Sziasztok megint!
Viki!
Én azért ragaszkodtam kislányom születése után foggal-körömmel a szoptatáshoz,mert Kira már a kórházban is nagyon jó evő volt,vhogy büszkeséggel tölött el,hogy"na ugye,tudok én szoptatni ha akarok".
Nálam mind3 gyerek kérte a cicit,csak én tudom magamról,hogy az első fiamnál nem tettem meg mindent azért,hogy csak cici legyen.Kényelmes volt,hogy néha az apja is megtudja etetni cumisüvegből,én meg lazíthatok addig.
Aztán a második fiam is elég ügyesen szopizott már a kórházban is,de vele már fárasztónak éreztem a tápszerkészítés körüli teendőket.
Ráadásul a dokinénik amikor először kijött megnézni a babát,rögtön a tápszeres receptet nyomta a kezembe,mondván az első babával is voltak ilyen jellegű gondok,ha most is lenne már itt legyen kéznél a tápszer.
Én meg ugye ahogy úgy éreztem,hogy tejem az épp nincsen,vagy nem elég,rögtön mentem a pótlásért,holott lehet,hogy elég volt neki csak én voltam túl aggodalmaskodó.
De abban nagyon igazad van,hogy tényleg a gyerektől függ leginkább,hogy érdekelje a cicizés,hiszen ha nem dolgozik érte,nem lesz több tejem,ezért nem is fog termelődni.
De a lánykámmal már nem volt ilyen gond,ő szopizott(és szopizik is a mai napig)a legügyesebben a 3 gyerköc közül és ez nekem is így a legjobb.
Mivel megtapasztaltam,hogy melyik a kényelmesebb(természetesen a szoptatás),talán éppen ezért tettem meg mindent azért,hogy minél tovább csak anyatejet kapjon az a gyerköc.Ez a lelkesedés a mai napig megvan bennem,talán ezért buzdítok én is mindenkit arra,hogy amíg teheti szoptasson,tegyen meg mindent azért,hogy legyen teje.Az már a másik dolog,hogy a babócája mennyire cicifüggő
De én most sokkal jobban érzem magam lelkileg,hogy többet tettem azért,hogy még ma is szopizik.És nálam tényleg az vált be tejcsökkenés környékén,hogy pihiztem,rengeteg folyadékot ittam és ettem rendesen.Mondjuk én a két"nagyfiam"mellett simán megtehettem ezt,mert ők suliban és oviban voltak leginkább,tehát nekem csak magammal és a kiscsajjal kellett foglalkoznom
Nem ítélem el azokat az anyukákat akiknek nem sikerül csak 10 hétig,vagy 3 hónapig szoptatni a babájukat,tényleg nem tudhatom,hogy mik a körülmények náluk ezügyben.
Mennyi idősek a gyermekeid?A kicsit tudom 5 hónapos
A többi gyerköc korát eddig még nem találtam meg
Myra én nem értettelek félre,csak tényleg biztatni akarlak,hogy csak így tovább,a hozzáállásoddal ez ügyben tényleg nincsen probléma
És hidd el,ha előbb utóbb csak tápszert fog kapni a babád,ő attól még ugyanolyan egészséges,boldog kisgyerköc lesz a későbbiekben!
A nyálkás kakit én akkor vettem észre a lánykámon(a fiúkra már sajna nem emléxem vissza)amikor elkezdődött nála a fogzás.Rengeteg nyálkás kakája volt,és iszonyatosan kipirosodott a feneke szegénynek.
Ez kb.7 hónapos korában volt.A húgom kisfia most lesz 5 hónapos és már jön a harmadik foga,de ő is ezekre a nyálás kakákra kérdezett rá nálam.
További szép napot mindenkinek!
Rita