Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Eddig nagyon tiltakoztam a tápszer ellen (már a hasfájás miatt is mindenki azt nyomta adjak neki azt mert attól nem fájna), de úgy néz ki az én melleim nem kereslet-kínálat elven működnek. Az elején is nagy küzdelem árán lett tejem, csak akkor még az igényeinek elég volt. Mostanra, meg ahelyett, hogy több lenne egyre kevesebb van, pedig három hete mindennel próbálkozom (laktoherb-homeós bogyó-fejés-gyerek cicin lóg-evés-ivás) de semmi eredménye. Szegény gyerek meg csak reggel és délelött lakik jól. Délután már rángatja, sír, és kétségbeesetten az öklét szopja miután az utolsó cseppig kifacsarta. Hát ez van. Kép

Ma voltunk gasztroenteorológusnál. Kaptunk bogyókat, mert először azt kell letesztelnünk nem-e az a gond, hogy Lilla szervezete még nem tudja jól bontani a tejcukrot. Szurkoljatok, hogy ez legyen mert akkor szegényt nem kell további vizsgálatoknak kitenni.
myra

Sziasztok,

Myra,
Szerintem eddig is nagyon ügyes voltál! Gondolj bele, van aki még ennyi ideig sem tud adni anyatejet a gyerkőcének... Szóval ne aggódj! Egyébként nálunk az volt a gond, hogy ugyan eleget evett, de nem fejlődött rendesen. Aztán meg annyira kigömbölyödött, pedig csak anyatej után kapott tápszert, hogy rá se lehetett ismerni!

Vizsgálatok miatt szorítok!

Nikcsi,
kitartás. Én bizony összevesztem anyósommal. 3 hónaposan követelte adjak csirek levest tésztával a gyerkőcnek. Én közöltem vele, hogy ez az én gyerekem és még csak anyatejet eszik. Ezen besértődött, aztán jött apósom, hogy mit képzelek, anyós már 3 gyereket felnevelt. Én nem hagytam magam! De persze ez én voltam, nem biztos, hogy ezt kell követni. Csak nekem már agyamra mentek, hogy Ők mindent jobban tudnak, mint én.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Anyósom tisztában van avval, hogy én elég erős jellem vagyok - legalábbis remélem! (Volt ideje megismerni, mert 1,5 évig egy helyen egy szobába dolgoztunk KépKépKép)De engem nagyon kiakasztott, hogy biztos azért hasfájós, mert tiszta zsír a tejem. 2 nap múlva már nem volt olyan sárga és zsíros sem, hanem inkább fehér és hígabb. Valószínűleg addig volt az előtej, bár nem gondoltam volna, hogy az akár egy hétig is tart?! Azt gondoltam a belövelésig van csak az előtej. Kép

Myra
Én nagyon szorítok!

Nikcsi
nikcsi

Viki
Candereles vattacukor? Gyereknek? A múltkor olvastam vhol egy doki véleményét, aki nagyon nem ajánlotta az édesítőszereket gyerekeknek és terhes anyáknak se...

Zseppy
Nálunk anyám lesz a nehéz meccs. Ő mindent jobban tud. Szerencsére amiben nagyon határozottan nemet mondok, azt nem nagyon nyomja többet... Csak persze sokmindenben én is bizonytalan vagyok és akkor aztán érzi, hogy nyeregben van, és annál rosszabb... Kép

Myra
Remélem sikerül túljutnotok ezeken a nehézségeken! Szurkolok Nektek!

Kép
Kép
Kép
cas

Myra,
Felesleges "éheztetni" a kicsi lányt, adjál neki tápit, amit javasol a doki. Mikor lesz eredmény tejcukor ügyben, mikorra hatnak azok a golyók?

Zseppy,
Mondtad volna anyóséknak, hogy megkínáltad a kicsit, csak köszönte és nem kérte:-)
Párod megeszi még a csirkelevest? :-))
Amúgy nálunk nem szólnak be anyósék/anyuék így semmibe. Bár egyszer anyós említette, hogy a férjem öccse 6 hónaposan ette a gulyáslevest:-)) És elég hibás is a sógorom, néha kimondottan "gáz". A férjem csak legyint rá, mikor begőzöl, hogy biztos a gulyáslevestől:-)))))

Cas,
Jaj, ne jegyezd már meg az ilyen baromságokat, amik nagyon annak látszanak és én írtam:-)) Nem vagyok teljesen őrült, de azért vigyázat velem:-))))) Csak relaxációs gyakorlatnak szánom az ilyen mondatokat, de előfordult már, hogy nem értették a poént és belém kötöttek. Vagy értették, de nem szerették, azok gyalultak le legjobban eddig:-))) Na, akkor inkább cukrozzuk a vattacukrot, felejtsük el a Canderelt, nem szoptatós anyáknak való:-)))
U.I. : Utóbbi mondatomat agyakból azonnal kiradírozni, mielőtt valaki visszakérdez:-)

Viki
ccviki

Viki
Nem akartam beléd kötni! (Tudod, értem ám a viccet, csak nem szeretem... KépKépKép)
Amúgy meg úgyis tudod, hogy bírom a stílusodat! Kép (Amikor már kezdjük magunkat túl komolyan venni, akkor mindig jókor jössz! Kép)
Különben a mai fitnessz-őrületben már a candereles vattacuki is teljesen hihető! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Niki
De, tudok aludni, csak ilyenkor (reggel) evés után szoktam följönni a netre, meg néha este.
Nem lehetett semmi az éjszaka, sajnállak. Kép Egyébként érdekes, én is sokkal türelmesebb lettem. Sőt, maga vagyok a nyugalom. Kép De mi lenne, ha mi nem lennénk azok. Meg ugye a fiúk azért csak dolgoznak.

Zsófi
mzsx

Ne adjatok már ötleteket fitnesznorbiéknak. Most várják a második babát és a végén még piacra dobják vele együtt. Kép

Nikcsi,
engem is üldöztek ezzel a "biztos túl zsíros és erős a tejem azért fáj a gyerek hasa" hülyeséggel. 2 gyerekorvos és 1 gasztroenteorológus mondta, hogy ez egy nagy baromság, népi hiedelem.
Ha a késöbbiekben esetleg kell, van egy szinte tele üveg Gripe Waterem. Szívesen odaadom, mert egyébként a kukában fog kikötni.

Ccviki,
holnap délutánra tudják csak a gyógyszertárba megrendelni, és állítólag 1-2 nap után már látható (hallható Kép) jelei lesznek ha ez volt a baj.

Cas,
Leszállt pocak és nyugodt Zsebi??? Nem lesz így jövő héten palcsiparty! Kép Kép
myra

Myra: még egy dolog: egy éhező gyerek nem alszik egyben 8-9 órát, nem kakil naponta többször és legfőképpen nem hízik!
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
tegnapi házi vagy üveges főzelék témával kapcsolatban. Nem tudom láttátok e ma a híradót, miszerint Németo.-ban 12 féle bébiételben találtak rákkeltő anyagot, és ebből kettőt itt is forgalmaznak. Nem mondták, hogy melyiket:-((((
Pontasabban nem a kajában, hanem a kupakban levő anyag rákkeltő, de állítólag emberre nincs hatása, csak az álatoknál fedezték fel.
Hát köszi:-((((((

A másik: a kötelező gyerek oltások mind higanyt tartalmaznak, és az erre érzékeny babáknál autizmust okoz. Van ahol már felfüggesztették és van ahol betiltották ezeknek a beadását.

Na! erre ébredtem a reggeli híradó közben.
Kész röhej!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Myra
Á, épp rád gondoltam, hogy neked Lilla érkezése előtt már 2 héttel mennyire lent volt a pocid! A mocorgás meg lehet, hogy csak nekem furi, hogy kevesebb, mert annyira aktív volt eddig, de hát mostmár nincs túl sok helye szegénykémnek... Kép
Viszont jön a melegfront, na a múltkor is akkor szaladtunk a kórházba! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
az sokakanak megindítja:-(
Tesóm is akkor szült, és aznap még 13-an.
Jobban járnál, ha elkerülnéd! Eltudod képzelni mi volt a szülőszobán...
Szeded valamelyik "gyorsítót". Tea, bogyó?

mucus
Tm

Cas
Ennyire szeretnél már szülni? Lehet, hogy mikor a múltkor beszaladtatok a kórházba Zsebi szétnézett, mint a macik és még visszabújt, mert hideg van. Kép
Ne aggódj, ha akar úgyis ki fog jönni egyszer.

Myra
Tegnap voltam a postán, de olyan sokan voltak, hogy ki is jöttem. Ma újra megpróbálom. Az a baj, hogy utálok sorakozni, ha 5 percnél többet kell állni a sorban akkor már a plafonon vagyok. Főleg a postán, mikor a 18 ablakból nyitva van 3 és látom, hogy ott trécselnek és eszegetnek.
hmmc

Mucus
Á, nem hiszem, hogy most szülnék. (A dokim szerint semmi nem utal arra, hogy előbb akarna jönni a kiírtnál...)
Csak azért vagyok ennyire besózva, hogy akkor szüljek, még mielőtt elmegy a dokim 1 hétre, vagy már csak utána, ha visszajött!
(Viszont gólyákkal álmodtam az éjjel! Ez vajon jelent valamit?! Kép)
Ja, és iszom a teát.

Hmmc
A macis hasonlat aranyos! Kép
Hát lehet, hogy tényleg fázik még, úgyhogy megvárja amíg igazán kitavaszodik... Kép
Egyébként most nagyon jól érzem magam (a bálnaság-érzésem is elmúlt), csak már nagyon kíváncsi vagyok a kis haramiára!

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
utólag is boldog névnapot kívánok.

Myra
Tejcukor ügyben én is szorítok, bárcsak már kiderülne valami.

Ccviki
a canedereles vattacukornak én is bedőltem.Kép

Cas
a pocid tényleg mintha lejjebb lenne.

Boglárka 29+1
boglarka

Myra,
Ne add fel a cicit. Mi 11 hetesek vagyunk, ilyenkor van egy megugrás a babók étvágyában, és pár napig bizony, kevés a cickó. Nálunk is újra kel éjszaka Zsófi egy extra szopiért, délutánonként én is úgy érzem, hogy csutkák a cicijeim, de a napi hat pisis pelus megvan, kaki kb. csak négy naponként. (Ebben Zsombi volt a csúcstartó gyermekeim között, 10 naponta kakált, de ez nem gond, mert ilyenkorra már az anyatej gyakorlatilag teljes egészét képesek megemészteni a babók.)
S ha nem kell neki a cumisüveg, sem a cumi, inkább örülj, hogy ilyen cicfüggő, kitartás, pár nap és helyreáll a tejtermelés.
Ha mohón szopja az ujját, az sem feltétlenül az éhség jele, nálunk Zsófi mikor nagyon fáradt, az egész keze a szájában, közben pedig bukik egy csomó felesleget.
Szóval kitartás....
Nikcsi,
Így megkésve gratulálok. Sajna baromi ritkán tudok jönni, népes a család.
Sok puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Jaj, elfelejtettem írni, hogy van Medela SNS készülék, én anno a Dorozsmai utcában vettem, ezzel úgy lehet pótolni a tápszert, hogy a nyakadba rakva, egy kis cső a cicdre ragasztva, szopival párhuzamosan kapja a tápszert, és a cicid is stimulálva van, mégsem hisztizik szegény babó, hogy nem jön semmi, Zsombinál így olyan három hónapig még lehetett szopiztatni, s mivel az anyatej minden cseppje érték, szerintem megéri a dolog.
Na sok puszi, Zsuzsa
Kép
zsuzsa99

A szurkolást mindenkinek köszönöm!

Mucus,
én még tegnap belinkeltem ide az erről szóló cikket (lásd fenntebb). Bebivita és Hipp.

Cas,
hát a szakkönyvek szerint a szülés elött leállnak a babák a mozgással (ha van helyük akkor is). Én 5 napig húztam alig mocorgással, persze ez mindenkinél más. És pont egy héttel elötte kezdtem vizesedni. Azt jól megúsztam. Kép Mikor mész CTG-re? Szurkolok a dokis időszakért. Kép

Zsuzsa,
nem szeretném feladni. Nálunk is abbahagyta a hosszú alvásokat, próbál ismét sűrűn enni. Kb. 5 vizes és 2-3 kakis a napi termése, de még mindig tök emésztetlen (túrós) a kakija.
myra

Sziasztok!

Nagyjából sikerült átfutnom a topic utolsó hozzászólásait.
Ha nem haragszotok én is írnék pár saját tapasztalatot,sőt hiába van 3 gyerköcöm,nekem is jó ide jönni és okosodniKép

Myra!Én is csak azzal tudlak biztatni téged,hogy ne add fel a szoptatást,aranyat ér!
A két fiamat elég rövid ideig szoptattam és így utólag belegondolva magamat hibáztatom,hogy nem tettem meg mindent 100%osan,hogy sokáig anyatejes babák legyenek.
Mondjuk az első fiamnál nekem abszollút nem lettek nagyobbak a melleim,a kórházban sem volt tejem,abszollút még csak a belövellés sem történt meg.Itthon is csak szenvedtem vele,mert tök puhák voltak a melleim,teljesen tanácstalan,tapasztalatlan és fiatal voltam.A kórházat is tápszerreceptel hagytuk el.3450g-al született és 5 nap alatt lefogyott 3100gra.Szó szerint kiszáradt.Gyors inkubátor,folyadékpótás,stb...Lelkileg nagyon megviselt és már a kórházban bőgtem a többi anyukának,hogy én milyen béna vagyok,még arra sem vagyok képes,hogy tápláljam a gyerekemetKép
Itthon körülvett a nyugis környezet de ez sem segített rajtunk.7 hetes koráig"szenvedtem" a szoptatással,végül akkor a tápszer mellett döntöttem.
A következő fiamat 4 hónapos koráig sikerült szoptatnom,a kórházi tartozkodásom alatt rutinosabb és határozattabb lettem.De a 4 hónap alatt bizony vele is soxor elbizonytalanodtam és csak adtam neki néha tápszert is.Végül 4 hónapos korában úgy döntött az én kicsi fiam,hogy minek szenvedjen a cicivel,mikor a cumisüvegből csak lazán,erőlkődés nélkül kiszívja a tartalmát?
Rájöttem,hogy amit nagyon elhibáztam az az volt,hogy nem pihentem eleget,nem ittam elég folyadékot,nem ettem rendesen,szóval félvállról vettem a dolgokat.Úgy voltam vele,hogy a nagy fiam is felnőtt tápszeren(senki nem búzdított az anyatejes táplálásra),naívan azt gondoltam,minden úgy jó,ahogy én csinálom.
Aztán megérkezett a kislányom aki most már 15 hónapos.Szoptatom a mai napig.Ő 7 hónapig csak anyatejet kapott,semmi mást még egy korty vízet sem volt hajlandó elfogadni.
Nála is előfordult,hogy elbizonytalanodtam,vajon elég neki a tejem?Volt itthon tápszer.Szemeztem vele és azt mondtam magamnak,hogy én ugyan nem fogok vízet forralgatni,hűtögetni,főleg nem az éjszaka közepén.Amikor kevesebbnek éreztem a tejem mennyiségét,a napi 3 lityó folyadék bevitelemet megemeltem 4-5 literre(már hülyét kaptam a wc-re rohangálástól)Képtöbbet ettem,többet pihentem és ami a legfontosabb,hogy félóránként cicire raktam a lánykámat.Ez mindig segített,mert 2-3 nap múlva megint csak folyt a tejem még egy éves korában is.
Most már kicsit visszavettem,már nem ragaszkonék annyira a szoptatáshoz,Kira még a mai napig 3-4 alkalommal kéri ÉJSZAKA is a cicit.Gondolom ez nála már megszokás,most amiatt fáj egy kicsit a fejem,hogy hogyan fogom tudni őt legalább az éjaszakai szopikról leszoktatni,mert elég fárasztó tud már lenni.
Jó étvágyú kis csaj,jó kedélyű,de az anyatejen,leveseken és a vízen kivül semmi más folyadékot nem hajlandó elfogadni.Ami persze remek,mert a fogai gyönyörűek,és mint köztudott a víz a legjobb szomjoltó.
Na ez az én tapasztalatom volt,bocsi,hogyha nagyon hosszú lettemKép
Majd még benézek,remélem nem bajKép
Sziasztok!
Rita
rita75

Rita,
Nálunk ezért nincs itthon egy kanyi tápszer sem, hogy ne is legyen más alternatíva.Kép
Myra,
ez a túrós kaki nem tudom, mennyire gáz ilyen idősen, de tejed van, az biztos. Pisis pelusok és kakis gatyók számát tekintve mindenképp.
Szóval hagyd a fenébe a tápszert. Próbálj meg minél többet pihizni. Szopi idejére meg valami nyugis zenét bekapcsolni, téged is relaxál, babónak is kellemes.
Nálunk szerencsére kezd helyreállni a kereslet-kínálat, babókám alszik mint a tej...
Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok,

Rita,
Valahogy némi hasonlóságot látok a kettőnk "szoptatási szokásai" között, de csak picit, mindjárt leírom. Már annyiszor és annyifelé szóltam hozzá ehhez a témához is, igazából nem is akartam...de hiába olvasom el a hsz-odat újra és újra, még mindig nem látom tisztán azokat az összefüggéseket, amiket leírtál és mások is végkövetkeztetnek így, akik a csakazértis szoptatás mellé állnak.

Szóval első babámnál nagyon akartam én is, hogy csak szopi, mert az a legjobb meg kényelmes, stb. De nem úgy alakult, ahogy terveztem, pedig max. mindent megtettem (iszonyat mennyiségű Laktoherb szülés után azonnal, hónapokig, saját kajálásomhoz képest megerőltettem magamat és rendesen ettem, fejtem).De 3 hónap kemény idegi "meló" és testi termelés megerőszakolása mellett a fiam adta fel, nem volt hajlandó megdolgozni a kajáért, nem érdekelte az evés, ahogy kezdett az értelme "feléledni", csak a világ felfedezése:-)Ráadásul pont akkor kezdett apadni a tejem, amikor lelkileg is rendbejöttem a kisfiam egy problémájnak megoldódása után és kiegyensúlyozottabban folytattam a harcot a mililiterekért:-)
Nem hibáztatom magamat, mert nincs miért, a babám egészséges, élénk, kiegyensúlyozott maradt anyatej nélkül is. Csak macerásabb volt a tápival az élet, de kit érdekel, főleg utólag:-)

A 2. babámnál is elkezdtem a kórházban a Laktoherb kúrát, de 1 hónap alatt itthon feladtam, valahogy nem is értettem miért iszom, mikor van tejem:-) És tényleg nem tejeltem kevesebbet nélküle sem,mert a kislányom nagyon szeretett szopizni, valszeg ő volt a cicik éltetője. Mert se enni, se inni nem igazán sikerült rendesen, teljesen elfelejtettem a 2 gyerek mellett odafigyelni ilyen "apróságokra".
1 hónapos szopikiesés után is egyből visszaszokott rá. Aztán 8 hónaposan már csak a babakonyhaművészet remekeit kérte, a ciciket elviekben felajánlotta grátisz inkább a szomszéd kismacskáknak:-))

És most 5 hónapos a 3. babánk, ő is nagykajás, elég sokszor kér szopizni, néha csak 2 percre kedvtelésből, de magkapja és mindneki jól jár. Dől a lé, amennyi neki kell, se több, se kevesebb. Mit teszek érte? Szégyen, de semmit. Mármint ami kajálást, ivást és pihenést ileti. Napi másfél litert jó ha, megiszok teából, tejből és vizből össz-vissz, naponta 2-3-szor járok pisilni (szörnyen egészségtelen, amit művelek a veséimmel:-( Kajálás az kevés csokisműzliből merül ki szinte egész nap, meg pár kanál a gyerekek ebédjéből és némi gyors vacsora. Alvás...jajajjjjj, mi az?? Lassan 4 éve nem aludtam egyben 4 óránál többet. És ezzel ki is merítettem a fogalmát a 24 órából. A napra lehet nézni, de rám... :-))))

Nekem is vannak napok, amikor rémesen laposnak, üresnek érzem a melleimet és Olivér is megszenved a szopizásnál pár kortyért is, de amíg van pisis pelusa, meg van itthon tea, víz és most már gyümilé meg babakaják, nem marad éhen, kap olyankor pótlást.

Mindezzel a negatív példával senkit nem akarok bíztatni. Csak azt akartam végkövetkeztetni, hogy hiába a sok erőfeszítés, ha a baba nem "indul be" rendesen a cicinkre,. Persze fontos inni, enni aludni, de fikát se ér, ha az erőfeszítéseinkkel csak stresszeljük magunkat. Sokkal többet ér ezeknél a pszichológiai tuning, hogy már így is sokat tettünk az ügyben és van mit ennie a babánknak, ha mi nem vagyunk eléggé a helyzet magaslatán. Meg pl. fiú babák esetében inkább vegyünk fel egy szexi szopis melltartót, lányok babáknak meg rakjunk fel legalább lemosható tetkóból képet egy machóról, az majd meghozza a kedvüket a nagy szopizásokhoz:-))))))

Mindenki azt tesz, amit akar, de nem árt az önkontroll, hogy megéri-e az idegösszeomlás határáig vinni a dolgot ebben is. Biztos van, akinek megéri.

Viki
ccviki

Gyerekes anyukák:
Milyen ha hasmenése van egy anyatejes babának?
Tegnap megkérdezték és én kapásból rávágtam nincs, de itthon jöttem rá, lehet hogy van csak én nem tudom? Mert ugye az anyatejes kaki folyékony.
myra

Myra: nyálkás. összehajtod a pelust, szétnyitod, és nyúlik a kettő között...
cory

cory
Budapest

Azt hiszem többen félreértettetek. Nem kell engem rábeszélni a szoptatásra. Már a gyerek születése óta én hadakozok mindenkivel, hogy NEM akarok tápszert adni a gyereknek! De hiába teszünk meg maximálisan mindent az ügy érdekében, én és a gyerek is, aki egyébként elkötelezett cicifüggő (tehát ez sem probléma), egyszerűen a melleim nem akarják az igazságot. A tejtermelésem is csak egy hét után indult be, és azóta napi max. 500-600 grammot képesek egy nap összehozni. Ez kezdetben elég volt, most már kevés.
myra

Cory
de még ez sem minden esetben jelentheti azt. A fiamnak is volt ilye gyakran, a napi többedik kakijánál. Azt mondta a dokinő, ha a végén van akkor nem probléma. A baj az, ha rögtön így kezdi a kakilást:-(

mucus
Tm

Nálunk volt hasmenés, zöld volt és baromira nyálkás, mintha egy náthás ember belefújta volna az orrát, olyan volt. És mennyiségire is több volt a kelleténél. Matyi benyomott egy nagy adagot, majd egy órán belül a pelusban kötött ki a nagyrésze, és ettől újra éhes lett, hiszen szinte csak átment rajta a tejci, újra evett, na ezzel már elvolt egy ideig.

Myra! Biztos eszel, iszol, alszol eleget? Nekem főleg a szénhidrátos kajákon van a hangsúly, és a legtutibb a jó kis citromos-cukros tea vajas-szalámis kenyérrel!
aranyhold

Ezek szerint többször volt már hasmenése csak én nem tudtam róla. Egyszer kérdeztem a védőnőt a nyálkás kakiról de azt mondta ez még belefér a normálisba. Kép
myra

Sziasztok,

Mindenki,
A nyálkás kaki nem csak megfázásnál jelentkezik?

Myra,
Én is megtettem mindent, csaak engem egy vírus fertőzés miatt injekcióztak és akkor állt le teljesen. Szerintem egyáltalán nem baj, ha a cici után adsz neki tápszert. Az a kevés is épp elég ahhoz, hogy az immunrendszere fejlődjön!
Szerintem a hasmenésnél az is lényeges, hogy mikor kakil, ahogy Mucus is írta. Anyatejes babaáknál elvileg nem baj, ha naponta többször kakil, de az sem, ha napokig nem. Azonban ha napokig nem kakil az azt jelenti az összes anyatejet feldolgozza, úgyhogy kezd el figyelni mennyit hízik, mert lehet, hogy már kevés az anyatej. De ezt nem is Neked kellene írni.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok megint!Kép

Viki!
Én azért ragaszkodtam kislányom születése után foggal-körömmel a szoptatáshoz,mert Kira már a kórházban is nagyon jó evő volt,vhogy büszkeséggel tölött el,hogy"na ugye,tudok én szoptatni ha akarok".
Nálam mind3 gyerek kérte a cicit,csak én tudom magamról,hogy az első fiamnál nem tettem meg mindent azért,hogy csak cici legyen.Kényelmes volt,hogy néha az apja is megtudja etetni cumisüvegből,én meg lazíthatok addig.
Aztán a második fiam is elég ügyesen szopizott már a kórházban is,de vele már fárasztónak éreztem a tápszerkészítés körüli teendőket.
Ráadásul a dokinénik amikor először kijött megnézni a babát,rögtön a tápszeres receptet nyomta a kezembe,mondván az első babával is voltak ilyen jellegű gondok,ha most is lenne már itt legyen kéznél a tápszer.
Én meg ugye ahogy úgy éreztem,hogy tejem az épp nincsen,vagy nem elég,rögtön mentem a pótlásért,holott lehet,hogy elég volt neki csak én voltam túl aggodalmaskodó.
De abban nagyon igazad van,hogy tényleg a gyerektől függ leginkább,hogy érdekelje a cicizés,hiszen ha nem dolgozik érte,nem lesz több tejem,ezért nem is fog termelődni.
De a lánykámmal már nem volt ilyen gond,ő szopizott(és szopizik is a mai napig)a legügyesebben a 3 gyerköc közül és ez nekem is így a legjobb.
Mivel megtapasztaltam,hogy melyik a kényelmesebb(természetesen a szoptatás),talán éppen ezért tettem meg mindent azért,hogy minél tovább csak anyatejet kapjon az a gyerköc.Ez a lelkesedés a mai napig megvan bennem,talán ezért buzdítok én is mindenkit arra,hogy amíg teheti szoptasson,tegyen meg mindent azért,hogy legyen teje.Az már a másik dolog,hogy a babócája mennyire cicifüggőKép
De én most sokkal jobban érzem magam lelkileg,hogy többet tettem azért,hogy még ma is szopizik.És nálam tényleg az vált be tejcsökkenés környékén,hogy pihiztem,rengeteg folyadékot ittam és ettem rendesen.Mondjuk én a két"nagyfiam"mellett simán megtehettem ezt,mert ők suliban és oviban voltak leginkább,tehát nekem csak magammal és a kiscsajjal kellett foglalkoznomKép
Nem ítélem el azokat az anyukákat akiknek nem sikerül csak 10 hétig,vagy 3 hónapig szoptatni a babájukat,tényleg nem tudhatom,hogy mik a körülmények náluk ezügyben.
Mennyi idősek a gyermekeid?A kicsit tudom 5 hónaposKépA többi gyerköc korát eddig még nem találtam megKép

Myra én nem értettelek félre,csak tényleg biztatni akarlak,hogy csak így tovább,a hozzáállásoddal ez ügyben tényleg nincsen problémaKép
És hidd el,ha előbb utóbb csak tápszert fog kapni a babád,ő attól még ugyanolyan egészséges,boldog kisgyerköc lesz a későbbiekben!Kép

A nyálkás kakit én akkor vettem észre a lánykámon(a fiúkra már sajna nem emléxem vissza)amikor elkezdődött nála a fogzás.Rengeteg nyálkás kakája volt,és iszonyatosan kipirosodott a feneke szegénynek.
Ez kb.7 hónapos korában volt.A húgom kisfia most lesz 5 hónapos és már jön a harmadik foga,de ő is ezekre a nyálás kakákra kérdezett rá nálam.

További szép napot mindenkinek!
Rita
rita75

Myra
a nyálkás kaki tényleg sok mindentől lehet, ahogy a többiek is írták. Figyeljed, de nem kell megijedni.
Akár egy vírus fertőséstől is lehet zöld és nyálkás.
Ha sokszor előfordul akkor tegyél félre egy kakis pelust aznap amikor megy a védőnő vagy a dokinő és mutasd meg nekik.

mucus
Tm

Myra
Zsebi ma behozta az elmúlt két napot viháncolásban! Bár már sokkal kevesebb helye van, így ugrabugrálás helyett inkább már csak dudorgásra futja neki... Kép
Ja, és a köv. ctg-re hétfőn megyek. A mostanin majd' lerámolta az érzékelőket a pocimról... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Szerintem ma valami front van, mert ma Dudorka is egész nap jött-ment a hasamban. Egyszerűen nem volt 10 perc nyugtom sem. Most is dolgozik rendesen. Előre félek az éjszakától.
Hétfőn mikor mész ctg-re? Találkozunk? Én adok vért (kétszer), és utána megyek.
hmmc

Hmmc
Ma tényleg vmi frontot emlegettek (gondolom ez hozhatta a havat is).
Vmikor 10 után ugrok be a terhesgondozóba a leleteimért, aztán megyek ctg-re.
Te mikor hol leszel?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Fél 8-ra megyek kb. 9-ig vért adok, utána megyek ctg-re.
Akkor megelőzlek!!! Utána lemegyek táppénzes papíromért.
hmmc

Zseppymanó,
Ha nekem szántad a kevés az anyatej dolgot, hát nem tudom, két hónap alatt 2500g hízás Kép Kép, és csak négynaponta kakis pelus. Lehet, hogy aggódnom kéne, de nem teszem...
Egyébként nem vagyok olyan vaskalapos szopipárti, két nagylányom csak 1,5 hónapig szopizott, mégsem nagyon betegek, az influenza is messze elkerüli a családomat az évek folyamán. Kép
Ennek csak ők nem örülnek, hogy nem kell hiányozniuk a suliból heteket betegség miatt.
Front az biztos volt, Zsombi is, Zsófi is elég macerás volt ma. Na mondjuk az esti szánkózás rendbetette Zsombikám lelki világát.
Na puszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Én amikor Matyinak hasmenése volt 1-2 pelus után kezdett gyanus lenni, majd másnapra már 100%-ig biztos voltam benne, hogy hasmenésről van szó. A doki is megerősítette, ki is tenyésztették, volt is benne valami baci, de arra nem kapott végül semmit, magától helyre jött.
aranyhold

Myra: egy anyatejes baba akkor is tud ilyet produkálni, ha túleszi magát, és akkor teljesen normális. Ezen ne aggódj!
cory

cory
Budapest

Sziastok,

A kaki teljesen gyerek függő (mármint naponta hányszor). Nálunk jó sokáig minden evés után volt kaki is...

Zsuzsa,
Dehogy neked szántam, Nálunk sajnos ilyen összefüggés volt, de ha hízott volna rendesen engem sem izgat (heti 1 deka hízás azért valjuk be de nagyon kevés), hogy hetente 1-szer kakil.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Pelus
Vki használta a DM Babylove-ból a Newborn pelust? Vagy tényleg a Pampers az egyetlen, aminek olyan jó bevonata van, amit emlegetettek (hogy jól felveszi az anyatejes kakit)?

Kép
Kép
Kép
cas

Hello mindenkinek,
Cas,
én a Babylovet használtam, nem volt vele semmi gondom, most is azt használok, csak nagyobb méretet. Nekünk tökélestesen megfelelt, sosem volt balesetünk. Kép Éjszaka sosem cserélek pelust, csak gyors szopi és alvás, a teljes éjszakát kibírja, igaz reggelre jó nehéz a pelus, de nincs szivárgás.
Zseppymanó,
Hát igen, heti egy gramm az mondhatni semmi, nálunk szerencsére nincs ilyen gond. Kép Csak el ne kiabáljam, mert a négy gyerkőc mellet nem lesz időm pepecselni, a párom meg éjszaka azt a Humana késztápszert sem fogja kiöntögetni, mert egy lusta disznó Kép Reggel mire magához tér, durván 3 kávé és 45 perc. Addigra szekény gyerkőc éhen is hal..
Na jó éjt mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzsa99

Cas,
mi is használtunk Babylove-ot mert kaptunk egy csomaggal, nem is volt vele semmi baj, de hálós bevonata csak a Pampersnek van. Az pedig annyira bevált, hogy Lilla 7 hetes koráig (akkor nőtte ki) annál maradtunk. Egyébként tök érdekes, de hiába az egyforma kg megjelölés ahány márka annyi nagyság. A Babylove newbornja kisebb mint a Pampers newborn, és a Libero Mini kisebb mint a Pampers Mini.
myra

Sziasztok,

Pelus,
Mi szinte mindent kipróbáltunk (mert leginkább ajándékba mindenki más fajtát hozott). Még vettem egy piacos nonémet is. Na ez volt az, ami a legrosszabb volt. Mi maradtunk a liberónál...Ja, akinek fiacskája van. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy amikor már a súly megjelölés közepe táján voltunk mindig már a nagyobbat kellett venni, mert egyébként mindig kifolyt a pisi...Szóval Nektek volt ilyen tapasztalatotok, vagy csak én voltam béna?

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Cas,
Nemtom milyen az a Babylove, sosem próbáltuk ki. Newborn méretből csak a Liberot, teljesen jól működött. Eddig a 3 gyerkőcömnél más méretekben csak Liberot meg Pamperst használtam, de a Libero jött be hosszú távon, méretben és megelégedésben.Igazság szerint még nem találkoztam azzal a különleges nedvességtartó anyaggal a Pampersben, mert a mienkből mindig kihagyták:-)) Vagyis a P-ből nálunk sokkal gyakrabban kifolyt a lé és méretben is kisebbek mint az azoknak megfelelő Libero. Az enyémek kivétel nélkül éjszaka szoktak szivárogtatni a pelusból, mert időnként sokat mocorogtak az ágyban, valahogy kilazították a csomagot a popón. Úgy oldottam meg, hogy éjjelre 1-gyel nagyobb méretűt használok, hónaljban kicsit szűk, de ezt csinálja tele a kis fütyisem, ha tudja:-))

Zseppy,
Szerintem is a fiúk a kipisilősebbek, mert a "kiskigyóval" könnyebben célozank kia külvilágba:-)

Viki

Viki
ccviki

Szerintem a pelus tipikusan olyan, hogy végig kell próbálgatni néhányat, és úgy dönteni. Nekem a pampers jött be mindkétszer, a babylove és a libero egyáltalán nem, más meg arra esküszik Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok,

Viki,
Ez valóban így van. A legédesebb sztori a terhességem alatt az volt, ahogy kiderült mi lesz a Pocaklakó... Én megmondom Őszintén nem szerettem volna tudni. Apuci is bent az ultrahangnál (nekem mindig a dokim csinálta), majd felkiálltott Doki bácsi:"Hú ennek akkora van, hogy én is irígykedem".

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas,
Lesz módod 3 félét is kipróbálni, mert a kórházban Liberót használnak, a mintacsomagban amit kapsz pedig van Pampers és Huggies.

Zseppy,
Én lány ügyben tudok nyilatkozni. Nekem mindig inkább a kisebb méretű pelust kell választanom, mert ami már kicsit nagy abból kifolyik a termés, de az is csak akkor ha az oldalán fekszik. Ha hason vagy háton nincs gond. A kisebb méretű Libero és Pampers simán végig bírja az éjszakát, pedig van, hogy reggelre nehezebb a pelenka mint a gyerek. Kép
myra

Sziasztok,
van/volt valaki aki kiváltotta a mintacsomagot? (Myra? - ha jól látom.) Hol váltottátok ki? Létezik az, hogy Fotexben?

Laga
laga

Myra,

Kiderült már valami MAnóval kapcsolatosan?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Laga
Mi a kórházban kaptuk a mintacsomagot, a védőnő osztotta ki mindenkinek.
Csak figyelni kell, hogy mikor van az osztás, mert nálunk aki nem volt a helyén annak nem hagyta ott, mert alá kellett írni egy papírt. Később meg nem ment újra körbe. Sőt! akkor még olyan is volt, hogy a hétből csak két napon volt az osztás.
Myra
most már nem így van?

Pelus:
tényleg ki kell tapasztalni, mert ahogy a fent leírtak is mutatják, mindenki másra esküszik.
Én mindegyiket kipróbáltam, volt ami bejött volt ami nem. Sőt olyan is volt, hogy pl. a liberóból 2-3 hónaposan kikakilt, pár hónappal később meg az volt a tökéletes. A Pempersnek viszont a bevonatától rendszeresen kiütéses lett a feneke. Meg olyan furcs szagot éreztem, és nem tudtam hogy mitől. Amikor pisilt, olyan aceton féle szagot éreztem sojkáig, mire eccer rájöttem, hogy a pisi és a Pepmers pelus együttesének van ilyen szaga. Ki is próbáltam egy tiszta pelusba vizet öntöttem és úgy is ezt a szagot lehetett érezni. Lehet, hogy ez a valami okozta mindíg a kiütéseket is.

mucus
Tm

Laga,
szerintem te arra gondolsz amihez a védőnőtől kapott tájékoztató könyvecskében van kupon nem?
Azt Photo Hall-ban lehet kiváltani.
A kórházban pedig kapsz egy doboztáskát tele mindenfélével.

Mucus,
nem tudom mert én egyágyas szobában voltam, nekem behozta. Papírt még mindig kell aláírni hozzá. Nálad ki volt a védőnő? Mert a mostani (Kató) annyira figyelmes, hogy szerintem mindenki megkapja.

Zseppy,
nem akarom elkiabálni, de kevesebbet sír. Még csak két napja szedi a tablettát, ezért nem merem biztosra állítani, hogy attól vagy csak a csillagok együttállásától van. Kép

Kiütések: nálunk pelustól még nem voltak, de mindenki (még a védőnőnk) is figyelmeztetett, hogy a Johnson & Johnson termékekkel vigyázzunk. Mivel a próbacsomagban volt J&J popsitörlőkendő gondoltam megpróbáljuk elhasználni. Na attól tényleg jöttek a kiütések.
myra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?