Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ha szeretnék szülésznőt is fogadni akkor szerinteted ennyivel kell szülés előtt megkérdeznem, hogy vállal-e? És ilyenkor gondolom meg lehet azt is kérdezni tőle, hogy ez mennyibe kerül?

Paga 17+3

Gabi
paga

Paga!Schöpfibe a szülésznők havonta 5 szülést válalhatnak.Érdemes előre megbeszélned a választottadal nehogy késő legyen.
Egyébként nekem is van választott szülésznőm én a 20.ik héten szóltam neki hogy vele szeretnék szülni azt beszéltük meg hogy a 35.ik héttől járok hozzá CTG-re.
Üdv
Lola 33+4

Kép
lola76

Szabadsággal kapcsolatban lenne kérdésem, hátha valaki tudna segíteni! Szeretném megkérdezni, hogy felkészülten kérhessek szabadságot januárra! Év elején kivehetem vajon az egész évi szabadságomat? Van erre valami előírás? Ha valaki tud, akkor segítsen. Nekünk minimum egy hónappal előbb kell kérni, ezért novemberre, mikor kérni fogom a szabadságot ezt a munkaüggyel már szeretném lerendezni, meg a főnökséggel letisztázni hogy ne akkor kezdjünk vitatkozni ezen.

Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!

Paga 17+5

Gabi
paga

Lola!

Köszi szépen a segítséget. 18-án megyek úgyis dokihoz, akkor leszek 20 hetes s meg fogom tőle kérdezni, hogy ajánl-e valakit, s utána beszélek a szülésznővel is. Ha nem ajánl senkit, vagy nem nem lesz szimpatikus akit ajánl akkor még tovább faggatnálak titeket. Azt hittem hogy ez még most korai, de legalább ezen is túl leszek, később már nem kell ezzel sem foglalkoznom.

Még egyszer köszi szépen!

Paga 17+5

Gabi
paga

Sziasztok!

Én most szeptemberben szültem, minden nagyon szuper volt. Az összes szülésznő nagyon jó és korrekt, de akinél én szültem tiszta szívből tudom ajánlani. Priviben megadom a nevét, ha valaki érdeklődik .

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Paga!
Ha esetleg van kérdésed szívesen segítek

Üdv Lola

Kép
lola76

Paga!

Én úgy tudom, a szabadság még a babával otthon töltött évek alatt is jár, tehát, ha jövőre szülsz, szerintem kiveheted amikor szeretnéd. Tehát nem időarányosan jár!
Én aug.-ban szültem, előtte kivehettem a szabadságom.
Azért kérdezz utána a munkahelyeden is!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Paga!

Ha van időd, keresgélj ezen az oldalon, talán írnak erről is!
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/munhely/munszab

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Mindenkinek köszi a válaszokat! Nagyon tündérek vagytok! Igen kérném a szülésznő nevét, és elérhetőségét a paga@citromail.hu-ra.

Sziasztok

Paga 17+5

Gabi
paga

Sziasztok!

A szabadság 2/3-ával a munkáltató rendelkezik, az ő jó vagy rossz indulatán mulik, h januárban engedi-e kivenni v sem az egész évit...
Az otthonlét teljes idejére pedig nem jár szabadság, ezzel sajnos most kellett szembesülnöm nekem isKépKép

Kép
hencsi

Hencsi! De mintha azt hallottam volna, hogy a szülés évére jár az egész évnyi szabadság, vagy mégsem? Te hogy tudod?

Paga 17+5

Gabi
paga

Üdv a Babanetes pocakos Anyukáknak és Pocaklakóknak!

DANI

Kép
kisbora

Jaj Kisbora! Ez a fiúcska egy tünemény! Nagyon helyes! Mesélj majd róla! Most már minden rendben?

Paga 17+6

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
Abban az évben, mikor szülsz valóban jár egész évre a szabadság és még azthiszem hogy az utána lévő évre, tehát a gyerek 2 éves koráig összesen és a 3. gyeses évre nem, de ezt esetleg tudakold meg munkaügyestől....az tuti h nem az egész 3 évre jár....

Andi!

Dani baba nagyon tündéri mosolygós kisfickó, bár a kép tanulsága szerint már inkább fiatalemberrel van dolgunkKép
Örülök, hogy jól vagytok! Puszi Heni

Kép
hencsi

Hencsi! Köszönöm az infót, nagy segítségek vagytok ti nekem!

Paga 17+6

Gabi
paga

Kedves Shiva74!

Nekem vannak tapasztalataim a doktor úrról, ha érdekel szívesen megosztom veled.
Magán e-mail címem:prana_nadi@freemail.hu

Szia
prana_nadi

Sziasztok.

Tegnap voltam a Praxisban,és szeretnék képet mutatni nektek.Segítsetek légyszi,hogy hogy kell.Előre is köszi.Egyébként nagyon aranyos volt a doki(Győrfi Mátyás),türelmes.2szer vizsgált meg,mivel a kislányom nemakar befordulni,lehetetlen volt szép képet készíteni róla.10 percig tartott az első vizsgálat,ahol megmért,megnézett mindent.Minden OKÉ volt,de a végén annyira elfordult,hogy semmit nemlehetett látni a kis arcából.A doki felültetett,balra fordulva is próbálkoztunk,de hiába.Szomorú voltam.A doki azt mondta,a másik szobában pihizzek egy kicsit,simizzem,beszéljek hozzá,hátha előbújik a bébim.Addig megvizsgál egy másik kismamát.10 perc pihenés után újból megpróbálkozott,és gyönyörű felvételek lettek.Grimaszolt,az újjacskáival játszott,....Szóval,érdemes volt várni.Hálás vagyok a dokinak is,mivel simán elküldhetett volna,hogy "hát bocsi kedves anyuka,én megpróbáltam,de nemsikerült.Fizessen,és legközelebb is jöjjön." De nem ez történt.Hallottam már ilyen történetet.
Na mindegy.Szóval megszeretném veletek osztani a 25 hetes bébimről készült képet,de nemtudom,hogy kell.Remélem valaki segít.

Mindenki vigyázzon magára,további boldog pocakosodást!!!
Sziasztok. MELINDA

Kép
kmelinda

Melinda!

Sajnos kép feltételében nem tudok segíteni, de én is nagyon várom, hogy valaki sgítsen neked, és megnézhessen. AZ külön öröm nekem, hogy ennyi jót írtál a Győrfy Mátyásról, hiszen a jövő héten szombaton mi is hozzá megyünk 4D-s ultrahangra a Praxisba.

Mindenkinek jó babázást/babavárást!

Paga 18+0

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
Az indexen Szakbarbár biztos tudna segíteni, hogy mennyi szabadság jár. Õ abszolút képben van.
A Praxissal én is nagyon elégedett voltam, a fiammal 3x voltunk, a lányommal 2x. Mindig először alaposan megvizsgálja Győrffy dr a babát, a lepényt, megnézi, hogy minden rendben van-e és csak utána jön a mozizás. Egyébként egyszer nem sikerült semmilyen 3D-s képet csinálni a fiamról, akkor csak a vizsgálat díját kellett kifizetnünk. Nekem ez is szimpatikus volt. Pedig vagy negyed órán keresztül próbálkozott, de csak nem sikerült elkapni a kis haramiát Kép.

Kisbora!
Hogy vagytok? Remélem minden rendben van Danival.

Üdv, Virág
KMelinda!
A "Melléklet feltöltése"-nél lehet képet feltenni, csak ne legyen túl nagy. Kiírja, hogy mennyi a maximum ha jól emlékszem.
virga

Sziasztok!

A képet ugy tudjátok feltenni, hogy a melléklet feltöltése menüre kattintotok itt a nézet/küldés mellett és ha megfelelő méretü, akkor becsatolja a levél mellé. Ha nem akkor le kell kicsinyiteni a képet és ugy már el fogja fogadni.

Ha nem tudtok kicsinyiteni esetleg a mailomra küldjétek át és megcsinálom nektek.
Ja és egyszerre csak 1 kép töltheető felKép

Kép
hencsi

és a kép 600×600 pixel lehet
ha megnyitod a win paint programjában aztán klikk image/attributes (kép/tulajdonságok) látni fogod, hogy mekkora.
más
Egyébként nem adnám meg így direktben a nevét a szülésznőnek. inkorrekt lenne. Szerintem Ti is menjetek be egy ilyen látogatásra és beszélgessetek velük. Aztán saját magatok válasszatok. Lehet, ettől is van jobb! Kép szóval a személyes kontakt itt talán fontosabb. Kép

a képet dobd minél hamarabb!!! kíváncsi vagyok ez a gép milyeneket csinál.
shiva74

Prana_nadi,

Az enegria legyen Veled! Hogy lehet, hogy ilyen nickkel, nem Templom doki az orvosod?

KRiszti

cuiccolo

Sziasztok,

A fiam 22-én született 3.63kg, 57cm, gyönyörű, nagyon jó gyerek, a szülés sem volt vészes (rosszabbra számítottam), viszont a gátsebem nagyon megvisel.

Anyukák, nektek mennyi ideig fájt a gátsebetek?

Kinek mi a véleménye, a váltott mellből szoptatás a jobb, vagy jobb mind a kettőből szoptatni?

Üdv. mindenkinek,

manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

"A szoptatás sikeressége és a tejmennyiség szempontjából csaknem mindegy, hogy egy vagy két mellből szoptat-e egy-egy alkalommal az anya. Ha nem teszi át túlságosan hamar egyik melléről a másikra, ha egy mellből szoptatás esetén nem telik el túlságosan hosszú szünet a szoptatások közt, mindkét megoldás megfelelő lehet."

A részlet a Szoptatásért Magyar Egyesület honlaján lévő oktató anyagból származik. http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato

Üdv:

Zita
pzita

Köszi szépen Zita, akkor úgy néz ki, hogy ezt nem lehet elrontani.
Hát bizony egy friss anyuka sokat aggódik, túl keveset eszik, túl sokat eszik, túl sokat alszik, túl keveset alszik... - nálam már ezek megvoltakKép.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

CSENGE!
Olvasod még a topicot? Ha igen, mesélsz arról, mit mondtak Zétiről a D. alapítványnál?

Manka7!
Gratulálok a manódhoz és jó egészséget kívánok!
A gátsebem nekem is rendesen fájt, szülés után úgy 2 héttel azért már jobb volt.
Körömvirág krémmel kenegettem. :-)

Üdv:
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Õ a kis Vivien,25 hetesen.Kép

Kép
kmelinda

Sziasztok

Így sikerült a képfeltöltés.Egy kicsit homályos,a felbontás miatt.(gondolom én)

Pusz mindenkinek. Melinda

Kép
kmelinda

Manka! Gratulálok a fiadhoz, és jó egészséget kívánok nektek. De azt te is tudod, hogy nem csak ti aggódtok valamiért, hanem mi terhes mamik is mindig valamiért. Szerintem ez már így is marad életünk végéig, mindig aggódni fogunk valamiért.

Melinda! Nagyon helyes a picid. Már én is várom a 4D-s ultrahangot, hogy hasonlóan jó felvételeket láthassak az én picimről. Jövő héten szombaton megyünk is. Holnap meg a kórházba UH-ra. Remélem minden rendben lesz.

Paga 18+1

Gabi
paga

Paga.

Ne izgulj,minden rendben van a bébiddel.
Ezek a vizsgálatok,ultrahangok nagyon fontosak számunkra,kismamáknak,hogy megnyugodjunk,és lássuk,hogy minden rendben van.Legalábbis nekem megér mindent,csak hogy én is szabad szemmel lássam,hogy igen,itt valóban minden oké,megvan mindene,egészséges a pocaklakó.A Győrfi pedig nagyon aranyos,mivel mindent megmutat neked.
NYUGI.

Sziasztok,vigyázzatok magatokra.

Kép
kmelinda

Sziasztok!

Duda, olvasom néha a topicot, csak nem nagyon van időm írni. Tegnap voltunk a Dévényi alapítványnál és azt mondták, hogy kicsit lazák Zéti izmai, heti egy alkamas kezelést javasoltak. Kb. erre is számítottam, így jövő héttől megyünk majd.

Manka gratulálok! A fiamhoz nagyon hasonló méretekkel született a fiad (3.67, 57, aug.22 Kép ) Gátsebről nem tudok nyilatkozni. Én az első kb. 2-3 hétben váltott mellből szoptattam, azután mindkettőből. Így igényelte a fiam, előszőr elég volt neki egyből is, de mikor megnőtt a kereslet váltottunk.

4D-s vizsgálaton mi is a Győrfy dokinál voltunk, nagyon meg voltam én is elégedve, a 33. héten nagyon jó képet sikerült készítenie a kicsi arcáról, így már el tudtam képzelni kb. hogy fog kinézni és tényleg nagyon hasonlított erre a képre, mikor megszületett.

A Kismama legújabb számában reklámozzák a Babavíziót, a kórház 4D-s UH-ját. Kíváncsi vagyok vajon ki csinálja a vizsgálatokat és milyen? Volt már valaki közületek?

Virág, mi újság veletek??

Üdv,
Csenge
Vendég

Sziasztok!

Melinda köszönöm a megnyugtató szavakat. Mindezt ésszel én is tudom, de mindezek ellenére aggódom.

És örülök,hogy a győrfy dokival Csenge te is nagyon elégedett voltál, mert mint tudod én is hozzá megyek. A pici babád hogy van?

Gabi
paga

Sziasztok!

Tegnap jártam dokinál, 2570 g és 9 cm a buksi, viszont!Kép Most másodszor haránt feküdtKép
Azt mondta a doki h ha ez igy marad a 39. hétig, akkor be kell feküdnöm, mert ha igy reped a burok, akkor a babának nem jó....
Irjatok légyszi praktikákat, amiről olvastátok v tapasztaltátok, h be lehet forditani vele ezt a kis boszitKép

Elsősorban Kisborát kérdezném, mint minden homeo tudója hogy mi annak a szernek a neve, ami segit beforditani a gyerkőcömet és milyen adagban kell szedni??
Ha valaki más is tudja, akkor irja meg légyszi!

Szurkoljatok!

Heni 36+4

Kép
hencsi

Ja, és igy csak császárral szülhetekKép(((

Kép
hencsi

beszélj vele!
ne félj Kép
olvass (Lelki köldökzsinór - ha így keresed neten vagy könyvesboltban megtalálod és érteni fogod miről beszélek)
Kép
Jó persze nem valószínű, hogy ilyen egyszerű...
de egy próbát megérhet
shiva74

Hencsi, drukkolok neked hogy a baba megforduljon, és a szülésnél is minden rendben legyen veletek.

Amúgy én sem vagyok jó passzban. Igazából még nem is fogtam fel a történteket. Másfél hete a dokim telefonon közölte, hogy teljesen jó az AFP leletem. Mára kaptam időpontot ultrahangra. Az ultrahangon a hölgy megkérdezte, hogy megbeszéltük e a továbbiakat a dokimmal a rossz AFP értékek miatt?? Majd leesett az állam. SZóhoz is alig jutottam. Nagy nehezen kinyögtem, hogy a dokim azt mondta, hogy minden rendben van. Nagyon elcsodálkozott!! Mindegy az ultrahangon mindent megnézett, és teljesen rendben talált. De azt mondta hogy még ma menjek a a genetikai tanácsadóba, ahol 12-től van rendelés. Ott aztán kiszámították, hogy a koromnál fogva 1:308-hoz az esélye a beteg babának, míg az én eredményeimmel ez az érték 1:68-hoz. Az egész napot végigsírtam, látta ezt rajtam a tanácsadóban is a hölgy, ezért már holnapra adott időpontot a CVS-re, úgyhogy lassan készülödöm, mert ma este be kell feküdnöm. A fogadott dokimat felhívtam és mindezt elmondtam neki, hát szerinte csak határérték volt az AFP-m, és holnap, amikor kiengednek a kórházból akkor hívjam, és ellát tanácsokkal. Most már azért kételyeim vannak vele kapcsolatban, hogy milyen körültekintéssel, odafigyeléssel végzi a munkáját. Pedig 10 éve hozzá járok. Valahogy megrendült a bizalmam.
Megyek még tanulunk a fiammal, aztán készülödök, mert 6-1/27 körül indulunk a kórházba. Állítólag 2 héten belül telefonálnak, ha valami nincs rendben, egyébként meg holnap fogják megmondani, hogy mikor lehet menni a leletért.

Pusz mindenkinek! Nektek azért szebb napokat kívánok! Én az elkövetkező 2 hétben biztosan lerágom idegességemben mind a 10 körmömet.

Paga 18+2

Gabi
paga

Paga,

TE csak ne izgulj!!!! Minden rendben lesz!!! TUTI!!!
Elég jók a schöpfis szonográfus nők, ha Õ mindent rendben talált, úgy is van!!!
Drukkolunk NEked!

Kriszti

cuiccolo

Paga!

Irtam mailt!Kép

Shiva!

Köszi, minden praktikát szivesen fogadok és kiprobálok, bár van aki aztmondta nyilván azért van ugy ahogy, mert ugy jo neki....végülis ezt is el tudom fogadni....

Kép
hencsi

Hencsi,

a császárt meg túl lehet élni...... Legalább tudsz majd ülni utána Kép

K.

cuiccolo

Kriszti!

Persze-persze, de tudod az a baj a hagyományos szulésből már tisztára felkészültem, a császárrol meg semmi infom, fel sem merult bennem h esetleg....sok-sok kérdés, mit lehet, mit nem, mire kell figyelni, hogyan kell sebet ápolni, mit kell kajálni, mi az ami gáz...stb stb...Kép

Kép
hencsi

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Dévény alapítvány Moszkva téri központjának épülete megközelíthető babakocsival? Nagy kerekű, terepjáró, így esélyem sincs felemelni.
A metrón még csak-csak elbumlizom vele, de ha az alapítványhoz sok lépcső vezet, kinn ragadunk.
:-(

Köszi!
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Hencsi!
Hát kérdezz Kép! 2 császárom volt már, hátha tudok segíteni.

Virág
virga

Szaisztok!

Duda mikor mentek a Dévény alapítványhoz? Én még nem voltam, de sajnos azt hallottam, hogy 10-15 lépcsőt kell leküzdeni.

Hencsi, nekem is császár lett a vége, de nem volt olyan vészes. Arra készülj fel, hogy másnap reggel fél hatkor kizavarnak tusolni Kép Velem legalábbis ezt tették. De szerintem jó is, ha ha hamar lábra állsz utánna, másnap még kicsit lassan mentem, de két nappal később már egész jól voltam. A kötözést jobb ha kéred, én reggel és este is mentem a nővérszobába, hogy cseréljék le. Vagy hívhatod a nővért a csengővel is, ha nem érzed még túl jól magad. Azt, hogy mit ehetsz majd megmonják. Másnap csak keksz és tea Kép utánna pépes étel.

Zéti jól fejlődik, nagyon aranyos baba. Ügyesen eszik, alszik. Kezd kialakulni a napirendünk. Voltunk már vele nagyobb úton is és jól viselte.

Üdv,
Csenge
Vendég

Hencsi!

Egy sima és két császáros szülés után van nekem is némi tapasztalatom. Abból a szempontból talán még előnyben vagy hogy előre tudod, hogy valószínűleg császár lesz, így nem akkor fog el a keserűség, hogy miért is nem sikerült simán szülni.

Az érzéstelenítéssel kapcsolatban érdeklődj majd, hogy van-e hatórás tű. És igyekezz hangsúlyozni, hogy szeretnéd, ha nem lennél 24 órára fekvésre ítélve. Én az egyik császárnál 24 órát feküdtem, a másiknál csak 6-ot (Hála a tűnek.), összehasonlíthatatlanul jobb volt a lábadozás, amikor csak hatot kellett feküdni.

Ha mennek felkelteni, akkor hacsak nem teljesen ájulás környéki az állapotod, akkor próbálkozni kell, mert minél jobban elhagyja magát az ember, annál nehezebb lesz. És utána is igykezni kell viszonylag sokat mozogni.

Az étrend. Műtét után folyékony (Ez meglepő módon a tea+keksz), rá következő napon pépes (Ez nagyon vacak a kórházban.) Utána könnyű vegyes. Ami annyira könnyű, hogy igencsak kiegészítésre szorul. Nem tudom, hogy most éppen milyen korszak van a kórházban (zsemle vagy kenyér), de ha nem akarsz ezektől megundorodni, és némiképp váltosan akrsz reggelizni illetve vacsorázni, akkor férjeddel vitess magadnak könnyű és egészséges étkeket.

Kötést lecserélik, ha kéred. De nem árt egyeztetni, hogy mikor menj, mert mondjuk nem szerencsés, ha a gátkezelések közepén szeretnél ilyet kérni.

A baba ellátása. Igyekezz elérni, hogy minél előbb vigyék ki neked a babádat. (Nekem másodjára ez másfél órát jelentett.) Ezt az igényedet a férjed tudja mondjuk képviselni. És nem árt ha veled van ilyenkor segítségnek, hogy már akkor mellre tudd tenni, amikor még szigorú (fej felemelés nélküli) fekvés és egy infúzió a kézben a sorsod.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. De kérdezz!

Ja, az ultrahang melletti anyatejgyűjtőt szíves figyelmedbe ajánlom, amennyiben a második-harmadik nap környékén kialakuló kősziklákat sem a csöppség által, sem saját erőből nem sikerül megszüntetni. Ha éppen hétvégén ütne be ez az állapot, akkor az osztályos nővért is meg lehet kérni, hogy ha van ideje rá, akkor segítsen.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Hú, Csenge, ez nem jó hír! Fura, hogy pont egy ilyen szervezetnél nem megoldott ez a kérdés.

Szerdán megyünk először. Heti 1 kezelést javasolt Dévény Anna, azt mondta kicsit lazák a babó izmai. A körzeti orvos szerint nincs a gyereknek semmi baja.
Azért mindenképp elkezdjük a tornát, ártani, nem árthat. Nehogy később verjem a fejem a falba.

Örülök, hogy jól vagytok!
Ti mikor mentek?

Üdv: Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda, küldesz egy e-mail címet? Az enyémet megtalálod a profilomban.

A császár alatti érzéstelenítéssel kapcsolatban: én nem tudom ezeknek az elnevezését, de nálam úgy volt, hogy kaptam EDA-t a vajúdás alatt és amikor kiderült, hogy műtét lesz, akkor a kanülön keresztül beadtak egy nyolcszoros adagot a műtéthez. Mikor vége volt rögtön feltoltak a szobámba és azt mondták, hogy két óra múlva akár fel is kelhetnék, csak mivel már este volt azt mondták, hogy pihenjek inkább reggelig.

Csenge
Vendég

Csenge!

vandi01@freemail.hu

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Hencsi!
Egyetértek a többiekkel, minél hamarabb fel kell kelni és mozogni, bármilyen fájdalmas is. Persze ha szédülsz, vagy ájulásközeli állapotban vagy akkor persze inkább pihi.
Vigyél szívószálat, az hasznos lehet a fekve ivásnál, és ha netalán altatnak akkor jó a mentolos cukorka köhögés ellen.
Betét ugyanúgy szükséges mint a hüvelyi szülés után! (mostanában olvastam a neten 2 fórumon is, hogy vannak akik úgy gondolják császár után nincs vérzés, ezért írom ezt)

Csenge!
Örülök, hogy jól vagytok Kép! Mi is jól vagyunk, Zitusnak fájni szokott a pocakja, akkor kicsit nehezebb az életünk, de amúgy nyugodt, mosolygós baba. Jövő csütörtökön megyek 6 hetes kontrollra, ami tulajdonképpen már a 8. hét lesz, de így jött össze...

Üdv, Virág
virga

Csenge!

Te azon szerencsések egyike vagy, akiket EDA-ban császároztak, annak minden előnyével. Sajnos ha program császár van, mint ahogy Hencsiéknél valószínű a harántfekvés miatt, akkor ez a lehetőség sajnos fel sem szokott merülni. Csak a spinális érzéstelenítés, vagy ha attól irtózik az anyuka, és aludni szeretne, vagy valami egészségügyi indikációja van, akkor az altatás.

Zita
pzita

Sziasztok Lányok!

Köszi nagyon az eddigieket, kedden lesz a következö CTG-m, akkor kikérdem a szülésznőt is a helyi szokásokról, aztán bizti 1 csomo kérdést fogok feltenni majd.
A szivószál és mentolos cukor uj infó, mert ugye csak a sima szulésre van összerakva a tátyómKép
Figyi!
Tök jó, hogy felkelek, meg minden, de pl a fürdés hogyan zajlik ilyenkor??? Cicafürdés, vagy mi a fene??? Meg a korház még hagyjál, de itthon kinek mikor érte viz a sebet??
A varratokat mikor szedik ki?
Nálunk a korházban átvágják az izmokat is? (Baross u-ban nem)

Ugye jol tudom, h 1 éjszakát valami örzőben v hol kell lenni?? Utána kivisznek a szobába és akkor ott lehet velem a gyerkőc??
Már multkor érdeklődtem, mert vki aszonta h pizsiben nem lehet lenni a korházban mert nem szeretik, na ezt több forrás is cáfolta, viszont a hasi seb miatt jobb a császárnál a hálóing ugye?

Igaz h mutét után nagyon sokat kell inni?Mire jó ez? A katéter( ha nálunk van, gondolom h van...) be és kivétele nagyon gáz?

Most hirtelen ennyi, köszi előre is a válaszokatKép

Jó éjt mindenkinek.

Kép
hencsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?