Sziasztok !
Lányok ez szörnyű. Én is fél évente járok a dokihoz, nekem is mindig a fejem felett lóg ez a HPV kérdés. Ezért is akarom a gyereket mielöbb beoltatni.
Alaptomos egy betegség, már csak akkor van tünete amikor késő minden . Ráadásul egyre több anyuka , ismerős számol be ezekről a problémákról.
nuncili : irok választ ahogy tudok.
A pótlás kérdésében a leirt válaszok szupik. Tényleg észre fogod venni ha eljön az ideje.
Vannak tünetek amelyek egyértelműen erre utalnak.
Az anyagcserebetegségeket a kórházban PKU szüréssel próbáljuk kiszürni.
Ha eltérés van . elöször ismételni kell. Majd irok erről is részletesebben.
gabcsa : tehát mint elöbb emlitettem is , nincs tünete a HPV -nek. Pont ez a baj. Csak az időszakos rárszürésen derülhet ki, ezért ilyen veszélyes.
Ha már valamilyen tünet jelentkezik addigra már gyakran késő.
Nagyon fontos a megelőzés, ezért muszáj elmenni a nögyógyra legalább évente 1 X.
A kullancs elleni oltást én úgy tudom, hogy 12 hónapos kortól lehet beadatni.
Krisz : a mai világban már minden elképzelhető. A gyerekek egészen máshogy fejlődnek, minden felgyorsult valahogy. Alkalmazkodni akarnak ehhez a rohanó világhoz ?!
Tehát elképzelhető hogy már elkezdődött a fogzás, és elindultak a fogcsirácskák. Aztán hogy a fogacskák ténylegesen mikor bújnak elő az már egy más tészta. Gyerektől függ.
Mindenesetre a tünetek nagyon passzolnak a fogzáséhoz . ( nyáladzás, nyugtalanság , széklet vált. stb )
Most sajna mennem kell, mert a férjemnek kell a gép.
Jelentkezem legkésöbb délelött.
Ja a buli nagyon jól sikerült, a kicsi nagyon örült az ajándékoknak , jókat ettünk, és végre együtt volt a család .
Puszi