Új privát üzeneted érkezett!

Kia…örülök, hogy jobban vagy!

Szecs…azt a testápolót mi is használjuk. Hogy mennyire hat? Azt nem tudom. Zsoltinak is érzékeny a bőre, mint az apjának…így kenem naponta kétszer (ha eszembe jut) :D
Köszi az oltáskivezetős infót, de eddig egynél se adtam neki. Úgyhogy nem hiszem, hogy kipróbálom, de azért felírtam.
A tejpépet én 8 hó után próbáltam kétszer, de Zsoltinak nem ízlett. Így dobhattam ki a dobozzal, mert elfelejtkeztem róla és megromlott :D
Én a babás szabadtéri összejövetelre szavazok, hiszen minden babára nagyon kíváncsi vagyok :D

Judit…szerintem Lilla ott fog megfordulni. Az idősebbek mindig inspiráló hatással vannak a fiatalabb babákra :)
Pontos dátumra nem emlékszem, de szerintem fél éves kortól van zöldborsós bébiétel és 8 hónapos kor után már passzírozni sem kell. Zsolti mostanában szemenként eszi ki a rizibiziből a borsót :D

Nálunk ma a harci balesetek napja van. Zsolti jobb szeme alatt van egy monokli, nekiment a nagy kék FP elefántjának...a jobb szeme alatt pedig egy hosszú horzsolás...nem tudom, hogy hol szerezte :(
Holnap megyünk szemészetre, azt fogják hinni, hogy verem a gyereket :D :D

Timi
Kép
vt72

Szecs,
ez a sörözős, csajos jól hangzik :) mehetünk!!!
Dudorka meg bent dudorog. De borzaszto nehezen mozgok miatta. Már nagyon fáj mindenem csak pont az nem aminek kéne :)
A védőnénitől nem kérdezted meg hogy kakaót és kalácsot mikor adhatsz?? :)

Judit,
Dudorkának még úgy tűnik rengeteg helye van mert mocorog. Persze egyre diszkrétebben.

Kriszta,
légyszi másold le nekem Petrát, hogy tudjam hogyan kell egész éjjel alvó gyereket produkálni :)

Timi,
Zsoltit miért bántod? Nem lehet annyira eleven?
Ma ki kellett töltenem az oviban egy kérdőivet amin az is ott volt, hogy a gyereket hogyan büntetem.... no megszaladt a fantáziám :) De aztán csak diszkréten azt írtam, hogy szidással, néha popsira veréssel :D

KépKép
sunflow

Ok, akkor egy szavazat a babás programra és egy a sörözésre :D Most én is a sör pártján vagyok, pedig a babákat is szívesen megnézném. Ezt teszi fél év szobafogság :lol:
Timi, apa jól el van kényeztetve, ha naponta kétszer kenegeted :lol: Muhaha, amikor a hóhért akasztják :D
Bevallom, én még kézkrémnek is azt a testápolót használom ebben a hideg-szeles időben. Nekem bejön, de Blankának amúgy sem száraz/érzékeny a bőre szerencsére kop-kop.

KépKép
Kép
szecs

Szecs...ott a pont :D :D :D
Apja szerencsére önkenő :D

Timi
Kép
vt72

Sunflow, bujkált bennem a kisördög, hogy megkérdezzem, hogy akkor Karácsonykor nem kellett volna hagyni, hogy Blanka a töltött káposztára oroszkrém tortát is egyen :?: :lol:
Kitartás, már csak max. 4 nap! :wink:

KépKép
Kép
szecs

szecs: várom a receptet!!!!!!!!!!

Judit70: fogalmam sincs, hogy Petrus mennyit eszik, nem mérem, az tuti, hogy lassan gurul :-)

sun: biztosan jó babácskád lesz :-), mindenkinek jó babája van (csak kell hozzá türelem :-)). Olyan gyorsan felnőnek, hogy el is felejtjük mennyit sírtak.

ugye Judit?? :-)

Timi: a freemail-em megint kakukk...., de majd küldöm.

ma nagyon sokat sírt Petrus. Olyan baba, aki amikor már nagyon fáradt, akkor sem hajlandó napközben aludni, nehogy lemaradjon valamiről :-), éjjel talán azért alszik, mert már megtanulta, hogy akkor nem történik semmi érdekes. Persze a napközbeni fáradtságnak az az ára, hogy sokat sírdogál :-(. A mosolygós fotókat is ébredés után szoktam róla csinálni!

sajnos én elkaptam valami bacit, remélem nem influenza! Fáj a hátam, fülem, .... remélem gyorsan átmegy rajtam!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

[quote="judit70"]R írta:judit70ipley, szép: 11,5 kg, de miért csodálkozom, hiszen már kész férfi :-)
Sun, te zokni király, ügyi vagy.
:lol: :lol:

Judit, Zalán zokon vette a két szurit, de aztán kiengesztelődött a dokinénitől kapott lufitól :) .

Kép

Kép
ripley

[quote="szecs"] írta:szecs
Timi, apa jól el van kényeztetve, ha naponta kétszer kenegeted :lol: Muhaha, amikor a hóhért akasztják :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó volt Szecs! Bocsi, Timi, de ezen akkorát nevettem!

Vevő vagyok egy blueskocsmára veletek! :wink: ..... :o
Na jó, akkor legyen "csak" babás találkozó.

Szecs, elszabadult a fantáziád, mi? :lol:

Kép

Kép
ripley

Sziasztok!

Kriszta, elküldtem a testápoló receptet, remélem beválik! Hideg ellen pedig vannak speciális kencék pl. DM-ben, amik direkt a pofi kipirosodása ellen védenek, azt is érdemes lehet kipróbálni.
Én is fülfájós vagyok, remélem tényleg hamar túl leszel rajta!
Lehet, hogy az időjárás teszi, de két napja megint küzdünk az éjszakai alvással :roll:
Ripley, akkor most kaptátok a prevenarból a harmadik szurit is?
A blueskocsma tényleg jó ötlet :lol: :lol: :lol:
Timi, várjuk a szemészetes beszámolót!

KépKép
Kép
szecs

Ripley...nyugodtan nevess!! :) :)
Pláne, hogy Te tudod, hogy apa nálunk milyen szép darab...így sok testápolót igényelne a napi két kenésre :D :D

Szecs...nem lehet, hogy Blanka éppen fejlődési ugrik? :)

A szemészeten nem volt semmi extra. A jó hír, hogy nem lett rosszabb Zsolti szeme. A rövidlátás mint családi örökség úgy látszik őt sem kerüli el. Újabb kontroll 3-4 hónap múlva :)

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Tegnap megérkeztünk este 7-kor, gyors fürdi, evés, alvás. Jól elfáradt Lilla. Alig aludt valamit, akkor forgalom volt. Az egyik fiúcska állandóan puszilgatni akarta Lillust, a másik meg csipkedni.
Azt mondták a rokonok, hogy tiszta apja. Így jártam.
A két 15 hós legény jól viselkedett, néha összebunyóztak, nem tudtam hova rohanjak, ráadásul 20 perc különbséggel mind a kettő berottyantott. Húúúúúúúú, de furcsa volt ekkora gyerkőcöket tisztába tenni + még a fütykösük is ott himbilimbizett (kakisan) :-)
Naaaaaaaa a szagról ne is beszéljünk :lol:

Mennyit írtatok 1 nap alatt! :-) Jajj, miket olvasok én önkenegetés........

Szecs, úgy látom te is toppon vagy!!!!! Van dumcsi nálad is :-)
Holnaptól, illetve már mától kemény meleg frontot mondanak, lehet, hogy Blanka ezért sem alszik olyan jól

Kriszta, persze, hogy elfelejtjük azt az időszakot. Örülök, hogy neked is ilyen ügyes babód van, hogy átalussza az éjszakát.
Érdekes volt nálunk is, hogy reggeltő-estig sírt a pocifájás miatt (+ gondolom, hogy ezért aludni sem tudott így a fáradtságtól is), de éjjel aranyos volt.

Timi, örülök, hogy Zsolti szeme rendben van. Nekünk mikor kell majd szemészetre menni?

Nekem mindegy melyik változat lesz a talin, a babásra apák is jönnek gyermekfelügyelőnek? Szerintem ők is jól ellennének. Nem? :wink:

Kép
judit70

Sziasztok!

Ma voltam CTG-n de GI-vel nem talákoztam mert valaki épp szült. 1 óra előtt értem oda és ő 2 utánra igérte magat. Kérdezte Gabi, hogy megvárom-e de nem akartam ott ücsörögni. Ő meg nem tartóztatott. Gondolom nem látott semmi aggasztót a CTG-n. 3-szor kellett a szívhangot utánkeresni mert Dudorka állandóan elficánkolt.

Nagyon nehezen vonszoltam be magam odáig. De sikerült még egyben hazaérnem. Kérdezte is Gabi, hogy én inkább miért nem szülni megyek.... mondtam, hogy mennék én de Dudorka még nem akar kibújni. Aztán azzal búcsúztunk el hogy nagyon szeretjük egymást de nem szeretne jövő héten ott látni CTG-n.... no én sem szeretnék ott lenni majd csak 6-7 hét múlva kontrollon :)

Megyek leteszem a pocakom és eszem anyu sajtos pogácsájából....

ui: mindent elolvastam amit írtatok, de most nincs erőm reagálni csak helyzetjelenteni. ezért mindenkitől elnézést kérek és gyúgyulgassatok-növekedjetek-fejlődjetek egészségben szépsegben....

KépKép
sunflow

[quote="judit70"], írta:judit70 de furcsa volt ekkora gyerkőcöket tisztába tenni + még a fütykösük is ott himbilimbizett (kakisan) :-)
Naaaaaaaa a szagról ne is beszéljünk :lol:

Judit...jobb ha felkészülsz, mert a hozzátáplálással elindul egy szagosodási folyamat is :D :D :D

Hogy nálatok milyen a rendszer szemészet ügyben azt nem tudom. Nálunk a védőnéni fél éves korban küldött minket először és azóta járunk úgymond rendszeresen :)

Timi
Kép
vt72

Sun...tessék csak pihengetni és falatozgatni :)
Aztán ha véletlenül úgy alakul, azért nyugodtan menj a jövő héten is ctg-re :)
Bár a lift olyan kicsi GI rendelőjében :P

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!!

Sun...Örülök hogy még egyben vagy!! azt írtad nem szeretnél velem találkozni jövőhéten G.I-nél.. :wink: Lehet mégis ..
Nyugodtan lehetsz Anyukád már itt van ,és olvastam Annával is minden ok. az oviban.
Dudorka szereti a benti kényelmet :wink: :D

Judit...Akkor szerencsés volt az utatok .Megérkeztetek.
Lilla hogy bírja a hosszú utazást?

Timi... Nekünk nem is javasolták a szemészetet.
Családi adottság miatt is mentél Zsoltival?

Kriszta...Irigykedem :) egy kicsit .
Lassan nekem is küldheted a receptet az átalvós éjszakákhoz. :wink: :lol:
Ma voltál G.I-nél? sokat vártál? én jövőhéten megyek ,remélem nem lesznek nagy-nagy csúszások...

Szecs ...Sörözős buli ,húúúú benne vagyok :wink: görbe délután még szülés előtt.... utána szobafogság ...
Jön a tavasz !! Remélem nem lesz olyan bezártság érzésem ,mint Izabellával volt !!!

Ripley.. Anyának sajnos nincs hosszú csinos lába. Apja lánya Iza is,szerencsére.:-) :-)

Voltam szülőszoba látogatáson.
Nagyon + volt számomra.Aki vezette ő is.
Mindenre megkaptuk (tam) a választ.
Volt 1csaj ,kész volt mindenki tőle.
Kérdezgettem a császárról is 1-2dolgot,és megkérdezte a szülésznő van még valaki aki császáros lehet .
Mondta hogy ő .
Miért? kérdésre a válasza .- Mert félek a szüléstől.
:roll: :shock: :x
( és a babája már be van fordulva) :?

Én meg hiába bűvölöm ,nem akar :shock:

Jucus :-)

Kép

Kép
jucuss3

[quote="jucuss3"]T írta:jucuss3imi... Nekünk nem is javasolták a szemészetet.
Családi adottság miatt is mentél Zsoltival?

Örültem, hogy félévesen el lehetett menni. Ha nincs ez a lehetőség, akkor az "örökség" miatt is elvittem volna. Inkább kapjon fiatalon gyengébb szemüveget, mint később egyből erősebb kelljen.

Örülök, hogy tetszett a szülőszoba. Én is élveztem anno a látogatást :)
Valahol szerintem mindenki fél a szüléstől, főleg első babások. (Én is féltem, de nem indítottam úgy, hogy császárt szeretnék :D )

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Timi, igen, néha már érzek különös "illatokat", de a fiúké már kész szag volt. :-)
Próbálok ráhangolódni.
Azt hallottam, hogy fogászatra meg már 3 hónaposan ajánlatos elvinni, ez elég furcsa, nem? Ti mit tudtok róla?
Mondjuk arról már lemaradtunk.
Szemészetre nektek hova kellett mennetek?

Azt elfelejtettem írni, hogy a két fiúcskának most volt a 15 hós oltása, és az egyik aki sosem lázasodott be, pár napra rá lázas lett.
Ahhoz képest olyan kis virgonc volt.

Jucuss örülök, hogy tetszett a szülőszoba látogatás, nekem is jó érzés volt, hogy tudom milyen helyre kerülök + én is a császárról érdeklődtem.

Sun, látod milyen szépen húzod dudorkával?! Pihengess és egyed a mama főztjét. Néha írhatnád, hogy miket főz, mert most is itt tökölök, hogy mit főzzek, de semmi sem jut eszembe.

Lányok, néha ti is írhatnátok ötleteket :-)

Legutoljára bolognai makarónit csináltam.

Nem is írtam, hogy amióta Lillus pocakfájása elmúlt, én megnyugodtam és eszem rendesen.
Eredmény: kb. 5 kg-ot híztam, pedig hogy örültem, hogy 3-4 hét alatt visszament minden felszedett kiló. Na, mondjuk nem olyan áron, hogy szegény babócának annyi fájdalma van :-(

Van valami tipp, hogy fogyjak, hogy fogjam magam vissza?
Már alig várom, hogy jöjjön a jó idő, mert akkor a hosszú séták is segítenek, akkor is 2 órákat sétáltam.

Kép
judit70

Judit...én ezt a fogászatos dolgot nem hallottam. Pedig Zsoltinak már 16 foga van, de még senki nem mondta.

Én ma megint NoSalty-ról főzök...nálam ez az egyik nagy kedvenc oldal. :)
http://www.nosalty.hu/majorannas_csirke_krumpliagyon_recept_1959#
Sütőzacskó és répa nélkül...de az illata jó :)

Fogyózni én nem fogyózóm még...bár most almát rágcsálok éppen :)

Zsolti meglepett, mert 7kor keltünk, de már most láttam rajta, hogy álmos. El is aludt a tízórai után...lassan egy órája alszik.

Timi
Kép
vt72

Timi, jön a melegfront.

Lilla is reggel 1/2 7-kor kelt, 1/4 9- 1/4 11-ig aludt és most 1/4 1-kor megint elaludt és elég nyűgöske volt. Szerintem attól lehet.

Na, megyek megnézem a receptedet, mert még mindig nem rotyog semmi, egyszerűen ötlettelen vagyok ma. :evil:

Sun, annyiszor eszembe jutsz amikor nézem a tv-t, hogy a kórházakban látogatási tilalom van. Anyukád csak be tud majd osonni egy kis hazai húslevessel :wink:

Kép
judit70

Sziasztok!

Timi, eszembe sem jutott, hogy a növekedési ugrás miatt lehet ez a sok ébredés éjjel :oops: Pedig igazad lehet, mert tegnap pl. olyan gyorsan és olyan sokat evett Blanka, hogy bukott is rendesen szegény :roll: Akkor viszont csak egy hétig tarthat ez az állapot, hurrá :)
Nekünk is mondták a szemészetet féléves kor után, én fel is hívtam egy magánrendelést (a nővéremnek sajnos elég rossz a szeme, így alapos kivizsgálást szeretnék), de ott azt mondták, hogy akkor érdemes menni, ha stabilan ül a gyerkőc, mert akkor tudják a gépek elé ültetni :? A fogászatról én sem hallottam :shock:
Judit, ügyesen álltad a sarat a kis srácokkal! Nekem hétköznap még mindig egészségkonyha főz :oops: Hétvégén sült pulykamellet+ zöldséges kölest/sült csirkecombot+sütőtökös rizst csináltam, de ezen a héten még nem tudom mi lesz a menü. Fogyókúrába még nem kezdtem bele, de már baba-mama tornázunk Blankával itthon. Jó móka :D
Sunflow, pihenj amennyit csak tudsz! Drukkolok és várom az sms-t :wink:
Jucus, de jó, hogy ilyen pozitív élmény volt a szülőszoba látogatás! Ne törődj senkivel, úgy jön a pici, ahogy neki a legjobb! Nyílt titok, hogy bizonyos orvosok csinálnak császárt "rendelésre". De szerintem a Máv tipikusan nem ilyen kórház.

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!

Rég írtam...
Jó sokat kell olvasnom... :roll:

Jucus
Gratula a jó UH eredményhez!

Ripley
Zalán szép súlyban van...
Levit lassan utóléri :P

Szecs
Tejpép - Levi szerette, de csak esténként a cici mellé/után...
..és azt hiszem csak 1 éves kor fellett adtam...

Kriszta
Jobbulást Neked!

Timi
Örülök, hogy Zsoltinak nem romlott a szeme...

Sun
DRUKK, már csak néhány nap... :wink:

Tegnap voltunk "játszóházba" - ismerkedni az ovival..
Levinek nagyon tetszett, az elején félt, de később...
Mi voltunk az utolsók, akik eljöttünk...

Ma voltam védőnőhöz... minden oké...
Eddig 4 kg-ot híztam :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Vagyok ám, csak ritkán tudok jönni, Vivi megint beteg, szerintem jövőhéten sem viszem bölcsibe, farsangra tuti meggyógyuljon, nagyon várja már.

Judit, a bolognai nagyon jó ötlet hétvégére, köszi :D
Én tegnap tepsis krumplit csináltam, hagymával és szalonnával, azelőtt pedig kelkáposzta főzeléket csináltam. Iszonyatos mennyiséget meg tudok enni, alig fogjuk győzni anyagilag :lol:

Voltam dokinál, a 12. hetes UH-ra kell mennem, előbb nem lesz friss infom. Lányok, én nem G.I.-hoz fogok járni, remélem nem baj, hanem ide az SZTK-ba, nincs most keret magándokira.

Kia, fel fogják venni Levit az oviba, hogy jön a kis tesó?
Vivi imád már bölcsibe járni, úgyhogy most nem tudom, mit csináljak...

Majd jövök még, csak sokat vissza kell olvasnom...

KépKép
b_judyt

Judit…tényleg valami lehet a levegőben, mert délután ½ 5-től aludt Zsolti még egy órát.

Szecs…hogyan tornáztok Blankával? És mire?

Kia…nem híztál sokat! Csak így tovább :D
Levi jól fogja venni az óvodát is.

Judyt…olyan messziről nem is egyszerű bejárnod GI-hez.
De azért ugye jössz majd mesélni nekünk? Így legalább más kórházról is lesz infónk.
Pont mint Kia…ő majd a nyíregyházi viszonylatokba avat be minket.
Kelkáposzta főzeléket nem szeretem…de Neked egészségedre :D

Timi
Kép
vt72

Sziasztok.

Judit
Én ma krumplifőzeléket csináltam fasírttal (amúgy jó fokhagymásan :wink: :D ). Mellé tárkonyos csirkeragut. (Eredetiben zöldbabbal kellett volna, de Bercim nem eszi, így gombát raktam bele helyette.)
Egyébként én sem tudom soha, hogy mit főzzek. A kicsi fiam (a zöldbab kivételével) mindent megeszik, de az apja! Na ő nem egyszerű eset. De ezt a majoránnás csirkét kipróbálom.

Az élet egy ajándék, hát minden percét élvezni kell!
Kép
Kép
Kép
nammado

Nammado...én azt hittem, hogy ebből a majorannás csirkéből marad holnapra is. De tévedni emberi dolog :) Pedig 8 combból csináltam. A nyeletlen részéből, amin több hús van :)
Zsolti megevett 1,5-et, én is 1,5-et, apja meg vacsorára 3-at, de aztán "feláldozta" magát és megette a maradék kettőt :D :D

Úgyhogy még szerencse, hogy holnap a dédiékhez vagyunk ebédre hivatalosak, különben apjának főznie kellene :) De majd vasárnap főzetek vele valami olyat, ami hétfőre is kitart :)

Krumplifőzelék ötlete eltéve a jövő hétre...régen volt nálunk is :)

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Látom mind megvagytok :) Még én is.

Nammado,
krumplifőzelék fasirttal... az nagyon finom. Van is itthon egy kis krumpli.

Judit,
én tegnap zöldbablevest kívántam így azt kaptam.
Egyébként nem bánom a látogatási tilalmat. Így legalább lesz egy kis idő összeszoknunk Dudorkával. Annát sajnálom csak hogy majd nem tud bejönni. De majd kiveszi a részét ha hazajöttünk.... csak már lennék bent :)

Judy,
örülök hogy te is meglettél. :) Teljesen érthető a döntésed doki ügyben. Azért ne tünj el.
Mi lesz Vivi a farsangon? Anna a hófehérke mellett döntött végül. Majd csinálok róla képet, mert elmenni én valszeg nem fogok tudni. Hacsak Dudorka nem lesz annyira nyugodt, hogy anyu itthon tud majd vele maradni picinykét. Feltéve ha addig kijön....

Kia,
a 4 kg az nem sok. Én most nagyjából 14-nél tartok. De már nem állok mérlegre :)
Levi meg jól ellesz majd a "játszóházban"

Szecs,
már küldeném... arra gondoltam előre megírom :) de hát a részleteket úgysem tudnám előre.

Jucuss,
lehet hogy találkozunk jövő héten. Amennyiben sikerül odáig elvergődnöm. :) Hányra kell menned?

KépKép
sunflow

Zöldbab...

Nos, bár a fiam nem szereti, de azért nálunk is szokott terítéken lenni. A krumplifőzelék előtt zöldséges apró pecsenye volt a menü. Zöldbabbal, borsóval és marhahusival. :D Sokat csináltam, de a párom is és én is nagyon rájártunk. Majdnem úgy jártam, mint vt. :lol:

Kép
Kép
Kép
nammado

Sziasztok!

Üdv Nammado, még nem is köszöntöttelek :D
Lehet elsiklottam felette, de azt tudod már, hogy Pici Pocok fiú vagy lány?

Sun, örülök, hogy még egybe találtalak :lol:
Vivi minnie egér lesz a farsangon, nagyon várja már a pöttyös ruháját, masnival. Szülők sajnos nem mehetnek be, mert az a gyerek szomorú lenne, akinek az anyukája nem tud ott lenni, ezért senki nem mehet, de csinálnak video-t, és azt mindenki megkapja.

krumpli főzelék jó ötlet, bár apa nem szereti, mert teszek bele cukrot. Hiába mondom neki, hogy tegyen bele ecetet és máris nem érzi a cukrot, nem tudom meggyőzni..., pasiból van...

Judit, én úgy tudom, vagyis azt hallottam, ahogy kibújnak az első fogak, érdemes elvinni fogdokihoz. Bár nem tudom mi értelme. Bőven ráérsz akkor, amikor kint van az összes, vagy ha előbb észlelsz valami furcsaságot. ÉN Vivit 2 és fél évesen vittem, akkor is a kötelező bölcsis vizsgálat miatt, pedig már 21 hónaposan kint volt neki az összes.
Szemészeten is voltunk, de mi is család betegség miatt, apja nem lát, csak az egyik szemével.
Tegnap mondta a doki, hogy orrhangja van Vivnek, majd el kellene vinni F-O-G-hez, de most úgysem műttetném meg.

KépKép
b_judyt

Lányok, naaaaaaaa ezt már szeretem, hogy csak úgy jönnek a kaja ötletek :-)
Jó kis lavinát indítottam, de jó, nem? Sokszor olyan gondban vagyunk, hogy mit is főzzünk.

Judyt na végre, hogy előkerültél.
Tepsis krumpli, jajjj, de fincsi és már rég csináltam, jövőhéten csinálok is.
Szerintem senkinek sem lesz gond, hogy nem G.I-hez fogsz járni
:wink:
Azért ide remélem jössz majd??? :D
Mikorra várható a baba? Kíváncsian várom, hiszen hasonló időben eshettünk teherbe (1 év különbséggel)!!
Jajj, szegény Vivi, nekem 4 évesen vették ki a manduláimat, de a mai napig emlékszem rá. Azóta is ha meglátom F-O-G-t kiírva, irtózom tőle.

Timi, nem csodálom, hogy elfogyott a csirkecomb, kipróbálom majd én is, csak nem rég volt sült csirkecomb. Úgy látom jó étvágyuk van a fiúknak. A te párod is olyan, hogy "feláldozza" magát?? Az enyém is, és utána meg fújtat. :lol:
Tegnap Lilla is aludt 1/2 4-1/2 6-ig.
Ma viszont nem tudom, hogy mi volt 1/4 6-kor kelt, nem is emlékszem, hogy mikor kelt ilyen korán utoljára. 7 óta alszik. Bízom benne, hogy holnap reggel nem így lesz, mert akkor jól kiszúr apjával, az 1 napos pihenőjén sem fog tudni lustizni.

Nammado, örülök, hogy újra jelentkeztél és ráadásul még fincsi kajákkal.
Krumplifőzelékre én is gondoltam tegnap előtt, aztán elfelejtettem, (hosszú haj, rövid ész) de jövőhéten megcsinálom.
Zöldséges aprópecsenyét hogy csináltad? Mi volt mellé, tészta?

Látjátok, lassan össze is szedtem a jövőheti menüket :-)

Én tegnap addig ötlettelenkedtem, hogy a végén sült szalonna lett tükörtojással és ne nevessetek, tudjátok mit ettem hozzá???? Lilahagymát :-)
Nem is értem, hogy miért hízom???? Rozscipó hozzá.... nyami.

Sun, mit szólt Dudorka a zöldbableveshez?
Lehet, hogy a MÁV-ba be lehet majd menni.
Hogy bírod? Gondolom jó fáradt vagy. Az utolsó 1 hónapban én is szenvedtem, nem tudtam, hogy feküdni, így nem aludtam rendesen + éjszakai pisilések!!! Jajjj!
Remélem pihengetsz!!!!

Kia, de ügyi vagy, hogy nem hízol sokat. Nekem a végére 18 kg + volt, mondjuk jó sok volt a víz is belőle. Na, de én előtte sosem voltam édesszájú, akkor meg állandóan túrós sütit kívántam, ééééééés azóta is eszem az édességet.
Apa csak néz nagy kerek szemekkel és megkérdezi, hogy már megint édességet eszel??????????

Kriszta, mi volt GI-nél?

Kép
judit70

[quote="b_judyt"]L írta:b_judytányok, én nem G.I.-hoz fogok járni, remélem nem baj, hanem ide az SZTK-ba, nincs most keret magándokira.
Hááát, valahogy majd megtűrünk itt. :lol: De bolond vagy, persze, hogy nem baj!!! Jó végre hallani felőletek!
Remélem lesz kép is a videó mellé, mert úgy megnézném Minnie egérkét és Hófehérkét!
Sunflow, kitartás! Ma reggel tízpercenként néztem a telefonomat, le volt némítva amíg Blanka aludt. Valamiért olyan érzésem van, hogy ma lesz a nagy nap :) Bár a saját terhességemnél sem jöttek be a jóslataim, szóval még ne rendelj taxit :)
Köszönöm a tejpépes infókat! Újabb körkérdés: hogyan veszitek/vettétek rá a babákat a vízivásra? Blanka utálja a cumit, a tanulós csőrös pohárra mindig azt hiszi, hogy játék :roll: szóval kanállal adagolom neki, de ez elég hosszadalmas...

KépKép
Kép
szecs

Kia, ügyes vagy, hogy ennyire fitt tudsz maradni!
Timi, Rubint Rékázunk Blankával (baba-mama tornás). Én egyedül is az ő kazettáira szoktam tornázni + a terhességem alatt is a kismamatornáját csináltuk.
Judyt, a nővérem szemével ugyanez a helyzet. Azt hiszem, tompa látásnak hívják. És Vivinél elsőre ki tudták teljesen zárni a lehetőségét, hogy örökölte?

KépKép
Kép
szecs

Szecs, húúú ez nehéz kérdés. Nekem ugye, hogy a tejcsi mellé tápszer is kellett, így megszokta a cumisüveget, de pl. nekem a vizet meg sem issza, csak a teát. (Milupa C vitaminos 4 hós kortól)
Lehet, hogy nekem is át kellene állnom pohárra, vagy az mikortól ajánlott? Mi cumisüvegezünk (tápszer, tea).
Az én védőnőm sem különb. Az elején állandóan jött, amióta hozzátáplálunk, meg eltűnt, utoljára 4 hónaposan beszéltünk, január első napjaiban, pedig jó lenne átbeszélni a kajákat, hogy miket adhatok még neki + poharas ivás, stb.
Lassan gépfüggő leszek, minden infót innen szerzek. Az én ismerőseimnek már 15-20 éves gyerekeik vannak, semmire sem emlékeznek. :-(

Milyen jó, hogy írtátok a növekedési ugrást is, most már én is figyelem. Legközelebbi 26-28 hetesen jön.
Köszönöm nektek a jó infókat :-)

Kép
judit70

sziasztok lányok,

voltam GI-nél. Két órát csúszott a rendelés, mert szülése volt. Ezt csak Petrus viselte nehezen.
Majdnem megvertem egy cicababát is, aki közölte amikor mi következtünk volna, hogy bocs, de Gabi azt mondta, hogy előttünk menjen be, mert neki fél 4-re volt időpontja!!! Igaz, hogy mi 4-re mentünk és akkor ő még sehol nem volt.....na egy picit pipa lettem, szó se róla, főleg mikor hallottam a rendelőből a kacarászásokat én meg azt sem tudtam, hogy hogyan nyugtassam Petrát....
Egyébként minden rendben (majdnem), megereszkedett a méhizomzat... engem baromira zavar... úgyhogy intim torna és ha nem javul plasztika :-(

sun: kérdeztem Gabitól, hátha ott vagy a csúszás miatt, illetve,hogy nem Te szültél e !!!?? :-)

Várjuk az sms-t!!!!

Puszi Nektek, majd visszaolvasok!!!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Kriszta!
Én is leütöttem volna a csajt. Egyrészt én nagyon kedvelem a Gabit, de Ő is azért, hogy gondolta, hogy pont előtted, aki pici babával van??????????? Másrészt, hol volt 4-kor a fél 4-es hölgyemény????
A csajról nem is beszélve, pont, hogy neki kellett volna felajánlania, hogy menjél csak nyugodtan ELŐTTE be.
No comment!

Hogy kérdezted meg a Gabit, hogy Sunflow nevű hölgy szül??????? :lol:

Kép
judit70

Szecs, Judit,
pohárból már akkor el lehet kezdeni itatni amikor a vizet kezditek adni. Legyen az a vastagfalú mokkás pohár hogy ne harapja el vagy olyan műanyag amit lehet sterilizálni. Annánál én is nagyon sok mindent kipróbáltam és végül az az itatópohár jött be aminek lágy a "szopókája" vagyis hajlik.

Szecs,
nem rendelem a taxit.... viszont te lassan előveheted a nyári napozót :)

Judit,
nem vagyok fáradt mert semmi dolgom itthon és Annát is elvitte az apja hétvégére. Dudorkának nem lett semmi baja a bablevestől. Meg nekem sem :)

Jaj friss mamik, kérdés, éjszakai szopizáskor átpelusozzátok/tátok a babát? Én már nem emlékszem....

Kriszta,
hamar elhúztam, pont a csúszás miatt. Kár hogy nem tudtam hogy mikor jössz, mert akkor kihúztam volna egy darabig. No mindegy... A plasztikát ingyen csinálják vagy pedig klinikán kell csináltatnod?
Az ilyen HP-ket én sem értem. Amikor meg majd ő lesz hasonló helyzetben igen nagy szája lesz....

Judy,
Mini egér nagyon cuki. Én is néztem Annának, de őt ilyenekre már nem lehet rábeszélni... A Hófehérke is előbb kutyus/farkas/tigris és egyéb állat volt :)

KépKép
sunflow

Judit, a lila hagymát Vivi szereti nagyon, a bölcsiben rendszeresen van, olyankor olyan kis büdi a szája..., mint reggel... :lol:
Nekem az a szerencsém, hogy most egyáltalán nem kívánom az édességet, mint Vivivel, inkább húst a hússal, szégyen, nem szégyen, elég sűrűn kajával álmodom..., inkább apával kellene... :lol:
Ma megcsináltam a milánóit, pulykahússal, de olyan büdös, hogy elment az étvágyam tőle...
Jövőhéten tojásos nokedlit kéne, de még életemben nem csináltam nokedlit..., valaki??

Szecs, egyenlőre kanállal adagoljad szerintem a vizet, a lényeg, hogy szeresse meg, én is olyan csőrös poharat vettem, aminek szilikon a szopókája (ez egy helyes szó, nem kombinálni lányok...)
A szemét alig tudták megvizsgálni Vivinek, mert nem voltak bíztató körülmények a rendelőben, a dokinő sem volt türelmes, Vivi sírt, inkább mondták, hogy semmi baja..., úgyhogy még elviszem majd a biztonság kedvéért.

Majd jövök még, megjöttek a srácok...

KépKép
b_judyt

Sun....... Dudorka Dorottya lesz? Ha igen, akkor ma van a névnapja. Isten éltesse, ha nem ma van a névnapja, akkor éltesse :lol:

Én eleinte éjszaka is átpelusoztam, mert majdnem mindig volt kaki, (jajj, azok a régi szép idők, annyi kakit) utána, ahogy kitisztult és nem volt kaki, már csak ritkábban, mert mindig kitolódott az ébredése. Talán, ha jól emlékszem 1 hónapig pelusoztam az éjszakai etetéseknél.
A védőnő azt mondta, hogy etetés előtt pelusozzam, hogy kajcsi után vissza tudjon aludni gyorsabban, de én utána tettem tisztába, mert általában evés közben, vagy büfi közben végezte a dolgát. Naaaaaa, meg kaptam volna, ha először nem a pocakot telítjük meg. :-)
Ennek ellenére leraktam és aludt.

Kép
judit70

Sziasztok!

Judit, én innen nagyon sok jó ötletet merítettem hozzátáplálás ügyben: http://www.kismamablog.hu/konyvek - Nagy Babaszakácskönyv.
Köszönöm az infókat ivás ügyben! Én is puha fejű csőrös poharat vettem, bár nem szilikonos, akkor kipróbálom azt is. És a műanyag pohárból ivást is. Valamelyik csak bejön!
Kriszta, ez nem jó hír :( Elvileg mennyi idő alatt javulhat a tornától?
Sunflow, most már tényleg nagyon be vagyok sózva tavaszügyileg :lol: Már nem csak a napozók, spagettipántos ruhák várakoznak Blanka szekrényében, de beszereztem tavaszi kabátot+sapit is neki :D Pelenkázás ügyben én tapasztalt anyukáktól (többek között Timitől :wink: ) és a kórházban a nővérektől is azt a tanácsot kaptam, hogy csak akkor pelenkázzam át Blankát éjjel, ha kakilt. Ilyenkor úgy felébredt, hogy bő 1,5 óra volt visszaaltatni :roll:
Judyt, a nokedlinél egyszerűbb dolog nincs is, csak nem szabad méregetni a hozzávalókat, szigorúan szemrevételezéssel kell elérni a megfelelő állagot. A kiszaggatás már más ügy, az tiszta macera :roll: Ha nagyon megkedvelitek a hazai tojásos nokedlit, érdemes beruházni a szerintem egyetlen, tényleg nélkülözhetetlen tupperware termékbe, a nokedliszaggatójukba :)

KépKép
Kép
szecs

Szecs, köszi, húúú, de jó, már megyek is megnézem, végre, valami jó is, pont azon gondolkoztam, hogy megyek szétnézek valahol, hátha vannak jó ötletek.
Mégegyszer köszi, tündér vagy.

Igen, én is erre gondoltam és Timi itt is írta nekem, hogy csak akkor pelusozzam át éjszaka, ha kaki volt. Ezért is írtam, hogy csak az elején, amíg ki nem tisztult, addig bontogattam szegényt. Sajnos, igen fel tudnak ébredni tőle, de kakiban csak nem hagyhatjuk őket.

Judyt, nokedli az tényleg úgy működik, hogy rá kell éreznie az embernek, amikor kb. jó sűrűségű, akkor szaggathatod. Minél többször csinálod, úgy fog menni, hogy ihajjjjjjj.
Én mosogatni utálom a szaggatót utána. :(

Kép
judit70

Judit,
Igen, Dorottya lesz Dudorka (Du-Dorka) és köszi :) Ma van a névnapja.

Szecs, Judit,
Köszönöm a tippeket pelusozás ügyben. Valahogy nekem is az rémlett, hogy Annát evés előtt pelusoztam át, de éjszaka is és sokszor sajnáltam mert ő is felébredt.

Már én sem bocsátkozom jövendölésekbe mert Dudorka csak nem akar kibontakozni.... Lehet bent marad???? :)

KépKép
sunflow

Lányok, ejnye! Három napig nem nézek errefelé, és ti máris beindultok :P !

Sun, bizton állíthatom, hogy nem marad bent Dudorka :) !
És meglátod, hamar visszajönnek a babázós dolgok, amint szükség lesz rájuk.
A 14 kg abszolút jó többlet :) .

Szecs, nálunk a vízivás olyan "alap" volt. Zalánnak mindegy miből jött, csak víz legyen. Nagyon szereti. Mondom is neki, amikor nyafog a vízért: Zalán, az ivás nem oldja meg a problémáidat... Azóta ez nálunk szállóige lett, bár inkább egy alkoholista összejövetelen hangzik el :lol: .

Judit, fogyás ügyben a legfőbb tényező a nagyon akarás. Nálam a hiúság motivál :oops: , úgy látszik ez is jó valamire.
Például vacsorára csak kefír, zöldség, víz. Ez mindig hatásos.

Judyt, már épp akartam kérdezni, hogy hová lettél?
Az orrhang miért probléma, mire utalhat? Győzőnek is kicsit...
Várunk fotót a kis Minnie-ről :D !

Kriszta, nagy türelem kelhetett a rendelőben Petrával.
Az intimtorna biztosan segít! Csináld kitartóan 10 hétig, vagy ameddig javasolják. Nekem bevált.

Kép

Kép
ripley

Nini, Ripley is előkerült :-)
Most még agyilag nem készültem fel a fogyókúrára, de ahogy meglesz, nekilátok, csak nem olyan könnyű!

Ma gyönyörű időt ígértek, csavargás lesz ebéd után.

Tegnap is elmentünk sétálni, de nagyon nagy szél volt, így inkább gyorsan hazajöttünk és kitoltam szélmentes helyre a kertbe :-)
Apával jól elvoltak én meg csinálhattam a dolgom.
Mondtam is, hogy ma apás nap van :-) Nagyon jól érezték magukat. Apukája etette, tette tisztába. Pedig mondtam, hogy ez az 1 nap pihenőnapja van pihenjen, erre Ő: dehogyis, végre a kis tündéremmel lehetek :lol:
Apja elolvadt, elkezdte Lilla simogatni az apukája arcát.
Emmmmmánnnnnnn a szerelem!!!

Sun, na attól ne félj, hogy bent marad!! Ma mész GI-hez ctg-re?

Kép
judit70

Bocsánat, de csak olvasó üzemmódra vagyok képes. Zsolti tegnap hányt, ügyeleten is voltunk, mára meg hasmenése van. Úgyhogy most kizárólagosan tapadókorongos a lelkem :(

Timi
Kép
vt72

Ripley,
hát igen. Mondják hogy gyerek még nem maradt bent és repülő meg fent... :)
Az ivás igenis megoldja a problémákat csak jó sokat kell inni :)

Judit,
nem megyek ma CTG-re. Nem mondták, hogy menjek...
Ma szülői van az oviban fél 5-től, de anyut küldöm, mert nem hiszem, hogy végig tudom ülni a kis gyerekszéken azt az 1 órát. Ezeknek a szülőiknek úgy sincs túl sok értelme....

Timi,
Zsoltinak jobbulást. Nálunk a fél családnak van ez a hányós hasmenős vírusa. Szerencsére az a fele a családnak Érden van... Remélem Anna nem szed össze semmit az oviban. Most valahogy ez nem hiányozna.

KépKép
sunflow

Timi jobbulást Zsoltinak, szegényke. Ügyeleten mit mondtak?
Gondolom sok folyadékot adjál. Ilyenkor mit ehet, persze, ha egyáltalán van étvágya.
Reméljük, te nem kapod el!

Kép
judit70

Elviekben az itatás a legfontosabb, mivel ő szopizik még, így most olyan mint nagyon kicsinek, egész nap rajtam lóg :)
Bár ma egyszer már a szopit is kihányta.
Figyelni kell a pisis pelust, az jelezheti a kiszáradást.
Ihat még a gyerekorvos szerint Kubut, ehet reszelt almát, répát, de ezeket csak kb szerdán. Addig szopis lesz szerintem. Nem is kíván mást nagyon :(

Timi
Kép
vt72

Ja...és apja már jön haza a munkából. Neki eddig a hasmenés része jutott :(

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Judit
Átküldtem a receptet priviben :)

Judyt
Egyelőre kislánynak látszik. Ha csak addig meg nem kukacosodik! :lol: De mivel kislányt rendeltünk... Nos azt hiszem, nem kérdéses a dolog. :D

Kép
Kép
Kép
nammado

Sziasztok!

Olvasok ,de most jutok géphez! :) Apa itthon volt. :roll: rendületlenül keresi, keressük a jövendő házunkat.
Megmondtam nem költözünk, már túl kevés az idő :roll:
Most kezdődik az átrendezzük a lakást című műsorunk :-)
Csütörtökön megtudom , a dudorka állását :wink: .,ha a pozició maradt akkor nem lesz szülés.DDEEEEE még bízom a csodában!!

Judit... A nagyon vizesedéseddel ,mennyivel korábban csinálta a Dr.a császárt??

Sun... 12.30-ra van időpontom. Remélem nem szül most senki ,bár neked örülnék,gondolom te is . :P

Judyt.. Az ovival nem problémáznak ,ha van hely.Megnyugodhatsz .A bölcsivel csinálják a fesztivált ha éppen Anya otthon van.
Kerület függő a dolog egyébként!!!!! :evil:
Itt a XIV-ben tuti nem vennék fel.Végig csináltam Izával az egész cirkuszt. A válaszuk mindenhol az volt,5évesen kötelező az Óvoda. :twisted:

Timi.....JOBBULÁST nektek!!!

és már Apa is..szegény Zsolti..
Hányás és hasmenése is van?

A normoflort adhatod,a bélflórájának jó tesz.Apa is ihatja.
Próbáld itatni is,de most az a lényeg hogy az egész bélszakaszából kiürüljön a vírus.
Nem okoskodás,csak mi márc-ban kórházba is kerültünk ,e miatt.
Szerencsés vagy , hogy még szopizik,nagyon sokat számít!!!

jövök még csak vissza olvasok.. :lol: :wink:

Jucus :-)

Kép

Kép
jucuss3

Jucuss,
akkor odamegyek 12:30-ra amennyiben meg egyben leszek.

Ma kaptam egy mozeskosarat, hogy Dudorkat magam melle tudjam tenni ejszakara amig anyu itt van velunk. Utana koltozik a sajat agyaba.

Jovo heten vagy utana atmegyek a kozeli bolcsibe es kikonyorgok egy helyet Dudorkanak jovo evre. Es Anna regi bolcsijet is fel fogom hivni, hogy oda is bejelentsem igenyemet.... Muszaly lesz mar most mert itt is nagyon nagy a varolista. En nem is ertem miert ekkora problema ez amikor olyan sok biztatast kapunk hogy szuljunk :) :) :)

KépKép
sunflow

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?