Új privát üzeneted érkezett!

..akarommondani kitaláltad!
dvera

Vera! Koszi szepen az infokat, ha eszembe jut meg valami, majd irok mejltKép Es nekem is tetszik a dokinoben, hogy nem penzehesKépMeg eddig velem is tok rendi volt, mar az elejen tudta a nevem meg ilyenek. Ha hivom telcsin is mindig meg tudom vele beszelni a problemat. Szal eddig tok jo, remelem a szulesnel sem valtozik majd a velemenyemKép

Pirus! Hat remelem neked szerencsed lesz es mar az uj szuloszoban szulhetsz. A regi azert eleg lepukkant, de a szulesznom szerint ugysem fog akkor ez engem erdekelniKép

orsoly
orsoly

Orsoly!
Valszeg nem fog megváltozni a véleményed, úgy néz ki, hogy pénz ide, pénz oda õ ilyen ember. És ha így van, akkor nekünk meg szerencsénk van.
Csá:
Jó szülést.
Vera
dvera

Sziasztok!

Látom azért mindenkinek megvannak a saját véleményei....
Dr. Nobilis! NAGYON RENDES EMBER!!!!! Minden gyerek nevét meghallva szinte kapásból tudja ki Õ mi a baja!!!! A Lányom amikor bekerült a Pic -re Õ volt az egyedüli aki tényleg emberként, anyaként tekintett rám. Mindig Tõle próbáltam megkérdezni, mi a baja a Lányomnak mert esetleg Õ el is mondta!!!!A többi drnõt inkább hagyjuk. Borzalmas a hozzáállás s tudjátok ez nem orvosi etikai kérdés - szerintem- hanem emberi személyiség kérdése!!!!!
Nekem személy szerint már akkortól adott normális felvilágosítást az a drnõ akihez a lányom tartozott amikor egyszerûen közöltem a véleményem, hogy én egy anyuka vagyok s lassan úgy kezelnek itt mint egy fertõzõ beteget s nem mint egy édesanyát. Nekem semmi bajom ezt jó ha megérti, s szerintem teljesen normális ha az ember esetleg naponta többször is érdeklõdik a gyermeke iránt amikor intenzíven van!! Onnantól kezdve Õ jött minden nap szinte s közölte magától!! hogy akkor hogy is áll a lányom!!!
Csak az a baj, hogy nekem mire ide eljutok, hogy valakinek neki is menjek ilyen szinten, nekem kell idegileg eljutni oda, hogy elég. Innentõl gondolhatjátok milyen véleményem vn az egészrõl...
Picus
Névtelen

Picus, egyetertek Veled!!! Balazs szuletesenel Nobilis Dr ott volt a szuloszoban es csak azt mondhatom, szerencse, hogy o volt ott!!! Nem engedte Balazst felsirni, mert tele volt a legcsove kakis magzatvizzel, es azt elobb le kellett szivni. Utana is mindig hozza fordultunk, ha kerdesunk vagy problemank volt. Laczko Drno ugy volt hajlando szoba allni velunk, hogy 26-an bementem hozza zokogva, hogy marpedig mi most hazamegyunk. Addig csak az idot huzta, erdekes, akkor hirtelen Balazs szinte makk egeszseges lett!

Annamari
muter

Hi, én a Laczkó drnõt nem ismerem. A Nobilis meg simán letakarította a kakit, pisit, ha egy babának úgy sikerült.Látszik rajta, hogy nagyon szereti a gyerekeket.
A Dely Anna drnõ úgy kezelt, mintha ilyen problémás lennék, holott csak az nem tetszett, hogy nem akart enni a gyerek, de rájöttem ám, hogy miért.D. A. utasítására tápszerrel etették. Legelõször szóltak egyetlen alkalommal, hogy tápszert kellett neki adni. Na jó, de utána megjött a tejem. A tej a hûtõben figyelt, a gyerek meg aludt 5-6 órát. Akkor éjszaka bementem a Dely drnõhöz, nagy nehezen szóba állt velem, és megkérdezte a nõvért mennyi tápszert is eszik a fiam. Szerencsére másnap de hazamentünk. Utoljára még behívatott, hogy szegény problémás anyának el tudja mondani, hogy ilyen nagy súlyú gyereket nem lehet csak szoptatni-vittem a tejemet is mutatóba elõtte éjszaka- adjak egy kis tápszert. Milyet kérdem én, hát még véletlenül sem HA-t. Ráadásul azt hiszem nem is pár napos újszülöttnek valót adtak neki. Gondolom amilyen volt. ANyósom szerint a tápszercégek szponzorálják. Szerencsére nagyon megharagudtam rá és ezzel tulképpen jót tett velem, mert nagyon elhatároztam hogy szoptatni akarok./Állítólag nem olyan a mellem stb./A gyermekem evvel egyetértett úgy látszik, mert a kórházban egy grammot nem szopott, csak üvegbõl evett, otthon - láss csodát- rákapott, egy éves koráig meg sem állt.
Lehet hogy még is a Péterfyben kéne majd szülni a következõt?
A mostani ismereteimmel szerintem már kenterbe verem õket .
Bye
Vera
dvera

Lányok!

Én nem is tudtam, hogy tápszerezik a babákat!
Mekkora volt az a gyerkõc? Máté 4kg-val született. Ez már nagy? Mert nekem senki sem említett tápszert! Ráadásul a lányom viszonylag késõn kezdett szopizni, kb. a 4. napon és úgy kértek meg, hogy adhassanak neki cukros vizet! De hogy tápszert? Errõl lehet, hogy nem kérdezték a véleményeket...

Most felháb, de nagyon!

Solya
solya

Solya, a nagy babakat muszaj tapszerezni az elso par napban, en ugy tudom. Aztan hogy melyik baba szamit nagynak... Szvsz 4 kilos baba mar nagy, de gondolom, hogy az esti mereckedeseknel dontenek errol a kerdesrol. De a csecsemosok biztos szolnak amugy.
Szerintem nem bevett gyakorlat, hogy minden nagy babat tapszereznek, hiszen az draga... Kép

Annamari
muter

Ja, kicsit zagyva voltam. Szoval gondolom, az esti mereckedesnel dontik el, annak fenyeben, hogy mennyit vesztett a baba a sulyabol.

Annamari
muter

Solya!
Ez 2000-ben volt. Elsõ nap azt mondták, hogy nagy a súlya /4070 gr- mondjuk 38+3 ra született/, és leeshet a cukra! Aztán másnap jött az Ildikó a csecsemõsök közül, és mondta , hogy éjjel megetették tápszerrel mert kevés volt már a cukros víz, meg hogy ugye nem akarom, hogy infúzióra kössék. Én meg azt vettem észre, hogy a kiseb babák mind átaludták az elsõ napokat, az én fiam meg kegyetlenül ordított. Szerintem biztos hogy ez is belejátszott.Már csak azért is, mert mikor már volt tejem akkor is adták a tápszert továbbra is, gondolom ennek egy oka lehet, hogy hallgasson, ne ordítson.Csak az zavart, hogy az elsõ adag tápi után én nem gondoltam ,hogy lesz folyt. Inkább a szoptatásban segítettek volna, de eltitkolták a tápszert, és nem is volt rá feltétlen szükség. De akinek kisebb babája volt és nem tudott mérhetõt szopni, 3. nap körül már annak is javasolták a tápit.Megkérdezték hogy nagyon akar szoptatni. Simán elronthatták voln a fiam szoptatását, de nem sikerült!Kép
Most milyen a helyzet?
Vera
dvera

Lányok!
Az én kislányom is 2000-ben született 3400 g-mal. Õt nem tápszerezték, bár nem szopott mérhetõ mennyiséget. A 4. napon kérdezték meg tõlem, hogy hozzájárulok-e, hogy tápszert adjanak neki, mert még nem szopott annyit, hogy a PKU tesztet értékelni tudják. Ha nem engedem, nem baj, de pár nap múlva akkor vissza kell menni vérvételre. Megengedtem.
Ádámot az idén szültem császárral, 3850 g-mal. Nem tudom, hogy tápszerezték-e addig, míg az õrzõben voltam. Utána tuti nem, mert végig velem volt, éjszaka is, csak fürdetni vitték el, de akkor, gondolom nem etették meg.
A mérleg, amivel elvileg a szopikat kell mérni, elég nehezen használható, volt, hogy szopi után kevesebbet mutatott, mint elõtteKép.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Ma voltam dokinál, babócával minden rendben, de sajnos nekem köldöksérvem van, ami igazán nem tudom micsoda, de nem sok jóval kecsegtetett az orvos. Mindenesetre elkezdjük a szülést renmdesen, de ha gond van császár lesz a vége. Fogalmam sincs mit jelent ez, hogy császárral fejezik be. Ott a szülõszobán, vagy átvisznek máshova? Sajnos éreztem, hogy valami nincs rendben, mert napról napra többet és jobban fáj a köldökömnél, néha elviselhetetlenülKép
A dokim Dömötör Margitot ajánlotta szülésznõnek, két hét múlva találkozok vele. Sok jót írtatok róla, biztosan nekem is szimpi leszKép
Volt valamelyikötökkel olyan, hogy természetes szülést császárral fejeztek be?
És tudtok valamit a köldöksérvrõl?

Pirus (34)

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Szia Pirus!

Koldokserv a kismamak nagy szazalekanal elofordul, de keves olyan komoly eset van, ami problemat okoz. Nekem is rizikos volt, mert teherbeeses elott 8 honappal volt egy laparoszkopiam, de szerencsere nem lett servem.
Azt, mikor egy szulest csaszarral fejeznek be, surgossegi csaszarnak hivjak, ami nem olyan ijeszto, mint a neve Kép A regi szuloszoban ez ugy ment (nekem szerencsere megsem kellett csaszar, pedig ugy nezett ki), hogy atvittek a szuloszobaval szomszedos mutobe, ami kimondottan csaszaros muto. Ugy tudom, az uj szuloszobak mellett lesz kulon csaszis muto, igy nem kell folbumlizni a 2.-ra.

Koldokservnek annyi a lenyege, hogy a hasizom szetnyilik a koldoknel. Kicsi babaknal pl nagyon gyakori, mert gyenge meg a hasizmuk, de a legtobbszor magatol megoldodik. Hogy Neked a szules utan megoldodik-e, nem tudom, dokid nem mondott errol semmit?

Annamari
muter

Hello!
Panda!
Az enyémet szerintem fürdetéskor etették meg, mert fürdetés után nagyon bealudt. Mikor már 6 órát aludt és nem evett, kezdett idegesíteni.Nem tudtam felébreszteni. A doktornõhöz bementem éjjel és õ elszólta magát, megkérdezte a nõvért, hogy mennyi tápszert szokott kapni a fiam.
CSak :
1.Miért nem szóltak.
2. Volt tejem 2 nap után, sok.Mégis adták. A tejet meg ki kellett önteni.Ha szóltak volna hogy õk akarják mindenáron megetetni, odaadom a hûtõbõl amit fejtem./Hihi/
Annamari
Ezt nem értem amikor én szültem a vajúdó mellett volt a csaszis mûtõ. Hallottam is ahogy felsírt az egyik lány babája, valami komplikáció volt és a szemem láttára tolták be a szomszédos mûtõbe.
Bye
Vera
dvera

Annamari!

Én is tájékozódtam egy kicsit és kiderült, hogy ijedtemben azt hittem a köldöksérv a legvégzetesebb dolog, ami terhesség alatt elõfordulhatKép Mostmár tudom, hogy mások is szültek természetesen sérvvel és minden rendben volt. Most egy ujjnyi a sérv és a doki azt mondta, hogy nem kellene megnagyobbodnia, tehát nincs megeröltetés, nincs kismamatornaKép Azt is mondta, hogy szülés után megnézi és ha visszamegy, akkor nem kell megmûteni, ha nem, akkor igen, de állítólag ez rutin mûtét. Olyan furi belegondolni, hogy megnyílt a hasfalam, mert ugyebár kívülrõl nem látszik semmi, ezért is nem negyon foglalkoztam vele két hétig, csak az a rossz, ha elkezd fájni, olyan mintha belülrõl tûvel szurkálnának és nagyon ég, ilyenkor valami fagyos dolgot szoktam odarakni, mert az jó érzés.
Doki mondta, hogy az új szülõszoba úgy áll ott, mint amikor átadták, semmi mozgás, szóval még egyáltalán nem biztos, hogy mostanában lesz ott szülés.
Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Bocs Dvera, a vajudora gondoltam, nekem az a szuloszoba resze KépKépKép
muter

Sziasztok!

Orsolynak megszületett a kisfia, ma 17.30kor, László, 3950 gr, 55 cm! KépKép

Boldog Ujevet mindenkinek!

Annamari
muter

Szia Annamari!

Nagy gratula Orsolynak!!!!
Azt hittem, hogy kislányt vár és januárban fog érkezni. Pedig szép nagy baba, nem is csodálom, hogy már kikivánkozottKép

Boldog Új Évet!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Hahó Lányok!

Merre jártok?

Képzeljétek, ma voltam elõször CTG-n, bár le akartam mondani, mert elég messze lakunk, de sikerült 9-re bevergõdnöm a Klinikára. Nagyon aranyos volt a CTG-s hölgy, jókat beszélgettünk. Azután volt valami, ami nem tetszett az eredményben neki. Mivel vizsgálatom is lett volna, a dokim megnézte és meg is UH-zott. Úgy néz ki, hogy a méhszáj nagyon megrövidült, így Zsombi valszeg elõbb látogat meg minketKép Az UH is egy héttel idõsebbnek írt minket. Már nagyon izgulok.
Utána bemutatott a Dömötör Margitnak, aki nagyon szimpatikus és segítõkész volt. Megmutatta a vajúdót és a szülõszobát, éppen mindkettõben voltak, így betekintést nyerhettem az éles dolgokba. Nem is olyan vészesek a körülmények, én rosszabbra számítottam. Jelentem én még nem az új szülõszobában fogok szülni. Átadták, de ennyinél meg is állt.
Szóval kifejezetten kellemes élményekkel hagytam el a Klinikát.
Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok!

Muter koszi a tajekoztatastKép

Nehany tapasztalatot megosztanek: a csecsemosok szerintem eleg kedvesek voltak, de kerdezni kell, mindent! Ha kerdezel, alt valaszolnak eleg normalisan es turelmesen. Erdekes volt szamomra, hogy ejszakara majdnem az egesz gyerekagy bevitte a babajat a csecsemoosztalyra. Komolyan, volt olyan ejszaka, hogy csak 3 baba maradt kinn! Bevallom, en is bevittem amig nem volt tejem, gondolvan, mit kezdek a gyerkoccel ejszaka, ha elkezd nyuszizni hogy ehes. De jol is esett pihenni, foleg hogy a gatseb miatt alig tudtam meg mozogni az elejen. A kaja nagyon rossz, parokat ugrazstani kell, hogy hozzanak (bar en pl annyira nem voltam ehes, hogy alig ettem a korhazban, lehet igy hat ram?Kép)

Na most hirtelen ennyi jutott eszembe.

orsoly
orsoly

Szia Orsoly!

Elõször is gratula a pici fiadhoz!Kép

Szerintem nem is annyira meglepõ, hogy sok babát kivittek, egyre több embertõl hallom, hogy jól esik egy-két nyugalmas éjszaka a szülés után. A kajáról szerintem senkinek nem voltak illúzióiKép Nálad sokan voltak látogatni? Hogyan tudtad megoldani, hogy kint üljél a széken? Nem fájt nagyon a gátsebed? Olyan kellemetlem, mert nekem már most egy csomóan bejelentkeztek, rokonok, barátok látogatni és most olyan rossz, hogy nem akarok senkit megbántani.
Egyébként hogyan telnek a napjaitok? Van valahol fotó a kisbabusodról?
Sok tejcsit és jó egészséget kívánok Nektek!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok lányok!
Március közepe felé fog valaki szülni közületek?
Én 19.ére vagyok kiírva,második babám lesz,még az is lehet hogy elõbb jön,és jól jönne egy ismerõsKép
Üdv,Mariann
zmariann

Wow, szinte pont 1 evvel lesz fiatalabb Balazsnal (marc. 20.) KépKép
Neha odalatogatsz az Indexre is majd?

Annamari
muter

Pirus!

En is Domotor Margittal szultem, es nagyon jo elmeny volt. A dokimmal szuper parost alkottak! Orulok, hogy neked is o a szulesznod.
A korhazzal globalisan en is meg voltam elegedve, bar a labadozas szerintem sokkal rosszabb, mint a szules.
Mindenkeppen probaljatok a 127 es vagy a 128as szobaba kerulni, Margit szerintem el tudja intezni, mert ott van Ica nover, aki egy tunder.
Mindenben segit, mindent megmutat, raadasul jo a humora es imadja a babakat.
Udv
Kakukkfu + Emma 11 napos
kakukkfu

Szia Kakukkfû!

Gratulálok a kis Emmához!Kép Olvastam a másik topicban, hogy milyen szép, gyors szülésed volt. Remélem az enyém is hasonló leszKép
Köszi a tájékoztatást! Majd megpróbálok azokba a szobákba kerülniKép
Én a dokimra bíztam a szülésznõ választást, mert azt tartottam fontosnak, hogy õk ketten jól együtt tudjanak mûködni. Ezután Margitot ajánlotta. Nekem is nagyon szimpi, ma õ csinálta a CTG-met és beszélgettünk errõl-arról. Az egyik szülõágyon feküdtem, szokom a helyet. Neked õ választott volt, vagy akkor volt éppen szolgálatban?
Mi is már nagyon tûkön ülünk, de még marad a babus egy darabig, mert már nem rövidül annyira a méhnyak és zárt a méhszáj is.
Ha van idõd és energiád Emma mellett írhatnál még az élményeidrõl és arról hogy mi volt rossz a lábadozásban.
Boldog babázást kívánok: Pirus

KépKép
KépKép
piroska

sziasztok!

Az én élményem a csecsemõs nõvérekrõl szörnyû. Nagyon bunkok voltak, tisztelet a kivételnek a 4nap alatt 2 csecsemõs nõvér volt normális. Az összes többi kész katasztrófa.

Viszont az osztályon lévõ nõvérekkel nagyon megvoltam elégedve, nagyon aranyossak és segítõkészek. Én is a 127-es szobába voltam. Icanõvér csak 1nap volt de pont jokor az elsõ nap és megmutatott mindent, hogy mit kell csinálni a picivel.

Nekem nagy szerencsém volt, mert a szobatársaim is nagyon sokat segítettek.

A szülés nekem nagyon nehéz volt mert a picit vákummal kellett segíteni, mert fájásgyenge voltam. Az orvosom Dr Ács Nándor és a szülésznõm Gönczi Katalin nagyon rendesek voltak és mindenben segítettek. A gátsebem csak a kórházban fájt, és ülni is már itthon tudtam a 2.ik nap. Mindeninek aki még csak esetleg most fog szülni és nincs még orvosa vagy választott szülésznõje nagyon tudom ajánlani a Doktorúrat és a szülésznõt is. Mostmár pénteken lesz a pici 3hetes és nagyon jól érezzük magunkat. A pici szépen fejlõdik már hízott is pedig elég sokat veszített a születési súlyából a kórházba mert nem tudtam még szoptatni.

Na most csak ennyit röviden
Mindenkinek sok szerencsét kívánok a leendõ picikhez.

A profilomban van kép rólunk.

Sziasztok
Andy78
andy78

Andy!
Nem is tudtam, hogy Te is itt szültél! Noémit én is Gönczi Katalinnal szültem (õ is vákuummal lett, de azért, mert rosszul fordult a szülõcsatornában, és nem bírt kibújni), szerintem is szuper, csak ajánlni tudom! Ádám császárral született, így nem választottam szülésznõt, de volt róla szó, amíg nem volt tuti a császár. Akkor azt mondtam a dokimnak, hogy vele szeretnék szülni, de nem így lettKép.

Zmariann!
Te aztán jól eltûntél! Mi van mostanában a mi kedvenc Takács dr-unkkal? Végülis simán fogsz szülni, vagy császár lesz? Remélel, nem keverlek valakivel, aki császárral szülte az elsõ babájátKép!
Én pont a jövõ héten készülök menni hozzá szülés utáni rákszûrésre.

Tényleg, meg tudja valali adni a Klinika számát, plusz a ambulancia mellékét, mert Noémi elemésztette a telefonregiszterem belsejét, így ugrott az összes telefonszámom, és be kellene jelentkeznem.

Köszi,
Panda

panda
Halásztelek

Pirus!

Margit nekem is valasztott volt, a dokim ajanlotta. Kép
Mikorra vagy kiirva?
Kakukkfu
kakukkfu

Panda!

210-0290
a melléket nem tudom, de mindig adták, amit kértem.

Lányok!
Katinál csak vákuummal lehet szülni? :o)
Az elsõ babám nekem is nála született, igaz nem volt választott, mert nem tudtam, hogy lehet választani. És nálam is szükség volt a vákuumra! Nem mintha neki bármi köze lehetne hozzá, csak vicces, hogy így háromból hárman.

Bocs, rosszat nem írok, mert akkor hazudnék, de Dömötör Margittal jobb volt szülni. És leteszem a nagyesküt, hogy nem az számított, hogy fogadott szülésznõm volt. Amikor az elsõ baba született, egyedül vajúdtam, megkockáztatom, felesleges is lett volna még egy szülésznõ. Nekem nem volt elvárásom, hogy végig mellettem legyenek. Azért volt papás szülés, ha kellett, legyen ott vki és együtt éljük meg ezt a pillanatot is. Egyébként mindketten odafigyeltek rám, csak volt valami, ami Margitban megvan. Lehet, hogy az idõ, a tapasztalat, vagy egyszerûen csak Margit.

Sziasztok!
Solya
solya

Sziasztok!

Kakukkfû, mi jan 31-re vagyunk jósolva, de persze minden Zsombi babától függ. A CTG tegnap sem volt valami fényes, ezért megint nézett a doki flow-ot az UH-n. De még rendesen mûködik a lepény hál' Istennek. Viszont kétnaponta kell járnom CTG-reKép Elég messze lakunk a klinikától.

Solya!
Szerintem is alapjáraton nagyon kedves a Margit függetlenül, hogy választott vagy nem, mert amikor bent voltam a CTG-n hallottam hogyan beszélget a vajúdó nõkkel is. De azért örülök, hogy mozgósítható, mivel õ sosem ügyel ezért nehezebb 'spontán' hozzá kerülni, fõleg ha éjszaka vagy hétvégén szül az ember lánya. Holnap is megyek CTG-re, remélem lesz ideje megcsinálni, bár a CTG laborban dolgozó hölgy is kedves.
Tényleg igaz, hogy meleg frontra érzékenyek a babák, már ami a megszületésüket illeti?
Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok!

Én január 23-ára vagyok kiírva szülni a SOTE II. Nõi Klinikára. Már írtam régebben ebbe a topicba a tapasztalataimról, most újra jelentkezem! 8 napom van hátra a kiírt idõpontig, de a méhszáj már dec. eleje óta másfél ujjnyira nyitva van, beleéltem magam, hogy valószínûleg elõbb jön az öcsibaba, de úgy látszik jól érzi magát odabenn!
Elsõ fiamat 2001. június 30-án szültem a Klinikán Dr. Várbíró Szabolcs Tamás doktor úrnál, akirõl nagyon jó a véleményem. Most nincs fogadott orvosom, annál szülök aki épp ügyelni fog, és nem aggódom amiatt hogy ki lesz az. Megbízom bárkiben az ott dolgozó orvosok közül!

Solya, örülök, hogy te is jó véleménnyel vagy Várbíró dokiról.

Kb. két héten belül jelentkezem majd itt, ha hazajöttünk a kórházból, és elmesélem friss tapasztalataimat!

Üdv: Katus
Katus

Pirus!

Azt mondják. Én hidegfrontnál szülte. Igaz, kis segítséggel...

Katus!

Irigyellek a bátorságodért!

Mindkettõtöknek olyan szülést kívánok, amilyet szeretnétek!

Solya
solya

Katus!

Nekem is 1 honapig nyitva volt szules elott a mehszaj 1 ujjnyira, es megis egy kicsit tulhordtam, semmi nem tortent.
Aztan mikor magatol megindult a szules, minden pikk-pakk ment.

Pirus!

Talan a melegfrontok jobban bejatszanak, nekem 2 joslofajasom volt, mindketto melegfrontkor.
Amikor szultem akkor is elotte minusz 15 volt, reggelre viszont enyhebb lett es leesett a ho. Hajnalban szultem. Kép

Udv
Kakukkfu
kakukkfu

Katus!
Én is úgy jártam, mint Kakukkfû, nyitott méhszájjal is pár nappal túlhordtam Ádámot. Pedig nagyon reménykedtem, hogy elõbb jön, mert akkor talán meg tudom szülni simán, de lusta voltKép.
Biztos jó kezekben leszel az ügyeletes orvosnál is! Mikor Noémi született, éjszaka indult meg a szülés (vele is bent feküdtem túlhordás miattKép), és az ügyeletes doki nagyon rendes volt. Annyira, hogy ha az én dokim nyugdíjba megy, valószínûleg hozzá fogok járniKép, tényleg olyan jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. A neve Sipos Miklós. Ismered? Igaz, õ az éjszakás volt, és a mûszakváltás utáni doki korántsem volt annyira szimpi (ahogy fentebb olvastam, nem vagyok ezzel egyedül), de szerencsére vele nem kellett sok idõt töltenem, mert hamarosan megérkezett a "saját" orvosom.
Különben Ádám is melegfrontra indult el. De nem õ egyedül, mert mikor felmentem a szülõszobára, hogy elõkészítsenek a császárhoz, tele volt a vajúdó, még egy betolt kerekes ágyon is feküdt egy anyukaKép. Ha rendesen szülök, nekem már tényleg nem lett volna helyKép.

Solya!
Tényleg vicces, amit írtál, hogy Katinál csak vákuummal lehet szülniKép. A Te babád miért született így?
Köszi a telefonszámot!

Panda

panda
Halásztelek

Panda!

Elsõdleges fájásgyengeségem volt, nem nyílt rendesen a méhszájam. Már be volt ígérve a császár, ha az oxitocin infúzió sem segített volna. Aztán azt hiszem a kitolás sem fájt eléggé. Ill. majdnem biztos, összehasonlítva a második szüléssel. Nagyon fáradt és erõtlen voltam, már több, mint 24 órája nem ettem és ittam. Mondhatom, hogy a végén már "magamon kívül" voltam. Nem ment. Ill. nem jött a gyerek elég gyorsan, a szívhang pedig esett.
Röviden ennyi.

Katus!
Nekem is nyitva volt már a méhszájam a 8. hónapban. A 41. hét végén szültem! És mint az elõbb kiderült, a méhszájam úgy döntött, neki bõven elég az az egy ujjnyi, minek táguljon tovább?!

Solya
solya

Katus,
Én is hetekig nyitva voltam 1 ujjnyira, és pontosan a kiírás napján szültem...

Pirus,
A CTG-vel mi is folyton nyûglõdtünk, állandóan flowmetriára kellett menni, pedig mindig minden rendben volt. Ne izgulj!

Solya,
Margit nekem is nagyon bejött. A doki szülés után meg is mondta, hogy köszönjem Margitnak, hogy rendesen szültem, mert ha nincs az õ optimizmusa, akkor már rég a mûtõben lettem volna... (meconiumos víz, szívhangesés, nyakra csavarodott köldökzsinór, le nem szállt fej...) Igy viszont szépen, gyorsan megszületett Solymi, és csak a feje lett egy kicsit csálé a nyomástól, de már el is múlt neki.

Üdv:
Zita
parazita

Zita,

Olyan jó hallani, hogy mindenkinek kedves emléke van Margitról. Ez nekem nagyon sokat jelentKép Csupa olyan ember vesz majd körül, akikre nyugodtan rábízhatom magamKép
Én még múlt héten is C2000 voltam, ez jelent valamit a késõbbiekre nézve, gondolok itt a tágulásra? Holnap megint CTG és vizsgálat, kiváncsi vagyok rövidültünk-e. Nálunk is inkább az a gond, hogy kiskrapek elég lusti, de a dokim biztos, ami biztos alapon megnézi mindig a flow-t.
Az én pocakom még nem szállt le, pedig Zsombi feje már a 35. héten beilleszkedett. Mitõl lehet ez?
Pirus (39)

KépKép
KépKép
piroska

Pirus!

Szerintem "fajta kérdése" is. De azt hallottam, hogy elsõ babánál késõbb száll le a pocak, úgyhogy ne aggódj! Lehet, hogy csak a fájásokkal együtt történik majd meg.
Az pedig, hogy zárt a méhszájad, szerintem nem befolyásol semmit. Nézz meg engem, nekem nyitva volt már jó ideje, aztán gondolkodhatott az orvos, hogy mit nem próbált még annak érdekében, hogy kinyíljon.
Úgyhogy hajrá!
Hogy bírod a várakozást? Én ekkor már tûkön ültem! Voltatok 3D-s UH-on?

Szia
Solya
solya

Szia Solya!

Most jöttem meg a Klinikáról. Na, tegnaphoz képest elég sok minden változottKép Már bõ egy ujjnyira nyitva van a méhszáj. A CTG megint rossz lett, újra UH-s flow. A doki szerint nem húzzuk ki 31-ig, sõt csak pár napot adott. Ha nem történik semmi, vasárnap befektet és megindítja a szülést, bár szerinte addigra magától is beindul. Most nagyon erõsen megvizsgált, mert babóca feje mellett talált valamit, valszeg a kezét. Egy kicsit vérzek és fáj a pocim a vizsgálattól, de Margit azt mondta, hogy ez normális és pihizzek sokat.
A várakozást eddig bírtam, most nagyon izgulok már, fõleg így, hogy bármelyik nap meglephet minket Zsombi. Sajna nem voltunk 3D-n, talán, mert annyi UH-n voltam, hogy nem is jutott eszembe. Majd a legközelebbi babávalKép
Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Huuu Pirus, ez izgi Kép
Nekem is ugy kezdodott a szulesem, hogy vizsgalat utan fajdogalt... Aztan nem akarta abbahagyni a fajdogalast... Aztan jol megszultem meg aznap KépKépKép

Annamari
muter

Pirus!

Nekem is!
A korábban emlegetett kis segítség mindig egy-egy vizsgálat volt! És egy napon belül nálunk is babócák voltak!

Várom a fejleményeket!
Végülis a 39. héten már mindene megvan a gyerkõcnek...
Kíváncsi vagyok mikor találkoztok!

Azért írj ha van vmi!

Szia
Solya
solya

Azt hittem, csak az en dokimnak volt a heppje, hogy ilyen szulosen vizsgal Kép Na nem mintha bannam, mar nagyon kenyelmetlen volt a pocakom es ha kivarjuk a 40 hetet, Balazst valszeg ki se fert volna Kép
muter

Annamari!

Detto!
A lányomat túlhordtam picit, Máté pedig 3980 grammal született a 39. héten!
Szülés után kérdezte meg az orvos, hogy ezt a gyereket akartam volna még növeszteni?!

Solya
solya

Annamari, Solya!

Sziasztok!

Lepihiztem egy kicsit, mert elég kellemetlen volt ez a vizsgálat. Még most is érzem. Igazából nem tudom, honnan tudja a doki, hogy a héten baba lesz, ahogy írtátok ti hetekig is mászkáltatok nyitott méhszájjal. Most aztán jól be lettem izgatva, ülhetek tûkön, hogy mikor lesz már valami.Kép Gondoljátok, hogy egy 'ilyen' vizsgálat beindíthatja a szülést? Az mit jelent, hogy kevesebb a magzatvíz? Ezt az UH-n látta. Zsombit 2600 gr-ra jósolta két héttel ezelõtt az UH-s gép. Most fogalmam sincs mekkora lehet, mert csak flow-ot néztünk. Remélem azért át fog férniKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Pirus!

Úgy emlékszem, heti 200 grammot hízik ilyenkor a baba a pociban.
Azt mondták nekem, hogy azért indíthatja be a szülést egy "ilyen" vizsgálat, mert a méhlepényt mozgatják meg egy kicsit és ezzel beindulhat a szülés. Persze csak akkor, ha már minden felkészült és tényleg csak pár nap kérdése lenne a teljesen spontán szülésindulás is.(Na most lehet, hogy oltári nagy hülyeséget írtam, de így emlékszem.)

Az orvosom azt momdta egyszer, ne aggódjak, olyan még nem volt, hogy a gyerek bent maradt volna! :o)

Jó várakozást!
Szia
Solya
solya

Pirus!
Nekem a szules elott 1 nappal meg C3000 volt a mehszajam, a szules napjan viszont C2100 es mar amugy elozo este kezdodtek 15 perces fajdogalasok, szoval nekem magatol is beindult volna, a dokim csak rasegitett.
En ugy tudom, hogy a mehszaj megpiszkalasa, tagitgatasa boven eleg a szules megindulasahoz, ha mar fel van puhulva.

En is ugy tudom, hogy atlag 200-250 grammot hiznak a babak az utolso hetekben.
Annamari
muter

Pirus,

Drukkolok ezerrel! A hasad talán csak a szüléskor fog leszállni, emiatt ne izgulj. A menet egyik pillanatról a másikra beindulhat, nekem is így volt... Szombaton még sehol semmi (egy jóslófájásom se volt soha), aztán vasárnap reggel puff, egybõl 10 meg 5 perces fájások, és kipottyant Solymi.
Az én babám is marha lusta volt CTG-n, csak akkor ugrált, ha mozgatták, de aztán mondták, hogy az a lényeg, hogy mozgatásra felugorjon a szívhangja... Ha ezt az elején tudom, nem parázok annyit.
Ami a kiférést illeti, nem a súly a lényeg (persze egy bizonyos határon túl már az is), hanem a fejkörfogat.

Üdv:
Zita
parazita

Pirus!
Engem szerdán vizsgált a doki, a baba feje nagyon fent, teljesen éretlen méhszáj -ez volt az "eredmény". Picit fájt a vizsgálat, de nem indult be a szülés, be kellett feküdnömKép. Aztán szombatra esküvõre voltunk hivatalosak, ezért elkéretzkedtem hétvégére. A dokim úgy engedett el, hogy szombat reggel CTG, aztán vasárnap este ismét, és feltétlenül nézessem meg magam pénteken az osztályos orvossal. Õ megvizsgált, és nagy meglepetésemre azt mondta, hogy a méhszáj felphult, és valószínûleg "titokban már vajúdok a takaró alatt", mert fájásaim nem voltak. Elengedett, de azt mondta, szerinte megszülök, mielõtt elmennék... Igaza lett, délután már fájdogált a hasam, aztán éjjel 1-kor 3 perces fájásokra ébredtem. Fél 6-kor telefonáltam a férjemnek, hogy más programunk akadt, nem megyünk mulatniKép.

Mindenesetre Neked kitartást, már nincs sok hátra. Ja, és persze könnyû, gyors szülést!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokatKép
Ma már nem fáj semmim, éjszaka is csak olyan tompán fájt. Remélem magától is megindul a szülés és nem kell megindítani vasárnap.
Nahát, akkor nektek is nagyon izgis lehetettKépKép
Szegény Margit tegnap náthás volt, decemberben pedig tüdõgyulladás miatt nem dolgozott egy hónapig, remélem most nem lesz semmi komoly baja!
Köszi szépen a drukkotKépKép
Ha lesz valami beszámolok róla és majd hozom az élményeimet is!

Sziasztok!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Pirus, hogy vagytok??

Zitaval egyetertek abban, hogy nem a suly szamit a kiferesben. Balazs 3600 grammal szuletett, ami nem olyan nagy suly, de a buksija 36 cm volt, igy jo nehezen bujt ki. Ismerosom babaja 4650 grammal szuletett es 37 cm-es volt a fejecskeje, o is kifert Kép

Annamari
muter

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?