Új privát üzeneted érkezett!

Andi,
Írok privátban
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
majd légyszí nekem is írd meg mit kell hetente. Nagyon kíváncsi vagyok.
Most jutott eszembe, Kisdió írta, hogy nem mutatták meg a fürdetést. Nálunk úgy volt, hogy utolsó este kellett rá jelentkezni. Én még mindig megnéztem, holott ugye kéne, hogy legyen tapasztalatom, de mindig újat tanul az ember.
Remélem jól vagy és majd egyszer élőben is beszélgethetünk Kép

Nalika
nalika

Szia Nalika Kép
Azt hiszem belépek a gyomorégősök klubjába. Már 3. éjjel ébredek fel erre, már be lehetne előre készíteni a kis tejci adagomatKép Tegnap óta pedig napközben is érzem, szerencsére ez még elég enyhe.

Amúgy megvagyok, köszi, igaz a napjaim elég unalmasak (ha Ti nem lennétek, már tiszta depis lennék), pláne úgy, hogy a 4. emeleten lakunk és nincs lift, nagyon meggondolom mikor mozdulok ki. Lefele még húz a gravitáció, a fölfele útról meg inkább nem beszélek..

Küldök privátban is, ha lehetne, most egy kacsintós smiley-t tennék ide Kép

Puszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
küldtem mail-t.
Gyomorégés Kép

Nalika
nalika

Nalika,
Ovinál az lesz, hogy reggel a párom viszi majd, délután pedig én megyek érte. Ha kell egy-két dolgot bevásárolni,azt előtte lerendezem (nagyobb beszerzéseket csinálja a férjem), úgyhogy remélhetőleg csak naponta 1x kell megmásznom a 4 emeletet.

Puszi, jó éjszakát Nektek,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Jó reggelt, Nalika
Hogy aludtatok ? Picur hogy bírja ezt az időjárásváltozást?

Most először éreztem, hogy a mi pocaklakónk megérezte a lehűlést. Tegnap egész nap és most éjjel alig mocorgott, csak lapított.

Puszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Szia Kata,
most értem ide a géphez. Hát hajnalban kicsi lányom a már jól bevált hordozóban aludt el, őt is eléggé zavarja az időjárás. Most meg jól teleette magát, így megint kárba ment az a kis tejcsi ami az ágyon kötött ki. Igaz még mindig elég nyugtalan. Neked annyiból lesz jó, hogy mire megszületik a kisfiad kevesebb lesz a front Kép

Nalika
nalika

Szia Nalika,
Én is abban reménykedem, hogy ez után az idióta nyár után egy kicsit nyugisabb ősz következik.

Hétfőn írtad, hogy ma hazajön a nagyfiad, akkor most már teljes a család?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
még nem jött haza valszeg csak du., de ez a notórius késő nagymama, úgyhogy sosem lehet nála tudni...
Már előre félek, hogy fel fogja kelteni a kisfiamat állandóan, de hát össze kell szokniuk.
Nálatok egyébként hol lesz a kicsi helye?

Nalika
nalika

Nalika,
Az mit jelent, hogy állandóan fel fogja kelteni a kisebbiket?

Nálunk így fognak alakulni a dolgok:
Hannának most külön szobája van (1/2 szoba), amíg Marcihoz ugrálni kell éjjel, addig velünk lesz egy szobában, aztán utána szobacsere, a két gyerkőcé lesz a mi mostani nagy szobánk, mi pedig költözünk a 1/2 szobába.

Segítségnek mindkét nagymamát meg lehet kérni, mivel egyikőjük sem dolgozik már, egy probléma van, a túlzott gondoskodásukkal az őrületbe fognak kergetni Kép
Arról meg már nem is beszélek, hogy totál át fogják rendezni a lakást. Hanna születése után, mikor anyóspajtás itt volt, baromira akart segíteni, átrendezte a konyhaszekrényemet. Erre mikor végre hazament, nem találtam semmit.
Komolyan mondom, egy megváltás volt, amikor egyedül maradtam.
Most viszont tényleg szükség lesz valamelyikőjükre, aki Hannát az első hetekben hazahozza az oviból.

Téged fizikailag mennyire viselt meg a szülés?
Engem anno eléggé, nagyon sok vért vesztettem, a kórházban az első két nap állandóan elájultam, itthon is az első 6 hét alatt alig bírtam felkelni, kb. 15 perc után már elkezdtem tetőtől-talpig remegni, úgyhogy szinte csak feküdni tudtam. Kicsit tartok attól, hogy ugyanez fog történniKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
ne izgulj az elsőnél én is így voltam, de a másik kettőnél semmi bajom nem volt. Szerintem neked sem lesz ez ált az elsőnél szokott történni.
A két fiú alszik a kis szobában és a nagy annyira forog álmában, hogy mindig a kicsin köt ki. Az a borzasztó az egészben, hogy észre sem veszi. A kicsi meg ingajáratban van, mindig jön panaszkodni. Két összecsukható szivacságyunk van azért tud ez megtörténni. De így legalább nappal van helyük játszani. Ja, és a nagy már reggel 7 körül ébren van (iskolaidőben persze alig bírom felkelteni) a kicsi meg aludna 9-ig is néha, dehát a nagy nem bír csendben lenni. Kép Na mindegy úgyis jön az iskola, akkor meg úgyis fel kell kelnem.
De jó, hogy ilyen nagymamáitok vannak Kép Nekünk az 5 percnyire lakó nagyszülők nyáron kint vannak a telken, csak a fűtési idényre jönnek haza. Remélem majd legalább a fiúkat elvállalják néha.

Nalika
nalika

Sziasztok Lányok!

Egy hétig nyaralgattam, és ez idö alatt olyan sokat irtatok, hogy két napig olvastam a hozzászólásokat. Jó volt pihenni, és végre már nem fájt a fejem. Előtte már szinte minden nap fájt, minden este vizes kendövel a fejemen aludtam el. MÁr épp akartam szólni erről az orvosomnak, de most egyelöre nincs baj. Mára viszont bedurrant a torkom, fáj ha nyelek. De hátha ez is elmulik. Kép

Én a 17. hétben vagyok, AFP megvolt, de erről a genetikai UH-rol nem hallottam. Ez milyen?

Köszi,
Sziasztok,
Eszter
eszter2004

Szia Eszter,
A genetikait a 20. hét körül csinálják, abban különbözik a rendes havi uh-tól, hogy nagyobb felbontású géppel vizsgálnak.

Olyankor megnézik, hogy a baba méretei megfelelnek-e a korának: fej, has, végtagok rendben vannak-e. Meg tudják nézni azt is, hogy a belső hasi szervek megvannak-e, működnek-e. Nekem például kicsit magas volt az AFP-m, ezért tartani lehetett tőle, hogy valamilyen nyitott testfelület van. Ezt is 100%-ban tudják szűrni ilyen genetikai uh-n.

Van a MÁV-ban is genetikai uh, de nekem az orvosom ajánlott egy magánrendelőt a Bajcsy-Zs. úton (Skála Metrónál). Ide Neked kell időpontot kérned és 5000 Ft a vizsgálat. Az orvosom nagyon ajánlotta őket, mivel szerinte az egyik legjobb szonográfus végzi a vizsgálatot és tökéletesen megbízható.

Ha van még kérdésed, nyugodtan írjál,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Anikó, mi van veletek? Hogy vagytok?
Kisdió: szerintem nem csak ez a két véglet van, hogy elkapatom, vagy felkapom. Nekem is első babám a kislányom, és a legelején pont így mérlegeltem, mint Te. A védőnő azt mondta, mindig vegyem fel, mert ha sír, akkor valami baja van. A doktornő meg, hogy el ne rontsuk, azaz ne kapkodjuk fel. És így tovább a barátnők és rokonok. Aztán már a WC-re sem tudtam kimenni, enni sem volt időm, nemhogy főzni, tiszta ruhát vasalni neki... Nagyon kifáradtam. Aztán a férjem segítségével kialakítottuk az éjszakai alvás szokását, anyukám jött főzni rám, és nappal felkapogattam, de az éjszaka szent volt, mert pihenni is kellett. Szoptatni felkeltem, de nem altattuk ölben, hanem szertartásosan letettük aludni. Hamar megszokta. Most már bánom, hogy nappal nem voltam vele következetesebb. Nem hiszti az, amit csinál, csak a babusgatáson kívül szokásokra és rendre van szüksége, és hosszútávon arra, hogy jól érezze magát akkor is, ha nincs a hasadban, mert oda már vissza nem mehet, és jól érezze magát akkor is ha épp nem szopik...
Állítólag azok a babák, akiket nagyon vártak, jobban kötődnek a mamájuk méhéhez, aztán a cicijéhez. Enyém legalább is ilyen.
Vera
kóci

Anyamama Kata köszi! Kép

Felirom magamnak. Most éppen azon hezitálok, hogy csináljak-e valamit a torokfájásommal. Kaptam a gyogyszertárba homeopátiás gyogyszert, meg egy öblögetőt. Az orvosom épp ki van kapcsolva, de akkor irok neki.

Vagy ne csináljak belöle ekkora cirkuszt?

Kisdio: én még nem vagyok gyakorlo mama, de sokat olvasok rola. Kép) Azt olvastam minap, hogy az elsö 5-6 honapban rögtön fel kell venni ha sir.

Sziasztok!

Eszter
eszter2004

Sziasztok!

Vera, nagyon tetszik, amit írtál!Kép És nagyon egyetértek vele!Kép
Mondjuk én már a nagyobbamnál sokmindent megtapasztaltam, ezért a saját hibáimból tanulva másképp csinálom a dolgokat.
Petike egyedül alszik el nappal, én ehhez ragaszkodom, mivel a lányom már abszolut nem alszik, megpróbálom nála ezt elkerülni.

Zafi
zafi

Kata,
na megjött a nagyfiam, úgyhogy mától nagyüzem! Már megvoltak az első sivítások is, de az éjszaka lesz az igazi.
Neked sok pihenést kívánok, most úgysincs olyan meleg a panelban sem.

Nalika
nalika

Nalika,
KITARTÁS !!! Kép
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
köszi a biztatást.

Nalika
nalika

sziasztok!

vera, zafi.... de jó hogy megérkeztetek.. Kép Kép
abszolút egyetértek mind2tökkel. és hát igen...én is a nagyobbnál elkövetett "hibáimat" köszörülgetem pankán és úgy tűnik sikerrel. én málnával u.úgy jártam mint vera, csakhogy mi mire észbekaptunk, már 6-7hónapos volt és nem volt vissza út Kép ..pl. ezért alszik a mai napig a mi ágyunkban. és mind a délutáni, mind az esti alvásnál csak velem(vagy esetleg az apjával) hajlnadó elaludni. minden altatás egy tortúra Kép pankát viszont én is az első pill.tól kezdve az önálló alvásra szoktattam. sikeresen Kép remélem ez már nem is fog változni.
más: hogy álltok a szoptatással? én még mindig csak szoptatok. most akarom elkezdeni a gyümölcs adagolást. ja és fogak? nálunk alsó2 és most jön megint vhol, mert szegény nagyon fosi és sikítgat és mindent töm a szájába. kaptam jó kis homeobogyókat a fogzásra, 1x már adtam neki és félórán belül megszünt minden tünet.

na jóéjt Kép

ps: hello nikk! drukkolok Kép Kép
panka1971

Szia Nalika,
Volt nagy jövés-menés éjjel? Kép
Én most lekopogom, tök jól aludtam, már nem is emlékszem, mikor pihentem ilyen jót utoljára Kép

A nagyok tudnak úgy nyugisan aludni, ha Timike felsír éjjel? Gondolom erre már volt példa. Ettől is kicsit tartok, ha majd Marci rákezdi, Hanna is felébred és utána lesz csak a haddelhadd Kép

És még egy kérdés a végére: a kórházba vittél be cumisüveget - az esetlegesen - lefejt tejnek?

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Szia Zafi, Tünde! Jó megint olvasni Benneteket!
Én 3-4 hónapos korában kaptam észbe, azóta köszörülök, kisebb-nagyobb eredménnyel, de a nyaralások miatt mindig újból kell kezdeni. Még az esti elalvás, amiben Adél profi, is megbicsaklott most, de sitty-sutty helyreállt, a nappali elalvásban csak mostanra érzem, hogy normalizálódik a helyzet. És nemcsak az elalvás, de a nappali élet, a fogak is jönnek alul, egy már élesen kibújt, szóval Adél is sivított az elmúlt napokban, mint akit nyúznak. De legjobban az ágyában tud aludni, ha maga aludt el, az tény! Pl. most is.
Szopi: mi már gyümölcsözünk, főzelékezünk, így átalusszuk az éjszakát.
Vera
kóci

Jó reggelt Kata,
igen Tomikám elég sokszor át jött éjjel, a nagy meg békésen aludt, mintha semmi sem történt volna. Picurkámra nem kelnek fel, mert ő a mi szobánkban alszik.
Örülök, hogy végre jól aludtál Kép
Ahogy írtad szerintem Hannának nem fog gondot okozni az öcsikéje, mert mire együtt alszanak nem valószínű, hogy fel fog kelni éjjel.
Nekem Avent mellszívóm van, amihez ugye kell a cumisüveg, tehát vittem. De ott akinek kell adnak steril üveget a fejéshez. Szóval, ha más rendszerű a mellszívód nem kell vinned, csak esetleg a biztosnság kedvéért.

Nalika
nalika

Szia Nalika,
Alvás Kép
Van mellszívóm, de valahogy nem igazán használtam, nekem a kézi fejés könnyebben ment. Sokan ezen csodálkoznak is, de mégis...
Azt hiszem, a biztonság kedvéért azért viszek üvegecskét.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok,
csatlakoznék Vera és a többiek véleményéhez: ugyan én is mindenhol azt olvastam, hogy azonnal fel kell venni, meg igény szerinti etetés, stb., de nekünk ez nem jött be, hanem a rendszeresség... Éjszaka alvás van, enni nagyjából ugyanakkor szokott, persze ha hamarabb megéhezik, én sem éheztetem, de a gyerek szerintem ettöl is lett teljesen kiegyensúlyozott, sokat mosolyog, és még szeret is engem, és kötődik hozzám Kép Persze mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak látja, nekünk is mondták, hogy a gyereket az első hat hónapban nem lehet elkényeztetni, szerintem igenis el lehet Kép
topszlix

Topszlix,
...és még szeret is engem...Kép Kép Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Tetszik amit irtok, hogy nem kell mindig felkapkodni. Most csak azt nem értem, hogy honnan tudod hogy mikor vedd fel és mikor nem.
Eszter
eszter2004

Eszter,

Nagyon hamar meg tudod majd különböztetni a sírásfajtákat: hasfájós sírás (na ennél rosszabb nincs is), egyéb olyan sírás, amikor valami baja van (érthetőbben nem tudom leírniKép, "hisztis" sírás (amikor csak egy kis babusgatásra vágyik).
Lehet, hogy most nagyon kuszának tűnik amit írok, de én ezzel így voltam, eltelik egy kis idő (1-2 hét), egyre jobban ráhangolódtok egymásra a babával és ezt Te is észre fogod venni.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
van akinek a kézi fejés jobban beválik, bár én még mindig nem tudom, hogy kell.
Gyomorégésed?

Eszter,
Katának teljesen igaza van, nem sok idő amíg rá fogsz jönni te is miért sír.

Nalika
nalika

Lányok
a tarkóredő vizsgálat mikor van? A 12. héten (tehát 11+x), vagy a betöltött 12 hét után (12+x)
Csak mert akkor úgy intézem a dokihozmenetelt Kép
köszi

Andi
psandi

sziasztok! jó rég nem jártam erre...

megdöbbenve olvastam, hgoy egyes nővérkék nem adnak bodyt a gyerekre... igyekszem nem elfelejteni és tenni a csomagba.
kb 2 hete beszéltem a szülésznővel, ős azt mondta, ne kell popsitörlő, most akkor hogy is van ez???

a szülőszobán, vagy az osztályon kell számítani légkondira? vigyek kissapkát???

anyamanya, gyomorégésre nekem nagyon bejött a rennie, terhesen is lehet szedni.

beszti, jééé, te is itt? még nagyon régen, az első lányomra készülvén írogattam a megint megjött topikba, akkor jól emlékszem, ugye, te voltál ott a görbeszakértő? :-)

genetikai uh: nálunk apa bennvolt, meg a nagylányom is! smmit nem problémázott a doki rajta! (a sajátom csinálta)

jut eszmbe, fürdetés: olyat lehet kérni, hgo yén csinálhassam??? van rá mód a szobában, vagy akárhol?

eszter, miyen homeóst kaptál a gyógyszertárban? nekem legjobban a homegene vált be torokra...

mzs

KépKép Kép
mzsperx

Mzsperx
szerintem azért mondta, hogy nem kell popsitörlő, mert azt gondolta, vattával és forralt vízzel fogod tisztítani a popsit. Vagy azért, mert az ajándékcsomagban van 2 minicsomag kendő, ami akár elég is lehet a benttöltött 4-5 napra.
Emlékeim szerint a szülőszobában és a kórteremben is nagyon meleg van
Fürdetést pedig nem engedik, hogy az anyuka csinálja, utolsó este meg lehet nézni, de csakis a csecsemősöknél, nem a szobában.

Andi
psandi

Szia Andi Kép

Nekem úgy jöttek ki a dolgok, hogy a 10-11 hét közötti hetes terhes voltam amikor először mentem dokihoz (nem gondoltunk terhességre, aztán jól meglepődtünk), mert nem jött meg. Akkor Banczik nézte a tarkóredőt is, utána csak a 14. héten kellett hozzá mennem. Szóval úgy tűnik, észre lehet előbb is venni, ha valami gond lenne.

HAJRÁ !!! Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata, köszi Kép
asszem már a jövő héten elmegyek hozzá, mert már nagyon szeretném tudni, hogy minden oké-e Kép
Továbbra is kedd-szerda rendel?
Andi
psandi

Nalika,
Gyomorégés még egész elviselhető, kíváncsian várom mi lesz később Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Andi,
Igen, mindkét nap 15-19 óra között.
Aztán várom a beszámolót !!! Hallod?! Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Mzsperx,
a szülőszobán és a kórteremben is van légkondi, ha úgy gondolod vigyél sapkát, mert szabályozni nem lehet (központi).
Fürdetést tényleg az utolsó este lehet megnézni. De a szobában van pelenkázó és mintha alatta kiskád lett volna. Szerintem ha odakerülsz érdemes megkérdezni, hátha megengedik.
Popsitörlő: ha extra igényed van inkább vigyél, mert a csomagban Pampers és Johnson van. Én mondjuk inkább (sőt egyre jobban) az illatmentes Huggies-ra esküszöm. Popsikenőcsöt, mint már írtam Bepanthent adnak. Sok sikert!

Kata,
vigyázz a gyomrodra, tudod éjjel minél magasabban legyen a fejed. Kép

Nalika
nalika

Mzsperx!Kép

Aha, de úgy látom, hogy a te görbéddel semmi baj nincsKépKépKép. Az enyémmel sem, hétfőn a 38. hetet kezdem...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Sajnos egyre nehezebben jutok géphez, mivel az internet otthon egyelőre nincs bekötve, a munkahelyemre meg egyre kevesebbet járok be -szerencsére megtehetem, hogy inkább otthonról dolgozom.

Az előadásokról nem tudtok valamit? Kell menni, nem kell, érdemes, nem érdemes, mikortól, stb. Az utolsó vizsgálaton semmit nem mondtak róla, én meg elfelejtettem rákérdezni.

A málnalevél teát mikor kell elkezdeni? Az utolsó héten?

Nekem egyébként mostanában (34. hét) semmi panaszom sincs, sem nehéznek, sem fáradtnak nem érzem magam, csak a hátam fáj, de azt már megszoktam, mert tavaly egy balesetben megsérültek az alsó csigolyáim, és azóta szenvedek ettől, úgyhogy nem mostanában jelentkezett először.

Anyamanya,
remélem tényleg találkozunk, bár a háziorvosom azt mondta, ő egy héttel korábbra, október legelejére tippeli a tünetekből és az adatokból, de a dokim, Harsányi erre a felvetésre nem mondott semmit, s én ezt nemnek vettem. A hasam egyébként óriási, eléggé lent is van, a hagyományos terhesruhákból alig megy rám valami, viszont vígasztal, hogy nálam nagyobb pocakokat is láttam már.
Egyébként nálam a gyomorégés csak a 7.hónap közepén volt elviselhetetlen, és az esti egy pohár tej vagy banánturmix segített a legtöbbet, most már nyoma sincs, akár a bordatáji fájdalomnak, ami meg kb. 1 hete szűnt meg a légszomjjal együtt.

Nalika,
gratulálok a babához. Mailben majd kérdezek egyet s mást, mert bár innen a listáról sok mindent megtudtam, nem igazán halmoztak eddig el a rendeléseken információkkal sem a szülésről, sem arról, mi vár majd a kórházban. Ezzel most a listát nem fárasztanám.

(Ha minden igaz, hamarosan el fogunk költözni, most egy 39 m2-es tetőtéri lukban lakunk, csak sikerüljön felújítani időben az új lakást, és ott már lesz internet is, akkor könnyebben tudok írni.)

Sziasztok:
Eszter
eszver

Szia Psandi,
gratula a pocakhoz, tegnap mondta Olivér, ma meg véletlen rád leltem ezen a topicon. A két kicsit én is a Mávban szültem. Dani is ott jött világra?
Barnus
barnus

Eszter,

Az én hasam nem túlságosan nagy, felkészültem arra, hogy sokkal nagyobb lesz, mivel az első terhességnél óriási volt és azt szokták mondani, hogy másodszorra mindig nagyobb. Hát ez nálam nem jött be. Szerintem ez is ugyanolyan mendemonda, mint egy csomó minden a terhességgel kapcsolatban.

Málnalevél teát a 36. héttől szokták ajánlani. A szülésfelkészítőre pedig a 34. héttől lehet menni, 1 hónapban 1x van, de hogy pontosan mikor, azt nem tudnám megmondani. Amikor Hannával voltam terhes, akkor elmentünk, az előadás is érdekes volt, lehetett találkozni 1-2 szülésznővel és megmutatták a szülőszobát. Ez nem mind egyszerre történt, az első alkalommal volt az előadás, + szülésznők, utána lehetett jelentkezni különböző időpontokra a szülőszoba megnézegetésére. Szerintem érdemes elmenni.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
az én hasam az első kisfiammal volt a legnagyobb. Ez lehet, hogy azért terjedt el, mert az elején a többedszer szülőknél hamarabb látszik a pocak, de a végén nem igazán van különbség. Egyébként is egyéni adottság.

Nalika
nalika

Eszter,
válaszoltam.

Nalika
nalika

Nalika,
Ma délután én is visszakaptam nagyszülőktől Hannát, úgyhogy nálam is kezdődik a pörgés. Szüleim még itt maradnak holnapig, akkor utaznak haza Sümegre.

Hanna az első perctől, amint betette a lábát a lakásba, rohangál le-föl, én csak a látványtól totál kifáradtam Kép Most egész nyáron Sümegen volt, mi július végén voltunk otthon 2 hetet, aztán vissza kellett jönni a szokásos orvosi vizsgálatok miatt. Eredetileg úgy volt, hogy én visszautazom és én is maradok, de az autóút annyira megviselt már odafele is (végig keményedett a hasam, mire hazaértünk már görcsöltem is), hogy nem mertem vállalni az újabb utat.

Pusz, jó éjszakát
Kata

U.i. bocs a hosszúságért

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
én szeretem, ha hosszúkat írsz. szóval nálad is nagyüzem van? Azért próbálj meg pihenni.

Neked is jó éjszakát! Kép

Nalika
nalika

Nalika,

Hát ha szereted a hosszú irka-firkát, akkor kapsz még egy kicsit Kép

A múltkor írtad, hogy milyen jó, hogy a férjeden kívül tudsz más felnőttel is beszélgetni. Akkor egyből az jutott az eszembe, hogy mikor Hanna megszületett, 2 évig voltam vele itthon, de addigra már tök depresszióssá váltam a bezártságtól. Lettek volna más kismamák a környékünkről akikkel jó lett volna többször találkozni, de a gyerekek napirendje olyan változó volt, hogy ezt nem tudtuk összehozni. Amikor az egyik kelt, a másik aludt vagy fordítva. Ráadásul Hanna 2 éves koráig (akkor került be bölcsibe) nem beszélt, csak mutogatni volt hajlandó. Egész nap nem hallottam mást, csak: ö-ö-ö. Aztán a bölcsi rohamosan kihozta belőle a beszédet, gondolom azért, mert ott nem volt más választása.

Pusz, ismét jó éjszakát,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

nalika, psandi, köszi az infókat! :-)

beszti, úgy látom, nagyon egy időben vagyunk. mikorra vagy kiírva? én szept. 15re, még az is lehet, találkozunk a kh-ban??? :-)

eszver, a málnalevelet a betöltött 36. héttől kell inni. van ám homeós bogyó is ugyanerre a célra! én bevetek mindent, hátha használ :-D

KépKép Kép
mzsperx

Mzsperx!

Hát nagyon lehetségesKépKép, ha egyik baba sem akar előbb vagy később jönni. Hivatalosan szept. 13-ra vagyok kiírva.
Próbáltam visszaolvasni, hogy hátha csak én voltam figyelmetlen, de nem találtam meg: kinél fogsz szülni? Sikerült végül szülésznőt választani?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

beszti, sikerült szülésznőt választani, doki ügyben mél megy (az előző miatt már voltak kellemetlenségeim itt...)

KépKép Kép
mzsperx

ja, itt megkukkanthatsz minket:
members.chello.hu/kocka (sajnos a képtárunk épp nem üzemel, mert nyaral a szervertulaj. de pár nap és megjönnek, és akkor ha találkozunk a kh-ban, megismerjük egymást! :-) )

KépKép Kép
mzsperx

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?