Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
nem tudok ekezettel irni, meg mindig nem jo a gepem, de egy darabig nem is lesz.

Verna, leszivom en neki, de nem jon ki rendesen. Pesztonka nevezetu elektromos orrszivonk van, van porszivos is, de egyforma erovel szivnak, csak ez csendesebb. Szoval nem jon ki neki onnan es szerintem nagyon sokat nyelhet le, mert a kakija nagyon nyalkas.
A teaba milyen szolocukrot teszel, gyogyszertarit vagy haztartasit? En vettem mind a kettot, de a gyogyszertarban azt mondtak, hogy gyogyszertarit tegyek bele, mert az bevizsgaltabb, na es megkerdeztem, hogy egy deci teaba mennyit tegyek kb es azt mondta, ket decibe egy keshegynyit. Hat de akkor semmi ize nincs vagy nem lesz. Meg nem probaltam.

Kepzeljetek, mar masodjara aludta vegeig az ejszakat. De ez szerintem az antibiotikum miatt van.

Jah, azt akartam meg kerdezni, hogy mar tobb alkalommal volt, hogy ejszaka nem pisilt. Es ez pont az ataludt ejszakakon. Napkozben pisil rendesen. Kaki van, de pisi nincs. Ez baj???

Viz, en egyszer, amikor nagyon nem volt tejem es keszultem neki tapot adni, es az volt rajta, hogy felforralt, lehutott vizzel kell kesziteni, hat felfoztem, lehutottem, na ne tudjatok meg mi lett az eredmeny. Undorito volt, a kis lebego bigyokat ugy kellett a tetejen elhesegetni, mint a nagyi huslevesen a zsirt.
Aztan en vettem humana babavizet, az van itthon, hatha csinalok majd egyszert teat neki.

Lelle ma elerte az 5 kilot, pontosan 5020 gramm volt es holnap lesz 7 hetes. Jo nagy babuka lett. mar nemelyik 62es cucc epp, hogy jo ra.

Tusi, gratulalunk a kislanyodhoz!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

sziasztok!

Tusi, nagy gartula Zsófihoz! :D

mirr-murr, én EDA-val szültem júliusban. Úgy működik, hogy valóban a 32.-hétig jelezned kell az orvosodnál, ha kéred. Én azt hiszem kicsit később szóltam, de nem az utolsó pillanatban. Ennek azért van jelentősége, mert a kórházban ezt nem alkalmazzák rutinszerűen. Egy valaki csinálja, vele kell részletesen megbeszélni. Dr Krémer Ildikó, főorvosasszony. Először találkoztunk megvizsgált, kikérdezgetett, és nagyon részletesen elmagyarázott mindent az EDA-val kapcsolatban. Innentől minden alkalommal mikor a nőgyógyászommal találkoztam utána őt is felhívtam és elmondtam mi a helyzet. Szóval ő is olyan mint a nődokid, hogy bármikor ha szülsz be fog menni hozzád. Éjjel, vagy hétvégén. Nekem végülis császár lett a vége. Ha még van bármi kérdésed ezzel kapcsolatban szívesen válaszolok. Azt hiszem hogy rajtam kívül itt a fórumon csak Sikati szült EDA-val, de ő már rég nem járt erre.

Becsi, kedves, de rég láttunk! :wink: :lol:

Klmaria, nálunk is így van ha netán megébred éjjel Szonja még véletlenül sem kapcsolok semmi fényt, mert ő is beszél , még a redőny lyukakhoz is
:lol:

Képzeljétek, Szonja mostanában nagyon keveset alszik nappal, de ma volt a csúcs... Délelőtt aludt 40 percet, és du. meg negyed órát :shock: Este már olyan hulla volt, hogy azért nem birt elaludni. Betettem a bundazsákba és kivittem egy kicsit. De kint is nekikezdett bömbölni, és gyorsan behoztam, nem akartam, hogy holnap megkérdezzék a szomszédok mért üvöltött a gyerek este 8-kor az udvaron... :)
Végülis 9-kor tettem le kíváncsi leszek meddig alszik, mert tuti nincs kipihenve, a kis buta.... nem tudom mi lehetett front??? VAgy egyszerűen csak Zsak Fos a lányom... :D

thenus

Tami: pont ma voltam, nemrég értem haza. Hát az árban bizony nincs benne, sőt, áremelés is volt! :( Fizetéskor lepődtem meg, hogy már 8000!
Ja, és Csömörön sétálunk. :)

Csajok, de jó, hogy mondjátok, hogy Tarcsán nem adható csecsemőknek a csapvíz! Hordom át néha Flórát anyukámhoz, és bizony kapott már felforralt, lehűtött vizet (igaz, csak pár kortyot), de akkor majd viszek át neki vizet. Óbudai gyémántot vettem, abból csinálom most már a teáját... bár nálunk, Csömörön a csapvíz is adható.

Nircee: jó a hétvége, holnap hozzánk is jönnek vendégek. Pilla, te?
Átküldtem mindkettőtöknek a telefonszámom! ;)
Vendég

Ja, és gratula Tusiéknak! :)
Vendég

sziasztok,

Tusi gratulálunk a kis Zsófihoz! Jó egészséget és sok boldogságot az egész családnak!

Andibab, nekem dr. Orosz László a dokim, de már gyerekkorom óta, mert ő nálunk az egész családé, de már nyugdíjas korban, sőt szerintem jócskán felette van már.

szép álmokat mindenkinek
kispraga77

Verna!
Nem csinalt rakszurest?????Akkor szokott 8-at kerni!Kicsit nagy lenne emelesnek! :shock: Vagy a pultra is kivan irva?

Kép
Kép
ancsa81

Verna, az egyik kismama ismerősöm is most volt nála kontorlon, neki csinált rákszűrést is és úgy volt 8 ezer. Hát én hétfőn délután megyek hozzá, kíváncsi leszek, én kérem, hogy csináljon és meglátjuk emelt-e az árakon.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Azt szeretném kérdezni, szerintetek kell e fizetnem holnap a korházba a vizsgálatért :?: A magán orvosom rendel, és hozá fogok menni vizsgálatra :?: Vagy csak a magánrendelöbe :?: Meg kérdezem mivel tartozok :?:

Mindenkinek jó éjszakát :!: :!:
pipacs80

Sziasztok!

Időm még mindig nuku...
Tusiéknak gratulálok Zsófihoz!
Verna nekem a hétvége nem jó, mert mindkét nap vendégesdi lesz nálunk, de majd írok emilt!
Sajnos a csatolt képeket nem jeleníti meg a gépem, nem tudom, hogy miért...
Pipacs nekem nem kellett fizetnem, ha a kórházba mentem hozzá, de ő előre szólt, hogy ez így lesz.
Most rohanok is tovább. Remélem nemsokára több időm lesz rátok! :oops:
Vendég

Sziasztok!

Kicsit eltüntem, mert gőzerővel készültünk az első farsangunkra :D nagyon aranyosak voltak a gyerkőcök, hupikék törpicsekek voltak.

Tusi,
nagy gratula Zsófi babához :D :D várjuk a beszámolót és a képeket

Mano,
köszi azért, felveszem a kapcsolatot krisztinkával
Levi baba nagyon édi, tiszta anyja, a szemei az egy az egyben a tiéd :wink:

Nircee,
igazad van ennél szebbet nem hallhat az ember a saját gyerkőcétől, azóta mondta már mégegyszer, annyira édes olyankor :D

Majamamma,
örülök, hogy jelentkeztél és csatlakoztál hozzánk :D itt sokmindenki véleményét olvashatod a különböző dokikról, de a végén neked kell döntened ki a megfelelő számodra, akárhogy is döntessz tudd, hogy bárkinél jó kezekben leszel :wink: :wink:

Pár kép a töpörödött törpicsekekről
Kép Kép Kép

Hugi első farsangja, ő sem maradhatott ki
Kép Kép

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Tusz gratula ZSOFIHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kicsit lemaradtam Verna,kinek fizettél 8000,a nögyogyásznál?
kicsiwuki

Sziasztok!

Czakoca! Küldtem a képeket!!!
Vendég

Tusi!
Hatalmas gratula a kislányodhoz!!!
Remélem minden okés veletek, és nagyon várjuk a szüléstörténetet!!!
:lol:

Majamamma!
Én a 31. héten jöttem át ebbe a kórházba Szabó Főorvoshoz. Azt mondták nekem, hogy ez már az uccsó pillanatok egyike volt... Szóval szerintem igyekezz egy picinyt... :D
Az tény, hogy bárkihez mész jó kezekben leszel!

Csajok!
Ti egy nap hányszor szoktatok nózi szippantani, vagy nem szoktátok naponta? Hogy van ez? Hányszor normális még?

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Megmondom őszintén, kint nem is néztem az árakat, csak meglepődtem, hogy 2000-ret kaptam vissza... Nem volt rákszűrés, nyáron lesz csak esedékes...
Meglepődtem, de nem firtattam, gondoltam, januártól emelés volt...

Pilla: szerintem ha most összejön a séta, lehet hogy rendszeresítjük. :) E-mailt még nem kaptam, ezután küldesz?

Giga: mostanában Flóra reggelente szörcsög, de nagyon, most reggel már nem bírtam hallgatni, amit szopi közben művelt, alig kapott levegőt. Úgyhogy gyorsan kikaptam a szájából a cicit és leszívtam az orrát, jött is egy nagy adag, főleg tej...
Tegnap reggel is kellett szívni. Napközben nem jellemző, meg akkor kitüsszögi.
Vendég

Sziasztok!

Pipacs!
Nekem nem kellett fizetnem a magán dokimnak a korházi vizsgálatokért ő előre szólt hogy ott természetesen nem kell fizetni!!!!! :wink: :P Csak a magán rendelőben!!! :wink:

Pimpoka!
Napközben sincs pisitek?Az egy kicsit szerintem dúrva lenne! :? :shock: De olyan már nállunk is vólt,hogy végigaludta az éjszakát és szinte semmi pisi nem vólt a pelusban!(kb mi is annyi idősek lehettünk mint ti!)Mert azt írtad hogy kaki van rendesen csak pisi nincs!Igaz előtte meg azt írtad,hogy napközben pisil rendesen!Most valamit nem értek!De lehet ,hogy én vagyok bolond! :? :shock: :roll: Vagy te írtad el??? :roll: :? :shock:

Czakoca!
Nagyon aranyosak a Gyerkőcök!Mikor nekem is első farsangos vólt a fiam ő is törpike vólt ,(törp óra)!

Giga!
Én csak akkor szívom az orrát ha megvan fázva ,nem szívom mindennap!!!Ha szopinál kicsit szütyög az nem azért van mert tele az órra!Pont tegnap jártunk így este ,mikor szopizott kicsit szüttyögött és gondoltam ha bafejezi kiszívom az orrát!De semmi nemvólt benne neki!! :?
Ha televan az orruk akkor szopizni sem tudnak mert namkapnak az orrukon levegőt!Ezt én is tudtam de már annyit vólt beteg az utóbbi időben,hogy teljesen parázok minden szütyögés miadt!Úgyhogy én csak akkor szívom ha megvan fázva ! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Klmaria tényleg van epekövem sajnos, de belgyógyászom az nincs, de eddig aki megvizsgált mind azt mondták, hogy a szülés után később műttessem meg magam mert később csak rosszabb lesz. A Lászlóba ismertem egy belgyógyász orvost a család régi barátja, de most nem tudom hogy lehet-e hozzá menni ha nem oda tartozunk. A műtét attól is függ hogy mekkora és mennyi epeköve van az embernek. Az első terheségnél még csak epeiszapom volt, a mostani terhesség elején epehomok és szemcse, most meg két hete görcsölt be utoljára akkor azt mondták hogy fél centis kövek. Baromi gyorsan nőnek. Úgy néz ki a műtét előbb utóbb nálam meglesz, ezon kellett izgulnom hogy bírjam ki a görcsöket a terhesség végéig. Ez most már menni fog, jövő héten legkésőbb mindenféleképpen babázunk!

Kép

Kép
pekom

Pimpoka: most olvasom, hát hatalmas Lelle! :) Flóra még "csak" 4,5 kiló, de nagyon meg vagyunk vele elégedve. :) Nekünk még nagy a 62-es ruci. :)

A nyálkás kakira mi kaptunk Normaflore-t, 10 napig kell szedni, akkor megyünk 2 hós oltásra, és meglátjuk a továbbiakat. Mondjuk eddig még nem használt, továbbra is nyálkás a kaki, viszont jóval ritkábban sikerül. Most pl. éjszaka volt utoljára, de nagyon nehezen. Szegény Flóra folyamatosan nyom, de nem jön neki. Pisi az volt. Éjszaka nem mindig van! Igazából akkor szeret pisilni, mikor ki van bontva a pelusból (lehetőleg amikor felveszem, hogy nekem is át kelljen öltözni! ;) ).

Teszek fel egy képet, ahogy beszélgetünk! :)

Kép
Vendég

Sziasztok!

[b]Tusinak hatalmas gratula! Már nagyon vártam! :lol:

Képzeljétek, Lili tegnap este 11 óta reggel 6-ig aludt. igaz este jól tele is vágta magát, még reggel se vitte túlzásba az evést. biztos meg lesz ennek a böjtje :(
szerintetek nagy gáz, h egy kicsit kinthagytam az udvaron babakocsiban? olyan szép idő van, igaz néha elmegy a nap, de beöltöztettem szegény rendesen, nem nagyon tud megmozdulni. :roll:

Giga: én csak olyankor szoktam szívni az orrát mikor kicsit szörcsög és látom h van is benne cucc (mint most is kellene, majd ha fölkelt). Lili tökre szereti az orrszívást, még ha sír is előtte egyből elhallgat mikor szívom neki. remélem ez később sem fog megváltozni.

czakoca: nagyon édes a törpicsek, de a kiscsaj se semmi :lol:

na megyek megnézem szegény árvámat az udvaron.

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Köszi hogy írtatok nekem! :D
Már begyűjtöttem egy csomó infót a dokikról, hétfőn megyek még a védőnőhöz, Tőle is megtudok ezt-azt és ha minden igaz kedden vagy szerdán bebattyogok a kórházba körülnézni.
Ha a Flórba így működik az EDA, akkor télleg kicsit össze kell kapnom magam. :o
Azt még meg tudnátok mondani, hogy van-e pl. koraszülött intenzív a kórházban? Ha előbb jönne rám a szülhetnék, fogadnak? El tudnak látni? Sajna nem működik a honlapjuk, nem tudom megnézni.
És milyenek a szobák? Mennyi ideig tartják bent a babákat-mamákat?
Anno a 4. napon alig tudtam hazakönyörögni magunkat, most meg már 3. napon kirakják az emberet a Margitban (nincs elég ágy).

Bocsi hogy ennyit kérdezek, gondolom megértitek!
Nézegetem a képeket, mindenkinek csudi édes a babója!!!
Egy kép az én csajomról. :wink: Kép Maja [/img]
majamamma

Sziasztok!

Most tudok csak írni,levi elment szomszédolni az anyukámmal! Ez kb. fél óra nyugit jelent! :D

Verna,
Flóra annyira édes! :D
Levi még csak nemrég kezdett el 68-as ruhákat hordani,mivel sokat lefogyott,amíg beteg volt!
A Normaflore tényleg nahgyon jó,hamar rendbe hozza a kis gyomrát!

Majamamma,
Nagyon szép lányod van! :lol:
A szobák között van 1 ágyas,2 ágyas-ezek alapítványi szobák és nagyon szépek.
Az 1 ágyas,azaz családi (bent lehet veled a férjed,gyereked),az 10.000Ft/nap, a 2ágyas szoba 3000 Ft/nap.
Persze van 2 db 6 ágyas is,azokért nem kell fizetni.
Én kedd este fél8-kor szültem és szombaton délelőtt engedtek minket haza!

Klmaria,
tegnap kaptam a Felicitastól egy levelte,amiben egy űrlap volt.
Azt kitöltve vissza kell küldenem és megkapom a csomagot.
Ráadásul valami sorsoláson is részt veszek4 :roll: :wink:

Timi,
Sajnos e-mailben sem mentek át a képek,de látom,már Krisztinka küldi neked! :D
Nagyon édesek a kis farsangozók! :lol:

Kép
mano83

Tusi! :D

Nagyon gratulálok, sok boldogságot nektek!

Mostanában rémtörténeteket hallottam a gátmetszésről és varrásról. :roll: Mégpedig azt, hogy az egész szülésben az a legrosszabb, mikor varrnak. :? Ti, akik már szültetek, így van ez? Kistarcsán lehet felszívódó varratot kérni?

Móni

Kép
móni30

sziasztok,

Móni, nekem nagoyn erős fájásaim voltak, legalábbis én azt hittem, hogy ott a világ vége, de a gátmetszést mindig a fájdalomkor csinálják úgyhogy azt észre se veszed, és mikor meg varrtak, még mást is elvágtak nekem, úgyhogy bő fél órán át stoppoltak, de olyan boldogság árasztott el, hogy láthatom a kicsi fiam és ott van velem, hogy abból se éreztem semmit. Mikor szedte ki, na kettőt engedtem neki, a többit mondtam benn marad, mert én nem bírom, pedig azt mondják, hogy az nem is fáj, hát akkor nagoyn érzékeny voltam.
Én legközelebb is csak egyetlen dologra fogok koncentrálni, hogy mihamarabb kinn legyen és mikor velem van, hogy már ott van!
megyünk sétálni sziasztok Zsó
kispraga77

Móni!

Hát ezzel én nem értek egyet! Nekem tény, hogy nem volt kellemes a varrás, de korántsem fáj annyira mint a szülés. Én felszívódó varratot kaptam. De volt, aki nem azt kapott. Aki mellettem szült (mellesleg a szobatársam volt) ő meg sem érezte a varrást!
Szóval ettő ne tarts!!!
JA! A gátmetszést meg meg sem fogod érezni! Ez tuti!!!!!!!!!!!!!! :lol: :wink:

Kép
Kép
giga1

hali,

kérdés, Gödöllőn tudtok jó háziorvost ajánlani?

köszönöm szépen Zsó
kispraga77

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mikortól lehet biztonsági ülésbe tenni a gyereket? Arra a fajtára gondolok, amiben ül a gyerkőc. Gondolom az kell hozzá, hogy tudjon ülni. Vagy nem? Fogalmam sincs... :oops:
És az, hogy hány kiló...?
Valamelyik nap majdnem belénk jöttek oldalról, ráadásul jobbról, ahol Lili ül, és a férjem nem igazán bízik ebben a bébihordozóban... Hát én nem is tudom.
Mi a véleményetek erről?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Krisztinka,
köszi a képeket megjöttek :wink: :D

Móni,
a gátmetszést meg sem fogod érezni, a varrás az egy kicsit kellemetlen, de azt hiszem szülés után az a kellemetlen érzés elhanyagolható :wink: Nekem mikor kiment a fájdalomcsillapító hatása akkor fájt egy kicsit, teljesen olyan volt mintha újra átéltem volna a varrást, a varratszedés pedig egyáltalán nem fájt, csak belülre kaptam felszívódó varratot.

Majamamma,
van koraszülött részlege az osztálynak úgy tudom, azthiszem ott van a szülőszoba folyosólyán, mármint onnan nyílik, ha simán szülsz a betöltött 4. nap jöhettek haza, ha császár akkor 7 nap. A szobák nagyo jól felszereltek, de ezt már írtam priviben, ha gondolod küldök arról képet amelyikbem mi voltunk
Nagyon édi a nagylányod :)

Köszönöm a törpicsek nevében is a gratulációkat.

Megyek is érte az oviba.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

sziasztok,

már nem kell adni Lellének anitbiotikumot, csak a nasivint és ambroxolt. De még nagyon szörcsög az orra, én sokszor szívom neki,1.5-2 óránként is akár.

Tiop, lehet igen, hogy én írtam értelmetlenül, most, hogy már többedjére átaludta az éjszakát, akkor volt reggel száraz a pelus, éjszaka kakkantott is csak nem pisikélt. Nappal pisil rendesen.

Verna, nagyon édes fejet vág Flóra! Olyan kis enni valóak.

Giga, van olyan gyerekülés, ami 0-18 kgig van, mi is fogunk olyat venni , mert a kocsink biztonsági öve nehezen éri be a hordozót. Kilenc kilóig menetiránynak háttal kell lennie az ülésnek és után fordítható meg. Nekem amik biztonságosnak tűntek, az autósülésekből az a maxi cosi, neonato és a cam gyerekülések. Nézdd meg esetleg a vaterán, ott lehet kicsit használtakat jóval áron alul kifogni.

Én pénteken hajnalban szültem és hétfőn délután már itthon is voltunk. A gátmetszést kicsit sem éreztem, a varrást sem, a belső varratok felszívódósak voltak a kintiek nem. Az orvosom remek munkát végzett, mert már délben törökülésben ültem az ágyon és hétfőn pedig varratszedés után(nem fájt) már nem is éreztem semmi. A seb maga két-három napig volt kicsit duzzadtabb.

Nekünk Gödöllőn Szkalák Ilona a háziorvosunk, egyébként belgyógyász, elég rendes, de szerencsére mióta itt lakunk nem voltam beteg. Csak bejelentkeztünk hozzá és utoljára az ekg-n voltam, akkor kicsit morgott, mert már 36 hetes voltam... :) dehát, mi mindent az utolsó pillanatig halasztgatunk... :)

Kép

Kép

Kép
pimpoka

sziasztok!

Giga!

tényleg nem kekeckedés végett de had mondjak ellent..nem tudom a többiek h voltak vele, de nekem volt gátmetszés és szültem gátvédelemmel is, a gátmetszést én igenis éreztem mivel nem voltak akor még erös fájásaim legalábbis mikor kellett volna nem..hiába kaptam érzéstelenitöt..viszont mire varrtak hatott..csak az utolso varrásnál nem.. Gátvédelemnél semmit nem éreztem abbol h végül is berepedtem picit visont végig éreztem a varrást... Ez szerintem doki függö, és érzéstelenitö.. sajnos mindkét esetben nekem rossz tapasztalatom volt! ugye nem haragszol???

Moni!

igy leirtak után bocsi..tényleg ne ijesztgetés képpen irtam le..csak hát kérdezted...

Tiop!

msnre jössz???

Mano!

akkor este jo?

sziasztok..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

sztem is helyzet és orvosfüggő a gátmetszés és varrás. nekem a gátmetszés nem fájt, kaptam szurit. a varrás fájt egy kicsit (de azért tudtam közben fényképezgetni :lol: ), viszont ami rohadtul fájt az amikor belülről takarított (vagy fertőtlenített nemtom mit csinált) a doki. szóval az marhára fájt, mondtam is neki, h ilyenről nem volt szó. meg is kérdezte, h ezt nem írták a neten a többiek?
a munkatársamnak (nem a flórban szült) meg életlen ollóval nyiszitelték, szóval neki marhára fájt.
na mindegy, nekem a szülés jobban fájt. ja és dokifüggő, h milyen varratot használ. nekem mindegyik felszívódó volt, de a szobatársamnak pl nem és fájt neki mikor kiszedték.

na eldugultam. kis törpe nem akar aludni :(

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!
Nekem kétszer vágtak gátat az első két szülésemnél!
Azt nem éreztem egyálétalán csak a varrást ,mert addigra már megy kifelé az érzéstelenítő amit a gátmetszésnél kapunk!Annyit éreztem csak,hpgy néha mintha szúrkálnának(szúrtak is)!!!! :roll: :oops:
De az már semmi a szüléshez képest! :wink: :lol:
Belülre tesznek csak felszívodó varrást külső varratnak nem tesznek ,én már kérdeztem ez miatt a dokimat !!!!!!!!De a varrat szedés egyáltalán nem fáj csak egy kis csípést érezni és kész! :lol: :wink:

Csilla!
Ha lessz este időm akkor olyan 9 után!! :lol:

Pimpoka!
Így már jobban hangzik! :lol: Teljesen normális ahogy pisil,mert ugye ha éjjel nem esznek akkor nincs mit kipisilniük!Reggelre!!!!! :lol: :wink:

Majamama!
Szép kislányod van nagyon!!!! :P
Én csütörtökön fél 3-kor szültem és hétfőn mehettünk haza!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

pekom!
Nekem már van néhány 1 centis kövem :lol: jó kis méretekkel rendelkezem :P de csak akkor műtettem meg, ha Alexát már nyugodtan ráhagyhatom az apukájára és a nagyira. Az még 1 év és egy pár álmatlan éjszaka a hátfájással, ami a diéta ellenére is kezd előjönni :?

A gátmetszést nem éreztem, a varrásnál is csak apró tűszúrásokat.
De ez a szüléshez képest semmi, csak már nagyon untam magam és a férjem szórakoztatott engem és a dokit is, mert egyfolytában izegtem-mozogtam. 8) A varratszedés sem volt vészes, pedig be voltam tőle tojva rendesen. :roll:

verna
Mekkora szemekkel néz! Biztosan érti, amit mondtál neki! :D

czakoca30
Édes törpök!

Kép
klmaria

Csak még a gátmetszés-varráshoz..elfelejtetem irni..

elsö gyereknél felszivodo varratom volt itt tarcsán, kivül belül..és persze ki"kapartak" belülröl amiténlyeg nagyon fájt, de nekme se szolt erröl senki pedig améhlepény teljesn épp volt..meg is néztem...

másodiknál is azt mondtaa dokim (istván kh) h felszivodo én marha meg elhittem...cska mikor végzett kaján vigyorral képén közölte h két nap mulva találkozunk varatszedésen...na ezt ne éljétek át...47 ora mulva varratszedésem volt...de tény h már szülés után kt orával simán ültem, sétáltam stb..van elönye é s hátránya mindkét varratnak!

Tiop!

bocsi de asszem ma mégsem megy! inkább holnap jo?

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Thenus! Bocsi, én még uj vagyok itt, de érdeklődni szeretnék nálad, hogy melyik dokinál szültél?! Én a Surányinál fogok és EDA-val szeretnék, mivel ez lesz a harmadik szülésem és tudom, hogy hová megyek. Azt irták valahol, hogy ebben a kórházban nem lehet kérni, de szerencsére megtaláltalak és egy kicsit megnyugodtam!
ilduska71

Sziasztok!

Verna,
holnap hívlak, mert nem tudom, Anyukám holnap vagy vasárnap jön át babasétáltatni.

Gátmetszés:
nekem a metszés nagyon fájt, de azt nem az én dokim végezte, hanem az ügyeletes, mert a dokim Marcit nyomta ki belőlem. Szóval a vágást nekem pont két fájás között végezték, így felvisítottam, de tény, hogy akkor már annyira fájt minden, hogy ez már nem osztott, nem szorzott. Én szerencsére a varrást megúsztam, mert elaltattak, ki kellett szedni a méhlepényt. Utána nem igazán fájt a metszés helye, én este szültem, és másnap már ültem a kemény széken. A dokim kívül-belül felszívódó varratot tett, de a külsőket így is kiszedte 3 nap múlva, mert mint mondta, jobb így, mintha 1 hónapig bent lennének! Így is volt, nekem maga a varratszedés nagyon fájt, nem bírtam megállni, hogy ne kiáltsak fel, pedig azt hittem, a szülés után már meg sem kottyan semmilyen fájdalom. Viszont ahogy kiszedte a varratokat, megkönnyebbültem, és végül is pár másodperc fájdalom csak az egész. Úgyhogy nem kell félni, ha fáj is, kibírható, itt vagyunk mindannyian, túléltük. :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

majamamma, én császáros voltam, és a betöltött ötödik napon jöhettünk haza.

Ilduska, én is Surányinál szültem. Lehet EDA-t kérni. Úgy ahogy fentebb leírtam. Bátran jelezd neki, hogy mit szeretnél, és elmondja mi a teendőd, hogy te keresd meg a doktornőt, vagy ő szól neki....stb Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Tiop, kóstoltatok már tejpépet?
Többiek, aki igen mi a véleményetek róla?

thenus

Hát,gátmetszés:
én pont ettől tartottam a legjobban és végül ezt éreztem a legkevésbé! :wink:
Fájás alatt vágott az orvosom és én inkább csak a hangját hallottam,nem éreztem fájdalmat,sokkal inkább megkönnyebbülést,hiszen úgy már nem feszített annyira!
A varrást már éreztem,mert kezdett kimenni az érzéstelenítő,da ahogy felszisszentem,egyből érzéstelenítőt kaptam! :wink:
Kb.fél órán keresztül varrt,de azalatt csak párszor éreztem 1-1 kisebb tűszúrást,ami egész kibírható volt.
Nekem is volt külső-belső varratom,amit felszívódóssal varrtak de hazamenetelnél nem engedtem,hogy kiszedje,mondván,majd felszívódik,minek szenvedjek megint!
Ígyutólag mégis csak ki kellett volna szedetnem,mert utána 2 hónapig a gátsebemmel bajlódtam! :?

Fú,nem akartam ilyen hosszú és részletes lenni! :wink:

Kép
mano83

Most nézem,Henus,
Mi vettünk Levinek almás tejpépet,ma is azt kapott tízóraira és nagyon ízlik neki!
Annyira ügyesen eszik már a kanálból!
Cumisüvegbe nem is kap csak teát,tápszert és üdítőt!
Mi HIPP-es tejpépet vettünk,de az unokatesóm a Milupára esküszik,az ő kislánya azt imádja,állítólag picit édesebb! :roll:
Hamarosan el fog fogyni az almás,így most majd banánosat vagy vmi más ízűt fogok venni Levinek!
Kb.másfél hete minden nap kap 1 adagot,tényleg nagyon ízlik neki! :wink:

Kép
mano83

Sziasztok!

Tusinak sok-sok boldogságot, örömöt Zsófihoz!!!
Mano, annyira hasonlít rád ez a királyfi!!!!! Nagyon édes!
Majd teszek fel Elcsóról új képeket az iwiw-re is.
Thenus, én nem adok tejpépet Elcsónak. tudom, hülye vagyok, de én csak olyat adok neki, amit én csinálok biocuccokból. párszor kapott hipp bébiételt, ha nem voltam véletlen otthon, de anya főztjét szereti, azokra fanyalog. a védőnő is ajánlgatja nekem a tejpépeket, de idegenkedem tőle. inkább főzök én neki fincsi főzelékeket, meg gyümipüréket...
Lányok, próbáltatok már Salvus vizet a nózikba? nálunk bejött, mi nem használtunk még semmilyen gyógyszert, igaz, Elcsó még megfázva sem igazán volt. Kopp-kopp...

K.
Kép
klauszka

Klauszka, én még nem próbáltam a tejpépet, azért kérdeztem, hogy kinek mi a tapasztalata. Nálunk nincs olyan gond, hogy fanyalgás. Szonja mindent megeszik/ennne. :D Íztől és állagtól függetlenül :lol:

thenus

Sziasztok!

Van egy pár percem, úgyhogy olvasgattam egy kicsit, meg nézegettem a képeket, mert végre megjelenítette a gépem. Gyönyörűek a gyerekek! :D
Gátmetszés egyik szülésemnél sem vettem észre. A másodiknál meg is kérdeztem, hogy vágtak -e? Sáránál csak belülre, Lauránál kívülre és belülre is felszívódó varratot kaptam. A mostani varrásom viszont nem volt túl kellemes. Az orvosom azt mondta, hogy a felszívódó varratot sokkal precízebben kell csinálni és ezért hosszadalmas és kellemetlen.
Majamamma, üdv köztünk! Nagyon szép kislányod van.
Most pedig belevetem magam a főzésbe...
Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!

Üdv: Pilla
Vendég

Sziasztok!

Próbálok becsatlakozni...

Gátmetszés:Én egyiket sem éreztem, talán kérdeztem is utána, hogy volt-e egyáltalán...
A varrás kellemetlen volt mind 3-nál.Bence után nagyon szenvedtem a sebbel /arra gondolok, hogy iszonyat ágyam volt és ki-be mászni ezerszer nem tett jót/sokáig fájt, olyan érzés volt mintha szétnyílna...aztán végső elkeseredésemben már hívtam a dokit és ő a jegelést ajánlotta...az 2 nap alatt rendbehozott.
A csajoknál másnap már ültem nem volt semmi gond.
Varratszedéstől az elsőnél rettegtem....aztán nagy megkönnyebbülés volt, hogyaz nem fáj...

Mi tejpépezünk, délután uzsira azt kap, 3 féle van mindig felbontva, azt váltogatom...sztracsatellás a menő nálunk, mind3 azt imádta...

ébredés úgy hallom...atomórát lehetne állítani ehhez a csajhoz...

Ja, múlt héten megkaptuk a pampers peluskódokért a járássegítőt...hát jó gagyi és a csajt nem érdekli...mondjuk ő mindennel így van...akinek ennyi nagy tesója van ott sokkal érdekesebb dolgok is vannak :lol: :wink:

jó hétvégét
becsi
Iklad

Kcsilla27!

Dehogy haragszom!!! Igazából én csak a saját tapasztalatomat írtam le. Nagyon sajnálom, hogy neked fájt, de ahogy írtad tényleg fájás alatt szokták csinálni a vágást. Én a végén tudtam meg hogy vágtak. Akkor neked elég korán történt meg a gátmetszés, nem? Nekem pont fordítva volt, mint nálad. A metszést meg sem éreztem, de a varrás az eléggé sz.r volt, pedig kaptam érzéstelenítőt.
Azt viszont tényleg nem tudtam, hogy jobb ha a felszívódó varratot is kiszedik. Én elég sokáig szenvedtem a gátsebemmel, ha ezt tudom, akkor kiszedetem.

No most megyek, mert felébredt a csajom.
Köszi a gyereküléses válaszokat!
Csak még egy kérdés: akkor nem kell, hogy ülni tudjon, csak a kiló számít. Bocsi, ha értetlen vagyok, csak nem akarok hülyeséget csinálni... :oops:

Kép
Kép
giga1

Giga!

hát én se tudtam 8 éve h jobb lenne kiszedetni tök természetes volt h ha felszivodo akkor majd ugyis kiesik...felszivodik stb..igy is volt. csak épp ülni menni alig tudtam söt még 4 hét mulva is szenvedtem annyira fájt.

MÁsodjára amikor kiszedös varratot kaptam,és eljött a kiszedés ideje közölte doki h "patttanjak"!!!! :twisted: fel, már be voltam rezelve mert egyiks zobatársam mondta h hát kicsit fáj :cry: ...utolag megkédeztem tole h. ok h fáj..de ennyire????????? :cry: :roll: mert bevallom az 5 varratot mire kiszedte én sikitottam , pedig ténlyeg nem kicsi afájdalom küszöböm hiszen mindkettö fájdalomcsillapitok nélkül szültem, de azért ez durva volt..de legalább nemtartott orákig és utána tényleg könnyebb volt ezerszer :? ...ja és még a doki is rámszolt h jo lennne ha csöndbe maradnék..azt már le se irom h utána mit csinált...(nem velem!!!) :!:

Amugy mindkét esetben 2o percig varrtak engem.

Tejpép: ÉN is adtam féléves kora után a fiamnak, és nagoyn izlett neki, általába uzsira vagy vacsira..de hallottam roszakat is atejpépröl igy egy idöre mi akkor leálltunkés csak joval késöbb kezdtem el megint adni neki.

Tiop!

ma 2ig ráére..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Tusi!

Szivböl gratulálok Zsofibabához!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Sziasztok!

A babáknak milyen idős kortól kezd nőni a foguk? Mert Marci mostanában nagyon nyálzik, és mindent rágni akar, sokat sír, és az állkapcsában találtunk néhány fehér bogyócskát az ínye alatt, ami úgy néz ki, mint egy kis fog kezdemény. Nem túl korai ez 2,5 hónaposan????

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát! :lol:

Kcsilla!
Örülök, hogy te is leírtad őszintén amit tapasztaltál, nem azért tettem fel a kérdést, hogy megnyugtassatok, hanem mert szeretnék lelkileg felkészülni arra ami vár rám.

Móni

Kép
móni30

Halihó!
Gátmetszés:Nekem az első szülésemnél volt,és nekem nem a metszés fájt,azt tényleg nem éreztem,de mikor varrtak össze.....................na ez a sok pont mind egy egy káromkodás volt!A szülésemből ez volt az egyetlen olyan élmény amit inkább kihagytam volna.Pedig csak 3varratom volt de inkább szülnék még vagy öt babát minthogy ugy mégegyster összevarjanak.A másodiknál nem vágtak csak picit repedtem mert az én nagy fiam ugy jött ki,hogy felemelte az egyik kezét és attol picit berepedtem csak egy varrat volt de sterintem csak az első szülés varrása miatt fájt annyira.Most a harmadiknál azt mondta a dokim,hogy most ha minden jól megy akkor már csak sima tágulással megtudok szülni és kihagyhatoma varrást. :lol:
kicsiwuki

Sziasztok!
Gátmetszés nem fályt csak egy kicsit a varrás,de azt hiszem már írtam!? :roll: :oops: :? Még aznap űltem (Zsaninál)!Mondjuk nálla nem vólt gátmetszés csal belűl vartak kettő biztonsági őltést!!Amit 1 hét múlva nézett meg az órvosom!!!Anettnál és Rolandál sem vólt semmi bajom a gátammal , azon kívűl,hogy gyógyúlt(viszketett,kicsit lüktetett)!Az meg el lehet viselni! :lol: :wink:

Henus!
Mi már megkóstoltuk a tejpépet de Zsaninak nem izlett és azóta inkább csak a bébikajákat adok neki meg amit én főzök!Őszintén megmondom nem is nagyon merek neki tejpépet adni ,addig még kinem derűl mi okozta a kettő sípolást!Félek a tejérzékenységtől!!!! :cry: :? :roll: Nekem eggyik gyerek sem edte a tejpépet,semejiknek nem ízlett!!!!! :roll: :?

Nircee!
Zsaninak is 2,5 h-pos korától iszonyatosan ömlik a nyála és állandóan tömte az öklét és rágott mindent és csak másfél h -ja jött ki neki a foga!!!!!!!!!!De akkor már nagyon nyügi vólt és teljesen bevólt már dagadva az ínye!Ilyenkor kötödik nekik a foguk és csak pár hónap múlva jön ki!!! :wink: :roll:
De lehet,hogy nektek hamarabb fog kibújni mert 4 h kórtól lehet várni az első fogacskát!!!! :lol: :wink:

Csilla!
Még csak most értem rá! :cry:
Este?8 után??? :wink: :roll:

Jó hétvégét mindenkinek!!!!!

Pocakosok hogy vagytok???????

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!

ok!

Moni!

én bevallom kicsit aggodtma h itt nagy öszinteségünkbe nagyon megijesztetttünk téged, de még mindig jobb leirni mint kertelni h nem is fáj..meg h észre sem veszed stb..persze látod mindenkinél más és más élmény volt...de ne aggodj mind tuléltük és te is tul fogod!!Söt, már a baba érkezés után teson fogsz gondolkodni szerintem.... Drukolok neked!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

MOni!

elsösörban neked, mert te még elötte állsz h kezedben tarthasd a babád..

http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek ... izben.html

az én fiam igy született..de nem az én történetem..az enyém a kismama ujságban jelent meg nem olyan ré gen...

üdv, Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?