Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rizi!
Én egy MÁVos női dokiról hallottam eddig Koos-Hutás Piroskáról. Lehet, hogy Ő volt az? Én másról nem hallottam.

Kismama74!
Dr. Tidrenczelt csak a szülőszobán láttam, de soha nem beszéltem vele, nem ismerem. Dr. Kisfalvi a császáromnál asszisztált (azt hiszem így hívják amit csinált Kép), de Őt sem ismerem közelebbről. Én Dr. Herczegh-hez jártam, csak Őt ismerem a MÁVból. Szóval nem tudok segíteni, bocs Kép.
Üdv, Virág
virga

Zsuzso! Ezzel nekem tuti szerencsém volt, vagy talán nekem igazából az volt a szerencse, hogy nem akartam elválasztani Ármint a terhesség alatt - ugyanis meggyőződésem, hogy nekünk az lett volna roppant nehéz! (Ármin és Vilka közt 18 hónap van) De a tejmennyiség nálam is sokat csökkent a 4. hónaptól, igazából én kb. akkorra teszem, hogy Ármin elkezdett igazán mást is enni (ő kb 10 hónapos koráig szinte kizárólag az anyatejet fogasdta el). Novemberben lesz 3 éves, néha nekem már sok, amennyit a mai napi is szopizni szeretne (én napi 2-4 alkalmat tudok még élvezni/tolerálni, neki ez sokszor kevésnek bizonyul) - úgyhogy nekem mostanában ez okoz nehézséget. Nincs trükköm, ez már biztosan nagyban függ attól is, hogy egy gyerek mennyire akarja/tudja elfogadni a megváltozott ízt, mennyiséget, családi felállást, bármit.

Hagnosz! Jól értem Zsuzsó szavaiból, hogy babát vársz?

Márti
márti

Márti: még nem, Zsuzso félreértette a szitut. De azért is kérdeztem, mert nyár végén talán jöhet majd a kistesóKép
Közben gondolkoztam: ha a 3. megálló nem a végállomástól, hanem tőlünk számít, akkor tényleg nem valószínű, hogy bárhol is összefutottunk volnaKép.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Hagnosz, bocs.
zs
zsuzso

Rizi,
én a Kisfalvinál szültem a második két gyerekemet, és mindkettővel otthon voltam 3 órával a szülések után.

Virág
virág78

Sziasztok Anyucik!

Tudtok valamit Kisdióról? Nagyon eltűnt.

Kérdezném tőletek,hogy mi az,amit nekünk kell vinni a babának a kórházba.Ruhát kapnak,ugye? Törlőkendő,pelenka,stb....?

Előre is köszönöm:

Anikó
38
vakili

anikó! eldobható pelenkát, törlőkendőt vigyél! olajat, kenőcsöt, alkoholt, vattát kb egy éve még biztosan adtak! ruhát azt adnak, de sztem néhány textilpelust is érdemes bvinni. mit is még? milyen rég volt... magadnak evőeszközt, poharat, még vmi tartós kaját is (keksz, cerbona, csoki), meg sok italt. egyelőre ennyi jut eszembe!

márti
márti

Márti!
Köszönöm szépen! Kép

Anikó
vakili

Anikó
Ami még... innivalóból a szénsavmentes ásványviz, gyümölcsléből meg szűrt... ált. alma, szőlő... csoki nem árt... enni, inni a szülőszobán is lehet
alkohol, vatta, krém februárban is volt... pelust, törlőkendőt meg tényleg muszáj vinni, mert ami az ilyen-olyan csomagban van, az kevés...
ilyenkor nem tudom, milyen idő van bent... de szerintem ilyenkor is hőség... úgyhogy magadnak mindenből vmi vékonyat Kép

ha még érdekel vmi, irj! Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi: Kép Köszi!
Azért elég ha a szülés után hozatom ezeket,vagy már az én kórházi csomagomba tegyem bele?
Amikor szülni megyünk,be lehet állni valahova kocsival,vagy marad a fizetős parkoló 2 óránként hosszabbítva? remélem,nem nagyon hülye a kérdés.Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Anikó, a kérdés nagyon is jó, ez bennünk is felmerült. Éjjel, meg ha van hely a kórházi parkolóban (a Dózsa felől), elvileg a szülni érkezőket be szokták engedni. Egyébként meg lehet, hogy marad a parkolóórás megoldásKép
Hajrá!Kép

Kisdió múlt héten írt egy mélt amire csak most válaszoltam, mivel tegnapelőtt jöttünk meg a nyaralásból, de nem reagált rá, úgyhogy lehet, hogy már babázik!Kép

Zafi
zafi

Zsuzso: Kép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Anikó! A parkolásra csak azt mondhatom, hogy legyetek nagyon körültekintőek, kérdezzetek jól utána, mert 2001-ben, mikor a kisfiunk született, a mi kocsinkat lebilincselték, a boldog apuka a szülés után éjfélkor nem tudott hazamenni, és másnap reggel 7-re már a bírságot fizette be vhol, 25 ezer FT-ot Kép kicsit drága volt Kép

Márti
márti

Mi beparkoltunk a hátsó parkolóba, a szülésznőnk javaslatára.

Virág
virág78

A szülni menőket be szokták engedni... (csak nem tudom, honnan tudják, hogy oda indulnak Kép) .. mi mentünk már délelőtt is, meg éjjel is... Másodszor a bejárat előtt szálltam ki közvetlenül... így sem értem el a liftet 2 fájás között Kép
Párom is a hátsó parkolóban parkolt ... nem csak szüléskor, hanem látogatáskor is, meg mikor mentünk haza... Annak van kijárata a Rippl-Rónai felé... azt is be szokták engedni, aki babaülésssel megy be...
Ha nincs hely bent, akkor nem tudom, mi van... talán még a Podmaniczky utcában lehet parkolni.. de szerintem az fizetős...

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

ja... a pelust érdemes már szülésre vinni.. engem rögtön azzal nyúztak lent a csecsemőosztályon, hogy tegyek a kocsi aljába pár db-ot...

más
ilyen kéretlenül itató csecsemőssel én is találkoztam... Kép csak arra az időre vittem be Levit, amíg felmentem varratszedésre... mire visszamentem (10 perc talán), a jól szopizó békés csemetémet vízzel itatta... Kép szerencsére a fiamnak volt esze, a csecsemősre köpte az egészet Kép

R.

rebi

Köszi mindenkinek,akkor teszek pelust a bőröndbe.Kép
A parkolást meg megkérdezem a portán hétfőn,biztos,ami biztos.Nem szeretnék két fájás között vitázni.Kép

Anikó
vakili

Sziasztok
Csak úgy haza lehet jönni a gyerekkel szülés után? VAgy van valami feltétele?
Nagyon goldolkozom ugyanis, hogy fizetős szoba legyen, vagy hazajöjjünk..............
szilcsike

Szilcsike! Van feltétele: amellett, hogy mindkettőtök teljesen OK, az otthoni gyerekorvosotoknak is vállalnia kell, hogy ellát benneteket (a babát) ill neked, hogy visszaviszed 4 naposan PKU-ra meg BCG-re. Azt hiszem, ennyi.

Márti
márti

Anikó:
nekem a szülésznő mondta, hogy a szülőszobán sem tudnak pelenkát adni, úgyhogy ha nincs valakinél, akkor valamibe bebugyolálják a gyereket. Egyébként lehet, hogy találkozunk bent, addig is írok a másik topicban.
nalika

Szilcsike,
én február végén csak aláírtam egy papírt, hogy saját felelősségre és már vihettük is. PKU-ra stb. mi is visszamentünk. Egyébként szerintem még így is megéri a fizetős arra az egy-két éjszakára.
Zsuzsó
zsuzso

Márti

én elsősorban az intenzívről beszéltem, mert ott dolgozom, az újszülöttön csak ritkán voltam. Tény, hogy van egy pár belefásult, nemtörődöm nővér, ezt nem tagadom. De az intenzív osztály más. Ott igazi barátságos légkör tud kialakulni, azt hiszem bátran kijelenthetem, azok az anyukák, akik hetekig bent voltak beteg babájukkal, igazi bensőséges viszonyba kerültek velünk, ők más oldalról látták a dolgokat és állíthatom, elégedetten távoztak és szívesen visszajöttek látogatóba még hónapokkal később is.
Ha éppen időm engedte, én magam is hajnalokat végigbeszélgettem anyukákkal ott bent, noha éjszaka nincs látogatás, úgy gondoltam, ezzel nem ártok senkinek, sőt, volt akit hajnalban ébresztettem, hogy jöjjön be gyorsan és szopiztasson egyet nagy inkognitóban. Nappal pedig volt úgy, hogy 3 baba 3 különböző időben ébredt, így 3 anyukához, 3 különböző időben szaladgáltam ki, napi 12 órában, igény szerint, hogy jöjjön, mert ébredt a baba. (mindemellett akár 7 másik babám is volt, egyedül voltam és futva mentem a kórteremig! Nem ettem, nem pisiltem, nehogy közben egy másik baba az inkubátorban "eldobja" magát, plussz kockáztatva, hogy a főorvos lecsesz, miért hagytam egyedül az osztályt! Ja, és ezt több nővér is végigcsinálta nap mint nap!)Mindemellett rengeteg anyukának engedtem, hogy az éppen inkubátorban lévő, vagy 1800gr-os pici, törékeny babáját először kézbe vegye, tisztába tegye, öltöztesse, megetesse, ha hozott fényképezőt, fényképeztem őket, ha szoptatási időn kívül jöttek a látogatók, sebaj, anyuka soron kívül bejöhet és a babát kimutatja.
Szintén parányi kis időmben kiszaladtam az egyik anyuka szobájába és lelkesen néztük milyen édi pici 52-es ruhákat vett a babának.
És ezek az anyukák kivétel nélkül értették a szép szót, a kedvességet, a türelmet, láttuk az arcukon az elégedettséget, egy ikres anyukával együtt izgultunk, hogy nekem is összejöjjön a baba, úgy búcsúzott el, hogy reméli hamarosan nekem is sikerül, és már abban a hónapban összejött.

Remélem véletlenül se öndícsétertnek vettétek amit írtam, de nekem személyszerint nyugodt a lelkiismeretem, imádtam és imádom a babákat, rugalmas és türelmes voltam az anyukákkal, nem hinném, hogy ennél többet tehettem volna.
És pontosan úgy, ahogy a nővér is ember és vannak hibái, lehet elviselhetetlen, lehet rossz napja, lehet alapból, már bocsi, hülye, úgyanígy egy anyuka is lehet ilyen. Nem mindig a nővér a rossz, az anyuka meg a tökéletes. Mindkét fél részéről szükséges a dolgokhoz való jó hozzáállás, fontos, hogy tudjanak együtt "dolgozni", tolerálják egymást, mert ez az egész így vagy úgy, a babáról szól, és mindenkinek célja, hogy ő jól érezze magát, még a nővérnek is, akármilyen hihetelnenül is hangzik.
Monik

Sziasztok!

Ma délután megszületett Beja kislánya, Eszter!Kép
Szép nagy baba, 4150g és 57cm!Kép 38.héten érkezett. Jól vannak mindketten!

Zafi
zafi

Drága Monik!

Úgy örülök,hogy megint írtál.Nagyon elszomorodtam,amikor láttam,hogy eltűntél.Biztos,hogy egyik anyuka sem akart Téged bántani,és voltunk itt olyanok is,akik kifejezetten dícsértük az osztályt.Többek között én is maximálisan meg voltam mindennel elégedve.
Ha úgy gondolod,ne szólj hozzá többet ehhez a témához,de szeretném,ha írnál arról,hogy TE hogy vagy,mi van a TE babáddal,és akkor együtt izgulhatunk azért,hogy minden OK legyen Nálatok.Kép
Ugye jól tudom,hogy betegállományban vagy,és nem dolgozol?
Addig is sok puszi Neked!

SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK BEJÁNAK! Tényleg szép nagy baba! Kép

Puszi MIndenkinek:Anikó
vakili

Anikó

Köszi az érdeklődést.Kép Egyébként csak azért tűntem el, mert pár napra lementünk a Balcsihoz.
A kisbabám is köszöni szépen, jól van.(kopp-kopp!!!)Kép Már 13 hetes, 37mm-es volt múlt héten, pénteken megyünk a Praxisba 4D UH-ra. Remélem minden rendben lesz.
És igen, betegállományban vagyok, napi 80 km-t kellett volna utazgatnom a munkába, plusz a kórházi környzet, beteg babák, kapkodás, nem evés, éjszakázás, úgy gondoltam ez nem kismamának való. Egyébként rettentően hiányoznak már a babák, máskor ha 2 hét szabi után visszamentem dolgozni, első dolgom volt, hogy egy babót kézbe vegyek. Most viszont már 1 hónapja kell nélkülöznöm őket, pedig már úgy megpuszilgatnékKép egyet! Na majd februárban a sajátomat! Hú, de el fogom kényeztetni!Kép

Móni
Monik

Kedves Lányok!
Van közöttetek valaki, akinek dr.Szabó György az orvosa?
Hogyan lehet vele kapcsolatba lépni? Telefon, ambulancián rendelési időben, vagy van magánrendelése? Asszisztens esetleg??
Nagyon köszi.
Anycsa
anycsa5

Sziasztok, tegnap hazajöttünk a hosszú nyaralásból. Anyukámékkal és nagymamámékkal voltunk egy-egy hetet Adéllal. Nagyon fura itthon lenni, bár már rettentően hiányzott a saját ágyacska, saját szobácska.
Anikó, hát kihúztad, most már nem lehet baj, jól vagytok?
Folyadékból semmi sem elég, azt mindenképp sokat vigyél, szerintem is! Régebben ezen a topikon volt egy lista, a kellékek listája, elmentettem magamnak. Ha megtalálom elküldöm neked.
Anycsa, mailban.
Vera
kóci

Móni,
én is drukkolok, de úgyis minden rendben lesz. Aztán sitty-sutty itt a február. Kép

Zsuzsó
zsuzso

sziasztok!
asszem itt az ideje, hogy szülésznőt válasszak :-) (34. hét) sarolta nevűt ajánlotta a barátnőm, meg tudja valaki mondani a pontos nevét? és hogy megy a szülésznő felkérése?
azt nem tudjátok, hogy most szerdán van-e felkészítő? asszem, azt is megnézném. és vajon mit szólnak, ha elviszem a másfél évesemet? :-D nem tudom kire hagyni!

KépKép Kép
mzsperx

Vera!

Köszi a mailt! Kép

Anikó
vakili

Sziasztok Lányok!

Mint ahogy az apuka eltervezte ( Kép ), csütörtökön, július 29-én 12:30 perckor megszületett Ákos fiúnk 3460 grammal, 55 cm-rel és a 38. hétre!
Úgyhogy most minden MÁV-os élmény nagyon friss, és hááááát lesz mit mesélnem majd a héten apránként.
Tegnap jöttünk haza, hulla fáradt vagyok (szülés előtt már majd két napig vajúdtam,; úgyhogy múlt hét kedden és szerdán már csak olvasgattalak benneteket, de nem volt kedvem se hozzászólni), de mindezek ellenére nagyon boldogok vagyunk. A szülés rémálom volt, de a lényeg a végeredmény Kép!

Majd még jelentkezem.
Apropó: A Beja nem a MÁV-ban szült? Mert tegnap a reggelinél egy friss anyukával beszélgettem és az adatok nagyon egyeznek!

Kép
kisdió

Itt az a kép, melyet a párom küldött szét a nagyvilágba. A kép a szülőszobán készült. Aztán telefonba mindenkinek mondtam, hogy ha hazamegyünk küldök mindenkinek egy olyan képet, amelyiken látszik, hogy a gyerek teljesen gyerekformájú, és nem egy törökbasa-múmia Kép KépKép

Kép
kisdió

Kisdió,
nagy-nagy gratula, és várjuk a mesélést Kép
Zsuzsó
zsuzso

Kisdió, Ákos nagyon humoros kisbaba lehet, ezen a képen fityiszt mutat a világnak. Kép
Vera
kóci

kisdió! gratulálok, nagyon édesez a gyermek! :-)
és várom a beszámolóidat.

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Kisdió!
Gratulálok és várom a történetet Kép!
Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Kisdió! Hatalmas gratula!Kép Sejtettük mi, hogy bizony babázol!Kép
És persze, hogy a Beja a MÁV-ban szült, hiszen ez a MÁV-os topicKép Mesélte nekem, hogy beszélgetett a reggelinél egy exHSZ-ssel, gondoltam is rád, hogy esetleg te voltálKép
Sok boldogságot, jó egészséget és sok tejcit!
Várom a beszámolót én is!

Zafi
zafi

<pre>

Név Kismami életkora A gyerekek neve - életkora A gyerekek jellemzői Baba születik
Tünde 33 Málna- 2 éves Panka- 6 hónapos Panka fogas Kép meglátjuk...
Zafi 28 Réka- 2 éves Péter- 6 hónapos cuki ducik
Veronika 32 Adél- 6 hónapos izgő-mozgó tervek vannak
Dóri 30 Miksa - 4 éves Hédi- 6 hónapos Hédi édes
Zsuzsó 32 Dana 2 éves Abigél- 6 hónapos Dana aktívan szereti Abiszt
Atocha 39 Márton- 6 Balázs- 2 és fél éves Dávid- 2 hónapos játékosak
Anikó 33 Gergő - 8 Kata - 5 éves türelmesek Bence:2004.08.15..
Beja 28 Bálint - 2 éves megszületett! Kép Eszter:2004.08.01.
Noémi 28 1. baba:2004.09.08.
Beszti 29 Beni- 5 Nátán- 2 éves Hanna?:2004.09.15
</pre>
Gratulálok én is Bejának és Kisdiónak!
Kisdió, felvegyelek a táblázatba?
V.
kóci

Kóci, persze, hogy vegyél fel a táblázatba!

Bejának külön gratula (hiszen ő is topicos! Kép ) Nagyon aranyos volt Beja!

Most rohanok, kivételesen én eszem Kép

Kép
kisdió

hahó csajok.
a szülésnős kérdésemre senki??? :-(

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Mzsperx, Saroltának nem tudom a pontos nevét, de ha sikerül kiderítened, szerintem hívd fel a szülőszobán és vagy kérj tőle személyes találkozót, vagy mindjárt mondd meg neki, hogy szeretnéd, ha segédkezne a szülésednél, vagy valami hasonlót és valószínűleg akkor ő maga is fogja javasolni a személyes találkozót.
Felkészítő szerintem jövő szerdán lesz, asszem minden hónap második szerdáján. Ott is találkozhatsz több szülésznővel is. Szerintem nyugodtan viheted a másfélévesedet, ha bírja az egyhelyben ücsörgést.Kép

Pussz,
Zafi
zafi

Kép "Ma reggel 6.55-kor megszületett a legkisebb csodánk, Juhász Bence Máté! 3600 gramm, 51 cm és gyönyörű! Puszi Anikó" Kép
kóci

Anikónak is gratula Bencéhez! Kép

De jó Vera, hogy újra itt vagy. Milyen volt a nyaralás?
Jajj, mennem kell már megint Kép
Zs.
zsuzso

<pre>

Név Kismami életkora A gyerekek neve - életkora A gyerekek jellemzői Baba születik
Tünde 33 Málna- 2 éves Panka- 6 hónapos Panka fogas Kép meglátjuk...
Zafi 28 Réka- 2 éves Péter- 6 hónapos cuki ducik
Veronika 32 Adél- 6 hónapos izgő-mozgó tervek vannak
Dóri 30 Miksa - 4 éves Hédi- 6 hónapos Hédi édes
Zsuzsó 32 Dana - 2 éves Abigél- 6 hónapos Dana aktívan szereti Abiszt
Atocha 39 Márton- 6 Balázs- 2 és fél éves Dávid- 2 hónapos játékosak
Kisdió Megszületett! Ákos::2004.07.29.
Anikó 33 Gergő - 8 Kata - 5 éves türelmesek Megszületett! Bence:2004.08.05.
Beja 28 Bálint - 2 éves Megszületett! Eszter:2004.08.01.
Noémi 28 1. baba:2004.09.08.
Beszti 29 Beni- 5 Nátán- 2 éves Hanna?:2004.09.15
</pre>
kóci

Mzsperx! Sarolta Hegedűs!

Márti
márti

zafi, márti köszönöm!!!! :-)
megpróbálom megkeresni, így már nem olyan ciki, minthogy sarolta :-)

gratulálok az új szülöttnek!

KépKép Kép
mzsperx

Köszi Zsuzsó, jó volt nyaralni, bár ha annyi Adél-rajongó nem lett volna ott, akkor semmi pihenés nem lett volna benne. A meleg betesz, valószínűleg.
Te hogyan boldogulsz?
Vera
kóci

Sziasztok!

Anikó, gratulálok és sok boldogságot!Kép

Vera, ez a meleg még nem is olyan nagyon meleg, mint két hete, de mégis borzasztó. Nálunk mindenkit megviselKép Nagyon rosszul alszanak a gyerkők!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok Lányok!
Gondoltam én is csatlakozom ehhez a topic-hoz, mivel én is a Máv-ban fogok szülni. Most 14 hetes terhes vagyok, és 2005.február 1-re vagyok kiirva. Tehát van még idöm. Ma reggel végigböngészgettem a topicokat, és sok hasznos informáciohoz jutottam.

Üdv Mindenkinek,
Eszter
eszter2004

Szia Eszter, gratulálok a Picidhez! Hogy vagy?
Zafi, igen nálunk is az alvás, és két héttel ezelőtt is, igen. Jajj. Pedig nagyon fáradtak a gyerekek, nem? Adél ráadásul szopi közben annyira el tud relaxálni, hogy ha nem beszélek hozzá és nem szakítom félbe büfizni, akkor képes végigaludni.
Zsuzsó, nálatok javulás?
V.
kóci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?