Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Előre is bocsi de több rövid hozzászólást fogok írni mert valamiért mindig lefagy ez a babanetes oldal és cseszhetem azt amit írtam mert utánna elszáll az egész. Így jártam tegnapelőtt is, kész voltam agyilag mert kb még 3 mondatom lett volna erre annyi. Nem baj gondoltam majd másnap...., erre tegnap megint ugyanígy jártam. Mondtam én apának minden szépet, hogy ezzel a kuva géppel miért nem csinál már valamit mire kiderült, hogy csak a babanetet nem szereti. Ez van így mostmár azt csinálom, hogy amit írnék azt felosztom és több részletben küldöm el így egymás után majd egy csomó én leszek. Bocsi

Szandra

szandrakiss

Szóval!

Finike!
Nagy gratula Vikinek a rodeóhoz!!! :lol:
Örülök, hogy most már te is ennyire belejöttél a babázásba. Látod nem is olyan nagy ördöngősség! Teljesen egyetértek veled abban amiket Mazsuzsnak írtál.

Dóri!
Mikor a Tami született akkor csak sajnos normál géppel készült róla kép így csak negatív és előhívott kép van róla. Nem tudom azzal is tudsz e valamit kezdeni vagy próbáljuk meg lefotózni digit géppel azokat a képeket? Előre is köszi.

Dorine!
Üdv köztünk. Annyiból igaza van anyukádnak, hogy tényleg sok mindent megsúgnak az ösztönök. Igaz az is jó ha van aki megerősíti ezeket az ösztönöket a kezdeti időkben. Jajj, anyós!!! Csak attól óvjon az ég, ha hajlamosak vagytok a konfliktusra akkor ez pont az a szitu amikor tuti össze fogtok veszni. Nagyon szeretnek belekotyogni, a baj csak az, hogy ez már a második generáció utánuk és a változásokat nem képesek elfogadni. Nekem még a sógórnőm is beledumált a dolgaimba (ő annyi idős mint az anyukám). Mikor mondtam, hogy fél éves koráig nem kell más a gyerkőcnek csak az anyatej akkor nem hitte el és felhívta a gyerekorvosukat, hogy én ezt mondtam, persze az orvos engem igazolt, csak úgy szarul esik, hogy semmibe veszi a szavaimat. Sügér! Na mindegy! Nem is tudom te kérdezted e a mellszívót?! Én a kórházban vettem egyet amit lehet venni a patikában is az a neve, hogy Amning Pump kb 3000 ft nekem nagyon bejött és nem kell sterilizálni hanem csak forró hízzel lemosni ami nem mellékes itt a kezdeti időkben mert úgysem lesz semmire időd így legalább ezzel is nyertél egy kicsit.

Szandra

szandrakiss

Fricky!
Réka baba egyenesen tündérien aranyos ezen a képen! Tényleg nagyon hasonlít Bencére de amellett meg tök kiscsajszis. Különben én is azért bírtam ki a kórházban az a pár napot mert Edóka nagyon hasonlított a Tamira és így olyan volt mintha ő is ott lett volna velem. Aztán most már vissza a munkával mert ideje lenne egy kicsit pihizni is, nem gondolod?

Boki!
Most már láttam te kérdezted a mellszívót, bocsi véletlen Dorinehoz írtam a véleményemet. Még annyi, hogy nekem van az Aventos is és ez a másik jobban bejött.

Sid!
Remélem Johanna jobban van már! Annyira sajnálom ezeket a kicsiket mikor betegek. Tényleg olyan kis kedvetlenek tudnak lenni, hogy az ember szíve szakad meg.

Judit!
Gratula a lakás eladáshoz! Kopp-kopp! Meddig maradtok itt, addigra készen lesz a ház? Hát nem irigyellek!Most nálunk anyósom csináltat teraszt és az asztalosnak segít a Zsolt így vagy dolgozik vagy segédmunkás és már totál kivagyok így is. Hát sok türelmet az építkezéshez.

Szandra

szandrakiss

Szobatisztaság!
Hát nem egyszerű dolog! Én egy kicsit most is parázok mert már 2 órája alszik a Tami és mikor felkel akkor rohanás a wc-re mert tele lesz szegénykém. Már mi is csak éjszakára adunk rá pelust és már 2 hete száraz reggel (igaz volt 2 nap mikor pisis volt). Kaki miatt szól, pisi miatt néha mert úgy belefeletkezik a játékba, hogy sokszor már én szólok neki, hogy tessék menni pisilni. Mi úgy szoktattuk le a napközbeni pelusról, hogy nyáron (ez a kertesház jó oldala) egyfolytában pucéran szaladgált ki be a medencéjéből és így nem adtam rá pelust, kb 2-3szor végigfolyt a lábán a pisi és utána már szólt. Kaki az egyből ment a bilibe, nem tudom az úgy jött magától.

szandrakiss

Sziasztok!

Hát én eléggé el vagyok keseredve pelenka ügyileg. Az én kislányom ugyanis semmi hajlandóságot nem mutat :( már én is vettem le róla a pelenkát és amit bepisil egyből kér tiszta ruhát, de se a bilibe se a WC-re nem hajlandó ráülni. Teljesen tanácstalan vagyok, az ok, hogy nem kell sürgetni, de hát már épp itt lenne az ideje, hogy legalább próbálkozzon.

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Finike! hát igen mert annyi rengeteg vasalni és mosnivaló van szinte folyamatosan hogy már magam sem hiszem el. Aztán mikor Bulcsú alszik du és este mikor nyugi van akkor szoktam vasalni és közben nézem a tv-t.
Vikinek grat a mászáshoz nagyon ügyi.

JOhanna még egy picit köhög, nem merek semmit mondani már ezzel kapcsolatban. Esténként infralámpázom. REmélem mire visszamegyünk a dokihoz minden rendben lesz és meggyógyul.
Igazából nem tudom hogy kivetessem e az orrmanduláját vagy sem. Olyan döntéseket kell meghoznunk és annyiszor. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz. :oops:

Jó ez a hosszúhétvége. Holnap JOhanna megy /elvileg/ anyuékkal Velencére. Persze Bulcsú is menni szeretne, de apu keresztanyjának segítenek takarítani a nyaralójában. Szóval Bulcsúval nem jutnának sokra. Szóval ő marad itthon.
Kedden meg megyünk vmerre programozni.

MIndenkinek jó pihit
Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Finike!
Gratulálok Vikinek a mászáshoz. Mostmár egyre ügyesebb lesz. Pár hét múlva már úgy fog mászni, mint a villám.

Sidney!
Remélem Johanna mostmár tényleg meggyógyul hamar. Bocs ha lemaradtam, de mért kell(ene) kivetetni az orrmanduláját?

A szobatisztaság nálunk még elég messze van. Egyenlőre még azt sem jelzi, ha bekakil. Csak érezni lehet. :D Meg olyankor félrevonul, megáll egyhelyben és koncentrál. Majd nyáron, amikor már jó meleg lesz, megprobálkozom, de nem sürgetem.

Tegnap voltunk kocsit venni. Eddig még sosem volt saját autónk, mindig cégessel jártunk. De most végre összegyült egy kis pénz, így kinéztünk egy szuper nagy családi autót. Szombaton mehetünk is érte. :)

Előző héten kisruhákat mostam, most a textil pelusok, ágyneműk száradnak. Még egy két dolog hiányzik a kóházi pakkból, de jövő héten azokat is megveszem, és kész a táska.
Gerinél ilyenkor már rég összevolt pakolva minden. Most vhogy nem volt időm. Pedig már 1 hónap sincs a szülésig.

Ráadásul kezdek parázni is. Mi lesz, hogy lesz. Milyen lesz Geri nélkül 4-5 napig. Már most bőgök, hogy csak fél órára láthatom. Születése óta talán ha 1-2 órát ha volt nélkülem. Az utóbbi időben meg ugye hétköznap csak én vagyok vele. Nem tudom mit fog az apjához szólni, amikor majd ő lesz vele itthon. Persze lehet, csak én parázom túl, és észre sem veszi azt a pár napot, nem tudom. Bocs lányok, hogy itt lelkizek magamban.
Megyek is mosogatni, amíg alszanak a fiuk.

Szép napot!

jucus1

Sziasztok!

Szandra! Köszi a tippet, szerdán megyek a gyógyszertárba és megveszem, mert nem akarok a végén kapkodni. Nagyon rátapintottál, hogy milyen az anyósom, azt hiszem kénytelenek leszünk valahogy kizárni, mert másképp nem lesz nyugalom. Ezen még ráérek idegeskedni. Most egyelőre azon izgulok, hogy mindennel készen legyünk, mire manóka megérkezik. Szerencsére ma dolgozom utoljára, aztán szerdán nyakamba vehetem a város barkácsáruházait lamináltpadló, tapéta és festék ügyben. Valahol olvastam a fészekrakó ösztön aktiválódásáról ilyenkor, hát azt hiszem nálam most tombol.
Jobbulást Johannának és puszi mindenkinek, sziasztok.

Kép
dorine

Sziasztok!

Jucus!
Biztos el fogják terelni a figyelmét a nagyszülők és apa így egész jól fogja viselni a hiányodat. Én is nagyon paráztam de nem volt semmi különleges. Igaz látogatni csak egyszer volt bent a Tami mert az elválás nem volt könnyű egyikünk részéről sem és akkor ő (is) nagyon sírt mikor jöttek haza így apával megbeszéltük, hogy nem hozza be többet. Telefonon sokat beszéltünk, érdekes módon akkor csak mesélte a sztoriait, hogy miket csináltak itthon apával. Biztos nehéz lesz de hidd el gyorsan el fog telni az a pár nap.

Sid!
Ennyire komoly Johannának ez a betegsége, hogy lehet ki kell venni a manduláját? Többször visszajött ez a betegség? Hát igen nem könnyű, az tuti. Sajnálom szegényt de lehet, hogy utána nem lesz semmi baja. Sajnos van, hogy nem éppen a megfelelő szerepet tölti be (saját tapasztalat is sajna) a mandula. Nehéz, nehéz......

Dorine!
Sajnos csak a saját anyósom alapján vázoltam a lehetőségeket, de amint látom nagyon egy utcából jött a tied az enyémmel :wink: . Komolyan mondom olyan mint a hímestojás. Úgy kell vigyázni mit mondok, hogyan mozdulok meg minden :evil: .

Hozzánk holnap jön a doktornéni és kilukasztja Edóka fülét és a Taminak ad kullancsellenit :cry:

szandrakiss

Gyorsan elküldtem. Igaz sztori közben vagyok de féltem, hogy megint lefagy.

Szóval holnap jön a doki.
A füllukasztás miatt már megint dillemmában voltunk mert persze mindkét nagymama vett fülbevalót és így akármelyiket tetetem be a fülébe a másik tuti besértődik. Anyu fehérarany, anyós sárga arany. Csak a baj az, hogy én örökölve allergiás vagyok a sárga aranyra így a doktornéni azt mondta, hogy mindenképpen csak azt lehet a fülébe tenni mert ez nem az az idő amikor le kell tesztelni a gyereket, hogy érzékeny e. Igen csak a Taminak a fülében is anyu által vásárolt fehérarany fülbevaló van és már ezen felhúzta az orrát anyósom. Erre közöltük vele a tényt, hogy ez most is így lesz ha csak nem vesz egy másikat (fehéret) és akkor lehet az. Erre sértődött fejjel közölte, hogy szólhattunk volna előbb is (fél éve vette a fülbevalót, titokban) és akkor nem ad ki rá 8589 forintot. :evil: :evil: :evil: :evil:
És, hogy nekem is vett már arany fülbvalót akkor ezek szerint tök fölöslegesen.

Ó bocsi, hogy ilyen selejt vagyok. :wink:

Zajlik az élet.

Ha nincs semmi bajunk akkor anyósom tuti virít valamit.

Na megyek, mára elég az anyós témából

Puszi
Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Azt mondta doktor bácsi, hogy minden egyes megfázásnál nő az orrmandula. És Johanna az ovi óta többször is volt /szinte mindig/ megfázva. Tavaly a füle gyulladt be mindig, idén pedig állandóan köhög. EGyik sem jobb!!! hát lehet majd csak jővőre műtetjük ,ha nagyon nem lesz jobb a helyzet. Adunk még egy utolsó lehetőséget a orrmandesznek.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Kedves Édesanyák!

Én a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanulok, és ott egy szeminárium keretein belül kutatást végzünk. Figyelmünk középpontjában a várandósság áll.
Szeretném segítségüket kérni a témában, és megkérni, hogy ha van kedvük és idejük, töltsenek ki egy kérdőívet, melynek témája a várandósság alatti életmód.
Elsősorban olyan anyukák véleményére lennék kíváncsi, akiknek gyermeke még nem három éves, hanem annál fiatalabb.
Kérem, ha tudnának nekem segíteni, és nem vesz el sok időt egy kérdőív kitöltése, akkor jelezzék nekem, és e-mail címükre elküldeném a kérdőívet.
Előre is köszönöm a türelmet!
Szép napot kívánok, sok mosollyal természetesen:
Udvarnoky Zsófia
udvarnoky zsofia

Sziasztok!

aSzandra,
Hát nem lehet könnyű egy ilyen anyóssal. Tudod nekem nincs, azaz a páromnak 2002-ben meghalt az édesanyukája, és nagyon hiányzik egy másik nagyi is, mert anyu már sokszor nem bírja szuflával Vikit (ő se mai csirke már). Úgy látszik, az sem jó ha van, de az sem jó ha nincs.
Ha meg besértődik az anyósod azon, hogy az anyukád által vett fülbevalót teteted be akkor így járt, legalább néhány napig nyugtod lesz tőle. :lol:
Majd elmeséled, hogy hogy viselte Edó a kilővést. Érdekelnének a részletek is, hogy hogy csinálják, utána mit kell csinálni a fülecskéjével.
Remélem könnyen fogja viselni.

Na most megyek, mert a kislány már éhessss.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Ja és Zsófia,

Nekem nyugodtan elküldheted a kérdőívedet, szívesen kitöltöm.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Csajok!

Íme a lista akikről van két (újszülött és mostani arckép)fotóm:

Finike
Kaprijudit
Adra
Fricky (neked ment még email...)
Szamikám
Mazsuzs
Tibicsoki75

Akikről csak egy vagy egy sem:

Sidney (arcképek vannak)
Mtücsök
Pocilo
Dalmacska
Szandrakiss (Edóról van arcképem)
Jucus1 (ha szeretnéd, hogy Gergő is szerepeljen rajta 8) )

Amit kérnék, hogy küldjetek, íme a minta:

Kép
Kép

Jó lenne minél előbb...

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni szüléssel és a kórházzal kapcsolatban. Olyanokat keresek akik császárral szültek. (Próbáltam visszakeresni, de az 50. oldalon feladtam.) Valószínűleg nekem is császárom lesz és érdekelnének a részletek. Előre is köszi.
Mamen
mamen

Sziasztok!

Ismét egy igencsak feledhető napon vagyunk túl. Komolyan mondom ez mostanában nem nagyon megy nekünk.

Ma reggel jött a doktornéni szuri és fülbevaló ügyben. Szegény Tama már attól remeg ha meglátja a doktornéni autóját hát még ha az injekciós tűt a kezében. Sírás, szúrás, ordítás!!!! :cry:
Annyira de annyira utálom ezeket a dolgokat. Aztán jött a fülcsi kilyukasztás. Attól meg már sírtam. Lányok aki gondolkozik, hogy mikor legyen a fülbevaló aktuális az válassza a kórházat mert ott nem előttetek csinálják. Ha lesz még egy gyerekem és lány lesz akkor én tuti ott csináltatom.

Ez még hagyán....
Sajnos nem sikerült ugyanoda a két lyuk. Na ettől még rosszabb lett a kedvem (kb 4mm különbség van a kettő között). Olyan kellemetlennek éreztem, hogy szóljak a dokinéninek így csak "tűrtem", viszont mikor elment és jobban meg tudtam nézni akkor már nagyon nem tetszett. Ciki volt de felhívtam, hogy az egyik lyuk nagyon nem jól sikerült és ha kiveszem a füléből akkor be tud e forrni mert ez olyan mintha a második helyen lenne. Mondta, hogy nyugodtan ki lehet venni és nyoma sem fog maradni.
Hát én így is tettem mert nem akarom, hogy egész életében csak oldalról lehessen fényképezni :wink: .

Aztán elmentünk a Városligetbe (apa nem nagyon akart de rávettem) és ott kb 30 perc után találtunk parkolót a Nyugatihoz közel és onnan kellett gyalogolni. Jó kis séta volt. A Városliget viszont egy eszméletlen nagy csalódás volt nekünk. Semmi majális fíling mint régen a mi időnkben. Akkor körhinta meg fa peca meg virsli és társai itt meg ami a gyerekeknek szólt az csak a lufiárusok tömkelegének volt "köszönhető". Sétáltunk egy kicsit és a Liget háromnegyedében piacozás folyt, melltartó, bugyi, cipő, póló és még sorolhatnám ahol rengeteg ember egymást lökdösve próbál vásárólni magának bugyit a Majális kellős közepén. Te jó ég!!!!

Alig bírtunk kivergődni a rengeteg árus közül. Fujjjjjj!

Szóval ez volt a remek Május 1-ei buli!

Most megyek mert be vagyok fordulva.

Puszi mindenkinek
Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Dóri! az a baj, hogy a kórházban mi is csak videóztunk képet nem készítettünk :(

Szandra! sajnálom a majálisotokat. Mi a Normafánál voltunk, ott sem volt "majális" de mi igazából nem is azért mentünk. Nagyon jól éreztük magunkat. Fiúk labdáztak, Johanna mászókázott a barátnőjével és jöttek mentek. Utána beültünk ebédelni a Trófeába, csak ajánlani tudom gyerekekkel is nagyon ideális. A játszósarok mellett volt az asztalunk. Együtt ebédeltünk Koltay Robival. :lol:
Szóval a mi napunk szerencsére nagyon jól telt.
Az étterembe Bulcsú kiszúrt magának egy nőt és azzal "flörtölt". Hát ezt látni kellett volna, mert leírni nem lehet. Nagyon szemtelenül csinálta :D Monjduk csinos nő volt, ízlése van a gyereknek.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

már nagyon rég nem írtam, de gyakran olvastam az írásokat.

Mazsuzs! köszönöm, hogy érdeklődtél felőlünk!

Márton tegnap volt hét hetes, nagyon gyorsan és szépen fejlődik, hatalmas baba, 5,5 kiló körül van (3,7-el született) és már 10-11 centit nőtt, sorba teszem el a kinőtt kisruhákat, amelyek csak egy kétszer voltak rajta. Sokat és nagyon ügyesen eszik.
Egy hónapos kora körül kicsippant teljesen, megváltozott a nappali alvási rend, ami azt jelenti, hogy lényegében nem vagy csak nagyon keveset alszik napközben. Éjszaka viszont alszik, ha leteszem 8 körül, kicsit nyüfög, de szépen egyedül elalszik álmában kér enni és eszik és 8 körül ébred reggel. Így éjszaka mi is tudunk pihenni, fekve szoptatom és közben én is szundikálok.
A gyerekorvos azt mondja, hogy az a baba, aki éjszaka alszik, nappal azt csinál amit akar. Jómagam mondjuk eleinte nagyon kétségbe voltam esve, hogy mit csináljak egy egész nap bömbölő gyerekkel, akit persze ha felveszünk, mintha mindent elvágtak volna, és úgy tesz, mint aki mit sem tud semmiről, ő ott sem volt...
Ráadásul a férjem sokkal vajszívűbb mint én, hamarabb felveszi, bár azt szerintem nem lehet mondani, hogy felkapkodjuk.
A hordókendőről, amit használok, egyszer már írtam, nagyon bevált, én mindenhova ezzel járok, itthon is sok házimunkát meg tudok csinálni úgy, hogy magamra kötöm Mártont. Társaságba, messzebb, nagyobb sétákra is el tudunk menni, mert teljesen kiszámíthatóan békésen üldögél vagy szunyókál a kendőben. Szegény anyósom el is bánatosodott, mert fixa ideája volt, hogy ő majd vesz nekünk babakocsit, dehát mondtam neki, hogy nekem nem kell, majd legfeljebb, ha már tud ülni.

Apropó! Anyós téma:
nekem áldott jó anyósom van, aki mindenhez úgy áll hozzá, hogy neki az jó, ami nekünk jó. Nagyon segítőkész és egyáltalán nem tolakodó.
Gyerek-pesztonkálásban azért inkább a saját mamámat kapacitálom, mert ő fiatalabb és hozzánk közel lakik, az anyósom nem Budapesten lakik, de azért nem olyan távol.

Akik a szülés utáni segítség és egyéb témákhoz írtak:
szerintem a legtöbb nő úgy szereti a háztartásban a dolgokat, ahogy saját maga csinálja. Nekem pl. a mamám az egyetlen, akit beengedek a konyhába és hagyom, hogy elmosogasson. Végül is tőle láttam, ugyanazt csináltam, amit ő, ezért azt elfogadom és jónak tartom.
Nekem is dilemmám volt, némileg még idegeskedtem is, hogy hogy lesz mint lesz szülés után.
A férjem mindent megcsinál amit kell és megmondom őszintén, egy két hétig nagyon szívesen vettem, hogy elmosogatott, még akkor is, ha koszoskák maradtak az edények. Behunytam a szemem, vettem egy nagy levegőt és azt tartottam szem előtt, hogy nekem most fontosabb a pihenés.
Az szóba sem jött, hogy bárki, akár a mamám, akár az anyósom odaköltözzön, az csak zavart volna, meg a lakásunk sem olyan elrendezésű. És különben is. Most már mi vagyunk így egy család hármaskán, az akartam, hogy szépen szokjuk meg egymást hárman, nem kell oda plussz még további személy.
Sokat pihentem eleinte, hamar talpra álltam és aztán 3-4 hetes kortól már sok mindent megcsináltam magam.

Ami nekem nehéz volt, hogy sok konfliktusom volt a férjemmel amiatt, hogy nem értette meg, hogy a kicsi baba első hetei itthon nem a látogatásról, vendégeskedésről szól. Én a hatodik hét után éreztem hogy helyre jöttem lelkileg testileg és képes vagyok kifelé is figyelni és nem zavar, ha valaki még van nálunk úgy, hogy nem segíteni jött.
De ezt nem értette meg, úgyhogy volt is belőle vita, ami mondanom sem kell egy 3-4 hetes baba mellett nem annyira jó.
Most is azt gondolom, hogy nem véletlenül van kitalálva a hat hét, s addig csak az jöjjön, aki segít és utána elmegy.

Nem tudom ki kérdezte a mellszívót, nekem Avent van és nagyon bevált. Az elején rengeteg tej volt, amikor beindult és amíg be nem állt a kereslet-kínálat és az Aventtal 5 perc alatt megtöltöttem egy poharat.

Lenne egy kérdésem. Volt bárkinek olyan problámája, hogy a babájának úgynevezett stridorja volt? Ez sípoló hangot jelent, ami vagy a gégéből, légcsőből jön és azért van, mert ott egy kicsit szűkebb a járat. Elviekben kinövi a baba.

Üdv mindenkinek
Csillagmaci
csillagmaci

Mamen!

Én januárban szültem csaszival.
Mire vagy kíváncsi?

Röviden azért leírom:
Felvétel után egy szülőszobában előkészítenek, kapsz infúziót, katétert, itt veled lehet a párod is, majd egy műtősfiú kíséretében átvisznek, vagy mész a műtőbe, ahová apárod már nem mehet be, de beöltözve a folyosón várhat, így láthatja ahogyan ellátják a picit kiemelés után.
HA spinális érzéstelenítést kapsz akkor beadja az anesztes orvos, majd elkezdik a műtétet, a baba pár perc alatt kint lesz, a varrás kb. 30-40 percig tart. Fájdalmat elvileg nem érzem, csak nyomkodást. Miután készen vagy levisznek az örzőbe, ahol felvétel után bejöhet a párod egy kicsit (ez a 8. emeleten a gyermekágyas részen van). Másnap reggel egyedül kell elmenni zuhanyozni, ami nem könnyű, pláne amikor fel szeretnél ülni, de érdemes minél előbb kidolgozni a technikát, mert napról napra jobbb lesz. Arra készülj fel, hogy fájni fog, és akkor nem ér nagy meglepi.
A reggeli zuhany amúgy nekem megváltás volt, utána jobban voltam.
Sok folyadékot kell inni, így elkerülhető a fejfájás. Aztán az örzőből kikerülsz sima kórterembe, ide már nem jöhet be a párod. Ilyenkor kérhetsz egyágyast ha szeretnél.

A babát akkor is kihozzák, amikor még nem kelhetsz fel, melléd rakják ez sok erőt ad.

Két napig műtétes kaján vagy, de utána ugyanazt eheted amit mások.

5 napig kell bent lenni.

Ha még van kérdésed írj nyugodtan!

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Látom az én anyósom nem egy páratlan jelenség, sokan küzdünk velük, sajnos ez van, a férj családja is a "csomagban" van.

Csilagmaci!
Egy picit irigyellek, ti vagytok a kivétel

Tegnap én is rávettem emberemet, hogy kivigyen a majálisra, mert gyerekkorom óta gyenge pontom a vattacukor, be is nyomtam kettőt. Hát tényleg nem olyan volt mint amit vártam. Kb egy óra alatt sikerült beérnünk, ebből 15 perc volt a hozzá vezető utca elérése, a többi a megközelítés meg a parkolás. Szerencsére csak párszáz métert kellett sétálni. Engem is megdöbbentett, hogy másról sem szólt az egész, mint árus-árus hátán és vásároljon a nép. A kiskaput nekem is a bugyi- és melltartóárus stand tette be, ráadásul ott tolongtak a vásárlók. Tiszta józsefvárosi piac volt szebb környezetben. Azt hiszem a hiba alapvetően ott lehet, hogy mindenki kapott engedély árulni, aki kifizette a helypénzt.
A másik amivel szintén nem tudok egyetérteni, hogy miért kellett azt a bazi nagy parkolót lezárni egy rendezvénynek ill. néhány körhintának, mikor elfértek volna a Városliget más részén is és a többszáz autó, ami lehetetlen helyre volt kénytelen leparkoni simán, kultúráltan elférhetett volna.

Kép
dorine

Na, kimorogtam magam, megyek takarítani, az jól levezeti a feszültséget. Remélem mire a csemeténk akkora lesz, találunk valami jó helyet, hogy ő is élvezhesse a majálist úgy, mint mi gyerekkorunkban. Lángosevőversennyel, biciklis ügyességi versennyel, futással... Remélem nem csak álmodozom, majd kiderül.

Puszi mindenkinek, a betegeknek jobbulást és mindenkinek nyugodt, szép napot!

Anikó

Kép
dorine

Helló Csajok!

Látom mindenkinek másképp telt az ünnep. Mi mondjuk nem voltunk sehol, csak itt sétáltunk a környéken, de így is nagyon jó volt négyesben. :D
Zétinek székrekedése volt, péntek óta paráztunk :? , de aztán tegnap vettünk glicerines kúpot, ami néhány óra múlva megoldotta problémát. Egy kicsit röstellem is, hogy nem jutott hamarabb eszünkbe, de eddig ilyen nem volt. Na, mostmár erre is fel vagyunk készülve!
Képzeljétek Zsófika tegnap elkezdett kacagni, megzabáltuk! :D :D Eddig is mindketten sokat mosolyogtak, de még így egyikük sem nevetett.

Anyós téma: én tényleg csak jót mondhatok Anyósomról, ő is úgy van vele, hogy ami nekünk jó, az neki is jó. S ami a mi döntésünk, azt ő elfogadja akkor is, ha nem ért vele egyet. S akik voltak a talin, azoknak nem kell bemutatnom. 8)

Finike!
Gratulálok Vikinek a mászáshoz! :D Most már gondolom egyre többet fog mászni, s Te majd nem győzöd a kiscsajszit utolérni.

Jucus!
Most már nagyon a finishben vagy! Remélem Gergő majd jól viseli azt a pár napot nélküled. Biztosan el tudja majd Apukája terelni a figyelmét, amíg nem vagy otthon.

Csillagmaci!
Nagyon szerencsés vagy, hogy Márton ilyen jó fiú, és magadra is büszke lehetsz, hogy ilyen klasszul megoldod egyedül a háztartás vezetését is. Csak gratulálni tudok! :D

Szandra!
Hű... úgy tűnik nem olyan egyszerű ez a füllyukasztás. Ha jól értettem, akkor amit Edónak elrontott a doki néni, az a kis lyuk beforr? És addig gondolom nem is lehet újra kilyukasztani. És addig csak az egyik fülecskéjén lesz lyuk? Vagy lehet, hogy valamit elértettem?

Sid!
Remélem, hogy nem kerül sor Johannánál a mandula kivételre, de anélkül is lehet élni. Nekem is kivették, és nem akarom elkiabálni, de tényleg nem okozott gondot, és nagyon ritkán vagyok beteg.

Mamen!
Én is császárral szültem, és igazából nem is tudok Dóri tájékoztatásához mit hozzátenni, szerintem mindent elmondott, amit kell. Talán annyi, hogy másnap mikor fel kell kelned, valóban nagyon nehéz lesz, de óráról-órára jobb lesz. És utána minden nap könnyebb. Amit esetleg még javasolok, hogy szerezz be hasleszorítós bugyit, mert nagyon jól tartja a hasat és kevesbé húzódik a műtéti heg. Nekem tényleg sokat segített.

Zsófi!
Szívesen válaszolok a kérdőívre, küldd el nyugodtan.

Mazsuzs, Pociló, Riella, Birlee, Eszti, Tibicsoki, Mtücs, Judit, Zsókuci!
Mizujs veletek? Bocsi, ha valaki kimaradt!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Dóri, Adra köszi a gyors válaszokat. Priviben a tarifáról is érdeklődnék. (Kinek és mennyit.) Köszi.

Szandra, sajnálom, hogy nem sikerült tökéletesen a füllyukasztás. A kórházban kitől kell kérni a lyukasztást?

üdv Mamen
mamen

Vagyok-vagyok!

Nekünk semmi "munka-ünnepe" feeling-je nem volt a hétvégének, sőőőőőt.
Nagyon sokat haladtunk! Majdnem kész a télikert, gipszkartonoztunk, már csak a glettelés hiányzik, utána festés, és az is 100%-osan kész van! Szombaton tücsöktünk a kertben, egészen kert formája van már :lol:
A hétfő volt a kivétel egyedül, na akkor tudtunk pihizni. Lementünk apósomék telkére Velencére, és ott henyéltünk egy napot a napon. Aztán hétfőn újult erővel vetettük bele magunkat a télikertbe. Szóval jól kipihentük magunkat :wink:

Anyós: nekem is "jófej" anyósom van - kopp-kopp-kopp. Segít amiben kell és kérem, néha még abban is segít amiben nem kérem 8) de összességében aranyos. Rájuk (após+anyós) lehet bízni Bencét is nyugodtan, nagyon jól elvan velük (is). Imádják őt. Szóval egy szavam sincs!!! Adrához kell csatlakozzak :lol: :wink:

A füli: már eldöntöttem korábban, hogy már a kh-ban kifuratom, de most megint megerősítést nyert bennem, hogy jól döntöttem.
Nekem annyit mondott a védőnéni, hogy általában úgy megy, hogy mielőtt elengednek a kh-ból, előtte oda kell adni a szülésznőnek, és ő (vagy ő tudja, hogy ki) megcsinálja. Természetesen itthon be kell rakni egy pár órára alkoholba, hogy lefertőtlenítőjön. Hűűűű ezt jól megaszontam 8)

Képzeljétek, ma felkell mennünk a sztk-ba, kaptunk beutalót pulmonológiára, tiszta kiütés Bence, megnézetem szagemberrel. Kíváncsi leszek, mit mond a doki, védőnéni szerint tutira allergiás kiütések vannak rajta. Igen ám, csakhogy 3 éves kor alatt nem csinálnak bőrpróbát, akkor honnan a rákból fogom tudni, hogy mire allergiás??? Nem váltottam mégcsak öblítőt sem :shock:

Szandra!
Hát nem volt egyszerű tényleg a napotok :?

Csillagmaci!
Végre hogy jelentkeztél :wink: Örülök, hogy minden rendben veletek, és milyen klassz kis csávód van :)

Dorine!
Jó takarítást :lol: :lol:

Finike!
Gratula Vikinek! Csak így tovább!

Namen!
Én nem tudok csaszi ügyben nyilatkozni, de amint látom Dóri és Adra kellőképpen elláttak jótanácsokkal. :wink:

Dóri!
Megkaptad a képet? Jó lesz így? Már nagyon várom a tablót!!! Olyan kíváncsi vagyok!

Jucus!
Hogy vagytok így a végén?

Zsókuci!
Tényleg, régen hallottunk rólad!

Reilla!
Ti még egyben???

Bocsika ha vki kimaradt, most megyek, mert a kisasszony épp a sarkát állította a tüdőcsúcsomba, és alig kapok levegőt, kicsit vízszintbe helyezkedem, míg Bence alszik.

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Meg fogok őrülni,reggel írtam egy csomót,és most nem találom!! :evil: :evil: :evil: Most nincs sok időm írni,de ha estére elszáll a mérgem akkor újra nekifogok.
Ti találkoztatok valahol a levélkémmel?
:( :( :( :roll: :roll: :roll: :cry: :cry: :cry:

KépKép
riella77

Vonalzópróba

Kép
boki

Sziasztok Lányok!

Riella! Nem vagy egyedül, ugyanis délután én is írtam de most nem találom sehol. Ezek szerint nem szúrta be a hozzászólásomat a topic-ba pedig úgy csináltam mint eddig. Egyébként kitettem magamért, és rengeteget írtam. Kezdem akkor előröl.

Finike! Köszi a tanácsokat! Gratulálok Viki átfordulásához. Biztosan most már egyre többet fogja csinálni. Én igyekszem hasra fektetni Nándit amikor nem nyűgös, de igazán a kezeire nem akar támaszkodni. Csak úgy támaszték nélkül emelgeti a fejét egy picit, és inkább olyan hinta-szerűen mozog. Nem tudom mi lesz, mert már kaptunk egy levelet, hogy mehetünk újra és megnézik, hogy kell-e tornára járatni (nyakizom erősítésre) vagy nem? Csak olyan messze van nekünk ahhoz a hely, hogy állandóan járni kelljen oda....és apának ezért szabit kell megint kivenni mert persze délelőtt 9-re kell menni. De ha más nem lesz, és menni kell akkor nincs mese, menni kell.
Egyébként már csatlakozni akartam a másik topic-hoz is, ugyanis elkezdtem a múlt héten hétfőn a 90 napost én is. De mire én végzek vele addira a most ott lévők (fogyizók) már nem fognak írni, mert mindenki végez a diétával :-) :-(

Szandra! Hát nem egy könnyű ez az anyós téma! Hozzászólni nem tudok, mert nekem csak apósom van.

mtücsök! Nem korai még a teljes szobatisztaság ? Egyszer azt olvastam valahol, hogy 3 éves korban kell szobatisztának lenni egy gyereknek. Itt mindenki picúrja aki próbálkozik a dologgal éppen elmúlt két éves. Ez nem korai még? Vagy már itt el kell kezdeni a próbálkozást, a szoktatást? Én azért azt hittem, könnyebb dolgunk lesz :-(

Jucus, Dorine, Fricky! Nektek már nem sok van hátra az újabb örömteli élményig! :-)

Sidney! Én is azt csinálnám mint ti, még várnék egy évet a orrmandula kivételével. Már hallottam én is hasonló esetet, és a végén nem kellett megműteni a gyereket mert kinőtte az ezzel járó gondokat!

Dóri! Nagyon fergeteges a kép a babáról a mérlegen! Gondolom ezt nem te csináltad :-). A párod?

Csillagmaci! Nagyon jól oldottad meg a hazatérés utáni időket. Nekem is így kellett volna csinálnom, most már tudom és akkor lehet hogy teljesen más lenne a helyzet állása és lenne tejcsi is. De én nem akartam megsérteni senkit, fogadtuk a látogatókat, itt volt velem anyukám az első héten, (és közben szegény ő idegesített a legjobban). Már én is így csinálnám ahogy te!! Tényleg nem véletlenül van az a 6 hét idő a gyerekkel való hazatérés után.. De én nagyon bepánikoltam, meg is rémültem, hogy egyedül maradok, közben pedig jó lett volna egyedül lenni.... Hát az első gyerek az a kísérleti nyúl.... Irigyellek, hogy te már az első alkalommal ilyen jó döntéseket tudtál hozni a látogatás és egyéb témákban...

Adra! Zéti a székrekedésére ugyanazt a glicerinis kúpot kapta mint amit a kórházban osztotagattak nekünk kismamáknak, vagy ez csak kimondottan csecsemőknek való glicerines kúp?

Nem gondoltam, hogy a pesti majálisok fehérnemű és egyéb árusok hadából áll! Hol vannak már a régi majálisok?

Egyébként azt szeretném kérdezni, hogy aki az idén szült, az már kapott a Magyar Államkincstártól értesítést a babakötvény megnyitásáról? Mert mi még nem ....

Na eddig tartott a csend, mennem kell... :-)

Üdv mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Én is itt vagyok végre!
Látom itt zajlik az élet. :D :wink:

Anyós: Én is csatlakozom a jó anyós klubhoz. :wink: Nekem sincs sok gondom vele. Mindig ott segít nekünk ahol csak tud,és jól kijövünk egymással. Persze neki is vannak "dolgai",de kinek nincsenek?

Fülcsi:Jázmin kb,2 hónapos volt amikor kilyukasztotta a doktornéni a rendelésen. Én nem kellett végignézzem,szerencsére. :? Utána itthon kell krémmel kenegetni a lyukat és megforgatni a fülbevalót minden nap. Most Flóránál is hamar túl szeretnék esni rajta,már bánom hogy nem a kórházban intéztük el. :(

Szandra! Sajnálom,hogy nem sikerült a kisasszonynak jól a fülszúrás. :(

Eszti!
Jobbulást a kis Bencének és hogy kiderüljön mi okozza a kiütéseket.Viszketnek is neki?

Mamen!
Én is úgy tudom,hogy aznap amikor jössz haza,a csecsemősöknek kell szólni hogy szeretnéd a fülbevalót berakatni.

Finike!
Én még nem is gratláltam a kis Vikinek,hát mos Gratulálok a mászásához! :D
Kérdezted,hogy Jázmin nem-e féltékeny amikor szoptatom Flórát. Hát egy kicsit kezd.... :? Már vagy háromszor ő is kért cicit de sikerült kimagyaráznom nagy nehezen hogy neki már nem való...stb. :roll: :wink: Hát igen,nem rég volt amikor még ő is cicizett. Két és fél éves koráig.... :wink:

Edina!
Drukkolok Johannának,hogy ne kelljen az a mandulaműtét.

Dóri!
Én is szeretnék képeket küldeni,de nekem pont mostanában sz**kodik a technika :evil: :evil: :evil:
Jázminról a szülőszobáról csak hagyományos fotóm van...majd megpróbálom szt lefotózni. :roll:
Meddig van a határidő?

Szülés után itthon: nem egyszerű téma :?
Én sem szeretem ha olyankor sokan rohangálnak a házban,kell a nyugalom.A háztartásban jó ha segít valaki,de minél előbb vissza szoktam venni a fontosabb "dolgokat". pl mosogatás,erre elég finnyás vagyok. :oops:
Szóval én minél előbb szeretem magam csinálni a dolgokat.Ilyen téren elég önfejű vagyok. :roll:

Akihez külön nem szóltam,nekik is további szép estét!
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok,

Moat is csak röviden jövök. Sopronban vagyunk, apa meccset néz, addig lenyúltam a laptopját :D
Nagyon jó helyen vagyunk, eddig az idővel is szerencsénk volt. Danca nagyon élvezi, hogy sokat leükhet az apjával. Tegnap voltunk az itteni majálison. DOdzsemeztek, körhintáztak, vonatoztak. Ma beköltöztünk a jakuzziba, délután pedig elmentünk bobozni. Danca hangosan kacagott közben :lol:
Szonjus továbbra is egész nap mosolyog. Imádom, megzabálom! Az alvókájával továbbra sincs baj. Nappal is két nagyot alszik, éjszaka este 8-tól reggel 7-ig.
Most mennem kell, otthonról majd hosszabban jelentkezem.
Minden kis betegnek javulást, a pocakosoknak jó várakozást!

Mamen,

Én mindkettőt császárral szültem, de engem elaltattak, mert mindkétszer sietni kellett. Eredetileg egyiket sem így terveztük :(
Abban teljesen egyetértek a csajokkal, hogy a másnap reggeli zuhannyal szinte újjászülettem. Nekem a második után nagyon rossz volt az első nap. Rosszul viseltem a fekvést, és az összehúzódások is nagyon fájtak. Tényleg napról-napra rohamosan javul a helyzet.

Most már tényleg mennem kell......

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Mazsuzs!
mi sem kaptunk még semmi értesítőt az Államkincstártól. ha jól számolgattam Te két-három héttel korábban szülhettél mint én.
A fejemelgetés miatt ne izgulj! Nándi erőske, ezt súgd a fülecskéjébe, s azt is, hogy Te hiszel az ő erejében!!!

Lányok!!! Bár már kérdeztem, de még egyszer kérdezném:
Volt e valakinek olyan problémja, hogy a babának stridorja volt, azaz sipoló hangot ad légcsőből vagy gégéből alváskor szopáskor stb. Vagy nagyon nagyon horkol. Ezt a járatok szűkülete okozza, amit elvileg kinő. Voltunk a Bethesdában orr-fül-gégésznél, jól lenézett a torkába szegénykémnek, azt mondta, hogy nem komoly a szűkület és várjunk még egy hónapig. Ha egy hónap utábn is megvan ez a sipoló hang, ami a gégéből jön, akkor mélyebben lenéznek a gégébe, kicsi altatásban.

Még a következőben kérném a segítséget, tanácsot.
Márton átalussza az éjszakát, álmában eszik, nyolckor leteszem és reggel nyolc kilenc körül ébred fel teljesen. Cserébe viszont nappal igényli a társaságot, s ahogy írtam, a hordókendő nekem nagyon bevált, sokszor magamra kötöm és így csinálok ezt azt amazt. Ellenben, ha leteszem, hiszen néha azt is kell, ordít. Azonnal. Sokszor addig ordít, amíg oda nem megy valamelyikőnk. Pedig nem kapkodtuk fel az elején sem, sőt, mindig mondtam a férjemnek, hogy ne ugorjon azonnal. Ugyanakkor arra nagyon figyeltem, hogy akkor is felvettem sokszor, amikor nem sírt, tehát hogy ne alakuljon ki benne az, hogy csak akkor vesszük fel, ha sír, és ha karba kívánkozik, akkor ahhoz sírnia kell.
Szóval néha nagyon nagyon nehéz, hogy leteszem és abban a pillanatban eszébe jut a sanyarú sorsa és torka szakadtából ordít.
Sokat olvastam arról, hogy pici babát nem lehet elkényeztetni, és ha nagyon kicsi korában kielégítik a szükségleteit, ami főként az anya testközelsége, annál könnyebben válik majd le. És kb. három hónapos kora után megváltozik, mert már lekötik a tárgyak és figyel a külvilágra is.
Nos, ezek a könyvek. Mit mondtok Ti, akik már tapasztaltabbak vagytok?
Másnak is volt hasonló "problémája"?

Mindenkinek üdv
Kati
csillagmaci

Mazsuzs!

Babakötvényhez először igényelj adókártyát utána automatikusan küldik a levelet a babakötvényről!

Nekünk már van mindkettő.

Szóval irány a helyi Apeh iroda.

Üdv:Dóri
Vendég

Sziasztok!

Kati! azt mondják az "okosok", hogy 3 hónapos korig nem lehet elkényeztetni azzal hogy felveszed ha nagyon sír. sztem ha már el tudja "foglalni" magát mással is akkor megoldódik ez a probléma is.
Egyébként tök jó baba lehet Márton legalábbis az alapján amit írtál róla. EGyik gyerköcömnek sem volt stridorja és ismerőseim gyerekeinek sem /tudtommal/

JOhannának tavaly nyáron lyukasztották ki a fülét /kozmetikus kilőtte/ semmi gond nem volt egyszerű és szinte fájdalommentes. Majd nemrég begyulladt Neki, de hogy miért nem tudom?! Azóta nincs fülbevalója.
Orrmandulát majd meglátjuk hogy s mint alakul a dolog. mOst már nem köhög csak reggel egy picit.

Judit! jó pihit Nektek.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sidney!
köszönöm a választ!
én is úgy tudom, hogy 3 hónapos korig nem nagyon lehet elrontani, aminek az az oka, hogy pszichésen akkor tudja má elválasztani magát és a külvilágot és érzékelni, hogy a szükségleteinek a kielégítése kívülről jön.
tegnap egyébként úgy döntöttem, hogy nem frusztrálom magam a felvegyem ne vegyem téma miatt, magamra kötöm és kész. Én így halálosan nyugodt vagyok, nem kell kapkodva enni, meg tudok csinálni mindent, ha nem szunyókál a kendőben, akkor pedig tudok vele beszélgetni és elmagyarázni a világ dolgait.
Szépen kivárom, hogy rájöjjön, hogy rajtam kívül is van világ...

Hogy van ez az Apeh kártya? Kell Mártonnak kérni? mert addig nem küld semmit az Államkincstár?

Hogyan tudok képet feltenni? A melléklet feltöltésénél mindig azt írja ki, hogy nem sikerült.
Hogyan tudom a képet tömöríteni???

Üdv Kati
csillagmaci

most látom, hogy mellékletként azért nem tudok képet csatolni, mert kétszerese a megengedettnek
Hogyan lehet tömöríteni???
Kati
csillagmaci

Csillagmaci

A babakötvény adókártya nélkül is tudod igényelni, csak amíg nem mutatot be az adókártyát, addig nem rakhatod állampapírba a pénzt.
De az alap doksik (születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, annak okmányai, aki a csali pótlékra jogosult, az Államkincstártól érkezett papír (ezt az adókártya nélkül is kiküldik, csak nagyon lassan érkezik meg.)
Sokat csináltam ilyet, mert bankban dolgozom.

Ha van még kérdés írj.

Kép
boki

Sziasztok!!! :cry: :cry: :cry:
A mai nap a nagyon szomorú egy nagyon kedves barátnőm elvesztette gyermekét 8 éves volt.Egyszerűen nem térek magamhoz a fiam ovodai és iskola társa volt(Tudom, hogy nem ide való a hír de máshova nem szoktam írni.)
Bele gondolok, hogy az én fiam is lehetett volna brrrrr.....
Bocs de ki kellet írnom még most sem hiszem el , hogy ez történt. :cry:
Sziasztok [/b]

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Köszi Mazsusz az együttérzést,annyira rossz amikor megírok egy csomó mindent,mindenkihez fűzök valami kedveset és erre eltűnik az egész.
Aktuális infó ma voltam ctg-n babuci jól van,még egyben vagyunk...
párom szerint 8-án hajnalban szülünk,barátnőm 6.-ára esküszik,szerintem nyitok egy fogadó irodát és kötök rá egy két tippet,hogy ki lesz a befutó?? :lol: :lol:
Hozzá teszem,semmi jelét nem tapasztalom,hogy babuci ki akarna jönni,piszok jól elvan bent.Nincs görcs,jósló se,derékfájás,egyedül a keményedéseket érzem néha de nem minden nap.
Május 8-án lesz szülőszoba látogatás a program szerint,el szeretnék menni,de ki tudja ha barátnőmnek lesz igaza,akkor előbb is meg tudom nézni személyre szabott program keretein belűl,egyedi muti lesz :D

Már alig várom hogy meglegyen babuci,mert amig a pocómban van addig csak a saját nyűgjeimmel vagyok elfoglalva,és igazán nem érzem át azokat a problémákat amikről írtok,bár nagyon figyelmesen olvaslak titeket,mert minden infó jól jöhet ,de egyenértékű tagja a csapatnak csak a babucimmal leszek.
Ha el is tűnök néha,nem hagytalak itt titeket,minden nap olvasok minden hozzászólást(ha nem tűnik el)csak nem mindig van időm irni.
Mikor megszülettek a babák a ti párotok is rendezett apa lettem partit???Ez valami bevált gyakorlat???
Mert az enyém az idő közeledtével egyre nagyobb szervezésbe van...

KépKép
riella77

Akartam már kérdezni,hogy a védőnénit nekem kell kihívnom ha megjöttünk a kórházból,vagy jön magától is???
És ugyanez a dokival???
Ja és a legfontosabb,itt a finisben legyen olyan drága valaki és irjon nekem egy forgatókönyvet,hogyha elindulok szülni,akkor a kórházban hová kell bejelentkezni kinél,mit kell leadni,a 8.emeleten kezdjek ott a sarokban???Ott éjszaka is van ügyeletes???
Szóval egy forgatókönyvre lenne nagy szükségem,mert lányos zavaromban ki tudja merre nem kolbászolnék ott ,jobbra balra.Plííííííz!
Előre is nagyon köszi minden eddigi jótanácsot és ezutánit, klassz hogy vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!És van akitől kérdezzen az ember.
most kotyvasztok vacsit,aztán jövök
Riella

KépKép
riella77

Helló!

Judit! Irigyelni való, hogy ennyire jók a gyerekeid, mind alvóka mint viselkedés szempontjából. :-)

Csillagmaci! Én február 19-én szültem, de ha megpróbálkozol vonalzóval (vagy már próbálkoztál csak nem jött össze?) akkor látni fogjuk, hogy Márton mennyi idős. Tényleg nem nehéz a vonalzó, azt még én is egyedül megtudtam csinálni, a képet amit viszont felraktam Nándiról, abban a párom segítségét kellet kérnem mert tömöríteni én sem tudok. Nándinak nem volt stridorja, viszont volt iá-zó hangja, helyesbítve sírása, már a kórházban is szóltak miatta. Az evés közben is úgy lélegzett mint Dart Vader. :-) Nekünk is azt mondta a doktornő, ha nem növi ki két hónapos kora körül, akkor valami gond van a gégénél vagy a légcsőnél. De szerencsére kinőtte! Te se aggódj egyenlőre, de mivel nincs vonalzó nem tudom mennyi idős Márton és nem kerestem vissza mikor szültél, de szerintem még nincs két hónapos a picúrod. Vagy igen?

Az elkényeztetés miatt pedig ne aggódj, nekem is itt mondták a lányok, hogy csak három hónapos kor után lehet elkényeztetni ha felveszed mindig a sírásnál. Én is felvettem "kiskorában", és mégsincs elkényeztetve. Viszont most már 1 hét múlva 3 hónapos lesz, és már látom, hogy köti a dolgokat. Felveszem abbahagyja a sírást, leteszem rákezd. Én akkor hagyni szoktam egy kicsit sírni, nem akarom felkapkodni mert akkor aztán nem tudok majd csinálni semmit mellette. Bár este mindig nyűgösebb egy kicsit, és akkor már a kezembe is sír, így aztán teljesen mindegy, hogy az ágyában vagy a kezembe van.

Dóri! A kórházi tájékoztató szerint nem kell előtte adókártyát igényelni, hanem az van a lapon, hogy hivatalból kellene értesítést küldeniük, mármint a Magyar Államkincstárnak. Gondolom az Államkincstárat a kórháznak kellene értesítenie a gyerekek születéséről....(?) És egy tavaly szült ismerősöm is előbb értesítést kapott az Államkincstártól, majd utána ment a férje kiváltani az adókártyát, mert át akarták hozni egy bankba a pénzt és nem az államnál hagyni. Viszont a tájékoztató szerint ha én át akarom vinni a pénzt egy bankba, akkor a banknak is adhatok felhatalmazást, hogy megkérheti az adószámot a gyermek részére az APEH-tól. Ez még jó is lenne, mert nálunk nincs APEH iroda itt helyben, csak Pesten tudnánk ezt elintézni, de hogy intézzem, ha még tájékoztatást sem kaptunk arról, hogy megvan az induló 40 ezer forint?

Riella! Hát már tényleg csak pár napod van hátra! Ne izgulj annyira :-), de azért fogadásokat köthetsz. :-) Egyébként én is izgultam, mert csak 4 nappal a kiírt időpont előtt született meg Nándi, és féltem hogy esetleg túlhordom.

Nálunk mikor már tudtuk, hogy mikor jövünk haza (egy pénteki nap volt), a párom odatelefonált a védőnőnek aki aztán hétfőn jött ki, és felhívta a választott gyerekorvosunkat is aki viszont még aznap kijött mikor hazaértünk a kórházból. Felírt egy csomó minden receptre (fürdetőkrém, steril géz, popsikrém stb.) és másnap már mehettünk kiváltani. De ez ahány ház annyi szokás, van olyan doki aki már előre felírja ezeket és mire az anyuka hazajön a kórházból addigra apuka kiváltja a kenceficéket.
Az én szülésemnél a párom jelentett be engem a földszinti betegfelvételnél a TAJ-kártyámmal, addig én szemrevételeztem a szülőszobákat a szülésznővel, ugyanis olyan üres volt az emelet, hogy választhattam, melyik helyiségben szeretnék szülni, és a szülésznő ha jól emlékszem elkérte a kismama könyvemet is. De ez napközben volt reggel, hogy este ez hogyan zajlik, azt nem tudom.

Pociló! Tényleg borzalmas dolog elveszíteni egy gyereket. Én most azon az eseten is megdöbbentem, ami egy majálison történt valahol, hogy felborult a szél miatt egy felfújható (?) vár-szerű építmény és egy kisfiú aki benne játszott, súlyos agysérülést szenvedett. Nem is tudják megműteni. Játék közben érte a nagy baj...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Riella!
Éjszaka nem tudom pontosan mi van, de az biztos, hogy a 8. emeleten kell becsöngetni, ott felveszik az adatokat és onnan kisérnek fel a 9-re a szülőszobába, ahova természetesen a párod is elkísér.
Napközben, lent is be kell jelentkezni, de ezt a párod is megteheti helyetted.
A védőnő és gyermekorvos értesítés pedig tényleg egyedi. Én még a kórházból hívtam fel a védőnőt, és mikor hazamentünk másnap jött ki. Miután én 2 nap eltéréssel hoztam haza a manókat, így amikor Zsófit is hazahoztuk, aznap újra jött a védőnő és másnap jött a doktor néni akit a védőnő értesített.
A recepteket a védőnő hozta, de mi előre megvettünk mindent recept nélkül, hogy mikor hazajövünk meglegyen. Azóta persze már mindent receptre veszek. De akkor így láttam jónak.

Majd még vmikor jövök, de kajaidő és a manók már kezdenek reklamálni...

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!
Azt hiszem végre sikerült Flóráról feltennem képet! :D

Kép

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

JAj,igen ez az előbbi kép a hazaérkezésünk napján készült. :lol:

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Megint én vagyok,rakok még fel képeket.

Kép
Kép
Kép Kép

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Itt meg a nagylányom...

Szülinapján,(általam készített tortával :wink: )
Kép

Maszatosan...
Kép

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Dalmácska!Gratu a gyönyörű csemetékhez . Jázmin kész hölgy,na és a csodaszép Flórácska...
A torta is csodás nagyon ügyes vagy.
Mazsuzs!
Sajnos pont arról a fiúcskáról írtam aki a légvárban játszott. :cry:
Teljesen meg vagyok zakkanva azóta se térek magamhoz.
Nándika hallom sirdogál esténkén, nálunk is ez az új szokás,de egy jó pancsi mindig segít. Mostanában szeret kézben lenni és ha lerakom szemrehányón nézz rám és panaszos sírásba kezd. :shock:
Dóri!
Remélem, hogy jó a kép amit küldtem.Köszönöm.
Hogy jut el a kórházba a tabló? Bocs ha már írtad.

Mi se kaptunk még semmi papirt az Állakincstártól, de remélem majd lessz valami.
Majd ha tudtok valamit írjatok.
Kati!Nagyon jól döntöttél ha te nyugodt vagy Mártonka is az lessz.
Nagyon ügyes hogy átalussza az éjszakát, nálunk még nem tötént meg ez a csoda sajna.
Riella!
Nagyon izgi lehet az utólsó hét . Nagyon könnyű(ha van ilyen) szülést kívánok neked.

Mindenkinek jobb napot. :D

Kép

Kép

Kép
pocilo

Riella!
Én éjszaka érkeztem a kh-ba, de akkor még nem volt ilyen lent bejelentkezéses dolog.
Felmentünk a 8ikra, ott be kell csöngetni, ott pihiznek az ügyeletesek. Ott felvették az adataimat a "nagy" könyvbe, átöltözhettem, és uzsgyi a 9ikre a szülőszobákhoz.
Szerintem most annyiban változott a helyzet, hogy apa leoson a TAJ kátyáddal, és ő bejelent lent, amíg fent felveszik az adataidat. De ha fogadtál szülésznőt (nem emlékszem) akkor sztem hívd fel, de még a dokit is zargathatod ezzel.
Nekem még a szülés előtt felírta a recepteket anno is, és most is a gyerekdoki, és még pocakosan ki is váltottam őket. Simán az én nevemmel és TAJ számommal volt a recept kitöltve.
A védőnőt és a dokit is a kh-ból felhívtam, hogy megszültem, és akkor beszéltük le, hogy melyikük mikor jön.

Dalma!
Nagyon édesek a képek! Bence is kapott nyuszira ilyen ugrálóvárat!

Pocilo!
Az a kisfiú volt az, aki a légvárban volt? Halottam, hogy itt volt a 18ik kerületben a baleset. Nagyon szomorú.... :cry:

Judit!
Jó pihenést, és várjuk a bővebb beszámolót :wink:

Mazsuzs!
Persze, van még bőven időnk a szobatisztaságig, hiszen az oviba menetelnek a feltétele "csak", dehát miért ne próbálgatnánk. Egyébként Bencét bazira nem izgatja egyenlőre, eddig kb. ha 3szor sikerült a wc-be pisilni, akkor sokat mondok :roll:

Megyek, vacsit kell gyártanom!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Ma nagyon aktív vagyok,megint itt vagyok. :wink:

Pociló!
Nagyon elszomorító ami a kisfiúval történt. :cry: Ezt egy anyának szörnyű hallani. :cry: :(

Köszi a dícséretet,aranyos vagy. :)

Dóri!
Holnap vagy holnapután megpróbálom Jázmin képét is feltölteni,mert azt úgy kell lefényképeznem(a fényképet). A szülőszobán,akkor csak hagyományossal fotóztunk. :?

Riella!
Egy picit most irigykedem... :wink: Nemrég én is mindenórás kismama voltam,és az olyan izgi,tényleg.Megvan a maga varázsa. :) Én is kívánok neked minél könnyebb és szebb szülést.
Szerintem pontos forgatókönyv nincs a szülés felvételénél. Ha "időben" beérsz,akkor a 8.-on ,ott van valóban a felvétel,ahol mondtad. Hogy lent be kell-e jelentkezni,ezt már nem tudom.
Nekem a két véglet volt. Az előző szülést indtották,már előtte be voltam fektetve,így már akkor felvettek,ott a nyolcadikon. Most a másodiknál,hajnalban értünk oda,rohantak velem egyenesen a szülőszobára,nem volt semmilyen felvétel. Ezek szerint anélkül is nyugodtan lehet szülni. :lol: :wink:
Nekem a védőnőt a kórházból kellett értesítenem,a párom ment a kész receptekért,és mire hazaértünk ki tudta váltani. A doktornő nálunk együtt jön a védőnővel.
Ja,és rám is kötöttek "fogadásokat" a családban.és senkinek sem lett igaza! :lol: Mindenki mélyen aludt,amikor felébresztettük őket,hogy Megszületett! :lol:

Csillagmaci!
Én is várom,hogy csinálj vonalzót. Mártonka szerintem nagyon jó baba,ne aggódj.Szerintem normális,hogy vágyik a közelségre. Van amelyik baba jobban van amelyik kevésbé. De hát ez mindennel így van. :wink:
Erről a sípolós betegségről én nem tudok semmit,nem ismerem.
Tömörítés: Az adott képet megnyitod a Microsoft Ofiice Picture Managerrel ott van egy olyan az eszköztáron felül,hogy "Képek szerkesztése" ,abba belemész,ott legalul írja "Képek tömörtítése",azon belül a "Weblapok " gombot kell bejelölni,és lent OK. És kész. Ja és mentés a végén.

Még egy jó tipp,a szöveg eltűnések ellen(mindenkinek ajánlom):
ha sokat írok,akkor kijelölöm az egész szöveget, utána(Ctrl-C )és csak ez után küldöme el a szöveget. Ha eltűnik,a szöveg,ahogy néha lenni szokott, :evil: akkor az üres lapra csak megnyomom a beillesztést (Ctrl-V) és máris ott az egész szöveg. :wink:

Üdv.mindenkinek
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Helló Lányok!

Én is teszek fel képet. Ez az egyik kedvencem. Kép

Kép
mazsuzs

Csajok!

Megnéztem a babakötvényt és nekünk 6 héttel a picik születése után postázták az értesítőt róla. (igaz ekkor már megkaptuk az adókártyájukat is, lehet, hogy ez felgyorsította dolgot) Ezen már szerepel az adóazonosító jelük is, és leírják hogyan lehet az adóigazolványt kiváltani, tehát tényleg nem feltétele (mi előtte ezt is elintéztük, mert kellett vagy a családi adókedvezményhez, meg egyéb juttatáshoz.

Annyit még tudni kell, hogy nálunk a kerületben jár minden babának születéskor szülési segély, ha a szülők egyike min. 3 éve ide bejelentett állandó lakcímmel rendelkezik (a két gyerkőcre idén 160000 Ft volt :lol: :lol: :lol: , de választhattam, hogy most kérek 160000-et vagy most 120000-et és 30000+30000 Ft-ot elhelyez az önkormányzat a babakötvényen. Így lehet, hogy az önkormányzatnál sürgették meg a dolgot.

Akit érdekel az információs telefonszám: 327-5860 vagy www.babakotveny.hu

Dalmacska!

Emailben nem tudod elküldeni? Úgy jobb lenne a minősége. Ne ezt a kicsinyített képet küld el, hanem az eredetit!

Köszi!

Dóri

Üdv: Dóri
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?