Új privát üzeneted érkezett!

amúgy mennyi amúgyo raktam bele :lol: :oops: :lol:
na dugultam.
lmkata

t

lemaradt egy tö betű az előbb.............. :oops: :wink: :lol:
lmkata

SAMU ELSŐ HINTÁZÁSA: (már mint 7 hónapos nagyfiú!!! :) :))

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kerekpocak

Kép
kerekpocak

nagyon ügyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol:
nem fázott a lába????? itt nálunk orkánszél tombolt egész nap :shock: :shock:
amúgy ő meg csak 7 hónapos nem 7+1 napos... :roll: :roll: mi van ezekkel a fránya vonalzókkal?????
jajjj én is akarok már menni Lizuval hintázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lmkata

Sziasztok

Kata kitartás!! Persze tudom hogy könnyű drukkolni, átélni nyilván egész más. De Lizunak nagy szüksége van a kitartásodra!! Most csak ő számít ne törődj azzal hogy ő még nem hintázhat, vagy ezt vagy azt nem csinál. A maga módján ő is nagyon jól fejlődik és a boldogsága nem ezen fog múlni! Neki a mamija szeretetére van szüksége elsősorban, a gyógyszerek is csak így működnek.

És nagyon erős vagy, ez azért így a neten is átjön!!!

A vonalzók nem azért mutatnak hülyeséget mert amerikai időszámítás szerint van? Mondjuk akkor nem előre menne időben... öööö na mindegy ....

K

Klári
Kép
ganti

kata: gyógyszer?? hogy műkszik???

reni: party?? milyen volt??

én mindenkinek a vonalzóját tökéletesnek látom.
kerekpocak

kivéve renijét... lehet h nem is ma van a szülinap? de akkor meg miért írta reni h holnap torta meg minden?? megnézem iwiwen a szülinapot.

és elmaradásaim: LIZU, MARCI ÉS BORKA GYÖNYÖRŰEK!!!!!!!!!!!!!!! ruhakollekció, pucér ill alvós képek ISZONYÚ ÉDESEK!!!!!!!!!!!!!!
CUPP CUPP CUPP NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Samu eszméletlenül édes és gyönyörű!!!!! Látom nagyon élvezi a hintapalintát :D .

Kata, milyen ez az új gyógyszer? látsz már valami változást Lizun?

puszi, szép estét Mindenkinek:Zsóka

KépKép
logi

Klári köszi.
persze tök igazad van, tudom :!: :!:
csak néha elkap a hév h jaaaaj de jó lenne ha semmi baj nem lenne....... de azt is tudom h türelem, és kitartás és egyszer minden rendbejön :lol: remélem.

gyógyszer
nem látok még hatást, de még csak bevezető szakaszban vagyunk, az adagja 3*1 ml lesz és most 2 napig 3*0,5mlt kap
ma még csak 2* kapott szal ez még semmi..............

nézem a Heros-t tv2-n. nagyon cool :lol: 8)
lmkata

Sziasztok!

Nikinek nagyon nagyon boldog első szülinapot!!!!!!

Samubabának és Bendebabának boldog hetedik és negyedik hófordulót!!!!!!

És Laurának is nagyon boldog kilencedik hófordulót kívánok, így hogy már lassan tíz lesz. :)

Nagyon köszönjük mi is a köszöntéseket.

Visszaolvasni most egyáltalán nem tudok. Péntekig nagyjából követtelek titeket, de aztán már nem tudtam. Nem voltam jól az elmúlt napokban (hányinger, szédülés :arrow: na persze, hogy azt hittem a kistesó, pedig csináltam negatív tesztet, de akkor is, de végülis kiderült rendben van minden , csak egy vírus volt,egyelőre nem lesz kistesó. ennek én most örülök. :) )

A képeket átpörgettem, mindenki gyönyörű!!!!!!! :) :) :)

Lizusnak
nagyon nagy puszikat küldök, hogy elterelje a szemét görcsöket!!!!

Most megint rohannom kell, majd igyekszem jönni, de szerintem csak este tudok majd.

Edus gratulálok a Babácskához!!!! Gyönyörű! éljen a 12. hét, lasan elmúlik a rosszulllét!!!!! Éljen éljen :) :) :)

MIndenkit puszilok!!!!
Nóri

Kép
nóri8

Reni!

Boldog szülésnapot neked!!! :)

És

Boldog születésnapot Nikinek!!! :)

M.
mircike

MARCSI ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!!!! :wink:
Kép

KépKép
logi

Megjavultak a vonalzók: Niki MA egy éves!!! Hurrrrrá!!!!!!!!!!!!
puszi Niki pofijára és mégegyszer boldog szülinapot!!!!
Ma lesz a nagy buli Reni??
Kép

KépKép
logi

Reni nem novemberi?? :roll:

KépKép
logi

sziasztok!

Niki, nagyon boldog első szülinapot!!!!! (öööö, ezek szerint ma van?)
de inkább többször :) :) :)

Marcsi!!! nagyon boldog szülinapot!!!

Zsóka, én is úgy tudom, hogy Reninek pont akkor van a szülinapja, amikor Bendének is :)

Zsófi, nagyon édes Samu!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)

Kata, Lizu!! cuppok!!!

mindenkinek nagyon szép napot!!!!
mangó

Zsóka: Reninek nem szüleTÉSnap, hanem SZÜLÉSnap :lol:
elsőre én is néztem h egy napon lenne nekik? :lol: :lol: :lol: :lol:

Lizu nagyon sokat görcsölt éjjel :twisted: :twisted: :twisted:
de csak holnap megyünk szuriért :roll:

amúgy pedig eszméletlen hatalmasakat tud rötyögni, regel felébred mellettem, megvárja míg én is felébredek, és akkor aztán indul a sikongatás, nevetés, földöntúli boldogság :lol: :lol:

ma elmarad a torna , margit beteg :cry: :cry: :cry:

úgyhogy itthon vesszük kezelésbe a kisasszonyt, muszáj , nem maradhat ki egy nap sem! :? :lol:

a lakásban eszméletlen káosz, kosz és rendetlenség uralkodik!
nagyon elhagytam magam hétvégén. úgyhogy ma vár az édes házimunka! :lol:

ja pénteken megyünk Dévény Annához személyesen!
bár túl sok újat nem fog mondani sztem, mert Margittal kolléganők ugye és nagyon jóban is vannak ráadásul, de anyósom intézte úgyhogy megyünk, meg több szem ..... :roll: :lol:
(úgyh Zsófi inkább hétfő, de majd besz.!)

Nóri hát ha örülsz, akkor örülök én is :wink: bár bevallom izgi lett volna de nyílván így kívülállóként könnyű ...

na pusszantások!
lmkata

najólvanmostmár!!!!!!!!!
RENI! ÍRD MÁR MEG HOGY MOST NEKED IS VAN E SZÜLINAPOD ÉS NIKKANCSNAK MEG TEGNAP VAGY MA VOLT E MERT ITT AZTÁN ÖSSZEKAVARTUNK (VAGY NEM??) MINDENT......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

megnéztem wiwen for sure!
Reni szülinap NOV 3.
Nikkancs sznap MÁRC 5.
szal nem a vonalzó volt rossz....... :roll: csak mi siettünk. gondolom a buli vasárnap volt - hétvége lévén, de a sznap ma van.
na ha ezek után itt most valótlant állítottam, akkor eltiltom magam a topiktól fél napra (többre úgy sem menne) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

Kata :lol: :lol: :lol: ....
jaaa, hogy szülésnap... akkor már értem.így már minden okésos :wink: .
Nem igaz ezek a k@rva görcsök, igazán békén hagyhatnák már Lizucicust. :cry: :cry: Édes Lizi, tündér lehet ahogy gagyarászik, nevetgél. Hűha, Dévény Annához nagyon nehéz ám bejutni állítólag..én azt hallottam róla, hogy egy fantasztikus szakember, iszonyat kemény és őszinte nő. Tehát nem egy félrebeszélős tipus.
Mondjuk én ezt szeretem, utálom a rizsát 8) .

Lassan öltözünk, kimegyünk kicsit sétálni, gyönyörű az idő. Egész hétvégén bent voltunk emiatt a hülye szél miatt.

KépKép
logi

hű Zsóka, köszi ezt jó h mondod :arrow: hogy kemény.
akkor készítem a lelkem.
igen, nagy protekcióval sikerült....... mert már állítólag csak április-májusra vannak időpontok.
szal mák. :lol:
lmkata

Sziasztok!

KÖSZÖNJÜK A KÖSZÖNTÉSEKET!!!

Hú, látom bekavartam a tegnapi buli miatt :lol: :lol: :lol:

Ahogy Kata is írta:

Nikinek ma van a szülinapja!!!
De mivel hétfőn, azaz ma senki nem tudott volna eljönni, így előrébb hoztuk az ünneplést egy nappal, tegnapra.

Nekem meg nov3. a szülinapot, de mint Mircike írta a SZÜLÉSnapom ma van :lol: :D :D

A buli jól sikerült!!! Még mindég hulla vagyok :roll: Elég sokan voltunk. Gulyáslevest csináltam az udvaron, nagyon tuti lett!!!!
Úgy elvoltam havazva, hogy amikor az első vendégek megérkeztek, még megfésülködve sem voltam, nem hogy felöltözve rendesen :roll: :lol: Niki szerencsére nem volt lázas és a hangulata is jobb volt!!! Nagyon tetszettek neki az ajik, és a torta az vitte a pálmát! Életében először evett csokit! Haláli volt ahogy két kézzel tömte befelé a csokistortát!!!

Na felébredt Niki!

Majd még jövök a képekkel!!!

KépKép
Kép
szuvajdzsity

NA AKKOR MÁRA IS BOLDOG SZÜLINAPOT NIKKANCS!!!!!!!!!!!!!!!

reagálok hamarosan, addig is egy kis uzsonnaidős képmix:

samu és az alma (+apukám) Kép Kép Kép
kerekpocak

De jóképű apud van Zsófi!!! :wink:
Samu édi a nagypapa ölében. Rágcsálja is az almát, vagy csak nyalogatja? Én még mindig nem merek ilyeneket adni Marcinak, mert leharap egy hatalmas darabot és fuldoklik :? .Még a kölesgolyót is egészben akarja lenyelni :roll: :? .

KépKép
logi

rágcsálja is.. de mivel csak fél foga van nehézkesen...
meg szívja- főleg szívja. de ugyanígy a mandarint és narancsot is.. (tudom citrusfélék... de a mi dokink engedi)

kata nagyon kíváncsi leszek dévény annára!!!!! majd beszélünk, persze.

samu szereti a húst!! ma ettünk először és fél üveg pulyka+sütőtök cuccot benyomott üszkve 2 perc alatt. alig győztem kanalazni. este meg szopi után eszik még egy kis rizspépet is... 2 perc pohárból 100 ml. ilszonyú gyorsan kezd enni/inni. és profi pohárból ivó :)

marcsi?
mircike?
timi?
panni?
edu?

és a többiek???
kerekpocak

Zsófi, a mi dokink is engedi, én is adtam/adok Marcinak narit/mandarint.Mondjuk én soha nem a nagykönyv szerint etettem egyik gyerkőcöt sem. :oops: :roll:.
Pl ugye pékárut nem ehetne még marci sem, mert csak 12 hótól adható(gluténtartalom miatt), de marci már 8 hósan margarinos katonákat evett, amit a mai napig imád és kutya baja sincs tőle.

KépKép
logi

sziasztok! :lol:

na mi sajnos megjártuk a bethesdát mert Lizu nagyon görcsölt, így holnap helyett ma kapta a szurit :?
aztán meglátjuk. a 3. gyogyó adagját szépen emelgetjük, 2 nap múlva érünk a rendes szintre, akkor derül ki hat e.
addig telefon a drnénivel.....
hááááááááááááát nem a legjobbak, de ez jut mostanság etéren. :?
azért h pozitív is legyek :arrow: régebben a 0,25 szteroid adaggal bírta ki 2 napig Lizu nagyjából jól, most meg ugye 0,15-tel van uez.
na tessék, a pozitív oldalam megint felülkerekedett! :lol:

Samu édes az almával! :lol:
hű akkor már elég sokmindent eszik ő is! :shock:
az a rizspép milyen típusú? mikortól lehet adni? 6 hótól?
én vettem ugyan vmi tejpépet, 4 hótól lehet adni, alma-vaníliás...
szerintetek???? nem gáz h ilyen ízesített cucc??????
elbizonytalanodtam ahogy kijöttem vele a DMből... :roll:

no akkor én is fogok citrusfélét adni, anyu is adott nekünk anno, meg tulképp a védőnéni is azt mondta h manapság nagyon megoszlanak a vélemények ezzel kapcs. de tulképp minden anyuka adja és semmi baj.
almára fogok ráfacsarni narilevet szűrőn átszűrve h a rost ne menjen bele most még. :!: :lol:

Reni pihend ki a bulit és kérünk képeket! :lol:
jó idő volt??????? nem is emlékszem hirtelen vasárnap itt milyen idő volt... :oops: :oops:

most kint alszik Lizu még egyet, érdekes itt délelőtt iszonyat szél volt (mondjuk nálunk mindig fúj...) meg hüvi is, és most délutánra isteni idő lett! 8)

dévényannára én is nagyon kíváncsi vagyok ezek után :roll:
hát péntek du. okosabb leszek!

szerdán végrevalahára megyek fodrászhoz!!!!!!!!!!!!!!!!
el sem hiszem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! remélem nem ájul el ha meglátja a hajam. bár én mondtam neki mire számítson... :? :D

ui.: anyósom mondta (ő élelmiszer-kutató) hogy a citromnak mindig vágjuk le a héját, mert olyan vegyszerekkel kezelik amik benne maradnak. nem elég ha jól megmossuk. tehát példul kólába se héjastul dobjuk kiázni, hanem azt levágva. csak mondom Zsófi, nemtom Samu hgy szívogatja de muszáj volt ezt elmindanom aztán meglátod! :roll: :oops: :lol:

na pusszok
lmkata

kata: nem citromot, almát eszik samu!
citrusféléket írtam, nem citromot! a naracsot meg a gerezdet szívogatja.
kerekpocak

Lizu Nonóval dumcsizik:
Kép

Lizu oroszlánt bűvöl
Kép

(mennünk kell ám szemészetre majd ezt a beszaladós bal szemet megmutatni....)
lmkata

rizspép: nekem natur van, meg most natur dmeset vettem, az gluténmente is . sztem 4hós kortól lehet adni, főleg ha előbb kezdődött a hozzátápi.

görcsök: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

+++++++++++++++++++++++++++++++++++
kerekpocak

natúr
kerekpocak

Zsófi akkor megnyugodtam! :lol: :lol: :lol: :lol:
az almát értem én a képen, csak írtad h még narit meg citromot is szokott így nyalogatni.. na ezért írtam amit írtam.
de sztem jó amúgy is tudni, én példul MINDIG héjastul ettem eddig a citrongyot.... :lol:

most nézem h mandarint meg narit írtál..... na mostmár akkor be is fogom.............. :oops: :oops:

a lényeg hgy csajok pucoljátok meg a citromot és kész! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

milyen márkájú rizspép? mert a natúr verzió nekem is sokkal szimpibb!!!!!!!!!!!!!
nem is tudom miért vettem ilyen alma-vaníliásat.... na mindegy majd megeszem én :lol:
lmkata

megyek ébreszteni. megint ittragadtam. szörnyűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű
látszik nincs itthon senki h elrángasson....
na csókok!
lmkata

hát nestlé meg a dm saját márkája. a barátnőm szerint u.o. mind2ő de a dmes sokkal olcsóbb.
kerekpocak

de most én is elbizonytalanodtam.

adjak ilyen rizspépet samunak vagy ne??

az az érdekes h elalszik a mellemen, ébreszgetem, aztán egy idő után befejezi a szopizást, ekkor adom neki a rizses cuccot és még 120at megiszik-pohárból - de még lenne a pohár alján 20 körül, de azt már nem kéri.

vajon kell ez vagy elég lenne a szopizás? van aki még ad ilyet vacsira? jó ez? nem gáz h olyan kicsit mint a pótlás?

jaj lányok....
kerekpocak

Sziasztok!

Annyira szép idő volt ma, nagyon élveztem. Délelőtt Lizával mementünk a parkba (Vérmező, itt van az ablak alatt), Liza aludt, én meg olvastam egy szép napos padon. Nagyon jó volt!!!! :D :D :D

Délután meg mikor elhoztam a lányokat az oviból még elmentünk a 3 csajjal a játdzótérre. Látszik hogy kitört a tavasz, mert mindkét lány óvodai csoportjából is egy csomó gyerek volt. A lányok nagyon jót bandáztak a játszón. Liza meg szemlélte az eget, időnként meg nagyon mosolyogott.
Már nagyon tud mosolyogni, mondjuk üvölteni is, de ezt remélem hamarosan abba hagyja.

Lányok, nektek mi a tapasztalatotok, mikor kezdenek a gyerekek a kezükkel foglalkozni? Sajnos már nem emlékszem a nagyok mikor kezdtek "kezezbi" de Liza még nem is nézegeti. :?

Kata! Sajnálom hogy előbb kellett a szuri, de az jó hír hogy a kisebb adaggal is bírja ennyi ideig. Nagyon drukkolok, hogy a 3. gyigyó legyen igazán szupi.
Lizu nagyon aranyos ahogy bűvöli az oroszlánt. Nekünk is van ilyesmi babajátszónk, valakitől kaptuk. Liza is nagyon nézeget.

Samu irtó édi. Nagyon jól néz ki azzal a nagy almával. (Apukád meg nagyon jóképű :oops:)

Reni, kérünk képeket a szülinapi buliról, különösen a torta evésre vagyok kiváncsi!

Többiek merre vannak? Mindenkit elbűvölt a tavasz?

Kép
Kép
Kép
anaci

anaci/nóra: 3 hós koruk köörül. samu 13 hetes volt.
kerekpocak

Sziasztok!

Hát először is kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel:

Boldog 7. hófordulót Samu nagyfiúnak!
Hintázós és almás képek csúcsszuprek!

Isten éltesse Niki nagylányt 1. születésnapján! Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk neki szeretettel!

Marcsi! boldog születésnapot kívunk Neked!

Kép

Kata - görcsök :evil: :evil: hess hess, olyan szép Lizibizi ezeken a képeken. A játszószőnyeg ismerős :lol: , látom ő is barátkozik az állatkákkal.

Zsófi - szerintem már adhatsz neki ilyen rizspépet. Én mindíg szopi előtt adtam mindent (habár azt mondják után kellene, de Márk minden szopi után beájult és aludt is rendesen). Hát ha ennyit megeszik szerintem, akkor biztos éhes is. Mert ha Márk nem éhes, vagy nem kér akkor 1 ml-t sem tudok belétölteni. És amíg nem adtál neki addíg is átaludta az éjszakát?

Zsóka - én azt olvastam legújabbat a gluténes cuccokról, hogy 6 hóanpos kortól adható, ha nincs a családban gluténra érzékeny, mert ez az érzékenység öröklődik. Ha valaki érzékeny rá a családban, akkor kell csak 1 éves korig várni. Márk már harapja az almát, de nem rágja meg. A múltkor adtam neki és két óra múlva kijöttek a kis alma gömbök. :lol:

Rólunk - Márk jól van, viszont rajtam kitört a nátha, torokfájás, fejfájás stb. kórság. Nem vészes, de hamarabb elfáradok. Ma voltunk sétálni, de itt is mindíg fúj a szél és így azért nem volt olyan szupi idő. Igaz mi dél felé voltunk.

Puszi mindenkinek, megyek kúrálni magam = alvás - remélem Márk is hagy, mert szombat éjjel 3 órát szenvedtünk ébren. Igaz ő másnap bepótolta egy 3 órás alvással, de én azóta is le vagyok maradva. Pedig előző két nap 1/2 7-kor és 1/2 8-kor kelt először. Szóval jól elkényeztetett.

Panni

Kép Kép
panni_30

jaj szegény panni JOBBULÁST NEKED!!!!!! igazából azóta adom samunak a rizspépet amióta beteg volt, felborult minden 12 óra helyett 8-9 órákat kezdett aludni, és akkor egyszer adtam neki főzeléket szopizás után és hipp-hopp megint aludt. de lehet h csak a foga miatt lettek kurábbak az éjszakák... viszont az is igaz h samu sem eszik annyit amennyi előtte van. ha tele van akkor nem kér többet. de rizspép v főzelék? a rizspép egészséges vajon?
lányok mi a következő lépés?

samu 4x eszik most ebből:

reggeli csak szopi
tízórai 100 gyümi + szopi
ebéd: 100 főzelék + szopi
vacsora: szopi + 100 rizspép

meddig tartsuk ezt? hogy menjen tovább? sokáig szeretném szoptatni. de mi fedezi a szükségleteit? ezt tartsuk 1-2 hónapig? v hogy?

MARCSINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!

LIZU ISZONYÚ ÉDESEN NÉZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MEG BESZÉLGET!!!! KATA NAAAAAGY PUSZÁT KÜLDÖK A POCKÁRA!!!!!
kerekpocak

Nóraanaci :) gáz de én már most nem emlékszem mikor kezdte Lizu :lol: :wink: :oops: :P de sztem 2 hónapos körül legelőször, de úgy istenigazából nem volt olyan sok nézegetés, ő inkább az öklét tömködte ezerrel. először az egészet akarta megenni, aztán egy idő múlva beérte néhány ujjal.... :lol:
és a mai napig 2 ujjnál keveseb nem elég :lol: :lol:

Zsófi én Humanat vettem... de inkább nézek majd valami hipoalergén cuccot rájöttem.......
na mind1.

Panni jobbulást! és főleg nyugodalmas éjjelt!!!! soksok alvással :lol: :wink:
lmkata

köszönjük a pocakpuszikat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

Nem jutok odáig, hogy írjak...... :evil:
Felrakok pár képet, remélem írni is tudok már holnap!!!

Kép
Ma mindent szabad :lol: !!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Marcsi, boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samu hintázós és nagypapis képei tutik nagyon!!!!

Lizacicamica cuki!!!

Panni jobbulást!

Niki még mindég nem a régi...Az este alig aludtunk... Az eddigi kajadagjának kicsit több mint a felét eszi meg... Fog még sehol...Szerenycsére nincs már láz!!!

Na mentem!

Puszi mindenkinek!!!

KépKép
Kép
szuvajdzsity

miket kapott nikkancs??? (JOBBULÁST NEKI!!!)

tortás kép nagyon ÉDES!!!!!!!!! tiszta maszat az arca!!!!!!!!!!!!!!!

GARTULA MÉG1X!!!!!

lányok én is csatlakozom a szentimentalizmushoz! hogy rohan az idő!! fantasztikus nem, h végignézzük őket a pocakban és aztán azt is ahogy egyre nőnek! samu is már 7 hós, nikkancs 1 éves!! és a többiek... hihetetlen...
kerekpocak

MARCSI! NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D :D :D

NIKIBABA! NAGYON SOK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!!
:D :D :D
Tortás képek nagyon szupik, csokis Niki cukkancs! Tök ugyanez az etetőszékünk van, színre is. (Igaz Zsófi?) :D
Mindjárt mi is tortázunk ám! :D
Jobbulást a pici Drágának! :wink:

Kata+++++++++++

Zsófi! Ebéd és vacsi közben mit eszik Samu? Semmit??? Akkor biztos tényleg éhes lehet már estére! Vagy olyankor van a narancsozás stb?

Tejpép/Rizspép: Mi Milupát eszünk hipoallergén, drnő írja ki, így 750 körül van egy dobozzal.

DE!!! Épp ma volt a lakóparkban a védőnő és pont kint hintáztunk a játszóterünkön (több anyukával), odajött, és most az ekcéma miatt teljesen eltiltott a tejtől, :cry: a péptől is, hiába HA, de majd a drnővel meg kell ezt beszélnem részletesen. Lehet, hogy Barnus tejérzékeny! :cry: Kapott hétvégén egy pici túrót (töltött zsömiből) és 2 óra múlva kijött a nyakán jobbról egy nagy görcsféle, mint egy szúnyogcsípéses csomó, ha megnyomtuk fehér lett, egyébként piros. Pár perc múlva már volt vagy tíz, aztán kb negyed óra alatt a fél arcán is megjelentek, majd tele lett az az oldal is, vakarta is szegény, meg be is gyulladt, fájt neki, sírt, kentük stb. Reggelre csak szúrásnyi piros pötty lett szerencsére, de nagyon féltünk mi lesz. MEgúsztuk ennyivel asszem. Úgyhogy most le kell állnunk a tejekről. Nagyon remélem, hogy mégsem az, mert az azért később elég nehéz lesz neki!
És az ekcéma miatt most nem ehetünk citrusféléket, paradicsomot, mogyoróféléket, halat, tojást, tejet...
Már azt sem tudom mit adjak neki.

Klári! Azt a táblázatot megköszönném, jó lenne onnan is ötletet meríteni, hátha van olyan, amit lehet, csak eszembe sem jutott eddig. Köszi!

Nóra! Játszótér :D :D :D

Mi is elég rosszul alszunk manapság. Fog miatt. Sírva (inkább üvöltve) eszünk, tiszta vörös, leizzad bele, kevesebbet is eszik. Nyűgös, fáradt, aludni alig stb. :(
Én is fáradt stb. :(
És már 4-5 között felkel (felsír), nem tudom visszalatatni, kb. 5-kor már a székben falatozgatunk, aztán innentől nincs alvás, ui egyszerűen nem lehet visszaaltatni, ma reggel 48 percnyi ringatás, járkálás, éneklés stb után megúntam is kimentünk játszani, de majd bealszok még én is, ő is ásítozik és mégsem alszik.
Kicsit hulla vagyok!

Panni! NEked jobbulást! :D
Zsóka! Én is úgy tudom, hogy lehet glutént, csak ha arra érzékeny, akkor nem, szóval semmi rosszat nem csináltál, hogy katonáztatok! :wink:

Na pusz mindenkinek! J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi

jaj szegény Barnus!!! a fog és a tejérzékenység sem hangzik túl jól :( :( reméljük gyorsan kijön az a fránya! és kitalál vmi okosat a doktornő!

hát samu már 3-4 hós kora óta csak 4x eszik. 2-f3 körül ebédel és 7-f8 körül vacsorázik. ha közte adok neki bármit (naracs, gyümi, akármi) akkor nem vacsorázik mert nem éhes és hajnalba kel.

samu amúgy nem nagyon szokott éhes lenni. tehát úgy sírósan, követelősen. egyszer, emlékeztek?, kivártam, h majd ő jelez ha éhes, addig nem etetem meg. miután 7 órán át bírta (reggel 10-től d.u. 5-ig...) én megetettem mert nem vártam tovább. szal ő nem az a 2.5-3 óránként evő típus. a doktornőnk szerint elég lenne neki 3 x enni egy nap. az se borítaná meg. de azért én azt kicsit kevésnek érzem.
kerekpocak

hajnalban nem hajnalba bocsi :oops: :oops:
kerekpocak

Sziasztok!

Julcsi, este felrakom a táblázatot!!
Abban egyébként pl. az van, hogy pékárut már 8 hónapos kortól lhet adni - úgy látszik ahány védőnő/orvos annyiféle vélemény. Mindenesetre felrakom, akinek szimpatikus használja.

Kata sztem inkább HA tápit adj Lizinek azt meg a gyerekorvos írja fel mert csak receptre lehet kapni. De felír több dobozzal is!

Én megmondom őszintén hogy ízesített pépeket nem adtam Julinak mert nem tartom teljesen egészségesnek (pl. epres - elvileg két éves koráig nem ehet epret :arrow: ergó :arrow: ha tényleg eper van benne az nem jó ha csak aroma az meg műanyag. )

De ez az én véleményem én pl. még túró rudit sem adok neki meg semmi bolti desszertet, sőt a bébiételt is csak vészhelyzetben használjuk.... Én főzök neki rengeteg friss gyümit kap, stb. De én mondjuk magunkkal szemben is ilyen vagyok, nem szívesen eszünk előre gyártott kajákat.

hát én már csak ilyen szigorú vagyok :twisted:

Szép napot mindenkinek, végre süt a nap!!!!

Klári

Klári
Kép
ganti

Zsófi - sztem főzzél neki egy kis rizst a főzelékébe.

Jaj már alig várom hogy Julinak is ilyen copfot lehessen csinálni mint Nikinek!!

Panni jobbulást, már jön a tavasz csak kikeveredik mindenki ezekből a téli nyavalyákból...

LizaCica meg mint mindig nagyon cukorfalat!!!

K

Klári
Kép
ganti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?