Új privát üzeneted érkezett!

Mano:Persze, magamon éreztem, hogy csalóka az idő, ezért is öltöztettem jól fel, mikor elindultunk, de csak feszengett, néztem a tarkóját és tiszta meleg volt! Mi még ugye fekvőkocsiban utazunk, lábzsákkal, kupolával - az be tud melegedni rendesen!
Azért vigyázok, de szemmel láthatóan rosszul érezte magát beöltöztetve a manó... (pont mondtam Pillának, hogy az ablakunkban a hőmérő 37 fokot mutatott, ahogy odasütött a nap, na most nyilván nem volt annyi, de azért gyanítom, hogy a babakocsiban is lehetett úgy 25 fok...).
Vendég

Sziasztok!

Voltunk ma de. a védőnőnél. Képzeljétek, Zsófi 3610 gramm volt 03.02-án és ma 4020gramm volt. Azt mondta a védőnéni, hogy 10nap alatt majdnem meghíztuk a havi adagot, szóval nem is kell mennünk mérekezni majd csak 2 hét múlva. Úgy tűnik akkor csak beindult a szopi! :-)
Viszont szerintem tényleg én csinálok valamit rosszul. Mikor kiveszem a cicit a szájából akkor a bimbón látszik egy piros csík, gondolom ahol harapdálja. Pedig ugye az egésznek bent kellene lenie a kicsi szájában. Pedig próbálom betuszkolni a mellemet mikor nagyra nyitja a száját, de szerintem nem kaphatja be rendesen.
Kiderült, hogy van egy kis szájpenészünk is. Kaptunk rá ecsetelőt. Holnap hozzuk el a patikából. Kíváncsi vagyok hogy fogja viselni a kiscsaj.

A védőnő is azt mondta, hogy a szörcsögés attól van, hogy a tejcsi bekerül a garatba. Azt mondta szívjuk és annyi. Ez az orrcsepp amit ajánlottatok miben segít? Jobban kijön neki a váladék ha szívjuk?

Kaki téma
Zsófi alvás közben rendszeresen felsír és húzogatja a kis lábait. Gondolom fáj a pocija. Pedig adjuk neki a görcsoldót amit a doktornéni adott a kezdőcsomagban. Remélem azért nem szenved nagyon. Általában sírdogál egy percig aztán pedig visszaalszik mintha mi sem történt volna.

Napozás
Zsófi állítólag még picit sárga (mondjuk én már nem látom rajta) és a védőnő most is mondta, hogy vigyük a napra. Szóval nekünk kifejezetten ajánlják a napozást. Persze nem tettem ki napozni, séta közben úgyis mindíg éri egy kis napocska.

Kaja, hízás
Én olyan 12-13 kg-ot híztam terhesség alatt és most 4-5 plussz kiló van rajtam a terhesség előtti súlyomhoz képest. Szóval szépen lementek rólam a kilók.
Kíváncsi leszek, hogy ennek a sok evésnek lesz -e valami hatása. :D

Szép estét mindenkinek
Márti
Vendég

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert mostanában egész nap a kertben vagyunk, virágot és fát ültetünk, kapálunk, gereblyézünk, majd holnap-holnapután füvet telepítünk. Aztán mikor este bejövünk, már nem igazán van időma géphez ülni.

Verna,
nemrég láttam csak, hogy hívtál, bocsi, de bent volt a telefonom, én meg meg sem néztem. :oops: Ne haragudj!!! Gondolom, a séta miatt hívtál, de mint írtam, most a kertet rendezzük, ami így is nagyon nehéz, mert Marcika 10 percnél többet nem enged dolgoznom, állandóan vele kell foglalkoznom. :? Így 2 sor gereblyézése 1,5 órába telt, ezalatt normális esetben már az egész kertet megcsináltam volna. :(

Táp,
csatlakozom az előttem szólókhoz, senki ne aggódjon a táp miatt. Persze a tej a legjobb, de ha minden nap kap valamennyit, az bőven elég az immunanyagok miatt, a dokim mondta, hogy napi 200 ml-rel már bőven megkapott a baba mindent, ami afelett van, az már csak a növekedéshez kell - és ha nem tejtől, hanem táptól nő meg, akkor mi van?
Egyébként én tápon nőttem fel (mint az én korosztályomból oly sokan!), és szinte sosem vagyok beteg, és semmilyen allergiám nincs!!!! És a régi tápok meg sem közelítették a mostani mondern tápokat! Úgyhogy nyugi! A legfontosabb, hogy szeretetet adj a babádnak, és hogy ne éhezzen! Szerintem nem veszi zokon, hogy megtömöd tápival a pociját, inkább, mint éhezzen! Ha beszélni tudna, ő is ezt választaná!!! :wink:

Napozás
hát, Marci utál kint lenni, melege van! Egyelőre csak a teraszon tudom kitenni a kocsit, (a kert most teljesen fel van ásva), de egész nap odasüt a nap, és ma mértem, 35 fok volt!!!! A kocsi kupolája meg fekete, gondolom alatta lehetett 40 fok is! Kövezzetek meg, de én ilyen melegben bizony nem adtam semmit Marcira, csak a szokásos body + rugi volt rajta, igaz, 1,5 méterre van a kocsi a teraszajtótól, így nem kellett sokat cipelni. Csakhogy ezt a meleget Marci annyira utálta, hogy állandóan sírt, vissza kellett hoznom a házba. Rövidujjút meg azért mégsem adok rá ilyenkor!!! Egyedül tegnapelőtt aludt kint, akkor 3 órát is bírt, de sem tegnap, sem ma nem volt hajlandó kint lenni. Mikor már kezdett lemenni a nap, na akkor aludt 20 percet. Pedig úgy szeretném, ha sokat lenne kint, annyira jó a levegő! :(
Ja, persze nem szemben a nappal fektetem a kocsit! :wink:

Masszázs
nem voltam, mert hívott a védőnő, hogy elmarad, majd jövő hétfőn lesz. :?

Én is megkaptam a Panadol babát! Nekünk kenguru!

Most megyek, mert a férjem szegény már nagyon hiányol! :D

Verna,
ahogy elkészülünk, ismét sétálhatunk, vasárnap esni fog sajnos, de remélem, jövő héten jön megint a jó idő, és akkor már nem lesz a sétának semmi akadálya!

Kép
Kép
nircee

sziasztok!

Teljesen eggyett értek Manoval nagyon kell vigyázni a babókra és a sapesz még ilyen szép időben is kell!! :wink: Sőt a tavaszi kiskabát is kell rájuk!(az igazán nem vastag)!űMég én is ráadom Zsanira pedig ő azért már nagyobb!!!! :wink: Pont azért kell rájuk sapesz(vékony)mert ők még nem mozognak annyira!!!Mindég úgy kell a picit öltöztetni ,hogy egy vékony réteggel többet kell rájuk adni mint amit mi felveszünk!Nem én találtam ki!! :wink: A babakocsinak a tetejét pedig nekem mindég lehajtatta a védőnő ha nem éri állandóan a nap!Így a gyerek kap levegőt!Hisz azért visszük őket !!!!!!

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja, még valami:
fürdés,
én próbálom most 7-8 között fürdetni Marcit (megfogadom a tanácsotok), de sajna nem igazán megy, mindig máskorra jön ki a lépés. Pl. ma egész nap alig aludt, és 1/2 6 körül elaludt, és már 1/2 9 van, de még mindig alszik!!!! Csak a fürdés miatt meg nem ébresztem fel. Így akkor lesz fürdés, mikor felébred.

Régen szinte mindig ugyanakkor evett Marcika, de mostanában, hogy alig alszik, teljesen össze-vissza eszik, van, hogy 1,5 óra múlva, de van, hogy 4 óra múlva. Van valamilyen tanácsotok, hogy hogyan lehet valamiféle rendszerességre visszatérni? Andibabnak ebben igaza van, a tápos babák sokkal rendszeresebben esznek.

Kép
Kép
nircee

"Mindég úgy kell a picit öltöztetni ,hogy egy vékony réteggel többet kell rájuk adni mint amit mi felveszünk!" - Mivel én rövidujjúban voltam, Flóra meg hosszúujjú body + vékony pulcsiban, ez stimmelt! :)

Egyébként nem tudtam lehajtani a kocsi tetejét, sőt, még a tolókart is többször át kellett fordítanom, mert nagyon a szemébe sütött a nap, olyan édes volt, próbálta a kis kezével eltakarni a szemét!!!!

Pilla, nem tudtam menni, mert 4-kor aludt csak el Flóra, és hétig aludt. Tarcsára se mentem át, anyukámékat bíztam meg, hogy menjenek el a kenguruért - Becsi ezúton is köszi, megvan! :)
Vendég

Ma ilyen jó kedvünk volt:

Kép

Kép
Vendég

Nircee, nálunk csak az ebéd és a gyümi ideje kb. fix, de nem percre. A szopik ideje viszont még mindig rendszertelen, mert akkor eszik amikor igénye van. Ez is lényege a szopinak. Én abba nem is igyekszem rendszert vinni, mert kedvétől, hangulatától, és rengeteg mindentől függ, hogy milyen időközönként akar szopizni, vagy "csak" cicizni.

Verna, én is abban a melegítőben tettem ki Szonját amiben bent volt, mert a babakocsiban igazad van meg lehetett fulladni. :D

Azt tudjátok, hogy Magyarországon tilos tápszert reklámozni?

Ja és én tápis voltam, 10 éves koromig a betegségekből ki se gyógyultam, immunrendszerem nulla volt, szívizomgyulladástól a tüdőgyulladásig mindenem volt.
ÉS 20-30 évvel ezelőtt más társadalmi rendszerben éltünk, akkor a nőknek a munka volt mindenek előtt, mert ezt várta el a rendszer, és nem a szoptatás volt a fontos, tehát nem volt más választásunk, mint felnőni tápin. De ha mi most megtehetjük, hogy szoptassunk, akkor tegyük...

thenus

Sziasztok!

A mi figuránk az egykisegér, ami a reklámban is van.

Én is azt mondom aki teheti szoptasson, akinek meg nincs elég vagy más okból az nyugodtan nyúljon a tápihoz, mert ő is megnyugszik és a babó sem marad éhes.

Úgy látom ma is szép idő lesz. Én is bajban vagyok, hogy mit adjak rá, mert nem szeretném hogy megfázzon :? de nem könnyű. Szerintetek elég egy body+harisnya+rugi+vékony sapi+kiskabát? Nem fog fázni alulról? Ciki basszus, de tényleg nem tudom mit adjak rá :oops: :roll:

Szép napot nektek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Jó reggelt mindenkinek!

Kivételesen most ide tudtam ülni a géphez, férjem elment, Marci alszik (mi ütött belé??? :D ), így kihasználom az alkalmat, mert ha visszaért a férjem, kezdődik a kerti munka! :P

Nekem még azért is kérdéses az öltöztetés, mert még csak téli cuccaink vannak, szóval nincs még átmeneti sapka és kabát, mindenből csak bélelt, meg plüss rugik, abban meg gyerekkínzás lenne kitenni ilyen időben. Persze vannak vékonyabb cuccok, de azok még nagyok. Bár mint mondtam, a kocsiban és a teraszon meleg van, és olyan közel teszem a nappali ajtajához, amilyen közel csak akarom, így az alatt az 1-1,5 méter alatt csak nem fázik meg Marcika! Mondjuk tegnap nem is akart kint maradni, meglátjuk, ma milyen hangulata lesz. :?:

Nassolás
én is állandóan éhes vagyok, de mivel nem sok időm jut enni, így mindig valami könnyen bekapható nasi után nyúlok. Nálam a túró rudi a nyerő, naponta akár 4-5-öt is meg tudok enni. És ami a legfurább: állandóan húst akarok enni! Normális esetben alig eszem húst, hónapokig is megvagyok nélküle, most meg felkajálom az összeset, ami fellelhető itthon. :D Úgy látszik, fehérjére van a legnagyobb szükségem.
Fogyni sajna én sem fogyok, igaz, hízni sem hízok. Pedig már visszamentem edzeni, voltam síelni is, és minden nap gereblyézek vagy kapálok, és még így sem megy le rólam semmi, igaz, a sok kaja no meg az alkoholmentes sör nem éppen kalóriaszegény!!!

Na, lehet, hogy elkiabáltam magam? Marcika kezd ébredezni!

Megyek...

Kép
Kép
nircee

Ja, és elnéztem, nekünk is kisegér! :P :P :P

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Timi
én pont úgy öltöztetem Levit,ahogy te leírtad! :D
És nem szokott melege lenni!
Ezt onnan tudom,hogy nem sír és amikor haza érünk nincs megizzadva!

Szerencsére nekünk nincsenek sapka gondjaink,mert anyuék bébi-és gyerek sapit is tartanak,így most annyi átmeneti sapit vettem ki,hogy minden napra jut egy-egy! :wink:

Nircee,
A hússal én is így vagyok,szinte semmilyen húst nem ettem meg mielőtt megszületett Levi.
Nem voltam kimondott vegetáriánus,de heti 1-2 alkalommal ettem (nyámnyogtam)
meg a húst és akkor is csak szárnyast,sertést,marhát nem!
Aztán egy pár hónapja meg csak hús ennék,főleg füstöltet,pl:csülök :wink:

Verna,
Nagyon édes Flóra! :lol:
Neki is rengeteg haja van és nagy szemei! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Nircee, Sárika is utálja a meleget, nagyon tud haragudni, ha véletlenül túlöltöztetem, és melege van. De mindig félek attól is, hogy meg ne fázzon. Jól feladja a leckét nekünk ez a tavaszi jó idő :roll: :lol: Tegnap nagyon meleg volt, én egy szál pólóban, Sára ujjatlan rugi, hosszú ujjú body+egy nagyon vékony kardigán, + tavaszi sapi, de még így is melege lehetett, mert nagyon nyűgös lett a séta végére. Mihelyt hazaértünk, rácuppant a cicire, pedig vizet is vittünk magunkkal. De ettől jobban nem akartam leöltöztetni, csalóka még az idő.
Nircee, úgy emlékszem, ti csináltatok Marcinak a kezéről nyomatot, igaz? Milyen festékbe mártottad a kezét? Meg szeretném örökíteni a fél éves sáratappancsot, és sáramancsot. :wink:

Timi, én is vasalom a ruhácskákat. Bár Tiopnak igaza van, ahány gyerkőc, egyre kevesebb idő. Anyukám mondta, hogy az öcsémnek(4. gyerek)már csak kevés ideig vasalta a ruháit. Lefoglaltuk mi az idejét :lol:

Verna, nagyon édesen mosolyog Flóra baba. Hihetetlen, hogy már elmúlt ő is két hónapos, csak most született.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Én is nagy gondban vagyok az öltöztetéssel... :oops:
Szinte napról napra melegebb van. Amikor megkérdeztem a védőnőt, hogy mit adjak Lilire, akkor még csak ilyen 15 fok körül volt (arra mondta, hogy az otthoni ruha fölé +kiskabát, +egy gatyó, és természetesen egy átmeneti sapi). Most meg már 20 fok is simán van, és ez már nekem is meleg (pedig én eléggé fagyos vagyok). Szóval most már nem tudom, hogy mi legyen. Ráadásul van, hogy már itthon is beizzad a ruhájába, pedig csak hosszú body+ujjatlan rugi van rajta. És nem megy már a fűtésünk napközben!

Én is megkaptam a Panadolos figurát. Nekünk is kisegér. A gond csak az, hogy utólag jöttem rá az okos agyammal, hogy nekünk le vannak sötétítve a kocsi hátsó ablakai (Lili miatt, hogy nyáron ne tűzzön be a nap), és hát nem tudom, hogy mennyire fog látszódni... Upsz. :oops:

Szép napot Mindenkinek!!! És jó nagy sétákat tegyetek!!! :lol:

Kép
Kép
giga1

Nekünk is kisegér. :)

Látom, mindenkinek feladta a leckét az időjárás öltöztetési szempontból. :) Úgy döntöttem, ma beteszek egy hőmérőt a babakocsiba belülre, mert most már igazán kíváncsi vagyok. :)
De az tuti, hogy tegnap Flórának melege volt, mert máskor szépen alszik séta közben, most meg csak nyűgösködött, meg a tarkója is tiszta meleg volt...

Ma délután megyünk Uh-ra a kórházba!

Ja, és Giga, én se hátra fogom tenni a figurát, mert ott a babakocsi van, épp csak le tudom csukni tőle a csomagtartó tetejét... beteszem oldalra, vagy elölre, hátul nekem úgyis van matrica. :)
Vendég

Kép

Sziasztok!
Látom mindenkinek az öltöztetéssel vannak gondok!
Lányok szerintem mindenki úgy öltöztesse a gyerkőcöt ahogy jónak látja!Senki sem egyforma!De ahogy Mano és Timi leírta úgy tökéletes!!!
Én már harisnyát nem adok rá csak a rugi (vékonyabb rugi) fölé adok egy vékonyabb gatyót!Kocsikabát (tavaszi) átmeneti sapesz!Ja és a rugi alatt nekunk ujjatlan body van(hosszú ujjú a rugi ami már nem vastag)Mi már űlünk a kocsiban nem fekszünk!Tudom ,hogy a kocsiban melegebb van de próbáljátok ko,hogy kiűltők a levegőre és nem mozogtok!!!!!!!!Ne közvetlen a napra űljetek!!!!Nincsen még igazi tavasz senkit se tévesszen meg a napsütés!Nagyon szép az idő de csalóka!!!!Ja és mi sem izzatunk meg séta után!!Nekem a védőnő azt mondta .hogy ilyen picikre még nyáron is elkél egy vékonyka sapesz!Mondjuk nyáron én nem szoktam csak kiskendőt v nyári sapeszt adni!(hogy ne nagyon érje a nap!) :P :wink:
Egyszónak is száz a vége,nem vagyunk egyformák!!!!!!!! :wink: :lol:

Nircee!
Nálunk is csak a főzelék megy délben és a gyümi olyan 2 és 3-om között!Ez fix!Nem másodpercre!Este fürdés után kap még Zabpejhet vagy a maradék főzeléket!Ezek között szopi van ami rendszertelen vagyis ígény szerint történik!Aminek tényleg ez a lényege! :lol:

Most várom a póstást aztán megyünk sétálni meg egyebek!De Zsani olyan nyügi most,hogy nem is tudom mit csináljak,valószinű,hogy a foga! :oops: :cry: Remélem a levegőn nyugisabb lessz! :roll:

Mano!
Jobban vagy már?? :roll:
Levike ,hogy van?

Katica!
Beszéltem Csillával,én is csatlakoznék hozzátok Májusban!!
:?:

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
Köszünjük,Levi már jól van én meg jobban! :D
Már nem érzem úgy,mintha megvertek volna,de még náthás vagyok!

Klmaria,
képzeld,a héten megkaptam a Felicitastól a csomagot! :lol:

Lányok,
de jó nektek,hogy ilyen közel laktok egymáshoz és tudtok találkozni!

Ha lenne jogsim elmennék arra,de így a páromra vagy az öcsémre vagyok utalva! :wink: :evil:

Kép
mano83

Sziasztok!

Tiop, de jóóóó! Örülök, hogy te is eljössz!
Móni, neked is akartam írni, hogy annak is örülök, hogy veled is találkozok :lol: !!

Kati, megnéztem az iwiwen az új képeket! Nagyon édes rajtuk Levi, a fél éves nagyfiú :lol: !

Képzeljétek, mostanában nem tudom, mi ütött Sárikába, de nem akar a babakocsiban elaludni, pedig fáradt volt, mikor elindultunk sétálni. Eddig mindig szépen elaludt, viszont most álomba sírta magát. Visszafordultunk, de mire hazaértünk, elaludt.

Tusi, nagyon szépen gyarapszik Zsófi, gratulálok neki! :lol:

Én is pont tegnap mértem Sárikát, 8220g, de az utolsó hónapban csak 380g-ot hízott. A dokinéni szerint 500-at kellene még ebben a korban, de én nem idegesítem magam rajta, jól néznénk ki, ha most is még olyan ütemben hízna, mint eddig. Meg vannak még tartalékai :wink:

Kép Ez az egyik kedvenc képem mostanában :)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica!
Tündéri kis húsgombóc Sárika!
Mi most vagyunk 8 kg -ok!Nemtudom mi a baja a dokinétiteknek! :lol: Most már nem fognak úgy hízni hiszen mozognak már egyre többet!
Remélem találkozunk majd! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Katica,
Köszi! :lol:
Sárika meg holnap lesz fél éves,ugye?
Nagyon édes kis hurkái vannak! :lol:

Levi kedden volt(múlt hét kedden) 7190gramm. :wink:
Mondjuk ő sokat fogyott,amíg beteg volt! :cry:

Kép
mano83

Nekünk kis csofi lábunk van,hozzátok képest: :wink:
Kép

Már alig várom,hogy Levi is kis hurkás legyen! :lol:

Kép
mano83

Kép
Egy kép Zsaniról!Mi is vékonykák vagyunk Mano!Betegség elvitte a hurkákat!

Kép
Kép
Kép
tiop

Nekem Roland vólt ilyen mint Sárika!
Kár,hogy nem tudok rolla képet fel tenni! :cry:

Kép
Kép
Kép
tiop

Mano!
Mit eszik(rág) Levike?? Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Ma megkaptuk a 4 hós oltást. Laura észre sem vette. Még a kis apró nyüszögés is elmaradt.
Én is bajban vagyok az öltöztetéssel, mert a leánykám fázós. Ma volt rajta hosszúujjú body, melegítőfelső, harisnya, melegítő alsó, vékony kabát, sapka, pokróc és mire leértünk a rendelőbe jég hideg volt a keze meg az orra. Pedig 18 fok volt és végig a napon mentünk...

Pilla
Vendég

Pilla
BOLDOG HÓFORDULÓT LAURÁNAK! :lol:
És gratulálok neki amiért ilyen jól viselte az oltást!
Kép
Amúgy szerintem Levi is a fázós babák közé tartozik,mert nem szokott melege lenni annak ellenére,hogy meleg van és rétegesen van öltöztetve!

Tiop,
Levi most cicizett,mert nyűgi,de majd sütőtököt eszik csirkehússal! :lol:
Nagyon szereti a sütőtököt meg a banánt!
Jó ez a kép Zsaniról! :D

Kép
mano83

Pilla, boldog hófordulót Laurának! mutasd meg nekünk a 4 hónapos kis hősödet, aki nem sír a szuri miatt!

Kati, Tiop, köszi! :lol: Zsanin is vannak hurkácskák, ahogy nézem :wink:
Levi is biztos újra hurkás lesz, most, hogy meggyógyult :D Igen, holnap lesz Sárika fél éves. Mikortól adsz Levinek husit?

Ti főzőcskéztek, vagy bolti kajcsit esznek a gyerkőcök? Sára még nem evett boltit, ami keveset még eszik, azt megfőzöm. De később biztos ki fogunk próbálni egy-két boltit, az új ízek kedvéért.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Köszi a köszöntéseket!

Ez egy ma készült fotó a "kis" 4 hónaposról: Kép

Én üveges kajcsit adok Laurának, mert a védőnő azt mondta, hogy a zöldségek magas nitráttartalma miatt inkább ezt adjam neki.
Vendég

Ichtus
igen, én műveltem ezt a szörnyűséget Marcival! :D Sima temperával, persze ahogy bekentük, és rányomtuk a papírra, azonnal le is mostuk!

Pilla,
Laura nagyon cukorfalat!!! Nagyon komoly a melegítője! :wink: Nekünk is van ilyen, csak kékben, de még nagy. Amint belenő, elhatároztuk, hogy veszünk hozzá egy Nike tutyit, hogy menő csávó legyen! :lol:

Verna
hihetetlenül édes Flóra ezeken a képeken (is). Tudod, hogy imádom, nem akarom ismételni magam! :lol:

A hurkás babáknak sok puszita hurkáikra, a kevésbé hurkásaknak meg gyors gyarapodást!

Kép
Kép
nircee

A kiscipőjét még karácsonyra vettük neki. Ez volt az első ajándéka! Ha kinövi elteszem emlékbe. Sára első kiscipője is el van rakva! :)
A melegítőt meg "csak úgy"... Az a baj, hogyha bemegyek egy üzletbe vannak olyan ruhák amiket nem tudok otthagyni! Ezért van most egy nagykukazsáknyi kisruhánk eladó! :oops: :lol:
Vendég

Pilla,
Nagyon édes Laura!
Igazi nagylányos rucija van! :lol:
Levinek is hasonló melegítője van!

Katica,
Kb. 2 hete vettem először olyan bébiételt,ami hússal van,de csak azt veszem meg ami csirke v.pulyka.
Általában megfőtök neki mindent,kivéve:sütőtök és húsos ételek.
Szóval bébiételt ha veszek,akkor csak olyat emiben ezek vannak.
De Levi már sok mindent eszik,általában úgy szoktam,hogy:
1 krumpli+ 1 répa
1 krumpli+ 1 alma
alma+banán

Én még egyenlőre "zöld és lila " ételeket nem adok Levinek (borsó,cékla),alőször ezeket szoja meg a kis gyomra!

Viszont naponta 2 üveg bébi italt megiszik,a víz meg a tea nem igazán kell neki! :wink:

Kép
mano83

sziasztok!
Zsani alszik kiszívta a levegő! :lol:
Pilla!
Boldog hófordulót Laurának!Tiszta nagy lány már ,nagyon szép baba! :wink
Kép

Mano!
Zsani is nagyon szereti a sütőtököt és a banánt! :lol:
Sőt még nagyon szereti a sima sütötök innivalót is!!
Ma őszibarackot evett pulyka hússal!Imádja!
Én egyépként bébikajákat veszek neki,de ha főzök pl:húslevest akkor abból kap répát krumplit májat és összetúrmixolom!Nagyon szereti azt is!Mondjuk a májat nem nagyon így inkább csak zöldséget kap,ja és persze egy kis húsi levest!(avval higítom)!Hála istennek elfogatta a csőrös cumit így abból iszik!Ha nagyobb lessz főzök neki krumplifőzeléket és abba rakok sajtot,májkrémet!Isteni! :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Mano A HIPP-nek van egy üveges teája. Almaléből és édesköményből készül, 1/2 literes. Sajnos nem mindenhol lehet kapni. Most a Brendonban vettem belőle egy pár üveggel, mert Laura nagyon szereti.
Próbáltátok már?
Vendég

Kép
Ezek a képek ma séta után készűltek!Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

sziasztok!

Tiop!

de jo, h jössz majd, de mi lenne ha az ittenire is jönnél? legutobb abban maradtunk nem?

Katica!

lenne kedved azittenire átjönni ha lesz? tudod szopiklub.. Esetleg szoljunk a mási k péceli csajszinak is, biztos szivesen jönne ö is..

MAno!

jobbulást nektek, irtam msnre remélem megkapod..majd irj nekem ha már aktuális amiröl dumcsiztunk..

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

KAtica!

zabálni valo a lányod! láttam hétfön is.. jo kis husi..Nekem mindkettö ilyen volt..

én sima vizfestékkel örökitettem meg a talpiját meg kezét neki..

Mano!

ne aggodj nem baj ha nem hurkás..a fiam már sajna nem az, meg nem is minden gyerek hurkás....de nagyon helyes kisfiad van!!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Sziasztok!

Nagyon szép mindenki babója, hurkástól és anélkül is :wink:

Tiop,
ez a cümisüveg nem olyan 4az1-ben :?: cumis, csőrös, szívószálas és rendes pohár majd később :?: mert nekünk is ilyen van, én nagyon szeretem, mert praktikus, a milyénken egy bohóc van.

köszi mindenkinek az öltöztetős tippeket :D

mennem kell mert nagy a nyüzsi még :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pilla,
Még nem próbáltuk,de majd utána járok,hogy nálunk merre lehet kapni,mert igazából én a Dm-be járok,az van közel hozzánk és ott még nem találkoztam ezzel a teával.

Teába amúgy én HIPP instant teát veszek,most van 3 féle,de szerintem megunta vagy nem tudom... :roll:
Viszont üdítőből a Kecskemétit veszem és abból is főleg azt ami úgy van keverve,hogy:
alma-banán-sütőtök
alma-banán-őszibarack

Csilla,
Köszi! :lol:
Mindjárt megnézem az msn-t,elolvasom mit írtál! :D

Kép
mano83

Sziasztok, megvolt az uh, sajnos a koponya uh oldalkamra tágulatot mutatott ki... állítólag nem biztos, hogy baj, de lehet, hogy igen... gyermek neurológiára kell mennünk és kontroll uh-kra... a gáz, hogy a Svábhegyre kéne menni, de azt most zárták be. :( Volt valakinek ilyen diagnózis?! Állítólag a problémás szülés miatt lehet, hogy agyvérzést kapott, de erre utaló más jel nem volt....

Aztán Flórácskát elvittük anyukámékhoz, megetettem, nem sokat evett, mert bealudt - hiszen kimaradt a délutáni alvása. Gondoltuk, alszik majd 3 órát, ahogy szokott, addig mi elmentünk a férjemmel Auchanba. Egy óra múlva anyukám kétségbeesettem telefonált, hogy Flóra nagyon sír. Hallottam is a háttérből, hogy tényleg torkaszakadtából üvöltött... A szívem szakadt meg! Rohantunk a pénztárhoz és haza... persze éhes volt a drágám. Evett egy csomót, de aludni azóta se nagyon akar... piciket alszik, de nem volt meg a "nagy alvása"... remélem, éjszaka bepótolja. :(
Szóval jó pocsék délutánunk volt, és aggódhatunk a fejecskéje miatt is. :(
Vendég

Sziasztok!

katica, én karácsonyra csináltam tapinyomatokat, temperával, rögtön lemostuk. Tök jók lettek. Egyébként az oviban szoktunk ilyet csinálni kicsikkel anyák napjára és attól függően, hogy mire nyomjuk (fa, műanyag, textil, papír...stb) lehet akrillal is kenni. :D

Milyen édik a babók! :D Ha a másik gépen leszek teszek fel én is meztelen képeket. :)

Evés, ivás: Nekem Szonja szerintem nagyon keveset iszik de betudom annak, hogy sokat cicizik, és az kielégíti.
Én akkor adok neki saját főztöt, ha mi olyat eszünk amiből tudok neki is kivenni. Egyébként bébikaját eszik.

Tiop, Szonja is nyűgös már második napja, én is a fogakra tippelek. VAn hogy csak belesír a nygvilágba egyet, utána pedig vigyorog tovább, mintha mi sem történt volna :roll:

thenus

sziasztok!
Verna!
Nagyon sajnálom ami veletek történik!Ha gondolod én szívesen adok telefonszámot a Hegyre!Mi 2 hete vóltunk!!Nyugi bíztosan nincsen nagy baj!! :cry: :?

Heni!
Zsani is ugyan ezeket műveli mint a babód!Tuti,hogy a foguk! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Még Timi neked akartam írni!
Nekünk olyan,hogy van hozzá rendes cumi is és az a csőr is!Ennyi!Én direkt ilyet vettem mert ilyen vólt Rolandnak is és nagyon szerette! :lol: :P :wink: Aztán ha levaszed a fogólyát akkor lehet pohárként is használni! :lol: :lol: Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

tiop: köszi, örülnék a számnak, de majd még beutalót kell kérnünk a doktornéninktől, és ki tudja, meddig mehetünk. :( Ti miért voltatok?
Megyünk, ameddig még mehetünk - most olvastam az Indexen, hogy egy a svábhegyi fejlődésneurológia világhírű, de azért be kell zárni. :( Komolyan mondom, ettől most sírhatnékom támadt.
Nekünk baromi mázlink van ezzel a kistarcsai kórházzal, már hogy kiemelt kórház lett, meg minden, de ha speciális vizsgálatokra meg el kell menni, és nincs hova, akkor cs*szhetjük... már elnézést, de nagyon ideges vagyok ettől. :(
Mondjuk a doktor néni azt mondta, hogy kell majd járnunk kontroll ultrahangokra, azt lehet itt is... Szegény Flolo, úgy megviselte a tegnapi nap, belegondolok, hogy ezt majd rendszeresen végig kell csinálnunk... :( Szegénykém, még most is alszik... éjjel evett egyszer, szokás szerint, aztán most fél 5 óta megint alszik, pedig ilyenkor már kukorékolni szokott... tuti, hogy a tegnapi napot most alussza ki...
Vendég

Kép

Sziasztok!
Verna!
Szívesen adok telefon számot onnan kérhetsz bár kit (gondolom)!Igaz,hogy mi nem fejlődésneurológiai részen vóltunk,de gondolom eltudnak igazítani ezen a számon is!!Több mint a semmi!Örülök neki,hogy tudok segíteni(vagyis nem örülök neki,mert inkább ne kellene)! :cry: :roll: A számot töbször hívd ha nemsikerűl egyből mert nem mindég kapsz szabad vonalat!!!!!Remélem mindenn rendben lessz veletek!Szorítok!
Egyépként mi Allergia vizsgálaton vóltunk!Priviben elküldöm a számot!
Ne idegeskedj mert árt a tejcsinek!(ugye ti szoptattok,ha jól tudom!) :oops: :?

Henus!
Előre is Sok Boldog Névnapot Kívánok!Hólnap nem leszünk itthon azért írok most!

Kép

Mindenkinek jó hétvégét! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Igen, mi szopizunk. Nem idegeskedem túlságosan, mert annyira szépen fejlődik a manócska, hogy nagy baj nem lehet. :) Most éppen fogni tanul.
De tegnap arra jutottam, hogy ha mégis lett valami baj a születése körül, és tanulási zavarai lesznek, az se tragédia, maximum nem lesz zseni... úgysem szeretnénk, ha az lenne. :)
Vendég

Sziasztok!
Ichtus: Kristóf nagyon jól viselte Luca érkezését, a terhesség alatt sokat beszéltünk vele a kistesóról, nem féltékeny típus ( remélem nem is lesz ), imádja a kisbabákat, állandóan segíteni akar tisztába rakni, etetni ( ő is lefeküdt az ágyra, hogy most ő ad enni a tesónak a cicijéből, eszméletlen volt ). A kórházi napokat megsínylette, ráadásul beteg volt így nem is jöhetett be a kórházba állandóan más vigyázott rá itthon, szegényt úgy sajnáltam, mostanába mondogatja, hogy többet nem enged el a kórházba, vagy ő is jön velem!

A svábhegyi klinikát sajnálom hogy bezárák, mi is voltunk ott amikor aKristóf 4 hónapos volt 1 hetet volt bennt. A körülmények viszont nagyon pocsékak voltak. Nem maradhatam benn vele hiába szopizott, és vagyok vidéki nem volt szabad ágy a mamaszálláson. Minden nap mentünk hozzá de mivel látogatók voltunk nem maradhattunk sokáig egyszer megetethettem max kétszer és ennyi. Szerencsére a doktornéni egy nappal hamarabb hazaengedte, mert kiderült hogy semmi baja nincs, csak többet kellett volna hason lennie. Ha már bezárják valahol építhetnének helyette egy másikat, mert szükség lenne rá. Nincs mégegy ilyen intézmény az országba.

Kép

Kép
pekom

Katica!
Sárikának Boldog fél éves szülinapot!
Kép

Verna!
Nebolondozz!Ilyenre nem szabad gondolni! :roll:
Szépen fejlődik a babód és ez a lényeg!Egyáltalán nincsen vissza maradva!!!!! :wink: Szép egészséges baba!!!!!!!Na és ha egy kicsit nehezebben fog tanúlni ?Akkor meg mi van?Nekem sem egy hú de jó tanuló a fiam!Nem kell mindenkinek kitűnőnek lennie!!!!Attól még ugyan olyan ember mint a többi!Sőőőőőőőőt!Nyugi!Nincsen komoly baj mert akkor már az látszodna!!!!(szerintem)Megkaptad a privimet???? :?:

A Svábhegyi intézetet sajna bezárják de nem az egész részét!Én úgy tudom!De,hogy melyik marad meg és melyik nem az kérdéses!!Az okosak ezt is eldöntötték helyettünk!! :cry: :?
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Boldog fél éves szülinapot Sárikának!

thenus

Henus, Nircee, köszi a temperás tippet! Megcsináltam a lenyomatot, én festékesebb lettem, mint ő. :lol:

Tiop, Henus, köszi a köszöntést! :D Hihetetlen, hogy fél éves "nagylányom" van. :D

Verna, biztosan nem lesz semmi komoly baja Flórának, akkor már mutatkoztak volna a jelei szerintem is. Szegénykém nagyon elfáradtatott tegnap.

Szép napot mindenkinek!
Jó pihenést a hosszú hétvégére!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Boldog Féléves Szülinapot Sárának! Kép
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X