Új privát üzeneted érkezett!

<font color="0000ff">Virág!

Képben vagyok, hogy merre jártatok. Legközelebb minket se hagyjatok ki!

Csenge!

Ki lesz a szülésznőd?

Az a kocsi, amit láttál, addig tartozik a szobához, amíg ott baba van. A közösségi programokra (vizit, fürdetés) nem azzal viszik a csöppségeket.

A harmadikon egyébként addig van nagy sürgés-forgás, amíg a folyosó végén lévő genetikán tart a rendelés. Utána totál nyugalom van. Én tavaly Rékával szinte unatkoztam a kórházi napokban. Mert hát az első napokban még azért elég rendesen alszik a legtöbb újszülött, így könyvet, rejtvényt, esetleg egy TV műsorújságot érdemes bevinni. Soha annyi ideje nem lesz az embernek a baba mellett, mint azokban a kórházi napokban.

Üdv mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Szia Csenge! A DM márkája a Babylove, a minősége megegyezik a Liberoéval, csak kb 30 Ft-tal olcsóbb darabja.
Nekem most a legújabb felfedezésem a Penny Market szintén saját márkájú, Babytime nevezetű pelenkája, 44 db kerül 2000 Forintba.
Na, ennyit a reklámról meg a piszkos anyagiakról :o))
Vendég

Virág! Akkor szép nagy babád lesz :-) Még négy hét van hátra, hetente 200-250 dkg....

Zita! F. Kriszti lesz a szülésznőm. Én azt hallottam, hogy elég húzós az első néhány nap a kórházban, de ez a pozitív hozzáállás, hogy még unatkozni is fogunk jobban tetszik :-)

Okinava! A Mester utcai bababoltban láttam 44 db-os Pampers-t 2000-ért, 80 db-osat 3200 Ft-ért. Akkor ez jó árnak számít? Én még nem vagyok képben az árakkal kapcsolatban :-)

Csenge
Vendég

<font color="0000ff">Csenge!

Mindhárom csemetém az ő asszisztenciájával jött világra. Jó kezekben leszel.

Üdv:

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Zita!
Csak nem arrafelé laktok? Egyébként a barátainknak is 3 gyerkőcük van, csak éppen 3 lány Kép.

Csenge!
Remélem azért ilyen sokat nem fog hízni már Kép. Persze csak viccelek, tudom, hogy most jön az igazi hízás időszaka, 4 kg körül lesz ha egyben leszünk a 40. hétig.

Üdv, Virág 36+1
virga

Sziasztok!

A Dm-s Babylove pelus tényleg jó, a nagy fiam most is olyat használ Libero bugyipelussal felváltva. A Pennyből pedig én popsitörlőt szoktam venni. 300 Ft és az a vastag fajta, teljesen meg vagyok vele elégedve. Mondjuk, most az a babának Niveát vettem. Pelusból meg Huggiest, de miután megvettem akkor jöttem rá, hogy ez az a márka ami múltkor a nagynál nagyon nem jött be.

Virág, mi is csütörtökön megyünk a dokihoz, 7-re. Most hétfőn drapp gatyában és fehér blúzban voltam, hosszú barna kiengedett hajjal. Én nem igazán emlékszem másra, csak azokra akik utánam mentek be a dokihoz. Majd most figyelek.

Üdv: Szilvi
gszilvi

<font color="0000ff">Virág!

Nem arra lakunk, hanem a tó irányában. De azért ennyire már képben vagyok itt is. Jó nagyokat szoktunk arra sétálni.

Üdv:

Zita</font>
pzita

Zita! Örülök, hogy te is jó véleménnyel vagy róla. Nekem is szimpatikus és jó lesz, hogy lesz ott valaki, akivel jól megértjük egymást.

Ma hajókirándulással egybekötött hegyi túrán voltam, persze csak hegyről lefelé. Kicsit aggódtam, hogy való ez még nekem, de nagyon jó volt és el se fáradtam :-)

Jó éjszakát!
Csenge, 36+2
Vendég

Memo!

Egy ideje nem írtál, megtörtént a nagy esemény?! :-)

Szerintetek vigyek tetra pelust a kórházba? Etetéshez gondoltam, vagy ott lehet kérni?

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó reggelt!
Csenge, a 2ezer jó árnak tűnik, mert általában a Pampers a legdrágább. Szerencsére az kevésbé van összhangban a nagyfiú fenekével :o))

Tetra pelus nekem is gondot okozott, adnak ugyan, de keveset. Behozni nem akartam, volt elég bajom, mint figyelni, melyik korház-pecsétes. Végül a babákra várakozó három emeletes baba-talicskáról lopkodtam le, madj kis foltokkal visszaküldtem :o))
Vendég

Szia Duda,

Nem semmi sem történt, teljesen egyben vagyok, csak nem tudtam érdemben hozzászólni ahoz amiről most a topikban szó van ( pelus, popikenőcs stb.).

Szerdán voltam CTG-én egy 80-as és két 60-as a mérleg. Amúgy semmi bajom, apa szabit vett ki így rengeteget tudok pihenni.

Ma megyek 4D UH-ra nagyon kiváncsi vagyok, remélem minden rendben lesz.

Nálad mi újság? te már érzel valamit?

Memo
memo

Szia Memo!

Örülök, hogy jól vagy!

Nálunk sincs még különösebb hír, a héten voltam dokinál és ultrahangon is. A doki szerint eddig nem úgy tűnik, hogy idő előtt jönne a bébi, zárva a méhszájam és eléggé fent fekszik még. De hát végül is van még bő 2 hete!
Az ultrahangon rendben találtak mindent, 2640 gr-ra saccolták a babát, úgy hogy azt mondták, kb. 3 kiló körül lesz.
Ja, és hajas baba!

Kedden megyek CTG-re, de nem tudom, mit fog mutatni, mert különösebbet nem érzek.

Mesélj majd, mi volt!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Szilvi!
Akkor tutira Te voltál,mert a hosszú barna hajat láttam amikor beléptél Kép!
Mi negyed hétre megyünk, CTG+viszgálat lesz. Én örülnék, ha kb. egyidőben szülnénk,nem kéne 17-ig várnom... Kép!

Üdv, Virág 36+2
virga

Sziasztok!

Hát időnként már én is nagyon várom, hogy megszüljek, de tegnap este elég sokat fájt a pocakom, és akkor rájöttem, hogy azért még nem vagyok teljesen felkészülve lekileg. Jó lenne még két hetet legalább kibírnom.

Memo, már én is azt hittem, hogy rég a babádban gyönyörködsz! Úgy látszik neked és Dudának is rendszerető pontos gyereke lesz, csak az enyém ilyen türelmetlen!

Üdv: Szilvi
gszilvi

sziasztok!

corionbiopszia miatt csupán egyetlen napot feküdtem a schöffiben, de egyet kijelenthetek, hacsak tehetitek fizetős szobába menjetek.
én nem abban voltam... :-(((
őszintén szólva az az érzésem, h direkt olyan kulturálatlan sz.r a nem fizetős szardénia szoba, hogy tejeljenek a mamák.
ráadásul ilyen magas egyágyas szobadíjjal (8-9000 ft) még sehol sem hallottam, általában 5000 ft szokott lenni.

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Sziasztok!

Szilvi, remélem azért az én "rendszerető, pontos" gyermekem nem húz rá + még egy hetet! :-)

Virnya!
Szerintem is elég szomorú ez a helyzet, de sajnos ez van..
Hogy érzed magad?

Üdv: Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok

Régen jártam erre,de most itt vagyok.Képzeljétek,ma voltunk a Praxisban,4d-s UH-n,és legnagyobb örömünkre,kislányt mondott a doki.Nem tudom,emlékeztek-e még,hogy mennyire kislányt akartam.Hát,úgy néz ki,hogy PUNCIS!!nagyon örülünk,(a kisfiam is),de még neméljük bele magunkat 100%-ig.Most 16 hetesek vagyunk,2 hét mulva a kórházban lesz a 18 hetes genetikai UH.Ha ott is lányt mondanak,akkor talán vehetjük biztosra.Habár Győrfi nagyon magabiztos volt.
A kórházban nemtudom ki fogja csinálni az UH-t,mivel a dokim(Nyéky) szabin van egész augusztusban.Megnyugtatott,ha vissza jön,feltétlenül megnézi ő is.
Hát,röviden ennyi.

Remélem jól van mindenki,vigyázzatok magatokra!!!
PUSZA,
MELINDA

Kép
kmelinda

Sziasztok!

Virnya!
Remélem jól vagy, egyébként pontosan mi volt veled?
A kórházi viszonyokkal kapcsolatban, mivel itt a környékbeliéktől kezdve a hajléktalanig bárki szülhet (ezeknek is kell valahol), szerintem csak így tudják megoldani a "szeparálást", mert ez a réteg biztos nem fog fizetőst kérni!
Biztos közrejátszik az is amit te írtál és szerintem is nagyon húzósak az árak, mégis aki teheti szerintem is menjen fizetősbe.(egy barátnőm nemfizetős 7 ágyasba volt, mellette egy hajléktalan anyuka volt aki tetves volt, másik szobatársánál egész nap ott volt "a család", szóval kell egykis balszerencse is, hogy így kifogja az ember, de ez is benne van a pakliban!
A leírtakkal nem akarok bántani senkit, de világos, hogy aki teheti azt a pár napot nem ilyen társaságban szeretné tölteni!!)
Remélem nem ijesztettem rá senkire, de jobb előre tudni a dolgokat...

Gszilvi Virga!
Tök jó, hogy talán együtt tudtok szülni!
Minden jót nektek és persze mindenkinek!

Puszi Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

<font color="0000ff">Melinda!

Örülök, hogy úgy tűnik, hogy a nembéli elképzeléseitek bejönnek.
Jó ultrahangosok vannak a kórházban, emiatt ne aggódj!

Virnya!

Én öt éve járok viszonylag rendszeresen a Schöpf-Méreibe. Ahogy azt a múltkor is írtam, az első gyerekem születésénél még csak 12 fizetős (a múltkor véletlenül 16-ot írtam) szoba volt. A nem fizetős szobák akkor is pont ugyanilyenek voltak, ugyanilyen tömegnyomorral. (Pontosabban egy-két dologban azért a nem fizetősben is van azóta javulás.) Szóval nem hiszem, hogy azért lenne, hogy minél többen menjenek a fizetősbe. A beteganyag meg ugye adott. Nem egyszer fordul elő, hogy a környéken található két klinika oda passzolja át a neki már rangon aluli betegeket.

A szobaárakat meg persze baromi sok kifizetni. De nézz itt szét csak a babaneten! A MÁV-ban tízezer, a Péterfyben 10 és 12 ezer, az Uzsokiban 6-10 ezerig vannak a szobaárak.

Üdv mindenkinek!

Zita</font>
pzita

úgy tudom, az első emelet utolsó, 5 ágyas baba-mama szobájába csak meghatározott doktorok betegeit helyezik el. Nekem ezáltal nem volt problémám a szobatársakkal, sőt jobban éreztem magam, mint három éve, mikor az egy ágyasban feküdtem. A megspórolt 30 ezret pedig költhetem a gyerekeimre :o)
Vendég

Haliho!
hu de sok minden tortenik itt mostansag. bar eleg gyakran megnezem a hozaszolasokat, allandoan jol le vagyok maradva. Sajatra meg mar nem jut idp, mert akkorra rohanni kell vhova, elintezni vmit, stb... azt hoszem, ez is azt jelzi, hogy keszulok a szulesre, es minden legyen addig kesz. Orulok, hogy jol vagytok!
Szoval, Virga, Szilvi, talan talalkozunk. Nalam is barmikor johet a baba. Aug kozepe a kiirt iodo, de az orvosom szerint lehet, h hamarabb lesz. En neha ugy erzem, nagyon itt az ido, neha meg ugy, hogy akar meg egy honapot is kibir a pocakban. Sokmindentol fugg.
Legkozelebb egy het mulva megyek orvoshoz. Ott lesz kozuletek vki?

Puszi Mindenkinek,
M
masodik

Sziasztok !
Tudna nekem segíteni valaki, aki a Villányi dr. úrhoz jár ? Magánba szeretném megtudni a tarifáját, ha a korházba megyek ultrahangra és vizsgálatra. Nagyon köszönöm. címem: Bled@freemail.hu Nagyon köszönöm.
bled

Szia Második!!!!

tényleg mily' régen jártál erre "hivatalosan" Kép

SzurkolunkKép
kisborA
kisbora

Második, én csütörtökön este hétre megyek. A Virág is aznap jön, csak egy kicsit előbb.
gszilvi

Sziasztok!

Tegnap voltam én is CTG-n meg vérvételen. Egyelőre semmi jele annak, hogy készülődne kifelé a fiunk :-) Jövő héten már kétszer kell menni. Még három hét van a kiírásig és én nem bánnám ha kivárná az idejét, mert ahogy Szilvi is írta :-) azt hiszem nekem is kell még egy kis idő, hogy lelkileg rákészüljek a szülésre.

Kiváncsi vagyok mennyire jön majd be az, hogy a lányok sietnek, a fiuk meg ráhúznak néhány napot :-)

Szép napot mindenkinek!
Csenge, 37+1 (most már tényleg össze kellene készíteni a kórházi csomagot, azt hiszem :-)
Vendég

Sziasztok!

Már egy idje olvaslak benneteket, és nagyon sok hasznos információt kaptam a kórházról, annak körülményeiről, az orvosokról. Nagyon köszi mindet.

Magamról. Eddig azért nem írtam, mert bár vártuk a babát, de még nem volt biztos. Tegnap este óta viszont már itt van a kezemben a fotó, ami bizonyítja, hogy bizony van egy foltocskám már nekem is. 36 éves vagyok, 8 hetes terhes, és már van egy 10 éves fiam. A dokim neve Kollár Zoltán, sajnos róla még nem olvastam, hallottam tőletek, remélem össze fogok találkozni valakivel, aki szintén hozzá jár. Szerintem egy nagyon szimpi, kedves udvarias doki, én igaz az előző szülésem rossz tapasztalatai után, kb. 10 éve találtam rá, tehát szülési tapasztalataim vele kapcsolatban nincsenek, de már több ismerősöm szült nála, és rosszat róla még nem hallottam.
Nagyon jó, hogy vagytok, mert 10 éve még minden nagyon más volt, nem kellett szülésznőt választani, fizetős szoba sem volt, viszont voltak rooming in szobák, és én éltem is a lehetőséggel, hogy a babámmal együtt legyek az éjszakákat kivéve. Nem kellett a babának semmit bevinni, csak amikor már mentünk haza, és akkor még a betétet is kaptuk. Hát végül is ezeket is ki fogjuk birni, és nagyon jó, hogy tudok róluk, ezért rendszeresen jelentkeznék,írnék, és kérném a segítségeteket különböző témákban.
Amit szeretnék kérdezni a fizetős szobákról, az az, hogy nekem a három ágyas is teljesen megfelel, legalább nem vagyok egyedül, szerintem ez jó. Ami gondolom mindegyikre igaz, hogy zárhatók, ha nincs bent senki nem tud bárki illetéktelen bejönni. És szerintem még nagyon fontos, ha már ennyi pénzt elkérnek érte, hogy saját, tiszta fürdője, WC-je legyen, hiszen nagyon fontos a tisztálkodás ilyenkor pláne, és ha ezt tiszta, kulturált körülmények között tehetem meg, az mindent megér, hallva az egyébként elég áldatlan körülményeket. Ez van mindegyikhez?

Sziasztok,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok,

Jó babavárást MIndenkinek!
Én csak ruhaügyben belekotty: én csak kesztyűt (karmolás ellen) és sapit vittem anno Marcinak, ezekből több szett is eltűnt. Végül a sapi helyett pelust tettek a fejére, kezére pedig vettem kórházi zöld kesztyűt, na az nem tűnt el.

Leadni sztem. jó minőségű pelust kell, hogy mi is azt kapjuk vissza. Miért is szúrnánk ki más babájával... A kezdőcsomagban lévő azt hiszem elég is volt.

Paga,

A fizetős szoba mindenben megfelel az általad elvártaknak, tiszta, van tiszta fürdő, wc,(kivéve ha a szobatársaid összepiszkolják ami nem valószínű) kultúrált az egész.

K.

cuiccolo

Sziasztok!

Csenge, hány óra körül voltál CTG-n? Kedden én is jártam a Schöfiben, a belgyógyászat előtt ücsörögtem majd két órát,úgy 10-től.
CTG-n is voltam a héten, de az én lánykámnak sem sietős, pedig már csak 11 nap van a kiírt időpontig.
A túlhordással kapcsolatban: A nővéremnél a kisfiú és a kislány is ráhúzott 1-1 hetet....

EDA-val kapcsolatban kérdezném, hogy ha nem beszéltem meg előre senkivel (úgy tudom, összesen 3-an adhatják a kórházban) akkor hiába kérem esetleg szülés közben? Vagy ha a 3 ember közül a kórházban van valaki, beadják?
Eddig úgy képzeltem, menni fog enélkül is, de azért a lehetőségét nem zárnám teljesen ki.
Ha előre meg kellett volna beszélnem, kit kell keresni?

Bled! Küldtem neked egy e-mailt, remélem megkaptad!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Szia Duda!

Reggel nyolckor voltam CTG-n az első emeleten.

Az EDA-val kapcsolatban: nekem is ajánlotta a doki, hogy beszéljek előre egy anesztessel még ha nem is tudom biztosan, hogy szeretnék-e kérni majd fájdalomcsillapítást vagy sem. Sajnos el is feledtkeztem erről, épp tegnap jutott eszembe. Hétfőn majd megpróbálom kideríteni, hogy melyik doki mikor van szabin, mert most már ettől is függ, hogy kit lehet/érdemes felkérni. Én csak két dokiról tudok, akit fel lehet kérni: a Sorbán és a Bányász dokik. Ki lenne a harmadik?

Csenge
Vendég

Szia Csenge!

Sajnos nem tudom. Amikor az orvosommal beszéltem erről, akkor ő említette a 3 embert. Õ egyébként nem javasolta az EDA-t, azt mondta, elhúzódhat a szülés és gyakran császár a vége. Szóval ő nem híve a dolognak. Engem azért mégis érdekelne, de attól tartok, későn kaptam észbe.
Lehet, hogy kezdek parázni?!

Elmeséled majd, mit intéztél hétfőn?

Köszi!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Ahogy látom ti már a szülés körüli teendőkkel vagytok jobbadán elfoglalva. Örömteli is az, biztosan nagyon várjátok már, hogy a karotokban tarthassátok a picit.
AZért kérdeznék előrébb lévő dologról, hátha valaki tud segíteni.
Koromnál fogva már lehetőségem lesz a genetikai vizsgálatra. Nagy bennem a kétség, hogy elvégeztessem-e avagy sem. Olvastam, hogy korábban már volt róla szó, de még mindig bizonytalan vagyok. Azt látom, hogy nagyobb a vetélés kockázata, mind az, hogy beteg lesz a gyerekem, de ha nem végezetetem el a vizsgálatot és beteg lesz a babám, az az én felelősségem! A dokim nem tartja szükségesnek, de a végső döntés nyílván az enyém fog lenni. Jó lenne hallani érveket, véleményeket. Ha esetleg van erről tapasztalatotok. Arra is kiváncsi lennék. Pontosan milyen betegségeket is szűr ki ez, és milyen pontossággal, és hogy más vizsgálatok, pl. AFP, ultrahang egyéb által ezek a betegségek nem felfedezhetősek-e, ha igen, akkor milyen pontossággal?
Nagy segítség lenne, ha tudnátok segíteni ebben a témában.

Előre is köszönöm.

Paga

Gabi
paga

Szia Paga!
Nekem lepényi mintavételem volt 3 éve, rossz AFP érték miatt. A műtét 3 perc, nem éreztem semmit, egy hatalmas tűt szúrtak a hasamba, én nézhettem egy pici monitoron a babát (semmit sem láttam). Utána volt rossz egy hétig, mert nehezen tudtam felülni, ahogy húzódott össze a pici seb.
Az eredményre vagy 3 hetet kellett várni, elég nagy izgalomban voltunk, úgyhogy elmentünk 4D UH-ra a Praxisba. Ezt ajánlom nektek is. Több szem többet lát alapon, ráadásul megfoghatatlan élmény először találkozni a babával.
A mintavétel a genetikai elétéréseket szűri, 99%-os pontossággal. Ennyi állt a papíron: "normális férfi"- gondoltuk végre egy, akinek papírja van róla :o) nyitott gerinc, Down-kór, ezekre koncentrált a 4D is.
Akkoriban kigyűjtöttünk minden információt az amniocentézisről, ha gondolod, előveszem és megírom a forráshelyeket
Vendég

Sziasztok!

Hát én már nagyon készülök! Egész éjszaka azzal álmodtam, hogy indulni kell. Ma pedig szinte folyamatosan olyan érzésem van mint amikor meg akar jönni. Időnként elég erősen belenyilal a fájdalom a hasamba. Kiváncsi vagyok mit mond holnap a doki! Szóval nálam ez a "fiúk késnek- alapigazság" most másodjára fog megdőlni. Azért remélem még szombaton itthon leszek, mert akkor ünnepeljük a fiam második szülinapját.
Na és annyira mindent elrendeztem már a szülésre (ruhák kivasalva a helyükön, táska összepakolva stb.), hogy már nincs min problémáznom, ezért azon kezdtem gondolkozni, hogy van e a kórházban rendes büfé. Olyan amivel ki tudom húzni a napot, addig amíg este nem hoz a férjem rendes kaját. Mert ugyebár azt feltételezem, hogy mint minden kórházban itt is ehetetlen a koszt. Jó mi, hogy ez a legnagyobb problémám?! Szinte szégyenlem is megkérdezni tőletek, olyan piti dolog.

Szilvi
gszilvi

dehogy, engem is ez éltetett reggelente :o))
Büfé a földszinten van, az Uh és a tejcsárda után, reggel 8kor nyit, úgy emlékszem. Van süti, keksz, italok. Szendvics többféle van, kenyeres, molnárkás, vagy szezámmagos- kiflis kiszerelésben tojásos, téliszalámis, gépsonkás. Ezeket próbálgattam, 250/stück.
Az udvari kijáratnál pedig van egy ital-automata, a forró csoki egész jó.
Ezt leszámítva nekem a mindenféle gyümölcs + madártej összeállítás már szülés után másnap bejött, mert inkább a kimenetre koncentráltam, ha érted, mire gondolok :o))
Vendég

Szilvi!
Tetszik, hogy ez a legnagyobb problémád :-) Szerintem engen is érdekelni fog a büfé, csak előtte még lehet, hogy más dolgok miatt fogok aggódni... pl az utóbbi éjszakákon elég rosszul aludtam, azt hiszem azért, mert tudat alatt nagyon foglalkoztat, hogy mi fog történni.

Csenge
Vendég

Sziasztok!
Szilvi, gondolok Rad! Nekem ossze van pakolva a cucc, illetve eleg rendetlenul egy taskaba minden beledobva. En nem ezen, hanem a kov. heten megyek dokihoz. Baba jol viselkedik, ma a nagy meleg ellenere se volt kulonosebb panaszunk.
Legyetek jok,
Puszi mindenkinek.
M
masodik

Sziasztok!

Szilvi!
Lehet, hogy holnap már nem is jössz a rendelőbe Kép?

Én nagyon szenvedek a melegtől,naponta többször zuhanyozok, de így is állandóan ragadósnak érzem magam az izzadtságtól Kép. Levivel is izzadtam, mint egy ló, pedig Õ decemberi, most olyan, mintha folyamatosan szaunáznék. Már várom a holnapi vizsgálatot, bár gondolom még semmi változás.

Üdv, Virág 37+0
virga

Sziasztok!

Csenge
nálunk kisfiú és hamarabb jött a kiírtnálKép

Paga
ha rám keresel - én sem vagyok mai csirkeKép - egyszer leírtam az épp aktuális élményemet a témában. Ha van lehetőséged (anyagi) egyébként kikerülheted a szúrást, a 12. ker Istenhegyi úton van egy , hm hogy is hívják... Géndiagnosztikai centrum, és Te még jó időben vagy hogy korrekt eredmények legyenek...
vagy Quartett teszt, valahol egy Kismamában olvastam...
Egyébként csak a saját érzéseiteket kövesd, megnyugtat ha megcsinálod, idegeskedsz ha nem?... stb. stb. A lényeg hogy a Te döntésed legyen, sajnos ilyenkor kemény kérdések merülnek fel...

GSzilvi
igen, igen kaja nagyon ramaty, az EÜ szégyene, hogy frissen szült anyukák ilyen kosztot kapnak.... szóval kamionnal tolasd be a kaját, hütő vanKép

Legyetek jó, hűvös napokat,
kisborA
kisbora

Sziasztok!

Okinava! A forrásokat, ha megadod, azt nagyon megköszönöm.

Kisbora! Pedig rád kerestem, de nem találom a témában általad leírtakat. Nem adom fel, még keresni fogom! AZ Istenhegyi úton is megnézem azt a centrumot!

Köszi mindkettőtöknek!

Olvasom, hogy ti is nehezen viselitek a nagy meleget! Szörnyű! Én is ki vagyok tőle, pedig nekem még nincs is nagy pocakom, illetve hát van, de még nem attól. A hőség a hányingerrel, az állandó émelygéssel vegyítve+ a melóhelyen lévő 40 fokos hőmérséklet, úgy leszívja az energiámat, hogy este 6-ra, mire hazaérek már teljesen össze vagyok zuhanva. Kész vagyok addigra!

Ti mennyi idős terhességetekig dolgoztatok? Én terveim szerint még ezt az évet végig dolgozom. Persze ha minden rendben lesz. S csak az utolsó két hónapot leszek otthon, hogy rendezzem a dolgaimat.

Kitartást mindenkinek a meleghez! A jövő héten már jön az enyhülés (legalábbis a tegnapi meteorológiában ezt hallottam, és most remlém igazat is mondtak! 10 fokos visszaesést igértek, a péntek-szombatra várható 38 fokhoz csúcshoz képest.

Gabi
paga

Szép jó reggelt mindenkinek!

A vásárlások vége felé járok, és van még néhány dolog, amiben nem tudtam dűlőre jutni és szeretnék tanacsot kérni tapasztalt anyukáktól vagy bárkitől, aki kiművelte már magát a témában :-)

Kell-e, érdemes-e mérleget venni? Egyáltalán meddig lehet használni az újszülöttnek való tálcás mérleget?

A másik dilemmám a mellszívó. Ti vesztek/vettetek-e előre vagy csak a szülés után? Tudom, hogy a kórházban van tejgyűjtő, ahol lefejik a tejet, ha szükséges, de mi van akkor, ha pl. éjszaka lenne rá szükség? És milyet érdemes venni? Én azt hittem, hogy az ismertebb márkákból van kézi meg elektromos változat is, de tegnap azt mondták nekem egy boltban, hogy az Aventnek csak kézi mellszívőja van. Elektromosból a Pesztonkát ajénlották, mert az magyar termék és megfizethetőbb árú (8-9000Ft) és még egyet, de nem tudom, hogy mi volt a márkája, de az már 20000 Ft volt.

Mit tudtok a bérleti lehetőségekről? Hallottam, hogy ezeket az eszközöket lehet bérelni is, de van valakinek tapasztalata, hogy honnan és mennyiért??

Csenge
Vendég

Szia Paga!

Részvétem a munkahelyed miatt! Én többek között azért is dolgoztam a nyolcadik hónap végéig, mert az irodában légkondi van és nagyon kellemes hőmérséklet télen-nyáron. A nyolcadik hónapban azért már csak heti három napot jártam be, így maradt elég idő az egyéb teendőkre (dokik, vizsgálatok, vásárlás), de nekem az volt a tapasztalatom, hogy nem is fizikailag, inkább pszichésen viseltem néha nehezebben a munkahelyemet. Ilyenkor a legkisebb stressz is rossz hatással van, legalábbis rám rossz hatással volt. Olyankor érdemes egy kicsit lazábbra venni a munkát, ha van rá lehetőség.

Csenge
Vendég

Szia Csenge!

Nekem annak idején a védőnőnk volt segítségemre. Amikor mellszívót kerestünk. Õ és a kollégái mindig tudtak olyan anyukáról, aki el akarta adni a mellszívóját. Így olcsóbb. ÉS ki lehet kérni az anyuka tapasztalatait a gépről, Õ mégis csak használta és nem egy eladó egy boltban.

Szia,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Csenge!
Igaz, hogy az Avent csak kézi mellszívó, de nekem nagyon bevált. Nem nyúzza szét a melledet és hatékony is. Igaz, én mást nem próbáltam, a kézzel fejést pedig el sem tudtam képzelni,hogy megcsinálom magamnak (nem is csináltam, csak a vitaminokhoz pár cseppet kézzel). A szobatársamnak is kölcsönadtam, mert neki valami más volt, de azzal kétszer annyi ideig tartott a fejés. Én behozattam a férjemmel a kórházba, ott is fejtem.
Mérleget béreltünk. Először hagyományosat, de volt,hogy a szoptatás után kevesebbet mértem mint előtte, ezért áttértünk a digitálisra. Szerintem ez sem drága, általában 10000 Ft letétet kell adni, ezt utána visszaadják és a havi bérlet sem volt drága. Szerintem nem érdemes megvenni. Ráadásul én most elhatároztam, hogy nem fogom méregetni a szopások mennyiségét, csak napi 1 mérés lesz, fürdés előtt. Ha bármi gond lesz, persze méregetek majd, de nem fogom megint stresszelni magam feleslegesen.

Paga!
Én a 30. hétig dolgoztam minden nap, aztán pedig a 34-ig hetente 1x jártam be (addig tartott a szabim: tehát 4 nap szabi, 1 nap munka, így majdnem 1 teljes héttel tovább kaptam teljes fizut). De ennyi elég is volt,már nehéz volt bejárni és egész nap ülni. Meg szerintem kell az a kb. 2 hónap, hogy az ember készülödjön, kicsit leálljon, lassítson (nekem elég stresszes a munkám, utána még pörögtem jó darabig Kép)

Szilvi!
Jössz ma, vagy már szülni mentetek Kép?

Üdv, Virág 37+1
virga

Sziasztok!

Csenge!
Az Avent mellszívóról én is csak jót hallottam, én is azt tervezek venni.
Kölcsönzéssel kapcsolatban esetleg találsz segítséget a www.bababolt.lap.hu oldalon. Bár megmondom őszintén, én a legtöbb helyen csak elektromos mellszívót láttam, arról pedig nem hallottam túl sok jót.
Úgy tudom, a Medela kézi mellszívója is elég jó, árban viszont csak minimálisan tér el az Aventtől.

Paga!
Én a 31. hétig dolgoztam, azóta "lógatom a lábam". Bár nyugis munkahelyem van, képtelen voltam ennél tovább napi 8 órát ülni.
Azóta is gyorsan mennek a hetek, mindennapra igyekszem kitalálni valami programot magamnak és csak nagyon ritkán jutok el az unatkozásig.
Szerintem is jó, ha a pocakosodás végére van lehetőséged lelassulni és kiszabadulva a napi rohanásból csak befelé figyelni!

Memo!
Hogy érzed Magad? :-)

Üdv: Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!
Nekem is kézi Aventem van, és nekem nagyon bejött!!! Én ajándékba kaptam Angliábol (ott kb fele ennyibe kerül) És behozattam a korházba, mert 3. napra nagyon bedurrant a cicim és pont hétvége jött. És jo is volt, hogy ott volt, mert igy éjszaka is tudtam fejni. De pl 2 szobatársam is a Medela kézire esküdött Kép
Ha nem ódzkodtok a használttól (a bérlés is használttal müködik szerintem), akkor meg lehet próbálni a www.babaszoba.hu oldalt, ott mindig tesz fel valaki, 2-3 ezer ft-al olcsóbban.

Én a 29. hétig dolgoztam. Aztán a 33-38. hétig a korház vendégszeretetét élveztem Kép Utána eröt gyüjtehettem 2 hétig Kép
Pihenjetek ti is!

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

<font color="0000ff">Csenge!

Mérleg és mellszívó ügyben szerintem nézz körbe előre, hogy ha szükség van rá, tudd, hogy hová kell küldeni apát, és meg tudd adni a pontos paramétereket. A mérleget azért felesleges megvenni szerintem, mert ideális esetben bőven elég lesz heti egy mérés a védőnőnél az első időkben, aztán meg a havi egy. Ha szükség van mégis rá valamiért, akkor meg olcsóbb bérelni, ebben lehet, hogy a védőnőd is tud segíteni.
A mellszívóval teljesen ugyanez a helyzet, ha csak nem készülsz a mélyhűtő anyatejjel való töltögetésére. Merthogy ideális esetben szintén nincs rá szükség. Én a kórházban rendszeresen a forró zuhany alatt a http://www.lll.hu/node/9 oldalon található Marmet módszerrel fejtem a kősziklákat, meg voltam kétszer az anyatejgyűjtőben. Hétvégén ha egyedül nem megy a kőszikla masszírozás-fejés, akkor meg lehet kérni a szülésznődet, vagy az osztályos nővért. Szóval szerintem mindkét ügyben érdemes képben lenni, de felesleges elkölteni több tízezer forintot előre, esetleg feleslegesen. Ha szoptatás ügyben nagy gáz van és fenn kell tartani a tejtermelést, akkor meg érdemes elektromosal, esetleg két fejessel próbálkozni. A www.tiva-med.hu oldalon lévő cégnél nem csak árulják az Aventes és Medelás dolgokat, de hozzáértő szakemberek segíteni is tudnak, hogy milyen esetben melyiket érdemes, és hogy kell jól használni. Egyébként végszükség esetén a kórházban a csecsemősöktől is lehet venni.

Kitartást a hőségben finiselőknek!

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Voltunk dokinál, CTG rendben volt, és minden okés. Legközelebb 8-án megyünk. Remélem nem lesz ilyen hőség (a kocsi hőmérője 47,5 fokot mutatott mire odaértünk), mert hiába vittem vizes törcsit, meg jeget,meg vizet, majdnem elájultam mire odaértünk Kép. Már az autózástól is rosszul vagyok mostanában, pláne melegben. Tuti rosszullét.

Szilvi!
Nagyon csendben vagy Kép! Én már arra tippeltem, hogy Te voltál az a kismama a Mammutban a liftnél, aki előtt kétszer is elejtettem a jégakkumat Kép! De lehet, hogy már babázol Kép!

Memo!
Veletek mi újság?

Üdv, Virág 37+2
virga

Sziasztok,

Hát megint eltüntem egy kicsit mert megszületett a kisfiam múlthéten pénteken. Tegnap jöttünk haza.
Még nagyon fáradt vagyok, de ha tudok jövök és kérdezetek nyugodtan.
Élményeim vegyesek, valami szuper volt valami horror.

Memo
memo

Memo!
Gratulálok Kép Kép!
Ha lesz időd és energiád egy kicsi,akkor majd várjuk a beszámolót.

Pusza, Virág
virga

Sziasztok!

Memo!
Én is szeretnék gratulálni és csatlakozom Virághoz!
De most inkább pihenj amennyit csak tudsz! :-)

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?