Helló!
Judit! Irigyelni való, hogy ennyire jók a gyerekeid, mind alvóka mint viselkedés szempontjából.
Csillagmaci! Én február 19-én szültem, de ha megpróbálkozol vonalzóval (vagy már próbálkoztál csak nem jött össze?) akkor látni fogjuk, hogy Márton mennyi idős. Tényleg nem nehéz a vonalzó, azt még én is egyedül megtudtam csinálni, a képet amit viszont felraktam Nándiról, abban a párom segítségét kellet kérnem mert tömöríteni én sem tudok. Nándinak nem volt stridorja, viszont volt iá-zó hangja, helyesbítve sírása, már a kórházban is szóltak miatta. Az evés közben is úgy lélegzett mint Dart Vader.
Nekünk is azt mondta a doktornő, ha nem növi ki két hónapos kora körül, akkor valami gond van a gégénél vagy a légcsőnél. De szerencsére kinőtte! Te se aggódj egyenlőre, de mivel nincs vonalzó nem tudom mennyi idős Márton és nem kerestem vissza mikor szültél, de szerintem még nincs két hónapos a picúrod. Vagy igen?
Az elkényeztetés miatt pedig ne aggódj, nekem is itt mondták a lányok, hogy csak három hónapos kor után lehet elkényeztetni ha felveszed mindig a sírásnál. Én is felvettem "kiskorában", és mégsincs elkényeztetve. Viszont most már 1 hét múlva 3 hónapos lesz, és már látom, hogy köti a dolgokat. Felveszem abbahagyja a sírást, leteszem rákezd. Én akkor hagyni szoktam egy kicsit sírni, nem akarom felkapkodni mert akkor aztán nem tudok majd csinálni semmit mellette. Bár este mindig nyűgösebb egy kicsit, és akkor már a kezembe is sír, így aztán teljesen mindegy, hogy az ágyában vagy a kezembe van.
Dóri! A kórházi tájékoztató szerint nem kell előtte adókártyát igényelni, hanem az van a lapon, hogy hivatalból kellene értesítést küldeniük, mármint a Magyar Államkincstárnak. Gondolom az Államkincstárat a kórháznak kellene értesítenie a gyerekek születéséről....(?) És egy tavaly szült ismerősöm is előbb értesítést kapott az Államkincstártól, majd utána ment a férje kiváltani az adókártyát, mert át akarták hozni egy bankba a pénzt és nem az államnál hagyni. Viszont a tájékoztató szerint ha én át akarom vinni a pénzt egy bankba, akkor a banknak is adhatok felhatalmazást, hogy megkérheti az adószámot a gyermek részére az APEH-tól. Ez még jó is lenne, mert nálunk nincs APEH iroda itt helyben, csak Pesten tudnánk ezt elintézni, de hogy intézzem, ha még tájékoztatást sem kaptunk arról, hogy megvan az induló 40 ezer forint?
Riella! Hát már tényleg csak pár napod van hátra! Ne izgulj annyira
, de azért fogadásokat köthetsz.
Egyébként én is izgultam, mert csak 4 nappal a kiírt időpont előtt született meg Nándi, és féltem hogy esetleg túlhordom.
Nálunk mikor már tudtuk, hogy mikor jövünk haza (egy pénteki nap volt), a párom odatelefonált a védőnőnek aki aztán hétfőn jött ki, és felhívta a választott gyerekorvosunkat is aki viszont még aznap kijött mikor hazaértünk a kórházból. Felírt egy csomó minden receptre (fürdetőkrém, steril géz, popsikrém stb.) és másnap már mehettünk kiváltani. De ez ahány ház annyi szokás, van olyan doki aki már előre felírja ezeket és mire az anyuka hazajön a kórházból addigra apuka kiváltja a kenceficéket.
Az én szülésemnél a párom jelentett be engem a földszinti betegfelvételnél a TAJ-kártyámmal, addig én szemrevételeztem a szülőszobákat a szülésznővel, ugyanis olyan üres volt az emelet, hogy választhattam, melyik helyiségben szeretnék szülni, és a szülésznő ha jól emlékszem elkérte a kismama könyvemet is. De ez napközben volt reggel, hogy este ez hogyan zajlik, azt nem tudom.
Pociló! Tényleg borzalmas dolog elveszíteni egy gyereket. Én most azon az eseten is megdöbbentem, ami egy majálison történt valahol, hogy felborult a szél miatt egy felfújható (?) vár-szerű építmény és egy kisfiú aki benne játszott, súlyos agysérülést szenvedett. Nem is tudják megműteni. Játék közben érte a nagy baj...
mazsuzs