Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, Manó! Örülök, hogy nincsen semmi gond, sejtem, hogy te is megkönnyebbültél Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nagyon aktívak vagytok, alig győztem visszaolvasni.

Rokica:
Valóban van szabad orvosválasztás. Nálunk a védőnő ajánlotta a dokinénit, aki akkor jött a körzetbe amikor Vikó született. Mivel semmi kézzel fogható infónk nem volt egyetlen gyerekorvosról se itt a környéken, meg sehol se, így úgy voltunk vele, hogy nem kezdünk vad keresgélésbe, hanem jó lesz akit a védőnő ajánlott, és majd meglátjuk. Végülis most már összeszoktunk vele, kb. tudjuk mit várhatunk tőle. Megjegyzem Niki születése óta sokkal aranyosabb, rendesebb velünk. Hogy miért fogalmam sincs, csak így érezzük. Bár Vikót is kedvelheti, mert mindig kutat neki valami ajándékot a fiókjában. Szóval időközben is változhat egy orvos...

Manó:
Nagyon jó hírek vannak nálatok. Különösen jó, hogy Emmának nincs semmi baja. Gondolom megkönnyebbültél.
Ház ügyben szerintem is a külön házas téma tűnik jobbnak. Az érveid legalábbis meggyőzőek.

Szirom:
Jó nyaralást kívánunk!
Ágyikó ügyben későn érkeztem, bár hozzászólásaidból úgy tűnik, hogy egyidőben megyünk nyaralászni, úgyhogy amúgy is tárgytalan lenne a felajánlás...

Nálunk szerencsére nincs látótávolságban a számítógép. Csak akkor keveredik ide Vikó, ha valamelyikünk dolgozik a géppel. Akkor viszont le se lehet vakarni őt. Szabélyosan gépel, majd egerezik. Szerencsére a billentyűzetet csak egyszer szedte szét. Ha kivisszük a szobából megy a hiszti természetesen. Amúgy van egy olyan érzésem, hogy hamarosan lesz más esetben is amikor a fülén ül Miksa. Le kell szedegetni, azt ez is elmúlik egyszer, vagy pedig oda lesz a gépért később is, csak fogja tudni használni majd...

Nyuszi:
Mi hozzánk az elején kijött a doki néni 3-szor és a 2 hós oltást is kihozta volna, de előtte már beszállítottuk hozzá Nikit, így az oltásért sem hívtam ki, hanem inkább vittük, meg úgy vagyok vele, hogy az itthon biztonságot jelentsen neki és ha egy mód van rá itthon ne szórkálja senki. Bár eddig egyik gyerkőc se vette a lelkére, hogy megszúrkálták.
Amúgy havonta kell megjelennünk - hacsak nincs valami gondunk - az egészséges tanácsadáson fél éves koráig Nikivel. Aztán Vikóval havonta kellett menni még úgy emlékszem 1 éves koráig és azóta mi csak ha baj van akkor megyünk. Az biztos, hogy 2 évesen méricskélik megint hivatalból.

Hanzi, Krisztocs:
Írjatok arról is mi van veletek!

Tegnap beigazolódott a sejtésem, hogy Niki azért üvölt itthon, mert unatkozik. Kint voltunk a Művészetek ünnepén a várban. kb. 5 órát voltunk ott és Niki kerek szemekkel nézelődött végig. Egyszer szopiztunk is. Egy hangja se volt.
Vikó is nagyszerűen érezte magát, kb. 10000 keze volt. Közölte, hogy "kosár" és az összes fonott cuccot meg akarta kaparintani. Amint egyet visszaszereztem tőle azonnal robogott a másikhoz. Minden székre és sámlira felmászott, a játékokat kipróbálta. Lefelé a macskaköves úton úgy futott, hogy alig értem utól. Szóval klassz napunk volt. Kb. fél 10-re keveredtünk haza, amikor őkelme közölte, hogy "hinta, csúszda". Na, mi meg mondtuk, hogy fürdés, alvás a következő program. Mindenesetre mind a kettő jótl aludt éjszaka. Niki is csak reggel 6-kor ébredt először...

Na még néhány képpel megörvendeztetlen titeket.

Niki, már nevet:
Kép

Viki biciklizik Sarudon:
Kép

Így ír Viki, persze a TV újságra...:
Kép

Viki kecskét etet a Miskolci vadasparkban:
Kép

Viki-Niki páros:
Kép
Kép

Persze ilyen is van...:
Kép

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

sziasztok,hajni vagyok!
itt még nem jártam,csak a nyírő gyula oldalán.
Az lenne a kérdésem,hogy valaki ismeri-e itt az újpestiben a Hammersberg doktort?
Ha igen,mi a véleményetek,tapasztalatotok?
Ha valaki konkrét dolgokat tud,kérrem írjon, a nővéremnek,mert ő kíváncsi a dokira.
j.monika@citromail.hu
Előre is köszönöm, sziasztok
hajni27

Sziasztok!

Köszi szépek Kriszta az ágyat, marhára rendesek vagytok!Kép Ha hazaértünk, jelentkezem, és megbeszéljük, hogyan szolgáltassuk vissza.

Most tényleg nem írok többet, most fejeztem be a pakolástKép Majd gyövünkKép

Hajni! Érdemes lenne visszaolvasni, én már annyiszor leírtamKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Marycus,
Nagyon jó képek! Milyen nagy már Vikó! Főleg Niki mellett Kép Ennyire szépen fogja a tollat? Máté össze-vissza hadonászik vele a papíron, pedig Regivel szokott, úgyhogy igazán elleshetné. Mondjuk én is megmutathatnám, csak valahogy még olyan törpe, hogy ilyeneket mutogassak Kép
Hova mentek nyaralni végül?

Hajni,
Írtam privit! Kép

Szirom,
Nagyon szívesen! Kép Örülök, hogy tudtam segíteni! És remélem, sikerült összerakni Kép

Regi még mindig anyóséknál balcsin, elvileg szerdán hozzák haza. De már nagyon hiányzik! Kép
De "szerencsére" neki mi nem nagyon Kép

Mátéról még mindig nem tudok újat írni, napról-napra többet ért, csinál, új szavai vannak, most már megjelentek az két-három szavas mondatok is, de ritkán. (pl Aja ezt oda)
Iszonyat anyás, ha apja itthon van, akkor is az én fenekemben van egész álló nap...
Viszont nagyon nagy kajás, döbbenet mit meg tud enni! pl vmelyik nap csirkepöriből megevett 2 alsó combot egy rakás tésztával!!!! Akkor általában az uzsiadagja pl gyümölcsből 3 db szilva, vagy 2 nagy őszibari. A paradicsomot is imádja, reggelihez 1-2 szem simán lecsúszik Kép A felvágottakat nem nagyon szereti, de olyankor kap vajkrémet, lekvárt, vagy bundikenyeret, ezeket megeszi.
És továbbra is iszonyat bújós Kép

Jó hétvégét!
Kriszta

Ui: Csajok, taliügyben hogy állunk?

Kriszta
krisztocs

Ja, még Mátéról annyit, hogy nagyon rendszerető, házias Kép Ha pl elfogy a kajája, akkor feláll az asztaltól és hozza nekem a tányért, vagy kiviszi a konyhába és leteszi.
Ritkán, de összepakol egyszerűbb dolgokat maga után, teljesen önnálóan, utána szól, hogy tegyem fel a polcra. Ha meg én kérem, hogy pakoljunk, vagy Reginek segítsen, akkor a maga módján megteszi. Kép

Na, kb ennyi jutott még eszembe a "tudományaiból".

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Megjöttünk nagymamiéktól, gyorsan visszaolvastam.

Manó,
Remek hír, hogy Emmának nincs baja! Ugye látatlanban is megmondtam, hogy laza a leányzó Kép, nem akartok kezdeni vele valamit, mielőtt bemerevedik (tánc vagy torna, stb.)? Bár gondolom, a költözködés mellett most nem sok energiátok lesz ilyesmire...

Marycus,
Gyönyörűek a gyerekek! Szerintem nagyon haasonlítanak egymásra. És Vikónak azok a hullámos fürtök, nagyon édesek! Vikó milyen nagyon ügyesen fogja már a tollat! Hát igen, az orrtekerés is része a testvéri gondviselésnek Kép.

Kriszta,
Szegény Reginek nincs túl jó ideje a Balcsin... nagyiék mivel kötik le ilyen időben? Máté tudományaihoz gratula! Állítólag az a világ rendje, hogy a lányok apásak, a fiúk meg anyásak. Bár az én lányom egyelőre létezni sem bír nélkülem, gondolom, eljön az idő, amikor visszasírom majd ezt az időszakot Kép. Ideális esetben Máté megtartja a házias szokásaitKép.

Pénteken voltunk a Madarászban gasztro kontrollon. Most délre kaptunk időpontot, ami azért volt jobb mint a múltkor a reggeli, hogy nem volt rajtunk kívül a kutya sem, így nyugodtan el tudtunk beszélgetni a doktor nénivel (már amennyire Csengével az ölemben lehet nyugodt beszélgetésről beszélni - egyfolytában az asztalon lévő telefonra vadászott, az asszisztensek majd megszakadtak a röhögéstől). Megjöttek a vérvétel eredmények, csak egy májfunkció értéke magasabb a normálnál, ami állítólag ilyen idős babáknál előfordul. Ugyhogy a doki bevallotta, hogy ötlete sincs, mi baja Csengének, lehet hogy semmi... Minden esetre most megint gyűjthetek székletmintát (kedvenc elfoglaltságomKép), és ha a vér-széklet is negatív lesz, akkor valószínűleg az aranyér okozta fájdalomra emlékszik és azért siratja meg a kakikat.

A hét végén Harley Davidson találkozón (is) voltunk, a kiscsajt úgy érdekelték a motorok, hogy csak na! Mondtam is, hogy pár év múlva majd ő is mehet egy kört Kép.

Legyen szép napotok! Remélhetőleg a nyaralóknak (Sziroméknak meg Marycuséknak, igaz?) jobb idejük van! Tisztára olyan vagyok már mint az angolok, állandóan az időjárás miatt siránkozom Kép.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Na, szép....Mit fog szólni ehhez Szirom, meg Marycus? Sehol senki? Kép

Nyuszi,
Volt azért egy-két jó napjuk, akkor még strandon is voltak Kép Meg hát a lényeg neki, hogy vidéken van, meg óriási udvaron, na meg a nagyszülőkkel Kép Õ még nem igazán fogja fel, hogy "jaj milyen idő van". Persze, azért jobb lett volna neki is, ha minden nap pancsizhat...Egyébként ma hozzák haza, már nagyon hiányzik! Máténak is, folyton Gigizik Kép

Sikerült "mintát" gyűjteni? Kép

Sajnos a nyaralóknak most nincs jó idejük, ahogy hallom a tvben, horvátoknál is gázos az idő Kép Reméljük, azért Sziromékat kikerüli Kép

Ja, új szava Máténak, kocsikulcs Kép Mi más????

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Holnap délutánra megadrukkokat kérek 4-kor írjuk a szerződést a rákoskerti házra, de az eladó elég aggódód és mindenen agódika hitellel kapcsolatban, így nagyon izgulok hogy aláírjon mindent úgy ahogy terveztük.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó, tőlünk megy ezerrel! Kép

Kriszta
krisztocs

Manó,
Én is ígérhetek távtámogatást!

Krisztocs,
Az jó, ha a nagyszülők le tudják kötni Regit a lakásban is!
Igen, túlestünk az első mintavételen, Apu már el is szállította a laborba. Legközelebb a hétfő van megcélozva e célra Kép. Remélem, negatív lesz!

Képzeljétek, ma vezettem először Pesten, teljesen egyedül, és mindhárman (Csipi, én és Tóni, az autónk) külsérelmi nyomok nélkül túléltük az esetet. Mondjuk már vagy nyolc éve van jogsim, de azért kiraktunk egy T-t a hátsó ablakba just in case (meg is lett a hatása, senki nem mert a fenekemben autózni Kép).

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Ja, rájöttem, hogyan kell pixeleket is tömöríteni, így rakok fel nektek új képeket:

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Ilyen szépen ülök:

Kép

Az úszógumit a kanapén teszteltem (jobb híján)

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Hahó!

Van itt valaki, lányok???

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Én vagyok, csak teljesen szétesve. Egész héten alig dolgoztam, nem tudtam koncentrálni. Jó hogy itt a hétvége.

Szerződés megkötetett, volt néma galiba, nem akarják hogy oda költözzünk mielőtt teljesen kifizettük (mondjuk jogislag igazuk van) végül abban kiegyeztünk hogy anyukám+cucc+Bori kutya oda költözik szeptember 10-én, mi meg ideiglenesen Zuglóba amíg a bank fizet. Remélem nem lesz gond, most már még jobban izgulok hogy a bank nehogy bekavarjon, most már a foglaló a tét. Csak lennénk már túl az egészenKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Megjöttünk, jó voltKép Látom, nem szakadok bele abba, hogy visszaolvassakKép

Először is, Kriszta, nagyon köszi az ágyat! Nagyon jól bevált, Miksa kifejezetten jókat aludt benne. Miután összerakták a fiúkKép Az az igazság, hogy inkább telefonáltak, minthogy elszúrják, és gondolkodni se nagyon volt idő, mert baromira fáradt volt Miksa, mikor odaértünk. Nagyon keveset aludt az úton. Mikor tudjuk visszavinni nektek?

Manó! Gratula a szerződéshez! Ez most az a kégli, ami két házból áll?

Nyuszi! Nagyon-nagyon édes a manó! Olyan pohárszerű összerakós játékunk nekük is vanKép

Marycus! Irtóra megnőttek a csemeték! És Vikó tényleg fantasztikusat tartja a cerkát!

Hanzi! Merre vagytok?

No, akkor rólunk egy kicsitKép Rohammunkás pakolás után, úgy hogy én le se feküdtem, hajnali negyed 3-kor Miksát áttettük az autóba, ami indulásra készen állt bemelegítve. Én azt gondoltam, hogy simán alszik majd tovább, de hát nem így történt. Totális telihold volt, el volt tőle ájulva, azt nézte reggel hatig. Közben nyűgösködött is, meg kinyitotta az autópályán a kocsi ajtaját egyszer (azóta megvan a gyerekzár, csak ki gondolta volna, hogy eléri az ajtót, ami egyébként is csak második nyitásra nyílik. De kibújt az övből isKép Eddig csak azt a zárat találtuk meg, ami azt akadályozza meg, hogy egy nyitásra nyíljon.) No mindegy, nem lett semmi baj, csak én nem mertem aludni, amíg ő se. Ja, még az M7-es elején megálltunk a mekiben, mert nem ettem semmit már előző reggel óta, namost penészes volt a szendvicsem. Csak óvatosságból említem. Vissza már nem vittük autósablaknál vettük... Naszóval reggel hétkor mentünk át a határon, kb. addig aludt Miksa, mert ha megáll a kocsi, akkor már ébred is. 11 után voltunk lent a tengerparton, ebben volt másfél óra araszolás, mert megcsíptünk egy balesetet. Nagyon-nagyon jó most már, hogy végig van autópálya szinte, mi olyan 20 km-t mentünk még szerpentinen utána a tengerpartig, majd további 34-et a kompig a parton. A kompra viszont több mint 2 órát kellett sorbaállni a tűző napon, szóval nem csoda, hogy a kölök már elég nyűgös volt. Aztán még negyedóra kb. a komp Rabra. De végülis még így sem panaszkodhatunk, csak mindenkinek jobb lett volna, ha többet alszik. Első 2-3 nap nem volt az igazi az idő, de csak éjjel esett. Kemény páratartalom volt, így még a 18 fokot is melegnek éreztük, és ha kibújt a nap, akkor baromira meleg lett hirtelen. De azért jól elvoltunk, aztán meg már strandolni is lehetett, és Miksa meg a másik két gyerek (9 és 6 évesek) imádták. Mondjuk nem tudtam délután a strandon elaltatni, tehát nem tudtunk egész nap ott lenni, de így is nagyon jó volt. És legalább pihiztem a szobában, míg aludt, és nem nyomasztott, mint itthon, hogy inkább vasalni kéne meg takarítaniKép Délután és éjjel is kifejezetten jól aludt a kölkec, az éttermezést jól bírta (mondjuk vittük az etetőszékét, ezért nem fért be a babakocsi már, de a szék fontosabb), jókat evette, dobálta a puszikat, ordítotozott, hogy hajó meg bója, meg búvár, meg hasonlókatKép Mondjuk a derekam az megkattant, volt egy nap, amikor az ember a másik családdal halászhajón kirándult, és azt mi nem vállaltuk be, na akkor majdnem egész nap vittem kézben meg hordozóban, és másnapra kész lett a derekam. Igazából gyalogolhatna, mert jó sokat tud menni és gyorsan is, de van, hogy nem haaldunk vele az istennek se. Például be akart menni házakba ilyen-olyan magánajtókon, meg be akart mászni a szökőkútba, meg az a sok csikk ugye, aminél lecövekelt, és hasonlók. Egyébként jó strandokat találtunk, térdig érő vízzel, úgyhogy nem voltam állandóan parás miatta. Nagyon bevált a 30-as Vichy gyereknaptej, egy minimálisat sem pirult meg, pedig kemény nap volt. És olyan aranyosan hagyta, hogy sapkát tegyek a fejére, pedig általában azt nem nagyon tűriKép Hazafelé pénteken jöttünk, nem akartuk a szombati tolongást (több km-es kocsisor állt szembe a kompra, amikor érkeztünk, meg a szállásadónak is így volt a jobb. 11-kor tankoltunk a tengerparton, és fél 3-kor Nagykanizsa mellett ültünk már egy étteremben. Kicsit esett is közben, akkor még a tempóból is visszavettünk. És csak azért értünk haz este 7-re, mert Bp.-en kb. annyi idő alatt értünk át péntek este, mint egész Horvátországon. És Miksa a tankolástól Zágrábig aludt, majd ebéd után meg Érdig, szóval visszafelé sokkal joban tűrte. Vagy már rutinos lett, a fene tudjaKép Úgyhogy elégedett vagyok, klassz volt, csak kár, hogy végeKép És most képekKép

Kép
Kép
Kép
Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Üdv újra itt Kép Örülök, hogy jó időtök volt végül!!! A képeken meg látszik, hogy milyen szép helyen voltatok, nagyon jók! Miksa mekkora már!!
Szupi, hogy végül sikerült összerakni az ágyat, kicsit aggódtam a teló után, hogy Miksa a földön alszik Kép Kép Á, nem, gondoltam, hogy azért megoldják a teremtés koronái Kép
Igazából az ágy ráér, vagyis nekem tök mindegy, mikor adjátok vissza, legkorábban 2-3 hét múlva kéne, de még az se tuti. Szóval tényleg mindegy, akár a holnap is jó, de mondom, 2 hét múlva is Kép Hétköznap az az egy dolog van, hogy csak este 6 után jó, mert akkor mobil apuci a kocsival.
És, ha szükségetek van rá bármikor, szólj nyugodtan, ha épp nem kell, szívesen odaadom! Kép Most már rutinosak vagytok úgyis az összerakásban Kép

Manó,
Gratula a vételhez, a hitel miatti parádat abszolút átérzem, akkor voltam Regivel 7 hós terhes, mikor igényeltük a kecóra, úgyhogy már tudom utólag, miért híztam keveset Kép Kép

Többiek? És talit is beszéljünk már meg!

Mi ma állatkertben voltunk barátokkal, Máté is nagyon élvezte már, rohangált volna folyton. Regivel elefántokat is etettünk, sőt még a Signal dentibuszba is bemerészkedett ellenőrzésre Kép

Máté amúgy mostanában mindenhova motorral v. bébitaxival jönne, ha már látja, hogy készülünk, készíti ki az ajtóhoz.
Csütin voltam velük védőnéninél is mázsálni, Máté 84 cm, 13 kg, Regi 104 cm, és 18,5 kg. Mondjuk sztem Máté magasabb, mert fél éve is kb ennyit mértek, meg már eleve 92-eseket kezd hordani, szóval nem értem...

Marycusék mikor jönnek vissza?

Nyuszi,
Gratula a vezetéshez, hát nem könnyű eset Bp. Kép Nem értem a hétfőit, akkor kell menni a leletért, vagy még egy mintát kell vinni?
Nagyon édik a képek, szép kiscsajod van!! Kép És milyen ügyesen ül!

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta, mégeccer köszi! Azért igyekszem gyorsan visszaszolgáltatni, még ha nem is annyira sürgős.

Tali: Hanzi ígérte, hogy náluk lehetne, az udvarban.

Haaanzííííí!!!!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Megjöttünk mi is...

Nyuszi:
Nagyon szépen ül már Csenge. És azok a nagy szemek! Nagyon szép kislány!

Remélem jók lesznek az eredmények és nincs semmi baja Csipinek.

A lányok általában tényleg apásabbak szoktak lenni, de biztos van kivétel, szóval nem biztos, hogy vissza kell sírnod ezeket az anyás időszakokat.

Vezetéshez gratulálok én is!

Krisztocs:
Gratula Máté mutatványokhoz! A motor nálunk is mindig készenlétben áll, bár Vikó most startol minden bringára. Egy gond van, hogy még a legkisebb biciklinél sem ér még úgy le a pedálra a lába, hogy tudja jól hajtani. 3 kerekűt meg nem akarunk venni, azt már anyuék beújítottak neki Sarudon.
Meg elég nekem a motoros Vikó után szaladgálni, azért bicivel jobban el tudna húzni tőlünk. Niki meg még nem ültethető bringásülésbe.

A nagyszülők valahogy mindig le tudják kötni a gyerkőcöket. Vikó is szuperül érzi magát anyuékkal, persze foglalkoztatja őket eleget. Gondolom Regi se különb ezen a téren. Anyuék már este hiányolták Vikót, nem volt aki programot biztosítson nekik.

Gratula Regi Dentibuszos kirándulásához!

Manó:
Gratula házvételhez! A hitellel meg csak rendben lesz minden. Mikorra lesz meg a hitel?

Szirom:
Klassz helyen voltatok! És tök jó, hogy azért volt szép idő is, amikor tudtatok pancsizni.
Látom Miksa is élvezte a dolgot. Mit szólt hozzá, hogy sós a víz?

Fogott is a férjed valamit, vagy csak halászhajózott?

Derékkipurcanás: Minden elismerésem, hogy azt a nagy kölköt még így hurcolod. Nekem egy félnapi Nikihurcitól is kivan a derekam, pedig ő még "csak" 5 és fél kg. Bár igaz alapból hibás a derekam...

Amúgy Vikót én nem hurcizom, inkább megegyezünk abban, hogy tovább megyünk. Általában mindig lehet neki mutatni valamit ami érdekli és akkor tovább jön. Bár türelem kell hozzá az biztos. Zoli kevésbé bírja türelemmel, ő hamar felkapja őkelmét és cígöli. Aztán mindig rászólok, hogy tegye le, mert így baromi gyorsan haladunk, csak a kölök nem fárad el... meg hát ismerkedni is kell a világgal. Mondjuk motoral jobban haladunk, én vinném mindenhová, de Zoli nem szereti vinni, nem tudom miért.

Nyaralásról:
Mi sajnos nem pancsiztunk egyáltalán, bár volt néhány nap, mikor az idő megengedte volna, de a vizet hidegnek találtuk. Végülis Vikó nem rég gyógyult meg és nem akartunk kockáztatni. Helyette apu csónakján hajóztunk minden nap. Vikó azzal kelt-feküdt, hogy "Papa hajó." Egyik nap anyu lement a strandra a hajókázás után. Elmondtuk Vikónak hová megy a Mama. Erre miután visszaértünk a házhoz és megkajcsizott, elindult a kapu felé és a kapunál közölte Zolival, hogy "Mama standa uszni, Viki is!" Azért ez már komoly mondat, nem?
Aztán a part menti csúszdázás közben is közölte a vízre mutatva, hogy "Viki úszik". Szóval tutira jól megértette a dolgot és vissza is tudta mondani. Hihetetlen, hogy alig 3 hete, hogy ismételni kezdte a szavakat.

Másfél napot itthon is töltöttünk, mert meg kellett csinálni a vérvizsgálat kontrollját. Vikó nem is sírt, mikor vért vettek tőle. Szerencsére az eredmény jó lett.
Azért itthon is elmentünk a Tropicariumba, meg a Sárkányvár játszóházba. Vikó egész végig tomolt, perzse hazafelé néhány keksz után bevágta szunyát.

Niki jól viselte a Tropicariumot és a játszóházat is, aztán ő is jót szunyált.

Sarudon viszont a sétákat leszámítva végig üvöltötte a nyaralást. Semmi nem volt jó neki, már még kézben is üvöltött. Anyuék mondták is, hogy azért ő nem igazán hiányzik nekik. Nem gonoszságból mondták, csak ők sem tudtak vele mit kezdeni és rossz volt nekik hallgatni, és látni, hogy azért minket is rendesen megvisel a dolog.
Én már csak abban bízom, hogy egyszer abbahagyja, mert egyre rosszabb a helyzet.

Tali:
Az biztos, hogy szeptember 17-én suliban vagyok (a többit még nem tudom), ha lehet ne ezt a napot nézzétek ki. A vasárnapok szabadok, úgyhogy én vasárnapra szavaznék, ha lesz tali.

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Jó látni, hogy szinte mindenki "feléledt"... Babagratulákat köszi Kép. Vezetéssel meg igyekszem, mert azért sokkal könnyebb kocsival közlekedni, főleg, hogy lassan kihízza Csipi a kengurut.

Szirom,
Szuper helyen voltatok, nagyon szép, nagyon tetszik!! Jó, hogy sikerült pihizni meg jól érezni magatokat törpéstőlKép.

Kriszta,
Két székletvizsgálatot kért a doki, pár nap eltéréssel, így a második "mintát" ma állítottuk elő. Ha meglesz az eredmény, telefonon megbeszéljük a további teendőket.

Egyébként nem tudom, mi történt, de múlt hét második fele óta rendesen van kaki, sírás nélkül! Gőzöm sincs, miért, semmit sem változtattam az étkezésén vagy a napirendjén, de a lényeg, hogy nem sírja ájultra magát minden nap kakilás közben.

Manó,
Szerződéshez gratula! Akkor nekünk nagyobb szerencsénk volt anno az eladóval, mert az önrész befizetése után már be is költözhettünk a lakásba, mondván a hitel folyósítás időpontja már nem rajtunk múlik. OTPvel minden rendben, sikerült elsőre elmondaniuk, milyen papírok kellenek? Mert nekünk minden alkalommal mást mondtak...

Marycus,
Niki sírás ügyileg együtt érzek veletek, hát nem könnyű, csak kinövi előbb-utóbb... Vikó meg nagyon ügyes, kis beszédes csajszi!

Képzeljétek, újabb fogacska boldog tulajdonosa lett az én kislányom, ezzel két fogasak lettünk Kép. Most kinn van az alsó-felső jobb 1ese. Na, ha összeérnek, majd lessz nemulass szopi közben!

Hiszti ügyben új fejlemény: a mamaneten olvastam, pontosabban tanácsolták nekem, hogy hagyjam el a Viburcol homeopátiás kúp rendszeres adását, mert fogzási panaszok megelőzésére nem jó, csak ha megvannak a tünetek. És a túladagolása épp ellenkező reakciót vált ki mint várnánk: a gyerek ideges, hisztis lesz tőle. Na, én meg úgy öt hónapos kora óta adom neki minden este... Szóval elhagytam, és láss csodát! Sokkal jobban alszik azóta, és napközben szinte nincs is hiszti!

Persze azért néha eltörik a mécses. Tegnap teljesen kiakadtam. Este játszottak Apával fürcsi után, én a céges mailboxomat ürítettem (mert bár nem dolgozom, azért rendesen jön rá cucc). Olvastak Apuval, és Csipi egy óvatlan pillanatban fejbe vágta magát a kemény kiskönyvével, persze elkezdett sírni. Mire a felettünk lakó szomszéd (aki ráadásul "csak" albérlő) elkezdte verni a plafont!! Gondolom, zavarta a gyereksírás... Csak szerintem hülye bunkó??? Gondolta, ettől majd gyorsan megnyugszik a gyerek?? Bezzeg amikor a szomszéd csajt majdnem megverte a részeg hapsija, ráadásul hajnalba, nem jött elő rendet tenni. Egy csecsemőbe könnyebb is belekötni mint egy agresszív részegbe, az tuti.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Szirom!

Üdv újra itt, nagyon szép helyen jártatok. Nálunk sjanos idén is lemarad a nyaralás, hiába csináltattunk útlevelet, mert így most nem költünk rá költözés előtt, plusz a férjemék sem mennek mert hétvégén kipurcant az összes versenyautó és holnap meg már indulniuk kellett volna.

Nyuszi!

Mindne nap Viburcol???? Én is hazsnáltam de csak tünetre, tehát akkro adtam ha volt ok, én nem is hallottam hogy megelőzésra jó lenne, de ezek szerint nem is jóKép Én fogzásnál caomillát adtam Emmának, de azt is csak a rágófogaknál mert annál ő nagyon belázasodott (39 körül). Persze jól rámijesztettek hogy ha ilyen könnyen lázasodik akkro hajlamos lesz lázgörcsre stb, na, azóta se volt lázasKép

Ma megyek a hitelkérelmet beadni, hogy melyik papaír jó és emlyik hiányzik majd ma derül ki. Tegnap a cégnél is kiborítottak, a jövedelemigazolásra 8 e Ft-al kevesebb átlagbért írtak, mert csak 10 hónapja dolgozom és 12 havi bér kellett és 2 hó gyedet számoltak bele. De végül sikerült elérni hogy 10 havi átlagot írjanak, de addigar tiszta ideg voltam. Gondolom ma a bank még rosszabb lesz.

Tali:

Mi 10-én költözünk, ennyi tuti, az nem jó nekünkKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak sok a munka.....

Tali: nekünk sem jó a 17-ei hétvége (Dávid szülinap), de a többi bármikor. Kerti partis ajánlat (esőnap nem lesz, akkor az 50m2 leszünk bent) még áll Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Na, el sem hiszem, de egyszerre alszik a két manó és együtt a szobájukban. Mondjuk Niki reggel 6 óta fenn van és még nem sikerült letenni szunyálni, mindig óbégatás lett belőle. Sajnos akkor van gond, ha nagyon sír és szeretne aludni, de saját magát nem hagyja. Ilyenkor megnyugszik kicsit, ha tartom a szájában a cumit, különben magától csak kiköpi. És ha sokáig sikerül vergődések árán bennt tartani, akkor van esély az alvásra. De csak néma csöndben. Vikó mellet meg ilyen nincs... Reggel be is rágtam rá, mert egész sokáig csak csöndben beszélgetett és úgy tűnt ezt Niki egész jól viseli. Mikor már indultunk volna kifelé, Vikó valami játékával akkora zajt csapott, hogy csak na. Persze Niki szeme kipattant és azonnal hatalmas üvöltésbe kezdett. Nálam is elpattant a húr... kiabáltam vele egy sort. Aminek eredménye annyi volt, hogy így már ő is üvölteni kezdett. Ha valaki hallotta tutira vehette, hogy nyúzom őket. Viszont én legalább kikiabáltam magamból a dühömet és aztán újult erővel folytattam a napot.

Nyuszi:
Viburcol kúp minden nap? Nikinek is próbált a doktornő kúpot adni, de én hosszútávon nem merném adni, mert félek pl: aranyér kialakulásától. Meg állítólag nem olyan jó egyéb szempontból sem, mert nem fejlődik esetleg megfelelően a végbél izomzata. Szóval Nikinek mindössze 8 napig adtunk folyamatosan kúpot. Nem mondom a kemikáliák se jobbak, az meg a gyomornak árt. Ezért bár kipróbáltunk szinte mindent, de amint lejárt a tesztidő és nem láttunk javulást inkább leálltunk róla. Így most csak Grippe Watert kap Niki, de azt sem folyamatosan, csak ha úgy látjuk, hogy tényleg a hasa miatt sírhat.

Szomszéd:
Akkor mit szólna Nikihez... Mondjuk az tuti, hogy ha mi társasházba költöznénk, egy hét alatt jó áron lehetne a házban lakáshoz jutni... Átvigyem Nikit egy kis szomszéd edzésre?

Amúgy többen nyugtattak már, hogy az ilyen feszt sírós babák egyik napról a másikra válnak csendessé. Ha Vikót veszem alapul, akkor nála is hirtelen történt változás és ami azt illeti remek kiscsaj lett belőle. Hát remélem, hogy Nikivel is így lesz, csak kibírjuk valahogy, mert bizony fogytán a türelem... főleg, hogy most tekintettel a családra ha éjszaka megpisszent máris kapta a szopit, úgy tűnik, hogy már kinyílt az esze a dologra és bár már átaluszkált egyszerre 5-6, néha 8 órát is, most pár napja feszt ébred és kéri a szopit. Szóval ki vagyok nyúlva. Nehogy valaki a Nem lehet, hogy kevés tej? kérdéssel bombázzon, mert tápizzuk is, de amennyit sír ahhoz képest elenyésző mennyiségben fogyasztja.

Tekintettel arra, hogy Vikó ilyen korában már egy egész adag főzeléket evett, próbából kapott már almát. Hát meg sem közelíti evésben Vikó ügyességét. Niki nagyon szopi párti. Ízlett neki, mert kivételesen vigyorgott... csak valahogy nem jól mozgatja a nyelvét és jön kifelé, ahelyett, hogy a torka felé irányítaná. A gyógyszerekkel is így van. Kiváncsi vagyok a Szabin cseppek hogy mennek majd le a dokinál.

Manó:
A bankok tényleg nem kismiskák. Mi annak idején minden banknál mást hallottunk még arról is ami törvényben volt leírva. Volt olyan, hogy mi hívtuk fel az ügyintéző figyelmét a törvényre, aztán a kollégája helyeselt, hogy tényleg úgy van ahogy mi mondjuk. Szóval ne hagyjátok magatokat. Szocpolt is vesztek igénybe?

Jövedelemigazolás... Akkor legalább becsületes munkahelyen dolgozol. Van olyan ahol még azt is megmondhatod mennyit írjanak a papírra. Persze végülis Te tudod mennyit vagy képes visszafizetni alapon. Azért jó, hogy végül sikerült elintézni a dolgot. Amúgy nem tudom mi értelme a dolognak, hisz ma van az embernek állása holnap nincs és ezeket a hiteleket nem két napra veszi fel az ember.

Na, mennem kell Niki már nem bírja tovább az alvást...
Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Rövid leszek: Kriszta, ha ma elautókázunk estefelé felétek Miksával, az jó lehet? Vagy inkább legyen egy másik nap? Tulképp bármi jó nekünk.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Most tudtam jönni, majd meglátjuk, mennyire lesz szóf..somKép

Marycus! Hát Miksával nem lehet megegyezni, hogy továbbmegyünk, mert ott valami érdekesebb van. Azt nem én döntöm el, hanem ő, hogy mi az érdekesebbKép És persze egy csomó minden van, amitől nem rángatom el, de a csikktől igen, meg a szökőkútba sem mehet be. De mondjuk a virágot vagy a csigát addig nézegeti, amíg akarja, addig épít homokvárat, amíg akar, ha be van kenve és van sapka a fején és így tovább.

Nikit nagyon sajnálom, hogy szegényke nem nyugszik meg, de valamit csak ki kéne találni. Tudom, hogy már ezeregy dolgot kitaláltatok, de nincs ezerkettedik? Mondjuk én az a fajta marha vagyok, hogy képes vagyok egész nap cipelni a gyereket, ha ez neki jó, és ismerek olyat, akinek olyan érzékeny lelkű kislánya van, hogy majdnem féléves koráig szinte egész nap a kendőben vitte magával, akárhová ment a lakásban. És most nagyon stramm, talpraesett kislány. Írtad, hogy Niki is elhallgat a kendőben. Tudom, hogy Vikó mellett meg a derekaddal ez neked nem megy hosszútávon, de esetleg ha néha a férjed kötné magára? És bocs a belepofiért...
Kérdésre válaszolva az ember egyébként néhány kishalat fogott a partról, de a halászhajó az egy turistaprogram volt. Kihajóztak, leengedték 50 méter mélyre a hálót, kihúzták, ott a vendégek előtt kiválogatták a zsákmányt és meg is sütötték a hajón a kisebb halakat meg a rákokat. Aztán kikötöttek valahol Pag szigetén strandolni, majd estére értek vissza.
Hú, még annyit akartam, hogy ha van elég tejed, akkor és nem erőltetném még a hozzátápit. Vikó leginkább tápis volt, azért kapta korán, nem?

Manó! Hát azért a hitelügyintézésért nem irigyellek, kemény lesz, készüljél. Mindig valami újabb meg más kell nekik, és nem is megy olyan gyorsan, mint szeretnétek. De meglesz azértKép

Nyuszi! Azt a rendszeres kúpot én se nagyon értem, szerintem is próbáljátok nélküle. És gratula a fogakhozKép És ne aggódj, nem mindegyik kölök harap, Miksa is csak elvétve, de szerintem nem is szándékosan harapott rá.

Kriszta! Akkor majd a talin!Kép

Magunkról annyit, hogy Miksa most épp rugdossa a fejemet, a nyakamat és a mellemet pelusozás közben mókából, úgyhogy eljutottunk oda, hogy ráhúztam a lábára. De viccnek veszi. És le is fejelt a napokban rendesen, nem is tudom, ezzel mit lehet kezdeni. Ezenkívül dobál mindent, de úgy képzeljétek el, hogy ül a székében a terített asztalnál, ivott a varázsitatóból, amennyi kellett neki, majd dolgavégeztével bevágja az asztal közepére. Tányét, pohár, mindegy. De bármi mást is, valamelyik nap épp egy fém sörnyitót. (Amivel egyébként ki tudja nyitni a sört, a papa oktatása..Kép) A játékot, ha megunta, simán hozzámvágja, és se szép szóval, se határozottan, se erőteljesen, se ordítva, se (bevallom) kézrecsapással nem bírom eltéríteni. Azt még nem is mondtam hogy Rabon egy öklömnyi követ dobott le a 2 méterrel alattuk napozó két nőre, még jó, hogy normálisak voltak, meg persze az, hogy csak az egyikük lábát találta el. De ha mondjuk a fejét... Mert egyébként nem is sima dobás ez, jól megsuhintja, anyja fia, no...Kép

Úgyhogy ma megvettem a Nem akarom című könyvet, ami a dackorszakról szól, meg tán tanácsok is vannak benne, meg már rég akartam az Anya, taníts engem című könyvet jó ötletekért. Mondjuk saját kútfőből is nagyjából ilyesmiket játszunk, amiket ír, de még épp csak belepillantottam. No, megyek, még van dolgom, jóccakát mindenkinek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Marycus!

Hát nem irigyellek ezért a sírósságért, tudod Emma is ilyen volt. Én 2 hónapig cipletem egész nap mert csak akkor volt csendben ha ölben volt. De engem ez kiborított (SziromKép) és akkor jött a ringató ülése, de ezt már írtamKép Szóval így bírtuk ki. A cumit én is próbáltama szájába nyomni, de addig szopta amíg ott tartottam, azán nagy ívben kiköpte. Alvsánál nappal a ringatóüban aludt, úgy hogy lábbal kb 10 percig jó tempóban ringattam, éjjel a kiságyban, de ölben aludt el. Később mikor már nem bírtam akkor az ágyban, de ő is magát nem hagyta elaludni úgy csapkodott, én sokszor lefogtama kezét és akkor elaludt.

Hitel: Én az értékbecsléstől félek nagyon. Van aki azt mondja érdemes a zsebébe is tenni egy ksi pénzt, van aki azt mondja hog ynem adott, úgyhoyg nem tudom.

Szomszéd:

Ez jó vicc. Nálunk örülnek ha nem este 10-kor patáliázik, de általáéban akkor is kapnak egy adag üvöltést. A szomszéd néni íg yis sajnálja hogy elköltözünk. Az alattunk lakó az már nem bizti, mondtam én is hogy összeteszia kezétKép

manó

KépKép
manó

Manó! A rugdosásról is írjál, ne csak Marycust vigasztaldKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Az Anya, taníts engem c. könyvet meg ne vedd, én kettőt kaptam belőle, az egyik példányt szívesen neked adom! De ha már beszerezted volna (úgy néz ki a szavaidból h. igen), akkor felajánlom, ha valakinek kell, csak szóljon!

Rugdosás ügyben nincs ötletem, az én pemetém MÁR aktívan csinálja, akkorákat rúg a nyakamba-mellembe-arcomba, hogy elakad a lélegzetem, és hiába szólok rá, csak édesen mosolyog. És nem csak peluscserekor, hanem simán, játék közben is. Most épp anatómiailag érdeklem nagyon: ha teheti, belenyúl a számba, orromba, szemebe, húzogatja a szemhéjamat... a kis édes. És a "nem érdekel, eldobom" is megy, csak még szolidabb formában, de ha elindul, nálunk is lesznek érdekes dolgok, már látszik.

Manó,
Értékbecslésnél azt hiszem, nem sok értelme van a zsebbefizinek. Amikor mi adtuk el a lakásunkat, azt a környéket egy nő vitte, neki nagyon tetszett a lakás, mégse tudott a helyszínen pontos értéket mondani, azt mondta, hogy valami adatbázisból tud majd csak véglegesíteni. Szerintem ez kb. úgy megy mint a használt kocsiknál: ott is van valami EUs rendszer, amiben a kocsi típusa-kora-felszereltsége alapján megadnak egy tól-ig összeget, az értékbecslő csak abban mozoghat a kocsi állapota alapján.

Viburcol kúp:
Jól van, naKép! Tudatlan első gyerekes anyuka vagyok, aki meg akarta könnyíteni a babája fogzását... Direkt elolvastam még1x a tájékoztatót, ott az áll, hogy 6 hónapos korig este 1, utána napi 2 rendszeresen adható... még szerencse hogy nem növeltem az adagot Kép. Meg egyébként is az a tévképzetem volt, hogy a homeopátiának nincs mellékhatása. Egyszer még a dokinak is említettem, azt mondta, hogy néha tartsak szünetet, de akkor chamomillát adjak neki vízben oldva... Hát így jártunk, remélem, nem okoztam maradandó károsodást a gyerekemnek Kép.

Legyen szép napotok, szólít a zsebdespotám.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Szirom!

PróbálkozomKép Bár Emma nem rugdosKép Õ néha a hajamba harapott amikro a cipőjét adtam rá, meg a nyakamba ül, de én elég keményen megmondtam neki hogy ez fáj, nem szabad, csak puszit szabad adni, azóta azt ad (na jó néha próbálkozik a hartapással, de ritkaKép) Amikor kisebb volt is inkább harapott néha, meg ha mérges volt akkor volt hogy ránk ütött, de mindíg rászóltunk hogy ezt nem szabad, fáj nekünk, igazából nem volt jelentős sosem. Viszont a Bence haverunk dobál keményen, a bölcsibenis néha, de igazából nem tudnak vele mit kezdeni.

Nyuszi!

Én is valahogy így gondolom az értékbecslést, mégis vanm aki azt mondja hogy adtak, és ha nem is sokkal, de bizonyos kereteken belül többet írnak rá. Na meg talán gyorsabban le is adja az anyagot a bank felé. Na most már teljesen tanácstalan vagyokKép

manó

KépKép
manó

Manó,

Háát lehet, hogy a "sebességet" növeli néhány bankjegy, sose lehet tudni a mai világban Kép. Nálunk fotózta a konyhát meg a fürdőszobát, gondolom, alá kellett támasztani a becslését (egyébként 200 eFt-tal mondott kevesebbet annál amiért eladtuk). Az átfutás meg úgy volt, hogy októberben indítottuk a folyamatot, decemberben írtuk alá a hitelszerződést (karácsonykorKép), és ha jól emlékszem, két hétre rá utaltak.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Szirom,
Én a mai napom után nem szólok inkább hozzá Kép Totál kiborultam, elegem van, ma még a gyerekvállalásról is lebeszélném még Angelina Jolie-t is Kép Na szal, jó sz@r napom volt, két kölköm kitett magáért. Máté extra hiszti-nyűg volt, Regi édes meg meg jó gyerek, csak 2000rel pörög (én kb -50el), és be nem áll a szája...És mindenáron a Quelle katalógusban elhelyezett "18 éven felülieknek" címzett borítékot akarta kibontani, pedig még olvasni se tud Kép Eddig nem érdekelte egy levél sem, persze murphy...
Na mindegy...szóval a lényeg, hogy tanácsot ma tőlem ne kérj, mert idegállapotomat a legjobban az tükrözi, hogy a szombaton a ligetben vásárolt gázzal töltött Spongyabob lufit ütöttem, ha utamba került Kép
Nem bíztatásképp írtam ám Kép Lesz ez még így se...(jobb nem...Kép )

Máté szerencséje, hogy már nincs beiratkozás a bölcsibe Kép Regi viszont holnap megy oviba, hallelujah! Galád anya...
Már előre kész vagyok, Robi szept 14-én elutazik Berlinbe 3 napra Kép

Egyébként jól vagyunk, csak nemtom, hogy Máté mitől nyügi éjjel (meg nappal), talán a legutsó hátsó rágók, vagy beteg lesz Kép Mást nem tudok, mert éjjel ebben a két esetben vinnyog.

Marycus,
Hú, nem lehet könnyű, nagyon nehéz lehet hallgatni a sírást, és a legrosszabb a tanácstalanság. De biztos kinövi ő is hamar, ahogy Vikó is! Kép
Nagyon ügyes tőle az a mondat, szuper okos kiscsaj!! Kép

Manó,
Sztem se pénzeljétek, legalábbis mi anno nem adtunk, és viszonylag időben meg volt minden. Barátnőmék is most vannak túl rajta, sztem ez mák kérdése, hogy ki megy ki, hozzájuk egy fiatal fickó ment, tök szimpik voltak egymásnak, aztán többet ígért...hát nem tudom...

Nyuszi,
Gratula az újabb foghoz! Kép Van vmi újság lelet-ügyben?

Talival mi úgy vagyunk, hogy legyen amikor a többségnek jó, sajnos nem tudok előre nyilatkozni, tekintettel, a kölkeim névnapjaira, apukám, nagypapám szülijére és a házassági évfordulónkra Kép Szóval jutni fog a buliból bőven, de igyekszünk időt szakítani most már a talira is!!! Kép

No megyek, kezdődik a BK Kép (persze Regi alámondással....)

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit!!! Próbálok újra képben lenni,
De azt nem igérem, hogy hónapokat visszaolvasok. Biztos sok mindenről lemaradtam!!

Remélem a gépünkkel most már nem lesz gond!!!!
(Tomival és Julcsival a pocimban elég nehézkes a szervizelést is intézni. No meg kedv is kell hozzá)

Ma hoztam haza a gépet, így egyenlőre csak pár dolgot rólunk.

Julcsi köszöni jól van. Múlt héten voltam UH-n, paraméterei alapján kb. 1,4 kg. S rendes kislány, mert fejfekvésű. Most is jól vagyok, mint Tominál is voltam. Leleteimet mindig összehasonlítom a Tomival való terhesség adataival. Még azok is kb. stimmelnek. Most vagyok a 31. héten s kb. 5 kilót szedtem fel eddig. Igazán elégedett vagyok a terhességi hízásaimmal, nem is értem terhesség nélkül, miért nem annyi kiló vagyok, amennyi szeretnék lenni??!!

Julcsi ruháit már előkészítettem. S igyekszem összeszedni mi is kellhet még. Időnként még előbukkan egy két dolog (pl. házassági anyakönyv másolat), amit be kell szerezni, s most is csak azért tudom, mert olvastam az egyik újságban. Lassan listát kell készítenem, mert egy csomó mindent már elfelejtettem. pl. málnalevélteát mikortól kell inni stb.

Tomiról:
Õ neki is vannak dacos pillanatai. Mikor meg akarja harapni a kezem, vagy ledob mindent, ami a keze ügyébe kerül.
Õ még a számunkra is érthető mondatoktól távol áll. Bár mondja a magáét. Lassan, de gyarapszik a szókincse. Apa, papa (Karcsi papa), mama megy, de anya az véletlenül sem. Csupa fontos szavai vannak még, mint: pohár, kakas, sör, virág, víz (zzz) stb.
A motorozás nagyon megy neki, ma láttam pl. először hogy gyorsan hajtotta magát, aztán felvette a lábát, hogy guruljon magától a motor.
Az együttjátszás kezdeményeit már néha látni lehet. de azt is ha valakit nem favorizál.
Szerintem a vadidegen felnőttek között hamarabb megtalálja a játszópartnert, mint a gyerekeknél. (legalábbis ezt tapasztaltam).
Hát Tomi aztán nem anyás, az biztos. Az utóbbi időben inkább az apjához ragaszkodik nagyon, de szerintem nem apás, csak ki akarja használni, hogy kevesebbet van vele.
Fogzás: láz, sírás, nyűgösség nem jár vele. Viszont, mikor most az alsó rágó fog jött, nagyon csúnya volt a popsija. Nem látom ponosan, de kb.10-11 fognál tartunk.

Rokica,
egy körzetbe tartozunk. Nekem nem volt kitől érdeklődni, ezért maradtam a körzeti dokinál. Én elégedett vagyok!! Azóta tudok olyat akihez kijárt, de én nem igényeltem. Nekem is jól esett, hogy kimozdulok, időpontot pedig a gyerekorvosnál is lehet kérni.

Manó,
nem akarlak elkeseríteni, de tényleg elhúzódhat egy hitel. S itt nem csak arról van szó, hogy az adott ügyintéző, akihez kerültetek, mennyire felkészült. Nem csak rajta múlik.
(férjem érintett a témában!!) Nálunk ez nem is volt kérdés, hogy ezek után hol vegyünk fel hitelt.

Nyuszi,
tényleg helyes kislány!!

Szirom,
utólag is gratulálok!! mármint az esküvőhöz!!! Fényképeket lehet valahol nézegetni?? Szívesen megnézném!!!

Newsee,
Ki írta ezt az Anya, taníts engem c. könyvet?? Mert hónapokkal ezelőtt kerestem egy könyvet, s rémlik hogy ezt. Csak akkor éppen nem lehetett kapni. Ha az, amire gondolok, akkor engem érdekelne!!

Krisztocs,
Hát tud enni a Máté!!! Nekem Tomi mostanában inkább a nem evés felé hajlik (12kg, kb.86 cm). Amilyen jó evő volt régen most időnként annyira szenvedek vele. De lehet hogy csak nagyon válogatós lett???

Marycus,
milyen kis szöszi lett Vikó!! Kíváncsi leszek nálunk hogy fogadja majd Tomi a hugicáját!!

na most már megyek aludni.
Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Na, elaludt mindkettő...

Manó:
Mi annakidején nem adtunk és korrekten viselkedett velünk a bankosember, pedig a kollégám feszt mondta, hogy adni kell és ők adtak is. Hagy ne mondjam, hogy ugyanazt kapták amit mi, csak mi olcsóbban. Szóval én ezt pártolom, de tudok ellenpéldát is mondani. Amikor vezetésből vizsgáztam akkor az oktatómnak szántam sikerdíjjat és mikor megtudta, hogy ki vizsgáztat akkor közölte velünk, hogy nála megvan a tarifája a sikeres vizsgának. A másik lány belement, én meg nem, mert pont annyi lett volna amit én az oktatómnak szántam és nem adtam. A másik lány átment, engem meg elhúzott valami banális dolgra hivatkozva. Az oktatóm teljesen kivolt miatta, ezt még ő sem gondolta volna a pasiról. Szóval szerintem készüljetek és ha a helyzet olyan, akkor lépjetek. Ezt szerintem csak ha már megismertétek az ebmert akkor fogjátok látni, hogy mi legyen. Meg a Ti mentalitásotoktól is függ. Távolból ismeretlenül nehéz tanácsot adni, és szerintem elfogadni is ilyen témában.

Szirom:
Pelusos rugdosásban Vikó is élen jár. Bár ha megfenyegetem azzal, hogy nem megyünk játszóra vagy sétálni, akkor kicsit visszavesz a tempóból. Ez nagy erő Vikóval szemben. Szóval ha van valami amit Miksa különösen a szivén visel akkor meg lehet próbálkozni vele. A módszer hátránya, hogyha nincs foganatja, akkor tényleg be kell tartani az ígéretet, mert különben fejedre nő. Szerencsére Vikó még sohasem ment el odáig, hogy be kelljen tartani.

Amúgy Vikó is kap elég időt arra, hogy megismerje a dolgokat és legyen ideje játszani. De azért vannak olyan helyzetek, amikor igenis tovább kell mennie és szerintem ilyenkor jó a meggyőzés módszere. Az hogy mi érdekli és mi nem azt Vikó is maga dönti el, a lényege nem az a módszernek, hogy én mondom meg mi érdekli őt, hanem olyat kell mondani, amiről tudod, hogy érdekelni fogja. Nyilván Vikó sem olyan dologgal vihető tovább, ami nem érdekli.
Persze van olyan is, hogy hiszti van, na akkor abban az esetben tényleg felkapjuk, mondjuk neki, hogy "nem", elvisszük egy métert, letesszük és azonnal mutatunk neki valamit, ami érdekelni fogja, vagy játszani kezdünk vele. Általában beválik.

Dobálózás csak hisztiből vagy fáradtságból van. Ilyenkor korábban bevált, hogy megszidtuk és elmondtuk neki, hogy ez fájt annak a tárgynak és most vegye fel és tegye le szépen vagy dajkálja meg, ha mondjuk baba vagy plüss állat volt. Ha nem működött vagy eldobta megint, akkor pedig elvettük tőle és jó ideig nem kapta meg és mindig elmondtuk miért. Nem feltétlenül végérvényes módszer.

Na, meg még ami bevált Vikónál, hogy kiabálás helyett fogom magam és megsértődök és nem beszélek hozzá, rá se nézek, amit előtte határozottan közöltem vele. Egyből fogja a dolgot, főleg, ha akar valamit tőlem. De nehogy azt gondold, hogy napokig nem szólok hozzá, nem kell neki hosszú idő, hamar jön ám "bocsánatot kérni" akkor "megdumáljuk a dolgot" és persze megbocsátok.

Hozzátápi:
Erőltetni nem akarom. Vikónál kb. egy evésnyi tápi volt szükséges amikor elkezdtük a hozzátápit, mert a koraszülöttes doki azt mondta, hogy jobb, mintha tápit kapna.
Nikinél pedig nem dönthető el, hogy kellene-e neki a plussz tápi csak a tápi ízét nem kedveli vagy pedig nem éhes. A másik, hogy az szerintem nem normális, hogy egy szopis kölyök még 4 hónaposan is feszt enni kérjen. Vagy keveset tud csak enni vagy lassan jön a tej vagy nincs elég tápanyag benne vagy ki tudja mi a gond. És ha tényleg éhes akkor tenni kell valamit. Az őszibarack pl.: nagyon ízlett neki és mikor kapott belőle egy falásnyit utána vagy két órát aludt nyugiban. Az is lehet, hogy a sav jót tett a pocijának, de véletlen is lehetett.
Amúgy ma csak úgy tátogott az almának, szóval nem reménytelen őkelme, bár a nyelve még mindig útban volt neki.

Hurcizásról annyit, hogy elhiheted Zoli kiveszi a részét az esti altatásokból, de napközben sajna dolgozik...

Krisztocs:
Hát meg tudlak érteni. Nekem is megfordult már a fejemben, ha mégegyszer kezdeném egy se lenne. Pedig Vikó szuper gyerkőc és tényleg nem mondhatom, hogy rossz lenne, dehát eleven és sírós Niki mellett még egy angyallal se lenne könnyű. Volt olyan pillanatom amikor közöltem velük, hogy mindketten holnaptól bölcsisek, illetve Nikihez valami dada kellene, mert még nem lehet bölcsis, mert akármilyen meló is jobb, mint ezt elviselni. Aztán valahogy csak ment tovább a verkli.
Én a papucsomat vágtam 5-ször földhöz, pedig soha nem volt szokásom. Olyan is volt, hogy otthagytam őket párosüvöltésben, és elmentem a hálószobába, nehogy bántsam őket. Persze arról előbb meggyőződtem, hogy egyik se tud kárt tenni magában és a másikban. Jó, mi? De volt eredménye, mert Vikó megkeresett és hiszti helyett inkább csöndben odakuporodott mellém, aztán szépen ahogy szokott beszélni kezdett, kérdezett, még a könnyemet is letörölte egy pelussal. Szinte megnyugtatott és volt erőm újra felvenni Nikit és ment tovább minden ahogy eddig, csak talán lélekben kicsit erősebben, hogy egyszer Niki is ilyen lesz.

Ja beszéddel egy baj azért még van. Csak a családdal beszélget. Idegeneknek meg se mukkan vagy inkább azt mondanám ritkán. Lehet, hogy tökéletesre akarja csiszolni a tudását és akkor lép porondra? Máté ugyanúgy beszél bárkihez, mint otthon?

Nyuszi:
Ne hogy azt hidd, hogyha többgyerekes "tapasztalt" anyuka lennél jobb döntést hoznál. Nincs két egyforma gyerek. Hidd el nekem. Én azt hittem, hogy gyerek nem tud többet sírni, mint Vikó és tévedtem. Azt is megfogadtuk, hogy miután úgy gondoltuk megtaláltuk Vikónál a sírás ellenszerét, majd a másodiknál már dörzsöltebbek leszünk és egyből tudjuk mit csináljunk aztán tessék itt állunk egy szuper üvöltős csemetével és semmi nem jön be... De megnyugtatlak a szomszéd a 4. gyerekkel kűzd, pedig neki aztán kellene, hogy legyen gyakorlata...

Ja, a múltkor nem is gratuláltam a fogicához, úgyhogy most: Gartulálok!!!

Tali ügyben: kéne már valami konkrétat is körkérdéssé tenni. Hanzi nem lépnél az ügyben? Mégiscsak nálatok lenne és Ti tudjátok nektek mikor lenne a legjobb, vagy rosszul gondolom?

Jó hosszú lettem, mindenkinek jó éjszakát!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Nildi:
Pont egyszerre írtunk. Örülök, hogy már újra itt vagy közöttünk. Már a 31. hét? Te jó ég, hogy repül az idő, pedig tudhatnám, hisz Niki is már 4 hónapos lassan és hát Vikó is közeleg a 2 éves szülinaphoz...

Örülök, hogy jól vagytok!
Tomi is biztosan jól fogja fogadni a hugicát, szerintem nem lesz ő még olyan korban, hogy komolyabb ellenérzéseket váltson ki belőle, pláne, hogy nem kifejezetten anyás. Szerintem ne aggódj! Elég lesz a problémákat a maguk idejében kezelni, ha egyáltalán lesznek.

Minden jót nektek és szép napokat!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Ildi,
Jaj de jó újra itt látni! Kép Örülök, hogy jól vagytok, és Julcsi baba is jól érzi magát! Mikorra is vagy kiírva?

Irigyellek kicsit, hogy Tomi nem anyás, mert megint szeretnék egy hétvégére vmikor apukával lelécelni, de addig ez reménytelen Kép Talán télen...
Tomi is nagyon szépen dumál sztem, fiúk amúgy is később tanulnak meg beszélni, úgyhogy emiatt ne aggódj! Kép
Sztem súlyra is tök normális, és a nem evés lehet ugye a fogak miatt is!

Marycus,
Máté se nagyon produkálja magát mások előtt, még anyuéknak se adott elő mindent, amit tud.
Félrevonulás ismerős, sokszor csinálom sajnos én is, mert olyankor úgy érzem, hogy vagy "agyonütöm" őket, vagy magamban teszek kárt Kép Ilyenkor nálunk megy a keresés, és a nagy vigasztalás, ha megtalálnak Kép De egyébként addig jó, amíg így kitombolja magát az ember, meg jót bőg, mert felszakad az a nagy feszültség. Utána nekem is vhogy nyugisabb mindjárt.

Regi elment oviba, nagyon várta már Kép Azért kicsit meg volt szeppenve, de oldalazott befelé. Kép Most persze, alig várom, hogy menjek érte délután, elég hülye helyzet Kép

Hanzi,
Na most má tényleg kerüljél elő!!! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Ildi,
Az Anya, taníts engem! c. könyvet Deák B. Katalin "követte el", ha ez az, amire gondolsz, már a magadénak érezheted Kép, valahogy el is juttatom Neked, majd megbeszéljük.

Kriszta,
Székletminták leadva, kedden kell felhívnom a gasztrót, akkor már meg tudják mondani, hogyan tovább. Ha negatív, akkor nem csinálunk semmit, ha pozitív, akkor mehetünk tovább: sebészet meg UH beutalót adtak a múltkor Kép Reméljük a legjobbakat.

Marycus,
Biztos front van, attól ilyen extranyügik a babák... Az én szívem csücske pl. három éjszakája csinálja a műsort: háromnegyed óránként ébred és nem csendben szöszölve ám, hanem teljes hangerőn üvöltve, ami nála igencsak dobhártyaszaggató. Csak cicin nyugszik meg, de nem szopizik csak cumizik. Olyan szinten akadtam ki rá, hogy reggel már mondtam Apának úgy öt körül, dobjon föl egy hírdetést a netre "kutyarossz kölök éjszakára ingyen elvihető" szöveggel. Mire Apa: "képet is rakjak hozzá?"Kép Kép.

Lehet hogy éhes? De akkor miért lehetetlen tápszert belediktáni? Már a harmadik típus megy a kukába (pontosabban a macskám pocijába) mert neki nem kell (a macska meg hízik mint egy kölökgólya).

Na, készülünk ebédelni aztán meg a gyógytornászhoz, legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

B nejem azt üzeni, hogy aki bújt bújt, aki nem nem: szeptember 11. Ha a többségnek nem jó, akkor módosítható!

Hférj

Kép
hanzika

Sziasztok!

Délelőtt már próbáltam írni, de Miksa elröptette...

Hanzikáék! Mi állandóan változásban vagyunk mostanában, úgyhogy az időpont egyelőre úgy tűnik, ugyanolyan jó is lehet, mint amilyen rossz. Igyekszünk úgy csinálni, hogy jó legyen.

Nyuszi! Köszi a könyvet, de tényleg megvettem. Nem bajKép
Nyűgi: Miksa pont így viselkedett, amikor foga jött. Talán úton van egy újabbKép

Marycus! Miksa kb. 4 hónaposan baromira sokat evett. 2 óránként 1 órát szopizott simán. Tudom, hogy ez 2 gyerek mellett gáz, de ezzel értük el valahogy, hogy ismét elég legyen a tej. És végülis kihúztuk a 6 hónapot 1,5 hét híján.

Lecövekelés: én biztos rosszul csinálom.

Kriszta! Kösz a tanácsotKép Engem mondjuk nem bírnál lebeszélni még egy gyerekről semmivel se, de...
De erre a talira ugye már jöttök? Nehogy megtedd, hogy nemKép Lassan 2 és fél éve levelezgetünk itt, aztán még nem is találkoztnk!

Ildi! De örülök, hogy jöttél! Gondoltam ám rátok sokat! Egyébként Miksa is kb. ekkora, mint Tomi. És a sör igenis fontos szóKép
Gratulát pedig köszi!

Manó! Miksa valahogy nem veszi komolyan azt, hogy nem szabad, meg hogy fáj. Vigyorog rajta. Megsimizni viszont hajlandó bármit, amit eldobott vagy megütött. És még mindig megvan az, hogy amikor mérges, akkor rácsap valamire és nyafogva mutatja a kezét, hogy fáj neki. Kis lükeKép

Az esküvős képekkel tényleg adós vagyok, lekicsinyítek néhányat, és dobok az emiljeitekre jó?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Akartok koszos kölköt látni?Kép

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Aki nem kapott képeket, az sikítson!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

A talival mi is úgy vagyunk, ahogy Sziromék, a már fentebb említett ünnepek miatt. Most jónak tűnik teljesen, már apukának is mondtam. Kép

Szirom,
Megkaptam a képeket, de sikítok, hogy kérek még Kép Komolyan csak azt tudom mondani, hogy nagyon szépek vagytok!!!! És mindig mondogatod, hogy így a kilók meg úgy, igaz, hogy nem láttalak x hónappal, évvel ezelőtt, de semmi pluszt nem fedeztem fel Kép

Hú csajok, ma mocival mentünk Regiért...érdekes volt, vittem Reginek is a mociját, Máté meg vagy megy mint a szélvész, vagy minden fűszálnál megáll nézelődni, de azért fél óra alatt megtettük a 10 perces utat Kép

Koszos Miksa nagyon szépecske Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Képeket megkaptam, köszönöm.
Nagyon szépek vagytok!

Koszos Miksa is nagyon klassz kissrác! Meghát egy kisfiúnak illik is koszosnak lenni.

A lecövekelést meg majdcsak abbahagyja egyszer. Türelem, ha máskép nem megy...

Szopizik Niki feszt, ezzel nincs szerintem gond. Néha úgy érzem, hogy sokkal többet szoptatom, mint
Vikót, pedig vele is gyűrtük rendesen egymást. Szerencsére Vikó elég jól tűri a dolgot, bár igyekszem a hosszabb kényeztetéseket az ő alvó idejére időzíteni, délután, meg reggel. Kiakadva csak akkor van, ha ép indulni készülünk és a biztonság kedvéért ha sír Niki akor még egyszer próbálkozunk a szopival, esetleg tápival, hogy bírja hasilag a túráinkat. Na olyankor, aztán kiabál, hogy "Nem, nem nem!" és a kezeibe temeti az arcát és rádől a kanapéra. Mintha azt mondaná: "Hát én ezt már nem bírom!". Halálian csinálja.

De úgy tűnik, hogy lehet elég tejcsi, csak lassan jön. Szinte mindig elalszik vagy vigyorog, ami a könyvek szerint azt jelenti elég, de fél óra, óra múlva megint szopizna. A múltkor délután 1-től fél 4-ig próbálkoztunk, akkor bedobtam a törölközőt és kapott tápit, amit egész jól megevett. Mondjuk utánna egy órával megint jelentkezett. Na, akkor mondtam, hogy elegem van. Viszont azt hiszem, hogy nem nagyon tud 100 felett enni egyszerre, legalábbis tápiból akkor se ment le ennél több, ha előtte kiéheztettük és nem szoptattam meg. Jobb híjján így mértük a szopit, mert igazi szopit lemérni lehetetlen, annyira rugkapál a mérlegen. Ez viszont gond lehet, így egy ekkora manó már lehet, hogy tényleg hamar megéhezik. Mindenesetre ezt is elmondom kedden doki néninek.

Hanzika:
Nekünk jelenleg jó a 11-e, remélem így is marad. Niki 6-án kapja a 4 hós oltást, ez esetleg bezavarhat, de legfeljebb Vikóval nézünk csak be a kicsinek meg szervezük szerető családtagot felügyelőnek.
Tényleg, nem gond, ha Niki is jön, már ha tud?

Krisztocs:
Gratula fél órás úthoz!

Amúgy megoldódott Vikó nyelve... Tegnap a játszótéren idegenek előtt is mindent visszamondott, és dumált, mint itthon. Bár az is igaz, hogy másik játszón voltunk és ott valahogy aranyosabbak a gyerekek. Csütörtökön az egyik kisfiú jól hasbarúgta Vikót, mert be akart menni a kis faházba és a kisfiú úgy gondolta, hogy ne jöjjön be. Szerencsére Vikó csak letottyant a földre és nem sírt, úgyhogy megnyugodtam, hogy nincs akkora baja. Sajna nem voltam a közelében, mert ép Nikit próbáltam jobb belátásra bírni. De elég agresszív és főleg irigy gyerekek vannak ezen a játszón. Igaz szülők is csak egymással foglalkoznak. Elvétve akad olyan aki a gyerekével törődik. Lehet, hogy ez a hiba. A múltkor kellőképpen ki is akadtam egy anyukára. Két gyerkőce van egy 3 éves, meg egy fél év körüli. A kicsi babakocsiban elvan, mint befőtt (bár Niki lenne úgy el), a másik meg ment volna hintázni. Felmászott és kiabált, hogy Anya, de nem jött. Én is hintáztattam Vikót, meg tologattam a babakocsit Nikivel. A kislány már majdnem sírt, de csak nem jött, végül én hintáztattam őt is, de csak míg Vikót, mert Vikó menni akart a másik hintához és onnan már nem volt kedvem még oda is szaladgálni. Erre nagy kegyesen odament anyuka a lányához és közölte vele, hogy ha hintázni akar hajtsa magát, mert ő beszélgetni akar... Hát azért kibuktam kicsit, végülis minek is mennek játszóra? Persze én is az önállóságra szoktatás híve vagyok, de ha segíséget kér a gyerek akkor azért illik figyelni rá, szerintem, de lehet, hogy rosszul gondolom.

Nyuszi:
Tényleg gyógytornával hogy álltok? Sírás már abbamaradt?
Szerencsére mi megúsztuk az éjszakai hisztiket Vikóval. Õ este kihisztizte magát és aztán reggelig csönd volt és van. Most már este sincs hiszti.

Tápi ügyben Niki nálunk végre ha tényleg éhes, lenyomja a Bebát, a Humana-t továbbra sem, persze a sírást úgy tűnik nem feltétlenül az éhség okozza.

Na, megyek, így is hosszúra nyúltam.
Mindenkinek szép hétvégét!
Marycus
marycus

Kriszta!

Kösziköszi, de hidd el, vannak plusz kilókKép. Jó volt a ruha, tényleg megkerestem azt, ami jól áll rajtam. Sőt, most az esküvő óta megint híztam, így újra elkezdtem hétfőn a 90 napost. Azt nem írnám le, hány kiló vagyok, de nem kevés.

Reginek hogy telt az ovi? Simán visszarázódott, gondolomKép

Még azt elmesélem, hogy az ember reggel indul dolgozni, Miksa 6 órakor kurjongat ( ez nálunk kirívóan ritka), aztán nem is nagyon könnyen aludt vissza, csöndben feküdt, nyitott szemmel. Asszem hallgatta, hogy molyol az ember. Aztán 8-kor lejöttünk, látom, hogy az én uram mégis a másik autóval ment, mint amit megbeszéltünk, persze benne maradt az etetőszék, mert tegnap este vacsizni voltunk étteremben. Hívom, hogy tényleg nem tette-e ki valahová, erre fél méterre mellettem megcsörren a telefonja. A kollégájáén értem el végül, és azt mondja, hogy nem aludt el, nem rohant, nem volt ideges, nem tudhassuk, mi történt, de hát ezt hagyta maga mögöttKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Azé ne má, hogy ennyire senki...Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Itt vagyok, megvagyunk! Csak nagymamiztunk 7végén, majd később jövök csak zsebdespotám szólít.

Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Marycus,
Képzeld, hétvégén Máté is bemutatta a tágabb családnak a tudományát! Kép Élén a kocsikulcs szóval Kép Ja, meg az új tudománya, hogy reklámokat ismétel, meg a kocsiban pl mondja, ha megy a Danubius szignálja, hogy: "Danubius rádióóóó", akkor a rádióóóó-t kristálytisztán azzal a hangsúllyal ismétli. Kép Vicces...

Szirom,
Imádja az ovit, úgyhogy egy percig nem volt gond Kép
Holnaptól meg hetente kétszer fog járni jazzbalettra az Ijfúsági házba, kíváncsi leszek! Kép

És képzeljétek, ma meg én megyek hosszú idö után újra edzeni, barinöm elcsalt a Duna Plaza-ba hetente egyszer (így is kevés, de vmi). Remélem, holnap lábra bírok majd állni! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Szirom,
Megkaptam a képeket, köszönöm, nagyon szépek! Tényleg gyönyörűűű voltál, nekem a menyecskeruha is nagyon tetszett! A koszos Miksáról nem is beszélve Kép.

Hanzika,
Nekem elméletileg jó a 11.-e, csak azt kéne tudni hogy mikor meg hova meg mitKép.

Marycus,
Gratula Vikó beszédéhez! Ügyes kiscsaj, hogy idegenek előtt is meri mondani a magáét.

Gyógytornailag "állunk", Csenge nem hajlandó fejlődni - mondtam volna ma reggelig, amikor is elkezdte a mászást, igaz, hogy csak hátrafele meg hasoncsúszva, de én már ettől is odáig voltam. Vagy inkább ez kúszás?

Szóval gyógytornász "néni" azt mondja, hogy fizikailag már sokmindenre képes lenne, ő egyszerűen nem akar, és ezt a legnehezebb legyőzni. A tornát persze végigüvölti, ha a sírásra fordított energiáit mozgásra fordítaná, már szaladnaKép. Igaz, hét végén görögve közlekedett, rendszeresen a fotel alól halásztam elő, egyszer meg a nappali küszöbén kaptam el, épp kifelé görgött a szentem Kép. Mondtam is neki, hogy kevésbé lenne szédítő élmény mindez kúszva vagy mászva, a biztonságról nem is beszélve.

Tegnap este meg leesett az ágyról altatás közben Kép Kép. Általában én altatom, ő meg álomba görgi magát az apja helyén. Épp azt néztem, hogy beljebb kellene húznom mert ha forog még egyet leesik, amikor kirántotta a kezét a kezemből és abban a századmásodpercben már le is fordult az ágyról. Marhára megijjedtünk testületileg, szerencsére kb 20 centit esett, a szőnyegre érkezett és az éjjeli szekrényt sem fejelte le, de nagyon sírt Kép. Apa megállapította, hogy lesz még ennek párja száz, de engem ez nem vígasztal Kép.

Ma délelőtt Újpest központban jártunk busszal. Na, a kis Lady odafele még úrinőként viselkedett, de valahol a gyógyszertár környékén rájött, hogy ez neki nagyon tetszik és végig visította meg szövegelte az utat, azt hittem, megzabálom.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Hát én úgy felidegesítettem magam az előbb, hogy ennyire azt hiszem Miksán még sosem. Egészen egyszerűen nem érti vagy nem akarja érteni, hogy ne rugdosson engem páros lábas lendítéssel pelenkázás közben. Szépen mondom, hogy ne, mert fáj a mamának (meg persze pelenkázni se lehet így), kinevet. Határozottabban mondom, akkor is belenevet az arcomba. De most már kiabáltam, sőt ordítottam, és még mindig nevetett. Ráhúztam a lábára, szintén nevetett. A kiabálásnál úgy látom, hogy zavar is van a szemében, de tovább vigyorog. Én egészen egyszerűen most úgy érzem, hogy nincs erre eszközöm. És felidegesít, hogy hiába beszélek, és tudom, hogy érti, amit mondok, mert mindent ért, még a bonyolult dolgokat is. Olyanokat, hogy szedd össze szépen a makkokat, tedd bele az üvegbe, csavard rá a kupakot, rázd meg és szép hangja lesz. Ezt vagy bármi hasonlót simán egy perc alatt megcsinálja, akkor ezt is értenie kell. Csak mégse tudom, mi van. Most nagyon csúnyát csináltam méregből, fölvittem a szobájába és mondtam neki, hogy most haragszik rád a mama, amiért rugdostál, ezért nem jövök be altatáshoz a szobába. Oszt jól elszívtam egy cigit, mert nem láttam a pipától. Aztán persze ott toporogtam az ajtó előtt, de akkor már nem mehettem be, mert akkor megint nem vesz komolyan. Mondjuk nem sírt egyáltalán, csak néha mamázott, akkor mindig mondtam neki, hogy mér van ez, és simán elaludt kb. annyi idő alatt, mint máskor. Csak most totálisan tanácstalan vagyok. Szerintetek mit kéne csinálni?

Ja, egyébként Miksa egyáltalán nem agresszív, mondhatom, hogy a szikrája sincs benne. Olyan nincs mondjuk, hogy odajön és rúg vagy üt, szóval nem erről van szó.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Kriszta,
november 4.-re vagyok kiírva, aztán majd meglátjuk!!
Tornáért kicsit irigyellek, bár jelenlegi állapotomban egy részem sem kívánja!
A reklám beazonosítás nálunk is megy (én nem igazán örülök neki!!). De reklám alatt legalább lehet nyugodtan hajat vágni, sebtiben elolvasni egy cikket az újságban stb.

Nyuszi,
a könyvet előre is köszi, e-mailben lebeszélhetjük. Tornához kitartás!! Mi kb. másfél hónapig jártunk. S szerintem nála is elég lett volna kevesebb, is ha úgy reagál. Van amit gyorsan megtett, pl. felállást, mászást. De pl. mikor bordásfalnál kellett oldalazva menni, akkor kezdődött megint a nagy sírás. Nálatok is van sok játék??
Mert pl. Tomi szerette, hogy van egy csomó játék, ami neki itthon nem volt, s az azért szerintem sokat segített. Meg az is segít szerintem, hogy te is nyugodt legyél, s ne aggódj!! Megérzik!!!

Hanzi,
szept.11.-én mi megint vidéken vagyunk. (szülés előtti utolsó látogatások! Aztán az utána való héten sem vagyunk.). Azt nem tudom még pontosan mikor érünk haza. Pedig jó lenne találkozni. De hát én most egyébként is macerás vagyok!

Szirom,
köszi megkaptam én is a képeket. Nagyon szépek vagyok!!! S a menyecske ruhában is!!!
Kicsit nosztalgiáztam is, visszakerestem az én esküvői képeimet. Én nagyon csípem ezeket a ruhákat, kicsit örülnék is , ha visszatérhetnék egy ilyen szép ruhás korba. (bár nem mindig kényelmes!!)

Marycus,
hát a játszótéri anyukákról nekem is van véleményem. Én azt vettem észre, hogy nálunk más típusuak járnak délelőtt, s mások délután(van aki persze mindkettőre). A délelőttiek a normálisabb felfogásúak. Jobban is szeretek akkor lemenni. Azokat már nagyjából ismeri is az ember. A délutániak között pedig van mindenféle anyuka.
Igaz zsúfoltabb is a játszótér!!!
De a legrosszabb, hogy olyan gyerekek sem vigyáznak a picikre, akiknek már van annyi eszük, hogy felfogják, milyen egy kisgyerek. S hiába van ott a szülő, nekem kell kioktatnom hogy ugyan ne lökje már fel a gyerekemet, amikor megy a kiscsúszdára. Ráadásul ő már réges régen kinőtte a kiscsúszdát!
Szóval szoktam én is bosszankodni!
S a cigicsikket, miegymást játszótéren eldobáló szülőkről ne is beszéljünk.

na jó ennyit mára
Ildikó
nildikoka

Hahó,
Szirom, kb. egyszerre írhattunk. Most olvastalak.
Nekem is szokott időnként sztrájkolni pelusozáskor (volt, hogy ketten is kevesek voltunk hozzá!). Meg evés közben is szokta, hogy mindent ledobál. Én is hasonlót tettem volna, mint te. Szerintem őket kevésbé viseli meg mint minket. Én pl. otthagytam az etetőszékében, mindent elvettem tőle, s ne is érjen el semmit, s tettem a dolgom, nem foglalkoztam vele egy darabig. Le is csitult, s láttam, hogy tudja hogy haragszom rá. Aztán amikor már az én mérgem is elszállt, akkor kivettem a székből. Vagy alváskor pl. újra betettem a rácsos ágyba, pedig már régóta nem ott alszik. Csak hát onnan nem tud megától kijönni, s gyakorlatilag bezártam oda. Aztán mikor lehiggadt, akkor újra a régi kedves kisfiú volt.
S Tomi is a szelíd fiúk közé tartozik.
Ez a dac korszak?? Kriszta, mint gyakorlott szülő???
Idikó
nildikoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?