abba ne hagyd!!!!!!!ha biztosra akarsz menni vérvétel mutata a biztos eredményt!!!!!!!

Mirrmurrka
mirrmurrka

Mirrmurrka:
Haladok...ma voltam UH-n eddig minden ok,hétfőn is megyek...de nem tudom,hogy jövő héten meglesz-e a punkció.Most vagyok a 6.napon.Szerinted?
Köszi, ettem mákos cuccokat,meg 2 banánt,reggelre semmi bajom sem volt:-)

Lányok!Sztetek melyik terhességi tesztet vegyem meg?Valami 10-es kellene,de 25 -ös nél érzékenyebb nem volt és olyan meg nem kell:-(((

Engem is érdekelne a decemberi menetrend!!!:-)
sheil
Budapest I. kerület

Sheil: Qupido a legérzékenyebb szerintem patika:) de a vérvétel a legbiztibb
nekem a 17. napon volt leszívás:) 11napon már simán lehet leszívás:) 4-5 uh van leszívás kb szerintem jövő péntek:) de azért én szerdára is szabit terveznék :lol:

Mirrmurrka
mirrmurrka

Sheil, én mindig itt vettem a teszteket, nem volt vele gond.

http://fastest.hu/spd/one_step_pregnanc ... IU_ml_AIDE

Eramami

Kép
era33
Biatorbágy

Mirrmurka, köszi a mákos-répás tippet :)
D. sziporkázott, kérdezi tőlem hogy vagyok, mondom minden rendben, erre mondja mosolyogva akkor terhes :) mondom, hát nagyon dolgozunk rajta, de elkéne még egy kis segitség, és én a doktor úrra gondoltam. Kérdezem vetkőzhetek (a vizsgálathoz) azt mondja csak lassan, tudja a férfiak azt szeretik ha a nők lassan vetkőznek :) Kicsit sajnáltatta magát, hogy neki az ünnepnapokon is dolgoznia kell, erről is a nők tehetnek, meg a petesejtek :) szóval több ilyen sziporkája volt...

Szóval a menetrend: ha december 02-án jön meg a mensesed, akkor még beíndit (elkezd stimulálni) utána már nem, mert ugye a karácsonyi szünet miatt nem tudja végigvinni. Annyit mondott, hogy december 28-án még bent lesz, ha december 25-én jön meg akkor be tud inditani olyan gyógyszerekkel amik kitartanak január 2-ig UH-k nélkül.

A.

Ui: Nekem volt már 13-14 napi punkcióm, de tudok már 17-18 napi punkciókról, szerintem a hormonoktól is függ, hogy mennyit "nyom" beléd, mennyire nőnek lassan vagy gyorsan a tüszőcskék...
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Köszi Amaryllis, jó tudni az ilyet előre :) Viszont remélem, Karácsonyig már mindenki gömbölyödő pocakkal ül majd a fa alatt :))
mbetty2
Aszód

Betty, így legyen :D
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

amaryllis:Köszi az infót :) Úgy néz ki akkor bele fogok férni :lol: Ha minden igaz nov.30 vagy dec elején jön meg.Hurrá!!! :lol: :lol:
Tényleg jó kedvében lehetett D :D Amikor először voltam nála,és kérdeztem tőle, hogy miért van az hogy nem fejlődnek rendesen az embrik,mondta hogy lehet genetikailag nem illünk össze,de majd meglátjuk.Kérdeztem hogy ilyenkor mi van?Azt mondja új pasi kell(viccesen),én meg rávágtam hogy a doktor úr tud ebben segíteni?Persze én nem arra értettem ugye hogy új pasiba,hanem hogy egyáltalán van-e rá megoldás :) Kicsit zavarba jött,és a párom is rám szólt :lol: Kínos volt egy cseppet :)

Lányok november 20.-án jön valaki D-hez?
moro75
Budapest IX. kerület

mirrmurrka:
Már szabin vagyok mától:-) Így bármikor lesz a leszívás,készen állok!Megyek hétfőn is UH-ra,kíváncsi vagyok mennyit nőttek:-)

era33:Ez jól hangzik,a postaköltség nem nagyon sok?

amaryllis921: Kíváncsi leszek:-)
sheil
Budapest I. kerület

Sziasztok.
Szeretnék csatlakozni hozzátok. Van erre lehetőség? Hetek óta olvaslak már titeket és most vettem a bátorságot és regisztráltam.
Júniusban voltunk elöször a Dévaiba, és most készülünk az első inszeminációra.Már 2.5 éve próbálkozunk, de sajnos eddig nem jött még össze :(
mokucica
Budapest XIII. kerület

Sziasztok.
Szeretnék csatlakozni hozzátok. Van erre lehetőség? Hetek óta olvaslak már titeket és most vettem a bátorságot és regisztráltam.
Júniusban voltunk elöször a Dévaiba, és most készülünk az első inszeminációra.Már 2.5 éve próbálkozunk, de sajnos eddig nem jött még össze :(
mokucica
Budapest XIII. kerület

mokucica: Persze,simán!:-) Nekem is sokat segítettek a lányok, lelkileg is meg persze a sok jó tanáccsal:-)
Kérdezz bátran,na és persze hajrá hajrá!!!:-)
sheil
Budapest I. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?