2006.04.13 19:42
Szerző: marycus
Sziasztok!
Üdv. mindenkinek!
Bocs', hogy mostanában nem jövök olyan sűrűn, de most sok beadandó feladat van a suliban, plussz összeért a két gyereknél a hisztis és a dac korszak, így örülök, ha levegőhöz jutok. A legtöbb időt nem töltjük itthon, mert a két kölök itthon nem bír magával, legjobb, ha min. játszótéren vagyunk.
Tök jó, hogy mindenki a nyaraláson töri a fejét. Hát nálunk max. Sarud lesz, mert ugye voltam két hét angolon, meg nyáron is tanulni kell, Zoli dolgozik ezerrel.
Szirom:
Jobbulást Miksának! Ha kell, hát kell az az ab., még mindig jobb, minthogy állandóan visszaesik, aztán valami komolyabb lesz a dologból.
Viki is teljesen azt hiszi, hogy az ovi az egy játszótér féle, ahol jó sok gyerek van. Az nem körvonalazódik a fejecskéjében, hogy azért az ott nem csak a játékról szól, dehát mitől körvonalazódna. Gondolom Miksa ugyanígy van ezzel.
Dac korszak... Viki még, amit ő talál ki arra is azt mondja, hogy nem a következő pillanatban. Már reggel mikor felkel tuti van valami amire közli, hogy nem, meg elszalad előlünk, ha csak teheti. Ráadásul most kitalálta, hogy fél a fürdéskor a szösztől, ami a vízben van és még a mikroszkópikus szöszöket is észreveszi. Úgy üvölt, hogy vegyük ki, hogy szerintem héthatárban hallani és nem segít semmi, mert valósággal vadássza őket, direkt keresi, hogy legyen miért ordítani. Nem használ semmi, próbáltuk elütni játékosan a dolgot, kipucoltuk előtte a kádat, leellenőrizte, hogy nincs egyetlen szösz sem, amikor végleg elszáll vele a hiszti, akkor már nem segít más csak, hogy megrázzuk. És persze, mivel fél, így nem akar fürdeni menni sem, úgyhogy először hiszti van, hogy nem akar fürdeni, aztán ha végre elérünk oda, hogy bekerül a kádba, akkor jön a hisztimuri. Már az apját is kiborította. Niki meg persze megijed a visítástól, aztán ő is teli torokból rázendít, úgyhogy külön kell őket fürdetni, mert nem szeretnénk, ha Niki alapból megutálná a fürdést. Szóval mi meg ezzel szenvedünk.
Ildi:
Jók a képek a két gyerkőcről. Addig jó, amíg csak így nézi a nagy a kicsit. Nálunk most kezdődik a haddelhad, mert már Niki is dühös, ha elszednek tőle valamit és teper nagyon, hogy Vikitől visszaszerezze, ilyenkor megy az üvöltés pro és kontra egyaránt.
Ovin csak azért töröm az agyam, mert Viki állandóan jön nekem az "Oviba megyek." szövegével. Már korábban eldöntöttük, hogy nem lesz ovis majd csak jövőre, de azért motoszkál bennem, hogy ha ennyire akarja, akkor mégis meg kellene próbálni a dolgot. Ugyanakkor azt látom itt a kétgyerekeseknél, hogy mi macera, ha az egyik ovis vagy bölcsis, a másik meg nem, bár ált. mindenhol nagyobb a korkül., mint nálunk. Úgy vettem észre, hogy kezdenek nagyon összenőni, akkor meg egy évig még Vikinek tökre elég, hogy megyünk tornára, zenebölcsibe, játszóházba, meg minden nap játszótérre. Mindig talál pajtást magának, ha akar és lassan Niki is felnő a feladathoz.
Amúgy képzeljétek Niki járni még nem tud, de remekül hajtja a bébitaxiját... Viki meg mindig azt gondolja, hogy Niki már egyenértékű vele, ha egy-egy új dolgot produkál, amit ő. Ráadásul, mikor Niki véletlenül fordítva üli meg a "lovát" még meg is erősíti benne, hogy az úgy jó, ahogy csinálja, mert rittig, hogy Viki is azonnal megfordul. Mi lesz ebből...
Szóval oviilag mi így állunk. Vikinek én már régen kevés vagyok, ezért is járunk mindenfelé. De nem bánom, mert így biztosan zökkenőmentesebb az ovibakerülés.
Krisztocs:
Én a bárányhimlőt mindössze egyetlen a homlokomon lévő pattanásnak látszó pöttyel bírtam végigcsinálni. Ennyi volt az össz tünet. Úgy derült ki, hogy lezajlott barihimlőm van, hogy más miatt anyu orvoshoz vitt, s ha már ott voltunk szólt a homlokomon lévő pötty miatt. Aztán doki megvizsgált és közölte a jó hírt.
Szóval nem kizárt, hogy Regi és Máté is túl van már rajta.
Nem irigyellek a műtét miatt. Szerintem is érdemes megnézni egy magánklinikát. Ott legalább megmondják mibe kerül és mit kapsz érte.
Flocika:
Nekünk van egy használaton kívüli bébiőrzőnk, talán ha egy hétig használtuk, mert a környék összes babócáját hallottuk, ha meg nem, akkor tuti kattogot, szóval ami lehet szerintem zavarja, de ha nem találsz jobbat, akkor szívesen kölcsönadom. Nekünk nem kell, úgyhogy bármikor igényelhető.
Játszóházas témákban mi partnerek vagyunk bárkivel, megbeszélés kérdése.
Nyuszi:
Mi is kihagytuk már elég régóta az igazi nyaralást és hiányzik is irtóra. Azért legalább Sarudig eljutunk minden évben.
Sok sikert a vállalati igénylésekhez! Én még soha nem dolgoztam olyan helyen, ahol volt ilyesmi, de Zoli sem, biztos tök jó lehet. Anno apu még a nagy szocializmusban tudott bolgár utat szerezni 3-szor is, lévén, hogy egy magyar-bolgár társaságnál dolgozott, jó kis utak voltak.
Hanzi:
Sok kitartás lakáskeresgélés ügyhöz! Nem könnyű választani az biztos.
Marcus bölcsi undorához a kis terminátor biztos hozzájárul. Na, ez a másik, hogy itt a szomszédban a 3. gyerkőc szinte könyörgött, hogy mehessen oviba, aztán most állnadóan itthon van, mert most meg már nem akar járni, hogy miért senki se tudja, lehet egy hasonló mentalitású csoporttárs, de a kötöttség, meg egyébb is. Én nagyon szeretném ezt elkerülni, mert aztán egy év múlva, hogy magyarázza meg az ember a gyereknek, hogy most már muszáj járni, ha eddig nem volt az. Szóval inkább ne akarjon annyira oviba menni Viki, inkább félgőzzel, meg ha már el lehet neki magyarázni, miről is szól. Most olyan kép él benne, ami miatt nagyon nagy csalódás érheti, persze nem biztos, hogy éri is, meg az is más helyzet, ha muszáj oviba menni, de most Vikinek ugyebár nem muszáj.
Na, remélem mindenkinek írtam, ha valaki kimaradt volna, ezer bocsánat.
Mindenkinek minden jót!
Marycus