Új privát üzeneted érkezett!

HAHO...... a cheten vagyok, sehol senkiKép

Kép
zsenge

ejha Lányok ...lányok...nem leszunk igy jobaKép Kép

Kép
zsenge

Kriszta Kép valahogy ettől félek én is, ha esetlegnetalántánegyszer Kép, lesz még babánk, hogy nem uszom meg az inzulint, én kb 20. héttől diétáztam, akkor derült ki. De amikor a kórházban voltam cukorprofil miatt, akkor sem ettem meg az ottani kaját hanem vittem, mert hiába van egy zsemlében 30gr. szénhidrát, nekem attól baromira felment amibe valamennyi fehérliszt volt, így maradt a barnakenyér, de ilyenekre a kórházaknak nem futja, nem is értették, hogyan lehet a laboros vérvételem evés után mindig 6 alatt Kép de a simán látni lehetett az értékeimen, hogy nekem mitől magasabb. De nagyon utáltam az egészet Kép az állandó számolgatást, meg a liszt és cukor nélküli kajákat.
Persze a lényeg, hogy a fiúk rendesen nőttek Kép és egészségesek Kép
2 hónap kórház?? brrrrr én a fiúk előtt 10 napot voltam, velük 11-et, de pont elég volt, sajnos sok negatív emlékem maradt a kórházról, de gondolom máshol sem lett volna jobb ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok Lányok!

Kedves Sziszus!
Nekem 1 16 éves fiam van és most várok némi viszontagság után 1 babát, 29+2 hetes lombik.
Másfél éve 1 22 hetes babát vesztettem el, ami még mindig nem hagy nyugodni...
A Te terhességeid spontán jöttek mind?
Kiderült a sikertelenségek oka?
Ha tudsz és nem kavar fel szörnyen, kérlek irjál róla. De megértem ha nem akarsz is, tudom milyen...
A babuskák gyönyörüek, gratulálok Hozzájuk!Életben nagyon egyformák? A képről ugy tünik, meg lehet különböztetni Õket.Mindent együtt csinálnak? Elfogadnék én is ikreket, pláne fiúkat!Kép

Kedves Rebaron!
Egy miómám van, de nem sikerült a mütét, állitólag mégse ugy látta életben, hogy kifelé nő, és csak az egész méhemmel együtt tudta volna kivenni.De a mütét előtt megmondtam, ha nem tudná kivenni, inkább hagyja bent, de kell a méhem. Igy most is megvan, igaz eltünt egy időre, ill.nem látta még a Hajdu dr.nő sem.De aztán a 4D UH-n megtalálták sajnos, már 7 centis és továbbra is kifelé nő, a méhem tetején, ez az én szerencsém, mert nem nyomja el a babát és nem kell miatta császár. Remélem nem fog gondot okozni továbbra sem, mert komolyan gondoljuk a további 2 gyereket. Sőt az előbb azt mondta az uram, mikor megsimogatta Pörit, hogy inkább 3-at gyártassunk még, ha fizetni kell akkor is.Õ nagyon-nagyon szeretne nagy családot, és szerencsére pont velem!
Ez a hentes egyébként állitólag nagyon profi lenne a laparoszkópos mióma mütétekben, de azt csak max.3 centi átmérőig lehet csinálni.Érdemes lenne beszélned még 1 orvossal arról, hohy hagyd-e nőni.Igaz, ha nem okoz panaszt és nem akarsz már gyereket, akkor nem is biztos hogy kell bántani.Állitólag a változó kor után visszahuzódik, eltünik.
A doki egyébként a Bajcsy kórház szül-nőgyógy.oszt.vezetője, egyetemi docens meg minden, de a rendelője ezt nem árulja el... Én meg elkövettem azt a hibát, hogy nem mentem el még 1 orvoshozKép
Na mindegy, tuléltem, és Pörinek sem árthat már, és az én lelkem azután a mütét után sokat javult annak ellenére hogy ott van a mióma.

Mostmár megyek aludni, sziasztok
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziszus!
Állítólag a terhességi cukor 99%-ban ismétlődik egy következő terhességnél, sőt súlyosbodhat. Ez gondolom annyit jelent, hogy előbb előjön, vagy diéta helyett inzulin. De sok ellenpéldát is hallottam. Én a 24. héten kezdtem a diétát és a 30. héten az inzulint. Az inzulin nem zavart, de ez a számolgatás, időreevés nagyon nehéz volt. Nálunk volt barna kenyér és a kaja is elég türhető voltKép Liszt??? Én ehettem liszteset. Én attól félek nagyon, hogy szülés után nem múlik el. Annó azt mondtam, hogy nem is kell több gyerek, mert nem éri meg, hogy örökre cukros maradjak. Pár hónapig elviselem a gyerekért, de az én rendszertelen életembe nem fér bele ez az időre és nem akármit evés. Ettől még most is félek, de Balázsnak kell egy tesó.

Melcsi!

Nézz be a Fogamzás, Várandósság, Szülés / Elvesztettem kisbabámat topikba Ott hozzád hasonló anyukák mesélik el történetüket.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya jó lenne ha most is fogynék okosodnék de ez már a mult már normálosak az értékek nem kell szedni semmit de ha lelkizem idegeskedem akkor az értékek megugranak de aztán vissza áll.
Nekem is volt cukrom de a Bross ba nem csináltak ilyen cirkuszt hogy hetekig hónapokig kell bentfeküdni.10 nap alatt beállították.és csak szülés elött 1nappal mentem be császár programozott.napi 3x 2 fajat inzulint kaptam 1 gyorsan hatót meg egy normált de 2x kellett szurni nem lehettettegyszerre beadni utolsó hónapban vissza esik a cukor én minden nap többször mértem és diétáztam.de zsömlét én sem tudtam enni 9 volt 1től a cukrom.Nektek nem mondták,hogy oda kell figyelni a súlyotokra és a kajára mert nagy az esélyünk az öregkori cukorra.
nem tudok feltenniképet mert ügyetlen vagyok.

Melcsi köszi a tanácsot megfogadom a 2dokit.de amúgy nem okoz problémát terhesség elött többször görcsöltem félidőben is meg máskor isés sokszor napokig éreztem meg erősen megvolt de most sokkal jobb.Nem igazán szeretnénk több babát de mégsem kötettem le a petev.pedig már az egedély is megvolt uygy érezetem elvágom a lehetőségemet ha mégis lenne valami gond és egy új baba segíthetne.Köldökzsinor vért ti vetettek?Mi nem.Sajnálom nagyon de nem is volt anyagi meg akkor pont leállították most olvastam hogy havi 10e befizetéssel már meglehet csináltatni.Bátor elhatározás ez a sok lurkó legyen hozzá sok erőd és türelmed biztos összejön csak kitartás mindent bele.Ha elöbb kezdem én sem állnék meg.

Rabikri azért tudok durmolni is az a gond hogy sötétben alig látom a betüket és lassú vagyok az irásban mire befejezem elszll az idő igaz sokat is írok.nappal meg ÁRON nyúz nem lehet tőle gépezni.muszály éjszakázni.Különben még te fiatal vagy ne öregítsd magad.
Sziasztok Era
rebaron

Sziasztok Lányok!
Látom mindenki hétvégézik!
Dina, napok óta semmi hir Felőled!
Kedves Rebaron!
A köldökzsinórvérről még nem beszélgettünk komolyabban az urammal.Mindennel ugy vagyok egyébként, hogy nem készülök előre, még nem is vettem semmit. Szept-ben körülnézek, mi hol mennyiért kapható, októberben pedig megvásárolom majd ami kell. A szülésfelkészitőre is a jövő héttől megyek csak, és még a kórházamat se láttam belülről. Nem akartam előre semmit, nehogy valami baj üssön be.
Mostmár persze nagyon forognak a gondolataim a babaholmik körül, és lassan tisztázzuk majd a köldökzsinórvért is.Nem lenne hátrány az biztos, szerintem hamarosan rengeteg betegség gyógyitható lesz vele.Majd utánanézek a neten.
Te mennyi idős vagy?

Majd holnap folytatom, megyünk alukálni.
Jó éjszakát, szép álmokat Hölgyek!
Melcsi

melcsi1967

Melcsi!
Ha bal oldalon a névre böksz sok minden kiderül Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Szia mindenki!Kép
Lányok csak csendben megjegyzem Nyanya nem kettönknek nyitotta ám a honlapot:D
rebaron.... ha belépsz az oldalra persze az öreglányok nicckel és a megadott jelszoval csak abban az esetben fog müködni a kép feltevés....hamár bent vagy klikk a saját nevedre akkor kinyilkik a bal oldalon néhány link köztük a képfeltöltése is.) Na innentöl asszem már menni fogKép
Ha nem kapok utmutatot a Tali helyéhez akkor nem is fogok tudni oda találni vagy azt akarjátok,hogy lemaradjunk?Kép
Már nagyon várom hogy talizzak Veletek...
most ennyi majd jövök
amugy a cheten állandoan megtalálhato vagyok, kedvenc menümmé lépet elöKép
puszka

Kép
zsenge

Zsenger!
Rebaron nem tudja a jelszót. Olvassátok el a portál fórum részét, hogy ne kelljen külön elmondanom, oda írtam nektek a portálról. Ide a portál nevét sem szeretném írni (egyenlőre), azt is mailen kérjétek.
Kriszta! Na igen egy telefonszám még nem visz oda Kép kéne a cím is.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Úgy látom volt termés a hétvégén isKép
Szia Sziszus! Üdv. köztünk! (bocs, hogy eddig nem üdvözöltelek, figyelmetlen vagyok) Gyönyörűek a babáid!!!!!

Remélem Apa délután időben hazaér és tudunk felrakni képet, de legalábbis elküldeni mailben!

Melcsi! Szerintem Neked most következik a terhesség legkedvesebb része! Biztos nagyon jó dolog lesz válogatni és rendezgetni! Én is várom!

Nem emlékszem hanyadik héten van a vércukor vizsgálat. Nekem nagyon rosszul esne ha cukros lennék, mert édesség-függő vagyokKép
Ma voltam vérvételen(AFP) remélem rendben lesz, bár valamelyikőtök írta, hogy ez a vizsgálat nem ér sokat!
Pénteken pedig megyünk 4D-re, már a gyerekek is bevannak sózva,(én mégjobban) mert mondtam nekik, hogy megnézhetik majd DVD-n!
KrisztaNyanya! Szuper a honlap!!!
Puszi

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Drága Sziszus csodaszépek a fiúk!!KépKépKép

Legyetek nagyon boldogok VelükKép

Kíváncsi!Kép

Örülök, hogy újra hallok FelőledKépKépKép
Gratulálok Ágostonhoz!!!Kép
Kata007 mondta tavaly nyáron, mikor itt volt nálunk, hogy már hat(!) fiad vanKép
Hát nem semmi csaj vagy, az már szentigazKépKépKép

Lányok jövök még, de sajnos teljesen a körmömre égtek a teendőim a hétvégénKép

Puszi, vigyázzatok Magatokra!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Helló Lányok!

Mindenkinek küldtem mailt, akinek nem ment át, reklamáljon!
Rebaron! Kérek e-mail címet, ha már írtad, bocs, de most nincs erőm visszakeresni.

Tegnap este, közel két nap kihagyás után majd' szétfeszítettek a magvas gondolatok, ezért nekiültem írni Nektek!
Beszámoltam arról, hogy végre itthon minden lányom, igazi olaszcsalád-feeling van nálunk. Eljátszottam a lightosan túlműködő pajzsmirigy gondolatával, lelki szemeim előtt már okos bombanőként lebegtemKép
Kalapot emeltem Sziszus lelkiereje előtt, aztán írtam Druszámnak, hogy megértem a tépelődését testvér ügyben, de örülök a döntésének, mert gyerekként és szülőként is állíthatom: (a materiális szempontokat leszámítva) tök jó, ha van az embernek testvére, ha minél nagyobb családban nőhet felKép...

És akkor Apa megkérdezte, mi lesz a vacsora... És ezt a pillanatnyi kihagyást Lili kihasználta: egy gombnyomással törölte az egész kisregényemetKépKépKép...
Hát ennyit a nagycsalád szépségeiről...
Két mondatban még szóba hoztam lányom édes jó anyukáját, de aztán kénytelen voltam Lili sérült kis lelkével foglalkozni, úgyhogy csak most értem ide.
Képzeljétek, a kisasszony ma volt először oviban! Dorka ottmaradt vele egy ideig, aztán fél12-kor mentünk érte. Eddig nagyon tetszik neki, a két legklasszabb óvó nénit kapta. Remélem, akkor sem lesz gond, ha esetleg ott is kell aludnia.

Örülök, hogy mindenkivel minden OK!
Dina, Paga, mi van veletek?

Még jövök, benézek a portálunkra...

Sziasztok!
R.Kriszta
Vendég

Sziasztok! Kép

Melcsi Kép gratulálok a kispocaklakóhoz Kép A vetéléseknek nem derült ki az oka, viszonylag koraiak voltak (8hét), a kislányunk köldökzsinór balesetben halt meg. Mi próbálunk megtanulni a tragédiáinkkal együtt élni, mást nem tehetünk ... Úgyhogy 3,5 év alatt négy spontán terhességem volt, az utolsók a fiúk. Tényleg nagyon különbözőek, Gergő mindent előbb csinál, de Petike pár napon belül utánozza. Szerintem még nem nagyon foglalkoznak egymással.
Különben nekünk semmi cuccunk (így ahogy írom: SEMMI) nem volt a fiúkkal, minden apa és a barátok szerezetek be mikor megszülettek Kép

Mandula Kép normál esetben 26. héten van a cukroslötyi ivás Kép

Nyanya Kép 99%??? akkor én még nagyon gondolkodom a tesóprojekten.

R.Kri Kép és mi lett a vacsora? Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok Lányok!
Kedves Kriszta!
Emilt megkaptam, és én tudom is merre lesz Makád, mert láttam Ráckevén kiirva.
10-én lesz a tali ugye, mert ugy készülök?
És tényleg meg kell osztanunk a ktg-ket!
Szeretitek a bort? Vöröset,fehéret,szárazat,édeset?
Vinnék 1 kis sütit is, remek pékség-cukrászat nyilt velünk szemben nemrég, gondoltam, fellenditem kissé a forgalmát...
A kutyu a kedvenc állatom a tehén mellettKép Nem tudom irtam-e hogy van 1 spánielünk, aki maga a feltétlen szeretet. Nagyon imád fürdeni, de sajnos más kutyukkal szemben félénk mert 1-szer rátámadt 6 véreb és nagyon megtépték. Azóta nincs oda a fajtársaiért, ugyhogy inkább itthon hagyjuk.(Velünk szokott jönni ahova csak lehet, de kibirja, Máté ugyse jön sajnos, de jó szórakozást kivánt)
Az ovi biztos jó lesz Lilinek, ha az 1.nap ilyen simán telt. Az én gyermekemet pár nap után kergetni kellett az udvaron, hogy hazajöjjünk, mert maradni akart mindenáron.

Ma nézelődő körútra indultam, kihasználva az iskolakezdési bevásárlás alkalmát.
Megnéztem egy sor babakocsit, kisruhát és a pelenka választékot is. Eddig ugy terveztem, hogy maradok a textilpelusnál, az Máténál jól bevált.De némi számolgatás után ugy látom, hogy nem biztos, hogy a mai közüzemi dijak mellett tul nagy megtakaritást jelenthet. Kisbabás lányok, mi a véleményetek?
Megdöbbenve tapasztaltam, hogy kising és rékli, angolpólya kiment a babadivatból. Bodyk meg rugik jellemzik korunkat. Szerencsére megmaradtak Máté pici ingei, és az angolpólya készletünk is hiánytalan, mert a hugom szerencsére nem nagyon használta őket.Szeretném angolpólyában tartani pár hétig, az Máténak olyan szépen állt, gyönyörü masnival az elején, és nem kellett begyömöszölni a pici testét a rugiba.Igaz hogy vonatok meg autók pompáznak rajta lévén himnemü gyermek született, de gondolom, ha Pöri tényleg lány lesz, akkor se fogja megviselni a látvány.
Hanem milyen más lett minden! Öröm manapság gyermek fogadására készülni, csak pénz legyen hozzá... 16 éve még alig volt valami választék.

Nemrég szült asszonyok!
Szült vki gátvédelemmel? Esetleg igy is-ugy is?
Igaz, hogy vissza kell tartani a fájást? És azt hogy lehet csinálni? Akinek van tapasztalata, szivesen venném ha megosztaná a készülődőkkel.

Kedves Mandula!
Nálatok a gyerekek nem mehetnek be a vizsgálatra? Itt Pesten a család is mozizhat, nemcsak a szülők.
Remélem jó lesz az AFP, azért nem árt ha az is rendben van. És csak vigyázz Magadra, továbbra is!

Kedves Sheila!
Lehet hogy én lemaradtam a bővebb UH beszámolóról? Remélem azért nem viszed tulzásba a munkát, tudod, Neked 2 helyett kell pihenned!KépKépKép

Kedves Nyanya!
Hogy tudnám kerülőutak nélkül rögtön elérni a portált? Egyenlőre nehézkes, startlap,emilnézés és kattintás jellemzi az odajutásomat.
Látom már, mit mondasz! Oldalra kattintok a névre,és kijön némi tudnivaló. De az anyém nem teljes!Kép Na majd belejövök.
Puszi
Melcsi

melcsi1967

Kedves Szilvi!
Az a kislány rendesen, időre akart megszületni, és közben érte ez a tragédia? Semmi jelét nem lehetett látni?
Ez iszonyú! Még rettenetesebb mint egy késői vetélés! De a pici ikreid azért kárpótolnak, gondolom. Vagy ugy vagy mint én, hogy van egy hiány örökké?

melcsi1967

Sziszus!
Nem akartalak elrisztani. Én nem az ismétlődéstől tartok, csak attól, hogy megmarad, erre meg épp annyi az esély, mint elsőre és akkor nem maradt meg.

Melcsi!
Ha már egyszer voltál ott, már pedig voltál, mert beszéltünk is Kép akkor elvileg a böngésződ megjegyezte, csak bökj a lefele mutató nyílra és keresd meg. De még egyszerűbb, ha még 1x a körülményes úton odamész és ha már ott vagy elmented az oldalt a kedvencekbe. Írd meg milyen böngésződ van és leírom hogy kell.

Kép

KépKép
nyanya67

Ajaj Nyanyuskám,jót kérdeztél! Nem látom én azt a böngészőt!Kép
Ráadásul elmentem egy másik oldalra, és amig ott jártam, a gép elfelejtette hogyan kell belépni az emilre.Nem csinálja, vagy olyan lassu lett közben, de nem tudtam felmenni.Kép, és mérges is!
Te hogy szültél?

melcsi1967

Kedves Nyanya, közben megjavult ez a vacak, ugyhogy már fent vagyok a chaten!

melcsi1967

Melcsi!
eda-val és indítottak a 41-edik héten. Ja nem császárral, pedig szerettem volna Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kedves Nyanya!
Konkrétan az érdekelne hogy gátmetszéssel vagy védelemmel?
Örülj hogy nem volt császár.Az nagyon fáj.

melcsi1967

Melcsi!
Én annó rákérdeztem a gátvédelemre, mert érdekelt, de azt mondta a dokim, hogy első babánál úgyis vágnak, hogy ne repedjek. Szóval nálam gátvédelem majd max a kistesónál lesz.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
R.Kriszta! Email megérkezett, ha nem találunk oda akkor úgyis csörgünk! A kutyusokat imádjuk, nekünk is van egy nagyon kedves talált kutyusunkKép! Tul. kép. megegyeztünk már abban, hogy ki mit visz, vagy a költségek megosztása? Biztos megbeszéltük már, csak a terhességi elhülyülés....

Melcsi! Nem tudom bejöhetnek-e a gyerkök az uh.-ra, majd holnap felhívom őket! Én is nézegettem a babaruhákat már, tényleg annyiféle van, hogy csak kapkodom a fejem!

Én már olyan sokat olvastam arról, hogy létezik olyan, hogy gátvédelem, de én nem tudom mi azKép!
Lehet, hogy ez ciki 2 gyerek után!

Dina! Merre vagy? Azért remélem minden rendben Kép!

Zsenge! Rólad sem hallok mostanság!

Puszi mindenkinek

KépKép
mandula35

Mandula!
Nem ciki, ez egy új divat Kép
Tágítják a kijáratot, gondolom olajos kézzel. Nem lehet egy kellemes dolog, de utána tuti jobb. Valami ilyesmi, de hátha valaki többet tud. Az intim torna is sokat segít ebben, az meg bármikor elkezdhető és szülés után is hasznos.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi Kép
(Én indultam be szülni, ő pedig már nem élt, nem vettem észre semmit ... olyan nincs, hogy kárpótlás, ő nekünk az első gyerekünk, aki meghalt egy balesetben, mivel beindult a szülés, meg kellett szülnöm, egy majdnem 4kg-os amúgy egészséges kislányt.)

Nyanya Kép szerettél volna császárral szülni?? hát nem tudom, nekem nagyon rossz volt. (persze nekem az elöző szülésem más miatt volt borzasztó). De én még nagyon szeretnék egy kisbabát Kép és őt normálisan megszülni.

Tényleg csak rugik és bodyk vannak, én az elején szinte csak sima hosszúujjas rugikat használtam, könnyű volt cserélni ha összebukták magukat, és nem csúszik föl a hátukon mint a kising (a bodyk is ezért jók). És persze eldobható pelust használunk így is mosok annyit mint egy mosómaci.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok Lányok!
Friss infokkal érkezem a szülésfelkészitő tanfolyamról, melynek mai előadása az intim torna volt.
Valóban segit a gátvédelemben, ha vki elsajátitja. Magát a ~ olajos kézzel végzi a szülésznő, masszirozza a gátat, és jó esetben igy elkerülhető a gátmetszés. A jelek szerint Köztetek senkinek nincs ilyen tapasztalataKép Én szeretném megpróbálni, csak aggaszt, hogy a fájást el kell engedni, kilazitani vagy hogy magyarázták. De erről lesz még szó később, majd elmesélem.
Hanem észrevettem, hogy én vagyok a legöregebb az anyajelöltek között ezen a tanfolyáson, pedig nagyon sokan voltunk. Némelyik ugy nézett ki, hogyha sietek annakidején, a lányom is lehetne. De lehet hogy az ilyen korúak már azt hiszik, mindent tudnak. Én is tudok pár dolgot, de már olyan régen szültem, hogy az eltelt 16 év teljes pálfordulást hozott ahogy látom. Én pedig kipróbálnék uj dolgokat szivesen.
Viszont aggaszt kissé, hogy a kisérletek közben mi történhet a Pöröntykével.Itt szülési sérülésre, oxigénhiányra, köldökzsinór tekeredésre gondolok elsősorban. Mert amikor Mátét szültem, végig rajtam volt a szivhanghallgató, a vajudás kezdetétől. Most meg ugy hallom, a doki csak időnként benéz a kismamához, amig vajudik.És eközben nem történhet valami rossz? Mert ha mégis, akkor inkább feküdjek kikötve, mindent megteszek, csak Neki ne legyen baja!
Erről kinek mi a véleménye?

Ugy látom, ma valami érdekes lehet a tévében, esetleg lefoglalnak a férjek Benneteket, vagy iskolai lázban vagytok, de nem nagyon jelentkezik
senki. Ezért el is megyek szunnyadni, mert nekem 2 helyett kell...KépKépKép
Melcsi

melcsi1967

Kedves Sziszus!
Borzasztó amit átéltél! Ezek szerint időre jött.KépKépKép
Látod erre nem is gondoltam, hogy a body nem csuszik fel, pedig logikus hogy ezért találták kiKép

melcsi1967

Sziszus!

Nagyon keskeny a csípőm és annó életem első nőgyógyásza megmondta, hogy vagy császárral szülök, vagy nagyon megszenvedem a szülést. Ekkor voltam 18 éves. Még azt is közölte, hogy nagyon nehezen fogok teherbe esni a hátrahajló méhem miatt. Hát ezért rettegtem a szüléstől egész terhességem alatt. Ehhez még hozzátartozik az is, hogy anyukám mindkettőnket (nővérem) császárral szült, alkata miatt gondolom. A nagymamám meg szülés után 1 évig lábadozott. Hát nem csoda, hogy be voltam tojva. De végül nagyon könnyű szülésem volt, csak a gátseb gyógyult lassan, de annyira lassan, hogy e miatt másodszorra sem bánnám, ha császár lenne, csak már nem ragaszkodom hozzá. Teherbeeséssel meg egyáltalán nincs gondom.
2 barátnőm is szült császárral és nagyon hamar felépültek, csak jókat mesélnek róla.

Kép

KépKép
nyanya67

Kedves Mandula!
A Freddynket mi is ugy találtuk, képzeld lerakták a buszról itt a házunk előtt, és majdnem elütötte 2 autó amikor a férjem összeszedte. De amikor kinyitotta előtte az ajtót, ugy iszkolt felfelé, mintha mindig lépcsőn járt volna. Meg van tanitva egy csomó mindenre, ha szeretne vmit, felemeli a pici lábát, teljesen szobatiszta nem rág meg semmit, ami nem hátrány 1 butorboltban...
És amikor elvittük állatorvoshoz, hogy oltsa be, kiderült, hogy meg is van mütve, igy nem lesz kis Freddynk szerencsére, és tök fiatal, kb 2,5-3 éves kutyus. Csak annyi malőr történt, hogy a bozontos szőre miatt az uram meg az alkalmazottunk fiunak nézte, Máté elnevezte Freddynek vmi horrorfilmből, és mire kiderült hogy lány, már rajtamaradt ez a kevésbé előkelő név. Amugy pedig, mikor lenyirták, kiderült, hogy 1 valódi spániellel állunk szemben. Mi nagyon jól jártunk ezzel az állatkával. És kiderült róla, hogy házőrző hajlamai is vannak, továbbá imád uszni. És még kerthelyiséges vendéglőbe is elvihetjük, mert békésen elfekszik az asztal alatt.Kép
És mi még először oda akartuk adni vkinek, mondván, hogy nincs kertünk, nem kell kutya...
Még jó hogy 1 nap alatt kiderültek a jó tulajdonságaiKép

melcsi1967

Puszi LányokKép

Mandula kösszike megvagyok-unkKépAmugy rolam igenis hallani már aki ellátogat az öreglányok cimü portálra azon belül a chetre Kép Nyanya ,Melcsi és Én tartjuk a frontot odaátKép
amugy a gyerek ruhákra vissza térve nekem is igen furcsa volt hogy amit anno megszoktunk mint rékli,kising angolpolyaKép na olyat mamár még elvétve se kapsz. Melcsi a textil pelenka mint oylan kiment a divatbol de ha jol belegondolsz a mai rohanás mellet nem igen érnél rá mosni ,vasalni.Én legalábbis nem értem rá igaz nem is probálkoztam vele,Kép tehát marad a papirpelus....nos szerény véleményem szerint mint márka név,hogy Libero,vagy Pempers semmivel nem tud többet mint a gazdaságos TescosKép de komolyan mondom....söt a pamperst ha megfigyeled még csak nem is gumis deraku..... textil pelusunk is van igaz csak pár darab amit arra használok ha dokinénihez megyunk legyen mivel betakarni mikor levetköztetem vagy elé teszem mikor kajolKép
Hát tudjátok Niki aztán tud ám enni.... beadom a szájába a kaját majd egy eröteljes mozdulattal kiveszi megnézi majd vissza tesziKép a kisgusztiKép)Nyanyus a tied is csinálta? lehet fiaim is csak már elfelejtettem volna? no mind1
más: Én is császárral szültem mind a hármat,és tullehet élniKép Nem kellemes de gondolom a gátos szülés sem az de az biztos itt is rengeteg minden változott az elözöhöz képest.Viszont csodálatos érzés és minden elismerésem az orvostudományé,hogy ma már a szászárral szülö anyukák sem maradnak le arrol a csodálatos érzésröl amikor felsir a babájuk.Régen altattak,ma fent vagyKép Nagyon féltem töle,hogy fogok e valamit érezni,hát mit ne mondjak még azt se éreztem mikor felfektettek az asztalra. Szal nem kell parázniKép
No mára ennyi
legyetekjok pusza Ildi

naja majd elfelejtettem lemaradtam volna arrol,hogy mit is kell vinni? vagy szo se volt rola még? Kriszti mint irtam ..tom a nevetés hizlal de azért neked se a legyek hordták össze a kenyérre valotKép Kép Kép

Kép
zsenge

Zsenge, nem látlak itt, merre hagytál irományt?

melcsi1967

Látom már hogy megvagy kedves Zsengém! És ugy látom, Ildinek hivnak.
Tehát maradi vagyok az öltözéket illetően, de igyekszem felfejlődni a 21.századhoz. Mentségemre szolgál, hog a nagyobbik gyermekem mult századiKép

melcsi1967

Zsenge!
Erre gondolsz? Kép
Kép
Arról nincs képem, amikor répadarabokat dugdosott a lábujjai közé és nagyokat röhögött rajta.

Kép

KépKép
nyanya67

Ezer bocsika ha esetleg nem mutatkoztam volna be.....becsületes nevem Ildikó Kép
Nyanya jaja valami hasonlokat élek át nap mint nap és most mosolygok rajta de ott mikor épp kaja van a hajam az égenk álKép a kanálig még nem jutottunk el,vagyis még nem egyedül eszik hanem én "tömöm" Öt már amikor engedi mert ez az uj szokása alig pár hetes"megnézem anya mivel etett" cimenKép
Mi lesz ha Önálloan fog enni? ezt még nem tudja gyakorolni ugyanis nincs etetöszéke mégKép apropo akinek esetleg van egy felesleges ijen széke szivesen elfogadnám (nem kérem ingyen)Kép
Most fogzik a lelkem kicsit késön jönnek a fogaiKép szenvedunk is töle.Minden pelusban van egy kis uto termék de már olyan szinten hogy a popsija teljesen kivan csipveKép
pedig kenem (krém van böven)...ezek pl olyan dolgok amiket már teljesen elfelejtettem a fiaim ota.Most ott tartunk ,Niki ha meglátt egy kutyát kiabál ,hogy "baba" neki minden ami tetszik az "baba"Kép
Kébzeljétek olyan szépen elkezdett menni önálloan erre nem el esett?.( de olyan szinten ugy beverte a száját cak ugy ömlött a vér belöle ngy nehezen elállitottam neki erre most nem igazán akar egyedül egy lépést se tenniKép Ma megyünk mérésre dokinénihez,,,, Nyanya egy kérdés...ha jol emlékszem kisfiad Balázs ha nem elnézést érte tod keresem hova tettem a CavintonomKép szoval Te mikor adtál neki tejet? vagyis Én is adnám Nikinek de dokinéni szerint inkább tápszert adjak neki mert a mai tejek nem elég tápláloak és a picim még naponta reggel és ete benyom kb2 dcl belöle.Azért kérdem Töled mert a te fiacskád 2,5 éves szal Te még igen csak benne vagy a gyakorlatbaKép a foto nagyon"király" KépKép
amugy minden evök vagyunk de csendben megjegyzem a gulyásleves azért okozott neki néhány kellemetlen percetKép
Melcsi egyszer nekünk is volt egy spánielunk, a menhelyröl hoztuk ki csupa piszok ápolatlan volt de kikupáltuk igazi családi kutya lett belöle csak sajnos két év mulva elkellett altatni mert szegényke megvakult (sajna spániel betegség) na azuota se volt olyan kedves kutyánk igaz most sincs vagyis most készulunk majd egyett befogadni mert a szomszédba vannak kis tacskokKép a jelölt még csak két hetes de Niki máris odavan érteKép szegény kutyust elöre sajnálom Kép Kép No most ennyi
pápuszi Hölgyeim Zsenge

Kép
zsenge

Zsenge!

Balátzs 14 hónapos koráig szopizott, addig nem kellett tej, de mivel az enyhe ekcémája miatt tejallergia gyanús volt (később kiderült nem az) ezért még tejes dolgokat sem kapott. 1 éves kora után kezdtem el a sajtot, joghurtot, de csak keveset. Aztán mikor már nem szopizott, jött a tehéntejmentes tápszer (sinlac) Amúgy sem nagyon ajánlott korán tehéntejet adni. Szóval én kb fél éve adom, de annyira imádja, hogy napi 1 litert is meginna, ha hagynám, de a doktornéni azt mondta, hogy 5-7dl-nél többet nem ajánlott. Hát nekünk a napi 7 az megvan.
Nekem uszkárom volt 15 évig. 2 hónaposan kaptam és 15 évesen el kellett altatni, mert már nagyon sok baja volt. Férjem fűzött, hogy vegyünk kutyát, de én ennél lustább és önzőbb vagyok. Az a baj, hogy már tudom mivel jár lakásban kutyát tartani. Gondolok a napi háromszori sétára, fagyban, 40 fokban. Na neeem. De ha kertes házam lenne el nem tudnám képzelni kutya nélkül. Azért a szülés közepén mondtam a férjemnek, hogy kistasó helyett hozzon inkább kiskutyát Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Sajnos a napirendemen változtatni kell, mert a gyermeknek holnaptól suli, és az Õ szobájában van a gép, nem "zavarhatom" éjszakaKép

Kedves Nyanya!
A kép fantasztikus, Máténál megfigyeltem, hogy a kimoshatatlan foltokat okozó ételeket ette hasonlóképpen.Balázs hogy van ezzel? Nagyon eredeti az evési módszere!KépKépKép
Én is nagyon készülök a szoptatásra, Mátéval csak 10 napig sikerült a kis malőr miatt ami majdnem az életembe kerültKép
És most nagyon várom már, remélem az elhatározás meghozza a tejcit.
Mivel Máté gyorsan tápszeres lett, hamar áttértünk a higitott tejre, de ez 16 éve volt! Ma más a felfogás, tudom... Ennek ellenére nem lett allergiás, sőt a zselés szaloncukron kivül semmire nem az, kop kop kopKép
A szaloncukor 6 nap infuziót jelentett az életéből, igaz 13 éves volt és 1 kilót megevett 2 nap alatt... Azóta a mi karácsonyfánkon pilótakekszek diszlenek sz.cukor helyett...Kép
Vegyetek kutyát!Olvastam, hogy akinek van, sokkal tovább él, és egészségesebb, mert az állat miatt muszáj sétálni.Kép

Kedves Zsenge!
Nem is tudtam ilyen szörnyü kutyabajról! Minket a csipőbetegségre figyelmeztettek, de calciumot bőven kap, sőt ugy tünik csak azt, mert a kajában a tésztát gondosan otthagyja, a hust meg megeszi. Saját kezüleg főzök neki, ill. azt eszi amit mi, már ami a hust illeti,mert a főzelékért nincs oda(mérges jel).
De azt hiszem, nem fajtatiszta spankó, vmi beütése lehet, hát remélem a beütés a betegségeket kiütötte belőle. Tényleg imádnivalóKépKépKép

Puszi
Melcsi

melcsi1967

Melcsi!
Valahogy nem vágyom -20 fokban a sétákra. Inkább döglök a fotelban. Tudod a lustaság is fél egészség, úgyhogy én is sokáig fogok élni Kép Na ez a környék meg amúgy is tele van kutyaszarral, amit útálok, főleg a gyerek miatt. Itt nem divat összeszedni, valószínű engem is hülyének néznének, ha a kutyám után szedegetném, de kedvem sem lenne a gyerek mellett, még ezzel is foglalkozni. Viszont minden alkalmat megragadunk, hogy kutyázhassunk. Balátzs a környék összes kutyájával jóban van. A szüleim telekszomszéd kutyája meg mindig átjön és együtt hemperegnek. Régebben Balázs ráült meg rátette a hasára a fejét.

Kép

KépKép
nyanya67

Szépen vagyunk, ma mindenki alszik?
Hát akkor én sem szaporitom tovább a szót.Kép
Jó éjt!
Melcsi

melcsi1967

Szomszéd kutya próbálja megszerezni Balázs csokiját Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok mi történt veletek nagyon elhalkultatok a fele társaságról hallani sem lehet .Pedig úgy örültem az itt folyó életnek. Gondoltam 36.felett már tudunk élni és tessék.....Nyanya és Melcsi tartja a frontot.
Melcsi mi történt veled a szülés után?
A szoptatást pedig ugy csináld hogy minnél gyakrabban tedd cicire ha kell óránként és véletlen se adj cumiból még inni sem nem is nagyon kellitatni elég a tej esetleg nagy melegbe de akkor is inkább poharaztasd.és igy biztos szopizni fog .És gondolj arra hogy minden emlős tudja etetni az utódját te is megbírkózol vele.Az első honapban sokat pihenj aludj ne végezz nehéz nem tetsző feledatokat csak babázz,minden más várhat,és nyugi ez a legfontosabb.Sikerülni fog ha te is akarod és erre készülsz Rebit 3 hónapig szoptattam és szinte semmi tejem nem volt Áront 1 éves koráig de ő hagyta abba.Most tápszerezünk nem kap tejet.De sajtot jogh.rudit igen.
Írok én is mert engem kihagytok mindenből.
Nyanya szuper Balázs ahogy eszik.Áron is most kezd egyedül enni.1nekem 1 neki aztán csak nekem és turkál csapkod gyönyörködik a hangokban meg a látványban brrr......A kaja meg szanaszét csak a hasba nem jut.
Megnyugodtam azért te is szereted a kutyákat,ha fiadat ilyen közel engeded hozzájuk.Teljesen igazad van kutyatartásból.Hatalmas Áldozat lakásban tartani nagy megkötöttség.És általában a vége az lesz hogy a gyerek megunja az apukák sem pattognak a sétára marad a z anyuci nyügje a kutya. nekünk van is meg nincs is kutya ezért átérzem igazad .

kár hogy a csetelés vagy a suli miatt nincs már aza pezsgés?!
Rabikri írtam neked levelet megkaptad?

Sziasztok Rebaron Era
rebaron

Rebaron!
Úgy tűnt, hogy nem szeretem a kutyákat? Remélem nem csak ez a kép győzött meg Kép Nekem is volt 15 évig. Talán, ha a fiam nagyobb lesz és elég erőszakosan könyörög kutyáért (mint annó én) akkor kötélnek állok Kép

Melcsi!
szopiról: sokat igyál kb 2-3 litert, de sokkal többet ne, mert az se jó. Laktoherb tea serkenti a tejtermelést és szopi után fejjél, hogy termelődjön még. Azt, hogy cumisüvegből ne itassam nekem is sokan mondták, de én itattam, mert 1-2 óránként szopizott az elején és éjjel elég sokszor apa etette a lefejt tejjel. Később meg kisebesedett a cicim és inkább fejtem és üvegből adtam. Ennek ellenére 14 hónapig szopizott és akkor is Õ hagyta abba. De a legfontosabb a nyugalom, az hat a legjobban a tejtermelésre. Ahogy Rebaron is mondta, pihenj sokat.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Na, elkezdődött a suli, nem is tudom mit kezdek majd magammal egyedül itthon?!

Sajnos mi még panelban tartjuk a kutyusunkat aki elég nagytestű(kb. 40 kiló) ezért magunkal vinni sem tudjuk mindenhova. Tul. kép azért is nem tudtunk nyaralni menni. De ez nem áldozat, én a sétákat is szeretem! Meg annyira szeretetreméltó kis eb! Ha egyszer végre sikerül képet feltennem megmutatomKép

Melcsi! Én is így vagyok a szoptatással, a fiamat 8, a lányomat 3 hétig sikerült szoptatni, de akkor elég stresszes voltam. Most nagyon szeretném minél tovább, talán sikerül, most minden rendben van körülöttem!

Nyanya nagyon aranyos a kisember, úgy tűnik igazi fiú!

Rebaron! Már miért hagynánk ki bármiből? Szerintem a többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon örülünk ha te is írszKép!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!
Majd jövő héten meglátod Kép

Rebaron!
Úgy látszik nem vettem észre aggodalmadat, de csatlakozom Mandulához. Örülünk ha írsz és a chatan is várunk Kép Ha a írsz egy email címet elküldöm az oldal elérését.

Kriszta
krisztakukacfreemailponthu

Kép

KépKép
nyanya67

Kedves Rebaron!
Nagyon boldog névnapot kívánok!
(bocs, hogy kicsit késve)
Puszi

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

Tegnap beköltöztettük Dorkát a koleszba, kicsit magam alatt vagyok. Azt mondja, jól érzi magát, bennem mégis sok a kétség, jól tettem-e, hogy elengedtem. Attól félek leginkább, vége a gyermekkorából velünk töltött időszaknak, mire 5 év múlva "visszakapom", más lesz, egy felnőtt nő. Valami lezárult, és ez most nagyon pocsékKép.

Suli megy ezerrel, kollégák kiborítottak megint, de a gyerekek jó fejek, ma azt mondta az egyik másodikosom, hogy "milyen jó, hogy ide születtem, és te lehetsz az osztályfőnököm, Kriszta néni". Most, hogy leírom, a kiscsajt ismerve lehet, hogy úgy értette, milyen jó nekem, hogy ő ide született, de ott, akkor ez nekem esett nagyon jól.

Lányok, ha ritkán jelentkezem is, itt vagyok, ha nem is írok, olvasok, de hol vannak a többiek? Dina? Paga? Sheila? Mi lesz jövő szombaton?

Most ennyi, megjött Apa, majd még jövök!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!

Örülök hogy kicsit megpezsdültetek ujból! Persze a sulikezdés ilyenkor lefoglalja a gondos mamákat... Az én fiacskám teljesen rámhagyja a felkészülést, megveszem Neki 1x-re az egész tanévre valót, ismerem az izlését(mindegy, ugyis utálja az egészet), és a tanerők követelményeit is, meg a fogyasztás mértékét, ugyhogy minket juniusig már nagy meglepi nem érhet a cuccokat illetően. Igy egyedül ezt kb. 2 óra alatt lebonyolitottam.Még jó, hogy megbizik az izlésemben, és tudja hogy nem veszek Neki olyasmit, ami nem tetszene.

Kedves Rebaron!
Persze hogy számitunk Rád!
A szülés után bennemhagytak 1 kis placentát, ami csak 10 nap mulva kezdett vérezni, de akkor alig értünk a kórházba, ugy elindult. Majdnem elvéreztem, 3,6 l vért kaptam. Emiatt a tejem 1 nap alatt ugy elapadt, hogy az utolsó fejésnél, amit Dezső géppel csinált, a 2 mellemből össz. 32 csepp tej jött. Kikapartak, összevarrtak, vákumoztak, szóval minden volt, és emiatt nem tudtam többet teherbe esni, mint később kiderült.
Mátét az apukája gondozta kb.4 hétig, mivel 2 hét kórház után még 2 hétig csak hálni járt belém az élet, még Máté sirására sem ébredtem fel.De Dezső megoldotta, pedig korábban el sem tudta képzelni, hogy Õ fogja valaha tisztába rakni, stb.
És most ez az ember, ennyi küzdelem után amit együtt végigcsináltunk, nem akar vagy nem mer bejönni a szülésre velem...Kép
Pedig a mióma mütét után is Õ nyomta ki belőlem órákon át a gennyet, az összes lombikos maceránál velem volt bent, és most mégse akar!
Ma 22 éve van annak, hogy találkoztam VeleKépKépKép
Az életem azóta is boldog, minket a nehézségek igazi szövetségessé kovácsoltak ennyi év alattKép
És még ma is szeretünk együtt lenni, mivel együtt is dolgozunk, a nap 24 órájában szinte együtt vagyunk, és még mindig csak egymást akarjuk.Ez nagyon jó. Vagyis még 2-3 gyereket is persze...

Lányok, mára kijutott egy nagyon rossz hir is nekem, a barátnőm 3 kisbabája közül az egyik kisfiu, aki a legnagyobb volt, tegnap este, 12 nap élet után meghaltKépKépKép A részleteket még nem ismerem, sms-ben irta meg a barátnőm, és én is sms-ben nyilvánitottam részvétet, kérdezni nem akartam. Majd talán később... El kell most temetniük azt a csepp babátKépKépKép Ez borzasztó!

Kedves Rebaron, Isten éltessen! Erika vagy, ha jól tudom, ugye?

Kedves Nyanyuskám!
Jogos a kutyával kapcs.-ban, nehéz lakásban tartani, de nálunk már nem tart sokáig ez az állapot. A család nálunk lelkes szerencsére, mindenki viszi, sőt engem nem nagyon engednek, nehogy rángasson.Van neki kakicsipesze, és mi azzal járunk sétálni. Bár itt se szedik össze mások... De én se akarnám, hogy egy kutya a kapum elé piszkitson.

A szoptatási tanácsokat köszönöm, megfogadom őket! Nagyon szeretném igazán élvezni a szopit, és a babámnak a legjobbat megadni ezügyben, ez fontosabb minden másnál.Megyek, kezdődik a Barátok.
Puszi
Melcsi

melcsi1967

Kedve Mandula!
Ugye holnap mentek a 4D Uh-ra?

melcsi1967

Szia Kriszta!
Végre megvagy!
Milyen rossz lehet ez a koleszba vitelKép
Nálunk is felmerült pár napra a dolog, mikor halászati iskolába akart menni Tatabányára, de lebeszélte Magát szerencsére. Õ pl. utál máshol enni, csak itthon az én főztömet, azt hiszem ez tartotta vissza.Sose volt menzás, se napközis, én pátyolgattam mindig. Nem akart elkerülni itthonról szerencsére. Na meg az itthoni barátok is itt tartották. Dorkára biztos hatással lesz az uj környezet. Hová ment, melyik városba?

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi! Igen ma megyünk, már nagyon izgulok! Kapunk képet, azt majd felteszemKép!
Az ember olyan sok rossz házasságról, válásról hall mostanában. Olyan jó olvasni, hogy ti ilyen régen és ilyen egyetértésben-szépen éltekKép! A mi házasságunk még nem túl régi(5 hónapja tart) de remélem már életünk végéig! Sajnálom a barátnőd kisfiát, ez tényleg nagyon rossz hír! A másik két baba hogy van?
Szerencse, hogy a fiad nem ment Tatára, az unokahugom oda járt egy évig, de ősem bírta, pedig nagyon stramm kislány!

Szia R.Kriszta! De jó hogy megvagyKép! Átérzem a helyzetedet, nagyon rossz érzés lehet! Remélem jó helyre került Dorka!

Puszi mindenkinek!

KépKép
mandula35

Szia Mandula!
Várjuk a képet a babusról!
Kivánom Nektek, hogy legyetek életetek végéig boldogok egymással! Ha van egy társ, az egész élet más fényt kap, a gondokat nem egyedül kell megoldanod.
Én pl. jelmondatként irhatom magamról, hogy azért mentem férjhez, hogy vki gondolkozzon helyettem, mert ha mindeg nekem kellene, akár egyedül is maradhattam volna.Kép
Továbbá: Férjhez menni tudni kell!Kép
De persze ezt akkor még nem tudtam, rózsaszin ködben lebegtem évekig.
A köd még néha ma sem halványul... De már jóval öregebb vagyok, az uram nagy bánatára, és állitólag már nem is olyan naiv. Õ tudja...Kép
Én éppen elengedtem volna Mátét, mert ugy érzem, hogy nem a tulajdonom, azt kell tegyem ami jó Neki. De csak pár napig akart elmenni, és megnyugodhattam.Igy nem is érdeklődtünk komolyabban.
Este még jövök, remélem addigra meglesz a kép!
De mi lehet Pagával?
A hallgatás nem mindig jó jel...
Meg Sheila sem ir...Kép

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?