Szép jó estét!
Hát meg kell, hogy mondjam nem semmi ami itt folyik....kicsit (nagyon!!!) szomorú vagyok!!!
Nem "emelek" ki külön senkit csak kérlek Benneteket, hogy NE BÁNTSUK/BÁNTSÁTOK EGYMÁST!!!!
Mindenkinek vannak rosszabb és jobb periódusai, de tudjunk határt szabni annak, hogy miket írunk!!! Főleg azoknak, akik valami "kötelezően rossz" előtt-alatt-után állnak!!!!
És itt most nem azt mondom, hogy "nyalni kell" annak, akinek valami "baja" van a Gyermekének vagy ha nincs akkor is, csak azért, hogy ki ne essünk XY pixiséből!!! Ez most durva volt tőlem és BOCSÁNATOT is kérek, de sajnos ezt tapasztalom itt néha a hsz-ből!!!
Értem ezalatt, hogy ha XY ír valamit, akkor az "szent dolog" és agyon dícsérjük, hogy milyen igaza van, és az tényleg úgy jó stbstbstb., de ha más mond valamit, aki esetleg nem olyan régen van itt vagy itt van már régóta csak mondjuk nem "osztja annyira az észt", akkor azt le se sz@rjuk nem is reagálunk arra, amit ír!!!! Mert sajnos ilyen is van...itt is!!!
És most lehet köveket dobálni rám, de ez a véleményem!!!
És bocsánat, de mégis csak nevesítek, mert mégsem bírom megállni a dolgot, DE HANGSÚLYOZOM, ez nem csak erre a két emberre vonatkozik, akiket most nevesítek, hanem MINDENKIRE!!
Szóval
Bori!
Bocsánat előre is, de azt hiszem, hogy most
Eninek "jobban" igaza van, mert lehet (biztos!), hogy nem akartad megbántani, de eléggé kétértelmű volt a megfogalmazásod.
Kicsit felszisszentem magamban én is, mikor olvastalak, hogy ez így talán nem lesz jó, mert Eni lelkiállapota ezt most "nem fogja ilyen formában benyelni".... és igazam is lett, mert ugye pár hsz-szel odébb olvastam Eni "fájdalmas kitörését" amit megértek!!!
Mondom...biztos nem akartál rosszat, csak sz@rul fogalmaztál, mert tényleg nagyon kétértelműre sikeredett!!! És mivel Eniéknek közeledik a "nagy nap"
, ezért nem is csodálkozom a dolgon, hogy nem úgy vette le a dolgot, ahogy!!!
Eni!
Nem akarom, hogy rossz érzéseid legyenek bármivel és bárkivel kapcsolatban!!!! És megértelek ám nagyon, hogy mostanság milyen lelki és testi "nagyfeszkóknak" vagy kitéve....meg a Család többi tagja is!!! úgy hogy csak annyit mondok...nézzél Robert Redford filmeket és sírjál!!!!! Hagyd, had "ürüljön" Belőled a nagyfesz!!!! Tudom, hogy Gyerkők mellett ezt nehéz megoldani és nem is tudom, hogy hogy tudnád ezt csinálni, de próbáld meg!!! Esetleg hétvégén "zavard" el Istvánt Bencivel játszóterezni 1-2 órára és akkor.....vagy nem tudom....csak próbálnék segíteni....de lehet, hogy hülyeségeket hordok itt össze!!!
Akkor viszont nagy BOCSÁNAT!!! (de két napja én is lelki nulla vagyok!!!
)
Királyhágó meg......nem is gondoltam volna, hogy valaki akit ismerek
pontosan ugyanúgy járhat ott, mint én!
Akkor Te tudod, hogy én miről is beszéltem.....De ugye minden rendben volt JaSzával is?
Na ebben a témában lelövöm magam.....
Más....és ezzel én is lezárom a dokitémát, de muszáj hozzászólnom!!!!
És előre mondom, hogy én is rákérdezek hőnszeretett dokimtól, ha legközelebb megyek hozzá, hogy mi is a "pálya" az ügyeletesnél való szüléssel!!! Bár nem értem
Aproo , hogy egy főorvos legyen az akármelyik hogy hozhat ilyen döntést!! Már ha ez igaz!! Ezt hozzáteszem!!!
Szóval...
Memmét beidézve: És csak azért, mert másodjára
én is úgy jártam, mint
Vero!!!
"Veronikusz,Emlékszem jól a szüléstörténeteidre.
Már akkor is voltak bennem kérdések és most is vannak.
Kezdem a végén. Ha egyszer megtörtént veled, akkor hogy lehet, hogy másodszorra is hasonló helyzetbe kerültél? (Vagy az elsőnél nem ez volt a probléma? Arra viszont nem emlékszem pontosan.) Nem gondoltál arra, hogy leültök az illető orvosokkal beszélni erről? Mindkettővel, merthogy választott orvosodnak is bőven lehetett része abban, hogy meg "kellett" várni. Hogy "félni" kellett tőle, Elmondani nekik, hogy ez így nem volt jó. Hogy neked és az éppen kibújni akaró babáidnak semmi köze az ügyeletes és választott orvosok közötti mecccsekhez. Egy ilyen átbeszélés esetleg segíthetett volna abban, hogy legközelebb ne forduljon elő. Az első rossz tapasztalat után nem beszéltetek erről előre? Hogy választott orvosod esetleg úgy instruálja a kollégáit, hogy ne kelljen "félni", hogy mi van, ha nem ér oda."
Na ezzel teljesen nem értek egyet!!! Nehogy már nekem kelljen leülnöm az orvosokkal megdumálni, hogy ha éppen jön a gyerek és a dokim nincs ott, akkor tartsam vissza, míg beér a dokim!!! Mert az ügyeletes beszari és nem mer segíteni abban, hogy megszüljek!!! Mi az úristenre esküdtek ezek fel???? A lóvéra vagy arra, hogy segítsenek?!?!?!? És ha dugóba kerül vagy lerobban az autója, akkor tartsam vissza míg kikeveredik a dugóból vagy érte megy az autómentő és behozza a kórházba?!?!?! És azért azt megkérdezném és meg is nézném, hogy ki mer bevállalni egy ilyen beszélgetést dokikkal!!! Mert ezt mondani és fejben lejátszani nagyon könnyű, na de élőben....
"Nem, senki nem tévedhetetlen. De ha az ember úgy érzi, hogy az orvos hibázott, akár a választott, akár az ügyeletes, utánamegyek, hogy mi volt a probléma. Te is ragaszkodhatsz a kórház protokolljához, meg kell nézni, mi áll benne, téged is védhet."
Ezzel egyetértek! De vajon hányan teszik ezt meg???
"Praktikus kérdés: Mit jelent az a szó, hogy MEGSZÜLESZTENI? Csak tőle tudtál segítséget kérni? Szülésznő hol volt?"
Azért azt lássuk be, hogy nem a szülésznő a "főnök" és nem ő vállalja a nagyobb felelősséget!!!
"Kétszer is kiszolgáltatott helyzetbe kerültél, és nem gondolom, hogy elkerülhetetlenül."
Ki gondol szerinted arra, hogy másodszor is "megjárhatja"???
"Veronikusz, sosem láttam értelmét így direkt és utólag feltenni így kérdéseket, mondogatni, hogy így és így lehetett volna.. Épp elég baj az, hogy akkor az történt. Akkor sem kérdeztem. De itt most másról is szó van. De akkor valahol elfogadtad, hogy az ott úgy volt viszont most felszisszensz, hogy más meg nem fogadja el, ha esetleg ilyen történne vele sőt mindent megtenne, hogy ne is történjen meg. És nem csak azért, mert ismeri a történetedet."
Oké, hogy van aki mindent megtenne. Bár ezzel szerintem mindenki így van!! De valóban meg is tudja majd akkor és ott tenni???? Szülés közben??? Ez egyáltalán nem biztos!!! Sőt....
"Bármikor kerülhetek olyan helyzetbe, hogy nem lesznek benn választott dokijaim. (2007 karácsonyán , dec. 24-én volt rá sansz, hogy ügyeletesnél szülök. Választott dokim azon az egy napon nem megy be a kórházba). Nagyot néztem volna, ha Tóth doki azt mondta volna, ne toljak, mert ő csak ügyeletes. Emberem azóta perben állna a kórházzal. Mondom, bármikor megeshet, hogy ránk jön a szülés és csak az ügyeletes lesz benn. Ha bárki arra hivatkozna, hogy azért kell várnom a tolással, mert nincs benn a választott, egyszerűen nem venném figyelembe. Megkérném a szülésznőt, hogy akkor segítsen, kötelessége a kórházi személyzetnek, előírja a protokoll."
Persze, segítsen a szülésznő!!! De szerinted vállalja ő egyedül értetek a felelősséget???? És hogy hogy a megfizetett-választott dokid azon az egy napon nem megy be a kórházba??? Ezt nem értem. Nem az a dolga, hogy segítsen??? Vagy azon a napon (dec.24-én) minden évben szabin van? De gondolom a protokollba az is benne van, hogy az ügyeletes doki nem dísznek van bent!!
"Én elfogadom, hogy a Kútvölgyiben senki sem tévedhetetlen.
Neked - de nem csak neked - meg azt kéne elfogadni, hogy a magatartásunkkal tudjuk formálni a gyakorlatot, szemléletet."
Ez is igaz! De szerinted ki meri ezt megkockáztatni, főleg ha abban a kórházban akar még szülni egyszer-kétszer? A hírek azért gyorsan terjednek és nem felejtenek egykönnyen!!
"És sajnálom, nagyon sajnálom hogy az ott akkor úgy volt.
"
Én is nagyon sajnálom!!! De nekem is az a véleményem, mint Veronak!!! Tóth doki (ő volt az ügyeletes!!) nekem is azt mondta a két perces fájásaimnál, hogy ne toljak, mindjárt beér a dokim!!! És a szülésznő ötödszöri kérésére volt csak hajlandó felemelni a seggét a székről
és "megvizsgálni", hogy hol is tartok "szülésileg"!!! Hol jár már az a gyerek!!!És már a feje is ott volt a "lyukban"....egészen a végén.....és a szülésznő is azt mondta, hogy ne toljak. És közben izgult, hogy beérjen a dokim időben és füstölgött magában, hogy az ügyeletes sz@rik rám és a székről "integetve" csak azt mondogatja, "hogy ne toljon, mindjárt itt a dokija"!!!
Befejezve magamat...... Nem akarlak én megbántani téged
Memme!! De nagyon szar érzés volt!!! És kívánom, hogy soha ne kerüljél ilyen helyzetbe!!!! Senki sem!!!
Jó éjt Mindenkinek![/b]
Csak még annyit....
Dorka!
Letti-lábbal mi a helyzet?