Sziasztok!
Veronikusz, az orrmandula is a garat felől érhető el, csak akkor nem lefele, hanem felfele, az orr fele kaparnak. De az is a garatnyílásban van, az orr vége ér oda le.
Nekünk azt mondták a kórházban, hogy ők azért jobban próbálkozhatnak, mert elvileg a kaja nem éri el a sebet. De a piros dolgokat kérték, hogy ne egyenek-igyanak, meg csokit, hogy ha hánynának, és vért, akkor azt meg tudják állapítani.
Mikor hazajöttünk, nekünk már azt mondta a doki, hogy bármit ehetünk, de azért első nap ne rántott húst meg száraz kenyér héjat.
de hát mi is azért vagyunk ilyen okosak, mert érintettek vagyunk az ügyben.
Nekem pl 3x vették ki az orrmandulámat, mert mindig maradt valami sejtecske ott, és visszanőtt. (kikaparják, aztán ha marad... de most már altatásban műtenek, és alaposan le tudják ellenőrizni a dolgot) szóval akkor másnap már simán zsemle volt felvágottal, meg normál kaja nekünk.
korkülönbségnél tényleg nagyon sok függ a nagyobbtól. Én akkor vállalkoztam Villőre, amikor már Bene elkezdett beszélni, önállóbban közlekedni, stb. Az már csak a fricska az egészben, hogy végül még akkor sem beszélt, amikor Villő megszületett, de ugye ez a füle miatt volt. Most is meg szeretném várni, hogy mi lesz a cserebogárból... egy másfél éves gyereknél már lehet látni, hogy mennyire lesz hisztis, mennyire akaratos, mennyire akar önálló lenni, stb.
Gyed: valamit nagyon rosszul számoltak akkor, mert elvileg semmivel nem lesz kisebb a gyed a 2. gyereknél. nekem a tgyás volt kevesebb, de az is annyi volt, mint a maximális gyedem.
Cukorfalat, ez ismerős. Benét majdnem egy évig altattuk az ágyánál, hogy ne másszon ki...