Sziasztok!
Csak most sikerült jönni, zajlik az élet
Szóval az történt, hogy Marcus szokásához híven a mi franciaágyunkon ugrált. Az ágy és a fal között oldalt van kb. 10-15 cm-nyi rés. És pont úgy ugrott, hogy vagy a lyukba vagy az ágy szélére, a lényeg, hogy beesett az ágy mellé és a lendület miatt beverte a fejét a falba erőteljesen a tarkójánál. Ez történt kb. 7-1/4 8 körül. Felsírt, de utána ugyanúgy rohangált, nem tűnt fel semmi. Csak már mikor a bölcsibe indultunk, félúton, hogy a gyerkőc először ásítozott, majd fel-felsírt és nyöszörgött, valamit fájlalt, nem bírta nyitva tartani a szemét. Irány a dokinő, pont egészséges rendelés volt. Õ rögtön a Madarászba utalt minket röntgenre. Azonnal onnan mentünk BKV-val, végig nyöszörgött, majdnem elaludt, csak a metrón volt éberebb egy picit. A sebészeten 10 percet vártunk minimum, míg megjött a recepciós csajszi, ott tartottuk Marciba az életet, mert alig bírt a szemét nyitvatartani... Mikor végre bejelentkeztünk és már öltöztettem volna le,akkor annyira álmosnak tűnt, hogy megkapta a cumit és lejjebb hajtottuk a babakocsit. Na akkor jött a hányás legalább 2 percig sugárba. Mivel már a körzeti felkészített rá, hogy lehet, hogy lesz, és az nagy gond, Ádám rögtön berontott a vizsgálóba és szólt a dokinak. Õ rendes volt, behívott (ja még 9 előtt volt ez, a rendelés 9-tól kezdődik), megvizsgálta Marcit és küldött röntgenre. Szerencsére csont nem tört, de biztos volt az agyrázkódás, így bent kellett maradni minimum egy napra. Mikor bekötötték a brandült a kezébe, már jobban lett Marcus. Kaptunk ágyat, jött ideggyógyász, belgyógyász (Simon doki, ismerjük régebbről), másnap szemész és fülész. Szerencsére minden negatív lett, és később nem hányt, így másnap délután hazajöhettünk. Másfél infúziót kapott a gyerkőc, az első után már olyan jól lett, hogy ugrált (!) a kiságyban, így a másodiknak csak a felét kapta meg. Ivott, nem volt vele gond. Éjjel rosszul aludt (alig tudtam elaltatni), többször felébredt, de a hajnali tápi után aludt, mint a bunda (ha hajnal 6-kor fel nem keltik a szemcsepegetés miatt). Én 5 db 30*30 cm-es széket toltam össze, azon aludtam. Gondolhatjátok! Óránként jött a nővérke Marcit nézni, nagyon lelkiismeretes volt az éjszakás.
Másnap már ehetett, ihatott, voltak a vizsgálatok (nagyon sírt mindkettőnél, pedig ilyen vizsgálatokon volt és nem volt gond), aludt is szépen. Csütörtök délután óta itthon vagyunk, nem rohangálhat (na, köszi... ), nem ugrálhat (azóta jobban teszi, mint előtte) és pihennie kell (az én izgő-mozgó fiamnak!). Remélem, hogy bárminemű szövődmény (ödéma, fejfájás stb) nélkül megússzuk. Ja, közben - még előtte - összeszedte a bölcsiben a náthát, most azt kúráljuk pluszban.
Én teljesen elkeseredett voltam szerdán, azt hittem, hogy elalszik és nincs tovább... szörnyű volt látni hogy az én izgő-mozgóm milyen elesett volt. De már túlvagyunk rajta, remélem!
Marycus,
A csajszik mennyire aranyosak!
És most már Niki nekem teljesen másnap tűnik, mint először. Akkor nagyon hasonlított Vikóra, most már nem annyira, szerintem.
Krisz,
Nálunk is nagyon megy a duma, olyanokat tud, hogy csak lesek
A kórházban pl este leginkább a Vágó Pistát hiányolta, így az egyik szobában (vannak bent TV-k) megnézhettük
Szirom,
Köszi az aggódást, csak nem volt időm, energiám írni idáig! Köszi a telefont is, most hallgattam le a rögzítőt.
Pelus: Liberót kicsiként nem szerettem, a kórházban az volt. Eddig egy pelus sem vált be igazán, bár többségében Pampers-t használunk (hiába no, belémsujkolták
), de abból is sokszor kifolyik a pisi, kaki. Főleg, ha több, mint 4-5 órát van a gyerkőcön a pelus és sokat iszik. Jelenleg Pampersből nálunk a Junior méret fut, ami méretileg jó is lenne (az a lényeg - bármely pelusról is van szó - hogy ne vágja combját, és a rögzítőt meghúzva kb. egy 4-8 cm-es rés maradhat a két ragacs között max. Én így tudom okosoktól).
Nyuszi,
Ha ilyen sokat kell utazni, én a 2-es verzióra szavazok, amíg bölcsis Csenge. Bár én nem dolgozom messze, de max fél 6-ig van nyitva a bölcsi és 5-ig tartana a munkaidő, tuti, hogy nem érnék oda a gyerkőcért. Így meg legkésőbb 4-kor már elhozom és nyolcra megyünk. És nem olyan sok különbség szerintem a 6-8 óra közötti összeg....
Ja, és Ildiék jól vannak, tegnap beszéltem vele. Julcsi kicsit sárga, emiatt nem olyan jó szopis, mint Tomi volt és már vannak kisebb gondjai Ildinek (keményedés, mellgyuszira utaló tünetek). De fej Ildi és szoptat lelkesen
Sima szülés volt kb. annyi idő alatt, mint Tomi, bár azt mondta Ildi, hogy sokkal-sokkal jobban fájt, mint az elsőnél. És a regenerálódás is hamarabb kezdődött, de legalább nem kellett vágni
Tomi jól fogadta Julcsit, megsimizte, bár inkább anyunak örült, rögtön játszani hívta Ildit
De hagyja őt még pihenni, Julcsival foglalkozni, beérni most Petivel is ;-)
Hát ennyi. Bocsi, hogy főleg magamról írtam.
H.