Új privát üzeneted érkezett!

Hét végén Szentendrén voltunk a Skanzenbenm, elvittük már a gyereket, lásson valami szépet. Felrakom nektek a kedvenc ott készült képemet. A címe: Biztos szép volt a Skanzen, sajnos a sapimtól SEMMIT SEM LÁTTAM!!!

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok! köszönöm a válaszokat.

Marycus, Nem kontárkodtál bele. Szivesen veszek minden hozzászólást. Persze, hogy ezeket a dolgokat az orvosommal is megbeszélem. Ez természetes, de számomra valahogy megnyugtatóbb tapasztalt anyukákkal is ezeket a kérdéseket megbeszélni. Nem arról van szó, hogy nem bízom az orvosomban, de ő a szülést nem úgy éli át mint egy nő - nem érez fájdalmat, csak "külső segítője" az egész szülésnek. Szóval ezért vagyok itt és kérdezgetek tőletek mindenfélét.
Örülök, hogy van ez a fórum - és kapcsolatban tudok lenni más kismamákkal.
Szóval jó, hogy itt vagytok.

Üdv mindenkinek
Csi25
csi25

Sziasztok!

Csak idejutok végreKép Ember itthon, javulgat, de még nagyon hosszú lesz. Anyukám is itt van, mert szinte minden nap mennem kell valahová, meg eddig a tesóm is itt volt, mondjuk ő csak úgy jött, nem mondta előre, hogy napokig marad. Anyu nagyon sokat segít, sokat van Miksával, tök jól elvannak.

Miksa egyre több szót ismételget, és még mindig mindenütt ott akar lenni. Ma a tavaszi virághagymákat tettük el délután, gereblyézett, lapátolt, sőt, vitte a hagymákat meg el is temette, szóval nagy kertészKép Tök jó kiskertet kerítettem el, mondjuk előtte föl kellett ásni a füvet, meg kiszedni egy halom gyökeret, gazt, izébizét, letettünk egy kis fakerítést köré, tudjátok, olyan kis összefúzött rudacskákból. Már most várom a tavasztKép Elkezdtem még egy ágyást is, de az még nincs kész. Miksával ketten ezt nem nagyon lehetne csinálni, de így, hogy anyu is itt van, sokkal gyorsabban megy, figyel rá, amikor épp mást csinálok, és mondjuk tele a kezem, és nem tudok azonnal ugrani.

Most külön nem nagyon írok senkinek, ha nem baj, mert sokáig tartana visszaolvasni, de be fogom pótolni.

Kriszta! Még mindig itt az ágyatok, még mindig nem sürgős? Mennem kéne valamikor doki bácsihoz, talán ha akkor visszavinném?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Okés, bár nem tudom, hogy hányra mész hozzá, mert ugye kedd-csütin baletton vagyok a csajjal, szóval eleve 6 előtt tuti nem érünk haza, és már 3kor nem vagyok. Szóval előtte egyeztessünk Kép Én múlt héten akartam menni rákszűrésre, de a balett miatt nehéz eljutnom, ha apuci nem ér haza előbb Kép Úgyhogy most csúszik Kép

Ja, és csajok, ha már itt tartunk, mi a véleményetek a spirálról? Kb 10 éve szedem a Tri-regolt, de sztem Máté után jócskán meghíztam tőle Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Embernek jobbulást!
Gratula ültetéshez, majd tavasszal kérünk képeket!
Ez a mindenhol ott akarok lenni ez nagyon ismerős valahonnan... Vikó is mindenbe beleüti az orrát, de jó látni ahogy gyakorol és ügyesedik. Persze kellenek hozzá idegek... de mihez nem...
Én ettől függetlenül ép ma gondoltam milyen lesz majd ha ketten mosnak fel, söpörnek, locsolják a virágokat, pakolnak ezerrel stb. Valahogy olyan jó érzés fogott el, ahogy magam előtt láttam őket. Aztán lehet, hogy nem is úgy lesz ahogy én elgondolom, mert hányszor nem úgy lett. De talán most...

Krisztocs:
Én idegenkedem a spiráltól, a Tri-regoltól dettó, nekem migrénem volt tőle, mint utólag kiderült. Nem tudom van-e helyette más, nemsokára nálam is aktuális lesz a kérdés, de a spirált azt nem szeretném. Én mindössze ennyit tudok a dologhoz szólni.

Nyuszi:
Jó ez a sapis kép. Csenge és apukája?

Evés ügyileg nem tudok tanácsot adni, mert Nikinél is ez a helyzet éjszaka és én sem tudom mit tehetnék. Ép tegnap számoltam össze, hogy 1 nap hányszor eszik, íme a lista: 6 szopi, 4 kiegészítő tápi kb. fél órán belül, 1 teljes tápi, és egyszer egy egész banán. Ez testvérek között is 12-szeri evést jelent egy nap, és ez már majdnem 5 hónaposan. El vagyok keseredve. Eddig a félórán belüli kajcsik is szopik voltak, de a melleim nem bírják. Már mind a kettő sebes és nem is gyógyul, mert nincs idejük pihenni, főleg, hogy mindig mind a kettőből eszik. Már csupán attól fájnak, hogy vannak, ha elkezd szopizni akkor pedig önkéntelenül csorogni kezdenek a könnyeim. Sokszor Vikó is észre veszi, hogy fáj és mondja is, hogy "fáj". Látszik rajta, hogy sajnál. Szóval muszáj volt lépni és a tápizás az egyetlen megoldás. De nem jutunk előre. Így is ugyanolyan sokszor eszik, de muszáj neki, mert egyszerre még 130-nál többet soha nem evett meg, és neki ez már kevés. Hízni hízik, azzal nincs baj, de ennyiszer kell ennie hozzá. Hiába mondtam a dokinéninke, azt mondta rá, hogy ő ilyen típus. Köszi...
Remélem ezt is kinövi egyszer.

Csi:
Hát még ha már itt lesz a kis jövevény, akkor mennyi kérdésed lesz... De az már igaz, hogy jó megbeszélni másokkal a bánatot, az örömöt és a tanácstalanságot is. Szóval gyere és kérdezz nyugodtan, és mesélj, hogy érzed magad, mozog-e már, mert mi ilyesmikre is kíváncsiak vagyunk ám. Tényleg mikorra is várod? És kisfiú vagy kislány lesz?

Manó:
Akkor majd számolj be pöttyügyről!
Kb. Vikó előtt 1 évvel volt, hogy én is kipöttyösödtem, de a dokinak fogalma sem volt mitől. Ráfogta, hogy biztos rubeola, bár mondtam, hogy legjobb tudomásom szerint volt már nekem olyan. A megdöbbentő az volt, hogy ő erre gyanakodott, de se vérvétel nem volt, se ki nem írt. A kollégáim meg is rökönyödtek, hisz ha az akkor azért az mégiscsak fertőző. De elmúlt és azóta se tudom mi volt...
Vikó is volt kétszer is úgy kiütéses, hogy máig nem tudják milyen betegség volt... pedig nem egy doki látta.
Na ennyi a pöttyökről.

Ui.: Képzeljétek Vikónak megvan illetve volt az első igazi barátja. A játszótérre járt egy valószínűleg orosz kisfiú, Andrjusának hívták. Értett magyarul, de anyukája oroszul beszélt hozzá. Akármikor kint voltak mindketten mindig együtt játszottak, szavak nélkül is értették egymást. Mostnaában nincs kint a kisfiú, és Vikó állandóan mondja, hogy "Andrjus". Tegnap egy másik gyerkőc anyukájának is mondogatta. Ma pedig este elmesélte itthon, hogy játszott "Némi"-val. Először nem értettem mit akar, de a többi szóból összeraktam, hogy Noémival játszottak. Na, a lényeg, hogy már emlékszik és mondja is a pajtásai nevét. Tök jó, úgy örülök neki.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Aránylag jól vagyok, a pici sokat mocorog és rúgkapál. Most épp 29 hetes vagyok , dec. 6.ra vagyok kiírva (pont Mikulásra - így nálunk nem a gólya hanem a Mikulás hozza a babát Kép ) 2 ultrahang is fiúcskát mutatott - szóval fiam lesz.
A próblémám csak annyi, hogy nagyon sokat megyek pisilni, gondolom, mert a baba nyomja a hólyagom, ez kicsit kellemetlen, na meg esténként ég a gyomrom. Ez veletek is így volt?
csi25

Csi,
Én fiacskám is is majdnem miki-aji lett, dec 10-én született Kép
A pisilés tök normális, és ez csak sűrűsödni fog a végéig Kép

Kriszta
krisztocs

Marycus!

És kb mennyi idő alatt múltak ela pöttyeid? Ma voltam bőrgyógyásznál, a vérvételből semmi sem látszik, nincs gyulladás. Fogalma sincs mtől van. héten belül el kell múlnai szerinte. Rákérdeztem mire vettekle annyi vért, és mi az ami 1 hónap múlva lesz meg, közölte hogy AIDS teszt, teljesen kiakadtam, hogy ilyeneket nézegetnek miközben pl egy sima májfunkciót nem kért, közben valahol olvastam hogy a máj is okozhat ilyet. Az már kiderült hogyvalami más nemi betegségem nincs, negatív a lelet. A nő ,eg szabadkozott hogy nem azért csináltatat mert arra gyanakszik, csak ez állítólag mindne nem viszkető kiütésnél kötelező viszgálat. Nem is tudom sírjak vagy nevessek.

Csi!

Tök normális a sok pisilés, bár nagyon kellemetlen. A végén én már alig aludtam éjjel, annyiszor járkáltam.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Csi:
Pisilés nálam is így volt, sőt sokszor úgy éreztem, hogy kell, aztán semmit nem tudtam produkálni. Gyomorégés mindkettőnél volt, de az elsőnél az epém is kitett magáért, valószínű nagyon nyomta Vikó, mert neki valahol akörnyéken volt a fejecskéje. Szerencsére Niki állandóan változtatta a testhelyzetét, hol far-, hol fej-, hol meg harántfekvéses volt, így ő nem nyomta folyamatosan az epémet. A hólyagot viszont folyamatosan.
Dolgozol még?

Manó:
Már nem emlékszem pontosan, de talán 1-2 hét volt. Az OK, hogy kötelező az AIDS szűrés, de ettől még lehet tájékoztatni a pácienst erről, meg szerintem kell is. Amúgy imádom a bőrgyógyászokat, nekem még soha semmire nem találtak magyarázatot, így megoldást sem... De megjegyzem más orvosokkal is valahogy mindig így járok, lehet, hogy bennem van a hiba?

Többiek merre vagytok?
Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Végre idekerültem.Kép

Csi:
Gratula a fiúcskáhozKép és a pisilést szokd meg mert lesz még 'roszabb' is. Nekem a kislányom párnának használta a jobb vesémet, amit szétlapított és lett egy kellemes hugyúti fertőzésem. Amit persze nem tudtak kezelni, mert ami gyógyszert lehetett volna szedni terhesség alatt azt beszüntették. :-/ De semmi bajom nincs és a lányom is tök egészséges. Kép Úgyhogy az egyedüli kellemetlenség csak az volt, hogy a 32. héttől 5 héten keresztül jártam az urológiára.. De azóta sem soha többet:D:D:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Miksa taknyos kicsit, tegnap lázas is volt, az éjjelt megúsztuk hőemelkedéssel, és reggel is csak az volt neki. Remélem, csak egyszerű megfázás. Végülis jó sokat vagyunk kint, többet is, mint szeretném, de egyszerűen nem tudom behozni, ha nem akarja. És most szeles, ronda idő volt.

Sorolok néhány szót, jó?Kép A tesómat, Lacit, úgy hívja, hogy Tapci, apukámat Ancinak (Anti a neve). Állandóan hasonlítgatja a tárgyakat, hogy nyeny (nagy) vagy kiki (kicsi). Mindennnek keresi a tetejé (tetejét), ezt egyébként a pogácsa tetejének megkenésekor tanulta. Hintázni akar (hinnye), az alvóskutyáját elnevezte Titónak (van egy ilyen nevű kóbor jószág a környéken), aztán van még egy alvós kukuji (kukori) is. Rakosgatja elalvás előtt fél óráig a páót (párnát). És elkezdték érdekelni a betűk, képzeljétek, hogy tudja az F-et, az R-t, az A-t, O-t és az M-et, de azt keveri a dupla W-vel. Ezeket nemcsak megmutatja, hanem mondja is hozzá. Most hirtelen ennyi ugrik be a szókészletéről, ami most azért nagyon elkezd bővülni. Szerencsére, mert már annyira várom, hogy dumáljon, mert tele van a feje érdekesebbnél érdekesebb dolgokkalKép

Csi! Nálam is voltak pisitúrák, sőt, nekem teljesen el sem múltak, egyszer most is tutira felébredek, és ki kell mennem.
Hogy fogják hívni a kissrácot?

Marycus! Szerintem nem csinálhat Aids-szűrést anélkül, hogy neked ne szólna. Gáz, hogy erre úgy kell rákérdezni.

Megyek, mert anyu van Miksával. Egész lelkifurim van miatta mostanában, hogy nem vagyok vele annyit. De neki is jót tesz, meg nekem is, meg szerintem anyunak isKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Pénteken írtam be egy jó hosszút, persze elszállt Kép Ilyenkor imádom a Babanetet!

Mi jól vagyuk, bár Marcus a héten itthon volt, hétfőn úgy adták ki, hogy egész nap kézben volt és nyügi, így levittem doki nénihez. Semmi igazán lényeges nincs vele, folyik csak az orra, de rám bízva inkább itthon tartottam. De egyébként zsiványabb, mint valaha Kép Hétfőn már megy bölcsibe. Szerdán én voltam vele itthon, mert anyuéknak dolguk volt, délután vásároltunk a Corában, élvezte, mint mindig. Cora szülinapja miatt van egy csomó akció, így bevásároltam Procterből is majd 15e Ft-ért - nyerni is lehet vele, fiúk szerint nyugodtan pályázhatok, mert egyrészt nem szerepel a szokásos szöveg sehol, másrészt a blokk az igazolás, hogy tényleg vásároltam. Tegnap meg délelőtt Ildivel is találkoztam, együtt voltunk börzén, meg piacon, bár mi hamarabb leléptünk, mert a fiatalúr mostanság ha nagyon fáradt nagyon sírós is. Ma is annyira sírt, nem tudtam, hogy mi van vele. Kb. 10-15 percig sírt - láttam, hogy fáradt, de mindig fájdalmasan felsírt. Aztán 2 dl tápi megtette hatását, bár szerintem olyan éhes nem lehetett, mert fél órával előtte vágott be másfél banánt. Ilyen nagyon rég nem volt...

Csi,
Pisilés nekem is volt, állítólag a hormonok, meg az átalakulás okozza. Vagy majd a babóca, ha pont ott fekszik Kép
Gátmetszés: Én jól megúsztam. Volt, a varrás sem fájt eszeveszettül. Hétfőn este szültem, kedden éreztem annyira, hogy még úszógumit is berendeltem (ajánlják), szerdán este már egyáltalán nem kellett. Csütörtöki varratszedésnél meg nem volt semmi, mivel felszívódó varrattal varrt a dokim. Mindez a SOTE-n. Egyébként ha kell, inkább gátmetszés, mint repedés...ezt ítélje meg a szülésznő és a doki.

Newsee,
Ne aggódj, Marcus még most is ilyen. Volt, hogy éjjel fél 3-kor tápit kért, aztán az istenért nem aludt vissza. Fél 5-kor kijöttük Lolka-Bolkát nézni, fél 6-kor arra keltem mellette, hogy koppan a cumi a parkettán... Általában 5-6 között kel (közelebb az 5-höz) és most már 8-fél 9 között alszik el. De napközben megy a 2-3 órás alvás. És még mindig kér éjjel is tápit, ha felébred... Jó a kép Csengéről és apájáról!

Marycus,
TALI: Feldobom a témát: októberben kinek melyik hétvége jó? Nekem csak a 13-14-e utáni nem, mert akkor nem vagyok itthon...
Forgáshoz gratula!!! Kép
Barátok: Marcusnak is van 2 a bölcsiben, akit mindig emleget. Az egyik Andriska, vagy ahogy ő hívja "Bandi", a másik pedig "Dóribaba". A kislányt nagyon szereti, vele kel és vele ébred Kép Sőt, a mai napig emlegeti, mikor egyszer a játszón összefutottunk, és együtt voltak a kis faházban alul bentKép

Manó,
Hitelhez gratula! Most már tényleg nincs sok a költözésig!
Pöttyök: hát én erről mesélni tudnék. Másfél év kellett hozzá, míg kiderítették, hogy mitől van. Úgy kezdtem, mint te - vírusra fogták, nem viszketett. Majd több és több lett, megjártam a Bőrklinikát, nekem is volt teljesen nemi kórokozós vérkép (és nem kell a te engedélyed, hogy AIDS-szűrés is benne legyen), semmit nem találtak egy hét alatt. Kaptam gombakúrát, semmit nem hatott. Végül a Sváb-hegyi gyermekallergológián állapították meg vérből, hogy tejfehérje-allergia. Addigra dagadtam már, testem alig látszott a pöttyöktől. Szigorú diétával 3 hó alatt rendeződött, a második kör fél év alatt (mert persze utána megint ettem megállás nélkül tejtermékeket). Most azért odafigyelek. Illetve kiderült, hogy volt akkor egy kemény stresszhelyzetem, az váltotta ki. 5 év kellett (!) míg teljesen feldolgoztam, akkor el is múlt az allergia, ahogy jött (kopp-kopp!). Ja és mellette a benzoát is kijött, de most azzal sincs gond.

Szirom,
Ember hogy van és Miksa? Volt vele azóta valami? Marcus is állandóan kint lógna Kép
Duma nálunk is nagyon megy már, sok mindent tud. Pl. 2 mondóka van, amit már ő is tud - az Aludj, baba, aludjál és a Bóbita. Ezek a kedvencei Kép Rengeteget fejlődött 1-másfél hónap alatt Kép
Ja és a TV: nálunk az igazi Lolka-Bolka nagyon bejött, sőt, túl jól Kép Lehet, hogy MIksának is tetszene...

Krisz,
Spirál: amennyire ódzkodtam tőle, most annyira meg vagyok vele elégedve és semmi másra nem cserélném le - se gyógyszerre, se Pharmatex-re, se gumira, semmire. De jobb, ha kikéred Hami véleményét is. 5 évenként ajánlott cserélni és én 6Ft körül vettem. Összevetve a gyógyszer árával... És nem okoz semmi extrém problémákat, ha kontrollálva van rendszeresen (eleinte 3 hó, fél év, utána normál szűréskor).

Most ennyi voltam. Pusz

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Hogy van Miksa és ember térde?

Gratula szavakhoz!

Vikó is állandóan kint lenne. Õ még nincs megfázva, pedig véletlenül egyszál rövidnadiban, meg papucsban és rövidujjú pólóban lófrált kint vagy 1 órát valamelyik egészen hűvös délelőttön. Olyan csöndben elvolt a kertben, hogy míg a konyhát tettem rendbe észre se vettem, hogy kiszökött. Ara lettem figyelmes, hogy üvölt a macska..., húzta a farkát szerencsétlennek... A játszótéren meg rövidujjúba rohangál, a többiek meg pulcsiban vannak. De mindig mondja, hogy nem fázik, én meg nem erőltetem. Azért mikor fúj a szél próbálom ráadni a pulcsit.
Nikinek viszont kicsit szuttyog a nózija, meg néha tüsszög, remélem nem lesz komolyabb.

Hanzi:
Gratula mondókához! Én is azt vettem észre, hogy most mióta elkezdte ismételgetni a szavakat, hihetetlen gyorsan nő a szókincse Vikónak és olyanokat is tud, amikről nem is gondolnánk. Sajnos Vikót a TV nemigen köti le, a DVD-t imádja betenni, meg kivenni, már tök profi módon fogja a lemezt, de legfeljebb nekünk teszi be a meséket, mert ő max két másodpercig nézi, aztán rohan tovább. Egyedül a kisvakondot nézte végig úgyahogy, de folyamatosan mesélni kellett neki hozzá, és akkoris állandóan vissza kellett rángatni. Niki viszont teljesen rákattant a TV-re, akár 15 percig is képes szó nélkül bámulni... ez nagy szó nála...

Milyen klassz, hogy már kezdenek barátkozni is.

Tali ügyben: általában a vasárnapokat tekintve tudunk alkalmazkodni. Szombat tekintetében nekem a suli a meghatározó, előre láthatóan emiatt nem jó a 15-e és a 29-e szombat a többi egyenlőre jó lehet.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az érdeklődést, Miksa már jól van. Tegnap 37,3-4 volt neki napközben, este már az sem, ma pedig már rendben volt a hője. Minimális nózifolyást tapasztalok, de még szívni sem kellett, csak megtörölni, ja, és fújja isKép Tutira megfázott valamikor. Vagy az ajtóban, amikor rohangál ki utánunk, vagy a kádban, mert nem valami meleg vízzel zuhanyozik (méltatlankodik, ha melegebb, mint gondolja). Ráadásul mindig bedugja a lefolyót, és ami víz ilyenkor összegyűlik, az csak langyos.

Az ember javulgat, de 2,5 hétig még egyáltalán nem léphet rá, szóval mankózik ezerrel a teraszig meg vissza. És meccseket nézKép Miksa imádja a mankóját, ordítozik, hogy kóKép

A betűkincset azóta kiegészítettük a B-vel, G-vel, Ö-vel, és még a tévében is figyeli a feliratokat és kiabálja a betűket. Azért remélem nem tanul meg előbb olvasni, mint beszélniKép Ma megtanulta anyutól a varázslást, mondja, hogy csiribú-csiribá, és varázslós kézmozdulatokat teszKép Mostanában gyurmázunk, tök jól csinálja, ő azt mondja, hogy hurkit (hurkát) készít, és ténylegKép És még mindig focizik ezerrel, és ordít, hogy gól. Már régóta tudja, hogy Didier (Drogba) gólt rúg, nyeny (nagy) gólt. Azóta megtanulta Eto és Gera nevét is.

Marycus! A frász jött volna rám, hogy Vikó megfázikKép De nagyon jó, hogy simán megúszta. A tévé egyébként Miksát se nagyon érdekli, ma mondjuk megnézte a Süsü főcímzenéjét, de ennyi.

Nikinek nem adsz esetleg egy kis Cebiont? Iyenkor jó lehet.

Hanzi! De jó, hogy írtál! Lolka Bolka nem tudom, hogy Miksának bejönne-e, én bírom nagyonKép Meg a múltkor végignéztem a Közlekedj okosant a MInimaxon, tökre élveztemKép Miksa odáig jutott, hogy vauvau meg cia, aztán már ment is tovább. Pedig őrült aranyos filmKép
Tali: mi ráérünk szerintem, most az ember is mindig itthon van.

Kriszta! Nekem is rákszűrésre kéne mennem, augusztusban járt le az egy év. Spirálról nem tudok nyilatkozni, doki bácsi nekem is ajánlotta, de csak akkor, ha nem akarunk 5 éven belül kistesót. Úgyhogy nem kértem. Ágyvisszaadás: lehet, hogy egyszerre kéne mennünk doki bácsihoz, aztán hazaviszlek és kirakjuk az ágyat. No? Bár most lenne jó, amíg anyu itt van, mert Miksát nem tudom kire hagyni, és a múltkor jó nagy műsort csinált a rendelőben. De most kedden tutira nem tudok menni.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hanzi!

Köszia pöttyös tippet, eszembe juttatott valamit. Szülés óta én is kínlódoma tejtermékekkel, hol jobban hol kevésbé, pl szülsé után 1 évig nem bírtam tejfölt enni (a kedvencem) mert ahogy megettem 5 perc múlva iszonyú görccsel rohantama mellékhelység felé. Aztán "elmúlt", csak nagyon ritkán okozott gondot. De akkor lehet hogy mégiscsak valami ilyenbibi van. Bár most talán múlnak, de nagyon lassan a pöttyeim. Ennek utána fogok nézni.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Szirom,
A hét semmiképp nem jó nekem már, női bajom van Kép Szóval mindenképp jövő héten mennék csak. Viszont nem mennék én utána haza, mert rohanok a csajért, viszem balettra. (mert ugye az is kedd-csütin van) Apuci ellenben itthon lenne addig Mátéval, szóval ha gondolod...viszont akkor nem tud lemenni segíteni felcipelni Kép Kép Szóval nem egyszerű ám velünk bármit is egyeztetni Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Megjöttünk nagymamiéktól, ahol "előszülinapi mulatságokkal" töltöttük a hétvégét, mivel holnap lesz egy éves a lány Kép. Csenge előadta azt a műsorszámát, amit a keresztelőn is: mintha tudta volna, hogy ez a sok ember mind miatta jött el, bűbájmaci volt, sőt, megengedte, hogy rajtam meg Apán kívül más is felvegye!!! Ez talán először fordult elő, mióta megvan a gyerek! Érdekes módon a fiatalokat szereti, a 15 éves keresztlányommal szerintem órákat elenne.

A kellemes délutánt aztán megpecsételtük egy átsírt éjszakávalKép. Ugyanis hajnali 2kor már harmadszor kellett felkelnem hozzá, de nem szopizott, csak cumizott egy kicsit cicin és boldogan visszaaludt. Na, 2kor eldurrant az agyam és felkeltem ugyan hozzá, de nem vettem ki. Fél ötig ordított torka szakadtából, pedig eleinte 5, aztán 10 percenként odamentem hozzá. Aztán úgy fél négytől már ott ültem az ágya mellett a földön, mindketten bőgtünk, de apu nem engedte hogy kivegyem. Mondjuk engem jobban megviselt mint őt, ő vasárnap reggel 10kor mosolyogva ébredt, én meg mint akit ledaráltak. Tegnap éjjel szerencsére nem volt szükség a sírni hagyásra, csak úgy 15x kérte a cumiját...

Marycus,
Bizony, a képen Api látható egyszem gyermekével. TV nézés: már akartam is kérdezni, hogy van-e tapasztalatotok e téren. Ugyanis az én csemetém TV, konkrétan reklám függő (marketingesek álma ez a gyerek, a reklám szignálra még a sírást is abbahagyja Kép). Szerencsére a műsor többi része még nem köti le, de nem lesz baja a szemének a TVtől? Nálunk elég sokat megy, szoktam is mondani, hoy mi nem dohányzunk, nem iszunk, nem drogozunk, a mi rossz szokásunk a TV Kép.

Szirom,
Embernek, Miksának jobbulást! Gratula a szótengerhez!

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Kriszta! Valahogy csak megoldjukKép MOndjuk elviszelk én balettra is, ha már bementem a városba, akkor az már tökmindegyKép Föl is vihetem apátoknak, de ha anyu már nincs itt és vinnem kell Miksát is, úgy már húzósabb. Basszus, már olyan cikiKép

Nyuszi! Én ott látom a bibit (de csak Miksára vetítve mondhatom persze), hogy ülsz mellette. Nálunk kizárólag az vált be, ha fekszünk, ahogyan neki is kellene, mert akkor közelít hozzánk, és akkor lefekszik előbb-utóbb. Ha ülök, azzal fenntartom az érdeklődését és a reményét is, hogy kiveszem. Szóval próbáld ki a fekvéstKép És ez nem 2 perces játék, Miksa mostanában kb. 50 perce alatt alszik el este, ebből a végén fekszik rendesen fél órát, előtte hempereg, felkel, kidobál, kér ezt-azt, iszik, rendezi a takaróját, a párnákat, vagy kidobálja őket, de szerintem tudja, hogy előbb-utóbb le kell feküdnie. Ha én fekszem, akkor már nem is kéri, hogy vegyem ki. Ja, és ülve kilógatja a két lábát a rácson, simizni kell neki és mellette puszilgatni a orrát, ami szintén kidug vigyorogva, és gurgulázik közbenKép Ezt minden este kéri, de csak pár percig csinálom neki, mert különben sose hagyjuk abbaKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Csak futólag olvastam bele a topic-ba, úgy látom, hogy nektek idősebb babáitok vannak. Van esetleg valaki 1 év körüli gyerkőccel? Szívesen beszélgetnék vele...

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Szirom,
Kénytelen vagyok ülni az ágya mellett, ugyanis neki még nincs leeresztve az aljára a matrac, csak félmagasságnál tartunk (a mozgásfejlődését elnézve az a veszély nem fenyeget hogy kimászik Kép ) Érdekes módon az átüvöltött éjszaka óta (vagyis két teljes alkalommal Kép) nyugisabban alszik. Most az éjszakai szopik számát csökkentem kettőről egyre, majd meglátjuk, milyen eredménnyel...

Macsek,
Az én lányom tegnap volt egy éves, hát itt vagyok Kép.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi,

Sok boldogságot, és még naaaagyon sok szép születésnapot kívánunk Csipinek Kép !!! Kép

És kérünk szépen "ilyen volt - ilyen lett" képet Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Mi is csatlakozunk, sok boldog szülinapot Csipinek!

H&Co.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Ilyenkor érek rá!Kép

Nyuszi! Nagyon boldog szülinapot a kiscsajnak! Jól eltitkoltad az ünnepetKép

Ágy: szerintem engedjétek le, jobb előbb, mint későn. A törpék fantasztikus dolgokra képesek, ha jól emlékszem, Manó Emmája volt olyan, hogy egy darabig lustizott, aztán egyszercsak egyik nap felült, a másikon meg fel is álltKép Manó, javíts ki, ha tévednékKép

Macsek! Üdv itt! Nem volt ám olyan rég, hogy Miksa egyéves volt, én szívesen dumcsizgatok arról az időről, ha kérdésed vanKép

Képzeljétek, Miksa ma bilibe pisiltKép Vettem neki végre bilit (lépcsős szűkítőt nem kaptam a Brendonban, majd megnézem máshol, csak most ez esett útba). Tökre tetszett neki, kisszék helyett is beválik asszemKép Naszóval elkezdte a kaksit, gyorsan rátettük a bilire (mondjuk a pelusba már ment valamennyi), és hát mi tagadás, abba is hagyta. Kaksi nem lett több, de pisilni azért pisilt egy kicsit. Ez se semmi, nem?Kép Ti hogy csináltátok?

Betűk most is slágerek, újabbakat is megtanult ma. Vettem neki egy abakusz-szerű izét, csak nem golyók vannak rajta, hanem falapocskák, az egyik oldalukon egy betű, a másikon a betűvel kezdődő akármi színes rajza. Mondjuk ilyen marhák, hogy a J-nél az van, hogy juh. Minden rendes gyerek barit vagy birkát mond, nem, ki a fene tanítja úgy, hogy juh?Kép De ma megtanulta róla, hogy ördög, az őzre, hogy bambi, meg mondja, hogy buborék, csupa fontos szóKép És ezerrel ülteti a virágokat, ma le is tett nekem egy pünküsdi rózsatövet, tegnap meg letört a krizanténról néhány virágos ágat, és bedugta egy cserépbeKép Nagy kertész, noKép

Húú, baromira késő van, nem bírom tovább. Majd igyekszem még jönni.

Jajj, még azt elmondom, hogy voltunk a faluban zenebölcsiben, hát nem volt oda a kölök érte, de annyira nyuszi volt, hogy viszem máskor is, legalább a gyerekeket szokja. Tökre megilletődött. Mondjuk a csaj olyan magas hangon énekelt, hogy hiába tudtam a dalt, én se nagyon próbálkoztam vele, mert... És hangosan nyomta, ezen a magas, bűbáj hangon, szerintem ez nem nagyon jött be a kölöknek. De végülis kedves akart lenni velük, meg az is volt, hát majd meglátjuk legközelebb. Miksa egyetlen egyszer szólalt meg a fél óra alat. Rajzolt a csajszi egy gólyát egy mondóka kíséretében, és tudakolta, hogy ki tudja, mi ez, erre Miksa halkan közölte, hogy hápiKép De végülis ő tippelt egyedülKép Pedig a gólyát is tudja mondani, ja, mega gőtét, azt nagyon aranyosan ejtiKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Senki se volt ma még?Kép

Csajok, az előbb Miksa megint belepisilt a bilibe, de aztán olyan murit csapott az öltöztetés miatt, hogy alig bírtam föladni rá a pelust meg a ruhákat. Volt valakinél ilyen?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Itt vsgyunk, most jöttünk meg a sétából és épp kétségbe vagyok esve mert nem kaptunk barackot!!! Mit fog az én gyümievőm vacsizni???

Köszönjük a köszöntéseket, hát igen, öregszik a csajszi Kép . A szülinap jól telt, sütöttem neki tuti túrótortát, kapott egy pár ruhát meg egy pár játékot, azóta sem bír betelni velük Kép. Kriszta, itt a kért összehasonlítás:

Ilyen volt Csenge hat napos korában:

Kép

És 11 hónaposan:

Kép

A friss képeket még nem töltötte le Apa a gépről...

Legyen szép napotok, a zsebdespotám reklamál.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Nyuszi,
isten éltesse sokáig a lánykádat!
Az én kisfiam szept. 13-án volt 1 éves. Nagyon eleven és nem sok nyugit hagy nekem. Ti merre laktok?

Lakik valaki az Izzó ltp. környékén? Volt már valaki Ringató foglalkozáson Káposztásmegyeren? Ha igen, milyen? Most hirtelen ennyit... Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Macsek:
Én káposztáson lakom, de ringató foglalkozáson még nem voltam.

Kinnt van a második fogacska. Tegnap játszótéren voltunk ahol csúszdáztunk és hintáztunk. Vivcsi naaagyon élvezte.:D A fogmosást ki mikor kezdte?

RitaKép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Ja és Nyuszi:
Boldog szülinapot a lánykádnak!! :DKép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nyuszi:
Boldog 1 éves szülinapot Csipinek!
Õ legalább hasonlít magára... Vikó mintha nem is ő lett volna, annyit változott 1 éves korára szerintem.

Macsek:
Szerintem mi már találkoztunk más topicban, üdv. itt!
Ringatón tavaly voltunk Vikóval kb. 3-4 alkalommal. Ennyi idő kellett neki, mire kicsit hajlandó volt leülni az ölembe. Sajnos a tesó miatt nem tudtuk folytatni, most gondolkodom, hogy megyünk újra, de már hármasban.
Amúgy a vezető nagyon kedves, van egy honlap, ahol többet is megtudhatsz erről az egészről www.ringato.hu.
Szubjektív vélemény, de mi 3 zenebölcsit is megjártunk és ez tetszett nekem és Vikónak is a legjobban, főleg kisebb gyerkőccel, nincs szükség pl.: anyi "észre", mint a Cili (Ifjúsági ház) féle zenebölcsihez. Énekelünk, mondókázunk gyerkőccel az ölünkben, furulyázik, hegedül a gyerekeknek Ili. Ez pl Vikónak nagyon bejött. Az egészet végigugrálta mindenfelé, de erre odajött mindig és végighallgatta.

Mi kb. 10-15 percre lakunk az Izzó ltp-től.

Pattogóbolha:
Üdv. itt!
Nagyon aranyos a kislányod és gratula 2. fogacskához!

Szirom:
Gratula bilibepisiléshez és betűkhöz!
Szerintem bármi előfordulhat ezen a téren, az utánna való üvöltés is. Sőt, mivel a játszin sok Vikitől kb. 4-6 hónappal idősebb gyerkőc van, már mindenkit kérdeztem e témában és nem egy mondta, hogy bizony még a visszaesés is simán bennevan a pakliban és akármilyen dolog elég hozzá, nem kell nagy változás. Szóval a mi visszaesésünk is tök normális, főleg kistesó miatt. Amúgy Nikinek állandóan WC-re kellene mennie, már Viki szerint...

Juh-hal kapcsolatban igazad van...

Vikiről:
Képzeljétek már a játszótéren is beszél Vikó. A minap próbáltuk összeszámolni hány szót tud már és olyan 100 körül járhat, amiből 70 teljesen tökéletes kiejtéssel bír és 30 olyan ahol valami nem OK még, mondjuk r helyett l vagy betűcsere van vagy nincs vége a szónak.
A játszótéren meg egész kis motoroscsapat jött össze. Már nemis igen vihetem másik játszira, mert itt vannak a barátai... Az egyik anyuka 4 gyerkőcről csinált képeket, majd felteszem, de nyiltra nem nagyon szeretném más gyerekét kitenni, mégiscsak személyiségi jogok, meg minden... Haláli aranyosak voltak.
És meglett Vikó legjobb barátja is Andrjusa, csak valahogy mindig elkerültük egymást. Amikor meglátják egymást azonnal mennek együtt játszani. De amúgy Vikó, ha kint vagyunk bárkivel szívesen játszik és megy is a többiek közé én nem különösebben érdeklem, legfeljebb Niki.

Niki hozza a szokásos formáját, bár mintha csökkent volna az üvöltés mennyisége. Ügyes babóca, pedig azt hittem, hogy a nagyobb súlya miatt lomhább lesz Vikónál, de úgy tűnik mégsem, sőt, menni azt nagyon szeretne már...

Na, most ennyi, mindenkinek minden jót!
Többiek merre vagytok?
Marycus
marycus

Sziasztok!

Bolha, köszönjük a koszöntést Kép, irtó édes a kislányod!

Macsek, mi nem messze lakunk ám az Izzótól, arra szoktunk menni sétalni.

A ringatón vagy valamilyen más zenés foglalkozáson én is gondolkodtam már, mert Csengét egyrészt érdeklik más babák, másrészt meg szereti a zenét meg a dalokat. De nem hátrány, hogy még nem jár (még csak nem is mászik) és nem tud résztvenni úgy a foglalkozáson?

Marycus,
Vikó szókincséhez gratula! Niki miket tud már?

Tegnap mi is megejtettük az első játszóterezést. Elmentünk sétálni a Városligetbe, és ott a játszótérnél teljesen izgalomba jött a lány a sok gyerek látványától. Mivel van piciknek való hinta is, gondoltuk kipróbáljuk. Hát a csaj kacagott, visított, irtóra élvezte, annyira édes volt!

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Szirom,
Elvileg kedden megyek doki bácsihoz, ha jó neked, szólj Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat Ringató ügyben, majd szeretnénk kipróbálni.

Nyuszi,
Márk sem jár még, önállóan állni sem tud csak kapaszkodva, viszont mászik ezerrel. Ha elüldögél a leányzó mondjuk az öledben, akkor gondolom már ki lehetne vele próbálni Ringatót.

Rita,
nagyon édi a lánykád! Nekünk is hétvégén jelent meg a második fog. Én 2 hete vettem a DM-ben egy fogkefe szettet, háromféle van benne, ebből kettő gumifejű. Általában pelenkázáskor odaadom Márknak és olyankor rágcsálja, ez nálunk a fogmosás.

Nyuszi, Marycus, Rita, és akik még a közelben laknak
nem lenne kedvetek egyszer egy közös sétához vagy játszóterezéshez? Úgy veszem észre, hogy a fiam már igényelné a társaságot, na meg nekem se ártana. Kép Mi általában ebéd után szoktunk lemenni, de persze más időponthoz is tudunk alkalmazkodni, nem tudom, milyen a napirendetek.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Macsek, Nyuszi:
Ringatóra nyugodtan lehet vinni még nem járó babócát. Tartod a kezedben, az öledben, és ha körbe-körbe séta van. Tényleg ki kell próbálni, mert nem minden babának jön be és nem is mindig elsőre. Olyan is volt, akinek a gyerkőce végigüvöltötte az elsőt és X-edikre már élvezte. Vikó is sírt az elsőn, bár az nekem se tetszett, eszközökkel a gyerkőcök olyan hangzavart teremtettek, hogy az már tényleg félelmetes volt a fülnek (ez nem a ringatón volt). De tény, hogy ezt is szokni kell nekik, mint minden más új dolgot.
Amúgy írjatok nyugodtan Ilinek, a honlapos fórumon. Én is írtam neki és válaszolt szinte azonnal. Bár megjegyzem, szerintem mindenkinek azt válaszolja, hogy próbáld ki, de mégis legalább tud rólatok.

Macsek:
Séta ügyileg nem zárkózunk el, de mi főleg Vikó miatt inkább játszóterezünk, és a barátok miatt már kötődünk is játszótérhez. Ez a játszótér a Gyulai téren van. Nyáron szuper, mert nagy fák vannak és árnyas, és mivel a kertvárosban van, így viszonylag jó a levegője is. Így ősszel kicsit hűvös. Amúgy van, aki az Izzó ltp-ről jön ide. A Fóti úttal párhuzamos második kis utcánál van a tér Újpest felé, de térképen biztos megtaláljátok a teret.
Mi általában fél 11 - 11 körül tudunk menni és Niki úgy 2 órát szokott kibírni, az időpont persze változhat, ez Niki alvásától szokott függeni.
Séta nálunk csak akkor nyerő, ha olyan helyen vagyunk ahol a motorozás nem veszélyes. Niki még a csendes szemlélődő státuszában van, így ő a sétát általában komálja, a játszótéren meg kézben és hordozóban már megszokta a gyűrődést, de a séta láthatóan jobban bejön neki. Mi Kápmegyeren a lakótelepen szoktunk sétálni, meg a temető felé va egy kis gyalogút, ott is, csak ott uncsi a környezet, bár én szeretem, de tényleg a természeten kívül nincs mit nézni. Régebben a Farkas-erdőben is sétáltunk, de a szunyogok kiüldöztek, meg egyedül elég félelmetes is. Ja, és kullancsok is vannak, így mióta Vikó jár nemigen fordultunk meg arra.

Ki merre szokott sétálni? Ez támpont lehet egy közös császkáláshoz.

A télre tekintettel a játszóház is jó lehet. Kápmegyeren az KFÁMK-ban van játszóház viszonylag olcsón. Ugyanott, ahol a ringató is van. Nem túl nagy a helység, és inkább csak játékok vannak, pl.: csúszda, mászóka nincs. Mi valahogy mindig akkor mentünk arra, hogy senki nem volt, így nem nagyon mentünk be. Itt is úgy van szerintem, hogy alakultak kis önkéntes csoportocskák, akik együtt mennek és akkor van pajtás is. Ezt is meg lehetne próbálni, bár mi kicsit kilógunk a társaságból, mert Vikó már 22, Niki meg még csak 5 hónapos és ebben a korban még sokat számít néhány hónap is szerintem. Bár a kisebbeknek jó a nagyobbak társasága, úgy vettem észre Vikó esetében. Sokat tanul a kb. fél évvel idősebbektől, de már tud is velük játszani.
Bár mi amíg jó az idő biztos inkább kint leszünk, mert Vikónak kell a mozgás és nagyon szeret kint lenni. Niki meg ilyenor tűr...

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Macsek:
A három részes fogkefe szett az megvan nekünk is:D Vivcsi nagyon szereti. Közös séta? Jöhet. Benne vagyok. Kép Csak hol? Mi káposztás 1 végén lakunk. Mi ide szoktunk menni játszótérre. Van itt egy elkerített rész gyerekeknek, kétféle hintával, nagy homokozókkal és csúszdákkal. De ha tudtok még szép helyeket akkor vevő vagyok rá:D Vivcsi imád a homokozóban mászkálniKépKép

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Marycus,
nem ismerem a játszóteret, amit írtál, de majd megnézzük.

Többnyire Káposztás felé szoktunk sétálni. A temetőnél lévő sétaúton is, de Márk már unja, mert nincs látnivaló. Farkas-erdőben is szoktunk, ha nem vagyunk egyedül, amúgy nem merek. Káposztáson a Farkas-erdő mellett szoktunk elsétálni a Spar-hoz időnként, aztán van, hogy a DM felé, meg a házak között, sokszor magam se tudom merre, mert nem ismerem annyira a környéket. Össze lehetne futni esetleg ott, ahol a Farkas-erdő kezdődik, Óceánárok - Farkaserdő utca sarkán és akkor együtt bemehetünk az erdőbe is, meg kereshetünk arrafelé játszóteret vagy azt megnézzük, amit Rita mond.

Lenne kedvetek? Mondjuk csütörtökön? Hány órakor? Nekünk valamikor 10-12 vagy 14-16 óra között lenne a legjobb.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

A közös séta nagyon jó ötlet! Viszont az ehetit passzolom, csütörtökön délelőtt tanácsadás, délután gyógytorna, pénteken meg megyünk nagyiékhoz vidékre.

Marycus,
Megnéztem a ringatós honlapot, köszi! Sajnos a káposztásmegyeri foglalkozás pénteken van, de azért majd megpróbálunk eljutni pár alkalommal. Esetleg együtt is?

A háromrészes fogkefeszett nálunk is játszik, szó szoros értelmében, mert Csenge nem hajlandó a szájába tenni, csak játszani vele. Ti hogy szokattátok rá a törpéiteket a "fogmosásra"? Nálunk a csemete nagyon élvezi, ha mi mossuk a fogunkat, de ő ki nem próbálná...

Megyek, fogfájós napunk van...
Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Bolha:
Ez az a játszótér ami a most épülő templomnál van? Mert akkor ismerem, időnként el szoktunk menni oda is, csak az tőlünk kicsit messze van, ha motorral megyünk és lényegében elsétáljuk a játszira szánt időt. De időnként egy-egy tali szempontjából megoldható, hogy menjünk, csak akkor kocsival viszem ki őket. A Gyulai térre is kocsival megyünk hasonló okoból, csak majdnem minden nap. Szóval nem gond, bár hosszútávon biztos nem járunk majd oda, mert a barátok már a Gyulai téren vannak, meg nyáron jobb is a fák miatt. Viszont a Gyulai térrel nektek ugyanaz a gond, mint nekünk ezzel, hogy messze van sétailag.

Macsek:
Sétaútvonalunk egybeesik ezek szerint. Csütörtöki séta OK lehet, de szerintem telcsin kellene értekezni e témában, mert Niki ma kapta 5 hós oltását és tapasztalatom szerint ez nálunk mindig napirend változással járt, szóval most jó, de ki tudja két nap mólva mi lesz, és nálunk 10-11 között van kelés és indulás, de a pontos időt nem tudom előre.
Ha gondolod a mail címemre küldhetnél telcsiszámot és akkor felhívlak. Egyeztetünk mindenben. Mit szólsz? Rita ezt neked is írom, jó? Te is küldhetnél telcsiszámot. Mail cím a profilomban megtalálható.

Nyuszi:
Ti esetleg? Ti is a Fóti út környékén laktok nem?
Merre szoktatok sétálni?

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Épp csak benézni van időm, ne haragudjatok!

Kriszta! Most már nemcsak anyukám van itt, hanem apósom is, úgyhogy ma sajnos nem tudok bemenni. Tényleg nagyon sajnálom, mert már annyira ég a képem, hogy még nem bírtuk visszaadni, de ma egyszerűen nem megy. Tényleg ezer bocsi.

Jövök, ha tudok!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Marycus,
Mi konkrétan a Fóti úton lakunk. Nálunk egy séta kétféle lehet: ha "nagy kört" megyünk, az Fóti út, Angol tagozatos iskolánál le, Erdősor út vissza, ha "kis kört" az Fóti út - Bucka utca - Erdősor út kört jelent. A csendes környezetet sajnos nem bírja a gyerek, hát a bűzben - zajban sétálunk Kép (régebben az Erdősor út mögött lévő "sétaúton" sétáltunk, de az már enm tetszik a hölgynek, szerinte nincs látnivaló). Általában délután 2-3 fele érünk úgy odáig (alvás-ebéd után), hogy sétálni megyünk. A Gyulai tér gőzöm sincs merre van, de lehet hogy csak a nevét nem tudom... Ez a helyzet az Óceánárok, Farkaserdő részekkel is...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Macsek:
Telcsiszámot megkaptam, hívlak holnap és akkor egyeztetünk.
Remélem összejön a dolog.

Nyuszi:
Környék teljesen ismerős, és a probléma is. Mi azért megyünk a lakótelepre sétálni, mert ott mindig akad látnivaló Nikinek és Vikó is nagyrészt biztonságosan motorozhat.
Gyulai tér a Fóti út másik oldalán van, mint ahol Ti sétáltok és az ellenkező irányban.
Nálunk 2-3 óra környékén ebéd utáni szunya van. Olyan 4-5 felé van fent már mind a kettő, és délelőtt 10-11-től olyan 1-ig szoktunk kint lenni, és délután, ha olyan az idő.
Azért csak össze tudunk futni egyszer.
Még egy kérdés, ha variálnád az útvonalat nem lenne jobb Csipinek? Mi mindig másfelé babakocsiztunk Vikóval. Most lettünk egyfelé járók Vikó barátai miatt.

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Szirom,
Okés, nekem nem gond, majd szólj Kép

Kriszta
krisztocs

MArycus,
holnapután van csütörtök Kép, holnap sajna nem érünk rá, bemegyünk a városba.

Nyuszi,
én is csak mióta megvan a manó kezdem megismerni a környéket ahol lakunk és csak pár utca nevet ismerek. Mi az Erdősor utcában lakunk, lehet, hogy már elsétáltunk egymás mellett? Amúgy Márknak is a nyüzsi kell, amúgy untakozik. Többször szoktunk délután menni sétálni, mint délelőtt, szóval majd összefuthatunk akkor is. A jövő héten legkorábban pénteken jó, mert elutazunk. Majd megbeszéljük.

Fogmosás: Márk mindent a szájába vesz, így a "fogkeféjét" is, nem kellett tanítani. Persze csak ha hangulata van, akkor hajlandó.
Fognövés nálunk is van, nyügi nem vészes, viszont ilyenkor a popiját annyira kikezdi a kaki, hogy alig lehet helyrehozni. A legutóbbi doki által felírt kence először segített, de ma este üvöltött tőle mint a sakál, szerintem csípte neki. Úgy sajnálom szegényt, nem is tudom mivel kenjem ezek után.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Itt lakom Ujpesten, bár nem itt fogok szülni (3. baba) Kérdésem, hogy az Ujpesti Kórházban szerveznek-e kismamatornát, és ha igen, olyanok is járhatnak-e, akik nem a kórházban fognak szülni. (Mondjuk a két nagyobb - 3 és 5 éves - mellől kicsit könnyebb lenne ide járni, mint a Szent Imre Kórházba.) Az utolsó archivokat olvastam, ott nem találtam erről semmit, a többit már nem volt lövésem, elnézést. Köszi előre is
Bea
ubi

Szirom,

Sok boldog névnapot Miksának! Már, ha ma tartjátok Kép

Kriszta
krisztocs

Szirom,

Csatlakozom Krisztihez!

H+co.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket, ma tartjukKép

Anyukámat ma kivittem a buszhoz, apósomat a vonathoz, úghogy hárman maradtunk. Anyu nagyon sokat segített, meg egy kicsit kipihentem magam Miksailag, mert nagyon sokat volt vele. Nagyon bírják egymástKép Összességébe igazából nem nagyon pihentem, mert sokat kellett mennem erre-arra, meg így, hogy ennyien voltunk, főztem is majdnem minden nap, de legalább hagyott a kölök főzniKép Az ember is sokat javult.

Délelőtt még ikeázni is voltunk Miksával, mert megvettük az ajándékát, kisasztalt két kis székkel. Az előbb szereltem össze, majd ha felébred, megtalálja új filcekkel meg zsírkrétákkal fölszerelve. Tök ügyesen rajzol, jó, hogy csak karikákat meg krumplikat leginkább, de azt jól csináljaKép Bár tegnap egy B betűvel is megpróbálkozott, azt képzeljétek, hogy nem száll le a betűkről. Szinte az összes mássalhangzót el tudja olvasni, és több magánhangzót is. Ma az Ikeában a parkolóig ő vitte a papírtáskát, ordítozott, hogy bírja, bírja, és néha megállt, olvasgatta a táska oldalát, és közölte, hogy A, majd hogy I, meg hogy K. Ja, és eddig úgy hívta magát, hogy Ti-ti-tá (a kiscicákra mondja ezt különbenKép), tegnap pedig átnevezte magát úgy, hogy SzittaKép Ez már inkább a Miksára hajazKép Ha megkérdezzük, hogy mennyi pisi van a pelusban, közli, hogy "bőven"Kép És nagyon beindult egyébkét is a beszédben, majdnem minden mondatunkból visszamond egy-egy szót.

Nagyon visszaolvasni most nincs időm, annyit azért írok, hogy nekünk is a 3 részes fogkefe szettünk van, és a két gumisat nagyon szerette, a rendes fogkefeszerűt nem annyira gyorsan kedvelte meg, de most már azzal mossuk. Kis Elmex fogkrémmel. Leginkább én mosom neki, mert ő csak játszik vele. De most már hagyja. A köpésnél nagyokat röhög, de asszem nagy részét lenyeli.

Ubi: Annak idején (2 éve) Nildikó volt hasonló helyzetben, és azt hiszem akkor nem lehetett. De azóta változhatott a helyzet, szerintem érdemes betelefonálni.

Tényleg lányok, Ildi mikor is szül? Nincs még meg az a kislány?Kép

Most megyek, még egy helyre írnom kell lemaradást, a kölök pedig mindjárt ébred!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom, Miksának boldog névnapot! Beszédfejlődéshez nagy gratula!!

Marycus,
Merre van a Gyulai tér? A Megyeri út felé? Arra nem nagyon szoktunk menni, mert eddig nekem úgy tűnt, még rondább mint amerre eddig jártunk Kép. De lehet, hogy vannak rejtett szépségei? Pl.Egy jó játszótér...

Képzeljétek, Csenge kedvenc szava a "hoppá". Pontosabban úgy mondja, hogy "ottá", de nagyon édes! Ma sütőtököt sütöttem neki, a büdös kölke evett is belőle - vagy öt-hat kanállal Kép. De velem nem tol ki, ez lesz vacsira is...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi! Miksa úgy mondja: háppáKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

Nov 4, ha jól tudom.... mármint Ildi

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Bolha:
Telcsiszámot megkaptam, köszi. Macsekkal úgy beszéltük meg, hogy holnap hívom, mikor Niki felébredt, hogy mikor, hol találkozzunk. Akkor szerintem Téged is felhívlak. OK?

Nyuszi:
Lehet, hogy rosszul írtam a múltkori levélben a játszótér elhelyezkedését a sétaútvonalatokkal összefüggésben. Szóval a Fóti úti ált. isk-val szemben van egy kis utca, egy autószerelő van közvetlen a sarkon. Meg nem messze tőle egy Tüzép szerűség, meg festékes, ha jól emlékszem. Na, azon a kis utcán kell menni (Benczúr utca), két utcát Újpest felé és ott a tér.

Ringatóra mi fogunk menni, csak kérdés mikor jutunk el, mert kéthetente nekem suli, a többin meg Nikihez kell igazodni. Múlt pénteken tutir a jól jött volna ki, de mindhárman megfáztunk aztán nem akartam ott rontani a levegőt, bár nincs bajunk, Nikit beolthatónak találta a doki néni.
Szóval előfordulhat, hogy sikerül közös időpontot találni. Most pénteken nekem suli van, úgyhogy legközelebb jövő pénteken próbálkozhatunk.

Sütőtök... Nálunk se nagyon megy...

Fogkefe: Vikót nemigen kellett rábeszélni. Kíváncsi volt és ráadásul az első fogkeféje hasonlított az enyémre, így boldogan vette el és büszke volt, hogy olyan, mint anyáé. Aztán utánozni kezdett minket, mint általában mindenben. Persze ő is főkép rágcsálja, de engedi mindig, hogy utánna megmossuk neki. Bár a múltkor, mikor mostuk reggel a fogunkat, mindig együtt megyünk, akkor láttam, hogy már a mozdulatot is utánozza. Szóval lesz ebből még igazi fogmosás. Nálunk így volt, van. Szerintem Csipinél is elérkezik majd az az idő, amikor mindent utánozni akar és akkor könnyen rááll a dologra.

Szirom:
Boldog névnapot Miksának!

Játszóházat nem felejtettem, de amíg szép idő van kint vagyunk és eddig nem volt panasz az időre. De ahogy írtad amúgy sem tolongtatok volna játszóház ügyileg.
Amúgy nagyon gondolkodom a Kölyökparkon is. Délelőtt csak nincsenek sokan és Vikónak előbb-utóbb ugráláshiánya lesz. Egy gond van vele, hogy drága, kb olyan ára van, mint az Auchanosnak. Viszont nekünk közel van és talán kezd megérni Vikó erre is.

Hanzi:
Hú november igencsak közel van...
Amúgy veletek mi a helyzet?

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?