Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Adok magamnak negyed órát, hogy írjak nektek. Papa kiment levegőszűrőért a Média Márktba, nekem itt áll a lakás a takarítás közepén, picur fél órája alszik, úgy hogy most hajrá!

Szóval.
Július 27. kedd: délelőtt a munkahelyemen voltam egy kicsit dolgozni, onnan mentünk 1-re Tidrenczlehez, aki most is csak azt tudta mondani, hogy egy ujjnyi, akár két hét múlva, akár holnap.
Onnan kimentünk a barátnőmmel a Mandrina Plázába - először és utoljára. Fél négyre értem haza, 4-től jöttek a 10 perces fájások. Lementem fodrászhoz, és amikor jöttek a fájások, csak annyit szóltam: most, a fodrász csaj meg nézte az órát és közölte: 6:10,6:20,6:30 .Kép
Éjszaka semmit nem aludtam, mert ezek már masszív fájások voltak.
Július 28. szerda: Reggel pisinél láttam, hogy véres minden: NYÁKDUGÓ!!!! Teljesen feldobva, vidáman indultunk a párommal a MÁV-ba. Tidrenczel: szűk kétujjnyi, 1-1,5 napon belül baba lesz, de menjünk haza, otthon fetrengjek nyugodtan, időnként meleg fürdő, aztán meglátjuk.
Egésznap szenvedtem, mert a 10 perces fájások baromira fájtak, ezek már nem csak összehúzódások voltak, mint előtte. Délután már volt 5 percenként is 1 órán keresztül és semmi. Így mentünk neki a második ájszakának. Egy szemhunyásnyit se aludtam, mert fájtam már nagyon.
Július 29. csütörtök: Reggel közöltem párommal (később a dokinak és a szülésznőnek is), hogy én haza nem jövök gyerek nélkül.
Megérkeztünk, doki sehol, de tök megnyugtató volt, hogy a szülésznő azonnal elővette a papírokat töltögetni, mondta az infókat, tehát ő is úgy gondolta, hogy én már haza nem megyek és történik valami! Doki megvizsgált, és azt mondta, hogy totál kimerült vagyok már, a fájások szüléshez gyengák, azzal tud segíteni, ha burkot repeszt. ÁMEN!!!
10:15 burokrepesztés
10:15-10:30 CTG
10:30-tól olyan kétperces fájások, hogy azonnal ágyat kértem! Mondogatták közben, milyen jól reagáltam a burokrepesztésre, délutánra baba lesz. Délutánra? Addig én nekem végem.
11:45 Tolófájások és tolás
11:17 Látszik a feje
11:30 Megszületett

A szülést nem igazán részletezem. Nekem ne mondja senki, hogy ezt el lehet felejteni. Én nem fogom. Ezt a mérhetetlen fájdalmat nem lehet elfelejteni. Nem homályosítja el a gyerek. Van a megszületett kisfiam, és van a szülés. A kettő teljesen külön van nálam. Totál kimerülten, 1,5 napi vajúdás után, két óra alatt megszülni nekem rémálom volt.

A lényeg viszont, hogy itthon vagyunk.Hármasban. Két nagy problémám van: az egyik, hogy a bal cicit nem fogadja el (az első három nap nem volt gond). Szopi elején még rácuppan, két szívás után elengedi. A további próbálkozásoknál már be se veszi a szájába. Próbálkoztam más pózban, kicsit éhesebben, hatalmas, kiapadhatatlan türelemmel, de semmi. Hónaljból is próbálkoztam, hátha becsapom, hogy a jobb cicit kapja, de nem hülye a gyerek. Most azt csinálom, hogy lefejem a bal cicit, és Avent üvegből megkapja. És issza a bestia! Kövi szopinál pedig lazán cicizik a jobb oldaliból.
A másdik probléma, hogy ma 10 napos, de még semmi rendszer nincs a kajálásban. Erre vonatkozóan nem is találok infót. Mikor áll be a hellyel-közzel szabályos szopi? Vagy én irányítsam? (Nem szivesen engedem ébredés után nyafizni.)
Ja, és nem tudom, hogy normális e, de szerintem ez a gyerek túl sokat van fent. Van, amikor két szopi között 3(!) órát is fent van vígan.
Szóval tapasztalt anyukák, mondjatok valami bíztatót!

Bocsánat, hogy hosszú lett a szövegelés!
MIndenkinek kellemes vasárnapot!

Kép
kisdió

Ja! Fontos: a szülésznő, végig-végig velünk volt, és nagyon-nagyon kedves, aranyos, türelmes, segítőkész volt! Jolikának hívják. örülök, hogy vele szültem.

Friss babásoknak gratulálok!

Kép
kisdió

Kisdió,
Jolika nálunk is fantasztikus volt.
Nálunk egyik gyerekemnél sem SOHA nem állt be szabályosra a szopi, Abigél (a második) eleinte mutatott némi jeleket, de nem. Szóval, nem akarlak elkeseríteni 6-9 hónap, majd, ha már rendesen eszik. Addig is mázli, hogy üvegből elfogadja, így azért ki tudsz mozdulni otthonról, ha van, aki megetesse. Mit mond a védőnő a bal cicidről?
Sajnálom, hogy ilyen rossz élmény volt a szülés, de lényeg az egészséges szép kisbaba Kép
Zsuzsó
zsuzso

Ja, de azért már én is hallottam olyat, hogy van olyan baba, aki beáll.
Az én nagyobbik lányom is nagyon keveset aludt, éjszaka is Kép Ez is normális - csak egy kicsit strapásabb.
Zs
zsuzso

Kisdió,

Gratulálok a babához! Milyen a baba, róla nem írtál semmit.
Remélem azért elfelejted idővel a fájdalmat és a rossz dolgokat és csak a jóra emlékezel.
Kórház milyen volt? Meg voltál elégedve?

Én sem akarlak elkeseríteni, de 3. számú gyermekem kedden lesz két hónapos és még mindig nincs rendszer az evésben, max. annyi hogy nappal és éjszaka is kb. 2,5 - 3 óránként eszik. Nem ám nyammog vagy csak megnyugtatásra kéri, hanem rendesen eszik is. A két nagyobbnál sem volt soha rendszer, a legnagyobb két éves koráig evett éjszaka (ő sajnos tápszeres volt), a második még a mai napig felébred éjjel (15 hónapos koráig szopizott, azóta vagy kér inni vagy nem de MINDEN éjjel felébred), ő októberben lesz 3 éves.

Még egyszer gratula!
Atocha
atocha

Sziasztok!
Én most jöttem haza a MÁV-ból, megszületett második lányunk Dorka Emese. Nem is tudom, mit írjak, csak világgá akartam kiáltani az örömömet.
emci

Szia Emci!

Sok boldogságot és még több tejet kívánok! Nagyon jó volt olvasni az örömödet!
Írjál még a babáról és a szülésről (ha van kedved). Testvére hogy fogadta, mennyi idős?
Atocha
atocha

Kedves Kisdió, Kedves Emci,

nagyon nagyon gratulálok Nektek és sok boldogságot a picikhez! Kép Olyan jó nektek! Kép

Kisdió kicsit elriasztottál a szüléstől, de azért még most sem félek. Kérlek írjatok a kórházról, hogy milyen volt, mit csinálnátok esetleg legközelebb másképp, mi az ami nagyon sokat segitett.

Én ma a Camponában jártam (itt lakom mellette) mert hirtelen megnött a hasam, na nem túl nagyra, de pont eléggé ahhoz, hogy ne jöjjön rám semmi. Egy vagyont költöttem... Kép

Kóci, köszi az üdvözletet.Én nagyon jól vagyok, és semmi panaszom eddig. (14.hét) Nincs hányás, nincs rosszullét, semmi. Kép A baba is remélhetőleg jól érzi magát. Kép

Üdv mindenkinek,

Eszter
eszter2004

Sziasztok!!!

Én még új vagyok itt, de remélem csatlakozhatok hozzátok!Kép Én februárra várom a babámat, most kezdtük a 14.hetet!
Eőször is én is gratulálok a friss babásoknak!Kép

És szeretnék tőletek kérdezni egyet:
Arra lennék kíváncsi, hogy terhesség alatt, ha nincs különösebb panasz, nálatok hányszor végeztek hüvelyi vizsgálatot? Merthogy nálam 6 hetesen volt az utolsó, akkor kaptam egy gombaellenes kúpot egy enyhe fertőzésre. Azóta orvost váltottam,(akkor jöttem ide a MÁV-ba) aki 11 hetesen UH-on megnézett, de semmi más.(persze elküldött vér, vizeletvizsgálatra, háziorvoshoz, stb., meg persze a védőnőnél a szokásos vizsgálatokra) Most kezdjük a 14. hetet, 16.héten lesz ugye az AFP, 18.-19.héten megyek következő UH-ra, de nem hozzá, mert ugye itt az a szokás, hogy legalább egy másik orvos is lássa a babát UH-on, tehát megint nem találkozunk. Legközelebb csak a 24.héten kell hozzá mennem. Nem késő már ez egy kicsit? Az még 2,5 hónap! (összességében pedig 4,5 hónap a 6.heti vizsgálattól számítva!) És mi van, ha addig valami fertőzés feljut a babáig és ezért történik vele valami? Persze gondolom, hogy ha panaszom lenne, megvizsgálna, de attól még, hogy nincs kifejezett tünetem, lehet még valami baci vagy a gomba, nem? És mi van, ha a 24.héten már későn derül ki?
Másokat is ilyen ritkán vizsgálnak meg? Ez így szokás itt a MÁV-ban, vagy ez orvosfüggő? Nem lehet ebből baj?

Köszönöm mindenkinek!!!

Bori
bunczika

Sziasztok!

Eddig még csak olvasgattalak benneteket, de gondoltam bejelenkezek közétek, ha nem bánjátok.

Először is gratulálok Kisdiónak és Emcinek a babákhoz!

Rólunk annyit, hogy a Pocaklakóm szintén 14 hetes, mint Eszternek, az én számításaim alapján szintén február 1. a célidő (a doki táblázata szerint február 6. Ami csak azért lehet számomra kellemetlen, mert előzőleg 36 hétre szültem, ha netán ez a baba is ennyire siet, még 35 hetes lesz a doki szerint, így korababának számítana.) Van már egy 2 éves nagyfiam, Botond, aki nem ebben a kórházban született.

Előzőleg terhességi diabetesem alakult ki, amit diétával rendben tartottak. Ez a szülés után szerencsére elmúlt, de sajnos nagy az esély, hogy újból kialakul. Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy volt-e valakinek ilyen jellegű problémája köztetek és a MÁV Kórházban ezt mennyire veszik komolyan? Odafigyelnek-e kellően, vagy elküldenek vele máshová? Jó lenne, ha kezelnék, mert olyan bonyolult lenne visszajárni az előző kórházba vele.

Kisdió! Én is csak megerősíteni tudom az előttem szólók véleményét szopi ügyben. Az én fiam fél éves koráig másfél-két óránként szopott. Az éjszakai szopi 1,5 ÉVES koráig tartott! Naponta egyszer még most is cicizünk, bár igyekszem most már valahogy lebeszélni róla, de nem sikerül egyenlőre. Én mindig próbáltam magamból kiindulni. A cukros diétám annyiból állt, hogy 3 óránként ennem kellett, ha törik, ha szakad és meghatározott mennyiséget. Hát mondhatom rettenetes volt. Ha éhes voltam, ha nem, muszáj volt. Ha viszont hamarabb éheztem meg, nem ehettem. És én ugye egy felnőtt ember vagyok, aki képes kontrollálni a testét, tudja, hogy mi miért történik. Miért várnám el egy újszülöttől, hogy beálljon szabályos időközönkénti evésre? Miért várom el tőle, hogy minden alkalommal "benyomasson" vagy 150 millit, különben tuti éhes és így tovább. Nem mondom, hogy könnyű volt így az első fél év, mivel így nem tudtam senkire rábízni a babócát, mert nem tudtam mikor támad kedve cicizni. De így visszagondolva megérte. A cicim is beállt arra, hogy akár óránként is képes volt belövellni, mindig annyi tejem volt, amennyit Boti úr igényelt. Bízz magadban és a kisfiadban! Ha éhes, etesd meg, ha csak cicire vágyik, hadd cicizzen! Sokszor tényleg csak "anyaillatra" vágynak, az ölelésre, odabújásra.
Ja, és egy barátnőm végig csak bal mellből szoptatott. A másik teljesen elapadt egy idő után és a bal átvette a teljes tejtermelést! 9 hónapig ment így a szopi nekik!
Nektek is sok sikert, örömet és nem utolsó sorban az első hónapokra sok türelmet kívánok szopi ügyben!

Eszter! Neked külön üdv, mivel pont egy idősek vagyunk! Talán még az is lehet, hogy egyszerre fogunk szülni! Remélem továbbra is ilyen jól fog telni a pocakosságod, ahogy írod!

Bocs, hogy így az első hozzászólásom ilyen hosszúra sikeredett!

Mindenkinek Üdv:
Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Szia Bori!

Neked is Üdv, egyszerre írtunk, látom te is februári vagy! A legjobb barátnőm is február elejére van kiírva, szintén MÁV, csak ő nem Netezik. Azt hiszem babadömping várható! :-)))

Engem sem vizsgált az orvos, csak az első alkalommal. Mindig megkérdezi, hogy van-e panaszom, folyás, viszketés, vagy esetleg görcsölgetek-e és ennyi. Engem egyenlőre nem zavar, de félidő után azért jó lenne tudni milyen állapotban van a méhszáj és hasonlók!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Kisdió!

Próbáld meg azt a trükköt, hogy azt a melledet, amelyiket nem fogadja el, azt is olyan irányból kínáld neki, mint a másikat. Tehát úgy fordítsd, mintha a jobb cicire raknád, aztán ne a jobbra tedd, hanem megfordítás nélkül kapja a balt. Rásegíthetsz azzal is, hogyha egy kicsit előfejed, hogy beinduljon a tejleadó reflex és úgy teszed rá.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Bunczika!
Érdekes, ugyanez a kérdés ugyanígy elhangzott a jahnos topikban, ott szakember is válaszolt.
Egyébként engem csak az elején vizsgáltak meg hüvelyen keresztül, kétszer a 20. hét környékén (de akkor panaszom is volt) és a végén a 37. héten a méhszáj állapotát ellenőrizték.

Kisdió!
Köszi a sztorit Kép!
Rendszerességügyben két lehetőség van: vagy beáll valamilyen rend, vagy nem Kép. Még elég korai lenne rendszert várni a kicsitől. Kitartás Kép, lesz ez jobb is, csak kérdés, hogy mikor. Amikor a kicsi alszik Te is pihenj.
A Szoptatás topikban biztosan tudnak segíteni, ha további gondok merülnek fel. A Szoptatási pozicíókban pedig sok érdekes helyzetet találsz.
Sok sikert Kép!

Emci!
Gratulálok Kép! Várom a Te beszámolódat is.

Jó éjt! Virág
virga

Bori!

Gratulálok a pocaklakóhoz! A legutolsó terhességemnél nekem is csak az elején volt hüvelyi vizsgálat, majd félidő után hathetente jártam dokihoz és akkor mindig megnézte. Második gyereknél még ennél is ritkábban nézték, talán háromszor az egész terhesség alatt (szintén MÁV, másik doki). Az első gyereknél pedig minden alkalommal (nem MÁV). Úgy tűnik orvosfüggő?????
Dokid nem mondott semmit hogy miért nem akar 10 hétig látni?

Meskete!
Neked is gratulálok a pocaklakódhoz!
Nekem szerencsére nem volt ilyen jellegű problémám, de a legutolsó szülésnél volt egy szobatársam akinek terhességi diabetesze volt és végig a MÁV-ba járt terhesgondozásra. Szülés után pedig külön diétás étrenden volt a kórházban.

Atocha
atocha

Meskete, Bunczika, akkor tehát mi hárman egy idösek vagyunk. Kép Én egészen pontosan febr. 1-re vagyok kiirva, de ugy számolom hogy inkább jan vége lesz. Ki a dokitok? Nekem Petö Zsolt. Engem is csak egyszer vizsgáltak alulrol eddig.
Sziasztok!
Eszter
eszter2004

Sziasztok!

Atocha! Köszi a gratulát és az infót cukor ügyben! Azért még reménykedem, hátha megúszom most ezt az egész hercehurcát, de, ha előjön, akkor nagyon komolyan kell vennem a baba érdekében! De így megnyugodtam, hogy akkor itt is kezelik.

Eszter! Én Dr. Banczik Zoltánhoz járok. Egyenlőre nagyon szimpatikus. Nekem eddig ahány ember, annyi féle időpontot mondott a szülést illetően. Az utolsó menstruációm időpontja április 29. Nekem van itthon egy olyan körtáblám, még a Kismama újságban volt benne, az alapján február 1, az orvos szerint február 6,a védőnő köröcskéje szerint pedig február 5. De szerintem ezt amúgy sem lehet ilyen pontosan meghatározni előre, főleg az én esetemben, mivel Boti hamarabb született a vártnál, van esély rá, hogy ezúttal sem várja ki az idejét a Pocaklakó (bár azért jobban örülnék, ha kivárná)

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Virág

küldtem neked e-mailt, légyszi olvasd el!!!

Bori
bunczika

Meskete, nekem az utolso menzesz április 27. Kép
A babaneten a föoldalon van ilyen kalkulátor. Nekem az ugyanazt adta ki, mint amit a doki mondott. Na akkor egyidöben leszünk egy helyen. Kép Remélhetöleg...

Szia,
Eszter
eszter2004

Kisdió, szerintem, elfelejted vagy nem, ha lányod lesz, vagy ha lánytesód van, vagy ha van olyan nőismerősöd, akinek még nincs gyereke, hogyan közölnéd vele, hogy a szülés olyan amilyen? Kép Különben nagyon ügyesen szültél, büszke lehetsz magadra, természetes módon szültél!
Szerintem gyöngéden és fokozatosan lehet a babát rendszerességre szoktatni, hogy pihenhess, mert akkor lesz elég tejed. Nekem mindig azt mondták, hogy csináljam úgy, ahogyan kettőnknek jó. Jól mondták.

Üdvözlet a 14 hetes kismamiknak, Mesketének, Borinak is!

Vera
kóci

Meskete!
Én is geszt diabéteszes vagyok (most jött ki és első babámat várom), sorstársainkat a belgyógy I.-en kezelik, engem dr Tóth Ágnes.
a terhelésen úgyis kiderül fennáll e a dolog nálad.Én diétával megúsztam, otthon méricskélnem kell a cukrom, reggelente mindig evés után 1 órával, ebéd és vacsi után én szúrópróba szerint mérem.170 gr-ra vagyok beállítva. És időnként teljes vérkép és vizelet +HbA1c szint ellenőrzés.
Most kezdem a 36. hetetKép
Nekem a 2 szer volt hüvelyi UH-m, 9. és 13 héten.
Plusz kenet a rákmegelőzés miatt.A 19 héten már hasi UH volt.Méhszájat mindig ellenőriz a dokim.
Keddtől meg CTG-m lesz.
Ha van kérdésed váromKép
Noémi
36+0
fantikbaba

Sziaztok,
Emci, Anikó, Kisdió, nagy-nagy gratula a babákhoz :-)
Kisdió, szopi ügyben sajnos nem tudok ötletet adni, viszont nekem bevált, hogy írtam mindent: mikor evett, mennyit, stb, és így kialakult valami rendféle az evésében.
kriszta
topszlix

Sziasztok!

Úgy látom, mára nagyon beindult a topic! Kép

Először is: üdv a fiatal pocakosoknak! Jó egészséget mindenkinek!

Hát ez a szopirend kicsit elkeserített, mert én azt gondoltam, hogy azért csak lesz rendszeresség a gyerek napjaiban, amihez én is igazodni tudok, és könnyebb lesz az életünk.
Éjszaka szopizott a balból! Persze utánozhatatlan pózban voltam. Egyébként tegnap mikor a bal cici volt soron, és negyedórás kínlódás után se volt hajlandó bevenni, a lefejt tejjel a kispapa etette meg! Úgyhogy szerdán nem is viszem magammal Ákost a munkahelyemre, és egy szopi kimarad.

Nem akartam senkit elriasztani a szülésélményemmel. Eszter! Tényleg ne félj! Én úgy paráztam az első hetekben, aztán terhesség második felére elmúlt a félelem. A végén meg már túl akartam lenni rajta Kép
Csak zavar, hogy mindenhol azt olvastam (de tényleg mindenhol), hogy szülés, aztán rózsaszín függöny. Lehet, ha kapok valamilyen fájdalomcsillapítót, könnyebb lett volna. De epidurált nem kaphattam, mert porckorongsérvem van pont ott, ahová adják, és már olyan gyorsan zajlottak az események, hogy mást már nem is tudtak volna beadni, mert mire hatott volna, addigra úgyis meglett volna a baba. (Könyörögtem én császárért is...Kép )

A kórházról: hát nagyon vegyesek az érzelmeim és a tapasztalataim.
Pl. szoptatás. Csak kérdezték, hogy szopik-e a baba. Igen válaszom teljesen kielégítette őket. De hogy hogyan szoptatok, helyesen tartom-e, jól szopik-e, stb. arra már nem voltak kíváncsiak. Én meg teljesen ösztönből tartottam a gyereket, adtam a szájába a cicit, és hát nekem is tanulnom kellett közben a gyerekkel.
Mikor a szülőszobából átvittek a kórterembe, bependerült egy nővérke, tudok-e egyedül zuhanyozni, ha igen, akkor mindjárt jön és megmutatja, hogy kell ellátni a gyereket. Én ott támaszkodom sajgó testtel, a kisfiam békésen alszik, én mi másra vágytam volna, mint azonnali kiképzésre?
Voltak nővérkék, akik rendesen hagyták bőgni a gyerkőcöket, volt egy nővérke, aki teljesen beleszerelmesedett a fiamba, ha zuhanyzás idejére kiadtam nekik, úgy kellett többször is levadásznom a gyerekemet, mert ott volt a kezében.
Gyakorlatilag a kötelező műszakváltáson kívül nem is néztek be hozzánk, voltak lusta nővérek, voltak normálisak.

Kisfiam - természetesen - csodálatos. Sajna nem nyugodt baba, fájnak a kis belei. Állandóan húzza a görcs, még álmában is, de - lekopogom - nem sírósan hasfájós. Jó nagyokat trotyizik, ilyenkor láthatóan elernyed. Nyugtalanul alszik, de rendesen eszik. Az apját teljesen az ujja köré csavarta. Csak ő fürdeti, én még egyszer sem. Hétvégén voltunk egy-egy órára a parkban. (Szívesebben tolnám ki a kertbe Kép )
Éjszaka többször váltunk rucit, mert valahogy nem sikerül rendesen berakni a pelusba, és pisis leszKép
Egyébként hatalmas gondot jelent, hogy tisztába tevés közben előszeretettel pisil. És én még nem vagyok erre felkészülve! Kép Már eláztattam egy egész csomag vattát, folyt már a pisi a szekrény oldalán, le kellett már takarítani az egész pelenkázót. Igyekszem, igyekszem...Kép

Na, megyek, mert Balambér Bugrifüles felébredt. Bal cici jön...

Na most megint jó sokat írtam. Kép

Hüvelyi vizsgálat: Hüvelyi UH volt kb. 14 hétig. Aztán legközelebb huszonvalahanyadik héten vett le kenetet. Utána már csak 32 héten volt hüvelyi vizsgálat.

Kép
kisdió

Kisdió,
a szülés - dologhoz annyit tennék hozzá, hogy minden szülés más, és mindenki másképp éli meg, de szerintem a szülés dolog nem riaszt el senkit a babától, a terhesség sem egy rózsaszin boldogság mindenkinek, és az emberiség sem halt ki Kép
Pelusból kipisilés: nekünk idöszakos, föleg pelenka-méretváltás környékén a gyakori (hihetetlen hogy már a 4.méretet hasznéljuk..)Hasfájás ill gázok: nem reklámot szeretnék csinálni neki, de nekünk nagyon bejött a TT fürdetövödör, beletettük a gyereket és alul-felül nyomta ki belöle a gázokat :-)
Hüvelyi vizsgálat: nekem kb 3 volt a 38.hétig, utána nem számoltam ( a gyerek a 42.hét végén született....). Két kenet vétel volt, a huszonvalahanyadik és 36. héten, ekkor volt vizsgálat is, meg még egy "bónusz" a 20.hét táján. Gondolom, a vizsgálat gyakorisága aszerint változik, hogy minden rendben van e, és hogy mit mutat az UH.
topszlix

Topszlix! Ez a fürdetővödör nagyon szuper!Kép Ez az a sima, átlátszó, egyszerű vödör? Valamelyik újságban láttam. Hol lehet kapni?

Végre egy tanács tőlem is, mint anyukától: Az Avent kézi mellszívó nekem 100%-ig bejött. Tuti könnyű vele fejni, nem fáj és kényelmes. Hozzá a mikrós sterilizátor szintén szuper.

Kép
kisdió

Kisdió,
Azaz! mindenfelé lehet kapni, olyan 4-5 e ft körül. Láttam már Madrinában, Brendonban, Széna térnél, stb.
Mi a mai napig abban fürdünk, bár kezd kicsit szükös lenni ...
topszlix

Sziasztok!

Vera! Neked is köszi a kedves fogadtatást!

Noémi! Örülök, hogy írtál. Most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez a része is rendben lesz a dolgoknak. Nekem előzőleg már a 22-24. hét táján kijött a diabetes és 2 órás, 75 grammos glükózterhelésre 8,4 lett az érték. Ezt 150 grammos diétával tartották rendben. Kéthetente volt próbareggelis cukormérés, plusz jelenés a diabetes-rendelésen. Egyébként elég jól belejöttem a diétába, sőt előnyei is voltak, mert a diéta elkezdése után kb 3 kilót híztam és így is szép méretes gyerkőcöm lett, mert 36 hétre 3000 gramm és 53 cm lett Boti.
A hátralévő időre kitartást kívánok neked a diétához! Már nincs sok hátra.

Mindenkinek üdv:
Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Noémi, Meskete és mindenkiKép

Itt a MÁV-ban hányadik héten van a terheléses vércukorvizsgálat?

Köszi

Bori
bunczika

Bori!

Én úgy tudom, ha nincs előzmény (előző terhesség alatti diabetes, vagy közvetlen családban előforduló diab) akkor minden kórházban a 24. héten végzik a terhelést. Ebben az időszakban borulhat fel az inzulintermelés, az inzulinszükséglet ekkor 2-3-szorosa a normál, terhesség nélküli állapotnak. Ha valami nem stimmel, akkor egészen a 36-37. hétig tovább emelkedhet a vércukorszint. Nem tudom, vajon a MÁV-ban is a 24. héten nézik-e, mert az előző babámat nem itt szültem, egyenlőre én is csak tájékozódó pozícióban vagyok.

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Köszi MesketeKép

Bori
bunczika

Bunczika!
A 26. héten nézték nálam. 8.9 lett a 2 órás.170 grammra állítottak.
Eddig +7 kg-nál tartok, egy hónapja meg semmi se megy fel.A 32. héten 2 kg volt a babó, most fogalmam sincs mennyi.
fantikbaba

Sziasztok!

Gratula a sok új babónak .. és a sok új kismaminak KépKépKépKépKépKépKép

huhhh.. menniyen szültök februárban .. Kép

Meskete
Én is B. dokinál szültem mindkettőt Kép (a másodikat most februárban Kép). Az elsőnél még próbareggelis (vérvétel előtt 2 zsemle 2 dl tej - elvileg, én rendesen reggeliztemKép ) "terhelésesem" volt, de a másodiknál elküldött rendes terheléses vércukorra. Eddig hányszor voltál nála? Nekem mind2 gyereknél minden esetben volt manuális vizsgálat... Hiába no, változnak a dokik is Kép

Mindenkinek minden jót Kép .. most mennem kell, mert Levi elpörgött-forgott a szék alá, és természetesen ordít Kép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok LÁnyok!

Most a munkahelyemröl irok, mert otthon virusos lett a gépem, és nem akartam senkit "megfertözni". Ahogy olvasom a leveleiteket arra gondoltam hogy nyitok egy füzetet és jegyzetelek szorgalmasan. Kép)

Kisdio, én ugy hallom itt a kismamáktol a munkahelyemen (13-an vannak Kép ) hogy kb. 6 honap amíg beáll a rendszer. Igy hát még van idöd. Kép

Ma eldöntöttem hogy elmegyek 3D UH-ra. A 15.hétben vagyok, és igazábol a kiváncsiság vezet (a gyerek neme) illetve talán ott még többet látni mit a 2D UH-on. Bár egy valaki mondta nekem , hogy ilyenkor még nem olyan "szép", és van akiket "elriaszt". Én azért lehet hogy belevágok. Jövö héten AFP.

Üdv MIndenkinek!

Eszter
eszter2004

Na felhivtam a 3D-os rendelöt, és azt mondták hogy inkább a 18-20. héten menjek mert akkor egy nagyobb genetikai szürövizsgálatot is tudnak csinálni. Kép

Sziasztok!
eszter2004

Eszter! Mi is a 19. héten voltunk 4D UH-n. Nagyon nagy élmény volt (pl. akkor hallottuk először a szívhangját.) A pocaklakó ráncos E.T-fejű, de egyszerűen a világ legnagyobb csodája!
Hová mentek UH-ra?

Kép
kisdió

Eszter,
mi a 21.héten voltunk, én is féltem, mit fogok látni Kép de már nagyon helyes volt a baba, pofiján már látszott, milyen lesz az álla, na meg persze a neme is, azt még én is kapásból kiszúrtam Kép
Voltam a 33.héten is, akkor már közel sem volt akkora élmény, max megnyugtató, hogy minden OK. Akkor 3 kilósra becsülték a babát, amire azt hittem, biztos túlzás, mert hosszú baba,de a végeredmény igazolta Kép
topszlix

Eszter

Mi voltunk a 13.héten a Praxisban. Engem is le akart beszélni a dologról az asszisztens csaj a telefonban, de én ragaszkodtam hozzá, és nagyon megérte.
Megnyugtatott, hogy 4D-vel is alaposan megvizsgálták, hallottuk a szívhangját is (elbőgtem magam rajtaKép), és nagyon produkálta magát a drága, egy egész kis balettműsort rögtönzött nekünkKép
Aztán majd az AFP eredménnyel a kezünkben ismét megyünk, úgy a 19.-20.hét táján.

És méghogy nem szép? A világon a leggyönyörűbb babaKépKépKép Furcsállom azt az anyukát, aki ezt nem így éli meg, sőt még riasztónak is találja. Nekem már 6mm-es korában is gyönyörű volt!!! A legszebb!

Bori
bunczika

Bori!

Én nem azt mondtam, hogy nem szép! De valljuk be, tényleg murisak még 25. hét előtt.
Viszont nekünk úgy E.T-fejjel a legszebb csoda volt, ammit addig láttunk. Nekünk is mocorgott, bukfencezett is egyet.Kép
És hát már akkor úgy tartotta a száját, mint az apja...Kép

Nemrég ment el a doktor néni. Nagyon kedves.
Nektek is átjáróház a lakásotok? Múlt héten doktor néni, védőnéni, ma doktor néni, holnap jön a védőnő. Engem zavar. Egy kicsit.

Kép
kisdió

Kisdió

ez engem is nagyon zavarna. Ha végre hazajövök a kórházból, szeretnék csak a babával foglalkozni, nem pedig az állandóan ott nyüzsgő dokikkal, védőnőkkel. Szerintem bőven elég lesz majd a rokonok rohama. Egyébként mit csinál ott állandóan a doki?!?

Bori
bunczika

Sziasztok!

Rebi! Egyenlőre én is meg vagyok elégedve B. dokival. Nekem bejön a stílusa, a humora és az is szimpatikus, hogy nem "magas lóról" beszél a pácienseivel (az előző nekem egy nyugdíj után dolgozgató régi vágású doki volt), a múltkor pl az építkezéseinket is kitárgyaltuk. Eddig kétszer voltam nála. Az első alkalommal volt hüvelyi vizsgálat, de csak minimális, mert pont előtte voltam rákszűrésen, másodjára már nem durkált.

Eszter! A 3D-s Uh szerintem is nagyon jó. Mi Botival a 23. héten voltunk és már akkor hasonlított saját magára, csak még tényleg olyan kis soványka volt. Viszont pont ott nem volt hajlandó megmutatni a kukiját. Az összes többi hagyományos Uh-on mutogatta, de ott nem.
MOst azért is szeretnénk elmenni, mert mindenképpen szeretném, ha a kistesó is fel lenne véve videora, mint a bátyja. A dokim uh-masinájával nem lehet videora rögzíteni, így marad a 3D-s.

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Lányok, köszi a sok-sok élményt a 3D UH-al kapcsolatban. Azt hiszem majd a 20-ik héten megyek, addig ugyis lesz még egy sima UH-om. A babaneten is vannak fotok róla, biztos ti is láttátok hogy hétröl-hétre hogyan fejlödik. Az elején még inkább marslako, de egyetértek Bunczikával, hogy az a kis 6mm-el kis babszem is már gyönyörü. Kép

Egyébkét a sima UH-rol én is mindig ugy jövök haza, mint aki repül. Olyan jo látni ahogy ott bent ficánkol. Már alig várom hogy érezzem is. Mindig odarakom a kezem, hátha már érzek valamit, de semmi. Na de hát türelmesnek kell lenni.

Más: átjáróház: az elején nem ugy van, hogy a védönö rendszeresen jön, a dokival meg meg lehet beszélni hogy hogy szeretné a kismama. Rendszeresen jöjjön-e, vagy csak ha hivják. Nekem ez utobbi szimpibb, márcsak az állandó hálapénz adogatás miatt is. Kép

Üdv Mindenkinek!!

Eszter
eszter2004

Eszter,
az elsö hónapban nálunk is hetente jött a doktornö és a védönö is, engem személy szerint megnyugtatott, föként a doktornö, de szerintem meg lehet velük beszélni, hogy ritkábban zaklassanak. Egyébként elöre megbeszélt idöpontban (órában!)jöttek, így fel lehetett "készülni". Amúgy a mi gyerekorvosunk nem fogad el pénzt, pedig minden szurit itthon kaptunk...
topszlix

Sziasztok!

Doktornő hetente? Húúú, mi ebben sem voltunk átlagosak, ugyanis a hazaérkezésünk után 10 nappal jött doktornő védőnő meg még később. De azért túléltük Kép. Engem zavart volna, ha minden héten jöttek volna. Tényleg átjáróház Kép.
3D: mi voltunk a félidő tájékán, akkor semmit sem láttunk, csak vmi olyasmit mint a Hold felszine Kép. Ugyanis Levente izgett-mozgott a doki nem igazán tudta elkapni, hogy értékelhető képünk legyen. A végén "hagyományos" UH-al sikerült elkapni a nemét, de semmi egyebet. Pedig sokáig próbálkoztunk. Úgy irigyeltem azokat, akik mutogatták a kis ET-jüket Kép.
Üdv, Virág
virga

Dóri, Tünde, nyaraltok? már rég nem írtatok.
Mi pénteken megyünk apa, anya és gyerek nyaralásra.
Jó sokáig nem jelentkezem, addig is akik szülésre készülnek, azoknak sok drukk, a frissen szülteknek úgyszintén a babázáshoz, a pocakosodóknak meg sok pihit!
Vera
kóci

Vera,
jó nyaralást!
Lassan mi is csak eljutunk.
Abigél alvása kezd botrányossá válni, úgyhogy dögrováson vagyok Kép
Ja, és próbálkoztam némi nemű gyümölcs megismertetésével, de határozott ellenállásba ütköztem, pedig gondoltam a napi 8 szopiból szeptemberre egyet csak sikerül kiváltani - de úgy tűnik, nem.
Azért minden pocakosnak sok optimizmust!
zsuzsó
zsuzso

Sziasztok! Mi majd a jövöhéten megyünk nyaralni, csak igy országon belül, de már nagyon várom. Olyan jo lesz végre friss levegöt szivni, és nem ezt a büdös pesti levegöt.

Lányok! Most akkor szabad kávét inni a terhesség alatt vagy sem? Én eddig összesen kb 5-ször ittam tejes kávét. Valaki ezt mondja vki azt,a dokimat meg mindig elfelejtettem megkérdezni.

Köszi,
Eszter
eszter2004

Sziasztok!

Eszter! Ha napi egyet iszol abból nincs semmi probléma. Főleg, ha eddig is ittál, mert akkor hozzá van szokva a szervezeted, nem dobja fel hirtelen a vérnyomásodat, mint annak aki esetleg nem kávézik. A napi egy kávéban lévő koffein nem hiszem, hogy ártalmas. De, ha nem az élénkítő hatása miatt iszod, hanem csak az ízéért,akkor lehet kapni csökkentett koffeintartalmú, sőt koffeinmentes kávét is. Tejeskávénak pl én nagyon szeretem a gyerekeknek való Maci-kávét, malátakávé. Olyan igazi "ovodás" ízű. Mellesleg állítólag tejserkentő hatása is van, én mondjuk nem tapasztaltam, én a Laktoherb teára esküszöm ezen a téren, de van akinek bejön.
Fentebb írtad, hogy a Pető doktorhoz jársz. Az egyik barátnőm most 8 hetes pocakos és őt ajánlották neki. Nem tudom te mióta jársz hozzá, de ha van róla információd és nem probléma, akkor e-mailben megírnád nekem, légyszi? ( hunyadyemese@freemail.hu )Köszi szépen!

Mindenkinek üdv:
Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Emese, elküldtem az emilt. Kép
Kávé ügyben köszi. Egyébként azért szoktam kivánni, mert olyan vagyok mint egy mormota.

Szia,
Eszter
eszter2004

Eszter,
Ha kívánod, akkora baj nem lehet belőle. A kalcium bevitelre figyelj!
Zs.
zsuzso

Szia Zsuzso, igen igyekszem figyelni a vitaminokra, mert tablettát nem szedek. A reggelim mindig tej és belerakok müzlit. Kép
E.
eszter2004

Sziasztok!

Bocs, hogy beleszólok ebbe a topicba eddig nem nagyon tettem, ha valakit érdekel én a múlt héten szültem Pető doktor úrnál. Nagyon szívesen leírom mailben, ha valakit érdekel. Egyébként nagyon aranyos volt, nem panaszkodhatok.

Hajni
nalika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?