Új privát üzeneted érkezett!

KATÁÉKNAK SOK-SOK PUSZIT KÜLDÜNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(új gyógyszert kapott Lizus, vagy ezt a szteroidos injekciót nem bírja?)

Zsófi, nagyon szépek vagytok!! Angolkához gratula!!!
Egy kis off, bocsánat:
Zsófi, szerinted érdemes olyan általános iskolát választani, ahol már első o.-ban tanulják az angolt? Sőt nem csak hogy tanulják, de párhuzamosan a magyarral, tárgyakat is tanulnak angolul.
Mit gondolsz? Bár még van másfél évünk, de már nézelődök..
:roll: :P
off bezár

Nóri, Marci sem pakolgat dobozba, csak hajigál kifelé a járókából. Tapsolni tud, nagyika tanította meg. Viszont még mindig nem áll :roll: . Legújabban meg nem tudom etetni, mert állandóan kicsapja a kezemből a teli kanalat. Olyan rafinált, nyitja a száját, én adom neki és egy pillanat alatt kilöki a kezemből, és persze kajánul vigyorog :? 8) .

Panni, de jóóóóóók ezek a szánkós fotók. Élvezte márk? Marcit különösebben nem izgatta a hó (amiből nálunk szinte már semmi sincs).

KépKép
logi

Laura annyira de annyira cukkancs kislány, nagyon szépséges.

Bala világgá menős fotóin meg olyan jót nevettem. Balás képregény :lol: .

Edu, hogy vagy, hogy bírod az első heteket? Van valami tüneted (hányinger, rossz közérzet stb)?

KépKép
logi

Zsófi, pár napja ígértem, hogy leírom Marcipán napirendjét, de most, hogy betegeskedett, minden borult. :? Szinte egész nap cicizne a drágám, pedig már nem olyan pepe, aludni meg semmit sem akar napközben, max fél-egy órát, azt slussz....

Anyucik, volt már a babátoknak olyan kutyaugatás szerű köhgése? Marcinak az van és semmi nem mulasztja el. Láza már nincs, jól van, csak ez a köhögés nem akar elmúlni. Kedden megyünk a doki bácsihoz felülvizsgálatra, majd megkérdezem, de hátha addig is van valami ötletetek..

KépKép
logi

Nóri, tárgyakat dobozba rakja :arrow: a babaszobán megnéztem, és csak 11 hónapos kortól írja ezen műveletet :wink: szóval nincs elkésve Farkas, de még Marci sem :wink: . puszi

KépKép
logi

Katáéknak drukk és puszik!! remélem Lizuval hamar minden rendbe jön, és hazaengedik őket.

felkelős Samu a kócos buksijával meg ebben a mustárszínüü vmiben nagyon édi. ezen a képen tényleg egy kis szumóbirkózó. mi ez Zsófi, hálózsák?
szerintem is adj neki rágicsálni vmit.

lehet nála is a büüvös 6 hós kor a forduló a rendszer átalakítására.
amúgy szerintem én nem mennék bele abba a játékba, h. Laura miatt nem tudok -tudunk elmenni vhová, sőt sehová, mert egész nap nyügös. tiszta manipuláció :lol:.
Laura olyan 4 hós korától akkor nyügösködött napközben rendszeresen, ha nem mentünk sehová, egész nap lakás. olyan 4 hós korától nyílt meg neki a világ, de lehet, h. 3 hós volt. ez a mai napig így van. minden nap kell menjünk vhová, mert ha egész nap csak engem néz, meg a megszokott játékait, akkor érzem rajta, h. uncsi neki, és kell csinálnunk vmit.
elég pl. vásárolni menni, mert a bevás.kocsi tetejéről imád nézelődni, és neki ez egy program v.átmegyünk anyukámhoz, ilyesmi. stb...

Panni, de jó, h. tudtatok szánkózni Márkkal? sikongatott, élvezte?
én annyira nem örülök a hónak, mert ez a "hó" csak piszkol, nem szép. sőt, nekem semmi bajom nem volt a januári tavasszal. visszasírom.

Nóri, tök édi lehet, ahogy Farkas bambulja a kutyákat. anyukámnak is van egy pincsije, és amikor nála laktunk decemberben, Laura kiszúrta a kutyust, és mindig hangosan sikongatott a járókából, ha véletlenül bejött.
amúgy ha csak babysitter -ségből megyünk át, akkor addig a kutya kint várakozik az étkezőben.. :) én még nem mertem közel engedni Laurához, pl. földön amikor földön csúszkál, kúszik v. ilyesmi.

amúgy 5x eszik Laura szerintem nem kevés. tegnap hajnali 2-kor ébredt {már szerencsére pont hazaértem}. tehát arra következtetek, mivfel más időpontokban kel, h. lehet, h. tényleg éhes. viszont minden étkezést, mi úgy hagyunk abba, h. már fordítja el a fejét, v. köpi ki, ergo nem kér többet. a vacsora is ilyen volt. napközben meg nem kiabál kajáért.
vacsira megtömtem szegényt mint a libát, már tekergett, h. elég - és tessék, még is felkelt hajnalban.
szerintem abban lesz átalakítás holnaptól, h. a 17 órás kaja főzelékké változik, a gyümit meg berakjuk a 9 és 13 órás kaja közé. csak ha meg túl süürüün eszik, mindig keveset fog mindenből enni. na majd meglátjuk, kipróbáljuk.

nem tudom mit csináljak.

Marcsi

KépKép
alon

Timi, igen azt szokták mondani, h. az Apjára hasonlít Laura. amúgy szerintem is, én magamból nem sokat látok belőle. :lol:
csecsemőkori képek sajnos nem maradtak a páromról, szívesen összehasonlítanám amúgy.
világgámenős Bala :arrow: 8) :lol:
az elsőképen az az ügybuzgó arcocska, ahogy viszi a tatyót... haláli.
csajos program köszönöm jó volt, most 2 hétben ez volt a második kimenőm, tiszta nosztalgia. bár ezúttal nem volt go out, csak a barátnőmnél dumáltunk. ez "régen" úgy nézett ki, h. átmentem mondjuk du. 5-kor, és eljöttem hajnali 3-kor tőle úgy, h. úgy éreztük alig beszéltünk vmiről. és ezt kb. heti-2 heti rendszerességgel. most csak esti fektetés után mentem, és olyan 1 körül jöttem. anyukám volt itt babysitterkedni, Apája dolgozott, aztán nem akartam nagyon elhúzni a dolgot.

Zsóka, sajna ebben a köhögésben nem tudok segíteni.
jobbulást Marcinak ! elég ijesztően hangzik ez a kutyaugatásszerüü köhögés leírás.

Julcsi hogy vagytok?
Edus? ti?

Marcsi

KépKép
alon

ja, Anaci-Nóra neked akartam még írni, h. ez a fejés, és cumisüvegből táplálás minden etetésnél nem lehetett semmi 4 hónapon keresztül. én már szoptatás után sem szerettem fejni, ami persze nem annyi idő, mint HELYETT. pedig csináltam én is majdnem fél évig.
tök jó, h. most tudsz szoptatni. én a hozzátáplálásnál kezdtem rájönni és igazán értékelni, h. milyen praktikus és gyors dolog ez.. még mosogatni sem kell, nemhogy felszeletelni, kockázni, párolni, ilyesmi..

persze, a lányokról minél több képet !! imádjuk nézegetni !
meg aranyköpéseket is szívesen olvasunk.

Marcsi

KépKép
alon

Kedves Anyukák! Van köztetek vki ak Dr Wigandt-nál szült (remélem jól írtam a nevét)? Írjon lsz. pár sort róla. Német barátnőm szülne nála. Köszi

pp

marcsi, de akkor mit csinálsz? mármint nem akarom elkiabálni, ma egyelőre egész istenes- kelt f8kor (először tehát 12.5 órát aludt) utána fent volt f10ig- akkor aludt f11ig. másfél óra múlva már álmos vlt, de végül csak 2-kor aludt el. remélem alszik 4ig, 7kor meg már altatjuk. tehát a 11es torna hacsak nemtom előbb letenni sajna nem fog összejönni...[/img][/url]
kerekpocak

Zsófi, szerintem írtam már, de én vagyok olyan galád, és néha ébresztek. persze nem 10 perc alvás után keltem fel, de pl. 40 p után ha mennünk kel vhová, akkor simán. {persze a szívem vérzik, de attól még az élet nem áll meg, és vannak muszáj dolgok} asszem 40 perces szakaszok vannak a babák alvásában, ha jól emlékszem..??
lehetőség szerint persze ami időzíthető és várhat {pl. fél kiló kenyér megvétele}, akkor nem keltek, hanem kivárjuk, h. felébredjen. :arrow: szóval annyira azért nem vagyok kegyetlen.. :wink: de vannak időpontos dolgok, akkor ha úgy alakul, muszáj felébresszem.
mondjuk Laura eleve sosem alszik egyformát délelőttönként, és délutánonként sem. tehát neki nem voltak ilyenek, h. szigorúan 2-5 ig, mint Samunak. ma pl. másfelet aludt, tegnap egyet.. gondolom mikor mennyire fárad el. mint ahogy én sem alszom mindig egyforma mennyiséget.

és eddig ha felébresztettem, nem vettem észre, h. a szokásosnál nyügösebb lenne. bár ahogy nézem Laurának nincs is akkora alvásigénye, mint Samunak. már ha az éjszakát is nézem, meg amit a dokitok is mondott.

egyébként Laura álmosságból és éhségből adódó nyügössége ideig-óráig kezelhető, pl. ha le van kötve, elfelejti ezeket.. :lol:
tehát volt, h. mi is eljöttünk tornáról, mert benyügösödött, de ha pl.ott az egyik védőnő foglalkozott vele addig, akkor még elvolt egy darabig.

M.

Marcsi

KépKép
alon

szóval, én v. felébreszteném 10.10-kor, és eléritek a tornát, v. elindulnék hamarabb :arrow: akkor a babakocsiban aludna, és mire odaértek, felébred és kezdődhet a torna.

még vmit akartam, de elfelejtettem.

Marcsi

KépKép
alon

ja tudom, meg van mit akartam. :idea:

nem lehet, h. TÉNYLEG jönnek a fogacskái, és attól ilyen? nincs bedagadva, kipirosodva az ínye?
lehet ez a rágási mizéria is amiatt van?

Marcsi

KépKép
alon

Kata: ++++

Reni: ++++

Zsófi: Kösz a HD infót. Barátnőim nagyobb gyerekei járnak és tök vegyesek az élmények. Gondoltam, hogy egy szakértő véleményét majd tolmácsolom nekik :) Mirkót tuti nem fogom járatni egyébként, ha lehet, akkor még alsóban se. Kivétel persze, ha célországban leszünk, de akkor felőlem görögül is tanulhat :) Nem vagyok ellene se igazából, sőt valójában azt szeretném, ha legalább három nyelven beszélne, de valahogy úgy érzem, félig laikusként, hogy ráér később is. Amit alsóban négy évig megtanulna, azt tíz éves korában két hét alatt meg tudja majd tanulni, nem? Ööö most ezt gondolom, de nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit válaszolsz Zsókának 8) Eduséknak tök jó ilyen szempontból, mert az azért egészen más helyzet! :)
Angolkát megnézem onlány, akkor már ugye 1 órakor nem fogok tudni tévézni brühühü. 8) de mtv-n ált. minden fenn szokott lenni.
Samu evése: Sztem most úgy egy éves koráig nagyon változó lesz, hogy mennyiszer és mennyit eszik. Főleg a kóstoltatás miatt, meg az összevissza alvás miatt. Nem tudok jó tippet mondani sajnos...

Panni: Dejó, hogy tudtatok szánkózni! Mi csak motoroztunk a kis hóban :)

Nóri: Én nagy macskás vagyok, de bőven megértem, hogy nem engeded oda Farkast. Kinti macskáink vannak, és csak az utóbbi időben engedem simogatni. Ráadásul most már tépi-rúgja őket Mirkó, úgyhogy nem nagyon barátkoznak vele :wink: De pl. régebben, ha kimentem és hozzámdörgölőztek, akkor azonnal nadrágot cseréltem... Szóval megértem. Semmi szükség macskaszőrre, főleg ha nincs hozzászokva.
Remélem ma jobban aludtatok!!

Anaci: Te is önbizalomhiányos vagy? Nemár :) Három ilyen tündér kislánnyal? Tényleg olyan nyugisan optimistán tudsz írni, hogy irigylésre méltó :)

Timi: Jahogy oldmens? Tudtok élni :) Világgá menős Bala nagyon édes :)
Ez a hintaló nagyon bosszant engem is. Alapból nem akartam, apukám szerezte mittudoménhonnan. Aranyos volt, és nagyon szerette Mirkó. Mindig a gyípaciparipát kellett mondani, és ritmusra előre-hátra dülöngélt vele, nagyon szerette. Ma meglátta a kertben, és sírt utána, hogy pippap. De hát nem vagyok hajlandó még egyszer végignézni, ahogy leszaltózik. Úgy sajnálom pedig :)

Zsóka: Sztem nem off a nyelvtanulás, gyerektéma ez is :)
Én simán felírtam a táblázatba, amikor Mirkó már befelé is pakolt a vödörbe, ládába, akkora élmény volt :)

Marcsi: Igen, az lehet, hogy tele eszi magát, de nem tápláló. Volt idő, amikor Mirkónak tejpépet, aztán amikor már lehetett, tejbegrízt adtam estére, hogy biztosan jól tele legyen. Egyébként, hogy én nem jártam sehová, az nem azt jelenti, hogy pl. közértbe se mentünk el :) Csak az elmenés ilyen kis korban max 1 óra tudott lenni. Vagy ha több volt, akkor autóval, és autóban alvással növekedett az időtartam. De ha Laura ilyen édes, és nem zavartatja magát, ha felkelted, akkor az tiszta szerencse :) Nekem esélytelen lett volna.

Julcsi: Remélem jól telt az éjszaka, és nincs semmi gond!!!

Pusszok. M.
mircike

Ja Zsóka: Kutyaugatásos köhögést nem tudom. Semmi más tünet nincs? Ez legalább jó jel. Kiváncsi vagyok én is, hogy mit mond majd az orvos.
M.
mircike

angolos vélemény: szal én ugye tanítok alsóban is. (amúgy gimnáziumi tanár lennék, csak ebbe az iskolába belezúgtam de nagyon és maradtam). ráadásul heti 4 órában. (1-2 heti 2 óra, 3-heti 3, 4-ben már heti 4) és ha jó a suli, az angoltanár (ami elég ritka...) akkor nagyon nagyon jó ha már alsóban is tanul a gyermek. hú ez elég hosszú. szal alsóban nem úgy tanul agolul a gyerek mint egy felnőtt, nem szótárfüzet és magolás, szódoga stb. (persze előfordul 4. ben már) hanem mintha az anyanyelvét tanulná. finommotorikus, nagymozgás, (pl gyurmázás, mondókák, ugrálás, mindig valamivel összekötni a nyelvet) innen indul majd eljut ez a folyamat odáig, h ha jól csináltad akkor 4. ben folyékonyan beszélnek gyönyörű kiejtéssel (ugyanis ekkora korban még nincs szégyenérzet és lazán MERNEK mindent ismételni + fülük is van hozzá- később már sajna nem ilyen egyszerű) mindenféle témáról. én tavaly a 4.eseknek témákat adtam föl, amiket ők dolgoztak ki (családom, szüleim, hobbim, kedvenc együttesem, hol élünk stb) volt 10 tétel és kérdezhettem bármelyiket nekik folyékonyan kellett velem róluk dumálni kérdés-felelet-önálló vélemény stb. szal már velük konkrétan átvettem 2 jelenidőt, a múltat kezdtük és hatalmas szókincsük volt (amit használni is tudtak, tehát nem passzív). ehhez hozzátartozott h rengeteg kreativ feladat, csoportmunka, stb stb volt alapja a nyelvtanulásnak.
szóval legyen angol alsóban, ha jó a tanár, módszer akkor akár minden nap, akár mindennap többször (8.ra garantált középfokú nyelvtudás, sőt)- külföldön ez abszolút így van + nincsenek szinkronizálva a filmek (pl hollandia) így még több idegennyelvet kapnak a gyerekek.
az, h különböző tantárgyakat is az adott nyelven tanulnak lehet jó is de okozhat nagyon sok kárt is, de (mondom én nem zárkózom el attól h samu 2 tannyelvű suliba jár majd) de ez egyedül a gyerek verbális és egyéb képességeitől függ. ha ilyenszempontból minden klappol, akkor ez a későbbiekben akkora "for", amit egy sima, átlagos ált.isk. tanuló nem tud behozni.
kerekpocak

bocs a kusza fogalmazásért, csak samu hiszti.
szal nagyon kevés ilyen tanár tanít, így elég rizikós. nagyon fontos ezeket mind megérdeklődni, mielőtt tanárt/iskolát választ az ember. ha jól tanít a tanár akkor 5-ben nem lehet behozni 2 hét alatt az alsóban megtanultakat. ha mezei, "azért lettem tanár mert más nem jutott eszembe+ van nyáriszünet" típusú tanár tanítja akkor édesmindegy az egész.
kerekpocak

Zsóka, nem szeretnélek megijeszteni, de nézd, Marcipán légzést!!!!!!!!!!!!!!!!Tapasztalsz nála nehézlégzést???????????

Ha igen, nyiss rá ablakot, és doki!

Bocsi, de most olvastam, aludtam!!!!!!!!!Nézd folyamatosan Marcipánt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mazsolák

"A krupp áltban megfázásszerű tünetekkel kezdődik. A fertőzés a légutak nyálkahátyájának duzzanatát okozza, így a légutak beszűkülnek és nehézlégzés alakul ki. A belégzési nehezítettség ugató köhögéssel és rekedtséggel együtt először gyakran éjszak fordul elő. A nehézlégzés felébreszti a gyereket. A légzés szapora, és mély, a gyermek felénél láz jelentkezik. A gyerem állapota reggelre javulhat, de éjszaka ismét romlik. A betegség 3-4 napog tart. A visszatérő kruppot görcsös kruppnak nevezik..."

lehet, hogy ezért nem tud aludni, mert nem kap rendesen levegőt. Ez lehet allergiás dolog is, sztem nézesd meg mihamarabb, h ne tudjon kialakulni a krupp.
mazsolák

Zsóka, írtam a chellos címedre, meg még ezt találtam, de kérdezd meg a dokit erről a "kutyaugatás szerű köhgése" :arrow: otthon lehet kezelni. Bőven itatni, nyugalom biztosítása, mert a fáradtság rontja a betegséget. Otthoni légnedvesítő eszközökkel: pl hidegpárásító, légnedvesítő. :arrow: csökkenthető a felső légutak szárazsága, és könnyíthető a légzés. A páratartalmat gyorsan növelni lehet forró zuhannyal, ami bepárásítja a fürdőszobát. A nehézlégzés fokozódása v trtós fennállása, szapora szíverés, fáradtság, kékes bőrelszíneződés v kiszáradás arra utal, h agyermeket kórházba kell vinni...."

/MSD Orvosi kézikönyv a családban 1273 o./
mazsolák

KÖSZI EDU, MEGKAPTAM A PRIVIT IS!!!!VÁLASZOLTAM!!!!!Zsigunak kruppja volt/van?

KépKép
logi

Nagyon köszi Edu, ezt a párásító módszert kipróbáljuk, Apa már hozza a padlásról az ősrégi párásítót.
Nem várom meg a keddet, holnap meglátogatjuk a doktor bácsinkat. puszi és kösssszi mégegyszer

KépKép
logi

hörgi asztma(=asztmatikus hörghurut), ellentéte a kruppnak. Zsigé kilégzési, a krupp meg belégzési nehézséget jelent. Ezért 2 teljen más kúpot is szoktak rá ajánlani., ll zsignek a pára sem tesz jót, hanem kimodottan csak a hideg levegő.

most mennem kell, mert zsig sír, de jövök még
mazsolák

Zsóka, ha párásítasz folyamatosan figyeld a légzését, ha rosszabb nyiss ablakot! Mint ahogy Zsignek se jó a pára, az unokaöcsémet a kórházban betették a krupp szobába egy párásítóval, én vettem észre hogy fullad. Úgy kellett veszekedni a nővérrel, hogy fullad a gyerek, mert az csak azt hajtogatta, hogy de kruppos, kruppos. ÉS nem az mert asztmás....
Mint ahogy Edus írta a krupp belégzéskor sípol, az asztma kilégzéskor sípol.
Van egyébként nehézlégzése?

Este jövök...

Kép
nóri8

Hú, Zsóka, remélem, hogy csak valami nem bonyolult lesz a végén ++++

Jó tudni, ilyen egyszerűen még sose mondták el a krupp-asztma közti különbséget! Köszi lányok!

Zsófi: Hát ez az. Nagyon nem mindegy a tanár. HD-t is sok dilettáns tanítja szerintem. Nálunk vidéken totál reménytelen az iskola. Ha eljön az ideje majd jól lecsekkolom a leendő angoltanárt az angolt tanító ismerőseimnél :)

Micsoda egy széria van most :roll: Mindenkinek sok-sok puszi és ++++

M.
mircike

Sziasztok!

Zsóka, hogy telik az este? Marci el tudott aludni? Remélem semmi komoly nem lesz, csak egy megfázás. Sajnos a mi családunkban ez a nehézlégzés nagy mumus, mert ugye az unokaöcsémnek van, nekem volt, és Farkas is sípol néha, amikor elfárad (kilégzéskor). Mondta is az orvos, hogy figyeljem, és ha komolyodik akkor egy éves kora körül beutal minket kivizsgálásra. Hát remélem nem lesz rá szükség.
A tapsolást is irígylem. :) Rám csak csodálkozva néz Farkas amikor tapsolok, vagy tapsoltatom. A bepakolást akkor még nem várom el tőle. :)

Timi, Bala bőröndös képei nagyon édesek. Nagy mókamester lehet. Mi volt az igazi történet? Bedurcázott tényleg? A kicsi a rakás is nagyon jó. :)
Hogy megy-e a tanulás? Hát nem. Farkó nagyon rosszul alszik megint éjjel, és én meg hiába kelek fel hajnalban ülök a könyv fölött és majdnem leesik a fejem. Közben meg mérgelődök, hogy miért kell nekem ezt csinálni. Aztán vagy visszafekszem, vagy felébred Farkó. :)

Mircike, nekünk is van hintalovunk. Farkas nagyon szereti bár sokat nem tud rajta lenni egyszerre. Persze mi még fogjuk. Nagyon édes a pippap elnevezés. :)

Nyelvtanulást mi lassan elkezdjük, én azt szeretném ha mire iskolás lenne már tudna németül. Persze csak azért, mert van egy családi bébiszitterünk aki német és azt hiszem ki kell használni a lehetőséget. Úgy képzelem, hogy kb. egyéves korától átjön pár órára hetente, németül beszél hozzá, aztán kétéves korától ha visszamegyek dolgozni, akkor itthon is hagyom vele. Ez persze még sokminden - többek között pénz - függvénye. A tvben hallottam egyszer, hogy a gyerek (mármint az ilyen kicsi) személyhez köti a nyelvet, ezért nem fogja keverni.

Na, most mennem kell,mert a Papa hív.

Felteszek pár képet az elmúlt napokból.

Puszi, Nóri

Kép

Kép
nóri8

Véletlenül elküldtem...

szóval a többi:

Kép a reggeli ébredős

Kép barátom Bill

Kép így alszunk mi

Kép na meg így

Kép
nóri8

KATA, remélem már jobban vagytok, csak a megfigyelés miatt nem vagytok itthon.
Edus várjuk a te híreidet is!
Kata sok puszi Lizusnak és kitartást neked!!!!

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

farkas eszetlen édes!!!!!!!! a kutyás kép zseniális!!!! 2x akkora bill mint farkas!!! meg ahol rajtad alszik nóri!!!! annyira gyönyörű!!!!!

jól tudod, 6 éves korig 6 nyelv és személyhez köti, nem keveri! sztem nagyon jó ötlet!
kerekpocak

Farkas nagyon ari, a barátja meg ,megdöbbentően nagy. :-)

Katánéknak jobbulást és sok +++++ energy-t.

Ugatós köhögére én úgy tudom a hideg levegő tesz jót, de azért ez nem 100 %. Ha van rá módotok akkor inkább talán holnap menjetek a dokihoz, ő bizti mond okosat.

Igazából nem vagyok önbizalom hiányos, de néha igen. Akkor meg nagyon jól esik a sok pozitív megnyílvánulás. Majd teszek fel máskor is képet.

Nálunk most mindeni nagyon taknyos, csak apa nem (mem is értem hogy csinálja). Megyek is kúrálom kicsit magam, hátha holnap jobb lesz.

Sziasztok, jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
anaci

Sziasztok!

Mostmár jobban vagyok végre :) És a tápszert még nem bontottam fel 8) :D Remélem nem is kell, habár csökkent a tejcimennyiség sajnos :(
Na de volt valami jó is ebben a betegségben, fogytam majdnem 3kg-ot 8)

Farkas eszméletlen jó kispasi!!! Nagyon helyes pofija van, majd nem fogja tudni levakarni a csajokat az tuti! A kutyás kép hihetetlen :shock: :lol:

Remélem Lizacica jól van :? Szegény picilány, mostmár tényleg javulhatna az állapota! Nagyon szorítunk +++++++

Marcinak jobbulást a köhögésre!!!!!! Ügyes, hogy már tapsikol!!! Niki még csak nézi ha tapsolok, csinálni nem akarja, elhúzza a kezét és ökölbeszorítja ha csinálnám neki... Viszont pakol mindenbe mindent: kajcsistányérba evés közben amit elér, wc-be guriga budipapírt (ha egy pillanattal hamarabb ér be és még nincs lecsukva), vagy a kádba, ha televan vízzel stb.

Bala bőröndös képei nagyon tutik :lol: :lol: :lol: 8)

Panni, nyagyon jók a szánkós képek!!! Mi is akartunk szánkózni de mire összekapartam volna magam, meg Nikit addigra elolvadt a hó :roll:

Még nem olvastam vissza, majd igyekszem!

Ja, és köszi a ++++-kat! Jól jöttek, nagyon kivoltam :roll:

Jó éjt!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Jaj, majdnem kihagytalak benneteket Anaci! Nagyon aranyosak a lányok! Sürübben rakjál fel képeket róluk!!!!

Jobbulást a családnak!!!!

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Most tekertem még gyorsan vissza a képekre :oops:

Laura cukimukinagyonédesss!!!!!

Samun és anyuciján látszik, hogy nagy a szerelem :D

KépKép
Kép
szuvajdzsity

reni de jó h már jobban vagy!!! 3 kiló minusz?? az tök jó!! irígykedem! (persze a rosszulléteket nem irigylem..)

lányok mit gondoltok erről?
enne samu
-7kor nagyon sok tejcit
-10kor 50ml gyümi
-13kor tejcit
-16- 50ml gyümi
-18:30- tejet

ez csak 3 szopi, nemtom elég e? viszont ha 16kor megszoptatom nem bizti h lesz elég tejem estére... samu elég nagy ugye... nemtom. szerintetek? ez kevés?
kerekpocak

Zsófi,
szerintem a gyümik után is adjál neki tejcit. Én legalábbis úgy csinálnám (csináltam). Tejci meg fog termelődni ha látja hogy szükség van rá! Mi nem rég álltunk át a 3 szopira. Szerintem Samunak a 3szopi kevés most még. Főleg, hogyha beindul forgolódni akkor meg pláne kell az energy!

De ez csak szeritem!

Kép

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Minket is nagyon elkapott ez a vírus. Apa már kifelé megy belőle, de mi Barnussal még nem. Én a halálomon vagyok, nem is értem ő hogy bírja - még ezt is!
Barnus is nagyon köhög. Ma ilyen roham-szerűen többször is, alig kapott levegőt, holnap hívjuk a dokit (telefonon - nem szokott kijönni, de most jó lenne), elvinni így nem szeretném szegénykémet a rendelőbe.

Zsóka! Kíváncsi vagyok erre a köhögésre! Írd meg feltétlenül mit mondott a doki! Marcipánnak jobbulást!

Ja, és B sem áll még, sőt, még mindig kis gyengus, viszont ma FELÜLT, csak persze pont nem néztünk oda. Én mososgattam, apa meg "vigyázott rá" csak a fél szeme a kézimeccsen volt. Aztán hiába mondtam neki, hogy mégegyszer, mégegyszer, semmi.

Hú, Katáéknak sok puszi, vigyázzatok magatokra! De örülök, hogy legalább veletek rendesek a kh-ban! Mi nem az Ilka u-ban voltunk.

Panni! Tök jó, hogy van szánkós képeitek! Lehet, hogy csak ti lesztek az idén ilyen szerencsések, mi többiek igencsak lemaradtunk róla. Irigykedem is egy kicsit.

Nóra! A lányok tényleg nagyon édesek! Rakjad fel nyugodtan a képeket!

Zsófi! Szerintem ez így baromi kevés!!! Ezt ne csináld szerintem!
Még egy felnőtt ember is többször eszik háromnál. Ez olyan mintha 6 óránként etetnél. A két gyümi meg szinte semmi, de az most ugye még neki elég, de önmagában biztosan nem, adjál még mellé szerintem is cicit! NEm lesz kevesebb tejed ezzel, sőt inkább több, mert az agyad úgy fogja, hogy több kell, több kell, és többet fog gyártani. Olyan nincs, hogy estére kevés lesz neki, akkor add oda a másikat is. Reggelre úgyis lesz megint.

Marcsi! Laurának hogy megy az új vacsizás? Ma remélem aludni fog! Lehet, hogy csak szeret éjjel cicizni, nem? Vagy szomjas?

Reni!
Örülök, hogy már jobban vagy! Meg a bontatlan tápszernek is! Ügyes vagy! MAjd visszajön, ne aggódj, csak pihengessél még! Átérzem, milyen sz.rul lehettél, kb mint én, majd leszakad a fejem is úgy fáj. Azt a 3 kg-t honnan fogytad? Nincs is rajtad semmi plusz. Nálam maradt a kanál, villa. Ja, és nagyon jól főzöl, finom volt, köszi!

Nóri! Már úgy mennék Farkasozni, olyan aranyos és szép! Majd tapsol, nyugi! Barnus egyszer csak elkezdte, aztán le sem lehetett állítani, mindent megtapsolt, állandóan. Persze a kh-ban ezt is elfelejtettük, egyáltalán nem csinálja, hiába mutatom neki, meg integetni sem integet már, pedig azt is tudtuk. Egy hét alatt annyit "romlott" szegény.
Nem irigyellek emiatt a vizsga miatt! Hú nem birnám baba mellett! És még Farkó fel is kel enni éjjel, Te meg majd kidőlsz. Inkább aludj, egy-egy napot hagyj ki, mert csak rosszabb lesz!

Timi!
Bala ismét fantasztikus! Bőröndben hordja a babát ha nem vagytok otthon? Nem semmi, tök édes lehet! Milyen lett a szakdolid? Bala álla? Ti is szépek vagytok!
A fogorvost köszi! Légyszi ne csak azt kérdezd meg, hogy ott lesz-e foga, hanem hogy amit lekapartak íny-darabot, visszaregenerálódik-e? Nem csak a tetejét kaparták meg, hanem az alját is, ott rövidebb, feljebb van neki olyan 1-2 fognyira. Tehát ha ott lesz fog, akkor hamarabb kibújik, mert rövidebb az útja. Na remélem érthető!
Bár olyan jól esett, hogy Te megértettél a múltkor is! Egy csomót agyaltam rajta éjjel, mert a hsz-det már nem olvastam, hogy vajon amit agyonmagyaráztam, az érthető-e.

Mircike!
A hintalovas történetet sajnálom! Szegény Mirkó! Gondolom milyen nagy lehetett az ijedtség! Na ennyit a fizikáról! Apa mit mondott?
Tea: A DM előtt írtam neked. Bementem, aztán Hipp csak egy volt, köményes, nem mertem megvenni, így Milupát vettem, gyümiset, de ez olyan lilás színű, ez sem ízlik neki annyira. NA majd legközelebb.
A dokihoz mehetünk együtt. Örülnék! Majd írok privit, Barnus-doki ügyben. A rendelésre nem hiszem hogy én tudnám vinni, nem akarok vele végig villamosozni, metrózni, villamosozni, gyalogolni, aztán ugyanez fordítva és este. Talán a kh-ba majd egy kontroll kapcsán a Korával egybekötve megint. Na majd ezt megírom és megbeszéljük.

Elköszönök, ma nem bagolykodok, lefekszek, mert kiesik a szemem, lehet, hogy lázas is vagyok, meg szétköhögöm az agyamat. Remélem éjszaka tud majd tőlem aludni kicsi fiam, meg én is tőle!!!

Orrporszívó! Eddig sem szerette persze, de most ketten alig bírjuk megcsinálni neki, üvölt mint a sakál, már amikor bekapcsolom, pont úgy mint az orrszonda kötözésnél vagy az új kanül berakásnál stb. Jó lenne már ezeket kitörölné szegénykém.
Félek ettől a keddtől is. És most nem vágnak bele a kis szájába ollóval mint a múltkor, mert akkor megőrülök!

Pusz, J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi

akkor megpróbálom a következőt:
7kor szopi
10kor szopi
13:30szopi
17: 100 gramm hipp v gyümi
18:30 szopi

ne felejtsétek el h samu eddig is össz 4x szopizott. én attól félek h ő egyáltalán nem lesz pl 10kor éhes mert reggel 5-6 óránként evett eddig (pl 5-10, v 5-11 !!!!) most meg az a 3 óra az nagyon kevés. reggel eszik pl 300at (nemtom mennyit de akörül) és utána 10kor 200?? tuti nem. így csak ímmel-ámmal fog enni és utána egykor se nagyon lesz éhes... hát nemtom. egyszer nem etettem meg, hanem vártam h majd jelez ha éhes lesz és 7 óra múlva már nem bírtam és megetettem, de akkor se nagyon jelzett. szal samu 2 hónapos korában evett 3 óránként azóta 4-5. eddig pl a gyümi előtt evett du. 3 kor aztán f8kor... hát meglátjuk. csak nekem kicsit így az az érzésem h tömöm. amúgy is marha nagy, pláne ha elkezdem 3 óránként nyomni belé a 200 grammokat....akkor hipp-hopp 12 kiló lesz. annyit meg azért nem mozog. viszont szét fogja hányni a fejét... nem tudom. 12 óra alatt 5 kaja az rengeteg szerintem. mit gondoltok????
amúgy nekem 2 óra alatt csak 100 gramm lesz a mellemben. sajnos. régen fejtem szal tudom. így nem termelődik estére. ill. próbáltam korábban h gyakrabban tettem mellre- hát nekem nem lett több. kevesebb lett- mert sose lett rendesen tele... szal d.u. tuti nem lesz szopi, h este jól belakjon. (amúgy nekem javasolta a doktornő h etessem csak 3x. mert ha óriás adagokat eszik, akkor elég a 3.- mindegy kipróbálom ezt is azt is meglátjuk melyik tetszik neki)
kerekpocak

Timi!

Tegnap elfelejtettem megdicsérni Bala bőröndös képet. Nagyon jó kis képregény kerekedett belőle. Tök ati a srác!

Zsófi!

Ez a kaja téma nekem is para. Liza most nagyon keveset eszik pár napja, és nem értem az okát. Eddig úgy evett h 8,12,3,6,9,12 majd reggel nyolcig aludt. Erre olyan jól beálltunk, hogy akkor is megetettem ha nem szólt. De most nagyon keveseket eszik egy kajálásra (mindíg mérem, mert ugye azért van némi szopiparám) Eddig 100-120-at evett, reggel meg 180-200-at. A védőnő mondjuk mondta hogy sok, de erre tök jól beállt Liza. Péntek óta meg egy-egy kajálásra csak 60 körül eszik, és azon gondolkodom, hogy nem lenne e jobb ha megritkítanám az evéseket.
Ötletek?

Köszi:

Nóra

Kép
Kép
Kép
anaci

anaci-nóra:
nálunk volt ilyen 2 hós kora körül. megpróbáltam hátha samu kibírja h 4 óránként eszik? és simán bírta. aztán lett az 5 kajcsiból csak 4 amit 2 hónapig tartott. ha 5x etettem felkelt éjjel-ha 4x akkor meg nem. (mert nem volt éhes és nem evett csak nasiziott) én kipróbálnám a 4 áránkénti etetést.
zsófi
kerekpocak

Zsófi,
Akartam még tegnap írni, hogy gyereke válogatja a kajcsimennyiséget stb csak már hulla voltam... Én abból indulok ki, hogy a felnőtteknél is a többször kevesebb kaja az egészséges, ez alapján etetem Nikit és nálunk ez müködik. Mondjuk ő inkább a többször sokra állt be :lol: :oops: :lol: :roll: Egyébként később úgy is 5 kajcsi lesz. Reggeli, tizórai, ebéd, uzsi, vacsi

Ezt Niki üzeni :lol: :
mnj zgggggggggggggggggggggg

Julcsi, gyógyuljatok meg gyorsan!!! Az evőeszköz maradhat! Örülök, hogy ízlett a kajcsi :) A +kg-kat a kabát miatt nem láttad :roll: :lol:

Jobbulást a betegeknek!!!

Kép

KépKép
Kép
szuvajdzsity

De a lényeg, hogy úgy etesd Smut, ahogy Neki a legjobb!!!

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Sziasztok!

Hát az éjszakánt megint elég vacak volt, sokat köhögött Marci. Mi ketten átköltöztünk egy másik szobába, hogy ne zavarjuk a többieket.
Most jöttünk a dokitól, aki azt mondta, hogy ez a köhögés nem aszmatikus vagy kruppos jellegű, hanem a trutyitól köhög, ami a torkára folyik :shock: . Kaptunk egy újabb gyogyót, remélem ez segít. Viszont ami jó, hogy Marci ismét a régi, nagyon vidám, nem bír magával, és az étvágya is visszatért.
Mindenesetre figyelgetem Marcipánt, ha zihálna vagy sípolna, irány a kórház. Köszi a sok jó tanácsot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Farkas annnnnnnnnnnnnyira cukkancs és annnnnnnnnnnyira gyönyörű kisfiú! Az a kutyás kép tényleg haláli. nem fél Farkas Billtől? ..és Bill hogy fogadta az új lakót (amikor megszületett Farkas)?

Náluk most, hogy beteg marci, az alábbi rendszer alakult ki (tehát ez a rosszétvágyú Marcipán kajarendje):

5-kor szopi
8-kor szopi
11-kor szopi
13-13.30-ebéd(főzelék+szopi)
16 körül egy kis gyümi+szopi
19- vacsi(tejbepapi, babakása,joghurt vagy valami hasonló-(Reni által javasolt Holle bio kölespép nagyon szupi, 4 hós kortól adható )
20-még egy utolsó szopi elalvás előtt :P

KépKép
logi

Ha nem beteg, annyiban módosul a rendszer, hogy kevesebb a szopi viszont nagyobb mennyiségű főzeléket meg miegyebet eszik a fiatalúr. Érdekes, Borcsi is ha beteg volt, szinte csak szopizott, Marci detto.

KépKép
logi

Zsófi, köszi a szakértői véleményt :wink: , megmondom őszintén, én nem vagyok oda a kéttannyelvű suliért, inkább Apa favorizálja.
Én jobban örülnék egy sima hagyományos mezei általánosnak, egy szuper tanító nénivel,ahol nem az a fontos, hogy már novemberben olvassanak, írjanak a gyerekek, ebből van a sok dislexiás meg olvasni nem tudó gyerek. :(
Nyelvtanulás persze legyen már 1.o.-ban, de ne úgy, ahogy a kéttannyelvűben.

KépKép
logi

dislexiás=diszlexiás
logi

Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok!!!!! Alig tudtam visszaolvasni. Hétvégén nem jöttem, mert kihasználtuk, hogy apa itthon van és hármasban elvoltunk.

Zsófi: mikortól ültetted Samut? Ha nekem van dőlve a baba, akkor ülhet? Samu morcosan is csúcs!! Mi ha sétálunk akkor Bende is van, hogy sír a babakocsiban utána elalszik, ha sír én szinte suhanok az utcán..

Imri, de aranyos vagy!!!! Gyere többsör is! Amikor mondtam apának, hogy áprilisban lesz találka, rávágta, ok megyünk!!!!!!

Anaci, nagyon szép Liza, Emma, Flóra

Julcsi, de jó h otthon vagytok és a lakás is rendeződik lassan

Marcsi, újj téma: nálunk csak véletlenül találja meg Bende aztán akaratlanul kieszi és méltatlankodik, hogy hová lett :)

Timi!!! Bala 11 hós! Szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a böröndös nagyon nagyon cuki!!!!

Laura nagyon cuki!!!

Reni jobbulást!!!!!!!!!!!!!! én is irigylem a kilkókat!! :)

Panni, nagyon édesek vagytok!! cukik vagyztok

Farkas nagyon csábos

Marcipánnak jobbulást!!

még megpróbálok jönni és írni magunkról is.
mangó

Kata!!!! +++++++++++++++++++++++++++

Edus, Mircike! puszi!!!!

csak röviden: ezek a nagy szelek eléggé rossz hatással vannak, éjszaka megint elég rossz volt :( most is elég éberen alszik! de reggel a kér fiú elengedett a fodrászhoz!!!!! :lol:

Bende kezdi felfedezni a kezét :)

mennem kell pusszzz!!!
mangó

Úúúúúúúúúúúúúgy úúúúúúúúúútáloooooooooooom ezt a szeles időt :evil: :evil: :evil:

Mangó, gratula az újj tudományhoz :)

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Zsóka, pulmonológia a neve, amiről beszéltünk délelőtt (eszembe jutott!) :)

a többit majd délután, ha már lájtosabbak lesznek a pasik... 8) :wink:
mazsolák

Köszi Edu :D :) :P

KépKép
logi

az ülést természetesen úgy értem, hogy a gyerek háttal van nekem és az egyik kezem a popsija alatt van a másik kezemmel pedig tartom....
:oops: :oops: :oops:

Zsóka, ezen a kis képen Borka nagyon de nagyon csajos!!!!!!! Marci, meg huncut!! :lol:

Reni, én is utálom, pláne, hogy a babóra is rossz hatással van...... :roll:
mangó

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?