Elin!
Mennyi mozzanat van nálad,ami nálunk kísértetiesen ugyanígy zajlott....ijesztő,mintha az én történetemet írtad volna le...
A bíróság a tuti,mert csak az ér igazán valamit,ha azt szeretnéd.A meghatározott összeg nem ér semmit,főleg pár év múlva,és ha nem fizeti,nem kötelezheted,csak ha bíróságra viszed.Ha viszont ott kezded,akkor nem fizetés esetén akár leülheti a büntijét,és állam meg fizeti helyette addig,hogy a gyermek ne maradjon támogatás nélkül(támogatás?Az az ő kis pénze).Szóval ha nem fizet,és azt előtte bíróság tette számára kötelezővé,már nem bírósághoz kell panasszal élned,hanem egyből rendőrség,és elővezettethetik,stb.Nem sokan vállalják fel,inkább fizetnek...Ha ezt választod,figyelj nagyon egy szóra,amire én rácsesztem rendesen ügyvéd híján:nekem rendszeres jövedelemből állapították meg a tartásdíjat,ami nem vonatkozik sajna a jutalmakra,ilyesmikre.ragaszkodj a mindenkori adóköteles jövedelméhez,és akkor mindenből kapsz!!!!!!
Én is azt tanácsolom,ne ragaszkodj a nevéhez!!Nem tudhatod mit hoz az élet,milyen lesz az az ember,nem biztos,hogy jó ötlet a neve.És ha később le akarnád íratni a nevéről,a beleegyezése nélkül meg sem teheted.Nálunk az én nevemen van,és a párpm nevét venné föl a fiam,de az a szarházi nem adta a beleegyezését,pedig nem is az ő nevén van,hanem az enyémen.Zsarolt minket,feltételeket szabott,hogy belemenjen...Ha meg megvan az apasági,akkor már nincs visszaút,egy bíróság sincs,aki azt semmissé teszi.Meg akartuk mi is csinálni,hogy tűnjön el az életünkből,mert megbántam,hogy belementem az apaságiba,és ő is le akart mondani a jogairól.De a bíróság nem engedte,mert a gyermek jogait sértette volna.Most engedik,hogy az én párom több havi vizsgálgatás után örökbefogadja a fiamat.
Lányok!!!!Ma jöttünk a gyámügytől,és szerdán véglegesen aláírja apuka is,és onnantól a fiam a párom nevét viseli,a születési anyakönyvi kivonaton a párom lesz az apa,és minden jog őt illeti,szarházi meg sosem visszkozhat már,akárhogy megbánná évek múlva,a bíróság elhajtja,rendőrséggel elvitethetem zaklatásért,ha jönne,tehát kilépett az életünkből...csak én fogom őrizni a múlt titkait