Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Zafi! Nekem mégiscsak Te vagy Kedves!
Atocha, hurrá, hogy elmúlt a tágulat! Hogyan megy otthon a gyerekekkel?
Trus, természetesen felveszlek a táblázata téged is, csak most nem vagyok otthon, nem férek hozzá a számítógépemen lévő már meglévő táblázathoz, ezért a dolog még várat magára. De meglesz!

Vera
kóci

Sziasztok!

Most olvastam végig a vitát...
megmondom őszintén én is azért néztem be ide, hogy orvoskoról és a kórházról minél többet megtudjak, akárcsak Panny.
Szerintem a topic címe erre enged következtetni, de lehet, akkor rossz helyen "keresgéltem".
Egyébként nem igazán értem, hogy egy ilyen fórumon miért ne lenne fer nyíltan írni dokikról, de ha itt ez nem szokás hát elfogadom.

Egyébként még annyit azért kérdeznék "nyíltan", hogy melyik Szabó, Györgyről volt itt szó? Merthogy tudtommal kettő van a MÁV-banKép az egyiknek Róbert a második neve...
Engem vele kapcsolatos infó érdekelne éppúgy mint az általános tapasztalatok a kórházról/szülészetről stb.

Aki írna csak nem itt attól magánban, aki ír itt attól itt.

Köszi:
Rita
trus

Ja a mail címem egyébként:
rtzs@freemail.hu,
ami elvileg benne van a profilomban, de én ha a sajátomra kattintok nem látom, úgyhogy inkább leírtam külön...

Köszi:
R
trus

Trus, én már ezt a "vitát" lezártam, de még annyit végezetül, hogy szerintem sok mindent lehet itt irni a korházrol és kell is ha vkinek kérdése van, de ugy gondolom mindezt csak ugy hogy személyiségi jogokat ne sértsünk. Egy esetleges támado hangvételü levél esetén nem tartom fair-nek hogy a másik fél nem tudja "megvédeni" magát. No csak ennyi, de evezzünk inkább békésebb vizekre.

Kérdésedre meg én nem vagyok sajna illetékes mert egyik Szabo sem az én választott dokim, de nagyon jokat irtak eddig rola/roluk. Kép

Szia,
Eszter
eszter2004

Rita, Szabókban szakértek: Szabó György és Szabó Gergely. Előbbinél szültem én is. Rosszat, ha megdfeszítem magam se tudok írni róluk. Még ha akarnék se (;
Bővebben mailban később (továbbra sem otthonról írok), ha akkor még érdekes lesz. Gratulálok az ikrekhez!
Edo, aranyos a kisfiad. Ilyen jó fiúcska, mint a képen látszik?
Vera
kóci

Kedves Flames, Virga, Panny, Trus - hirtelen a ti "neveitek" jutottak eszembe - írtam egy elég hosszú szívhezszóló reagálást, de úgy döntöttem, kitörlöm, mert úgy látom, nem nagyon akarjátok megérteni a lényeget, ezért nem is töröm magam inkább...
Egyébként Eszter megfogalmazta azt hiszem elég korrektül.

TündeKép szobatisztaság: nyár elején elkezdtük, hogy nem adunk pelust Rékára és bizonyos időközönként megpisiltetjük, aztán ez így ment szinte végig, időnként szólt, de többnyire nekünk kellett figyelni és persze volt rengeteg baleset is. Kb. nyár végére, szept. közepére rendeződött annyira a dolog, hogy most már lehet rá számítani. Szerintem is ráérsz Málnával, annál is inkább, mert ezt télen nehezebb kivitelezni.

Atocha, örülök, hogy elmúlt a tágulatKép Szobatisztasághoz kitartásKép Amúgy kíváncsi lennék a részletekre Kép

Vera Kép kösziKép

Zafi
zafi

Szia Kóci!

Köszönöm kérdésed. Dávidka mindig nagyon jó baba volt már az első perctől kezdve. Nagyon nyugodt és mosolygós, de szokott komoly fiú is lenni. De mindig azt mondják amilyen az otthoni környezet olyan lesz a baba is. Eddig soha semmi betegsége nem volt egy kisebb orrfolyáson kívül. Lehet, hogy az is közrejátszik a természetében, hogy még szopik. Mindent összeadva áldott jó baba.

Üdv: Edo
edo

Sziasztok!

Vera!
Most eléggé összecsaptak a fejem felett a hullámok, a két kicsi beteg (takonykór) annak minden nyűgével, a nagy most kezdte az iskolát, szállítani kell oda-vissza, leckeírás, stb.
Adél nagyon édes, Te meg olyan helyes vagy hogy ilyen lelkesen mesélsz a kislányodról.
Zafi!
Láttam hogy decemberben lesz még csak 3 éves a kislányod, valamiért sietsz a szobatisztasággal (ovira gondolok) vagy csak hogy 3 éves és még szobatiszta. Mailben szívesen megírom "nagy" tapasztalataimat, nehogy rámszóljanak hogy nem a kórházról írok hosszasan. A Te gyerekeid is nagyon édesek, az a kisfiú!
Raktam fel én is (egy nem túl éles) képet a gyerekeimről.
Rita!
Gratulálok az ikrekhez! Sógornőmnek vannak ikerfiai, igaz már 6,5 évesek. Mindig irigyeltem őt érte. A kezdeti nehézségeket nem irigyeltem őt, de most már nagyon jól megvannak egymással a fiúk. Bár most az iskolaválasztás miatt megint gond van.

Bocsánat a sok OFF-ért.

Atocha
atocha

Kedves Panny!
Irtam választ az e-mailre és csak azt szeretném kérdezni hogy megkaptad mert mostanában rosszalkodik a gépem!!!!
orema
Kedves Zafi!
nagyon nagy fiad van már nagyon szép és aranyos!!!
orema

Szia Trus!

Kérdésedre válaszolva,dokiban sajnos nem tudok segiteni,mert én másnál szültem,de a szülészetröl korházrol szivesen irok.Én meg voltam elégedve mindkettövel.Szülésznök,akikkel találkoztunk és aki ott volt velem a szülésnél nagyon rendes volt.Én szerintem nem is kell külön fogadni,mert nagyon jo csapat van és bárkihez kerülsz nagyon kedves és segitökész lesz.De ez az én véleményem.Sajnos a gazdasági helyzet miatt már a szülöszobába is kell pelenkát popsitörlöt vinni,popsi krémet,alkoholt vattát adnak.A csecsemösökröl is olvastam rosszat jot,nekem velük sem volt gondom,igaz nem nagyon kellett segitség,ráadásul második naptol a bébi velem volt csak fürdetésre vittem be igy nem nagyon találkoztam velük,de amikor kérdésem volt segitettek bár az igaz hogy egyik másik nem volt nagyon kedves(nem velem csak hallottam).A növérekröl is csak pozitivan tudok nyilatkozni.Ha még van vmi kérdésed szivesen válaszolok.

Üdv Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Atocha! Nagyon szépek a te gyerkőid is!Kép Azok a fürtök!!!KépKép
Kíváncsian várom a beszámolót a szobatisztaságról, címem a profilomban!
Amúgy nem siettetem különösebben, csak nyár elején úgy gondoltuk, meg lehetne próbálni, nem erőltettük, úgy tűnik tetszett neki, mert már nem akarta vissza a pelust, pedig voltak gyenge pillanataim, amikor felajánlottam...
Mondjuk megy majd januártól oviba, ezért aztán végülis fontos, hogy addigra biztosan működjön a dolog, de azt hiszem, hogy most már rendben leszünk, csak kimondani nem merem, mert akkor tuti, hogy történik valami Kép
Bocs az offért!

Zafi
zafi

sziasztok csajok!
mindig megpróbálok visszaolvasni, de nem megy :-D
a lényeg az, hgoy jól vagyunk, noémi már 3 hetes, és nem nagyon alvós baba... úgy érzem egész nap altatok, és még itt van mellette a nagy is. a kicsi meg szumóra hajt, hihetetlen tokékat növesztett, már elhagyta a 4000 grammot (3500zal született). ha lesz időm olvasni, akkor tudok majd reagálni a hozzászólásokra is :-)

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Van még egy adósságom kórházi tapasztalataimmal. 2 éve elég negatívak voltak, és ezt azt hiszem ki is fejtettem néhányszor, így úgy helyes, ha a jókat is leírom. (A szüléstörténetem itt van, ha valakit érdekel: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=7486&post=354538#POST354538)
Szóval most egészen másképpen éltem meg a gyermekágyas napokat. Igaz, semmi gondom nem volt... Kicsit üres volt a kórház (kb. félház), ezért egy fél naptól eltekintve csak 1 szobatársam volt. Hanna délelőtt 10:18-kor született,2 órát velünk volt a szülőszobán, de amikor átvittek a gyerekágyas részlegre, akkor is csak megfürdették, és kaptam is vissza. Az esti fürdetések kivételével nem is engedtem ki a kezeimből.KépKép
Mind a csecsemősök, mind a szülésznők rendesek voltak, érzésem szerint jobban figyeltek ránk, mint 2 éve. Akkor sem morogtak, amikor első éjszaka 4-kor vittem ki a lányomat, hogy ugyan már segítsenek átpelenkázni és ruhát cserélni neki, mert kifolyt a tartalom és én még nem pelenkáztam kislányt, nem tudom, hogy hogyan is kellene letörölgetni. Ez egy szubjektív érzés (majd lehet, hogy Mzs megcáfolKép), de nekem most olyan családias érzésem volt (már amennyire lehet) a gyerekágyas részen.
Egyedül az egyik gyerekorvos néhány megnyilvánulását nem tartottam a "bababarát kórház" címhez méltónak...

Szia Mzs!

Megkerültél?KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kedves Orema!
Újabb e-mailt nem kaptam tőled, csak egyet eddig.
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kedves Panni!
Megprobáltam elküldeni az e-mailt!!
Légyszi jelez vissza ha megkaptad!!
Nagyon érdekel hogy kit választotál.
SZIA!!
Orema
orema

Kedves Panni!
Remélem el tudtam küldeni az e-mailt!!!
Légyszi válaszoljál ha megkaptad!
Kiváncsi vagyok a fejleményekre!
Szia
orema
orema

Mzs, Beszti, köszönjük a helyzetjelentést! Nagyon megnyugtato. Kép Nagyon jo babázást!

Puszi,
Eszter
eszter2004

Beszti, a szülés-élményedet elolvastam, és ennek kapcsán lenne egy kérdésem. Tudom hogy a gátvédelem azt jelenti hogy nem vágnak, de az azt is jelenti hogy akkor nem fog magától sem ne adj isten kirepedni? HOgy oldják ezt meg?

Köszi!

Eszter
eszter2004

Eszter!

Nem, sajnos a gávédelem nem jelenti automatikusan azt, hogy nem is repedhetsz. Sok orvosnak épp az az ellenvetése a gátvédelemmel szemben, hogy a "mesterséges" repedés (azaz a vágás) kezelhetőbb dolog, a repedés meg akármilyen is lehet. A gátvédelem mellett lévők meg azt hangoztatják, hogy a természetes repedés könnyebben gyógyul. Hát nem tudom.
Egyébként techikailag a gátvédelem a szülésznő dolga, azt csinálja, hogy a gátnál segíti "kifejteni" a fejet, de ehhez az kellhet, hogy néhány fájásnál nem szabad nyomni, el kell lihegni.
Én mindig is úgy voltam vele, hohgy ezt rábízom a szülésznőre, hogy szerinte megy-e, mert ha nem, akkor inkább vágjanak. Igaz, az én dokim sem az érzéstelenítőt, sem az időt nem sajnálja arra, hogy rendesen megvarrjon. Így nekem nincs rossz élményem a gátvágással-varrással kapcsolatban. Sokan panaszkodnak, hogy a varrás jobban fájt mint a szülés (azt nem értem, hogy ha valakit körbeérzéstelenítenek (mint engem) a gáttájékon, akkor ez hogy lehet), ill. hogy utána milyen rossz. E utóbbi az első pár napra igaz volt nálam is (bár ezerszer elviselhetőbb szvsz, mint a császár utáni dolgok), viszont utána már tökéletesen rendben volt minden.
Ahogy a szüléstörténetemben olvashattad, most is vágtak, de ennek az az oka, hogy az előző császárvolt, és iylenkor a császárheg szétvállása a kitolási részben ill. az azt követő szakaszban szokott leginkább előfordulni, ezért nem mindegy, hogy mennyi ideig tart a kitolás. Persze lehet, hogy ezzel együtt meg lehetett volna a gátvédelmet, de én már az elején megbeszéltem a szülésznővel, hogy rábízom a döntést, nyugodtan vágjanak, ha úgy gondolják.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Kép

jön valaki a holnapi MÁV-os előadásra??
kisvirag

Szió Kóci! Szeretnénk bekerűlni mi is a táblázatba.
J.Kriszta vagyok, 29 éves,első babymet december 6- ra várom.Kisfiú, Dávid!

Én is a Szabó Gy.-hoz járok.Sajnos a terhesség elött nem ismertem,(az Örsre jártam)így szívesen vennék
egy-két infót.
Nagyon meg vagyok vele elégedve.Már első pillanatban nagyon szimpi volt és mindent elmagyarázott.Ezért is választottam őt!! Viszont anyagiakról még nem esett szó, én meg nem merek rákérdezni.
Kérlek segítsetek!
Pussz
Vendég

szia Jkriszta!

Én is Szabó Györgyhöz járok, írok emilt, ha adsz címet.
kisvirag

Beszti! Nagyon köszi az infot! Nagyon kiokosodom itt köztetek! Kép

Kisvirág! Én megyek!!!!

Tegnap voltam UH-on, és minden nagyon rendben volt. A dokim is annyira aranyos volt velem, teljesen feldobodtam. Kép

Sziasztok!

Eszter
24+0
eszter2004

Szia Kisvirág!

Előre is köszi! Ja holnap megpróbálok elmenni az előadásra.

j.kriszta@vipmail.hu
Vendég

Kedves Orema!
Kaptam tőled e-mailt,köszi.A Kisfalvi mellett döntöttem,okt.20-án 1-re megyek hozzá.Nagyon szimpi volt amit többen is írtak róla.
Hello,Panni
(Elhagytam a privát e-mail címedet!)

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Látom gátvédelem a témaKép
Nálam a két szülésznő masszírozta a gátat mandulaolajjal, egész jól ment így nem vágtak, viszont a baba keze kijövetelkor okozott egy két repedést, a varrás előtt kaptam egy érzéstelenítő injekciót(nem éreztem mikor beadták) és az utáni varrást sem, azt érzed amikor a műtőfonalat huzigáljákKépA méhüreg kitisztítása kellemetlen de az sem fáj csak hideget érzel (én legalább is)és az hogy motoszkálnak a hasadban.
fantikbaba

Eszter! Te hányra mész oda?

Jkriszta: írtam!

Panny: jól választottál Kép
kisvirag

Panny!
Lehet hogy most furcsán fog látszani de mint irtam neked(talán?)sok orvost ismerek onnan!!!
Csak tudod mindenki inkább a saját orvosát ajánja!
Akkor is nagyon jól választottál!
Az e-mail cimemet beraktam a profilomba!
Orema
orema

Kisvirág, 6-ra szerintem odaérek, amikor kezdődik.

Te?
eszter2004

Fantikbaba, köszi a hozzászolásodat, majd alkalmasint én is rákérdezek erre. Viszont, ha már itt tartunk. Ha nem vágnak, hanem magátol tágul ki, akkor szülés után visszaáll a régi méretre? Kép érted......

Köszi,
Eszter
eszter2004

Eszter! Én hnegyedkor talizom a férjemmel ott.
kisvirag

Szia Kisvirág! Ezt az utobbi mail-edet már nem láttam. Hol ültél? Én szoloban nyomultam, nagyjábol középen és hátul és barna pulcsi volt rajtam keresztben csikokkal. Láttál esetleg? Na és hogy tetszett az elöadás? Nekem nagyon! Kép A doki tök jo fej volt, és megnyugtato volt látni hogy ilyen kedves emberek közé kerülünk majd. Kép

Mellesleg érintőlegesen volt szó a gátvédelemröl, és ö is azt mondta hogy a hüvely tágabb marad utána mint volt. Azért azt annyira nem szeretném. Vagy?

Sziasztok!
Eszter
eszter2004

Kisvirág!
Te is a Kisfalvihoz jársz,azért helyeselted a döntésem?!Örülök hogy ilyen pozitívan beszélnek róla,megnyugtató.
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy a szülésfelkészítőn mikor mi lesz a téma,és mikor,hány hetestől érdemes menni?Már nem emlékszem hogy 2 éve már hogy volt a kisfiammal.Ugyanúgy szerdánként van este 6-tól?
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Eszter! Mi kezdés előtt 5 perccel értünk a terembe, és középen-középen ültünk (rajtam egy bordó-kék póló, a férjemen bordó kockás ing volt). szerintem mögöttünk ültél, de nem nagyon akartam forgolódni, az előadás végén, meg hipp-hopp kiürült a terem. mi nagyon élveztük az előadást, régen nevettem ennyit Kép

Panny: nem hozzá járok, de voltam Nála UH-n (amikor a dokim szabin volt) és nagyon jó fej volt velünk Kép
a genetikai UH-n, egy másik dokival meg elég rossz élményeim voltak, így még inkább tudom értékelni a normális hozzáállású dokikat. és Kisfalvi ilyen orvos szerintem.
kisvirag

Panny: minden hónap 2. szerdáján van előadás. Ha jól tudom 4 féle előadás van, de a tematikát nem tudom, tegnap is volt szó mindenféléről (terhesség, vajúdás-szülés, fájdalomcsillapítás, stb.) nem mondta a doki, hogy legközelebb mi lesz. azt sem tudom, mikortól érdemes menni. Mi most tudtunk menni először (27. héten vagyok). a szülőszobalátogatás 36. héttől van.
kisvirag

Kisvirág, hosszu hajad van és össze volt fogva, és jegyzeteltél? Kép
eszter2004

besztivel egyet kell értsek, nagyon kellemes volt a gyerekágy, le voltam döbbenve. az elsőt máshol szültem, ég és föld!!!
én is készülök beszámolóval:-)
ja igen, családias volt tényleg.

gátvédelem: asszem volt nekem is, a pasim szerint matattak valamit, nem dfigyeltem :-) de vágni is kellett,gondolom túl gyorsan jött a manó. közben mondta is a szülésznő, hogy más babák millimétereket haladnak, noémi centiket. a kis gőzmozdony :-) amúgy megtekintettem, és kb 3ad akkoira, mint az elsővel volt.

nekem már másnap sem fájt, simán szaladgáltam, törökülésbenb ültem. később rosszabb, mikor szívódnak fel a varratok, akkor szúr, meg feszül, stb. még mindig vannak bennem varratok, grrr. (1 hós a manci)

varrás: beérzéstelenítettek engem is, csak ahol az előző metszés hege volt, nem oszlott el rendesen a cucc, és biza volt 1-2 fájdalmnas öltés...

képeket már mutattam? http://kisskapu.homelinux.org

KépKép Kép
mzsperx

idézek a blogomból szülést először...
Na, lássuk, meg tudok-e gyorsan írni egy szüléstörténetet? Szerda volt a kiírás napja, amikor is minden jóslófájás, és egyéb szülésre utaló jel elkerült. Csütörtökön tettem, vettem, elterveztem, hogy ki kell majd porszívózni, beraktam egy mosást is... Gondoltam, mielőtt komolyabb műveletekbe fogok, letusolok, és hajat mosok, hogy fitt legyek. Közben voltak keménykedéseim, de nem tulajdonítottam igazán nekik jelentőséget, máskor is voltak. Az igaz, fura volt, hogy nem igen múltak a tusolás hatására. De annak tulajdonítottam, hogy nagyon pörgök, nem pihenek semmit, jóhogy nem múlnak. Elterveztem, hogy majd ha felöltöztem, meg valamit még csináltam (már nem emlékszem, tán a konyhát akartam összepakolni), akkor lepihenek, és meglátjuk, mi lesz, meg is mérem az időközöket. Leültem az ágyra, kifújtam az orrom, és hoppá, egy pici tócsa lett alattam. (Fél 10) Na, vajon bepisiltem, vagy mi? Kép Vagy mi. Kimentem vécére, pisiltem, hogy ne legyen bennem tuti semmi, és vártam, hogy lesz-e még??? Nagyon halványan, de mintha folydogált volna valami. Ekkor kezdtem pörögni, betétet be, Laurát átvittem a szomszédba, felhívtam a párom, meg a hugom. Eszter volt ugyanis a gyerekfelvigyázó. Mindketten taxiba pattantak, és száguldottak haza. Én addig még a maradék cuccot behajigáltam a táskába. Hívtam még az orvosom is, meg a szülésznőm. Annyira féltem tőle, hogy hazaküldenek! Hogy mégiscsak nem a magzatvíz csordogál! A taxiból sms-hegyeket küldtünk, és felhívtunk pár embert, hogy elindultunk. Hívtam Tündét is (tünde.sz), de ki voltak kapcsolva. Pont akkor szültek :-D Beértünk a szülőszobára (fél 11), ráraktak ctg-re. Addig pár percenként voltak kisebb fájásaim, de nagyon enyhék, néha csak a kezemmel éreztem őket. Pontosan mérni nem tudtuk, mert mindezidáig csak rohanásban voltunk. Mondjuk 4-5 percesek lehettek. Namost a ctg-n azt mondta a szülésznő, hogy szóljak, ha van fájás. Erre nem jött egy sem Kép A szülőszobán nem volt benn épp orvos, úgy keresgélték. Végül pár perc múlva befutott, megvizsgált. 2 ujjnyi, kezd mittudoménmicsinálódni a valamim. (Méhszáj felszedődni, vagymi? Nem emlékszem) És a buroksapka nem látszik. Vagy teljesen elrepedt a burok, de akkor hol a nagy mennyiségű víz?, vagy annyira ráfeszül a kicsi feje. Ekkor jött meg a szülésznőm, aki maga is felrakott ctg-re. Ekkor már 2 perces fájásaim voltak. (kb. 11.) Beöntés, borotválás és az egyéb kellemességek. Érdekes volt 1 perces fájásokkal benntartani a vizet... Aztán meg a vécén, állandóan jöttek már a fájások. Míg én szerencsétlenkedtem, befutott az orvosom, így a kellemes forróvizes tusolást nagyon rövidre kellett fogni, pedig nagyon jól esett a derekamnak! Alig tudtam bevánszorogni a szülőszobába, mindig megálltam fájni Kép Ez már nagyon durva volt, de még lélegzéssel jól kontrollálható. Felpattantam a szülőágyra, a fertőzésem miatt ugyanis kapnom kellett egy antibiotikuminfúziót, ami fél óra alatt csorgott le. Előtte a doki még megvizsgált, sikerült hisztérikusan lebeszélni róla, hogy a fájás alatt csinálja, pedig állítólag úgy többet mutat... 4 ujjnyinál jártunk. Ez a fél óra rémes volt, ugyanis csak ott ültem, rettenetesen fájt a derekam, a párom próbált masszírozni, de már ellöktem a kezét... Itt már nem tudtam rendesen kontrollálni a légzésem, lassan ki be, hanem néha bizony lihegtem, aminek meg is lett az eredménye, elkezdtem zsibbadni. Akkor kicsit öszeszedtem magam. Amikor végre vége lett, leszállhattam labdázni. Hát, csak pár fájás erejéig volt módomban, hogy kicsit enyhítsem a mozgással a fájdalmaimat. Nagyon jó volt a labda! Jól ment így a légzés is. De éreztem, hogy a lány gőzerővel halad előre. A klasszikus székelési ingert nem éreztem, csak hogy nagyon jön!!! Asszem ezt ott kiabáltam is. Erre az orvos visszaparancsolt az ágyra, azt mondta, megnézzük mi van. És csodálkozásomra már tolni is kellett :-) Na, ez nem volt semmi! Bénáztam a légzéssel, annyira erősek voltak a fájások, hisztérikus hangulatban voltam, nagyon feszített. Érdekes, Laurával ez nem így volt, csak toltam, toltam. Most néha elfelejtettem második levegőt venni, na de úgy nem lehet nyomni :-)
Na, mindjárt, megszületik, de most felébredt, megyek begyűjtöm. Folyt köv.
Remélem nem lesz pityogás! Az előbb hallottam valami hangokat... Hoppá, mennem kell... El sem tudom mondani, milyen jó egy ilyen kicsi szuszogót a karomban tartani, és nézni a kis arcát, hogy mindjárt elalszik. Micsoda fintorokat vág!
Naszóval 4-5 nyomásra egyszer csak kibújt a kisasszony! Már épp kérdeztem, mennyi van még hátra, és az volt az utolsó. Rögtön rám fektette a szülésznő, jó hosszú volt a zsinór, így egészen a mellemre vonhattam. Nagyon kis gyűrött magzatmázas volt, és gyönyörű! Csöppet sem volt lila. Nem szívták le az orrát, és nem macerálták egyéb módon sem. Takarós bugyolát azért kapott, ne fázzon. A szülésznő még a pocakomon kötötte le a zsinórt, amit a párom vágott el. Annyira jó volt, egész más, mint Lauránál, nagyon átéltem az egészet. Nem csak megkönnyebbülni tudtam, hanem örülni is Noéminek. Ezután huhh, hogy is volt? Arra nem emlékszem, hogy rögtön elvitte a szülésznő méricskélni a kiscsajt, vagy előbb még apánál maradt szeretgetésre? Engem mindenesetre az orvos elkezdett összestoppolni. Volt kicsi vágás, amit hála isten nem vettem észre, az lelkileg jujjderossz. A varrás alatt valamikor a szülésznő megtörölgette Noémit, de nem fürdette rögtön meg, hanem csak betekerte valami takaróba, kapott sapit is. Meg is mérte: 3500 g, 54 cm, 34 cm a feje, és a pocija is. Ezután apa kapta kézbe, onnan nézelődött kifele a világba. Amikor én is kész voltam, lekapcsolták a villanyt és jöhetett a cicizés! Egész 40 percet szopizott nagyon ügyesen a kisasszony. Aztán vadul nekiláttunk telefonálgatni, sms-ezgetni, tök vicces volt. Kb 2 óra elteltével mehettem volna tusolni, nagyon jól éreztem magam, azt hittem, menni fog, hát nem ment... Nagyon szédültem. Így lemosdattak, és kocsin toltak át az osztályra. A lányt megfürösztötték, megvizsgálták, meg ilyesmi, ahogy néztem melegítették is az újszülötteket, gondolom, őt is... Kb 2 óra múlva megkaptam.

KépKép Kép
mzsperx

Eszter!
Jelentem a "régi" méret megmaradt, most a 6. hét után ezt biztosan mondhatom.Kép
Persze tornáztattam, de nem sokszor, és nem látszik semmi a varrásból sem, ha nem lenne itt a babó nem is mondaná meg senki hogy másfél hónapja szültem.
Én is voltam egy két előadáson, érdekes volt, érdemes később a szülőszobát is megnézni, vicces épp ott szültem ahol bemutatót tartottakKépÍgy nem volt anyira idegen a hely.
Gyermekágyról csak jó véleményem van, rendesek voltak, foglalkoztak velem, de feleslegesen nem zavarnak senkit, nővérkék figyelmesek, segítőkészek, egy negatívum volt, az hogy az ágyat én kényelmetlennek találtam, fájt a fenekem folytonKépMondjuk ha nem lenne csontos a fenekem lehet hogy nem panaszkodnék.

Mzsperx!
Látom intenzív szülés voltKépA labda tényleg sokat segített nekem is.
Nálam is gyorsan történt, mire bementünk a kórházba már teljesen nyitott volt a méhszáj.2 óra mulva meg cicin volt a baba.
A kis "druszámnak" pusziKép

Noémi
fantikbaba

fantikbaba, puszi átadva, épp it tpiheg a keblemen :-)))

KépKép Kép
mzsperx

Mzs, köszi a beszámolot, olyan jo olvasni! Kép
Fantikbaba! A méretek megnyugatoak! Kép

Körkérdés: ki mennyit hizott? Én a 25 hétben vagyok, és már 9 kiloval többet nyomok. Ez eléggé lehangoló..... Kép

Puszi,
Eszter2004
eszter2004

Szia Eszter2004

Én is kb igy álltam ennyi idös terhesen.Összesen 15 kg-t hiztam.A korházbol hazajöve még mindig rajtam volt 10 kg.Ez nagyon elkeseritett,de az elsö héten szerencsére lement még 7.Igy maradt össz 3 kg.Ami még jo hir hogy már beleférek a régi nadrágjaimba.Ja a baba 7 hetes volt tegnap.
Üdv Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Köszi Nikk!!!

Ez nagyon biztato. Én is ugy gondoltam, hogy jo lenne nem átlépni a 15 kilot. Aztán meglátjuk.

de jo neked hogy már babázol. Én éppen most jövök a La Halle-bol, ne tudd meg, hogy milyen gyönyörüséges dolgokat láttam ujszülötteknek, persze nagyon guszta masnis csomagolásban. De megálltam vhogy, csak zoknit vettem neki. Kép

Köszi még egyszer,

puszi nektek,
Eszter
25+0
eszter2004

nikk, dejó neked :-)
én is 15öt híztam, amiból itt dekkol rajtam 7. tudom, nem kéne annyi kekszet enni :-)

eszter: van valami jó akació a lahalleban?

KépKép Kép
mzsperx

Szia Mzs,

olvastam a szüléstörténeted, tök jó így egyben leírva látni...
a légzéses dolgokat tanultad, szülésfelkészítőn stb.?
egyébként gratulálok a babáhozKép

Noémi,
bocs hogy így rákérdezek, de a "régi méret" eléréséhez a tornát honnan vetted?

A szülésfelkészítőről szeretném még kérdezni, hogy egyszerűen csak elkezd járni az ember amikor gondolja és besétál oda, vagy egyeztetni kell valakivel?
Szerintetek érdemes kezdenem?

Köszi:

Rita
2* 29+1
trus

Mzs, semmi akcio, nagy drágaság, és gyönyörü rucik. MÁr ami a babaosztályt illeti. Kép

Trus kérdésével kapcsolatban: akkor az a szerdánkénti elöadás és a szülésfelkészitö az két külön dolog?

pusza,
Eszter
25+1 (+ 8,5 kg Kép)
eszter2004

Eszter,
szerintem a kettő egy és ugyanaz, csak épp én másként kérdeztem...
R
trus

Rita,
az elöadásra csak besétálsz, a nagy elöadó teremben van. Szerintem menj el, egy elöadásra, érdemes, és mindenképp nézd meg a szülöszobát, bár azt a dokid is megmutatja! én nagyon feldobódtam, az elöadástól és a szülöszoba látogatástól, csomó félelmem el is múlt :-)
Mzs, nagyon jó volt a szüléstörténetedet olvasni, magamnak is ilyet szerettem volna :-)
topszlix

trus, a légzést még a nagyobbikkal tanultam, terhestornán. nem nagy ügy ám, mondjuk a kitolásost nem árt gyakorolni, mert sokmindenre kell egyszerre odafigyelni. leírjam? :-)

örülök, hogy tetszett a szüléstörténetem, nem vagyok valami jó fogalmazó :-)

KépKép Kép
mzsperx

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?