Új privát üzeneted érkezett!

azt kifelejtettem, hogy 14+4 Kép

szamy
szamy

Szép estét mindenkinek!

Amúgy meg tőlem is lehet kérdezni a Szülőotthonról (ha szeretne valaki). Amennyiben tudok segítek.

Akik még most várják a pici megszületését azoknak még ajánlom a tanfolyamot is.
A tanfolyam 2 hetente - pénteken -szokott lenni. A szülőotthon főnővére tartja (Farkas Balázsné - nála kell jelentkezni is, ha valaki elszeretne rá menni) 10kor kezdődik. Van egy kis előadás, majd utána megmutatják a szülőszobát, az újszülött részleget, és a gyermekágyas osztályt - meg lehet nézni egy kórtermet. Hja és természetesen apukával együtt.
patak

Sziasztok,

Tök jó,mert már nem érzem magam annyira idegennek, mert már tök sokan írtatok nekemKép
A tanfolyamok, meg a többi, miért mindig délelőtt van, akkor általában dolgozik az ember?Bár a nővérek is akkor dolgoznakKép

Szamy,

nekem annyit mondott a doki, hogy menjek el a 12. heti ultrahangra. Ekkor rákérdeztem, hogy kell-e előtte más vizsgálat, és azt mondta, hogy mikor megvagyok az UH-val, akkor hívjam fel és megírja az összes beutalót, amiket mondtál, meg mindent. Lehet, hogy azért csinálta így, mert volt egy elhalásos vetélésem pont ilyen tájt (ettől azért már előbb, de 8 hetesen vették észre) és még én is nagyon félek, hogy minden rendben lesz-e, és lehet hogy ő sem akar addig elküldeni sehova. Veled megy a párod mindig az orvoshoz? Te szedsz valami bogyót, vitamint?

Patak,

Én kíváncsi vagyok a Te történetedre is, hogy milyen is a szülőotthon. Nekem az a legnagyobb csábítóereje, hogy csak el kell sétálnom oda.Kép

csernusn

Sziasztok!

Voltunk tegnap a dokinál, és nagyon elégedett vagyok a doktor úrral Kép Amikor a 12 hetes UH-n voltunk, a hasival nem latszott rendesen, ezért hüvelyivel kellett megnéznie a babát, erre a férjem kimenekült. Tegnap, amikor bementem, megkérdeztem megint, hogy bejöhet-e a férjem, erre azt válaszolta, hogy csak akkor, ha most nem menekül el Kép Jól esett, hogy emlékszik, pedig még most látott negyedszer Kép

És láttam a pici kezét-lábát, és mocorgott egyfolytában Kép Olyan megnyugtató volt Kép

Csernusn
Akkor lehet, hogy tényleg azért nem küldött el a doki a vizsgálatokra. Voltál már ultrahangon? Azt olvastam ma, hogy ha már lehet hallani a baba szívverését, a vetélés kockázata 3%.
A párom húzta a száját nagyon, hogy el kellett jönnie velem Kép De remélem, most hogy már látta ő is a picit, és megismerte a dokit, kevésbé fog idegenkedni. Én szeretném, ha mindent együtt csinálnánk. (Bár bejelentette, hogy a 18 hetesre nem jön velem, mert a doki elmondta, hogy akkor meg fogja nézni, hogy nem nyílik-e a méhszáj, és nem akarja látni, hogy más pasi "túrkál" bennem Kép)
Most nem szedek semmit. Elevitet szedtem, de volt kb 2 hét, amíg iszonyú hányingerem volt egész nap, és képtelen voltam bevenni azt a hatalmas bogyót Kép De szerintem újra fogom kezdeni, mert sajnos még mindig nem vagyok képes odafigyelni, hogy rendesen egyek.

Patak
köszi a lehetőséget Kép
Te mikor szültél?

szamy
szamy

Szép jó estét mindenkinek!

Nekem nincs történetem, nem szültem ott.
Csak nap mint nap ott vagyok. Ott melozomKép.

Azért jöttem ide, hogy segítsek mindenben.

Sok szeretettel várom a kérdéseiteket!

Patak
patak

Sziasztok,

Szamy,

Hát nekem is az a véleményem, hogy az Elelvit egy akkora gyógyszer, hogy nekem most már negyedbe vágva is problémát okoz.Kép Bár szerintem ez már pszichés nálam. Nem tudom miért nem tudják olyan sikamlósabb felülettel ellátni, hogy könnyebben lecsússzon.Emellett még szedem az Utrogestant(?), ez előzmények miatt.
Egyébként voltam UH-n, egyszer amikor megállapították a terhességet, meg egyszer most nyolc hetesen, amikor a szívhangot nézték meg. Mondjuk én csak láttam, hogy ver a szíve, hallani nem hallottamKép
Az én párom az ilyen vizsgálatokban nagyon lelkes, mindig jön velem, de amikor megvizsgált, akkor mondjuk ő is elfordultKép
Nekem nincs hányingerem, viszont olyan elmondhatatnalun furán érezem magam. és rengeteget aludnék. Az a baj, hogy a köv vizsgálatig még annyira sok idő van és én olyan türelmetlen vagyok.Kép

Patak,

Ez kedves tőled, hogy felajánlod a segítséged. Én a szülőotthonból még csak a földszintet láttam, úgyhogy kíváncsi leszek a nyílt napra.Azt nem tudod véletlenül, hogy a körbevezetés hány órakor kezd? Vagy az elejére oda kell érni?
Mivel foglalkozol az otthonban?
Az UH-gépről mi a véleményed?
És milyek a kórházban dolgozó kollégák és a viszony köztük?(mások azt írták, hogy családias a légkör.)

Üdv:Niki

csernusn

Sziasztok!

A kollegák közötti viszony általában jó, néha van konfliktus egymás közt (hol nincsenek), de ez nem irányul rá a betegekre - kismamákra, anyukákra. Tehát valóban családias a hangulat bent.

Ha jól tudom a Nyílt napon nem lesz körbevezetés (az csak a tanfolyamnál van). Aki bejön az utcáról, akkor szinte akárhová mehet. Csak ne nagyvizitkor érkezen. Pontosan hogy mi lesz a nyílt napon kedden leírom majd.

Nos, hogy én mit csinálok az otthonban?
Végzettségem szerint dietetikus vagyok. Én foglalkozom az étkeztetéssel bent.
Reggelit, ebédet osztok, és étkezési tanácsokat adok.

Üdv: Lilla

További szép hétvégét mindenkinek
patak

Sziasztok!

Patak
De jó, hogy itt vagy Kép Nagyon kedves tőled, hogy itt is segítesz. Majd biztosan lesz egy csomó kérdésem, de most még fogalmam sincs, mit lehet kérdezni Kép

Csernusn
Képzeld, bevettem ma egy elevitet, és egyben le birtam nyelni, sőt utána még két MagneB6-ot is KépKép Olyan jó, hogy már csak egész ritkán vagyok rosszul kajálás után. Nekem a rosszullétek ugy a 10-13 héten voltak. Aztán egyik napról a másikra elmúlt majdnem teljesen. Azért így már lényegesen jobban élvezehető a babavárás Kép
A vizsgálatokat én is mindig nagyon várom, de a 12. hét után már lényegesen nyugodtabban Kép

Tegnap csináltunk kertipartit grillezéssel. Olyan édesek voltak a barátaink, mindenki úgy vigyázott rám, teljesen jól kiszolgáltak Kép

Szombanton voltunk Brendonban. Egyből kiszúrtam a legdrágább bababútort Kép Csak a kiságy 100e Ft, de gyönyörű Kép Mindenesetre azt hiszem, nem ott fogunk vásárolni, de az éves katalógusuk nagyon jó.

szamy
szamy

Sziasztok!

Bocsi, de nem voltunk itthon 4 napig, úgyhogy még nem tudtam visszaolvasni Kép

Azt nagyjából látom, hogy "megy a babavárás" nagyon, ennek örülök!! Kép

Pénteken leadtuk anyósékhoz a gyerekeket, mert itthon voltak balcsiról. Aznap még lementünk Pápára meccsre, totál szétáztunk, meg ki is kaptunk, de hihetetlen nagy élmény volt! Kép A rendőri felvezetéstől kezdve, a kocsmás csocsózáson át minden volt Kép Szombaton kimentünk megint Ausztriába, megint sikerült jó cuccokat, jó áron venni.
Este még moziztunk egyet, szóval jól telt a hétvége, tegnap mentünk a gyerekekért. Kép

Marycus,
Beleolvastam az írásodba, hát nem szép, hogy ilyet mondtak az oviban Kép Bár ez tényleg már "közhellyé" vált, mert mindenki ezzel riogatja az anyukákat...Nekem az a véleményem, hogy a saját gyerekét a saját anyukája ismeri a legjobban. Anno nekem is annyi ilyen "szépet" mondtak, én meg kiröhögtem magamban őket, tutira mentem, hogy az én lányomat 1 percig se kell szoktatni. És lőn....már első nap ott akart aludni, és soha egy napig nem volt hiszti v. utálat az ovi felé. Mátét szintén borítékolom már Kép
Úgyhogy mondogassák csak, biztos tapasztaltak, de nekem is feláll a hátamon a szőr, ha ilyen "okosak".

Na közben nagyjából átnéztem az írásokat Kép

Szamy,
Emlékszem, az Elevitet én is gyűlöltem, mert simán a látványától már rókázni tudtam volna....És olyan jó érzés, amikor elmúlik a folytonos alváskényszer meg a rosszullétek! Kép Örülök, hogy elégedett vagy doki bácsival Kép

Nyuszi,
Gratula a nyaraláshoz, gondolom már most megy a zsongás Kép

Csernusn,
A 12. hét után valóban nem lehet unatkozni, 16. hét körül van az afp, utána 22 körül a vércukor mérés, a 18. hétnél van a naaagy genetikai uh, akkor ha szerencséd van, már a neme is kiderülhet, főleg ha fiú Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Örülök minden pocisnak és nem pocisnakKép

Patak, üdv itt! És találkozhattunk is veled a kórházban? Hiába töröm a fejem, nem tudom a kaja körüli emberek arcát felidézni... Ne haragudj, pedig kíváncsi lennék, ki vagyKép

Kriszta! nagyon sportosak lettetek mostanábanKép Nálunk az uram sporthorgászkodott a hosszú hétvégén meglehetősen nagy sikerrel. Szétfogták az agyukat, így is fogalmazhatnékKép A végén már visszadobálták.

Marycus! Akkor nekem mákom volt, hogy a helyi óvoda azonnal szimpi volt. A vezető óvónő is nagyon kedves volt, leguggolt Miksához, megkérdezte tőle, hogy meg tudja-e mondani a nevét. Meg tudja, de nem mondta, csak egy betűt susogott ki magábólKép Mosolygott a nő és beszéltünk tovább. Az ott ugráló gyerekekkel is aranyos volt, és az ovi is szép úgy elsőre. Már amennyit láttam belőle. Jövő héten lesz a beiratás, még föl kell őket hívnom, mit kell vinni. Nem tudja valaki? Anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, meg még?

Szamy! Mi ikeás bútort vettünk, és vigyorogtunk, hogy úgyis csak rövid időre kell, de azért legyen szép. Aztán még mindig a kiságyban alszik Miksa, szóval nem is olyan rövid ez az időKép

Csernusn! Én is mindig tudtam aludni az elejénKép A végén meg már nem nagyon, pedig akkor is fáradt voltam. Az Elevitet én simán lenyeltem, de aki hajlamos, az vigyázzon, mert székrekedést tud okozni. Talán a vas miatt. Én szívtam ezzel elég sokat.

Nyuszi! Egy barátnőm esküszik Rovinjra, azt mondja, fantasztikus hely!Kép

Flocika! Gratula a felüléshez és a fogacskához is!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Most csak röviden jövök, csak hogy kicsit hozzászóljak. Most kicsit zűrös napok következnek, mert Zoli holnap utazik Londonba.

Csernusn:
E-mail menni fog, amint lesz kicsit több időm.

Szirom:
Ovi ügyben: az az ominózus ovi szerencsére nem körzetes nekünk, csak azért néztem meg, mert ódákat zengtek róla és hozzán közel van az is.
Ma voltunk beiratkozni. Elmentünk a körzetes oviba is, amelyikről annyi infónk volt, hogy a gyerekeknek jó, a szülőknek nem annyira. Teljesen pozitív élményekkel távoztunk. A vezető ovónő nagyon szimpatikus volt. Mesélt Vikinek egy könyből, meg kérdezgette. Viki meg egész jól válaszolgatott neki. Megbeszéltük a pelus problémát is, és az első ovi volt, ahol mondták, hogy nem gond, legfeljebb, ha nem oldódik meg szeptemberre, akkor csak amíg cserélni kell addig lesz bent, de ez nem is probléma, mert a beszoktatás úgy is így zajlik, meg amíg nincs 3 éves, addig telejesen rugalmasan lehet vele járni.
Ja, lehet, hogy azért volt olyan szimpi, mert Vikire azt mondta, hogy rendkívül okos, ritka szellemi képességű gyerek. Kép
Szóval körzetes ovi szimpi, csak drága, mert van egy önkéntesen kötelező alapítványi befizetés... Ez a hátránya, egyébként az oda járó gyerekek szülei mind azt mondják, hogy a gyerek szeret oda járni. Beirattuk. Még egy oviba beirattuk. Az szimpi is, meg nem kell annyit fizetni. Most az égiekre bíztuk, hogy dönt.

Krisztocs:
Én is azt gondolom, hogy Viki veszi majd az akadályokat. De ha nem az se gond, mert mindkét ovi ilyen szempontból úgy vettem észre, hogy rugalmas.

Kismamáknak örülök. Meséljetek majd sokat!

Szamy:
Én azt mondom jól nézzetek körül. Ami elsőre tuti, az se biztos, hogy tökéletes. Az árakat is érdemes nézegetni, mert irtózatos különbségek vannak. De van olyan is, ami megéri az árát. Mi vásároltunk már sokmindent a Brendonban, ami nagyon bejött és máshol sem kapok jobbat vagy olcsóbban, de sokáig nézelődtünk, mire döntöttünk.
A másik, ami nekünk bevált, hogy gondoljátok végig, hogy adott esetben hogyan csinálnátok a gyakorlatban. Mondok egy példát, úgy érthetőbb lesz: Vannak a szekrénybe épített fürdőkádak, aminek a tetején van a pelenkázó rész. Na, már két gyerek gyakorló anyukájaként sem tudom elképzelni, hogy ezt, hogy lehet jól használni. A vizes, magát abszolút nem tartó, kb. 4-5 kg-os gyereket félkézzel kiveszem a vízből, lehejtom a tetejét, ráteszem a fürdilepedőt egy kézzel kisimítom, majd ráteszem a babát... Ha van a topicban, akinek ez már sikerül, az jeletkezzen, minden elismerésem, előre is. Szóval szuper, meg minden egy helyen, de még most sem tudom hogy tudnám használni. Na, ilyenekre gondoltam. Babakocsinál is sok kis apróság van, ami nem tűnik fontosnak, aztán, utána az ember kínlódik. Szóval érdemes átgondolni, és Sziromnak is igaza van, ezek a dolgok nem rövid időre kellenek.

No, most ennyi voltam.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Helló, Anyucik! Sajna a május 11 nekem nem volt jó, így - teljesen paff voltam, hogy ilyen rendicsek - a főnővér holnap fogad minket, így felteszem neki a közel 1000000000 kérdésemet.
Péntek 10 órás előkészítő nem tudom, hogy kinek reális, de én már így is annyit vagyok távol, hogy meggebedek, mire behozom ezt a rengeteg órát a munkahelyemen. Nem tudom, hogy más hogyan csinálja, de én heti 2* rohanok valahová, állandóan mindenki napközbeni időpontokat ad, nagyon nehéz így a mh-en is megfelelni. (most már 10+6 :-))) )
Csernusn
nekem sem volt semmi panasz, azon kívül, hogy 3-4szer ébredek éjjel, és elég sokat virrasztok, millió egyéb intézni/szerveznivaló is van az életünkben.

Kép
juccsi

Sziasztok!

Marycus
köszönöm a tanácsokat Kép Igyekszem nézelődni, gyűjtöm a címeket netről, hogy hova fogunk majd menni körülnézni Kép Csak olyan nehézkes, mert a férjemet nehéz rávenni, hogy elmenjünk nézelődni, jobban szeret otthon lenni Kép De majd 2 hónap múlva, ha befejeztem a melózást, egyfolytában a boltokat fogom járni KépKépKép
A fürdetőket már nézegettem én is, és megállapítottam, hogy nem fogunk felnyithatót venni. Viszont láttam olyan szekrényes megoldást, hogy a kád részt ki lehet húzni oldalra, és a szekrényen ott marad a pelenkázós rész. Szerintem így sokkal praktikusabb.
Most a babakocsikat nézegetem ezerrel, de nem tudom eldönteni, hogy mi lenne a jó Kép A legnagyobb dilemmám, hogy kell-e nekünk olyan bébihordozó, ami kocsiba gyerekülés, de babakocsira is tehető. Kép

Juccsi
Nyugodj meg, ez a mindenhova mászkálás csak a 12. hétig tart, utána ritkulni fog Kép A 12 hetes UH után legközelebb az AFP-s vérvételre kell menni, azt hiszem, a 17. héten.
Nekem nagyon mázlim van a munkahelyemmel, mert szinte teljesen kötetlen a munkaidőm, így kényelmesen el tudtam intézni a vizsgálatokat. De az óra pótlás tényleg macerás Kép

Jajj, én meg most annyira szenvedek, rámtört az álomkór Kép Úgy nézek ki egész nap, mint aki alvajár, úgy délután 4 körül szoktam magamhoz térni Kép Nem egyszerű így dolgozni. Kép

szamy
(15+4)
szamy

Sziasztok,

Már tegnap is akartam írni, de lefagytam.Kép

Ahogy olvasom a leveleiteket Szamy és Juccsi, lehet hogy szabira megyek és akkor nyugodtan elintézem az orvosokat.(Mert nekem még csak most fognak jönni a vizsgálatok.)

Szamy,

Azokat a vizsgálatokat amit írtál a 12. hét előtt azokat meg lehet egy-két nap alatt csinálni, nem?

Ma először sikerült hányom, pont fogmosás közben. Hát nem vicces? Remélem azért nem lesz ilyen sokszor.Kép

Szerencsére nekem is jó ilyen szempontból a munkahelyem, de mondjuk a kéthetente de. 10-től tanfolyam lehet, hogy furcsa lenne, mert akkor mikorra érnék be dolgozni?

Szamy,

Te már 6 hónaposan elmész táppénzre, vagy szüli szabira? Én szeretnék a október végéig dolgozni.

Patak,

Tudsz már valamit arról, hogy mi lesz a nyílt napon? A Születés hete portálon egyébként a körbevezetés fönt van a Szülőotthon programjában.

És hogy szakmába vágó kérdésem is legyen, milyen a kaja a Szülőotthonban?Kép

Juccsi,

Neked milyen vizsgálataid voltak eddig? És a munkahelyeden tudják, miért olyan "rugalmas" a munkabeosztásod?Kép
Én ettől félek a legjobban, hogy hogyan kell ezt közölni egy férfi főnökkel, aki most vált el, igaz van két gyereke, de nála mindent csak proaktívan kell csinálni, és gyorsan. Egyébként meg minden érdekli, ami magával kapcsolato, de szerintem a kollégáiról/beosztottjairól vajmi keveset tud.

Marycus,

Köszönöm a leveledet mégegyszer.

csernusn

KEdves Szirom,

A férjed hol szokott sporthorgászni, a Pest környékén vagy vidéken?

Niki

csernusn

Sziasztok!

Miksának hőemelkedése van, kicsit takis és köhög is. Remélem, csak meghűlt és el is múlik hipphopp.

Szamy! Én nem vennék beépített pelenkázót, mert igazából nem tartom praktikusnak. Ha a szobában van, bele kell hordani a vizet. Meg aztán ki is kell vinni. Ha a fürdőben tartod, akkor elég ezer forintért egy kiskád is. Állvánnyal vagy ha olyan magas a mosógépes, akkor arra is teheted. Aztán a szekrényekben lévő kád elég kicsi általában, csak egy rövid ideig tudnátok használni. Azonkívül mi Miksát csak pár hónapig fürdettük állványos kádban, mert amikor már nagyon mozgolódott, biztonságosabbnak tűnt, ha leteszem a fürdőben a földre a kádját. Aztán a következő az volt, hogy a kiskád belement a nagykádba, most meg már a nagykádban fürdik a gyerek.

Csernusn! Ez Orfűn volt, itt Pest környékén pedig leginkább Õrbottyánba szokott menni. Fogott már ott is pontyot, csukát, meg talán süllőt is. Meg dicsérik a Torony tavat talán Gödnél vagy valahol arrafelé, és van egy kis bűbájos tavacska Dunabogdány előtt is. Ezt csak megemlítem, nem horgásztunk még ott. Erdőben van, olyan, mint egy kis tengerszem. Oda én vágyom nagyon, és most jót is hallottunk róla. Ja, és a Dunán is szokottKép

Hányás: én egyszer sem hánytam, csak folyamatosan hányingerem volt. A fogmosás viszont külön menet volt, mert én speciel végigöklendeztem. Már ott tartottam, hogy nem fogok fogat mosni. És fogínyvérzésem is volt. Vettem speckó fogkrémet, de nekem nem használt.

Lányok, tegnap fedeztem föl, hogy valamikor megnyitották a Dunakeszi Auchannál a Bay Way üzletközpontot, benne C und A, Deichmann, Jysk, meg még mások is, csak ennyit jegyeztem megKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Köszi Szamy, megnyugattál. Már eléggé lóg a belem a ronhangálástól.

Csernusn:
A munkahelyemen az volt, hogy én már előtte beszéltem a főnökömmel (hapsi, és már 2 éve megbeszéltük, hogy ennek itt az ideje), ugyanis elindítottuk a meddőségi vizsgálatokat, így jobbnak láttam, hogy szólok neki, hogy többet fogok késni, az orvoshoz kell igazodnom majd időpontokkal. Ehhez képest egy hónap múlva újra le kellett vele ülnöm, hogy ettől a szótól a kis leendő úgy megijedt, hogy inkább jött magától… :-))
Tehát mehetek bárhova, és nyilván igyexem én is korrekten hozzáállni a dologhoz, így – mivel mostanában sok lógás összejön – megbeszéltük, hogy kiveszek egy napot cserébe.

Kép
juccsi

Sziasztok!

Köhöm, nekünk olyan nagykádra tehető állványos kikskádunk van, aminek a teteje pelenkázó Kép Egyedül tényleg macera használni, de meg lehet oldani ha minden oda van készítve előre. Érdekes módon akkor egyszerűbb, amikor még kicsi a baba és nem akar vízből kivétel után lelépni úgy pucéran-vizesen Kép Egyébként mi helyhiány miatt vettük ezt a típust, Csenge még mindig belefér, bár hajmosáshoz a belefekvés már némi küzdelem árán megy. Az benne a nagyon praktikus, amikor az ember kiengedi a megfelelő hőmérsékletű vizet, lecsukja a tetejét, az nem hűl ki, míg behozza és levetkőzteti a gyereket. Kivenni meg úgy szoktuk, hogy Apa kiemeli a babát amíg én gyorsan lecsukom a tetjét és rádobom a törcsit. Ha egyedül vagyok, akkor magamhoz fogom a vizes gyereket egyik kézzel, a másikkal meg pakolok, aztán gyors pólócsere és mehet a törölközés Kép De szerencsére fürdésre azért hazaér Apa, eddig kb. 2-3x volt olyan hogy egyedül fürödtünk.

Szamy,
Nekünk olyan a babakocsink, amihez volt vázra pattintható bébihordó is. Én nagyon szerettem, több előnye is van. Egyrészt nem kellett venni bébi autósülést, mert a bébihordó beköthető. Ha elalszik a gyerek a kocsiban, nem kell felébreszteni ha megérkeztetek, csak kosarastól rátenni a vázra és gurulhat is tovább a család. Harmadrészt, a nagybevásárlásnál a bevásárlókocsi tetejére fel lehetett tenni a babát hordozóstól Kép Mi soáig használtuk, pl. tavaly nyáron még abban tologattam sétálni is, mert a sportkocsihoz még nem tudott rendesen ülni, a mózes már meleg volt, meg ki is nőtte addigra.

A hányás engem is elkerült, úgy a 8-10. hétig volt émelygés, aztán mintha elfújták volna Kép

Szirom,
Miksának jobbulást, reméljük tényleg semmi komoly!
Bizony, május elején megnyílt a Buy-Way! Van egy brutál nagy, kétszintes Kenguru Gold is.

Marycus,
Szuper, hogy találtatok szimpi ovit! Azért sokat számít a személyzet hozzáállása, ez a "majd nem fogja szeretni" hozzáállás nekem sem tetszett volna... Az mit jelent hogy a gyerekekenek jó az ovi, a szülőknek nem annyira?

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi! Ne fogd magadhoz vizesen a gyereket, hanem vedd szépen a fogaid közé a törülközőt, fektesd ki szépen két oldalra a mellkasodon, válladon, ahogy jó, így mindkét kezed szabad lesz, hogy kivedd a gyereket a vízből. Így a törülközőhöz szorítod, nem a pólódhozKép Betakarod és készKép Érthető volt? Saját fejlesztés, én majdnem mindig egyedül fürdetek.

És nem akartam megbántani a kiskádatokatKép De én különben a komódba süllyesztett kiskádra mondtam, hogy nekem nem szimpi. Elsőre egyébként nekem is tetszettek, aztán elkezdtem rajta gondolkodni, és hát nem ok.

Szamy! Igaza van Nyuszinak, bébihordó úgyis kell a kocsiba. Szóval tényleg praktikus. Egy hátránya lehet, hogy ezek a pattintósok nekem drágábbnak tűntek, mint ha külön venné az ember. Nekünk mondjuk ezen nem kellett gondolkodni, mert kaptunk ajiba egyet a kollégámtól, ami értelemszerűen nem illeszkedett a babakocsinkhozKép

Kocsi: azt gondold át, mire és mikor akarod használni. Ha csak tologatni, akkor vehetsz nehezebbet, masszívabbat, de ha tömegközlekedsz vele, vagy autóval is vinned kell (netán kicsi a csomagtartó), akkor könnyebb, kisebb kocsit nézz. Én csak tologattam, nálunk ráadásul földutak vannak, úgyhogy brutál nagy Bergont vettünk felfújható kerekekkel. Valami 38 ezer Ft volt a luxusváltozat, midnent tud, átfordítható tolókar (napsütés miatt), állítható magasságú tolókar (papa magas, mama alacsony, így mindenkinek be lehet álíltani), téli lábzsák, szellőzők, ellenzők, izébizé, de ez csak ide jó. Elárulom, hogy a Passat csomagtartójába sem könnyen fér be, illetve más már nem nagyon fér be mellé. Én imádtam mindenesetre.

Észosztást befejeztemKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nyuszi! Ne fogd magadhoz vizesen a gyereket, hanem vedd szépen a fogaid közé a törülközőt, fektesd ki szépen két oldalra a mellkasodon, válladon, ahogy jó, így mindkét kezed szabad lesz, hogy kivedd a gyereket a vízből. Így a törülközőhöz szorítod, nem a pólódhozKép Betakarod és készKép Érthető volt? Saját fejlesztés, én majdnem mindig egyedül fürdetek.

És nem akartam megbántani a kiskádatokatKép De én különben a komódba süllyesztett kiskádra mondtam, hogy nekem nem szimpi. Elsőre egyébként nekem is tetszettek, aztán elkezdtem rajta gondolkodni, és hát nem ok.

Szamy! Igaza van Nyuszinak, bébihordó úgyis kell a kocsiba. Szóval tényleg praktikus. Egy hátránya lehet, hogy ezek a pattintósok nekem drágábbnak tűntek, mint ha külön venné az ember. Nekünk mondjuk ezen nem kellett gondolkodni, mert kaptunk ajiba egyet a kollégámtól, ami értelemszerűen nem illeszkedett a babakocsinkhozKép

Kocsi: azt gondold át, mire és mikor akarod használni. Ha csak tologatni, akkor vehetsz nehezebbet, masszívabbat, de ha tömegközlekedsz vele, vagy autóval is vinned kell (netán kicsi a csomagtartó), akkor könnyebb, kisebb kocsit nézz. Én csak tologattam, nálunk ráadásul földutak vannak, úgyhogy brutál nagy Bergont vettünk felfújható kerekekkel. Valami 38 ezer Ft volt a luxusváltozat, midnent tud, átfordítható tolókar (napsütés miatt), állítható magasságú tolókar (papa magas, mama alacsony, így mindenkinek be lehet álíltani), téli lábzsák, szellőzők, ellenzők, izébizé, de ez csak ide jó. Elárulom, hogy a Passat csomagtartójába sem könnyen fér be, illetve más már nem nagyon fér be mellé. Én imádtam mindenesetre.

Észosztást befejeztemKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Észosztást befejeztemKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Niki
Igen, én úgy terveztem, hogy a 6. hónaptól megyek betegszabira, doki bácsi is azt mondta, hogy megoldható. Nem nézem ki magamból, hogy tovább bírnám Kép Egyrészt azért mert kövér vagyok, gondolom jobban meg fog viselni a teher, mint azt, aki fittebb, másrészt nagyon nem bírom elviselni a meleget nem terhesen sem, nem hiszem, hogy így babával a hasamban jobban fog menni Kép Harmadrészt pedig hamár megtehetem, miért ne? KépKépKép (legszívesebben már most otthon maradnék, de csak simán lustaságból Kép) Anyagilag jól állunk, melóhelyen megoldható a helyettesítésem, így semmi nem kényszerít, hogy tovább maradjak.
Vizsgálatok:
Nem tudom, te hova fogsz menni, én a szakorvosi rendelőben voltam. Meg lehet oldani 1 nap alatt is, csak kérdezz utána, hogy EKG melyik napokon van délelőtt. Vérvétel csak délelőtt van, és szerintem 3/4 9-9 körül érdemes menni, ha kibirod addig éhgyomorral, mert akkor már nincs senki, de korábban kilóméteres sor van. Maga a vérvétel 3 perc kb, vizeletet pedig érdemes magaddal vinni kis üvegben. Az EKG is kb 5 perc, és gondolom délelőtt kevesebben vannak. (én vagy 1 órát ültem sorba, mert délután mentem Kép)
A fogmosás közbeni hányinger-hányás engem még most is kínoz Kép

Szirom
Miksának gyors gyógyulást kívánok, ilyen szép időben nem szabad betegnek lenni Kép
A beépített pelenkázóról már én is letettem, tegnapt találtam hozzá árakat Kép Sajnálok rá 30-40e Ft-ot Kép Az állványos megoldás nekem nagyon instabilnak tűnik, félnék, hogy felborul. A mosógépes ötlet viszont nagyon tetszik Kép Jó magas, felültöltős mosógépünk van, az pont jó lesz Kép A nagy kádba rakást nem tudom, hogy fogom csinálni, mert sarokkádunk van, és elég mély, de ezt még ráérünk kitalálni Kép

Newsee
aranyos ez a pólócserés megoldás KépKépKép
Köszönöm a babakocsis tanácsokat Kép

Szirom
neked is köszönöm, igyekszem átgondolni, csak így tapasztalatok nélkül nehéz Kép Úgyhogy ne fejezd be az észosztást KépKépKép

Amiket már tudok: tömegközlekedni tuti nem fogok a babával, egyedül is gyűlölöm Kép, lépcsőznöm szerencsére nem kell vele, kombi Astránk van, úgyhogy a hely sem probléma, bár azt nem bánnám, ha más is beférne a babakocsi mellé Kép

Arra van ötletetek, hogy hol érdemes babakocsit nézni?

szamy
szamy

Szamy!
Babakocsit szerintem kezd el a nagyobb babaáruházakban nézni.Ott megtapogathatod,tologathatod,kiválaszthatod az igazit.Aztán kattanj fel babaszobára és figyeld mikor árulja vki fele annyiért.

Szirom
Miksának jobbulást!!

Kép
flocika

A kád témához még annyit,hogy mi kb 1 hónapig használtuk a hagyományos babakádat.Aztán Andris elkezdte élvezni a vizet és rugdosott.Na ennek az lett a vége,hogy ha elrugta magát akkor beverte a fejét.Akkor tettem a nagy vízbe.A csuklómon a fejecskéje és aluról fogom a vállát. Imádja a mai napig,hogy lebeghet a vízben.Mostanában,hogy már tud ülni,szoktam pici derékig érő vizet is csinálni és úgy játszik benne.
Ha vkinek kell egy kádrács szivesen átadom.

Kép
flocika

Szamy,
Ha új kocsit akarsz (ki tudja, a régi mennyire van "lelakva", akkor a babadiszkontokban is érdemes körülnézni. Van egy jó a Lehel úton, viszonylag közel a West Endhez, vagy kimondottan babakocsidiszkont a Pólustól nem messze (azt hiszem, Bergon, de már nem emlékszem kristálytisztán). Amikor mi voltunk ott, az eladó nagyon segítőkészen elmondott mindent, amit csak tudni lehet a kocsikról Kép Ott mellette van egy másik ilyen babadiszkont is. Érdemes körülnézni, mi pl. akciósan vettük a Chicco Travel Systemet a Lehel útiban, 50 ezerrel volt olcsóbb a listaárnál mert "a huzata már kifutó" és azért csak vadiúj volt...

Szirom,
Saját fejlesztésű fürdési ötlet nagyon jó, alkalomadtán kipróbáljuk Kép Kiskád nem sértődött ám meg, csak megvédtem a becsületét Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gyógydrukkokat! 37,5 -tel fektettem le Miksát, nem adtam neki semmit a C-vitaminon kívül. Majd éjjel nézegetem sokszor, inkább jó lenne, ha maga gyűrné le. Szívtuk az orrát, de nem nagyon jön belőle semmi. Viszont folyik. A kedve változó, kirobbanó jókedv és eszetlen hiszti váltogatja egymást.

Szamy! Én kiírattam magam, amint lehetett. Ez azt jelentette, hogy elhagytam a 12 hetet és már maradtam is otthon, mint a sicc. Mondjuk én vagy hajnaltól dolgoztam délutánig vagy délutántól éjfélig, majd 60 km-t autóztam haza. Volt, hogy este 9-kor már a könnyem folyt a monitor előtt, egyszer meg hazafelé meg kellett állnom, mert majdnem elaludtam. A házorvosnak elég volt megemlítenem, sikkantott és közölte, hogy kismamának nem való az éjszakázás, sem a stressz, maradjak otthon a seggemen. Doki bácsink sem volt ellene, de ő csak javasolhat, igazából a házidoki ír ki. Nekem meggyőződésem, hogy Miksa azért volt olyan nyugis baba, mert nem jártam be vele egy kimagaslóan stresszes, hajszolt munkakörbe, ahol még pisilni sincs ideje az embernek, nem húztak föl lüke kollégák, nem csesztetett a főnök, nem fagyasztották le nyári melegben a légkondival a lábamat az öltönyös, bőrcipős kollégák, és nem ültem pocakkal órákat a nyári útfelújítások miatt a dugóban. Ha megteheted és van kedved, maradj otthon. Tök jó volt, nagyokat sétáltam, aludtam, olvastam sokat, neteztem, készültem a babára, keresgéltem a cuccait, egy halom mindent megtanultam főzni, kertészkedtem, igazán nagyon szép időszak volt. Aztán már úgyse lesz nyugtodKép

Kád: én is tartottam az állványtól, de nem volt instabil. Egyébként nekünk is sarokkád van, de egy bizonyos pont után beletettem a kiskádat, mert félő volt, hogy Miksa egyszer kifejel a kőre. Meg fröcskölt veszettül ő is. De azért a nagykád még óriási lett volna neki, azért maradt a kád a kádban megoldás. (Nem szólva a vízmennyiségről, ami belefér).

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Jól eltüntemKép Így hogy nincs otthon netünk nem annyira tudom követni az eseményeket, majd megpendítem már a férjemnek hog ymostmár tényleg kötessük be.

Hű, már így eltelt az idő, Miksa és Viki ovis lesz? Azta. Beszoktatáshoz annyit hogy a gyerekek nagy többsége sír egy ideig, de beszokik, minden csoportban van egy-kettő aki nagyon nehezen szokik be és egy kettő aki az első nap hazaküldi anyát. Emma tök átlagos volt, nyűglődött, de annyiar nem volt vészes, így utólag a bölcsibe szoktatás. az ovi meg sírás nélküli volt.

Most két hétig beteg volt, nem tudom mit kapott el de 1 hétig 39 fokos láza volt, de nem találtak rá igazi indokot. De elmúlt. Volt egy fog balesetünk is, elhalt az egyik foga egy motorral való elesés után, elszürkült. Először nagyon kétségbe estem, de hát ez van, nem tudok vele mit csinálni.

Látom téma a kád meg pelenkázó, jó hogy annak kismamáink. Hát nálunk sima kiskád volt, amihez vettem egy szétnyitható állványt, ez nekünk nagyon bejött, sokáig tudott benne fürdeni, és nem kellett lehajolnom amikor fürdettem. Aztán mikor már felállt akkor a kiskádat betttük a nagykádba, de én aztnem bírtam mert nagyon fejjel lefelé kellett lógni a fogásához. Aztán amikor már stabilan ült, állt, akkor nagykád.

A pelekázó meg nálunk egy komódra tett puha pelenkázó lap volt, az is bevált.

Babakocsi viszont nem, mert én is dögnehéz stabilt vettem és állandóan BKV-znom kellett volna, na meg utáltam is otthon ülni, vezetni meg nem tudok, így én 6 hónapos korában lecseréltem egy szuper könnyűre, azt imádtam.
Ami meg a munkát illeti, én 1,5 hónapot voltam otthon a végén, addig dolgoztam, igazából nem esett nehezemre, de a másodikkal ha lesz már nem fogok, mert az már más eset. Az elsőnél amikor hazamentem pihentem, aludtam stb, másodiknál ez ki van zárva ugye az elős miatt.

Mi amúgy jól vagyunk, ha mindne összejön jövő hétvégén csináljuk a ház cserpcseréjét és fóliázást, szóval talán elkezdünk végre valamit. terv az még nincs kész, kezdek mérges lenni, az építészek tényleg ilyen csigalassan dolgoznak, vagy ez a nő kavar csak? Mondtam férjemnek hogy lassan ideje lesz meglátogatni és határozottabban közölni vele hogy siessen.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok lányok!

Bocs,hogy eddig nem jelentkeztem!
Amit a nyílt napról megtudtam:máj.11-én lesz,a főnővérnél(Farkas Balázsné,Zsuzsa)lehet jelentkezni munkanapokon 8-14 óráig a kh.számán(3-691-666/114 mellék).
Ajánlja azoknak a terhességük elején járó kismamáknak,akik még nem döntötték el,hol szeretnének szülni;akik nálunk szeretnének szülni,és kíváncsiak ránk;ill.a nem túl távoli jövőben babát tervező pároknak.
Megismerkedhettek az osztállyal,az itt dolgozó szülésznőkkel és csecsemős nővérkékkel.Bemutatjuk a szülőszobát,és a szülés körüli alternatív lehetőségeket.Megismerhetitek a gyermekágyas oszt.felszereltségét,az újszülött ellátásával kapcsolatos lehetőségeket,a rooming-in ellátást,és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat.
Információt adunk arról,hogy a nálunk szülő mamáknak milyen ingyenes szolgáltatásokat tudunk felajánlani.
Természetesen az összes felmerülő kérdésre is választ kaphattok.Bátran kérdezzetek!Sok szeretettel várunk mindenkit!

Az UH-val kapcs.csak annyit,hogy rövidesen kapunk egy még korszerűbb gépet.

Jó hír,hogy hamarosan elkészül a saját("Szülőotthon")honlapunk is.Amint meglesz,megírom az elérhetőségét.

További szép napot kívánok mindenkinek és kellemes hétvégét!
patak

Patak!

A rooming azt jelenti, hogy változott a helyzet és a babák éjszakára is maradhatnak, vagy csak továbbra is nappali van?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szia Szirom!

Sajnos a Lillának rossz a gépe,és amíg meg nem gyógyul,megkért,hogy válaszoljak a kérdéseitekre(persze amire tudok).
Szülésznőként dolgozom a Szülőotthonban,jelenleg a szülőszobán.
A rooming-in továbbra is "csak" nappali.Azért éjjel nem árt,ha tudtok pihenni.
Továbbra is Patak néven "futok",ha van kérdésetek,tőlem telhetően szívesen válaszolok.Nem ígérem hogy mindennapos vendég leszek,de igyekszem.

Sziasztok és kellemes hétvégét mindenkinek!
patak

Szia Patak,

És éjszaka ki eteti és mivel a babákat?
És nappal egész nap nálad van a kicsi?

A szülésnél milyen vajúdási alternatívákra van lehetőség? Illetve a Hol jó szülni? c. könyvben szoktak olyat említeni, hogy kell-e borotválni, saját ruhában szül-e az anyuka, van-e gátmetszés, vagy gátvédelem az otthonban?
Tudsz ilyenekről írni nekem?

Mi még semmilyen babás dolgok vásárlását nem kezdük el, ezt mikor szokás? Gondolom rengeteg utánajárást igényel, és azt sem tudom igazán miket tényleg fontos megvenni, esetleg van, amit érdemesebb bérelni?

Köszi és szép napot mindenkinek.

Niki

csernusn

Szisztok!

Köszi, PatakokKép Az éjjeli roomingnak is megvan az előnye azért, ebben biztos vagyok. Viszont nekem megfelelt a "csak" nappali is, és emiatt lelkifurim is volt picit, mert nem bántam, hogy éjjelre elviszik a babákat. Tényleg kellett a pihenés, ebben igazad van. A keresztneved elárulod? Érdekel, hogy találkoztunk-eKép

Többiek, hahó?

Miksát ma beirattuk az oviba, ez a nap eseményeKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Kicsit eltűntem hétvégére, végre elmúlt a bárányhimlő szezon, mehettünk családlátogatni Szegedre. Isteni volt, nagyon nem volt kedvem visszajönni Kép
Húgom kislánya tündéri volt: tesómék elmagyarázták, hogy vigyáznia kell a pocimra, nem szabad megütni, megrúgni, stb. Ennek az lett az eredménye, hogy nem engedte, hogy felvegyem, nem ült az ölembe. Végig ott volt velem, de amikor hívtam, hogy üljön az ölembe, mondta, hogy nem, és mutogatott a hasamra Kép Azt hittem, megzabálom Kép

Szirom
Gratulálok az ovihoz Kép Miksának hogy tetszik? Kép

Nekem ma két nap eseménye az volt:
Az egyik, hogy beszéltem ma a főnökömmel, hogy valószínűleg egy hónappal hamarabb kiíratom magam (jún. 1-től), mert nagyon nehezen viselem a melót. Telejsen korrektül állt hozzá, csak azt kérte, hogy minden melót adjak át rendesen. De nem lepődtem meg, ő mindig jófej Kép Nagyon bírnék már otthon lenni.
A másik pedig, hogy ma volt az első alkalom, hogy valaki megjegyezte, hogy mekkora már a pocim, és hogy már látszik, hogy nem a kövérség, hanem a terhesség KépKépKép

Patak
Örülök, hogy lesz weboldal, nagyon internetfüggő vagyok Kép Telefonos ügyfélszolgálaton dolgozom, de utálok telefonálni Kép
A nyílt napra be kell külön jelentkezni? Egyébként máskor is lehet kérni ilyen körülnézést? Én ezt magamnak még nagyon korainak tartom, nem tudnék még mit kérdezni, magán a szülésen nem nagyon gondolkodtam még Kép

Csernusn
Összeszedegethetnénk együtt majd a listát, nekem se sok fogalmam van még ezekről a dolgokról.
Szombaton megvettük a babának az első játékot Kép Vagyis inkább nekem Kép Egy hasaló bárán hatalmas kék pelussal (nem volt más színűKép), és felhúzható, és zenél Kép Pont rá lehet fektetni a hasamra Kép

hmm.. megjött értem a férjem, majd otthonról folytatom Kép

szamy
szamy

Sziasztok!

Az éjszakai babaleadást én is tudtam volna értékelni, de ahol én szültem, ott 24 órás rooming in volt Kép Vannak előnyei, pl. tuti nem kap tápszert a baba, illetve nem etetik cumisüvegből a kritikus első napokban, így szerintem zökkenőmentesebb volt a szopi indítása. Viszont császár után állandóan felkelni a babaához, hát nem volt egy leányálom Kép Itthon legalább ideadta volna vagy elvette volna a babát szopi előtt-után a család, illetve a itthoni franciágyon nem aggódtam volna azon hogy ha véletlenül elalszunk együtt, ráfekszem vagy lelököm az ágyról mint a szűk kórházi ágyon Kép. Azon kívül ugye a csecsemőket nem zavarja egymás sírása, a csecsemők édesanyját viszont igen, így alvás meg pihenés nem volt egész nap, az tuti, megváltás volt hazajönni.

Képzeéjétek, a hét végén rájött Csengére a sétálhatnék Kép Végre engedte vezettetni magát, jó sokat sétált, körbejártuk nagyiéknál a kertes házat, meglátogattuk a szomszédék kutyáját is, sőt, a terasz lépcsője is nagggyon érdekes volt. Nagyon örülök ám!!

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok lányok!

Csernusn
05.05-én leírtam,amit a nyílt napról tudni lehet.Egyébként úgy tudom lesz osztálylátogatás.Múlt csütörtökön Juccsit is körbevezette a főnővér.
Egyébként a rooming-in úgy néz ki nálunk,hogy reggel 7 körül(vizittől függ) felviszik a csecsemős nővérkék a bébiket a mamákhoz,látogatás kezdete előtt 1/2 órával(hétköznap 1/2 4,vasárnap 1/2 2)leviszik őket az újszülöttoszt.-ra,majd este látogatás után(hétköznap 7,vasárnap kb.1/2 6)visszaviszik őket 9-ig.Este megint összeszedik őket,és az éjszakát az újsz.oszt.-on töltik,amíg a mamák megpróbálnak pihenni.Akkor van fürdetés,aki még éhes,megetetik,és a "napozás"(élettani sárgaság miatt,ha szükséges).Egyébként a szoptatást részesítjük előnyben,csak és kizárólag szükség esetén kapnak a csemeték tápszert.Le lehet fejni nyugodtan a tejet,leadni a csecsemősöknek és éjszaka azt kapja a bébi.Egyébként a lányok nagyon segítőkészek,csak szóljatok nekik bármi problémátok van,mert nem mindenki igényli a segítséget,és ez nincs mindenkire ráírva.
A vajúdási alternatívák alatt pontosan mit értesz?Ha azt,hogy lehet-e sétálni,vagy feküdni kell-e,hát ez változó.Az esetek nagy részében lehet nyugodtan mozogni,nem kötjük ágyhoz a mamákat.Sőt,jót szokott tenni,a derékfájásról nem is beszélve.De vannak olyan szituk,amikor sajna jobb,ha fekszenek.A szülőszobán van 2db egyágyas szoba és egy kétágyas(ahol hagyományos szülőágyak vannak).A gyakrabban használt egyágyasban van egy kényelmes szülőágy,ami igény szerint állítható,bordásfal,kötél,labda.Hozhattok nyugodtan saját cd-t,kazettát,mert lehet hallgatni.Homeopátiás szerekkel és aromaterápiával segítjük a vajúdást.A másik egyágyasban is állítható ágy van,ott is van kötél ill.a labdát egy nagy zsákfotel váltja ki.Hirtelen ennyi jutott most eszembe.
Borotválás,beöntés nálunk van.Borotválás a gátmetszés miatt,beöntés a higiéné miatt.Sokszor így is attól félnek a mamák,hogy szülés alatt "baleset"éri őket.Hálóinget adunk,jobb ha abban vajúdtok,szültök,mert magzatvizes,véres lesz a ruha,másról nem is beszélve.Különben is a gyermekágyas időszakban fogy elég hálóing,bugyi,betét.Az első babájukat szülő mamáknál szoktunk gátmetszést csinálni.Később szükség szerint.A babás dolgok beszerzéséről inkább a többieket kérdezd,ebben nem vagyok otthon.

Szirom
Nem szeretném a nevemet elárulni,azért nem is írtam le.Szívesen segítek amiben tudok,de nem szeretnék abból előnyt(vagy hátrányt?)kovácsolni,hogy a netről már ismertek.Egyébként találkoztunk,amikor bent voltál.
Az éjszakai rooming-inről még annyit,hogy 4-5 ágyas kórtermek vannak a gyerm.ágyas osztályon,és tényleg nem túl pihentető,ha felváltva sírnak a bébik,és nem tudnak aludni a mamák.(Nyuszi hozzászólása).Otthon már talán más,ha csak a te csemetéd sír.

Szamy
Jó lenne,ha felhívnád a főnővért,mert nem tudom,hogy szervezi meg a nyílt napot.Ugyanis ő tartja.Egyébként tényleg nagyon rendes,és ha nem jó az az időpont,akkor biztos meg tudtok beszélni egy másikat.Van nálunk tanfolyam is a pároknak,ott is van látogatás,úgyhogy több lehetőség is a rendelkezésedre áll.Javaslataim:próbálj meg akkor menni,ha csoportos látogatás van(nyílt nap-tanfoly.),mert esetleg van olyan kérdés,ami neked nem jut eszedbe,de másnak igen;írd össze nyugodtan otthon a kérdéseidet,hogy semmit ne felejts ki.

Remélem minden kérdésre tudtam válaszolni.Ha tudok segíteni,írjatok!
Mindenkinek jó éjszakát!
patak

Sziasztok,

Szamy,
A szülőotthonba be kell jelentkezni(a főnővért kell keresni, aki telefonban nagyon aranyosKép). 9.10-től van az első turnus, 11-től a második. Én az elsőbe megyek. Kicsit korainak érzem ám én is az ilyen látogatást, főleg az én 10+3 hetemmel, de ha máskor nem nyílik rá lehetőségem, akkor most megyek.

Egyébként ma voltam a Szabolcs utcai kórházban nyílt napon, és szerencsére voltak velem egykorúak is és volt veled egykorú kismama is.
A kérdésekkel úgy voltunk, hogy szinte fel sem kellett tenni őket, mert mindent mondtak maguktól a nővérek.
Tők jó volt mert mindenhova bevittek, zöld papucsban, meg kiskabátban. Kép
Voltunk a koraszülött osztályon, láttam hármasikreket, igaz már csak ketten voltak, annyire picik voltak, de nagyon édesekKép
Benéztünk a szülőszobára, hát ott tényleg nagyüzem megy, egymás mellett elfüggönyözött a szülő rész.Kép
Viszont akikkel beszéltünk azok nagyon aranyosak voltak. Szerintem megérte, már csak a kisbabák miatt isKép
Én még mindig nem vehetek semmit,mert még nem nő a pocakom.KépA férjem csak a szemének hiszKépPEdig már látta bennem a kislurkót.Kép
Szóval én még csak interneten nézelődök, és még mindig várom az UH-t.

Patak,

Köszönöm az infót, mint fenn olvashattad már be is jelentkeztem.KépEgyébként lehet, hogy jobb, ha éjszakára cscsemőosztályon van a pici, mert tényleg kell a pihanés, gondolom én.Ettől senki sem lesz rosszabb anyuka.
Az tök jó, hogy nálatok ilyen sokféle lehetőség van a vajúdásra, mert azért az jó, ha a kismama megtalálja/magtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.Kép

Szirom,

Milyen az ovi Miksának, szereti?

Newsee,

Jó, hogy már ilyan nagy gyerkőcöd van, akit körbevezethetsz a ház körül, igazi nagy boldogság!Kép

Hát sziasztok,

Niki

csernusn

Sziasztok!

Patak! Persze, maximálisan megértelek. De attól még lehetek kíváncsiKép És simán emlékszel ránk? Vagy hát persze ... a rövid haj miatt, vagy esetleg Miksa neve miatt?
Örömmel olvasom, hogy voltak változások a szülőszobán, mert nekem például csak a ritkán használt egyágyas jutott, és hát az akkor elég spártai volt. Iszonyat kemény ágy volt benne, és nekem feküdni kellett sajnos elég sokáig. És a homeós cuccoknak is örülök, akkor nem volt ilyesmi. Vagy dokija válogatja, hogy ki szereti és ki nem, ha a páciensei használnak ilyesmit?
Tényleg, és szülésznőt lehet választani azóta? Bár nem nagyon tudtam volna, ki mellett döntsek, mert velem alapvetően tényleg mindenki nagyon kedves volt.

Niki! Éjjelre le lehet adni a babádnak tejet. De az elején még azért ez nem nagyon megy, vagy csak kevesebbet sikerül fejni, akkor némi pótlást egészen biztosan kapnak. Tápit szerintem, de Patak majd megmondja. Pár nap után viszont egész szép adagokat vittem le neki éjszakára. És Miksa szerencsére ettől nem lett cumizavaros.

Miksa még nem jár ovibaKép Csak beirattuk, mert minden gyerkőcöt annak az évnek a tavaszán kell beiratni, amikor betölti a 3. évét. Miksa októberben lesz 3, akkortól jár majd. Én meg legrosszabb esetben megyek vissza dolgozni, ha letöltöttem a szabimat (nemtom mennyi, 2 hónap van szerintem biztos), legjobb esetben pedig lenne kistesó. És akkor maradok továbbra is itthon, és Miksa lehet, hogy csak fél napra menne majd oviba, feltéve, ha ő is úgy akarja.

Nyuszi! Óriási gratula! Akkor most már megnyugszol?Kép

Manó! Olyan izé vagy, gyere már többet! Örültem neked, csak elfelejtettem írniKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Köszi Kép Mivel a gyógytornáról csak korának megfelelő mozgással fogják elengedni, és az nála még messze van, csak akkor leszek nyugodt, ha magától feláll és megy, szalad Kép Ez még odébb van, de legalább halad. Miksának szimpi az ovi? Kistesó projekt hogy áll? Embered beadta már a derekát Kép ?

Niki,
Azért nagy teljesítmény a séta, mert a lányom 19 hónapos (akitől a vezetve járás azért nem nagy szám Kép ), de hypoton, izomgyenge, ezért le van maradva a mozgásfejlődése (az idős gyerekorvosok meg orthopaed orvosok ezt a típust hívják "lusta gyerek"nek).

Patak,
Idézet Tőled:
"Egyébként a lányok nagyon segítőkészek,csak szóljatok nekik bármi problémátok van,mert nem mindenki igényli a segítséget,és ez nincs mindenkire ráírva"

Anno, amikor a gyerekágyas osztályon voltam, sosem értettem, hogy a csecsemősök miért nem mennek végig minden kórtermen legalább kétnaponta, hogy megnézzék, tényleg minden rendben van-e... Szerintem nem elfogadható az a hozzállás, hogy majd anyuka szól ha segítséget akar. Nagyon sokan vannak, akik nem "merik" zavarni az elfoglalt nővérkéket, inkább sirdogálnak hogy nem megy, aztán meg átállnak tápszerre, mert "nincs tej". Hogy is lenne, ha senki nem mutatja meg, hogy kell rendesen mellre tenni a babát? Nekem mázlim volt, mert pont ott volt egy csecsemős amikor először próbálkoztam és megmutatta, de ő sem magától jött, csak pont arra járt és rámszólt, hogy fogom azt a gyereket... Egyébként úgy mentem be a kórházba, hogy nem hagyom "lerázni" magam Kép de ezzel sajnos nincs mindenki így. Szerintem a tapasztalt anyukák sem vennék zaklatásnak, ha egy csecsemős időnként megkérdezné, hogy minden rendben van-e...

Zárójelben tenném hozzá, hogy én nem a Szülőotthonban szültem, de több gyerekes anyuka elbeszéléséből azt szűrtem le, hogy szinte minden szülészeten ez a hozzáállás a "normális" a csecsemősök részéről, sajnálatos módon.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok, Pataknak tök igaza van, tényleg körbevezetett a főnővér (mert az apuka vidéken van pont a nyílt nap alatt), minden kérdésemre válaszolt, soha egy olyan nem volt,hogy attól függ...
Nekem a gátmetszés 90-95% elsőszülő eset volt kicsit erős, és a 20-25% császár (éves, nem tudni hány második császár).
Sétálni jönni-menni, apucizni, enni, inni bármit szabad vajúdás alatt, lehet vinni saját zenét is.

Viszont! A hölgyek, akik segítik a szülést (szülész?) homeopátiás-aromaterápiás tanfolyamra mennek, vagy már mentek is, tehát ezt tanulni fogják. Ez nekem űberpozitív volt.
Ezen kívül terhestorna, baba-mama torna, felkészítés, szinte minden van.
Viszont nekünk van egy másik jelölt kórház is, ahová még nem jutottunk el, de talán a jövő héten... (Sajnos a lakáshelyzetünk egyre csak bonyolódik, ezt kell intézni, illetve ezért a két tök különböző kórház: most ÚJP nagyon messze van, ahhoz képest, hogy Dél-dél-Budán dolgozom)

Kép
juccsi

Sziasztok lányok!

Szirom
Köszike,hogy megértesz.Tényleg nem arról szól az egész,hogy az ember reklámozza magát,hanem kihasználva a technika vívmányait,segíteni szeretnék.:-)Nekem is jó lenne néha,ha nem értek valamit/valamihez,hogy segítsenek.
Miksa miatt is és a hajad miatt is emlékszem.Nagyon ritka név.
Homeopátiás szereket tavaly június óta használunk.A doktorok nem szólnak bele,hogy kinek adjunk,kinek ne,szabadonválasztott a használata,a mama dönti el,hogy él-e a lehetőséggel.Van olyan orvos,aki már terhesség vége felé is javasolja a mamáknak a szedését.Gondolom,ez sem kötelező.
Szülésznő választás nálunk még mindig nincs.
Tápszert úgy tudom,a gyerekorvos rendelésére adnak a lányok.Azon kívül még forralt cukros víz a "választék".A legjobb az anyatej.

Nyuszi
Örülök,hogy te is itt vagy!Mindig jó más kórházban szült mamák tapasztalatait olvasni.:-)Ebből mi is tanulunk!
Abban igazad van,hogy ez nem jó hozzáállás.Csak lehet,hogy nem voltam elég világos,elég sokat írtam akkor.Leírom azt,hogy nálunk mi van:
Nem arról van szó egyáltalán,hogy a lányok csak annak segítenek,aki kéri.Napjában többször körbemennek a kórtermekben,megkérdezik,hogy segítsenek-e valamiben,megmutatnak a mellretételtől kezdve a pelenkázáson át a fejésig mindent.A "szólást" csak azért írtam,mert nem vagyunk egyformák,van aki "nem hagyja magát lerázni",de vannak "kis nyuszi mamák"is.:-)Ez nekik szólt!Mindig arra bíztatom a nálam szült mamákat,hogy merjenek kérdezni,függetlenül attól,melyik "típusba" tartoznak.A másik ok,amiért bíztatom őket:3 szinten vagyunk elosztva-fsz-en van a szülőszoba és az újszülött osztály,az 1.em-en a műtő,a 2-on a gyermekágy.Sokszor nappal egyedül vannak a csecsemősök beosztva,nagy ritkán vannak nappal ketten.Ebből adódik,hogy ha nincs szülés,akkor fent vannak a a mamáknál,de ha van szülés vagy császár,nekik kell átvenni a gyereket,így nem tudnak minden percben fent lenni.Főleg ha több szülés van,mert akkor fel sem jutnak.Sokszor tényleg sajnálom őket mennyit trappolnak.Szóval,néha "fizikai képtelenség",hogy ott legyenek mindenki mellett.

A mellretételt egyébként már a szülőszobán is gyakoroljuk.Szülés után 2 órát maradnak lent a mamák,és ha minden rendben van a bébivel,akkor ő is.Rögtön megszületés után a mama mellkasára rakjuk a bébiket,betakargatjuk őt,és a varrásig ott vannak.Aztán mennek pancsizni,amíg a doktor ellátja a gátsebet.Addig a papa babázik.Utána pedig irány a cici!Általában a csecsemősök jönnek mellre tenni,de ha nem érnek rá,akkor mi segítünk.

Csernusn
Mint írtam,van nálunk tanfolyam is,amin szintén részt vehettek.És az a terhesség későbbi szakaszában ajánlatos.A nyílt nap azért van most 11-én,mert ezen a héten van a Születés hete,és ennek keretein belül van.A tanfolyam pedig inkább az utolsó trimeszterben ajánlott.Tehát akár 2x is jöhetsz hozzánk :-)Vagy többször is.
Ma reggel beszélgettem a Zsuzsival,és azt mondta,hogy szeretné bevezetni többször anyílt napot,és egy úgymond mama-bába találkozót,hogy minket is megismerjetek.Gondolom majd a honlapon erről is lesz szó.De sok szeretettel várunk titeket csütörtökön!

Remélem megint elég kimerítőek voltak a válaszaim(ésnem én):-)

Legyetek jók,vigyázzatok magatokra!Írjatok!Jó éjszakát mindenkinek!
patak

Szia Nyuszi,

akkor meg külön örülök, hogy végre "sétál" veled, mert gondolom megnyugató érzés lehet. Egyébként a kisgyermekek fejlődéséről, sajnos még fogalmam sincs, addig még nem jutottam el Kép

Kedves Patak,
Te tényleg nagy segítség vagy ittKép Egyébként volt már tavaly októberben egy terhességem, csak az vetéléssel végződött, ezért már akkor is mindig a netet bújtam, és most is félig meddig hasznosnak tartom. az ilyen beszélgetések szempontjából mindenképpen.

Kíváncsian várom a holnapot.Kép

Kedves Szirom,

gondolkoztam, hogy a beiratkozás egyet jelent-e az ovibajárással, de ezt elbénáztam.Kép

csernusn

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nyuszi:
Nagy-nagy gratula Csengének kézenfogva járáshoz!

Szirom:
Sok sikert oviprojekthez! S drukkolok kistesó ügyben. Csak neked tudom mondani, de üzenem párodnak, hogy bár nehéz velük, de nagyon megéri a kistesó... Elmesélek valamit, amit csak akkor élhet át az ember, ha min. ketten vannak. Egyik nap tornáról hazafelé jövet Niki elaludt a kocsiban és mikor kivettem egyből bbabkocsiba tettem és visszaludt rögtön. Viki pedig oda ment hozzá, persze azonnal rászóltam, hogy hagyja békén, mert alszik, mire Viki mondta, csak megsimogatom. Megengedtem, ő finoman megsimogatta és azt mondta suttogva: "Szeretem Nikit!" Hát el sem tudom mondani mit éreztem akkor... De számtalan ilyen példa van, mikor keresik egymást, mikor Niki végre kiáll magáért, mikor Viki eteti Nikit és mikor Niki nyújt egy zsömlét a tányérjából Vikinek és ő elveszi. Meg most, hogy hallom micsoda kaszinózás folyik alvás gyanánt...
Szóval szuper dolog!

Szamy:
Én is egy hónappal előbb terveztem abbahagyni a munkát, mondván otthon unatkozni fogok. Így Szirom elmondásából, lehet, hogy rosszul gondoltam. Végülis egy héttel előbb maradtam otthon, mert a kollégám akivel együtt dolgoztam 1 hónapra elutazott és addig befejeztünk mindent és felesleges lett volna maradnom. Persze nem sokáig unatkoztam, mert pénteken voltam utoljára és Viki következő hét hétfőn úgy döntött elég volt neki a bentlét.
Mindenesetre én is úgy vagyok vele, így utólag, hogy nem terhesen kell sztahanovistának lenni, szóval mai eszemmel valószínűleg inkább élvezném a terhességet, mint dolgozom. A második terhesség meg már nem olyan, nem akkora újdonság és persze ott a másik gyerkőc is, aki lenyűgöz a nap, mint nap szerzett új tudományaival és persze ott a sok dolog, ami adódik vele.

Patak:
Szerintem szuper dolog, hogy lehet "első kézből" infót kapni. Csatlakozom az előttem szólókhoz. nagyon nagy segítség ez a mostani topiclakó kismamáknak!

Manó:
Internetet tényleg be kellene már kötni, így tényleg ritka vendég vagy errefelé. Nekem hiányzik, hogy nem mesélsz Emmáról.
Építészekről én is hallottam rémhíreket. Szerencsére nekünk kész voltak a tervek amikor a telket megvettük, így nem kellett bajlódnunk az építésszel. Persze volt más...
Kitartás! Legalább haladtok és ez nem semmi.

Rólunk kicsit:
Niki szombaton 1 éves lett... és erre a napra időzítette, hogy megmutassa ő tulajdonképpen már tud egyedül menni... Erre szerdán... hang nélkül kezdett sírni, és hiába szóltam neki semmit nem reagált, felkaptam, de akkor már kezdett lilulni. Hiába ráztam meg, kiabáltam neki, csak nem vett levegőt. Kékült tovább, keze-lába lógni kezdett és fennakadtak a szemei. Csak a negyedik hátbacsapásra reagált egy kis köhintésfélével, de továbbra sem vett levegőt, aztán mire leültem vele, hogy a lábamra fektetve a hátára mégegyszer ráüssek, addigra végre felsírt. Ne tudjátok meg, ez dél körül történt és még este is remegtem... Nem kívánom senkinek ezt, hihetetlen érzés volt. Még jó, hogy voltunk a túlélő tanfolyamaon és eszembe jutott, hogy háton kell veregetni a gyereket. Mondjuk az félrenyelére van, de végülis segített.
Ma voltunk neurológián vele. Nincs semmi baja. De nagyon kell rá figyelni, mert bármikor előfordulhat ilyen. És ami a bőszítő, hogy tulajdonképpen azonkívül, hogy szokás szerint a Viki kikapta a kezéből az éppen megszerzett játékot semmi nem történt. Ez meg napjában kb. 3000-szer fordul elő.
Végülis túlvagyunk rajta, de nagyon megijedtem.

Viki írtóra várja az ovit, mindenkinek elujságolja, hogy ő beiratkozott az oviba és ő már ovis. Csak szerintem nem érti, hogy miért nem mehet akkor máris be...

Még egy jó hír így a végére a rossz után, vége a sulinak, minden vizsgám sikerült. Ráadásul az egyik beadandó feladatomra 5*-öst kaptam és a másik tanár aki bent volt a szigorlaton azt mondta, hogy ilyen ennél a tanárnál az elmúlt 11 évben, mióta ő ismeri nem volt. Rossz hír, hogy cserébe megkért, hogy a következő félévben amit írtam elő kellene adni. Mindenesetre írtó büszke voltam magamra... Bocs'

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Kicsit ritkán jövök már, sokszor úgy érzem, hogy a két "nagy" gyerekkel lassan úgyse tudok újat írni Kép Mert hát történnek ugye dolgok, de azért egy terhesség, pici baba más. Úgy veszem észre, hogy ez a többiekkel is így van már. Pedig sokszor nosztalgiázom, milyen jó volt, hogy szinte egyszerre vártuk a babákat...atyaég, mintha ma lett volna Kép Aztán már ovisak...

Mátét is beirattam, és bár nem indul minicsopi, felvették kicsibe, tekintettel, hogy tesó is odajár Kép Persze a szobatisztaság a feltétel. Remélem, hogy addigra okés lesz, bár jó úton haladunk.
Persze a kicsopit így kétszer kell majd járnia, de nem bánom, egymás melletti csopiban lesznek, és ha Regi végez jövőre, akkor talán az ő óvónénijei veszik át Mátét. Kép

Reginek június 11-én lesz balettműsora, nagy színpadon, jegyeket is kellett rá venni, úgyhogy nagy az izgalom Kép Asszem megmaradunk ezen a vonalon, nagyon táncos-muzikális alkat. Most hogy az rtl-en megy a bizonyos műsor, társastáncra is akarna menni. Majd meglátjuk hogyan tovább ősztől.
Máté meg nagyon rajzmániás, már korához képest szép embereket, autókat rajzol Kép

Múlt héten taliztunk Ildiékkel az Ikeában, nagyon nagy fiú Tomi!! És Julcsi csuda mosolygós baba Kép

Marycus,
Boldog születésnapot utólag is Nikinek!!!!! Kép Ez a fulladás borzalmas lehetett, vmelyik nap Máté művelte ugyanezt csak kajával Kép Már előttem volt a mentő, kórház Kép Szörnyű érzés valóban Kép Nem lehet rájuk eléggé odafigyelni, és ha megvan a baj, sokszor olyan tehetetlen az ember...
Gratulálok a sulihoz!!! Most kicsit zavarban vagyok, ez hanyadik év volt? Az meg külön csúcs, hogy ilyen "rekordot" döntöttél, legyél is büszke magadra!!! Van miért!

Két gyerek témánál csatlakozom Marycushoz, bár tény, hogy az elmúlt fél évben elég sokszor elhagyta a számat az a mondat, hogy " ha én ezt tudom, egyet se szülök" Kép Kép Ilyenkor apuka gúnyosan hozzáteszi, hogy "na persze" Kép Hát valóban, nem könnyű, sőt....de millió pillanat kárpótol Kép

Nyuszi,
Most már tényleg mindjárt beértek a célba Kép Aztán rohanhatsz a csaj után!

Patak,
Tényleg szuper, hogy közöttünk vagy, irigylem is kicsit emiatt a mostani pocisakat Kép De még így is jó olvasni a szülőotthonról, én nagyon szeretem Kép És ezúton is üdvözletünket küldjük Hammersberg doktor úrnak Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

És két kedvenc képem Kép

Kép

Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Csak egy képpel jövök, délután talán írni is marad időm:
Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!
Sajna most tőlem is csak egy képre jut idő. Délután anyáknapi műsor a suliban és készülődnöm kell.Kép

Kép
flocika

Sziasztok,

Hát kész fotóalbum lesz itt.Kép
Mindenki nagyon aranyos a képeken!!!

Nem is gondolná az ember, hogy ezek már milyen nagy gyerkőcökKép

Voltam az újpesti szülőotthonban. A főnővér nagyon szimpi volt, és a szülőszoba rész is ok. Az épület nagyon lehangoló, és az volt még negatívum, hogy a babár csak monitoron keresztül lehet nézni. Miért nem lehet legalább üvegen keresztül? Mondtak valami higéniés okot, de arra már nem emlékszem.

Niki

csernusn

Niki,
Na, a Péterfy-ben volt ám higénia, egész nap kint voltak a babák, a látogatók meg jöttek-mentek a kórtermekben álló nap Kép
Állítólag ha nincs járvány, a legnagyobb fenyegetés ami a babákra leselkedik, az a kórház "saját tenyésztésű" állománya...

Minden gyermek nagyon édes! Kriszta, miért hiszed hogy a kisgyerekes dolgok már nem ide valók?? Kép Én pl. szívesen olvasnám hogy tudjam, mi vár még rám Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Én is jól eltűntem, de velem nem történik semmi Kép Már csak 1,5 hetet dolgozom, nagyon várom már. Már olyan jól elképzeltem, hogy sétálgatok, vásárolgatok, főzök, takarítok meg ilyenek Kép Már a gondolattól is sokkal nyugodtabb vagyok (még akkor is, ha eszembe jut, hogy mennyi minden dolgom van még a melóhelyemen Kép)

Úgy szeretem, amikor raktok fel képeket, olyan szépek a gyerekeitek Kép

Kórház:
tudom, fura vagyok, de nekem nincsenek különösebb igényeim a kórházzal kapcsolatban. Csak annyit szeretnék, hogy vigyázzanak a babára és rám Kép Azt a pár napot szinte bármilyen körülmények között ki lehet bírni, csak jó kezekben legyünk Kép Azt hiszem, nekem sokkal fontosabb a családias hangulat, hogy merjek szólni, kérdezni, mint a hiperszuper, ultramodern berendezés. Aztán persze lehet, hogy néhány hét múlva eszembe jutnak az igények KépKépKép

Megyek eldőlni, további szép napot mindenkinek Kép

szamy
szamy

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Örülök, hogy megújult a Babanet, de én ilyenkor valahogy mindig kizáródok. Mindegy, már tudok végre írni.

Amúgy elégé pangás van errefelé, mi van veletek? Vagy más is hasonlóan járt mint én?

Niki:
Ez a videós babamutatás tényleg nem a legideálisabb a nézőközönség számára, ráadásul pontosan is kell érkezni, mert minden nap ugyanakkor van babamutatás. Ha lemaradtál, akkor annyi.
Persze végülis a látogatási időben illetve előtte valamivel van fürcsi, meg átöltözés, meg gondolom "statisztika írás (pl.: súly)", szóval van mit csinálni ilyenkor a gyerkőcökkel, s ha véletlenül ép sokan vannak, akkor biztosan így könnyebb, mintha percenként jönnének kikérni egy babát. Egy előnye van azért ennek a módszernek, nem kell tolakodni, hogy lásson az ember.
Meghát végülis csak néhány nap az egész és mindenki annyit nézi őkelméket, amennyit csak akarja. Szóval szerintem ez bőven az elfogadható szigorúságon belül van.

És még egy személyes megjegyzés, nekem a Szülőotthon látogatási szigorával kapcsolatosan is nagyon jók a tapasztalataim. Higgyétek el, hogy nagyon jó az, hogyha a baba ép szundizik, hogy lehet pihenni. Vikivel a Szabolcsból kimerülten jöttem haza, mert ott állandóan voltak látogatók, főleg az egyik szobatársam rokonai kész tatárjárást vittek véghez abban a pár napban, s én örültem, hogy Viki inkább a korára került, mert onnan nem hozták fel. Meghát nem olyan vicces idegenek előtt szoptatni, fejni, mosakodni, meg maszírozni... S erre a kedves látogatók nemigen voltak tekintettel... Szóval én inkább a szigorúságra szavazok.

Szamy:
Azért vannak olyan elemi dolgok, amik tényleg jók, ha egy elvárható szintet megütnek, pl.: illemhelység, fürdő. Amikor az ember szülés után van azért megnőnek az igényei ezekkel kapcsolatban. Ha nem is extrát szeretne, de legyen tiszta, legyen hely mondjuk néhány dolog lepakolására, s főleg ne legyen túl messze. De lehet, hogy ez csak nekem volt fontos.

Azért ne most kezdj nagytakarításba!

Krisztocs:
Pont ilyen pillanatokra gondoltam, mikor Sziromnak a többgyerekes témát feszegettem, mint amilyenek látszanak a képeken.

Amúgy azzal kapcsolatban, hogy kilógunk már ebből a topic-ból nekem is hasonló a véleményem.
Gondolom, hogy pl.: ovigondjaim nem igazán villanyozzák fel a topic kismamáit, meghát nem is ezért indult ez a topic. Viszont itt jöttünk össze, itt beszéltük meg anno ügyes-bajos dolgainkat, míg pocakosak voltunk és az örömeinket, nyűgjeinket ahogy cseperedtek a kismanók. Most mit csináljunk? Vagy jövünk és mesélünk vagy nem és akkor elveszítjük ezt a szerintem jól összejött kis csoportosulást, ami nekem bevallom hiányozna.
Meg talán azért annyi haszna lehet, hogy itt vagyunk, hogy ha szükség van rá lehet kitől kérdezni. Biztosan tudtunk már segíteni egy-egy tanáccsal egymásnak. Szerintem ez fontos. S amíg nincs kérdés végülis el-el fecserészünk a már komoly korral rendelkező csemetéinkről.

Azt azért hozzátenném még, hogy bár nem mindennaposak az események már, azért mindig akad olyan, amit érdemes lehet megosztani másokkal is, mint pl.: Regi nagy szereplését. Amihez megy ám a drukk! Ja, és ha lesznek képek tegyél ám fel! Had lássuk azt az élemedett korú kiscsajszit legalább képen balettozni! OK?! :)

Mindenkinek:
Klasszak a gyerkőcök!

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?