Új privát üzeneted érkezett!

Én örülök neki persze :lol: :lol: :lol: csak "kétségbe estem" vagy nem tudom, hogy fogalmazzak :roll: :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Az email címedből nem maradt ki egy S betű?? :oops:
kadar.orsi@gmail.com

emano/Andi
KépKép
emano

Memme!
Én csak leírtam, hogy velem ez történt! Mivel még most is felkavar a dolog nem kívánok erről beszélni, mert árt az egészségemnek!!! (különben meg csak nagyon cifrát tudnék! :oops: ) Részemről lezártam a témát!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok
mire én idejutok már rég a hatodik témánál tartotok.. :D :( lecsengett már a dokitéma, nem baj, nem is hozom fel újra, úgyis egy a lényeg: mindenki úgy szeretné csinálni, ahogy neki a legjobb. Csak drukkolok, hogy mindenki mielőbb megtalálja a számára legmegfelelőbb orvost! Még jó hogy választék van, mert azért sok jó orvos van, ha kevés is a (számunkra) pont tökéletes, ahogy Anna is írta.

Eni
bizony én is csodálom a döntésed, hogy az orvos ellen mentél, és nagyon-nagyon jó, hogy bejött. De gondolom, az orvos sem rosszakaratból javasolta a "kivételt" (de csúnya már a szó maga is :( ), hanem csak "biztosra akart menni" (ami a Ti esetetekben nem biztos, hogy a legjobb megoldás lett volna, de a "többségnél" ez lehet, beválna...) Nem? Én valszeg körbejártam volna még néhány orvossal a témát és a többség véleménye alapján döntök, de "csak" a saját megérzésemre nem mertem volna alapozni az összes szakember ellenében, úgyhogy le a kalappal! Lehet, második terhességnél másképp lenne/lesz.

Durca
először is nagy nagy gratula Borcsához! :D (majd ha van némi időd :lol: megnéznénk egy-két képet a két csajról, lovaglósat, ilyesmit ... :D )
És teljesen egyetértek azzal, hogy az orvos felelőssége (esetleges felelősségre vonása) kavart be a dologba jórészt, de minden munkavégző emberrel ez így van, miért lenne az orvossal másképp? Ha 10 emberből 9-re egy x módszer beválik és segít (pl oxitocin), akkor mindenkinél igyekszik ezt javasolni/alkalmazni. Kisebb a "veszteség", mint fordítva. Jó lenne, ha minden embernek saját orvosa lenne, aki csak kizárólag vele foglalkozik és senki mással, és mindent tud a betegéről... Nekünk kell állhatatosnak lenni és az orrára kötni, ha valami szerintünk nem biztos, hogy oké. (Remélem, jól értettem amit mondani akartál. Mégis felhoztam a témát.. :roll: )

MSE
én ilyenről még nem is hallottam! :shock: Te vetted észre vagy orvos? (nem is tudom, mit jelent pontosan :oops: kívül? belül?) na visszaolvasok inkább újra.
reklámtémához még: ezt a mostani sziget reklámot mindig megnézem :lol: :lol: kész! Neked nem jön be?
Bogiláb: én úgy nézem, hogy mintha javult volna kicsit, már nem annyira kiugró az a kis ujja. De nem mentünk el cipőt csináltatni...

Andi
:lol: azért estél kétségbe, hogy milyen lesz Balunak vagy hogy milyen lesz Neked nélküle? :lol: Mindkettő érthető én is berezelnék..

Tigrincs
na szóval azt akartam kihozni, hogy az ellátás/hozzáállás volt szuper, nem az épület, persze. Nagyon kedves dokinéni, szoptató és játszósarok, kb 1 órát beszélgettünk a vizsgálat után, tanácsokat is adott, és közben meg is szoptattam Bogit addig unszolt, hogy nyugodtan, ráérnek, megvárnak. Addig apjuknak osztotta az észt :lol: .

Veronikusz,
hát ez a "tartsa benn" dolog felháborító :evil:

Kriszta,
eszembe jutottál ma, a "nővér előtt másképp viselkedő doki" történet. Védőnővel találkoztam az utcán, másik anyukával volt, messziről kiáltott, hogy "na az eltűnt bárányka" (Bogi 4 hetes kora óta nem nézett felénk, nem vette fel a telefont, ha hívtam) és "hát maguk sosincsenek otthon" (én szinte mindig itthon vagyok), "jártam a házukban más babánál, azok azt mondták, maguk nincsenek otthon" (van csengőnk, plusz azt a szomszéd csajt egyszer láttam eddig életemben kijönni az ajtójukon, a fél ház ezen röhög, mahmata a gúnynevük :lol: :lol: ) Na bocsánat, hosszú lett, de az ilyen viselkedés engem is zavar.

Mi jól, Bogi kisangyal, csak én vagyok a hanyag anyja, tegnap is nyakig a társasház könyvelésében (már "csak" egy-két heti meló van ebből hátra :lol:), fülemen telefon és egy óráig vitáztam a díjbeszedővel (közben eljött Bogi ebédideje és a türelme vége, visít ezerrel, én rohangálok a papírok és a szobák közt... mindent odaadtam neki csak egy kicsit hallgasson, a végén egy egész, pucolatlan narancsot kezdett el rágni :oops: :lol: :oops: szegényke.
Vendég

Vero, mielőtt én is lezárnám a témát, hadd mondjam el mi ütött szöget a fejembe az alábbiak olvasása kapcsán:

"én csak azt tudom, hogy az én esetemben jobban félt az ügyeletes attól, hogy a kollégája (az én dokim) megharagszik amiért "hozzányúlt" a betegéhez (= más kapja a hálapénzt), mint hogy figyelembe vette az én érdekemet és KÉRÉSEMET hogy segítsen a szülésben!!!! "
Í
Adnék én olyan dokinak hálapénzt, akinek a hálapénz fontosabb - és ezért "meg kell várni" -, mint az, hogy azt mondja a kollégájának: "Ha az ügyeletes segítségével is, de szülessen meg az a baba, ha nem érek be, hát nem érek be, csináljátok úgy ahogy jó lesz a mamának és a babának."

De igen, téma lezárva, a másik hsz-emben lezárt kérdések (is) csak költőiek voltak.

Kép

Kép

Kép
memme

Bori Drága, gondolkoztam egy ideig, megszólítsalak-e, mert nem kizárólag hozzád akarok most beszélni, de igen, megszólítalak, mert te is szóltál hozzám pár szóban. Óriási félreértések tengerében vergődsz/vergődtök itt páran... azt hiszem, mindenki érdekében, és elsősorban a kicsilányom érdekében, akinek mindez a legjobban fáj, muszáj védekeznem. Vagdalkozni fogok, de nem érdekel, írtam fentebb, hogy már-már beszámíthatatlan vagyok, és bárki agyonüthet...

az orvos ellen mentél, és nagyon-nagyon jó, hogy bejött
Ne haragudj, mi a pitlit akartál ezzel mondani??? KI MENT HOVA? Írtam pár hsz-el korábban, hogy nem anyatigrisként harcoltam, hanem sírtam, tagadtam, belenyugodtam, elkeseredtem. Kérdezd meg azt, aki nem csak futólag ismer, aki OTT VOLT VELEM, aki velem van az utóbbi pár hónapban ilyen-olyan szinten. NEM ELLENKEZTEM. Vagy úgy képzeled, hogy valaki egy szikével a kezében hadonászott, hogy márpedig ő kiveszi a kislányomat? Össze-vissza beszélsz. Ez azért szomorú, mert félinfók alapján véleményt mondasz, ítélkezel olyasmiről, amihez vajmi kevés közöd van. Ez a bejött netán arra vonatkozik, hogy véletlenül... Olvass el kisszívem egy pár szakmai cikket a témában, kérdezz meg 6 gyereksebészt, 3 nefrológust, menj el 2 klinikára, legalább 3 szakemberhez, utána leülhetünk megbeszélni a tapasztalatokat.

Szóval nagy itten a félreértés, tudod, Bori. Nincs olyan, hogy "a többségnél beválna"... Gondolkoztam itt azon, hogy belefogjak-e hosszas elemzésbe a vesetágulatok mibenlétéről, vagy abba, hogy ez nem betegség, hanem tünet. Jankánál sajnos nagyon komoly betegséget jelzett. Végig kontroll alatt voltunk, remek szakemberek vigyáztak ránk, és figyelték a fejleményeket, aggódtak, és együtt örültek, amikor 40 hétre kibújt a kislány. Ez nem valamiféle "nálunk véletlenül bejött".

Nem volt saját megérzésem. Mit akarsz belőlem kihozni? Mit gondolsz? Csak nem azt hiszed, hogy egy-két emberrel karöltve holmi titkos gittegyletet alkottunk, és szembeszálltunk az orvostudománnyal?

Mit akartál ezzel az egésszel? Mit? Felelőtlen voltam, de véletlenül bejött?

Rohadt nagy KÖSZÖNET, drágám. Nem kell itt egy emberként eljátszani a nagy izgalmakat. Nektek jó egészséget kívánok, és kerüljön el az a belső reszketés, amitől nem szabadulok immár él éve. Nem is fogok soha.

KÖSZÖNÖM.
vbea

Memme
hát igen... ez lenne az ideális.. és bár én nem találkoztam ilyesmivel, el tudom képzelni, hogy van ilyen.. :( (én a fogorvosról is azt hiszem néha, azért fúr egyre nagyobb lukat, hogy mégtöbb munkája legyen "rajtam" :roll: :oops: )
Vendég

Hali!

Memme, szóval sztem félreértettél picit ezzel a pátyolgatás témával kapcsolatban. Meg a lélekápolással kapcsolatban is, de hogy teljesen konkrét tudjak lenni, színvallás következne, az meg most nem, szóval csak annyi, hogy igen, tul.képpen ugyanazt írtam mint Te és félreértés volt.
A vitába meg nem akarok beszállni, nem is tisztem, de független tényként: A Kút.-ban van egy főorvos, volt is, aki szabályokat hoz. Az egyik ilyen, hogy elvileg ha van fogadott doki, más nem nyúlhat a "beteghez"/anyukához. Na, nagy butaságot nem akarok írni, mert a konkrét szabályokat abszolút nem ismerem, sőt, de lenne olyan történetem, ami úgy kezdődött, mit Veronikuszé, de sokkal rosszabb véget ért, mert az ügyeletes ott is csak álldigálhatott. JA, ÉS NEM A HÁLAPÉNZ MELYIK ZSEBBE VÁNDORLÁSA MIATT, ERRŐL SZÓ SEM VOLT. Mégis a baba bánta. Na, de erről ennyit. Nem akarok én beleszólni, lehet mérgelődni, felháborodni, főleg, a tartsa vissza dúrva, csak ismerni kell a hátteret, ami itt nem a pénzről szól. Nem minden dokinál.....na, ennyi. És bocsánat.....

MSE, küldtem. Megkérdeztem Petit, de látom, már a többiek gyorsabbak voltak. Nektek ezeket a házidoki szűri ki? Mármint a lúdtalptól a fülgyuszin keresztül idáig....persze ez a kérdés mindenkihez szól. Mert a mienk ugye az ilyeneket tutter nem ismerné föl.... :evil:

Andi, akkor Veled :cry: :lol: :wink: :? :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na, Memme, persze a Te megszólításod maradt, de nem (csak) Neked szólt ám. Ugye érted? :lol: :wink: csak tények....én meg értem, amit írtál, nagyon is....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

úgy látom, jönnek-mennek a frontok itten..... :roll:

nem szállnék be a kétemberes pingpongokba, csak egy félszakmai hozzáfűzés:
Bori írta: "Ha 10 emberből 9-re egy x módszer beválik és segít (pl oxitocin)"
én mielőtt babázni léptem volna, kicsit utánanéztem szakmai alapon (sertés fialása során is viszonylag gyakran adnak izomba oxitocint), hogy a kitolási szakban adott oxitocin miatt leesik a malackák vérnyomása plusz ugye méhkontrakciók erősödnek, ami tovább ront a keringésen, így sokkal nagyobb a halvaszületés aránya (és a mekonuimos magzatvíz is sokkal gyakoribb a fulladozás miatt...)
mi arra jutottunk, hogy csak töredék dózisnak, helyben adva van értelme, mert egyébként a természetesnek többszörös mennyiségét adják be feleslegesen
értekeztem erről egy másik fórumon szülésszel, aki szerint bár sosem!!!! vizsgálták, de valószínűsíthető az összefüggés, csak ugye a protokoll........ meg a gyorsan végezzünk....
emellett az oxitocin adagolásával rossz időben adva kifárad a méhizomzat is.....

én nem kaptam oxitocint, szép szülésem volt, perszue nem volt könnyű menet, de könyörgöm, szülni szép és nehéz feladat!!!!! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Szóval, ami lemaradt,pedig a nap fénypontjai:

Flórka szupi képe....sógornőm amúgy rúdtáncol, ez hétpecsétes, de csak kizárólag testmozgás céllal, és a vicces, hogy többgyerekes anyucikkal van körülvéve. Persze ők is ezzel a céllal rázzák a vasat. :wink:

Adri, Nektek meg nagy gratula, csodás egy kupa.

Oxi, hajhaj... :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok Lányok!

Eni!
Nana...nem felhúzni Magad...ha jól emlékszem elég alaposan körbejártátok a témát, nincs okod semmi rossz érzésre...
Megmondom őszintén, hogy bár sokat írtál Jankababy állapotáról, de úgy konkrétan nem tudom, hogy végülis ez az egész mennyire súlyos?????????? Jó oké meg kell műteni és lehet rajta segíteni, de most a hátralévő nagyon nagyon nagyon hoszzú életében lesznek neki maradandó "hátrányai"...figyelni kell örökre a vesécskéit??????
Bocsi a kérdésért :oops: :oops: :oops: :oops:

Tölcsérmellkas: Daninak is van...annyira nem hallottam róla semmit, hogy felvettem a kapcsolatot pár olyan családdal, személlyel akinek van és akinek súlyos is van...na szóval azt szűrtem le az egészből, hogy lényegében semmit nem tudsz tenni.
Úszás nem használt egyiknél se...(6 személy), az csak segít a tüdőnek, hogy csináljon magának "helyet", de az akkor lényeges, ha súlyos az elváltozás. Tartásra oda lehet figyelni, de megmarad és ez lesz a szexepilje :D Egyébként meg meg lehet műtetni, de csak idősebb korban ajánlott ha őt esetleg zavarja...
Egyébként nekünk is úszást javasoltak és fogunk is járni, de nem várok Tőle csodát...Daninak nem súlyos és elférnek a cuccai odabent :D

Veronikusz!
Hát igen...születéssztorik....
Nekem is csak az esett szarul Sípos dokitól, hogy amikor Dani született akkor fél óráig ordibált velem és másokkal, hogy miért nem indította be Gozár szülést mielött elment, ha már minden pillanatos voltam...és hogy neki lumbágója van, stb...Erika volt velem és ő csitítgatta, sőt ellene is szegűlt amikor kitolás volt és ő ki akarta belőlem gyorsan préselni a gyereket...
Szóval mi ezt Gozárral megbeszéltük, hogy ő nem akarja kicsalogatni és ez lett...nem bánom, mert Erika nagyon sokat segített, de az, hogy ezek után másnap mézes mázosan megpuszílgat a doki...na az durva volt... :evil:

Cipő: Daninak Supinált van, mert befele fordúl a bokája...és az az érdekes, hogy imádja...szereti hordani...lehet ennyire kényelmes???????
Orsinak csillogós, kopogós, hercegnős.... :D
Na de komcsin, nekünk azt javasolta a (tényleg nagyon szupi) ortopédiás néni, hogy arra figyeljünk, hogy méretben jó legyen és hogy mindíg új legyen...szóval használt cipőt amit más már hordott azt ne adjunk rá, mert az nagyon egészségtelen...
Egyébként nálunk a Maus szandik jöttek be nagyon...meg most a supi...www.tanodacipo.hu

Na megyek vacsit adni, mert éhen akarnak halni.... :roll:

Kép

Kép
cukipofa

Valaki látta most a széfet?? Ez az anya-lánya páros nem volt semmi! :lol:

Eni,
hát bocsánat. akkor nagyon mellélőttél, mert ezek szerint lehet, hogy sok mindent félreértettem, de tényleg nem akartalak bántani, biztos félreértetted a válaszom, (lehet, mert lemaradtak a smileyk :lol: ) Na akkor leírom, én mit értettem és javítsatok ki, ha valami nyilvánvalóan nem azt jelentette!

”Ha teljes alázattal és megadóan belenyugszom és beleegyezek abba, amelyet a szülész-nőgyógyászati nagyhelyzet előrevetít … akkor Jankát kiveszik belőlem jóval idő előtt.”
Ebből nekem az jött le, hogy ragaszkodtál, ahhoz, hogy várjatok még, pedig a doki(k) nem ezt javasolta(k).

”Mindenki, akivel az elmúlt időszakban valamilyen téren kapcsolatba kerültünk az egészségügyi malomban, nagy szemekkel csodálkozik, hogy a pitlibe tudták mindezt észrevenni a terhesség félidejében. Mosolygok. Mert "nem kellett volna észrevenni"... "általában nem szokták".
A mosolygásodból ez olybá tűnik, mintha Te vetted volna észre (érezted volna meg) Janka problémáját, és nem az orvosok egy vizsgálat kapcsán.

” Befordultam, befelé figyeltem, vártam, hittem..”
Ezért írtam, hogy a megérzésedre és az érzéseidre hallgattál elsősorban.

”De én csak akkor merek és tudok vakon bízni benne, ha megígéri nekem, hogy nagyon nagyon vigyáz majd a kislányomra. Akkor viheti.”
azt hiszem ezzel nem vagy egyedül. Sőt kb az összes anyuka így érez.. :lol:

“elsősorban a kicsilányom érdekében, akinek mindez a legjobban fáj, muszáj védekeznem. Vagdalkozni fogok, de nem érdekel, …”
na ne essél túlzásokba, senki sem bántja Jankát és Téged sem… :roll:

”félinfók alapján véleményt mondasz, ítélkezel olyasmiről, amihez vajmi kevés közöd van”
a félinfókat Te adtad – én nem ítélkeztem, pont azt írtam, hogy szuper, hogy sikerült (tehát frankón az ellentétét vetted le) – és ha nincs közöm valamihez, amit a nyílt topikba írsz, akkor ezentúl tedd hozzá, hogy: Bori, te ezt ne olvasd el! És nyugi, át fogom ugrani! :lol:

“Ez a bejött netán arra vonatkozik, hogy véletlenül...“
nem arra, hanem, hogy megérezted, hogy mi lesz a legjobb. ÁÁÁ nem kezdem újra, már unom.. :oops:

”Nincs olyan, hogy "a többségnél beválna"... “
Hát pedig sajnos van. Különben mire találták volna ki a gyógyszereket, oltásokat, stb. Ami egyikünknél működik, az lehet a másiknál nem. De biztos itt is félreértettél.

”titkos gittegylet”
”Rohadt nagy KÖSZÖNET, drágám.”
“Nem kell itt egy emberként eljátszani a nagy izgalmakat.” (én nem is.. :lol: )
Pihenned kéne kicsit és nem egész nap a babanetet nyomni.. Menj ki a parkba a babákkal, vagy járjatok egyet az erdőben. Jót tenne a levegő.

"kisszívem, drágám" megszólítás pedig felesleges, hiszen a vak is látja hogy felszívtad magad. Feleslegesen.. :?

Szóval komolyan elnézést kérek, egészen biztosan nem akartalak megbántani, de azért nem semmi, hogy hogy reagáltál. Ha nem egyből támadnál, talán lenne melletted valaki, aki meghallgat és megért :wink: (merthogy azt is írtad, hogy "magamra maradtam")

Aprooka,
köszi a felvilágosítást, erre nem is gondoltam, pedig tényleg ez is benne lehet. De ez akkor ez nagyon egy "nemjólátgondolt" szabály vagy nagyon rosszul alkalmazzák. Hát mi másra lenne az ügyeletes orvos, minthogy segítsen?? (más kórházakban is így van? tudom, írtad, hogy itt van egy főorvos, stb. de ez azt jelenti, hogy ő vezette be? vagy az előző? (én dokim :wink: akkor rákérdezek nála!) Én babás-mamás magazinokban mintha olvastam többször is olyat, hogy nem ért be a fogadott doki és az ügyeletes vezette le - több vagy kevésbé úgy, mint ahogy a kismama elvárta, de most nem erről van szó.)
Vendég

Pár kép...

Kép
Kép
Kép
Kép konfettiarc
Kép csííííz
Kép
Kép árnyék :-)
Kép hangya

Kép

Kép
cukipofa

Bocsánat, Többiek, nem kellett volna elfoglalni a fél oldalt.. :oops:

El is húzok peluscserélni, mert ma negyedszerre kakkantott Bogger. A friss levegőtől egész nap enne, és így meg egész nap ... :lol: :lol:

Durca,
mégegy: Te írtad ugye, hogy kekszet darálsz Borónak, hogy megmozgassa a kis bélrendszerét. Én nem is gondoltam volna, hogy az hajt, azt hittem az édesség pont fog. De jó az ötlet! Biztos a rostok miatt inkább, nem?

Gabi és mindenki. aki munkát keres:
biztos ti is benne vagytok a bababónuszos programban, de hátha valakinek épp jól jön: Anyabarát munkaközvetítő és tanácsadó műhely:
www.jol-let.com
(én megnéztem, sajna az állás választék még gyér, de vannak jó ötletek és képzések is)

Ja és a szomszéd csaj megint megkérdezte, hogy szoptatom-e még Bogit. :lol: :lol: nr 4 /2009.. :lol:
Vendég

Aproo, arra reagáltam, amit Vero írt. Azért idéztem be szó szerint még egyszer. És ott a a hálapénz szerepel, nem az osztály belső szabályai. Ami valamelyest érthetőbbé teszi a helyzetet, viszont a szülő nő nem köteles róla tudni.
Pontosan meg kell nézni mi az, mert ha olyan szabály, amit felvételkor aláírunk a beleegyező nyilatkozattal, akkor az rövidre zárja a dolgot. (Nem a lélektani részét).
De níilván nem véletlen lett az a szabály.

Nem tudni mit mond ez a szabály arról (mond-e valamit), ha a választott doki nem ér be, de várható, jelezte, hogy jön. Vagy ha épp akadályoztatva van, nem jön és ezt jelzi a kórházi személyzetnek, az ügyeletesnek, a szülő nőnek.
Megkérdezem. Olyan területre értünk, amit pontosan nem ismerünk. Átböngészem, azt is, mi is az, amit aláírunk. És gondolom az osztály protokollja hozzáférhető, a kórházi személyzet, az orvos vagy a bába vagy akár a főorvos tájékoztatást fog adni.

Ha olyasmi van a beleegyező nyilatkozatban, amivel nem értek egyet, nem írom alá. Van rá lehetőség úgy tudom, de megnézem. Vagy nem megyek oda szülni, különösen nem ügyeleteshez. Tehát nem írom alá, ha beesek az utcáról szülni és nem választott orvosaim és választott szülésznőnk van benn. Ekkor az illető személyzet nem felel értem, de nem is kell velük együttműködnöm.

Amikor Melindát vártam, megkérdeztem, választott dokimat, hogy kihez fordulhatok, ha ő akadályoztatva van, nincs benn, de nem akarok ismeretlenhez, ügyeleteshez menni. Mondott egy nevet és megbeszéltük, hogy majd bemutat az illető kollégának. Szülésznővel ugyanígy.

Kép

Kép

Kép
memme

Bori. Bántasz, ütlegelsz. Rúgj még egy nagyot a földön fetrengő emberbe, hátha erkölcsi fölénybe kerülsz... Nem magyarázkodok. De ha valami nem volt érthető eddig, akkor azt szívesen kifejtettem volna. Kérlek, nézz a gyermekem szemébe, és mondd el neki ue. Egy pár évvel később hátha nem a szavaimon lovagolsz, hanem meglátod, ami mögötte van.
vbea

Adri, gratuláció a nagylánynak!. Nagyon szép, most hogy elnéztem, el kezdtek hiányozni a tanítványaim. Szerettem ilyen korú lányokat tanítani.
Ő mit táncol?

Andi, "kétségbeesés"? Vagy ne is kérdezzem?
Dolgozni fogsz egyébként?

Melinda Apjával a nagyszülőknél, én Eszterrel itthon. Nem "engedtem" el velük, mert egy hete hőemelkedik, lázas is volt, nyűgös nagyon.
Jó is vele lenni kicsit. Melindával szoktam lenni gyakrabban,mert Eszter még mindig nagy alvós (délelőtt délután), de Eszterrel szinte sosem. Élvezzük nagyon.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme
igen megyek vissza dolgozni, legalábbis nagyon szeretnék (hitel :oops: miatt)
ez a kétségbeesés nem jó szó arra, amit érzek inkább pici félelem, hogy milyen lesz az "új"életünk, reggel bölcsi, aztán meló, majd rohanni Baliért, este együtt!Fura lesz :lol:
Eszternek sok gyógypuszi

Durca
ha segíteni kell bármit, bármikor szóljál légysziiiii!!
Lánykáidnak hatalmas ölelés

emano/Andi
KépKép
emano

Olvasgatni szoktam, de mostanában csak pislogok.....

Nincs is kedvem beszállni a vitába....
Memme viszont, ha kiderítesz vmit erről a kötelezően ne nyomjon dologról, akkor szólj légyszi! Persze majd én is érdeklődöm, de valszeg neked már nagyobb a "befolyásod". Remélem érted és nem érted félre :wink: Úgy értem mégis csak a 3. babó és több embert ismersz :wink:

cipő
Én is kiolvastam anno mindent. Aztán azt követtem, amelyik meggyőzött, mert logikus.
Eszerint, ha egy gyerek képes felállni és elindulni, akkor már elég erősek az izmok és izületek, nem kell folyton támasztani, szóval otthon és jó időben mezítláb (már ahol lehet, nekem mázli, mert tiszta a játszótér :wink: ), hűvösben otthon zokni, a cipő csak kényelmetlen akadály a talp izmainak is. Mondjuk ha belegondolok én utálnék egész nap cipőben lenni, hiába bőr, azért akkor sem szellőzik az a láb annyira, mint egy csúszásgátlós pamutzokniban :wink: Cipőből eleinte magasszárú, aminek kemény a kéregkiképzése, nem kell a harántemelés, mert az ellustítja az izmokat, viszont a cipő talpa legyen jó hajlékony, hogy mozogjon benne a lábfej lépéskor. Ezért tetszett nekem a Falcon :wink: A Siesta sokkal keményebb :roll:
Használt cipőt én sem, max ha tudom, hogy csupán párszor használták, azaz semmi ideje nem volt az előző tulajnak kitaposni. Ezt azért is veszem nagyon komolyan, mert írják is az ortopédusok, hogy nagyon egészségtelen, de...
Tesómmal tök egyforma acélbetéses bakancsunk volt. Ugyanott vettük, ugyanaz a típus, ugyanaz a méret, csak a színe volt más. Egyszer cseréltünk. Az övé bazi kényelmetlen volt nekem és fordítva. Na akkor határoztam el, hogy ha lesz egyszer gyerekem, tuti nem adok rá használt cipőt...
Nálunk is egy szezonra egy cipő. Kivéve nyár, akkor egy szandi és egy tornacipő és persze a gumicsízma. szerencsém van, mert Iván gazdaságos, egy szezon alatt csak egy cipőt igényel méretben :D Persze sosem cuppantósan jót veszek, hanem a következő méretet, ha az nem óriási...

Timi
Háttérénekes vagyok mostanában csak :lol: MAjd ha lesz időd írjál :wink: Jó fej ez a Jázmin csaj! Iván most jutott el oda, hogy ste 9-kor elaludt és reggel 6:10-kor mentem át hozzá. Na nem félek, hogy ez rendszeres lesz egyenlőre, de alakul :D

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Ne haragudjatok meg lányok, de nem tudok nem reagálni...sose gondoltam volna, hogy az ember tud úgy kötödni egy virtuális társasághoz, hogy szomorúság tölti el, ha azon belül is konfliktus van...

Eni,
nem hiszem, hogy Bori a védelmemre szorul, de abban én is biztos vagyok,hogy nem akart megbántani azzal, amit írt. Én is úgy értettem, hogy épp elismer azzal, hogy mennyire határozott és bizakodó voltál végig a terhesség alatt, és hiába találkoztál olyan orvosi véleménnyel, aki azt javasolta volna, hogy Jankát hamarabb ki kell venni(emlékszem, hogy beszéltünk erről, hogy bíza volt ilyen), te pontosan tudtad,érezted, hogy kinek a véleményére adj, hogy mi az utatok.

Memme,
Veronikusz kapcsán meg az jutott eszembe, hogy én úgy csodállak Téged, vagy Zsut például, hogy mennyire határozottak vagyok. Nekem a második gyerköc után szerintem tizedannyi önbizalmam, határozottságom, önálló vélemény sincs, mint amennyi Nektek. Bár Veronikusz azt írta, lezárta a témát, én annyit hozzátennék, hogy lehet, azért nem váltott, mert nem mert. Volt egy orvos, akihez évek óta járt, botlott egyet, de megszokta, nem volt bátosága mást keresni. Talán azt is gondolta, ez így elfogadott, ez a bevett szokás, más is így csinálná. Eszméletlen, amiket írsz, csúcs, hpgy mennyire körbejártad a témát,na látod én tanulok tőled és nem fordítva, de nekem gőzöm sem volt, hogy van szabályzat, vagy a nyilatkozattal miről is nyilatkozom, aláírtam, aztán csináltam, amit mondtak.
Talán emlékszel, írtam, hogy Flórka születése előtt kb. másfél héttel tudtam meg, hogy lehet, hogy akkor jön Flóri, amikor az orvosom nem ér rá. Köpni-nyelni nem tudtam, annyit bírtam kinyögni, hogy akkor kinél fogok szülni, mire azt a választ kaptam, hogy hát az ügyeletesnél...megmondta ki az, de örültem, hogy felindultságomban ki tudtam jönni a kórházból, nem tudtam higgadtan végig gondolni, hogy most odamegyek, bemutatkozom...pláne mert nem is volt biztos, hogy épp aznap születik Flórka, amikor a dokim nem ér rá.
Én ekkor elhatároztam, hogy orvost váltok, de lehet, hogy más ezért nem tette volna meg...mert úgy gondolja, mástól sem várhatja el, hogy a rendelkezésére álljon. De azért rosszul eshet neki, fájhat, de még mindig jobb a biztos, mint a bizonytalan...aztán lehet, hogy tök mást gondol Veronikusz.

És ne haragudjatok a fogadatlan prokátorságért...de nem tudok úgy tenni, mintha nem olvastam volna el a hozzászólásokat.

Kép
Kép
paklincs

Gyuzso,
na tudod Te is, hogy itt csak példának hoztam fel, mert ez jutott hirtelen eszembe, és nem ez a lényeg.
De az tény, hogy gyakorlatilag semmit nem tudok az oxitocinról, mert én nem olvastam ennyire utána és (ezek miatt szerencsére) nem is merült fel, hogy kapnom kéne. Én azt hittem, hogy pont az a lényeg, hogy erősíti a kontrakciókat, de akkor ezek szerint nem. Két barátnőm kapott, mert hosszan vajúdtak gyakorlatilag eredmény nélkül (az egyik talán 16-20 órát, nem emlékszem melyik, mert nekem már a 16 óra is ijesztő, és azt vettem ki a szavaikből, hogy az oxitocin után egycsapásra beindultak a dolgok és ők örültek, vagy legalábbis nem kérdőjelezték meg, hogy szükségszerűen kapták-e)
Az tényleg kár, hogy nem vizsgálták még ezeket a lehetséges összefüggéseket, remélem, valaki felfedezi mint pl szakdolgozati témát és kutatást generál belőle... lehet álmodozom.. :roll: :lol:
Igaz, hogy ott a "gyorsan végezzünk", ezt én is megkaptam, de nekem úgy tűnt, elsősorban azért, mert minél kevesebbet van a baba "elakadva, félúton" annál jobb. (ok, megint rossz példa, mert az oxitoncin bedásakor még a méhben van, ugye? Vagy nem feltétlenül? Mindenesetre magzatvíz nélkül is veszélyes túl sokáig.
Na jó túl messzire kalandoztam, majd esetleg, ha valaki szül és felmerül ez a téma, mondhatnál még többet róla (vagy akár most is :wink: ), mert engem érdekel.
Szóval akkor javítok és más példát is mondok: fájdalomcsillapítás. (Ez is egy jó kis vitatott téma mondjuk.. de tény, hogy nem hat mindenkire ugyanúgy.. homeós bogyók, gáz, stb. Van, hogy valaki megbánja, hogy az egyiket alkalmazta, mert semmi változást nem érzett, de legalább ártalmas lehet.. :? :? )

Kati
de édesek :D :D Gondolom nagyon jó tesók is. Milyen jól eljátszanak. :D Orsi főz és Dani kóstol? :lol: :lol:

Eni
vártam, hogy kifejted, de mindegy is, nyilván a valóság az ellentéte annak, amit én írtam. Amúgy kár mindig a gyermekedet "magad elé tartani pajzsként", mert a vita mi kettőnk közt volt/van. (minek bármit is a szemébe mondani? ez mi? amúgy nyilván érzi ő maga is, hogy az anyukája túlfeszült de ez most abszolút érthető. (neki magamban kívánom, hogy semmire se emlékezzen ebből a sok tortúrából és vizsgálatból, elmúljon minden baj nyom nélkül és hosszú boldog életet éljen - erre ne vádaskodj újra, mert én őszintén kívánok ennek a stramm kiscsajnak jó egészséget, :!: nem úgy ahogy te tetted fentebb..
De legalább a saját bőrömön éreztem, milyen igaza van az emberemnek, mikor arra tanít: ha belédkötnek, és megütnek, próbáld elkerülni, hogy visszaüss, mert ha visszaütsz és te bizonyulsz erősebbnek, te leszel a végén a bunkó (nem az aki belédkötött).
Hát itt kiderült, hogy abból, amit írtál ezt, -amit én értettem- lehetett kibogozni. Mivel ez egy írott beszélgetés csak egymás szavaiból tudunk olvasni, bármilyen meglepő. És én sem írhattam érthetően, mert egyböl fröcsögni kezdtél. De tőled nem kérek többet elnézést, már nem lenne őszinte, nem is érdekel, hogy mit pampogsz még ezen..

Én leléptem, mert szégyellem, hogy a többiek előtt ez kerekedett ki (bár volt olyan jó, mint egy rész valamelyik béndzsa szappanoperából :oops: ) most pár napig nem jövök, szombaton és vasárnap is a szabadba megyünk, feltöltődünk.

Mindenkinek remek hétvégét, remélem, jó idő lesz, és ha esik is, vidám lesz a hangulat!
Vendég

jaj lányok.... :cry: drága anyukák! ne bántsuk egymást! én mindig azért jövök hogy erőt adjatok nekem és feltöltődjek!! és ez így is van!
Ti vigasztaltatok amikor elmentek a babáim, most is ti tartjátok bennem a lelket,hogy válok...szóval ezért szeretek ide járni. Mert nagyon sokunknak vannak/voltak problémái, és úgy érzem itt mindig támogatjuk egymást.
persze nyilván vannak olyan dolgok amikben eltérőek a nézetek, csak egymás lelkébe ne másszunk bele,ez nagyon fontos!
Mindenkit puszilok!
Kép

Kép
gablaty

Zsó,
tegnap volt a doktornő az oviban, megvizsgálta a gyerekeket-így derült ki. Utoljára 3 éves tanácsadáson voltam Jankóval orvosnál, akkor semmit nem mondott még...kicsit derült égből...de nem túráztatom magam, kivárom, mit mond az ortopédus szaktekintély...

Kati,
jaj ne keseríts el, én bízom nagyon az úszásban. Szépek.

Bori,
én nem vettem észre eddig semmit, pedig mindennap fürdetem a gyerköt, de ahogy ma hazajött, bevizsgáltam, tényleg van egy kis horp. Bizakodom, hogy korai stádiumban vagyunk, és ahogy Zsu, meg Durca írta, segít a sport, nem kell műteni. Ez valami szegycsont deformáció, ami súlyos esetben bekavarhat a belső szerveknél, nem férnek el rendesen-ha jól fogtam fel, amit olvastam. Most még azon agyalok, hogy várjam e meg a jún. 30-at(akkora kaptunk időpontot az ortopédiára-Jávorszky kórház Vác-bruhahahah!), vagy vigyem e el magánrendelésre...

Kép
Kép
paklincs

Memme, en is magamra vettem, amit irtal, nem keverem ossze a lelki tamogatast a pruntyogessel, nekem konkretan egy bizonyos orvos jutott eszembe, akihez sok even at jartam es aztan egy konkret alkalommal ugy felhuztam magam rajta, h ott is hagytam, annyira nem jott be a stilusa, tul bizalmaskodonak talaltam, persze ettol masnak meg o lehet a tokeletes orvos, nem vagyunk egyformak. ( A sors fintora, h az illeto orvos megiscsak ott volt Zsofi szuletesenel, ha lehet igy nevezni, mert az aktualis orvos ot hivta be segedkezni a csaszarhoz.)
A termeszetes szules temahoz meg annyit fuznek hozza, h en az Ina May Gaskin konyvet olvastam (http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20080722/ina_may_gaskin/), ahol gyonyoruen leirja, h milyen jo szulni, mennyire katartikus elmeny, es ha megfelelo segito emberek vannak a szulo no mellett, akkor a legtobb problema meg is oldodik, nagyon keves esetben kellett a szulo not bevinni a korhazba, ez utan a konyv utan megnyugodtam, h nalunk is minden siman fog menni, elkepzeltem, hogy a parom majd tamogat, zeneket is valasztottunk, h majd miket fogunk hallgatni, stb, ehhez kepest egy nap gyanutlanul bementem ctg-re, es kiderult, h vmi nem stimmel, hideg zuhanykent ert az orvos mondata, h "na akkor most kivesszuk azt a gyereket", meg eppen engedtek, h telefonaljak, aztan mar szurtak is a gerincembe, a parom meg szerencsere eppen beert, mire kihoztak Zsofit, szoval egesz mashogy tortent, mint ahogy en elkepzeltem, oszinten szoval, kicsit csalodott is voltam... igy utolag lehetne gondolkodni, h igaza volt-e az orvosnak, vagy h mit lehetett volna maskeppen tenni, aztan rajottem, h nem ez a lenyeg, mindenki jol van, koncentraljuk a jovore! na ezzel csak azt akartam mondani, h sztem ez olyan dolog, mint a szoptatas, van akinek megy meg van akinek nem, attol meg lehet jo anya, h nem sikerul ugy, ahogy eltervezte.....(en meg uj orvost keresek, aki nem zarja ki eleve a term. szulest csaszar utan:))
Hangsulyozom, h nem akarok senkit sem megbantani, nehogy felreertsetek, ugy latom, ma nagyon erzekeny mindenki (en is, mert Zsofi egesz heten a magas frekvencian sikitast gyakorolta, cafatokban az idegeim, nem ertettem, mi baja, aztan tegnap felbukkant egy ujabb fogacska)

a cipo temahoz: a Linea markat ismeri vki? egy ilyen markaju kis bakancsot vettem a multkor a teszveszen, sztem nem is hasznaltak, mert teljesen ujnak nez ki, nekem jonak tunik, azert elmegyek majd egy boltba, megnezni, hogyan is fest egy siesta vagy egy salvus...

banana

Szép jó estét!

Hát meg kell, hogy mondjam nem semmi ami itt folyik....kicsit (nagyon!!!) szomorú vagyok!!! :cry:

Nem "emelek" ki külön senkit csak kérlek Benneteket, hogy NE BÁNTSUK/BÁNTSÁTOK EGYMÁST!!!!
Mindenkinek vannak rosszabb és jobb periódusai, de tudjunk határt szabni annak, hogy miket írunk!!! Főleg azoknak, akik valami "kötelezően rossz" előtt-alatt-után állnak!!!!
És itt most nem azt mondom, hogy "nyalni kell" annak, akinek valami "baja" van a Gyermekének vagy ha nincs akkor is, csak azért, hogy ki ne essünk XY pixiséből!!! Ez most durva volt tőlem és BOCSÁNATOT is kérek, de sajnos ezt tapasztalom itt néha a hsz-ből!!! :cry: Értem ezalatt, hogy ha XY ír valamit, akkor az "szent dolog" és agyon dícsérjük, hogy milyen igaza van, és az tényleg úgy jó stbstbstb., de ha más mond valamit, aki esetleg nem olyan régen van itt vagy itt van már régóta csak mondjuk nem "osztja annyira az észt", akkor azt le se sz@rjuk nem is reagálunk arra, amit ír!!!! Mert sajnos ilyen is van...itt is!!!
És most lehet köveket dobálni rám, de ez a véleményem!!!

És bocsánat, de mégis csak nevesítek, mert mégsem bírom megállni a dolgot, DE HANGSÚLYOZOM, ez nem csak erre a két emberre vonatkozik, akiket most nevesítek, hanem MINDENKIRE!!

Szóval Bori!

Bocsánat előre is, de azt hiszem, hogy most Eninek "jobban" igaza van, mert lehet (biztos!), hogy nem akartad megbántani, de eléggé kétértelmű volt a megfogalmazásod. :? Kicsit felszisszentem magamban én is, mikor olvastalak, hogy ez így talán nem lesz jó, mert Eni lelkiállapota ezt most "nem fogja ilyen formában benyelni".... és igazam is lett, mert ugye pár hsz-szel odébb olvastam Eni "fájdalmas kitörését" amit megértek!!!
Mondom...biztos nem akartál rosszat, csak sz@rul fogalmaztál, mert tényleg nagyon kétértelműre sikeredett!!! És mivel Eniéknek közeledik a "nagy nap" :? , ezért nem is csodálkozom a dolgon, hogy nem úgy vette le a dolgot, ahogy!!!

Eni!

Nem akarom, hogy rossz érzéseid legyenek bármivel és bárkivel kapcsolatban!!!! És megértelek ám nagyon, hogy mostanság milyen lelki és testi "nagyfeszkóknak" vagy kitéve....meg a Család többi tagja is!!! úgy hogy csak annyit mondok...nézzél Robert Redford filmeket és sírjál!!!!! Hagyd, had "ürüljön" Belőled a nagyfesz!!!! Tudom, hogy Gyerkők mellett ezt nehéz megoldani és nem is tudom, hogy hogy tudnád ezt csinálni, de próbáld meg!!! Esetleg hétvégén "zavard" el Istvánt Bencivel játszóterezni 1-2 órára és akkor.....vagy nem tudom....csak próbálnék segíteni....de lehet, hogy hülyeségeket hordok itt össze!!! :( Akkor viszont nagy BOCSÁNAT!!! (de két napja én is lelki nulla vagyok!!! :cry: )
Királyhágó meg......nem is gondoltam volna, hogy valaki akit ismerek :wink: pontosan ugyanúgy járhat ott, mint én! :roll: Akkor Te tudod, hogy én miről is beszéltem.....De ugye minden rendben volt JaSzával is? :roll:

Na ebben a témában lelövöm magam.....

Más....és ezzel én is lezárom a dokitémát, de muszáj hozzászólnom!!!!
És előre mondom, hogy én is rákérdezek hőnszeretett dokimtól, ha legközelebb megyek hozzá, hogy mi is a "pálya" az ügyeletesnél való szüléssel!!! Bár nem értem Aproo , hogy egy főorvos legyen az akármelyik hogy hozhat ilyen döntést!! Már ha ez igaz!! Ezt hozzáteszem!!!

Szóval...Memmét beidézve: És csak azért, mert másodjára én is úgy jártam, mint Vero!!!

"Veronikusz,Emlékszem jól a szüléstörténeteidre.
Már akkor is voltak bennem kérdések és most is vannak.

Kezdem a végén. Ha egyszer megtörtént veled, akkor hogy lehet, hogy másodszorra is hasonló helyzetbe kerültél? (Vagy az elsőnél nem ez volt a probléma? Arra viszont nem emlékszem pontosan.) Nem gondoltál arra, hogy leültök az illető orvosokkal beszélni erről? Mindkettővel, merthogy választott orvosodnak is bőven lehetett része abban, hogy meg "kellett" várni. Hogy "félni" kellett tőle, Elmondani nekik, hogy ez így nem volt jó. Hogy neked és az éppen kibújni akaró babáidnak semmi köze az ügyeletes és választott orvosok közötti mecccsekhez. Egy ilyen átbeszélés esetleg segíthetett volna abban, hogy legközelebb ne forduljon elő. Az első rossz tapasztalat után nem beszéltetek erről előre? Hogy választott orvosod esetleg úgy instruálja a kollégáit, hogy ne kelljen "félni", hogy mi van, ha nem ér oda."

Na ezzel teljesen nem értek egyet!!! Nehogy már nekem kelljen leülnöm az orvosokkal megdumálni, hogy ha éppen jön a gyerek és a dokim nincs ott, akkor tartsam vissza, míg beér a dokim!!! Mert az ügyeletes beszari és nem mer segíteni abban, hogy megszüljek!!! Mi az úristenre esküdtek ezek fel???? A lóvéra vagy arra, hogy segítsenek?!?!?!? :evil: És ha dugóba kerül vagy lerobban az autója, akkor tartsam vissza míg kikeveredik a dugóból vagy érte megy az autómentő és behozza a kórházba?!?!?! És azért azt megkérdezném és meg is nézném, hogy ki mer bevállalni egy ilyen beszélgetést dokikkal!!! Mert ezt mondani és fejben lejátszani nagyon könnyű, na de élőben....

"Nem, senki nem tévedhetetlen. De ha az ember úgy érzi, hogy az orvos hibázott, akár a választott, akár az ügyeletes, utánamegyek, hogy mi volt a probléma. Te is ragaszkodhatsz a kórház protokolljához, meg kell nézni, mi áll benne, téged is védhet."

Ezzel egyetértek! De vajon hányan teszik ezt meg??? :?

"Praktikus kérdés: Mit jelent az a szó, hogy MEGSZÜLESZTENI? Csak tőle tudtál segítséget kérni? Szülésznő hol volt?"

Azért azt lássuk be, hogy nem a szülésznő a "főnök" és nem ő vállalja a nagyobb felelősséget!!!

"Kétszer is kiszolgáltatott helyzetbe kerültél, és nem gondolom, hogy elkerülhetetlenül."

Ki gondol szerinted arra, hogy másodszor is "megjárhatja"???

"Veronikusz, sosem láttam értelmét így direkt és utólag feltenni így kérdéseket, mondogatni, hogy így és így lehetett volna.. Épp elég baj az, hogy akkor az történt. Akkor sem kérdeztem. De itt most másról is szó van. De akkor valahol elfogadtad, hogy az ott úgy volt viszont most felszisszensz, hogy más meg nem fogadja el, ha esetleg ilyen történne vele sőt mindent megtenne, hogy ne is történjen meg. És nem csak azért, mert ismeri a történetedet."

Oké, hogy van aki mindent megtenne. Bár ezzel szerintem mindenki így van!! De valóban meg is tudja majd akkor és ott tenni???? Szülés közben??? Ez egyáltalán nem biztos!!! Sőt....

"Bármikor kerülhetek olyan helyzetbe, hogy nem lesznek benn választott dokijaim. (2007 karácsonyán , dec. 24-én volt rá sansz, hogy ügyeletesnél szülök. Választott dokim azon az egy napon nem megy be a kórházba). Nagyot néztem volna, ha Tóth doki azt mondta volna, ne toljak, mert ő csak ügyeletes. Emberem azóta perben állna a kórházzal. Mondom, bármikor megeshet, hogy ránk jön a szülés és csak az ügyeletes lesz benn. Ha bárki arra hivatkozna, hogy azért kell várnom a tolással, mert nincs benn a választott, egyszerűen nem venném figyelembe. Megkérném a szülésznőt, hogy akkor segítsen, kötelessége a kórházi személyzetnek, előírja a protokoll."

Persze, segítsen a szülésznő!!! De szerinted vállalja ő egyedül értetek a felelősséget???? És hogy hogy a megfizetett-választott dokid azon az egy napon nem megy be a kórházba??? Ezt nem értem. Nem az a dolga, hogy segítsen??? Vagy azon a napon (dec.24-én) minden évben szabin van? De gondolom a protokollba az is benne van, hogy az ügyeletes doki nem dísznek van bent!!

"Én elfogadom, hogy a Kútvölgyiben senki sem tévedhetetlen.
Neked - de nem csak neked - meg azt kéne elfogadni, hogy a magatartásunkkal tudjuk formálni a gyakorlatot, szemléletet."

Ez is igaz! De szerinted ki meri ezt megkockáztatni, főleg ha abban a kórházban akar még szülni egyszer-kétszer? A hírek azért gyorsan terjednek és nem felejtenek egykönnyen!!

"És sajnálom, nagyon sajnálom hogy az ott akkor úgy volt. :( "

Én is nagyon sajnálom!!! De nekem is az a véleményem, mint Veronak!!! Tóth doki (ő volt az ügyeletes!!) nekem is azt mondta a két perces fájásaimnál, hogy ne toljak, mindjárt beér a dokim!!! És a szülésznő ötödszöri kérésére volt csak hajlandó felemelni a seggét a székről :evil: és "megvizsgálni", hogy hol is tartok "szülésileg"!!! Hol jár már az a gyerek!!!És már a feje is ott volt a "lyukban"....egészen a végén.....és a szülésznő is azt mondta, hogy ne toljak. És közben izgult, hogy beérjen a dokim időben és füstölgött magában, hogy az ügyeletes sz@rik rám és a székről "integetve" csak azt mondogatja, "hogy ne toljon, mindjárt itt a dokija"!!! :evil: :shock:

Befejezve magamat...... Nem akarlak én megbántani téged Memme!! De nagyon szar érzés volt!!! És kívánom, hogy soha ne kerüljél ilyen helyzetbe!!!! Senki sem!!!

Jó éjt Mindenkinek![/b]

Csak még annyit....Dorka!

Letti-lábbal mi a helyzet? :roll:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Bori!

Ne szégyelld magad!!! Ez egy ilyen napra sikeredett!!! :? Ezekből a "rossz" dolgokból is tanulunk/tanulhatunk!!!
És mondom még egyszer, mert visszaolvastalak megint, hogy nem akartál Te Eninek rosszat....csak nem úgy jött le a hsz-d ahogy gondoltad!!! :roll:
Jó pihenést!!!
És emberednek igaza van.....Én ezért nem szólok már bele itt a dolgokba, mert csak sz@rul jönnék ki belőle!!!
Nem nyalok...nem az a fajta vagyok......inkább "átlépek" a dolgokon...és csak ha nagyon muszáj vagy "csípi a szeme a dolog", akkor pofázok közbe.... :oops:
Kivéve most, mert most hozzá kellett szólnom a dokitémához... :oops: :roll: Hangulatom, hogy én is puffogjak kicsit...megvan hozzá!!!! :(

Renátám! :lol:

Igyekszemigyekszem!!!! :lol: :wink: A hétvégén most már tényleg!!! :lol: 8) :wink:

Gabi!

Akár akarjuk akár nem, néha-néha nem úgy jön ki a lépés, ahogy az ember számítja!!! :? Akarva-akaratlanul néha azért sikerül "belelépünk" egymás lelkébe!!! :? Ez van. Ez is az élethez tartozik!!! :? Csak tudni kell bocsánatot kérni!!! Na nem százszor...csak egyszer....de az "hiteles" legyen!!!! (mint Borié)

Na megyek "feldobom" magam egy kis szoptatással!!! :roll:
Ez a Gyönyörűség :oops: :roll: mindig meg tud vígasztalni!!!! Hát ezért (is) van(nak) Ő(k) nekem!!!! :oops:

Jó éjt Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Timi,
kérdéseidre ott a válasz az előző hsz-ekben.

Csak azt tudom mondani, és ezzel Emese egyik reflexiójára is válaszolok: mielőtt szülök, a lehető legkörültekintőbben leülök a dokimmal és a szülésznőmmel és megbeszélem vele, ami a kínom. Sőt utólag is beszéltem pl. Melinda születéséről szülésznőnkkel, ez segített a következőre való felkészülésben.
Azt írod: "Nehogy már nekem kelljen leülnöm az orvosokkal megdumálni hogy..." Hát ugyan kinek kéne leülni megbeszélni bármit is? Te nem ülsz le. Én meg igen. Ha nincs olyan orvos az adott helyen, akivel meg lehet beszélni a várandósságomat és a szülésemet, vagy nem találkoznak az elképzeléseink, akkor megyek tovább. Ez történt kétszer is első várandósságom idején.
Mással is megtörtént hogy váltott, akár kórházon belül is.

Mit kockáztatok ha leülök dokikkal beszélni? Akár szülés előtt, akár utána?
Én megfordítanám a kérdést,Timi: azzal mit kockáztatok, ha nem ülök le beszélgetni?

JOGOM VAN INFORMÁLÓDNI AZ ÉLETEM LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEIT ILLETŐEN AZOKTÓL, AKIK AZT KÍSÉRIK. Akár választott, akár ügyeletes.

Emese, igen, gyakran hallani, hogy valaki nem mer váltani. Én meg a rossz szülést nem merem kockáztatni. Azt nem merem kockáztatni, attól szoronganék de nagyon, hogy olyan kísérje a szülésemet, akivel nem tudom megbeszélni a dolgokat, különösen, ha már egyszer volt egy rossz tapasztalat.

Ha egy házat veszek, azt is nagyon alaposan megnézem, hogy mire kötök adásvételit. Ha iskolába adom a gyerekem, utána járok, hogy milyenbe. Nemhogy egy szülészorvost és szülésznőt. És választom őket egyébként, nem fogadom.

Mi a szülésre így készültünk fel. Felkészültünk...? Legalábbis próbáltunk jó segítőket találni. És tudtuk, hogy ezzel még nem váltottuk meg a belépőt a jó szüléshez, mert ahhoz mi is kellünk, de az esélyét akartuk növelni.

Nem orvosokról van itt szó, hanem a szülésről való gondolkodásunk különbözőségéről, jól látod Emese.

Renáta, nem értettem félre, viszont bátorítólag mondanám: mindenkinek ugyanannyi a "befolyása", azaz ugyanolyan lehetősége van a kérdezésre. Nem biztos, hogy jó lenne, ha adott esetben rám hivatkoznál, honnan tudod, hogy nem ferdítek, nem értettem félre valamit? A saját fülednek higgy. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Bocsánat Timi, egy témára nem reagáltam:
Igen, megbeszélem azt is, hogy mikor van az, melyik napok az évben, amikor nem jön be. És elmondja. Joga van hozzá. Nekem is ahhoz, hogy elfogadjam ezt vagy ne, ahhoz viszont nincs, hogy ezt számon kérjem.

Kép

Kép

Kép
memme

Az a baj, hogy fél lábon alig állok. Ha ilyenkor valakit megpöckölnek, általában felborul. Kapálózik, rossz helyre rúg… Ezek után széttárt karokkal azt mondani, hogy „de én csak pöcköltem”… Ha bárkit, aki itt van, megbántottam a hangnemmel, attól bocsánatot kérek. Nem volt adekvát.

Ugyanakkor folyamat előzte meg, sokat beszéltem erről. Mondatokat egyenként kiragadva Bori, azt magyarázva, te mit szűrtél le belőle, majd ezek alapján a prekoncepciók alapján ítélkezni, bántott, teljesen ellentétes képet alkotott a gondolataimról. A „vajmi kevés közöd hozzá” helyett árnyaltabban mondhattam volna, nem kellő körültekintéssel tájékozódtál. De miért nem kérdezted: „Eni, te ezt így értetted valóban? Én ezt szűrtem le.” Tudod, az a legjobb, ha valakinek nem is kell tájékozódnia. Félinfók hangzottak el részemről, mert teljes bizonyossággal senki nem tud most még beszélni arról, mi folyik a háttérben. Mégis, amikor arra kértetek, hogy magyarázzam el, mi a fennálló helyzet Janka veséivel, megtettem, és bármikor szívesen elmondom az esélyeket, kockázatokat, számokat, esettanulmányokat. De nem azért járok ide. Arra van másik hely, nagyon nagyon sajnos. Veletek osztom meg az aggályaimat és a félelmeimet, a gondolataimat. Azért „nyomom egész nap a babanetet”, mert gyakorlatilag magam vagyok a két picimmel a hétköznapokban, mindenféle gyakorlati segítséget nélkülözve. Sokszor mondtam, hogy mint oly sokan mások, nekem is gyötrelmes a mókuskerék, a túlélés hajt előre. Azaz pl ha az egyik alszik, azzal foglalkozom, hogy a másik csendben maradjon. Benedekkel lehet itt ülni, fotókat és babákat nézegetni, nem egyet közülük meg is ismer. Azért nyomom egész nap a babanetet, mert én így tudok töltődni. Mert Ti vagytok a barátaim. Nem azért, mert nincs más. Nem azért, mert elmartam magam mellől őket, mert nem hallgattam meg őket. Ha ezt látják leírva, nagyon elszomorodnának, mert nem ezt érzem. Mások viszont nem tudnak résztvenni a mindennapjainkban, nem látnak eddig. Volt szó a családról. Egyik része, amelynek legőszintébb érzelmi megnyilvánulása az elfojtás és a hallgatás, sajnos nem tud egy hullámhosszra kerülni érzelmileg. Másik része nem tud eltávolodni a saját félelmeitől. Amint kiderült, hogy baj van, a szüleim előtt egy kép jelent meg. Egy kép egy két kiló alatti kislányról, aki inkubátorban küzd az életéért, akinek egy feltételezett agyvérzés után lebénult a bal oldala. Akiről azt mondja az orvostudomány, hogy „örüljenek, ha szellemileg ép marad, mert fizikailag biztosan nem”. Egy doktornéni biztatta csak a szüleimet, Enikő néni. Róla kaptam a nevemet. Mindezt csak azért mondom el, hogy érzékeltessem, milyen is az, amikor a családra nem úgy tudok támaszkodni, mint ahogy azt szeretném, mert ugyanúgy rettegnek, ahogyan én. Amikor rettegnek attól, hogy a gyermeküknek UGYANAZON kell keresztülmennie. Hogy ez nem történhet meg még egyszer…

Kevés nálam alázatosabb ember van. Minden esetben (és nemcsak szülészválasztásról beszélek, sokkal távolabbi múltra tekintek vissza, és próbálok nemcsak kórházakat magam elé idézni) megpróbáltam azokat az embereket megtalálni, akikben feltételek nélkül bízhatok, akikre támaszkodhatok. Bori, írod, hogy minden anyuka ugyanezt tenné, ugyanúgy fontos lenne. Igen, remek szakemberek között van Jankaszáva, össze fogják rakni legjobb tudásuk szerint, ebben biztos vagyok. Én mégsem ezt akarom tőlük hallani, csakis azt „vigyázunk rá”. Kell az érzelmi bizonyosság.

Amiért írni kezdtem most… Túl sokakat érinthet ez, és még én érzem magam emiatt felelősnek. Nem így gondolom, ahogy Borinak átszűrődött. Nem tanácsoltak doktorok semmit, segített és drukkolt mindenki a maga módján és a maga eszközeivel, akivel csak kapcsolatba kerültem. Irtó alaposan körbejártam a témát, ezer helyen megfordultam olykor bizakodóan, olykor kétségbeesetten, de kapaszkodtam a segítő kezekbe. Amikor meghallottam, hogy ilyen esetekben, szélsőséges helyzetekben elő szokott fordulni az „indított koraszülés”, halálosan megrémültem. Most már ismeritek az előzményeket. Senki nem fenyegetett ezzel. A szülész-nőgyógyászati nagyhelyzet igencsak béna megfogalmazás volt, tulajdonképpen általános gyakorlatot akartam mondani, de ez sem helyénvaló. Vesetágulatos babáknál sok esetben, sok helyen az a bevett szokás, hogy amikor úgy látják, úgy döntenek, hogy a baba érdekei ezt kívánják, akkor megindítják a szülést, vagy egész egyszerűen kiemelik a babát. Arra hivatkozva sokszor, hogy „többeknél beválik”. Nem válik be. Számos szakmai lapban jelent meg az elmúlt időszakban arról szóló cikk, hogy ez mennyire ellentmond a gyermekorvosi gyakorlatnak. Hogy tudnának egy baba veséjével foglalkozni bármilyen szinten is, ha levegőt sem tud venni normálisan? Megintcsak nem akarok számokkal előhozakodni, de a vizsgált tanulmányban egyetlen egy alkalommal sem került sor műtétre a 40. hét előtt. Azaz lehet, hogy a babát világra segítették jóval terminus előtt, de nem volt olyan állapotban, hogy műteni lehetett volna. Sőt. Nem is javultak azáltal semmit, hogy kívül voltak az anyaméhen. Nem egy orvossal (urológussal, sebésszel, nefrológussal) leveleztem-beszéltem, egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy sajnos nagyon kevés esetben kéri ki a szülészeti szakmai kollégium az ő véleményüket. Arról nem is beszélek, hány „életképtelennek” titulált babát mentettek már meg ezek az emberek az ítéletektől.

Tudom, hogy későn, vagdalkozón, védekezőn érkezett a válasz, túl hosszan, és túl sok nem publikus információval, de gondoltam, akkor megosztom, miből is táplálkozott a félelem és az aggodalom az elmúlt hónapokban. Elnézést kérek, ha azt éreztetem, pajzsként magam elé tartom a gyermekemet. Megyünk mi is töltődni, mert a jó levegő segít, mint tudjuk.

Mindenkinek békés hétvégét, kellemes töltekezést kívánok. Szeretettel.
vbea

Nos sziasztok, és bocsánat, hogy kívülállóként beleszólok valamibe, de sajnos ezt nem tudom figyelmen kívül hagyni.
Tudom, hogy Eninek fontos ez a közösség, és most nincs abban a lelkiállapotban, hogy érzelmek nélkül, logikusan és tárgyilagosan el tudja mondani, hogy őt mi bántja ebben az egészben, Valahol ezért érzem úgy, hogy fogadatlan prókátornak kell állnom.
Eni barátnője vagyok, cseppet sem elfogulatlan vele szemben, de ha már tanácsokat adok neki és támogatom, vagy ütöm, akkor megteszem azt, hogy meghallom, amit mond, és nem az alapján ítélek, amit kihallok abból, amit mond. Lehet, néha nem fogalmazott túl egyértelműen, hiszen maga is félt kimondani néhány dolgot.
Akkor tegyük tisztába.
Amikor észrevették Janka problémáját még arról is szó volt, hogy nem születik meg, mondjuk ki meghal. Vagy "életmentő" céllal, idő előtt, nem egészen életképesen (tessék végigondolni milyen dolog huszonegynéhány hétre születni) műtéttel - mert egyes orvosi vélemények szerint ez a babának kevésbé kockázatos - segítik a világra. Szó nincs arról, hogy ő az orvosi vélemény ellenére ment volna a saját feje után, hanem rengeteg orvossal konzultálva VÁRT. Mint ahogy vártak azok az orvosok is, akik felelősséget vállaltak értük, akikben meg tudott bízni. Két szögesen ellentétes véleményt kapott: a szülészeti protokoll gyakorlatilag az indított koraszülést javasolta, a gyermekgyógyászok mindegyike a spontán szülést.
És igen, engem is sértene, hogy miközben azt mondjátok neki, hogy "én úúúúúgy csodállak, hogy önálló döntést hoztál", kvázi felelőtlennek állítjátok be. Erről csírájában nem volt még szó sem. Kevés olyan anyuka van, aki ennyire elfogadta volna azt, amit mondanak neki. Igen, az csoda, hatalmas csoda,hogy Janka hétről-hétre javult és időre született. Erre minimális esély volt. Ebben bíznunk kellett, de úgy, hogy közben tudtuk, hogy ennek akár az ellenkezője is megtörténhet. Szoros kontroll alatt álltak mindketten, ennek ellenére Eni igyekezett ezt egy normál terhességként megélni, nem napi szinten őrlődni és aggódni azon, hogy mi lesz. Nameg tudjuk, hogy a gondolatnak teremtő ereje van. Talán ezért kaptatok kevés információt erről. De csak gondoljátok át, hogy ti mit tettetek volna ebben az esetben. Jobb lett volna, ha napi szinten aggódik a gyereke életéért itt? Hogy mindenkinek az arcába tolja? Minden anyának, akinek gyereke van, vagy várandós? Vagy jobb lett volna, ha elkullog innen éppen ezért? Hogy ne kelljen azzal szembesülnötök, hogy ilyen is van?
Nem kell őt csodálni, messze nem. A csodálattal csak eltávolodunk tőle, és nem vesszük észre azt, hogy fél éve nem nevetett szívből, hogy a szeme mindig szomorú.
És nem kell,hogy ő főszereplő legyen itt, de fölényesen kinevetni sem kell a problémáját. Ha nem tudtok érte lehajolni, amikor a földön fekszik, kerüljétek ki, de ne nevessetek rá a magasból.
Mennyire súlyos, kérdezitek. Ha van egy gyereked, akinek pár nap múlva megfelezik az egyik veséjét, az súlyos? Vagy hogy talán pár hónap múlva ugyanez vár a másikra is. Súlyos? Döntsétek el.
Érzékeny, lobbanékony, ideges, feszült? Az. Te nem az lennél?

Pihenned kéne kicsit és nem egész nap a babanetet nyomni.. Menj ki a parkba a babákkal, vagy járjatok egyet az erdőben. Jót tenne a levegő.
Nos, kedves borsika.... Gondolkodtam, hogy erre mit írjak, vagy írjak-e bármit, de csak annyit mondok: ha másért nem, ezért a mondatért mélységesen nézz magadba.

Nos természetes, hogy egy ilyen közösségben nem lehet mindenki mindenkinek szimpatikus, de még az ellenszenv is teljesen normális, de az nem, hogy fölényesen kioktatunk, ítélkezünk valaki felett. Kicsinyes dolog egy földön fekvő emberbe belerúgni.
Köszönöm, hogy meghallgattatok,
Edina

KépKép
pedina

Na, ez most így sikerült... Mire én megírtam, amit akartam, ő is :-). Nem baj, így hátha még árnyaltabb lett a kép. :-)

KépKép
pedina

Sziasztok!

Még nem olvastam ám vissza, de úgy érzem, kicsit félreérthető voltam. Nem, nem ismerem a kórházi szabályzatot, de erre mindenkinek ott a dokija, aki majd elmondja. Szóval nem tudom, van-e ilyen írott szabály, csak azt tudom, hogy léteznek furi intézkedések, lsd: most ugye kéne/kell a folyamatos ctg a vajúdás alatt, ami ugye folyamatos fekvést igényel(ne). De hangsúlyozom, ennek is van háttere, nem a kismamák szivatására hozták létre.
Szóval csak annyi, aztán rövidre zárva a dolog, hogy az orvosok életmentésre és gyógyításra esküdtek föl, tehát természetesen, ha gáz van, akkor kötelesek intézkedni, de ha nem, akkor meg egymás közötti tiszteletből sem nyúlnak más betegéhez. Én így gondolom. Persze másképp működik ez egy belgyógy osztályon és másképp itt.
Ezért kell előre letisztázni néhány dolgot....de azért én megjártam a Szt. Istvánt és a Szt. Imrében is szült sógornőm/barátnőm. Ahol az apuka csak a szülésre mehetett be, addig az éjjelt a kórház előtt álló kocsiban töltötte. Mert vajúdni egyedül is tud a kismama....szóval minden kórházban van olyan szabály, ami nem mindenkinek fekszik, de úgy gondolom, nem hiába remegett soksok kismama ezért az 5. emeletért, örülhetünk, hogy itt szültünk. Pedig itt nincs sok alternatív lehetőség, nincs KIKA szoba meg kád, aztán mégis lehet szeretni. :wink: :D :roll:

Na, megyek és visszaolvasok...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Emese!
Tölcsérmell: Nevelőmamámnak is és öcsémnek is van. Öcsémnek jobban látszik. Pipa is miatta, hogy ezt örökölte, de gyúr a gyerek :lol: (21 éves). Amiket a lányok írtak tényleg nézzétek meg! Én is az úszást hallottam, de szerintem bármilyen sport csak használhat. A lovaglás meg a szerelmem, úgyhogy azt csak ajánlani tudom!!! :wink:

Kati!
Orsi, Dani :lol: nagyon szépek! :D :D :D

Eni!
Bori biztos vagyok benne, hogy nem akart bárntani! :oops:

Memme!
Bocsi, de kellett kis idő, hogy megnyugodjak!
Azt borított ki, hogy nem elég nekem hogy ez megtörtént, (elismerem érzékeny vagyok!!) de most még meg is kaptam, hogy mért nem csináltam valamit utána! Kérdem én: akkor Szofi máshogyan született volna meg????
Figyú! Kata normálisan 2 óra alatt volt meg DE 10-kor. Doki dolgozott! Nem volt gond! Szofinál tolófájásokkal értem be. Az első fájástól 1 óra volt a kibújás = nem tudtam hamarabb menni!!! Na ekkor volt, hogy vissza kellett tartani! Én ezt nehezményeztem elég hangsúlyosan a dokinál is és az ügyeletesnél is!!! EZ MÁR NEM VÁLTOZTATJA MEG SZOFI SZÜLÉSÉT!!! A szülésznő meg itt se volt fogadott!!! (lévén Katánál is egy tündér volt, gondoltam minek!!!) Majd terhes lettem Zsófival és akkor is többször mondtam a dokinak, hogy még 1x így nem akarok szülni, mint Szofinál! Mivel kételyeim voltak, így Zsófinál már felkértem Keszeg Évit!!! Egy dologban igazat adok! Hülye vagyok, de ezt már csak így van!!! nem vagyok olyan mint te, mert én nagyon ragaszkodó vagyok! NEHEZEN VÁLTOK!!! (fodrász, fogorvos stb így nőgyógyász is!!! Emese legalább megért!!!) Tény, hogy hamarabb kellett volna! Nyugi! Ha lenne 4. már biztos váltanék!!! :wink:
Zsófinál az volt a szerencsém, hogy nem a fájások keltettek, hanem Szofi és így lévén ébren voltam észrevettem az apróbb fájásokat! Itt is a felébredés után 1 órával már megvolt Zsófi, de most volt egy kis előnyünk, hogy nem az erősebb fájásokra keltem, így mikor beértünk még volt egy 10 perc, így a dokim - aki pont akkor ért haza a Kútvölgyiből, - visszaért!!! Az ügyeletes itt egy idősebb doki volt, aki sokkal szimpatikusabban viselkedett és végig ott állt az ajtóban, hogy ugorjon!!! Folyton azt kérdezte Évit, hogy „nem kell jönni?”
Szóval ne azon akadjunk már ki, hogy én mit csináltam! Akkor és ott amikor Szofi született semmit nem tudtam volna csinálni,hogy ne így szülessen meg! Évivel meg megbeszéltem, hogy Zsófinál ha úgy lesz, akkor nem várjuk meg a dokim!!!! Az ÚJ dokimmal meg megbeszéltem, hogy elvállal ha lesz 4. gyerek!!!
Memme! Te meg azt fogadd el, hogy nem mindenki olyan természetű, bátor, könnyű eset mint te!!! (és ezt most pozitív értelemben írtam!!!! :wink: ) és a lényeg! Tényleg ne bántsuk már mi itt egymást!!! Fogadjuk el hogy a másik, lehet hogy más! Érzékenyebb, bizonytalanabb stb. :D

remélem nem bántottam meg senkit!!!!

zárjuk le a vitákat!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Edina!
boldog boldog 2. szülinapot a nagylánynak!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

KISLÁNYOK,KISLÁNYOK!!!!!!!!

OLYANO KVAGYUNK MINT A NAGY CSALÁD,NEVETÜNK,SÍRUNK,HARAGSZUNK,ELTÉRŐ VÉLEMÉNY MIATT ÖSSZECSAPUNK..MAJD KIBÉKÜLÜNK.
vAN OLYAN NAGYNÉNI,AKI RITKÁN JÖN,VAN,AKIT NEM MINDENKI SZERET....
EGYIKÜNK BÁTRABB,MÁSIKUNK ÉRZÉKENYEBB..VAN,AKINEK A PROBLÉMÁJA LEGYŐZHETŐ,VAN,AKINEK NEM..

DE EGY NAGYON FONTOS!!!! KEVÉS AZ ILYEN ÖSSZEARTÓ CYBER CSALÁD ÉS EZ NAGYON NAGYON JÓ.

LENNE VÉLEMÉNYEM,KÜLÖN,KÜLÖN..DE ÉN VAGYOK AZ A NAGYNÉNI,AKI MOST INKÁBB HALLGAT:-))

SZERETETTEL.

Kép

Kép
durca

Veronikusz, tényleg nehéz elhinni, hogy nem bántani akartalak? Elmeséltél születéstörténeteket - nyilvánosan. Kérdeztem - nyilvánosan ezúttal. Itt vannak a válaszaid. Nagyon örülök nekik. Ezekre a dolgokra kérdeztem rá tegnap.

Amiről írsz velem kapcsolatban, az nem bátorság. Éppen azért megyek a dolgok után, mert félelmek vannak bennem, igyekszem minél többet látni abból a rendszerből, amit segítségül kérek, amibe bele megyek.

A szülésznőt nem abból a szempontból kérdeztem egyébként, hogy választott-e vagy ügyeletes. Mindkettő segítség ha ott van.

Cukipofa
a te történetedről is az jut eszembe, hogy amíg semmi következménye - sem anyagi, sem erkölcsi, sem jogi - következménye nincs annak, hogy egy doki ordibálhasson egy vajúdó nővel, addig ordibálni fog.

Következményeken értem:
Anyagit értem abban az értelemben, hogy ha pl. ilyenek után még számíthat hálapénzre egy orvos, akkor az csak megerősíti, hogy kiabálhat, ahogy akar, akár még elnézést sem kell kérnie. Annyi dukál, nem tudom a te esetetekben a másnapi "mézesmázos" magatartás mit takar. Mindegy, nem ez a lényeg.
Az erkölcsi következményeken azt értem, hogy esetleg mások is tudni fognak az esetről, esetleg panaszt tesz az ember, akkor esetleg bele kell gondolnia az orvosnak, hogy kockáztatja a saját és az osztály jó hírét.

A visszajelzésre szükségük lenne.

Visszaidézem, ha már Sipos doktorúrnál járunk. Ő volt ügyeletben,a mikor Melindával mentem. Első szülés... Hajnal volt, ő megfázva, prüszkölve, morózusan jött adminisztrálni, méhszájat nézni. Az a vizsgálat ma is úgy él az emlékezetemben, hogy ilyen lehet az, amikor egy nőt megerőszakolnak. Egyáltalán, az a hozzáállás. A megfázásához annyi közöm volt, mint Cukipofáéknak a lumbágójához.
De mi nem feleltünk a megfázásáért és az abból adódó kellemetlenségéért, ő viszont nagyon is felelős volt azért, hogy onnantól kezdve mi történik velem.
Hát ilyenek.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
jóindulatú, rendes csajnak ismertelek meg! nem feltételeztem, hogy bántani akarsz, csak rosszul esett, mert sajnos érzékenyebb vagyok a kelleténél. :oops: :lol: de akkor most már minden tutkeráj! úgye? :wink: :D
(még annyit, hogy Szofinál a szülésznő inkább ne lett volna ott! :oops: jobban tettem volna ha inkább visszamászom a kocsinkba és ott szülöm meg Szofit! Egy életre megjegyeztem az arcát!!! :x :oops: :oops: :oops: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

EDINA, Isten éltesse a kétéves nagylányt!

Zsófi, nekem nem ártott, felhívtad valamire a figyelmemet.

Orsi,nem tudom, átment-e az oldal és olvasható-e. Nagy harcban vagyok a technikával és a freemail meg tegnap még fityiszt is mutatott. :twisted:
Mire odaér, el is kotródik a róka koma.

Durca
Hogy mikor látsz: sztem a a júniusi anyanapomon. A májusit elveszi a bábanap, küzdök a vezetéssel. De mindenképp. Sok minden összegyűlt...
Akár az is, amit most nem írtál le.
Bár a gyerek mellett megtanulja az ember, hogy az is eredmény, ha egy csésze teát meg tud inni ülve. :) Nem sietünk sehova.

Annyira édes Eszter. Ugye, most minden az övé. (Én is teljes egészében). Édes, ahogy élvezi, hogy senki nem veszi ki a kezéből a játékot, nem osztogatja, bármeddig ülhet az ölemben etc.
Holnap ugyanúgy örülni fognak egymásnak, vissza is csap Melindának, ha az túlságosan osztogatni kezdi, nem erről van szó.
De ha csak tudok, csinálok néha olyan napokat, amikor csak az egyik lányommal vagyok. Múltkor Ágival voltunk így. Akkor kezdett el jelezni. Melindával is csángálok majd egyedül egyszer-egyszer.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, köszi igen megkaptam, de sajnos ez mind hányásra van, nekem meg nagyon erős hányingerem van, de nem hányok. állandóan éhes vagyok, korog a gyomrom, de egyik étel szaga rosszabb mint a másik. próbálok magamba erőltetni dolgokat. nehéz, mert itt van Koli és vele is törődni kell én meg legszívesebben ki sem kelnék az ágyból. ma volt egy meggondolatlan kijelentésem páromnak: én ugyan többet nem leszek terhes. :oops: most egy kicsit rossz, szarul vagyok...de remélem minél hamarabb elfelejthetem, és csak magunkra tudok figyelni.
snooopy

az én lányaim! imádják a lovakat :lol: múlt hét szombati képek :D

Kép

Kép

Kép

Kép kóma előtt :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kép kis hippim :lol:

Kép a 3 zsivány :wink:

Kép Zsófi félistenként csodálja Szofit :lol:

Kép pancsi

Kép kismosoly

Kép 8)

Kép mosoly

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kati,
én lamentálok itt Sipos doktoron és észre se veszem, milyen képeket tettél fel. :oops:
Veróéval együtt mondom, gyűlnek a címlapfotók Tünde magazinjába.
:)

Orsi,
azért is mondtam, hogy egy homeopata biztos tud valamit.
A Mamami.n is van egy topic, hátha ott okosabbak. Meg egy könyv,valami olyasmi a címe, hogy Kiegészítő terápiák a várandósság tüneteinek kezelésére. Könyvtárban találtam rá régebben. Megnézem majd mit ír I. Stadelmann.
Jaj, nagyon gáz tud lenni ez az émelygés.
Én hánytam inkább, legutóbb szerdán. :twisted:

Andi, ez az év akkor több tekintetben is nagyon nagy változásokat hoz/ott fog hozni nektek. Mit dolgozol? Vagy most keresel te is melót?

Kép

Kép

Kép
memme

veronikusz nagggggyon szupiii képek!

Apósom ma nősül 8) ... és ma 3 hete hogy elköltöztünk, de fel sem hív,hogy hogy érzi magát az unokája? :evil: Meg közben volt egy Húsvét is, de még egy icipici csokinyuszit sem küldött Encinek, na nem mintha hiányozna,csak a gesztus miatt. Ő is Pesten lakik, kb. 20 perc alatt itt lenne,ha érdekelné....
Na mindegy! az az igazság már ezen sem bosszantom magam inkább, sokkal többet veszít ő, ha nem látogatja az unokáját.
Mindig EGO volt!
Kicsit rossz napom van, azt hiszem ha fel ébred Enci kimegyünk a ligetbe vagy a Margitszigetre töltődni!
Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
gablaty

Andi! bölcsivel kapcs-ban együttérzek veled.hol dolgoztál? visszavesznek oda? vagy te is keresel vmit?

Kép
gablaty

Kedves Eni, Pedina!
Ne haragudjatok meg, hogy még egyszer beleszólok,de egyrészt nagyon bánt az eldurvult hangnem, másrészt egy kicsit érintve érzem magam(minggyá írom, miért), engedjetek meg egy utolsó hozzászólást.
Írtam korábban, és őszintén mondom, nem azért írom, hogy Enit bántsam, sokkal inkább békítő szándék hajt, meg hogy újra helyre álljon az a feeling, ami miatt én, aki soha el nem tudtam képzelni, hogy egy virtuális(ami sokszor már nem is csak virtuális) közösség tagja leszek, szinte már egy napot se bírok ki, hogy legalább olvasó üzemmódba ne látogassam ezt az oldalt.. Szóval többször átolvastam a hozzászólásokat, és továbbra sem érzek mást, mint hogy félreértettétek Bori hozzászólását, szerintem épp az ellenkezőjét írta annak, amit Eni megérzett, megértett belőle.És a hangnem Eni kirohanásával illetve utána durvult el, bocsássatok meg nekem, de én úgy érzem, Bori nem támadott-nem akart támadni. Nem akarom kétségbevonni, hogy volt, ahol félreérthetően fogalmazott, hiszen Tigrincs is azt írta, hogy felszisszent időként, de én nem érzékeltem ezeket...
Eni, teljesen őszintén mondom, nagyon megszerettelek a hozzászólásaidon keresztül, bár személyesen csak egy rövid délelőttre találkoztunk. És sajnálom, hogy ha nem vettük észre, hogy szomorú a szemed, mentségül csak azt írhatom, hogy köztünk a hálózat...És Pedina azt írja, nem kell téged csodálni,én mégsem tudom nem azt tenni, mert igenis bámulatra méltó, amit a kicsi lányoddal végigcsináltál eddig és végig fogsz a jövőben is.Sőt, én már akkor kalapot emeltem, amit Benivel a krupp miatt végigcsináltál... És remélem érzed, szívből mondom, kicsi lányodat is csodálom.
Az érintettséget arra értettem, hogy írtál valami olyasmit,hogy nem kell eljátszani, hogy izgulunk értetek. Mivel nekem volt Hozzád mostanság egy hozzászólásom, hogy mindannyian drukkolni fogunk Nektek azon a napon, nem tudom, hogy nekem is szólt e, de ezt is a lehető legőszintébben mondom, amióta megtudtam, hogy mi a helyzet Jankával, drukkoltam, szorítottam, izgultam értetek, és én úgy érzem, hogy sokan így voltak még ezzel ezen a fórumon. És ők is őszintén.
Szóval azt gondolom, hogy van egy szuper barátnőd, aki kiállt melletted ezen a fórumon, de mi is a barátaid vagyunk, hacsak cyberszinten is. És el nem tudom képzelni, hogy bárki azt várta volna, hogy kullogj el innen(Pedina fogalmazott így),épp bíztatunk, hogy gyere és mondd, bármi is a helyzet. Ahogy bíztatuk Andit is, Gabit is, és mindenkit, akinek épp fájdalom jutott...
És azt, hogy ez most kőkemény időszak, szerintem mindenki érti, érzi. Egyszer nagyon meghatódtam, amikor Tünde spontán azt írta Andinak, hogy hívja fel, ha szüksége van rá. Most én szeretnék ajánlkozni Neked. Ha nincs kivel éppen, és jólesne néhány biztató szó, vagy csak hallgatnál egy-két páros rímet, mert az jó kedvre derítene, hívj fel. Ha kellek, küldöm a számom.
És én is szeretettel. ŐSZINTÉN.

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok anyukák!

Köszi-köszi a kupa- és a bilizős dicséreteket! Nembeszéd miatt meg nem vagyok ám kétségbeesve, Pati is ilyen volt. Három évesen szólalt meg. :lol:

Veronikusz
Szerintem Zsófi pont ugyanolyan, mint a nővérkéi. És a haja is ugyanolyan bongyori lesz. Nagyon szépek a lánykáid. :D :D :D Pati nézte őket, és azt mondta: én is ilyen kislánytesót szeretnék. Közöltem vele, hogy tesó már nem lesz több. Erre azt mondta: na jó, akkor majd az én gyerekem lesz ilyen.

Kati
Tegyermekeid is nagyon szépek!

Memme
Jó vezetést! Azért egy pocakfotót rólad is szívesen megnéznénk.
Ha lesz egy kis időm, írnék privit, ha nem baj.
Lányom akrobatikus rockandrollt táncol. Eddig csapatban, de most elkezdték párban is. Végre jött néhány fiú. :wink:

Gabi
Azért egy csokinyúl tényleg nem lett volna túl megterhelő. :cry: A baj az, hogy nem látják be, ezzel csak a gyereket bántják, aki várja a nagyszülőket(is). (az én apám is hasonló, ha nem vittük volna el az unokáit hozzá, nem látta volna őket)

Most mennem kell...

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Mostanáig földet túrtunk, kertészkedtünk, füvet nyírtunk és elültettünk vagy 40 cserép virágot....verbéna, muskátli, kaktusz, szerelemvirág, jázminfa, golgotavirág....stb. Szóval megvannak a kezdő tövek, kb. egy hónap és minden virágba borul. Mi meg kipurcantunk, de végre rend van a kertben! Este/éjjel jön a ház. :roll: :lol: Egyedül, mert Peti, vicces, de most hogy nem ügyel, megy méhkaptárokat pakolni nagypapihoz. Azt meg csak sötétben lehet, amikor alszanak a zümik. Szóval újabb magányos este. És még a tokajimhoz sem nyúlhatok....
:roll: 8)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Adri,
képzeld az unokatesómék kisfia elképesztően hasonlít Mátyásodra! A pici vonalzós képen még a mosolya is ugyanolyan. :shock: Teszek be róla két képet, sajnos ilyen mosolygósat nem találtam, de talán ezeken is látszik a hasonlóság. Őt Krisztiánnak hívják és dec-ben volt 2 éves.
Kép Kép

Veronikusz,
Tündériek a kis bongyor lányaid! :)

Cukipofa,
A te két kis tündéred is gyönyörű!! :)[/img]

KépKépKép
nikóca

Nikóca

Ez a kissrác tényleg tiszta Matyi :D

Eni-Bori meccs
Asszem én egy az egyben MSE véleményét osztom...

Szüléssel meg...Nekem őszintén szólva eddig is meg volt a véleményem erről a ne nyomjon dologról. Egyszer asszem írtam is, de senki nem "hallotta". Szóval oké, hogy az ügyeletes orvos mondja, hogy ne nyomj, de vajon miért? Mert lusta és fél, hogy egy kis pénzt dugsz a zsebébe amiért ő segített neked a szülésnél? Hát tuti nem ez az oka! Itt inkább arról lehet szó, amit mi nem látunk, ami az orvosi szobában történik, miután az ügyeletes segített a szülésben, gyerek vígan kibújt és akkor betoppan a fogadott orvos. Akinek azért az ember valami minimálisat csak ad, hiszen mégiscsak fáradozott, hogy beérjen, de a nagy "lóvé" az ügyeletes markát üti. Szóval szerintem ez a legfőbb ok! Persze lehet benne szoldaritás vagy egymás iránti tisztelet, ahogy Zsó írta, de ez oké egy belgyógyon, de egy szülészeten, amikor valaki szülni megy??? És azt hiszem ezt én tuti megkérdezem a dokimtól, hogy ilyen esetben köteles vagyok megvárni őt? Mert ha igen, akkor ő sem lesz több a szememben, mint az összes többi nőgyógyász :? És vajon mit csinálnak, ha azt mondom, hogy de én nyomok és nem érdekel!?
Amiket memme írt, azzal elméletben tök egyetértek, szabályzta, meg nem írom alá és szembefordulok, meg a szülésznő majd segít,
DE gyakorlatban Timinek van igaza szerintem. Igen, tök jó lenne, ha az ember a 36. héten megkapná azt a papírt, amit majd alá kell írni a szülőszobán, tudnánk mik a jogaink és lehetőségeink a papírforma szerint. Bár azt hiszem, amikor az embernek kisebb nyomora is nagyobb, akkor nem fog leállni vitázni se orvossal, se szülésznővel, se senkivel, hanem igyekszik kihozni a helyzetből a lehető legjobbat és alig várja, hogy vége legyen a fájdalomnak, a feszítésnek, stb. és végre a kezébe foghassa a babát, akit annyira várt már...
Én sem váltok könnyen...semmit...Szerintem is bátorság kell ahhoz, hogy valaki ugrabugráljon orvostól orvosig. Persze, hasznos, de ha valaki évekig meg volt elégedve a dokijával, akkor azért nehéz váltani, mert idő, mire az ember megszerzi a bizalmat egy új dokinál. Valamint semmi garancia, hogy ez olyan lesz, amit gondolnánk, csak a remény van és mások véleménye.
Félelemből válatni...igen ez is egy ok, de asszem emiatt kevesebben lépnek. Inkább azért, mert határozottan tudják, hogy ezt nem! Egyetértek azzal, aki szerint a születés és a szülés milyensége fontos dolog, de azért nem ezen múlnak a legnagyobb dolgok! Iván születése nem olyan volt, amilyet álmodtam (de lehetett volna, sok az orvos miatt volt), mégis...olyan élmény maradt, ami inkább pozitív, mint negatív, mert "csak a szére emlékezem" :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?