Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Manó! De éppen ez a gáz benne, hogy nem jöhet ki, mert az emeleten vana szobája, és nincs meg az a vacak kiskapu. Meg ha megmutatnánk neki, azután abból állna a nap, hogy 200-szor ki-be mászik, az hétszentségKép

Kriszta! El sem tudom képzelni, hgy ne vigyük Miksát. Tudod, nekünk nincs senki, aki beugrana időnként, nagymama vagy hasonlók, szóval ő nem nagyon van mással. Jó, mondjuk most pont hétfőn jön anyu, de ez kb. félévente fordul elő. De szerintem belehalnék egy hétig az izgalomba, hogy mi van vele, és ez ugye nem a szomszéd város, hogy hazaugorjunk, ha kiborul. Meg kérdés, hogy anyu mondjuk megmondaná-e, ha nagyon nyűgi a gyerek nélkülünk, merthogy nehogy elrontsa a nyaralásunkat. Aztán meg Miksának akkora élmény volt az Adria is, hogy nem nagyon fosztanám meg ettől. De amit írsz, arra én is gondoltam. Van vaalmi útlemondási biztosítás, azzal nem szív az ember akkorát, majd még utánanézek pontosan.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Még itt új vagyok. Csak jöttem csevegni:D Egy kislányom van Vivien Zoé. 7 hónapos, feláll, mászik, lépeget, és kijött az egyik fogacskája. Ja és az angyalka külső alatt egy igazi ördögfióka lapul.. Dehát ezért imádom:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

itt a kislányom:DKép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!
Rengeteg minden érdekelne. Manó mesélnél 1 picit az orvosodról.
Szirom nem láttam a válaszod. Az az igazság, hogy vártam a választ, de nem jött,így csak most pár nap után tértem vissza. De nagyon örülök, hogy válaszoltatok.
Az újpesti szülészet nagyon érdekel, mivel ott fogok majd szülni, és ez az első szülésem. Kicsit izgulok. Milyen a szülőszoba, lehet e szülésznőt választani. Milyenek a kórtermek? Rendesek a nővérek az anyukákkal? Lehet e velem a pici egész nap. Rooming in, Ez fizetős-e? Még annyi kérdésem lenne. Kérlek ha van kedvetek beszélgessünk.
csi25

Sziasztok!

Nagyon el van tűnve mindenki... Ébresztő!!!!

Bolha! Szia, nagyon szép a kislányod! Gyere sűrűn!

Csi! A szőlőszoba elég jó, szép tágas, van egy kényelmes, hiperszuper, állítható, kapaszkodóval ellátott izébizá ágy benne, matracok, bordásfal, kötél, meg tán labda is. De ebből csak egy van, úgyhogy ha megelőznek, akkor csak egy régi típusú többágyasban szülhetsz, vagy egy icipici egyágyasban, utóbbiakban régi, kemény ágy van, és nem túl barátságosak. Legalábbis két évvel ezelőtt ez volt a helyzet. Még annyi, hogy epidurál nincs a sima szülésnél, csaszinál viszont megy a gerinces érzéstelenítés.
A kórtermekkel nincs semmi baj, 4-5 ágyasak, saját fürdőszobával, WC-vel, tévével. A baba kosárkája az ágyadra van erősítve, de gyerek csak nappal van benne, éjszaka a csecsemőosztályon vannak a picik. Én bevallom, nem is bántam. A nővérek, szülősznők aranyosak voltak, nekem egy nővércsajjal volt bajom, aki nem bírta magában tartani, hogy mennyire utálja a kormányunkat, és azt hitte, hogy amiért én újságíró vagyok, ezt nekem el kell mondania, méghozzá olyan hangsúllyal, mint ha én tehetnék mindenről. Nem is tudom, hogy ezt már a többieknek is említettem-e, ez az egy negatív élményem vanKép De ez a nő nagyon ritkán volt szerencsére. És az ő hülyesége nem is a kórház bűne.
Fizetős szobáról nem tudok, de szerintem nincs is rá szükség. Még annyi, hogy mint írtam, a nővérek aranyosak, de nagyon leterheltek, úgyhogy alapszabály, hogy mndig mindent kérdezz meg, ami érdekel, mert arra biztosan nincs idejük, hogy egyesével érdeklődjenek, hogy ki mit szeretne hallani, megtanulni. Ha kérdeztem, akkor viszont részletes magyarázatot, segítséget kaptam. Mi van még? Ja, hogy éjszakára mindig leadtuk a lefejt tejet, hogy azt kaphassa a baba, ne mást kelljen ennie.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nagyon szépen köszönöm az információkat. Nagyon jó ez az oldal, és örülök, hogy ilyen segítőkészek vagytok. Mivel első szülésem lesz szeretnék mindent amit csak lehet megtudni a kórházról. Még jó pár kérdésem lenne: például a babáknak tápszert adnak-e. Honnan tudják, hogy a tejet melyik babának kell adni, rá kell írnom az üvegre? Gondolom vinni kell saját mellszívót? Ezen kívül még mit? Van ott sterilizátor? Vagy azt is vinnem kell? Ha esetleg nagyon fájna a szülés vagy elhúzódna, semmilyen fájdalomcsillapításra nincs lehetőség (rendes szülésre gondolok, nem császárra)? Az apuka igaz, hogy csak akkor lehet velem, ha a szülésfelkészítő tanfolyamon is részt vett? Erre mikor és hol kell jelentkezni?
5 nap után haza lehet menni?
A baba papírjait nekünk kell intézni vagy ez a kórház dolga?
előre is köszi a válaszokat
Csi
csi25

De gyors vagy, CsiKép

Szerintem adnak tápszert. Sokan küzdenek ellene, de az én fiam az elején éhes maradt egyszer, akármeddig lógott a mellemen. Sírt szegénykém veszettül, pedig amúgy nyugis baba volt. Megkérdezte a csecsemős, hogy adhatna-e neki egy kicsit, illetve javasolta. A gyerek a félórás szopi után az orrom előtt dobott be 30 milit. Aztán többet nem kellett, mert meg is indult a tej rendesen. A tejet én aventes zacsiban vittem le, rá volt írva a kölkec neve. Mellszívót vittem, egy azt hiszem a kórházban is volt, de azért sorban álltak. Sterilizálni biztosan tudnak.
Fájdalomcsillapítás: szerintem nincs.
Apuka: akkor úgy volt, hogy kellett menni tanfolyamra, de végülis senki nem kérte számon, meg változott is valami a tanfolyam körül, szóval ezt szerintem kérdezd meg. A főnővérnél kellett akkor jeentkezni, a dokid szerintem megadja a számát.
5 nap a sima szülésnél, 8 a csaszinál a hazamenetel.
A papírokat tök jól elintézik, az mintaszerű. Semmiért nem kellett rohangésznunk. Vagy még a kórházban megkaptuk vagy postázták.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Igen. De úgy látom csak mi ketten ülünk itt a gépnél. A többiek biztos ebédelnek Kép

Nagyon szépen köszi a válaszokat. Szerintem így könyebb lesz nekem, ha már van 1 kis háttérinfóm. De mindenesetre nagyon megnyugtattál. Olvastam más korházakról itt a topikokban - hát elég szörnyű dolgokat írtak. Tudom hogy nem kéne ilyesmikre figyeljek, de hát egyszerűen nem tudok elmenni mellettük. Na meg a kórházban bizonyos szempontból ki vagyunk szolgáltatva. És azért sem nekem sem a születendő babának nem mindegy hogy milyen környezetbe szülünk, születünk- még ha csak kevés időt töltünk is ott.
A hálapénzzel lenne még 1 indiszkrét kérdésem. (mennyit szokás adni? Mikor szokás odaadni? Szülés után előtt? Szóval azt szeretném tudni mi itt a szokás?
Na meg mi van akkor ha a kiválasztott orvos nem ér oda én meg közben megszülök az ügyeletesnél?

Csi
csi25

Majd írok még, de most felébredt Miksa, mennem kellKép Adhatnál egy emilt, mert olyat is kérdeztél, amire inkább ott válaszolnékKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Rendben! Semmi gond. E-mail. csicsi22@freemail.hu

Remélem még beszélgetünk

Csi
csi25

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Tényleg kicsit eltűntünk... Külön üdvözlet az újaknak!

Bolha:
Nagyon aranyos kislányod van. Gyere sűrűn. Általában nem ilyen kihalt ez a topik, csak most így alakult szerintem.
Gratula mutatványaihoz!
Merre laktok? Itt született Újpesten Vivien?

Nekem van egy 21,5 és egy 4,5 hónapos kislányom, Viki és Niki.

Csi:
Amit Szirom leírt azzal én is egyetértek. Nekem a kisebbik lányom született itt Újpesten, a másikat is oda terveztük, de koraszülés lévén a Szabolcsba kerültünk. A kettő ég és föld... az újpesti javára. Végülis összességében szerintem a mai kórházi állapotok szerinti rangsorban a gyermekágyas rész és a szülészet az az átlagos felső részén van szerintem. Nem egy szálloda, de tiszta és kultúrált, nemrég lett felújítva.
A szülésznőt nem lehet úgy tudom választani még most sem, de nálam nem volt rá szükség, mert hirtelen mentünk ismét és császár volt. Ha lehetne választani, akkor azért volna olyan akit nem választanék, mert van egy-két őrmester típus. Ugyanez igaz a csecsemősökre is. Itt is találkoztam egy őrmesterrel, de a többiek rendesek-kedvesek. A végén az őrmesterről is kiderült, azért a lelke mélyén szereti a kis porontyokat. Meg is lepődtünk.
Szirom jól írta, hogy mindenért szólni kell, mert nem jönnek maguktól segíteni. Mi pont akkor voltunk bent, mikor teltház volt és bizony volt hogy többször is szólni kellett, bár nem ez volt a jellemző. Az azért általános volt, hogy a "gyakorlott" anyukák segítettek.
Tápszert kérdés nélkül adnak a babának, főleg éjszaka, ha felébred és nincs lefejt tej a számára. Ha van, azt kapja. Gondolom, ha szólsz, hogy ne adjanak neki akkor nem adnak, viszont ha nincs tejed akkor is lehet szólni, hogy kérsz pótlást. Ettől szerintem nem kell félni annyira, mint ahogy azt az anyatejet pártolók mondják. Előfordulhat, hogy az elején nincs tej, ezt tapasztalatból mondom és nagyon nehéz azt látni, hogy a kicsi torkaszakadtából bömböl és hiába nyózod magad nincs tej. Az idegesség és a fájdalom pedig pont ellene hat annak, hogy meginduljon a tej. Ha nem sír, mert nem töküres a pocakja, de nincs is teletömve és szívesen szopizik és hagyod is, akkor a tápi ellenére lesz tejed, mert nem leszel elkeseredett és fáradt.
Én vittem mellszívót és érdemes is vinni sajátot. Van egy Medela típusú elektromos fejőgép, de állandóan szólni kell, hogy mennél. A sorbanállásról én nem tudok, de nem is akartam igénybevenni.
Sterilizálni nem sterilizálnak, velem közölték, hogy mossam ki melegvízzel... Mondjuk, mivel egyedül használtam ez végülis nem akkora gond és a Szabolcsban is hasonló volt a rend, bárha nagyon erősködtünk akkor azért kisterilizálták, itt nem erősködtem... A lefejt tejet, mikor a kicsiket elvitték melléjük tették, ha később vittük le én ráírtam, hogy Nikié, de volt olyan is, hogy átöntötték egy helyi üvegbe és azonnal visszaadták a sajátott, nehogy eltűnjön.
A papírokkal nálunk is minden rendben volt.
Én egy dolgot hiányoltam. A gyerekorvos nemigen keresett fel minket, így kérdezni sem lehetett tőle. Nekem volt kérdésem és elég macerás volt, bár a rendszer annyi hogy menj oda és várd meg, hogy jöjjön. Csakhát az ember nem ismeri, mindenkit meg mégsem szólíthat meg, a másik, hogy nem lehet tudni mikor ér oda, mennyire van késésben. A csecsemősüktől lehet érdeklődni és szívesen válaszolnak is, de van amit az ember az orvostól akar megtudni.
Különben javaslom nagyon, hogy menj(etek) tanfolyamra. Saját tapasztalatból mondom, hogy hasznos, mégha nem akartok apás szülést vagy esetleg nem kötelező. A kórházat is bemutatják és az ember a saját szemének azért jobban hisz.
A topikokban található kórházi rémtörténetekkel meg szerintem nem érdemes foglalkozni. Minden ember más és más az ami megfelelő számára. Az Újpestiről is olvashat mindenfélét, de szrintem ha itt megkérdezel akárkit is, egyikünk sem fog rosszat mondani róla.
Ja, ügyeletes orvos. Engem mindkét esetben az ügyeletes orvos vett fel, illeve nézett meg, mert ő kéznél volt és amíg az én dokim odaért addig is elláttak, és korrekt módon. Egy biztos, ha gondot látnak akkor döntenek, de megbeszélik az orvosoddal. Vikinél is az ügyeletes orvos küldött tovább a Szabolcsba, de az én dokim egyetértésével, beszélt vele telefonon. Mondjuk annyi biztos, hogy a speciális esetekre nemigen vannak felkészülve, sem anyai, sem babaszempontból, úgyhogy ha bármi kis problémát látnak szerintem már küldenek is át egy felkészült kórházba. Nekem az első esetben mondták, hogy jobb az anyai inkubátor, mint a mentőé a baba számára, ha szükséges a speciális ellátás, bár a császárt minden tvábbi nélkül meg tudnák csinálni.
Hát ennyi remélem én is segítettem.

Szirom:
Utólag is Boldog szülinapot!!!
Ez a téli utazás klassz lesz, ha sikerül. Egy gyerek szerintem bármikor lehet beteg. Lásd Vikót, télen kutya baja nem volt, azt mos agusztusban mit össze kínlódtunk... De ha ezen töröd magad, akkor tuti be is jön, legalábbis nálam így van.
Egyébként én sem hagynám itthon a kölköket... Mi már így vagyunk egy család, és ezt láttam a szüleimtől is, ők is vittek magukkal mindenhová. Persze nem állítom, hogy nem jó egy kis kikapcsolódás nélkülük és lehet, hogy nagyon hasznos is, ahogy Kriszta már írta is, de én hasonlóan éreznék, mint Te. Az én szüleim notóriusan elhallgatják, hogy gáz van csakhogy ne rohanjunk haza, bár legfeljebb nagybevásárlásra vagy dokihoz mentünk eddig, ja, meg most okításra. Persze ettől még semmi bajuk nem lesz a gyerkőcöknek, hisz minket is felneveltek...

Krisztocs:
Bocs', de tőlem elmaradt, úgyhogy, ha későn is, de: Boldog névnapot Reginek!

Rólunk:
Átvészeltük az első kétnapos okítást. Niki áthidalta a szopi problémát azzzal, hogy áttette éjszakára az evészetet... Kiderült, hogy a fagyitejet nem díjjazza, akkor inkább a tápi, no meg az őszibarack. Nyelte mint kacsa a nokedlit. Vikó meg volt bankban, meg piacon apuval. A bankban ő figyelte a kezében a sorszámmal a sorszámos táblát és minden váltásnál megkérdezte: "Papáé?" Tetszett neki a pénzszámolás is. És képzeljétek, hogy a TV-ben mondták, hogy Viktória és ő felkiáltott, hogy "Viki". Hogy honnan tudja? És ha kérdezzük, hogy hogy hívják vagy mi a neved, akkor mondja, hogy "Viki. Most tanítottuk neki, hogy hány éves vagy. Erre az jött ki, hogy erre is azt mondja, hogy "Viki", de ha másodszor kérdezzük, közli, hogy "Kettő". És egy csomószor csak úgy elkezdi mondani, hogy "Viki, kettő".
De amúgy szuperül beszél már és komoly mondatai is vannak, néha a ragozás is stimmel. Ha megyünk kocsival és állunk a piros lámpánál és vált zöldre közli, hogy "Zöld, mehetünk". Szóval fejlődönk, csak a szobatisztaság téma állt le, de teljesen.

Na, most ennyi, így is jó hosszúra nyúltam. Többiek gyertek!

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Sziasztok!

No, megvettük a tavaszi virághagymákat Miksával, és kapott gyurmát is, mindjárt ki is próbáljuk. Az ember melózik, mint általában. Hazafelé bementünk egy játszóházba Dunakeszin. Tök új, tt van a komphoz közel, és mondhatom, hogy nagyon klassz. Tiszta új, tele új játékokkal, több helyiség van, gyerekfelügyeletet is vállalnak, még alvószoba is van, és nagyon kedves volt a csaj. Mondjuk egyedül voltunk, vasárnap estefelé lévénKép 500 Ft volt egy óra, ha otthagyod a gyereket, akkor több, de most nem emlékszem, pontosan mennyi. Lehet, hogy majd kipróbáljuk kis lépésekben.

Marycus! Már épp kezdtem aggódni, hogy merre vagytok. De akkor minden rendben, ez jóKép

Csi! Majd írok emilt, még a Marycus által leírtakhoz annyi, hogy nálunk minden délelőtt a szobában vizsgált a gyerekorvos, és akkor lehetett dumálni is vele, de ez talán megváltozott. Amikor én voltam, egy Avent fejő volt, a sorbanállást ne szó szerint értsd, csak mindig mondták, hogy az xy a másik szobában már előbb kérte, majd aztán még a Juliska használja, aztán jöhetsz érte te. És azt mindig sterilizálták, ezért írtam, hogy szerintem lehetséges. A sajátomra nekem is azt mondták, hogy elég a forró víz, és nem is volt semmi baj.

Ügyeletes, gyors szülés: én a 2 hét túlhordásommal ilyen információknak nem vagyok a birtokában, de a többi doki is általában jó fej. És ha van saját dokid, akkor azonnal hívják telefonon. Nem szül ám meg az ember olyan gyorsanKép
Majd írok mélt!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ma volt ünneplés nálunk, kölkök névnapja, házasságink Kép Úgyhogy most ültem le végre a fenekemre. Tegnap meg egész nap ajivásárlás, meg az Ikeában vettünk a kölköknek egy szekrényt. Máté a névnapjára megkapta első fa vonat- és sínkészletét, nagyon bejött! Kép

Marycus,
Nagyon okos kiscsaj Vikó!

Utazás....na, én megint nem okos, de amit írtok, idővel elmúlik Kép Kép Engem is vittek mindenhova a szülők, de vhogy nálam nem emiatt lett ilyen a dolog, ill. nem lett Kép
Kb Regi 3és fél éves koráig hagytam őt nagyon nehezen ott még egy éjszaka erejéig is, aztán ahogy 1 hétig először ott nyaralt anyóséknál (persze pár napot átbőgtem), mintha elvágták volna! És nem mondom, hogy nem cipelném szívem szerint őket mindenhova magunkkal, de....na mindegy, mindenki úgy tesz, ahogy jónak látja természetesen. Kép

Reginek ma du. volt egy kis hőemije, mondta is, hogy nincs jól, le is feküdt, estére viszont most semmi baja megint. Holnap azért sztem nem megy oviba, én viszont szülőire annál inkább Kép

Üdv az újaknak!

Mennem kell,
Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Köszi szépen az infókat! Tényleg nagy segítség. Kicsit nyugodtabb vagyok, hogy azért nem olyan rossz hely az Újpesti kórház.

remélem holnap még találkozunk

Jó éjszakát mindenkinek

Csi
csi25

Sziasztok!

Csi!

Az én orvosm, hát, nem is tudom mit írjak róla. Én szerettem, mert alaposan mindnet elmaggyaráz azterhesgondozás alatt, mindíg fél órát dumált nekem. Aztán szülésnél is abszolút kedve sés bízatató volt pedig hisztiztem kisséKépKépKép és nem úgy reagákta le hogy leszúrt, hanem bíztatással sé kedvesen, pedig olynaokat mondtam hog yén szet nem bírom ki, meg stb és nem jött a hülye dumával hogy nem lesz erőm kinyomni ha hisztizek. Szóval ez abszolút jó pont.
Viszont nem adott elérhetőséget, az ügyeletes orvos hívta be mikor ő jónak gondolta, reggel bejött megnézni, de aztán elment rendelni és akkor jött viszza mikor mrá az ügyeltes hívta, szóval nem ülte végiog a szülésem, nem tudom ez másnál hoyg van. Mondjuka lényegnél ott volt.

Kórház: Szerintem közepes. Felszereltségre láttam már jobbat is, de pl a szobák korrektek. A szülőszoba is, de csak 1 van modern, akkor ciki ha épp nem üres. Viszont kicsi a szülésszám, tehát jó eséllyel üres. Mellszívó: Van egy nagyon jó a csecsemőosztály előtt, mikor én szültem nem volt sorbanállás abszolút, talán 1x váratm 5 percet. Sterilizálás viszont nem volt, azt mondták mossam le forró vízzel a bimbóvédőt pl. Fájdalomcsillapítás nincs, elvileg van injekció és kéjgáz, gyakorlatilag amikro már nagyon szenvedtem és kérdezetm hogy nem lehetne valamit kapni azt mondták hogy nem, itt szenvedni kellKép Utólag értékelve igazuk volt, más mesélte hogy ő kapott más kórházban injekciót és órákat hosszabbította szülésen mert leállt a tágulás tőle, szóval jobb kibírni, de akkor rosszul esett.

Szülséznő választás nincs, babák kérdés nélkül kapnak tápszert ha éhesek éjjel és teát is.

Pénzt én varratszedésnél adtam 30 e Ft-ot 3 éve.

Apuka: Az én férjem nem járt tanfolymara, így is bejöhetett, de csak főorvosi engedéllyel, tehát amikor beért a szüklséznő nem engedhette be, hanem meg kellett várni a dokim és mikro ő mondta hogy bejöhet onnatól bent volt. Ennyia macera tanfolyam nélkül.

Hazamenetel az 5. nap reggelén volt, Emma csütörtökön születte, kedden kb 10-kor szabadultunk. Sérelmeztem hogy Emma délelőtt született és a csütörtök késő este születetteket is ugyanakkor engedték haza:Kép

Rooming in nincs, fizetősen sem, de nappal sokat kint vannak a babák, éjjel viszont nincsnek kint. A nővérek amúgy elég rendesek, egy bolon szülésznővel talákoztam, de róla már sokat írtam itt. Akinél én szültem szülésznő most gyesen van, pedig ő nagyon kedves, és képzeljétek neki is Emmája vanKépKépKép

Szirom!

Utazásra én is vinném Emmát az az igazságKép Annak ellenére hogy ez sem jó hogy soh anem akudt senkinél még, mert pl tegnap is ott maradhatott volna anyukámmal a háznál, mert ma meg holnap nem dolgozik, nem kellett volna bölibe menni, de Emma nem volt hajlandóKép Szóval ez sem jó, szoktatni kéne, de semmiképpen sem úgy kezdve hogy külföldra utazom, szerintem.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Kriszta! Tök ugyanarról beszélünk, hisze te is 3 és fél évesen hagytad ott Regit először, Miksa meg 2 sincs mégKép Talán akkor már rábízzuk anyura, de most még nem. És nálatok Máténak könnyebb is lesz mondjuk ha egy hétre mennek a nagyihoz, mert ott lesz Regi, a nagytesó.

Máténak egyébként nagyon boldog névnapot kívánunk, csak most nem tudom, hogy én nem vettem észre? vagy előrébb hoztátok? Regi jobban van?

Manó! Melyik szülésznő van gyesen, én is ismerem?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Csi:
Emil ment, remélem megkaptad, ha nem, szólj!

Szirom:
Merre van pontosan ez a játszóházas dolog? Az az igazság, hogy kezdek aggódni, pedig hosszó idő óta ez volt az első lóg az eső lába nap és Vikó egész délelőtt nyüglődött. Eddig ugye délelőtt elmentünk játszótérre, ahol jót játszott a többi gyerekkel, Niki meg jól elnézelődött, meg dumcsizott a kicsikkel, aztán mindig szundizott egy picit a levegőn. Azért ez lassan már nem fog menni. Gondoltam viszem őket játszóházba, mondjuk nem minden nap, de azért kellene, mert Vikó élvezi a társaságot. De az eddig kipróbált játszóházak nem olyanok, hogy nyugodtan mehetnék a kettővel együtt. Vagy Vikónak veszélyesek még egyedül, a kicsit meg nem merem ott hagyni, mert nem tudok olyan gyorsan esetleg odaérni, ha gond van, vagy eléggé kicsik és hát lepukkadtak. Szóval érdekel minden megoldás.

Krisztocs:
Nem, nem, nem. Nehogy félreértsd már. Te más szempontból látod már a dolgokat, végülis Regi már nagyobb, mint Miksa vagy Vikó pláne Niki és én is látom, hogy mennyivel önállóbb Vikó, mint akár 4 hónapja és gondolom ez évek távlatában méginkább jellemző. Sőt az is lehet, hogy mire Vikó annyi idős lesz, mint most Regi, már én is hasonlóan látom ezt az apával kettesben elutazunk dolgot, persze az is lehet, hogy nem. A lényeg, hogy nektek bejött ez a dolog és ez szuper, mert képesek voltatok kikapcsolódni, jól érezni magatokat. Én inkább irigy vagyok ezért, mint rosszallom.
Mondjuk amit Manó írt azzal is egyetértek, hogy szoktatni kell őket és nyilván nem a föld másik oldalára utazással kell kezdeni.
Az is más helyzet, ha nincs kire bízni a gyerkőcöt, ahogy Sziroméknál.

Regi jól van?

Boldog házzassági évfordulót! Máténak is boldog névnapot!

Hanzi:
Merre vagy? Marcuss(z)al minden rendben? Tényleg ezt hogy írják s-sel vagy sz-szel? Vagy ez hülye kérdés?

Na, és most dühöngök egy kicsit. Képzeljétek Vikó popsija tiszta pötty úgy 2-3 hete. Doki néni írt rá kenőcsöt, de sz...-t se ér. Gondoltam, kis naívan, hogy jobban gyógyuljon hát nem adok rá pelust pár napig. Kb. 2 óra alatt elfogyasztotta a teljes bugyikészletet őkelme, plussz feszt felmosás. Se bilire, se WC szűkítőre nem akar ráülni, üvölt már ha meghallja is. Végül már ha pisilt akkor is üvöltött. Szóval pöttyök ide vagy oda maradt a pelus, mert már nincs mit ráadnom és plusszban még a szobatisztaságot is meggyűlöli, ezt meg nem szeretném. Tetejébe még 10-kor közölte, hogy éhes, megcsináltam neki a kaját, behoztam az etetőszéket, víz, miegymás és mikor már be is kötöttem, közölte, hogy "Nem!" Na, akkor elfogyott a spárgám... Persze mindezt úgy, hogy Nikit X-edszer tettem le szopiból, így ő is feszt üvöltött, hol ide-hol oda "ledobva", ahol ép biztonságosnak találtam. Szerintem ő meg a szopiról fog leszokni, ha így folytatom, mert nem is tudom hány részletben kapta a tejcsit.
Szóval kiakadtam... Ti mit csináltok, ha pöttyös a gyerek popsija? Valakinek ötlet a megoldásra?

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Jaj, akkor most mindenki félreértett Kép Ezt tök általánosságban írtam, se nem Sziromra, se nem Marycusra Kép Nyilván Sziroméknak más a szitu stb. stb., minden család esete más és egyedi. Csak arra írtam, hogy Regi már 3 hósan le lett passzolva, de nyugodt kb 3 és fél éves korára lettem, amikor hosszú távon volt távol. Előtte is volt napokra, de itt anyuméknál, és nem messze. És én is nagyon jól tudom, hogy nem külfölddel kell kezdeni, asszem ezt nem is javasoltam, fentebb azt írtam, hogy a betegség miatt paráznék.

Köszönjük a köszöntéseket!
Regi ugyanúgy, itthon van ma, 37 a hője, de semmi tünet...Kép Kép

Kriszta
krisztocs

Marycus! Amikor bekanyarodsz a horányi révhez a Rév utcába, 50 méter elteltével, rögtön az első utcán, a piros háznál, a konditeremnél balra mész, egy kertvárosi utca, a főúttal párhuzamosan. Menni kell 8-10 házat, és megtalálod, hogy Kölyökvár. Egy családi ház, tök új, egy nagy szoba sátorral, bújós izével, kis székek asztalokkal, cerkákkal, színező, összerakós játékok, mindenféle játékok, kis babakocsi, labda, autók. Egy kisebb szobában terepasztalon kis autópályácska, meg ott is egy halom játék, egy másik szobában ebédlőasztal meg játékok, ott tartják a szülinapokat, illetve van egy hálószoba asszem két utazóággyal. Konyha, fürdő. Előszobában fehér frottirpapucsok a szülőknek. Leginkább minden ikeás, szép színes, én biztonságosnak láttam és nagyon tisztának. Gyertek, ha van kedvetek, és szóljál nekünk is! Bár most a hetet nemtudom, mert ha minden igaz, az ember térdét holnap nyiszálják. Legalábbis holnap fekszik be.

Kriszta! Csak megértjük azért egymástKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok:D

Csi: a kislányomat újpesten a szülőotthonban szültem és egy jó élmény volt. Ahoz képest hogy 14 órásra sikeredett. A dokim Dr.Halász Domonkos Ferenc.. hát mit is írhatnék róla.. Imádom. Ha lesz még gyerekem nála szülöm. :D Nem kért pénzt és figyelmes volt nagyon. Fájdalomcsillapítás a szülőotthonban nincs.

A többieknek köszi a kedves fogadtatást:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!
Üdv mindenkinek!!!

Köszi szépen a rengeteg választ. Ez számomra nagy segítség. Megkaptam a maileket is. Köszönöm azokat is.
Nem tud valaki valamit Dr. Kovács Péterről? Nála fogok szülni ha minden igaz, de nem sok mindent hallottam róla. Így szimpatikus meg minden, de jó lenne kicsit bővebbet is tudni róla.

Szóval ha van valami infótok kérlek írjatok.

Csi
csi25

Sziasztok!

Szokásos havazásban vagyok, most meg még az eső is esik....

Csi, Bolha,
Üdv itt! Én a Szülőotthonhoz nem tudok hozzászolni, max annyit, hogy itt születtem sok-sok éve Kép A fiam a SOTE I-en született lassan 2 éve. Bolha, nagyon szép lányod van Kép

Krisz,
Boldog házassági évfordulót, Máténak holnapra boldog névnapot!

Marcus már jól van, múlt hét szerdától ismét bölcsibe jár. Folydogál az orra, de nem vészes, nem állandó... Meg aztán bűnrossz, így anyu sírógörcse után inkább a bölcsi ;-) Tegnap olyat csináltam vele, mint soha, miután kirázta (szó szerint) a bögréből a kakaóját este - kapott egy tockost.. meg is lepődött rendesen, de egyáltalán nem sírt. Sőt, utána már viselkedett többé-kevésbé rendesen is. Nekem meg persze jött a lelkiismeret-furdalás....

Utazás gyerekkel, nélkül: én ebben renitens vagyok, mert ugyebár Marcus már 8 hósan töltött hétvégét anyósomékkal nélkülünk, mikor Ráckevén voltunk, meg most nyáron meg majdnem 2 hetet (bár a hétvégén mi is ott voltunk). És élvezte, meg nekem is jó volt kicsit kialudni magam - persze pihenés helyett takarítottam ugyebár....

Mondjuk külföldre én sem igazán mennék nélküle, meg hosszabb időre sem - Horány meg aztán nincs messze, ugye, Szirom? Kép De én is annak a híve vagyok, hogy 2 évesen már lehet "szoktatni", mert aztán 3-4 évesen esetleg nehezebb lesz. Unokatesómék is úgy laknak, mint ti Manó, Gergő annyi idős, mint Emma és hát ő sem igazán van el, most már nagynénémmel se igazán....

Most vár a munka

Pusz

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Nocsak, nem teszem be a "lábam" pár napig, és máris mekkora a forgalom, alig győzöm olvasni! De ha jól gondolom, utánam szokás szerint le fog halni a topik Kép.

Hanzi,
Marcusnak jobbulást! Tockos: ha "megnyugodott" tőle, akkor lehet hogy a helyén volt?

Kriszta,
Boldog Ünnepeket Kép.

Csi, Pattogbolha (király nick Kép), welcome, gyertek sokszor! Gyönyörű a kislányod, Bolha!Nekem is van egy majdnem egy évesem, Csenge Dorottya névre hallgat (ha épp nem a fülén ül :o).

Szirom, Madeira nagyon jó választás! Biztos szép lesz! Én sem hagynám itthon Csengét semmi pénzért Kép. Embernek egy kalappal a nyiszához (bár nem túl steril kívánság...)

Múlt héten Apu csapatépített, így anyukám volt itt hogy ne legyünk teljesen egyedül napokig. Háát, szokniuk kell egymást, bár párszor irtó jól eljátszottak. Csenge nagy huncut ám, kizárólag az ölemből vagány, egyébként sírós nyuszi. Bár a hét végén a keresztlányom úgy lefoglalta (egész délután forgatta, a pici meg élvezte, bár már teljesen keresztbe álltak a szemei, annyira elszédült), hogy eszébe sem jutottam Kép.

A cégnél rendeznek egy öt napos Mikulásvárást a Balatonnál, hát mi meg bejelentkeztünk. Először kicsit mérges voltam, mert azt hirdették már a nyáron hogy alkalmasak 2 év alatti gyeremekek fogadására is. Ebből én arra következtettem, hogy van kiságy meg pelenkázó meg etetőszék meg kiskád. Na peeerszee. Apu ott volt a múlt héten és rákérdezett, hogy is van ez. Nos, 2 db (!!) etetőszék van az étteremben, más semmi! Ezek szerint utánfutóval kell lemennünk majd, de sebaj, kibírjuk. Reméljük, élvezni fogja a kiscsaj.

Nem tudom, mi van vele, hetek óta nagyon rosszul alszik. Pontosabban éjjel egy és három között cirkuszol, aztán 9-ig durmol. Eléggé fárasztó, főleg Apának... Bezzeg amikor nem volt itthon, úgy aludt mint a bunda Kép.

Na megyek, nyúlok mint a rétestészta.
Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Egy friss kép a csajsziról:

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Newsee:
Nagyon édibébi a csajszid Kép

Az én kicsi lányom 3 éjjszakát fennt volt, nem aludt csak üvöltött.. A doki azt mondta jön a foga eltart egy darabig. Mára semmi baja, a tegnap éjszakát végigaludta, de fog még sehol, csak azaz egy ami minden nyűg nélkül kijött. na hogy van ez? Megállt a fogacska?? Vagy miért ilyen nyugis a csaj?? Lehet ez eléggé hülye kérdések, de hajt a kíváncsiság..Kép
Ha valakinek volt ilyenben része akkor írjon. köszi előre is:D Pusza:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Rövid leszek: az embert elhelyeztem a kórházban, holnap 11 és 12 között operálják.

Hanzi! navégre előkerültél, kalssz, hogy Marcus jobban van.

Nyuszi! Bűbájka a leánka!Kép

Bolha! Miksának ilyenkor néha hetekig nincs fog. Az elején jó volt a Dentinox, amit a patikában lehet kapni, aztán jobban bevált a doki által felírt keverék ecsetelő. Később előfordult, hogy csak a Nurofen segített.

Lányok, hol lehet ilyen kis lépcsős vécészűkítőt kapni? Régebben az Auchanban vagy a Corában láttam, de nem emlékszem, melyikben. Az Auchanban most nem volt, sőt még a bilik is olyan vackok voltak, hogy nem vettem. Pedig ideje lenne, mert Miksa fel akar mászni a vécére, és mostanában következetesen megvárja, míg tiszta pelust adok rá, majd azonnal kaksizik. Szóval talán érdemes lenne próbálkozni most. Segítség!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Bolha, Szirom, köszi!

Szirom, csak egy WC szűkítős ötlet: kikában nincs véletlenül? Nem tudom pontosan, mi még nem figyeljük a témát, de mintha ott láttam volna...

Lányok, nálatok hogy volt ez az éjszaka átalvás?? Úgy érzem, tűrőképességünk határához értünk, ugyanis Csenge úgy három hete éjjel kb. éjféltől háromig csinálja a fesztivált. Lehet hogy a foga jön, de akkor ágyból kiemelés hatására miért múlik el a fájdalom szinte rögtön??? És előtte is minimum kétszer ébredt éjjel, egy és öt óra körül. Szóval nálatok hogy volt? Csak úgy átaludta vagy volt "szokatás"?

Köszi:
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nyuszi:
Csenge nagyon szép kislány, azok a nagy szemek, még mindig bűbájosak!

Éjszaka átalvás Vikónál magától jött egyszercsak, és nagyon hamar, azóta sincs gond, ha felébed max. egy kis tápi és szunyál tovább. Nála csak elalvás szoktatás volt, hagytuk sírni, de kb. csak 8-9 hósan ért valamit, előtte nem. Nikinél sem ér semmit egyenlőre. Õ viszont feszt ébred, nála majd szoktatás kell valószínű, de a sírni hagyáshoz úgy vesszük észre még nem elég értelmes.

Bolha:
Nálunk Vikónál egyetlen fog sem okozott gondot, így nincs ötlet.

Szirom:
Ugyanott, ahol a gumicsizmát javasoltam (Visegrádi utca), szerintem volt lépcsős WC szűkítő is. No és a Brendonban is szokott lenni, árban úgy emlékszem volt különbség, de nem lényeges.

Sok sikert!

Embernek remélem jól sikerült a műtét és hamar meggyógyul!

Hanzi:
Klassz, hogy Marcus már a régi. Bár a sírógörcs anyukádnál elmaradhatott volna, gondolom...
A tockos az emberből egyszer-egyszer csak kijön, ettől még szerintem nem lesz semmi baja, de tény, hogy az embernek mindig lelkifurdija van utána. Talán jó is így.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Nyuszi!

Emmának 1 éves korában volt 1 hónapja amikro minden éjjel felébredt (pedig 2 hónapos korától átaludta az éjszakát). Szóval felébredt és 3 óra hosszát ébren volt. Ha az ágyában hagytuk üvöltött, ha kivettem magunkhoz felkelt és nevetgélve játszott. Én is mondtam hogy milyen fogfájás az amivel elhet nevetgfélni, de mégis csak az volt mert 1 hónap múlva kinőtt neki egy csomó rágófoga és akkor újra átaludta az éjszakát. Szerintem annyira nagyon nem fájt neki, csak épp annyira hogy felébressze. Azt hogy hogy lehet kibírni nem tudom, én pocsék vagyok éjszakázásban, hisztizem és kiabálok, így inkább a férjem önként átválllata a virrasztástKép

Manó

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Túl van az én emberem a műtéten, az éjszakája még nagyon vacak volt, és még most se sétagalopp, de úgy örülök, hogy kész! Volt még két porca is a keresztszalag mellett. Most jön a több hetes gyógyulás, ez a pasiknál nem szokott egyszerű lenniKép

Marycus? Nyuszi!! Köszi a tippeket! A kika honlapján meg is találtam. De baromira műanyagnak néz ki, amit meg nem lépcsőset láttam, az olyan jó kis puha. Nekem semmi se jó, mi?Kép

Nyuszi! Ha Miksa éjjel nem akar aludni (mostanában nem nagyon fordul elő, inkább egy-két hónapja volt jellemző), akkor nem lehet othagyni, mert akkor álldogál, panaszkodik, nem fekszik le. Ha odafekszünk az ágya mellé, akkor visszaalszik nagy forgolódások után. Minimális fényben, a tök sötétet nem szereti valamiért mostanában!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Éjszakázásért én is nyügi vagyok. Zoli fel sem ébred, ha nyivákolnak, én meg akkor is fenn vagyok, ha Zoli átvállalja az éjszakát, szóval nem jutok sokkal előrébb, ha ő megy Nikihez. Ráadásul általában szopit kér őkelme, úgyhogy muszáj mennem.
Amúgy még egy éjszakai szopi utánna alvás nem szokott gondot okozni, de hogy mostanában rendszeresen 5-kor ébred és nevetgél, meg dumál, szóval egyáltalán nem akar visszafeküdni aludni, az már felbosszant nagyon. Általában fél órát tök jól elvan, leginkább a TV nézést szereti, de utána már csak nyüglődik, nem jó neki semmi, mert fáradt, de nem tud elaludni. Ma is 3/4 10-ig nyüglődött, majd végre elalaudt. Gondoltam nem alszik max. 20 percet. Össze is csomagoltunk Vikóval, ha felébred szopi után robogunk a játszótérre. Erre fél 1-ig szunyált, még nemigen csinált ilyet... Szegény Vikó meg várta, hogy menjünk. Végülis úgy döntöttem, hogy akkor leteszem szundizni, szerencsére elaludt és délután mentünk ki.

Szirom:
Embernek jobbulást!

Én még csak műanyagosat áttam lépcsős WC szűkítőben. Én azon nem aggódnék, hogy puha vagy nem, mert úgyis meg kell szokni, meghát nem órákig kell rajta üldögélni. Ami jobban aggaszt engem, hogy azt nem tudom, hogy egyedül ezt hogy tudják használni, mert ugyan van a talpán "csúszásmentes" gumibigyó, de nálunk bizony elcsúszik és valahogy az ülőke is mozog. Szóval egyedül szerintem nem biztonságos így alapfelszreltségben. Ha egyszer oda jutunk akkor ki kell találni valami biztos rögzítést, hogy egyedül is tudja használni.

Mi annyit léptünk előre, hogy most a bilire hajlandó játszásiból ráülni, de kizárólag felöltözve és a babának, egérnek stb. szintén pisilnie kell. De legalább már ráül, eddig visítva tiltakozott. Amúgy tökéletesen tudja mit kell rajta csinálni, mert mindig mondja, hogy mit csinál, de ha kérdezem, hogy levegyük-e a pelust határozott "Nem" a válasz. Ja, és állandóan kommentálja, hogy Nikinek mi van a pelusában, merthogy mindketten egyszerre "pelusozódnak" a pelusozón. Így tök jó, mert Niki csendben nézi Vikót, míg rajta a sor, Vikó meg jól el is szórakoztatja, végigvesszük Niki összes testrészét, még a cicit, meg a köldököt is, ha nyálzik letörli a száját stb. De addig se nagyon hagyja békén Nikit, míg őt pelusozom, mert Niki is fog már mindent amit ér és ilyenkor Vikó is a kezébe kerül, hol a pólója, hol a keze, s akkor megbeszélik a dolgot.

Már kezdenek együtt játszani is. Niki ma reggel ült a hintaszékben a konyhában, amíg a reggelit készítettem, Vikó meg behurcolta neki az összes kisautóját. Niki meg nagyon odavan a kisautókért. Odaadja neki a könyveket is, sőt a móltkor végigmondta neki, mit lehet látni benne. Persze olyan is van, hogy akármit adok Nikinek, Vikó azonnal elszedi tőle. Niki meg mosolyog, ha feléje megy Vikó. Kezdenek nagyon aranyosak lenni együtt. Persze tudom, hogy lesz ez még rossz is, amikor majd összeverekednek egy-egy játékon.
Ma mondta Vikó, hogy ő viszi a motort a játszira, Nikinek meg vigyük az autót. De lebeszéltem róla...

Na, most ennyi rólunk!
Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok Lányok!

Köszi az éjszakai nyügi tippeket! Nálunk úgy három hete megy a műsor, de a végét járom. A fő baj az, hogy mindenhez anya kell, tehát apu nem tudja átvállalni az éjszakai ügyeletet. A múltkor csak annyi időre próbálta megvígasztalni a lányát, amíg elszaladtam pisilni, de a csemete nem hitte el neki, hogy anya vissza fog jönni a WCről és torka szakadtából visított hajnali háromkor, amíg kinn voltam. Abban a pillanatban, hogy meglátott, szépen abbahagyta és nyújtotta a mancsát hogy vegyem át aputól. Ami szép meg jó, csak ahogy telnek a napok, egyre türelmetlenebb vagyok vele nap közben is Kép és emiatt meg lelkiismeret furdalásom van Kép Kép. Mindegy, elmúlik ez is egyszer, igaz??

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Talán holnp hazajön végre az emberKép Ha minden jól megy.

Marycus! Ezzel most megleptél, hogy ez a lépcsős szűkítő nem stabil. Erre nem gondoltam, azt hittem, tök jól meg van csinálva. Ti végülis hol vettetek? A kika honlapján találtam meg egyedül. Bár gondolom a Brendonban is van, ott minden sz...-rt lehet kapniKép A Visegrádi honlapján nem találtam, bár rovat van neki.
Tök aranyos, ahogy írsz a lányokrólKép Tündériek lehetnekKép
Játszóházat nem néztétek még?

Nyuszi! Most én úgy értem a dolgot, hogy akkor ha éjjel nyüszi Csenge, akkor kiveszitek az ágyból, és kézben van. Szerintem onnét tuti nem akar visszamenni az ágyba. Nálunk tényleg az vált be, hogy nem emelem ki. Ha felébred éjjel, akkor az az első lépés, hogy kap inni, néha ez is elég. Ha nem elég, akkor muszáj maradni, lefekszem a kiságy mellé, és bár reklamál, muszáj bent maradnia. Úgy gondolom, hogy így nincs egyedül hagyva, de hát mindent azért mégse, éjjel végülis aludni kell. Előbb-utóbb lefekszik és el is alszik. Azt hiszem azért fekszik le, hogy egy szintben legyen velem. Aztán ha már lent van, nyert ügyem vanKép Igazából nálunk is csak én tudom visszaaltatni. Aztán ha már szunyál, én meg még fent vagyok, visszabújhatok a papához, de időnként elalszom, és akkor ottragadok, na akkor kicsit megfájdul a hátamKép Esetleg próbáld ki, hátha nektek is bejön.

Többiek?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak!
Én csak újpesti vagyok, nem itt szültem (ill. fogok), kórház ügyben nen tudok újat mondani.

Szirom,
Wc szűkítőben egyetértek Marycussal. no meg a bili is kemény!!
Párodnak jobbulást!!

Kriszta,
Boldog házzassági évfordulót! Máténak is boldog névnapot!

Bolha,
Fogzás alapvetően eddig nálunk is különösebb nyűg nélkül zajlott. Ha volt is valami, csak utólag fogtam a fogzásra. De az tény, hogy nagyon-nagyon lassan jönnek ki Tomi fogai. Volt olyan foga, amit láttam hogy be van dagadva a helye, s nem az jött ki előbb, hanem egy másik, amit észre sem vettem.

Alvásos nyügi nekünk eddig nem volt jellemző. Eddig.
Ma fordult elő harmadjára, hogy délben nem volt hajlandó lefeküdni. Nagy hisztis sírás stb. Nekem pedig nem volt időm rá mert főzni kellett. Hagytam hogy kijöjjön és tegyen vegyen, de nem foglalkoztam vele, nem vettem fel stb. A végén kettőkör (két órával később mint aludni szokott) beájult az etetőszékében. Ki akartam venni, erre megint jött a sírás-rívás. Végül egy negyedóra múlva már sikeresen betettem az ágyába, s aludt majdnem ötig.
Ez volt pl. múlt vasárnap is, igaz akkor nem itthon, hanem Révfülöpön, ahol két baráti családdal voltunk. Akkor azt hittem, nem akar kimaradni semmiből, ezért van.
Ráadásul akkor szombat este, az esti alvás sem volt semmi. Annyi helyen aludt már, és annyiszor!! Még soha nem csinált ilyet. Nem lehetett betenni az utazóágyba aludni. Nagy ordítás volt mindig. Három különböző időpontban próbáltuk. Az utolsó éjjel 1-kor, amikor már órák óta aludt. De éjjel is rákezdte. Úgyhogy az apjával aludt egy egyszemélyes ágyon. Pontosabban "csak" ő aludt. Reggel mondta is a férjem, hogy jó hogy nem mellém tettük Tomit.
Utólag végiggondolva a hétvégét, mi féltékenységre gyanakszunk, mert volt egy 9 hónapos kislány is. Így nem Tomival foglalkozott mindenki. S máskor nem lóg egész hétvégén a nyakunkon, hanem kiszúr magának valakit, s azzal el van. (amikor megérkeztünk pl. a házibácsival)
Pedig láttam rajta, hogy volt akit kiszúrt kapásból magának!!

Nyuszi,
Szóval nem akarlak elkeseríteni, de lehet még ilyen. Sajnos. A kislány pedig nagyon édes!!

Viszont tippeknek örülnék hogy szerintetek ezt miért csinálja?? Szerintetek is féltékenység jelei??
Esetleg a foga is?? Egy jó ideje jönnek már neki, s egyszerre több is, az biztos. Most pl. megint nagyon csúnya neki a popsija is, teljesen kimarja a kaki.

Még az alvásról. Nálunk elég sokáig az volt, hogy hétközben még ha fel ébredt is Tomi, megvárta hogy felkeljek, s ha már hangokat hallott akkor jelzett hogy ő is fenn van. Kivéve a hétvégéket, amikor a párom is nyugodtan aludhatna, mert akkor, mindig korábban kukorékolt. Az utóbbi időben azonban már nem vár semmire, egyenesen jön át hozzám, s függetlenül attól hogy ébren vagyok e, már bújik és köszön, hogy "szia!". És húzza a kezem, hogy menjek ki. Mivel a reggeli rituálét vellem szokta végigcsinálni, az apját meg sem próbálja ilyesmire rávenni. Szóval vége a szép napoknak. S már előre látom magam, amint két gyerekkel, reggelente hullafáradtan ébredek, vagy inkább ébreszt Tomi. Szép kilátások!!!

Ildikó
(34+0)
nildikoka

Ildi!

Jóvanna, csak szerettem volna, ha kényelmesen ül a klotyónKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Nagy rohanás az életünk amióta balett van hetente kétszer, meg ugye én is járok tornára, meg zeneovi...szóval olvasgatok, de erőm már sokszor nem sok mindenre van Kép

Azt még írtam sztem, hogy Reginek egy napig volt láza, aztán semmi, most Máténak volt tegnapelőtt éjjel, de azóta sincs semmi baja. Ki érti ezt?

Szirom,
Párodnak gyors felépülést!

Nálunk stabil a lépcsős rötyiülőke, lassan már deviáns leszek Kép És abszolút bevált, imádjuk.

Nyuszi,
Sztem is az a kulcsa az egésznek, hogy még véletlenül se vedd ki! Mi ezt megszívtuk Regivel, úgy 2 évig nem aludt át egy éjszakát sem Kép Máténál már "rutinosak" voltunk, és szerencsére a fogzáson kívűl nem volt gond soha éjjel.
Egyébként én is a hisztis, ordítós fajta vagyok, ha nem alhatok Kép Kép

Ildi,
Biztos nem inkább a felpörgés miatt volt? Legalábbis Máténál is megfigyeltem az utóbbi időben, hogy pl ha Regi hétköznap itthon van, mert szünet van, vagy beteg, akkor nem akar aludni, mert jönne játszani...Amúgy meg egy hang nélkül szunya.

Na megyek, egydül vagyok, apuci szüretelni ment..
Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Nincs ezzel semmi baj, de nagyot néz majd Miksa, ha egyszercsak ráül a normál WC ülőkére... Amúgy Brendonban vettük. Amikor kerestük, csak ott volt.
Játszóházat még nem néztük, mert jó idő volt, pénteken, meg szombaton meg suliban voltam. Ma meg a Gellért-hegyi csúszdákhoz mentünk, mert délután jó idő volt, Niki meg megint szunyált délelőtt. A csúszdák szuperek, jó hosszúak és meredekek. Vikó iszonyúan élvezte. Persze a lendülettől időnként fejjel lefelé érkezett, meg még volt, hogy be is ütötte kicsit magát, de mindig úgy kelt fel, hogy "Még egy". Van két kissebb, de veszélyes széles csúszda, ez tettszett neki, de mi túl veszélyesnek ítéltük, így inkább letiltottuk. Van egy kanyargós, ezen olyan sebességgel száguldott lefelé, hogy a kanyarban féltem, hogy kiesik, úgyhogy csak a hosszú egyenesen és a kanyargós csőcsúszdán jöhetett le. Az egyenes csúszdán csak úgy lobogott a haja, a csőcsúszdán meg mivel látta, hogy a többiek sikítanak ő is kacagva és sikítva jött le. Aztán hullafáradtan hiszti nélkül indultunk haza.
Ha mennénk játszóházba, hívlak mindenképpen, OK?

Amúgy lányok tündériek, de fárasztóak...

Embernek jobbulást!

Krisztocs:
Nem deviáns, de elárulhatnád, hogy hogy csináljátok, hogy stabil a szűkítő. Bár nálunk a kő elég sima, lehet, hogy ezért csúszik el a talpa, az ülőke meg valahogy szerintem emiatt csúszhat el.

Az jó, ha nem unatkozol, úgy szép az élet, ha zajlik...

És Ti nem mentetek szüretelni?

Nyuszi:
Egyetértek előttem szólókkal, szerintem is meg kellene próbálni nem kivenni. Nem lesz könnyű, de megér egy próbát.

Ildi:
A felpörgés Vikónál is okozott gondot, de inkább olyan 1 éves kora körül. Szerintem a féltékenység ikább másban mutatkozik meg, főleg aggresszivitásban vagy pedig jobban bújik, esetleg olyan dolgokat csinál amiről tudja, hogy nem hagyod figyelmen kívül és tutira csakis rá fogsz figyelni.
Amúgy Vikó is hasonlóan működik mint Máté. Akkor nagy süvöltés szokott lenni, ha Niki felébreszti és látja, hogy Nikit kihozom a szobából, egyrészt mert etetni kell, másrészt, hogy Vikó tudjon aludni. Ilyenkor szerintem azt gondolja, hogy valamiről lemarad, ha ő nem jöhet velünk. De ilyenkor mondom neki, hogy aludjon szépen tovább és kijövök, ahogy máskor is szoktam. Kicsit nyivákol, de általában visszaalszik és jó nagyot szunyókál.

Hanzi:
Veletek mi a helyzet? Esetleg új tali időpont?

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Marycus,
Fogalmam sincs, hogy miért, nálunk is sima kő van a rötyin...De tényleg nem csúszkált soha.
Szüretelni nem mentünk, mert ott nincs kerítés, és egész nap mehettem volna Máté után, na meg hajnal 4kor kellett kelni hozzá, ugyanis 3 óra az út Kép

Kriszta
krisztocs

Köszi a tanácsokat, Lányok!

Csak azért mondjátok hogy ne vegyem fel a csemetét, mert még nem hallottátok sírni Kép. Azt eddig is sejtettem, hogy a törpémnek van "kakaója" rendesen, ebben csak megerősített a gyógytornász. Nála ugye minden gyerek sír, de mondta, hogy az áltag gyerek max. hangereje kb. a fele annak amit Csenge produkál Kép. A múltkor pl. akkor volt vízóra leolvasás nála, amikor ott voltunk, de vagy nem mert becsöngetni a vízórás vagy nem hallottuk Kép. Most ezt át kell ültetni egy 8 lakásos társasházba úgy éjféltől háromig... Tuti valaki kihívná a gyerekvédelmet, hogy öljük a gyereket (ha más nem, a felettünk lakó albérlő, aki ugye volt kedves lekopogni. Azóta úgy szoktam mondani a gyereknek jó hangosan hogy "tudod hogy nem szabad sírni, kicsim, mert a bunkó albérlő bácsi lekopog". Apu szerint ezt is hallják fenn, én meg direkt azért mondom). Tehát nem egyszerű. Anyukáméknál, a kertes házban bevallom, hagyom sírni, de ott azért ritkán vagyunk meg általában jól is alszik.

Most halkan merem leírni, mert csak tegnap próbáltuk ki, de lehet hogy tényleg a foga a hunyó. Ugyanis este újra adtam Viburcolt, valamint kicseréltük az ágyát a járókájára (mert azt vettem észre, hogy úgy indul a sírás hogy forogna de nincs helye és bevágja valamilyen testrészét a kiságy rácsába) és ma éjjel jót aludtunk mind a hárman! Csak így is maradjon...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok! Üdv mindenkinek!

Újra itt vagyok. Még mindig nem hagy nyugodni ez a fájdalomcsillapításos dolog (mármint, hogy az Újpesti kórházban nincs ilyen). De mi van gát metszéskor, akkor se adnak? És ez a gátmetszés tényleg szükséges dolog. Hallottam, hogy minden kórházban, minden első szülőnél ezt elvégzik. Mi van ha én ezt nem akarom?
Még egy kérdésem lenne. Senki nem ismeri Dr. Kovács Pétert? Fontos lenne.

Ha tudtok kérlek segítsetek

Köszi
Csi25
csi25

Sziasztok!

Csi!

Gátmetszuésnél nem szoktak máshol sem adni ha jól tudom. De tényleg nem fáj, én sem hittem el. Én úgy tudom első szülésnél nem nagyon szokott menni a gátvédelem, perzse lehet hogy van olyan kórház ahol megpróbálják, de én még csak másodiknál hallottam hogy sikerült. Ha meg beraped az sokkal jobban fájés komoly gondokat okozhat. Nekem az első kérdésem volt ahogy megszületetta lányom hogy nem repedtem? Nekem a doki szerint is jó nagyot kellett vágni, merta lányom extra nagy fejű volt (35 cm-es buksija volt, az átlag 33-34 cm), de nem volt vészes, minden nap megjelentem a gátkezelésen (leöntötték valamivel) és naponta többször zuhanyoztam alulról hideg vízzel, ez nekem nagyon jót tett. Nekem az aranyeremmel sokkal több bajom volt, az nagyon fájt, de ez egyéni dolog, vana kinek ki sem jön, úgy látszik én hajlamos vagyok rá.

Amúgy mi megvagyunk, nem annyira jól mert a hülye bank még mindígnem válaszolt, és kezdünk nagyon türelmetlenek lenni, közben Emma hurutosan köhög, nappal nem vészes de éjjel nagyon nem jól alszik, ma éjjel is vagy 5x fent volt, mert összegyűlik nekia trutty, tegnap éjjel meg hányt is tőle. Én meg kb 2 hete kipöttyösödtem, fogalmam sincs mitől, de csupa piros folt vagyok mindenfelé, a bőrdoki szerint vírus, áratlmatlan, de azért menjek el vérvételre. Erre lecsapoltak tőlem 5 kémcső vért. ha olyan ártalmatlan akkor nem tudom mindek kellett ennyi vér. Pénteken kell mennem újra addigra meglesz az vér eredmény egy része, mert két kémcsővel le kellett adnom külön a bőrgyógyászatra, annak állítólag 1 hónap múlva lesz eredménye. Közben ijesztgetnek hogy lehet májtól is. Nem tudom, eddig semmi bajom nem volt, tavasszal voltam vérvételen akkor sem volt még semmi.

Nyuszi!

Emmánél biztos nem tud hangosabban ordítani CsengeKép Amikor megszületett úgy ordított hogy a nem éppen ifjú sok szülést levezető dokim is húzta a száját hogy van hengja ennek a gyereknek. A nővérek is csak vágták a képeket ha érdeklődtünk hogy milyen a baba éjjel, mondták hogy nagyon tud sírni ha nincs tele apocakja. A barátnőm kislánya mikor megszülette csak néztünka férjemmel mikor hallottuk sírni, mikor legdühösebben ordított is halkabb volt mint Emma scendes sirdogálásaKép Szóval abszolút meg tudom érteni a helyzetetKép És mi 10 emeletes panelban laktunk. A bölcsiben is azt mondták hogy ennyire ordító gyereket még nem hallottak, amikor először ott kellett aludniaKép

Manó

KépKép
manó

Szirom!

Bár rég kérdezted de le vagyok maradva: Anikó a szülésznő, nagyon magas, vékony. 6 hónapos a kislánya és tök közel laktak hozzánka férjével amíg el nem költöztünk. Párszor találkoztunk.

manó

KépKép
manó

Szia Manó!

Köszönöm a gyors választ. Tényleg hihetetlen, hogy a gátmetszés nem fáj. Még annyi kérdésem lenne, hogy mikor szedik ki a varratokat, és hogy fáj-e a gátmetszés helye? Mikor gyógyul be véglegesen? A hideg vizen kívül más segít-e?
Köszi

Csi 25

Üdv a többieknek is!
csi25

Csi!

Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy eltörpül a többi fájdalom mellettKép Na jó, komolyra véve, akkor csináljáka gátmetszést amikor mrá a jön kifelé a baba, teljes buksival feszíti a gátat és ez attól el van zsibbadva vagy ilyesmi. Lényeg hogy én észre sem vettem mikor vágott, csak mondta. És utána nagyon gyorsan kint volt Emma. Mondjuk az én szülésem a hosszú nehéz vajúdás de gyors és könnyű kitolás kategória volt. Én arar emlékszem hogy szülés után a szülőszobán mondtam a férjemnek hogy tök jól lennék ha nem fájna a fenekem, tehát már akkor sem a gát fájt. Én az első éjszakára vettem be algopyrint, azt mondták nem hat semmit, de nekem hatott, nem fájt. Utána olyan volta gátseb hogy ha simán feküdtem nem éreztem semmit, tehát önmagában nem fájt, csak ha mozdultam és így feszült,én vittem egy úszógumit, erre ültem és így nagyon jól elvoltam, azon ülve egyáltalán nem fájt, én még alváshoz is magam alá tettem. Mert csak húzódásra, nyomásra fáj, nem csak úgy magában. Én az 5. nap reggel mentem haza, akkor még úszógumin ülve, kb 10 napos volt Emma amikor mrá simán ültem. Nekem a hazamentel előtti nap volt varratszedés. Nekem olyan cérnával varrták, hogy csak szétvágták varartszedéskor és utána a darabok kihullottak magától fürdéskor, kb 1 hét alatt. Nekem így nem fájt a varratszedés. De a szobában két másik lánynak nem ilyennek varrták hanem olyannal amit teljes egészében kiszedtek, nekeik kicsit csípett varratszedés után azt mondták. De mint írtam nekem nagy gátmetszés kellett, volt olyna kainek csak pár öltés, az állítólag még ennyire sem fáj. A 10 nap után már csak feszült néha, egyesmozdulatokra. És teljesen gyógyult, egyáltalán nem érzem mára. Egyébként a gátmetszés összevarrásához adtak érzéstelenítő injekciót.

Manó

KépKép
manó

Mármint nem úgy értem hogy msotanra nem érzem egyáltalán, hanem úgy hogy teljesen gyógyult, mintha nem is lett volna, 2-3 hónap alatt.

Képzeljétek, megkaptuk a hitelt! Most már 100%. Üröm az örömben hogy jövő csütörtökön lehet aláírni a szerződést, nem tudom miért kell még itt is egy hetet elvesztegetniKép Utána lehet intézni a földhivatalt, biztosítót, és ha beadtuk ezeklet akkor 10 nap múlva utalnak. TEhát még legalább 1 hónap mire költözünkKép A 6 hét tehát jó nagy kamu amit hirdetnek. A barátnőmék ügye még itt sem tart pedig 5 nappal előbb adta be mint én és ugyanoda.

Manó

KépKép
manó

Köszi szépen!

Kicsit megnyugtattál.

Gratulálok a hitelhez! Nekünk se volt könnyű Kép

Minden jót
CSi 25
csi25

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Hitelhez gratula! Pöttyökkel mi a helyzet? Emma jobban van már?

Csi:
Én nem vagyok érintett a gátmetszéses dologban (2 császár ugyebár), de szerintem ezekről a dolgokról a dokival is beszéljél. Egyrészt jó esetben ő fogja vezetni a szülést, így el tudja mondani, hogy általában ő mit, mikor, miért csinál. Másrészt azzal, hogy kérdezel tőle, látod, hogy mennyire figyel rád és hogyan válaszol. Sokkal inkább bízol benne, ha a válaszaival meggyőz arról, hogy jó kezekben vagy. Tapasztalatom szerint azok a dokik, akik szívükön viselik a pácienseik sorsát, jó néven veszik és nagyon szívesen válaszolnak is a kérdésekre. Én volt olyan is, hogy felírtam, hogy miket szeretnék kérdezni, nehogy kimaradjon valami, és mindig kaptam választ.
Ennyit szerettem volna a témához fűzni, bocsi, hogy belekontárkodtam.

Nyuszi:
Ahogy Manó írta biztosan nem Csenge az egyetlen aki teli torokból még a csillagokat is leordítja az égről. Nekünk Nikivel annyi a szerencsénk, hogy lényegesen mélyebb és hallkabb hangja van, mint Vikónak, talán ezért megy könnyebben az egész napos üvöltés hallgatása, hamár semmi nem segít. Vikó hangját hallgatni bizony nekünk sem volt könnyű, és ő akkor azt hittük rekorder üvöltés témában, de Nikit ismerve már tudjuk, tévedtünk. Annyival pedig tuti könnyebb, hogy családiházban lakunk, bár fogalmam sincs mennyire hallatszunk át a szomszédokhoz. Annyit tudunk, hogy a szomszéd kisfiú hangját mindig hallottuk éjszaka.
Különben a sírni hagyás is egy módszer, és ismerek olyat, akinél bevállt... (Vikónak hívják), de megjegyzem senki sem azt tanácsolta, hogy hagyd sírni, csak azt, hogy ne vedd fel, persze lehet, hogy Csengénél ez azonos a sírni hagyással. Akkor bocsi a megjegyzésért.
De lehet, mire ezt leírtam az ágycsere mindent megoldott, ha nem is végleg, de hosszú időre. Akkor gratula!

Krisztocs:
Akkor már értem, miért maradtatok otthon inkább. A korai kelés nekem sem megy, bár Niki meglehetősen koránkelő, úgyhogy megedződhettem volna, de valahogy nem megy. Vikó meg hihetetlen nyűgös tud lenni, ha nem magától ébred fel, gondolom nálatok is hasonló a helyzet.

Nikiről:
Képzeljétek rutinból fordul hasról hátra és hátról hasra is őkelme. Amióta rájött, hogy hason a kezeivel fel tudja nyomni magát és tud nézelődni, egész bírja a hasrafektetést, még vigyorog is, ha bohóckodunk neki. Szerintem nemsokára menni fog a kúszás is, mert nagyon dolgozik a lábaival is. Így már akár 10 percig is elvan egyedül sírás nélkül. De a favorit még mindig a hordozós séta és játszóterezés. Ezeket bírja nagyon és csöndben elnézelődik. Megyünk is állandóan...

Többiek merre vagytok?

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Marycus!

Pöttöyk megvannk, köszönöm szépenKép Gőzöm sincs mi lehet ez. Holnap megyek börgyógyihoz és remélem a vérvételből kiderült valami. vagyis inkább azt hogy az derült ki mindne rendben és csak valami vírus. De nem viszketnek továbbra sem. Ma bőrönddel jöttem dolgozni, vicces, Emmával megyünk anyukámhoz mától, merta férjem ugye Ringezik a hétvégén, és ehhez költöztetni kell a cókmókunk is.

Csi!

Örülök hogy kicsit megnyugodtál, kérdezz nyugodtan.

Manó

KépKép
manó

Manó,

Gratulálok én is a hitelhez, gondolom, most megkönnyebbültél Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Manó, hitelhez gratula, pöttyökhöz jobbulást! A bankok már csak ilyenek, szeretik húzni az időt. Anno nekem a cérna a hitelfolyósítási díjnál pattant el, teljesen kiakadtam, hogy még azért is pénzt kérnek, nem is keveset, hogy átutalják a hitelt Kép.

Marycus,
Ezek szerint a csajok bírják mondani ezerrel Kép. Most volt egy-két jó éjszakánk, de ma éjjel megint kezdte a kis hamis, nincs más hátra, "agyonütöm ezt a büdös kölköt" Kép. Már csak azért, mert reggel, amikor Apu elhúz dolgozni és nagyon nyügi őkelme, átrakom magam mellé, apu helyére. Na ott úgy alszik mint akit agyonütöttek. Szóval most hétvégén megyünk nagyiékhoz, de jövő hétvégén nem ússza meg a külön szobát Kép. Csak attól félek, magammal tolok ki mert ingázhatok a két szoba között, vagy fél éjszaka ülhetek a szoptatós fotelben az ágya mellett... Akkor viszont nem marad más mint a sírni hagyás... mert esetünkben a nem felvevés és a sírni haygás ugyanazt jelenti.

Bár az is lehet, hogy éhes, mert általában a felvevés szopit jelent. De akkor miért nem lehet rávenni arra hogy napközben többet egyen a kis drága? Ki érti ezt?

Szirom,
Ember hazajött már a kórházból? Hogy van / hogy vagytok?

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?