Új privát üzeneted érkezett!

Nalika,
Azért titkon reméltem, hogy valaki megnyugtat az ellenkezőjérőlKép
És hát most, hogy másodszorra megyek, bízom magamban, leszek elég kreatív...Kép

HKata

U.i: Köszi, amit Rékáról írtál, így már biztosan meg fogom ismerni.

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
vannak nappal is aranyos nővérek, csak azt a kettőt tudnám felejteni. Nekem nem voltak problémáim, csak a császáros anyukának, akit viszont nekem kellett nyugtatgatnom az ő nagy "segítségük" miatt. Te ti úgyis ügyesek lesztek!!! Kép

Hajni
nalika

Szia Hajni,
Na császárról egy szót se...Kép
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
te úgysem leszel császáros Kép De légyszíves ne várj olyan sokáig a kórházba menéssel, mint a kislányoddal, tudod a második gyereknél nagyon fel tudnak gyorsulni a dolgok, nehogy ne érjetek be.

Nalika
nalika

Persze, hogy mindenkinek más a véleménye. Én is szerettem volna ahhoz a táborhoz csatlakozni, akik csak dicsérni tudják a nővéreket. Nekem többször is bejelentették, hogy akkor "na, majd megmutatjuk a baba ellátását, és feltétlenül fürdetünk együtt", aztán semmit sem mutattak.
Szóval csak kívánni tudom, hogy érezzétek jól magatokat a kórházban!

Lehetséges, hogy a 25 napos kisfiam már most "hisztizik"? Nemrég szopott, tiszta a pelus, játszottunk is már, most tuti nem fáj a hasa (azt már felismerjük, és látjuk), és megfeszítve magát ordít. Aha, mint akit nyúznak.
Na, felveszem mégegyszer, hátha az édes anyukája csak meg tudja vigasztalni. Kép (Viszont roppant élvezi, hogy sétálunk a lakásban, és nagyokat beszélgetünk. Itt kezdődik majd az elkapatás...Kép )

Kép
kisdió

Nalika,
Hogy ennek a kismaminak mennyi sok ideje van! Kép
Nekem kezd úgy tűnni, hogy ez a topik kezd kizárólag rólunk szólniKép Hol lehetnek a többiek?

A málnalevél teáról volt szó nem olyan régen az ősziben, Te iszogattál? Valahol itt a Babaneten azt olvastam, hogy többedik gyereknél nem ajánlott, mert nagyon felgyorsíthatja az összehúzódásokat. Én még nem vettem, nem tudom mi lenne jobb?! Azt tudom csak, hogy amúgy a 36. hét után lehet elkezdeni.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Én is itt vagyok azértKép Nyomon követek mindent, csak zöldfülű révén inkább tapasztalatot gyűjtök.
Ma vettem steril vattát és garmastant, meg kis pipettát majd a bébi vitaminoknak.
Itt vannak a receptek a gyermekorvostól, tényleg a mama tajszámára írható ki? (csak 8-al kezdődik)
Puszka
Noémi
fantikbaba

Noémi,
Hú, de jó kérdés ! Azt hiszem igen, arra emlékszem csak, hogy anno én írtam alá a recepteket. Tegnap olvastam - már nem tudom melyik oldalon -, hogy ajánlották a Mamilla törlőkendőt, szoptatás előtt és után lehet használni. Most lusta vagyok a részleteket leírni, ha valakit érdekel: http://www.mivelle.hu/new_page_38.htm
Azt hiszem venni fogok.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Noémi
igen, amíg nincs a bébinek saját TAJ száma, addig az anyukáé van a a recepten, 8-assal kezdődve. De csak születés után lehet kiváltani.

Kata
én ittam a málnalevél teát, és tényleg gyorsan tágultam, a másodiknál is szeretném majd inni, nem hallottam olyat, hogy nem ajánlott

Andi
psandi

Kisdió,
Nem tudom, hogy ezt hisztinek lehet-e nevezni, én inkább úgy mondanám, hogy próbálgatják a "korlátaikat". Szerintem azért ilyen pici babánál minden lelkiismeretfurdalás nélkül felveheted, nyugodjon csak meg, ilyenkor az a legfontosabb.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
én nem ittam málnalevél teát, így a harmadiknál nem akartam kockáztatni. Nekem a beöntés gyorsított annyira, hogy a zuhany alatt már összeértek a fájásaim. Ki tudja mi lett volna ha teát is iszok.
Taj szám ügyében MINDENKINEK: amint megvan a gyermek születési anyakönyvi kivonata máris lehet menni az OEP-hez Bp. Teve u. 1. Mi max 5 percet voltunk ott, külön hívószám vonatkozik az újszülött Taj szám igényléshez. Azért jobb minél előbb elintézni (apuka, esetleg meghatalmazott) mert csak Taj szám birtokában lehet igényelni az anyaságit, a családi pótlékot, a gyás-t, meg a többit is.

Kisdió,
ilyen piciknek még feltétlen szükségük van az anyai ölelésre, nem a hiszti miatt. Gondolj bele, hogy a pocakban is mindig oda tudott bújni hozzád, és most hiányzik neki.

Nalika
nalika

Ja és Kata, itt azért még nem tartok:
Kép

Nalika
nalika

Nalika,
Pedig az milyen jó is volnaKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
ugye milyen édes? Én azért irigykedem rá, csütörtökön hazajön a nagyfiam is, aztán tényleg nem tudom mennyi időm lesz. Te nem írtál a gyomorégésről? Szerintem a legjobb rá a pattogatott kukorica, a végén egész sokat ettünk.
Messze laktok különben a kórháztól?

Nalika
nalika

NalikaKép
Milyen érdekes, hogy pont most kérdezel a gyomorégésről! Ugyanis egészen tegnapelőttig semmi problémám nem volt ezzel, viszont az elmúlt két éjjel pont erre ébredtem. Nekem a hideg tej vált be a legjobban. Nem mintha mást próbáltam volna, de ezt kívántam leginkább és hatott is.

A MÁV-ba remélem hamar beérünk, mi a XIII. kerületben lakunk, innen azért egy kb. 15 perc alatt ott lehet lenni. Hacsak ki nem fogunk valami reggeli vagy délutáni dugót.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
az a helyzet, hogy nekem napközben is égett a gyomrom a vége felé, viszont én csak reggel szoktam tejet inni. Különben az öregek azt mondják, hogy attól ég a kismama gyomra, hogy nagy a gyerek haja. Nem tudom a lent lévő fej, hogy hat ki a feljebb levő gyomorra? Mondjuk van is a lányomnak haja...
Mi éjjel mentünk Újpest kp-ból, semmi forgalom nem volt, így tényleg max. negyedóra alatt bent voltunk. Különben azért kérdeztem, mert írtad, hogy miután beértetek nagyon hamar meglett a kislányod, nehogy kifuss az időből.Kép

Nalika
nalika

Nalika,
Igen, én is hallottam a hajas-dologról, nálam ez abszolut igaz volt, Hannának olyan hosszú volt, hogy hátul szinte copfba lehetett volna fogni.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
a kisebbik fiamnak is jó nagy haja volt (van, soha nem hullott ki, nem is kopott) mégsem égett a gyomrom, tehát ez egy érdekes dolog.
Úgylátom szaporodnak a babáitok, lassan rajtad van a sor. Kép

Nalika
nalika

Sziasztok!

Erről a hajas dologról én is hallottam annak idején, mert kínlódtam rendesen a savammal. De hogyan hatna a baba hosszú haja a magzatvizen, burkon stb. keresztül az anya gyomrára? Rejtély Kép. A fiamnak egyébként nem volt extra hosszú haja a születése után, pedig égett a gyomrom, nyelőcsövem, mindenem Kép.
Én Rennie-t és hideg tejet alkalmaztam és ülve aludtam.
Üdv, Virág
virga

Számomra is rejtély, hogy mi az összefüggés a két dolog között, de találtam itt egy valamivel reálisabb következtetést:

"A terhesség időszaka alatt a szervezet jóval több női nemi hormont (progeszteront és ösztrogént) termel, ami a test minden részén ellazítja a simaizmokat, beleértve az emésztőrendszert is. Erre az okra vezethető vissza a refluxos tünetek terhesség alatti gyakoribb előfordulása, mert a hormonok lazító hatása a nyelőcső alsó záróizmánál is jelentkezik.
A nyelőcső-gyomor határán elhelyezkedő záróizom ellazulása elősegíti a savas gyomortartalom nyelőcsőbe való visszajutását és így a gyomorégés kialakulását. Jelentősen hozzájárul ehhez; elősorban a terhesség harmadik harmadában; hogy a növekvő magzat egyre nagyobb nyomást gyakorol a gyomorra, illetve a nyelőcsőre, szintén elősegítve a refluxos panaszok kialakulását."

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Anyamanya Kata!
Számomra is ez volt a hihetőbb Kép. Ez valami olyasmi babona lehet, mint az, hogy ha csúcsos a has, akkor csak fiú lehet a baba (vagy lány? már nem emlékszem), meg ha savanyút kívánsz, akkor fiú, ha édeset lány (vagy fordítva).
Persze van akire igaz (végül is 50 %), de ezek inkább népi hiedelmek szerintem.
Üdv, Virág
virga

Virga,
Szerintem is ez a "hajazás" úgy terjed szájról-szájra, mint a népmesék. Valószínű, régen, amikor még az emberek nem voltak annyira tájékozottak, ez a mendemonda terjedt el, aztán már nem is lehet leállítaniKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Nekem mindkét gyereknél égett a gyomrom, mégis meglehetősen kevés hajuk volt, ráadásul mindkettőnek meglehetősen későn kezdett el nőni (1,5 éves kor után), addig egész rövid hajuk volt.

Most nem ég sokszor, csak egész kicsit. Jelent ez valamit?KépKépKép Mondjuk lány lesz, hosszú hajjalKép. (A két rövidhajú fiú után...)

Egyébként már 37 hetesek vagyunk, lassan mi is sorra kerülünk. Meglepett, hogy már a szülőszobára is kell pelus, bár mindenképpen tettem volna be a táskába oda is.
A nővérhelyzet kicsit elkeserítő, ha így van, mert az előző szülésem nekem is császár volt, és hát az egy nagyon kiszolgáltatott állapot, legalább segíthetnénk. Most mindenesetre eme állapotot elkerülömKépKép és nem fogok segítségre szorulniKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
így is van, így kell ezt felfogni! Bár nem tudom mi okozta az előző császármetszésedet, de nagyon remélem, hogy ez az ok most nem fog fennállni.Kép Persze neked is szorítok a kislányért. Nekem is a harmadik lett lány, úgyhogy van esélyed. Kép Különben te kinél szülsz majd?

Virga,
én nem akartam a gyomorégésre gyógyszert szedni, ezért ettem inkább p.kukoricát. Elég volt ugyanis egy 10 napos Maripen kúra félidősen Kép, úgy gondoltam a többi gyógyszert hanyagolom.

Nalika
nalika

Sziasztok!

Nalika!
Megtennéd,hogy a Banczikkal kapcsolatos rossz élményeidet velem is megosztod? 2 éve szültem nála, igazán szép élmény volt, bár tény, hogy nekem is gyors szülésem volt, sok köze nem volt hozzá. Viszont azóta többeknek is ajánlottam őt, ketten a közelmúltban szültek nála, és borzasztó élmény volt nekik. / mellesleg egyikük egy napon szült Veled,ha jól látom!/. Gondolkodóba estem, vajon a következő babámhoz keressek más orvost?
Címemet megtalálod.
Ja, én is Újpesten lakom!

Köszönöm előre is!
Judit
jucc

Bocs, nincs a profilomban az emilem, íme:
jkoltai@axelero.hu

Judit
jucc

Sziasztok!

Nalika! Megtennéd, hogy nekem is átküldöd a Banczikkal kapcsolatos élményeidet? ( hunyadyemese@freemail.hu ) Előre is köszönöm.
Bár én még csak 3-szor voltam nála, 17 hetes vagyok a héten, eddig szimpatikusnak tűnt. Bár ezalatt a 3 alkalom alatt azt vettem észre, mintha hangulatember lenne. Néha szórja a poénokat, most meg elégg morcos volt. Bár az is lehet, hogy csak éjszakázott, fáradt volt és ezért volt legutoljára rossz passzban. Az előző szülésem (nem nála szültem) nekem is elég rövid volt, a dolgok mentek a maguk útján, nekem sem kellett az, hogy ott álljon az orvos. Sőt én az a tipus vagyok, aki inkább szeret magába fordulni és egyedül szenvedni, nem hiányzik, hogy ott még a doki is fontoskodjon. Minden esetre azért kiváncsi vagyok, hogy mi volt vele a gond. Még egyszer köszi, hogy egy körből nekem is átküldöd a mailt.

Mindenkinek üdv:
Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Judit,
Küldtem mail-t.

Nalika,
Most "esik le", hogy mi majdnem földik vagyunkKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Húúú, jól összejöttünk mi, Banczikosok
Judit, én is küldtem mailt

Andi
psandi

Nehogy azt higgyétek, hogy hagyom ám sírni! Fenéket! Megnyikkan már felvesszük. Vasárnapig velünk volt apa is (tanárember), úgyhogy nem volt gond. Legtöbbször az apja mellkasán aludt. (Amint betettük a kiságyba, kinyíltak a csipáiKép )
Tudom, hogy nem lehet alkapatni, meg különben is két héttel hamarabb jött, szóval abszolút kijárt neki az ölelgetés. (Hallanátok anyósomat! A kórházban, mikor felvettem, mert elkezdett sírni, azt mondta, hogy már korán kezdem az elkapatást. A szobatársam is hallotta a megjegyzést, aki azt mondta nekem, hogy " én a helyedben ki se mennék az anyósodhoz". Kép)

Anyósokat sem lehet megválogatni!

Kép
kisdió

Kata,
majd írd le nekem mail-ben, hogy kb merre laktok, jó? Hátha...

Nalika
nalika

Nalika,
Mail ment.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Andi,
Csak nem azt akarod mondani, hogy Te is Banczik dokinál szültél?! Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

deeee Kép
és most úgy néz ki, megint babás vagyok, a 7. hétben vagyok, és vacillálok..., de valszeg hozzá megyek
Andi
psandi

Kata, írok Neked mailt Kép
Andi
psandi

Andi,
Szóval nem vasalsz?! KépKépKép
Véletlenül épp bepofátlankodtam a nyáriakhoz...
Nálam a vasalás az a dolog, amitől ki tudnék futni a világból, csak húzom-halasztom. Most is áll egy rakás ruha a szekrényben, ki is találtam, hogy inkább venni kéne nekik egy jópofa kis fonott fedett kosarat. Inkább mint a vasalásKép

Pusz,
Kata

U.i. De ugye Neked nincsenek rossz élményeid? Jaj, ne!

Kép

Kép
anyamanya

Andi,
Attól tartok, a profilomban lévő e-mail cím már nem működik, úgyhogy légyszi ide küldd: katilinko@chello.hu

Köszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Nalika!
A Rennie-re rá van írva, hogy terhesség és szoptatás alatt is alkalmazható, ezért mertem itt is ajánlani. Tulképpen kálcium és magnézium (karbonát) van benne és mértékkel fogyasztható.
Nekem az orvosom és védőnőm is ezt ajánlotta gyomorégésre, ezért én használtam is.

Kisdió!
Hogy lehetne már elkapatni egy ilyen pici babát Kép? Most bújt ki az anyukája hasából, ahol 9 hónapig biztonságot nyújtó meleg környezet vette körül, most pedig hagyni kéne egyedül rúgkapálni az ágyában? Az én véleményem az, hogy ha sír akkor valamire szüksége van. Ha nem éhes, szomjas, fázik, melege van, pisis, kakis stb. stb. akkor egyszerűen csak érintést szeretne Kép. Szóval egyelőre még nem fogod elkényeztetni, az biztos. Ha mindig válaszolsz az igényeire, akkor a későbbiekben sem, mert tudni fogja, hogy ha szüksége van anyára akkor Ő mindig jön, tehát feleslegesen nem fog nyafogni. Ez az én véleményem, uff Kép.
Üdv, Virág
virga

o-ó, már elküldtem, na akkor még1x próbálkozom
nincsenek rossz tapasztalataim, a mailből majd megtudhatod Kép
Andi
psandi

Andi,
Válaszoltam

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata, köszi, én is írtam
Most hányadik hétben vagy?
Andi
psandi

Andi,
Mail mentKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Meskete,
Küldtem mail-t.
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: az AFP vérvételnek hány nap alatt van meg az eredménye? És utána kb. mennyi idővel van a genetikai UH? (tudom, hogy valamikor a 18.hét körül)
És itt ugye a genetikai UH-ot mindig egy másik doki csinálja, nem akihez járunk. De így is bejöhet az apuka?

Köszi mindenkinek!Kép

Bori
bunczika

Bori
az AFP 2 hét (valahol 3!) A genetikai UH meg kb középidőben van, 18-20. hét között, apuka is bemehet rá Kép Azt mondják, a genetikaira már az AFP lelettel a kezedben menjél, de az enyém pl. nem volt még kész addigra és nem is kérték.
Andi
psandi

Szia Andi,
Van egy rossz hírem. Az utolsó hónapban állítólag hetente is kell. Tudod mit?! Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Bori! Az AFP kiküldési ideje ugyan tényleg 2-3 hét, a valóságban azonban készen van 4 nap alatt és csak a postán tölt el sok időt. Bp-en van egy központi AFP-s labor, ahol tajszám ellenében megmondják telefonon is az eredményt. A számot már nem tudom, de az "alacsony afp" vagy vmi hasonó című topikba én tettem fel 2003 januárjában vmikor, keress rá! Nekem elg fontosnak tűnt, hogy az UH-ra meglegyen az eredmény - a dokim tényleg csak hetekkel később kapta meg, de nekem már megvoltak az adatok Kép A genetikai UH-ra az én emlékeim szerint nem szokták beengedni az apukákat (nekem az én dokim csinálta szerencsére), viszont ha kéred, felveszik videora!

Márti
márti

Köszi MártiKép

Bori
bunczika

Már meg is találtam a tel.számot. Kép

Bori
bunczika

Kata, nem mondod! Rákérdeztél? Kép

Márti, nálunk beengedték apát is, akkor szerintem doki függő...

Andi
psandi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?