Új privát üzeneted érkezett!

Jut eszembe, nem is tudom miért én eszem magamat a fürdetésen, mikor az úgyis a férjem dolga lesz! Na majd küldöm ide művelődni! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Nálunk is a hátonfekvős jött be, ahogy Myra írta, azzal a tartással. Egyébként hason is így kell fogni. Tehát átnyúlsz a másik oldalra, a felkarját megmarkolod, így a fejét a Te alkarod tartja, hogy nem "konyuljon" le.
Lehet, hogy van más mód is:-))

Olajjal minden füri előtt a hajlatokat kell áttörölni, utánna mehet a pancsiba.
Különben jobb ha felkészülsz rá Te is, mert amikor mi haza jöttünk a férjem beteg lett, így az első napokban a baba közelébe sem mehetett.
Vagyis a tervből, hogy úgy is Ő fogja fürdetni egy hétig nem lett semmi..

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas,
Nálunk a következő a menet: kap egy masszázst, és olajjal áttörlöm a hajlatokat. Addig Apuka bemelegíti a fürdőszobát, és elkészíti a fürcsivizet (feloldja benne a gyógyszertári fürdetőt). Amíg Apa megfürdeti a kiscsajt, én összekészítem a ruháját, és a radiátoron megmelegítem a türcsiket, mert sír ha a meleg vízből a hideg törülközőbe tesszük. (1 kifogó - 1 sima). Alulra teszem a sima türcsit, rá a kifogót és úgy a gyereket. A kifogóval gyorsan felitatom róla a vizet, majd kiveszem alóla (így nem a vízesen fekszik) és úgy törölgetem át vele alaposan a hajlatait, redőit. Mivel a kiütések miatt száraz a bőre, bekenem gyógyszertári A vitaminos testápolóval, és jöhet a pellus, ruha, hami.
Mi most mindig mosunk hajat is mert ott is kiütéses volt, így a hámlást le kell dörzsölnünk róla.
Elég részletes voltam? Kép
myra

Na látom itt is népszerű az, hogy fürdetésnél fogják a babót! Még ilyet! Mi soha nem fogtuk, nem kell sok víz, és akkor bele lehet fektetni. Ha meg így sem tetszik, lehet a kád alá tenni valami, amitől a fejnél megemelődik, és nem zavarja a víz. Azért is hasznos, mert így mindkét keze szabad az embernek. És mi csúszásgátlót is raktunk a kádba még külön is!

A fürdetőt meg a kölökre kenem, még a mai napig is, és a vízbe semmi nem megy, az tiszta.

Hát nekünk októberben még felírták a kórházban a hintőpor receptet, de ugye mi a PIC-ről mentünk haza.
aranyhold

Aranyhold!
sok babának nagyon érzékeny a füle, és begyullad ha víz megy bele. Így a Ti módszeretek sokaknál csak a fej megemeléssel működhet:-)))
Egyébként én direkt sok vizet engedtem mindíg, hagy lebegjen benne, hisz a magzatvíz is teljesen ellepi őket. Nagyon élvezte.

mucus
Tm

Aranyhold,
Nekünk a kórházban olyan fürdetőt írtak fel, aminek az állaga a viaszhoz hasonlít. Hát azt nem lehet kenni sehova. Ráadásul "csak" meleg vízben sem oldódik, így a be a mikróba egy pohár vízben megoldás működött. Most már kaptunk krém állagút a mi dokinéninktől.
myra

Nahát, ez a fürdetés egyre bonyolultabb lesz! Kép
Egyébként nálatok élvezik a lurkók a fürdést? Öcsém marhára utálta sokáig, bár ebben asszem a kórházi "csap alá lógatás" is ludas lehetett...

Mucus
Na ja, ráadásul az első napokban biztos ketten együtt is fogunk bénázni... Kép

Myra
A törcsi melegítés jó ötlet! (Én a ruháimat szoktam reggel mielőtt belebújok, mert külső falon van a szekrény és néha olyan hidegek benne a ruhák! Kép)
Szóval a haját csak megdörzsölöd, és az úgy már elég száraz? (Végülis alig van még pár szál hajuk... vagy nem?)

Aranyhold
Én meg még a ti módszeretekről nem hallottam, de megjegyzem, hátha jól jön!

Kép
Kép
Kép
cas

Myra! Nekünk is olyan van, én teszek a tenyeremre egy keveset, jól összedörzsölöm, és már kenem is! A dokinénink mondta, hogy jól maszírozzam bele a bőrébe, és ha nem jön le mind a fürdésnél nehogy letöröljem.

Mucus! Már miért gyulladna be a füle a tiszta víztől? Ha begyullad, akkor nem attól van. Matyi még bele is pisilt sokszor még sem lett semmi baja a fülének, és azt hallottam, hogy ahogy hallják a víz zizegését, az is hasonlít arra, mintha még a pociban lennének!

Cas! Nekem anyukám mutatta ezt a módszert, ő is mindig úgy csinálta, és ő meg a nagyimtól tanulta, stb. Én máshogy el sem tudnám képzelni. De persze mindenki úgy csinálja, ahogy neki kényelmes.
Matyinak nagy haja volt, és mindig csak megtöröltük és kész. Bár nálunk 24-25 fok van mindig.
aranyhold

Sziasztok!
néhány nap kihagyás után már regényt olvashatok Kép
a fürdetés nálunk eleinte nehezen ment, míg rá nem jöttünk, hogy Kinga bizony hason szereti, úgy ahogy a kórházban is fürdették. Szerencsére Apának jó nagy tenyere van, bele a gyereket és lelocsoltuk. (A fürdetőkrémet először forró vízben feloldani, aztán mehet a kádvízbe.)
Aztán lassacskán egyre több ideig bírta háton is. Aztán mikor már ült, fürdető szert nem használtunk, mert itta a vizet a kádból. És nme maradt koszos a gyerek. Persze a nyári sarazások után helyi szapannozás elkerülhetetlen időnként Kép

Cas!
a "gyerek" pedig maradhat koszos, (egyébként nem az) semmi baja nem lesz, ha nem fürdik akár néhány napig is Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Fürdetés:
Én a gyerekre kenem még szárazon a krémet, és utána mosom le. Csak kifogót használok (tetra), olajat még sose használtam. És olyan kádunk van, amiben nem kell fogni Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Aranyhold!
az mindegy, hogy a víz tiszta vagy éppen pisis ami a fülébe kerül. Ha érzékeny akkor begyullad és nem attól ami a vízben van. Hanem befolyik egészen a dobhártyáig a víz, ahonnan ugye semmivel nem tudod kitörölni. Egy idő után kifolyik, vagy kiszárad vagy ott pang. Csak valakinél ez az idő elég ahhoz, hogy be is gyulladjon. A rokonságban van is egy kissrác aki egy héttel idősebb mint a fiam, és nagyon sokszor kellett e miatt dokihoz vinni. Akárhogy is vigyáztak a szülei, a fülét valahogy ki kellett pucuolni.
Matyi valszeg nem érzékeny rá, mint ahogy a fiam sem.
Egyébként tesóm is nagyon "füles" volt.

mucus
Tm

Szilvi
És hason hogy fogtátok? Apa a pocija alá teszi a kezét? És a fejét akkor már tartotta? Vagy az meg az apja alkarján pihen?
"Koszos gyerek": jó-jó, 1 nap még nem a világ, azt tudom én is, de ha a védőnő csak soká tud kijönni?! Addig nem várhatok! Kép De mostmár kezdek kiművelődni. Kép

Mucus
Az én férjem is nagyon "füles", mehet bele bármilyen tiszta víz, nem tisztul ki neki és simán begyullad még most is. (GOndolom a hallójárat felépítésétől is függ...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
igen, azért is mondtam, hogy egyéntől függ ez füles téma.

Hogy nyugodtabb legyél, nem tudod úgy megbeszélni a védőnővel, hogy aznap menjen ki?
Nekem mondta anno, hogy másnap szoktak, de ha kérem akkor jön aznap...
Főleg ha délelőtt mentek haza, akkor ott van még az egész nap.

mucus
Tm

Mucus
Nekem azt mondta, hogy azért szeret másnap kijönni, mert addigra már van az anyukáknak/apukáknak kérdésük. És ha pénteken jövünk haza? Akkor hétfőig nem hiszem hogy eljönne...
Persze lehet, ha megkérem még kijön aznap.
Az a baj, hogy terhességem alatt ő már a 3. védőnő (a helyettes helyetteséhez jártam nyáron, ősszel a helyetteshez, és most az "igazi"-hoz, akihez tartozom), így nem ismerem még túlzottan...

Kép
Kép
Kép
cas

Nálunk a védőnő semmit nem mondott el, mikor Balu született (akkor még máshol laktunk). Hiába jött ki már másnap, tőle nem lettem okosabb. 5 hétig laktunk ott, akkor egyszer láttuk, és kész. Szóval szerintem azért érdemes még előtte felkészülni egy csomó dologra, és nem feltétlenül a védőnőre várni.
cory

cory
Budapest

Hát igen!
Sok tapasztalt anyuka van már itt, van aki több gyerkővel (Cory). Hűlyeséget nem akasztunk rád!
Nekem meg olyan ciki volt, mert nem nagy képűségből mondom, de mindent tudtam amit egy újszülöttel kell csinálni.
Pár hónappal előbb szült a tesóm, és akkor még mi is otthon laktunk, így ha akkor gyakorlatban nem is csináltam, de eléméletben profi voltam. Így a védőnőtöl inkább azt is megkérdeztem, amit jól tudtam:-)))

Cas
nem sokára Te fogsz majd itt tanácsokat adni..

mucus
Tm

Cas!

a mellkasa volt Apa tenyerében és lógott, mint egy rongybaba.
Ha bekukucskultál a kórházban a reggeli vizitre, akkor így láthattad őket.
Ott sem vitték túlzásba a mosdatást, épp csak a fenekét mosták le, mégsem koszosan vitted haza.Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,
Vilmos születése után azt a tanácsot kaptam a kórházban, hogy ha nem akarom magam idegesíteni, akkor ne nézzem meg milyen a fürdetés ott benn... Remélem azóta javult a helyzet.

Nálunk így ment a fürdetés akkoriban:
beleraktam a gyereket a kádba, ô jókedvu˝en elkezdett sikongatni és csapkodni. Én megfogtam egy darab vattát , krémet nyomtam rá és letöröltem a sminkemet...
Szóval nekünk anatómiai kádunk van / volt és nem kellett a bébit fogni. Nem is nagyon tudtam volna, mert egy csúszós-olajos fickándozó halacskát a hasogató hátammal nem is nagyon tudtam volna.
Nálunk a mai napig 30-40 perc a fürdés és úgy kell könyörögni a gyereknek, hogy szálljon már ki a kihu˝lt vízbôl. Komolyan, tiszta zizi ez a gyerek a vízben!

Laga
laga

Szilvi
Jajj, hát nálunk a baba még csak pocakban van! Kép (Bár mostmár én vagyok a soros a listában...)
A hason fürdetést mostmár el tudom képzelni... Hát majd meglátjuk mit fog szeretni a kis haramia...

Laga
Én is hallottam hírét a benti "csap alá lógatásnak"... Kép (Persze így a leggyorsabb és leghigiénikusabb odabent, én azt értem, csak szegényeknek így nagyon negatív élmény lesz a fürdés... nem csoda hogy utálják az elején... Kép)
Ja, és az csak jó, ha szereti a vizet! Legalább hamar meg tud tanulni majd úszni, és nem fog félni tőle!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
lehet, hogy a lurkód még bele esik a halak jegybe, és Ők általában szeretik a vizet. Bár érdekes ez, mert a keresztfiam pici halként sokáig üvöltött, de most meg már imádja. És minél hidegebb annál jobban élvezi. Hiába, a hal sem meleg tóban úszik:-)))

mucus
Tm

Mucus
Hát inkább Halak legyen, mint Kos (anyám ez utóbbi, és hát nem könnyű)! Kép
Remélem a vizet szeretni fogja, mert a párommal mindketten imádjuk a vizet! (Nyaralást víz nélkül el se tudnánk képzelni...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Te micsinálsz éccaka?????????
Anyám is kos, meg a férjem is. Két, teljesen különböző természet:-)))))

mucus
Tm

Mucus
Általában 10-kor kidőlök és legkésőbb fél 11-kor bevágom a szunyát, de tegnap este fondüzést rendeztünk, és valahogy elszaladt az idő.
Aztán úgy aludtam (szerencsére Zsebi is), mint akit fejbe vertek!
És végre nem keltett fel 7-kor, hanem aludtunk 10-ig! Kép (Na ja, ha teli a pocak akkor nincs viháncolás! Kép)

Öööö... visszaolvasva magamat tényleg simán hihető, hogy már kint van ez a gyerek... Kép Mi lesz még itt ha tényleg kibújik?! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Myra: egyelőre nem bírtam rávenni a fickómat, hogy fényképezzen kendőkötést, úgyhogy kerestem neten megkötést. Ha nem megy ez alapján, akkor igyekszem megcsinálni.
Szóval az elöl keresztezetettet, amit a hátadon kötsz meg, ha szorosora kötötd, akkor belemehet egy újszülött, sőt akár korababa is: http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babakendo/babakendo.htm (X alakú névre hallgat)

cory

cory
Budapest

Cory,
fúú, ez tök jó, hogy megadtad ezt a weboldalt! A kendôhöz nem adnak használati utasítást?

Egyébként látott valaki jó kínálatot valahol hordozókendôbôl? Még nem vettünk, de tuti, hogy akarok. A Nandu nevet már megjegyeztem!

Laga
laga

Cory
Tényleg nagyon jó ez az oldal, köszi én is!

Kép
Kép
Kép
cas

Kiváncsi vagyok a véleményetekre!
Egy másik fórumon olvastam (nem babanet), hogy egy anyuka, aki most várja a 3. gyerekét, a családot betegség esetén anyatejjel itataja. Ez még félig meddig rendben is lenne, mert a legnagyobb gyerkő olyan Balu (Cory) korabeli, a legkisebb meg 1-1,5 éves. Na ők még szopnak mindketten mint Coryéknál. De a nő az urát is azzal itatja pl. hasmenés esetén:-))) Mit gondoltok erről?
Nekem kicsit hmmm..... Nemistom!

mucus
Tm

Mucus: engem megdöbbent a dolog. Egyrészt maga az ötlet is, másrészt, hogy erre az ura hajlandó. Nálunk Laci egyszer megkostolta, de szerinte rémes íze van az anyatejnek. Tuti, inkább haldokolna plusz egy hetet, minthogy igyon egy kis anyatejet. Nekem elég bizarr a dolog.
cory

cory
Budapest

Hali!
Laga! Még mindig úgy fürdetik bent a babákat, hogy jobb inkább meg sem nézni! Nekünk is azt mondta a nővérke, hogy ő ugyan megmutatná, de inkább ne nézzük meg.

Cas! Tuti menni fog a fürdetés is! Én minden nap megfürdetem Matyit, egyrészt eleinte minden nap többször is kakil, másrészt meg elválasztja a nappalt az éjszakától. Meg ha belegondolsz akár mit csinálsz, te is biztos megfürdesz minden nap. A kórházban sem véletlenül fürdetik meg minden nap a babákat.
aranyhold

Mucus
Kicsit meredek amit írsz! A férjemnek mondtam, hát elég fanyalogva fogadta! Kép (Én is...) Egyébként van ennek vmi orvosi magyarázata, hogy miért lenne jó?

Aranyhold
Tényleg nem bírom elképzelni, hogy ne fürdetném naponta a gyereket... Én se bírok fürdés nélkül hálóinget venni még akkor se, ha egész nap ki se mozdultam, csak ücsörésztem-feküdtem (mint mostanság sokszor).
No meg ez lesz az esti apa-fia ceremónia szerves része... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Cas
Azzal indokolta a csaj, hogy ez az egy volt ami megmaradt bennük (hasmenés-hányásos betegség). Állítólag orvos is jóváhagyását hagyta a dologra.
Végül is ha van hozzá gusztusuk:-))))
Azért szerintem elég súlyos betegnek kéne lennie a férjemnek, hogy erre fanyalodjon.

Érdekelt a véleményetek, egyrészt Coryé aki ugyanúgy két lurkót szoptat még, másrészt meg azoké, akik most fognak majd szoptatni, hogy ilyesmire hajlandók lesznek e (vagy a férje).

Viki
Te is több lurkós vagy! Te mit gondolsz?

mucus
Tm

Mucus! Ízlés kérdése ez az anyatejivás. Annakidején apukám is le-le húzott egy-egy pohárkával abból ami megmaradt, mert akkor a fagyasztás nem volt divat, se én se a hugom nem szoptunk, tehát anyu fejt, és ami maradt vagy kiöntötték, vagy apu iszogatta. Én is megkóstoltam a sajátom, nekem ízlik. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy én is meg apu is tej és tejtermék függőek vagyunk. A férjem pl. utálja a tejet egyébként is, meg nem kóstolná most sem, és mióta szoptatok nagyon óvatos, mindig mondja, hogy a cici most Matyié. A hugom is megkóstolta a tejemet, bár ő pusztán kíváncsiségból. Én amúgy nem értem mi rossz lenne benne, a rendes tej a tehének "cicijéből" jön, és senki nem finnyáskodik, amikor megissza. Szóva szerintem hozzáállás kérdése.
aranyhold

Aranyhold
Jobban belegondolva teljesen igazad van.
Mégis fanyalgok én is továbbra is...
Kicsi korunkban szerintem annyira keményen belénk nevelik, hogy ami az emberi testből kijön, az nem fogyasztható, hogy később eleve undorral állunk minden ilyesmihez.
(Egy pszichiáter könyvében olvastam, hogy csináltak egy kísérletet, aminél azt tapasztalták, hogy senki nem hajlandó meginni annak a pohárnak a tartalmát, amibe saját maga egy pillanattal előbb beleköpött. Pedig a szájban pontosan ugyanaz történik, nyállal keverve nyelünk le mindent...)

Kép
Kép
Kép
cas

Ezzel a tejivással nekem csak annyi a gondom, hogy amikor megkostoltam, majd' kiköptem annyira nem izlett.

Aranyhold,
miért nem szopiztatok ha nem titok?

Laga
laga

Laga! Nem titok! Egyszerűen nem tudtunk szopizni. Ráadásul anyunak befelé forduló bimbói vannak, és hát ugye még ma is sokan azt mondják, hogy ilyen esetben nem lehet szoptatni, ami nem igaz. A pláne az egészben, hogy a lefejt anyatejet sem sokáig ittuk, én 5 hónaposan egyszerűen megúntam (orvosi diagnózis), a hugom meg pár hónaposan kórházba került, fertőző osztályra és akkoriban oda nem vihette anyu a lefejt tejet. Szóval a végén mindkettőnknél gyógyszerrel kellett elapasztani a tejcikét.
aranyhold

Sziasztok!

Látom tejben úszik a téma:-))

Mucus, Aranyhold,
Hasmenésre tejet?????? Nooormális?:-))))))))))
Szerintem is ízlés dolga, de valszeg a férfiak, meg mi nők is előbb fullasztanánk bele magunkat egy kanál kumiszba, mint iszogatni anyatejcit:-))) Nekem a szaga se tetszik és a férjemet is anyatejszaggal lehet eltávolítani a közelből:-))
Persze, boci tejet iszik a jó nép, de emberek... nem a frissen kifejt meleg, büdit, hanem a feldolgozottat, és az ég és föld! Jó, vannak, akik a tehénből is kiisszák, egészségükre:-) Ha már csak azt lehetne inni, semmi mást, én akkor mondanám, hogy állítsátok meg a Földet ki akarok szállni:-))))
Amúgy nekem ez az anyatejes dolog mindig olyan túllihegett. Nnem akarok belemászni nagyon, mert túl sok okosságot lehet olvasni az anyatejes táplálással kapcsoltaban, meg néhány marhaságot is.
Summázva annyi a véleményem, hogy az első 4-5 hónapban valóban az a legfőbb és legjobb táplálék a babának, de utána bizony fokozatosan be kell vezetni a gyümiket, zöldeket meg husikat, mert az anyatej nem tartalmaz annyi tápanyagot meg vitamint meg immunerősítőt, mint azt tévesen sokan gondoják. Vasból, rostokból pláne nem.
A fiam a legjobb példa, hogy tápszerrel is lehet valaki erős immunrendszerileg, mert ő sem akart nagyon szopizni (igaz a tápit se szerett) és 3 hós korától nem kapott anyatejet. Viszont 2 éves koráig fele annyit volt náthás (addig más betegsége sem volt!), mint a lányom, aki 8 hónaposan szopizott utoljára, husosabb, de könnyebben betegeskedik.Erről ennyit.

Viki
ccviki

Viki!
Teljesen egyetértek Veled abban, hogy akinek annyi teje van, hogy mellette két másikat is tudna szoptatni, az is kezdje el időben bevezetni az egyéb ételek fogyasztását.
Én egy évig szoptattam (és imádtam), de alig vártam már, hogy négy hónaposan megkóstoltathassam a fiammal a gyümölcsöt. És utánna szép folyamatosan a többi, korának megfelelő kaját. Arra viszont mindíg oda figyeltem, hogy amiket nem ajánlanak pl. egy éves kor előtt, azt ne adjam neki. Biztos nem véletlenül tiltott a tehéntej és a gluténos cuccok. De hát ezt mindenki maga dönti el:-))))

Egyébként nekem is a hasmenésre a tej ivása volt a furcsa, mert hogy bélfertőzés esetén semmi tejterméket nem szabad fogyasztani. Úgy látszik ez kivétel:-)))

mucus
Tm

Cory,
köszönöm a honlapot, már gyakorlom... Kép
myra

Matyi 5 hónapos, és nekünk a gyerekdokink még nem engedte, hogy adjak neki tejcin kívül mást. :-(
aranyhold

Sziasztok,

Azt mondják, hogy a 6 hónapos kor az ajánlott (ez a mai tendencia),én már 3 hetesen kaptam gyümit, a kisebbik húgomnál meg határozottan emlékszem, hogy 6 hetesen kapott először gyümit.
Szerintem mindenki (édesanya) érzi, hogy mikor jött el az idő. Egy biztos, nyugatabbra tőlünk nem csinálnak ekkora falhajtást.
Egy érdekesség, az őszibarackot mondják, hogy elsők között lehet adni, az én gyerkőcöm a baracktól mindig hasfájós volt és ez tartott 2 éves koráig.

Üdv:
Zseppy

Ja, bocsi csak bepofátlankodtam! Szóval a MArgitban szültem 4 éve és tetszik a társaságotok (meg jó is, hogy egymást ellátjuk tanácsokkal)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

A legújabb ajánlások szerint az összes gyerekorvosnak és védőnőnek azt kéne mondania, hogy 6 hónapos korig csak anyatejet vagy tápszert kapjon, semmi mást. Ez a hivatalos ajánlás. Talán nem véletlenül. Az LLL és a többi tejhez értő ember/szervezet pont azt mondja, hogy 6 hónapos el kell kezdeni a kínálgatást. Aztán az egy más kérdés, hogy a gyerek elfogadja-e vagy sem.

Aranyhold: egy koraszülött babára ez még jobban igaz. Fontos neki, hogy kivárd a 6 hónapot. Még érnie kell az emésztőrendszerének.

Azt viszont elég gusztustalannak tartom, ami ezügyben megy. Mármint hogy ezzel is dicsekvés és hasonlítgatás megy az anyák közt. Hogy pl az én gyerekem 1 éves koráig csak anyatejet kapott... Ha ez úgy történik, hgoy a gyerek választhat, akkor ok, de ha azért, mert meg sem kínálják, akkor gáz, mert lehet, hogy már réges régen szüksége lenne rá, csak az anyja a verseny miatt nem kínálja meg.

cory

cory
Budapest

Viki
Brrrr... Megképzett előttem az a kumiszban párolt lóhús, amit a Mongol étteremben kóstoltunk... Kép Ha már ettél rosszat...!!! KépKépKép
Akkor már inkább az anyatej! Kép

Szoptatás - hozzátáplálás
Mivel nálunk anyai ágról hozzuk a fehérje allergiát, végképp nagyon kell majd figyelnem minden állati eredetű fehérjére. A védőnő már a terhességem elején megemlítette, hogy nálunk nagyon körültekintően kell eljárni. Ha jól emlékszem, akkor sebtiben mintha tejtermékeket 1 éves kora utánra, tojást pl. csak 2 (!) éves kora környékére javasolt volna...
Bár nálunk a végszót mindenre az allergológus dokink fogja kimondani majd...
Persze ettől zöldséget-gyümölcsöt én is fogok adni neki 6 hónapos kora környékétől (mondjuk ez nálunk éppen nyár vége - ősz eleje, amikor MINDEN van, tehát nem lesz nehéz dolgom).

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
A kínálás nálatok hogy ment? (Már nem emlékszem...)
Szóval hányadik kínálásra fogadtad el, hogy ezt vagy azt utálja és kész (pl. engem is kínálhatnának spenóttal ezerszer akkor is utálnám), és meddig próbálkoztál, hátha csak szokatlan neki az új íz?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Az én tapasztalatom az volt, hogy nem biztos mert egyszer megkínáltam és nem ízlett el is kell felejteni... Én pár héttel később mindig újra próbáltam és volt olyan, hogy 180 fokos fordulat állt be. Szóval nagyon fontos, hogy minden fajta dolgot próbáljunk! Ja és én mindig megkóstóltam, ha valami újat adtam neki, ha nem ízlett volt olyan, hogy én zártam ki...
Aztán egy idő után, hogy ne minden nap pepecseljek nagyobb adagot főztem mindenből és kis adagokban fagyasztóba tettem.Aztán csak ki a hűtőből és melegítés. Azért így lényegesen kényelmesebb volt.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Valahol érthető, hogy olyat nem adunk nekik, ami nekünk sem ízlik, de vajon jó ez? Nálunk egy ismerős nem ad a családjának csirkét, mert ő utálja... Ez szerintem nagy hülyeség a részéről, persze másfelől meg miért adna nekik olyat amitől ő maga undorodik?
Szóval azért én megpróbálom majd a kölöknél a spenótot, én bármennyire is utálom! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cory! Valószínűleg igazad van, a koraszülöttség még rátesz egy lapáttal, amiért tuti kell majd várni 6 hónapos koráig. Ezért nem merem az almát sem adni neki rendszeresen, de mivel hasfájós és jót tesz a pocijának, ezért úgy 2-3 naponta kap pár kanálka almalevet. Semmi gondot nem okoz, legalábbis én nem vettem észre rajta semmit. A másik dolog viszont hogy vérszegény volt, és bár a vérképe alapján rendbejött, a vasat még mindig szednie kell, gondolom nehogy visszaessen. Ez a tény viszon az mellett szól, hogy amint lehet, kapjon gyümiket, zöldségeket, hogy töltődjön fel jó sok vassal meg vitaminnal a szervezet. Kíváncsi vagyok mikor kapunk engedélyt majd a dokinénitől!
aranyhold

Sziasztok!
én tapasztalatból azt tudom mondani, hogy ők sem tudják mit szeretnek és mit nem. Lányom néhány hétig szinte csak paradicsomot volt hajlandó enni, aztán átállt másra és a paradicsom a közelébe sem jöhetett. És sok minden mással is így volt. Ha nme ízlik neki most valami, majd néhány hét múlva kínáljátok meg újra, lehet, hogy a kedvence lesz Kép
A főzés nekem úgy vált be, hogy kis módosítással én is ugyanazt ettem. A krumplipürébe például magamnak már öntöttem tejet, vajat, vagy sütöttem egy kis husit mellé. egyébként érdemes megkóstolni az övét is, mert ettem néhány finom dolgot, amit magamnak sosem csináltam volna. ;)
jó főzőcskézést
Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Cas: nálunk úgy zajlott a dolog, hogy 6 hósan elkezdtem őket kínálgatni. Hetente egy új ételt bevezetve (először alma, aztán barack, majd meggy...). Eleinte semmit nem fogadtak el. Ez nálunk 1,5 hónapig tartott, de ettől függetlenül minden nap bepróbálkoztam az éppen aktuálissal. Aztán egyszercsak elfogadták, és onnantól kezdve válogatás nélkül mindent elfogadtak (addig meg válogatás nélkül semmit sem fogadtak el). Persze, volt, amiből többet ettek, volt amiből kevesebbet. De nálatok tényleg az allergológus a fő. A tojás kérdést meg a gyerekorvossal, mert pl a 15 hós oltásra ki kell derülnie, hogy a tojásra allergiás-e vagy sem.

Aranyhold: nálunk is volt vashiány (mint a koraszülöttek többségénél), és nálunk ez nem jelentette azt, hogy előbb kéne bármit is kapnia. Sőt, sokan azt mondják, hogy az allergizáló dolgokkal a korababáknál a korrigált kort kell figyelembe venni. Ezt Zsománál már nem tartottam, de az alap korhatárokat nagyon szigorúan tartottam.

cory

cory
Budapest

Sziasztok,

Cas
Én általában ezeket a jó nevű bébiételeket kóstolgattam, mert azért ha utaztunk jó szolgálatot tettek. Na ezek között volt egy-két elvadult nevű, amit azért mekóstoltam.
Szóval azért azzal én is egyetértek, amit írtál...Nálunk a fogorvos előírt egy csomó mindent (pulyka, csirke, hal, sajt, spenót stb.) és azért mert én nem szeretem a spenótot nálunk nagy kedvenc volt.

Egyébként édesanyám védőnő és Ő mondta, hogy amikor én is születtem, akkor indult be itthon a tápszer gyártás és ki volt adva a gyerekorvosoknak és védőnőknek, hogy a "nemzetgazdaság fejlődése érdekében" mindenkinek a tápszeres táplálást ajánlják az anyatej helyett! Szóval én azóta kétkedve fogadom az újabb és újabb tudományos módszereket.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok,

Cas
Én általában ezeket a jó nevű bébiételeket kóstolgattam, mert azért ha utaztunk jó szolgálatot tettek. Na ezek között volt egy-két elvadult nevű, amit azért mekóstoltam.
Szóval azért azzal én is egyetértek, amit írtál...Nálunk a fogorvos előírt egy csomó mindent (pulyka, csirke, hal, sajt, spenót stb.) és azért mert én nem szeretem a spenótot nálunk nagy kedvenc volt.

Egyébként édesanyám védőnő és Ő mondta, hogy amikor én is születtem, akkor indult be itthon a tápszer gyártás és ki volt adva a gyerekorvosoknak és védőnőknek, hogy a "nemzetgazdaság fejlődése érdekében" mindenkinek a tápszeres táplálást ajánlják az anyatej helyett! Szóval én azóta kétkedve fogadom az újabb és újabb tudományos módszereket.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?