Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Timili, direkt nem írtam hónapot, hehehe. Ki mire gondol.

Barbi, köv baba: 2006 február-márciusra van betervezve. vagy bejön vagy nem. Kincső bejött a tervezett időpontra.Kép

Kincső csütörtök óta úgy mászik, mint egy fóka! El is neveztem Pufókának.
Bemászott a babakocsi alá, nem tudott kijönni és sírni kezdett.
itt a bizonyíték:
Kép

Megyek aludni, jó éjt,

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Uristen, de jó pofa ez fotó.

Ha már itt tartunk, MárkO tegnap 3X is az oldalára billent.Háton úgy felhuzta a lábacskáit, h a popója is elemelkedett az ágytól és oldalra billent.

Most épp azon agyalok, mi lesz ha már nem szopizik és még nem alussza át az éjszakát?...Tegnap ugyanis cumizni tanitottam, de a kb. 1 órás "játékos" tréning nem hozott eredményt.Bevallom már cukorba tunkoltam, de miután azt lenyalogatta róla megint sirt. Cumival a szájában.Pedig néha jó lenne, mert ha nyuginak használjuk néha a cicit, akkor is jön a tejcsi.Ha kell, ha nem...
Van emberbarát 5letetek?
timili

Hamár nem szopik, akkor utolsó étkezésnél adhatsz neki tartalmasabbat, amitől kibírja reggelig, ha meg éjszaka megébred, akkor adsz neki teát.
(Lehet furán hangzik, de sok kismama csinálja: ha annyira nem szereti a cuclit, akkor próbáld a kisujjadat a szájába rakni, gyakran élvezettel cumizzák sokáig - félálomban mégis kényelmesebb csak a kezedet odateni neki nem?Kép )

Iván egyébként alszik egyszerre sokat, csak rosszkor... nem tudom miért, de nála az éjszakai alvás úgy jött ki, hogy délután 4-5 órától képes egyhuzamban aludni hajnali 3-ig, de onnantól eleven mint a csík... elromlott a biológiai órája?
alice_cs

Alice, már én is gondoltam az ujjamra, de annyit olvastam a szájpenészröl h ha hiszitek ha nem az elmúlt 14 hét alatt én egyszer sem (!) pusziltam meg a Babuc kezét. Kb ugyanennyire tartok az én kezemet az ö szájába dugni...
Majd alkalom adtán visszatérek a témára. Most épp élvezem h 10 perc szopi után 9 kor elaludt. Ilyen rövid étkezés után még nem aludt el soha.
Este ahogy várakoztak a fürdésre a férjem szerint már csak egy gyenge tavaszi szellö hiányzott h oldalra burolásból hasra forduljon. Szerintem az a tavaszi szellö még egy jó 3-4 hét.

Alice, Ivánka órája tényleg nem lett átállitva. (Biztos a kh-ban elfelejtették, szóljatok Kósának:-))

Cuiccolo, köszi a bókot. SZerintem pont olyan bébi mint a többi. Sem szebb, sem csúnyább, sem jobb, sem rosszabb.(Azt nem is irom h nekünk a legszebb, legügyesebb, mert ezt ugyis tudjátok:-))) Talán kicsit többet sir, mint a lányok. (Ha bármi nem 100-as, akkor egyböl, tehát nincs gondolkodás, sirjak-e vagy ne) Egy biztos, nehezebb mint a kortársai:-)))

A mai sétától már a férjem dereka/háta is fáj (én mondtam h vigyük babakocsival) igy a jövö hét a kenguru hete lesz...

Kedves Anyukák! Hadd mondok itt most köszönetet mindenkinek aki jelen topicot életben tartja.Nekem nagyon jó h vagytok, mindig izgatottam várom van-e valami uj üzenet...kész felüdülés...mégha ugyanolyan "játszótéri anyukának " érzem is ezáltal magam amilyen soha nem akartam lenni...
Pihenjetek jól abban a kis idöben amit a babátok hagy...Jó éjszakát és nyugalmas, szép hetet!

Pusz
timili

Timi,

Hááát ez egy igen aranyos hozzászólás volt. Szerintem cumit ne erőltesd -Marcitól én kifejezetten távol tartom- cukorba tunkolva meg főleg ne. Hosszú távon nagyon megbánnád :-(
K.

cuiccolo

CUKORBA TUNKOLT CUMI!!!!!!!!!!!!!!!
Atyaég! Ki volt ez az észkombájn aki ezt javasolta???

Nálunk sincs cumi, kifejezetten ellenzem, de ezt már korábban leírtam. Alice "kedveskedő" megjegyzéseit meg már fel sem veszem...

hicudzsi

Hicu most mi a bajod velem? A "szoptass vazze" idézetnek (melledsleg idézőjelben is van), van egy kis előzménye amit én még a szoptatáskommandóval folytattam. Tudtommal ellened nem írtam semmit. A cukros cumit vagy mézes cumit (ez is volt régen) én meg szintén ellenzem, nem is adtam. Mert elég sok gyereknek elrohadtak tőle a tejfogai.

Viszont nem értem ezt a mérhetetlen ellenszenvet a cumi és a cumisüveg iránt. Olvasgatom a babanetet meg más fórumot is, és bizony nekem az jön le, hogy nagyon is igaza volt a mi maradi doktornőnknek,mikor azt javasolta, hogy minéle előbb egyen gyümölcsöta ksibaba, és minél előbb érezzen ízeket. Sőt azt is igazolva látom, hogy micsoda bonyodalmat okoz az, ha a szoptatás hirtelen már nem olyan automatikus mint a villanykapcsoló, ahnem a ygerek hortelen nem hajlandó szopni, vagy hirtelen kevsebb lesz a tej, és a baba addig csakis és kizárólag anyatejet szopott méghozzá mellből. Iván pl. még most is szopik, de semmi probléma nincsen, ha pótlást kell adni cumisüvegből, sőt akkor sem, ha mást kap (pl. gyümölcsöt, ma már a napi adagjaminidmum 150 ml)kiskanállal. Sőt cuminkis van, bár azt scakis akkor fogadja el, ha álmos, különben repül a szájából egy méterre. Nem kell azért minden ilyesminél iszonyodni, sok gyerek felnőtt már kizárólagosan szoptatás nélkül is és semmi bajuk az égvilágon.

Timili, ha többet szerenél netezni, akkor javaslom az index Szülői munkaközösség fórumait, ott gyakran anyira pörögnek ezek a kisbabás topicok, mintha csat-elnének..
alice_cs

Sziasztok! Elég nagy problémám van.
Már egy jó órája keresgélem mindenfele, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy kapjak Tgyás-t, Gyest (25.000-re voltam bejelentve), Kelengye pénzt? Ma 6 hetes a fiam és senki nem tudott segíteni, hogy honnan, milyen papirokat szerezzek be és hova adjam le? Vicc a védőnőm. Egyáltalán nem késtem még le? Előre is köszönöm.
Sajnos a ma 6 hetes kicsi fiam mellett élő-hulla vagyok. 2 órát alszik 3-at fent van. Nekem teljesen összefolynak a nappalok. Uszik a lakás, meleget nem ettünk már hetek óta. Kép
Viszont a pénzt már nagyon el kellene intézni, mert nagyon hiányzik a fizetésem. A fönököm nagyon szemét és emmit nem segít, így mindent nekem kell. Tudtok segíteni?

Köszönöm Multi
multiplusz

Az indexen van egy szakember, aki csak ezekre válaszol(szakbarbár nick), talán nézz bele ebbe a topicba:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=39726470
és ha regsztrász kérdezz, biztosan kimerítőleg válaszol.
alice_cs

Köszönöm! Sokat forumozok ott, megpróbálom.
multiplusz

Multi!

Ha ide: http://www.kismama.hu/cikk.php?id=1&cid=15700 kattintasz, ott találod az összes családtámogatási formát. Mindegyikhez tartozik egy link az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium honlapján, amiben leírják, hogy melyiket ki, mikor, milyen esetben igényelheti. Ahhoz milyen nyomtatványt kell kitölteni, és azt hová kell beadni.

Üdv:

Zita
pzita

Multiplusz,

Tgyás, gyes: XIII. ker. Teve utcában intézik, ott adnak igénylőlapot, amit a munkáltatóval kell kitöltetni. Először kérj igénylőlapot, vidd a munkáltatóhoz, majd menj vissza és add le. szerda du kell menni, akkor állítólag kevesebben vannak.

Családi pótlék, 1*i anyasági: XIII. ker, Lőportár utca. Innen is szerezz igénylőlapot. Ha Apátok veletek megy, az jó, mert neki is alá kell írni a csp-t igénylő lapot, és elég lesz egyszer menni. Itt sokat kell várni!

A további infóhoz, illetve a szükséges papírok listájához jutsz még:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo

Timili, a szájpenész minket sokáig elkerült, pedig nem mostam éjjel nappal a gyerek kezét. Ne aggódj, ha mégis lesz, egyszerűen lehet kezelni és hamar elmúlik. Cumi: cukorba ne tedd, de ha adsz neki, majd elveszed tőle később. Engem nem zavart, hogy néhány hónapig cumizott. A múltkori betegség miatt leszokott róla, azóta persze cici kell neki. Hogy mi lesz éjszaka, ha már nem cicizik? Ott még nem tartunk, majd lesz valahogy. Amúgy erre én is kiváncsi vagyok.
Meglátod, hamarosan eljön az idő, amikor Te is valahonnan kihúzod majd a bébit. Mostanában Kincső egyre kevesebbet van ölben. Néha már én veszem fel, hogy megdögönyözzem.

Megyek, mert sír a földön. Álmos.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed!

Jó ez az oldal, amit írtál. Bár most éppen túl vagyunk már minden ilyesmin, és a jogsim is megújítva, de jegyeztem. Apukámnak egy éve ellopták az összes iratát, egy csomót kellett utána mászkálnia. Így kicsit egyszerűbb lett volna.

Üdv:

Zita
pzita

Alice, miböl gondolod h többet szeretnék netelni? Több idöm nincs rá...Kiskirályfi most is csak véletlen van el úgy 15 perce az ágyában...cukros-mézes cumi nekem is csak horror álmaimban élt, de mostanában annyira utál autózni, meg néha a sok cicitejet ami a cumizás miatt kerül a pocakba ki is bukja... h gondoltam hasznos lenne néha az a cumi, föleg vezetés közben...gondoltam rátréningezem. De nem megy. Se nyugodt állapotban, se mérgesen, se hisztisen, se cukrosan NEM kell neki. Tegnap azért vettem még egy utsó szilikonost- hátha a latex izé nem fekszik neki...de nem megy. BIztos érzi az érzi az illatomat és tölem nem fogadja el... azt gondolja:-Hülye lennék!Anyarabszolgánál finomabb is van! Tudom!

Fél nyolcas kelés után én is úgy gondolom h fél 10 körül álmos már/még, de ha letenném csak óriási sírás altatná el, azt meg nem akarom...Igy megint cici, hátha utána jobban elalszik, de most meg játszik, kurjongat... Fene se tudja!
Csak ez az autózás oldódna meg!

Hicu, nem tudom neked milyen Édua, gondolom ö sem teljesen probléma mentes, de én úgy érzem Maki a 100-as skálán a 70-est rugdossa, és mostmár egyre sürübben borulok ki töle...terhesen még a sima cumitól is rettegtem, nemhogy cukrostól...de most hálás lennék ha csak néha, de lehetne azt a cumit kapcsolóként használni. Elkeseredésemben nyomtam bele...de amint kiderült h csak lenyalogatja róla a cuccot, egyböl elvettem- mert azért ilyet nem játszunk!
timili

Ed! Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél.
A Lőportáros papirokat, ott helybe ki lehet tölteni és leadni, ha mindeketten ott vagyunk? Ahhoz nem kell a munkáltatómtól semmi?
multiplusz

Timili!
Édua egy kis zsebszörnyeteg. Van, hogy éjjel 3-ig nem aészik és ha napközben elpilled, nem lehet felkelteniKép
A hisztiközpontja különlegesen fejlett, de már hozzáigazodtak az idegeim. Ő a "talpraesett" önállósodni akaró babák közé tartozik.

Igazából ritkán tudok pihenni tőle. Cumit mégsem kap. Lesz ez mág sokkal rosszabb is! Amikor 3 hós volt, azt hittem ennél hangosabban már nem tud üvölteni (mint amit akkor néha levágott)...
De tudnak, és még kitartóbban és még hosszabban üvöltenek!!!
És nem csak azért mert valami bajuk van, hanem azért is, mert valamit megtiltasz nekik, vagy éppen kimész pár percre a szobából...

Megpróbáljuk okoassn leszoktatni a hisztizésről, már kértem szaktanácsot is ezügyben.
Most ép elindult felfelé a lépcsőn, mennem kell..
Szia!

hicudzsi

Hicu, a szaktanácsot amit kaptál, kérlek osszd meg velünk.

Más:
Szerintetek lehet gyereket cicivel túletetni,túlhizlalni?
Elég sonkás a Hurka-Gyurkám...
timili

Multiplusz, ha Apa megy veletek, akkor elég ott kitölteni. A családi pótlék igényléséhez kell a tajszáma és az aláírása. De minden szükséges papírt vigyél magaddal!

Timili,
Kincső is hurkagyurka, a dokinéni azt mondta, ha anyatejes, nem baj.

Hicu, a hiszti elleni küzdelem engem is érdekelne. Nálunk néhány napja kezdődött. Pl nem engedem a kapcsolókkal játszani, jön a bőgés. De akkor sem engedem!!!

Alice, én tuti felébreszteném 6 körül (valahogy finoman, pl hangos zene, csengő, bármi) és húznám az időt, amíg lehet.
Mostanában 9re toltuk ki a lefekvést, mert így reggel 7 és 9 között ébred, ami már türhető. (az éjszakai ébredésektől eltekintve)

Zita, mindig ezt az oldalt nézem, ha kell valami. Szerintem megbízhatóbb, mint a többi. Örülök neki, hogy segíthettem.

Üdv

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Manojoe!Küldtem neked mailt,nem kaptad meg?
ani24

Sziasztok!

Timili, tényleg aranyos volt az a hozzászólás.
Mint Ednek nekem is hurkás Bence, és a dokinéni azt mondta, örüljek és én örülök is.Kép
Mindig olyan problémát írsz ami nekem is volt. Kép
Cici- nyugtatásként- de akkor is jött belőle amikor nem kellett volna. Ez nálam úgy oldódott meg, hogy már nem szopik olyan sokat max 5 percet, így tej is kevesebb.
Cumizott 3-4 hónaposan, de most már ha oda akarom adni neki üvölt, így már kb.3 hete el is raktam. Szerintem Márkod nem fogja elfogadni, hiába a praktikák.
Hiszti: ha azért sír és biztosan tudom, hogy nem éhes, szomjas, kakis, eleget játszottam vele akkor beteszem a kiságyába és kb. 10 perc után már értékeli a társaságomat.Kép

Ed,akkor Kincső is kis akaratosKép

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Lányok, h én mekkora egy balfék vagyok!!!

Ez az elaltatósdi TÉNYLEG MÜKÖDIK...most kipróbáltam. Ed szövegével (Kincsö helyett persze a saját nevünket)és a cirmos-cica-haj dallamával...na, jó egy kis hátsimi is volt hozzá hogy többdimenziósba nyomjam, a kor igényei szerint...és láss csodát...hamarabb elaludt,mint gondoltam.

Marha vagyok, mert még mindig nem szoktam hozzá hogy ök TELJESEN másképp müködnek bizonyos szempontból mint mi. Mert én ugyan el nem aludnék ilyen buta-nótára...

Lehet h ugyanilyen egér-bátorság kellene csak h egy pár üveg tejcsit lefejjek és beraktározzak , majd a gyereket egy -két napra anyukámra bizzam h feltöltödjek egy kicsit????

Majd tájékoztatlak benneteket.

Ja! Irtam már hogy 2 napja megy a hurciba?
Megvettem a kengurut...hááááát-az fáj már benne, de a gyerekünk nagyon élvezi...még úgy 2 hétig.
Ja, és persze télikabátostul már nem fér bele...

5-6 kiló fölösleggel szopizos cicifixben, házigatyában, szaladozok itthon, nyakamban egy hasonlóan hiányos öltözetü csecsemö...én már kitiltottam volna magunkat az orzságból is olyan botrányos a látvány...NEM BÁRÁNYOS! BOTRÁNYOS!!!
(Aki tudja honnan az idézet jutalmat kap! Jelentkezzetek!)

Jók legyetek!
timili

Bár az én gyerekeim tápszeresek voltak, így ez a fejés-raktározás probléma nem volt, de bevallom, hogy a második gyerek születése után 3 hónappal én 10 egész napra hagytam ott mind a két gyereket az anyámnál... mentségemre szolgáljon, hogy a biztos bedilizés elől menekütem meg tőle, mert ugye a nagyobbik és akisebbikközött mindössze 3 hónap van... mikor a nagyobbik 5 hónapos volt, én már 6 hetes terhes voltam ujra...

Szóval Timili, egy kis több bátorságot és magabztosságot a gyereked mellé, te vagy az, aki pontosan tudod, hogy neked meg a kölöknek mire van szüksége. Nem kell állandóan a trendet követni, átlagos gyerek és anya nincsen.
alice_cs

Fenébe... nem 3 hónap, hanem 13 hónap van na. Kép
alice_cs

Timili, az idézet a "Nicsak ki beszél"című filmből vanKép

hicudzsi

Sziasztok,

Kezdek letargiába zuhanni :-( Nektek is hullik a hajatok, de iszonyúan? Nekem kb. 1 1/2 hónapja haj hegyek hullanak ki. Ha így folytatódik nem marad semmi. Revalid és társai semmit nem segítenek....

K.

cuiccolo

Nem is fognak, ez a hajhullás teljesen természetes, bármennyire is félelmetesen néz ki, de abba fog maradni és a hajad beáll a szülés (vagy még inkább a terhesség) előtti állapotra. Nem tudom hogy voltál vele, de a terhesség alatt általában alig-alig hullik a haj (még az a napi 200 szál sem ami normális), most tulajdonképpen azok hullanak ki, amik a terhesség alatt nem hullottak ki. Horonális oka van, de a hormonok beállnak egy idő után. Rengeteg nőnek hullik szörnyen a haja a szülés után! Ha később nem normalizálódna, csupa kopasz nőt lehetne látni az utcákon...

Esetleg megpróbálhatod szedni a Materna vagy valami más vitamint. A magad megnyugtatására.
alice_cs

"Ez az elaltatósdi TÉNYLEG MÜKÖDIK...most kipróbáltam. Ed szövegével"

Lányok! Mi ez a szöveg? Sehol nem találom! Help!
Timili! Én amíg volt tej fejtem és 5-6 órára leléptünk Apával, sétálni, moziba, színházba, étterembe, akárhova, csak ki innen ki. Bár a program vége fele már csak arra tudtam gondolni, hogy mi ven a babussal és rohantunk haza. De nagyon kell ez a pár szabad óra hetente, mert én bediliznék. Na meg a nagymamák is nagyon boldogok, hogy felügyelet nélkül babázznak Kép
multiplusz

Lányok, érdekel valakit vállig érö, fóliás meliros szökés-barna paróka?
Szállitás: fele most, másik fele a következö hajmosásom után:-)))))) Hajrá Cuiccolo! Szerinted melyikönk lesz elöbb kopasz? Fogadjunk!
Bár én marékszám eszem a vitamin, ásványi anyag kapsz. adagomat amit terhesség elött, normálisan a sok sport miatt szedtem, méghozzá Supradyn recharge formulát, amit itt lábadozás utáni feltöltödésre ajánlanak...ahhh, pénzkidobás! ALicenak igaza van, nekem a terhességem alatt kb. 15 szál jött ki. Összesen!

Más:
Helyesbitek, az elaltatóm NEM a cirmos-cica dallamára van. Az eredeti: Lánc-lánc-eszterlánc dallama.Csak azért irom h nehogy valaki a félreirt cirmos-cicással próbálkozzon és a bubája még mérgesebb legyen és jól ne aludjon el és majd engem meg jól "megfeszitsetek"...

Multi, Ed szövege a következö:

ALszik a Kincsö
alszik mert álmos
alszik a Kincsö...stb.

vagy legalábbis ilyesmi. Pontosabbat a "költötöl" személyesen lehet megtudni.
Az én változatom, mint mondtam a Lánc-lánc-eszterlánc c. nóta dallamára "mégis kifordulna"-ig :
Alszik a Márki,
alszik mert álmos.
alszik a Márki, mert álmos
alszik a Márki MOST!

Hicu, ügyes vagy, talált. Javaslom a plusz egy pontot!
timili

Sziasztok!

Kriszti, normális a hajhullás, én is megijedtem. Most már minden ok, visszaállt a szokásosra. nyugi.

Hú, mindenki az én kis versikémet énekelgeti? Hízik a májam, hihihi!
Kincsőt már nem érdekli. Mostanában játékkal a kezében alszik el vagy a popóját kell ringatni. Változnak az idők.

Timili, én pl rengeteget csavargok a gyerekkel. Nagyszülők, barátok, stb. Tegnap pl játszóházban voltunk Kincsővel, ahova sok anyuka hordja a gyerekét. Így aztán ha egy-egy nap itthon vagyunk, nem gond, hogy papucs, házinaci, szakadtpoló az öltözet. Sőt! Még élvezem is, hogy nem kell sehova menni. (Bár apa telefonált, hogy estére programot csináltKép)
Próbáltalak a kendőre rábeszélni, abba tuti belefér még a 9 kilós, téli ruhás bébim is.

Barbi, holnap megtudod, milyen!

Most pl másfél órája alszik. Olyan jó, hogy nyugi van. Kopp-kopp, nehogy felébredjen!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Multi, megvan az eredeti! SZept. 14.Ed hozzászólása. Jó alvást!
timili

Köszi Lányok a biztatást haj ügyben. A terhesség alatt valóban nem sok hullott, az agyműtét után szinte semmi. Most meg :-(((
Olvastam én, hogy ez normális de a mennyiség döbbent meg és a minden napos porszívózásból is elegem van....

Mi is csavargunk Marcival, játszóházban is voltunk. Na, Nála még mérsékelt az érdeklődés. (mivel a barátnőm nyitotta kifejezetten 0-3 éves csemetéknek ezért mentünk el) Viszont a kúszó-mászó, gyalogló babák nagyon élvezték.

A nagyszülők nálunk is izzítva vannak, hogy néha el tudjunk lógni apával egy kicsit. Néha jó elmenni mégis borzasztóan hiányzik Marci ha nincs ott. Hülye kettősség:-(
K.

cuiccolo

Ed, tanulva töled, felkerekedtem én is.

Teljes 80 percet vett igénybe az ALDI-expedició. MErt én gondoltam egy nagyont, szaladjunk el ebéd elötti sétaként az aldiba, kocsival öt perc sincs, kell ugyanis hiper-szuper kukazsák, amit csak ott lehet kapni.
Kalandra fel, gyerek beöltöztetve (mert kint ugyan 8 fok körül, de iszonyat szél kb. olyan erös mint a régi DELTA müsor elején a bejátszás)jägeralsó, rá zokni,body, poló, Snoopys jackey kapucnival, bunda-cipö, repülös sapka. Rajtam csak lazán 2 pólo,gyerek be a kenguruba (alig fért igy beöltözve bele, szegény
egy csomót röhögtem rajta úgy nézett ki mint egy ejtöernyös , nyaka eltünve) Le a garázsba, mert a kocsiban van a kabátom...
Elindultunk, nézeget teljes eröböl...én persze bekukkantok minden sarkon egy parkoló auto ablakán h a gyereknek nem fagyott-e le a szája a
nyáljégcsapoktól... énekelek, dúdolok neki, mert azt úgy kell...az ujságok is mind irják... vidám kis csapatunk féluton kicsit visszavett a hangulatból mert a gyerek nagyon lógott fejjel kifelé a babybjörn-böl.
Benézek a következö kocsiba, hát alszik.
EZ igy nem maradhat , hát az aldi-ig kitörik a szerencsétlen nyaka - CSERE!
Arccal befele. Fúj a szél mint a tundrán...nyakam lassan kezd izzadni, mire mind a 4 kapcsolót ki-be megforditom a gyereket.
Nnnnna, igy már jobb.
Mire az aldiba végzek, gyerek kialudta magát, nekem szétment a térdem az
állandó pliézéstöl, mert ugye mindenhova le, meg le-be kell nyúlni mert ha hajolok akkor jön velem az alvó gyerektest is...
Fizetünk, felpakolom magunkat...még egy jó kis bort is vettem, hogy a zacskó súlya az 5 kilót tutira elérje...és irány haza.
Fiam 3 lépésre az alidtöl megunta ezt a szép kis sétát és rákezdte.
Na, most találgassd, mi a baja! Fázik-e vagy izzad? Megvan-e még a cipö a lábán,mert ugye le már nem látok töle!(Most megint értem a nagyhasú faszikat akik nem látják a micsodájukat az izéjüktöl)
Nem baj, amit más is tud, azt tudom én is. MEgyünk hazafelé...szatyor a kézben, gyerek a nyakban-nóta iiiindulj!
Ez persze még jobban idegesiti...
Mire hazaérünk már 1 óra. (11.40-kor indultunk)Gyerek torkaszakadtából ordit, folyik a viz a mindenemen, és jót röhögök magamban mekkora marha
vagyok, mert a kocsi meg ott figyel a garázsban...Persze utközben felhivom a férjem h tisztába legyen vele, mekkora önkéntes mártir vagyok....
Itthon ledobom a kabátot, gyereket meghámozom, berakom a kiságyba üvölteni és nem érdekel, de lezuhanyozom. Mire kijövök a fürdöböl már kipihenten játszik és röhögcsél...

Bocs, megint sok lett!
timili

Judit,

Köszi a számot, de közben megvették a Mammutban :-(
K.

cuiccolo

Timili, a szatyrok helyett hátizsák! De legalább egy jót sétáltatok! Mi még nem jutottunk odáig, lehet, hogy már nem is megyünk. Nemtom. De van palacsinta!

Edina
Kép
Kép
ed26

Figyuzzon aki fej: Ha egy alkalommal nem jön le egy komplett étkezésre való adag, akkor egy késöbbi fejés eredményével összeönthetem?
timili

Timili! Igen én van hogy hármat is öntök össze. Szobahőmérsékleten 5-6 óráig lehet tárolni (én max 2-ig merem) hűtőben 2 napig lehet (én 1 napig merem).
Na este kipróbáljuk mi is az altatást.
multiplusz

Sziasztok!

Ed, nekem nem jön össze Lánc ...dallama a rövid szöveggel. Help!Kép

Kriszti, megnyugtatásként, nekem is hullt de magától elmúlt. Nem a hajam, hanem a hullás. Kép

Timili, nem baj ha hosszú volt én nagyon jól szórakoztam rajta.Kép

Bár engem is érdemes lett volna megnézni, mi a West Endbe sétáltunk (Bence karba,én full tele babakocsit 1 kézzel tolva), de BEVÁSÁROLTAM KARáCSONYRA AZ AJÁNDÉKOKATKép

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

ED26!
Mennyi idős volt a babád,amikor elmúlt a hajhullásod? Mert én már kezdek gutaütést kapni a sok kihullott hajtól!

Kriszti!
"Néha jó elmenni mégis borzasztóan hiányzik Marci ha nincs ott. Hülye kettősség:-( "
Én ugyanigy érzek! Már alig várom,hogy hazaérjek és lássam Natit!

Anikó
janiko

Barbic, nagyon ügyes vagy!´Nálam azt hiszem az egész család AVON-ban fog fürdeni és kész! Elsö gyerek mellett ennyi idöre futja...
De valszeg csak én nyomom Lánc,lánc-ra Barbic, Ed biztos nem, mert megtaláltam az eredeti szövegét, az egy kicsit hosszabb is...Ha az én átlalakitott verzióm érdekel MMS-ben küldhetek mintát:-)))

Multi, nekem csak a délutáni alvás varázsigéje a nóta. Este nincs semmi. Szopi a nappaliban, majd egy 5-8 perc még a kisszobában totál homályban aztán be az ágyba, hussss!

Most kurjongatás és jaj-gatás(!) a legujabb nálunk. Komolyan! Szabályosan jajgat! Kb. igy: jajajajjaj és megint...
timili

Sziasztok!
Anikó, Kincső 26án lesz 9 hónapos. Már nem emlékszem, mikor múlt el a hajhullás. Most is hullik valamennyire, hosszú, így többnek tűnik.

Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy jó a gyerek nélkül, de akkor meg nagyon hiányzik.

Timili, Barni, én tuti nem a lánclánc dallamával énekelem. Nem is tudok énekelni.

Timili, jó hogy nem vagyunk családtagok, mert pl én utálok illatszereket kapni, használni.

Kincső az usb kábelt tanulmányozzaKép

Itt egy esti fürdős kép:
Kép

üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Timi,

Az enyém is szőke melíros, azt hiszem ha én is gyűjtöm hamarosan összejön a paróka :-(
MUC nem az a sétálós város így télvíz idején, nagyon edzett lesz Márkó.
Aldi: nem tolongtál néhány hete a 3 EUR bodykért? :-)

Barbi,
Helyes lehettél... Mi néhány hete az IKEÁBAN voltuk a barátnőmmel és a 10 hónapos kislányával. Gyerekek autósülésbe be, indulás, érkezés, vetkőzés nézegetés megkezdése. Emese tisztába tevése, etetése, addig Marcit lekötni (csak úgy jó, ha mozog a kocsi alatta), nézegetés folytatása kb. 5 percig majd Marci tisztába tevése és etetése. Addig persze Emesét lekötni majd gyors árubehajigálás a kosárba és indulás haza mert mindkét gyerek megunta a "boltozást".
Nemsokára újra megpróbáljuk...

Ed,
"Nem is tudok énekelni" én sem, de Marci teli -fogatlan- szájjal mosolyog ha mégis megteszem. Viszont sírógörcsöt kap ha az énektanárnő ismerősünk dalol Neki. Pedig edződik a babaklasszikusokon. Ki érti ezt?
K.

cuiccolo

Ed,

Nektek megérkezett a Libero teknős? Nekünk nem pedig már régen beküldtem a babafejeket :-(

K.

cuiccolo

Ed, a nóta amit Te inspiráltál nagyon bejött. Most is legalább 8-10 perc ordítást spóroltam vele. Örök hála! (Majd ha én segithetek, emlékeztess!)
Fotó (megint) csuda aranyos.
Illatszereket egyébként én is utálom, föleg család és ismerösök körében, mert elég személytelen (kivéve ha anyukámnak valami szuperdrága ránctalanitóról van szó), de az utóbbi években kiéltem magam a passzoló ajándékok kigondolását és beszerzését illetöen. Most szeretnék egy kis szünetet ebböl, legalább jövö karácsonyig...

Itt elég csúnyán, viharosan havazik. Ujabb expediciónk a "mégközelebbi" edeka-ba vitt ma (kis könnyités képpen a fele utat kocsival tettük meg) és beszereztem az elsö csoki Mikulást. ( Mellesleg csak a csengettyü kellett a derekáról, de majd valaki anélkül is örül majd neki)

Tegnap igy indultunk neki:
Kép
timili

Cuiccolo, ez érdekes, az én gyerekem is jobban dijazza ha én adok elö valamit a csiszolatlan-gyémánt-hangommal, mint a legkülönfélébb kurzuson képzett óvónö sógornöm a repertoárjából...

Sajnos a 3 EUR-os bodykról lemaradtam, de paróka-projektbe beszállok...dobjuk össze amink van:-)

Bocs az elözö foto minöségéért, de a telefonom csak ennyire képes.
A mait is dokumenbtáltam, de nem teszem közzé mert az még botrányosabb. Nem tudom mihez mérik, de a mai szörös-mackó kezeslábasunkra (68)4-6 hós van irva...nem mutatnám meg hogy nézünk ki benne...tény: 8.5 kilósra már NEM jó, annak ellenére h nagyon édes és ma volt rajtunk elöször.(valszeg utoljára) Ez jó lenne ha az agyamban is rögzülne,nem csak a szemem látná igy. Sok felesleges sírástól kímélném meg magam.
timili

Sziasztok

Nagyon régen jártam erre.Nagyon szépek a gyerkőcök.
Emma már 3és fél hónapos,sokat nevet,imád fürdeni,Apucit az ujja köré csavarni.5és fél kg fölött járunk picivel a súlyban.Sajna a tejecske a fogamzásgátló miatt apadni kezdett,de már abbahagytam.Most azon dolgozom,hogy visszahozzanom a régi szintre.Nagyon nem panaszkodhatok,mert a mélyhűtő dugig van tejjel és reggel minimum 100ml biztosan van.5 hetes kora óta végigalussza az éjszakákat.Vidám és aktív kiscsaj.Anyósom teljesen kifordult magából:gügyög Emmának.Ilyet még soha nem láttam tőle,pedig már van két unokája.Kép
Izgatottan várjuk az első pocakon kívüli karácsonyt.Vettem pár/egy tonnaKép / játékot és csinálom az ablakdíszeket,sütiken töröm a fejem.Már csak 4 családtagnak hiányzik az ajándéka,de ők maradtak a végére,nehéz eset mindegyik.
Megpróbálok gyakrabban jönni.
Orsi
negro1

Sziasztok!

Orsi! De jó hogy jöttél. Már nagyon kíváncsi voltam, hogy mi van veletek? Emma nagyon szép és kiegyensúlyozott babának tűnik a képről.

Minden jót!

Zita
pzita

Ani, nem kaptam meg az emiledet, de az is lehet, hogy véletlenül kitöröltem. Pedig már nagyon várom Kép))!
emilcímek mégeccer: nyegle@freemail.hu vagy manojoe@freestart.hu

Önreklám, bocsi, akit zavar ugorja át: akit érdekelnek a babamamás tanfolyamok, annak szeretettel ajánlom a Bébiblogot:

http://www.kaleidoskop.hu/gyerkoc/archivum/bebiblog/index.html
manojoe

Sziasztok!

Timili, tök jó a fotó! Szupi cipője van a srácnak. Én is ilyesmit szeretnék, bár most, hogy feláll a gyerek, már talpas csizmát fogok neki venni.
Ma voltunk Tárnokon, Após vitt ki az öreg skodával. Majdnem elfújt minket a szél. Brrr..
Egyébként megértelek ajándékügyben. Első a gyerek! Bár én most még várom az ajándékok vásárolgatását.

Kriszti, nekünk megérkezett a teknős, miután írtam nekik egy szerelmeslevelet. Már a fürdőjátéknak nevezett valamit is kiküldték. Apám felesége óvónő, még nem énekelt Kincsőnek. Remélem nem is fog, mert engem kiráz a hideg az énekhangjától. Szegény gyerkőcök.

Orsi, Szépne megnőtt a kisasszony. Még mindig előttem van a fotó, amin még a pocakban volt.
Jó nektek, hogy alszotok éjszaka.
Karácsonyi receptek - egy barátnőm küldte:
<!--attachment: Kar_csonyi-129687.doc*mime_msword.gif*application/msword*223.7**Kar%e1csonyi%2edoc --><center><pre>
Kép
Karácsonyi.doc (223.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
Már én is várom a karácsonyt, kiváncsi vagyok, mit fog szólni Kincsi.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Timi, Orsi nagyon drágák a gyerkőcök.
Timi,

Márkó igen férfiasan ücsörög a tükör előtt:-)
Nagyon belehúzott a gyarapodásba, Marci még csak 7 kiló 20dkg. és tudod 5 és fél hónapos :-( (Lehet, hogy nekünk ezért vált be a kenguru.)Mondja is a doktornéni, hogy kicsit kevés a háj rajta.

Orsi,

Ez a mosoly... Marcinak meg sem mutatom, biztos bomlanak majd utána a fiúk. (ha már a nagyit is elbűvölte):-)

ED,

Azt hiszem levelem én is megírom...
Jók a receptek, ma éppen sütkéreztem néhányat majd kipróbálok.

Ajándékkal mindenki ilyen jól áll? Én még SEMMIT nem vettem....

puszi,
K.

cuiccolo

Kriszta, ne aggódj, én sem vettem még ajándékokat. Majd a köv fizetés után. Ebben a hónapban inkább egy új hűtőt vettünk magunknak. Nálunk mostanában a muffin a sláger.

Ugye Barbi??? No nem vagyok gonosz! Jó volt a mai nap! Köszi! Kincső beájult, még nem is fürdött. Bence?

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?