Új privát üzeneted érkezett!

Orsi neked még külön akartam írni, hogy nagyon izgultam miattad. kaptál sárgatesthormont is? Barátnőm szegény azzal nyomta végig minden terhessége első hónapjait. Olyan ijesztő ez az egész. Nagyon vigyáz magatokra, és jó, hogy már otthon lehetsz!

mtunde

Orsi!
örülök, hogy már otthon, szüleidnél. Pihizz ha tudsz! :wink:

Tigrincs!
nem interjúra ment! a céget szervezik át ahol dolgozik. :? Én csak bízom benne, hogy ha férjemet ilyen komolyan veszik és kikérik a véleményét, akkor számítanak rá a továbbiakban is! 8) DE ezért vettük a Galaxyt, hogy ha vissza kell adni a céges S-MAxot, ami eddig a családi autó volt, akkor ne álljunk itt a Fiestámmal. :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Orsi, üdv itthon/otthon! Úgy örültem, hogy odajöttél, hihetetlen, te lány... a legjobb, hogy rendeződni látszanak a dolgok. Trixi is hazamehetett ma (azaz ha jól tudom, anyumékhoz megy ő is), neki haematóma volt a méhében, de mára nyomát sem találták. Neki meg is indokolták, bár nekem ez inkább rémisztgetésnek tűnt, de nem akarok erről beszélni. Bízom én bennük. Kismazsolák tuti rendben lesznek.

Ebből a gyes-gyed témából nem is lehet jól kijönni, mert nyilván nagyon sok a pro és kontra. Gyesről az jutott eszembe, hogy ahogy többen is írtátok, az alanyi jogon jár, és erre valóban kéne valamiféle korlát/határ/szóval valami, kijelölni, hogy akkor hogy is van. Ne járjon alanyi jogon, ha dolgoztál, ha nem. El sem hinnétek, mennyi mindenkinek "JÁR". Befogtam, mert nem akarok túl messzire kanyarodni. Bori, egyébként talán válasz kérdésedre, hogy ha csak Benedekem lenne, akkor elvileg utána gyes járna most. Janka után kapom a tgyást, Bene után így semmit természetesen.

Alapvetően az a bajom amellett, hogy államigazgatáshoz sajna semmit nem értek, hogy kicsit úgy érzem, nincs meg a megalapozottsága a minket is érintő döntéseknek. Ahogy írjuk napok óta, mhely, bölcsi, ovi. Nem sajnálom én a gyerekeimet, nem féltem a gondozónénitől/óvónénitől, csakhát könyörgöm, hogy van az, hogy 50 gyerek jut egy óvónénire, meg ilyenek...

Autó. Ahogy Judy, úgy én is hátul szállítom a gyerekeket. Mindkettőt. Semmiféle problémát, lelki görcsöt nem okoz. Ugyanúgy kell vezetnem, ha ott vannak, ha nem. Alapvetően.
vbea

Jaj Lányok!
nem mertem mondani, mert itt többen még megköveztek :oops: :lol: Szofi reggelente 6-6.30-kor kel. 12-től már próbálom altatni, de általában van vagy DU. 1 mire elalszik, 3 óra elteltével mégse lehet kirobbantani az ágyból. PEdig ha 12-3-ig alszik akkor 8.30-kor simán le lehet megint fektetni. Most meg itt görcsölök, mert menni kéne Katáért, Szofi viszont keltegetés hatására átfordult a másik oldalára :shock:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi lányok! én is örülök, hogy már itthon.

Tünde, nem kaptam olyat. azt sem tudom az mi. :oops: nekem magne B6-ot kell szednem napi 3x2-t. 2 hét múlva uh, meg doki.

Eni, örülök, h húgod is otthon. azért ez így jobb, otthon jobb pihenni mint egy kórházban. még a közérzetem is sokkal jobb lett.
snooopy

számolgattam egy kicsit, de szerintem a dec 10 elégkorai. kerestem egy csomó oldalt ahol ezt ki lehet számolni, és dec 12-14 között jött ki. Kolossal is 14re voltam kiírva, akkor is márc. 7én jött meg utoljára a mensi. tök fura nem?
snooopy

Jó a vonalzód Orsi!!!!
-én olyan csajosnak látom!!!!! :lol: :lol: :lol:
Szóval nálatok is köbö két év?????vagyunk itt így páran... :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Tenci, szerintem lehet fiús is. :lol: Kolosé is olyan köztes nem? :D
szerintem jó ez a kb 2 év.
snooopy

Orsi, klassz ez a két év... jaja. :oops:

Veronikusz, Bencit hozzákötözöm lánykádhoz. Ugyanígy 6-6.30kor kel, és én is 12h-től próbálom altatni folyamatosan. Én azt vettem észre, hogy minél később alszik el, annál többet. Pl amikor pontban délben már alszik, akkor szinte biztos, hogy kel 40 perc elteltével. Mostanában azért általában másfél óra.
vbea

Szia Orsi! Örülünk!

Kriszta, mivel idézőjelben írtadl a "rossz anyát, azt gondolom, egy malomban őrölünk.

Én az olyanokra nézek döbbenettel - és sajnos ilyen akad az ismeretségi körünkben nem egy- ahol az anyukának bőven volt választása, semmiféle egszisztenciális kényszer nem fűződött a munka világába visszatéréshez. Viszont az anyuka láthatóan un már otthon lenni, nem képes alárendelni az egót annak, ami az anyasággal jár. És nem a szükséges regenerálódás hiányáról van szó. Nagymami segít, szabadidő akad.

De ez nem is GYED-GYES téma.
Hogy "fejlett" országokban akár pár hét után már meló és gyerek bölcsiben de ettől nem rossz anyák? Nem azok. Nem anyák, a szónak abban az értelmében, hogy 24 órában gondozzák a gyereküket. Nem kapnak rá lehetőséget, hogy anyák legyenek. Nem csak a gyerek sérül.
De amíg napi divat kérdésea közbeszédben, hogy jó-e és mért jó otthon lenni a gyerekkel kicsi korában, addig megette a fene.

Van, amikor nem volt ez kérdés. Dolgozik sok premodern társadalomban az anya, gyerek a hátán, aztán nagymamák, nagyobb testvér dolga, hogy napközben vele legyen. Nem is olyan régen, falun mindig volt, aki körül ott sertepertélhetett a kicsi gyerek. Valaki, aki nem idegen volt.

Anno én is kezdtem belesétálni a csapdába. Jött Melinda. Aggódtam, hogy mi lesz a kieső keresetemmel. A gyerekcsoportok, amiket elindítottam... a munkám... Apja mondta el nekem szépen azt, amit én akkor még nem láttam, amiről Emese olyan nagyon pontosan írt. Hogy hosszú távon itt a gyerekeink mindennapjai fontosabbak lesznek, mint sok minden más. Ez azt jelenti, hogy neki többet kell dolgozni, nekem meg az a munkám, hogy próbáljak kiegyensúlyozott otthont teremteni nap mint nap. Hogy ez mekkora meló, azt nem kell magyarázni, Eninél érzékletesebben nem is tudnám leírni. Igen, így is sérülhet valami, ha az ember nem figyel. Átalakít ez az életmód. Vigyáznom kell magamra. De a "munkám" munka, pénzben nem kifejezhető az értéke (bár ha nagyon kell, kiszámolható, hogy a pszichésen sérült emberek mennyire képesek társadalmilag hasznos munkára és hogy a kiskori lelki defektek gyógyítása mennyibe kerül, csak macerás egy ilyen táblázat), erre szintén Apja hívta fel a figyelmemet.

Óriási az elvárás a társadalom részéről. beszéltünk róla eleget, hogy a saját családunk tagjai feledkeznek meg arról, hogy pl. várandósan nem úgy teljesítünk (az égre, "teljesíteni kell!), mint egyébként. De ezt is látom, hogy nem kevesen vannak, akik csak szülés után jönnek rá, hogy az anyaság, a kisgyerekesség az egy életforma, nagyon kemény menet.
Egyszerűen azért, mert felnövünk úgy, hogy nem látunk a közelünkben, a mindennapokban kisgyerekes anyát - a nővérünket, a sógornőnket, akárkit - mert már nem nagycsaládban élünk. Akkor látjuk, hogy mekkora alárendeltséget kíván ez, amikor hazamegyünk a kórházból.
Kriszta, te nagyon szenvedtél, mert tudtad, hogy Pankának szüksége lett volna rád és neked is rá. Te tudtad, igyekeztél kompenzálni. Úgy látom azonban, sokan megfeledkeznek erről.

Melinda szereti a leendő oviját, eljárogatunk néha délután heti egyszer a baba-mama csoportba. Mintha ott se lennék, élvezi. Eszterrel sem lesz gond, elvannak nélkülem délelőttöket, amikor vezetek és más vigyáz rájuk. Hál Istennek, az oviba a beszoktatás nem a hagyományos módon történik. Hál Istennek, a munkám, tánctanítás lehetővé teszi, hogy fokozatosan térjek vissza a munka világába.
Az a kár, hogy ez luxus.

Kép

Kép

Kép
memme

Tenci,
Embernek nem kell szakmát váltania, nem nehéz ám nekem itt májerkedni ezzel a házzal... 8) Ő mérnök, most kisebb-nagyobb projekteket vezet, de épített már templomot, tervezett ravatalozót, tárgyal a megrendelőkkel, árajánl, ellenőriz etc. viszont kőművesként kezdte az apja mellett és szereti csinálni azt is. Valóban fel tudna építeni egy házat, tervezéstől kezdve alap-betonozástól, ásástól, falazásig, ácsmunkáig. Büszke is vagyok rá, tényleg, dicsekszem, mint egy óvodás. :oops: Még burkolni is tudnak, apósom meg parkettázni, üvegezni. Ha volna rávalónk, Apja néhány kőművessel meg tudná építeni a házunkat, talán majd egyszer. Addig meg ilyenekben éli ki magát. Ablakokat tesznek majd a kis kéróra, könyöklővel..., majd varrok függönyt, lesz előtető, csinálnak majd bele kis tűzhelyet...
Játszunk, gyerekkori álmunk van ott a kertben, de apóséké is. Szerencsére a gyerekeinknek is tetszik. Jobb későn mint soha.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Most nem nagyon tudtam visszaolvasni, de azért azt lássuk be, kell átalakítás, de nem ilyen elhamarkodott, összekapkodott, csak a pénztakarítást néző....mert így mindenki sérül, mint anno a Ratkó korszak. Nem volt hosszú, de mégis a hatása évtizedes. :?
NA, szóval pont ez a társadalmi réteg az, amit támogatni kéne, nem még lentebb taszítani.
A másik meg, igen, hogy amíg a munkanélküli segélyt vég nélkül mindenki felveheti, sőt, sokan ebből élnek, addig nehogymár a kisgyerekeseket nyírbálják....

A képeket még nem töltöttem le, mert ma babakocsit gyűjtöttem be,végre nálam a pegperego, csak még használni nem tudom és ki kell mosni..... meg Peti haját vágtam. Mivel fodrászhoz nem mehet.....na, majd kifejtem szóban, de ez a feladat rám vár havonta.

Orsi, nagyon örülök hogy végre otthon!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Haligali!

Na Zsófi, Vica, Vali után én is itt volnék :roll:

Niki!
Üdv itt! Kihez jársz majd végül?

Timi!
Te kis kiváncsi! :lol: 75 a ,max pont, 68 pontom lett. Szerintem bőven jó, elrontottam egy képest :? , pedig tudtam, meg két olyan egyértelmű kérdést, na mindegy, lényeg a lényeg a nehezén túl vagyok. A T betűt én is ki fogom rakni :D

Memme!
Hú tök jó ez a kis házikó! Nagyon tetsz! És csajok :lol:

Bori!
Te mikor tesztelsz?

Tenci!
Talán múltkor kérdezted a szobatisztaságot, ugye? Hát már nagyon ügyi a kicsi fiam. Napközben egyáltalán nincs rajta pelenka – ez jó nem? – és ha kell pisilni, húzza a nacit, alsógatyit és pisil, egyedül, önállóan, igaz én tanítottam meg neki, hogy kicsit nyomja a popit előre és célozzon :oops: :lol: . Éjszakára még kell neki, de ez nem gáz vagy igen?! Tesódéknak drukk, már az enyémnek is lehetne lassan valami, szegény lassan megkattan :cry:

Judy!
Hát tiszta nő a lányod! :lol: :lol: Tök jól elkaptad a lényeget, de mindig olyan jók a képek Annáról! Autóhoz gratula!

Orsi!
De jó, hogy itt vagy! Izgultam érted! :!:

Veronikusz!
Ki kövezne meg Téged? És miért is?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vida nyert! :)
Minden mellette szólt végül. Fel is hívtam, el is vállalt, úgyhogy örülök, jó lesz ez így :)
Köszönöm az infókat mégegyszer!
Memme nagyon jókat írtál az anyaságról, abszolút így gondolom én is. És irigykedem a tánctanításért! Az olyan klassz lehet, úgy szerettem táncházba járni "lyánykoromban" :)
nikóca

Sziasztok!

Csak egy gyors válaszra ugrottam be, mert a fiúk már alszanak.

Niki: üdv itt nálunk

Tenci: Viktor hagyna gépezni csak mostanában még olvasó üzemmódba se tudtam jönni. :( Szerdán apóst be kellett vinni a kórházba a szívével és pont aznapra volt jegyünk a Shoder klub-ra, és Viktornak az anyósnál kellett maradnia :? Tegyük hozzá hogy ez csak a második éjszaka volt hogy ott maradt, de csütörtökön haza se akart velem jönni :x aztán mára szépen belázasodott a gyerek, mert sapi nélkül vitték ki a gyereket :twisted: :twisted: :twisted:
Szóval most időm sincsen.....

Judy: Gratula az autóhoz

Steffi: Neked is Gratula a vizsgához

Jó éjszakát mindenkinek.
V

valentina

Timi
Én nem félek vezetni, hanem nem szeretek :wink: Vagyis szeretnék, de de csak a pusztában :lol: Ez a piros lámpa, sok autó dolog ez uncsi, én inkább a vadulás részét csípem, mint gyorsulni, fékbe taposni, jatű kanyar :lol: Ez mindig így volt, tudtam, hogy nem vagyok városi vezetőnek való, ezért nem is forszíroztam a jogsit. Meg...iki, de főzök már egy pár éve, de 1xre kétfélébe nem szoktam belefogni, mert az 1iket fix, hogy elrontom :oops: Valahogy a több helyre figyelés nem megy nekem igazán. Persze Iván mellett ez sokat javult, de sz@rabbul is főzök, mióta őt is figyelem főzés közben :oops:

Zsó
Áááááááááá, mi tuti nem költözünk ki soha. Akkor sem, ha milliomosok lennénk :lol: Én ilyen fura csaj vagyok, mert amire az átlag vágyik, az engem pont hogy taszít, mint pl. wellness, tengerpart és a családi ház :wink: Életem nagy részét ebben a lakásban töltöttem. Sehol nem voltam ilyen boldog, mint itt. Mikor Zsoltival költöztünk ide én szóltam...innen engem lábbal kifelé visznek csak :lol: Központi, de csendes hely, zöldre néz (ami takarja a panelokat szemben), fél órán belül a belváros, sok a játszó, az ovira néz az ablakunk, és még a sulit is látom :D , két jó gimi is 5 percen belül. A lakás persze lehetne jobb elrendezésű, mert 80m2-n lehetne 3 szoba a hatalmas előszoba és fürdő helyett, de 4,2 belmagasságba bőven fér galéria :wink: A kertészkedési vágyamat meg kiélem 4 virágládában :lol: Kb. ennyi a kapacitásom :lol: A lakásban 1 növény sincs. Nem bírjuk egymást :roll: Már sokszor próbálkoztam, de nem élnek túl :? Még az igénytelenebb fajta is csak 2 évig bírta :twisted:
Mire úgy alakul, hogy vehetnénk autót, addigra kevésbé lesz szükséges...Mert melőzni egyikünk sem járna vele...

Orsi
Örülök, hogy otthon! Gondoltam, hogy beugrom hozzás, mert voltam ma Vidadokinál, de aztán annyit vártam, hogy rohannom kellett, de mind1 is, mert már otthon voltál :wink:
Szerintem is csajos a vonalzó :) De miért is baj ez? :wink:

Ovi nálunk is királyság!!! Iván imádja, akár le is léphettem volna :D Csak úgy tudtam elhozni, hogy az ovónéni segített, mert én hiába mondtam ugyanazt, mint az ovónéni, rám nem hallgatott :D SZal megígérte neki, hogy a hiperszuper garázs tényleg megvárja majd, másik napon meg az "oviskenyér" mentett meg. Margarint nem eszi meg ugyan, de a szent oviskenyér az más :lol: Azzal boldogan lobogott haza, hogy ezt az oviban kapta :lol: Élesben majd meglátjuk...Ha rájön, hogy ez rendszer, akkor lehet, hogy lesz tiltakozás...
Memme
Mit értesz azon, hogy hagyományos beszoktatás?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

bocsi, de nem tudtam visszaolvasni :oops:

Steffi!
azért köveznétek meg, mert itt többen nem tudjátok még 30 percre se "lenyomni" a gyerekeket én meg azon siránkozom, hogy nem elég a 3 óra alvás Szofinak. 8)
Ja! Bori nem tesztel, mert megjött Piroska!

Orsi!
sógornőn mind a 4 terhességénél az első 3-4 hónapban még simán menstruált!!! :shock: :D Lehet nálad is valahogy most áll le! :roll: :roll: :D

megyek, mert fáradt vagyok. Kint voltunk a Margit szigeten családilag :D :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Andi-Boldog Névnapot!!! :lol:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Drága Andi, V-Andi-ni, nagyon boldog névnapot kívánok!!
snooopy

Sziasztok,
Látom-sejtem, hogy sokan vagytok kint. Mi is jártunk erre-arra, azért a legjobb az volt, hogy kora reggel egyedül mentem bevásárolni, gyerekek, isteniiiiiiiiiiiiiiii!!! A nap híre, hogy barátnőm tonikkal indított, azt mondta délelőtt, hogy tegnap már 1 ujjnyi volt, éjszaka fájdogált, dél óta egy sms-t sem kapok tőle... HURRÁ. Ő Benedek pótmamája egyébként.

Memme, kell az ilyen. Gyereknek maradni. Megtalálni azt, amiben gyerekek lehetünk. Ha Gyula ennyire otthon van a témában, nagyon szeretném egyszer segítségét kérni. De jó lenne, egek! Ugyanakkor Renáta, téged is megértelek. Belvárosban is meg tudnám találni az ideális házat. Egyébként már sokszor írtam, én akkor voltam életemben a legboldogabb, amikor az erdő közepén éltem egy sátorban hat lyányommal, egyenként 12 évesek voltak. Tökéletes volt.

Kriszta, teljesen értelek. Döbbenet lehetett 15 hónapos Pankát beadni bölcsibe, ugyanakkor "irigyellek" amiatt, hogy ő már akkor túlesett azon, ami ránk csak bő egy év múlva vár, és egyelőre számomra elképzelhetetlen. Nem aközött van különbség, hogy ki mikor adja közösségbe a gyermekét, és erre milyen indokok, kényszerek vezérelték, hanem, hogy hogyan élik azt meg. És ti nagyon klasszul csináltátok...

Jankaszáva gyönyörűen kacarászik, és hamisítatlan kék szemei vannak. Ezt most úgy el akartam mondani.

Orsim, jól vagy?

Zsó, hajvágáshoz gratula, én még gyermeknek sem mentem neki ollóval. Férjemet talán ezért hívom Kikinek. Félévente egyszer megy fodrászhoz. :lol:
vbea

Sziasztok!

Andiknak Nagyon Boldog Névnapot!
Orsi, ugye jól vagy?

Most csak ennyi, mert ritka car napom van. Pedig lassan másfél hónapja vártam rá. :cry: :? :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Eni, Zsó, köszönö jól vagyok, tegnap délután óta semmi vér. Azért még óvatos vagyok az első 12 hétben mindenképp. Apa nagy vigyázó, ha felkelek már rögtön szól, h üljek má le, ne ugráljak. nem bírom ki egy helyben, de érzem h még gyenge vagyok. nem is bírom el kolit.

Reni, nem baj, hogy lányos. nyílt titok,h azt szeretnék. :lol:
és minden rendben volt a dokinál?

Zsó, mi a baj?? mesélj! meghallgatunk!
snooopy

Boldog Andi-napot!!!!

Orsi
Tudom, hogy csajra izgulsz és nagyon drukk, hogy az is legyen :wink: Dokinál minden oké volt. CSak sajna ez a nyomorult vérzés :roll: Tudom, tök normális, de úgy utálom, hogy vizsgálat meg ilyenek után mindig van...És kb.1 nap, mire totál nyoma sincs. Most igyekszem feltuningolni magam C-vitaminnal, hátha, de Ivánnál is csak javított a helyzeten, meg nem szüntett. Igaz, vele sokkal később kezdődött...
Én most pont mélyponton vagyok pocak ügyben. Mármint most érzem leginkább, hogy a második babavárás mennyivel nyavalyásabb, mint az első volt. Úgy értem, most sokkal több nyomorom van, mint anno Ivánnal. Most éppen ez a vérzés, meg Iván összesen 3x lépett úgy oda, hogy nem tudtam mozdulni egy darabig. Linda ezt a héten napi többször is eljátsza :roll:

Zsó
Gyere, pakold ki a szíved! tudod, itt meghallgatunk, megértünk, aztán igyekszünk feldobni :wink:

Eni
Én ollóval vágom Ivánnak :wink: Próbáltam géppel is, de ollóval jobban nyomom :lol: Ül a széken a fürdőben, mosógépen a dvd lejátszó és megy a Toy Story 2, ami a hajvágós mese :lol: Kb. 20 perc alaltt megvagyok mindennel, eléggé nyugton van, csak folyton kérdez, mert nem igazán érti ezt a játékok beszélnek dolgot...Mire a lövöldözős jelenet jön végzünk :D
Én 5 évig éltem családi házban, de sosem voltam olyan boldogtalan :roll: Mondjuk ez nem csak a háznak és a környéknek volt köszönhető...(Csillaghegy tetején)de azért ez is jócskán nyomott a latban. Már odaköltözni sem akartam...
Meddig laktál erdőben-sátorban? És miért? Tényleg jó lehetett :D

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Jó reggelt!

Andi!
Boldog névnapot!

MI eladuk Pankát hétvégére, azaz, ő alkudozott már lassan egy hónapja, csak mindig beteg lett, meg húsvét, meg ilyenek. De Petya mellett így sem pihenünk. Bár tegnap böjtös napot tartott, eltévesztette egy héttel, vagy mi.

Orsi!
Pihengess, szépen fogadj szót az uradnak. Panka is december 10, jó nap :wink: Hajrá csajos vonalzó! Bár, előre szólok, hogy nyilas csajszi, nem eccerűűűűű.... :lol:

Eni!
Barinő bébi megérkezett?

Reni!
Jó volt összefutni. Most, hogy jobb idő van, meg ember sokat van vidéken, lehet, hogy többször megyek én Pankáért.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok,
Tegnap nem mondtam... :oops: :oops: :oops: BOLDOGSÁGOS ANDI-NAPOT!

Kriszta, Boldizsár nemigen akarja kidugni a fejét. Pedig már két hete "terápiás" sétákat tartunk a tavuk körül... szaladunk a motoros gyermekeink után, semmi...

Renáta, "boldogtalan" én sehol sem voltam, mert ez nem lehet soha huzamosabb állapot, a maga nemében a leninvárosi panel is fantasztikus volt - AKKOR. :roll: Az erdő az Connecticutban volt. Nagy sátrakban. Nyári tábor. Én meg "felügyelő", ami kinn elég komoly feladatkört és felelősséget jelent, fáradtabb voltam ott, mint valaha. Úgy indultam Ferihegyről, hogy fogalmam sem volt mégcsak arról sem, melyik államba "osztanak be". Amikor itthon megtudta a családom, milyen nomád táborba kerültem, azt mondták, nem adnak két hetet. (Én ugye addig naponta hajat mostam, szárítgattam, a ruháimat egyszer vettem fel, utána dobtam a szennyesbe stb) 12 hét után zokogva ültem repülőre. Röviden. Hosszabban pedig meg kellene írnom, mert csodás tanulás volt. Tanultam a kölyköktől és a barátaimtól egy életre. Sokan azóta is kísérjük egymást a világ túlfeléről. Figyelemmel, szeretettel.
vbea

Barátnőm múlt héten Jankuval.
Kép
vbea

ANDI, tegnap nem sikerült idejönni, de most küldöm puszijaimat. Isten éltessen! :)
Puszi Gabinak-Encinek is. Remélem egyszer csak tudnak majd jönni. Most akkor Enci egyből új oviban?

Mit is kérdeztél, és ki is.
Bocsánat.
Reni
, nem sok infóm van a "hagyományos" beszoktatásról, az sem közvetlenül ugye, csak amiket hallok a gyerkőcöket óvodába adó ismerőseimtől. Hogy pl. csak a gyerek hároméves korának betöltése után, meg hogy kap rá két-három hetet.
Ebben az oviban, ahová mi szeretnénk járni, eleve nem csak a beszoktatáskor láthatja a gyerek az óvodát. A baba-mama csoport afféle bevezetés. Aztán ha szeptemberben pl. vinni akarnám Melindát, akkor elmehetnénk egy nyári "táborba". Mindennap együtt van a leendő csoport az óvónénivel és a szülőkkel, próbálnak aszerint a ritmus szerint élni, mint majd később, amikor már ovis lesz. Pl. igyekeznek követni, figyelni az apró szertartásokat, amik a mindennapos tevékenységeket kísérik-bevezetik. Egyrészt egy rendszeres életmód, másrészt meg nagyon laza légkör és idő mindenre.
Ha azt látjuk Melindán szeptemberben, hogy esetleg szívesen van az oviban, akár csak egy-két napot, akár többet,akkor viszem, persze azt nem akarom, hogy az jöjjön le neki: jött az új baba, őt meg kipateroltuk. De ha igényli, eljárogatunk. És nagyon jó, hogy az ismerkedésre nem csak a szülés után lesz időnk.

Azért ma már egyre több oviban törekednek hasonlóra. Ez mindenkinek a dolgát megkönnyíti. Persze több idő és költség vonzata is van. Viszont hosszabb távon és a gyerek biztonságérzete szempontjából szerintem jobban bejön.

Belváros - külváros - vidék: nekem bejön mind, előnyökkel hátrányokkal együtt. Azonban látom, hogy Melindáéknak nagyon szűk a lakás és kevés a játszótéren töltött idő. Hogynem akkor megy ki, amikor jólesik.
A belváros nekem azért lehetetlen mostmár - sőt forgalmasabb környék is - mert pár éve köhögök ha több időt megyünk benn a szitiben. Napokig,mintha cigiztem volna.
És sajnos más eü. problémám is akadt. Képzeljétek, el kell mennem a szemészetre. Az oktatóm már rég látja, hogy mi van ráírva a táblákra, amikor én még csak sejtem és hunyorgok és bizony közelebb kell mennem. Apja is mondta már, hogy szerinte nem látok jól, meg egyszer egy értekezleten koppantam, hogy a leghátsó sorból én nem láttam, mi van a kivetítőn, kérdeztem a kolléganőmet, ő simán... :cry:
Nem tudom hogy van ez, meg fogja-e állapítani vizsgálat is. De ha tényleg fel kell tennem egy pápaszemet, teljesen eltanárnénisedek.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

VAgyok én is csak csendesen olvasok esténként.Elindult nálunk a nagyüzem, mert mi ilyenkor nyáron dolgozunk....így apát se látjuk, meg nekem is sokkal sokkal kevesebb az időm.....

Minden ünneplőnek boldog születés islletve névnapot kívánok!!!

Orsi !örülök, hogy otthon vagy és rendeződni látszik a dolog..... :lol: Tessék óvatos lenni!!!!!!!

Csajok van egy aladó gyerek conversem...23-as méret...kb egyszer volt a Berkén és kinőtte...tehát új.....bőr....6500-ért odadaom...a boltban 13.000 körül van.....ha estleg érdekel valakit szóljon Kép Kép

KépKépKépKép
vdorka3

MSE-nek sok szeretettel a papírbolthoz :lol: :
Kép
Kép

Most láthatjátok, mivel telnek mostanában napjaim.

Kép
Kép
kriszta36

Aprozso,
Létezik, hogy szombaton, dél körül Titeket láttalak a Kopaszi gáton??? A játszónál voltatok letelepedve...

nikóca,
Gratu Vida dokihoz!

Veronikusz,
Réka is délután 2-2,5 órát szokott aludni, ezért is van többek között kilőve a délutáni játszó! Viszont most már Lili is nyomja délután 1-1,5 órás alvásokat, igaz délelőtt jó ha alszik 20 percet! Zsófinak milyen az alvókája?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Kriszta,
az IGEN!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :D :D

vica10

Sziasztok Lányok!

Nem nagyon tudok visszaolvasni, otthon még mindig nincsen netünk... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Nem értem, valami cyber-átok ül rajtunk.

Köszönöm a köszöntéseket!!

Láttam, volt gyes-gyed téma is, meg futólag Orsit olvastam.
Orsi! Biztos semmi baj nincs, állítólag ez alkati kérdés is, de én több lányt ismerek, aki az első három hónapban vérezgetett rendszeresen, sőt olyat is, aki végig a 9 hónap alatt! (De nem is tudta, hogy babát vár, csak a szülésnél derült ki. :shock: )

Gyes-gyed kérdésben (is) én bizakodó vagyok, vagyis nagyon remélem, hogy a rémhírek csak rövid időre valósulnak meg, és mire bárkit is konkrétan érintene, már új kormány lesz, és mindent szépen visszaállítanak. Mert tök mindegy, hogy külföldön hogy csinálják, ami jár, az jár, és a baba életében az első három év tutira a mamáé! És ezt szerencsére elég sokan így gondolják ebben az országban, beleértve a civil társadalom nagy részét és a különböző szakmai köröket is...
Vendég

Kriszta!
:lol: :lol: :lol: hát ez a Petya gyerek! :lol: :lol: :lol:

Vica!
Zsófi is jólnyomja! általában minden szopi között alszik rövidebbeket, de ha berakom az ágyába, akkor bő 2 órákat is. :D Általában DE és DU szoktam hosszabban altatni, de ha megyünk ő a kocsiban alszik.
Ma viszont meglepett. Ha megfogja a kezem akkor felhúzza magát ülésbe!!! de ma nem állt meg a felülésnél, hanem fel is ÁLLT!!!! :shock: :shock: :shock: monom én hogy tiszta Kata! :D Kata is 7 hónaposan állt fel. Igaz ő magától a rácsba kapaszkodva. :D

na jó ennyi volt a Hawaii :lol: megyek vissza vasalni míg a nagyok alszanak :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vica!
már akartam írni, hogy nagyon jók a képedi!!!! :D :D :D (vonalzók, avatar)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

Veronikusz
te jó ég Zsófi már 7 hónapos?? hogy megy az idő. nem tudom miért hittem, hogy fiatalabb.

rólunk:
én jól vagyok, leszámítva hogy fája torkom, náthás vagyok és köhögök - mindezt a kórházban kaptam el. :evil:
Kolos megint beteg. tegnap este fura volt nekem mert elaludt húgomon 7kor, de 10-20percenként felébredt. 8kor megmértem a lázát mert melegnek éreztem, hőem volt, de olyan fájdalmasan sírt, meg eláztatta a lepedőm nyállal, nyúlkált a szájába, adtam neki egy light-osabb kúpot és aludt reggel 5ig. reggelre már 38,9 volt és csak sírt sírt, mint aki szenved akinek fáj vlmi. szörnyű volt így látni. délutánra ment csak le, evett egy kicsit, de nem vitte túlzásba. nem tudom ez most a fog lehet??? ennyira megkínozza őt mindig :cry:

Kriszta, látom Petya jó kis rumlit tud csinálni. :lol:
snooopy

Orsi!
jaj! ti szegények! gyógyuljatok mielőbb!!!! :oops: :cry:

Steffi!
Mirci Cicának boldog-boldog felediket!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Köszönöm lányok, aranyosak vagytok!

Vica, igen kár, hogy nem jöttél oda.... :cry:

Mircinek Boldog felediket, Zsófinak meg gratu a nagy mutatványhoz!!!

Kolos, gyorsan ki azzal a fogacskával.

Mi épülünk, javulunk, töltekezünk, de még nem az igazi. És nagyon utáltam tegnap beöntést adni...soha soha többet, de dúrva volt. :cry: :cry:
Majd jövök mesélni, de most még haza kell érnünk.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
köszi a névnapi köszöntést

Orsi
gyógyúljatok!!

Dorka
gyere majd, mesélj mi van veletek

ApróZsó
Levinek??
nálunk Bali szenved mostanába a kakival :oops:
pénteken már együtt sírtam vele ,mire sikerült :oops: :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Aprozso,
Juhé, akkor Titeket láttalak. :lol: Anyira édes Levi "élőben" és Te is jól nézzel ki. AZért nem mentem oda, mert láttam hogy társasággal vagytok... mi is barátokkal voltunk, de lekellett tanyáznunk a játszótéren. :lol: :lol: Rékát alig lehetet kirobbantani onnan. Amúgy lehet hogy emlékszel Rám, mert mikor Levivel mentél a mellékhelyiségbe akkor szembejöttél velünk... Színes hosszított felső volt rajtam és egy zöldbabakocsit toltam, benne egy fehér kalapos csajszival :D
Elég rosszul hangzik ez a beöntés... Szegény Levi... :cry: Nem használ a málna, vagy pl. a kecskeméti kajában van olyan hogy vilmoskörte birsalmával.... na nálunk az tud kakit csinálni! Remélem, hogy több ilyen nem lesz.

Andi,
Utólag boldog névnapot! Szegény Balu is! :cry: AMúgy múltkor én is Rékával ott ültem a WC mellett, mert sírt hogy nem jön a kaki... de aztán valahogy kierőlködtük. Azt javasolták, hogy ilyenkor levest kell etetni velük, mert az lazítja a székletet... nálunk most bejött!

Veronikusz,
Köszi a dicséretet! Zsófinak gratula a felálláshoz. Lili is szereti így felhúzni magát de neki még csak úgy megy, ha fogjuk a kezét.... Mi elvagyunk maradva Levitől!
Ja és a mászás.... Mi kommandózunk megint, RÉka is ezt csinálta, utána pedig elkezdet járni.... mászás nuku.
Csak halkam mondom,hogy Lili délután nyomot egy 2,5 órás alvást és már megint alszik!

Eni,
Barátnőd már babázik?

vica10

Sziasztok!

Andiknak utólag is boldogságost.

Lányok, akinek még nem jött meg az ihlet, várom a válaszokat. :wink:

Orsi, a barátnőm görcsölt is, biztos azért is kapott hormont, (kúp formában kellett alkalmazni, és ua. a hormon, ami amúgy is termelődik, hogy ne lökődjön ki a zigóta.

mtunde

Memme
Szerencsére nálunk is be lehet menni olykor az oviba ismerkedni. Most voltak a nyílt-napok, külön szülős és aztán 2 gyerekes félnap. Ugyan baba-mama csoport és nyári tábor nincs, de ha kedvünk van, akkor besétálhatunk egy kis játszásra. Ha már elkezdődik hivatalosan, akkor én nem akarok vele bentmaradni már egyáltalán. Nem is tudnék....Másra nem bíznám ezt a dolgot. Most is hangsúlyozom, hogy azért megyünk, hogy ismerkedjünk az ovival, gyerekekkel, óvónénivel, mert később én már nem jöhetek vele. Sztem az rosszabb, ha eleinte minden nap maradsz vele valameddig, aztán meg ugye csak ott marad egyedül. Akkor hiheti azt, hogy ha napokig vele vagy, ez mindig így lesz. Meg mindenki azt mondja, hogy végülis mindegy vele vagy-e vagy simán otthagyod, akkor is 3 sírás van. Bazinagy, közepes, kicsi. Persze gyerekfüggő is. Meg szerintem felvezetés dolga is! Van egy anyuka a játszin, ő mindig azt mondja, hogy azért kell oviba menni, mert ő dolgozni fog és nem lesz majd olyan rossz ott a gyereknek és milyen nehéz lesz anyukának a gyerek nélkül :shock: Hát meglepődnék, ha a gyerek nem borulna ki totál a beszoktatásnál! Így azt tudatosítja a gyerekben, hogy az ovi egy szükséges rossz :roll: Ja és a gyerek csak délelőtt fog járni mindig, mert a nagyszülők (akikkel együtt élnek) otthon vannak, elhozzák majd.
Én igyekszem arra koncentrálni, hogy az ovi egy klassz dolog, mert olyanokat is lehet csinálni, játszani, amire itthon nincs úgy lehetőség, mert az ovónénik egy halom olyan mondókát, játékot és mesét tudnak, amit én nem, hiába tudok én is jópárat. Meg azt próbálom tudatosítani benne, hogy oviba menni nagy dolog, az már a nagyfiúság jele, mert ott már sokmindent egyedül kell csinálni, úgy, ahogy a felnőttek. Aztán majd meglátjuk hogy veszi.

v-Andi-ni
Dejó, hogy néha rólad is hallani :wink: Mi újság alvás fronton? Javult azóta?
Bocs, de sztem azért az meredek, hogy valaki ne vegye észre, hogy babát vár!!!! Még ha meg is jön 9 hónapig...nem tűnik fel egy idő után, hogy valami mozog a hasában? És oké, meghízott, de azért sztem észre lehet venni a pocak tipikus formáját. Vagy ha az illető nem is, de a környezete...Meg azért vannak tipikus dolgok, amik együtt gyanút kelthetnek. Ha hízom, gömbölyödöm, fáradtabb vagyok és még mosorog is valami a hasamban...azért gyanakodnék...

Veronikusz
Hát, hajrá neked! Zsófi sem aprózza el a dolgokat :lol:

Orsi
Szegény Kolos!!! Millió gyógypuszi******
Persze neked is! Olyan szörnyű, hogy az ember bemegy a kh-ba egészségesen én betegen jön ki :roll: :evil:

Kakaibajos gyerkőknek meg ++++++++ Nálunk még az aszaltszilva nagyon bevált :wink: Iván szereti is és simán betol 10 dekát. Ha kell, ha nem, tudom, hogy utána lesz futás :lol:
kicsiknek, akik már ugye a szilvát ehetik, kevés melegvízbe áztatni, aztán hajrá turmix mondjuk joghurtba vagy tápiba :wink:

Kriszta
Petya-rumli nagyon komoly :lol:

Eni
Hááát, azért lehet tartósabb állapot, sajna :? Ha olyannal élsz együtt, aki megkeseríti az életed , akkor igen :roll: Ha ez a nevelőapád a hülyeségeivel, akkor az pech :? De Connecticut nagyon jól hangzik!!!! Mennyi idős voltál?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Jó reggelt!

Kismamák hogy vannak? A kispocakosok.

TÁBLÁZATUNK IS VOLT NEKÜNK ECCER...Kéne egy frissítés.

Vero-Zsófi, ez igen! Nagyon szaladni akar a nővérei után. :)

Kaki: soklevest eszünk, régen Melinda ha úton voltunk kapott Hipp ivólevet, az eléggé felgyorsította az eseményeket.

Igen, Reni, nagyon jó dolognak tartom, hogy így lehet beszokni. Hasonló ugye a helyzetünk, még ha magamra is kötöm majd Ágit, nem lenne szerencsés egész délelőttöket ott üldögélni, pláne közben Eszterre is figyelni.
És hát igen. Erre a beszoktatásra nekem is szükségem van. Ennyi idő alatt több minden kiderül a közegről, az óvónőkről, ezek hétköznapibb helyzetek, a nyílt nap az nyílt nap. Ott megmutatják, mi van, így meg kezdünk kicsit együtt élni. Igen, szükségem van nekem is a beszokásra, én sajnos nehezen válok le a gyerekeimről, nem kis stressz lenne néhány délelőtt után otthagyni. Pláne, hogy közben szoptatok. De majd meglátjuk, lehet, hogy csak januárban kezdjük el rendszeresen, vagy akkorra jutunk el oda, hogy több időre, akár minden nap otthagyom.

Hétvégén voltunk táncházban. Az már nem újság, hogy Melinda nem igényli, hogy fogjam a kezét és együtt táncoljunk, sőt,senki kezét nem fogja, egyedül a körben a közepén nyomja. De most Eszter is bement, próbáltam vele is kézenfogva ropni, de elhúzta a kezét. Többször is, aztán eloldalogtam, ez teljesen az volt, hogy "anya, kopj le". Egymással táncoltak csak. Én meg ott pislogtam, persze kényelmesebb így, hogy nem kell ott lennem, de azért ott volt bennem, hogy "Egy kicsit azért bevehettetek volna, elvégre az anyátok vagyok." :? :)

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
Képek? Megnézném a két csajszit, ahogy együtt ropják.

Kép
Kép
kriszta36

Memme
igenigen én is gondolkoztam már a tábla frissítésen
úgyhogy újjak, pocakosok kérek szépen adatokat akár ide, akár emano77@hotmail.com-ra :lol: :lol: :lol:

Orsi
hogy vagytok???

Borsa?Gyuzsó?Hanna?Linocs??Durca??és a többiek??merre??

emano/Andi
KépKép
emano

ANDIKNAK UTÓLAG IS BOLDOG-BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Judy!

Nagyon sok boldog szülinapot!
Remélem kisautótok jól szuperál és már volt alkalmad vezetni!!! :wink: :lol:

Andi!

Megkésve bár, de törve nem.....Sok boldog névnapot! :wink:

Megyek, visszaolvasok! :lol:

Tigrincs
Kép