Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket, jól esik a kicsi lelkemnek.

Judy: Összinte leszek, pocsékul vagyok. Éjszaka alig alszok, a gyomrom állandóan görcsben :cry: és esténként sokat sírok miután Vikó elalszik :oops:

Tenci: Férjemnek van egy bátyja és egy huga. Anyós és Após ki vannak akadva, hogy ilyen hü.... a gyerekük. Ők 100%-osan mellettünk állnak./szerencsére/ Bár a férjem megakarta tiltani, hogy átjárjak hozzájuk :twisted: totál idióta....
Kép
Vikó kedvenc időtöltése

Most megyek ledölök egy kicsit, hát ha tudok aludni :shock:
V

valentina

Foszlós kalács

0.5 kg liszt
250 ml tej
5 dkg vaj (olvasztva, hűtve)
5 dkg porcukor
1 kk só
2 tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dkg friss, vagy 1 cs. instant élesztő

Nincs különösebb sorrend az összetevőkben, a lényeg, hogy jóóóóól össze kell gyúrni, majd hagyni kelni 1-2 órát. Amikor megkelt, 3 részre osztom, megsodrom, összefonom a részeket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, megkenem tojással a tetejét, majd hagyom még kelni egy 15-20 percet. A sütőt kb. 170 fokra melegítem elő. Szép barnáspirosasra sütöm. Amikor kiveszem a sütőből még melegen locsolok rá cukros tejet, ettől lesz foszlós, aztán rácson hűtöm ki.

Jó nagy kalács lesz belőle! :)

Kép
Kép
Kép
szzsk

Oops!!!!!!!!-egy laptető!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KRISZTI!!!!!! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Valentina, nem értem, a férjed miért tiltana el a szüleitől. Felnsőtt emberek vagytok, önálló döntést tudtok hozni. Ha te szereted őket (és persze Vikó, mert igazán ez számít), és ők is titeket, akkor neki tkp. semmi köze hozzá. Gondolom azt jó tudni, hogy őrájuk is számíthatsz. Énanyósomék nem így reagálnának, szerintem... Pedig nincs közöttünk ellentét.

Kép
Kép
Kép
szzsk

Hogy van ez a laptetős sztori? Mostmár szülnöm kellene? :lol:

Kép
Kép
Kép
szzsk

VERÓ-szóval ti is hárman Tesók???-és gyerkőcök vannak?-vagy csak te kényezteted nagyikat unokákkal??? :D
jól hangzik görög kaja....gondolom sok kajcsit megszerettél délen :wink: :lol: :wink: és már főzöl is??,-nem vagy semmi........talán még ezt a kalácsot is bevállalod???? :D :D
akkor csajok jobban ha már vásárolni voltatok.....most felállás hogy volt??Zsófesz kocsiban...Szofi rohant utánatok??vagy te Szofi után???? :wink: :lol: :wink:
Jaaaaa Rómeó és Júlia sem semmi-én is imádom..... :D :Dkis romantikusok :wink: :lol: :wink:

VALENTINA-jó a Wader kocsi :lol: ezt mi is néztük Mikeynak-de van annyi autója.........és mindegyikre ráül :lol: :lol: pehelysúlyú :wink:
Anyósodékra meg tényleg jó,hogy számíthatsz-a férjed meg ahogy írod...
egyébként Vikó itt nagyon boldognak tűnik :D :D

JUDY-mi is május körül kezdjük a kertgyerek parkot :lol: :lol: már nyírnád a füvet mi????? :wink: :lol: :wink: vagy após szokta???-nálunk még hó van rajta-habár már nem sok.....jön a tavasz.... :D :D ja és ha labda kell szóljál :wink: :lol: :wink:

KRISZTI-még hogy nem vagy nagy sütisütő???? :lol: :lol: :lol:aki ilyeneket tud...... :D

Kép
Kép
etenci
Ercsi

KRISZTI-akár szülhetnél is!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tiétek a pálya

ÉS TÉNYLEG HA KRISZTI HA MEGSZÜL KIFOGYTUNK A KISMAMIKBÓL?????

PÁLYÁZATOT ÍRUNK KI??? :lol: :wink: :lol: :wink:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Hahó!
A képet csináltam én egyedül, vagyis hogy levágtam róla Pankabarátnőt. A ruháért meg anyóst illeti a dícséret, én nem nagyon bírom a farsangot, azaz, hogy ki kell találni meg minden.Anyós meg meglátott olcsó papírvirágokat és megvilágosodott, hogy úgyis mindenki hercignő lesz, akkor Panka legyen valami más, ami majdnem ugyanolyan.
Na, ezt megaszontam.

Sütőnők!
Az élesztőt hogy kell belerakni? Kb. én ennyire értek a kelttésztákhoz. :oops:

Valentina!
Mi az, hogy nem engedi, hogy találkozz anyósékkal? Ez meg hogy? Vikó érdeke igenis az, hogy apanagyszülőket ugyanúgy lássa, meg menjetek, Pláne a dédipapát. Nagyon ari, ahogy adja az ajándékot.

Mi ma ebben a ködben végignyaltuk a falut, beleültek az összes hóba, Petya a végén feltörölte a betont, de szerencsére nem lett nagy baj. Úgyis már eltűnt a másik zöld folt a homlokáról...

Kép
Kép
kriszta36

Tenci, azokat a sütiket szeretem elkészíteni, amikhez nem kell a tojásfehérjét felverni. Régebben nem is volt erre alkalmas eszközöm, de tavalyelőtt karácsonyra kaptam a férjemtől ilyen cuccot. Dagaszt is, habot is csinál. Így azelőtt, ha sütni akartam, és a receptben azt olvastam: verjük habbá a fehérjét, bezártam a szakácskönyvet... :lol:

Kép
Kép
Kép
szzsk

Kriszta, az instantot csak hozzászórod a liszthez, pl.
A frisset pedig egy nagyon kevés tejben megfuttatod meleg helyen (pl a radiátoron), amíg habos nem lesz a teteje. Aztán ezt szépen ráöntöd a lisztre, mondjuk... :D Aztán jöhet a többi belevaló. :lol:

Petya buksija valszeg hiányolta a foltot, ezért sürgősen be kellett szerzni egy újat. :D :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
szzsk

Valentina
(((((((((((((( ))))))))))))))))
Azért jó, ha apósodék is mellettetek állnak. Férjedre inkább nem mondok semmit, asszem nem lenne fórumképes :?

Tenci,
okés, labda biztos kell majd :D
Hát, annyira nem vagyok fűnyírós fajta, de ha ez azt jelenti hogy meleg is van már, akkor nyírom én :D :D Mi szoktuk párommal, após nem tudja, alig tud menni, nemhogy fűnyírót tologatni...

Kriszti,
köszi a receptet, felvéstem :D

Kriszta,
én nem sokat vackolok vele, pl a bagettnél fogtam, belemorzsoltam-kevertem a langyos vízbe, és zutty bele a tésztába. A hagymás bagett úgy megkelt, hogy kifutott a tálból :D
Már csak azért se vackolok vele sokat, mert a múltkor mikor megpróbáltam melegítgetve felfuttatni, sikerült úgy felmelegítenem, hogy ki is nyírtam - nem kelt egy szálat sem :roll:
Petyának a folt a szexepilje :wink: :D :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Jó reggelt!

Timi!
????

Tenci!
nem, csak nálam vannak gyereket. Bátyámnál nem is lesz! Remélhetőleg! :oops: ő beteg :cry: nagyon!
Öcsém meg még csak 22 éves :D ő viszont ... áh! jó ha majd 40 évesen családalapításra adja a felét :lol: ő még maga is egy NAGY NAGY gyerek. :lol:
Görög kaja a non plus ultra nálam :lol: utána meg a francia :P és igen! igyekszem megfőzni is őket! :wink:
tegnapi bevásárlás: Zsófi a kis beülős részében a kocsinak, Szofi meg bent állt a kosárban :D csak a kasszánál szállhat ki a két nagy. :lol: különben hajtépés csak a vásárlás :lol:

na megyek főzni, mert apukám a húsleves hallatán bejelentkezett ebédre :lol: :lol: :lol:

szép napot mindenkinek!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

VERÓ-szinte itt érzem a húsileves illatát :lol: :lol: :lol:
nagytesó :(
öcsikéd meg-csak élje az életet :wink: :lol: :lol: vagy lehet ez úgy néz ki hogy van egy fiad is??? :wink: :lol: :wink:
azért jó nagy a korkülönbség.....komoly csajszi voltál mikor megszületett :D :D :D
én épp tegnap taliztam egy évfolyamtársammal....ált iskolás.....most született az unokája :roll: :roll: :roll: :roll: tolta és én azt hittem az övé.....lánykája 17éves :roll:van a két véglet na meg a középút....akkor én most hová tartozom???-persze nekem ez a legmegfelelőbb hiszen ebben élünk.....

JUDY-voltatok végül az elevenparkban???Judy pékség ma üzemel??? :lol: :lol:
micimackó imádat van Ancsánál??? :D

KRISZTA-vezetéssel hogy állsz???vagy lehet inkább bringára pattansz ha jön a jóidő?? :lol:

TIMI-tessék jönni.......+a többiek???

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Sziasztok!

Még semmi eksön, bár fájogatok, de csak annyira, amennyire épp a szél fúj...
Ennyi voltam, bocsi! :oops:

Kép
Kép
Kép
szzsk

sziasztok!

melyik az igazi kútvölgyis oldal?

megismétlem ide is:
Sipos Sándort ismeri valaki bővebben? esetleg korábbi daganatot túlélve szülési tapasztalata van nála?
van türelme a kérdésekhez? válaszol arra is, ami kevésbé pozitív kimenetelű dolog?
mennyit kell fizetni?

előre is köszönöm
sordély

Krisztikém!
Azért ma elég nagy szél fújt.... :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Bossszorkány és berkenye! Szoktam mondani Ivánnak káromkodás helyett :lol:
Kegyetlen sokat ítratok! Inkább átfutottam, mint végigolvastam :oops: de így is bő egy órát tartott :shock:

Tenci
Szerdára ígérte a csajszi a koszorúalapot! Mostmár ideje lesz!!!! Bazimérges vagyok miatta, mert minden itt vár arra, hogy felragasszam :twisted:
Mire vonultatok be? Nem kerestem vissza, de nagyon érdekel :oops: :D
Metallica :lol: Mondjuk én annyira nem, de vmi zúzdára már énis beneveznék :lol: 8) :wink:
Lindának jön 2. foga, de csak útban van. Nagyon fehér, de a kakija pl. helyre jött, már nem fogzós :shock:

Timi
Mi volt a Heimben? Iván sztem akkor is rosszul aludna ilyen helyen, ha amúgy semmi baja nem lenne (vagyis nincs) :roll:
A göndi buksi pedig nagyon cukor!
Ááááááááááááá én nem is izgattam magam a jelmez miatt! Mondjuk ha éjszakákon át készült volna a villogólámpácskás, forgóantennás robotmaskara és azt nem, akkor lehet hogy hűsre tesznek :lol:
Őszibarack????? Nem mindenkinek őszibari szezonban lesz féléves a lánya :wink: Fagyasztottat meg...báááááááááááá, mmint a bolti. Savanyú, mint az ecet :roll: De csináltam neki mézédes sütőtököt, amit tejcsivel szinte folyékonyra trutymékoltam, de azt az arcot.... :lol: Úgy fanyalgott és nyújtogatta a nyelvét, mintha citromot csvartam volna a szájába :lol:

Kriszta
Panka nagyon helyes! És tök ötletes a jelmez! Tudom...Anyós :) Viszont azt nem értem, hogy mit paráztat itt téged, ha 1x Pankánál is ez volt, meghát védőnő volt vagy mifene...Nyilván látott egy halom gyereket, aki nem halt éhen a látszat ellenére sem :lol:

Sissy
Húúúú, nem semmi a sztorid! Fényképező, hol a szülőszoba, képet a falra és egyáltalán alvás nélkül és ilyen sokáig :shock:
Eddig is tudtam, hogy befoghatom, mert én villámszülni szoktam :lol: , de ezek után....
Ja és idén tuti te nyered a Sztahanov érdemrendet :lol: Anyáááám, te tényleg a munkahelyedről mentél szülni! :shock: :lol:

Kriszti
Anyummal találkoztál a Máltai játszón :D A "bérunokáit" szokta oda vinni. Bébiszitter egy családnál, akkor éppen a 2,5 éves Mócival volt, tán csütörtökön?
Szal meséli, hogy egy anyuka 2 fiú+1 a pocakban...blablabla és magyaráztad, hogy a jég és a víz...milyen komolyan elmondtad a gyereknek és milyen tökjó ez. Én meg visszakérdezem, hogy nem Zsombi és Zéti a 2 fiú, meg Zoárd a pocak? :lol: Anyunak meg elkerekedett a szeme, hogy honnan tudom én ezt :lol: :lol: :lol: Összeraktam :wink:
Hajrá Zoárd! Mostmár csak kifújja a szél ezt a fiúcskát :D :wink:

Ancsa
Ez azért durva, hogy végülis szegény Szofiban csak "matattak" tul.képpen, mert még mindig ott a szűkület :twisted: De a lényeg. hogy Tündéri kicsilány! Lara babaágyába "tuszkoltad" bele? :lol: De mókás :D

Orsi
Naaaaa, nem kell engem mindig "megjegyezni"! :roll: :lol: Azért jövök néha, ha tudok! Most mondjuk kicsit olvastam, de válaszra nem futotta. Meg annyi kreatívkodnivalóm van :wink: Ezeket csinálom éjjel. A nappal a porontyoké :wink: Rakhatnál képet a fiúkról :wink:

Brigi
Linda nem olyan csaj! Elvan egy darabig azzal, hogy minket néz, de aztán kiabál, hogy őt is vegyük be a buliba :roll: :D
Tök jó, hogy Petya már szeretettel van Beni felé!!!!
Adsz neki pépeket meg iylen dolgokat? Van egy csomó dm-ben beváltható kuponom ilyen Hipp, Milupa meg hasonló kotyvaszatnivalóra, de én Ivánnál sem használtam őket és most sincs tervben. Szívesen elküldöm, ha Te tudsz velük mit kezdeni!

Én is dobok recit :D Ezt tuti mindenki imádni fogja! Egyszerű, gyors, olcsó és Isteni finom!

2 tojás
20dkg cukor (én szőlőcukorral szoktam)
ezeket jól kikevered együtt, aztán zutty bele:
25 dkg liszt (10 teljesörlésűt és 15 finomlisztet szoktam)
1 sütőpor (10g szódabikarbónával szoktam)
1 pohár tejföl
ezeket összekevered és vajazott, lisztezett tepsibe öntöd. Kicsit úgy néz ki, hogy ebből nem lesz semmi, mert alig van vmi a tepsi alján, de lesz és nem is akármilyen :wink:
Az eredeti reci szerint felezett szilvákat kell sűrűn a tetejére dobálni (mert amikor nagyon megnő a tészta ha kevés a gyümi, akkor elveszik a kész süti tetején) és még melegen fahéjas porcukorral meghinteni.
Szilvával is fini, de meggyel is csináltam már, mégis az almaszeletekkel a nagy kedvenc nálunk :wink: Most még törökmogyit is vágtam a tetjére :P Ha nem teszel rá semmit, hanem félbevágod és megkened lekvárral, akkor is nagyon fini :wink:
Nem tévedés! Nem kell bele se vaj, se margarin, se olaj!!!! És csak 2 tojás :wink:

Behoztam a lemaradást? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Jó reggelt!

Timi!
Mi van veletek??? Remélem csak ott van a két nagy is és azért nem jössz!!!

Tenci!
Igen! Van egy fiam is, de nem az öcsém, hanem LACI! :lol:
Korkülönbség: igen! Jó nagy van köztem és öcsém között, ezért is fogadtam meg, hogy nálunk meg minimális lesz csak a lányok között. Szegény öcsém már úgy nőtt fel mint egy egyke :cry: én szerettem pelenkázni, bölcsibe, oviba járni (tök ciki, a töri tanárnőmmel mindig az oviban találkoztunk reggel. Ő vitte a kislányát, én meg az öcsémet :lol: bírt is nő!) Szóval jó volt babázni, de sajnálom, hogy vele már nem játszott senki :oops: azt viszont nem szeretném, ha a lányom 17 évesen gyereket szülni! Ezért is remélem, hogy nem szúrom el a lányokkal és lesznek olyan őszinték, hogy elmondjanak majd mindent! :D nem cserélném egyik lányom se fiúra, de ilyenkor irigylem a fiús anyukákat!!!! :oops:

Kriszti!
Köszi szépen! Csomag megjött! :wink:
Te hogy vagy? Csak halkan mondom, hogy Kata 5, Szofi 2, Zsófi már csak 1 nappal jött hamarabb!!!! :D szóval ők nagyon is jól érzik bent ott magukat :D csak anyucik szoktak türelmetlenkedni! :lol: De nyugi! Már nincs sok hátra!

Sordély!
Bocsi, de nem ismerem csak hallomásból hogy van ilyen doki :roll: :oops:

Reni!
mindent megbocsátottunk a recept miatt! :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ren kérésére egy pár kép:
Kép Kép Kép Kép Kép
snooopy

Reni!
bocsi, de még kezdő vagyok :lol: 1 pohár tejföl az egy nagy vagy egy kicsi tejföl????? :oops: :oops: :oops: bocsi, másnak ez biztos triviális de nekem ... :oops: :lol: :lol: csak mert úgy sütnék valamit ... szóval kipróbálnám én is almával :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, mindenesetre köszi. :wink:
sordély

ja és az idődért cserébe még annyit mondhatok, h receptekben az 1 pohár tejföl az egy kicsi tejföl :wink:
sordély

Sordély!
:shock: bakker akkor én elrontottam :oops: mert felvett egy nagyot pohár tejfölt!!! :D de nagyon azért mégse ronthattam el, mert már a 3/4 tepsi eltűnt :lol: :lol: :lol: :lol: én raktam bele 1 dl olajat is és még a sütés megkezdése előtt megszórtam barna cukorral, így az a tetején megpirult ropogósra és szép barnára. Legközelebb citromot is nyomok + reszelek bele :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

ma nagyon király idő volt.......remélem kihasználtátok :D

KRISZTI-tegnap itt is nagy szél volt.....szóval hogy álltok??? :roll: :D :D tudod egy uff....... :lol: :lol:

VERÓ-azért nem kell irigyelni :wink: :lol: :wink: majd ha bezsong a fiam/fiaim valami lökött tyúkra.....szóval szerintem tök mindegy....és én is remélem,hogy nem szúrom el :D :D :D -de mit nem adnék én is egy kiscsajért :roll: :lol: :roll: :lol: :D
nem bírsz magaddal???-sikerült a süti??? :lol: -méghogy kezdőőőőőő-ugye ez csak vicc???? :wink: :lol: :wink:
holnaptól beindul ovi/bölcsi???????

SORDÉLY-üdv itt :D sajna dokit én sem-de bizti van itt valaki aki tud a kérdéseidre válaszolni :D
viszont picit mesélhetnél magadról.....vagy magatokról??? :D :D :D
de már annyit tudok-a konyhában jól mozogsz :wink: :lol: :wink:

ORSI-nagyon cukkancs Noel-és ahogy vigyorog :D :D Kolos milyen nagy.....és a puszija :D
nagyon szótlan vagy-minden okés veletek????? :roll:

REN-csak ne idegeskedj-főleg miattam!!!-majd megjön és elkészül....van idő :D :D és tessék Lindát vinni a buliba :wink: :lol: szóval két fog?-akkor hajrá
látom Herbály család is jó kezekben van.....van aki kényezteti őket-recept jól hangzik......
Metallica-Nothing else matters :wink:
szóval akkor mi mikor nevezünk be valami buliba? :wink:
Holnap ovi?

jaaa és ha már fog-Benedek harmadik :lol: foga megmutizta magát :D -haladunk .....de ahogy tép már-hihetetlen-Mikey után minden félelem nélkül....és ha kimegyünk csakis saját lábakon-bkocsi felejtő :roll: :lol: :D

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Hahó!
Én is bejelentkez.

Ma VEZETTEM. Pankával csajos nap. DM, papírbolt. És vettünk fűzőpapírt, már régóta akarok, egyszer eszembejutott, hogy volt ez, amikor én még kislány voltam. :lol: Pankának is tetszett, amióta hazajöttünk fűzött.

Sordély!
Bocs, hogy tegnap nem reagáltam, de csak azt jöttem nézni, van-e bébi. Én nem ismerem Sipos doktort, hátha majd jön valaki.

Képzeljétek el, hogy tegnap ráléptem egy játékra, elvesztettem az egyensúlyomat, és nekiestem az ajtófélfának (na, a klasszikus, hihi). A hátamon van egy véraláfutás, meg a bal kezem középső ujja jól belilult, elég sz.rul néz ki. Biztos azzal támaszkodtam meg hirtelen az ajtóban és megpattan egy ér. Úgy néz ki, mint amikor a férjemnek bokaszalag szakadása volt, és belilult az egész talpa, meg a bokája. Viszont rájöttem, hogy ez munkahlyi baleset, úgyhogy 100 % táppénz jár nekem. :lol: :lol: :lol:

Veronikusz!
Na igen, kezdő...

Orsi!
Gyerkők nagyon ottvannak. Mizujs Noel sárgaságával?

Timi!
HM?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Tenci!
:lol: süti isteni lett :lol:
igen! holnap már megy a két nagy oviba, Zsófi meg bölcsibe kedden (ahogy szokott, KEDDEN 8-12-ig). Kedden talizom a Norvégiába férjhezment ismerősünkkel. :wink:

Kriszta!
:oops: oh! jobbukást neked! :oops: biztos randa lett :oops:
munkahelyi baleset: :lol: adj egy ötöst! engem péntek este fejelt le Zsófi az orromon ... :oops: azóta is fáj az orrom :lol: lehet hogy eltört? :? :oops: hiába, kemény fejűek ezek a gyerekek! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Orsi!
képek nagyon jóóóóóóók! :lol: Noel mosoly fantasztikus! levesz a lábamról a kis krapek :lol: ha egyszer odaadod nem adom vissza!!!! :lol: Kolos puszi :lol: :lol: idik nagyon!

Tenci!
még neked ... szóval Benedek torna? :lol: loholsz a két kiskrapek után??? :lol: azt hiszem hamar lemegy a maradék 1-2 kiló :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Uff... :oops:

Álomkór van rajtam, lassan megyek is a dikómba.
Jajj, csajok. Sosem gondoltam volna magamról, hogy ilyen rinyagép leszek, de már annyira fáj mindenem, olyan jó lenne már a kórházban kettőben és nem egyben Zoárddal... Bocsi... :oops:

Kép
Kép
Kép
szzsk

Sziasztok Csajok!

Úgy elszállt, amit HP- alvásról írtam, hogy...... :evil: :evil: most inkább nem mondok semmit, mert az tuti nem tűrné a nyomdafestéket! :oops: :roll:
Ezért ezer bocs meg egy anyamaci, de most nincs kedvem még egyszer bepötyögni, majd inkább holnap próbálom újra. :?

Inkább reagálok egy pár dologra gyorsan..... :roll:

Először is.....

Sissy!

Utólagosan is NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT! 8)
Örülök, hogy minden okés Veletek! :wink:

Kriszti!

Én arra gondoltam most, lehet, hogy Zoárd a holnapi napot tűzte ki Magának megszületni! Mégis csak holnap van a kisebbik Bátyja névnapja! :wink: Szép ajándék lenne Zétinek (is)! Persze remélem nem tévedek és holnap tartjátok Zéti névnapját?! :roll:
Úgy hogy hajrá holnap! És két óra múlva már kezdődik a holnap! 8) :wink:
Én megértem a "nyűgödet"! Szerintem a vége felé már mindenki így van a 2in1-nal....hogy lenne már kettőben! :wink: Csak van aki bevallja és van aki nem! 8) :wink: Én is bevallottam! :D
Drukkolok holnapra ezerrel! :wink:

Vero!

Jól érezted a dolgot. :wink: Nagyok itt voltak hétvégén, így én csak most jutottam géphez, de persze csak a loptophoz. De mindegy, nekem ez is jó. :wink:
Főző-sütő bajnok! :lol: :wink: Holnap majd én is kinyomtatom ezeket a reciket, amiket felraktak a Többiek.
Kíváncsi vagyok, hogy meg tudom-e csinálni Kriszti kalácsát. Ren recije valszeg tuti menni fog! :lol: Na a "nagyarcom"! 8)
Örülök, hogy Csajszik és Apukád is jobban. Ha már bejelentkezett ebédre :wink: és a húslevesed így "megmozgatja".....nagy baj nem lehet! :wink:

Orsi!

Nagyon jók a képek a Fiúkról! :wink: "Szabi2"..... :shock: :lol: hihetetlenül hasonlít Apájára!!!! :wink: Bár Koli meg Téged nem tagadhat le!!! :wink: :lol:

Kriszta!

Ujjadnak jobbulást! Nem mutatod meg a biztonság kedvéért dokinak? Nehogy mégis esetleg el legyen törve és ne adj Isten rosszul forrjon össze. :roll: Nem festem az ördögöt, csak kérdezem.
Vezetéshez meg gratula! :wink: Hó gondolom már nálatok is elolvadt, úgy hogy mostantól szabad a pálya! :wink: Hajrá!!!
És persze Petyának is jobbulást a buksijának!

Tenci!

Na szerintem nálunk is max. még egy hét és Zizi elkezd szaladni! :shock: :D Két napja "gyakszizik" folyamatosan. Nappali közepén leguggol-feláll....kb. 5-ször egymás után. Aztán lép 3-at megáll és elcsodálkozik magán, hogy "Anyám! Én ilyet is tudok?" :shock: :lol: Olyan cuki!!!! :oops: :roll:

Sordély!

Szia! Sipos dokit én is max. csak látásból ismerem. :roll: Remélem valaki tud majd segíteni! Ha nem, akkor esetleg írjál egy privit Nováky Ritának. (novaky_rita) Ő a Kútban szülésznő és lehet, hogy tud neked szolgálni pár infóval. Jobb ötletem hirtelen nincs! :roll: Ő is szokott ide írogatni néha-néha. Ezért (is) merem ajánlani! :wink:
És ahogy Tenci is írta, ha nem vagyunk túl tolakodóak, írnál Magatokról egy pár sort? Első babára "gyúrtok"? :roll: Vagy van már egy (két) "Rosszcsontotok"? :wink:
Csak annyi a tuti, amit tudok mondani, hogy március 1-től a vizsgálatok 15 ezer forintba fognak kerülni, mert ugye a szülészet-nőgyógyászatot privatizálták és fizetős lesz. :? A szülések június 30-ig TB-támogatottak, július 1-től viszont "kőkemény" 400 ezer forintba fognak kerülni. És ugye ehhez még vedd hozzá a 9 hónap alatti 15 ezreket (vizsgálatok, laborok, stb.) és 4 ezer ft. CTG-et majd ha már kell! :?

Ren!

Van ennek a sütinek neve is? :wink: 8) Na lehet, hogy holnap majd megpróbálkozom vele.
Őszibari: hát igen. Ez egy igen "kényes" gyümölcs. De isteni finom! Főleg, ha a saját kertedben terem. (nem Érden! a sajátomban! 8) ) Én fagyasztva még sosem tettem el, ebben az egyben "nem hiszek", hogy ugyanolyan jó lenne kiengedve, mint frissen, ezért inkább én "bedarálom" dzsemnek meg befőttnek teszek el. És télen gyümi levesbe meg szószként husi mellé ISTENI!!!! 8) :wink: Legalábbis mi nagyon szeretjük!

Vali!

Viko nagyon cuki a képeken!
Neked meg csak annyit....KITARTÁST!!! :roll: Lesz ez még sokkal de sokkal jobb is! :roll: Szokták volt mondani, hogy....Isten nem ver bottal! És ezt ugye most NEM RÁD ÉRTEM! 8) De gondolom tudod!

Judy!

Sütöde hogy áll? :lol: Ma mi készült a Családnak.....és a "lejmolóknak" ? :wink:

Na megyek, mert kezdődik HH második felvonás! 8)

Szép álmokat Mindenkinek! Na jó, Krisztinek nem álmokat, hanem "kórházjáratot" mihamarabb! :wink:

Pussz!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Sziasztok!

Orsi,
ezek a vigyorok!!!
Annyira drága!!!
Meg kell zabálni!!!

Ren,
ez a recept nagyon ismerős!
nekem is van hasonló!
leírom!

Kefires süti!
nagyon egyszerű!
mindent össze kell keverni és bele a sütőbe, úgy ahogy Ren írta!
És a lényege, hogy a kerirt teszed bele először a tálba, és aztán mindent a kefires pohárral mérsz! :-)
szóval!
1 pohár (kicsi :lol: Veronikusz) kefir
1 pohár kristály cukor
1 csomag vaniliás cukor
1 pohár sima liszt
1 pohár rétes liszt
1 csomag sütőpor
2 tojás
1/2 pohár olaj

Hát ennyi az alap, és a tetejére meg jöhet bármilyen gyümi!!!

Sőt én ezzel szoktam a kokuszos kockát is, csak teszek még a tésztához két evőkanál cukrozottlan kakaóport, és akkor kakaós lesz!
:-)

és csinálok hozzá egy krémet
amit duplafalu lábosban csinálok
recept
1 kocka ráma (250 g)
12 evőkanál cukor
3 evőkanál nem cukros kakaópor
ha ezek összeolvadtak, akkor 5 evőkanál tej, és 5 evőkanál rum

ezt lehütőd és jöhet a kokuszreszelék
nagyon finom.

Majd jövök a többire is.
de most mennem kell
csak most recept írhatnékom volt

Ja, Vero és Judy
ma megint megcsináltam a kolbászos, hagymás kenyeret, de most tettem még bele sonkát és kakukkfüvet is, hú nagyon isteni lett
(most már tényleg beírom majd, csak a kis mércét még nem mértem le, hogy az minek felel meg)

ancsaboszi

Vero
akkor TE már majdnem az én receptemnél jársz?
Magadtól :-)))
ha még olajat is tettél bele
és ugye milyen egyszerű!!!
Anyukám szerintem a létező összes gyümölccsel csinálta már

ancsaboszi

Sziasztok! Jó reggelt!

Őszibarack: Hát, nem tudom, de én fagyasztottam le, mivel Peti téli hozzátáplálós volt, és Pankából okulva az őszibarack menőbb, mint az alma, és nem lett se savanyú, se nagyon trutyis, és iszonyú hamar elfogyott.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Igen, 22-én van nálunk Zétény-nap. Dec. 23. lenne még, de az kitolás lenne neki...

Renáta: örülök, hogy anyukád jónak tartotta a tudományos megmagyarázást. Sokan megbotránkoznak ezen, de én úgy vagyok vele, hogy hülyeséget nem mondhatok a gyereknek. :wink:

Kép
Kép
Kép
szzsk

sziasztok,

Tenci, nincs semmi baj, csak írásra már nem futotta tegbap. igaz ma sem nagyon de azért szoríok rá időt. :wink:
Benedek szaladgálás édes lehet, tök jó, hogy már így nyomja.

Vero, hát..pár napra odaadhatom. :lol: cserébe mondjuk vlmelyik lányért.

Kriszti, csak azt tudom mondani kitartás. Kolos 41. hétre született, szóval tudom milyen "terhet" cipelni hó sokáig.

Kriszta, ujjad jobban?

nem hagynak írni, itt lóg a nagy a nyakamon. a kicsi meg ordít.áááá
snooopy

sziasztok!!!

Na mi kihasználtuk a tegnapi jó időt :D Délelőtt is hatalmasat sétáltunk Ancsával, és délután is átsétáltunk anyóshoz :D Olyan szépen sütött a nap :D Meg amúgy is egész hétvégére programot csináltam neki, mert apa beteg, és ilyenkor nem jó ha rajta lóg egész nap... :?

Tenci,
még nem. Majd akor megyek vele olyan messzire, ha jön még valaki :D Egyedül annyira nem poén... :?
Végül nem tudtam megsütni a kalácsot, mert párom nincs jól és egész hétvégén Ancsáztam :) Meg apóssal megbeszéltük, hogy megfőzi a mákostésztát amíg mi úszunk, erre tojt a fejemre. Úgyhogy igyekeztem az ebédet összedobni amíg őfelsége aludt - így a kalácsra már nem jutott idő :roll: De majd a héten :D

Sordély,
sajnos nem ismerem őt. De biztos jön valaki, aki válaszol - vagy amit Timi javasolt: Rita biztos tud egy-két infóval segíteni.

Ren,
a receptért minden megbocsátva :D :D

Orsi,
ez a vigyor!!!! Megzabálom ezt a kölköt :D :D

Timi,
ma semmi, programok voltak :D Majd a héten :D

Vero,
Te kezdő????? :D

Ancsa,
egyre jobban hangzik ez a kenyér - nyamiiiiii :D :D

Kriszta,
szép kis munkahelyi baleset :? És mára javult valamit az ujjad???

Kriszti,
rajtad a fórum szeme :D Zétinek nagyon boldog névnapot!!!!!

Menek, ha minden igaz megyünk tornázni... de már semmi sem biztos... Hajnal fél 1-től bulizott őfelsége, nekem meg leesik a fejem :roll: Megyek, ledöntök egy kávét, hátha akkor felébredek...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Kriszta!
Nem szabadkozz! A végén már mindenki ezt érzi. :oops: kitartás! Már csak nagyon kevés van hátra!!!! :wink:
Zétinek nagyon boldog névnapot!!!!!

Kriszta!
Hajrá vezetés! :D nagyon ügyi vagy! Ujjad hogy van? fáj is? Vagy „csak” lila :oopa: nekem még most is fáj az orrom :oops:

Ancsa!
Te receptedet is elmentettem :wink: ja! És úgy néz ki egy húron pendülünk :lol: (olaj a sütibe)
Kolbászos kenyér receptet várjuk! :wink:

Timi!
Oké! HP-t várjuk! :D Jáznak meg: HAJRÁ! Kis Lóti Futi Bajnok! :lol:

Orsi!
:lol: ha ideadod már itt marad!!! :lol: :lol: annyira helyes mind a két kiskrapek! :D

Judy!
Férjednek jobbulást! :oops: ma nem is ment dolgozni? :oops:
NA! Volt torna? :roll:

Tenci!
Merre jártok? :D kint szaladgáltok? Nekem ma olyan tavaszias a hangulatom :D
Tényleg! Meg szabad kérdezni, hogy hogy állsz a fogyival? (de ha zavar, akkor inkább nem kérdezem többet :oops: )

Na megyek. Kijött rajtam valami allergiás orrfolyás :oops: ez is azt jelzi, hogy itt a tavasz :oops: na húzok inkább vasalni! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vero,
Köszi :oops: De, bement, annyira már nincs rosszul. :roll: Remélem nem kaptuk el... :roll:
Nem volt torna, az a csajszi is lebetegedett, aki tartja :(
Jön a tavasz, a környéken már vannak hóvirágok :D :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket! Aranyosak vagytok! :D Kis ünnepeltem benyomott egy fél flakon tejszínhabot tízóraira, de ez ma megbocsátható neki, asszem... :lol:

Kriszta, vigyázz magadra! Még olvasni is rossz volt, nemhogy átélni! :shock:

Reni, ma is volt anyukád a srácokkal a játszin? :wink:

Ja, képzeljétek, anyuméknál esett reggel a hó! :shock: Szegény, kicsit kiborult, mert a telken a pincébe befolyt a víz, ki kellett szivattyúznia apának, erre most megint csapadék!

Kép
Kép
Kép
szzsk

áááá... elvezsett amit írtam

Kriszti, Zétinek boldog névnapot!!!
hol lakik anyud? nálunk is esett vlmi hószerűség.

Vero el a mancsokkal! szülj magadnak kiskrapekot. :lol: :lol:

lassan érik majd egy tali - ha jön a tavasz, hmmm?? csajok??
mi hétvégenként mindig fenn vagyunk pesten szülimnél, bfokon.
hétköznap nem mernék elindulni a két sráccal egyedül majd ha nagybb lesz Noel.

Judy, férjednek jobbulást.
snooopy

Anyáék Tiszaújvárosban laknak, és Nyékládházán van a szőlőjük...

Olyan szép a Noel név. Az egyik ismerősömnek most fog születni kisfia, ő is Noel lesz (Kristóf Noel).

Judy, jobbulást a betegeskedő férjednek. Nagyon beteg? Vagy csak úgy férfiasan? :)

Kép
Kép
Kép
szzsk

Orsi,
köszi :) Részemről tali okés :D

Kriszti,
neked is köszi :) Hát, fene se tudja... Hasfájás, hasmenés, fejfájás, kis láz- bár inkább hőemelkedés, legalábbis én 37,4-ről tudok. De minden pasi a halálán van ilyenkor, vagy nem?? :oops:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Ismeretségi körömben a férfiaknál a 37.4 már komoly láznak számít... :lol: :lol:

Van egy receptem, mikrós süti, nagyon tuti. Persze ti már biztos ismeritek, amilyen konyhatündérek vagytok. Na de azért beírom:

4ek liszt,
1.5ek. cukor,
1 cs. van. cukor,
1 púpos ek. kakaópor
0.5tk. sütőpor
-------------------------ezeket elkeverjük, majd:
2ek. olaj,
4 ek. tej,
1 tojás
----------------------ezeket is elkeverjük és a lisztes cuccal jó alaposan eldolgozzuk.
Mikró, 4 perc, max fokozat.
Nyami... :P

Kép
Kép
Kép
szzsk

fotók:

mai: 39+2 (bocsi, hogy nem egész alakos, de magamról csak ilyet tudok...)
Kép

Névnapos
Kép

Takarítás
Kép
Kép

A kis építész
Kép

Kép
Kép
Kép
szzsk

Orsi!
Hát ez nem volt szép! :lol: látva a 3 próbálkozásunkat kiskrapekra :lol: :lol: :lol:

Kriszti!
:lol: Névnapos látom nagy segítségedre van! :lol: mindig ilyen kis vigyori? :D
Szép nagy pocid van! :D lassan csak szűk lesz most már neki a „szállás” és kijön :D
Receptet köszi :D én is ismertem egy mikró-sat, de most nem tudom hogy ez az e vagy sem :D

Judy!
nekem Laci ilyen magas LÁZZAL!!! :lol: már a halálán szokott lenni :lol: az viszont hogy a hasa is megy, sőt még fáj is … :oops: az nem jó! Úgyhogy gyógyulgasson! :oops: azért biztos sz@rul volt :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

A hasfájás valóban meg tudja viselni az embert. Én gyomorbajos voltam tiniként, mindenki azt hitte, anorexiás vagyok, pszichológushoz küldtek... Aztán meglátták, mennyit eszem egyszerre... :oops: Mehettem is haza a kórházból... Szimplán sok volt a savam, meg nagyok voltak az elvárásaim magam felé (iskolai), ezért begyorsult az anyagcserém, túl sok sav termelődött...

Vero, szerencsére elég kis vidámkák a lurkók, Zéti meg különösen. Ha meglátja a fotómasinát, rögtön vigyorog. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
szzsk

Vero, nekünk meg a lány nem jön össze...kvittek vagyunk. :lol: :lol:

Kriszti, köszi. csak meggyőztem párom legyen Noel (ő nagyon nem akarta de most nár nagoyn tetszik neki)
szép poci. :D és szép fiatalember. :lol: szeret porszívózni vagy csak lovagolni rajta?? :D,
hú te nem gyűlölöd azokat a kockákat?? kolos is kapott most karácsonyra vlmi rokontól, de nem örültem neki mert mindig szanaszét van a szobában és sötétben nem túl jó mezítláb rálépni. kolosnak meg hiába mondom, h pakoljon el maga után, nem "hallja" meg. :wink:
snooopy

Csajok, tudom itt nem sokan hordoztok de nem kell vlkinek hordozókendő?? Vagy ismeretségi körötökben vlkinek??
nekem van két eladóm mert szeretnék egy másikat és nagyon el kéne adnom őket.
ilyen:
Kép Kép
snooopy

ZÉTINEK MI IS SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!! :D -és tényleg milyen kis vigyori bogyi :lol: :lol: :lol: építőkocka nekünk is...Benedek ízlelgeti- beszarás hogy forgatja a szájában miközben húszas damilt enged ki :lol: :lol:
Zoárd tuti jól érzi magát....van hely :wink: :lol: :wink: szééééép nagyon :D :D :D

ORSI-nektek még van egy próba egy csajra :lol: :lol: Veró előnyben van.... :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: -nem hallja meg :ismerős-és egyre többször :roll: :roll: :D
azért tök jó,hogy ilyen sűrűn jöttök haza-vagyis neked haza....
nem vagyok ismerős kendőkben-de ezek jól néznek ki.....vagy ennél jobbat akarsz?? :roll:

JUDY-férjed???hááát hasmenés-nem hangzik jóóóól,főleg ha BKV-zik :roll:
mitől bulizott Ancsa éjszaka??-kávé hatott???

VERÓ-szóval itt a tavasz??-nálunk is.....és nagyon jó időt mondanak...asszem görkorira váltunk :wink: :lol: :wink: fogyi-persze :lol: ami GR-al lement azt tartom-és ahogy mondtad-jöhet a rohangálás :wink: de még olyan 7kg-t lefuthatnék.....asszem tenni fognak srácok róla :D :lol:
sütid elfogyott??-még így extra tejföllel is??? :lol: :lol:
és apukád volt hétvégén?-ment vissza kórházba??
jaaaaa és holnapi gyerekmentes napodhoz jóóóóó kikapcsolódást és sok sok dumcsit és kávétüditőtsütit+mindent-szóval kicsitirigy :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

TIMI-akkor Benedek kergeti Jázt-és Jáz harapja Benedeket :lol: :lol: Metallica-köszi infókat :D de tudom-úgy volt Mikitesóék dolgoznak de mégsem....akkor mentünk volna :wink:
írjad mi volt alváson.....amúgy jól vannak csajok?

ANCSA-te is nagyon ott vagy :D :D de olvasom anyukádtól volt mit tanulnod :lol: :lol:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Sziasztok!

Köszi mégegyszer a köszöntést Zéti nevébe is. Két könyvet kapott (Thomas puzzle-könyv és Postás Pat nagykönyve), amikre persze Zsombi rögtön rárabolt. Szegény Zéti azt sem tudta, mi van, miért kapja a könyveket. De aranyos volt nagyon, érdekelte volna, ha a gyagya nagytesója nem orozza el előle rögtön... :) :lol:
Én hajnali 2 óta nem alszom, na nem mintha fájások gyötörnének, csak meg kellett fordulnom, és ilyen jól sikerült... Néztem már Olimpiát, Kálámbót, BBC Entertainment-et, már semmi érdekes nincs a tv-ben.

Snooopy, nekünk van kendőnk, bár nem nagyon használom. Milyen hordozó-alkalmatosságot szeretnél a kendő helyett?

Fakocka: jajj, nagyon úúúúúúúútálom. Amikor Zsombi megkapta, az volt a szórakozása, hogy bedobálta a radiátor mögé, és nekem ki kellett onnan szedegetni, mert különben sírás volt. Aztán eltettem. Néhány hónapja elővette valaki (anyósék vagy Zoli), és Zétény akkorát zakózott rajta, hogy mai napig nyoma van, a felső ajka annyira kirepedt, hogy ott meglesz a helye élete végéig. Azóta most került elő újra, de szigorúan csak akkor lehetett vele játszani, míg Zéti aludt.

Judy, férjed hogy van? Ti nem kaptátok el?

Vero, lányokat vissza kell még vinni a dokihoz? Mikor mehetnek oviba?

Tavasz: olyan hihetetlen tempóban olvadt el a hó... Ennek annyira örülök. Nincs az a nagy latyak, bár még így is képesek vagyunk hazahozni a játszi sarának a felét minimum...

Megpróbálok hunyni...

Kép
Kép
Kép
szzsk

Jóreggelt,

Kriszti, mi hajnali 4 óta fenn. :) már azt sme tudom hányszor kelt Nola, olyan 1,5-2.5 óránként. brrrr
kendőd szertenék, csak ezeket le szeretném cserélni, ugyanis van 4 kendőm. :lol: kettőt megtartok, jön egy új norvégiából és szeretnék egy sima nítúrt is, gyapjúsat.
én totál kendőmániás lettem. kolossal még csak nandum volt, aztán tavaly ilyenkor megismerkedtem a "jó" minőségűekkel is egy kútos anyuka jóvoltából aki már nem ír ide. elmentem a hordozó klubba lés azóta rabja lettem. KOlost a 12 kilójával a hátamon is hordtam de nem sokéig, mert kiderült noelbébi jövetele el is kedztem vérezni és megtiltották hogy emelgessem így alig vártam hogy noel megszülessen és most kendőben alszik legtöbbet. meg így tudok foglalkozni kolossal ha rám van kötve noel szabad a két lezem.
és neked milyne kendőd van??
ja meg van egy MT-m is de az még nagy noelnek.

Tenci, igen tök jó ennyit jérunk haza, hiányozna ha nem mennénk, és anyáék is átalakítanka, kapunk egy szobát ahol mind a 4en elférünk, mert idáig öcsém szobájában aludtunk mivel csak ott volt elég hely.(öcsém meg addig átment a kisszobába ahol csak 1 ágy)

Vero, bocsi bocsi :oops: tényleg nem volt szép! de ha befigyelne négyeske akkor drukk a kukishoz! :D

Judy, férjed?? és a kisasszonnyal mi van?
snooopy

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?