Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tudom, nincs mentség, de volt hogy két hétig még olvasni sem tudtalak benneteket.
Volt egy betegség is. No mi a gyerekekkel megúsztuk, csak a férjem volt az. De ez is éppen elég volt!!! Hát nem lennék önként két gyerekkel egyedülálló.

Biztos volt amire közben szívesen reagáltam volna, de már nem emlékszem mire.
Hanzival hébe-hóba beszélgetek, de akkor is inkább ő hív. Kivéve tegnap amikor összefutottunk.

Egy játszóházban én is benne vagyok. Hétvégén az Ikeában voltunk, s Tomi nagyon -nagyon élvezte. No meg tegnap benéztünk az oviba is. Azt hiszem nagyon kevés vagyok már neki. Változatosságra van szüksége, meg új emberekre. Az Ikeában nem csak a játszórészt élvezte, hanem még nézelődés közben összehaverkodott egy kislánnyal. Nagyon édesek voltak!!!
Tominál is megy a dackorszak. Bár zömében akkor, ha fáradt. De akkor aztán semmi nem jó neki.
Játszótérre pl. nehezen megy ki, ha meg kinn van, akkor meg nem akar bejönni. Bár van egy kulcsszó, Julcsi. Ha rá hivatkozok, ált. jön.
Kicsi lányom ezerrel forog a hasára, de vissza még nem tud, ilyenkor jön a sírás. No meg akkor, ha letámadják. Idő kell neki az ismerkedésre.
Lassan hat hónapos, s elkezdhetem a gyümölcsöket adni.

Nyaralás,
hát biztos jó lesz nektek, ahogy így írtátok hová készültök. Nekünk ez most lehet hogy kimarad. De hosszúhétvégézni biztos fogunk.

Nyuszi,
3év???

Ildikó

Kép
Kép
Kép
nildikoka

Szia Szirom!
Én csak néha olvasgatlak Titeket, másik topicba járok rendszeresen. Talán Horvátország ügyben aktuálisabb infókkal tudok szolgálni. Mi Vir szigetén voltunk kétszer: előnye:Zadar után van tehát nem túl messze, sziget, viszont ingyenes híd van a szárazfölddel, aránylag olcsón lehet új építésű apartmanokat kapni, ( maszek házak)nincsenek ott a tulajok, általában közel (gyalogosan is megközelíthető) távolságban vannak a víztől márcsak azért is mert nem túl nagy a sziget, hajókirándulásokra lehet menni a helyi kikötőből, kocsival nincsenek messze a szomszédos települések ahol már vannak szép műemlékek, hanulatos éttermek, vannak a szigeten is és a környéken is homokos, apró kavicsos strandok, ami elég ritka, de kisgyerekekkel fontos.Hátrányai:maga a sziget, mint természeti jelenség annyira nem lenyűgöző, mint egyébként Horvátország és főleg más szigetek,elég sok az építkezés a szigeten, önellátásra kell berendezkedni, viszont elég jól felszereltek általában az apartmanok, vannak éttermek, sörözők, fagyizók, pizzázók,nagy nálunk is megszokott bevásárló központok az árak teljesen ugyanolyanok mint itthon(sőt)Mi Vir szigetén úgy voltunk, hogy felütöttem a Hírdetés újságot, rengeteg maszek hírdetés van benne, minden hírdető beszél magyarul (általában magyarok, mi is ilyen helyen voltunk).Nem tudom, hogy milyen nyaralásra gondoltál, (közlekedés, ellátás, hány gyerek, mekkorák, anyagi helyzet stb.)de mi tavaly Hvar szigetén voltunk, hát az maga a csoda!Mi kocsival mentünk, messzebb van mint Vir, de autópályán lehet menni + komp, ami nem zsúfolt, nem kell sorban állni és nem megfizethetetlenül drága, az igaz, hogy mi az egy hét alatt nem mozdultunk ki a szigetről, de nincs is rá igény, mert olyan gyönyörű hogy nem vágysz el. Eszméletlenül gyönyörű maga a természet és az óváros tiszta Velence hangulatú, eszméletlen kajáldák, műemlékek, vár,sétahajózás, vizitaxi,piac,a környékbe is kocsival lehet kirándulni.Mi tavaly a La grotta (van web oldaluk) utazási irodánál fizettünk be - tavasszal még nagy kedvezményeket adtak- 4 fő 5 csillagos szállodában, félpanzió (svédasztalos reggeli, menüválasztásos vacsora) légkondis szobák, uszoda,bowling, tenisz, nem a szállodánál, de az óvárosban - 5 perc gyalog - nyüzsgő éjszakai élet stb.( nekünk fontos volt az egyéb szórakozási lehetőség mert két kamasz fiúval mentünk) és a hotel strandja kifejezetten kisgyermekeseknek való apró kavicsos, lassan mélyülő és júniusban még tuti nincs tömeg.szóval mindez együtt 138 eFt volt tavaly. Szerintem ez sokkal rentábilisabb volt nekünk, mint a Vir sziget,de nem tudom hogy kinek mik az igényei.
remélem tudtam segíteni, ha bármilyan kérdésed van nyugodtan írjál az email címemre, mert ide ritkán szoktam jönni.Ha van akkora méretű képem amit tudok csatolni, akkor teszek fel egy pár kedvcsinálót.
Üdv.Fanny
fanny01

Sziasztok!

Fanny! Nagyon köszi, nagyon kedves vagy, hogy ennyit fáradtál miattunk!Kép Örülök, hogy Hvar szigetéről jókat írsz, mert most ott találtam egy-két jó házat. Talán oda megyünk, még meglátjuk. Még lehet, hogy kérdezek mélben, jó?

Ildi! De jó, hogy néha vagy azért! Gyönyörűek a srácaid! És milyen nagyok!
Oviba mi is benéztük, hogy megkérdezzük a beiratkozást. Miksa azt hitte, játszóházba mentünk és már szaladt volna befeléKép De a nevét nem mondta meg az óvónőnek, pedig kedves volt a nő vele nagyon. Szimpi volt különben elsőre az ovi.

Nyuszi! Madeirát terveztük tényleg, de annyi minden más dolgunk lett, hogy nem fért bele már a télen.
90 napos: én elsőre kb. fél évig csináltam, akkor jó volt. Azóta csak ímmel-ámmal megy, nekem se az igazi. Most 2 napja norbit kezdtem, hát majd kiderül.

Nálunk az van, hogy Miksa tegnap megint hőemelkedést produkált, úgyhogy ma elmentünk a doktorhoz. Lassan egy hónapja taknyos, és ezen belül 3 szakasz volt, amikor láza is volt. De rendbe mindig csak "majdnem" jött, aztán visszaesett. Úgy tűnik, hogy nem tisztult le az arcürege, úgyhogy ab-t kaptunk. Muszáj most már valamit csinálni, pedig én se szeretem az antibigyót. Meg a doki se, de evvan.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ma apuci hozott lízingbe egy nyuszit, úgyhogy sok gondom nem lesz a srácokkal Kép Mától tavaszi szünet van az oviban szerdáig, úgyhogy Regi is itthon, de nem is árt, mert továbbra is takik meg köhögnek Kép Egyik sem vészes, de azért van...

Nyuszi,
Nem megérzés, hanem tünet Kép Dokik, cikkek, tapasztalatok alapján, szóval ez is lehetséges a bárányhimlőnél. Nem törvényszerű, de általában van.

Szirom,
Mi is Horvátországot terveztünk idén, de a tavalyi tunézia elég volt velük egy időre, úgy döntöttünk Kép Úgyhogy idén ismét Alsópáhok, a Kolping a cél. Kép Regi amúgy is imádja, a társaság meg a szokásos lesz. Később akartunk menni, de már 2 hónapja is csak ez az időpont volt Kép
Aztán még mennek majd anyósékhoz balcsira is kétszer 1-2 hétre. Nekem meg akkor be kéne feküdnöm orrsövényferdi műtétre Kép Van vkinek tapasztala ezzel? Igazság szerint nagyon be vagyok tojva, nem is a fájdalom, inkább a kórházi körülmények miatt. Úgyhogy már megfordult a fejemben vmi magánklinika is, persze, ha nem csillagos ég....
Jobbulást nektek is!!

Ildi,
Nagyon szépek a gyerekek, és Julcsinak az a hajszerkezet! Kép Irtó dögös!

Május 2-től van Regi ovijában is a beiratkozás, beiratom oda is Mátét, mert majd a jelentkezők kora alapján derül ki, hogy indul-e ősztől minicsopi. Nagyon szeretném, mert bölcsibe nem szívesen vinném, de nem én döntök sajna Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Még azt elfelejtettem írni, hogy Hvar szigetén is több város van de a sziget "fővárosa" szintén Hvar, mi ott voltunk.Mindenkinek csak ajánlani tudom!
SziasztokFanny
fanny01

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Bocs', hogy mostanában nem jövök olyan sűrűn, de most sok beadandó feladat van a suliban, plussz összeért a két gyereknél a hisztis és a dac korszak, így örülök, ha levegőhöz jutok. A legtöbb időt nem töltjük itthon, mert a két kölök itthon nem bír magával, legjobb, ha min. játszótéren vagyunk.

Tök jó, hogy mindenki a nyaraláson töri a fejét. Hát nálunk max. Sarud lesz, mert ugye voltam két hét angolon, meg nyáron is tanulni kell, Zoli dolgozik ezerrel.

Szirom:
Jobbulást Miksának! Ha kell, hát kell az az ab., még mindig jobb, minthogy állandóan visszaesik, aztán valami komolyabb lesz a dologból.

Viki is teljesen azt hiszi, hogy az ovi az egy játszótér féle, ahol jó sok gyerek van. Az nem körvonalazódik a fejecskéjében, hogy azért az ott nem csak a játékról szól, dehát mitől körvonalazódna. Gondolom Miksa ugyanígy van ezzel.

Dac korszak... Viki még, amit ő talál ki arra is azt mondja, hogy nem a következő pillanatban. Már reggel mikor felkel tuti van valami amire közli, hogy nem, meg elszalad előlünk, ha csak teheti. Ráadásul most kitalálta, hogy fél a fürdéskor a szösztől, ami a vízben van és még a mikroszkópikus szöszöket is észreveszi. Úgy üvölt, hogy vegyük ki, hogy szerintem héthatárban hallani és nem segít semmi, mert valósággal vadássza őket, direkt keresi, hogy legyen miért ordítani. Nem használ semmi, próbáltuk elütni játékosan a dolgot, kipucoltuk előtte a kádat, leellenőrizte, hogy nincs egyetlen szösz sem, amikor végleg elszáll vele a hiszti, akkor már nem segít más csak, hogy megrázzuk. És persze, mivel fél, így nem akar fürdeni menni sem, úgyhogy először hiszti van, hogy nem akar fürdeni, aztán ha végre elérünk oda, hogy bekerül a kádba, akkor jön a hisztimuri. Már az apját is kiborította. Niki meg persze megijed a visítástól, aztán ő is teli torokból rázendít, úgyhogy külön kell őket fürdetni, mert nem szeretnénk, ha Niki alapból megutálná a fürdést. Szóval mi meg ezzel szenvedünk.

Ildi:
Jók a képek a két gyerkőcről. Addig jó, amíg csak így nézi a nagy a kicsit. Nálunk most kezdődik a haddelhad, mert már Niki is dühös, ha elszednek tőle valamit és teper nagyon, hogy Vikitől visszaszerezze, ilyenkor megy az üvöltés pro és kontra egyaránt.
Ovin csak azért töröm az agyam, mert Viki állandóan jön nekem az "Oviba megyek." szövegével. Már korábban eldöntöttük, hogy nem lesz ovis majd csak jövőre, de azért motoszkál bennem, hogy ha ennyire akarja, akkor mégis meg kellene próbálni a dolgot. Ugyanakkor azt látom itt a kétgyerekeseknél, hogy mi macera, ha az egyik ovis vagy bölcsis, a másik meg nem, bár ált. mindenhol nagyobb a korkül., mint nálunk. Úgy vettem észre, hogy kezdenek nagyon összenőni, akkor meg egy évig még Vikinek tökre elég, hogy megyünk tornára, zenebölcsibe, játszóházba, meg minden nap játszótérre. Mindig talál pajtást magának, ha akar és lassan Niki is felnő a feladathoz.
Amúgy képzeljétek Niki járni még nem tud, de remekül hajtja a bébitaxiját... Viki meg mindig azt gondolja, hogy Niki már egyenértékű vele, ha egy-egy új dolgot produkál, amit ő. Ráadásul, mikor Niki véletlenül fordítva üli meg a "lovát" még meg is erősíti benne, hogy az úgy jó, ahogy csinálja, mert rittig, hogy Viki is azonnal megfordul. Mi lesz ebből...

Szóval oviilag mi így állunk. Vikinek én már régen kevés vagyok, ezért is járunk mindenfelé. De nem bánom, mert így biztosan zökkenőmentesebb az ovibakerülés.

Krisztocs:
Én a bárányhimlőt mindössze egyetlen a homlokomon lévő pattanásnak látszó pöttyel bírtam végigcsinálni. Ennyi volt az össz tünet. Úgy derült ki, hogy lezajlott barihimlőm van, hogy más miatt anyu orvoshoz vitt, s ha már ott voltunk szólt a homlokomon lévő pötty miatt. Aztán doki megvizsgált és közölte a jó hírt.
Szóval nem kizárt, hogy Regi és Máté is túl van már rajta.

Nem irigyellek a műtét miatt. Szerintem is érdemes megnézni egy magánklinikát. Ott legalább megmondják mibe kerül és mit kapsz érte.

Flocika:
Nekünk van egy használaton kívüli bébiőrzőnk, talán ha egy hétig használtuk, mert a környék összes babócáját hallottuk, ha meg nem, akkor tuti kattogot, szóval ami lehet szerintem zavarja, de ha nem találsz jobbat, akkor szívesen kölcsönadom. Nekünk nem kell, úgyhogy bármikor igényelhető.

Játszóházas témákban mi partnerek vagyunk bárkivel, megbeszélés kérdése.

Nyuszi:
Mi is kihagytuk már elég régóta az igazi nyaralást és hiányzik is irtóra. Azért legalább Sarudig eljutunk minden évben.

Sok sikert a vállalati igénylésekhez! Én még soha nem dolgoztam olyan helyen, ahol volt ilyesmi, de Zoli sem, biztos tök jó lehet. Anno apu még a nagy szocializmusban tudott bolgár utat szerezni 3-szor is, lévén, hogy egy magyar-bolgár társaságnál dolgozott, jó kis utak voltak.

Hanzi:
Sok kitartás lakáskeresgélés ügyhöz! Nem könnyű választani az biztos.

Marcus bölcsi undorához a kis terminátor biztos hozzájárul. Na, ez a másik, hogy itt a szomszédban a 3. gyerkőc szinte könyörgött, hogy mehessen oviba, aztán most állnadóan itthon van, mert most meg már nem akar járni, hogy miért senki se tudja, lehet egy hasonló mentalitású csoporttárs, de a kötöttség, meg egyébb is. Én nagyon szeretném ezt elkerülni, mert aztán egy év múlva, hogy magyarázza meg az ember a gyereknek, hogy most már muszáj járni, ha eddig nem volt az. Szóval inkább ne akarjon annyira oviba menni Viki, inkább félgőzzel, meg ha már el lehet neki magyarázni, miről is szól. Most olyan kép él benne, ami miatt nagyon nagy csalódás érheti, persze nem biztos, hogy éri is, meg az is más helyzet, ha muszáj oviba menni, de most Vikinek ugyebár nem muszáj.

Na, remélem mindenkinek írtam, ha valaki kimaradt volna, ezer bocsánat.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Kép

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kép
flocika

Sziasztok!

Hanzinak és Nyuszinak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Hanzi! Lakással hogy álltok? Marcus és a bölcsi viszonya rendeződni látszik?

Kriszta! Sajnos-szerencsére nincs tapasztalatom orrsövényügyben, de nem irigyellek. Én úgy hallottam, elég vacak.
Srácaidnak jobbulást! Miksa most már jobban van, ma kapja az uccsó antibigyót. Úgy kell beleimádkozni, jó, hogy vége. Meg persze azért is, mert sokkal jobban van.

Marycus! Miksa is szöszöl a kádban, de szerencsére nem hisztizik hozzá. Nálunk most ebédnél az volt a baj, hogy tekerjem ki a palacsintát, és amikor kiderült, hogy valami kenhető (nutella) van benne, akkor kiborult a bili. Vegyem le róla... Minden kenhető, ketchup, majonéz, vaj, stb. utálat tárgya kóstolás nélkül. Namindegy, végül evett egy kakaósat meg egy üreset.

Horvátország: találtunk egy olyat, hogy Lastovo szigete, elég messze van a szárazföldtől, elég nyugis és sok a hal állítólag. Talán oda megyünk, csak még nem tudjuk, hányan, mert folyton alakulKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Köszönöm szépen a köszöntést Kép

Kép

Jó éjszakát!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

És ezúton kívánunk boldog névnapot Hanzikának Kép

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Elég nagy itt a pangás tényleg... (Tisztelet Szirom kivételnek, ő elég rendesen jár errefelé, nem is neki szól a következő...) Mi lesz lányok hagyjuk veszni ezt a jó kis topic-ot?
Mondjuk magamat is beleértem, mert most én is ritkább vendég vagyok, meg még egy hónapig az is leszek, a vizsgák miatt, de ha tudok jövök.

Névnapi köszöntéssel én is csatlakozom Sziromhoz: Boldog névnapot Hanzi és Nyuszi!

Szirom:
Tök jó, hogy találtatok valami jó kis helyet. Sok sikert a szervezéshez, remélem jól érzitek majd magatokat!

Akkor nálatok sem fenékig tejfel az élet Miksával. De a lényeg, hogy már jobban van.

Nálunk zajlik az élet... nagyon, talán túlságosan is. Niki ha lehet még hisztisebb, Viki meg az állandó ellenkezéssel borzolja az idegeimet. De azért vannak jó hírek is. Niki már 7 foggal dicsekedhet és pénteken megtette élete első 4 önálló lépését. Mondjuk azóta inkább csak az álldogálásban jeleskedik. Próbált motorozni is. Tudja hajtani, bár a hátsó kerekeket meg-megakasztja a lábaival, mert nem tartja elég nagy terpeszben őket. A kormányzás még mindig nem erőssége. Nem úgy a lépcsőzés. Hihetetlen sebességgel mászik felfelé és jönne rögtön vissza fejjel lefelé. Na, ezt azért nem engedjük neki.
Viki kapott 4 kerekű biciklit a nyuszitól. Már nem bírtam naphosszat hallgatni séta közben, a "Nincs korcsolyám, biciklim is nincs." szöveget, úgyhogy most beneveztük a biciklisek táborába. Már kb. egy hete tud biciklizni, mert a szomszéd kisfiú kölcsönadta neki és szinte ahogy felült rá megérezte, hogy kell vele menni. Nem kellett egy percig sem tologatni. Szóval megy neki, mint a karikacsapás.

Hát nálunk kb. ennyi új hír van. Gyertek lányok meséljetek már Ti is!

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Manó Emmájának szeretnénk nagyon boldog névnapot kívánni!Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Boldog névnapot Hanzinak, Nyuszinak és ma már Emmának is Kép !

Marycus,
De, ha csak 1 pöttyöd volt, az nem nyújt 100%-os védettséget, nem? Legalábbis én vmi olyasmit hallottam, hogy x pötty alatt nem.
No mindegy, eddig valóban úgy fest, hogy az én kölkeim immunisak, hétvégén lejár a harmadik hét is, és már a náthából is kimásztunk.

Nálunk igazából semmi külcsi nincsen, jöttünk-mentünk a húsvét alatt.
Máté most már napok óta a kakit wc-be v. bilibe teszi, úgyhogy a pelusok száma lecsökkent napi kettőre Kép Már jó lenne, csak alsónaciban tartani, akkor sztem már csak egy kellene éjszakára Kép

Lízingeltünk egy muszit az ünnepekre, még nálunk van, de lassan visszük vissza. Nagy volt az öröm, imádták Kép

Megyek is, mert már nincs játszótársa Máténak, beindult újra az ovi Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Boldog névnapot, Emma!

Csenge és Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Elnézést, hogy ilyen sokáig elhanyagoltalak benneteket. Kialakult bennem valami fura felteteles reflex: ha eszembe jutott, hogy belepek a babanetre, akkor egyből hányingerem lett Kép Valószínűleg túl sokat lógtam itt a kezdeti időszakban, és összekapcsolódott a két élmény Kép
Doki bácsi szerint a babával minden rendben van, úgyhogy kezd elmúlni a gyomorgörcsöm (bár megint nagyon várom a jövő csütörtököt, amikor megyek UH-ra) Múlt csütörtökön voltunk a 12 hetesen a szülőotthonban. A férjemet nagy nehezen rávettem, hogy jöjjön el velem. Hihetetlen mit össze hisztizett Kép Amikor bementem a vizsgálóba, megkérdeztem, hogy bejöhet-e a férjem, az aszisztensnő olyan kedves és mosolygós lett emiatt, hogy teljesen meglepődtem KépKép Sajnos vastag a hasfalam, és az 1 liter lötty, amit magamba töltöttem nem volt elég, hasi UH-val nem látszott rendesen Kép Doki bácsi elővette a hüvelyi UH-t, erre a férjem pánikszerűen kimenekült KépKépKép
Remélem a következőn már látszani fog rendesen a baba, mert már nagyon szeretném, ha a párom is látná Kép

Látom, mindenki tervezi már nagyon a nyaralást Kép Nekem is pár napja jutott eszembe. Anyukámnak januárban volt az 50. szülinapja, és azt kapta/kapja ajándékba, hogy megszervezek egy nagy családi nyaralást tengerpartra Kép Szívem szerint Görögországba mennék, de valószínűleg Horvátország vagy Olaszország lesz belőle, onnan könnyebb hazajönni, ha valami gond van velem Kép

Bárányhimlő tombol a húgoméknál, kislánya is és ő is jól belemásztak. Küldött fényképeket magáról, azt hiszem, ha megszületett a bébi, beoltatom magam KépKépKép Tegnap meg mondták, hogy sógorom is bepöttyösödött, úgyhogy újabb egy hónapig nem mehetek a közelükbe KépKép

Bocsánat, hogy nem írok most külön. Be kellene mennem már dolgozni, de képtelen vagyok rászánni magam Kép

szamy
szamy

Sziasztok,

Köszönöm a választ Marycus-nak és Krisztocsnak is. Hát én is pont ezen gondolkodtam, hogy hallani még semmit nem hallottam róla. Épp hozzá mentem be az egyik rendelésen, mert Jerger doki már nem rendelt. Nekem egy olyan orvos kellett akinek van magánrendelése is. Egyébként eddig 2x voltam nála és korrektnek tűnt.

Egyébként kb 2. hónapos vagyok, csak nem akarom elkiabálni, mert már volt egy elhalásos vetélésem pont ilyen tájt.Kép

Krisztocs,

Szakmailag vagy emberileg hallottál róla rosszat?

Niki

csernusn

Szamy,
Hogy szalad az idő!! Örülök, hogy minden rendben van! Kép

Niki,
Ezt inkább priviben, jó? Nem akarok se jót, se rosszat írni itt, mert nem én tapasztaltam, mások esetleg meg nem a megfelelőt vonnák le belőle. Kép Tudsz írni e-mailt, ha gondolod: etzl.krisztina@enternet.hu Amúgy semmi orbitálisra ne gondolj Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Ja, még akartam, hogy Hanzi, mi újsi veled? Hívtalak bent párszor a héten Kép Remélem, minden okés!

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Jövök egy kicsit én is, és mesélem, hogy Miksa 2 napja pelus nélkül van itthon (alváskor persze pelusban), és még nem volt becsurrantásKép Bár nem mondja, hogy kell neki, úgy kell kérdezgetni, de élvezi nagyon, hogy szaladhat a wc-re és milyen jól megy nekiKép

Kriszta! Tök jól haladtok Mátéval! Miksa mondjuk a kaksit még csak pelusba tette, úgyhogy az hátravan. Simán ment nálatok?
Ja, és ma próbáltunk az udvaron állva pisilni, neki is furcsa volt, meg én végig azt néztem, csak nem mertem mondani, hogy ez simán a lábára meg a nadrágra fog menni, de végülis nem sikerült és bejöttünk a wc-re inkább. Nagy küzdelem ez, noKép

Szamy! Tényleg nagyon szalad az idő! Lassan már a nemét is tudjátok! Tényleg, megkérdezitek? nevek vannak már?

Marycus! Miksa is bicajt kapott, de még nem tudja tekerni. Azt hiszem, rá kell jönnie. Én hiába mutatom.Tologatja, csöngetget vele, meg úgy megy vele, mint a motorral (a vázra ülKép). Majd rájönKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Írtam egyet, itt is volt, most meg eltűnt. Ki érti ezt?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Mégis megvan, őrület!KépKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom, Krisztocs,
Nagyon ügyik a srácok a pelus nélküli létben Kép

Szamy,
Hát a párod nem túl bátor Kép
Görögország bagyon jó!! De Horvátország is szép... és ha kicsit délebbre mentek Olaszországban, ott is vannak mutatós helyek. Anno 5 hónapos terhesen voltunk Szlovén-Olasz környaraláson, nem volt semmi baj! Bár az is igaz hogy a fertőzésveszély miatt nem mentem be a vízbe...

Nálunk nincs sok újdonság, igyekezünk minél többet a levegőn lenni. Csenge megkapta a 18 hós oltását, ezúttal gond nélkül vette az akadályokat. Egyre többet beszél és kis bújós nyuszi, záporoznak a puszik az arra éremesnek találtatott személynek Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Jut eszembe, Ti hogy vélekedtek a bárányhimlő ellem védőoltásról?

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi! Mi beadattuk. A doktor szerint csúnya mellékhatásai lehetnek, mostanában több példát is látott. Itt a babaneten is olvastam egy-két megdöbbentő esetet. Úgyhogy úgy voltam vele, hogy ha meg lehet előzni, akkor előzzük. És nem kell számolgatni, hogy mikor jön ki rajta vagy adja tovább, ha gyanús gyerekkel találkozott.

18 hós oltás: úgy emlékszem, hogy nem azonnal, hanem kb. egy hét múlva jöhet láz. De Miksának például nem volt semmi.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

Az nem a 15 hós oltás, pontosabban az MMR? Azt már megkapta, be is lázasodott meg pöttyösödött egy hétre rá Kép Ez a 18 hós régen a 15 hóssal együtt volt, egyébként DIPERTE emlékeztető, lényegében ugyanaz mint a 2-5 hós oltások. Itt ha jól tudom, 1-3 napig lehet hőemelkedés vagy akár láz is, aztán annyi... vagy nem??

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Először is, köszönöm a köszöntést, Newsee-nak és Emmának boldog névnapot utólag is!

Nálunk zajlanak az események: Marcus húsvétra beteg lett, még a Bethesdát is ki akartam hívni, mert magas láza volt, meg a homlokát fájlalta, hányt, hasmenése volt, de nem jöttek és be se vigyük. Így kedden a dokinkat hívtam ki: mandulagyulladás és hörghurut, ezért nem dolgoztam (Krisz, íme a válasz). Már jobban van, de az eredeti antibigyótól, amit kapott, vagy a téliszalámitól szerdára tiszta csalánkiütés lett, így csüt megint a dokinál voltunk és kapott másikat (kellett, mert amíg szedtük - 2 alkalom - elmúlt a láz, mikor nem szabadott, akkor visszajött).

Apukám meg ma eltörte a lábát - most van az ügyeleten, lehet, hogy műteni kell Kép Elment dolgozni (bádogos) és majdnem felborult a létra, ő meg leugrott róla és a sarkára nem tud ráállni.

Lakás ügyben: most megint van egy esélyes a Megyeri úton (Jégcsarnok melletti tömbök), igazán most az a kérdés, hogy anyuék házával mi a helyzet, mert ez már 3 hó múlva költözhető. Hát itt tartunk.

Ja, meg Ádám Apeh-mizériája... nem jól áll a szénánk Kép

Pelus nélkülieknek gratula, nálunk semmi haladás...

Ennyi voltam.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi,
Nagyon sajnálom Kép Ennyi sok minden rossz után, csak jó jöhet!! Kép Jobbulást apudnak és Marcusnak is, lakáshoz meg megy nagyon a drukk!!!!
OFF: szted a hr-en kit hívjak a szabim miatt? vagy mi a köv. lépés? Évi kiszámolta, hogy mennyi, és ha októberben akarok kezdeni, kb júnitól már állományban kéne lennem....

Nyuszi,
Nekem is az rémlik, hogy a 18 hósnál egy hétig lehetnek tünetek, de nem vagyok otthon már az új fajta beadásban.
Azt már tudod, mi az én véleményem a barihimlős oltásról, én nem adatom be nekik, és sanszos, hogy már túl vannak rajta.

Ma járt le a három hét, és sehol semmi...védőnő szerint már rég voltak...na, majd kiderül!
Én inkább most a kullancsok miatt aggódom, ma is voltunk Visegrádon, és apuka az arcából szedett ki egyet Kép És állítólag a városban is invázió lesz...

Képzeljétek, tegnap kivittük Mátét első újpest meccsére. Hihetetlen élmény volt neki, az első félidőt végig ülte, drukkolt, kiabált, tapsolt Kép A másodikat már unta kicsit, de nem volt gond, eljátszott Regiékkel. Anyum is most volt kint először, a lehető legjobb meccs választás volt, 7:0ra nyertünk, volt hullámozás meg amit akartunk Kép

Azért mi még nem vagyunk olyan ügyik, mint Miksa, mert pelusban nyomjuk, de egyre többet bilibe, wc-be Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Jajj, Hanzi, szegény Marcus! A fene egye már ezt az állandó beteségetKép
Apukádnak is jobbulást! Megússza műtét nélkül?
Apekra már nem is merek írni semmit...Kép
Mikor jöttök ki?

Kriszta! Most mi sem vagyunk annyira sínen a pelusmentességben, mert amikor ketten voltunk és oda tudtam figyelni, akkor 3 napig nem volt baleset, de tegnap beestek vendégek gyerekekkel és akkor teljesen megfeledkezett róla Miksa, meg én se kérdezgettem 20 percenként és volt baleset. Meg ma is délelőtt, úgyhogy a délutáni vendégsereg fogadásához szó nélkül kapta a pelustKép Majd holnap, ha megint ketten leszünk. Máshogy úgy látom, enm érdemes még próbálkozni. De nem baj, nem rohanunk sehová.

Nyuszi! lehet, hogy 15 hós, az új rendszerrel egyáltalán nem vagyok tisztában. De a lényeg, hogy Csenge jól vanKép
Tényleg, mozgással hogy haladtok? Régen meséltél.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy ez az Újpesti Kórház Szülészet azonos az Újpesti Szülőotthonnal?

Kép
juccsi

Igen, Juccsi! Miben segíthetünk?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kép

Sziasztok lányok
Ha még emlékeztek rám a régi idökböl akkor egy foto Kis Nikiröl aki már 20 honaposKép
Olvaslak Benneteket rendzseresen ,de nem tok a témához szolni csak nosztalgiázom(régi szép ujpesti évek).
pápusza Zsenge

Kép
zsenge

Sziasztok!

Hanzika,
Szegény Marcus Kép amikor Csengének volt három napos láza (amit akkor még nem tudtuk hogy az), nekünk is azt mondta a Bethesda, hogy kijönni nem tudnak és csak akkor vigyük be, ha hajnali háromig nem megy le 40 fokról, előtte nem tudnak foglalkozni vele, annyian vannak Kép
Apukád hogy van? Műtötték a lábát végül?
Lakáshoz megy a drukk!!

Kriszta,
Szombaton mi is láttuk a boldogan hazafelé menetelő lila-fehér tömeget (annak kevésbé örültünk hogy - ész nélkül - lezárták miattuk a Váci utat így a kertek alatt kellett hazaosonnunk a Tescoból, az ötperces útból lett úgy fél óra). Amikor megláttuk az eredményt, már tudtuk miért ért fülig a szájuk Kép
Vágysz már vissza a munkába?

Szirom,
Az új oltási renddel elsősorban a beadandó szérum változott, egyetlen kavarás a 15 hósnál van: eddig együtt adták az MMRt és a DIPRTÉt, most ketté van szedve, 15 hósan MMR, 18 hósan DIPERTE van. Ebből az MMR a húzósabb, egy hét után jelentkezhet magas láz, pöttyösödés. A DIPERTE lényegében emlékeztető, a 2-5 hós oltással azonos, bár minél többedik oltás, annál több ellenanyag van a szervezetében, így a reakciók is egyre hevesebbek lehetnek. Mi úgy néz ki, egy kis esti hőemelkedéssel megúsztuk, illetve - mivel a karjába kapta hogy ne vesse vissza a mozgását - két napig mutogatta hogy fáj, de borogatni, azt nem engedte Kép

Anyukám végképp nem hagy élni biliügyben Kép Most mit csináljak? Csenge még nem tud menni, beszélni is alig, hogy értsem meg hogy pisilni - kakilni kell neki??? Szívem szerint várnék még vele, de az is tény, hogy a környéken egyre több a próbálkozó, hasonló korú baba...
Esetleg nyáron meg lehetne próbálni egy-két forró napon a pelusmentességet, de nem igazán akarom erőltetni.

Mozgás ügyileg: ugye január óta mászik, már tökélyre fejlesztette a tudományát, futva is mászik Kép ennek egyenes következménye hogy néha arcra esik... Feláll tárgyak mellett, illetve próbálkozik a sima felállással is. Oldalazva nem hajlandó menni, vezetve sem. Továbbra is járunk gyógytornára és reméljük a legjobbakat.

Azt hiszem, ezt nem meséltem Nektek: a gyógytornász mondta, hogy a hypotónoknál gyakori erős boka befele dőlés Csengénél is jelentkezik, jó lenne neki Salus gyógycipő. El is mentünk venni, kiderült, hogy csak 19estől gyártják, Csenge lába meg 17es. De sebaj, ha orthopéd szakorvos felírja, elkészítik méretre. El is ballagtunk a szakrendelésre (rögtön hat hétre kaptunk időpontot), ahol a doki szó szerint leugatta a hajamat, hogy a gyereknek SEMMI BAJA, kicsit lazább az átlagnál, de sem gyógycipő, de szerinte még a gyógytorna sem indokolt, legyen sokat mezítláb (! befelé dőlő bokákkal). Inkább nem mondtam semmit, de azt azért megkérdeztem volna, hogy ha semmi baja, akkor miért tart kb. 9 hónapos gyerek mozgási szintjén 18 hónaposan...

Hűűű, ez jó hosszú lett, eldugultam Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Hanzika,
Szegény Marcus Kép amikor Csengének volt három napos láza (amit akkor még nem tudtuk hogy az), nekünk is azt mondta a Bethesda, hogy kijönni nem tudnak és csak akkor vigyük be, ha hajnali háromig nem megy le 40 fokról, előtte nem tudnak foglalkozni vele, annyian vannak Kép
Apukád hogy van? Műtötték a lábát végül?
Lakáshoz megy a drukk!!

Kriszta,
Szombaton mi is láttuk a boldogan hazafelé menetelő lila-fehér tömeget (annak kevésbé örültünk hogy - ész nélkül - lezárták miattuk a Váci utat így a kertek alatt kellett hazaosonnunk a Tescoból, az ötperces útból lett úgy fél óra). Amikor megláttuk az eredményt, már tudtuk miért ért fülig a szájuk Kép
Vágysz már vissza a munkába?

Szirom,
Az új oltási renddel elsősorban a beadandó szérum változott, egyetlen kavarás a 15 hósnál van: eddig együtt adták az MMRt és a DIPRTÉt, most ketté van szedve, 15 hósan MMR, 18 hósan DIPERTE van. Ebből az MMR a húzósabb, egy hét után jelentkezhet magas láz, pöttyösödés. A DIPERTE lényegében emlékeztető, a 2-5 hós oltással azonos, bár minél többedik oltás, annál több ellenanyag van a szervezetében, így a reakciók is egyre hevesebbek lehetnek. Mi úgy néz ki, egy kis esti hőemelkedéssel megúsztuk, illetve - mivel a karjába kapta hogy ne vesse vissza a mozgását - két napig mutogatta hogy fáj, de borogatni, azt nem engedte Kép

Anyukám végképp nem hagy élni biliügyben Kép Most mit csináljak? Csenge még nem tud menni, beszélni is alig, hogy értsem meg hogy pisilni - kakilni kell neki??? Szívem szerint várnék még vele, de az is tény, hogy a környéken egyre több a próbálkozó, hasonló korú baba...
Esetleg nyáron meg lehetne próbálni egy-két forró napon a pelusmentességet, de nem igazán akarom erőltetni.

Mozgás ügyileg: ugye január óta mászik, már tökélyre fejlesztette a tudományát, futva is mászik Kép ennek egyenes következménye hogy néha arcra esik... Feláll tárgyak mellett, illetve próbálkozik a sima felállással is. Oldalazva nem hajlandó menni, vezetve sem. Továbbra is járunk gyógytornára és reméljük a legjobbakat.

Azt hiszem, ezt nem meséltem Nektek: a gyógytornász mondta, hogy a hypotónoknál gyakori erős boka befele dőlés Csengénél is jelentkezik, jó lenne neki Salus gyógycipő. El is mentünk venni, kiderült, hogy csak 19estől gyártják, Csenge lába meg 17es. De sebaj, ha orthopéd szakorvos felírja, elkészítik méretre. El is ballagtunk a szakrendelésre (rögtön hat hétre kaptunk időpontot), ahol a doki szó szerint leugatta a hajamat, hogy a gyereknek SEMMI BAJA, kicsit lazább az átlagnál, de sem gyógycipő, de szerinte még a gyógytorna sem indokolt, legyen sokat mezítláb (! befelé dőlő bokákkal). Inkább nem mondtam semmit, de azt azért megkérdeztem volna, hogy ha semmi baja, akkor miért tart kb. 9 hónapos gyerek mozgási szintjén 18 hónaposan...

Hűűű, ez jó hosszú lett, eldugultam Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi,
Igen, vágyom elég erőteljesen most már nap mint nap Kép De azért tudom, hogy ilyen sose lesz többet, úgyhogy még kiélvezem az utolsó hónapokat itthon Kép
A Vácit a kispestiek miatt zárták le, őket kísérték a metróhoz...szegények Kép

Sztem se erőltesd a pelus dolgot, nyáron valóban megpróbálhatod néha, de neki még most már dolgokra, pl beszédre kell koncentrálnia. Nem véletlenül van ez "kitalálva" addigra, amikor már minden tudnak Kép
Regi lába is ilyen, bár látta őt nem egyszer doki, nem javasolt spéci csukát. Hol lehet amúgy ezeket a Salus cipőket kapni?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Helló, kedves Sziromék!

Most vagyunk 9 hét 4 naposak, és a jelenlegi orvosom jelezte, hogy nagy valószínűséggel lesz hosszabb szabin akkor, amikorra ki leszek írva, így dokit kell(?) váltanom - ezzel viszont lehet, hogy érdemes kórházat is.
Tájékozódni szeretnék, hogy milyenek a körülmények, milyenek az orvosok, szülésznők, babagondozók.
Van néhány viszonylag konkrét elképzelésem:
- szeretnék gátvédelemmel szülni, és mindent meg szeretnék tenni annak érdekében, hogy ne kelljen fájdalomcsillapítót kapnunk.
- szeretném, ha választhatnék apás szülést (esetleg dúla is jönne, de ez kevésbé fontos)
- szeretném, ha velem lehetne amikor megszületett, illetve egyébként is, minél többet (igen, minden percben! :-)
- szeretnék azonnal és a lehető leghosszabb ideig szoptatni, így szerintem még éjjel is felkelnék a babához, már a kórházban.

Kép
juccsi

Sziasztok!

Köszi a drukkokat! Aput megműtötték szombaton éjjel 11-kor, 1 hét kb. a kórház, 12 hét a többi. Nem kap járógipszet sem...

Lakásügyben az a kérdés most, hogy anyuék lakásával mit tudnunk kezdeni Kép Még a hét végéig fenntartják nekünk, amit kinéztünk...

Nyuszi,
Marcus lába is befelé dől, meg a lábfeje befelé is áll, arra kapott spéci cipőmegoldást (talpalás pluszban minden cipőjére), a dőlésre a főorvosasszony szerint semmi szüksége korrekcióra. Én jobban hiszek neki, mint a gyógytornásznak Kép

Krisz,
Szerintem Takács Ferit hívd fel, ő továbbítja az üzit a HR-nek.

Szirom,
Most hétvége esetleg (opcionálisan)? Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi! Most hétvége sajnos nem jó, május elsején mindig Orfű a program. Illetve csak a pasik mennek pecázni, de mi meg asszem akkor anyuékat látogatjuk meg.
Apukádnak jobbulást!

Nyuszi! De végülis akkor halad Csenge mozgásilag! Mindent később kezdett, de ha gyorsan is tud mászni, az szerintem tök jó. Állás, járás: járókát nem próbáltátok? Nálunk abba mászkált Miksa körbe-körbe kapaszkodva, amikor még csak állni tudott. Én azt gondolom, a járókát nem kell börtönként kezelni, mint ahogy sokan azért nem teszik bele a gyereket, mert nem akarják bezárni, hanem egy jó játék és segítség/tornáztatószer lehet a babának, a mamának meg biztonság. Nálunk sem volt benne nyakló nélkül, de mi szerettük.
Bili: 18 hónaposan én még nem különösebben erőltetném. Az szerintem jó taktika, hogy azt mondod anyukádnak, hogy megvárjátok a meleget és majd akkor. Miksa is ennyi volt tavaly ilyenkor és nyáron nem volt semmi szikra a leszokást illetően, pedig mászkált pelus nélkül. Néha ide-oda pisilt, kevesebb pelus fogyott kicsit és kész. Mondjuk a lányok ebben ügyesebbek.

Kriszta! Én meg annyira nem akarok visszemenni, hogy kiráz a hideg...KépKép

Juccsi!
-Gátvédelmet nem tudom, én végül császárral szültem. 2 és fél éve nem lehetett szülésznőt választani, de nekem elég jó fejnek tűnt mind, komolyan. Többel is találkoztam, mert engem többször indítottak.
-Fájdalomcsillapítótól nem kell tartanod, mert nincsKép Nem használják az EDA-t a vajúdásnál, a csaszi pedig asszem spinálban vagy altatásban megy.
-Apa bemehet (csaszira nem) és szerintem a dúlának sem lenne akadálya, gondolom megbeszélés kérdése. Együtt szültem egy csajjal, akinek az anyukája volt bent.
-ha jól van a baba és te is, akkor úgy tudom, 2 órát együtt lehettek szülés után. A frissen szült lányoknak a szobában úgy emlékszem nagyon gyorsan kihozták a babájukat, épp, hogy elrendezkedtek. Nekem is kihozták még az őrzőbe, miután felébredtem. Viszont éjjel nincsenek a babák a szobában, este 9-10 után elviszik őket. Tejet le lehetett adni, és akkor azt kapja a babád éjjel. Ezenkívül annyit szopizhattok, amennyit csak akartok. Velem a csecsemősök is rendesek voltak, segítenek kézségesen. Néha kérdezni kell, ha sok a dolguk, mert akkor rohanásban vannak és maguktól talán nem jönnek érdeklődni. De kérdésre kimerítő segítséget kaptam mindig. Szobák elég jók, 4-5 ágyas, fürdőszobás, pelenkázós, tévés szobák, az ágyak végén van a babák kiskosara.
Összességében elég barátságos, családias. Még annyi fontos lehet, hogy csak normál csecsemőosztály van, intenzív nincs, amelyik babával baj van, máshová kell vinni.

Úgy a kórházról bővebben nagyon sokat leírtunk itt a topikban, többségünk 2003 őszén-telén szült, szóval előtte tavasszal-nyáron rengeteg info van az archívban. Ha érdekel, olvass bele!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nagyon köszönöm! megyek is visszaolvasni!
(ez így azért eléggé pozitív, amit leírtál...)

Kép
juccsi

Lányok,

Félreértés ne essen, MINDEN kisgyereknek befelé áll a bokája Kép ez természetes és normális így. Normál feszességű bokaszalagokhoz tényleg nem kell korrekció, és a sok mezítlábas járkálás a legjobb amit tehet egy szülő. De van egy bizonyos szint, amikor a szalagoknak kell külső támaszték ahhoz, hogy rendesen el tudják látni a feladatukat, ehhez kellenek a gyógycipők. Általában 3 éves korig javasolják, ha addig szépen rendeződik a dolog, utána már nem igényel különösebb gondozást. Személy szerint meg azért hallgatok inkább a gyógytornászra ebben a kérdésben, mert ő immár 9 hónapja hetente kétszer kezeli a gyereket, az orthopéd orvos meg látta egyszer, két percig, amiből másfél percig a gyerek rajtam lógott és egyáltalán nem volt hajlandó felállni (bár ha adott volna egy kis időt arra hogy megnyugtassam Csengét, fel lehetett volna állítani de mindegy). De pl. a gyógytornász sem tudta hogy gáz lesz a bokájával, amíg fel nem állt, mert ha üldögél, akkor első ránézésre nem dől be, csak ha megterheli, de akkor nagyon.

Krisztocs,
Salus cipőket gyógyászati segédeszköz boltokban lehet kapni, pl. van egy a Deák téren, azt hiszem 2 szám, pont a metrókijáratnál, egy másik meg a Heim Pál Gyermekkórházban. De több helyen is árulják, bár a legprofibb eladó néni a Heim Pálban volt Kép Ha Regi eddig nem hordott ilyet, nem hiszem hogy lelkesedne az ötletért mert ezek azért nem túl kényelmes viseletek, irdatlan kemény bokatartó résszel. Egyébként attól másabb mint a többi, hogy a belső bokaélnél egy magasító betétet tartalmaz.

Szirom,
Mi is szeretjük a járókát, Csenge konkrétan abban alszik mert több a hely, így jobban lehet benne lehetetlen pózokat felvenni Kép De menni azt nem hajlandó benne. Pedig már a kedvenc alvós morzsapelusát is bevetettem csalinak, de csak addig tetszett a játék, amíg elérte áltó helyében, amikor már lépni is kellett volna érte, inkább a fejét verte a rácsba és ordított Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzi:
Akkor most minden irányba megy a drukk, hogy jól sikerüljön, meg hősiesen túl legyetek rajta!

Juccsi:
Amit Szirom írt a Szülőotthonnal kapcsolatban az még 2005 májusában is így volt. Én határozottan kellemesen éreztem magam a Szabolcs utcához képest.
De mostanában vannak vagy voltak a nyílt napok, hogy pontosan mit takar nem tudom, de próbálj utánanézni ennek is. Amúgy biztosan van még most is az a lehetőség, hogy személyesen tájékozódj, a főnővérrel érdemes ezügyben beszélni telefonon. Nagyon rendes szerintem.

Nyuszi:
Hát nem irigyellek! Komolyan. Ha nem veszel neki gyógycipőt, akkor is hibázhatsz és ha veszel akkor is. Én azt mondanám kérdezz meg még egy orvost, esetleg ha tudsz kettőt. Ennyiből már tutira mehetsz a problémával kapcsolatban. Szerintem megér Csenge egészsége, ez meg olyan vizsgálat, ami legalább nem fáj.

Pelus ügyben én aztmondom, hogy ha úgy érzed Csenge alkalmas rá, próbálkozz, ha nem akkor ne. Ne hallgass senkire. A gyerekek nem egyformán érnek meg rá, úgyhogy más gyerekekkel összehasonlítani nincs értelme. Én egyébként úgy érzem Vikivel elkéstem. Mikor Niki született vele akkor lett volna könnyű, akkor nagyon érdekelte a dolog, de akkor született Niki és volt elég gond vele, és nem tudtam vagy nem mertem felvállalni az ezzel járó sok-sok macerát. Már bánom, hogy nem próbálkoztunk komolyan, most meg a dackorszak kellős közepén ha valamit nem akar, akkor hat ökörrel se lehet rábírni és ezt nagyon nem akarja.
Szóval ilyen is van.

Krisztocs:
Mi is vasárnap voltunk Visegrádon a füvészkertnél, Ti merre?
Kullancs ügyben igazat adok neked. Ép ma találtam a teraszon egy hatalmasra nőtt dögöt. Valamelyik macska hozhatta haza. Szerencsére általában észrevesszük ha van bennük és kiszedjük. De ahhoz állandóan vizsgálgatni kell őket. Még nem néztük, mert azt gondoltam még nem vannak, de mégis. Itt a patakparton sajnos minden évben rengeteg van. Azonnal tettem a macskokra új kullancsriasztó nyakörvet. Nehogy gáz legyen.
Meg a két kölyköt is mindig átvizsgáljuk, biztos ami biztos.
Utálom őket veszettül. Anno kérdeztük a doki nénit az oltásról, de nagyon macera, meg kicsiknek nem is ajánlotta, meg ugye minden ellen nem hat.
Régebben a kutyákat egyszer beoltattam, de többet soha, mert úgy feldagadt az oldaluk, hogycsak na, és életük végéig volt ott egy kis púp. Szóval ez se abba az irányba hat, hogy megpróbálkozzunk vele akár nálunk, akár a gyerkőcöknél.

Pelus ügyben azért gratula Máténak, mégha van is rajta!

Szirom:
Gratula a haladáshoz pelusügyben Miksának!

Vikivel elég nehezen jutunk dűlőre. Már legalább elértem nála, hogy nem utasítja el kategórikusan a WC-re ülést. Már ülünk, de minek. Direkt visszatartja és amikor visszahúzom a pelust pisil egy jó nagyot... Viszont éktelenül tiltakozik minden csere ellen. Na erre varj gombot. Nem akarja a pelust, de nem akar WC-re se menni... Ki érti ezt? Sajnos nálunk alapból nem megy, hogy 20 percenként figyelmeztessem, mert sok a meló a kettővel, főleg, hogy Niki feszt lóg rajtam, mert menne, de egyedül nem mer. Pedig tud már egyedül lépegetni, de valamiért nincs bátorsága, talán, meg irtóra lusti... A másik meg az előbbi dologból adódik, hogy hiába is megyünk 20 percenként, Viki azért se pisil Wc-be... Megátalkodott egy kölyök ezen a téren. Úgyhogy én bízom benne, hogy egyszer majd magától szól aztán menni fog.

Most befejezem, mert még hátravan két vizsgám, és az egyik tárgyból kiselőadást is kell tartani, amihez még hozzá se kezdtem.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Juccsi!
Van a profilomban email cím.Légyszives jelentkezz be rajta,én is szívesen megírom a szülésem élményeit,a tapasztalataimat.

Kép
flocika

Sziasztok!

Marycus, továbbra is csodállak a teljesítményedért, nem semmi! Én úgy leálltam agyilag, hogy csuhaj. Pont most gondoltam, hogy neki kellene állnom legalább fordítani valamit mert teljesen berozsdásodtam Kép

Viki szobatisztasága meg majd alakulgat! Egyszer csak rájön hogy milyen buli WCbe pisilni Kép Illetve ha nem akarod oviba járatni ősztől, akkor még a tatár sem hajt, ráértek.

Gyógycipő ügyeben: nem hinném hogy ártanék azzal, ha ráadom... Főleg azért mert ezek a készre gyártott Salus cipők azért annyira nem durvák hogy elformálják az egészséges lábat, régebben kereskedelmi forgalomban is árulták (pl. Brendonban) de az ára miatt nem volt túl kapós, ezért már nem lehet ott kapni. Szóval ártani nem árt, max. hiába költenek egy kisebb vagyont rá, nem használ Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Hahó, Lányok!!

Jól elbeszélgetek itt magamban... Kép

Csak azt akartam elújságolni Nektek, hogy a párom cégénél elbírálták a nyaralási igényeket és kaptunk!!! Így augusztus végén irány Horvátország, Rovinj Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Juccsi:
Ha érdekel, hogy milyen a szülöotthonban szülni, milyen lehetőségeid vannak, akkor ajánlom figyelmedbe, hogy májusban lesz a születés hete. Május11én minden érdeklödő bemehet az otthonba, s körbe mehet az osztályon, s kérdezhet az ott dolgozóktól. Ha van időd akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget.
patak

Sziasztok lányok!

Hogy pörög a topik,alig tudom követni.
A jó idő miatt sokat vagyunk lent a téren.Ez meg is látszik a vasalnivalón.
Nálunk mostanában a hinta a nyerő.Az Auchanban vettem 1490,-ért műanyag hintát,azt szoktam egy karabinerrel feltenni a téren a régi hinta helyére. Nagyon élvezi!!

Jaj a lényeget nem is mondtam!! Tegnap Andris magától felült!!! Az ágyat gyorsan leraktuk,ki ne essen.
Kép

És a másik: ma áttört az első fogacska!!
Kép

Megyek hunyni,jó éjt!

Kép
flocika

Sziasztok,

Kedves Juccsi,

Nagyon örülök neked a topicban, mert én is friss kismama vagyok (8 hetes), bár ezt még egy kicsit furcsa kimondani.Kép
Ki volt az orvosod, aki választottál volna?És milyen volt az eddigi 9 heted és 4 napod?
Nekem furcsa, mivel semmit nem éreztem belőle (no igazi hanyinger, rosszullét, viszont rengeteg álmosság), és ezért aggódtam is, de hétfőn az ultrahangos vizsgálaton már volt szívhang is, és azt mondta a doki, hogy mindent rendben talált.Így megnyugodtam egy kicsit.

Flocika,

Láttam amit Juccsinak írtál a szülési élményeidről, én is kíváncsi lennék rá, hogy milyen tapasztalatokkal lettél gazdagabb. Lehet róla szó?

Marycus,

A Szabolcs utcai szülészetről tudnál egy kicsit írni, hogy milyen?

Üdv:Niki

csernusn

Niki!
Persze,hogy lehet róla szó.Légyszi küldj te is egy bejelentkező levelet az emailemre és elküldöm neked is ugyan azt az irományomat.
De ha van időd fogadd meg Patak ajánlatát és menj el te is megnézni.

Kép
flocika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nyuszi:
Én is teljesen úgy éreztem már, hogy agyilag gagyi lettem... De hogy most tanulok, így jó. Én magamtól magamnak nem lennék képes rá, de így, hogy "kényszer" így hajlok rá, hogy megcsináljam. Mondjuk amikor nekem már körmömre ég a tanulás, és Zoli késő délután kiviszi őket sétizni, hogy tudjak tanulni, akkor állandóan fáj a szivem, hogy én is úgy mennék velük, mégha aznap már kopaszra téptem is magam tőlük, ha még nem égető a dolog, mindig csatlakozom hozzájuk.

Viki-pelus-ovi témában nem kell halálra törni magunkat, mert utánaérdeklődtem és mindenhol csak ha betöltötte a 3. életévét akkor kezdheti az ovit, szóval ez november vége, akkor meg ugye jön a karácsony, úgyhogy mindenhol azt mondták, hogy januárban kezdhet, ha beiratkozunk. Úgy döntöttünk beiratjuk, mert januárig annyi idő van még és ha nem bírok vele a télen, mert nincs elég pajtás, akkor ott a lehetőség, hogy menjünk, ha meg nem akkor marad itthon.

És, hogy mennyire nem lehet adni mások és a pillanatnyi élményeknek... Itt van egy a szülők által álomovinak titulált ovi. Na ma elmentünk megnézni. A környezet tényleg szuper, nincs agyonfejlesztés, de vannak programok, elég nyitottak és rugalmasak és állítólag az ovónénik is aranyosak. Ehhez képest nem volt szimpi a vezető ovónő és annyira az sem aki ott volt, mikor Vikinek megengedték, hogy játszon kicsit. Olyan katonásnak tűnt minden. Meg volt egy olyan jelenet is az egyik ovónő és a vezető között egy gyerek ügyében, ami szintén nem volt meggyőző. Meg amúgy Viki olyan jólnevelt általában ha idegen helyen vagyunk, na itt nem. Nyitogatta a szekrényeket, fel-le mászott a széken, Niki is nyüglődött, és még apa se volt velünk, pedig nagy hangsúly fektetnek a család megismerésére állítólag. Szóval lehet, hogy mi sem voltunk neki túl szimpik, aztán így ez az egész félresikeredett kicsit. Szóval hiába megyünk mi ilyen-olyan nyilt napokra, meg beszélgetni a vezető ovónővel, én tutira nem tudom eldönteni ez alapján, mi jó Vikinek.
Ja, és az egyik oviban úgy reagáltak arra, hogy Viki annyira szeretne oviba járni, hogy végül ezért döntöttünk úgy, hogy beiratkozunk aztán majd meglátjuk, hogy az nagyon jó, ha vágyik közösségbe, mégha nincs is tisztában azzal, hogy mire is vállalkozik. Erre a szuper ovódában: "Majd ha látja, hogy anya, meg a kistesó elmegy őt meg itt hagyják már nem akar annyira ovis lenni. Hát nekem annyira nem volt szimpi ez a mondat.
Na, mindegy csak kicsit kiírtam magamból az élményeket.

Cipő ügyben, ha nem árt akkor én a helyedben inkább áldoznék rá, biztos ami biztos.

Flocika:
Gratula felüléshez, meg fogacskához is Andrisnak!

Csernusn:
Ha írsz mail címet, szívesen megírom a tapasztalataimat, bár én nem ott szerettem volna szülni, csak koraszülés miatt vezényeltek oda. Ha így is érdekel a profilomban jó a mail címem.

Aztán friss kismamák gyertek ám sűrűn a topicba beszélgetni, kérdezni!
És csatlakozom Patak hozzászólásához: én is ajánlom, hogy ha tehetitek menjetek el és saját magatok tapasztaljátok meg előre hová is fogtok kerülni. A saját tapasztalat, mégha nem is "akció"-ban történik sokat ér.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok,

Sikerült a profilomba betennem az email címemet, szóval kedves Marycus, leirhatod a tapasztalataidat, mert nekem pont olyan orvosom van, aki mindkettőben orvos, és lehet, hogy jó ha tudom, milyen a másik hely.(Hátha én is odakerülnék egyszer.)

Egyébként nem korai még ilyennel foglalkozni? Lehet, hogy hülyeség megkérdeznem, mert szívem szerint az összes fellelhető elektronikus információt kiolvasnám azonnal.

Az első három hónap alatt nem sok mindent vizsgálnak, nem? A komolyabb vizsgálatok csak a 12. héttel kezdődnek? Gondolom ez azért is van, mert az első három hónap, az még a féltve örzött időszak.

Üdv:Niki

csernusn

Sziasztok!

Bejelentkezek én is Kép
De jó, hogy vannak itt rajtam kívül is kismamák Kép És fura, de jó érzés, hogy nem én vagyok a "legfiatalabb" KépKépKép
A 2006 őszi topikban nagyrészt olyanok vannak, akik nyár végén fognak szülni, annyira nem érzem odavalónak magam Kép

Csernusn
Nekem a 12. heti genetikai UH előtt egy sor vizsgálatot el kellett végeztetnem: vérvétel, vizelet vizsgálat, EKG, a doki bejelentkeztetett a védőnőhöz is, és el kellett volna mennem fogorvoshoz is, de ez még nem történt meg Kép
Egyébként még én is korainak érzem a szüléssel foglalkozni, de csak babonából Kép A felkészülést valószínűleg nem lehet időben kezdeni. Kép

Marycus
ez az utolsó megjegyzés tényleg durván hangzik. A húgom kislánya már annyira vágyott oviba, hogy nem is volt beszoktatási időszak, mert a húgom kb 10 percet ült ott, amikor a lánya közölte, hogy "jól van anya, mostmár elmehetsz" Kép

Flocika
Majd én is fogom kérni a történetedet, de csak 1-2 hónap múlva Remélem, meglesz addig KépKép
Gratula a felüléshez Kép

Newsee
gratula a nyaraláshoz Kép Jó neketek, hogy már tudjátok. Én még azt sem tudom, hova, azt sem, hogy mikor, csak azt, hogy menni akarok Kép

Végre vége a bárányhimlős időszaknak Kép A húgom most mondta, hogy túl vannak rajta, és a környezetükben sincs senki fertőző, úgyhogy mehetünk látogatóba Kép Már annyira mehetnékem van, hiányzik a női társaság Kép

Most pedig elköszönök, megyünk doki bácsihoz babanézőbe, remélem, már látszani fog rendesen a hasi UH-n is a Picur, hogy az apukája is megcsodálhassa végre Kép

szamy
szamy

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?