Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszöntéseket mindenkinek köszi!

Marycus! Mi se voltunk játszóban, mert egy, hogy el voltam havazva, de Miksa azért közben jókat játszott anyukámmal, kettő, meg hogy tök jó idő volt mostanában. De ha elkezdődik az esős, latyakos idő, akkor tutira megyünk. És akkor majd dumáljunk is, érdekes lesz őket ennyi idő után összeereszteniKép
Különben megtaláltam a szórólapot: 1 óra szabad játék 500 Ft, 5 órás bérlet 2250 Ft, gyermekmegőrzés 700 Ft/óra, 10 órás bérlet 6300 Ft, csecsemő játszócsoport (2 óra) - bérlet 5 alkalomra 6300 Ft. Ez utóbbit nem tudom, mit takar. Info: 06-20/336-3510 Ja, és 1-6 éves gyerekeknek hirdetik magát a játszót. Kölyökvár a neve különben.

A Kölyökpark a szőnyegboltnál van, ugye? Mi egyszer benéztünk, de nekem annyira ridegnek tűnt.

Köszi Hanzi!Kép Drukkolunk Ildiéknek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Bolha, Macsek:
Köszönjük a sétát. Minden ilyen gyorsan jöjjön össze, mint ez a séta, nem is reméltem, hogy így lesz. Én jól éreztem magam, és szívesen meg is ismételném, bár azt hiszem Vikó hiányolta a megszokott pajtásait a Gyulai térről. Hazafelé mondta, hogy "Másik játszi, gyerekek.", Meg "Andrjus, Némi." Ebből következtettem ki. Szóval nekünk azért nagyrészt oda kell mennünk, ha jó az idő, de felüdülésként sétálhatnánk így együtt is szerintem ez ellen nincs neki kifogása...
Ti hogy gondoljátok? Bár a két kislurkó közelebb van korban egymáshoz, ők jól el is voltak a homokozóban.

Szirom:
Na, akkor mindenkép szólj, ha mennétek és én is szólok, OK? Amúgy játszóházon kívül is összefuthatunk ám! A nyár elején is tervbe volt véve, hogy meglátogattok minket, aztán elmaradt. Ha volna kedvetek jönni, részünkről nincs akadálya még most sem.

Kölyökpark szerintem inkább olyan "hodály", és Vikónak az ottani játékok még egyedül nem mentek volna, hogy most mi a helyzet, nem tudom. Talán már ugrálna az ugrálóvárban, valamit ki kell találni télire, mert ha nem tudunk kimenni akkor itthon össznépi gebedés lesz, mert Niki sem van el itthon. Most a sétát végigaludta őkelme, meg a játszón is jól érzi magát, sétálni is szeret, de itthon lenni... azt valahogy nem komálja. Úgyhogy ha nem alszanak, akkor jórészt megyünk valahová és gyanítom ez télen sem lesz máskép.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus,
tényleg jól sikerült a séta, Márk jól be is kajált, most húzza a lóbőrt. Szeret ő nagyobbakkal is lenni, figyeli mit csinálnak, milyen zsiványságot lehet eltanulni tőlük. Kép Szívesen elmegyünk a Gyulai térre is egyszer, nekünk végül is mindegy. Délután is szoktatok odamenni vagy csak délelőtt?

Miksának boldog névnapot így ismeretlenül is!

NA megyek utolérni magam a házi munkában.

M.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Micsoda pangás...

Macsek:
Játszótérre általában délelőtt megyünk, mert a délutáni alvás eléggé későn ér véget. Délután inkább sétálunk vagy csak ide a parkba megyünk ki. Elég sok gyerkőc van itt a szomszédságunkban és délutánonként kint vannak a parkban, és Vikó szeret velük is lenni. Ez viszonylag kényelmes így. Ha nincs kint senki akkor meg sétálunk egyet.

Vikó is imád a nagyoktól rosszalkodást tanulni, bár azt hiszem ebben a témában amúgy sincs lemaradva, főleg mostanában.

Ha megyünk játszótérre akkor szólok, s ha tudtok jönni összefuthatunk, csak mi oda kocsival megyünk, mert akkor többet tud játszani Vikó, bár nincs messzebb, mint ahol a múltkor voltunk. Az egyetlen hátránya ilyenkor az ami nyáron az előnye, hogy árnyas és ilyenkor azért jól jön egy kis napsütés.
Itt kevesebb gyerkőc van, mint a lakótelepi játszótéren, olyan családiasabb a hangulat, és nyitottabbak az anyukák is egymás felé. Jókat szoktunk beszélgetni is. Ez nekem a lakótelepi játszótereken kevésbé sikerült, talán mert ők egy házból jönnek és már eleve együtt jönnek és nemigen fogadnak be másokat, a Gyulai téren pedig családi házas övezet révén nincs ilyen összeszokott társaság, így a játszótér az összeszokás helye és könnyebben lehet csatlakozni. Mondjuk valószínű, ha sokat járunk oda és Vikónak kialakul a baráti társasága szimpátia alapján, akkor az anyukák is közelebb kerülnek. Mondjuk ez az Erdősor utcai játszón nem jött össze, pedig oda aztán tényleg sokat jártunk. De valahogy Vikónak se lettek olyan jó pajtásai, mint a Gyulai téren. Lehet, hogy ezért szeretek én is oda járni?

Sétálni is megyünk főleg télen, amikor nem lehet majd játszóterezni, szóval tutira össze tudunk futni máskor is.
Szerintem keresgéljük egymást telefonon, mit szólsz?

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!
Gyors leszek!
Mindenkinek puszi, még egyben vagyunk!
Már megint nincs gépünk!!!! De engem most nem is érdekel. Fogalmam sincs mikor lesz megint gépünk, de a hócipőm már nagyon tele van vele!!
Csak beugrottam, hogy mondjam, ezért nem jelentkezem. De azért majd Hanzi útján értesítelek benneteket a fejleményekről.

Puszi
Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Ildi, mennek a drukkok!

Kaptok fogmosós képet, jó?

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Marycus, most már tudom, merre sétáltok, alkalom adtán mi is megnézzük magunknak, Csenge nagyon odavan a hintáért, bár még fognom kell hátulról Kép.

Szirom,
Miksa nagyon édes, olyan nagyfiús már! Az a fogmosás nagyon komoly Kép. Ha már fürdés: tegnap modelleztem, milyen lesz Csenge copffal (mert növesztjük a haját, tavaszra cofit szeretnék - más kérdés, ő mennyire szeretné...)

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi! Naggyon aranyosKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Ildi:
Drukkolunk mi is!!!

Nyuszi:
Csenge nagyon aranyos a képen! Láthatóan azért neki is tetszik a dolog.

Mi is növesztenénk, csak Vikó az energiáit nem a hajhagymái felé irányítja, így nemigen haladunk a hajnövesztés terén...

A Gyulai téri játszótér sincs hintából eleresztve és csúcsidőben szinte mindig várni kell valakinek rá. Bár fel van újítva sajnos, a barbár kezek már ezt is elérték. A legjobban akkor háborodtunk fel, amikor az egyik lakótelepi játszóteret szépen felújították (kavics, homok csere, játékok lefestve, ha már ki nem is cserélték őket). Tökre örültünk neki, erre 1 hét múlva szó szerint a hinták le voltak sz-va... Azóta kb. 1 hónapja még mindig ott éktelenkednek a termékek. Gondolom senkinek sincs kedve letakarítani, na meg ha megteszi még valaki ráülteti a néhány hónapos - 1 éves kisgyerekét. De a szemünk láttára engedte be a kutyáját is egy nő dolgot végezni és az se zavarta, hogy két gyerekkel pont arra felé tartunk. Ennyit arról, hogy az önkormányzat újítsa fel a játszótereket, meg egyáltalán akármit is... Bocs a kifakadásért, de dühítő, legalábbis nekem...

Szirom:
Csak így tovább fogmosás terén! Gratula Miksához, nagyon szép kisfiú!

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Bocsi, hogy így elvesztem, de hát nem is igen van időm, engergiám sokszor írni, meg aztán dolgozó nő lévén a sétás témához nem igen tudok hozzászólni...

Mi jól vagyunk, Marcus nyüvi a bölcsit és láthatóan és hallhatóan élvezi Kép Dóri barátnője már 4. hete hiányzik, ezt minden nap sérelmezi, de persze a többiekkel is eljátszik. A gondozókat is szereti, főleg Andi nénit, akihez tartozik is. Még viszik őket az udvarra, aminek örülök nagyon Kép

Egyébként nagy dumás már, sőt egy-egy mondókával vagy énekkel nyomul Kép Tegnap pl. az ingyom-bingyom táliber-rel lepett meg KépNagyon sok mindent tud és ért - főleg busszal és vonattal kapcsolatos dolgokat Kép

Bilizéssel nem állunk sehogy, mivel nem is erőltetem. Majd ráérek 2.5 éves kor körül, mikor már látom, hogy ő is igényli. Fogmosás megy, mint ahogy még az esti és néha éjjeli tápi is.

Lába (befelé fordult lábfej) szépen javul, lába rohamosan nő (most 24-es). Szemével majd most megyünk vissza, meg az endokrinológiát is hívnom kell majd novemberben (újszülött korban vettek vért, akkor rendben volt és azt mondta a doki nénim, hogy 2 évesen kíváncsi rá).

Csajok, nagyon jók a képek a gyerkőcökről (Miksa és Csenge - milyen nagy már ő is Kép).

Tali: hát nem tudom, lehet, hogy a nálunk lévő idei inkább tavaszra tevődik át. A lakásba - bár meg lehet próbálni, én nem vagyok semmi rossznak az elrontója - nem igazán férnénk be most már ennyien, a kertben meg aztán van a játszótér-féle. Nem gond, ha átteszem tavaszra vagy esetleg egy hóeséses napra? Akkor még szánkón csúszkálni is lehetne velük, mert egy kis domb van a kert közepén, ahol a játszó van?

Ja, játszóról annyit, hogy láttam már nagy, 10-14 éves gyerekeket bébihintán hintázni. Meg volt, hogy pl. a Károly suliból a játszóra vitték a nagyokat...

Bocsi, hogy csak magunkról most.

Puszi

H.

Kép
hanzika

Jajj majdnem elfelejtettem:

Holnap Miksa megkezdi a 2. szülinapok ünneplését! Isten éltesse őt ezúton is!

Kép
hanzika

Köszi Hanzi! Mingyá megyünk a tortáértKép Már ha méltóztatik felébednie az ünnepeltnekKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is...csak eléggé a háttérben, mindig olvasok, de többre nem nagyon telik Kép Apuci elég sokat utazik mostanában, illetve múlt héten is elment két napra, jövő héten is megy, pláne hogy külföld, szóval egyedül a két gyerekkel, nem sok időm van Kép

Egyébként jól vagyunk, Máté már nagyon nagy srác, de gondolom, mindenkié az Kép Mindent elismétel és most már mondatokat is rendre használ, pl nyidd ki ajtó (nyisd ki az ajtót) stb. A nővérétől rengeteget tanul, utánozza...ha pl Regi balett bemutatót tart itthon, ő is vadul pörög-forog, bukfencezni próbál. Ötig elszámol egyedül, de ha megkérdezem, hogy hány éves, akkor mindig azt mondja, hogy négy Kép Az istennek nem tudom megértetni vele, hogy nem annyi Kép
Továbbra is a favoritok az autók, repcsik, minden idekötödő kifejezés már perfektül megy Kép Regihez nagyon ragaszkodik, bárhol elvan, ha ő ott van, ha nincs, keresi, hívogatja. Az oviban marhára jól elvan, mikor kint vannak du. Regiék, ő is rohangál velük Kép A nagyok meg persze marhára élvezik, hogy pátyolgathatják.
Regi is már kész nőci, semmi gond vele (kopp-kopp), max a dumáitól lehet betojni a röhögéstől Kép

Ja, még annyit, hogy beirattam jövő őszre Mátét bölcsibe, aztán tavasszal majd oviba is, és meglátjuk, hogy nyáron hogy állunk a szobatisztasággal, annak függvényében megy majd ide v. oda.

Szirom,
Ezen a képen meg se ismertem volna Miksát Kép Vhogy olyan nagy, meg mintha az arca is változott volna, nem?
Ja, figyi, majd sikíts ha jártok erre, vagy esetleg a városban, hogy összefussatok apucival, mert majd november 10re kellene az ágyikó. Céges buli lesz apáéknál, aztán lelépünk az éccakába. Kép

Ó, és Isten éltess Miksa úrfit! Kép Párod hogy van?

Máté már nem annyira anyás szerencsére, most hétvégén is ott voltak napközben anyuéknál, keresett, de apum elmondta, hogy elmentünk meccsre, majd jövünk. Aztán belenyugodott Kép Úgyhogy remélem, az éjszakával se lesz gond újra!

Nyuszi,
Nagyon édes ez a kép! Kép

Egyébként meg üdv az újaknak, akiket esetleg még nem köszöntöttem! Kép

Ildinek megy a drukk, kérjük majd az infokat, és persze a képeket is frissiben! (alig akarok sokat Kép )

Marycus,
Olyan kivi vagyok már a csajokra, nincs friss képetek? Kép

Tali...nálunk is lehet ám csajok! CSak velünk ugye nehezebb egyeztetni, mert két hetente fix progi anyós, meg most jönnek majd csőstül a családi név- és szülinapok, de biztos találnánk időpontot! Kép Bár a kecó itt se nagy, de vhogy csak megoldjuk Kép
Úgyhogy ha nektek is okés, várom a tippeket időpontra. Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Nnnaa végre, KrisztaKép Néha azért írjál ilyen szép hosszúakat, meg tehettél volna képeket is! Köszi a szülinapi gratulát!Kép

Ágy: járunk a városban a napokban, csak eddig azért nem tudtam, hogy legyen, mert ha akkor megyünk, amikor apátok nincs otthon, akkor úgy nehezen viszem föl az emeletre, hogy közben Miksa is ott lóg rajtam. Bazi nehéz ez az ágyKép De pl. holnap viszem be az embert egy meló miatt a városba, szerintem estefelé jövünk haza. Ha otthon lesz a párod, az tökéletes, ha meg nem, akkor Miksát lent hagyom az apjával a kocsiban, és úgy már sima ügy. Mit szólsz, jó a holnap? Vagy ma megyünk a Horváth cukiba, de a kedd az meg neked nem szokott jó lenni. Meg nemtom hányra érünk oda, mert még el se indultunk, a gyerek még alszik, és előtte máshová is menni kell. Szóval a holnap nekünk jobb.

Miksa szerintem is sokat változott, valszeg arcra is, de én azt annyira nem látom. A haja is megnőtt, bár azt tegnap lenyomtuk megint 2 centisreKép Ezen a képen kívülálló számára talán olyan kis szomorúnak tűnik, de nem az, hanem baromira koncentrál, hogy rá bírja nyomni a fogkrémet a keféreKép Iszonyú sok új szava van, és mindig jönnek újak, de ő még nem kapcsol össze szavakat. MajdKép Számolni ő is tud, de ő nem azt keveri, hanem a színeketKép De tök hasonlóan, mint MátéKép Mindegyiket meg tudja mutatni, ha kérem, hogy mutasd a sárgát, pirosat, kéket stb. De ha megkérdezem, milyen színű, akkor mindegyikre azt mondja, hogy kékKép

Tali: csajok, nálunk is lehet, csak nem akartam nyomulni, mert már elhatároztuk Hanziéknál. Ami tavasszal is tökéletes lesz, de a szánkós ötlet is jó! Szóval ha gondoljátok, itt is talizhatunk, bár mi messzebb vagyunk kicsit, de cserébe friss a levegőKép És sütök nektek kacsát, ha akarjátokKép

szirom

Jajj, tegnap vettem észre, hogy Miksának végre kijött felül az egyik szemfoga!Kép Tök jóKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Jövök két képpel, jó?Kép
Kép
Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Okés a holnap sztem, kb 6 körül már itthon vagyunk, de én tutira Kép Előtte csörgess meg biztos, ami tuti! Kép

Kriszta
krisztocs

Ez volt a szülinapi aji? Ez olyan barkács-izé? Én is agyaltam rajta Máténak, majd referálj Kép

Kriszta
krisztocs

Referálok, nem tudom, hogy viszem aludni, mert szuszog az izgalomtól kb. 2 órája, és tekerget meg szerelKép Alig vacsorázott, azt is csak futtában, mert ha a székébe ült volna, ott kellett volna hagyni. Az Ázsia Centerben van egy bazi nagy játékbolt, ott vettem 11 valamnnyiért. Volt 17 ezerért meg 21 ezerért is, de azt azlért már túlzásnak tartottam. Ezt is, de megvettemKép

Hívlak majd akkor holnap!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Óóóóó, boldog szülinapot utólag is Miksának! Nagyon édes, és jó az ajándék is Kép. Az a gyertyaelfújási technika Kép. És gratula a szemfoghoz is.

Kriszta,
Hát igen, jó egy nagytesó a háznál... Gondolom, Máténak sokat fog majd segíteni a beilleszkedésben, hogy már ismeri a környezetet az oviban.
Tényleg, a bölcsit jövő őszre már intézni kell? Mert nálunk is az a haditerv, hogy Csenge jövő ősztől bölcsis lesz (ugyanis a kistesó előtt szeretnék visszamenni kicsit dolgozni). Hogy kell intézni az ilyesmit? Fogalmam sincs...

Hanzika,
Azért növöget a csajszim is, nemsokára eltűnik az az egy év különbség a törpék közöttKép. Jól emlékszem, hogy egyszer irtad, Ti is jártatok a Madarász gasztroenterológiára? Hogy szabadultatok meg tőlük? Bennünket már majdnem "kirúgtak", feloldották a tehéntejmentes diétát, aztán lemérték Csengét és rájöttek, hogy 10 dekát hízott hat hét alatt, így visszaszívták, marad minden a régiben, két hónap múlva kontroll. Hiába mondtam, hogy abban a 6 hétben 2 foga is kinőtt és olyankor napokig alig eszik Kép.

Marycus,
Mivel ma viszonylag ráérünk, a mai haditerv, hogy megnézzük a játszótereteket délután, ha a kishölgy is úgy akarja Kép.

Ildi,
Drukkolunk mi is, mindjárt itt a nagy nap!

Manóval mi van? Költöznek?

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Nyuszi,

Ha ősztől szeretnéd a bölcsit, jobb, ha már most beiratod Csengét. A központi bölcsiben kell, ha minden igaz Újpestre a Munkásotthon utcában van mindegyik bölcsire (ha a Rózsa utcáról bemész, rögtön ott van egy bölcsi, ott). Szerdánként van csak fogadás 9-től 2-ig tán.

Gasztrótól mi úgy szabadultunk meg, hogy a tejterhelés után, ami rendben volt, mondták, hogy akkor ennyi volt Kép És kész Kép Ha rendben van a gyerkőc, én egyszerűen egyszer még tán visszavinném, de ha minden okés, másodszorra már nem....

Manóék szerintem még albérlet és lakás között valahol...

H.

Kép
hanzika

Nyuszi,
Igen, már őszre irattam, minden szerdán 9-16-ig lehet menni, és Csenge lakcímigazolóját is, meg a tiédet persze Kép

Kriszta
krisztocs

kimaradt, hogy vidd Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta, örülök, hogy végre találkoztunk, ha csak néhány percre is! De ne akadj úgy ki attól a palacktól, az én emberem egyszerűen kedves gesztusnak szánta, és köszönetnek a segítségért és a türelemért. Meg szerintem ismeretlenül is vagyunk olyan jóban, hogy kaphattok tőlünk egy üveg piátKép Tudom, hogy anélkül is szívesen adtátok az ágyat, de végülis senkinek sem árt, ha isztok este egy pohárkávalKép

És gyönyörűek a srácaid!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Köszi a bölcsis infót, lányok! Akkor ezek szerint valami orvosi papír - még - nem kell? És ilyenkor oda rögzítenek, ahová területileg tartozunk és nem lehet bölcsit választani? (Mondjuk nem mintha ismerném őket, egy meg a szomszéd utcában van, tényleg, nem hallottatok a Labdarugó utcai bölcsiről valamit?) És két hét múlva szerdán még nem késő beiratni?
Csak ennyi kérdésem van Kép.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi,

Orvosi papír majd a bölcsibe kell, mikor ténylegesen viszed, a védőnőtől. Most csak a TAJ és lakcímkártya kell. Ha oda vagy bejelentve állandó lakcímre, ahol laktok is, akkor nincs gond. Bölcsiben - mint oviban is - szabadválasztás van, de a területileg illetékes gyerekeket priorizálják felvételnél, ezért érdemes a helyileg illetékes bölcsibe iratni.

H.

Kép
hanzika

Szirom,
Én is örülök nagyon, már ideje volt a talinak Kép És köszi mégegyszer az itókát Kép Na meg a dícséretet Kép

Nyuszi,
Tőlem is kérdezték, hogy hova akarom, bár sztem mi ide is tartozunk Kép Ugyan nálunk nem kérték a taj-kártyát, de azért persze vidd magaddal Kép Azt mondták, hogy júni 10-15 között lesz kiírva, hogy kit vettek fel, és akkor kellenek majd a papírok. De sztem az orvosi papír csak kezdésnél kell...legalábbis az oviban úgy van Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Boldog szülinapot Miksának!
Látom Miksának tetszik az új szerzemény! És látszik rajta hogy örül a tortának is. Én is úgy várom mit fog szólni Vikó. Már tavaly is élvezte a dolgot, de azért most már sokkal értelmesebb hozzá.

Ezek a játékok hihetetlen áron vannak... A másik, hogy tök jó, csak legyen hely neki. Mi most érezzük, hogy a kicsinek való játékokat is tartani kell, ugye Niki miatt, de Vikinek meg kellenének az újak, de hová? Pedig nálunk van végülis hely, de valahogy mégse jó. Ráadásul még a ketrec is kell, bár Niki még 1 másodpercet sem volt benne, meg szerintem nem is lesz, de mivel előfordulhat, hogy kell, nem tehetjük el, pedig jó nagy hely szabadulna fel.

Nyuszi:
Mostanában hanyagoltuk kicsit a játszóteret, mert Vikó már meg tudja mondani, hogy kivel szeretne játszani és most Petike volt a slágerlista elején és ő ugye itt lakik a szomszédban. De úgy emlékszem pont szerdán Andrjusa és Némi volt a favorit, de délelőtt voltunk.

Voltatok végülis?

Krisztocs:
Nemsoká fél éves Niki, szerintem majd akkor teszek fel majd új képeket, meg igértem egy motorosbanda képet is, amit fel is töltöttem, de az istennek se tudtam valamiért mail-ben küldeni és felhergeltem magam, így most csúszik egy kicsit. Addig szívesen néznék Regiről és Mátéról én is képeket...

Hanzi, Krisztocs, Szirom:
Tali ügyben mi alkalmazkodunk, kivételt a szombatok jelentenek, mert suli van kéthetente.
Alvásidő nálunk borzasztó, ha nem akarom egyik újamat se megharapni, akkor nem megyünk soha sehová, úgyhogy felpakolunk és megyünk, bár inkább Vikóhoz igazodunk, mert végülis őt visszük általában játszani, Niki meg egyenlőre a puttony és ha gondolja nézelődik. Szóval Vikó ált. délután alszik olyan 12-17 óra között valamikor valamennyit, ahogy sikerül...

Na, most mennem kell, mert Niki felébredt és szétordítja a torkát...

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Jó hírrel jöttem Kép

Tegnap 19.20 perckor megszületett Nagy Julcsi 3150 grammal és 56 centiméterrel. Mama és baba egyaránt jól vannak Kép

H.

Kép
hanzika

GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!!!!!!

Csenge és Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Milyen hosszú lett! Kép Mi is gratulálunk! Kép

Kriszta
krisztocs

Mi is csatlakozunk a gratulálókhoz!Kép
Kép
sziromék

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

GRATULÁLUNK mi is!!!!!!

Marycus és családja
marycus

Sziasztok!

Elég nehezen tudok jönni, de látom, más se nagyon ír regényeket. Najó, MarycusKép Én se fogok tudni, mert Miksa itt nyomul, és a klaviatúrát tartok fiók alsó lapjára akar két csavart beilleszteni. És mondogatja, hogy tavar, tavar. Meg hogy Szittáéé. De most már mindjárt menünk zenebölcsibe. Kíváncsi leszek, hogy most is részt vesz-e benne, mint harmadik alkalommal. Remélem.

Most meg arról kell meggyőznöm, hogy a Tápipik (Teletubbies) még mindig alszanak, mert ki akar túrni a gép elől. Áááá... bírom, amíg bírom.

Hanzi! És részleteket nem tudsz? Sima szülés volt? És fotó?Kép

Kriszta! Már akartam kérdezni, és akkor te végülis mikor mész vissza dolgozni?

Marycus! Köszi a dicséretet! Játékokkal mi is szívunk, most akartam eltenni egy zacskót rágókát meg ilyen vackokat, de Miksa meglátta, és baromi nagy örömmel esett nekik. Nálunk most egyébként nagyjából a járóka van színültig játékkal. Még sosem volt ingerenciád, hogy beledobáld őket a járókába?Kép Egész jó tárolóKép

Muszáj mennem.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Lányok, jó, hogy én is kevesebbet tudok csak jönni mostanában, de azért igyekszem. Ne hagyjuk már szétesni a topikot, kár lenne értünk!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok! Kép

Máté két napos hányós-hasmenős cuccon esett át, úgyhogy alibi igazolva Kép De most már jól van szerencsére. (kopp-kopp)
Ellenben az én torkom totál be van durranva Kép És apuka is émelyeg. Mondtam neki, hogy legalább megtudja, milyen tyar volt nekem a két gyerekkel az első 3 hónap Kép

Mátéról továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy nagyon belelendült a dumába, ő is elkezdte a színeket, bár még csak a neveit tudja a pirosnak, kéknek, fel nem ismeri. De tulképp mindent mond már, a kedvencem, amikor áll a hűtő előtt és mondja, hogy "jodi-jodi", az a túró rudi. (a Danonino-t biztos mondtam már, az a "nínó" Kép )

Regiéknek jövő héten őszi szünet lesz, úgyhogy a négy napos pihi után levisszük anyósékhoz, ott lesz vasárnapig, majd jövő hét szombaton csatlakozik hozzá Máté is, (először fog ott aludni, kivi leszek) mert 2 napig parkettázás-festés lesz nálunk, jönnek át anyuék segíteni.

Szirom,
Elvileg jövő ősztől szeretnék, a pontos dátum majd kiderül télen vmikor, ha sikerül beszélnem vkivel. Elvileg a xmas bulin már említeném, na de mégis hivatalosan csak jövő év elején derül fény rá sztem. Kép

Most nagyjából ennyi, mert ebédet kéne rittyentenem a "hányósnak" Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Miksa is beteg, tegnap este 39,2-ig mentünk, meg fostizott is. Éjjel is kellett lázat csillapítani, de ma délelőtt 37,2 volt már csak. Majd most kíváncsi leszek, ha felébred. Délelőtt már jobb volt a kaksija, és jó a kedve is. Dokival beszéltünk, azt mondta, ne vigyük oda, mert elkap még valamit. Lázcsillapítás, meg hát azért próbálom ésszerűen kajáltatni. Remélem enyhe valamit kapott el. És ő szerencsére nem hányt, mint Máté. Akinek jobbulást! És az egész családnak, torokfájósnak, émelygősnek is! Mondjuk a pasik nem tudnak elképzelni olyan émelygést, mint nekünk volt szerintem. Én is mondatm már az embernek, hogy namost ezt képzeld el x hónapig, de hát ezt úgyse tudják...Kép

Te Kriszta, és Máté kéri a rudit? Nem nyitja ki a hűtőt önállóan?Kép Mázlista vagyKép Aranyos lehet, amikor jodizikKép Mit adtál neki ebédre különben?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Nálunk láz nem volt, most már a kaki is okés Kép Egész nap piskótával tömtem, meg banánt kapott, meg vajas kenyeret...a főtt étel tegnap alma-krumpli volt (alma cukros vízben főzve, hogy ne legyen savas), ma meg natúr krumplipüré. De azért lecsúszott egy jodi-jodi is, meg egy nínó Kép Kép

Jobbulást Miksának is! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Most csak gyorsan néhány kép erejéig jövök..., bár Krisztának megígértem, hogy csak féléves kor után teszek fel képet, de most a labdás kép miatt töltöttem fel képeket és gondoltam néhányat megosztok veletek. Remélem nem bánjátok...

Minden betegnek jobbulást!

Niki sírásra "Vikimegoldás":

Kép

Mosolygós Niki:

Kép

Viki Niki játszik:

Kép

Kép

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus,
Gyönyörűek a gyerekek! A jövő informatikus-nemzedéke, amilyen hozzáértéssel püfölik a billentyűzetet Kép. És Niki milyen édes kis mosolygós törpe!

Ma babatalin voltunk, a cégnél van egy pár ismerős kismama. Csenge nagyon jól bírta a gyűrődést, szépen megsimizett minden babát (egy kivételével mindenki fiatalabb volt nála), bár egy kisfiúnak "leüvöltötte" a haját, mert az a nála lévő flakonra mert pályázni Kép. Most ki van ütve, meg én is, mert tegnap egész éjjel fél óráként felsírt Kép, és ugye ma nem pihentünk.

Megyek én is, mielőtt leragad a szemem. Jobbulást a gyengélkedőknek!
Jó éjszakát!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Marycus! A labdás kép egyszerűen csúcsKép És gyönyörűek a csajszik, és hogy nőnek! És mindig panaszkodsz Nikire, aztán hogy vigyorogKép Jó, tudom, hogy nem mindig. Vikó haját növesztitek?

Nyuszi! Jól eltűntél te is, hallodKép Még mindig foggal nyűglődtök?

Lányok, Manó merre van? Az oké, hogy elköltöztek, meg biztos tele van intéznivalóval, de mostanában a munkahelyéről netezett, nem? Manó, ha olvasol, lécci dobj néhány sort, mi van veletek?

Miksa ma már jobban van, láza már nincs, kaksi is rendben nagyjából, de most meg rekedt. Igaz, hogy annyit ordítozik, hogy nem igaz. Lehet, hogy ma beindítjuk a párásítót a szobáján, bár nem gondoltam, hogy száraz a levegő. Mostanában olyan pára van, legalábbis kint, hogy minden penészedik, például a tök jó nádrolettánk. Bent viszont elkezdtünk fűteni, az is igaz.

Lányok, kérdeztem már a DM-es pelenkát? Megújították, és most kifolyik belőle a pisi. Minden második reggel csurom vizes a gyerek pizsamája. A lila csomagos kicsi, a kék nagy. Hogy miért kell valamit megváltoztatni, ami működik, azt tényleg nem tudom. Meg hogy most milyen pelenkát vegyek. Nem szólva arról, hogy itt van Babylove-ból egy gigacsomag...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Mi is Babylove-ot használtunk, és pont emiatt cseréltem le. Nálunk most a Huggies megy, iszonyat jó, még soha nem ázott át! Mondjuk sztem ez gyerekfüggő, hogy kinek melyik jó, nálunk se a Pampers, se a Libero nem volt okés, a csirkecombik miatt kifolyt a trutyi. De emlékszem, hogy anno viszont Regi csülkeire csak a Pampers volt kiru. (remélem, Hanzin kívűl nem sok céges ember olvassa Kép )

Marycus,
Nagyon édesek a képek, és teljesen ledöbbentem, hogy mekkora már Niki!!!! Ezért kértem látod képet, mert bennem még, csak egy fekvő csecsemő van Kép Nagyon gyönyörűek! Kép És jól látom, hogy Vikó egyre szöszibb?

Nyuszi,
Mesélte barántőm is, hogy jó volt a tali Kép És hogy milyen édes Csenge, folyton mosolyog. Na lehet, hogy fejmosást kapok, mert itt "pletykálkodok", de akkor is ezt mondta Kép
Hogy telt az éjszaka?

Na igen, és nagyon el van tűnve mindenki Kép

Máténál is okés már minden, csak köhög Kép Egyelőre nem akarom az antibiot adni neki, úgyhogy Baby Luuf-ozunk...aztán meglátjuk.

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Mentség: 2 nap kórház, tünet agyrázkódás.

Most nincs erőm írni, majd holnap, jó? Ma délután jöhettünk haza, tegnap reggel bölcsi előtt verte be a fejét a falba.

Pusyi

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Jajj, Hanzi, de hát mi történt? És most már minden rendben, ugye?

Jobbulást Marcusnak!

Kriszta! Mi a legelején használtunk Huggiest, én is nagyon szerettem, de a széles derékpánt, ami miatt többek között nagyon bírtam, elkezdte kidörzsölni Miksa pocakját, amikor egyre-többet izgett-mozgott. Akkor kezdtem keresgélni, és a Babylove jött be. A Pampersben kipöttyösödik, nagyon műanyagosnak látom, a Libero meg jó volt, de a DM-es is, és az azért olcsóbb. De most már nem tudom, Liberóból vagy Huggiesból mekkorát kéne venni. 12,5 kg a kölkec. Szerintetek?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hanzika, ez nem jó hír!! Mi történt? De ugye nem lett semmi komoly?

Pelenkaügyben: én Libero hívő vagyok, újszülött korától ezt használjuk, sosem volt gond vele, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt baleset, az is még a nyakig érő anyatejes kakik korszakából.

Kriszta, maradjunk annyiban, hogy Csengém szépen tud mosolyogni..., meg jó hangosan üvölteni is, de azt most a talin nem mutatta be Kép.

Nem tudom, mi van ezzel a törpével de egy hete kb. megint akciózik éjjelente, borzasztó. Főleg apának, mert mi ugye a mozgalmas éjszakák után szunyálunk tízig - fél tízig is, de neki menni kell.

Mennem kell, épp a fotel alá csempészi magát Kép.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Szirom, szerintem Liberóból az "Up and go" maxi plus 10-14 kg-ig a Miksa mérete.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Köszi, Nyuszi, jó az Up and Go, de azért nem veszem sűrűn. Drágállom picitKép A 10-14-et meg nem tudom. Asszem tavaly nyáron hordta ezt, akkor nem egész 10 kiló volt. Akkor vettem neki, amikor nem hagyta magát pelusozni, meg amikor nyaralatunk, vagy tök jó idő volt és csak egy trikó volt rajta a peluson kívül. Általában az a tapasztalatom, hogy akkor jó a pelus, ha valahol az alsó kilómegjelölést közelítjük. Ti mit használtok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Hát sajnos nem olcsó a Libero, az tény. Nálunk három pelus megy el egy nap, így a megapack kb. 2,5-3 hétre elég. Csenge még a Discoveryt nyomja, 7-14 kg-ig. Azt tényleg én sem tudom, hogy a 14 kilós gyerekre hogy megy fel, mert Csenge most kb. 8,5 kiló és teljesen csini rajta ez a méret...

Lányok, én még mindig bölcsi ügyben szenvedek. Kiszámoltam, hogy mivel egy órányira lakunk a cégtől, ha én teljes munkaidőben visszamegyek dolgozni, szegény gyereknek 10 órát (!) kellene lehúzni a bölcsiben. A következő opciók vannak:
1. A házhoz közeli bölcsit választunk és a gyerek 10 órát van ott Kép.
2. A házhoz közeli bölcsit választunk és 6 órában megyek vissza (kérdés, hogy ehhez a munkahelyemen mit szólnak, talán el lehet intézni, viszont anyagilag elég sokat veszítünk).
3. A munkahelyhez közeli bölcsit választunk, így korán érte tudunk menni, viszont oda-vissza át kell cipelni a városon (ez BKV-val gyakorlatilag megoldhatatlan, kocsival kellene járnunk, viszont a munkahelynél a parkolás nem megoldott).
4. Újpest központban lévő bölcsit választunk, így kb. 35 perc alatt odaérünk érte a munkahelyről.
Szerintetek? Ti mit választanátok a helyünkben?

Legyen szép hosszú hétvégétek!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Hanzi,
Remélem, már minden okés Marcussal, ha tudsz, gyere mesélni!

Nyuszi,
De nem lehet, hogy fog miatt vanna megint az éjszakázások?

Szirom,
De azóta a Huggies is megújult. Vagy csak nekem új? Kép Mert az elején vettem én is, akkor nem volt okés, és újra már "kínomban" vettem....és maradt Kép Mi az ötös méretet használjuk egyébként, Máté mondjuk már 13-14 kg körül van...

Csajok, MÁté tényleg beindult a dumába...azt már meséltem, hogy ő folyton négy évesnek mondja magát. Reggel kérdeztük tőle újfent, hogy hány éves, megint ugye négy...Robi kérdezte, hogy nem kettő? Erre Máté: "nem, nem tettő, négy!" Úgyhogy nagyon mennek már az összetett mondatok is Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Nyuszi,
Sztem, ha nem terveztek kistesót Csenge ovis koráig, akkor végülis jó az Újpest-Központos verzió is...

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Csak most sikerült jönni, zajlik az élet Kép

Szóval az történt, hogy Marcus szokásához híven a mi franciaágyunkon ugrált. Az ágy és a fal között oldalt van kb. 10-15 cm-nyi rés. És pont úgy ugrott, hogy vagy a lyukba vagy az ágy szélére, a lényeg, hogy beesett az ágy mellé és a lendület miatt beverte a fejét a falba erőteljesen a tarkójánál. Ez történt kb. 7-1/4 8 körül. Felsírt, de utána ugyanúgy rohangált, nem tűnt fel semmi. Csak már mikor a bölcsibe indultunk, félúton, hogy a gyerkőc először ásítozott, majd fel-felsírt és nyöszörgött, valamit fájlalt, nem bírta nyitva tartani a szemét. Irány a dokinő, pont egészséges rendelés volt. Õ rögtön a Madarászba utalt minket röntgenre. Azonnal onnan mentünk BKV-val, végig nyöszörgött, majdnem elaludt, csak a metrón volt éberebb egy picit. A sebészeten 10 percet vártunk minimum, míg megjött a recepciós csajszi, ott tartottuk Marciba az életet, mert alig bírt a szemét nyitvatartani... Mikor végre bejelentkeztünk és már öltöztettem volna le,akkor annyira álmosnak tűnt, hogy megkapta a cumit és lejjebb hajtottuk a babakocsit. Na akkor jött a hányás legalább 2 percig sugárba. Mivel már a körzeti felkészített rá, hogy lehet, hogy lesz, és az nagy gond, Ádám rögtön berontott a vizsgálóba és szólt a dokinak. Õ rendes volt, behívott (ja még 9 előtt volt ez, a rendelés 9-tól kezdődik), megvizsgálta Marcit és küldött röntgenre. Szerencsére csont nem tört, de biztos volt az agyrázkódás, így bent kellett maradni minimum egy napra. Mikor bekötötték a brandült a kezébe, már jobban lett Marcus. Kaptunk ágyat, jött ideggyógyász, belgyógyász (Simon doki, ismerjük régebbről), másnap szemész és fülész. Szerencsére minden negatív lett, és később nem hányt, így másnap délután hazajöhettünk. Másfél infúziót kapott a gyerkőc, az első után már olyan jól lett, hogy ugrált (!) a kiságyban, így a másodiknak csak a felét kapta meg. Ivott, nem volt vele gond. Éjjel rosszul aludt (alig tudtam elaltatni), többször felébredt, de a hajnali tápi után aludt, mint a bunda (ha hajnal 6-kor fel nem keltik a szemcsepegetés miatt). Én 5 db 30*30 cm-es széket toltam össze, azon aludtam. Gondolhatjátok! Óránként jött a nővérke Marcit nézni, nagyon lelkiismeretes volt az éjszakás.

Másnap már ehetett, ihatott, voltak a vizsgálatok (nagyon sírt mindkettőnél, pedig ilyen vizsgálatokon volt és nem volt gond), aludt is szépen. Csütörtök délután óta itthon vagyunk, nem rohangálhat (na, köszi... ), nem ugrálhat (azóta jobban teszi, mint előtte) és pihennie kell (az én izgő-mozgó fiamnak!). Remélem, hogy bárminemű szövődmény (ödéma, fejfájás stb) nélkül megússzuk. Ja, közben - még előtte - összeszedte a bölcsiben a náthát, most azt kúráljuk pluszban.

Én teljesen elkeseredett voltam szerdán, azt hittem, hogy elalszik és nincs tovább... szörnyű volt látni hogy az én izgő-mozgóm milyen elesett volt. De már túlvagyunk rajta, remélem!

Marycus,
A csajszik mennyire aranyosak! Kép És most már Niki nekem teljesen másnap tűnik, mint először. Akkor nagyon hasonlított Vikóra, most már nem annyira, szerintem.

Krisz,
Nálunk is nagyon megy a duma, olyanokat tud, hogy csak lesek Kép A kórházban pl este leginkább a Vágó Pistát hiányolta, így az egyik szobában (vannak bent TV-k) megnézhettük Kép

Szirom,
Köszi az aggódást, csak nem volt időm, energiám írni idáig! Köszi a telefont is, most hallgattam le a rögzítőt.
Pelus: Liberót kicsiként nem szerettem, a kórházban az volt. Eddig egy pelus sem vált be igazán, bár többségében Pampers-t használunk (hiába no, belémsujkoltákKép), de abból is sokszor kifolyik a pisi, kaki. Főleg, ha több, mint 4-5 órát van a gyerkőcön a pelus és sokat iszik. Jelenleg Pampersből nálunk a Junior méret fut, ami méretileg jó is lenne (az a lényeg - bármely pelusról is van szó - hogy ne vágja combját, és a rögzítőt meghúzva kb. egy 4-8 cm-es rés maradhat a két ragacs között max. Én így tudom okosoktól).

Nyuszi,
Ha ilyen sokat kell utazni, én a 2-es verzióra szavazok, amíg bölcsis Csenge. Bár én nem dolgozom messze, de max fél 6-ig van nyitva a bölcsi és 5-ig tartana a munkaidő, tuti, hogy nem érnék oda a gyerkőcért. Így meg legkésőbb 4-kor már elhozom és nyolcra megyünk. És nem olyan sok különbség szerintem a 6-8 óra közötti összeg....

Ja, és Ildiék jól vannak, tegnap beszéltem vele. Julcsi kicsit sárga, emiatt nem olyan jó szopis, mint Tomi volt és már vannak kisebb gondjai Ildinek (keményedés, mellgyuszira utaló tünetek). De fej Ildi és szoptat lelkesen Kép Sima szülés volt kb. annyi idő alatt, mint Tomi, bár azt mondta Ildi, hogy sokkal-sokkal jobban fájt, mint az elsőnél. És a regenerálódás is hamarabb kezdődött, de legalább nem kellett vágni Kép

Tomi jól fogadta Julcsit, megsimizte, bár inkább anyunak örült, rögtön játszani hívta Ildit Kép De hagyja őt még pihenni, Julcsival foglalkozni, beérni most Petivel is ;-)

Hát ennyi. Bocsi, hogy főleg magamról írtam.

H.

Kép
hanzika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?