sziasztok lányok!
kicsit visszabillentem a régi kerékvágásba, nem volt könnyü. nagyon szupi volt a nyaralás, elmondhatatlan élmény, hogy annyi várakozás után végre mi is hármasban nyaraltunk. nem csak külső szemlélő voltam egy családi nyaraláson. az egész persze botiról szólt, mint minden. nekünk apával nem sok időt hagyott romantikázni, de azalatt a 3 év alatt, míg rá vártunk, gondolta volt elég időnk.
detko!
remélem könnyebb lesz a döntés, bár szerintem ne kérdezd meg előre a beavatkozást, mert ahogy ági írásást olvastam, még én is sírtam, pedig nem is az én babámról van szó. nagyon nehéz döntés, de 3 babát kihordani mütét után nem igazán esélyes. nem elég szenvedésen mentél keresztül, most még ez is. szegénykém, nagyon várjuk a híreket.
de ha arra gondolsz, hogy isten ne adja koraszülöttek lennének és minden nap szorongani kéne, hogy mi lesz velük, az is nehéz. szerintem utána, ha a beavatkozás mellett döntesz, akkor én elmennék egy olyan szakemberhez, aki segít feldolgozni, mert a két manó is át fogja érezni, főleg a te lelki állapotod hat majd rájuk.
zsiby!
a pelenka kérdésre írok elsőnek. nekünk újszülött kórban a libero jött be, szinte azóta is csak az a tuti, mert a többi átázik. vegyél egy kis csomag liberot, azt hiszem 28 db van benne és azt vidd magddal a kórházba, kipróbálásra. a II-en adtak pelust, nem tom az I-esen adnak-e. a koraszüléstől ne félj, már nem számítasz annak, ha nem pont a kiírt időpont előtt jön, semmi gond nem lehet, de a szülést én megbeszélném. nekem is mióma mütétem is volt, elég volt ennyit mondani, máris császároztak, ugyanis repedhet az egész méh, főleg, ha maradt valami kis hegg, az meg elvérzéshez vezethet. gondolom azért mondta minden orvos a császárt, csodálkozom a természetes szülés ötletén. szüljön ő természetes úton. ne hagyd annyiba, azért mert most nagy ellenőrzések vannak császár ügyben, azt ne te szívd meg.
a kórházhoz annyit, hogy én is a II-en szültem, szerintem pont olyan, mint bármelyik másik kórház, mivel mindegyik szar. a csecsemős nővérek azok köcsögök, az orvosom rám sem nézett, mivel két ünnep között voltam, de állati szépen varrt, alig látszik a heg és 3 nap múlva kint voltam a sárga koraszülött gyerekemmel. én itthon tuti jobban elláttam, mint ők ott bent látták volna el.
sajnos az I-es klinika sem lesz semmivel jobb, azért csodát ne várjunk, ilyen feltételek mellett, hogy hiányoznak dolgozók, nincs tárgyi feltétel. akik ott vannak minimálbérből élnek szinte, semmi életük nincs, mert szerintem 2 helyen tuti dolgoznak egyszerre, persze ezek a nővérek, mert az orvosok ott sem szükölködnek. de ez majd az idővel megszépült emlékek lesznek, minélt nagyobb a gyerek annál jobban elfelejtük a sok fájdalamt, megaláztatást, bunkóskodást, hála istennek, különben senki nem szülne másodikat. a lényeg, hogy már a karodban legyen, szépen, egészségesen, a többi le van tojva.
most mennem kell, mert boti alszik és millió teendőim egyikét elkezdem.
többieknek is sok sok szép élményt mára, jövök ha tudok.
hali vasi, jó, hogy itt is vagy, csók