Új privát üzeneted érkezett!

Isten éltesse Marcit 11. hófordulóján!

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Marcinak, a harmadik márciusi legénynek nagyon boldog 11. hónapot!!!!

Jól, vagyunk, de nincs időm.....szorul a hurok: jövő szerda vizsga és még 300 oldal.....és az elejét már elfelejtettem

Képek nagyon jók: MIindkét Lizi, Nikkancs, és EDU!!!!

puszi

Kép
nóri8

MARCINAK NAGYON BOLDOG 11. HÓNAPOT!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi

[size=18]ÉLJEN MARCI!!!!!! MÁR MAJDNEM EGY ÉVES!!!!!!!!!!!!!![/size]
kerekpocak

Köszönjük szépen a kedves köszöntéseket!!!!!!!!!!!

Reggel teregettem a ruhákat(én nem tudom, nálunk állandóan tele a szennnyestartó :roll: ), Marci utánam mászott, és beleült a lavorba. Egy bibi volt csak, kimászni már nem tudott, borult egy nagyot (arról már nincs fotó, mert mentenem kellett..)

Kép Kép

Mindkét Liza gyönyörűű!!!

KépKép
logi

hát a szülinapos hófordulós marci is ÁLOMSZÉP KRAPEK!!!!!!!!!!! csók az orra hegyére.
kerekpocak

Zsófi, szerintem egy tökéletes menüsort állítottál össze Samunak, kívánni sem lehetne jobbat. :wink:
Olyan kíváncsi vagyok, Marci vajon mennyit szopizhat :roll: . ha azt nézem, hogy anyatejen kívül semmit nem iszik, és pisi meg van rendesen, csak megiszik ő is 300 milit egyszerre :shock: .

mégegy tegnapi játszóteres
Kép

KépKép
logi

Most beszéltem a dokibácsinkkal és egyértelműen ajánlja a pneumococcus elleni védőoltást (ami nem = az agyhártyagyull.ellenivel). ma megyek a receptért, holnap már be is oltják Marcipánt :? .
Én is ellene vagyok a felesleges oltásoknak, de borcsi sokat szenvedett ettől a fránya bacitól (volt tüdőgyuszija és rengeteg súlyos középfülgyulladása),ezért inkább beadatom Marcinak.

KépKép
logi

jóreggeleket!

Sok pusszancs Marcusnak is a majdnem 1 éves szülinaphoz!!!!!!!

télleg, ez a március ilyen sűrű hónap volt tavaly :wink: :wink:

Olyan dönölűséges már megint! Hogy az valami eszméletlen! A lavoros betyár-huncut csibész nagyon cuki... na a borulás nem kellett volna, de várható volt :wink: :wink:
volt nagy sírás? de nem ütötte be magát semmibe, nem? gondolom megijedt hogy hová lett a kis hajócskája a feneke alól... :roll: :lol: édesem...

Julcsi, akartam írni h köszi az infot- dévényest. Mi 3500at fizetünk az 1 órás kezelésért, sztem egyáltalán nem sok, én többre számítottam. ja-ja kapunk emelt csp-t, de nem hiszem h játszunk ilyen elszámolósat.. :roll: mindegy....... nem is érdekel, csak használjon!!!!!!!! de bíztató amit írtál. És nálunk is ez a C vagy kiflitartás volt a gubanc?

Kíváncsi vagyok mi lesz ma a dsgm-en, mert Lizu ugye napok óta nagyon görcsöl :? :cry: :cry: :cry: bár amikor nem, akkor határozottan hihetetlenül aktív ugye amire eddig még nem volt példa!
sztem ez a gyógyszerelhagyás kettős hatása. egyfelől nem tompítja úgy le a kiscicám, másfelől viszont tessék: jönnek ez a rohadékok szép számban és elég erősen :?
remélem azért torna alatt nem jön elő....... :?

mgyek is készülődni, ma nagyon hosszú út áll előttünk, mert 12-1-ig dsgm dunakeszin, majd be a bethesdába, 2-re vár minket a drnő, biztos kell majd rá várnunk jó esetben csak 1-2 órát, meg ha kap gammát akkor az több óra míg lefolyik..... :? hűűű basszus este lesz mire hazaérünk. viszek kaját dögivel a kisasszonynak :lol:

sok puszik, majd próbálok jönni.
lmkata

Marci Mackó irtózatosan édes!!!!!!!!! hogy mosolyog, huncutul a hintában!!!

Kata DRUKKKKKKKKHEGYEK MÁRA!!!! KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Nagyon off párdon, ne haragudjatok, hogy leírom, de Zsófi is leírta. Én meg egy estét gondolkoztam azon, hogy miért nem keresek ennyi pénzt...
Szóval ez így már érthető. Csak jogosulatlan. Háromszorosan. Egyrészről a "jövedelmed" után a munkáltatódnak járulékot, neked SZJA-t, kellene fizetned, ez nyilván zéró. És mivel van jövedelem, nem lennél jogosult gyed-re.
Ez mondjuk negyedmillió nettó közpénz kiesés per hónap, és ez csak te vagy. Mivel az emberek nagy része ezt csinálja, legkisebb lakostól a legnagyobb politikusig, be lehet szorozni ezt a negyedmilliót néhányszor, és akkor ott van a Budai Gyermekkórház fenntartási díja, meg a vizitdíj meg a többi.
Ne haragudj, nem vetlek meg érte, csak tényleg kiborultam a négyszáz ropin, és most meg itt van, hogy miből is áll össze. Még jó, hogy leírtad, mert mindjárt megyek dolgozni, és jól felpofoztam volna a főnökömet, az meg nem értette volna, hogy miért kapja. Remélem nincs harag, nem is akarok vitát generálni, mert ebből nem lehet vitát generálni, mert ez így tény. Nem ítélkezem, attól még imádlak, csak már nem irigykedem :)
Na puszi. Megyek dióstésztát csinálni.
mircike

MEGAHIPERDRUKKOK LIZUNAK A MAI TORNÁHOZ!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Elvágódott rendesen Marci, lett egy hatalmas pukli a homlokán :( . Pedig mondtam neki, hogy baj lesz belőle, de nem hallgatott rám.. :shock: :D .Érdekes módon nem sírt nagyon.
Atyaég, 3500 pénz egy óra torna?? :roll: :oops:Nem semmi..persze Lizu mindent megér, csak egy kicsit fejbevágott ez az összeg...

Edu, nagyon szurkolok, hogy minden okés legyen a legkisebb M?Zs-vel!!(a kérdőjel azért van, mert ugyi az első keresztnév még nincs meg..vagy igen?? :shock: )

puszik
logi

helyesbítés:
első keresztnév még nincs meg..vagy igen?? ====első keresztnevek!!!!!
logi

MARCIPÁNNAK NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT A 11. HÓFORDULÓRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lavoros Marci nagyon édes, pont Zsombesszal is ez a baleset történt meg a hétvégén. Sajnos ő is nagyot koppant, rendesen megfogta arccal a padlót. Szegényemnek még az orra is vérzett picit. Még jó, h te Zsóka tudtál segíteni! Hintás kép is annyira cukkancs. Oltásról nekem is ez a véleményem, mi is beadatjuk majd. :) :)

Kata, Nektek mára drukkok, és Lizu nagyon édes, ahogy burkolja befelé a fincsi kajcsit! :P :P

Nóra, Liza nagyon édes, és mennyire hasonlít a nővérkéire. :P :P Ebédes sztori jó! 8) De ettől szép az élet. :wink: Én is gondoltam rá, h egy jó 15 l fazekat nem árt majd beszerezni... :oops: 8) :wink:

Dícséreteket köszönöm! Jól esett!Bezsebeltük! 8)

Nóri, drukkok mennek jövő hét szerdára, addig próbáld meg kibírni. Tudom, nehéz lehet. :? :)

Mircike, tök igazad van. És abban is, h nem tehetünk ellen semmit..., ez van. :oops: :oops: 8) :? (én jóval kevesebbet keresek, mint a bnőim, akik pesze offs. cégen kersztül kapják a pénzt, v min. bérre vannak bejelentve, de úgy vagyok még ha (jóval) kevesebb is, de bejelentett...., és ebből nem lesz harag! 8) :wink:

Julcsi, dokikérdés, ez hosszú lenne kifejteni, így inkább egy szó! A bizalom! (inkább imri gondolkodottt, h hol kéne, mert ugye van mellette/ellene, de én otthon sztnék. Majd megoldjuk. :? 8) :wink: )
mazsolák

Zsóka, 1szerre írtunk :wink: , ezek szerint nálatok is lett koppanás :? :( .
Név, ha lány, akkor megvan az M, meg a Zs is, de még titok..., ha fiú, akkor semmilyen nevünk nincs. akkor "ráfekszünk" a Ladó könyvre... :oops: :? 8) :wink:
ja gyógypuszancs Marcipán buksijára! :oops: 8) :)
mazsolák

MircikeZ/X!
Kinyitom az ablakot, oszt kuldheted a diostesztat!
Iranyitoszam: TW7 4QQ (Eduseknak), W6 8DP (Iminek)

Ja es meleg legyen am meg, mire ideer! :wink:
mazsolák

Je, Mazsolakkal egyszerre irtunk
:lol: :lol: :lol:
mazsolák

Mircike, én is egyetértek. Napi 10 órában nyomtam a melót, jó nem kerestem rosszul, de egyedül nem tudtam volna megélni belőle :? . A fele elment mindenféle adóra---stb, de hogy miből lesz pl nyugdíjunk azt még senki sem tudja, pedig nem keveset fizettem havonta oda is, de sajna sokan vannak, akik zsebbe kapják a fizujukat.
Zsófit viszont abból a szempontból megértem, hogy miért lenne maga ellen, miért akarna kevesebb pénzt hazavinni. Nagyon fiatalka még, előbb-utóbb gondolom ő is olyan állást fog keresni, ahol rendesen bejelentik, hiszen ez az ő érdeke is.
Na Zsófi :roll: :shock: ...

Bölcsi témához így utólag (talán már lecsillapodtak a kedélyek): ameddig lehet, én itthon leszek marcussal,ha minden jól megy, 3 éves koráig. Borcsival is itthon voltam. Nagyon jó férjem van, maximálisan támogat ebben. Én imádok/imádtam itthon lenni velük, soha egy percet sem unatkoztam.
Vannak olyan helyzetek, amikor elkerülhetetlen a munkába állás, nekem mázlim volt/van, bár senkire nem számíthatok, nincsenek segítő nagyik, rokonok, csak gyerekkel tudok bárhová menni. Őszintén megmondom nektek, a hideg futkos a hátamon, ha arra gondolok, hogy 2 év és újra indul a taposómalom, csak reggel meg este találkozom a gyerekeimmel.
De ehhez hozzátartozik, hogy nem szeretem a munkám. Gondolom más lenne a helyzet, ha olyan kedvvel mennék a dolgozóba, mint Zsófi. Irigylem is ezért :roll: :D

Kéne egy jó 6 órás állás :wink: .

Én különben már 8 hónaposan bölcsis voltam, Anyumnak vissza kellett mennie dolgozni, mert kellett a lóvé. Szóval van tapasztalatom etéren :P :D .

KépKép
logi

Pontosítok: egyetlen nagyi segítség van ugyan, de gyerekvigyázást nem vállal (súlyos csípőficamos, nem tudja emelgetni Marcit), viszont legtöbbször ő főz nekünk. Ez hattttalmas segítség!!!
(sajna az én szüleim már nem élnek :cry: :cry:

Dióstésztát én is kérek, 3 adagot!! :wink:

KépKép
logi

Sziasztok!

BOLDOG 11. HÓNAPOT MARCIPÁN!!!

ZsókaNagyon édi a lavóros képen! De nekem a hintás tetszik a legjobban!!!! A Nagyajtai-Torockó sarkon lévő játszótérre jártok???

Zsófi, szerintem is jó a Samu étrend!!! Majd úgyis szól ha nem, vagy kevés :lol: :lol: :lol: Tök jó lehetett a hétvégi kirándulás! Irigy vagyok!!!

Kata
Menneg a drukkok!

Anaci
Tényleg hasonlit Liza a tesóira!

Fizutémában egyetértek Mircikével mint munkavállaló!!! DE! Vállalkozói szemmel sajnos nemtudok... És a kedves magyar állam miatt.... Ott facsarja a magyar vállalkozókat ahol csak lehet! A cél nem az, hogy működjön, hanem, hogy pusztuljon el ott ahol van :evil: !!! A külföldi, az jöhet bezzeg! Az kap mindenféle támogatást, adómentességet, had ne soroljam :evil: ! Szóval vállalkozói szemmel kicsit máshogy látom... De csak kényszerből, ezt hozzátenném!!! Az optimális és etikailag tiszta tényleg a tejes bejelentett nem csalok módszer lenne. Könnyebb is lenne, és jobb is mindenkinek... csak ezt az állam nem teszi lehetővé... Sok vállalkozás rég lehúzhatná a rolót ha mindent tök hivatalosan csinálna, lehetetlen kitermelni... Úúúúúúgy útálom ezt a magyar kiszívom a véredet államot! Persze a plitikusoknak így jó, mi meg kap... be!
Na kidühöngetmmagam :oops: ! Bocsi, csak annyira bosszant (az állam)!

Megyek tolok egy kis boldogsághormont, hogy lehiggadjak :lol:

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

mircike értelek. az had tegyem hozzá, h amikor 33 órában tanítottam akkor megkerestem ám azt a fent említett pénzt is. teljesen jogosan. és zsóka, be vagyok jelentve. a teljes összegre teljesen rendesen.
amúgy meg köztudott sajna, h amíg nincs irodád addig ügyvédként rohadt rosszul fizetnek meg ám. kb az összes barátom ügyvéd, és én jobban keresek náluk. egy ideig! mert aztán pár év múlva amikor irodát nyittok akkor nagyságrendileg SOKKAL többet fogtok keresni.
lehet h én vagyok a gyalázatos, de nem hiszem h az államtól kapott 50ezer forinton múlna minden. sztem. gyes mellett lehet simán dolgozni az kb 30 ezer. nem túl nagy különbség.
szal nem hiszem h ezen múlik.
nyilván sok kicsi sokra megy de na nehyogymá ezen akadjunk föl, amikor pl a polgármesterek havi 100ezer ft adó és elszámolásmentes pénzt kapnak csak úgy a fizujuk mellé. a mindenféle költségekre.
kerekpocak

Hát akkor szokás szerint megint kapkodva olvastam. :oops: Bocsi Zsófi, így akkor tiszta sor!! :oops: nem tudom honnan szedtem, hogy nem vagy bejelentve teljes összeggel :roll: :oops: :shock: boccsi

KépKép
logi

ja, igen 20 óra tanáréknál az majdnem egy teljes állás (22 óra asszem) tehát az kb olyan mintha ügyvédként 8 órában lennék. ehhez még hozzájön a min. 2 órás otthoni készülés, az adminisztrálás, a gyerek-tanár kapcsolattartás, a számtalan különprogramon való részvétel a tanári értekezletek, stb stb. + az h a jövő emberkéit neveljük, ugye. és amúgy a gyerekekkel álmodunk, velük gondolkodunk, színházba, moziba stb visszük őket , kirándulni a hétvégén stb. a mi sulinkban amik 33 órában dolgoztam az valójában kb heti 50 óra bentlét és folyamatos nonstop koncentráció. a sulinkban nincs szünet (nem jár mert előkészülsz a köv órádra), folyamatos pörgés. sokan háborognak h alul vagyunk fizetve. nekem a nettó 180-200 kb kijött fizunak. és most is kb ennyit fogok kapni. az lehet h nem 400 csak 360.
amúgy egy mezei angol tanár kb 2500-3500 ig tart órát ha otthon magántanít. fel lehet szorozni. 20 órával. 4 héttel totál adómentesen. hát ez van.
de komolyan ne azon a 20 ezer ft különbségen akadjunk már fent! mi a különbség? itthon lehetnék továbbra is gyesen és vállalnék magántanítványt akkor MÉG sokkal többet keresnék. és gondolom akik most otthon dolgoznak vannak egy páran, azok is kapják szépen a gyedet/gyest. szal mircike csapj nyugodtan az asztalra. az ügyvédeket köztudottan alulfizetik.
kerekpocak

Lanyok!

Ne hogy hajba kapjatok :!: :oops:
Sokkal jobb mikor kakis pelenka, meg napirend, meg gyerek igy, gyerek ugy a tema 8) :lol:

:lol: http://www.youtube.com/watch?v=wG14GcuUvDk :lol:

Kép
Kép
Kép
mazsolák2

Eztetet :!:

http://www.youtube.com/watch?v=oy9gqdn5 ... ed&search=

Ez lesz a mottonk :lol:
mazsolak :wink: :lol: )
mazsolák

Igen,igen, ez a kedvencem!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Annnnyira helyesek a babák, kedvet kap az ember a sorozatgyártásra. :wink:

KépKép
logi

A klipp jó, de hogy a "mottonk" lenne-e, ezt azért megkérdőjelezném!!!! :oops: 8) :wink: :lol: :lol: (na ez jó kis családi fórum lesz így a végén.. :oops: :oops: 8) :lol: :lol: )
mazsolák

és a minimálbérre bejelentettek???? meg a gázártámogatást felvevők, akik nem szorulnak rá?? stb stb...

na csináljunk inkább gyereket. amúgy mircike én is imádlak ám. szal cupp cupp!!!! :D :D :D :D :D
kerekpocak

ja ami meg mindig lemarad. :oops: :? 8)

Gratula Márk 6. recéjéhez!!!!!!!!!!!!! :P :P

És h mi is büszkélkedjünk, kiszsnek egyszerre 4 foga jön: alul felül a 2-2 rágó. juhhé. Szegénynek ma fel is ment a láza :cry: :(
mazsolák

éljenek a fogak!!!!
:D :D :D :D :D :D
kerekpocak

és engemet nem imádsz Zsófi??? :roll: :P
(gázártámogatás, ja: szomszéd igénylet, de vadiúj merciterepjáróval viszi az asszonyka a gyerekeket suliba :? remélem nem olvassa a topikot )
---------------------------------TÉMA LEZÁRVA----------------------------------

KépKép
logi

szomszéd: na tessék.

hát már hogyne imádnálak???????????????,

millió cupp nektek!!!!

(meg mindenkinek)
kerekpocak

Na akkor jól van :D :) :P .

Nem is írtam, hogy képzeljétek, ugrott a kölcsön Ariánk,kiderült,hogy jön a 4. baba, fél évre meg nincs értelme elhozni, mert így mindenképpen kell vennünk egyet( így viszont elég lesz valami is esernyőkocsi is, nem akarunk sokat költeni.)
na eldugultam..

Kata, mi volt a tornán???

KépKép
logi

Zsóka, sajnálom az ariat. :( :( Látod még is le kellett volna csapni arra az akcióra, sajna már nincs akció.. :( :( :cry:
4. baba :arrow: tán ők is sokat nézték a babás videót??!! :roll: :oops: 8) :wink: :lol:
na most én is jól ittragadtam...
különben gyerköcök, lányok/ fiúk.., vegyesen? korkülönbségek? :)
mazsolák

Edu 3 lány (Betti,Bori, Blanka 2,5-4-7évesek) :shock: :) Gondolhatod, nagyon reménykednek egy kiskukisban.

babakocsi---nézegettem a maclaren legegyszerűbb változatát, azt is nagyon dícsérik (csak hogy ne legyen már két pp), kinézetre is jó, könnyű is, kicsi is, de az ÁRA... teljesen kiakadtam :shock: 39 ezer :? :cry: . Na majd körülnézek a babaszobán 8)

KépKép
logi

Zsóka, a maclaren melyik típusát??? :shock: :roll: :)
mazsolák

A Triumphot néztem, az a legegyszerűbb...

KépKép
logi

Zsóka, :arrow: :
maclaren
mazsolák

Látom, ma Logimazsi páros lesz a befutó 8) :wink: . Figyu, ahogy látom, itt olcsóbb, majd beszéljünk róla, ill levél formájában...de most már mennem kell...8) 8) ( mennyire sürgős meg hasonlók, lehet,h még olcsóbbért is van...)
mazsolák

Oksi, puszi és köszi. Én is rohanok Borcsatáért :D .

KépKép
logi

sziasztok!

na jól sejtettem h kicsit azért elszabadulnak a kedélyek Mircike pöttömbetűse miatt - de bevallom rosszabbra számítottam, úgyhogy ügyik vagytok!!! :lol: :lol: :lol:

Zsóka, 3500/óra :arrow: bevallom, én elsőre azt hittem 5000!
szóval így nagyon kellemes csalódás volt! de Lizuért még azt is kifizettük volna nyílván.... most heti 3* járunk egy darabig, meglátjuk.
DE ma megint NAGYON MEGDÍCSÉRTE M. LIZUT!!!! Hogy sokat javult, már egyáltalán nem végig sír, csak ha tényleg fáj neki az adott rész. Óra végén öltöztettem, és hason olyan csodásan középen magasan tartotta a fejét hosszú percekig h M. is csak lesett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (mert Lizi sajnos hason egy nagyon rossz kitekert pózban van mindig, ami nagyon káros amúgy)

dokinál: megkaptuk mára a szurit még, mert h pénteken kimaradt, rosszabb lett a helyzet.
aztán szerda reggel megyünk immunglobulinért, azt mondják készüljek úgy h 4-5 óra míg lecsöpög az infúzió, mert nagyon lassan kell mennie... :roll:
de hát csak használjon!!!!!!!!!!!!!!!!!! és ne rontsa el az én csillagom jókedvét és aktivitását!!!!
(bár ma 13 óta alszik, csak a szurira kelt fel, meg kajált 100at és alszik tovább) 17kor azért ébresztő, alma, stbstb :lol:

na jól elfáradtam én is, mert éjjel is másfél óránként volt ébredés :shock: :? :shock: :?
áááááááááá ezért is alszik most a kis haramia!!!!!!! :x :x :lol: :lol:

asszem ledőlök kicsit én is.

pusszok!!
lmkata

Kata, jó pihit nektek! És nagyon örülök, ezeknek a fantasztikus híreknek!!!!!!!!!!!!Annyira jó, csak így tovább LizuCukorborsó, kicsihercegnő!!!!!!!!!!!!!!Rajtad a világ szeme!!!!!!!!!!!!!!!! Szerdára hatalmas drukkhegyek mennek majd felétek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!soksok+++++++++++++++++++-nektek!!!!!!!!!!!!!Annyira klassz, h így reagál Lizus a kezelésekre! :P :P :D :D :D :P :P

Zsóka, válaszoltam! :P
mazsolák

Anzsi, Bende, felétek mi újság??!! Rég adtál magatokról hírt!!! :shock: :roll: :) :) :P

Marcsi, füstjelek???!!! :P :P
mazsolák

jaj de jó hír kata!! rátok fér!!!!
és szerdára rengeteg drukk!!!!
kerekpocak

Ööö. Nem akarlak felhúzni titeket, ne haragudjatok még egyszer. Néhol nem értünk egyet, de ez teljesen mellékes úgyhogy nem fejtem ki a továbbiakban :)
M.
mircike

[quote="logi"] írta:logis engemet nem imádsz Zsófi??? :roll: :P

és te engem mircike??? ugye nincs harag?
kerekpocak

Okosok!!!! :P :P Szerintetek lehet fogtól 38,9 a láza??!! (hónaljban mérve) vagy az sok fognak?! ugyi egyszerre jön 4 foga.

Help!!! Előre is köszönöm a segítségeteket!

Zsóka válasz ment! 8) :wink: :P
mazsolák

én nem értek hozzá, de sztem nem. (legalábbis ezt olvastam)
kerekpocak

babaszobán találtam:

"A tejfogak áttörésekor kisebb panaszok: nyűgösség, nyálzás, étvágytalanság, hígabb széklet fordulhatnak elő, de nincs szó - mint a közhit tartja "fogfrász betegségről". Szokás az első 2-3 évben minden lázas vagy hasmenéses betegséget a fog kijövésére visszavezetni. Elterjedt orvosi vélemény, hogy lázas betegségek siettetik a fog kijövetelét. Ha magasabb láz jelentkezik, forduljunk orvoshoz, ne próbáljuk a fogzással magyarázni."
kerekpocak

Zsófi, Te is arra gondolsz, h ez nem a fogtól lehet. Ahhoz ez már túl magas érték..., sajna én is erre tippelek. Remélem, nem lesz semmi komolyabb. :evil: :? :(
mazsolák

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?