Új privát üzeneted érkezett!

Tüccs, gratulálok Dóri babához, sok örömöt, és jó egészséget kívánok nektek! No meg sok tejcsit! :lol: :lol:

Henus, Anita, Tiop, köszi a válaszokat, érthetőek voltatok. :lol:

Én mikor két hete voltam vérvételen a kórházban, igen sokat kellett várakoznom, lassan haladt a sor. Ez szerintem napszak és problémás bejelentkezők függvénye is. Akkor neked szerencséd volt, Henus ma.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nekem is sokat kellett várni, mikor csípőszűrésre mentünk, és csak egy ablak volt... Amikor nagyon felgyűlt a sor, akkor nyitottak még egyet. :(
Vendég

ma reggel voltam...1/2 8 körül kb. 1/4 órát kellett várnom, 1/2 12 körül meg semmit... (egyszer a nőgyógyászatra, egyszer meg a szemészetre kellett bejelentkeznem)... szerintem hajnali 7 körül lehet a legnagyobb tömeg (a vérvételek stb. miatt)

Ja... le a kalappal a kórház szemészete előtt... ma engem soron kívül fogadtak és max. egy óra alatt mindennel végezni tudtam náluk (szemfenék meg valami nyomásvizsgálat)... (egyébként meg iszonyú tömeg volt ott... hiába ment mindenki időpontra, szerintem minimum fél napot kellett mindenkinek várnia amíg bejutott... engem szerintem majdnem meglincseltek a soronkívüli bejutásért... mondjuk nem is jutott eszükbe, hogy átadjáka helyüket... pedig fiatalok is voltak ott... mondjuk aranyos volt egy bácsi mert ott ajánlgatta, hogy felállítja az egyik fiatalt, hogy leülhessek (hja... nagy, majdnem 37 hetes has, télikabát + táska + papírkupac kézben... szép látvány lehettem :) )... de nem mertem megkockáztatni a lincselést :twisted: :twisted: (szerencsére a pupillatágító után pont lett egy szabad hely mert tök fura volt, hogy hirtelen elkezdett romlani a látásom...)

Ma egy másik szülésznő nézte nálam az NST-t... ő is nagyon aranyos és szimpatikus volt:) Eddig 2-ből 2 :) Jó arány :)
Vendég

Sziasztok!

Most nagyon nem érek rá, csak egy gyors bejelentkezés:

Kép Pár percesen

Kép Tegnap

TÜCCS, GRATULA DÓRIKÁHOZ!!!!!!!!!

Mindenkinek kellemes hétvégét, legközelebb csak hétfőn fogok jönni.

Kép
Kép
nircee

Tüccs!
Gratulálok a babádhoz! Jó egészséget és sok boldogságot!

Milyen szép képek és mennyit változtak! :lol:

Más! Az is csak most jutott eszembe, hogy aki most fekszik be és az alapítványi szobákba megy, az vigyen valamilyen éjjeli fényt, mert sajnos nehezen megoldható, hogy szoptatásnál láss is valamit. A tv egy idő után zavaró, a villany nagyon erős és a redőnyön sem jön be elég fény 8)

Hozzátápit mi is szopi előtt kezdtük el, most már nem is kell utána tejci ott tartunk. Azt ajánlották, hogy növeljem az adagot és akkor gyorsabban fog normalizálódni a széklete :D Holnaptól ezt is kipróbálom, mert ma reggel is sírva ébredt fel, de legalább nem kellett nekem segíteni :cry:

Kép
klmaria

Tüccs én is gratulálok a babához!!Sok boldogságot!
becsi
Iklad

sziasztok!

Klmarianak teljesen igaza van mert én is kínlódtam pont ez vólt az én bajom is,hogy a lámpa nagyon világított,a tv meg jó lett vólna de egy idő után tényleg zavaró vólt!Redőnyről meg ne is beszéljünk!!!Más gond nem vólt de aki tud tényleg vigyen be valami kissebb éjjeli lámpát!!!!! :wink: :oops:

Jó éjt mindenkinek!

Nircee!
Még neked akartam ,hogy ezt a képet láttam az iwiw-en is ugye????Már ott is nagyon tetszett!Nekem is van hasonló csak azt nem teszem ki mert ott én is látszok még toló hejzetben(köldök zsinór stb.........)!Szépek vagytok eggyütt!!!!!!!! :P :wink:

Most már tényleg megyek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Kép

Verna!
Ezt a képet a hazamenetelünk előtti estén készítettem fürdés közben!
Erről a képről beszéltem!

Sikerűlt nekem is nagyban feltennem! :lol:

Na mostmár tényleg eldugulok!Sziasztok!
Szép állmokat!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tüccs! Gratulálunk, sok örömöt, egészséget, boldogságot Dórikához!

ja, képek:

1 naposan:

Kép

most anyával:

Kép

K.
Kép
klauszka

Sziasztok!

Hát nem igazán csitultak el este, ezért inkább már nem jöttem, na meg aztán én is beájultam :wink:

Tüccs,
hatalmas gratula a picihez, náluk gyönyörűbb élmény nincs is a világon, minden fájdalom megéri értük, vigyázz rá nagyon, meg magadra is. Várjuk a beszámolót és a képeket :D :D

Annyira jó nézni a picikori képeiket és mennyit változtak pár hónap alatt.

3 naposan

Kép

ébredés után 4 hónaposan

Kép

mi hárman

Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Bocsi ide is felteszem, mert már annyira szabadulnél tőlük :oops:
Részletek priviben...

Kép

Kép

Kép

Kép
becsi
Iklad

Olyan jó nézegetni a sok kisbabát :lol:

Kép

Kép

Henus mesélj! :wink:
becsi
Iklad

Sziasztok!
Mi is hazaértünk tegnap délután, kisebb-nagyobb nehézségek után. Majd később részletezem.
Ami a legfontosabb, Febr. 22-én 14.55 perckor megszületett Zsófi 3660gr-al és 54cm-el. Sajnos Zsófi még odabent fertőzést kapott, így inkubátorba került és antibiotikumot kapott. Szerencsére pár nap után kivehették az ink-ból és mivel tudtam neki tejcsit fejni azzal etették. Nagyon nehezen telt ez a hét a kórházban és engem nagyon megviselt. Rengeteget idegeskedtem és sírtam, de szerencsére most már minden rendben. Itthonra kaptunk még gyógyszert, amit 5 napig kell szednünk, de ezt leszámítva Zsófi most már jól van. Nagyon jó baba, igazi kis tündér! :D Sajnos a szopival vannak még gondok, mivel a kisasszony nem szív annyit amennyi neki kellene, így mindíg üvegből kell pótolni. Gondolom ez a kezdeti nehézségek miatt is alakult így, de bízom benne, hogy itthon majd helyrerázódnak a dolgok szépen lassan.
Próbálok feltenni képet, aztán majd jövök a szüléstörténettel.

Köszönjük szépen a sok jókívánságot!!! Nagyon aranyosak vagytok! Kép Kép
Vendég

Tüccs és Tusi! Gratulálok mindkettőtöknek! Nagyon sok boldogságot kívánok a kis csemetékhez!!!
Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Sziasztok!
Tüccs és Tusi,
GRATULÁLOK NEKTEK A BABÁKHOZ! Kép
Tusi,
Zsófi nagyon szép és formás baba! :lol:
Örülök,hogy most már rendben van veletek minden!

Tami,
Ti hogy vagytok?
Kristóffal minden ok?

Levi nagyon nyűgős,lehet hogy most tényleg jön a foga,mert nagyon idegesen dörzsöli! :roll:

Szép napot mindenkinek!

Kép
mano83

Sziasztok!
Figyeljetek csak,azt mondta nekem egy lány aki 5hónapos kismama,hogy az új eü.törvény miatt minden szülö nőnek 28000ft kell fizetnie a kórházban a szülésért.
Erről ti mit tudtok? :?
kicsiwuki

Sziasztok!

Kicsiwuki szerintem ez csak abban az esetben van így, hogyha nem a körzeti kórházba mész szülni az ügyeletes orvoshoz, hanem a választott orvosodnál szülsz nem a körzeti kórházban.

TUSI GRATULÁLOK ZSÓFI BABÁHOZ!

Kép
Vendég

Sziasztok!
Tücs és Tusi!
Sok boldogságot és egészséget Kívánok a babókhoz!

Kép

Tusi!
Sajnálom ami a babóddal történt és amit átkellett élned!! :cry:
De az a lényeg,hogy már jólvan a pici és othon vagytok! :wink:
Nagyon szép a babócád! :wink: :P Várjuk a történetet! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Minnie!
Te tényleg nem kapod meg amit irok????????
Küldtem neked egy másil e-mail címről is küldtem cicás képeket.Azt sem kapod meg? :cry:
kicsiwuki

Sziasztok!

Tusi, gratulálok Zsófihoz!

Képzeld rájöttem, hogy ismerem a férjed!!! :D Tegnap én is voltam benn a kórházban és benéztem a PUR előterébe, ahol ott ült a férjed, akiről akkor nem tudtam, hogy a te férjed. Egy utcában laktunk gyerekkorunkban, és egy évfolyamba is jártunk. Csak köszöntem neki, de hirtelen meg sem kérdeztem mit keres ott. Hazafele agyaltam, hogy mintha láttam volna ott egy mózest is, és itthon megnéztem az iwiwen, hogy netán babátok van.... :wink: Ott megláttam, Zsófiról a fotót, aztán már nem volt nehéz kikövetkeztetni a többit... :lol:
Tök jóóó..... :lol:

thenus

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a bíztatást, nagyon jól esett! A vizsgálat után mindenképpen beszámolok!

Wuki!
Én úgy tudom, a választott orvosnál szülésért július 1. után kell majd fizetni, és akkor 28 ezret, ha sima szülés, császár esetén kb . a dupláját.
Én júli 4-re vagyok kiírva, tuti, h bele fogok esni én is...:(
minnie

Tusi, Gratulálok Zsófi babához! Nagyon szép baba!Örülök, hogy már minden rendben van, és meggyógyult a kis csöppöd. Biztosan nagyon rossz lehetett ez a pár nap, de most már otthon vagytok. :lol: Sok örömöt kívánok nektek, és drukkolok, hogy a szopi is jól menjen!

Szép vasárnapot mindenkinke!

ui: a miénk nagyon szép, ma van az első házassági évfordulónk! :lol: :lol: :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Mi is haza értünk :D Egy gyönyörü szép kisfiut hozhatam haza,Ádámkát.4000gr-amal született 56cm :D Hát elég nagy baba lett,a szülés is elég rázos volt,de a végeredmény az gyönyörü. :D Majd teszek fel fotokat.

Mindenkinek szép hétvégét :D

Kép
pipacs80

Sziasztok Kismamák!

Most leltem rá erre a fórumra,és nagyon örülök neki,illetve nektek.
Én is a Kistarcsai kórházban szültem kisfiamat aki decemberben volt 2 éves. :D
Orvosunk : Dr. Molnár Csaba Imre.
Szült esetleg valaki nála?
Idén már szeretnénk neki egy kistestvért.
Nagyon sok szép babát láttam itt,ez mégjobban lelkesít az újabb babavárásra.
Gratulálok mindenkinek. Kép Noel 1 éves Kép Noel 2 éves

Legyen Szép és Boldog Napotok!
brigitta05

Sziasztok!

Gratulálok mind a három újdonsült mamijainknak :D :D :D :D :D
Örülök, hogy mindenkinél minden rendben van és már otthon vagytok.

Tusi,
gyönyörű Zsófi baba :D :D

Pipacs,
nem semmi méretekkel rendelkezik Ádámkátok :wink: :D

Ma megettük ebédre az első borsófőzelékünket, mit mondjak kb. 3 kiskanállal hagyott belőle :wink: és utána kint a teraszon aludt egy hatalmasat.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Hali!
Tusi! Nagyon gratulálok Zsófi babához. Remélem mihamarabb megoldódik a szoptatásos problémád, és akkor megnyugodtok mindannyian. Nagyon örülök, hogy nem lett komolyabb baja a picurnak!

Pipacs! Neked is gratulálok Ádámhoz. Majd tegyél fel képet és írd meg a történeted, ha lesz egy kis szusszanásnyi időd... :lol:

Brigitta05!
Üdv közöttünk! Reméljük hamar összejön Noelnek a kistesó.
Nagyon szép neve van! Milyen név ez? És milyen helyes pasi!!! :lol: :wink:

Szép estét mindenkinek! És a piciny babáknak is!!! :D

Kép
Kép
giga1

Lányok!

Érdemes elmenni a bababörzére?
Kinek mik a tapasztalatai? :wink:

Kép
klmaria

Hello!

Mindhárom babához gratulálok az újdonsült mamiknak!!!

Lányok, valaki írta korábban, hogy a kórházban kapott a recepción a 300 Ft-ról elismervényt. Akkor most nem úgy van, hogy a kismamáknak (terhesek, gyed, gyes) nem kell vizitdíjat fizetni???

Drukkoljatok nekem, ma délelőtt megyek műtétre, kiszedik mindkét felső bölcsességfogamat! Azért is netezek hajnalban, mert nem bírok aludni, úgy utálok még rágondolni is... ja, és félek is... :cry:

Üdv: Andi
andibab

Sziasztok!

GRATULÁLOK ÁDÁM BABÁHOZ! Kép

Már nagyon várom a szüléstörténeteket!
Brigitta, Üdv köztünk! Nagyon szép kisfiad van és reméljük hamarosan hozzátok is megy a gólya!
Andibab, megy a drukk ezerrel, de ezektől a "fogas" dolgoktól még a hideg is kiráz. Annyira úúúúúúúúútálom a fogorvosokat! Pedig akihez mi járunk egy nagyon kedves, aranyos, ügyes fogorvos, de én akkor is rettegek tőle! :x
ICHTUS, GRATULÁLOK AZ ELSŐ HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓHOZ!
Vendég

Sziasztok!
Pipacs,
Gratulálok a kisfiadhoz! :lol:
Várjuk a képeket és a szüléstörténetet tőled is!
Kép

Brigitta,
Üdv közöttünk!
Nem téged olvashattalak a babaszoba csevegőjében?

Tegnap voltunk Levi babával shoppingolni :wink: a Pólus Centerben!
Annyira tetszett neki a sok ember,hogy 3 órán keresztűl csak tátott szájjal nézelődött és meg sem nyikkant.
Vettem a C&A-ban egy tavaszi kabátkát és tök jól jártam,mert a DM bababónusz programjában van 2 kupon,ami 50% kedvezményt ad ebben az üzletben 1 db ruhára,így csak 3000 Ft-ba került.
Szóval lányok,érdemes felíratkozni a DM-nél a bababónuszra.

Klmaria,
nem tudom,hogy érdemes-e börzézni,még sosem voltam,de most elmegyek,hátha látok valami jót!

Kis Levi ma fél éves,hihetetlen,hogy szalad az idő! :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
mano83

pipacs!
Gratulálok és jó egészséget kívánok! :D

mano!
Én már leadtam a DM jelentkezést több, mint 1 hónapja, de még mindig semmi :?

andibab
Gyors és fájdalommentes húzást :(

Kép
klmaria

LEVI!
Boldog fél éves szülinapot! :D Kép

Kép
klmaria

Klmaria,
Nekem kb 2 hónap múlva küldték a levelet,hogy átvehetem a kezdő csomagot! :evil: :roll:
Levi nevében köszönjük a köszöntést! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Én is gratulálok Pipacs és Sok boldogságot!!!

Levinek pedig boldog féléves szülinapot!!!

Tudja esetleg valaki, hogy a héten mikor rendel a Surányi doki?
becsi
Iklad

Boldog féléves szülinapot Levi!!!

Kép
Kép
giga1

Becsi, Giga,
KÖSZÖNJÜK ! :lol:

Kép
mano83

Üdv az új kis jövevényeknek! :)

Vizitdíj: a terhesgondozásért tudtommal nem kell fizetni, egyébként igen...

Börze: én egyszer voltam a Babymarkt börzén, az elsőn... hát iszonyat tömeg volt. Nem is megyek többet, inkább figyelem a helyi, kisebb börzéket, szerintem sokkal hasznosabb. ;) Annyiból jó amúgy a Babymarkt, hogy üzletek is árusítanak, sokszor kedvezményesen, pl. nagyon olcsón vettem ott terhesnadrágot. De túrni nem túrtam, a tömeg miatt... Mondom, annyi börze van helyben, inkább azokra járok. :)
Vendég

Pipacs sok boldogságot a babócához! Kép

Brigitta!
Üdv közöttünk!
Szép fiad van nagyon!Remélem hamarosan téged is köszönthetünk az újdonsűlt mamák között!

Andibab!
Szorítok,hogy mindenn rendben legyen a fogászaton!!! :wink:
Kinem állom a fogorvosokat! :evil: :twisted:

Mano!
Boldog féléves szülinapot! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Evvel a képpel szeretnék mégegyszer gratulálni mindenn babónak! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

sziasztok,

gratulálunk a babákhoz! Nagyon jó, hogy már otthon vagytok!

a terhesgondozásért nem fizetek vizítdíjat, nem is kérnek.

sajnos nem tudok képet felrakni, akkorák a méretek és kicsinyíteni meg nem tudok :oops:

nálunk csodaszépen süt a nap, remélem mindenki jót sétál ma!

Kép
Kép
kispraga77

Én voltam anno kismama börzén...hát iszonyat tömeg volt és énegyébként sem vagyok az a turkálós fajta...

Tarcsán lesz úgy tudom 11-én...

Surányi senki? :wink:
becsi
Iklad

Én is gratulálok az új bébikhez! :lol:

A héten meglátogat a védőnő (gondolom terepszemlét tart) - van valakinek hasonló tapasztalata? Mire kíváncsi ilyenkor? Hogy megvan-e minden fontos a baba fogadásához vagy hogy elég tiszta-e a lakás??? Remélem nem fog túl sokáig itt időzni...

Ja, és még azt akartam kérdezni, hogy az NST-kor csak a pocit nézik vagy a méhszájat is ellenőrzik?

Szép napot mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Egyelőre nem nagyon van időm visszaolvasni, de nagyon köszönjük a sok jó szót! :-)
Gondoltam, írok pár sort míg Zsófi alszik.

Szóval, Febr. 22-én hajnal 2-kor felébredtem, kb. fél óra alvás után. Éreztem, hogy fájogat a hasam, de ilyen már előtte is volt. Aztán mintha kifolyt volna valami pisiszerű amit nem bírtam visszatartani. Kimentem a mosdóba és olyan barnás folyásom volt. Aztán megint folyt egy kis víz. Gondoltam, elmegyek zuhanyozni meg hajat mosni. Akkor már éreztem, hogy elkezdődött valami. Ezután jöttek a rendszeres 12-10 perces fájások, majd 5 órára besűrűsödött 5 percesre. Ekkor elindultunk. Szakadt az eső és alig láttunk valamit hajnalban. Mondtam is a férjemnek, hogy legyen nagyon óvatos, nehogy úútközben történjen valami.
6 előtt értünk be a kórházba. A szülőszobán ekkor már 4-en voltak a 3 szülőszobára, mi voltunk az ötödikek.
Beöltöztünk zöldbe, felvették az adatokat. Toldi doki volt az ügyeletes, ő vizsgált meg először. Azt mondta, hogy nem igazán vagyok még nyitva. Ezután jött a Keresztes doktor (akit mindenképp szerettem volna elkerülni) és ő is megvizsgált. Ő azt mondta, hogy 1 ujjnyi. Ezután nemsokkal jött a Kovács doktornő, ő is bő 1 ujjnyit mondott. Egy jó ideig csak a folyosón sétálgattam, a párom meg az öltözőben csücsült, mert teltház volt. aztán végül az egyik lányt visszaküldték az osztályra, mert neki megindítás lett volna. Feltettek CTG-re és ott kellett feküdnöm vagy fél órát. Ez akkor már nagyon nem esett jól, jobb lett volna állva. Mivel most is picit magas volt a baba szívhangja (mint a korábbi NST-ken is) a doktornő úgy döntött, hogy burkotrepeszt, hogy gyorsítson a dolgon. Ez volt fél 8-kor. Ez egyáltalán nem volt vészes. Kicsit furi volt, ahogy a doktornő belülről a szülésznő meg kívülről próbálta kinyomkodni belőlem a vizet.
Na ezután kezdődtek csak igazán a fájások. Ekkor a vajúdóban voltunk. Végig álltam vagy sétálgattam, a fájások alatt meg vagy az ágyra vagy a páromra dőltem rá. Dél körül megvizsgált a doktornő és azt mondta, hogy 4 ujjnyira vagyok nyitva és ebből 3 előtt baba lesz. Ekkor megcsinálták a borotválást és megkaptam a beöntést. Hát elég kellemetlen volt 2 perces fájások közben, a másik pedig, hogy ezeket 2 gyakornok szülésznő csinálta és kicsit tartottam a dolgoktól. Ezutan zuhany és irány a szülőszoba.
Ott már nagyon erős fájásaim voltak. Olyan hangok jöttek ki belőlem, amit korábban nem gondoltam volna, de egyszerűen nem bírtam visszafogni magam.
Nem tudom, hogy pontosan mikorr, de egyszer csak azt mondták, hogy akkor most már üljünk fel az ágyra és próbáljunk meg szülni. Én nagyon hiányoltam azokat az elemi erővel rámtörő tolófájásokat. Fájt nekem rendesen, de nem volt az az igazi "kakilós" érzés amit mondtak, hogy nem tudom majd visszatartani a nyomást. Nekem inkább azt mondták, hogy ha fáj akkor nyomjak, én meg nyomtam. Először nem igazán ment így vártunk még egy kicsit. aztán mondta a doktornő, hogy hang nélkül és lefelé nyomjak minden erőmből. Végül valahogy sikerült rájönnöm, hogy hová kell nyomni és mintha éreztem volna, hogy elindult valami. Végül 14.55-re megszületett Zsófi. Nem tudom, hogy hány nyomás után, de azt tudom, hogy nagy megkönnyebbülés volt. Rögtön rátették a hasamra a picurkát. Mindíg féltem tőle, hogy majd kicsit visszataszító lesz így érezni és látni a babát véresen és magzatmázasan, de semmi ilyen érzés nem volt bennem. Inkább az a hatalmas megkönnyebbülés. Hirtelen fel se tudtam fogni a dolgot, mondtam is a páromnak, hogy nem hiszem el, hogy túl vagyunk rajta.
Ezután jött a méhlepény, amiről szintén azt hittem, hogy meg kell majd szenvedni vele de egy nyomás és már ki is csusszant.

Zsófit megtisztogatták és odaadták nekünk pár percre, de aztán el is vitték, mert furcsán vette a levegőt. Én ekkor még nem gondoltam semmi rosszra.

Na és akkor jött a varrás. A vágásból nem sokat tudtam felfogni, mivel fáfjás alatt történt. Éreztem én valamit, de nem volt vészes.
A varrást viszont annál nehezebben viseltem. Már az rossz volt ahogy a műtősfiú kikötözte a lábaimat. Baromi kényelmetlen volt. Aztán a doktornő gondolom kitörölhetett belülről. Mondta is, hogy ez most olyan lesz mint egy fájás. Hát tényleg olyan volt. Aztán jött az érzéstelenítő és a varrás. Közben nekem annyira begörcsölt az egyik vádlim, hogy el se tudom mondani. viszont hiába szóltam, mindenki csak azzal volt elfoglalva, hogy nehogy lelökjem a steril takarást. Végül nagy nehezen odaküldték a műtősfiút, hogy feszítse vissza a vádlimat. Hát nem tudom, hogy ti hogy voltatok vele, de nekem nagyon fájt a varrás. Hiba volt az érzéstelenítő, néha ott is éreztem a tüt ahol nem voltam elzsibbadva. A doktornő rengetegszer rám is szólt, hogy ne emeljem már fel a fenekemet, de én önkéntelenül is próbáltam elhúzódni.
Mindezek után otthagytak minket kettesben a párommal. El se tusom mondani, hogy milyen jól esett pihenni. Néha bejöttek megnézni, hogy mennyire vérzek meg hozták az ágytálat pisilni. Szerencsére sikerült egy kicsit. Nagyon nem akartam volna a katétert. Aztán kiköltöztettek az osztályra. Jó volt, mert nem voltam rosszul így sajátlábamon ültem rá a gurulós székre meg egyedül másztam fel az ágyra is. Sajnos első éjszaka 6 ágyasban voltam mert teltház volt. Egész este vártam, hogy hozzák a babámat, de semmi. Aztán egyszer csak jött egy gyerekorvos.

Most megyek mert Zsófi éhes.

Folyt. köv.
Vendég

Sziasztok!

Mano83: A babaszobában nem engem olvastál,mert én még ott nem jártam.De jó hogy elkalauzoltál oda.
Most már fogok is írni. :lol:

Szantre : nálunk mikor kint volt a védőnő (igaz annak már 2 éve),csak megkérdezte hogy hol lesz a kiságy,és hogy be vagyok e már pakolva a táskába,és segített hogy miket kell vinni.
Meg persze sunyiban biztos jól szétnézett.
Inkább a körülményekre kíváncsiak sztem.

Tusi25 : élvezettel olvastam szüléstörténetedet,várom a folytatást...
Nekem nincsenek ilyen kellemetlen emlékeim,bár én császárral szültem.

Bababörzén én is voltam már még Noel születése előtt,de mi sem túrtunk.Inkább a boltosoktól vásároltunk pár dolgot.
Rettenetes volt a tömeg,főleg nagy hassal,nem figyeltek oda,lökdöstek,és tolakodtak az emberek.
Szóval én többet nem megyek még a környékére sem.
A kisebb szabásúakról nem tudok mondani semmit.

Olyan szépek ezek a picurok....
Már alig várom hogy a kistesó beköltözzön. :)

Legyen Szép és Boldog Napotok!
brigitta05

Na folytatom...
Szóval jött egy gyerekorvos és elmondta, hogy Zsófit inkubátorba kellett tenni mert rosszul vette a levegőt. Azt is mondta, hogy két értéke rossz lett a vérképének ezért elkezdték neki adni az antibiotikumot. Ezután elmondott minden eshetőséget egészen odáig, hogy ha nem tudják Zsófit itt rendbehozni lehet, hogy át kell szállítani valahová. Hát én teljesen kiborultam. Hirtelen fel se tudtam fogni azt a sokmindent amit elmondott. Mondta, hogy bármikor bemehetek a PUR-ra megnézni a babát.
Egész este sírtam. Nem tudtam, hogy mi lesz és nagyon féltem.

Reggel aztán jött a doktornő, hogy Zsófi jól viselte az éjszakát. Nem kell neki az oxigén csak az infúzió meg az antibiotikum.
Nagyon rossz volt ott látni. Nem tudtam igazából mit kezdeni a helyzettel. Aztán már nem is emlékszem mikor, talán a 3. napon már nem jött ki belőle az a kis víz amit mindíg próbálgattak adni neki szájon át és megbeszéltük, hogy megpróbálok fejni. Szerencsére sikerült is, gy egy idő után már csak az anyatejet kapta. aztán már ki is vették addig míg megszoptattam, végül kikekült az inkubátroból és az utolsó 2 nap velem lehetett ő is ugyanúgy mint a többi baba az anyukájukkal.
Az viszont borzasztó volt, hogy minden evés előtt meg után le kellett mérni, hogy mennyit eszik és ha nem találták elégnek akkor még beleerőltettek egy kis tejet. Ettől teljesen kész voltam. Olyan megkönnyebbülés volt, mikor az utolsó előtti éjszaka kihozták és azt mondták, hogy nem kell bevinnem. Majd ők jönnek érte fürdetés előtt és kész.
Csütörtökön megtudtuk, hogy másnap végre jöhetünk haza. Viszont aznap este felment a lázam 38 C-ra. és nagyon fájt a torkom.
Szóltam az esti viziten, Cseh Erika volt az orvos, azt mondta, hogy fejjem ki a mellemet (ami akkor épp be volt durranva mert utána akrtam fejni) és kapok egy lázcsillapítót. A torkomba persze senki nem nézett bele. Reggelre már semmi bajom nem volt, csak azt éreztem, hogy jön ki rajtam a nátha.
Aztán jött a nagyvizit és azt mondták, hogy nem jöhetek haza semmiképpen. Hát gondolhatjátok, hogy kiakadtam. Alig vártam, hogy Zsófit elengedjék erre miattam nem jöhetünk. Hiába mondtam, hogy már semmi bajom, a Szabó baromi bunkón lehordott, hogy honnan tudom, hogy estére megint nem leszek lázas. Erre mondtam, hogy jó, akkor saját felelősségre eljövök. Erre megint kiakadt, hogy a saját életemmel ugyan azt csinálok amit akarok, de majd meglátom, hogy vissza kell jönni mert begyullad a mellem, és akkor majd baba nélkül kell visszajönni stb. Kovács doktornő még visszajött vizit után és győzködött. Mondtam neki, hogy 1 hete nem aludtam és már teljesen ki vagyok készülve ezért fordulhatott elő, hogy tegnap esti vizitkor pont nem volt kifejve a mellem. Ajánlotta, hogy kérjek segítséget a csecsemősöktől (akik nagy ívben leszarták az embert, tisztelet a kivételnek, itt Terikére gondolok), mondtam neki, hogy itthon 1000-szer több segítséget fogok kapni mint a kórházban és akármit mond én hazamegyek. Így átírta a zárómat és eljöhettünk. Az úton hazafelé még ott sírtam, de már a megkönnyebüléstől. Annyira jó volt már kijönni!!!
Amúgy a PUR-osoktól nagyon sok segítséget kaptunk. Egy bunkóci nő kivételével mindenki nagyon rendes volt. A végére meg már ő is megenyhült. Szerintem látta rajtam, hogy ki van sírva a szemem. Mondta, hogy hagyjam ott Zsófit és menjek pihenni mert már nagyon rámfér.

Azért az osztályról elég szép véleményem alakult ki. A nővérek rendesek voltak, de azon kívül, hogy behozták és kivitték a lázmárőt nem igazán éreztem, hogy foglalkoznának velünk. A kinti csecsemősök meg szintén borzasztóak voltak. Igazán Pipacs és Tüccs tud majd róluk mesélni, de azt én is láttam, hogy Pipacs mennyit sírt a bunkóságuk miatt.

A kajáról had ne mondjak semmit. Annyi szerintem elég, hogy egyik este a vacsora egy zsömle volt és egy darab szárazkolbász! Mondtuk is, hogy köszönjük szépen nem kérjük.

Kovács doktornő végig nagyon rendes és türelmes volt szülés alatt. Aztán minden nap benézett és érdeklődött, hogy mi újság a babával.

Ja, a szülésznőm Ignáthné Éva volt. Nagyon-nagyon rendes volt. Utána is mikor találkoztunk a folyosón mindíg érseklődött, hogy mi újság.

Hirtelen ennyi jutott most eszembe, bocsi ha kicsit hosszú voltam.

Szép napot mindenkinek.

Márti
Vendég

Köszönöm a válaszokat!
Hát ha ez tényleg amolyan turkálós jellegű és még belépőt is kell fizetni, akkor meggondolom a szombati napot :?

mano!
Ma megjött a DM- kupon! :lol:

Kép
klmaria

Tusi!
Ez igen,nagyon sok hasonllóságot találtam a történetedben amit én is átéltem! :lol: Pl:vádligörcs,nekem is éjjel 2-kor kezdődött Zsanival!Zsani kicsit hamarabb fél 3-ra lett meg!De a legizgalmasabb résznél hagytad abba! :cry: Várom a folytatást!

Szantre!
Hozzám csak azért jött,hogy megtudja hogy vagyok van -e kérdésem a szüléssel kapcsolatban!Megnézte a babaszobát,és kioktatot,hogy mi jó és mi nem(mi kell a baba szobába és mi a felesleg)!Nem vólt egy fél óránál tovább!Megkérdezte,hogy van-e bármivel kapcsolatos kérdésem!De szerintem ezt védőnő válogatja!!! :wink: :? Nst-én a baba szívhangját és a méh összehúzódásokat(ha van)mérik!Engem megvizsgált mindég a dokim Zsaninál!Első kettőnél csak akkor ha panaszom vólt! :P :wink:

Szép estét mindenkinek!Nállunk még most is süt a nap!

Ichtus!
Még neked akartam Boldog első Házassági évfordulót Kívánni!Még vagy 100 ilyet!! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Tusi!
Gratulálok a kislányhoz!
Neked is fogadott orvosod volt, ugye? A szülésznő az az ügyeletes volt, vag yaz is fogadott volt?
Kik azok a puk-osok?
Hát elhiszem, hogy nagyon nem volt ott jó bennt. Én is azt vártam szülés után, hogy minél előbb haza jöjjek! Minden nap olyan volt, mintha egy év lett volna legalább! Szóval itt nem túl aranyosak a nővérkék..... :cry: NAgyon para!!
Mindegy az a léányeg, hogy végre itthon vagytok!
Remélem minden oké veled is! :)
katus02

Tusi!
Az a lényeg,hogy már otthon vagytok és már Zsófi is jól van!
Remélem hamar elfelejted a rosszabb dolgokat és csak a jó marad meg benned!
A csecsemősöktől én sem voltam elragadtatva,de Terike nagyon aranyos volt és sokat segített nekem.

Tiop,
Levi nevében is köszönjük! :lol:
Jól vagytok?
Zsani teljesen meggyógyúlt?

Klmaria,
Te akkor viszonylag hamar megkaptad a kuponokat! :lol:
Én nem tudtam,hogy a börze ilyen turkálós! :?
Azt mondták az ismerőseim,akiknek bébi sapi nagykerük van,hogy ők is kint lesznek meg még sok babás nagyker akik kedvezményesen adják a ruhákat meg ezt-azt. :roll:
De ha ilyen turis,akkor nem megyek és sem szeretek túrni... :wink:

Katica,
Boldog házassági évfordulót Nektek! :lol:

Kép
mano83

Tusi nem semmi amin átmentél(tetek). Most viszont már otthon vagytok a gyönyörű babával és ez mindent feledtet. Hidd el az idő majd megszépíti a dolgokat!
A nővérek velem nagyon kedvesek voltak, de valóban azon kívül, hogy behozták a hőmérőt és szóltak, hogy ebéd nem nagyon láttam őket. Kivéve egy idősebb, hosszú fekete hajú nővért, aki gyakran bejött, kérdezgette, hogy minden renben van-e, sőt még a sebemet is megnézte. De összességében minden nővér nagyon kedves volt és segítőkész.
A csecsemősökről meg már egyszer leírtam a véleményem...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?